Σάββατο, Μαρτίου 07, 2015

ΟΠΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ - Α.Ο ΘΗΡΑΣ 0-3 / την τρίτη θέση του πρωταθλήματος κορασίδων Κυκλάδων διεκδικούν οι κορασίδες του Α.Ο. Θήρας (7.3)

Τρείς πολύτιμους βαθμούς στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών κατέκτησε ο Α.Ο. Θήρας υπερισχύοντας της ομάδας του Ρεθύμνου με 0-3 στα σετ τα οποία διαμορφώθηκαν ως εξής :  (21-25, 18-25, 16-25)

Οι επόμενες δύο αγωνιστικές του Α.Ο. Θήρας είναι με την Ηλιούπολη στο ΔΑΠΠΟΣ στις 14.3 και με τον Ολυμπιακό στις 21.3 στην Αθήνα.

Μετά και το σημερινό του παιχνίδι ο Α.Ο. Θήρας κατοχυρώνει την 5η θέση στο πρωτάθλημα της Α1, έχοντας όμως ελπίδες να βρεθεί στην 4η θέση, ανάλογα και με την πορεία των υπολοίπων ομάδων την πρώτης τετράδας οι οποίες έχουν δύσκολα παιχνίδια μπροστά τους, αλλά και την πορεία της ΑΕΚ.


Την τρίτη θέση του πρωταθλήματος κορασίδων Κυκλάδων διεκδικεί η ομάδα των κορασίδων του Α.Ο. Θήρας μετά την ήττα της 3-0 από την ομάδα του Νεωρίου (6.3) στον αγώνα που θα δώσει την Κυριακή 7.3 στις 14.00 στην Σύρο με την νικήτρια ομάδα του αγώνα Α.Ο.Ν. Σύρου – Πανναξιακός.


εθελοντική αιμοδοσία στην Αθήνα από την Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης (8.3 09.00 – 13.30)

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει την Κυριακή 8.3 στην αίθουσα Συλλόγων Σαντορίνης στην Αργυρούπολη η Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης.

Σύμφωνα με την πρόσκλησή της,

Η Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης σας καλεί στην Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στις 8/3/2015 και ώρα 9:00-13:30, Αγ. Βαρβάρας 47 στην Αργυρούπολη (κοντά στο μετρό).
Αξίζει τον κόπο να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.....
Ας γίνουμε εμείς οι ήρωες της διπλανής πόρτας!
Κάτι που σε εμάς στοιχίζει μόνο 5 λεπτά από το χρόνο μας για άλλους είναι δώρο ζωής!


Την ανακοίνωση και περισσότερες πληροφορίες για την πρόσκληση μπορείτε να δείτε εδώ : https://www.facebook.com/events/1605822966298674

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΕΧΝΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 4ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ - «Τα παιδιά γνωρίζουν τον Paul Klee ζωγραφίζοντας με νερομπογιές» (7-8.3)

Το «Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης» (Santorini Arts Factory) προσκαλεί τα παιδιά Δημοτικού που αγαπούν την ζωγραφική ,  να συμμετέχουν στο τέταρτο εικαστικό εργαστήρι.

Το τέταρτο από τον κύκλο των έξι εργαστήριων, έχει σκοπό τη γνωριμία και την εξοικείωση  των παιδιών με  την σύγχρονη τέχνη, και συγκεκριμένα την τεχνική της ακουαρέλας.

Τα παιδιά θα γνωρίσουν τον Paul Klee και το έργο του μέσα από τη προβολή οπτικού υλικού. Ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση, δίνοντας έμφαση στην τεχνοτροπία και στην θεματολογία που χρησιμοποιεί ο ζωγράφος.

Οργάνωση και εισήγηση:     Μαρία Βασαριώτου – Ιστορικός τέχνης, επιμελήτρια εκθέσεων - Ελένη Παλλέ- Εικαστική θεραπεύτρια

Δ’ ΚΥΚΛΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ


Σάββατο 7 Μαρτίου  2015     
Για παιδιά τάξεων: Δ-Ε-Στ’ Δημοτικού
Ώρες: α’ τμήμα 16.00-17.30  Προσέλευση  15.45
Ώρες: β’ τμήμα 18.00-19.30  Προσέλευση  17.45

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015
Για παιδιά τάξεων: A-Β-Γ Δημοτικού
Ώρες: α’ τμήμα 10.30-12.00    Προσέλευση 10.15
Ώρες: β’ τμήμα  12.30-14.00   Προσέλευση 12.15
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών ανά εργαστήριο: 15 άτομα     
                       
Κόστος συμμετοχής ανά εργαστήριο:  6€
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ο περιορισμένος αριθμός θέσεων καθιστά αδύνατη τη συμμετοχή των παιδιών στο εργαστήριο, χωρίς τη προηγούμενη και έγκαιρη δήλωση συμμετοχής.

SANTORINI ARTS FACTORY | ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΕΧΝΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ «ΑΙΓΑΙΟ 50:50-ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ν.Α.,

Με πρωτοβουλία της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Εθελοντισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, και μέλους της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας (ΠΕΠΙΣ) κας Χαρούλας Γιασιράνη, υπεγράφει (6.3.2015) το πρώτο πανελλαδικά Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της ΠΝΑΙ και της μοναδικής θεσμοθετημένης Επιτροπής Ισότητας των Φύλων “Αιγαίο 50:50-Ισόρροπη Συμμετοχή” του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Το Σύμφωνο υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος της ΠΕΠΙΣ κος Γιώργος Χατζημάρκος και η Πρόεδρος της Επιτροπής κα Μαρία Γκασούκα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Σκοπός της υπογραφής είναι η  έναρξη συνεργασίας και ανάπτυξης κοινών δραστηριοτήτων, κοινωνικών, ερευνητικών, διδακτικών, ανταλλαγής καλών πρακτικών, ενημέρωσης, αλληλοβοήθειας και αλληλοϋποστήριξης κ.λπ., οι οποίες ως στόχο έχουν:

α) την προώθηση της ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και την αλλαγή της συλλογικής συνείδησης στα θέματα φύλου και ισότητας.
β) τη βελτίωση της κοινωνικής κατάστασης των γυναικών της περιοχής, με την αξιοποίηση της σχετικής επιστημονικής/ερευνητικής γνώσης που διαθέτει το Πανεπιστήμιο μέσω των υπηρεσιών της Περιφέρειας, και ειδικότερα της Επιτροπής Ισότητας που λειτουργεί στο πλαίσιό της, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη τα προβλήματα ευάλωτων ομάδων γυναικών, όπως είναι οι φτωχές μόνες γυναίκες, οι νεαρές άνεργες, οι μετανάστριες, τα θύματα έμφυλης βίας κ.ά.
γ) τη συμβολή στη διαμόρφωση του έμφυλου κοινωνικού χάρτη της περιφέρειας Ν. Αιγαίου και στη χάραξη τοπικών αποτελεσματικών στρατηγικών ισότητας με την αξιοποίηση κοινοτικών και εθνικών πόρων.
δ) τη λειτουργία ως καλή πρακτική δικτύωσης μεταξύ του Πανεπιστημίου και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και συνδυαστικής προσφοράς στις τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα στις γυναίκες των κοινωνιών αυτών.

Η υπογραφή του Συμφώνου αποτελεί πολιτική απόφαση της ΠΝΑΙ για την έναρξη μιας ευρείας και παραγωγικής συνεργασίας μεταξύ τους ,ενώ ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου το οποίο θεωρεί παραμελημένο αν και έχει να επιδείξει πλούσιο γνωστικό και ερευνητικό  έργο, έχει σύμμαχο την ΠΝΑΙ σε όσα ζητήματα προκύψουν.

Η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Εθελοντισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Χαρίκλεια Ε. Γιασιράνη


Για πληροφορίες : τηλ. 22410.43460, κιν. 6977616153  email: h.giasirani@pnai.gov.gr

OINORAMA 2015 (7-8-9.3) και Athens Wine Week (2-8.3) οι νέες διοργανώσεις της μεγαλύτερης γιορτής κρασιού στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των διοργανωτών για την έκθεση στην σελίδα της εκδήλωσης http://www.oenorama.com/home ,

Καλώς ήλθατε στο Οινόραμα, τη μεγαλύτερη έκθεση κρασιού της Ελλάδας, που οργανώνεται ανελλιπώς από το 1994.
Από φέτος το Οινόραμα συγχωνεύεται με την έκθεση Διονύσια και θα γίνεται κάθε χρόνο στο Ζάππειο Μέγαρο.
Προσαρμοζόμαστε στη διαρκώς μεταβαλλόμενη αγορά του κρασιού με ένα εκθεσιακό προϊόν που είναι πιο ευέλικτο, πιο εύχρηστο και πιο προσιτό σε όλους, καταναλωτές και επαγγελματίες, με πρωταγωνιστή το ίδιο το κρασί.

Ταυτόχρονα το τμήμα του Οινοράματος που αφορούσε τον αμπελοοινικό εξοπλισμό αυτονομείται ως ξεχωριστή έκθεση που θα ονομάζεται Οινοτεχνία και θα οργανώνεται σε συμβατικό εκθεσιακό χώρο. Έτσι η Οινοτεχνία (που θα καλύπτει και τεχνολογίες ζυθοποιίας και ελαιουργίας), θα γίνει 8 με 10 Μαΐου 2015 στο MEC Παιανίας.

Στοχεύοντας στην ακόμα μεγαλύτερη διάχυση του εμφιαλωμένου ελληνικού κρασιού πέρα από τα τείχη της έκθεσης, το Οινόραμα εγκαινιάζει φέτος το Athens Wine Week, ένα σύνολο δράσεων που θα εκτυλίσσονται κάθε χρόνο για μία εβδομάδα, με αποκορύφωμα την ίδια την έκθεση. Δεκάδες εκδηλώσεις, με αφετηρία και με πρωταγωνιστή το κρασί, οργανώνονται σε όλη την πόλη φέρνοντας στο προσκήνιο τα καλύτερα ελληνικά και εισαγόμενα κρασιά και τους δημιουργούς τους.

Το Οινόραμα 2015 θα γίνει στο στο κέντρο της Αθήνας, στο Ζάππειο Μέγαρο, σε ένα χώρο που έχει αποδειχθεί ιδανικός για την προβολή του κρασιού.  

Σάββατο- Κυριακή και Δευτέρα 7-8 και 9 Μαρτίου 2015
Σάββατο και Κυριακή: καταναλωτές και επαγγελματίες
Δευτέρα: μόνο επαγγελματίες
Ώρες λειτουργίας: 10:00 με 19:00

Από την Σαντορίνη συμμετέχουν τα εξής οινοποιεία :

ARTEMIS KARAMOLEGOS WINERY stand  58 san_torini@yahoo.gr   Έξω Γωνιά, 84700, Σαντορίνη           
SANTOWINES stand  31info@santowines.gr  Πύργος, 84700, Σαντορίνη
ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ  stand 26 salesestateargyros@gmail.com Επισκοπή Γωνιά, 84700, Σαντορίνη          
ΚΤΗΜΑ ΣΙΓΑΛΑ stand  28  info@sigalas-wine.com  Μπαξές-Οία, 84702, Σαντορίνη      
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ stand  45 hatzidakis@hatzidakiswines.gr Πύργος Καλλίστης, 84701, Σαντορίνη
ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΓΑΒΑΛΑ stand  31info@gavalaswines.gr Μεγαλοχώρι, 84700, Σαντορίνη


Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2015

συνάντηση Δημάρχου Θήρας - Βουλευτή Κυκλάδων Α. Συρίγου για τη συζήτηση καίριων θεμάτων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Ο Δήμαρχος Θήρας στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Αθήνα, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον νεοεκλεγέντα βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αντώνη Συρίγο, , με τον οποίο συζήτησαν τα θέματα υγείας, της ενίσχυσης με προσωπικό του αστυνομικού τμήματος, την υποστελέχωση του Δήμου Θήρας, το θέμα της αναστολής της ισχύος του νόμου 4281/14 που αφορά στον νέο τρόπο διενέργειας των δημοπρασιών, έργων και προμηθειών, καθώς μετά την ψήφιση του δεν έχουν εκδοθεί εφαρμοστικές εγκύκλιοι και αυτό δημιουργεί τεράστιες δυσκολίες στους Δήμους. Συζήτησαν επίσης την αναγκαιότητα απλούστευσης των διαδικασιών έτσι ώστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να γίνει πιο παραγωγική. Επιπλέον συζητήθηκαν και άλλα θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Γ. Χατζημάρκος για τον τουρισμό: « Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανοίγει την πόρτα σε όλη την Ασία»

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ν.Α.,

Στην αποτίμηση της καθόλα επιτυχημένης παρουσίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε δύο πολύ σημαντικές τουριστικές διοργανώσεις, την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ στο Βερολίνο και στο 2ο Greek Deluxe Travel Roadshow που διοργανώθηκε στο Ντουμπάι, προέβη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή.

Ειδικότερα για την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ του Βερολίνου, όπου η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε δικό της περίπτερο, ήταν πολύ σημαντική, ο κ. Χατζημάρκος μετέφερε το κλίμα που «μεταφράζεται» σε ιδιαίτερα αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία της σεζόν του 2015, με μοναδική «σκιά» τις πολιτικές εξελίξεις και την εκμετάλλευσή τους από τα διεθνή ΜΜΕ.

« Τα μηνύματα από όλες τις αγορές είναι ιδιαιτέρως θετικά, με εξαίρεση την Ρωσία που λόγω των γνωστών προβλημάτων, είναι η μοναδική αγορά που κινείται πτωτικά. Το μοναδικό θέμα που θα μπορούσε να δικαιολογήσει ανησυχία, είναι οι πολιτικές εξελίξεις. Γίνεται πολύ μεγάλη εκμετάλλευση του θέματος αυτού από τα ξένα ΜΜΕ και  η αρνητική προβολή της Ελλάδας στο επίκεντρο πολιτικών αναταράξεων μπορεί να επηρεάσει και τις τουριστικές κρατήσεις» ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος και πρόσθεσε:
«Οι νησιώτες μας αυτό που έχουν κάνουν για την σεζόν του 2015 είναι να φορέσουν το μεγαλύτερο χαμόγελό τους, να φροντίσουν να βελτιώσουν ο καθένας από την πλευρά του τις αδυναμίες μας και να δώσουμε στους επισκέπτες μας την καλύτερη εμπειρία που μπορούμε να τους προσφέρουμε, κάνοντάς τους διαφημιστές της πατρίδας μας και του τουριστικού μας προϊόντος. Όλα δείχνουν ότι θα επαναληφθεί η σεζόν του 2014, που ήταν  χρονιά υψηλών αποδόσεων. Προσωπική εκτίμησή μου είναι ότι αν δεν έχουμε πολιτικές εξελίξεις που να επηρεάσουν την πορεία των κρατήσεων, στο τέλος της τουριστικής περιόδου θα έχουμε επιτύχει θεαματικά αποτελέσματα, διότι πολύ θετικά μηνύματα υπάρχουν και για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο».

Σε ότι αφορά την συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 2ο Greek Deluxe Travel Roadshow στο Ντουμπάι και μάλιστα σε προνομιακή θέση ως χορηγού της διοργάνωσης, ο κ. Χατζημάρκος τόνισε ότι ο στόχος της ΠΝΑΙ είναι πολύ μεγάλος και πολύ σημαντικός.

«Ο στόχος μας είναι να ανοίξουμε την πόρτα στις αγορές της Ασίας. Όλοι οι Ασιάτες  κινούνται προς την Ευρώπη μέσω δύο αεροδρομίων, του Ντουμπάι και της Κωνσταντινούπολης. Πιστεύω ότι η απευθείας αεροπορική σύνδεση της Ρόδου με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανοίγει την πόρτα στην Ανατολή, ανοίγει την πόρτα σε όλη την Ασία» ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος εξηγώντας ότι το αεροδρόμιο της Ρόδου, λόγω μεγέθους, είναι το πρώτο κατά προτεραιότητα αεροδρόμιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,      που μπορεί να γίνει σταθμός για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.


Στο πλαίσιο αυτό ο  κ. Χατζημάρκος είχε στο Ντουμπάι συνεργασία με την διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας Emirates, παρουσία του Έλληνα πρέσβη στα Αραβικά Εμιράτα κ. Ζώη ο οποίος βρίσκεται υποστηρικτικά στο πλευρό της Περιφέρειας για την επίτευξη του στόχου της. Στην διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, ενώ ο κ. Χατζημάρκος απέσπασε  την δέσμευση του Αντιπροέδρου της Emirates ότι σε ένα τρίμηνο από σήμερα θα γίνει λεπτομερής συζήτηση για την αεροπορική σύνδεση Ρόδου – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων,  με βάση τα στοιχεία μελέτης που θα εκπονήσει η ίδια η αεροπορική εταιρεία.

δηλώσεις Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γ. Χατζημάρκου στην ΙΤΒ 2015

Τα βίντεο των δηλώσεων του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκου που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 5.3 κατά την διάρκεια της παρουσίας του στην διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ2015 στο Βερολίνο της Γερμανίας, μπορείτε να τα δείτε στα εξής λίνκ :



Στις δηλώσεις του ο κ. Χατζημάρκος αναφέρεται στους στόχους που έχει θέσει η Περιφέρεια με την συμμετοχή της στην έκθεση, στο περιεχόμενο του πλαισίου προβολής που επέλεξε για την συγκεκριμένη έκθεση η Π.Ν.Α. καθώς και στην ανταπόκριση του κοινού αλλά και επαγγελματιών του τουρισμού στις επιλογές και δυνατότητες που προσφέρουν τα νησιά του Ν. Αιγαίου ως ταξιδιωτικοί προορισμοί. 

η παρουσία της Ελλάδας στην ΙΤΒ 2015 στο Βερολίνο

Με την παρουσία των περισσοτέρων Περιφερειακών αυτοδιοικήσεων της χώρας οι οποίες στους χώρους τους φιλοξενούν και προβάλουν Δήμου και περιοχές που ανήκουν στα διοικητικά όριά τους, και με την πολιτική ηγεσία και στελέχη του Υπ. Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, καθώς και με την ηγεσία του Ε.Ο.Τ., συμμετέχει η Ελλάδα στην δημοφιλή διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ 2015 που πραγματοποιείται 4-7.3 στο Βερολίνο.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα των συναντήσεων της Υπουργού κ. Κουντουρά μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) κ. Taleb Rifai με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις σχετικά με την περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασίας, την ανάληψη κοινών δράσεων σε επί μέρους τομείς όπως το τρέχον πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει η Ελλάδα «δρόμοι του μεταξιού». Η κ. Κουντουρά συναντήθηκε με τον κ. Michael Mueller δήμαρχο του Βερολίνο, με τις διοικήσεις μεγάλων τουριστικών οργανισμών, καθώς και με εκπροσώπους Ελληνικών, Γερμανικών και διεθνών ΜΜΕ.

Στις περισσότερες συναντήσεις η Υπ. Τουρισμού από τον συνοδευόταν εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και από τον πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Λειβαδά.

Στόχος των επαφών ήταν η περαιτέρω προβολή του ελληνικού τουρισμού, η αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας, και η προσέλκυση ξένων επενδύσεων στον τουριστικό τομέα του οποίου οι δυνατότητες είναι απεριόριστες.

Στη συνέντευξη τύπου με την έναρξη της έκθεσης, ο Πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, Norbert Fiebig, αναφέρθηκε στην ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού για το 2015 εκτιμώντας ανάλογη τάση και από πλευράς γερμανών επισκεπτών.

Το ελληνικό περίπτερο έχουν επισκεφθεί αρκετοί γερμανοί υπουργοί καθώς και δεκάδες επαγγελματίες από τον χώρο του τουρισμού διεθνώς.


Η φετινή ΙΤΒ 2015 πραγματοποιείται με την συμμετοχή 180 χωρών. 

σε εξέλιξη 1.251 προσλήψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για το 2015

Ερχονται προκηρύξεις για 1.251 προσλήψεις στα μουσεία για το 2015 Προκηρύξεις για 1.251 προσλήψεις εποχικών στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της χώρας αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο διάστημα απο την νέα ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού παρά ότι έχουν υπογραφεί από την παλαιά ηγεσία με κοινή υπουργική απόφαση που έχει δημοσιευτεί στις 5/1/2015.   Συγκεκριμένα ήδη έχει εγκριθεί με ΚΥΑ η κίνηση των διαδικασιών για προσλήψεις ΣΟΧ με εποπτεία απο το ΑΣΕΠ  1.251 ατόμων, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου, έτους 2015, διάρκειας έως επτά (7) μήνες και ειδικότερα ενός (1) Μηχανολόγου Μηχανικού ΤΕ, εννιακοσίων ενενήντα εννέα (999) Ημερησίων Φυλάκων ΔΕ, εκατόν δέκα (110) Νυχτοφυλάκων ΔΕ, δέκα (10) Εργατοτεχνιτών ΔΕ, ενός (1) Ηλεκτρολόγου ΔΕ, ενός (1) Ψυκτικού ΔΕ, πέντε (5) Ειδικευμένων Εργατών ΥΕ και εκατόν είκοσι τεσσάρων (124) Καθαριστών ΥΕ, προκειμένου να λειτουργήσουν οι αρχαιολογικοί χώροι και τα Μουσεία, με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, με ωράριο 08:00 – 20:00, από 1ης Απριλίου έως 31ης Οκτωβρίου 2015.

Για πληροφορίες : www.dikaiologitika.gr

Γ. Χατζημάρκος για την Υγεία: « Ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις, αντί για υπομνήματα προς τα Υπουργεία και στημένες παραστάσεις αντίστασης»

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ν.Α.,

Προτεραιότητα στο θέμα της υγείας, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, έδωσε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή,  ως το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των μικρών νησιών – και όχι μόνο αυτών -  απόρροια της πλήρους αδιαφορίας και της αδράνειας επί δεκαετίες.

Μετά και την ομόφωνη ψήφιση από το Περιφερειακό Συμβούλιο της κάλυψης από μέρους της ΠΝΑΙ του κόστους των κινήτρων που θα δοθούν σε 60 επικουρικούς γιατρούς για να καλύψουν τα κενά στις δομές υγείας των μικρών νησιών, αλλά και των απομακρυσμένων περιοχών μεγαλύτερων νησιών, ο κ. Χατζημάρκος τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα απολύτως χαρακτηριστικό παράδειγμα της νοοτροπίας που διέπει την λειτουργία της σημερινής περιφερειακής αρχής. Εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίησή του για την άμεση και θετική ανταπόκριση του Υπουργείου Υγείας και προσωπικά του Υπουργού κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή να θέσει και εκείνος το θέμα σε πρώτη προτεραιότητα, σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια, ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα το συντομότερο δυνατόν.

«Στο θέμα αυτό, είχαμε τις εξής επιλογές. Είτε να συνεχίσουμε την ίδια πρακτική των τελευταίων δεκαετιών, δηλαδή, να γράψουμε ένα ακόμη υπόμνημα και να το στείλουμε στα υπουργεία, είτε να στήσουμε μια παράσταση αντίστασης. Επειδή το διαζύγιο με το παρελθόν, εμείς από την πλευρά μας το έχουμε υπογράψει και είναι οριστικό, από εδώ και στο εξής, σε όλα τα θέματα θα υπάρχουν προσεγγίσεις προς την κατεύθυνση λύσεων άμεσα εφαρμόσιμων και όχι με σκοπό να «χτίσουμε» προσωπική επικοινωνιακή εικόνα», ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα επισήμως καταγεγραμμένα κενά σε ιατρικό προσωπικό στα μικρά νησιά του Νοτίου Αιγαίου, απαιτούνται 100 γιατροί για την κάλυψή τους, 50 επικουρικοί και 50 αγροτικοί. Η πρωτοβουλία της ΠΝΑΙ αφορά μόνος τους επικουρικούς γιατρούς (η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αναφέρεται σε 60 επικουρικούς), ενώ καταβάλλεται προσπάθεια τροποποίησης του θεσμικού πλαισίου, ώστε η ΠΝΑΙ να μπορέσει να δώσει κίνητρα και στους αγροτικούς γιατρούς.

Σε ερώτηση για το χρονοδιάγραμμα κάλυψης των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό, ο κ. Χατζημάρκος είπε ότι οι διαδικασίες και ο χρόνος ολοκλήρωσής τους, είναι θέμα του Υπουργείου Υγείας, σημειώνοντας ότι «η ΠΝΑΙ δεν υποκαθιστά το Υπουργείο». Εξέφρασε όμως την πεποίθηση ότι δεδομένου του ενδιαφέροντος του Υπουργού Υγείας, με τον οποίον θα έχει συνάντηση μέσα στις επόμενες ημέρες, η διαδικασία να συμπεριληφθούν τα κίνητρα της ΠΝΑΙ στην προσεχή προκήρυξη του Υπουργείου για τους επικουρικούς γιατρούς, θα ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα, ακόμη και σε διάστημα ενός μήνα.


Τέλος, ο περιφερειάρχης είπε ότι αντίστοιχη πρωτοβουλία έχει δρομολογηθεί από πλευράς της Περιφέρειας και για την κάλυψη των κενών του ΕΚΑΒ. 

συνέντευξη του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου με θέματα την Οικονομική Επιτροπή και την κατασκευή του πρώτου υδατοδρομίου

Στην συνέντευξη του παραχώρησε σε μέσα ενημέρωσης του Ν. Αιγαίου,

Ερωτηθείς ο Περιφερειάρχης σχετικά με την απόρριψη από την Οικονομική Επιτροπή θεμάτων για την πολιτική προστασία που έφερε προς έγκριση ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος, απάντησε:

«Δικαίωμα και υποχρέωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να κρίνει όλα τα θέματα που εισέρχονται για συζήτηση.  Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, με μεγάλο αίσθημα ευθύνης αντιμετώπισαν το θέμα της θωράκισης όλων των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και πήραν τις σωστές αποφάσεις, με τις οποίες συμφωνώ.

Η πρόταση που είχε φέρει ο κ. Κόκκινος αφορούσε μόνο την Ρόδο, όταν έχει προβλεφθεί να γίνει το ίδιο για όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου και μάλιστα με μεγαλύτερα ποσά. Αυτήν την περίοδο «τρέχουν» εργολαβίες για όλες τις ενότητες του νησιού της Ρόδου ενώ προβλέφθηκαν έξτρα εργολαβίες για όλα τα νησιά,  για να είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή που μπορεί να προκύψει πρόβλημα. Επιπλέον, οποτεδήποτε υπάρξει πρόβλημα, μπορούμε από την νομοθεσία να κάνουμε χρήση αυτών των κονδυλίων για την μίσθωση μηχανημάτων. Συνεπώς, είναι απολύτως καλυμμένη η Περιφέρεια πάνω στο ζήτημα της πολιτικής προστασίας, σε όλα τα νησιά».

Ο κ. Χατζημάρκος επανέλαβε ότι για τον ίδιο και την παράταξή του το θέμα με τον κ. Κόκκινο είναι λήξαν, παρά τις προσπάθειες να συντηρηθεί στην επικαιρότητα.

Ο Περιφερειάρχης έκανε γνωστό χθες ότι υπεγράφη η πρώτη σύμβαση ανάθεσης μελέτης για το υδατοδρόμιο της Σύρου. «Είναι το πρώτο υδατοδρόμιο για το οποίο ολοκληρώθηκαν όλες οι απαιτούμενες διοικητικές ενέργειες που έπρεπε να γίνουν, ώστε να βρισκόμαστε σήμερα στο σημείο εκκίνησης της υλοποίησης αυτού του μεγάλου στόχου» ανέφερε. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πάρουν σειρά τα υδατοδρόμια της Λέρου, της Μήλου και της Καλύμνου. 

τα αποτελέσματα και οι δηλώσεις σύσκεψης στην Π.Ν.Α. για τη διοργάνωση του «Final 4 Κυπέλλου» στο βόλει, στην Σύρο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου,

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5.3 στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σύσκεψη με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεωργίου Λεονταρίτη, του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Γεωργίου Μαραγκού, του Διευθυντή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης κ. Περικλή Μπακοδήμου, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ερμούπολης κ. Νικόλαου Βελέτζα, του Αστυνόμου κ. Ιορδάνη Τζίκα, του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ερμούπολης κ. Δημητρίου Γιάνναρη, του Διοικητή του Λιμεναρχείου Σύρου κ. Ιωάννη Γκύζη, του Διευθυντή ΑΣΠ της ΔΕΗ Σύρου κ. Χρήστου Χρυσούλα, του Διευθυντή της ΔΕΔΔΗΕ Σύρου κ. Μιχάλη Κωβαίου και του Διοικητή του Βαρδάκειου και Πρώιου Νοσοκομείου Σύρου κ. Ιωάννη Πετράκη, όπου συζητήθηκαν τόσο οργανωτικά θέματα, όσο και θέματα ασφάλειας, διανομής των εισιτηρίων και προβολής του νησιού και της διοργάνωσης, με την πρόθεση όλων για μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου να είναι διάχυτη.

Στο τέλος της συνάντησης ο Διευθυντής της Ε.Ο.ΠΕ., κ. Περικλής Μπακοδήμος δήλωσε: «Η Ομοσπονδία συνεχίζοντας την ανάθεση των μεγάλων διοργανώσεων στην περιφέρεια και στηριζόμενη στη βούληση των ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον Αντιπεριφερειάρχη και το Δήμαρχο, ανέθεσε στο νησί της Σύρου (το οποίο έχει το άθλημά μας σε πρώτη προτεραιότητα) μια από τις μεγάλες ετήσιες διοργανώσεις της το Final 4 Κυπέλλου. Σύμφωνα με τα όσα έχουμε συμφωνήσει και συναποφασίσει είναι σίγουρο ότι θα πραγματοποιηθεί μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση».

Κλείνοντας ο κ. Γεώργιος Λεονταρίτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την ανάληψη της διοργάνωσης και βέβαιος για την επιτυχία της. Η εμπειρία μας, η ποιότητα του φίλαθλου κοινού της Σύρου και το πολύ υψηλό επίπεδο των ομάδων που συμμετέχουν αποτελούν εχέγγυα για την επιτυχία της διοργάνωσης. Θέλω να προτρέψω τους Συριανούς να κατακλείσουν το γήπεδο, για να χειροκροτήσουν τόσο την ομάδα μας όσο και τα υπόλοιπα σωματεία που συμμετέχουν και να ζήσουμε όλοι μαζί τη “γιορτή του volley” στο νησί μας». 

ο Νίκος Καρβούνης νέος επικεφαλής της 2ης ΥΠΕ Αττικής, Πειραιά και νησιών

Την Πέμπτη 5.3 ανακοινώθηκαν από το Υπ. Υγείας οι νέοι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, οι οποίοι είναι οι εξής :

Στην 1η ΥΠΕ Αττικής τοποθετήθηκε ο γιατρός, διευθυντής ΕΣΥ,  Αγγελος Παπαδόπουλος (ήταν υποδιοικητής το 2010 επί προεδρίας του κ. Τάσου Χατζή).
Στην 2η ΥΠΕ Αττικής, Πειραιά και νησιών τοποθετήθηκε επικεφαλής ο ογκολόγος του «ΜΕΤΑΞΑ» Νίκος Καρβούνης.
Στην 4η ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης τοποθετήθηκε ο γιατρός Στρατής Πλωμαρίτης, συνδικαλιστής της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης.
Στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας τοποθετήθηκε ο Νέστορας Αντωνίου, διοικητικός υπάλληλος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, απόφοιτος Οικονομικού της Νομικής.
Στην 6η ΥΠΕ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας τοποθετήθηκε επίσης γιατρός, ο Γιώργος Γιαννόπουλος, που εργάζεται στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα.

Στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, τοποθετήθηκε ο Νίκος Ηγουμενίδης, γιατρός του νοσοκομείου Ηρακλείου.

χρονική μετάθεση ημερίδας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου για την καινοτομία στον πρωτογενή τομέα

Σύμφωνα με ανακοίνωση (5.3) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου,

Προκειμένου να υπάρξουν ουσιαστικότερα αποτελέσματα και να διαχυθούν σε όλη τη γεωγραφική ενότητα του Αιγαίου (Νότιο και Βόρειο Αιγαίο) οι αναγκαίες πληροφορίες που αφορούν στην ενασχόληση των νέων με τον πρωτογενή τομέα στα νησιά μας, μετατίθεται για αργότερα η προγραμματισμένη για τις 13 Μαρτίου 2015 ημερίδα για την καινοτομία και την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι την ημερίδα είχε σχεδιάσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου σε συνεργασία με συλλογικούς φορείς του Νότιου Αιγαίου και επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ στον Πειραιά.

Σύμφωνα με τον ασκούντα καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκηση Αιγαίου Νίκο Θεοδωρίδη, η ημερίδα προγραμματίζεται για το τέλος της άνοιξης και αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες για ουσιαστική πληροφόρηση των νέων αγροτών αλλά και όσων επιζητούν να στραφούν στον πρωτογενή τομέα των νησιών του Νότιου αλλά και του Βόρειου Αιγαίου.

Για το λόγο αυτό, οι αρμόδιες διευθύνσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις Περιφερειακές Διοικήσεις του Αιγαίου, με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και της επιστημονικής κοινότητας για την όσο το δυνατόν καλύτερη υλοποίηση της ημερίδας, η οποία θα προσφέρει χρηστικά εργαλεία στους συμμετέχοντες. 

συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κ. Θωμά Σωτρίλλη – απαντήσεις σε τρέχοντας θέματα της Π.Ν.Α.

Σε ενημέρωση των τοπικών ΜΜΕ για τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την συνεδρίαση της Δευτέρας 2 Μαρτίου 2015, στην Ερμούπολη της Σύρου, προέβη σήμερα ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κ. Θωμάς Σωτρίλλης.

Κατ’ αρχήν, έδωσε έμφαση στην ομόφωνη απόφαση που ελήφθη για την κάλυψη από μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου του κόστους παροχής κινήτρων προς τους γιατρούς, προκειμένου να στελεχώσουν τα Κέντρα Υγείας των μικρών νησιών, αλλά και αυτών που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές μεγαλύτερων νησιών όπως η Ρόδος και η Κως.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου τόνισε πως πρόκειται για μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία για όλη τη χώρα, καθώς είναι η πρώτη φορά που μια Περιφέρεια προχωρά στην λήψη ανάλογης απόφασης και διατύπωσε την ευχή να ακολουθήσουν και άλλες Περιφέρειες, περιοχών ορεινών και δυσπρόσιτων,  που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα. Εξέφρασε παράλληλα την αισιοδοξία του ότι τα κίνητρα που παρέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στους γιατρούς που θα έλθουν στα νησιά, για διάστημα μέχρι και τρία χρόνια, τα οποία θα συμπεριληφθούν στην προκήρυξη των θέσεων από το Υπουργείο Υγείας, θα λειτουργήσουν καταλυτικά προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης του προβλήματος υποστελέχωσης των δομών υγείας.

Ομόφωνα, επίσης, εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η εισήγηση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη, να ζητηθεί από το αρμόδιο υπουργείο η κατ’ εξαίρεση πρόσληψη προσωπικού για την ενίσχυση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που δημιουργεί ο νησιωτικός χαρακτήρας της Περιφέρειας.
Σχετικά με την εκλογή του Συμπαραστάτη του Πολίτη, ο κ. Σωτρίλλης είπε ότι υπεβλήθησαν 6 υποψηφιότητες, 4 από την Σύρο, 1 από την Ρόδο και 1 από την Κρήτη. Από τους 6 υποψηφίους, στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου προσήλθε μόνο ο κ. Φίλιππος Τριομμάτης, ο οποίος έλαβε 32 ψήφους, έναντι 12 λευκών και άκυρων ψηφοδελτίων.

Για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Πολίτη απαιτούνται 36 ψήφοι και για τον λόγο αυτό η διαδικασία εκλογής θα επαναληφθεί – με τις ίδιες υποψηφιότητες - στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί στην Ρόδο, στις 31 Μαρτίου. Αν και τότε δεν υπάρξει αποτέλεσμα, η διαδικασία θα επαναληφθεί για τρίτη φορά, οπότε δίνεται η δυνατότητα υποβολής και νέων υποψηφιοτήτων.


Όσον αφορά το κλίμα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Σωτρίλλης είπε ότι ήταν θετικό και ότι η συζήτηση για όλα τα θέματα κύλησε ομαλά. Σημείωσε πάντως ότι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι στις τοποθετήσεις τους, εκτός από το να τηρούν τον χρόνο που προβλέπει ο κανονισμός, θα πρέπει και να τοποθετούνται αυστηρά επί του θέματος που κάθε φορά συζητείται.  

επαναλειτουργία του θεατρικού εργαστηρίου από τον Σύλλογο Κρητών Σαντορίνης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου,

Ο Σύλλογος Κρητών Σαντορίνης μετά από δύο χρόνια αποφάσισε να επαναλειτουργήσει το Θεατρικό Εργαστήρι σε συνεργασία με την θεατρολόγο Ισμήνη Χαντζή.

Η Ισμήνη Χαντζή έχει ειδικευτεί στο εκπαιδευτικό θέατρο, έχει εργαστεί στον χώρο του θεάτρου και της δημόσιας εκπαίδευσης ως ηθοποιός, δασκάλα θεατρικής αγωγής και εμψυχώτρια θεατρικών προγραμμάτων για παιδιά και ενήλικες.

Το νέο Θεατρικό Εργαστήρι λειτουργεί από 1η Μαρτίου για παιδιά εφήβους και ενήλικες με στόχο την καλλιτεχνική έκφραση, την καλλιέργεια δεξιοτήτων, την αυτοβελτίωση και φυσικά την χαρά και την ψυχαγωγία μέσα από την τέχνη του θεάτρου.


Εγγραφές πραγματοποιούνται στα γραφεία του Συλλόγου από 1-13 Μαρτίου 18.00 – 20.00. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6988 605189 

οι αρμοδιότητες των μελών της Π.Γ. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Στη σημερινή της (6.3) συνεδρίαση η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ έκανε καταμερισμό των αρμοδιοτήτων των μελών της ως εξής:
1ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΕΞΗΣ            ΠΡΟΕΔΡΟΣ
2ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ ΤΑΣΟΣ       ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ.Ε. - ΝΕΟΛΑΙΑ
3ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑΣΟΣ    ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΠΑΙΔΕΙΑ
4ΚΑΛΥΒΗΣ ΑΛΕΚΟΣ        ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (Οικονομική πολιτική - Ναυτιλία - Τουρισμός - Μικρομεσαίοι)
5ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΑΝΟΣ             ΚΙΝΗΜΑΤΑ (Αλληλεγγύη - Δικαιοσύνη - Δικαιώματα - Περιβάλλον - ΑμΕΑ)
6ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ ΣΤΑΘΗΣ  ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
7ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ - ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑ - ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
8ΝΤΑΒΑΝΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ            ΥΓΕΙΑ
9ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ ΣΟΦΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
10ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ    ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΟΜΜΑ - Κ.Ο.  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (Τμήματα - ΕΕΚΕ) - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
11ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ    ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ
12ΡΙΝΑΛΝΤΙ ΡΟΥΝΤΙ         ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ (Αγροτικό - Βιομηχανία - Υποδομές - Ενέργεια)

13ΣΒΙΓΚΟΥ ΡΑΝΙΑ             ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ - ΜΜΕ - ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ: «Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ»

Σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή Κυκλάδων της Ν.Δ. και πρώην Υπ. Εργασίας,

Ουρές για τα βιβλιάρια υγείας ενώ δεν χρειάζεται.
Ξαναζούμε σκηνές από το παρελθόν. Για άλλη μια μέρα σήμερα, οι ασφαλισμένοι σχημάτισαν τεράστιες ουρές, από τα ξημερώματα, έξω από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, προκειμένου να θεωρήσουν τα βιβλιάρια υγείας τους.
Και φυσικά την πλήρωσε ο απλός κόσμος, επειδή κάποιοι είτε από αμέλεια είτε από άγνοια, δεν φρόντισαν να ενημερώσουν τους ασφαλισμένους ότι η ανανέωση της ασφάλισης από 01.03.2015 παρέχεται πλέον αυτόματα και ηλεκτρονικά.
Κανένας συντονισμός μεταξύ των φορέων του Υπουργείου Εργασίας !!
Θυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2014, ολοκληρώθηκε μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης, το πρόγραμμα «ΑΤΛΑΣ», που σπάζοντας έναν φαύλο κύκλο δεκαετιών και μάλιστα χωρίς να έχει δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ από το δημόσιο έγινε ηλεκτρονική καταγραφή της ασφαλιστικής ικανότητας, σε πραγματικό χρόνο, όλων των Ελλήνων.

Και το χειρότερο, οι αρμόδιοι Υπουργοί απαντούν ότι θα λύσουν το λυμένο  πρόβλημα με νέες προσλήψεις υπαλλήλων στο δημόσιο!!!!!! 

Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015

ενημέρωση για την πρόληψη σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και ΗIV/AIDS

Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων της  Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων διαμέσου της υπεύθυνης Σχολικών δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης και προαγωγής υγείας οργανώνει  δράση στην Πάρο και στην Αντίπαρο  με θέμα: «Πρόληψη σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και ΗIV/AIDS»

Η ενημέρωση ξεκινά την ΤΡΙΤΗ 10 Μαρτίου 2015 και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015.
Περιλαμβάνει επισκέψεις στα σχολεία Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης,
Συγκεκριμένα:
-Στις 10 Μαρτίου στο Γυμνάσιο –Τ.Λ Αντιπάρου και στο ΓΕ.Λ Νάουσας Πάρου.
-Στις 11Μαρτίου στο ΕΠΑ.Λ. Πάρου και στο Γυμνάσιο Πάρου.
Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση γονέων στην αίθουσα <Αρχίλοχος> στις 18:00μμ.
 -Στις 12 Μαρτίου στο ΕΠΑ.Λ Πάρου και στο ΓΕ.Λ Πάρου.
Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί βιωματικό σεμινάριο στους εκπαιδευτικούς ,στην αίθουσα του ΕΠΑ.Λ Πάρου ,στις 17:00μμ. 

Επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει  διανομή έντυπου υλικού και παρέμβαση στα caffe, bar και στις δημόσιες αρχές.

Στόχος της ενημέρωσης είναι η ευαισθητοποίηση των νέων με σκοπό την απόκτηση γνώσεων και αλλαγή συμπεριφοράς για την πρόληψη των σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων .

Οι δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το τμήμα Αγωγής υγείας και ενημέρωσης του Κέντρου ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και την ένωση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.
Για κάθε πληροφορία σχετικά με την δράση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο : Τηλ.: 22810.82468


η δεύτερη φάση υπογείωσης καλωδίων στην Σαντορίνη, πραγματοποιείται στο Ημεροβίγλι

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,   
         
Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα της υπογείωσης καλωδίων της Δ.Ε.Η. στο Ημεροβίγλι. Πρόκειται για τη δεύτερη φάση των έργων σύμφωνα με την υπάρχουσα μελέτη που έχει εκπονηθεί και πραγματοποιείται στα πλαίσια των αντισταθμιστικών οφελών που εξασφάλισε ο Δήμος Θήρας από τη Δ.Ε.Η. ύστερα από τα συμβάντα με τις γενικευμένες διακοπές ρεύματος τον Αύγουστο του 2013.


Οι εργασίες του χωριού θα έχουν σύντομα ολοκληρωθεί και το Ημεροβίγλι, σ ένα σημαντικό τμήμα της Καλντέρας, θα αποτελεί έναν ακόμα οικισμό, απαλλαγμένο από αντιαισθητικά σύρματα και κολώνες.

αναβολή παρουσίασης του επικοινωνιακού υλικού για τη Σαντορίνη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,            


Ο Δήμος Θήρας ενημερώνει τους δημότες του, ότι λόγω κωλύματος των συνεργατών της Δ.Ε.Η. Α.Ε, η προγραμματισμένη εκδήλωση για την Παρασκευή 6 Μαρτίου, σχετικά με την παρουσίαση του επικοινωνιακού υλικού για την προβολή της Σαντορίνης στο εξωτερικό (αποτέλεσμα συνεργασίας Δήμου Θήρας- Δ.Ε.Η.) αναβάλλεται επ’ αόριστον.

διεξαγωγή σεμιναρίων Υγιεινής κι Ασφάλειας Τροφίμων ΕΦΕΤ στη Σαντορίνη (26.3 - 20.4)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ,

Διεξαγωγή προγράμματος εκπαίδευσης σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) που απευθύνεται σε εργοδότες και εργαζόμενους επιχειρήσεων τροφίμων / ποτών στη Σαντορίνη, από 26 Μαρτίου έως 20 Απριλίου διάρκειας 10 ωρών.

Διεξαγωγή 4 τμημάτων στο γραφείο Σαντορίνης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων ως εξής:
Τμήμα 1 : Πέμπτη 26 Μαρτίου 16:00 - 21:00 και Παρασκευή 27 Μαρτίου 16:00 - 21:00 Διάρκεια: 10 ώρες
Τμήμα 2 : Δευτέρα 30 Μαρτίου 16:00 - 21:00 και Τρίτη 31 Μαρτίου 16:00 - 21:00 Διάρκεια: 10 ώρες
Τμήμα 3 Πέμπτη 02 Απριλίου 16:00 -21:00 και Παρασκευή 03 Απριλίου 16:00 - 21:00  Διάρκεια: 10 ώρες
Τμήμα 4 : Δευτέρα 20 Απριλίου 16:00 - 21:00 και Τρίτη 21 Απριλίου 16:00 - 21:00  Διάρκεια: 10 ώρες

Υπενθυμίζεται, ότι η συγκεκριμένη εκπαίδευση είναι, όπως ορίζεται από τη σχετική νομοθεσία, υποχρεωτική για επιχειρηματίες και υπαλλήλους που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που παράγουν / μεταποιούν / εμπορεύονται / διακινούν τρόφιμα. Διενεργείται δε βάσει των όρων και των προϋποθέσεων που θέτει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.), ο οποίος είναι υπεύθυνος για την έκδοση των πιστοποιητικών.

Η αξία συμμετοχής διαμορφώνεται σε 70€ κατ' άτομο με επιπλέον 30€ για το παράβολο υπέρ του Ε.Φ.Ε.Τ. Για την έκδοση των πιστοποιητικών από τον Ε.Φ.Ε.Τ. όλοι οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο να συμμετάσχουν στην γραπτή αξιολόγηση η οποία διεξάγεται στη συνέχεια κατόπιν προγραμματισμού από τον Ε.Φ.Ε.Τ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον  κ. Νεκτάριο Ρούσσο (τηλέφωνο 22860 25788) ή να υποβάλλουν απευθείας την αίτησή τους στον σύνδεσμο: http://www.e-kyklades.gr/articles/article.jsp?context=103&categoryid=1002&articleid=31969


εκδήλωση ενδιαφέροντος Διατοπικής Συνεργασίας «Νήσων Περίπλους» - ο Πολιτισμός ως εργαλείο ανάπτυξης της νησιωτικής Ελλάδας»

Το Δίκτυο «ΝΗΣΩΝ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ», αποτελείται από 11 Αναπτυξιακές Εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΕΣΒΟΥ Α.Ε. - ΕΤΑΛ Α.Ε., ως υπεύθυνος εταίρος υλοποίησης της ενέργειας Β.1- ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ζωγραφικής/Εικαστικών Τεχνών - ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΝΗΣΩΝ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ, διοργανώνει ένα πλαίσιο εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στη Λέσβο το δεύτερο δεκαπενθήμερο Μάιου 2015.

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε., ως εταίρος του Δικτύου «ΝΗΣΩΝ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ», προσκαλεί καλλιτέχνες από τα νησιά Θήρα – Ίος – Κέα – Μήλος – Μύκονος – Σέριφος – Σίφνος – Σύρος – Τήνος που αποτελούν την περιοχή παρέμβασης του Τοπικού Προγράμματος Προσέγγισης LEADER Κυκλάδων, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τα παρακάτω:

Α. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.

Θα επιλεγεί ένας (1) ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ από κάθε περιοχή παρέμβασης για τα παρακάτω εργαστήρια:
1.         Τριών (3) ΗΜΕΡΩΝ "MASTER CLASS" ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, με ειδικό θεματικό αντικείμενο που θα αφορά στην Δικτύωση και Νησιωτικότητα. - Ημερομηνία: 22-24 ΜΑΙΟΥ 2015
2.         Τριών (3) ΗΜΕΡΩΝ, "ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ COMIC», με ειδικό θεματικό αντικείμενο που θα αφορά στην Δικτύωση και Νησιωτικότητα. Ημερομηνία: 25-27 ΜΑΙΟΥ 2015

Τα μέσα και υλικά και το σύνολο των δαπανών που θα απαιτηθούν για την δράση θα καλυφθούν από το πρόγραμμα. Οι δαπάνες μετακίνησης, διαμονής και φιλοξενίας του Εκπροσώπου-Καλλιτέχνη θα καλυφθούν από την ΕΤΑΛ Α.Ε μέσω του Προγράμματος.

Β. ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, με Θέμα-Τίτλο “ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ, ΣΠΟΥΔΗ ΣΤΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ”.

Θα επιλεγούν τουλάχιστον δύο έργα από κάθε περιοχή παρέμβασης της νησιωτικής Ελλάδας (σε συσχετισμό και με το μέγεθός τους) για να συμμετέχουν στην ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ. Τα έργα θα πρέπει να είναι τα πρωτότυπα, ενώ έχουν διαμορφωθεί προϋποθέσεις, όροι και κριτήρια εικαστικής επιλογής διαθέσιμα σε όλους τους ενδιαφερόμενους, για ενιαία διαδικασία επιλογής βάση αυτών των κριτηρίων. Τα έργα θα εκτεθούν σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, με ασφάλεια, ενώ θα υπάρξει και πρωτότυπη αφίσα και κατάλογος για την έκθεση.

Ημερομηνία: 15 ή 16-31 ΜΑΙΟΥ 2015 (με πιθανότητα παράτασης). Η ΕΤΑΛ Α.Ε. θα αναλάβει το κόστος μεταφοράς των έργων μέσω του Προγράμματος.

Αναλυτική Περιγραφή για όλες τις δράσεις θα βρείτε στις ιστοσελίδες: www.etal-sa.gr  και www.e-cyclades.gr


Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθύνεται για πληροφορίες στην ΕΤΑΛ Α.Ε., υπεύθυνοι επικοινωνίας: Αναστάσιος Μ. Περιμένης, Σοφία Μαλαπάσχα (τηλ. 22510 29400/29577) ή στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε., υπεύθυνοι επικοινωνίας: κα Καλλιόπη Τσαγκαράκη (τηλ. 2281088834).

συνάντηση του Δημάρχου Θήρας με τον συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,


Στις 3 Μαρτίου, το απόγευμα, ο Δήμαρχος Θήρας συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη. Συζητήθηκαν θέματα γενικότερα που αφορούν τον τόπο και ειδικότερα το θέμα της αποκατάστασης του Χ.Α.Δ.Α και της  διαχείρισης των απορριμμάτων. 

Επίσης συζήτησαν για τις υποβληθείσες προτάσεις των έργων μας στο πρόγραμμα του Ε.Ο.Χ (Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος) και του προγραμματισμού μας για την ένταξη έργων στο Σ.Ε.Σ (Επόμενο Ε.Σ.Π.Α).  Συμφωνήθηκε να υπάρχει ενημέρωση και συνεργασία καθώς ο Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα του Σαντορίνης κ της Θηρασιάς.

Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015

δήμαρχος Θήρας : δεν εμπνέουν λόγο ανησυχίας οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Θήρας στην σελίδα του στο facebook https://www.facebook.com/zorzosnik?fref=nf ,

Μετά το μπλακ άουτ της 13ης Αυγούστου 2013, όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι, ένα από τα θέματα που μας απασχόλησε και για το οποίο έγιναν πολλές συναντήσεις με τη διοίκηση της Δ.Ε.Η., ήταν να εγκατασταθούν νέες μονάδες παραγωγής στο εργοστάσιο καθώς και να υπάρχει εφεδρική ισχύς διπλάσια της ισχύος που απαιτείται κατά την περίοδο αιχμής του καλοκαιριού. Πιο απλά είναι σαν να υπάρχουν δυο εργοστάσια.

Επίσης ξεπεράστηκε η απαγόρευση της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας η οποία όριζε ότι η εφεδρική ισχύς είναι ίση με την ισχύ της μεγαλύτερης μονάδας παραγωγής ρεύματος που είναι εγκαταστημένη στο εργοστάσιο. Η μεγαλύτερη μονάδα εκείνη την περίοδο ήταν μια μονάδα των 8 μεγαβάτ.


Σήμερα η συνολική ισχύς είναι περίπου 80 μεγαβάτ. Επειδή τις τελευταίες μέρες λαμβάνω τηλεφωνήματα ανησυχίας για τις διακοπές θέλω να ενημερώσω μετά από ενημέρωση που έλαβα από την Δ.Ε.Η ότι δεν είναι υπάρχει λόγος ανησυχίας. Οι διακοπές οφείλονται στο γεγονός ότι εγκαταστάθηκαν νέες μονάδες και ό,τι διακοπές ρεύματος προέρχονται από το αυτόματο σύστημα ελέγχου προστασίας των μηχανών. Το προσωπικό της Δ.Ε.Η βρίσκεται στη διαδικασία ρύθμισης του προβλήματος αυτού το οποίο σύντομα θα επιλύσει.

δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» για τον Μάρκο Βενιό

Αναφορά στην έκθεση έργων του καλλιτέχνη Μάρκου Βενιού πραγματοποίησε η εφημερίδα «Καθημερινή» σε άρθρο της με τίτλο : Mάρκος Bενιός: «Oι Aλκυονίδες ημέρες, λίγο νωρίτερα, λίγο αργότερα, έρχονται πάντα», το μήνυμα από την έκθεση ζωγραφικής του στην Γκαλερί APΓΩ.

Το δημοσίευμα που αναρτήθηκε την 1η Μαρτίου μπορείτε να το δείτε εδώ :
http://www.kathimerini.gr/805544/opinion/epikairothta/politikh/markos-benios-oi-alkyonides-hmeres-ligo-nwritera-ligo-argotera-erxontai-panta-to-mhnyma-apo-thn-ek8esh-zwgrafikhs-toy-sthn-gkaleri-apgw  

συναινετική αποχώρηση των αδελφών Ψυλλάκη από τον Α.Ο. Θήρας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου,

O A.O. ΘΗΡΑΣ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας του κοινή συναινέση με τις αθλήτριες Ψυλλάκη Ιωσηφίνα και Ψυλλάκη Μαριάνα. Τις ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά τους στο σύλλογο τα δύο τελευταία χρόνια και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στην αθλητική τους πορεία. 

παρουσιάστηκε το βιβλίο «τα μυστικά του Ηλιοβασιλέματος - Η Μούσα » του Αντώνη Γάκη

Στο ΕΠΑΛ Λαυρίου παρουσιάστηκε το βιβλίο του Αντώνη Γάκη «Τα μυστικά του Ηλιοβασιλέματος - Η Μούσα» μεγάλο μέρος του οποίου διαδραματίζεται στην Σαντορίνη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην σελίδα «η πόλη μας» στην οποία αναρτώνται ειδήσεις για την περιοχή της Λαυρεωτικής, http://hpolhmas.com/  

Τα μυστικά του Ηλιοβασιλέματος του Αντώνη Γάκη και η Σαντορίνη συνάρπασαν στο Λαύριο.
Ένα πρωτότυπο και μοναδικό τρόπο επέλεξε ο συγγραφέας Αντώνης Γάκης για την παρουσίαση του βιβλίου του, «Τα μυστικά του Ηλιοβασιλέματος - Η Μούσα» το απόγευμα της Κυριακής στο Αμφιθέατρο ΕΠΑΛ Λαυρίου.

Μια μοναδική μουσικοχορευτική παράσταση από την Θεατρική Ομάδα Λαυρίου «ΕΞΟΡΥΞΗ» σε σκηνοθεσία της Στέλλας Δρίβα, έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να δει τις σελίδες του βιβλίου να ζωντανεύουν επί σκηνής από τους ηθοποιούς, ανάμεσα σε αυτούς και ο Αντώνης Γάκης που έκανε ντεμπούτο στην θεατρική σκηνή.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον συγγραφέα με την ενεργό συμμετοχή του Συλλόγου Θηραίων Λαυρεωτικής «Αγία Ειρήνη» και με την ενεργό στήριξη του Δήμου Λαυρεωτικής όπου παρατέθηκε ο χώρος της εκδήλωσης για πρώτη φορά για παρουσίαση βιβλίου.

Παρόντες ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κος Δημήτρης Λουκάς ο οποίος στον χαιρετισμό προς το κοινό ανέφερε «Είναι η πρώτη φορά φίλε Αντώνη που σε αυτή την αίθουσα πραγματοποιείται παρουσίαση βιβλίου. Είναι μία εκδήλωση που για εκείνους που έχουν ευαισθησία, θεωρώ ότι είναι από τις καλύτερες, μας αγγίζει προσωπικά το βιβλίο δεν το έχω διαβάσει ακόμα αλλά πιστεύω πως απόψε θα έχω την ευκαιρία να το αγοράσω και να το αναγνώσω όλο. Συγχαρητήρια γιατί μας παρουσιάζεις ακόμη μία πλευρά από την πολύπτυχη προσωπικότητα σου, εκτός από τα Περιφερειακά θέματα τα οποία ασχολείσαι και όχι μόνο, εύχομαι σύντομα να απολαύσουμε και το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας».

Τις εντυπώσεις κέρδισε η Έπαρχος Ενότητας Θήρας κα Θεώνη Λειβαδάρου η οποία ταξίδεψε από την Σαντορίνη αυθημερόν για να παραστεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Γάκη ο οποία στον χαιρετισμό της ανέφερε «Ο Αντώνης (σ.σ. Αντώνης Γάκης) θα μπορούσε να κάνει ότι και οι περισσότεροι συγγραφείς, μετά την έκδοση του βιβλίου θα μπορούσε να κάτσει και να απολαύσει τα φώτα της δημοσιότητας, τα κέρδη από τις πωλήσεις, τους καρπούς των κόπων του. Αλλά αυτός όμως δεν είναι ο Αντώνης. Επέλεξε να διοργανώσει την σημερινή εκδήλωση την παρουσίαση του βιβλίου του μαζί με ένα καταπληκτικό πάντρεμα μουσικής, χορού και θεάτρου. Με τα όποια έξοδα προκύψουν απόψε θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαυρεωτικής και στην ενίσχυση των Συλλόγων. Εκεί αναζητάμε το μεγαλείο ενός ανθρώπου, γιατί εκεί βρίσκεται. Ένα μεγάλο μπράβο και συγχαρητήρια στον Αντώνη Γάκη για αυτή την στάση ζωής. Μέσα από τα Μυστικά του Ηλιοβασιλέματος, ο αναγνώστης μπορεί να ταξιδέψει στις ομορφιές του Νησιού μας την όμορφη Σαντορίνη. Όπου και να βρίσκεται ο αναγνώστης ανεξάρτητα αν έχει επισκεφθεί το νησί μας έχει την ευκαιρία να συνδεθεί και να ταξιδέψει μέσα από τις περιγραφές του συγγραφέα. Καταλαβαίνεις τι κάνει το νησί μας ξεχωριστό, για αυτό σε ευχαριστούμε Αντώνη Γάκη όλοι εμείς που γεννηθήκαμε και περπατήσαμε στα σοκάκια του νησιού. Ευχαριστούμε» .


μηνιαία δραστηριότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου

Η Ελληνική Αστυνομία, συνεπής στην αρχή της ανοιχτής διακυβέρνησης και της ενημέρωσης του πολίτη για το έργο των Αρχών, συνεχίζει να δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, εξιχνιάσεων, εξαρθρώσεων και κατασχέσεων, ανά μήνα.

Κατά τη διάρκεια του μηνός Φεβρουαρίου του έτους 2015, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου (Διευθύνσεις Αστυνομίας Κυκλάδων, Α' και Β' Δωδεκανήσου): Συνελήφθησαν συνολικά (1.178) άτομα, εξιχνιάσθηκαν μεταξύ άλλων (108) υποθέσεις,  και βρέθηκαν κλεμμένα μεταφορικά μέσα (αυτοκίνητα – δίκυκλα): -12-.   

Γ. Χατζημάρκος στην ΙΤΒ: «Να αποσυνδεθεί ο τουρισμός από την συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα»

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ν.Α.,

Πληθωρική είναι φέτος η παρουσία των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου,  ΙΤΒ, τα εγκαίνια της οποίας έγιναν το βράδυ της Τρίτης, από τον Γερμανό Υπουργό Οικονομίας και Αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Στην Έκθεση που αποτελεί παγκόσμιο σταθμό για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος και αποτυπώνει τις τάσεις της γερμανικής τουριστικής αγοράς, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει με αντιπροσωπεία τουριστικών παραγόντων και επιχειρηματιών του κλάδου, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο. Επιδιώκει δε με αξιώσεις, να προσελκύσει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον, προβάλλοντας με εντυπωσιακό τρόπο τα νησιά Ίο, Πάρο, Κάρπαθο, Άνδρο, Τήνο, Θήρα, Μήλο, Αστυπάλαια, Πάτμο, Σέριφο και Φολέγανδρο, με τη χρήση προηγμένων τεχνολογικών μέσων, που διαθέτει το περίπτερό της. Με δικά τους, ξεχωριστά περίπτερα συμμετέχουν στην ITB τα νησιά της Ρόδου και της Κω.

Στο περιθώριο της Έκθεσης του Βερολίνου  έχει προγραμματισθεί από τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας σειρά ειδικών δράσεων για την  πολύπλευρη παρουσία, προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

Τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό, για την σεζόν του 2015, είναι περισσότερο από ενθαρρυντικά, όπως προέκυψε από τις δηλώσεις των Γερμανών τουριστικών παραγόντων, στην διάρκεια Συνέντευξης Τύπου την Τρίτη. Μοναδική πηγή ανησυχίας και αρνητικών σχολίων, ήταν η πολιτική κατάσταση και τα οικονομικά προβλήματα της χώρας.

Για τον λόγο αυτό, σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος επισημαίνει την ανάγκη να αποσυνδεθεί το τουρισμός από τις πολιτικές εξελίξεις. «Τα νησιά μας συγκεντρώνουν και φέτος τεράστιο ενδιαφέρον. Η προτίμηση που για μια ακόμη φορά δείχνουν τόσο η γερμανική, όσο και οι άλλες τουριστικές αγορές για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, επιβεβαιώνει την ισχυρή δυναμική της βαριάς βιομηχανίας της χώρας. Συνεπώς, πρέπει με κάθε τρόπο να αποφορτίσουμε την συζήτηση που συνδέει τον τουρισμό μας με την πολιτική κατάσταση της χώρας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης, από το Βερολίνο.

Σημειώνεται ότι στην Διεθνή Έκθεση ΙΤΒ, όπου βρίσκεται και η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, συμμετέχουν περισσότεροι από 10.000 εκθέτες από 186 χώρες, με το ενδιαφέρον των συζητήσεων να περιστρέφεται γύρω από την Ελλάδα και τα μηνύματα να είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την τουριστική κίνηση από τη Γερμανία προς την Ελλάδα και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που δόθηκαν στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου, με βάση τις διαμορφωμένες σήμερα τάσεις, οι Γερμανοί tour operators αναμένουν και για το 2015 αύξηση των αφίξεων στη χώρα μας σε διψήφια ποσοστά.


Σύμφωνα με τον Νόρμπερτ Φίμπιχ, πρόεδρο του Γερμανικού Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων, DRV, η Ελλάδα,  το 2014 - με άνοδο της τάξης του 17,2% σε σχέση με το 2013 - ήταν ο μεγάλος κερδισμένος των κρατήσεων Γερμανών τουριστών ως προς τους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Βάσει  των έως τώρα στοιχείων από τις κρατήσεις, η τάση αυτή θα συνεχιστεί και το 2015, διαμορφώνοντας εξαιρετικά θετικές  προοπτικές και για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.