Σάββατο, Ιανουαρίου 10, 2015

οι υποψήφιοι στις Κυκλάδες των εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου

Σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις των κομμάτων, οι υποψήφιοί τους στις ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου, είναι οι εξής :

ΣΥΡΙΖΑ
ΓΟΥΡΔΟΥΚΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΜΑΝΙΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΜΑΥΡΟΥΔΗ ΑΝΝΑ, ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΣΥΡΙΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ,  ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ν.Δ.
ΒΑΚΟΝΔΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΜΟΝΟΓΥΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΜΑΡΙΑ, ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΚΕ
Γκίκας Αναστάσης, Καϊλής Νίκος, Παγούνη Φωτεινή, Πρωτόπαππα Φρατζέσκα, Σιγάλας Βαγγέλης, Χρυσολωράς Θόδωρος

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
Αγγελοπούλου Λιλή, Βαζαίος Μάριος, Βλάχος Γιώργος, Παπαπαύλου Γεώργιος, Σανταμούρης Πέτρος

ΑΝΕΛ
Βασάλος Δημήτριος, Κοντογιώργης Νικόλαος, Ντόλκας Δημήτριος, Παρασκευαΐδης Βασίλειος, Πρωτόπαππας Μιχαήλ, Τριανταφυλλίδης Τριαντάφυλλος

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ
Γαλανός Νικόλαος, Κοντοπίδη Άννα, Πολυχρονάκος Γιάννης, Χάλκου Μαρία

ΠΑΣΟΚ
Βλασερός Ιωάννης, Μαρινάκη Αικατερίνη, Πομώνης Βασίλειος, Συναδινού Αγγελική, Χάλαρης Μιχαήλ

 ΔΗΜΑΡ
Γαϊτανής Αβέρκιος, Κόμη Μαρία, Παγκάλου Έφη, Στεφάνου Νίκος

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ανδρή Ελισάβετ, Καψάλης Πέτρος, Κολλιάκη Μαρία Αγγελική, Κουλουριώτης Ελευθέριος, Κωνσταντής Νικόλαος, Μαύρος Ευστράτιος

υπερίσχυσε ο Πανναξιακός του Α.Ο. Θήρας στον φιλικό στις 9.1

Σύμφωνα με αναδημοσίευση στην σελίδα του Α.Ο. Θήρας της ανάρτησης της σελίδας του Πανναξιακού www.paon.gr

Λίγες μέρες πριν την μάχη με τη Γαλλική Le cannet στην Νάξο για το challenge cup, ο ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ αντιμετώπισε τον ΑΟ Θήρας στο ΔΑΠΠΟΣ της Σαντορίνης σε φιλικό αγώνα προετοιμαςιας και ο προπονητής της ομάδας, Ζόραν Κοβασιτς είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τις αθλήτριες του και να βγάλει θετικά συμπεράσματα!

Στην εικόνα του αγώνα, στο πρώτο σετ ο ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ μπήκε πιο δυνατά και από την αρχή άρχισε να ξεφεύγει στο σκορ. Η Σαντορίνη αντεπιτέθηκε και έφτασε να προηγείται 21 – 17. Ο Πανναξιακός ανασύνταξε τις δυνάμεις του και με ένα εκπληκτικό σερί τελείωσε το σετ με 21 – 25.
Στο δεύτερο σετ όπως φαίνεται και από το 15 – 25 τα κορίτσια του Ζόραν ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες του προπονητή τους και το πήραν με άνεση και χωρίς δυσκολία! 

Στο τρίτο και τελευταίο σετ η Σαντορίνη έδειξε τη δύναμη της και απέδειξε οτι δεν βρίσκεται τυχαία σε υψηλή θέση στη βαθμολογία του πρωταθλήματος στην παρθενική της εμφάνιση στην Α1. Από την πλευρά της Νάξου, στο τρίτο σετ ο κοουτς της ομάδας έβγαλε τις Τσβετανοβα , Τσέσλιαρ και Κελεςίδου και δοκίμασε τις Γιόβιτς, Πασσιά και Πολίτη αντίστοιχα. Το τέλος του αγώνα βρήκε την Σαντορίνη νικήτρια στο 3ο σετ με 25 – 20!

Αξίζει να σημειωθεί η εξαίρετη φιλοξενία της ομάδας μας από τη διοίκηση της Σαντορίνης, όπως και το οτι τον φιλικό αγώνα τον παρακολούθησαν περισσότεροι από 150 οπαδοί του ΑΟ ΘΗΡΑΣ, κάτι που δείχνει οτι στον επερχόμενο αγώνα πρωταθλήματος ο ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ εκτός από την πολυ καλή ομάδα της Σαντορίνης θα εχει να αντιμετωπίσει και μια πολυ καυτή έδρα!  

αποκατάσταση οδών μετά τη θεομηνία την παραμονή της πρωτοχρονιάς – ανακοίνωση του Δήμου Θήρας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Με την έναρξη της θεομηνίας  την παραμονή  της πρωτοχρονιάς  ο Δήμος με όλα τα μέσα που διαθέτη σε ανθρώπινο δυναμικό και σε μηχανήματα, ενεργοποιήθηκε  προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Μέχρι και σήμερα τα συνεργεία του Δήμου συνεχίζουν  να εργάζονται ακατάπαυστα για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση στο οδικό δίκτυο επαρχιακό δημοτικό και αγροτικό.

Απόφαση του Δήμου ήταν και είναι πρώτα από όλα να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών. Πρώτη φάση είναι η αποκατάσταση του επαρχιακού δικτύου ώστε να απεγκλωβιστούν χωριά, δεύτερη φάση η αποκατάσταση δημοτικού δικτύου και οικισμών και τρίτη φάση η αποκατάσταση αγροτικών δρόμων και μεμονωμένων περιπτώσεων.

Γνωρίζω ότι ο ρυθμός αποκατάστασης δεν είναι ο επιθυμητός, αυτό όμως δεν οφείλετε σε ολιγωρία η αδράνεια, οφείλετε στο ότι το μέγεθος της καταστροφής είναι τεράστιο  και σε όλο το νησί, και τα μέσα που Δήμος διαθέτει σε σχέση με την έκταση της καταστροφής είναι πολύ λίγα.


 Σας ζητάμε συγγνώμη για της όποιες καθυστερήσεις και διαβεβαιώνουμε όλους τους συμπολίτες μας ότι η  αποκατάσταση διεξάγετε κατά προτεραιότητα επικινδυνότητας και ανάγκης.

Παρασκευή, Ιανουαρίου 09, 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ (11.1 17.30 Santo Wines)

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην παρουσίαση του προγράμματος των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 5:30 το απόγευμα στην Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων στον Πύργο.

Ενόψει των εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, τις θέσεις του προγράμματος θα παρουσιάσουν οι υποψήφιοι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται για να ανατρέψει το χρεοκοπημένο σύστημα εξουσίας, να αλλάξει τις δομές και να καταργήσει τα προνόμια, να αποδώσει δικαιοσύνη, ισονομία και αξιοκρατία.

Στις 25 Γενάρη, ζητάμε αυτοδυναμία στη Βουλή για να δώσουμε αυτοδυναμία στο λαό!
Σας καλούμε σ' έναν αγώνα ελπίδας ενάντια στο ψέμα και τον φόβο, για την αποτίναξη του ζυγού των μνημονιακών πολιτικών, σε αναμέτρηση με τις δυνάμεις της εξαθλίωσης, της φτωχοποίησης και της καθεστωτικής διαφθοράς!


Σας καλούμε όλους, με πίστη στις θέσεις και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, να δώσουμε τον αγώνα για την τελική νίκη του λαού μας, για την αξιοπρέπεια, τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία!

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΝΕΟΤΗΤΟΣ Ι.Μ.ΘΗΡΑΣ ΑΜΟΡΓΟΥ και ΝΗΣΩΝ (11.1 18.00 Χριστιανική Εστία)

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Το γραφείο νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας Αμοργού & Νησων σας προσκαλεί στην κοπή της βασιλόπιτας για το νέο έτος που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας στα Φηρά την Κυριακή 11 Ιανουαρίου στις 6:00μ.μ.

Εκ του γραφείου νεότητας


Ακολουθούν η πρόσκληση και το πρόγραμμα της εκδήλωσης. 



υλοποίηση του προγράμματος κατάρτισης με θέμα «ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» από την Π.Ν.Α. την «ΕΛΙΧΡΥΣΟΣ» και ΤΟ ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Α.Ε. (19 -20.1)

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ, Η ΚΟΙΝΣΕΠ «ΕΛΙΧΡΥΣΟΣ» και ΤΟ ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Α.Ε. , ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ,ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ και ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ : «ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» το διήμερο 19-20 Ιανουαρίου 2015

 ΧΩΡΟΣ:   ΕΠΑΛ Θήρας         
ΜΕΡΕΣ και ΩΡΕΣ:  Δευτέρα  19/1:   16.00-20.00 - Τρίτη      20/1:    16.00-20.00
Εκπαιδευτής:  Ρουσσάκης Ηλίας

Αιτήσεις συμμετοχής στο: www.katartisi-pnai.gr
Για πληροφορίες στο τηλ. 22810 85900


σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας - ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου,

Καλή χρονιά σε όλους και όλες.
Σας κοινοποιούμε το ψήφισμα συμπαράστασης στους επτά συλληφθέντες απεργούς του Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής (ΣΥΒΧΑ)

ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ 

νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : έλλειψη ουσιαστικής ενεργειακής αυτονομίας και πολιτικής προστασίας στα νησιά μας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ,

Η πρόσφατη κακοκαιρία που χτύπησε τις Κυκλάδες με ισχυρές χιονοπτώσεις και τα προβλήματα που προέκυψαν από αυτή, ανέδειξαν ανάγλυφα τις συνέπειες της έλλειψης ουσιαστικής ενεργειακής αυτονομίας και πολιτικής προστασίας στα νησιά μας που επιτείνεται από τις μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων ετών. Η υποστελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, η ελλιπής συντήρηση των δικτύων και των υποδομών, μετά από ένα έντονο κύμα κακοκαιρίας άφησε πίσω της δύο νησιά (Άνδρο και Τήνο) σοβαρά χτυπημένα. Δρόμοι κλειστοί, διακοπή ηλεκτρικού -ειδικά η Τήνος είναι η τρίτη συνεχόμενη ημέρα χωρίς ρεύμα- σε αντίξοες καιρικές συνθήκες για τους κατοίκους.

Ζητήματα όπως η ενεργειακή αυτάρκεια των νησιών μας, η θωράκιση τους απέναντι σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και η χάραξη εξειδικευμένων πολιτικών αντιμετώπισης αντίστοιχων φαινομένων αποτελεί προτεραιότητα για την νησιωτική μας πολιτική.


Τα αντανακλαστικά των αρμοδίων υπουργείων Εσωτερικών και Δημοσίας Τάξης καθώς και της περιφερειακής αρχής πρέπει να οξυνθούν για να ανταποκριθούν όσο πιο άμεσα γίνεται στις ανάγκες σε ηλεκτρικό, ύδρευση και γενική τροφοδοσία των κατοίκων των περιοχών που έχουν πληγεί, τόσο σε εξοπλισμό και μηχανήματα όσο και για την καταγραφή των όποιων ζημιών σε ζωικό κεφάλαιο, καλλιέργειες, κτλ. Η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης της Τήνου την τρίτη μέρα οφείλει να επιταχύνει τις διαδικασίες αποκατάστασης των προβλημάτων που ανέκυψαν.

σοβαρά τα προβλήματα –και στην ηλεκτροδότηση- τις προηγούμενες ημέρες σε Σύρο και Τήνο, λόγο της κακοκαιρίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση (8.1) της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου σχετικά με την κατάσταση στην Σύρο και την Τήνο και την αντιμετώπισή της, αναφέρονται τα εξής :

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία στην Απάνω Μεριά της Σύρου
Σοβαρά είναι τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην έδρα της Περιφέρειας από την επέλαση του χιονιά τις τελευταίες ημέρες με την αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπισή τους.

Με «όπλα» τα διαθέσιμα μηχανήματα της αυτοδιοίκησης αλλά και ιδιωτικά που μισθώθηκαν για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου αποκαταστάθηκε η προσβασιμότητα στις περισσότερες περιοχές της Σύρου ( Άδειατα, Αληθινή, Χρούσσα, Επισκοπείο κ.λ.π) ενώ συνεργεία της ΔΕΗ κατάφεραν να αποκαταστήσουν σταδιακά την ηλεκτροδότηση στις περιοχές αυτές.

Δυστυχώς το χιόνι ύψους 1,5 μέτρων στην Απάνω Μεριά αποδείχθηκε δύσκολος αντίπαλος και σήμερα, αφού έχει μετατρέψει το οδικό δίκτυο της περιοχής σε παγοδρόμιο με αποτέλεσμα οι προσπάθειες των συνεργείων να μην έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα και τα μηχανήματα  διάνοιξης να προχωρούν με αργούς ρυθμούς λόγω της ολισθηρότητας  και του κινδύνου πρόκλησης ατυχήματος.

Αυτό καθιστά αδύνατη μέχρι στιγμής την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη συγκεκριμένη περιοχή αφού τα συνεργεία της Δ.Ε.Η αδυνατούν να προσεγγίσουν τα σημεία όπου έχουν προκληθεί οι βλάβες ενώ το έργο  και τις προσπάθειες των συνεργείων δυσχεραίνουν, λόγω της στενότητας του οδικού δικτύου και τα αποκλεισμένα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.
Επισημαίνεται ότι οι προσπάθειες των συνεργείων συνεχίζονται με αμείωτη ένταση παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Για τρίτη συνεχή ημέρα παραμένει χωρίς ρεύμα το νησί της Τήνου. Το χιόνι ύψους 2,5 μέτρων που έχει καλύψει το οδικό δίκτυο καθιστά απροσπέλαστη για τα συνεργεία της ΔΕΗ τη διέλευση προς τον υποσταθμό που βρίσκεται στην Άνδρο (νησί που επίσης πλήττεται από έντονα καιρικά φαινόμενα) και από τον οποίο ηλεκτροδοτείται το νησί της Τήνου, παρά το γεγονός ότι στη μάχη κατά της κακοκαιρίας έχουν ριχθεί όλα τα διαθέσιμα εκχιονιστικά μηχανήματα αλλά και τα ερπυστριοφόρα που έχουν μεταφερθεί από την Αθήνα, κατόπιν ενεργειών και πιέσεων που ασκήθηκαν από την Περιφερειακή Αρχή. Δυστυχώς οι τεράστιες ποσότητες χιονιού που υπάρχουν στην περιοχή δεν επιτρέπουν ούτε καν στα ερπυστριοφόρα να προσεγγίσουν στο σημείο.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονατρίτης ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Δήμαρχο του νησιού κ. Σίμο Ορφανό, τους υπευθύνους Πολιτικής Προστασίας και τη Δ.Ε.Η, με δεδομένο ότι το σημείο που βρίσκεται ο υποσταθμός παραμένει απροσπέλαστο, γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για την εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.


Επισημαίνεται ότι το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων βρίσκεται σε 24ωρη ετοιμότητα  και σε συνεχή επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αντιμετώπιση προβλημάτων προκειμένου να δίνει λύσεις ακόμη και σε θέματα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας.

Γ.ΒΡΟΥΤΣΗΣ: "2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ και ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ"

Απολογιστική ανακοίνωση εξέδωσε ο Υπ. Εργασίας και υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. κ. Βρούτσης, στην οποία παρουσιάζεται το έργο που οποίου αποτέλεσε πολιτικό προϊστάμενο τα 2,5 τελευταία χρόνια στο εν λόγο Υπουργείο.

Στον σύνδεσμο : https://drive.google.com/?authuser=0&usp=gmail#folders/0B6cFUP9k5xATVEVUazV4M3FKLWc μπορείτε να δείτε την πλήρη αναλυτική απολογιστική ανακοίνωση με τίτλο «ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ και ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ και ΠΡΟΝΟΙΑΣ», ενώ ακολουθεί το εισαγωγικό σημείωμα του Υπουργού σχετικά με το περιεχόμενο και είδος του έργου που πραγματοποιήθηκε στο Υπ. Εργασίας.

 «Αγαπημένοι μου συμπατριώτες Κυκλαδίτες.

Πριν δυόμισι χρόνια με τιμήσατε για άλλη μία φορά με τη ψήφο σας και με εκλέξατε πρώτο βουλευτή Κυκλάδων. Λίγες μέρες μετά, και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τίμησε τοποθετώντας με στο τιμόνι ενός από τους πιο κρίσιμους τομείς της κυβέρνησης, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας.

Όλο αυτό το διάστημα μέχρι σήμερα, αντλώντας δύναμη και ψυχή από την εμπιστοσύνη σας, προσπάθησα και εκτιμώ ότι το πέτυχα, να τιμήσω τις Κυκλάδες και την ψήφο σας εκπληρώνοντας με υπευθυνότητα και πίστη το καθήκον που μου αναθέσατε.

Δυόμισι χρόνια δημιουργικού και πρωτόγνωρου μεταρρυθμιστικού έργου, σε ιδιαίτερα δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Με ξεκάθαρη πολιτική βούληση, μεράκι και σχέδιο, αλλά κυρίως πολλή δουλειά, νοικοκυρέψαμε και θωρακίσαμε το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, διασφαλίσαμε την απρόσκοπτη καταβολή συντάξεων και επιδομάτων, στηρίξαμε την απασχόληση και τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

Με καινοτόμα πληροφοριακά συστήματα – παρακαταθήκη για το μέλλον - οργανώσαμε ένα υπουργείο πρότυπο, για την ποιοτική εξυπηρέτηση και την αναβάθμιση της καθημερινότητας του πολίτη, του εργαζόμενου και του συνταξιούχου.

Σήμερα, στη μεγάλη στροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, πρέπει να διαφυλάξουμε όλα όσα κατακτήσαμε. Και πρώτα απ’ όλα την πολιτική σταθερότητα, η οποία αποτελεί το κυριότερο «καύσιμο» της συνολικής οικονομίας και ιδιαίτερα της τουριστικής ανάπτυξης, όπως φάνηκε φέτος στα νησιά μας όπου η τουριστική κίνηση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Σήμερα, πρέπει να δείξουμε τη δύναμη της αλήθειας και της υπευθυνότητας απέναντι στο λαϊκισμό και την αβεβαιότητα. Να διασφαλίσουμε τη σίγουρη και ασφαλή προοπτική της χώρας μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Για αυτό το λόγο, απευθύνομαι σε εσάς για να ζητήσω εκ νέου την πολύτιμη στήριξή σας.
Σας ζητώ να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.
Σας ζητώ να δώσετε τη μάχη με ευθύνη και με πυξίδα την αλήθεια για το καλό της πατρίδας μας.
Είμαι σίγουρος ότι και αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε μαζί, και στις Κυκλάδες αλλά και σε όλη την Ελλάδα.
Καλή Χρονιά και με τη Νίκη!»

Έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι ο ιστορικός του μέλλοντος θα αναγνωρίσει σε αυτή την κυβέρνηση, την  κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, έναν μεγάλο και κρίσιμο άθλο. Κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες κατάφερε με σοβαρότητα, ψυχραιμία και μεθοδική δουλειά να κρατήσει όρθια τη χώρα στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας της. Ακολουθώντας με συνέπεια έναν «οδικό χάρτη» εξόδου από την κρίση, προχώρησε σε ένα πρωτόγνωρο κύμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων σε όλο το φάσμα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής και οδηγεί την Ελλάδα με αυτοπεποίθηση στα ήρεμα και ασφαλή νερά της οικονομικής ανάπτυξης μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. 

Όταν στις 21 Ιουνίου του 2012 ανέλαβα την ευθύνη ενός από τα πιο σημαντικά και κρίσιμα χαρτοφυλάκια της κυβέρνησης, αυτό του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, οι προκλήσεις ήταν τεράστιες. 
Η ανεργία σκαρφάλωνε καθημερινά σε όλο και υψηλότερα επίπεδα. Οι συντάξεις και η κοινωνική ασφάλιση ήταν σε κίνδυνο, ενώ πολύτιμοι πόροι διέρρεαν από εδώ και από εκεί καθώς δεν ξέραμε τι πλήρωνε το κράτος και σε ποιους. Η καθημερινότητα των πολιτών, εργαζομένων, συνταξιούχων και επαγγελματιών, μια συνεχής ταλαιπωρία.
Και όμως τα καταφέραμε! Με ισχυρή βούληση και πίστη στις δυνάμεις μας, σχέδιο, οργάνωση και, κυρίως, πολλή δουλειά.


ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ

μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου - μείωση καταγράφεται το μήνα Δεκέμβριο του 2014 στα τροχαία ατυχήματα και τους παθόντες

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου,
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, κατά τη διάρκεια του μηνός Δεκεμβρίου του 2014, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Πραγματοποιήθηκαν πάνω από -10.900- τροχονομικοί έλεγχοι και βεβαιώθηκαν -403- παραβάσεις
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, το μήνα Δεκέμβριο 2014 σημειώθηκαν 5 λιγότερα τροχαία δυστυχήματα σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα (11 το 2014 έναντι 16 το 2013) Ειδικότερα σημειώθηκαν:
•       Τρία (3) θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα  (έναντι 0 το 2013)
•       Δυο (2) σοβαρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 6 το 2013)
•       Έξι (6) ελαφρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 10 το 2013)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου το μήνα Δεκέμβριο 2014 καταγράφηκαν 14 λιγότεροι  παθόντες σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα (12 το 2014 έναντι 26 το 2013).

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Δεκέμβριο του 2014 πραγματοποιήθηκαν (10.965) απλοί και σύνθετοι τροχονομικοί έλεγχοι και βεβαιώθηκαν (403) παραβάσεις.
Ενδεικτικά αναφέρονται οι σοβαρότερες - επικίνδυνες τροχονομικές παραβάσεις που βεβαιώθηκαν:
•       109 για οδήγηση δικύκλου χωρίς χρήση προστατευτικού κράνους
•       81 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδηγού
•       29 για υπερβολική ταχύτητα
•       26 για οδήγηση αυτοκίνητου χωρίς χρήση ζώνης ασφαλείας
•       21 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
•       4 για φθαρμένα ελαστικά
•       2 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα

Ειδικότερα, για τις παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ σημειώνεται ότι, το μήνα Δεκέμβριο του 2014 συγκροτήθηκαν (65) κλιμάκια τροχονομικών ελέγχων, ελέγχθησαν (909) οδηγοί και βεβαιώθηκαν (49) παραβάσεις.


Επίσης, από το σύνολο των ελέγχων που διενεργήθηκαν, (786) αφορούσαν επαγγελματικά αυτοκίνητα στα οποία διαπιστώθηκαν και βεβαιώθηκαν (30) παραβάσεις.

απάντηση Αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Λεονταρίτη στην ΝΕ Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ

Η κακοκαιρία που έπληξε νησιά των Κυκλάδων τα τελευταία 24ωρα ήταν πρωτοφανής . Ανάλογη  κατάσταση  δεν έχει προκύψει για περισσότερα από 50 χρόνια. Η κριτική περί  αντανακλαστικών  και ελλιπούς θωράκισης των νησιών, όπως και οι αφ’ υψηλού και εκ του ασφαλούς νουθεσίες  προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στον χρόνο που διατυπώνονται μόνο υποκριτικές μπορούν να χαρακτηριστούν, υπό το άγχος της προεκλογικής εκμετάλλευσης μιας πρωτοφανούς,  δύσκολης  κατάστασης  που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα νησιά μας. Το πολιτικό τους ήθος δεν φτάνει για να αγγίξει ένα κόσμο που σήμερα δοκιμάζεται από τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας . Στα πρόσωπα των ανθρώπων αυτών, βλέπουν μόνο  ψήφους, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές. Στην κακοκαιρία βλέπουν μια ακόμη ευκαιρία προεκλογικού… οίστρου.  Υπάρχουν και όρια στις προεκλογικές σκοπιμότητες  και  στον ΣΥΡΙΖΑ  τα ξεπέρασαν, όταν αυτό που χρειάζεται αυτή την ώρα είναι σεβασμός στους πληγέντες. Όσο για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, οι «ανησυχούντες» να είναι βέβαιοι ότι θα πράξει το καθήκον της στο ακέραιο.

Πέμπτη, Ιανουαρίου 08, 2015

σήμερα (9.1) αναμένεται να ανακοινωθούν οι υποψήφιοι των κομμάτων των προσεχών εθνικών εκλογών

Κατά την διάρκεια της σημερινής ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα από τα κόμματα τα ονόματα των υποψήφιων βουλευτών, ενόψει της εθνικής εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιανουαρίου.

Εν αναμονή των ανακοινώσεων πυρετώδεις είναι οι ανάλογες εργασίες στα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές, με πολλές από τις αποκαλούμενες και θεωρούμενες ως «εκπλήξεις» -που αφορούν κυρίως επώνυμους από πολλούς επαγγελματικούς χώρους, κατά κύριο λόγο στις μεγάλες εκλογικές περιοχές- να προσελκύουν το ενδιαφέρον της επικαιρότητας.


Στις δε Κυκλάδες, μπορεί να μην εμφανίζονται οι μεγάλες εν λόγο «εκπλήξεις», πλην όμως, στην πλειονότητά τους, πρόκειται για υποψήφιους οι οποίοι αποκρίθηκαν θετικά και για πρώτη φορά μπαίνουν σε αυτήν την διαδικασία, εκτιθέμενοι στην κρίση των πολιτών. Με τον σημαντικότερο, βέβαια, ρόλο, καθώς και κριτήριο επιλογής, στις εθνικές εκλογές, σε αυτήν, όπως και σε κάθε άλλη αντίστοιχη περίπτωση, να διαδραματίζουν τα κόμματα, ο λόγος, και τα προγράμματά τους. 

Τετάρτη, Ιανουαρίου 07, 2015

χιόνια και στην Σαντορίνη !

Την .. σπάνια ευκαιρία να απολαύουν το χιόνι, έδωσε ο φετινός χειμώνας, και βέβαια, η κακοκαιρία που πλήττει ολόκληρη την χώρα, στους κατοίκους και επισκέπτες του δημοφιλούς Κυκλαδίτικου νησιού!

Το καιρικό φαινόμενο για το νησί είναι σπάνιο, με τα χιόνια να έχουν να κάνουν την εμφάνισή τους τουλάχιστο μια πενταετία, πριν από την οποία, το νησί θυμούνταν χιονισμένο οι .. μεγαλύτερης ηλικίας κάτοικοί του!

Το χιόνι στην Σαντορίνη δεν δημιούργησε σοβαρά προβλήματα, μιας και οι κάτοικοι του νησιού περιόρισαν στις απαραίτητες τις μετακινήσεις και το απόλαυσαν από την ζεστασιά των σπιτιών τους.

Το εντυπωσιακό του τοπίου του δημοφιλούς Κυκλαδίτικου νησιού, σε συνδυασμό με το χειμερινό καιρικό φαινόμενο, απαθανατίστηκε από δεκάδες επαγγελματίες και ιδιώτες φωτογράφους που έχουν αναρτήσει το .. σπάνιο χιονισμένο τοπίο και φωνιές του νησιού στο διαδίκτυο, με τις φωτογραφίες να κάνουν τον γύρω του κόσμου αποκομίζοντας ενθουσιώδη σχόλια!

Γιατί όχι..; Και του χρόνου!


δεν πραγματοποιήθηκε λόγο έλλειψης απαρτίας η συνεδρίαση (5.1) του Δημοτικού συμβουλίου Θήρας

Λόγο έλλειψης απαρτίας δεν πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση στις 5.1 του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας με 4 θέματα στην ημερήσια διάταξη, μεταξύ των οποίων και το θέμα που απασχόλησε εκτενώς την τελευταία πραγματοποιηθείσα συνεδρίαση του Συμβουλίου, σχετικά με τον καθορισμό των ορίων στην κυκλοφορία των τρίτροχων και τετράτροχων οχημάτων άνω των 50 κ.εκ. χωρίς οδηγό.


Η προθεσμία για την λήψη απόφασης από τους Δήμους στο συγκεκριμένο θέμα εξέπνευσε σήμερα 7.1, με αποτέλεσμα, να ισχύει υποχρεωτικά η νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία ο έλεγχος του αριθμού τους εναπόκειται στον έλεγχο της εφαρμογής της νομοθεσίας .. 

σε ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Κυκλάδων για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων,

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν από χθες τα νησιά του Νομού και κυρίως την Τήνο, την Άνδρο,  τη Νάξο, την Πάρο  και τη Σύρο.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, τόσο ο ίδιος όσο και οι κατ’ αρμοδιότητα υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους Δημάρχους των νησιών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία.

Σημείωσε ακόμη ότι  στην  προσαρμογή του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κατάστασης, έχει δοθεί εντολή να βγει στους δρόμους ο διαθέσιμος μηχανολογικός  εξοπλισμός  για τον αποχιονισμό των οδών ενώ έχει τεθεί σε επιφυλακή ο μηχανισμός των Δήμων, χειριστές και οδηγοί. 

Σε συνεχή επικοινωνία βρίσκονται επίσης οι  υπηρεσίες της Περιφέρειας για την καταγραφή επικίνδυνων σημείων του οδικού δικτύου ενώ εφιστάται η  προσοχή στους πολίτες όπως περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις και στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ο κ. Λεονταρίτης  έχει ήδη  έρθει σε επαφή με τους Προϊσταμένους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  και έχει ήδη συμφωνήσει για το κλείσιμο των σχολείων στις περιοχές που αυτό απαιτηθεί ενώ δεδομένη θεωρείται η αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα των Σωμάτων Ασφαλείας και των υγειονομικών σταθμών του Νομού.


Σήμερα (7.1) το μεσημέρι μεταβαίνουν στο νησί της Τήνου που πλήττεται περισσότερο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Αντιπεριφεριάρχης Κυκλάδων προκειμένου να συντονίσουν τις επιχειρήσεις αποχιονισμού και διάνοιξης των οδικών δικτύων, επιλύοντας άμεσα περαιτέρω προβλήματα τα οποία ενδεχομένως να προκύψουν. 

στην Κέα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ απότελούμενη από τους Ν. Συρμαλένιο, Α. Μαυρουδή και Α. Πατραμάνη

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από το βουλευτή Κυκλάδων Νίκο Συρμαλένιο, την περιφερειακή σύμβουλο Ν. Αιγαίου Άννα Μαυρουδή και την Ανθή Πατραμάνη, μέλος της ΝΕ Κυκλάδων, επισκέφθηκε την Κέα στις 5 και 6/1.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας παρέστησαν στην τελετή αγιασμού των υδάτων και στη συνέχεια στην εκδήλωση του δήμου για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, όπου ο Νίκος Συρμαλένιος απηύθηνε σύντομο χαιρετισμό.

Επίσης τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν με κατοίκους του νησιού και συζήτησαν τις εξελίξεις και την προοπτική νίκης του κόμματος στην εκλογική αναμέτρηση της 25ης Γενάρη. Στις συζητήσεις αυτές διάχυτη ήταν η αίσθηση της εκλογικής επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ και το βασικό θέμα επικεντρώθηκε στις δυσκολίες που η νέα κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει στην αναμέτρηση με μεγάλα συμφέροντα κα κατεστημένες νοοτροπίες.


Ν. Συρμαλένιος – καταδικάζουμε την αεροπορική επίθεση εναντίων ελληνικού πλοίου που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 29χρονου Ανδριώτη εκπαιδευόμενου ναυτικού

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Καταδικάζουμε την απρόκλητη αεροπορική επίθεση εκ μέρους των λιβυκών ενόπλων δυνάμεων εναντίον ελληνικού πλοίου της ποντοπόρου ναυτιλίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 29χρονου Ανδριώτη εκπαιδευόμενου ναυτικού. Το πλοίο βρισκόταν σε απόσταση μόλις δύο μιλίων από τον λιμένα της Ντέρνα, στην ανατολική Λιβύη, ήταν ναυλωμένο από τη λιβυκή κρατική εταιρεία «National Oil Corporation» (NOC) και εκτελούσε επί σειρά ετών το συγκεκριμένο δρομολόγιο.
Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας  προς την οικογένεια του άτυχου νέου και συμπατριώτη Κυκλαδίτη.


Καλούμε το υπουργείο Εξωτερικών να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς τις λιβυκές αρχές, τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος  οι  συνθήκες που προκάλεσαν την επίθεση εναντίον του ελληνικού πλοίου και να αποδοθούν ευθύνες για τον άδικο χαμό του Έλληνα ναυτικού.

Τρίτη, Ιανουαρίου 06, 2015

καθαγιασμός των υδάτων στην Σαντορίνη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Ο Δήμος Θήρας ενημερώνει ότι την 6η Ιανουαρίου 2015 μετά τη Θεία Λειτουργία η Τελετή Καθαγιάσεως των Υδάτων θα γίνει στις εξής τοποθεσίες και ώρες:

•           στον Άγιο Νικόλαο Ακρωτηρίου  11:00
•           στον Όρμο Αμμουδίου Οίας 10:30
•           στο Λιμάνι του Αθηνιού 11:00
•           στο Αλιευτικό Καταφύγιο της Βλυχάδας12:00
•           στο Λιμάνι του Όρμου Φηρών 12:00
•           στο Λιμενίσκο Έξω Γυαλού Φηρών (Κοντοχώρι)16:30 και

•           Mεσαριά (Μονόλιθο) 10:45

επιστολή στον Υπ. Εργασίας σχετικά με την ίδρυση γραφείου ΟΑΕΕ στην Σαντορίνη απέστειλε η Διοικητής του Οργανισμού

Η επιστολή της Διοικητή του ΟΑΕΕ προς τον Υπουργό Εργασίας έχει ως εξής :
Κύριε Υπουργέ,

σχετικά με το θέμα της αντιμετώπισης εκ μέρους του ΟΑΕΕ των νησιωτικών περιοχών της χώρας, θα ήθελα να σας γνωρίσω τα εξής:

α) ο ΟΑΕΕ αναγνωρίζει την ιδιαιτερότητα της χώρας μας με την ύπαρξη του μεγάλου νησιωτικού της συμπλέγματος και για το λόγο αυτό, στις βασικές αρχές της νέας οργανωτικής  διάρθρωσης του Φορέα μας και παρά την επιβαλλόμενη μείωση των οργανικών μονάδων, πρότεινε την διατήρηση των τμημάτων του ΟΑΕΕ, σε όλα τα νησιά, όπου λειτουργούσαν τμήματα του οργανισμού,

β) στην παραπάνω θέση μας μπορεί  να προστεθεί και η ανάγκη ενίσχυσης όλων των δομών, που ενδυναμώνουν την τουριστική μας βιομηχανία, εφόσον, όπως αποδεικνύεται, ο τουρισμός αποτελεί μοχλό άμεσης επιτάχυνσης της οικονομίας, στην δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύει ο τόπος.
Στο πλαίσιο αυτό ο ΟΑΕΕ, αναγνωρίζει ότι η Σαντορίνη αποτελεί δυναμικό πόλο της τουριστικής μας βιομηχανίας και μπορεί να προτείνει στο Κεντρικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης (αρμόδιο όργανο για την έγκριση των νέων δομών όλων των Φορέων), τη δημιουργία γραφείου στο νησί της Σαντορίνης.

Με εκτίμηση

Η Διοικητής ΟΑΕΕ, Γωγώ Κωτίδου

ανακοίνωση (4.1) του Κ.Κ.Ε. Σαντορίνης

Σύμφωνα με το κείμενο,

Την Κυριακή, 4/1/2015 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΚΚΕ στο Καμάρι, συνάντηση φίλων και οπαδών του μπροστά στις επικείμενες εκλογές της 25ης Γενάρη.  Συζητήθηκε το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εκλογές και το ψηφοδέλτιο στις Κυκλάδες, όπου συμμετέχει και ο σ. Βαγγέλης Σιγάλας από τη Σαντορίνη.

Η Κομματική Οργάνωση Σαντορίνης του ΚΚΕ και οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος θα δώσουμε και αυτή την εκλογική μάχη με πείσμα και αποφασιστικότητα προς όφελος του λαού και των εργαζομένων της χώρας μας.

Οι δύο νέοι «μονομάχοι», ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ανεβάζουν τους τόνους του προεκλογικού καβγά με στόχο να πείσουν το λαό μας ποιος από τους δύο θα διαχειριστεί καλύτερα την «ανάπτυξη», ποιος θα κερδίσει την εύνοια των «αγορών» και των εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να σώσει ό,τι μπορεί, οι ΑΝ.ΕΛ. να πάρουν ό,τι μπορούν, το «Ποτάμι» κάνει νέες «μεταγραφές», η ΔΗΜΑΡ γίνεται και λίγο πράσινη, βγαίνει από την απραξία και ο Γιώργος Παπανδρέου με το «Κίνημα» για να ξαναπαίξει στην πολιτική σκακιέρα.

Εμείς, οι κομμουνιστές, γνωρίζουμε καλά ότι την επόμενη μέρα, μετά τις εκλογές, όλα τα ζητήματα θα είναι εδώ, εντονα και απαιτητικά.
Εδώ θα είναι οι διαλυμμένες εργασιακές σχέσεις, τα ελαστικά ωράρια -10ωρα και 12ωρα για τους εργαζόμενους στον τουρισμο -, οι απλήρωτες υπερωρίες, οι κομμένοι μισθοί και συντάξεις, το κατεστραμένο ασφαλιστικό σύστημα.
Εδώ θα είναι η άδικη φορολογία, τα απίστευτα χαράτσια, η ανύπαρκτη δημόσια υγεία – δώρο σε ιδιώτη το νοσοκομείο της Σαντορίνης - , κοινωνική πρόνοια και παιδεία.
Εδώ θα είναι τα μνημόνια – και τα δύο - , καθώς και οι περίπου 400 εφαρμοστικοί νόμοι τους.
Εδώ θα είναι και η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ερωπαϊκή Τράπεζα και η συνθήκη του Μάαστριχτ που όλοι έχουν εγκρίνει και υπογράψει.

Το ΚΚΕ απευθύνετε σε όλους εσάς που σκέφτεστε ότι δεν πάει άλλο, που θέλετε να κάνετε βήματα μπροστά, που είστε οργισμένοι με τη συνεχή εκμετάλλευση και κοινωνική αδικία, που δεν σας αρκεί η «διαχείριση της ακραίας φτώχιας» και σας καλεί να στείλετε δυνατό το ΚΚΕ στην επόμενη βουλή.
Δυνατό ΚΚΕ για να ανοίξουμε το δρόμο για τη μοναδική λύση υπέρ του λαού, τη μονομερή και ολοσχερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Δυνατό ΚΚΕ για μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση μέσα κι έξω από τη βουλή, για άσκηση πραγματικής και αποτελεσματικής πίεσης, για οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων και της λαϊκής αλληλεγγύης.

Δυνατό ΚΚΕ για την ειρήνη και τη σοσιαλιστική προοπτική.

Σας καλούμε να ψηφίσετε, να δυναμώσετε το ΚΚΕ παντού.
Για να δυναμώσει ο ίδιος ο λαός, να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση και πάλη, η συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό.

Για να ανοίξουμε το δρόμο στην προοπτική της εργατικής – λαϊκής εξουσίας, για να χαίρονται τον πλούτο αυτοί που τον δημιουργούν.


Η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στη Σαντορίνη                           

Δευτέρα, Ιανουαρίου 05, 2015

φιλικός αγώνας Α.Ο ΘΗΡΑΣ – ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (9.1 16.00 ΔΑΠΠΟΣ)

Φιλικός αγώνας μεταξύ των γειτονικών τόσο στην βαθμολογία όσο και .. γεωγραφικά ομάδων της Α1 στο βόλει γυναικών, του Α.Ο. Θήρας και του Πανναξιακού, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9.1 στις 16.00 στο ΔΑΠΠΟΣ με ελεύθερη είσοδο.

Ο φιλικός αγώνας αποτελεί πρωτοβουλία των διοικήσεων των δύο ομάδων.

Ο επόμενος αγώνας του Α.Ο. Θήρας στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του στην Α1 και της 12ης αγωνιστικής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17.1 με την ΑΕΚ στην έδρα του Α.Ο. Θήρας, στο ΔΑΠΠΟΣ.


Με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους της φετινής Α1 ο Α.Ο. Θήρας βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας με 16 βαθμούς, πίσω από τον Παναθηναικό με 30, τον Ολυμπιακό με 24, τον Πανναξιακό με 24 και την ΑΕΚ με 21. 

πρόγραμμα επιμόρφωσης του Ιδρύματος Επιμόρφωσης της ΙΑΑ (Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών) στην Μητρόπολη Θήρας

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε (2.1) στην σελίδα του γραφείου νεότητας της Ι.Μ. Θήρας,  http://neotitathiras.blogspot.gr/2015/01/blog-post.html

Μετά την απαραίτητη ανάπαυλα για την συμμετοχή μας στις δεσποτικές εορτές των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων, και με τις ευχές να είναι ένα ακόμα καρποφόρο πνευματικά έτος το νέο έτος 2015 στο οποίο μόλις εισήλθαμε, το Γραφείο Νεότητος σας ενημερώνει ότι ξεκινάει εντός ολίγων ημερών Πρόγραμμα Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών το οποίο για πρώτη φορά υλοποιεί η Ιερά Μητρόπολη Θήρας Αμοργού και Νήσων.

Η έναρξη των εργασιών του προγράμματος θα γίνει το Σάββατο 10 Ιανουαρίου στις 10:00 π.μ. στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας στα Φηρά.

Ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης μας, κ. Επιφάνιος θα τελέσει τον αγιασμό και την έναρξη των εργασιών του προγράμματος.

Ο διευθυντής του Ιδρύματος αιδεσ. πρωτ. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, ψυχίατρος και καθηγητής Θεολογικής Ε.Κ.Π.Α., θα περιγράψει το περιεχόμενο και τους στόχους του προγράμματος και θα επακολουθήσει η πρώτη εισήγηση με θέμα : "Το παιδί και η γονεϊκή συντροφική σχέση". Η συνάντηση θα είναι 3ωρη.


Το εν λόγω πρόγραμμα θα παρακολουθήσουν πολλά εκ των στελεχών του Γραφείου Νεότητας της Ι. Μητροπόλεως Θήρας και ευχόμαστε η πρωτοβουλία αυτή να συνεχιστεί με επιτυχία και στο μέλλον.

στις 9.1 στο Γαλάτσι εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και των υποψηφίων του στις Κυκλάδες

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται για να ανατρέψει το χρεοκοπημένο σύστημα εξουσίας, να αλλάξει τις δομές και να καταργήσει τα προνόμια, να αποδώσει δικαιοσύνη, ισονομία και αξιοκρατία.

Στις 25 Γενάρη, ζητάμε ανάθεση ευθύνης!

Ζητάμε αυτοδυναμία στη Βουλή για να δώσουμε αυτοδυναμία στο λαό!
Σας καλούμε σ' έναν αγώνα ελπίδας ενάντια στο ψέμα και τον φόβο, για την αποτίναξη του ζυγού των μνημονιακών πολιτικών, σε αναμέτρηση με τις δυνάμεις της εξαθλίωσης, της φτωχοποίησης και της καθεστωτικής διαφθοράς!

Σας καλούμε όλους, με πίστη στις θέσεις και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, να δώσουμε τον αγώνα για την τελική νίκη του λαού μας, για την αξιοπρέπεια, τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία!


Οι Κυκλαδίτες της Αθήνας δίνουν το παρόν στην προεκλογική συγκέντρωση με τους υποψηφίους του νομού μας την Παρασκευή 09 Γενάρη στις 07:30 μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Γαλατσίου “ΚΑΜΙΝΙ”  (Καραϊσκάκη 12, Γαλάτσι)

ο υπουργός της ανεργίας στη Σαντορίνη – ανακοίνωση (4.1) του Συριζα Θήρας

Σύμφωνα με το κείμενο,

Ο υπουργός της ανεργίας και των ελαστικών σχέσεων εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός που ανελλιπώς για 4 χρόνια υπογράφει μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους, θυμάται τις κυκλαδίτικες ρίζες του, επιστρέφει στην εκλογική του βάση και επισκέπτεται τη Σαντορίνη.

Συνοδοί του τα μέλη της δημοτικής Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, τα μέλη που στις 27 Οκτώβρη του 2012 με ομόφωνη απόφασή τους παραιτήθηκαν διαμαρτυρόμενοι για την απαξίωσή τους και τη χρησιμοποίησή τους μόνο στις προεκλογικές περιόδους, διαμαρτυρόμενοι για το νοσοκομείο της Σαντορίνης που παραμένει κλειστό και η κυβέρνηση της ΝΔ προτίθεται να ξεπουλήσει σε ιδιώτες.

Καλούμε αυτούς που δεν παίζουν με την Ελλάδα, να μην παίζουν με τη νοημοσύνη μας,  Τους καλούμε να αναλογιστούν και να εξηγήσουν την αναδίπλωσή τους.


Καλούμε το Θηραϊκό λαό και τους Κυκλαδίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας (5.1) – θέματα

Την Δευτέρα 5.1 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας με τα εξής θέματα :

1.   ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΩΤΑΤΟΥ  ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΡΙΚΥΚΛΩΝ Ή ΤΕΤΡΑΚΥΚΛΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΩΝ, ΤΡΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 50 κ.εκ. ΧΩΡΙΣ ΟΔΗΓΟ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.
2.   ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΞΕΝΩΝΑ  ΕΞΩ ΓΩΝΙΑΣ», ΠΡΟΫΠ/ΣΜΟΥ #29.000,00# € -ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.
 3.   ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 132/2014 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ, ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΣΥΝΑΨΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ  ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΛΤ ΘΗΡΑΣ». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΛΤ κ. ΠΕΛΕΚΗΣ ΗΛΙΑΣ.

4.   ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 133/2014 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ, ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΣΥΝΑΨΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ  ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ  ΤΟΥ ΔΛΤ ΘΗΡΑΣ». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΛΤ κ. ΠΕΛΕΚΗΣ ΗΛΙΑΣ.


Σχετικά με το πρώτο θέμα της συνεδρίασης, αξίζει να σημειωθεί πως επανέρχεται σε συζήτηση ύστερα από την συζήτησή του στην τελευταία για το 2014 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας, κατά την διάρκεια της οποίας και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ψηφοφορίας, δεν κατόρθωσε να υπερψηφιστεί από το σώμα, με δεδομένο ότι οι ψήφοι της πλειοψηφίας του Συμβουλίου, διασπάστηκαν, με την κατάθεση στην ψηφοφορία, δύο προτάσεων.


Περισσότερα για την συζήτηση του θέματος και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, κατά την διάρκεια της συζήτησής του στην τελευταία για το 2014 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ : http://www.exoumekaileme.com/2014/12/blog-post_40.html

EΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Θεματικό εργαστήριο για την επιχειρηματικότητα, τις δυνατότητες χρηματοδότησης και την αγορά εργασίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων,

Ενημερωτική συνάντηση – θεματικό εργαστήριο με αντικείμενο την επιχειρηματικότητα, τις δυνατότητες χρηματοδότησης και την αγορά εργασίας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30  Δεκεμβρίου στο Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Το θεματικό εργαστήριο στο οποίο συμμετείχε ομάδα είκοσι δύο γυναικών, δικαιούχων της δράσης «Ισότιμη Πρόσβαση - Δράσεις Ενδυνάμωσης και Εργασιακής Επανένταξης Ευπαθών Ομάδων» που υλοποιείται από το ΚΕΑ (Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης) Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, διεξήχθη από τον κ. Αντώνη Μαραγκό, υπεύθυνο του τμήματος Ευρωπαικών Προγραμμάτων & Αναπτυξιακών Έργων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, υπό τον συντονισμό  του ΚΕΑ (Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης) Ιεράς Μητρόπολης Σύρου.

Οι διαδικασίες έναρξης νέων επιχειρήσεων, οι πραγματικές δυνατότητες χρηματοδότησης των υπό σύσταση επιχειρήσεων, οι τάσεις στην  επιχειρηματικότητα και την αγορά εργασίας, τα εργαλεία και οι υπηρεσίες ενημέρωσης που παρέχει το Επιμελητήριο Κυκλάδων, ήταν τα κύρια θέματα που αναπτύχθηκαν και συζητήθηκαν με την συμμετέχουσα ομάδα κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ενώ παράλληλα δόθηκαν ενημερωτικές οδηγίες και απαντήσεις σε πολλά άλλα παρεμφερή θέματα που απασχολούν τις ενδιαφερόμενες.

Το εργαστήριο στηρίχθηκε κύρια στη συζήτηση με τις συμμετέχουσες και στην απάντηση των ερωτημάτων τους και λιγότερο στην παράθεση οικονομικών και στατιστικών στοιχείων, αν και  αναπόφευκτα έγινε, προκειμένου να δοθεί μια έγκυρη και συνολική εικόνα της επιχειρηματικότητας και της αγοράς εργασίας στο νομό Κυκλάδων. Ειδικότερα, παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν θέματα όπως:

         Η Τοπική οικονομία
         Στοιχεία των κύριων κλάδων δραστηριότητας
         Οι σύγχρονες τάσεις στην αγορά εργασίας
         Διαπιστώσεις για την επιχειρηματικότητα και τη απασχόληση
         Η πρόκληση του πρωτογενή τομέα – Εναλλακτικές καλλιέργειες
         Οι διαδικασίες έναρξης και λειτουργίας επιχειρήσεων
         Οι δυνατότητες χρηματοδοτικής ενίσχυσης των υπό σύσταση επιχειρήσεων
         Ο ρόλος, οι δράσεις, τα εργαλεία και οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Κυκλάδων

Κατά τη διεξαγωγή του εργαστηρίου, ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην ανάγκη συμμετοχής και δραστηριοποίησης όλων των διαθέσιμων δυνάμεων (φορέων, επιχειρήσεων και εργαζόμενων), για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, με  ενδυνάμωση του αγροτικού τομέα και της μεταποίησης, ξεκινώντας από τη διαπίστωση – σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν – ότι ο τομέας της μεταποίησης, που θα έπρεπε να διαδραματίσει  παράλληλα με τον αγροτικό τομέα, κύριο ρόλο στην επανεκκίνηση της τοπικής αλλά και της εθνικής οικονομίας, έκλεισε το 2013, με αρνητικό πρόσημο (-145 επιχειρήσεις) στο νομό Κυκλάδων, αποδυναμώνοντας ακόμα περισσότερο την τοπική παραγωγή. Αυτό, σε συνδυασμό με την αύξηση του αριθμού (+185) των επιχειρήσεων του κλάδου των υπηρεσιών (μπαρ, καφέ κλπ) επιβεβαιώνει την μέχρι σήμερα αδυναμία να αναπτυχθούν ισόρροπα και αρμονικά οι τομείς της οικονομίας του νομού Κυκλάδων, αποτέλεσμα της πρόκλησης του εύκολου κέρδους και της έλλειψης κεντρικού προγραμματισμού.


Συμπερασματικά και συνακόλουθα με τα προηγούμενα, τονίσθηκε η ανάγκη εξειδίκευσης του ανθρώπινου δυναμικού και η απόκτηση δεξιοτήτων, ικανών να συμβάλλουν τόσο στην ενδυνάμωση της θέσης τους στην αγορά εργασίας, όσο και στη δημιουργία συνθηκών που θα οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή τη βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος και του βιοτικού επιπέδου.  

το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον μετασχηματισμό του κράτους και τον εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης - σαρωτικές οι αλλαγές που αφορούν στη Δημόσια Διοίκηση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συριζα σχετικά με τις εισηγήσεις και το πρόγραμμά του για Δημόσια Διοίκηση που παρουσιάστηκε στο πρόσφατο διαρκές συνέδριο, αναφέρονται τα εξής :

Στο πλαίσιο της ομιλίας του στο Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τους κεντρικούς άξονες του προγράμματος για τον δημοκρατικό μετασχηματισμό του κράτους και τον εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η αντιμετώπιση των χρόνιων  παθογενειών της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, τις οποίες ουδέποτε αντιμετώπισαν οι μνημονιακές κυβερήσεις.

Σε αντίθεση με τη μνημονιακή πολιτική, τόσο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όσο και της Τρόικας, που είναι εμμονικά προσανατολισμένη στις οριζόντιες περικοπές και στην επίθεση στους δημοσίους υπαλλήλους ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα της δημόσιας διοίκησης, σεβόμενος τους δημοσίους υπαλλήλους και βάζοντας τέλος στις πρακτικές της γενικευμένης διαφθοράς, της κακοδιοίκησης, της έλλειψης συντονισμού και σχεδιασμού και ισχυροποιώντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που εγγυώνται την τήρηση της νομιμότητας τόσο στο εσωτερικό του κράτους όσο και στην αγορά. 

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει παρεμβάσεις στους παρακάτω τομείς:
1.         Δομές, Λειτουργίες και Προσωπικό
2.         Διαδικασίες της Δημόσιας Διοίκησης
3.         Καταπολέμηση της μεγάλης Διαφθοράς και της Διαπλοκής
4.         Ισχυροποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών

1. Δομές Λειτουργίες και Προσωπικό
Η ριζική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης εκκινεί από τον μετασχηματισμό των δομών και των λειτουργιών της και την εμπιστοσύνη στο προσωπικό της. Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να υλοποιήσει τα παρακάτω μέτρα:
•           Αλλαγή της δομής της Κυβέρνησης (με συγχώνευση υπουργείων, κατάργηση κυβερνητικών οργάνων) για τον καλύτερο συντονισμό και τον σχεδιασμό της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προβλέπονται δέκα μόνο υπουργεία. Κυβέρνηση συλλογική, λειτουργική και αποτελεσματική.
•           Κατάργηση των πολυάριθμων κυβερνητικών όργανων που λειτουργούν ως φυτώρια διαφθοράς και διάχυσης της πολιτικής ευθύνης. Διατήρηση της κυβερνητικής επιτροπής για τον συντονισμό της κυβερνητικής πολιτικής
•           Αποσυμφόρηση του δημόσιου τομέα από τις στρατιές των Συμβούλων και των μετακλητών υπαλλήλων και προώθηση της στελέχωσης των Γραφείων Υπουργών, Γενικών Γραμματέων και Διοικητών από τις τάξεις των δημοσίων Υπαλλήλων
•           Κατάργηση της μνημονιακής νομοθεσίας για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων
•           Κατάργηση του θεσμού της διαθεσιμότητας στα πλαίσια της κινητικότητας για τον εξορθολογισμό της κατανομής προσωπικού μεταξύ των υπηρεσιών και των υπουργείων.
•           Αποκατάσταση των αντισυνταγματικά απολυμένων.
•           Κατάργηση του αντισυνταγματικού νόμου για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Η αξιολόγηση υπαλλήλων και υπηρεσιών θα γίνεται στη βάση αντικειμενικών δεικτών.

2. Διαδικασίες της Δημόσιας Διοίκησης
Βασικό πρόβλημα των πολιτών είναι η γραφειοκρατία, οι καθυστερήσεις, η πολυνομία, που στην πραγματικότητα είναι μια τεχνολογία εξουσίας και συντήρησης της διαφθοράς. Στόχος των μεταρρυθμυστικών προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ είναι η τυποποίση των διαδικασιών, η διαφάνεια, η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών στη σχέση τους με τη δημόσια διοίκηση.
Στο πλαίσιο αυτό τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα αφορούν
•           Τον περιορισμό της φυσικής επαφής διοίκησης και διοικουμένου για την καταπολέμηση της μικρής διαφθοράς με την αναβάθμιση των ΚΕΠ (μετατροπή σε Πολυδύναμα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και Επιχειρήσεων) και τη δημιουργία τμημάτων εξυπηρέτησης πολιτών (front desk σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.
•           Εισαγωγή της ηλεκτρονικής Κάρτας για κάθε πολίτη με όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για την συναλλαγή με τη δημόσια διοίκηση
•           Κατάργηση του πλήθους δικαιολογητικών που απαιτούνται για την έκδοση οικοδομικών αδειών και αδειών λειτουργίας καταστημάτων. Στη θέση του προληπτικού ελέγχου εισάγουμε τον κατασταλτικό έλεγχο με αυστηροποίση των κυρώσεων σε περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων.
•           Συγκρότηση ειδικού γραφείου κωδικοποίησης της νομοθεσίας υπό την ευθύνη της Βουλής των Ελλήνων με εξασφάλιση εξασφαλίζουμε της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στην νομοθεσία όπως αυτή κάθε φορά ισχύει.

3. Καταπολέμηση της μεγάλης διαφθοράς και της διαπλοκής
Σπάμε το τρίγωνο της διαπλοκής μεταξύ πολιτικών κομμάτων – οικονομικής ολιγαρχίας/ιδιοκτητών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης  και Τραπεζών.
Για τα πολιτικά κόμματα ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται:
•           Να αναμορφώσει το πλαίσιο του τραπεζικού δανεισμού των κομμάτων, με τη θέσπιση ανώτατου ορίου δανεισμού, απαγόρευση του μακροπρόθεσμου δανεισμού και γενική απαγόρευση δανειοδότησης πάνω από ένα μικρό μέρος της κρατικής χρηματοδότησης
•           Να προωθήσει τον πλήρη έλεγχο και διαφάνεια για τα οικονομικά των κομμάτων
Για τα ΜΜΕ: 
•           Ενεργοποιούμε άμεσα τις διατάξεις των νόμων, οι οποίες:
(α) επιτρέπουν στην Τράπεζα της Ελλάδος ή στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να διενεργούν ελέγχους για την προέλευση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων ενημέρωσης, και
(β) ισχύουν για όλες τις Ανώνυμες Εταιρείες και προβλέπουν ότι μια ζημιογόνα επιχείρηση δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί επ’ αόριστον χωρίς να ανακεφαλαιοποιείται.
•           Προκηρύσσουμε από μηδενική βάση διαγωνισμό για τις άδειες λειτουργίας ΜΜΕ.
Για τις δημόσιες συμβάσεις
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αναθεωρήσει το θεσμικό πλαίσιο που  διέπει τις δημόσιες συμβάσεις για την καταπολέμηση της διαφορράς, της αδιαφάνειας, της αναξιοκρατίας και της νόθευσης του ανταγωνισμού σεβόμενη την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία. Σε αυτό το πλαίσιο προβλέπεται μεταξύ άλλων
•           Η ενίσχυση των θεσμών κοινωνικού ελέγχου, διαφάνειας και δημοσιότητας σε όλα τα στάδια καθώς και η αυστηροποίηση των όρων σχεδιασμού και εκτέλεσης των δημοσίων συμβάσεων
•           Η διαμόρφωση  αντικειμενικού και διαφανούς θεσμικού πλαισίου διεξαγωγής των δημοσίων διαγωνισμών ώστε να μπει τέλος στις φωτογραφικές προκηρύξεις.
Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ  αποδίδει δικαιοσύνη:
•           Συστηματοποιούμε τη συγκέντρωση στοιχείων και πληροφοριών που αφορούν προβληματικούς διαγωνισμούς οι οποίοι βρίσκονται σε εξέλιξη ή διενεργήθηκαν την τελευταία πενταετία
•           Διασφαλίζουμε την άμεση επανόρθωση της ενδεχόμενης περιουσιακής ή άλλης  βλάβης του δημοσίου, στις περιπτώσεις «αμαρτωλών» συμβάσεων.
•           Καταργούμε τις αντισυνταγματικές και προσβλητικές για τη δημοκρατία διατάξεις που παρέχουν ασυλίες στα ΔΣ του ΤΧΣ και του ΤΑΙΠΕΔ. Οι ασυλίες αυτές είναι η ομολογία ενοχής του Μνημονιακού κατεστημένου και των λειτουργών του, που εν γνώσει τους ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο. 

4. Ισχυροποίση των ελεγκτικών μηχανισμών
Για να μπει βάζει τέλος στην αναξιοπιστία, στην παρανομία, στην κακοδιοίκηση, στη διαφθορά, στην παρακμή  είναι αναγκαία η αναδιοργάνωση και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών. Τήρηση της νομιμότητας παντού. Κράτος Δικαίου παντού. Ενοποιούμε  όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, σε ένα ενιαίο σώμα που υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό.

Σε αυτή τη κατεύθυνση, τα πρώτα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ  αφορούν:

•           Την ενίσχυση και στήριξη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ώστε να τηρηθεί η νομιμότητα στην ιδιωτική οικονομία και την δημόσια διοίκηση αλλά και να εκκαθαριστεί η αγορά εργασίας από πρακτικές άγριας εκμετάλλευσης και ανασφάλιστης εργασίας.
•           Τη στήριξη της επιτυχημένης αρχής για την Καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες.

•           Την επαναδραστηριοποίηση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες ώστε να προσδιοριστεί το ποσό της αφορολόγητης ύλης για την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία.