Σάββατο, Απριλίου 17, 2010

Εγω για την Μάργκαρετ το έκανα,

(και για τον πατέρα του, για να του «πάω κόντρα» που πίστευε οτι ο γιός του δεν «έκανε» για πρωθυπουργός... αν και δεν ήταν αυτός ο λόγος που χώρισε με την γυναίκα του)

ή «η Σαββατιάτικη -ανεπίκαιρη- δόση»

Στις τελευταίες εκλογές ψήφισα τον Γιώργο Παπανδρέου (αυτόν που εχει πρόεδρο το Πασοκ). Είπα να του δώσω κι αυτουνού μια ευκαιρία, 55 χρονών άνθρωπος έγινε, είναι και Παπανδρέου, κάποια στιγμή θα γινόταν πρωθυπουργός, οπότε γιατί να το καθυστερούμε; Επίσης και η μάνα μου μια φορά είχε ψηφίσει τον πατέρα του, οπότε είπα να το πάω κι εγω σόι το βασίλειο. Απο την άλλη, αυτό δε σημαίνει οτι θα τον ψαξαψηφίσω κιόλας. Την ευκαιρία του την είχε, τα ταξιδάκια του τα έκανε, η μάνα του τον είδε πρωθυπουργό -που τόσο ήθελε- (δυστυχώς ο πατέρας του δεν τον είδε και πιθανότατα δεν καιγόταν κιόλας ) εγω το καθήκον μου το έκανα -μαζί με ένα σορό άλλους νεολαίους που ανακάλυψαν (παρασύρθυκαν;) απο τον new wave και age «αμερικάνικο σοσιαλισμό(!)»- και.....γενικώς απο δω παν κι άλλοι και ... η ζωή συνεχίζεται.


Κι η αλήθεια είναι οτι και τούτος ο κακομοίρης που να το περιμένει τέτοιο στραπάτσο με το που βγήκε. Να τονε κυνηγάνε δηλαδή οι πιστωτές κι οι τοκογλύφοι μπας και του πάρουνε και τα .. ρέστα. Αυτός -απ οτι εχω καταλάβει- περίμενε να σοσιαλ-κυβερνήσει και να δίνει εκας (όπως ο πατέρας του) να κάνει παροχές και ψιλο-προσλήψεις για την υγεία (όπως έκανε κι ο πατέρας του) να κάνει αλλαγές στην παιδεία (όπως κάνει η κ. Άννα αλλά εχουν κάνει κι άλλοι) να κάνει εξαγγελίες (όπως ο πατέρας του)να φέρει εναν αμερικάνικο αέρα στη χώρα (όπως ο πατέρας του) να υπόσχεται καλύτερες ημέρες (όπως ο πατέρας του) να του κουνάνε σημαιάκια (όπως και του πατέρα του) να κάνει οτι τους ακούει όλους και να τους ζητάει να του στείλουνε μέιλ και να του λένε τη γνώμη τους (όπως έκανε κι ο πατέρας του και μετά έλεγε στην Κοκόλα να σκίσει τα σημειώματα) να είναι οραματιστής (όπως ο πατέρας του) να εχει εγκαταλείψει μια καλύτερη χωρά για τούτην εδω την ψωροκώσταινα (όπως ο πατέρας του) του αρέσει να λέει οικονομικές και σοσιαλιστικές θεωρίες (όπως ο πατέρας του) να φωτογραφίζετε με μικρά παιδάκια (όπως ο πατέρας του) να υποστηρίζει τη νέα γενιά ( όπως ο πατέρας του, κι εδω που τα λέμε που να βρείς καλύτερη μαγιά απο τη νέα γενιά) να του αρέσει η τεχνολογία (όπως του πατέρα του) να του αρέσει η υστεροφημία (όπως του πατέρα του) να κυβερνάει με την παρέα του και όποιους είναι του γούστου του (όπως ο πατέρας του) να συναντάει ξένους ηγέτες και να του λένε τι λεβέντης που είναι (όπως στον πατέρα του) να κρατάει καλές επαφές με την Αμερική γιατί ποτέ δεν ξέρεις ( όπως ο πατέρας του, που την ίδια ώρα «τα έβαζε» με τις βάσεις) και γενικώς αυτός να είναι το αφεντικό και όλοι οι υπόλοιποι τσιμουδιά -ή ετσι να φαίνεται- ( όπως ο πατέρας του) κοκ...

Γενικώς, εμένα, σε πολλά μου θυμίζει τον πατέρα του, όσο κι αν ο ίδιος ακόμη, προσπαθεί να τον ξεπεράσει και σε τίποτε να μην θυμίζει -ούτε στον εαυτό του ούτε στους γύρω του- εναν αυταρχικό ,αλλά και αλτρουιστή, τύπο που δεν τον πολυκαταλάβαινε κιόλας και που τον συμβούλευε να ακολουθήσει πανεπιστιμιακή καριέρα και να μην ανακατευτεί με την πολιτική, πόσο μάλλον την ελληνική (ας έκανε παρέα με τους εναπομείναντες Κέντεντυ στο κάτω κάτω)

Το μόνο που δεν κάνει όπως ο πατέρας του είναι να είναι μπερμπάντης και γυναικάς. Ίσως ο άνθρωπος επειδή μπορεί να εχει ψυχολογικά τραυματα, και να μην εχει ξεπεράσει το γεγονός οτι η νέα του «μαμά» φιγουράριζε για χρόνια στις πρώτες σελίδες στις εφημερίδες και τα περιοδικά εξ αιτίας του σκαμπρόζικου χαρακτήρα της, σε αντίθεση με τον πατέρα του που δεν τον κάνανε πρώτο θέμα κι άμα τον κάνανε τον βρίζανε οτι έπερνε με τις κούτες τα λεφτά... (αμ δεν είμαστε λαός χωρίς μνήμη, χώρα χωρίς λεφτά είμαστε...)

Έτσι λοιπόν για όλους τους παραπάνω λόγους εγω τον ψήφισα τον κ. Γιώργο (γνώριζα δηλαδή, δεν παρασύρθυκα) μιας και σκέφτηκα οτι αφού είναι να γίνει, ας γίνει να τελειώνουμε. Πέραν τούτων βέβαια, κι όπως είπαμε και στην αρχή, εγω το έκανα και για την μάνα του, και για τον -αείμνηστο- πατέρα του αλλά και για την -αείμνηστη- γιαγιά μου που ήτανε «παπανδρεικιά» κι αμα της λέγαμε καλά λόγια για τον πατέρα του μας έδινε κανα φράγκο... (ετσι ήτανε, οπότε πηγαίναμε με τα νερά της)

Πέμπτη, Απριλίου 15, 2010




ενα δικό μας κείμενο θα ήταν "λιγότερο", οπώτε, αναδημοσιεύουμε το κείμενο που έγραψε η Ελένη Μπίστικα για την Καθημερινή με αφορμή την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας με την συμμετοχή της ανερχόμενης μεσόφωνου Κατερίνας Ρούσσου και του διάσημου τενόρου Jose Cura τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο ίδρυμα "Θώραξ" που ίδρυσε ο καθηγητής γιατρός Χαράλαμπος Ρούσσος.



Σύμφωνα με το κείμενο -για το οποίο ευχαριστούμε πολύ που μας το στείλατε- :


Πάντα η τέχνη προσφέρει απλόχερα τα ταλέντα της σε κοινωφελείς σκοπούς, εφόσον της ζητηθεί. Και αυτή είναι η περίπτωση που μια συναυλία – μουσικό γεγονός διεθνούς σημασίας φωτίζεται από τον προβολέα της επιστημονικής ιατρικής προσφοράς μέσω των σκοπών του Ιδρύματος «ΘΩΡΑΞ», το οποίο ίδρυσε και διευθύνει ο καθηγητής κ. Χαράλαμπος Ρούσσος.
Με πρωτοβουλία του Ιδρύματος «ΘΩΡΑΞ» ήρθε και τραγούδησε στο κατάμεστο Ηρώδειο ο Χουάν Ντιέγκο Φλόρες, ακολούθησε η υψίφωνος Ελίνα Καράντσα με την ίδια επιτυχία και το σύνολο των εσόδων πήγε στην κατασκευή του έργου για τη νέα πτέρυγα και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».
Ερχεται ακόμη μια φορά ο διάσημος Jose Cura, ο καλλιτέχνης - θρύλος που τραγουδάει και συγχρόνως διευθύνει την ορχήστρα, συνδυάζοντας το τραγούδι με συμφωνικά έργα σε κονσέρτα. Τραγούδησε το 2000 τον Radames στην όπερα «Αida» στο Μέγαρο και το 2002 έδωσε συναυλία και σείστηκε το Ηρώδειο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Τώρα, έρχεται για να ενισχύσει, με τη φωνή του και την προσωπικότητά του, τη συναυλία της 17ης Απριλίου, ώρα 20.30, τους σκοπούς του Ιδρύματος «ΘΩΡΑΞ» για την κατασκευή της νέας πτέρυγας του «Ευαγγελισμού». Στο πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει κοσμαγάπητες άριες από όπερες, θα τραγουδήσει, ντουέτο, μαζί του, «Τζερλίνα - Ντον Τζιοβάνι» από την ομώνυμη όπερα του Μότσαρτ, η μεσόφωνος Κατερίνα Ρούσσου, με διεθνή πλέον αναγνώριση και αστραφτερή σκηνική παρουσία, η κόρη του καθηγητού Χαράλαμπου και της ιατρού Αλεξάνδρας Ρούσσου.
Ποτέ τέχνη και επιστήμη δεν απέδωσαν τόσο καλό καρπό, όπως στην περίπτωση της όμορφης Κατερίνας που έχει πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αλλά η καρδιά της ανήκει στην όπερα, στο τραγούδι!
Τραγουδάει και σόλο, την άρια της Αντζελίνα από τη «Σταχτοπούτα» του Ροσίνι «Nacqui All’ Affano» – και στο δεύτερο μέρος, ντουέτο με τον Cura, Κάρμεν - Χντον Χοσέ από την «Κάρμεν» του Μπιζέ. Συμμετέχει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, διευθύνει ο Ιταλός μαέστρος Mario De Rose. Μετάκληση –παραγωγή Στέλιος Κωνσταντινίδης– Lambo, χορηγός της συναυλίας η εταιρεία Alapis. Θα είμαστε εκεί να χειροκροτήσουμε τον Αργεντινό «μύθο» Jose Cura και την Ελληνίδα μεσόφωνο Κατερίνα Ρούσσου, αλλά και τους σκοπούς του Ιδρύματος «ΘΩΡΑΞ», για την ολοκλήρωση της πτέρυγας του «Ευαγγελισμού» σε δύσκολους καιρούς...
Tης Eλενης MπιστικαHμερομηνία : 11/4/10 - Καθημερινή
Σύμφωνα μετα όσα γράφει το πόρταλ «Νέα της Σαντορίνης» οτι «χάθηκαν τα 2.500.000 για τις αφαλατώσεις» κανονικά όλοι οι Θηραίοι σήμερα (και απο αυριο) θα πρέπει να πανηγυρίζουν. Αυτούς που συναντήσαμε πάντως εμείς χθές το βράδυ σε νυχτερινά κέντρα διασκεδάσεως και κλάμπ (αυτά τα γνωστά που πάνε οι νέοι και κάνουν ακολασίες και πίνουν ποτά και περνάνε καλά) μας είπαν οτι δεν τους νοιάζει καθόλου για το νερό μιας και εκείνοι πίνουν ουίσκυ (είχαν πιεί μερικά πρώτα και μετά μας το παν) μάλιστα δεν δίστασαν να πιούν στην υγειά μας ενω μας πρότειναν εκτός απο την «ώρα της γής» στην Σαντορίνη να γιορτάζεται στο εξής και η «ώρα του ουίσκι» σε ανάμνηση του αφαλατωμένου νερού που θα πίναμε, αλλά δεν πίνουμε. Χικ.
στιγμιότυπο απο τα γλέντια που έγιναν κι εκτός νησιού

Τρίτη, Απριλίου 13, 2010

πάμε πάλι (κλειστό...)

απο ανακοινώσεις του κλειστού γυμναστηρίου μαθαίνουμε οτι,
οι εγγραφές για το πρωτάθλημα βόλλευ εχουν ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν 26.4
για πληροφορίες στον κ. Νίκο Ορφανό


επίσης μαθαίνουμε οτι,
H MobiaKcare
σε συνεργασία με την Διοίκηση του ΔΑΟΣ ολοκλήρωσε τον εξοπλισμό του ιατρείου του Κλειστού Γυμναστηρίου και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι το ιατρείο του Κλειστού Γυμναστηρίου είναι εφάμιλλο ενός καλού ιατρείου πρώτων βοηθειών με τις αναβαθμισμένης τεχνολογίας συσκευές που διαθέτει.

ενω ,
ενα πολύ ενδιαφέρον συνέδριο-ημερίδα
με θέμα "την ανεπάρκεια νερού στη Μεσόγειο" θα φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του το κλειστό γυμναστήριο στις 21 Απριλίου.

μια "ιδέα" για το πρόγραμμα,
Πρόκειται για ένα πιλοτικό Πρόγραμμα Συλλογής Όμβριων Υδάτων σε Ελληνικά Νησιά

Σε μια εποχή που η ζήτηση του νερού αυξάνεται και η προοπτική των κλιματικών αλλαγών είναι γεγονός, το πρόβλημα της ανεπάρκειας του νερού στη Μεσόγειο και ειδικά στα ελληνικά νησιά καθίσταται πιο έντονο. Για το λόγο αυτό, είναι πιεστική η ανάγκη για αύξηση της διαθεσιμότητας του νερού και για αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων που θα τη διασφαλίσουν, με την εφαρμογή καινοτόμων προσεγγίσεων. Η αναβίωση παραδοσιακών τεχνικών συλλογής όμβριων υδάτων, οι οποίες έχουν εγκαταλειφθεί εξαιτίας νέων τεχνολογιών (που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι λιγότερο αειφόρες) δύναται να είναι μια ενέργεια προς τη σωστή κατεύθυνση.







Τα νέα του κλειστού (γυμναστηρίου φυσικά )
Ανεβάζουμε κι εμείς εδω τις ανακοινώσεις που λαμβάνουμε απο την γραμματεία του Κλειστού Γυμναστηρίου Θήρας, ενω σας ενημερώνουμε οτι πλήρη ενημέρωση επι των αθλητικών -αγώνων και δραστηριοτήτων- του νησιού μας μπορείτε να διαβάζετε καθημερινά στο www.thirasport.gr
Απο τις τελευταίες ανακοινώσεις του γυμναστηρίου μαθαίνουμε :

Τα αποτελέσματα της τελευταία αγωνιστικής στο μπάσκετ, (όπως τα ... παραλάβαμε)
είναι τα εξής:
(οι αριθμοί αναφέρονται στις αγωνιστικές, την βαθμολιγία και τους πόντους)

1 ΒΥΘΟΣ 7 14 364 - 246
2 ΑΕΤΟΣ 1 7 13 325 - 248
3 ΑΤΛΑΝΤΑΣ 7 11 295 - 275
4 ΚΑΜΑΡΙ 6 10 292 - 208
5 ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ 7 10 229 - 279
6 ΦΕΤΑ ΤΕΑΜ 6 8 288 - 300
7 ΧΑΒΑΛΕΣ 7 8 177 - 308
8 ΑREOCCOCUS 7 7 165 - 271

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ
1 MAGIC 7 14 392 - 252
2 ΑΕΤΟΣ 2 6 11 328 - 220
3 ΟLD STAR 7 11 360 - 285
4 EΠΑΛΕΜΑΧΟΙ 5 9 223 - 172
5 KIFINES 6 9 229 - 208
6 MΠΑΡΤΣΕΛΙΩΜΑ 6 9 274 - 294
7 ΝΤΑΛΙΚΕΡΗΔΕΣ 8 9 229 - 446
8 ΘΗΡΕΑΣ 5 6 203 - 247
9 ΑΚΡΩΤΗΡΙ 5 6 195 - 309
desperate housewives
ή γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης (οχι ανορεξίας!..)

μια απο τις γυναίκες που θεώρησαν οτι (ξέρω γω τι;;;) κοινωνική δικαιοσύνη(;;) είναι να σπάς τζαμαρίες τραπεζών και αντιπροσωπιών αυτοκινήτων...

και το άλλο, που το πάς.. κλέβανε τράπεζες -ή κάτι τέτοιο- για να χρηματοδοτήσουνε τις επαναστατικές τους δραστηριότητες(!).... ο καπιταλισμός δηλαδή στην υπηρεσία της επανάστασης (πολύ έξυπνο...)

για τα πλάνα απο το σπίτι, (τι να σχολιάσει κανείς...) η κάτάσταση ήταν επιεικώς απαράδεκτη... αλλά ετσι είναι αμα εχεις το μυαλό σου κολλημένο στο ... κεφάλαιο....


συγνώμη κιόλας, αλλά αμα στην αστυνομία δεν τον ήξεραν τον κ. Μαζιώτη, και δεν είχανε "μεγαλώσει" μαζί του, πόσον καιρό θα κάνανε να στοιχειωθετήσουν εναντίων του κατηγορίες για τρομοκρατία;
κανονικά αυτός ο Μαζιώτης θς έπρεπε να έχει τρελαθεί. με τέτοιο ιστορικό είναι σαν να τους φώναζε ελάτε πιάστε με κι εκείνοι να μην πήγαιναν...


α, μπα... δεν μου ξυπνάνε ούε μνήμες ούτε "δημοσιογραφικά αντανακλαστικά" απο το σήριαλ της σύλληψης των μελών τησ 17Ν (τότε που πέφτανε όλοι απο τα σύννεφα και ο σημερινός πρόεδρος της ΕΣΥΕΑ ξαγρυπνούσε στην οδό Πάτμου...) άλλες εποχές, άλλες προσδοκίες, άλλα "μεγέθη", καμμία σχέση γενικώς....


τελευταίο -δραματικό- σχόλιο...
αυτό που μια χούφτα, γνωστότατοι κατα τα άλλα, άνθρωποι βάζανε μολότωφ εξω απο τζαμαρίες, (στην ελλάδα) το λένε τρομοκρατία; (πάλι καλά δηλαδή...)
«Θα σας φτιάξω εγώ παλιοκερατάδες» φέρεται να δήλωσε σε στενούς του συνεργάτες ο Αριστείδης Αλαφούζος, πατέρας του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ ο οποίος τις τελευταίες μέρες μεταδίδει ρεπορτάζ για τις παράνομες κατασκευές (σπίτια σημαίνει αυτό) στην καλντέρα της Οίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες αποκλειστικές μας πληροφορίες επειδή η ακροαματικότητα του τηλεοπτικού σταθμού σκάι εμφανίζεται πεσμένη (πόσο μάλλον μετά και τις τελευταίες μεταγραφές) στην περιοχή της Οίας, οι ιδιοκτήτες του σταθμού αποφάσισαν να τιμωρήσουν τους Θηραίους βγάζοντάς τους τις αυθαιρεσίες τους στην φόρα. Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες πατήρ, υιός και ΣΚΑΙ δηλώνουν σε υψηλόβαθμα στελέχη του σταθμού ότι «μέχρι να ανέβει η ακροαματικότητά μας στην Σαντορίνη θα βγάζουμε κάθε μέρα ρεπορτάζ για τα αυθαίρετα στο νησί, αναγκάζοντας τους παλιοΣαντορινιούς να μας παρακολουθούν»
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το κανάλι έχει αποφασίσει κάθε Δευτέρα να βγάζει τα αυθαίρετα από την Οία, κάθε Τρίτη από τα Φηρά, κάθε Τετάρτη από το Φηροστεφάνι, κάθε Πέμπτη από το Κοντοχώρι, και κάθε Παρασκευή (οπώτε και αναμένεται Σαββατοκύριακο) από τις παραλίες.
«Θα μας βλέπουν θέλουν δε θέλουν» φέρονται να δηλώνουν δημοσιογράφοι του σταθμού. Μεταξύ τους.
Δενδροφύτευση πάντως, δεν έχει αποφασιστεί ακόμη για την περιοχή μας.
ούτως ή άλλως, αυτην την εποχή φυτεύουμε ντοματάκια.

Ο Έπαρχος Θήρας μας είπε ότι θύμωσε από το ρεπορτάζ, γιατί εκείνος ότι ήταν να κάνει το έκανε, κι ότι στο κάτω κάτω δεν είναι και δική του δουλειά να καταγγέλλει πολεοδομικές αυθαιρεσίες κι ότι αυτή είναι δουλειά των δημοσιογράφων που πολύ καλά κάνουν και κάνουν τη δουλειά τους σωστά. και καταγγέλλουν.

Ο πρόεδρος της κοινότητας της Οίας, είπε οτι κι αυτός θύμωσε πολύ από το ρεπορτάζ γιατί, κι εκείνος ότι ήταν να κάνει το έκανε. Αναφέρθηκε μάλιστα σε περίπτωση ιδιώτη ο οποίος ενώ πήρε άδεια να επισκευάσει το υπόσκαφό του, πήγε κι έχτισε 4 όροφη οικοδομή (στην καλντέρα), περιστατικό το οποίο όπως είπε ο κ. Χάλαρης το κατήγγειλε, πλήν όμως απο δω και πέρα είναι δουλειά της Πολεοδομίας να πάει να το εξετάσει. (η οποία ως γνωστό είναι υποστελεχωμένη κ.ο.κ ....)




ΥΓ σε αντίθεση με άλλες επαγγελματικές ομάδες, οι δημοσιογράφοι είναι οι πρώτοι που θα έπρεπε να δέχονται το χιούμορ. Μιας και είναι από τους πρώτους που «κάνουν» χιούμορ. Περιέργως όμως πως, κι ενώ είναι πλακατζήδες (στους άλλους) φέρονται κομπλεξικά όταν το χιούμορ επιστρέφει σε κείνους. Ελπίζουμε να είναι περαστικό. Της εποχής δηλαδή.