Τετάρτη, Φεβρουαρίου 28, 2007

  • Τετάρτη 28.2.2007
  • Πρωταθλήτρια η Σαντορίνη στις αντικειμενικές αξίες ενώ το "χορό" των αυξήσεων "σέρνουν" τα οικόπεδα εκτός σχεδίου, τα οποία βάζουν σε σκέψεις επίδοξους αγοραστές ενώ προβληματίζουν έντονα όσους εχουν σκοπό να μεταβιβάσουν ακίνητα. Την ανάγκη για «ανάλυση των τιμών σε περισσότερες ζώνες» έκανε ο πρόεδρος της κοινότητας της Οίας Γιώργος Χάλαρης, «τερατώδης» χαρακτηρίστηκε η αυξηση από τον συντονιστή της Νομαρχιακής επιτροπής του Πασοκ Αντώνη Σιγάλα, ενώ, «πρέπει να διεκδικήσουμε» υποστήριξε ο Νομαρχιακός σύμβουλος επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Βαγγέλης Σιγάλας. «Απαράδεκτες» χαρακτηρίστηκαν οι εκτιμήσεις του Υπουργείου Οικονομικών για την Οία, στην χθεσινή συνέλευση της Κοινοτικής Οργάνωσης του Πασοκ Οίας ενώ προαναγγέλθηκε συνέχιση των αντιδράσεων.
    Την πρόταση «να ανακοινωθεί το ύψος των φόρων που έχει εισπράξει το κράτος από τις μεταβιβάσεις ακινήτων στην Σαντορίνη την τελευταία 10ετία», έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Βαγγέλης Φύτρος, διερωτώμενος τι άραγε έχει αποδοθεί αναλογικά με το ποσό αυτό στη Σαντορίνη.
  • Τέλη Μάρτη ξεκινούν τα δρομολόγιά τους τα υδροπλάνα της AirSea Lines από το Λαυριο στα νησιά του Αιγαίου, με τις Κυκλάδες να καλούνται να επισπεύσουν τις διαδικασίες για να μπουν στο πρόγραμμα των δρομολογίων.
  • Διάλεξη με θέμα «η Μινωική έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης» πραγματοποιεί αύριο η Εταιρία Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας στην αίθουσα της «εν Αθήναις αρχαιολογικής εταιρίας»
  • Το πρώτο επιχειρηματικό Forum για την Ακτοπλοΐα διοργανώνεται τη Δευτέρα 5 Μαρτίου στο Μέγαρο του ΟΛΠ. Στόχος του να αποτυπώσει την τρέχουσα κατάσταση
    στην Ακτοπλοΐα, τις αλλαγές που οι πρόσφατες θεσμικές μεταρρυθμίσεις
    έχουν επιφέρει καθώς και τις μελλοντικές εξελίξεις και προοπτικές
    της αγοράς ακτοπλοϊκών υπηρεσιών, ως μέσου για την Τουριστική Ανάπτυξη.

Τρίτη, Φεβρουαρίου 27, 2007

  • Τρίτη 27.2.2007
  • 5 νοσηλεύτριες και.. 7 οδηγοί! Μοιάζει παράξενο, αλλά αυτά είναι τα αριθμητικά δεδομένα του Κέντρου Υγείας Θήρας. Σύμφωνα με δηλώσεις του επιστημονικού διευθυντή της μονάδας Χαράλαμπου Κελλίδη, σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει ούτε μια νοσηλεύτρια ανά βάρδια, ακόμη … έρχεται το νοσηλευτικό προσωπικό προκύρηξης του 2004, ενώ κάθε χρόνο οι νοσηλεύτριες που προσλαμβάνονται για να καλύψουν τις αυξημένες θερινές ανάγκες φθάνουν .. κατά τον Οκτώβρη, με τις φετινες προβλέψεις να είναι ακόμη χειρότερες ….
    Ο σύλλογος στήριξης αλλά και ιδιώτες αναμένεται και φέτος να βάλουν το χέρι στην τσέπη για την πρόσληψη και πληρωμή των νοσηλευτριών που θα καλύψουν τις θερινες ανάγκες της υγειονομικής μονάδας…
  • Η ένωση ξενοδόχων Σαντορίνης καλεί τα μέλη της σε γενική συνέλευση και εκλογές την Κυριακή 4 Μαρτίου στις 12.00 στο Μπελλώνειο στα Φηρά.
    Μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθούν απολογισμός από το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο, ενημέρωση για τρέχοντα θέματα, συζήτηση για την συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις καθώς και η λειτουργία των γραφείων της Ένωσης.
  • Τέλη Μάρτη ξεκινούν τα δρομολόγια των υδροπλάνων της AirSea Lines από το Λαύριο στα περισσότερα νησιά του Αιγαίου. Ήδη ξεκίνησε η δημιουργία υδατοδρομίων σε Λαυριο και Κάλυμνο, ενώ στα σχέδια της εταιρίας περιλαμβάνονται και συνδυασμένα δρομολόγια μεταξύ λιμανιών και αεροδρομίων.
  • Στα ύψη εκτινάχθηκαν οι τιμές των ακινήτων στη Σαντορίνη που κατατάσσετε πέμπτη ακριβότερη περιοχή στην Ελλάδα. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τις τιμές ανά δημοτικό διαμέρισμα και ζώνη στο site www.kykladesnews.gr
  • Η Σαντορίνη όμως έχει κι άλλη πρωτιά. Aυτή του νησιού με τις περισσότερες πισίνες! Τις 100.000 ξεπερνούν οι πισίνες σε ολόκληρη την χώρα, ενώ μόνο τον τελευταίο χρόνο κατασκευάστηκαν 6.000 καινούργιες με την Ελλάδα να είναι η δεύτερη πιο δυναμική αγορά μετά τη Γαλλία.

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2007

  • Δευτέρα 26.2.2007
  • «Φωτιά» πήραν οι τιμές των ακινήτων στην Σαντορίνη, που κατατάσσεται στην πρώτη δεκάδα και συγκεκριμένα στην πέμπτη θέση των πιο ακριβών περιοχών στη χώρα. 5.700 ευρώ το τετραγωνικό στην Οία και σε άλλες περιοχές της Καλντέρας,
    4.800 ευρώ το τετραγωνικό στα Φηρά! Το γεγονός δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στις αγοραπωλησίες και μεταβιβάσεις ακινήτων στη Σαντορίνη, ενώ επιστολές διαμαρτυρίας ετοιμάζονται από πλευράς Αυτοδιοίκησης προς το Υπουργείο Οικονομικών. Στις Κυκλάδες, στα 5.000 ευρώ εκτιμάται το τετραγωνικό στην Μύκονο, ενώ κατά 28% αυξήθηκαν οι τιμές των αντικειμενικών αξιών στην Ερμούπολη, 30% στην Πάρο και 21% στην Άνδρο!
  • Το θέμα των υψηλότατων αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στη Σαντορίνη αναμένετε να κυριαρχήσει στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοτικής Οργάνωσης του Πασοκ στην Οία, απ’όπου και αναμένεται να υπάρξει ανάλογη διαμαρτυρία.
  • Στο ίδιο θέμα, από 1.000 έως τα 10.000 ευρώ θα κυμαίνονται αναλογικά ,και σύμφωνα με το νόμιμο ποσοστό του 1,2%, οι αμοιβές των συμβολαιογράφων κάτι που προκαλεί νέους πονοκεφάλους στους ιδιοκτήτες.
  • Πρόεδρος του Ιδρύματος Νομικού, γνωστού ως Τελεφερίκ, εξελέγη ο Μάκης Κανακάρης με 7 ψήφους έναντι των 6 του συνυποψηφίου του ,που προτάθηκε από τον συνδυασμό του Νίκου Ζώρζου, και προέδρου της κοινότητας της Οίας κ. Γιώργου Χάλαρη, ενώ υπήρξε και μια άκυρη ψήφος. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Χαράλαμπος Νομικός πρόεδρος του δ.δ. του Καμαρίου, ταμίας ο Γιώργος Ρούσσος πρόεδρος του δ.δ. του Βόθωνα και αναπληρωτής ταμίας ο Μανώλης Βλάχος πρόεδρος του δ.δ. της Μεσαριάς.
  • Χωρίς την νόμιμη απαρτία συνεδρίασε χθες ο σύλλογος στήριξης του Κέντρου Υγείας Θήρας. Η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού περιγράφηκε από κάθε πλευρά ως το πολύ σοβαρό πρόβλημα της μονάδας. Οι παρευρισκόμενοι παράλληλα ενημερώθηκαν από τον Χαράλαμπο Κελλίδη για το κλιμάκιο γιατρών ενδοκρινολόγων που αναμένεται να επισκεφθούν την Σαντορίνη 6-8 Μαρτίου ώστε να εξετάσουν τον ντόπιο πληθυσμό, στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Ενδοκρινολογικού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Σαντορίνη. Η συνεδρίαση αναμένεται να επαναληφθεί την ερχόμενη Κυριακή.
  • 450 περίπου δημοτικές επιχειρήσεις (ποσοστό 30%) είναι βέβαιο ότι θα κλείσουν
    Μέχρι το τέλος του χρόνου, πολλές εκ των οποίων είναι αδρανείς, πλην όμως
    κρίνεται συνολικά η τύχη των 35.00 στο σύνολό τους.
  • Τουριστικό black out αναμένετε φέτος, Ιούλιο και Αύγουστο. Μέχρι και 10% η αύξηση της τουριστικής κίνησης, η οποία δεν συνοδεύεται από αντίστοιχες προετοιμασίες αρμόδιων φορέων, κάτι που σε πολλές περιπτώσεις θα έχει ως αποτέλεσμα της δεδομένη ταλαιπωρία των επισκεπτών.
  • Στη διεθνή τουριστική έκθεση «Borsa Internazionale del Turismo 2007» γνωστότερη ως (B.I.T. ) στο Μιλάνο συμμετείχε το Σαββατοκύριακο η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου. Επόμενες συμμετοχές της Περιφέρειας οι τουριστικές εκθέσεις σε Γερμανία και Γκέτενμποργκ Σουηδίας.
  • Ισχυρός άνδρας και των Μινωικών Γραμμών από την περασμένη Παρασκευή ο Περικλής Παναγόπουλος, που συνολικά πλέον κατέχει το 22,25% της εταιρίας, και την πλειοψηφία των γενικών συνελεύσεων. Εξέλιξη που αποτελεί σταθμό στην Ιστορία των Μινωικών αλλά και της Attica group, που πληροφορίες τις θέλουν να συνενώνονται.