Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2015

για πρώτη φορά η Σαντορίνη συμμετέχει στην διεθνή έκθεση τουρισμού East Mediterranean International Tourism and Travel (EMITT) 2015 που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας από 22 μέχρι και 25 Ιανουαρίου 2015

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Η έκθεση EMITT αποτελεί μια από τις πέντε μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως και συγκεντρώνει κάθε χρόνο πάνω από 100.000 επισκέπτες από 60 χώρες, οι επαγγελματίες τουρισμού ξεπερνούν τους 60.000 ενώ συμμετέχουν ως εκθέτες 4.000 εταιρείες και δημόσιοι φορείς.


Στόχος της συμμετοχής του Δήμου Θήρας στην ως άνω έκθεση αποτελεί η προβολή και η προώθηση του νησιού ως τουριστικού προορισμού στη συγκεκριμένη αγορά και στην ανάπτυξη σχέσεων με επαγγελματίες, πράκτορες και δημοσιογράφους από την Τουρκία και τις χώρες της Μ. Ανατολής. 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στο περίπτερο του Δήμου Θήρας θα διανεμηθεί έντυπο διαφημιστικό υλικό.

συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Κ/Ζ Sea Diamond - απάντηση Κομισιόν για το ναυάγιο του Sea Diamond στη Σαντορίνη

Ανακοίνωση (24.1) στην οποία επισυνάπτεται η απάντηση (23.1) της Κομισιόν για το ναυάγιο του Sea Diamond στη Σαντορίνη σε ερώτηση του ευρωβουλευτή κ. Παπαδημούλη, εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Κ/Ζ Sea Diamond.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής :

Οκτώ χρόνια από τη βύθιση του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond στην καλντέρα της Σαντορίνης.
Οκτώ χρόνια συνεχόμενης ρύπανσης και υποβάθμισης του θαλάσσιου περιβάλλοντος του νησιού μας.
Οκτώ χρόνια αδράνειας και αδιαφορίας από την πλευρά της Ελληνικής κυβέρνησης, να εφαρμόσει την ισχύουσα νομοθεσία, να υλοποιήσει τις δικαστικές αποφάσεις και να επιβάλει μία οριστική λύση στο σημαντικότατο αυτό περιβαλλοντικό πρόβλημα.

Αυτή τη φορά η εγκληματική αδιαφορία των κυβερνώντων μας, πιστοποιείται και από την Κομισιόν, μέσω του νέου Επίτροπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Vella.

Η απάντηση του κ. Vella ήρθε μετά από ερώτηση που κατέθεσε πρόσφατα ο Ευρωβουλευτής κ. Δ. Παπαδημούλης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σχετικά με το θέμα των  επιπτώσεων από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond» στο ενθικό οικοσύστημα της Καλντέρας της Σαντορίνης, ζητώντας ταυτόχρονα από την Κομισιόν να αναλάβει δράση για την ανέλκυση του ναυαγίου και την εξυγίανση του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Vella, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιβάλλοντος, μας ενημερώνει ότι η Ελλάδα ουδέποτε υπέβαλε αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια στη Θάλασσα, για υποστήριξη σε δραστηριότητες αντιμετώπισης της ρύπανσης μετά το ναυάγιο του Sea Diamond και ότι τα μέτρα που έχει ήδη λάβει η Ελλάδα αμφισβητήθηκαν ενώπιον των εθνικών δικαστηρίων.

Επίσης, στην απάντησή του ο κ. Vella, εκτιμά ότι οι αρμόδιες εθνικές αρχές θα πρέπει να εξασφαλίσουν την κατάλληλη εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων, μόλις ληφθεί τελική απόφαση από τα αρμόδια ελληνικά δικαστήρια.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Sea Diamond, συνεχίζει να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, συνεχίζει να διαμαρτύρεται για το συνεχιζόμενο καθημερινό περιβαλλοντικό έγκλημα που συμβαίνει μέσα στην καλντέρα της Σαντορίνης, με την προκλητική ανοχή των υπευθύνων της Ελληνική Πολιτείας. Η διάβρωση του κουφαριού του “Sea Diamond” συνεχίζει ακάθεκτη, προκαλώντας αναπόφευκτη έκλυση και εξάπλωση επικίνδυνων ρύπων στο θαλάσσιο περιβάλλον, με τις όποιες επιπτώσεις επιφέρουν στο οικοσύστημα και την τροφική αλυσίδα.

Απαιτούμε την άμεση ανέλκυση του ναυαγίου του Sea Diamond και την επαναφορά του φυσικού περιβάλλοντος της Σαντορίνης στην πρότερη κατάστασή του. Φτάνει πια η συγκάλυψη, η αδράνεια και η εκούσια αδιαφορία της πολιτείας. Δεν αρκούμαστε στα ημίμετρα που μας προσφέρουν και στις υποσχέσεις των αρμοδίων για δράση όταν θα χρειαστεί… Τότε θα είναι πολύ αργά!!
Η ανέλκυση του Sea Diamond αποτελεί για εμάς υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας. Δεν παραιτούμαστε και δεν ξεχνάμε το περιβαλλοντικό έγκλημα που κάποιοι διέπραξαν στον τόπο μας και που κάποιοι άλλοι το αφήνουν να εξελίσσεται.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ, ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ, ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥ SEA DIAMOND.

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Κ/Ζ Sea Diamond / e-mail: savesantorini@gmail.com

Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση και απάντηση:

ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. (24.1 16.00)

Στο κλειστό Γυμναστήριο του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. το Σαββάτο 24/01/2015 στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας Καλαθοσφαίρισης Εφήβων στο πλαίσιο 3ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της ΕΣΚΚ μεταξύ των ομάδων του Πανιώνιου Σαντορίνης και του Α.Ο.Ν. Πανναξιακού.

ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΤΟΥ Α.Ο. ΘΗΡΑΣ ΒΟΛΕΪ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. (25-26.1 / 19.00 – 11.00)

Σύμφωνα με το κείμενο του Κωσταντίνου Παπαδημητρόπουλου για τον Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.,
Ξεκίνημα των αγωνιστικών υποχρεώσεων για την ομάδα των Παγκορασίδων Βόλεϊ του Α.Ο. Θήρας Σαντορίνης.

Η ομάδα των Παγκορασίδων του Α.Ο. Θήρας Σαντορίνης, θα δώσουν τα δύο πρώτα τους για φέτος παιχνίδια στα πλαίσια του Πρωταθλήματος Πετοσφαίρισης Παγκορασίδων του Τ.Ε. Κυκλάδων.

Ο Α.Ο. Θήρας θα αντιμετωπίσει σε διπλό αγώνα το απόγευμα του Σαββάτου 25/01/2015 στις 19:00  και την Κυριακή 26/01 το πρωί στις 11:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.  την αντίστοιχη ομάδα του  Α.Ο. Πάρου.

Να ευχηθούμε καλή επιτυχία και καλή αγωνιστική χρονιά στην ομάδα των Παγκορασίδων του Α.Ο. Θήρας Σαντορίνης.

πρόγραμμα της 8ης εβδομάδας του "Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ Basketball League 2014-2015" (25.1)

Σύμφωνα με το κείμενο του Κωσταντίνου Παπαδημητρόπουλου για τον Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.,

Την "εκλογή" από αυτή την Κυριακή δύο ομάδων του Α' ομίλου για την επόμενη φάση του τουρνουά αναμένεται να βγάλει η μπασκετική... κάλπη στην όγδοη εβδομάδα του "Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ Basketball League 2014-2015".

Πήγασος και Σερβιτόροι Σκόνης θα "κυνηγήσουν" τη νίκη που θα τους εξασφαλίσει το πολυπόθητο εισιτήριο για τη συνέχεια απέναντι σε Λιμεναρχείο και Sacramento King's Landing αντίστοιχα, αλλά το έργο τους μόνο εύκολο δεν θα είναι απέναντι σε δύο ομάδες που θα υπερβάλλουν εαυτόν ώστε να παραμείνουν... ζωντανές στην υπόθεση πρόκριση.

Στο μεταξύ, ο Αφρός κοντράρεται με το παιδικό τμήμα του Πανιωνίου και χρειάζεται τους βαθμούς, ώστε να παραμείνει στο παιχνίδι και να τα παίξει όλα για όλα στο τελευταίο του ματς με το Λιμεναρχείο, ενώ η αντρική ομάδα του Πανιωνίου αντιμετωπίζει τον Αετό 1.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της όγδοης εβδομάδας έχεις ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/1/2015

Α'ΟΜΙΛΟΣ
Αφρός - Πανιώνιος παιδικό (15:00)
Πανιώνιος Αντρικό - Αετός 1 (16:45)
Σερβιτόροι Σκόνης - Sacramento King's Landing (18:30)
Λιμεναρχείο - Πήγασος (20:15)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α' ΟΜΙΛΟΥ
 Βαθμοί/ Νίκες-Ήττες/ Πόντοι/Διαφορά Πόντων
1. Πανιώνιος Αντρικό 10/  5-0/  (333-155)/+178
2. Πήγασος                    9/  4-1/  (347-289)/ +58
3. Σερβιτόροι Σκόνης    8/  3-2/  (324-321)/  +3
4. Αετός 1                   7/  3-1/  (225-196)/  +29
5. Αφρός                      6/  1-4/  (184-255)/  -71
6. Λιμεναρχείο              5/ 1-3/  (206-254)/  -48
7. Sacramento Kings Landing 5/1-3/(162-244) -82
8. Πανιώνιος Παιδικό    4/  0-4/  (215-282)/  -67

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β' ΟΜΙΛΟΥ
 Βαθμοί/ Νίκες-Ήττες/ Πόντοι/Διαφορά Πόντων
1. Heat                      8/  4-0/  (299-220)/ +79
2. Επαλαίμαχοι         8/  3-2/  (286-249)/  +37
3. Αετός 2                  8/  3-2/  (234-246)/ -12
4. Houston Rockets  7/  3-1/  (210-182)/  +28
5. Βουρβούλος          7/  2-3/  (243-264)/  -21
6. Λύκοι                     7/  2-3/  (264-275)/ -11
7. 2 Brothers              5/  1-3/  (196-249)/ -53
8. Πανιώνιος Εφηβ.   4/  0-4/  (221-250)/ -29


*Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ομάδων μετράει το μεταξύ τους αποτέλεσμα.

συναντήσεις και δηλώσεις Ν. Συρμαλένιου κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Σαντορίνη (19.1)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Σαντορίνης σχετικά με την επίσκεψη στις 19.1.2015, τις επαφές και το περιεχόμενό τους, του βουλευτή Κυκλάδων και εκ νέου υποψήφιου, αναφέρεται ότι,

Στην τελική ευθεία της προεκλογικής εκστρατείας τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ Θήρας  ξεκινούν σήμερα  δυναμική εξόρμηση σε όλα τα χωριά της Σαντορίνης, πόρτα-πόρτα, προκειμένου να φτάσει παντού το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ .

Ενα πρόγραμμα χωρίς υποσχέσεις αλλά με δεσμεύσεις προς τους πολίτες για μια διαφορετική διακυβέρνηση της χώρας με κοινωνική διάσταση, για  μια διέξοδο ελπίδας από την ακραία λιτότητα  και την υπερφορολόγηση που επέβαλε η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Στο πλαίσιο της  προεκλογικής καμπάνιας στη Σαντορίνη, ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, που επισκέφτηκε για δεύτερη φορά το νησί, συναντήθηκε την Κυριακή το απόγευμα με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της Ένωσης Λεμβούχων.

Σε μια ζωντανή ανοιχτή συζήτηση, παρουσία και του προέδρου της Ένωσης Μ. Κανακάρη, ο Νίκος Συρμαλένιος αναφέρθηκε στα άμεσα μέτρα που δεσμεύτηκε να πάρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την ανακούφιση των φορολογουμένων, εστιάζοντας στην κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και στη θέσπιση ενός δικαιότερου φορολογικού συστήματος. Στον τομέα της ακτοπλοΐας ανέπτυξε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ίδρυση δημόσιου φορέα, ο οποίος θα λειτουργήσει παράλληλα με τον ιδιωτικό τομέα, με στόχο την καλύτερη δυνατή ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλαδονήσων.

Σχετικά με το Νοσοκομείο της Σαντορίνης, επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση λειτουργία του με δημόσιο χαρακτήρα στο πλαίσιο ενός αναβαθμισμένου ΕΣΥ.

Απαντώντας σε ερώτημα  για το πώς θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το πρόβλημα του υψηλού κόστους ζωής, ο Νίκος Συρμαλένιος  τόνισε  ότι η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ θα αποτελέσει ένα από τα κίνητρα για την αναζωογόνηση της αγοράς, η οποία θα βασιστεί στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, που αποτελεί τον κορμό του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ .

Τέλος δεσμεύτηκε για την δρομολόγηση της ανέλκυσης του Sea Diamond.

Ακολούθησε διάλογος με τους παρευρισκόμενους.

Στο Γηροκομείο της Σαντορίνης  ο υποψήφιος βουλευτής συζήτησε με τη διοίκηση και τους φιλοξενούμενους του ιδρύματος, του οποίου η λειτουργία τίθεται σε κίνδυνο μετά την κατάσχεση των καταθέσεών του λόγω υπέρογκης φορολόγησης μέσω ΕΝΦΙΑ.

Η θεσμοθέτηση φορολογικών κινήτρων για την παραμονή και επιστροφή των επιχειρήσεων στην Ελλάδα ,το νέο μοντέλο ανάπτυξης που δοκιμάζεται με επιτυχία στη Σαντορίνη, συνδυάζοντας την τουριστική δραστηριότητα με την παραγωγή, μεταποίηση και προβολή των τοπικών αγροτικών προϊόντων καθώς και το χωροταξικό  ήταν τα θέματα όπου εστιάστηκε η συζήτηση  του Νίκου Συρμαλένιου με τη διοίκηση της Ενωσης Ξενοδόχων τη Δευτέρα το πρωί. Η αυριανή  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στην εξεύρεση της χρυσής τομής ανάμεσα στους επαγγελματικούς φορείς και τους εργαζόμενους στον τουρισμό, μέσα από συνεχή εποικοδομητικό διάλογο.


Τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ μπορείτε να τους δείτε εδω : https://drive.google.com/file/d/0B6cFUP9k5xATVEpVX19BYWVnWUVrZGRNZnIyUmNIZ0xTckNF/view?usp=sharing

Συνέντευξη του κ. Τσίπρα (19.1) στην οποία αναφέρονται οι άξονες του προγράμματός του ΣΥΡΙΖΑ, μπορείτε να διαβάσετε εδώ : https://drive.google.com/file/d/0B6cFUP9k5xATNnhQYXgzU3IxLWxkcFU1Rzg2ckRKRlNrODZn/view?usp=sharing

για να υπάρξει κοινωνική αλλαγή, πρέπει πρώτα να υπάρξει κυβερνητική αλλαγή – μήνυμα του Η. Γουρδούκη, υποψήφιου βουλευτή με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α στις Κυκλάδες

Σύμφωνα με το κείμενο,

Η κυβερνητική αλλαγή, σίγουρα δε σημαίνει και αλλαγή εξουσίας, μπορεί όμως, να αποτελέσει τον καταλύτη για την ανάπτυξη ενός λαϊκού κινήματος στήριξης σε όσα καλά για την κοινωνία κάνει η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και αυστηρού κριτή σε αδικαιολόγητες καθυστερήσεις ή δεξιόστροφα παραστρατήματα. Τα πρώτα καλά δείγματα γραφής του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να απελευθερώσει τους πολίτες και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την οργάνωση της οργής των πολιτών σε ένα δυναμικό και αγωνιστικό λαϊκό κίνημα, ώστε να αλλάξει και η εξουσία. 

Για να υπάρξει, λοιπόν, αλλαγή εξουσίας το πρώτο βήμα είναι η αλλαγή της κυβέρνησης. Και η αλλαγή αυτή, σήμερα, μπορεί να γίνει μόνο με εκλογές. Το πρώτο μέλημα, λοιπόν, του λαϊκού κινήματος είναι η ανατροπή του μνημονιακού και φιλομνημιακού μπλοκ εξουσίας, που εκτός από την πολιτική του έκφραση περιλαμβάνει την οικονομική και επιχειρηματική ελίτ του τόπου. Εκείνο που επείγει, είναι η απομάκρυνση της μνημονιακής κυβέρνησης που εγκληματεί σε βάρος των λαϊκών τάξεων. Η κυβερνητική αλλαγή μπορεί να ανοίξει δρόμους, να διαμορφώσει κοινωνικούς και πολιτικούς όρους για την ανάπτυξη και οργάνωση μαζικών και αγωνιστικών κινημάτων.

Σήμερα, την ώρα της μάχης, δεν υπάρχουν περιθώρια για συναισθηματισμούς, δεν υπάρχει η πολυτέλεια για ... χαλαρή ψήφο. Οι επιφυλάξεις προς ένα ανυπόληπτο και διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό είναι δικαιολογημένες. Ο κόσμος έχει πολλές φορές ξεγελαστεί, παραπλανηθεί, προδοθεί από τα κόμματα που μας κυβέρνησαν μέχρι τώρα. Όμως, μόνο με τη συμμετοχή μας στις εκλογικές διαδικασίες, όπως και να τις βλέπει ο καθένας μας, είναι δυνατόν να συμβάλλουμε πολιτικά στην κατάρρευση ενός πολιτικού συστήματος που προστατεύει τους μεγάλους φοροφυγάδες, τους καιροσκόπους, τους αργυρώνητους, τον παραγοντισμό, την ίδια στιγμή που ταπεινώνει και εξαθλιώνει τον κόσμο της εργασίας, διασύρει τη χώρα, ξεπουλά τον δημόσιο πλούτο. Ο κόσμος είναι αηδιασμένος με την απύθμενη υποκρισία εκείνων που κάνουν πως κλαίνε για τη δυστυχία του ελληνικού λαού, την οποία όμως οι ίδιοι προκαλούν. Είναι ώρα να φύγουν εκείνοι που ανέτρεψαν τη ζωή μας, που έκλεψαν το μέλλον των νέων, το δικαίωμα της νέας γενιάς να ονειρεύεται, που τους στέρησαν τη δυνατότητα να εργαστούν στη χώρα τους χωρίς να είναι αναγκασμένοι να μεταναστεύσουν.

Την  Κυριακή πάμε όλοι να ψηφίσουμε για να κρατήσουμε ανοιχτούς τους δρόμους της κοινωνικής αλλαγής. Ούτε μία ψήφος χαμένη. Ψηφίζουμε με λογισμό και όνειρο τον ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα αποτελεί το όχημα της κυβερνητικής αλλαγής. Είναι επιτακτικό και ιστορικά αναγκαίο να συμβάλουμε με την ψήφο μας στην αποσταθεροποίηση του κυβερνητικού οικοδομήματος των “προθύμων”: Έτσι μπορεί να ανοίξουμε δρόμους για την έκφραση της λαϊκής οργής, την ανάπτυξη νέων ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ. Έτσι μπορούμε να επιταχύνουμε τις αγωνιστικές εξελίξεις προς όφελος του κόσμου της εργασίας.

Όταν, λοιπόν, έχει αφηνιάσει η μαύρη προπαγάνδα, η φαιά κινδυνολογία, που κινείται στα όρια ενός σύγχρονου γκαιμπελισμού, όποιος πολιτικός σχηματισμός, όταν μάλιστα δηλώνει προοδευτικό ή αριστερό, σιωπά, δημιουργεί ερωτηματικά για τη στάση και τις πραγματικές στοχεύσεις του. Σε αυτή την κινδυνολογική κακοήθεια οι προοδευτικές δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις πρέπει να πάρουν θέση, να μιλήσουν, αν πράγματι πιστεύουν ότι πρέπει να φύγει μια κυβέρνηση που εξαθλιώνει και φτωχοποιεί τα λαϊκά κοινωνικά στρώματα. Γιατί το δίλημμα είναι αν θα έχουμε μια κυβέρνηση που θα κινείται στη γραμμή Βορίδη – Γεωργιάδη ή μια κυβέρνηση που θα λειτουργεί μεροληπτικά υπέρ των λαϊκών τάξεων που αποτελεί το 99% του κοινωνικού σώματος.

Σήμερα, το κρίσιμο ερώτημα είναι αν στις 26 Ιανουαρίου θα έχουμε μια μνημονιακή κυβέρνηση που θα μας αποτελειώσει ή μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣYΡΙΖΑ, μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας. Ο καταποντισμός της ΝΔ και των παραφυάδων που δημιουργήθηκαν από το σύστημα αποτελεί εξαιρετικό ιστορικό καταλύτη των εξελίξεων. Η Ν.Δ., σήμερα, αποτελεί την επιθετική αιχμή του κεφαλαίου ενάντια στα πλατιά λαϊκά στρώματα. Η λαϊκές δυνάμεις έχουν επιλέξει το ΣΥΡΙΖΑ ως όχημα της κυβερνητικής αλλαγής. Αν θέλουμε πραγματικά την κυβερνητική αλλαγή, την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, πρέπει να στηρίξουμε το ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας στη άκρη τις όποιες ενστάσεις ή επιφυλάξειςπου  ενδεχομένως έχουμε. Καλές είναι οι καταγγελίες εναντίον των πάντων.

Στη σημερινή συγκυρία, όμως, που η κοινωνία υποφέρει, όταν δεν προτείνουν ένα εναλλακτικό κυβερνητικό πρόγραμμα, όταν δεν ανατρέπουν τη μνημονιακή κυβέρνηση, όταν δεν δίνουν διέξοδο στα λαϊκά κοινωνικά στρώματα που συμπιέζονται και πλήττονται από τη βαρβαρότητα των μνημονιακών μέτρων, τότε οι καταγγελίες είναι ανώδυνες και κούφιες. Οι πολίτες που υποφέρουν θέλουν κυβερνητική αλλαγή εδώ και τώρα, σήμερα που υποφέρουν, πριν είναι αργά και όχι μεθαύριο. 

Όταν αυτό που προτείνεις δεν αποσταθεροποιεί το υπάρχον καθεστώς, όταν δεν διασφαλίζεις την κυβερνητική αλλαγή, τότε εξ αντικειμένου η πρότασή σου συμβάλλει στη σταθεροποίηση αυτού που ήδη υπάρχει, του αντιλαϊκού μνημονιακού  καθεστώτος. Όλοι κρίνονται από αυτό που προσφέρουν στην κοινωνία και όχι από αυτό που κερδίζει το κόμμα τους.


ΓΟΥΡΔΟΥΚΗΣ ΗΛΙΑΣ, υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΙΚΟΥ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ" - υπέρ της σύστασης δημόσιου φορέα ακτοπλοΐας τάχθηκε ο βουλευτής Κυκλάδων και υπεύθυνος Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ

Σε συνέντευξη στον Λάμπρο Καραγεώργο για την εφημερίδα «Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» που δημοσιεύθηκε στο σημερινό (23.1.2015) της φύλλο, αναφέρονται τα εξής :

Ο Δημόσιος - Κοινωνικός Φορέας Ακτοπλοΐας θα έχει στόχο τη διασφάλιση των μεταφορών ως δημόσιο αγαθό, αλλά δεν θα υπο-καταστήσει τις ιδιωτικές ακτοπλοϊκές εταιρείες, διευκρινίζει ο Νίκος Συρμαλένιος, υποψήφιος βουλευτής και υπεύθυνος Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ.

1. Τα πρώτα μέτρα μιας κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει πριν απ' όλα να αρχίζουν με την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την επανεκκίνηση της οικονομίας και αυτό αφορά όλους τους τομείς της οικονομίας, και φυσικά τη ναυτιλία. Πρέπει άμεσα να αποκαταστήσουμε τα δικαιώματα των ναυτεργατών (συλλογικές συμβάσεις, οργανικές συνθέσεις των πληρωμάτων κ.λπ.), να δρομολογήσουμε την απρόσκοπτη ακτοπλοϊκή διασύνδεση των νησιών και να σταματήσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών.

Επίσης σε ό,τι αφορά τη νησιωτική Ελλάδα, να αποτρέψουμε την αύξηση του ΦΠΑ στο Αιγαίο, όπως και να μειώσουμε τον ΦΠΑ στον τουρισμό. Τέλος, να διαμορφώσουμε άμεσα το πλαίσιο των πολιτικών νησιωτικότητας, που οφείλει να διαπερνά όλους τους αρμούς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Οσον αφορά το υπουργείο Ναυτιλίας, θεωρούμε ότι θα πρέπει να διατηρήσει την αυτοτέλειά του με όλες τις υπηρεσίες του, ενώ θα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο και την υψηλή τεχνογνωσία και εξειδικευμένη εμπειρία του ένστολου προσωπικού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. Οι όποιες αλλαγές που είναι αναγκαίο να γίνουν θα γίνουν έπειτα από διαδικασία διαβούλευσης.

2. O ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει σε σύντομο χρονικό διάστημα προς δημόσια διαβούλευση την ολοκληρωμένη πρότασή του για την ακτοπλοΐα. Βασικός πυλώνας της πρότασής μας είναι η σύσταση Δημόσιου - Κοινωνικού Φορέα Ακτοπλοΐας, με κύριο στόχο τη διασφάλιση των μεταφορών ως δημόσιο, κοινωνικό αγαθό. Ο φορέας αυτός, με συνεργασία κράτους και αυτοδιοίκησης, δεν θα υποκαταστήσει, ούτε θα καταργήσει τις ιδιωτικές ακτοπλοϊκές εταιρείες. Θα αναλάβει κατ' αρχήν τις γραμμές δημοσίου συμφέροντος, τις λεγόμενες «άγονες γραμμές» και θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη μεταφορά ανθρώπων και εμπορευμάτων δώδεκα μήνες το χρόνο. Η πρότασή μας δεν είναι μια ελληνική ανακάλυψη, εξετάσαμε τι κάνουν οι σκανδιναβικές χώρες, η Σκωτία και άλλες χώρες. Εκεί το κράτος συνάπτει συμβάσεις με την Αυτοδιοίκηση, εκμισθώνει γραμμές σε ιδιωτικές εταιρείες ή παρέχει και το ίδιο το ακτοπλοϊκό έργο. Γνωρίζουμε ότι η Ε.Ε. χρηματοδοτεί κατασκευές ή και επισκευές πλοίων εφόσον δημιουργηθεί κοινοπραξία με συμμετοχή του Δημοσίου. Ετσι θα δώσουμε και δουλειά στα ελληνικά ναυπηγεία.


3 Πρέπει κάποτε να σταματήσουν οι νησιώτες να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, να αγωνιούν για το πότε θα έλθει το πλοίο, να μην έχουν ούτε έναν γιατρό, να έχουν σχολεία χωρίς καθηγητές, να ξεμένουν από νερό, να μένουν χωρίς ρεύμα με την πρώτη χιονόπτωση και το καλοκαίρι να παθαίνουν μπλακάουτ από την πολυκοσμία. Η ύπαρξη δημόσιων κοινωνικών υποδομών υγείας, παιδείας, πρόνοιας αποτελεί όρο εκ των ων ουκ άνευ για να στηριχθεί η ζωή και η παραμονή του πληθυσμού στα νησιά, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πρέπει οι νησιώτες να υποστηριχθούν, για να παραμένουν στα νησιά και ένας ανεπτυγμένος πρωτογενής τομέας, μπορεί να στηρίξει σημαντικές θέσεις εργασίας, όχι μόνο σε εποχιακή βάση. Ο δε τουρισμός πρέπει να στηριχθεί σε ποιοτικές υπηρεσίες και σε ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε τόπου. 

Τέλος, χρειαζόμαστε χωροταξικό σχεδιασμό ανά νησί, με συγκεκριμένες ζώνες με αντίστοιχες χρήσεις γης και όρους δόμησης, που θα δημιουργήσουν σταθερές βάσεις για ισόρροπη βιώσιμη ανάπτυξη.

ανακοίνωση του Δήμου Θήρας σχετικά με την ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΕΣΑΡΙΑΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Στο πλαίσιο της σύμβασης του Δήμου Θήρας με θέμα «ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΕΣΑΡΙΑΣ», παρακαλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους όπως προσκομίσουν στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Θήρας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1.         Πλήρη στοιχεία ιδιοκτητών (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας και επικοινωνίας, τηλέφωνο κ.α.).
2.         Συμβολαιογραφικές πράξεις παραχώρησης εδαφικών λωρίδων σε κοινή χρήση, καθώς και πιστοποιητικό μεταγραφής τους.
3.         Το διάγραμμα που  συνοδεύει τις παραπάνω πράξεις (εγκεκριμένου η μη).
4.         Τα στελέχη των οικοδομικών αδειών (αν υπάρχουν) και τα τοπογραφικά διαγράμματα αυτών.
5.         Φωτογραφίες των χώρων, όπου θεωρείται αυτό σκόπιμο, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Τα παραπάνω προσκομιζόμενα έγγραφα απαιτείται να είναι γνήσια αντίγραφα των πρωτοτύπων και θα πρέπει να κατατεθούν υπό μορφή αίτησης στο πρωτόκολλο του Δήμου (22860-22814) έως τις 31 Μαρτίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπηρεσία μας στο τηλ. 22863 60167 (κα Βλάχου Σπυριδούλα).

Με εντολή Δημάρχου, Η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Δ/νσης Τ.Υ.Δ. Θήρας,  ΒΡΑΝΤΖΑ ΧΡΥΣΑΥΓΗ  Τοπογράφος Μηχανικός ΤΕ

περιοδείες - προεκλογικές εκδηλώσεις των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συριζα Κυκλάδων,

Στο νησί της Μήλου βρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος και Άννα Μαυρουδή, την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2014 στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για τις εθνικές εκλογές. Στο χώρο του εκλογικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ Μήλου πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική εκδήλωση, όπου συμμετείχαν  ως ομιλητές οι υποψήφιοι βουλευτές. Στην εκδήλωση επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά με την πολυπληθή παρουσία του κόσμου, το ενδιαφέρον για τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και την επόμενη μέρα. Από το σύνολο των παρευρισκομένων εκφράστηκαν μηνύματα αισιοδοξίας και νίκης για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ο υποψήφιος βουλευτής Νίκος Μανιός συνοδευόμενος από στελέχη της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Νάξου, πραγματοποίησαν συγκέντρωση και συζήτηση στο Πολιτιστικό Κέντρο Φιλωτίου. Τα αναπτυξιακά ζητήματα της γεωργίας και κτηνοτροφίας, η δημιουργία ενός υγιούς συνεταιριστικού κινήματος και τα θέματα της υγειονομικής φροντίδας και των απαραίτητων δομών στην ορεινή Νάξο, κυριάρχησαν στην συζήτηση.

Στην Τήνο βρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Συρίγος και Δημήτρης Πολιτόπουλος. Οι υποψήφιοι επισκέφτηκαν το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖA και στη συνέχεια μετέβησαν στο δημαρχείο, όπου και συνομίλησαν με τους εργαζόμενους. Το απόγευμα ο κ. Πολιτόπουλος επισκέφθηκε τον Πύργο και ο κ. Συρίγος την Καλλονή όπου και έγινε μια πολύωρη συζήτηση με τους κατοίκους τόσο για τα προβλήματα των αγροτών όσο και για τις αδικίες του σημερινού φορολογικού συστήματος. Ο κ. Συρίγος επεσήμανε την ανάγκη για ελάφρυνση των φόρων καθώς και τη σημασία που θα έχει για όλα τα νησιά η ανάπτυξη του ενδοκυκλαδικού εμπορίου ειδικά στα αγροτικά προϊόντα.

Την Παρασκευή 23.1 κλείνει ένας δύσκολος αλλά γόνιμος και απόλυτα επιτυχημένος προεκλογικός αγώνας. Ο Ηλίας Γουρδούκης θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάρο, στο εκλογικό κέντρο στην παραλία της Παροικιάς. O Νίκος Μανιός θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στην παραλία της Χώρας Νάξου. Η Άννα Μαυρουδή επιστρέφει στην Κέα, όπου και θα συμμετέχει στην τελευταία προεκλογική εκδήλωση στο πνευματικό κέντρο «Στυλιανός Ρέστης» στην Κορησσία. Ο Δημήτρης Πολιτόπουλος θα ολοκληρώσει τις περιοδείες του στην Τήνο. Ο Αντώνης Συρίγος θα συμμετάσχει σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ και θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων στη Σύρο. Ο Νίκος Συρμαλένιος θα βρίσκεται στη Μήλο.

 Η ψήφος σου στις 25 Ιανουαρίου είναι ψήφος για την Αξιοπρέπεια, τη ∆ικαιοσύνη, τη ∆ηµοκρατία!

MAZI κάνουμε την ΕΛΠΙΔΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

αυξήθηκαν 22,7% οι αφίξεις ξένων τουριστών το 2014 και τα έσοδα άγγιξαν τα 13,3 δισ. Ευρώ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» που παρουσιάζει τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος σχετικά με τον Τουρισμό το 11μηνο Ιανουάριος – Νοέμβριος 2014,

«Χρυσή» χρονιά αποδείχθηκε το 2014 για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς τόσο οι αφίξεις ξένων επισκεπτών όσο και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών.

Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες (21.1) η Τράπεζα της Ελλάδος για το διάστημα Ιανουαρίου - Νοεμβρίου, ο αριθμός των αφίξεων αυξήθηκε κατά 22,7% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2013, φθάνοντας σε 21,5 εκατ., ενώ οι ταξιδιωτικές εισπράξεις κατά 10,8% αγγίζοντας τα 13,3 δισ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι κατά την περσινή χρονιά για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ελληνικός τουρισμός συνεισέφερε στην εθνική οικονομία σε ετήσια βάση έσοδα άνω των 13 δισ. ευρώ.

Μεταξύ των βασικών αγορών, οι εισπράξεις από τους Γάλλους τουρίστες παρουσίασαν για το ενδεκάμηνο την υψηλότερη αύξηση κατά 25,1% ξεπερνώντας το 1,1 δισ. ευρώ. Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις από τους Αμερικανούς αυξήθηκαν κατά 15,5% φθάνοντας σε 643,9 εκατ. ευρώ, από τους Βρετανούς κατά 15,1% ξεπερνώντας το 1,5 δισ. ευρώ και από τους Γερμανούς κατά 4,7% αγγίζοντας τα 2 δισ. ευρώ. Στον αντίποδα, οι εισπράξεις από τους Ρώσους εμφάνισαν πτώση κατά 13,2% φθάνοντας το 1,15 δισ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά την εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση μεταξύ των βασικών αγορών, οι αφίξεις από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 27,8% φθάνοντας σε 579,2 χιλ. και από τη Γαλλία κατά 27% ξεπερνώντας το 1,4 εκατ. Επίσης, οι αφίξεις από τη Βρετανία αυξήθηκαν κατά 13,4% ξεπερνώντας τα 2 εκατ. και από τη Γερμανία κατά 8,3% ξεπερνώντας τα 2,4 εκατ. Αντίθετα, οι αφίξεις από τη Ρωσία μειώθηκαν κατά 7,7% φθάνοντας το 1,2 εκατ.

Για το ενδεκάμηνο το ταξιδιωτικό ισοζύγιο εμφάνισε πλεόνασμα 11,4 δισ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 10,3 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 10,7%. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη μεγαλύτερη αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων κατά 1,3 δισ. ευρώ (ή κατά 10,8%) σε σύγκριση με την αύξηση των ταξιδιωτικών πληρωμών κατά 188 εκατ. (ή κατά 11,2%). Οι καθαρές εισπράξεις από την παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών συνέβαλαν με ποσοστό 59,5% στο σύνολο των καθαρών εισπράξεων από υπηρεσίες και αντιστάθμισαν το 67,7% του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου.


Εξάλλου, εντυπωσιακές ήταν οι αυξήσεις σε αφίξεις και έσοδα που πέτυχε ο ελληνικός τουρισμός και τον περασμένο Νοέμβριο. Ετσι, ο αριθμός των αφίξεων αυξήθηκε κατά 53,9% αγγίζοντας τις 670 χιλ. Ανοδικά κινήθηκαν οι αφίξεις από τη Ρωσία και τη Βρετανία και καθοδικά από τη Γαλλία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ. Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 30,7% φθάνοντας τα 267,2 εκατ. ευρώ. Αύξηση παρουσίασαν οι εισπράξεις από τους Ρώσους, τους Βρετανούς, τους Γάλλους και τους Αμερικανούς και μείωση από τους Γερμανούς.

οκτώ ελληνικά ξενοδοχεία εκ των οποίων τρία στη Σαντορίνη και δύο στη Ρόδο μεταξύ των κορυφαίων παγκοσμίως στις λίστες της TripΑdvisor για το 2015

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» (22.1) http://www.kathimerini.gr/800493/article/oikonomia/epixeirhseis/oktw-ellhnika-3enodoxeia-meta3y-twn-koryfaiwn-pagkosmiws

Οκτώ ξενοδοχεία εκ των οποίων τρία στη Σαντορίνη, δύο στη Ρόδο και από ένα στη Χαλκιδική, στην Εύβοια και στη Ζάκυνθο βρίσκονται στις λίστες της TripΑdvisor με τις κορυφαίες ξενοδοχειακές μονάδες του κόσμου για το 2015.

Παράλληλα, ελληνικά ξενοδοχεία έχουν 25 παρουσίες στις λίστες της με τα κορυφαία ξενοδοχεία στην Ευρώπη.

Την πιο ισχυρή ελληνική συμμετοχή στις ευρωπαϊκές λίστες με 12 παρουσίες έχουν ξενοδοχεία από τη Σαντορίνη.

Τις 8 λίστες με τα καλύτερα ξενοδοχεία ανά κατηγορία στον κόσμο, ανά ήπειρο και ανά χώρα δημοσιοποίησε, χθες, από τις ΗΠΑ η κορυφαία παγκοσμίως ταξιδιωτική ιστοσελίδα.
Αναλυτικά, στην παγκόσμια λίστα με τα 25 κορυφαία ξενοδοχεία για οικογένειες, το Sani Beach Hotel (Χαλκιδική) κατέλαβε την 5η θέση, το Holiday Village Rhodes (Ρόδος) τη 15η και το Club Med (Εύβοια) την 21η.

Στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή λίστα το Sani Beach Hotel κατέλαβε τη 2η θέση, το Holiday Village Rhodes την 4η, το Club Med την 8η και το Ikos Oceania (Χαλκιδική) τη 13η.

Στην παγκόσμια λίστα με τα 25 κορυφαία ξενοδοχεία για ρομαντικές αποδράσεις το Aναστάσης (Σαντορίνη) κατέλαβε την 7η θέση και το Lindos Blu (Ρόδος) την 25η.

Στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή λίστα το ξενοδοχείο Aναστάσης κατέλαβε τη 2η θέση, το Lindos Blu την 7η, το Astra Suites (Σαντορίνη) την 11η, το Pezoules (Σαντορίνη) τη 12η, το Saint Vlassis Hotel (Νάξος) τη 13η, το Rocabella Mykonos Art Hotel and Spa (Μύκονος) τη 16η και το Ζώρζης (Σαντορίνη) την 20ή.

Επιπλέον, στην παγκόσμια λίστα με τα 25 κορυφαία μικρά ξενοδοχεία το Astra Suites κατέλαβε την 21η θέση. Στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή λίστα το Astra Suites κατέλαβε την 8η θέση, το Αίνιγμα (Σαντορίνη) τη 12η, το Αναστάσης τη 15η και το Lithos by Spyros and Flora (Μύκονος) τη 16η.

Στην παγκόσμια λίστα με τα 25 κορυφαία οικονομικά ξενοδοχεία, το Zante Star (Zάκυνθος) κατέλαβε την 22η θέση. Στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή λίστα το Zante Star κατέλαβε τη 14η θέση, το Chez Sophie Rooms and Suites (Σαντορίνη) την 20ή, το Lithos by Spyros and Flora την 21η και το Antonia Hotel Santorini (Σαντορίνη) την 24η. Στην παγκόσμια λίστα με τα 25 κορυφαία πανδοχεία και «διαμονής με πρωινό» το Aenaon Villas (Σαντορίνη) κατέλαβε την 21η θέση και στην ευρωπαϊκή λίστα τη 16η.

Στην ευρωπαϊκή λίστα με τα 25 ξενοδοχεία με την καλύτερη εξυπηρέτηση, το Astra Suites κατέλαβε τη 10η θέση, το Papaevangelou Hotel (Πάπιγκο Ιωαννίνων) την 20ή και το Αίνιγμα την 24η.
Επίσης, στην ευρωπαϊκή λίστα με τα 25 κορυφαία ξενοδοχεία, το Lindos Blu κατέλαβε την 24η θέση και στην ευρωπαϊκή λίστα με τα 25 κορυφαία πολυτελή ξενοδοχεία τη 17η.

Στη λίστα με τα 25 κορυφαία ελληνικά ξενοδοχεία, τις 10 πρώτες θέσεις κατέλαβαν κατά σειρά κατάταξης οι μονάδες Lindos Blu (Ρόδος), Sani Asterias Suites (Χαλκιδική), Sani Beach Hotel (Χαλκιδική), Τrapezaki Bay Hotel (Κεφαλονιά), Canaves Oia Hotel (Σαντορίνη), Αμμος (Χανιά), Μykonian Villa Collection (Μύκονος), Porto Sani Village (Χαλκιδική), Elite Suites by Amathus Beach (Ρόδος) και Lindos Mare Hotel (Ρόδος). 

Στις λίστες με τα κορυφαία μικρά ξενοδοχεία στην Ελλάδα και των μονάδων με την καλύτερη εξυπηρέτηση, την 1η θέση κατέλαβε το Astra Suites. Στη λίστα με τα πολυτελή ξενοδοχεία στην Ελλάδα, κορυφαίο αναδείχθηκε το Lindos Blu, με τα οικονομικά ξενοδοχεία το Zante Star, με τα πανδοχεία και «διαμονής με πρωινό» το Aenaon Villas, για οικογένειες το Sani Beach Hotel και για ρομαντικές αποδράσεις το Αναστάσης.


συγχαρητήρια Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων στην ομάδα Βόλεϊ γυναικών του Πανναξιακού

O Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης  με σημερινή δήλωσή του συγχαίρει τις αθλήτριες, τον προπονητή και τη Διοίκηση της ομάδας  Βόλεϊ γυναικών του Πανναξιακού για τη πρόκρισή τους στους 8 του CEV Challenge Cup.

Όπως σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης «ο Πανναξιακός κέρδισε άξια την πρόκριση στις οχτώ (8) καλύτερες ομάδες βόλεϊ της Ευρώπης στο Challenge Cup και η εκπροσώπηση αυτή τιμά την Περιφέρειά μας. Οι σωστές επιλογές της διοίκησης, το ταλέντο και η σκληρή δουλειά των αθλητριών και του τεχνικού επιτελείου έφεραν μέσα σε λίγους μήνες αξιοζήλευτα αποτελέσματα».

«Τέτοια επιτεύγματα προσδίδουν θετικό αντίκτυπο σε όλο το ελληνικό βόλεϊ – προσθέτει ο κ. Λεονταρίτης – και αναδεικνύουν διεθνώς τη Νάξο, τις Κυκλάδες, το Νότιο Αιγαίο και την Ελλάδα αποδεικνύοντας ότι με σκληρή δουλειά και σωστή οργάνωση μπορούμε να καταφέρουμε πολλά», για να καταλήξει «Η επιτυχία αυτή, καταξιώνει την ομάδα στα Ευρωπαϊκά σαλόνια, ανεβάζοντας ταυτόχρονα το επίπεδο των υποχρεώσεών της. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες για τη μέχρι τώρα μεγάλη πορεία, παίκτες, προπονητές και διοίκηση. Εύχομαι οι νίκες να συνεχιστούν μέχρι την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τρόπαιου».

συγχαρητήρια δήλωση Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου στην ομάδα Βόλεϊ γυναικών του Πανναξιακού

Mε σημερινή (23.1) δήλωσή του o Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος συγχαίρει τις αθλήτριες, αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στην πρόκριση της ομάδας  Βόλεϊ γυναικών του Πανναξιακού στους 8 του CEV Challenge Cup.


«Ο Πανναξιακός έκανε το όνειρο πραγματικότητα. Απέδειξε ότι το ελληνικό βόλεϊ στέκεται ψηλά και γίνεται για μια ακόμη φορά μέσον προβολής της χώρας μας σε όλον τον κόσμο. Απέδειξε ότι όταν υπάρχει πίστη, μεθοδικότητα και συλλογική προσπάθεια, τα πάντα είναι εφικτά» τονίζει ο Περιφερειάρχης και προσθέτει: «Η μεγάλη  αυτή επιτυχία του Πανναξιακού αποτελεί ελπίδα για όλους και μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον, δίνοντάς μας το μήνυμα πως παρά τα προβλήματα, όταν θέλουμε μπορούμε να επιτυγχάνουμε τους στόχους μας. Από βάθους καρδιάς  ευχαριστούμε την ομάδα για αυτή την ιστορική στιγμή που προσέφερε στους φιλάθλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ολόκληρης της Ελλάδας. Μας έκανε  υπερήφανους. Στην καρδιά μας είναι ήδη κυπελλούχος». 

τρία νέα έργα σε Λέρο και Κάλυμνο ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου

Την υλοποίηση έργων κατά προτεραιότητα, τα οποία λύνουν σοβαρά προβλήματα καθημερινότητας, που επί χρόνια ταλαιπωρούν τα νησιά, αποφάσισε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, κατά τις διαδοχικές επισκέψεις του στην Λέρο και την Κάλυμνο και την συνεργασία του με τις δημοτικές αρχές των δύο νησιών.

Πρόκειται για τρία νέα έργα που η ΠΝΑΙ θα προωθήσει σε πρώτη προτεραιότητα, σε στενή συνεργασία με τους αντίστοιχους δήμους: Την κατασκευή νέων αιθουσών στο Μπελένειο Γυμνάσιο Λέρου, την δημιουργία τουριστικού καταφυγίου στα Άλιντα, με χρηματοδότηση της ΠΝΑΙ, καθώς και την χρηματοδότηση μελέτης για την οριστική και μόνιμη λύση του προβλήματος, που δημιουργείται από τα όμβρια ύδατα στην κεντρική ζώνη του νησιού της Καλύμνου.

Στις συναντήσεις εργασίας με τις δημοτικές αρχές των νησιών, ο Περιφερειάρχης τόνισε την ανάγκη να απαλειφθούν φαινόμενα και συμπεριφορές του παρελθόντος που κρατούσαν μέχρι σήμερα δέσμια τα νησιά σε συνθήκες υπανάπτυξης, με τους πόρους να χάνονται, τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες  να μην αξιοποιούνται, τις τοπικές κοινωνίες να υποφέρουν. Ο κ. Χατζημάρκος κατέστησε σαφές ότι η βοήθεια της Περιφέρειας προς τους δήμους θα είναι αμέριστη υπό την προϋπόθεση ότι πολιτικές σκοπιμότητες και προσωπικές ατζέντες θα εγκαταλειφθούν, η σχέση μεταξύ των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης θα δομηθεί σε νέες βάσεις συνεργασίας, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητας,  την αποτελεσματικότητα, την πρόοδο και την ευημερία των νησιών.


οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Στηρίξτε στις Κυκλάδες τον οικολόγο υποψήφιο Δημήτρη Πολιτόπουλο Αρμάο

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους,

Στις εκλογές της 25ης Γενάρη οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ στηρίζουν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. 

Με τη συμμετοχή του Γιάννη Τσιρώνη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και 20 υποψηφίων σε 17 περιοχές της Ελλάδας στα ψηφοδέλτιά του.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι κάναμε την επιλογή αυτή θεωρώντας την ως τη μοναδική και καθαρή στάση ευθύνης για την Πολιτική Οικολογία στην Ελλάδα . Αξιολογώντας τις εκλογές αυτές ως το πρώτο βήμα για μια εναλλακτική πορεία της χώρας, έξω από τη μέγγενη των μνημονίων, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με παράλληλη ανασύσταση του κοινωνικού της ιστού και την προστασία των κοινών αγαθών. 

Καλούμε τους συμπολίτες μας να τιμήσουν την επιλογή αυτή ψηφίζοντας τους οικολόγους υποψήφιους στα Ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Και επαναλαμβάνουμε τα βασικά σημεία αιχμής, στα οποία στηρίξαμε την προγραμματική συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία δεσμευόμαστε να προτάξουμε σε περίπτωση ανάθεσης της κυβέρνησης από τους Έλληνες και τις Ελληνίδες πολίτες σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η χώρα χρειάζεται να μπει σε δρόμο παραγωγικής ανασυγκρότησης. Απαραίτητα στοιχεία αυτής της ανασυγκρότησης είναι η βιωσιμότητα του νέου μοντέλου,  η αναδιάρθρωση του γεωργικού τομέα με έμφαση στη βιολογική και ποιοτική γεωργία,  η προσαρμογή του τουριστικού μοντέλου σε ποιοτικές και εναλλακτικές μορφές, ένα ενεργειακό μοντέλο που θα απομακρύνεται από τη χρήση ορυκτών καυσίμων (με στόχο την πλήρη απεξάρτηση εντός 20 ετών) και θα βασίζεται στην εξοικονόμηση ενέργειας και τη στήριξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η στροφή του κατασκευαστικού τομέα προς την ενεργειακή αποδοτικότητα και τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική, η στροφή του εξορυκτικού τομέα αποκλειστικά σε υπόγειες εξορύξεις με τήρηση αυστηρών προδιαγραφών ασφαλείας και προστασίας του περιβάλλοντος, η στροφή στον τομέα μεταφορών στο σιδηρόδρομο και τα επίγεια μέσα αναφοράς, η στροφή στη διαχείριση απορριμμάτων προς τη μείωση τους, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση, η στήριξη θεσμών κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, η προστασία και χρηστή διαχείριση των δημόσιων και κοινών αγαθών, η εξασφάλιση της ποιότητας κι όχι του κέρδους, όπου ανατίθενται δημόσιες υπηρεσίες σε ιδιώτες και τέλος η υιοθέτηση ενός δίκαιου και μακρόπνοου φορολογικού συστήματος    

Η χώρα χρειάζεται να βλέπει το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον όχι ως πολυτέλεια αλλά ως όρο για την οικονομική εξυγίανση.

Απαραίτητα συστατικά αυτής της προσέγγισης είναι η ολοκλήρωση του κτηματολογίου και του δασολογίου, η χαρτογράφηση των αιγιαλών με επιστημονικά κριτήρια, η ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού, η ολοκληρωμένη διαχείριση των παράκτιων ζωνών, το σταμάτημα της χρήσης γης μέσω πελατειακών σχέσεων, η διασφάλιση ίσης μεταχείρισης των νησιωτικών και των χερσαίων περιοχών, η αντιμετώπιση της ερημοποίησης μέσα στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής, η ενίσχυση του ρόλου του δάσους, η αποτελεσματική αντιμετώπιση της υπερβόσκησης, των πυρκαγιών, των εκχερσώσεων και των αλλαγών χρήσεων γης, η απόρριψη των μεγάλων σχεδίων ιδιωτικοποίησης, η προστασία των μικρών και μεγάλων υγροτόπων που συνδέονται με τη μετανάστευση των πουλιών, η προώθηση πολιτικών για την παράκτια αλιεία με παράλληλη απαγόρευση αλίευσης με μεγάλα μέσα καταστροφικής αλιείας στη Μεσόγειο, η πλήρης και συνεχής ενημέρωση όλων των κατοίκων για τα θέματα αυτά.    

Η χώρα χρειάζεται να ενισχύσει τη δημοκρατία και τους θεσμούς και να στηρίξει αντίστοιχες προσπάθειες στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Με την αντιμετώπιση της διαφθοράς, της αναξιοκρατίας και του πελατειακού κράτους, την υιοθέτηση της απλής αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος, τα τοπικά δημοψηφίσματα, τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας, την αξιολόγηση δημόσιων υπηρεσιών και δημοσίων υπαλλήλων με συμμετοχικές και δημοκρατικές διαδικασίες και στόχο την αξιοκρατία και την ολική ποιότητα κι όχι το διαχωρισμό τους, τη στήριξη και την προώθηση του εκδημοκρατισμού και της ολοκλήρωσης της ΕΕ, τον επαναπροσδιορισμό της θέσης της Ελλάδας στο γεωπολιτικό χάρτη στην κατεύθυνση του αλληλοσεβασμού και της ειρηνικής συνύπαρξης με τους γείτονες και την εξασφάλιση της αμοιβαίας δραστικής μείωσης των εξοπλισμών     

Όπως αναφέρουν οι Οικολόγοι Πράσινοι σε ανακοίνωση τους (23.1) σχετικά με την υποστήριξή τους στον ΣΥΡΙΖΑ,
"Στις εκλογές της 25ης Γενάρη οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ στηρίζουν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή του Γιάννη Τσιρώνη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και 20 υποψηφίων σε 17 περιοχές της Ελλάδας στα ψηφοδέλτιά του.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι κάναμε την επιλογή αυτή θεωρώντας την ως τη μοναδική και καθαρή στάση ευθύνης για την Πολιτική Οικολογία στην Ελλάδα. Αξιολογώντας τις εκλογές αυτές ως το πρώτο βήμα για μια εναλλακτική πορεία της χώρας, έξω από τη μέγγενη των μνημονίων, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με παράλληλη ανασύσταση του κοινωνικού της ιστού και την προστασία των κοινών αγαθών.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να τιμήσουν την επιλογή αυτή ψηφίζοντας τους οικολόγους υποψήφιους στα Ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ


Και επαναλαμβάνουμε τα βασικά σημεία αιχμής, στα οποία στηρίξαμε την προγραμματική συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία δεσμευόμαστε να προτάξουμε σε περίπτωση ανάθεσης της κυβέρνησης από τους Έλληνες και τις Ελληνίδες πολίτες σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

επίσκεψη υποψήφιου βουλευτή Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ, κ. Α. Συρίγου στο Επιμελητήριο Κυκλάδων

Το  Επιμελητήριο Κυκλάδων επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο υποψήφιος βουλευτής Kυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αντώνης Συρίγος πραγματοποιώντας συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κ. Γιάννη Ρούσσο, τον Αντιπρόεδρο κ. Λεονάρδο Ρούσσο, τον Γενικό Γραμματέα του Δ.Σ., κ. Νίκο Βασιλικό και στελέχη του φορέα, παρουσία των κ.κ.: Γρηγόρη Μισκεδάκη, Συντονιστή της Τοπικής Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Σύρου, Παύλο Χρυσαφίδη, Επικεφαλής Κίνησης Πολιτών Σύρου και μέλος ΣΥΡΙΖΑ, και Νικόλαο Παγίδα, Δικηγόρο.  

Το ακτοπλοϊκό, η υγεία, το ζήτημα της ενέργειας και της βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης κυριάρχησαν ως θέματα συζήτησης ενώ ο υποψήφιος βουλευτής και Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και για τις Κυκλάδες.

Ο κ. Συρίγος υπογράμμισε ότι δίνεται μεγάλη βαρύτητα στις συγκεκριμένες προτάσεις των τοπικών κοινωνιών, οι εκπρόσωποι των οποίων καλούνται να βρίσκονται «σε ετοιμότητα με αναλυτικές εισηγήσεις και ενέργειες που μπορούν να βρουν έκφραση»  έτσι ώστε να χαραχθεί από την βάση μια ολοκληρωμένη τοπική αναπτυξιακή πολιτική με την πλήρη συμμετοχή των τοπικών φορέων, αναφερόμενος συγκεκριμένα στο σημαντικό ρόλο που έχει να διαδραματίσει το Επιμελητήριο Κυκλάδων, ο κατεξοχήν αρμόδιος φορέας εκπροσώπησης της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Σε απάντηση του καλέσματος αυτού, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου επισήμανε την πλήρη ετοιμότητα του φορέα, τονίζοντας ότι θεωρεί «αυτονόητη» τη συνεργασία για την άμεση βελτίωση των επιχειρηματικών συνθηκών και αξιοποίηση των προοπτικών της περιοχής.


Τέλος, ο κ. Ρούσσος χαρακτήρισε το Επιμελητήριο «ένα εργαλείο αξίας με έργο, τεχνογνωσία και πολλαπλές δυνατότητες υποστήριξης που δεν έχει αξιοποιηθεί πλήρως» τόσο από τα μέλη αλλά και την τοπική κοινωνία, επισημαίνοντας για μια ακόμα φορά τη συνειδητή απόφαση του φορέα να στρέψει ακόμα περισσότερο το βλέμμα και τις δυνάμεις του στην οικονομία της Σύρου, η οποία υποφέρει σε πρωτόγνωρο βαθμό από την αρχή της κρίσης.  

Γιώργος-Μάριος Βαζαίος : αποτίμηση προεκλογικής αγωνίας / από την επαφή με τους Κυκλαδίτες ψηφοφόρους

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Βαζαίου,

Στην τελική ευθεία για την κάλπη η παλιά, παρωχημένη συνταγή της δικομματικής πόλωσης δείχνει πιο πολύ να τρομάζει παρά να δημιουργεί ενθουσιασμό στους εξουθενωμένους πολίτες.
Εξουθενωμένοι από την φορολογική αφαίμαξη και τις οικονομικές περικοπές,  τσακισμένοι από την ανεργία, την έλλειψη δικαιοσύνης, την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, την κυβερνητική ανικανότητα για ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό και δυναμικές διαπραγματεύσεις στο εξωτερικό, οι πολίτες δείχνουν να κινούνται με γνώμονα την απογοήτευση και όχι την ελπίδα. Ψηφίζω αυτή την παράταξη γιατί με απογοήτευσε η άλλη ή για να τους τιμωρήσω όλους και τον εαυτό μου μαζί (περίπτωση Χ.Α.), εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την απόγνωση προς το παλιό πολιτικό σύστημα, παρά την εμπιστοσύνη, για ένα καλύτερο μέλλον.
Γιατί το καλύτερο μέλλον δεν έρχεται με συνθήματα, αλλά φτιάχνεται με την εργασία, την επιχειρηματικότητα, την ανασυγκρότηση του κρατικού μηχανισμού, την ισονομία, την ανάκτηση της εθνικής αξιοπιστίας στις διεθνείς αγορές. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, όσο και η Νέα Δημοκρατία προτάσσοντας λαϊκίστικες ρητορείες και φρούδες υποσχέσεις, αποσιωπούν τον τρόπο που χτίζεται το καλύτερο μέλλον. Οι κομματικές αγκυλώσεις και οι πολιτικές ιδεοληψίες δεν αφήνουν περιθώρια για ενέργειες που θα απαλλάξουν την χώρα από τις παθογένειες του παρελθόντος. Ακόμα και εάν δια μιάς παραγραφόταν το χρέος της χώρας και απαλασσόμασταν από το μνημόνιο σήμερα, οι παράμετροι που οδήγησαν σε ταπεινωτική χρεοκοπία το Δημόσιο, τις Τράπεζες και την πραγματική οικονομία, εξακολουθούν να υφίστανται και γρήγορα θα οδηγούσαν σε νέο οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο.

Το σύντομο προεκλογικό διάστημα που επικοινωνώ με τους συμπολίτες μου στις Κυκλάδες γι’αυτά τα θέματα, διαπιστώνω ότι όλοι έχουν επίγνωση των κινδύνων που μας επιφυλάσσει το παλαιοκομματικό σύστημα, όμως αρκετοί διατηρούν επιφυλάξεις και για το νέο, το ρηξικέλευθο, που προτείνει το Ποτάμι.
Κι όμως δεν πρόκειται για καμιά δυσνόητη πρόταση. Ίσα-ίσα στη βάση όσων πρεσβεύει το Ποτάμι βρίσκεται η κοινή λογική και οι αξίες – δικαιοσύνη, ισονομία, παιδεία, εργασία, ανάπτυξη, εθνική συνεννόηση - που χαρακτηρίζουν τις αναπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες δίπλα στις οποίες θα θέλαμε να βρισκόμαστε ισότιμα κι όχι ως εκβιαστές ή επαίτες.

Πιστεύω ότι όλοι το γνωρίζουν, αλλά λίγοι τολμούν να το δηλώσουν φωναχτά, ότι: για να ξεφύγει η χώρα μας από την οικονομική δυσπραγία, να διαπραγματευτεί  αποτελεσματικά το χρέος της προς το εξωτερικό, να ανασυντάξει τον κρατικό μηχανισμό και να επανεκκινήσει την αναπτυξιακή διαδικασία, θα πρέπει να σχηματιστεί ευρεία κοινοβουλευτική και κοινωνική συμμαχία. Με 30% δεξιά ή 35% αριστερά δεν θα πάμε πολύ μακριά και αντί για ελπιδοφόρο μέλλον μας περιμένει νέα εθνική κατάθλιψη.
Ας έχουμε την αυτογνωσία και την τόλμη να εμπιστευτούμε ένα νέο, καθαρό και ορθολογικό κόμμα όπως είναι το Ποτάμι. Να περιορίσουμε  τον αχαλίνωτο παλαιοκομματικό λαϊκισμό και να δώσουμε τη δυνατότητα στο Ποτάμι ως τρίτο κόμμα, να πάρει την τρίτη διερευνητική εντολή, ώστε να βάλει επιτέλους σε εφαρμογή το σχέδιο της εθνικής συνεργασίας.

Τότε μόνο, θα μπορούμε να ελπίζουμε …

Γιώργος-Μάριος Βαζαίος
Οικονομολόγος - Υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων, με το Ποτάμι
Τ. 6937167129

FB. Γιώργος-Μάριος Βαζαίος

το τελευταίο μήνυμα Βλασερού στους Κυκλαδίτες πριν από τις εκλογές

Σύμφωνα με το κείμενο του κ. Βλασερού,

Λιγότερο από δύο εικοσιτετράωρα έμειναν πλέον για τις εκλογές –τις οποίες εγώ εξακολουθώ να θεωρώ «γιορτή της δημοκρατίας». Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, επέλεξα να απευθύνω ένα τελευταίο μήνυμα, προκειμένου να θυμίσω τη σημασία των συγκεκριμένων εκλογών, αλλά και την ανάγκη να υποστηρίξουμε με την ψήφο μας τους πιο ικανούς, αυτούς που δεν υπόσχονται και δεν παροχολογούν, αλλά και αυτούς που γνωρίζουν καλά πόσα και τι μπορούν να προσφέρουν.

Ο κάθε τόπος, με τις δικές του ανάγκες, ας εκλέξει αυτούς που μπορούν να αγωνιστούν για το καλό και το συμφέρον με δίκαια μέσα. 
Ήρθε η ώρα ν’ αποφασίσουμε ποια Ελλάδα θέλουμε. 
Εγώ, προσωπικά, αποφεύγω τα μεγάλα λόγια και τις κάλπικες υποσχέσεις της τελευταίας στιγμής. Μέσα σ’ αυτόν τον σφιχτό προεκλογικό χρόνο, κάθε μέρα βρέθηκα στα νησιά μας, επιχειρώντας να έρθω κοντά με τους συμπατριώτες μου τους κυκλαδίτες. Δεν παριστάνω τον μεγάλο πολιτευτή. Είμαι γιατρός, καρδιολόγος, ταγμένος στο να υπηρετώ τον άνθρωπο. Και αυτό σκοπεύω να κάνω εφόσον εκλεγώ βουλευτής Κυκλάδων. Να υπηρετήσω τους συμπατριώτες μου.

Ξέρω καλά τα προβλήματα των νησιών μας –κι εγώ σ’ αυτά τα νησιά μεγάλωσα και ανδρώθηκα. Πληγώνομαι όταν συνειδητοποιώ ότι κάποια πράγματα όχι μόνο δεν έχουν αλλάξει, αλλά βαίνουν επιδεινούμενα. 

Μέσα στην Ελλάδα της κρίσης, εν έτει 2015, αρνούμαι να πιστέψω ότι το υγειονομικό σύστημα είναι το ίδιο μ’ εκείνο που εδραιώθηκε από το ΠΑΣΟΚ, τριάντα χρόνια πριν. Ότι οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν δεν κατάφεραν ν’ αλλάξουν κάτι, προς το καλό των νησιών μας και των κατοίκων του.    
Δεν στέκομαι μπροστά σας μοιράζοντας έωλες υποσχέσεις. Εφόσον με τιμήσετε με την ψήφο σας, στο ελληνικό Κοινοβούλιο θα κάνω αυτό που ξέρω να κάνω καλά: θα αγωνιστώ για την προάσπιση της υγείας και την βελτίωση του υγειονομικού ζητήματος, με πρώτη προτεραιότητα τη νησιωτική Ελλάδα. 
Μακριά από προσωπικές ματαιοδοξίες πολιτικών που, πίσω από την ταυτότητα του Κόμματός τους, ενδιαφέρονται μονάχα για την εξουσία. 
Εμπιστεύομαι απόλυτα τους κατοίκους των νησιών μας, τους συμπολίτες μου που μαζί τους έχω δώσει όλους μου τους αγώνες. 
Εύχομαι οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ν’ αποτελέσουν εγγύηση για τη σταθερότητα της χώρας και να αναδείξουν στον τόπο μας αυτούς που πραγματικά μπορούν να τα καταφέρουν, με ήθος, πάθος, ακεραιότητα και ειλικρίνεια.

Καλή ψήφο σε όλες και όλους!

Ιωάννης Ν. Βλασερός


υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη

ανακοίνωση των στοιχείων της 20ης έκθεσης του πληροφοριακού συστήματος «HΛΙΟΣ» - μήνυμα Υπ. Εργασίας Γ. Βρούτση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων της 20ης έκθεσης του πληροφοριακού συστήματος «HΛΙΟΣ», που αφορά στις συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα για το μήνα Ιανουάριο, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε τα εξής:
«Τα στοιχεία του συστήματος «ΗΛΙΟΣ» για τον Ιανουάριο του 2015 παρουσιάζουν και αυτό το μήνα εξαιρετικό ενδιαφέρον.  
Συγκεκριμένα, ως προς τα στοιχεία για τις συντάξεις:
         Ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.654.198 άτομα
         Ο συνολικός αριθμός των καταβαλλόμενων συντάξεων ανέρχεται σε 4.526.172 εκ των οποίων οι 12.540 καταβάλλονται σε υπηκόους άλλων χωρών
         Η συνολική μηνιαία δαπάνη για συντάξεις το μήνα Ιανουάριο ανέρχεται σε 2.338.764.679,54 ευρώ
         Το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις γήρατος ανέρχεται στα 956,83 ευρώ
         Το συνολικό ποσό των αναδρομικών που καταβλήθηκε σε 15.661 νέους συνταξιούχους τον πρώτο μήνα του 2015 ανέρχεται σε 50.014.353,36 εκ ευρώ
         Ο συνολικός αριθμός των αναστολών των συντάξεων λόγω ληξιαρχικών μεταβολών (θάνατος, γάμος) τον Ιανουάριο ανέρχεται σε 7.864 και το αντίστοιχο ποσό αναστολής σε 3.600.657,96 εκ ευρώ  

Επίσης, τα σημαντικότερα ευρήματα της έκθεσης ως προς τις παροχές προνοιακών επιδομάτων είναι τα εξής:
•  Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων ανέρχεται σε 169.287
•  Ο συνολικός αριθμός των καταβαλλόμενων επιδομάτων ανέρχεται σε 178.618
• Η συνολική μηνιαία δαπάνη για επιδόματα τον Ιανουάριο ανέρχεται σε 57.087.409 εκ ευρώ.

Τέλος, έχοντας πλέον διαθέσιμα δεδομένα από την αρχή της λειτουργίας του μέχρι και σήμερα του πληροφοριακού συστήματος «ΗΛΙΟΣ» παρουσιάζουμε σε διαγράμματα την εξέλιξη για την αντίστοιχη περίοδο: α) του αριθμού των συνταξιούχων ανά μήνα, β) της μηνιαίας δαπάνης για συντάξεις και γ) του μέσου μηνιαίου εισοδήματος από συντάξεις.