Σάββατο, Δεκεμβρίου 20, 2014

«και οι ξένοι προτιμούν ΒΟUTARI…» ενημέρωση για τις νέες διακρίσεις των κρασιών του οινοποιείου Μπουτάρη στην Σαντορίνη

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο γιορτινό newsletter των οινοποιείων Μπουτάρη, http://www.boutari.gr/newsletter.php?nt=23

Σύμφωνα με το newsletter,
Υψηλές βαθμολογίες έχουν αποσπάσει τα κρασιά Μπουτάρη τους τελευταίους μήνες από τα διεθνή περιοδικά οίνου. Συγκεκριμένα, το Wine Spectator βραβεύει τη Νάουσσα Μπουτάρη 2011 με 90 βαθμούς και την Καλλίστη Reserve 2010 με 92 βαθμούς.

Το Wine Advocate απονέμει 94 βαθμούς στο Vinsanto Boutari 2004  και 91 βαθμούς στο Vinsanto Boutari 2009, ενώ το Wine Enthusiast δίνει 90 βαθμούς στο Μοσχοφίλερο Μπουτάρη 2013. Τέλος, το Wine & Spirits γράφει εξαιρετικές κριτικές για την Σαντορίνη Μπουτάρη 2013 δίνοντάς της 92 βαθμούς και την Καλλίστη Reserve 2012 επίσης με 92 βαθμούς.

Σχετικά με τα κρασιά του οινοποιείου Μπουτάρη στην Σαντορίνη αναφέρονται τα εξής σχετικά με τις τελευταίες τους διακρίσεις :

ΚΑΛΛΙΣΤΗ RESERVE ΜΠΟΥΤΑΡΗ
VINSANTO BOUTARI
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ
ΚΑΛΛΙΣΤΗ RESERVE ΜΠΟΥΤΑΡΗ


Α.Ο. Θήρας – Ολυμπιακός (20.12 16.00 ΔΑΠΠΟΣ)

Ένα από τα δυνατότερα «ντέρμπι» της φετινής Α1 στο βόλεϊ γυναικών αναμένεται να διεξαχθεί το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στις 16.00 στο ΔΑΠΠΟΣ μεταξύ της 4ης βαθμολογικά ομάδας του Ολυμπιακού που έχει συγκεντρώσει 21 βαθμούς και της 5ης βαθμολογικά ομάδας, του Α.Ο. Θήρας που μετά το παιχνίδι του με την ομάδα της Ηλιούπολης συγκέντρωσε 3 βαθμό, φτάνοντας συνολικά στους 16.


Η είσοδος στον χώρο του αγώνα είναι στα 12 ευρώ για τους ενήλικες και δωρεάν για τα παιδιά.

για να μην ξεχνάμε τα γεγονότα.... – ανάρτηση του Λουκά Λιγνού για το ναυάγιο του Sea Diamond

Σύμφωνα με το κείμενο που συνοδεύει το βίντεο που ανάρτησε στο youtube το μέλος της συντονιστικής επιτροπής για το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond που βυθίστηκε στην καλντέρα της Σαντορίνης την Άνοιξη του 2007, αναφέρονται τα εξής :

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ SEA DIAMOND. ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥ!!


Το βίντεο αποτελεί μέρος του προσωπικού αρχείου του κ. Λιγνού για το θέμα και παρουσιάζει μια από τις τηλεοπτικές συζητήσεις που έγιναν για το θέμα σε τηλεοπτικό σταθμό. 

το Επιμελητήριο Κυκλάδων στους 4 καλύτερους του 2014 στην καινοτομία στην εξυπηρέτηση πελατών στα Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών

Ανάμεσα σε 110 υποψηφίους διαγωνίστηκε φέτος το Επιμελητήριο Κυκλάδων, κατακτώντας μια από τις 4 θέσεις στην τελική φάση στην κατηγορία της Καινοτομίας στην Εξυπηρέτηση Πελατών στα Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών τα οποία ολοκληρώθηκαν στις 16 Δεκεμβρίου στην Αθήνα. Στην ίδια κατηγορία αναδείχθηκαν οι εταιρείες ΟΤΕ Α.Ε. και SKAG ενώ το πρώτο βραβείο της κατηγορίας δόθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς.

Οι 110 υποψήφιες εταιρείες και επιχειρήσεις διαγωνίστηκαν σε συνολικά 11 κατηγορίες μέσα από μια διαδικασία πλήρους διαφάνειας, με κριτές επιφανείς ακαδημαϊκούς και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων και Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής τον καθηγητή Γεώργιο Πανηγυράκη, Καθηγητή Marketing στον Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με στόχο την επιβράβευση των βέλτιστων πρακτικών στην εξυπηρέτηση πελατών, τα Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών, στην 5η πλέον συνεχή χρονιά τους, διοργανώνονται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών, μη κερδοσκοπικό οργανισμό με περισσότερες από 80 εταιρείες μέλη, ο οποίος ιδρύθηκε το 2004 με την υποστήριξη πολυεθνικών, μεγάλων Ελληνικών εταιρειών και επιστημονικών φορέων που λειτουργούν στην Ελλάδα. Ο θεσμός των βραβείων τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), ενώ έχει την υποστήριξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.).

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων, εργάζεται στοχευμένα για τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών και διαδικασιών του για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών του μέσω αδιάλειπτης φυσικής παρουσίας σε 8 νησιά, την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας και τη συστηματική προσφορά ολοένα και αναβαθμισμένων ψηφιακών και άλλων υπηρεσιών στο πλαίσιο της αποστολής του, μέρος της οποίας είναι να βρίσκεται κοντά στα μέλη επιχειρήσεις του και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.    

Η διοίκηση του Επιμελητήριου θέλει να ευχαριστήσει τόσο τα 25 στελέχη του στα 8 νησιά, τα οποία δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό καθημερινά, χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης με τα μέλη σε 24 νησιά, μέσω της ποιοτικής, συνεπής εξυπηρέτησης, όσο και τα 17,000 μέλη που στηρίζουν και πιστεύουν στις συνεχείς προσπάθειες του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για τη βελτίωση των επιχειρηματικών συνθηκών στην περιοχή μας.

Η συλλογική προσπάθεια που μας οδήγησε στη σημαντική αυτή αναγνώριση, εκτός από τη μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια, μας έδωσε τη δυνατότητα να σταθούμε ισάξια ανάμεσα σε κορυφαίες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, εθνικές και πολυεθνικές, ενισχύοντας το θεσμικό μας ρόλο, έτσι ώστε να είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί στις παρεμβάσεις μας υπέρ των μελών μας και των συμπολιτών μας.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών, τους διαγωνιζόμενους και την απονομή βραβείων για το 2014 μπορείτε να επισκεφθείτε το σύνδεσμο e-kyklades.gr ή http://www.e-kyklades.gr/articles/article.jsp?context=103&categoryid=1002&articleid=35310  


η ανακοίνωση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος για το μεγάλο ενδιαφέρον των κατοίκων της Κίνας για την Ελλάδα, μέσω των εκατομμυρίων αναζητήσεων του δημοφιλούς κινεζικού browser Baidu

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος,

Τις προοπτικές διείσδυσης στην τουριστική αγορά της Κίνας μέσω του διαδικτύου, ανέδειξε πρόσφατα σε παρουσίαση στην Αθήνα που έγινε στα μέλη του και διοργάνωσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας. Στο πλαίσιο της ημερίδας παρουσιάστηκε η «Baidu» που αποτελεί τη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης της Κίνας με 564 εκατ. χρήστες και 5 δις. αναζητήσεις ημερησίως.
Ο Γενικός Διευθυντής της Baidu κ. Johnny Zhu ακτινογραφώντας την τουριστική αγορά της Κίνας αλλά και την προσβασιμότητα των κατοίκων της στο διαδίκτυο επισήμανε ότι σήμερα, το 42% του πληθυσμού της Κίνας είναι συνδεδεμένο στο internet και είναι εξοικειωμένο με την ιδέα να ψάχνει και να αγοράζει από το internet προϊόντα και υπηρεσίες.

Όπως τόνισε ο κ. Zhu, το ποσοστό αυτό βαίνει αυξανόμενο με εντυπωσιακούς ρυθμούς από χρόνο σε χρόνο αποτελώντας μια μοναδική ευκαιρία για όλες αυτές τις επιχειρήσεις που έχουν την ανάγκη να προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε μια τόσο μεγάλη διαδικτυακή και καταναλωτική αγορά.

Υπογραμμίζεται ότι η Κίνα κατέχει επίσημα το 3ο μερίδιο παγκοσμίως της διαφημιστικής δαπάνης και με μεγάλη ετήσια αύξηση του digital marketing. Η Online διαφήμιση είναι ένα σημαντικό μέσο που συνδέει τους Κινέζους επαγγελματίες και καταναλωτές με δυνητικούς διεθνείς και παγκόσμιους επιχειρηματικούς συνεργάτες.

Ο Γενικός Διευθυντής της Baidu ανέφερε ότι οι αγαπημένοι προορισμοί των Κινέζων στην Ευρώπη είναι το Παρίσι και το Λονδίνο συμπληρώνοντας ότι το 51% των δαπανών τους αφορά το κομμάτι του Shopping.


Ο κ. Zhu υποστηρίζει ότι το 93,6% των Κινέζων που ταξιδεύουν -που ο αριθμός τους πλέον αγγίζει τα 100 εκατ.- κάνουν τις διακοπές τους στο εξωτερικό, προσθέτοντας ότι ταξιδεύουν όλο το χρόνο. Παράλληλα επισημαίνει ότι για τον ελληνικό τουρισμό (Greece Tourism) γίνονται ήδη στην Baidu περισσότερες από 3 εκατ. αναζητήσεις ετησίως. Πάνω από 720.000 αναζητήσεις γίνονται για την Αθήνα, 180.000 για την Κρήτη, ενώ το μεγαλύτερο ενδιαφέρον με 2.4 εκατ. αναζητήσεις έχει η Σαντορίνη. Ειδικά για την Ελλάδα, ο αριθμός των αναζητήσεων αυξάνεται από μήνα σε μήνα, προβλέποντας ότι θα  ξεπεράσει  φέτος τις  7 εκατ. αναζητήσεις.

ανακοίνωση Επιμελητηρίου Κυκλάδων: ενημέρωση για τα τέσσερα αεροδρόμια σε Μήλο, Νάξο, Πάρο και Σύρο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων,

Mετά από ερωτήματα μελών του, κυρίως από τη Σύρο, σχετικά με τις εξελίξεις για τα παραπάνω αεροδρόμια, το Επιμελητήριο Κυκλάδων επικοινώνησε με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Από την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου και του Υπουργού προέκυψε η ακόλουθη πληροφόρηση για την τρέχουσα κατάσταση σε σχέση με τα τέσσερα αεροδρόμια της άγονης γραμμής των Κυκλάδων:  

1.         Έχει ήδη συμπεριληφθεί στον αρχικό προγραμματισμό του νέου ΕΣΠΑ η ένταξη όλων των απαραίτητων έργων που αφορούν σε επεκτάσεις και βελτιώσεις των αεροδρομίων των νησιών της Μήλου, Νάξου και Σύρου.
2.         Η παραπάνω πληροφορία ισχύει και για το νέο αεροδρόμιο της Πάρου, όπου συνεχίζεται η προσπάθεια για την ολοκλήρωσή του, έτσι ώστε να εξυπηρετεί μεγαλύτερα αεροπλάνα και να είναι σε λειτουργία το καλοκαίρι του 2015.
3.         Ειδικότερα για τη Σύρο, το έργο της βελτίωσης του αεροδρομίου εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για την άμεση δημοπράτηση του έργου δεδομένου ότι η μελέτη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας είναι έτοιμη. Ως γνωστόν, το συγκεκριμένο έργο αφορά στην επέκταση της ασφαλτόστρωσης του αεροδιαδρόμου και παράλληλα στην ταπείνωση του λόφου στη νότια πλευρά εκτός του αεροδρομίου.  Το Επιμελητήριο ζήτησε από τον Υπουργό να επισπεύσει τις διαδικασίες και να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για τη δημοπράτηση του έργου έτσι ώστε να μη χαθεί η επόμενη τουριστική περίοδος.


Το Επιμελητήριο εκφράζει την ικανοποίησή του για τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας και για την άμεση ανταπόκριση, κυρίως της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αλλά και του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, στην αποστολή των απαραίτητων στοιχείων και δεδομένων που ζητήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ-ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ

Σύμφωνα με το κείμενο,

Η χώρα και ο λαός βρίσκονται ενώπιον της πιο κρίσιμης πολιτικά στιγμής μετά την μεταπολίτευση. Γνωρίζουμε ότι στο ενδεχόμενο εκλογών οι πιέσεις θα είναι τεράστιες και στην κατεύθυνση της αποτροπής μιας ισχυρής και αυτοδύναμης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή την τακτική υπηρετούν δημοσιεύματα που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ να στελεχώνει τα ψηφοδέλτια του από άτομα που υπηρέτησαν πιστά το πολιτικό κατεστημένο που μας οδήγησε στην σημερινή κατάσταση. 

Σύμφωνα με απόφαση του συνεδρίου μας: «Πρόσωπα και δυνάμεις του χρεοκοπημένου και υπόλογου πολιτικού κόσμου, ιδίως όσοι αποδέχθηκαν την πολιτική του μνημονιακού μονόδρομου και έπαιξαν ενεργό ρόλο σε μνημονιακές κυβερνήσεις από θέσεις ευθύνης, δεν μπορεί να έχουν ρόλο στην κυβέρνηση της αριστεράς.»  Σε ότι αφορά διάφορα δημοσιεύματα –ακόμα και στα τοπικά μέσα- που θέτουν ζήτημα υποψηφιοτήτων να υπενθυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερό κόμμα θα αναδείξει τους υποψηφίους του μέσα από τις οργανωμένες , συλλογικές και δημοκρατικές του διαδικασίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον ελληνικό λαό είναι η δύναμη που θα γκρεμίσει το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που οδήγησε την χώρα στην καταστροφή και την κοινωνία στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης. Για την ανάδειξη μιας κυβέρνησης της Αριστεράς σε αντιμνημονιακή, ριζοσπαστική κατεύθυνση με τον λαό πρωταγωνιστή.


κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους κ.κ. Υπουργούς: Οικονομικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με θέμα Να διασφαλιστεί από την Πολιτεία η εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία των 1.100 πρώην κρατικών παιδικών σταθμών

ΑΝΑΦΟΡΑ για τον  κ.  Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με θέμα Κατασκευή κτηριακής υποδομής στο νέο αεροδρόμιο Πάρου


ΑΝΑΦΟΡΑ για τον  κ.  Υπουργό Υγείας με θέμα: Έλλειψη πληρωμάτων ασθενοφόρων στο Κ.Υ. Θήρας

δήλωση Νίκου Συρμαλένιου υπεύθυνου ΕΕΚΕ Ναυτιλίας και Θεανώς Φωτίου, βουλευτή Επικρατείας για την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της ναυτικής εκπαίδευσης

Με αφορμή την προώθηση προς υπογραφή των κανονιστικών διατάξεων που αφορούν την ίδρυση και λειτουργία των ιδιωτικών Σχολών Ναυτικής Επαγγελματικής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης (ΝΕΚΕ) από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, ο βουλευτής Κυκλάδων και υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Ναυτιλίας Νίκος Συρμαλένιος, και η βουλευτής Επικρατείας Θεανώ Φωτίου, έκαναν την ακόλουθη δήλωση: «Η κυβέρνηση προχώρησε με «fast track» διαδικασίες σε ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση της ιδιωτικής ναυτικής εκπαίδευσης, ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για την ανάθεση σε ιδιώτες σημαντικών τομέων ελέγχου της ναυτικής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης  και υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της έναντι των εφοπλιστών για πλήρη έλεγχο των εργαζομένων στα ελληνικά και ελληνόκτητα πλοία (αριθμός σπουδαστών, αποδοχές, εργασιακά δικαιώματα).

Οι σπουδαστές των ναυτικών σχολών και οι εργαζόμενοι στη θάλασσα θα κληθούν να πληρώσουν αδρά τις «παροχές» των ιδιωτικών σχολών, σε μια εποχή που τα ασθενέστερα στρώματα πλήττονται από τις κυβερνητικές πολιτικές.

Μόνο η ανώτατη δημόσια ναυτική εκπαίδευση, μέσα από τις ΑΕΝ που λειτουργούν σε όλη τη χώρα και έχουν εκπαιδευτική παράδοση πολλών δεκαετιών, διασφαλίζει ότι όλοι οι νέοι και οι νέες θα έχουν ισότιμη πρόσβαση σε αυτή σήμερα και στην εργασία αύριο. Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να την αναβαθμίσει και να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες των ΑΕΝ και των σπουδαστών τους, την υποβαθμίζει συστηματικά και σήμερα την κάνει δώρο στους ιδιώτες.


 Η αναβάθμιση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης είναι επιτακτική ανάγκη και αποτελεί προτεραιότητα της ναυτιλιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ».

Γ.ΒΡΟΥΤΣΗΣ: ¨ΤΟ 2014 Η ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΑΝΗΛΘΕ ΣΤΑ 27.738.352.144,33 € ΚΑΙ Η ΜΕΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΕ 953,58€.ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ,ΔΙΑΦΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ,ΧΑΡΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ¨.

Με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων της 19ης έκθεσης του πληροφοριακού συστήματος «HΛΙΟΣ», που αφορά στις συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα για το μήνα Δεκέμβριο, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε τα εξής:
«Με το κλείσιμο του 2014, ένα ακόμη «ασφαλιστικό έτος» ολοκληρώνεται. Και είμαι σίγουρος ότι το ερώτημα που αβίαστα προκύπτει είναι εάν το «ασφαλιστικό» βρίσκεται σήμερα σε καλύτερη ή χειρότερη θέση από ό,τι ήταν πριν από ένα χρόνο.

Η απάντηση είναι κατηγορηματική, τεκμηριωμένη και αισιόδοξη. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα μας στηρίζεται σε υγιέστερες και πιο στέρεες βάσεις. Είναι πιο δίκαιο, διαφανές και ανθεκτικό σε σχέση με το παρελθόν.

Δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς την ύπαρξη μικρών ή μεγαλύτερων προβλημάτων, ωστόσο η πραγματικότητα είναι πολύ καλύτερη από τη ζοφερή εικόνα που προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη κάθε λογής ειδικοί και μη επί του ασφαλιστικού, όλοι όσοι καλλιεργούν στα τηλεπαράθυρα και τις ερτζιανές συχνότητες κλίμα πανικού για μικροκομματικές ή ακόμη και προσωπικές σκοπιμότητες.

Όλοι αυτοί οι «καταστροφολόγοι» διαψεύδονται κάθε μέρα από την ίδια την πραγματικότητα και, κυρίως, από τα αδιάψευστα και τεκμηριωμένα στοιχεία που έχουμε σήμερα πλέον στη διάθεσή μας. Μιλώ καταρχήν για τα  αξιόπιστα και αντικειμενικά στοιχεία της Ενιαίας Βάσης Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ», ενός από τα πιο προηγμένα συστήματα ελέγχου και παρακολούθησης συνταξιοδοτικών δεδομένων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το οποίο για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τα μέσα του 2013 μας έδωσε αντικειμενική εικόνα για το πόσους και ποιους συνταξιούχους έχουμε και πόσα πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Και τα οποία αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα τόσο στην ομαλή και απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων όσο και στη συνολική εξέλιξη της χρηματοδότησης του ασφαλιστικού.

Η μακροχρόνια διάσταση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος, αποδεικνύεται και από τις ειδικές αναλογιστικές μελέτες που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο. Μελέτες μεγάλης κλίμακας που για πρώτη φορά στην Ελλάδα στηρίζονται σε τόσο μεγάλη διαθεσιμότητα αξιόπιστων στατιστικών δεδομένων και στοιχείων από το σύστημα «ΗΛΙΟΣ». Από τα αποτελέσματα των αναλογιστικών μελετών, λοιπόν, που διεξάγει η Εθνική Αναλογιστική Αρχή και τα οποία βρίσκονται σχεδόν σε ένα τελικό στάδιο ολοκλήρωσης, προκύπτει ότι το ασφαλιστικό μας σύστημα - ακόμη και υπό τις πιο συντηρητικές μακροοικονομικές και δημογραφικές υποθέσεις που έχουν δοθεί από το Ageing Working Group-Ecofin και τηρώντας απόλυτα τη μεθοδολογία και τους προβλεπόμενους κανόνες – φαίνεται να επιβεβαιώνεται ότι κινείται σε περιβάλλον βιωσιμότητας, όπως δείχνουν οι μακροπρόθεσμες προβολές έως το 2060.  Η βασική υποχρέωση της χώρας μας, σύμφωνα με το νόμο 3863 του 2010, ώστε το ύψος των δαπανών μέχρι και το 2060 να μην υπερβαίνει το περιθώριο αύξησης των 2,5 ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ με έτος αναφοράς το 2009 φαίνεται ότι επιτυγχάνεται.

Η επίτευξη των στόχων μας, όπως διαφαίνεται από τα αποτελέσματα των αναλογιστικών μελετών, δεν αποτελεί μόνο μια λογιστική εξομάλυνση των συνταξιοδοτικών δαπανών. Ουσιαστικά συνιστά τεκμήριο βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος, απόδειξη ότι οι αγωνιώδεις προσπάθειες των τελευταίων χρόνων «έπιασαν τόπο» διασφαλίζοντας στις νέες γενιές δικαιώματα συνταξιοδοτικών παροχών.

Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία. Κατακτήθηκαν με τις θυσίες των πολιτών, των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, αλλά και με πολλή και συστηματική δουλειά από το υπουργείο Εργασίας, τις υπηρεσίες και τα στελέχη του.

Σχεδιάστηκαν και εφαρμόστηκαν πάμπολλες μικρές και μεγάλες μεταρρυθμίσεις που:
•           έκλεισαν οριστικά τις προκλητικές διαρροές σε μαϊμού συντάξεις και επιδόματα
•           διέσωσαν τα συστήματα της επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ από βέβαιη κατάρρευση, επαναφέροντας τη λειτουργία τους στη βάση των αρχών με τις οποίες πρωτοδημιουργήθηκαν
•           «χτύπησαν» την ανασφάλιστη εργασία στη ρίζα της
•           εξοικονόμησαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, μέσω στοχευμένων και σαρωτικών διασταυρώσεων, αλλά και συμψηφισμών των ασφαλιστικών οφειλών με επιστροφές φόρου και κάθε λογής επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις
•           διόρθωσαν αδικίες και στρεβλώσεις,
•           ενίσχυσαν την εισπρατκτική ικανότητα του συστήματος, ιδίως μέσω της δημιουργίας του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ)

Μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα διαμορφώνουμε ξανά ένα περισσότερο υγιή και αποτελεσματικό «ασφαλιστικό χάρτη» της χώρας με βασικές αρχές τον καθολικό, δημόσιο και διανεμητικό χαρακτήρα αυτού.   
Ωστόσο, παρότι έχουν επιβεβαιωθεί τόσο η ταμειακή ισορροπία όσο και η μακροχρόνια ανθεκτικότητα του ασφαλιστικού συστήματος υπάρχουν ακόμα ανοιχτές προκλήσεις:
•           Η ολοκλήρωση των διοικητικών ενοποιήσεων με τις οποίες θα δημιουργηθούν οικονομίες κλίμακας, θα επιτευχθούν ακόμη μεγαλύτερες εξοικονομήσεις και θα μπει οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, καθώς μέσω του Ενιαίου Κέντρου Απονομής Συντάξεων το 2015 η έκδοση και απονομή σύνταξης θα είναι πλέον ζήτημα λίγων ημερών.
•           Η ολοκλήρωση εντός του 2015 του μεγάλου έργου της κωδικοποίησης και απλοποίησης της ασφαλιστικής νομοθεσίας, η οποία όχι μόνο θα αντιμετωπίσει το χαοτικό θεσμικό πλαίσιο των περίπου 8.000 νόμων και κανονιστικών διατάξεων που εκτείνονται σε 38.500 σελίδες, αλλά και θα φέρει στην επιφάνεια πλήθος αδικιών και στρεβλώσεων. Εκεί θα πρέπει με πολιτική τόλμη και αποφασιστκότητα να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση αυτών των αδικιών και στρεβλώσεων, ιδίως σε πνεύμα αναλογιστικής δικαιοσύνης.
•           Η ειλικρινής και δίκαιη αντιμετώπιση του ζητήματος των προνομιακών αποκλίσεων απο τα γενικά ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης.  Από αυτή την έκθεση του συστήματος «ΗΛΙΟΣ» μάλιστα, παρουσιάζουμε για πρώτη φορά την κατανομή των νέων συνταξιούχων ανά ηλικία και φορέα κύριας ασφάλισης για τους τελευταίους 4 μήνες του έτους. Στοιχείο που αναδεικνύει τις ιδιαιτερότητες κάθε ταμείου και θέτει επί τάπητος προκλήσεις σταδιακού εξορθολογισμού και ισορροπίας. Ενδεικτικά, το τετράμηνο Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2014, το ποσοστό των νέων συνταξιούχων γήρατος ηλικίας κάτω των 62 ετών είναι 76,33%  για το Δημόσιο και 64,34% για το ΙΚΑ. Ειδικά, για τα ευγενή ταμεία που έχουν συγχωνευθεί στο ΙΚΑ (υπάλληλοι τραπεζών, ΔΕΚΟ, κλπ) το αντίστοιχο ποσοστό που βγαίνει στη σύνταξη κάτω από τα γενικά όρια ανέρχεται στο 91,96% του συνόλου! Σε ποια άλλη χώρα υπάρχει τέτοια «πολυτέλεια» ως προς τις προνομιακές αποκλίσεις απο τα γενικά όρια συνταξιοδότησης;

Σε κάθε περίπτωση αυτό που πρέπει να έχουμε υπόψη είναι ότι το ασφαλιστικό είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα. Για αυτό το λόγο, δεν πρέπει να μπαίνει με τόση ευκολία και ανευθυνότητα στο πεδίο της προεκλογικής παροχολογίας και των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Έχουμε βάλει τα πράγματα σε μια τάξη, αποκαθιστώντας τη βραχυχρόνια ταμειακή ισορροπία του  με όρους διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Ωστόσο, το ασφαλιστικό δεν έχει ακόμη αποβάλλει τα εύθραυστα χαρακτηριστικά του. Χρειάζονται ακόμα βήματα που θα βελτιώσουν την αναλογιστική του δικαιοσύνη. Γι’ αυτό, αρχικά, θα πρέπει να περιφρουρήσουμε και να διατηρήσουμε ως «κόρη οφθαλμού» τα μικρά και μεγάλα «επιτεύγματα» που προωθήθηκαν 2.5 χρόνια τώρα στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης. Επιπλέον όμως με τολμηρές παρεμβάσεις να διασφαλίζουμε την μακροχρόνια ανθεκτικότητα του. 

Τα στοιχεία του συστήματος «ΗΛΙΟΣ» για το Δεκέμβριο του 2014 παρουσιάζουν και αυτό το μήνα εξαιρετικό ενδιαφέρον.  
Συγκεκριμένα, ως προς τα στοιχεία για τις συντάξεις:
         Ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.654.913 άτομα
         Ο συνολικός αριθμός των καταβαλλόμενων συντάξεων ανέρχεται σε 4.523.296 εκ των οποίων οι 12.354  καταβάλλονται σε υπηκόους άλλων χωρών
         Η συνολική μηνιαία δαπάνη για συντάξεις το μήνα Δεκέμβριο ανέρχεται σε 2.331.601.409,10 ευρώ
         Η αντίστοιχη συνταξιοδοτική δαπάνη για το έτος 2014 ανέρχεται σε 27.738.352.144,33 ευρώ
         Το συνολικό ποσό των αναδρομικών που καταβλήθηκε στους νέους συνταξιούχους το τελευταίο τετράμηνο του 2014 ανέρχεται σε 267.115.659,34 ευρώ
         Το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις γήρατος ανέρχεται στα 953,58 ευρώ
Επίσης, τα σημαντικότερα ευρήματα της έκθεσης ως προς τις παροχές προνοιακών επιδομάτων είναι τα εξής:
•  Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων ανέρχεται σε 168.538
•  Ο συνολικός αριθμός των καταβαλλόμενων επιδομάτων ανέρχεται σε 177.711
• Η συνολική μηνιαία δαπάνη για επιδόματα το Δεκέμβριο ανέρχεται σε 56.711.895 εκ ευρώ, ενώ η αντίστοιχη δαπάνη για το έτος 2014 ανέρχεται σε 662.920.120 εκ ευρώ.


Το πληροφοριακό σύστημα «ΗΛΙΟΣ» πέραν των παραπάνω πληροφοριακών στοιχείων, παρέχει χρήσιμα στοιχεία ήδη από τη μηνιαία έκθεση του Σεπτεμβρίου 2014, όπως η μηνιαία εισροή των νέων συνταξιούχων και η δαπάνη για την καταβολή των αναδρομικών και του ποσού των συντάξεων ανά ταμείο κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 18, 2014

δύο πτήσεις καθημερινά στο δρομολόγιο Αθήνα – Σαντορίνη από την Ryanair

Την ένταξη στο πρόγραμμα πτήσεων της Ryanair, δύο πτήσεων καθημερινά καθ όλη την διάρκεια του χρόνου στο δρομολόγιο Αθήνα – Σαντορίνη ανακοίνωσε σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Σαντορίνη με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων του δημοφιλούς νησιού, ο διευθυντής Marketing και πωλήσεων της αεροπορικής εταιρίας, John Alborante.

H Ryanair θεωρείται μια από τις οικονομικότερες εταιρίες της Ευρώπης με ένα ολοένα και διευρυνόμενο δίκτυο πτήσεων στις περισσότερες ευρωπαικές πόλεις.

Το 2014 η Ryanair διακίνησε 90.000.000 επιβάτες ενώ οι προβλέψεις της για το 2015 κάνουν λόγο για 150.000.000

Ο μέσος όρος της τιμής των εισιτηρίων της εταιρίας (αφορά Μ.Ο. όλων των προορισμών) βρίσκεται στα 46 ευρώ.

Η εταιρία στην Ελλάδα εξυπηρετεί 11 προορισμούς ενώ το δρομολόγιο της Σαντορίνης αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Απριλίου.

Οι κρατήσεις των θέσεων στο εν λόγο δρομολόγιο πρώτο δρομολόγιο που θα αναχωρεί από Αθήνα κάθε πρωί στις 07.05 ξεκινούν στις οικονομικές θέσεις από 20 και 25 ευρώ.

Η σελίδα είναι διαθέσιμη εδώ : https://www.bookryanair.com/SkySales/Booking.aspx?culture=el-gr&lc=el-gr#Select

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και η εφημερίδα «Καθημερινή» σε ανάρτηση (16.12) που μπορείτε να διαβάσετε εδώ : http://www.skai.gr/news/greece/article/271418/dromologia-athina-sadorini-arhizei-apo-to-kalokairi-i-ryanair/

Σύμφωνα με μέρος του κειμένου του Αχιλλέα Τόπα,

Δρομολόγια Αθήνα-Σαντορίνη αρχίζει από το καλοκαίρι η Ryanair

Πτήσεις προστίθενται επίσης για Βουδαπέστη και Μπρατισλάβα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ιρλανδικής εταιρείας, περίπου 2,2 εκατομμύρια επιβάτες θα ταξιδέψουν στους τρεις νέους προορισμούς ενώ αναμένεται να υποστηριχθούν περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».


Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι η Διοίκηση της εταιρίας που είναι προσανατολισμένη στις πτήσεις χαμηλού κόστους, εξέφρασε την αντίθεσή της στην προοπτική παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport - Slentel, θεωρώντας ότι θα γίνουν πολύ πιο ακριβά και λιγότερο ελκυστικά για τους ταξιδιώτες λόγω αύξησης των χρεώσεων.

Παρουσιάζοντας το νέο ενισχυμένο θερινό πρόγραμμα της εταιρείας, ο διευθυντής του εμπορικού τμήματος του ιρλανδικού αερομεταφορέα, Ντέιβιντ Ο’ Μπράιεν, υποστήριξε ότι οι Γερμανοί της Fraport «θα κερδίσουν περισσότερα χρήματα, “αιχμαλωτίζοντας” τα ελληνικά νησιά».

Τις δηλώσεις μπορείτε να δείτε και εδώ : http://www.naftemporiki.gr/finance/story/892185/ryanair-antidraseis-gia-tin-epilogi-tis-fraport

αντιπεριφεριάρχης Τουρισμού της Π.Ν.Α. - Οι πολιτικές εξελίξεις απαιτούν ομαδικό πνεύμα στον τουρισμό

Σύμφωνα με το κείμενο που υπογράφει η κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου, αντιπεριφερειάρχης με αρμοδιότητα θέματα τουρισμού της Π.Ν.Α.,

Παρατηρώντας το διαμορφούμενο ασταθές πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα, διαπιστώνουμε ότι ο Τουρισμός δυστυχώς κλονίζεται και τίθεται σε κίνδυνο.

Τα μηνύματα που έρχονται από τις τουριστικές αγορές σε μία περίοδο κατά την οποία ξεκινούν οι κρατήσεις προκαλούν προβληματισμό.

Βεβαίως πέρα από τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, υπάρχουν πολλά άλλα ζητήματα που θα πρέπει να μας κρατούν σε εγρήγορση. Η Ρωσία, μία από τις βασικές τροφοδότριες τουριστικές αγορές τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζει αστάθεια και με το ρούβλι να έχει σκαμπανεβάσματα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα επίπεδα που θα κινηθούν οι αφίξεις την προσεχή σεζόν θα είναι σίγουρα μειωμένες.

Βασιζόμαστε συνεπώς στις παραδοσιακές τουριστικές αγορές της Ευρώπης, οι οποίες όμως όπως έχει αποδειχθεί επανειλημμένα στο παρελθόν, επηρεάζονται από την πολιτική κατάσταση στη χώρα.
Η έκβαση της σεζόν θα εξαρτηθεί από τις πτήσεις που θα κλείσουν οι τουρ οπερέιτορς, το πρόγραμμα των οποίων οριστικοποιείται το Μάρτιο, σε μία περίοδο κατά την οποία ενδέχεται το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα να βρίσκεται σε αναβρασμό.

Μέσα σε αυτό το κλίμα αμφιβολίας και αναταραχής, καλούμαστε να μεγιστοποιήσουμε τις προσπάθειές μας για να αποσβέσουμε τους όποιους κραδασμούς. Το Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έχει καταρτίσει το πρόγραμμά του αποσκοπώντας να ελαχιστοποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό ενδεχόμενες απώλειες λόγω πολιτικής αστάθειας και με βασικό στόχο να διαφοροποιηθούμε και να αποδείξουμε ότι αποτελούμε έναν αξιόπιστο συνομιλητή-συνεργάτη με τις τουριστικές αγορές.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής ανοίγουμε νέους ορίζοντες. Έχουμε ξεκινήσει στοχευμένες προσπάθειες προσέλκυσης νέων αγορών, όπως αυτή της Αμερικής, της Σαουδικής Αραβίας, της Τουρκίας, της Κορέας κ.α Επίσης έχουμε ολοκληρώσει τις διαδικασίες ένταξης μας σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για ηλικίες 55+ το οποίο έχει στόχο να ενώσει 8 χώρες όπως η Βουλγαρία ,Γερμανία ,Σκανδιναβία, Πολωνία κ.α με το Νότιο Αιγαίο. Η έγκριση του προγράμματος αυτού θα ενισχύσει επίσης την επέκταση της σαιζόν.

Επιπλέον, ο “Thomas Cook” έχει ανακοινώσει το πτητικό του πρόγραμμα προς τη Ρόδο το Νοέμβριο του 15 και τον Μάρτιο του 2016. Ο “ThomasCook” βάζει λοιπόν την Ρόδο στο χειμερινό του πρόγραμμα. Αντίστοιχα και η TUI έχει επεκτείνει κατά τη χαμηλή τουριστική περίοδο τις πτήσεις της προς Ρόδο. Παράλληλα, ο ιστότοπος “Meeting Point“ θα συμπεριλάβει το νησί της Ρόδου ως “City Destination” που σημαίνει ότι θα προβάλλεται η Ρόδος ως προορισμός όλων των εποχών .
Τέτοιες ενέργειες αποτελούν λιθαράκια στην προσπάθεια της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, όχι μόνο στη Ρόδο αλλά και στα υπόλοιπα νησιά.

Ο τουρισμός είναι ομαδικό άθλημα. Απαιτεί ομαδικό πνεύμα και ομαδική ψυχή! Αυτή είναι η βασική μας αρχή. Εμείς είμαστε εδώ για να προβάλλουμε τα νησιά μας μαζί με τους δήμους, οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα από όλους τα προτερήματα και τις ανάγκες τους.

Στην Greek Tourism Expo στην Αθήνα συμμετείχαν συνολικά 24 νησιά από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες υπό την αιγίδα της Περιφέρειας. Εκεί έγινε η πρώτη επαφή με τους κατά τόπους τουριστικούς φορείς. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε και να επεκτείνουμε αυτή την επαφή για να αξιολογήσουμε τα πλεονεκτήματα, τις ιδιαιτερότητας και τις ανάγκες του κάθε τόπου ξεχωριστά και να αποφασίσουμε πώς θα πορευθούμε όσον αφορά την προσέλκυση των τουριστικών αγορών και επενδύσεων.

Το forum για την κρουαζιέρα που διεξήχθη στο πλαίσιο της έκθεσης, ανέδειξε προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος κλάδος. Μας έδειξε όμως ότι αν διαφοροποιηθείς, μπορείς να έχεις αποτέλεσμα, φέρνοντας ως παράδειγμα την Κεφαλονιά.

Στο πρόγραμμα εκθέσεων στις οποίες θα λάβει μέρος η ΠΝΑΙ το 2015 περιλαμβάνεται και στην «Cruise Shipping Miami»όπου με τις επαφές που θα έχουμε με τους εκπροσώπους των πλοιοκτητριών εταιρειών, θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε όσο μπορούμε τον κλάδο αυτό.
Αυτό που θα πρέπει να έχουμε όλοι κατά νου, είναι ότι δεν είναι ανταγωνιστές μας τα διπλανά μας νησιά. Εάν ο διπλανός μας πάει καλά, τότε όλοι μας μπορούμε να πάμε καλά. Ανταγωνιστές μας είναι χώρες όπως η Τουρκία, η Ισπανία, οι οποίες αναπτύσσονται συνεχώς τουριστικά.

Πρέπει να διαφοροποιηθούμε και να αποδείξουμε ότι είμαστε εδώ ενωμένοι και ότι διεκδικούμε επάξια μία εξέχουσα θέση ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της τουριστικής βιομηχανίας!
Και ας ελπίσουμε ότι ο Έλληνες έχοντας έντονο το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στη νέα γενιά, δηλαδή απέναντι στα παιδιά μας, θα πάρουν τις  σωστές αποφάσεις για το καλό της χώρας και ότι δεν θα εκτελούν πολιτικές σκοπιμότητες που μας αποπροσανατολίζουν…

συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Θήρας (19.12 17.00) – θέματα

Την Παρασκευή 19.12 στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας με τα εξής θέματα :

1. ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ ΕΤΟΥΣ 2015  ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ «ΜΠΛΑΙΗΖ». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.

2. ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΔΕΙΩΝ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΠΛΑΝΟΔΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.

3. ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΔΕΙΩΝ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΣΤΑΣΙΜΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.

4. ΕΓΚΡΙΣΗ 1ΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΜΑΝΩΛΑ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΟ ΘΗΡΑΣΙΑΣ». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :   ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.

5. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΑΣ ΠΑΡΟΧΗΣ Φ.Ο.Π. ΣΤΟ ΝΕΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΑΡΙΑΣ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.

6. ΕΓΚΡΙΣΗ  1ΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΣΑΡΙΑΣ». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.

7. ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΟΥΛΑ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ  κ. ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΜΑΡΚΟΣ.

8. ΕΓΚΡΙΣΗ  2ΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΜΕΣΣΑΡΙΑΣ (ΚΑΒΑ ΦΟΥΣΤΕΡΗ). ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.

9. ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΥΛΩΝ Χ.Τ. ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΣΤΥΛΩΝ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.

10. ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ  ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

11. ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ -ΕΞΟΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015, ΤΟΥ «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ κ. ΓΡΑΒΑΝΗ ΟΛΓΑ.

12. ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΡΙΚΥΚΛΩΝ Ή ΤΕΤΡΑΚΥΚΛΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΩΝ, ΤΡΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 50 κ.εκ. ΧΩΡΙΣ ΟΔΗΓΟ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.

13. ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΡΗΜΙΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΡΤΕΡΑΔΟ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 59.000 €. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.

14. ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

15. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ. ΕΙΣΗΓΗΓΗΣ: κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

16. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΩΣ ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΝΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ #93,57# €. ΕΙΣΗΓΗΓΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.

17. ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΑΨΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ-ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ, ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΩΝ ΚΛΠ»-ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

18. ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ/ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

19. ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΘΗΡΑΣ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

20. ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΘΗΡΑΣ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

ΔΑΠΠΟΣ – ανακοίνωση για τους επόμενους αγώνες του τοπικού πρωταθλήματος μπάσκετ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΑΠΠΟΣ οι επόμενοι αγώνες του τοπικού πρωταθλήματος μπάσκετ είναι οι εξής :

Τετάρτη 17/11/14  21:00 Πανιώνιος Αντρών - Πήγασος

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/11/14
12:45  Πανιώνιος Αντρών - Πανιώνιος Παιδικό
14:30  Αετός 2 - Πανιώνιος Εφηβικό
16:15  Σερβιτόροι - Sacramento Kings Landing 

συνεχίζονται οι επιτυχίες και οι διακρίσεις για τον Πανιώνιο σύλλογο Tae Kwon Do της Σαντορίνης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου,

Μεγάλη επιτυχία για τον Σύλλογο και για το νησί της Σαντορίνης σημειώθηκε στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ελλάδος που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο Πυγμαχίας στο Περιστέρι στις 13-14 & 15 Δεκεμβρίου, με την συμμετοχή 1200 αθλητών.

Ο Σύλλογός μας, κατέκτησε τα εξής μετάλλια:

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ   Χαμπέου Κωνσταντίνα   -41 Kg κορασίδων
ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ   Μιχαηλιδου Μπαρακάτ  Αμαρυλλίς -44 kg κορασίδων
ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ   Φουστέρη Χριστιάνα  -49 Kg νεανίδων.

Η αθλήτρια ανήκει στον Α.Σ. Kyung Hee και προπονείται με το Σύλλογό μας.

Mια ανάσα πριν από τα μετάλλια βρέθηκαν οι :

  5η  θέση  Βάλβη Δέσποινα – 46 Kg Γυναικών
  5η  θέση   Δρόσος Αλέξανδρος – 48  Kg Εφήβων
  5η  θέση  Ζήκας Νίκος -65  Kg παίδων, (μετά το δεύτερο νικηφόρο αγώνα έγινε αναγκαστική διακοπή λόγω τραυματισμού)
5η  θέση  Ζώτος Νίκος -68 Kg εφήβων
5η θεση   Καραμολέγκος Γιώργος -59 Kg εφήβων

Επίσης συμμετείχαν οι αθλητές, Δρόσου Ζωή -59 kg νεανίδων , Ξαγοράρης Παντελής -55 kg εφήβων , Πελακάνου Άννα Μαρία -59 kg νεανίδων , Πελεκάνος Αντώνης   -51 kg εφήβων ,Φωκάς Κων/νος    -73 kg εφήβων , Φωκάς Δημήτρης -63 kg εφήβων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η έφορος του τμήματος Μάινα Μαργαρίτα θα ήθελε να συγχαρεί  όλους τους αθλητές για την μεγάλη επιτυχία τους αλλά και την προπονήτρια του Συλλόγου Τσουκνίδου Μαρία, που για άλλη μια φορά με τις τεχνικές γνώσεις της, βοήθησε τους αθλητές μας να ανταποκριθούν αγωνιστικά στις υψηλές απαιτήσεις της διοργάνωσης.

Η κατάθεση ψυχής της, αποτελεί για όλους μας παράδειγμα προς μίμηση καθώς η διάκριση πέρα από τις γνώσεις απαιτεί πολλά υγιή ψυχικά αποθέματα , τα οποία βοηθούν τους αθλητές μας να έχουν μια ισχυρή, αθλητική προσωπικότητα.


Τέλος ευχαριστεί τους γονείς των παιδιών που για άλλη μια φορά μας εμπιστεύτηκαν αλλά και μας στήριξαν στην προσπάθεια αυτή.

σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Θήρας – ανακοίνωση / απόφαση σχετικά με την αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Θήρας στην Έκτακτη ΓΣ που πραγµατοποίησε στις 24 Νοε 2014, έλαβε την παρακάτω απόφαση: «Αποφασίζουµε να λάβουµε µέρος στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ∆ΟΕ µε την 1201/31-10-2014 απόφασή της και να απέχουµε από όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατοµικής αξιολόγησης (Π∆ 152/13) των εκπαιδευτικών, αλλά και της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης της σχολικής µονάδας και κάθε διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου που πραγµατοποιείται σε υλοποίηση του σχετικού νοµοθετικού πλαισίου (ν. 4024/11, ν. 4142/13, Π∆ 152/13, ν. 3848/10, ν. 3679/10), δηλώνοντας ότι δεν δεχόµαστε ούτε να αξιολογήσουµε ούτε να αξιολογηθούµε».

 Χαιρετίζουµε την αγωνιστική στάση των συναδέλφων ∆ιευθυντών και Προϊστάµενων και των Συλλόγων των ∆ιδασκόντων των σχολείων του Συλλόγου µας, οι οποίοι µε αγωνιστικότητα και αποφασιστικότητα συµµετέχουν µαζικά στην κινητοποίηση που κήρυξε η ∆ΟΕ και υλοποιώντας την απόφαση της Γεν. Συνέλευσης, απέχουν από κάθε διαδικασία αξιολόγησης και αυτοαξιολόγησης διαµορφώνοντας το συγκεντρωτικό ποσοστό συµµετοχής στην απεργία – αποχή στο 75%.

Καλούµε τους συναδέλφους που υλοποιούν την αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση, να σταµατήσουν και να συνταχθούν ακόµη και τώρα µε τις αποφάσεις του κλάδου και του Σωµατείου µας.
Καλούµε τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών ΠΕ των Κυκλάδων και τους Συλλόγους των ∆ιδασκόντων σε συλλογικό επίπεδο καθώς και τους συναδέλφους/ισσες τον καθένα ξεχωριστά, σε συσπείρωση και συντονισµό δράσης για την δηµιουργία ενιαίου µετώπου αντίστασης και αγώνα κατά της επιχειρούµενης εφαρµογής της αξιολόγησης.

Καλούµε τους συναδέλφους που υλοποιούν την αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση, να σταµατήσουν και να συνταχθούν ακόµη και τώρα µε τις αποφάσεις του κλάδου και του Σωµατείου µας.

 Καλούµε τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών ΠΕ των Κυκλάδων και τους Συλλόγους των ∆ιδασκόντων σε συλλογικό επίπεδο καθώς και τους συναδέλφους/ισσες τον καθένα ξεχωριστά, σε συσπείρωση και συντονισµό δράσης για την δηµιουργία ενιαίου µετώπου αντίστασης και αγώνα κατά της επιχειρούµενης εφαρµογής της αξιολόγησης.

 ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΓΙΑ ΑΕΕτου εκπαιδευτικού έργου και του εκπαιδευτικού. Αντιστεκόµαστε και συνεχίζουµε ατοµικά και συλλογικά, µε µαχητικότητα και δυναµισµό το δίκαιο αγώνα µας.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ - ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Για το ∆Σ
Ο Πρόεδρος Χριστόφ. Παπαϊωάννου
Ο Γ. Γραµµατέας Γιώργος Τονάς 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ – ενημέρωση για την πρόσφατη επίσκεψη σχολικής συμβούλου στην Σαντορίνη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου,

Την περασµένη εβδοµάδα επισκέφτηκε το νησί της Θήρας η Σχ. Σύµβουλος Προσχολικής Αγωγής κ. Καζέλα Κατερίνα, προκειµένου να πραγµατοποιήσει στις 10 ∆εκ 2014 παιδαγωγική συνάντηση µε τις Προϊσταµένες των Νηπιαγωγείων µε θέµατα τον προγραµµατισµό του εκπαιδευτικού έργου και τρέχοντα παιδαγωγικά και διδακτικά ζητήµατα, και στις 11 ∆εκ 2014 επιµορφωτικό βιωµατικό σεµινάριο.

 Στην συνάντηση στις 10ης ∆εκ η Σχ. Σύµβουλος πέρα από τα λοιπά θέµατα είχε την πρόθεση να πραγµατοποιήσει ενηµέρωση σχετικά µε την αξιολόγηση και την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριµένο θέµα δεν αναγραφόταν ξεκάθαρα στην πρόσκληση η οποία στάλθηκε στα Νηπιαγωγεία και αφορούσε στην εν λόγω συνάντηση.

 Όµως η σταθερή και αποφασιστική στάση των Προϊσταµένων των Νηπιαγωγείων µε την παρουσία και παρέµβαση µέλους του ∆Σ του Συλλόγου, δεν επέτρεψε στην Σχ. Σύµβουλο να υλοποιήσει την πρόθεσή της για ενηµέρωση σχετικά µε την αξιολόγηση. Εκτός από µία Προϊσταµένη Νηπιαγωγείου, η οποία ούτως ή άλλως υλοποιεί και την αξιολόγηση και την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, σύσσωµες οι υπόλοιπες Προϊστάµενες αρνήθηκαν την ενηµέρωση για το συγκεκριµένο θέµα και δεν παρέλαβαν την έγγραφη πρόσκληση σε συνάντηση- συζήτηση αναφορικά µε την επικείµενη αξιολόγηση.

 Οι συναδέλφισσες/φοι νηπιαγωγοί ξεκίνησαν πρώτες την αντίσταση κατά της αξιολόγησης και συνεχίζουν σε όλη την Ελλάδα, και στο Σύλλογό µας, µε τον ίδιο δυναµισµό συµµετέχοντας µαζικά στην απεργία αποχή που έχει κηρύξει η ∆ΟΕ.

 Το ∆Σ του Συλλόγου χαιρετίζει τις/τους συναδέλφισσες/φους νηπιαγωγούς για την συµµετοχή τους στον αγώνα κατά της αξιολόγησης και για την υλοποίηση της απόφασης της Γενικής µας Συνέλευσης και καλεί ακόµα και τώρα, όσες/ους έχουν συµµετάσχει στη διαδικασία της αξιολόγησης να σταµατήσουν, να συσπειρωθούν στις γραµµές του αντι-αξιολογικού κινήµατος αντίστασης και να δηλώσουν συµµετοχή στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η ∆ΟΕ.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Για το ∆Σ
Ο Πρόεδρος Χριστόφ. Παπαϊωάννου

Ο Γ. Γραµµατέας Γιώργος Τόνας

επίσκεψη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Θήρας κ. Επιφανίου στον Παιδικό Σταθμό της Μητροπόλεως

Σύμφωνα με ανάρτηση του ιστολογίου του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού και Νήσων, http://neotitathiras.blogspot.gr/2014/12/blog-post_13.html

Την περασμένη Πέμπτη, τα μικρά αγγελούδια του Παιδικού Σταθμού "Γλυκογαλούσας" στον Καρτεράδο δέχθηκαν την επίσκεψη του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Επιφανίου, ο οποίος με την απλότητά του και την περισσή αγάπη του για τα νήπια, θέλησε να γευματίσει μαζί τους.


Στην σελίδα μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη.  

συγχαρητήρια Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου στον Πανναξιακό για την πρόκρισή του στους 16 CEV Challenge Cup

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

O Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης  με σημερινή (17.12) δήλωσή του συγχαίρει τις αθλήτριες, τον προπονητή και τη Διοίκηση της ομάδας  Βόλεϊ γυναικών του Πανναξιακού για τη πρόκρισή τους στους 16 του CEV Challenge Cup.

«Σε μια περίοδο γενικευμένης κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, η επιτυχία της Ναξιώτικης ομάδας, στέλνει μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας και αποδεικνύει περίτρανα ότι η δουλειά, το πείσμα και η επιμονή που χαρακτηρίζουν την ομάδα Βόλεϊ γυναικών του Πανναξιακού, είναι οι καθοριστικοί παράγοντες της κάθε επιτυχίας.

Αναγνωρίζω ότι η σπουδαία αυτή  πρόκριση είναι η επιβράβευση των προσπαθειών που έχετε καταβάλει, και νικώντας αντιπάλους, κόπωση και ταλαιπωρία καταφέρατε να μας κάνετε υπερήφανους, πρώτα τη Νάξο και στη συνέχεια όλα τα νησιά των Κυκλάδων.

Με την επιτυχία σας δημιουργείτε πρότυπα και αποδεικνύετε ότι το νεανικό πνεύμα σε συνδυασμό με την επίμονη προσπάθεια μπορεί να μεγαλουργήσει.


Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει ανάλογη συνέχεια. Η συμπαράσταση  και οι ευχές όλων στις προσπάθειές σας  είναι δεδομένη».

συνεδρίαση Περιφερειακού συμβουλίου Π.Ν.Α. (23.12 11.00) – θέματα

Την Τρίτη 23.12 στην Ρόδο θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου με τα εξής θέματα :

1. Έγκριση όρων δημοπράτησης και ορισμού επιτροπής διαγωνισμού του έργου: «Αποπεράτωση περιβάλλοντα χώρου πιλοτικού προγράμματος ολικής ανακύκλωσης Χάλκης».
2. Έγκριση όρων δημοπράτησης και ορισμού επιτροπής διαγωνισμού του έργου: «Συντήρηση κτιρίων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου».
3.  Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας του έργου: «Συντήρηση οδικού δικτύου Καλύμνου».
4. Έγκριση όρων δημοπράτησης και ορισμού επιτροπής διαγωνισμού του έργου:  «Αποκαταστάσεις από πλημμύρες Ν. Κιμώλου».
5. Έγκριση όρων δημοπράτησης του έργου: «Άρση καταπτώσεων και καθαρισμός τάφρων στο οδικό επαρχιακό δίκτυο Νάξου (χρήση 2014)».
6. Έγκριση όρων δημοπράτησης για την διενέργεια πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την «Μίσθωση μηχανημάτων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών πλημμύρων, καταπτώσεων κλπ. στο οδικό δίκτυο Π.Ε. Τήνου», ποσού 46.400,00€, με Φ.Π.Α.
7. Έγκριση όρων δημοπράτησης για την διενέργεια πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την «Μίσθωση μηχανημάτων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών πλημμύρων, καταπτώσεων κλπ. στο οδικό δίκτυο Π.Ε. Νάξου», ποσού 46.400,00€, με Φ.Π.Α.
8. Έγκριση όρων δημοπράτησης για την διενέργεια πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την «Μίσθωση μηχανημάτων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών πλημμύρων, καταπτώσεων κλπ. στο οδικό δίκτυο Π.Ε. Άνδρου», ποσού 46.400,00€, με Φ.Π.Α.
9. Έγκριση όρων δημοπράτησης για την διενέργεια πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την «Μίσθωση μηχανημάτων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών πλημμύρων, καταπτώσεων κλπ. στο οδικό δίκτυο των Π.Ε. Σύρου, Μυκόνου - Πάρου», ποσού 46.400,00€, με Φ.Π.Α.
10. Έγκριση όρων δημοπράτησης για την διενέργεια πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την «Μίσθωση μηχανημάτων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών πλημμύρων, καταπτώσεων κλπ. στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Κέας – Κύθνου», ποσού 46.400,00€, με Φ.Π.Α.
11. Έγκριση 3ης παράτασης προθεσμίας περαιώσεως του έργου: «Συντήρηση Δημοτικού οδικού δικτύου του Δήμου Πάρου Νομού Κυκλάδων» αναδόχου Δομική Εφαρμογή Ε.Π.Ε.
12. Έγκριση Δαπάνης σύνδεσης με το Δημοτικό δίκτυο ύδρευσης του Δ. Κέας για το έργο: «Κατασκευή Δημοτικού σχολείου Ν. Κέας».
13. Ορθή επανάληψη της αριθ. 289/2014 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής ,  «Πρακτικών δημοπρασίας του έργου: Επισκευή υφιστάμενου τμήματος λιμένα Μέριχα νήσου Κύθνου».
14. Έγκριση πρακτικού αποσφράγισης των οικονομικών προσφορών του πρόχειρου διαγωνισμού προμήθειας τριών δεξαμενών νερού.
15. Έγκριση πρακτικού επιτροπής για καταγραφή, χαρακτηρισμού άχρηστου υλικού των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου (ν. Δωδεκανήσου).
16. Έγκριση πρακτικού (επικαιροποίησης προσφερομένων ειδών) για την προμήθεια ειδών εργαστηρίου των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
17. Έγκριση τροποποίησης δρομολογίων μεταφοράς μαθητών σχολικού έτους 2014 – 2015.
 18. Έγκριση πρακτικού διαγωνισμού (νέων αναγκών) μεταφοράς μαθητών σχολικού έτους 2014- 2015. 
19. Δικαστικές υποθέσεις.
20. Έγκριση Δράσεων Αθλητισμού – Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
21. Έγκριση τροποποίησης Δράσεων Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
22. Έγκριση διαφόρων δαπανών – διάθεσης πιστώσεων.
23. Εγκρίσεις μετακινήσεων κ. Περιφερειάρχη.
24.  Εγκρίσεις μετακινήσεων   κ.κ. Αντιπεριφερειαρχών.

25.  Εγκρίσεις μετακινήσεων   κ.κ. Περιφερειακών Συμβούλων.