Σάββατο, Δεκεμβρίου 05, 2015

η χριστουγεννιάτικη γιορτή της Μουσικής Σχολής Θήρας και του τμήματος μουσικής Οίας (13.12 12.00)

Το όμορφο παραμύθι της ταινίας Frozen με μουσικές του Τσαϊκόφσκι θα παρουσιάσει στην φετινή Χριστουγεννιάτικη γιορτή της η Μουσική Σχολή Θήρας την Κυριακή 13.12 στις 12.00 στο Πνευματικό Κέντρο – πανηγυρόσπιτο της Οίας.


Η είσοδος σε κάθε ενδιαφερόμενο είναι ελεύθερη. 


24-29.12 στο ΔΑΠΠΟΣ η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δήμου Θήρας

24-29.12 θα πραγματοποιηθεί η Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά του Δήμου Θήρας στον κεντρικό εσωτερικό χώρο του ΔΑΠΠΟΣ όπου θα τοποθετηθούν γιορτινά παιχνίδια και δραστηριότητες για τα παιδιά.

Ενημέρωση για τις δραστηριότητες αναμένεται να πραγματοποιήσει ο ΔΑΠΠΟΣ.


Η πρόταση για την δημιουργία για δεύτερη χρονιά του «Χριστουγεννιάτικου χωριού» που με μεγάλη επιτυχία και πρωτοβουλία της κοινότητας Φηρών είχε υποστηριχθεί πέρσι, δεν εγκρίθηκε για οικονομικούς λόγους. 

αγώνες μπάσκετ ομάδων της Σαντορίνης στο ΔΑΠΠΟΣ (5.12)

Το Σάββατο 5.12 θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες :

ΑΕ Σαντορίνης – ΑΜΕΣ Μαρπησαικός κορασίδων 17.00 – 19.00 και

ΑΕ Σαντορίνης – ΑΟ Πάρου παίδων 19.00 21.00 

ΟΠΕ Ρεθύμνου - Α.Ο. Θήρας 5.12

Εύκολη νίκη και 3 βαθμούς κέρδισε ο Α.Ο. Θήρας στο παιχνίδι του με τον Πορφύρα το Σάββατο 28.11 στο ΔΑΠΠΟΣ.


Ο επόμενος αγώνας του Α.Ο. Θήρας στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής είναι το Σάββατο 5.12 με το Ρέθυμνο, στην έδρα του. 

πρόγραμμα 8ης εβδομάδας του "Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ Basketball League 2015-2016"

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Αυτή την εβδομάδα οι Λύκοι θα επιχειρήσουν να καθηλώσουν τον Αετό 1 στο σημαντικότερο παιχνίδι της όγδοης αγωνιστικής του "Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ Basketball League 2015-16".

Με στόχο να διατηρήσουν το νικηφόρο σερί τους θα παραταχθούν οι Λύκοι, όμως θα πρέπει η απόδοσή τους να παραμείνει στα υψηλά επίπεδα των τελευταίων αγωνιστικών για να καταφέρουν να επιβληθούν των αντιπάλων τους.

Αντίθετα, εύκολο έργο αναμένεται να έχει ο έταιρο αετός που αντιμετωπίζει το λιμεναρχείο, οι παίκτες του οποίου έχουν να... γευτούν τη χαρά της νίκης στο παρκέ από την πρεμιέρα.

Φαβορί επίσης για το δίποντο είναι και ο Πήγασος που κοντράρεται με τους Εφήβους της Α.Ε.Σ, ενώ μυστήριο καλύπτει το ματς των Utah Jazz με τους Επαλαίμαχους, αφού άγνωστο παραμένει αν θα έχει επιστρέψει ο Καφούρος για τους Utah, καθώς η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο αποτελεί βαρόμετρο για την απόδοση της ομάδας του. 

Τέλος, οι παίδες της Α.Ε.Σ αντιμετωπίζουν τους Άντρες του συλλόγου σ' ένα ματς που οι πιτσιρικάδες μπορεί να μην ελπίζουν σε νίκη, αλλά έχουν την ευκαιρία να δέιξουν το ταλέντο και τις δυνατότητές τους στους μέντορές τους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της όγδοης αγωνιστικής έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/12/2015
Λιμεναρχείο - Αετός 2 (14:15)
ΚΥΡΙΑΚΗ 6/12/2015
Α.Ε.Σ Παίδες - Α.Ε.Σ Άντρες (13:30)
Α.Ε.Σ Έφηβοι - Πήγασος (15:15)
 Επαλαίμαχοι - Utah Jazz (17:00)
Αετός 1 - Λύκοι (18:45)

επαγγελματίες και φορείς της Σαντορίνης στη Greek Tourism Expo 2015 (4-6.12)

Με την συμμετοχή επαγγελματιών και εκπροσώπων της Σαντορίνης πραγματοποιείται η τουριστική έκθεση «Greek Tourism Expo 2015» 4-6.12 στο Metropolinan Expo δίπλα στο αεροδρόμιο της Αθήνας.
Πρόκειται για την 2η συνεχόμενη διοργάνωση στο πλαίσιο του πρότζεκ Greek Tourism Expo, με τους εκθέτες και προσκεκλημένους να προέρχονται από πολλές χώρες της Ευρώπης.

Ο Δήμος Θήρας συμμετέχει στο περίπτερο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.


Τον Δήμο Θήρας εκπροσωπεί ο κ. Μπελλώνιας ενώ της Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης ο κ. Μ. Καραμολέγκος. 

ελεύθερο internet σε 19 αρχαιολογικούς χώρους μεταξύ των οποίων του Ακρωτηρίου Θήρας

Σε συνολικά 19 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας θα παρέχεται στους επισκέπτες ελεύθερο Διαδίκτυο, καθώς και τεχνολογία που θα διευκολύνει την εγκατάσταση ψηφιακών εφαρμογών ξενάγησης και περιήγησης.

Η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών φωνής και δεδομένων, καθώς και σύνδεσης με το Διαδίκτυο, μέσω τεχνολογιών 3G/4G/Wi-fi, θα γίνουν πραγματικότητα μετά την αποδοχή, από πλευράς ΚΑΣ, της σχετικής πολιτιστικής χορηγίας της Cosmote.

Η πρόταση έγινε δεκτή με θετικά σχόλια από τα μέλη του ΚΑΣ, όπως ο Δημήτρης Αθανασούλης, προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, ο οποίος επισήμανε τη χρησιμότητα της διαδικτυακής σύνδεσης στις Κυκλάδες και ειδικά στη Δήλο, όπου ακόμα και η τηλεφωνική επικοινωνία είναι ανεπαρκής.

«Είναι ζήτημα ανθρωπιστικό να υπάρχει αυτή η σύνδεση στη Δήλο», δήλωσε ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία εξαιρετική και πολύτιμη, η οποία θα συμβάλλει καταλυτικά και στην υλοποίηση πρωτοποριακών ψηφιακών ξεναγήσεων, που σχεδιάζονται από την Εφορεία.

Ο όμιλος θα αναλάβει τον σχεδιασμό και τις μελέτες για την ανάπτυξη του δικτύου υποδομών, τα έξοδα εγκατάστασης και κατασκευής τους, την επίβλεψη λειτουργίας τους, καθώς και τις εργασίες συντήρησης. Σε κάθε χώρο θα γίνεται αυτοψία, ενώ η μελέτη θα υποβάλλεται προς έγκριση στα αρμόδια όργανα του υπουργείου Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, η πολιτιστική χορηγία της Cosmote αφορά το Ακρωτήρι Θήρας, τη Δήλο, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, την Ακρόπολη, την Αρχαία Ολυμπία, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, την Ακρόπολη Λίνδου, την Κνωσό, τους Δελφούς, την Επίδαυρο, το Σούνιο, την Ακρόπολη Μυκηνών, τη Σπιναλόγκα, τους Βασιλικούς Τάφους Αιγών, τη Δωδώνη, την Αρχαία Κόρινθο και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Πιλοτικά θα λειτουργήσει αρχικά στο Ακρωτήρι Θήρας, στη Δήλο, στο Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου και στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, ενώ από τον εκπρόσωπο της εταιρείας δεν αποκλείστηκε η δυνατότητα επέκτασης της χορηγίας και σε άλλους χώρους, πλην των 19 προαναφερθέντων.

Προέλευση : www.in.gr

τιμητικά κείμενα για το έργο και την προσφορά του Μανώλη Λιγνού

Τα τιμητικά κείμενα για το έργο και την προσφορά στην Σαντορίνη του Μανώλη Λιγνού, εκδότη των Θηραϊκών Νέων, νομικό και διευθυντή του Λαογραφικού Μουσείου Σαντορίνης, έχουν συνταχθεί απο την Θαλλέλαια Καραμολέγκου με την παρότρυνση υποστήριξη του κ. Πρεάρη.

Τα κείμενα μπορείτε να διαβάσετε και να «κατεβάσετε» στα εξής λίνκ :


ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ 4.12.2015

Παρέμβαση στην ολομέλεια της βουλής του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Κυκλάδων της Ν.Δ. κ. Γιάννη Βρούτση για τον Προϋπολογισμό 2016.


Την ομιλία μπορείτε να δείτε εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=zZFGMFCJRR4

συνεδρίαση οικονομικής επιτροπής Π.Ν.Α. ( 10.12 Ρόδος) – θέματα

Την Πέμπτη 10.12 στις 10.00 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Π.Ν.Α. με τα εξής θέματα :

1. Έγκριση όρων δημοπράτησης και ορισμού επιτροπής διαγωνισμού του έργου: «Βελτίωση Περιφερειακής Οδού Ολύμπου Καρπάθου προς Σχολεία».
2. Έγκριση τευχών δημοπράτησης και ορισμού επιτροπής διαγωνισμού του έργου: «Προσθήκη ισόγειου κτηρίου κατ΄ επέκταση (γραφεία διδασκάλων, κυλικείο) στο δημοτικό σχολείο Πέρα Γιαλού Αστυπάλαιας».
3. Έγκριση πρακτικού δημοπρασίας του έργου: «Οδοποιία Φαρμακονησίου».
4. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: «Αποκατάσταση όψεων κτηρίου Ταχυδρομείου Ρόδου».
5. Μίσθωση εγκατάστασης ρύθμισης ΠΕΧΑ του νερού εισόδου στις Ε.Ε.Ν. στο έργο ύδρευσης Ρόδου από το φράγμα Γαδουρά, ετήσιο κόστος 20.000,00€.
6. Έγκριση όρων δημοπράτησης του έργου: «Επισκευή – Συντήρηση Α’ Ορόφου Κτιρίου Αγροκηπίου Παροικιάς Πάρου».
7. Έγκριση όρων δημοπράτησης του έργου: «Επισκευή – Συντήρηση Κτιρίου Κτηνιατρείου Πάρου».
8. Έγκριση των όρων δημοπράτησης της προμήθειας ‘’Προμήθεια ψυχρού ασφαλτομίγματος για τις ανάγκες της Π.Ε. Κυκλάδων (2015-2016)’’.
9. Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαιώσεως του έργου: «Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου ν. Σύρου (χρήση 2014)».
10. Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαιώσεως του έργου: «Συντήρηση οδικού δικτύου ν. Κιμώλου (2014)».
11. Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαιώσεως του έργου: «Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου ν. Πάρου (χρήση 2014)».
12. Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαιώσεως του έργου: «Διαγραμμίσεις-στηθαία ασφαλείας, ανακλαστήρες οδοστρώματος κλπ, για τα νησιά της Π.Ε. Κυκλάδων (Μήλου –Κιμώλου – Σίφνου - Σερίφου».
13. Ορισμός Επιτροπών Παρακολούθησης και Παραλαβής Υπηρεσιών για την: «Μίσθωση μηχανημάτων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών πλημμύρων, καταπτώσεων κ.λ.π. στα οδικά δίκτυα των Π.Ε. Σύρου, Μυκόνου, Πάρου & Κύθνου».
14. Έγκριση πρακτικού παραλαβής και αξιολόγησης των προσφορών του πρόχειρου διαγωνισμού για δαπάνες ταχυδρομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (ν. Δωδ/σου) έτους 2016.
15. Έγκριση πρακτικού αξιολόγησης προσφορών πρόχειρου διαγωνισμού για «Αποκατάσταση βιβλιοδεσίας των φθαρμένων βιβλίων Κτηματολογίου Ρόδου».
16. Έγκριση παράτασης σύμβασης για την ‘’Προμήθεια ειδών κομποστοποίησης και ανακύκλωσης Δήμου Σικίνου’’: Τμήμα 3 - Δεματοποίηση Ανακυκλώσιμων Υλικών.
17. Έγκριση των όρων δημοπράτησης καθώς και των μελών των επιτροπών του διαγωνισμού για την «Κάλυψη ταχυδρομικών αναγκών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον νομό Κυκλάδων για το έτος 2016».
18. Έγκριση διάθεσης πίστωσης για τον εκ νέου υπολογισμό από 16% σε 23% Φ.Π.Α. σε δαπάνες και έργα, Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου.
19. Έγκριση δαπανών έργων και έγκριση ανάληψης πολυετούς υποχρεώσεων έργων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
20. Έγκριση διαφόρων δαπανών – διάθεσης πιστώσεων  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
21. Ορθή επανάληψη αποφάσεων Οικονομικής Επιτροπής.
22.  Έγκριση Δράσεων Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
23. Έγκριση Δράσεων Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
24. Έγκριση Δράσεων Αθλητισμού – Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
25. Δικαστικές Υποθέσεις.
26. Εγκρίσεις μετακινήσεων κ. Περιφερειάρχη.
27. Εγκρίσεις μετακινήσεων  κ.κ. Αντιπεριφερειαρχών.

28. Εγκρίσεις μετακινήσεων  κ.κ. Περιφερειακών Συμβούλων.

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015

«ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ», ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΤΗΝ 1Η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 - η ανακοίνωση του Δήμου Θήρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του Δήμου Θήρας της πρωτοβουλίας  «Σαντορίνη, προορισμός όλο τον χρόνο» στο Μουσείο της Ακρόπολης, σήμερα Τρίτη 01 Δεκεμβρίου 2015.

Παρόντες πλήθος κόσμου, δημοσιογράφοι, πολιτικοί αλλά και μέλη του επιχειρηματικού κόσμου της Σαντορίνης, παραβρέθηκαν στην παρουσίαση από νωρίς το μεσημέρι.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με την ερμηνεία δύο τραγουδιών από το φωνητικό σύνολο 8tetto, οι οποίοι τραγούδησαν acapella το Adieumus του KarlJenkins και την Μπαλάντα του Ούρι του Μάνου Χατζιδάκι.

Στην κεντρική παρουσίαση ο Δήμαρχος Θήρας, κος Νίκος Ζώρζος, παρουσίασε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού πάνω στα οποία σχεδιάζεται η στρατηγική ανάπτυξης του τουριστικού τομέα της Σαντορίνης, ενώ παράλληλα έθιξε τα προβλήματα που υπάρχουν στο νησί και τα οποία χρήζουν άμεση λύση.

Ο Δήμαρχος Θήρας τόνισε την ανάγκη για συνεργασία και συναίνεση τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και με τους κρατικούς φορείς που θα  δημιουργήσουν το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο για την ενίσχυση και υποστήριξη της πρωτοβουλίας αυτής.

Στην παρουσίαση μίλησαν κατά σειρά η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κος Τσιρώνης Ιωάννης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Χατζημάρκος Γιώργος και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κος Κρέτσος Ελευθέριος. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Βουλευτής Κυκλάδων κος Συρμαλένιος Νικόλαος και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  κος Γιαννέλης –Θεοδοσιάδης Ιωάννης.

Κοινή συνισταμένη όλων η υποστήριξη της πρωτοβουλίας αυτής καθώς και η δέσμευση για περαιτέρω συνεργασία και υποστήριξη.

Η υπουργός τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά στην ομιλία της αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα για συνεργασία όλων των φορέων τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο. Αυτό αποδεικνύει άλλωστε και η αγαστή συνεργασία του Δήμου Θήρας με το Υπουργείο Τουρισμού.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κος Γιάννης Τσιρώνης τόνισε την σημαντικότητα του εναλλακτικού τουρισμού σε σχέση πάντα με την περιβαλλοντική προστασία και την ανάδειξη του φυσικού πλούτου του προορισμού.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κος Χατζημάρκος Γιώργος επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τη στενή συνεργασία  της Περιφέρειας με  τον Δήμο Θήρας, ενώ  τόνισε ότι η Σαντορίνη αποτελεί το πρότυπο της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας.

Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κος Κρέτσος Ελευθέριος δεσμεύτηκε για την αμέριστη υποστήριξη της Γραμματείας Ενημέρωσης με όλα τα μέσα που διαθέτει σε επίπεδο Επικοινωνίας, ενώ η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με τον χαιρετισμό του βουλευτή Κυκλάδων κ. Συρμαλένιου Νίκου.

Κοινή παραδοχή όλων η ανάγκη για νέες πρωτοβουλίες, συνεργασία όλων των φορέων αλλά και η επένδυση σε νέα τουριστικά προϊόντα.


H ομιλία του Δημάρχου υπάρχει όλη ανεβασμένη στο ακόλουθο link http://goo.gl/Os4buC

Γ. Χατζημάρκος: « Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου , σε αντίθεση με τα εθνικά ισχύοντα, επιβραβεύουμε την επιτυχία, αγαπάμε και στηρίζουμε τους πρωταθλητές. Στηρίζοντας τον τουρισμό, στηρίζουμε το μέλλον των νησιών και της χώρας μας»

Την ανάγκη  ανάδειξης  της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου ως εθνικού στόχου, παράλληλα με τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος,  επισήμανε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στην τοποθέτησή του σε εκδήλωση του Δήμου Θήρας, με θέμα «Σαντορίνη, προορισμός όλο το χρόνο», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη  στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Χαρακτηρίζοντας την Σαντορίνη «πρωταθλητή» του  ελληνικού τουρισμού, καθώς διαθέτει ένα από τα ισχυρότερα τουριστικά brands παγκοσμίως, ο Περιφερειάρχης  τόνισε  ότι μπορεί να υποστηρίξει εθνικούς στόχους στον τουρισμό, όπως η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η βελτίωση της τουριστικής δαπάνης, καθώς και την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού.


«Ο λαός μας στην διαδρομή του είχε πάντα αρνητική στάση απέναντι στους πρωταθλητές και αυτό το πλήρωσε με άπειρες χαμένες ευκαιρίες και πολλές περιόδους διχασμού.  Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου , σε αντίθεση με τα εθνικά ισχύοντα, επιβραβεύουμε την επιτυχία, αγαπάμε και στηρίζουμε τους πρωταθλητές. Η προοπτική των νησιών συνδέεται με την προοπτική της χώρας. Μακάρι να αγαπήσουμε και να στηρίξουμε τους πρωταθλητές μας, για να συνεχίσουν να κάνουν πρωταθλητισμό. Στηρίζοντας τον τουρισμό, τον ισχυρότερο μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, στηρίζουμε το μέλλον των νησιών και της χώρας μας» ανέφερε.

τοποθέτηση καθισμάτων στις εξέδρες του δημοτικού γηπέδου Καμαρίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΑΠΠΟΣ,

Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης σας ενημερώνει ότι στα πλαίσια των εργασιών συντήρησης και διαμόρφωσης των αθλητικών χώρων που ανήκουν στη δικαιοδοσία του ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των πλαστικών καθισμάτων στις εξέδρες του δημοτικού γηπέδου Καμαρίου. Πρόκειται για μία προσφορά του Οργανισμού προς τις ομάδες και τους φιλάθλους του νησιού, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα τους με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αλλαγή της όψης του γηπέδου προς το καλύτερο.
    


πέντε 8μηνες προσλήψεις από την ΔΕΥΑ Θήρας

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της,

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά πέντε (5) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Δήμου Θήρας Νομού Κυκλάδων (Δ.Ε.Υ.Α.Θ.), που εδρεύει στα Φηρά Θήρας, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα

ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 8 ΜΗΝΕΣ 2
ΔΕ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ 8 ΜΗΝΕΣ 1
ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ 8 ΜΗΝΕΣ 1
ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ 8 ΜΗΝΕΣ 1

Την προκήρυξη μπορείτε να δείτε εδώ :

τρίτη εισήγηση του προγράμματος της Σχολής Γονέων του ενοριακού παιδικού σταθμού "Η Γλυκογαλούσα" της Ι.Μ. Θήρας (4.12 17.00-19.00)

Ο ενοριακός παιδικός σταθμός "Η Γλυκογαλούσα" της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού και Νήσων, σας προσκαλεί στην τρίτη εισήγηση του προγράμματος της Σχολής Γονέων η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015, στην Αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας στα Φηρά και ώρα 17:00 - 19:00.

    Εισηγήτρια της συνάντησης αυτής είναι η κυρία Κατερίνα Μουρίκη, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, με θέμα διάλεξης "Παιδί-σχολείο-οικογένεια-βιβλίο:καλλιεργώντας τη φιλαναγνωσία".
   Η αγάπη για το βιβλίο συνδέεται άρρηκτα με την καλλιέργεια του λόγου. Και ένας καθαρός λόγος, ένα καθαρό πνεύμα, είναι τα καλύτερα όπλα για να πολεμήσουμε το αύριο. Από το να μάθουμε εύκολα τα μαθήματά μας, μέχρι το να αποκτήσουμε ευχέρεια λόγου για να επικοινωνήσουμε, να διεκδικήσουμε τα διακαιώματά μας, να υπηρετήσουμε πρότυπα, αξίες και ιδανικά που δεν τα νικάει ούτε ο χρόνος ούτε κανενός είδους κρίση.

    Η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας είναι ο προθάλαμος της αυριανής επιτυχίας και της ευζωίας των παιδιών μας.
    Ελάτε να κουβεντιάσουμε μαζί για το πώς θα το πετύχουμε.

Η είσοδος είναι δωρεάν.
Στους παρευρισκομένους εκπαιδευτικούς θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Την 3η εισήγηση μπορείτε να δείτε εδώ :


ομιλία Νίκου Συρμαλένιου στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού - μπαίνουν τώρα οι βάσεις για το ξεπέρασμα της ύφεσης και της κρίσης

 «Η Κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά, καταθέτει για πρώτη φορά τον δικό της Προϋπολογισμό για το 2016, έναν Προϋπολογισμό που ξέρουμε ότι κινείται ασφυκτικά μέσα σε συγκεκριμένα όρια και πλαίσια, έναν Προϋπολογισμό που δεν είναι αυτός που οραματικά θα θέλαμε. Όμως, παρ’ όλα αυτά, αυτός ο Προϋπολογισμός διακατέχεται από την αντίληψή μας για δημοσιονομική σταθερότητα και κοινωνική δικαιοσύνη, βάζοντας ουσιαστικά τις βάσεις για το ξεπέρασμα της ύφεσης και της κρίσης. Απ’ αυτήν την άποψη, μπορεί το 2016 πραγματικά να χαρακτηριστεί –υπό προϋποθέσεις και εφόσον γίνουν αυτά τα οποία θα θέλαμε μέχρι το τέλος του 2016- ως ιστορικό έτος ανάτασης και ανάκαμψης της χώρας προς όφελος του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα των πιο αδύναμων κοινωνικά στρωμάτων». Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στην Βουλή, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Ο Ν. Συρμαλένιος ανέφερε ότι η εναγωνίως αναζητούσα Αρχηγό Νέα Δημοκρατία, αλλά και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, ακολουθούν μέχρι σήμερα μία τυφλή αντίδραση σε όσα μέτρα έχουν ψηφιστεί αυτό το δίμηνο, μία αδιέξοδη και τυφλή αντιπολιτευτική τακτική, η οποία προφανώς δεν μπορεί να έχει αποτελέσματα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όσο βλέπουν ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμπεδώνεται και βλέπουν ότι οι δομές που έχτισαν για πολλές δεκαετίες στο βαθύ κράτος, στον Στρατό, στην Αστυνομία, στη Δικαιοσύνη, στο τραπεζικό σύστημα, όσο βλέπουν ότι εμπεδώνεται μία νέα εξουσία της Αριστεράς, τόσο θα προσπαθούν με λυσσαλέο τρόπο να αποδομήσουν τη νέα κατάσταση. Όμως, αυτές οι δομές θα καταρρεύσουν, όχι για να αντικατασταθούν από ένα κομματικό κράτος το οποίο εσείς ισχυρίζεστε ότι εμείς οικοδομούμε, αλλά για να αντικατασταθούν από ένα κράτος δικαιοσύνης, ένα κράτος ανάσας των πολιτών, ένα κράτος που θα εξυπηρετεί τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Θα δημιουργείται μέσα στην κοινωνία μία άλλη νοοτροπία, η οποία θα απέχει από τις πελατειακές και ρουσφετολογικές σχέσεις, τις οποίες οικοδομήσατε επί σαράντα και πενήντα χρόνια».

«Η Αντιπολίτευση επαναλαμβάνει το γνωστό μοτίβο προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα τα ευάλωτα στρώματα των συνταξιούχων, φωνασκώντας για φοροεπιδρομή, για κατάρρευση των συντάξεων, για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας. Όμως, η πραγματικότητα τούς διαψεύδει συνεχώς. Αντί για ύφεση που ακόμα και το προσχέδιο του Προϋπολογισμού προέβλεπε –από εμάς τους ίδιους- ότι θα κυμαινόταν στο 2,4%, σημειώνεται για το 2015 μηδενική ύφεση, παρά τον τεράστιο οικονομικό πόλεμο που δεχθήκαμε και που οδήγησε σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις και σε ένα δημοψήφισμα μέσα σε ένα απίστευτα ασφυκτικό πλαίσιο των capital controls».

«Aυτός ο Προϋπολογισμός όχι μόνο θα είναι σταθεροποιητικός αλλά και στο μέτρο του δυνατού κοινωνικά δίκαιος. Όμως, θα είναι και απόλυτα ρεαλιστικός. Αποτελεί την πιο μετριοπαθή και μετρημένη εκδοχή της καταγραφής των δημοσιονομικών στοιχείων, αφού δεν λαμβάνει υπ’ όψιν την ενδεχόμενη αύξηση εσόδων από λίστες, λαθρεμπόριο, αύξηση της εισπραξιμότητας, δείκτες που είναι πολύ πιθανό να προστεθούν στα προϋπολογισθέντα, αφού η Κυβέρνηση έχει επιταχύνει τις ενέργειές της προς την παραπάνω κατεύθυνση.

Άλλωστε, η αύξηση των εσόδων στο τέλος Οκτωβρίου 2015 κατά 700 εκατομμύρια ευρώ αποτελεί μία πρώτη θετική, αλλά σημαντική ένδειξη, που εφόσον συνεχιστεί, θα οδηγήσει σχετικά σύντομα ακόμα και σε αναθεώρηση κάποιων επώδυνων μέτρων, ιδιαίτερα σε αυξήσεις συντελεστών ΦΠΑ, όπως έγινε στα πρώτα έξι νησιά στο Αιγαίο, αλλά ακόμα και σε παράλογους συντελεστές στο 23% της εστίασης, κλπ»

«Ο Προϋπολογισμός του 2016 έχει, παρά τη διαχείριση ελάχιστων πόρων, σημειολογικό κοινωνικό πρόσημο. Η αύξηση του κοινωνικού προϋπολογισμού κατά 823 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το 2015 είναι ένας σημαντικός δείκτης που μετά από πέντε χρόνια δείχνει την πρόθεση της Κυβέρνησής μας. Ανάμεσα σε αυτά, εμπεριέχεται αύξηση 350 εκατομμύρια για τη δημόσια υγεία που θα εξασφαλίσει σε όλους τους ανασφάλιστους δωρεάν πρόσβαση στα νοσοκομεία, 62 εκατομμύρια για ανασφάλιστους υπερήλικες. Εμπεριέχει τη δυνατότητα δωρεάν μετακίνησης των ανέργων στα δημόσια μέσα μεταφοράς. Εμπεριέχονται τα κονδύλια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ειδικότερα στον προϋπολογισμό για τη δημόσια υγεία προβλέπονται και για τα νησιά του Αιγαίου νέες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, νέα ασθενοφόρα από διαγωνισμό του ΕΚΑΒ που ξεμπλοκάρει μετά από επτά χρόνια και πρόσληψη εκατόν ογδόντα έξι διασωστών. Επίσης, εμπεριέχει τη σύσταση του ενιαίου φορέα αεροδιακομιδών υπό την αιγίδα της αεροπορίας που θα αντιμετωπίσει με τον πιο ριζικό τρόπο το κρίσιμο αυτό θέμα.

Παράλληλα, διασφαλίζονται τα κονδύλια της ενδοεπικοινωνίας από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Ναυτιλίας και αυξάνονται τα κονδύλια του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής που θα κατευθυνθούν τόσο σε αυξημένες μισθολογικές ανάγκες και δαπάνες, αλλά και στις μεγάλες απαιτήσεις και στο έργο το οποίο επιτελεί το προσωπικό στην πρώτη γραμμή υποδοχής του προσφυγικού ρεύματος»


Ο Νίκος Συρμαλένιος κατέληξε λέγοντας: «Αυτός ο προϋπολογισμός  μπορεί να διαχειρίζεται μια φτωχή, μίζερη πραγματικότητα εξ ου και ο κύριος στόχος του είναι  η δημοσιονομική σταθερότητα και η κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά εμπεριέχει και στοιχεία αναπτυξιακά τα οποία καθορίζονται με χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, με εξοικονόμηση 7 δισεκατομμυρίων για το 2016 με αναδιανομή των πόρων σε περισσότερους παραγωγικούς στόχους, με αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κ.ά. Αυτούς τους στόχους η Κυβέρνησή μας θα τους υπηρετήσει με τόλμη και με συνέπεια. Όσοι ονειρεύονται οικουμενικές κυβερνήσεις, καλό θα είναι να το ξεχάσουν».

 Μπορείτε να δείτε το βίντεο της ομιλίας του Νίκου Συρμαλένιου στο link: https://youtu.be/zjCxGvuzAhI


ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΥΛΙΚΩΝ από τον Δημο Θηρας

Ο Δήμαρχος Θήρας, προκηρύσσει πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό προμήθειαςειδών χρωματισμού και λοιπών υλικών για τις ανάγκες του Δήμου Θήρας με σφραγισμένες προσφορές και κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή σε ευρώ για το σύνολο των υπό προμήθεια ειδών επί της προϋπολογιζόμενης δαπάνης εφόσον πληρούν τις τεχνικές προδιαγραφές που ορίζει η μελέτη.


Η συνολική προϋπολογιζόμενη για την προμήθεια δαπάνη, ανέρχεται στο ποσό των 32.230,43ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α 23%, θα καλυφθεί από ιδίους πόρους και θα βαρύνει τον Κ.Α.Ε. 30.6662.012 του προϋπολογισμού του Δήμου Θήρας έτους 2015.

Εγγυητική επιστολή συμμετοχής δεν απαιτείται.

Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Γραφείο Προμηθειών του Δήμου Θήρας, στα Φηρά Θήρας, την 11/12/2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα λήξης υποβολής των προσφορών τις 10:00 π.μ. ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής του διαγωνισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Γραφείο Προμηθειών του Δήμου Θήρας, και στο τηλέφωνο 2286360187/191 (αρμόδιος υπάλληλος Ευάγγελος Βαμβακούσης).

Η μελέτη, η διακήρυξη καθώς και το έντυπο οικονομικής προσφοράς είναι αναρτημένα  στο διαδικτυακό τόπο του Δήμου Θήρας http://www.thira.gov.gr στην ενότητα «Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί».


ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ από τον Δήμο Θήρας

Ο Δήμαρχος Θήρας, προκηρύσσει πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό προμήθειαςειδών ατομικής παροχής προστασίας για το προσωπικό του Δήμου Θήρας και την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή σε ευρώ ανά ομάδα (Ομάδα 1: Υποδήματα, Ομάδα 2: Ενδυμασία, Ομάδα 3: Πέδιλα Αναρρίχησης, Ομάδα 4: Ολόσωμη Εξάρτηση, Ομάδα 5: Διάφορα Μέσα Ατομικής Προστασίας) επί της προϋπολογιζόμενης δαπάνης.

Η προϋπολογιζόμενη για την προμήθεια δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 27.678,08€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α 23% και θα καλυφθεί από τους κωδικούς 15.6061 (1.991,99€), 20.6061 (15.953,10€), 30.6061 (4.482,12€), 30.7135.005 (3.851,13€), 35.6061 (984,00€) και 45.6061 (415,74€) του προϋπολογισμού του Δήμου Θήρας οικονομικού έτους 2015.

Εγγυητική επιστολή συμμετοχής δεν απαιτείται.

Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Γραφείο Προμηθειών του Δήμου Θήρας, στα Φηρά Θήρας, την 11/12/2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα λήξης υποβολής των προσφορών τις 10:00 π.μ. ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής του διαγωνισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Γραφείο Προμηθειών του Δήμου Θήρας, και στο τηλέφωνο 2286360187/191 (αρμόδιος υπάλληλος Ευάγγελος Βαμβακούσης).

Η μελέτη, η διακήρυξη καθώς και τα έντυπα οικονομικής προσφοράς θα αναρτηθούν στο διαδικτυακό τόπο του Δήμου Θήρας http://www.thira.gov.gr στην ενότητα «Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί».

http://www.thira.gr/prokhryxeis-diagwnismoi/339-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%B7%CF%83-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B7%CF%81%CE%B1%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1%CF%83.html

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015

με επιτυχία η εκδήλωση του Δήμου Θήρας «Σαντορίνη, προορισμός όλο τον χρόνο»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1.12 η εκδήλωση με πρωτοβουλία του Δήμου Θήρας «Σαντορίνη, προορισμός όλο τον χρόνο».

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος, η Υπ. Τουρισμού κ. Κουντουρά, ο Υπ. Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνης, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκος, ο Γ. Γραμματέας Ενημέρωσης κ. Κρέτσος, και οι Βουλευτές Κυκλάδων κ. Συρμαλένιος και Συρίγος.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Γ.Γ του Υπ. Τουρισμού κ. Ζαχαράτος και Τζιάλας, οι Γ.Γ. του Υπ. Αιγαίου κ. Θεοτοκάς και Γιαννέλης, δημοσιογράφοι και φίλοι της Σαντορίνης με έδρα την Σαντορίνη και την Αθήνα.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η προβολή και καθιέρωση των δυνατοτήτων του νησιού να υποδέχεται και να φιλοξενεί επισκέπτες καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, υπερβαίνοντας την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο, παρέχοντας εφ ενός στους επισκέπτες από όλο τον κόσμο την δυνατότητα να απολαύσουν την ομορφιά και τις υπηρεσίες του εκτός «σεζόν», υποστηρίζοντας αφ ετέρου την τοπική οικονομία του.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις υποδομές, υπηρεσίες αλλά και τις δυνατότητες που παρέχει πλέον η Σαντορίνη στο διεθνές κοινό να την επισκεφθεί όλο τον χρόνο, καταργώντας ουσιαστικά το μοντέλο της εποχικής λειτουργίας, καθιστάμενη προοδευτικά  προορισμός πρότυπο για όσους προορισμούς στην Ελλάδα ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν αυτή την τακτική.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν τόσο στις δυνατότητες των τουριστικών επιχειρήσεων του νησιού να υποδέχονται επισκέπτες όλο τον χρόνο, όσο και σε αυτές που παρέχουν οι αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρίες στο νησί, διατηρώντας επαρκή δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά το συγκρότημα 8tetto ενώ προβλήθηκαν βίντεο του προωθητικού προγράμματος Santorini The One.


αποτελέσματα 7ης εβδομάδας του "Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ Basketball League 2015 - 2016"

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Σ' ένα παιχνίδι διαφήμιση του αθλήματος οι Άντρες της Α.Ε.Σ αναδείχθηκαν νικητές απέναντι στον Αετό 2 για την έβδομη αγωνιστική του "Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ Basketball League 2015 -16".

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και για 28 περίπου λεπτά οι παίκτες της Α.Ε.Σ είχαν τον έλεγχο του αγώνα, κρατώντας σταθερά το προβάδισμα στο σκορ. Ωστόσο, τρία διαδοχικά τρίποντα από Μουρατίδη και Κλαδιανό ήταν αρκετά για να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα 2':32'' πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου, που βρήκε τον Αετό να προηγείται για πρώτη φορά στο ματς (47-45). Η τέταρτη περίοδος ήταν πραγματικά απολαυστική, με τον Αετό να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα, όμως μία λάθος πάσα του Κλαδιανού 30'' πριν τη λήξη της αναμέτρησης έδωσε την ευκαιρία στην Α.Ε.Σ να ισοφαρίσει (56-56). Βέβαια, ο Αετός θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη αν ο Φασουλής, που ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του (24 π.), δεν είχε αστοχήσει σε δύο ελεύθερες βολές στο φινάλε. Η παράταση ήταν πράγματι ακατάλληλη για... καρδιακούς. Ο Αετος είχε την πρωτοβουλία και 18'' πριν τη λήξη του πρόσθετου χρόνου ο Δέτσης με καλάθι και φάουλ έδωσε διαφορά τριών πόντων στον Αετό (66-63). Κι εκεί που όλα έδειχναν πως θα "έσπαγε" το άηττητο της Α.Ε.Σ, ο Κατηκαρίδης (30 π.) αποφάσισε να πάρει το "όπλο" του και με ένα τρίποντο - φάουλ στην εκπνοή του αγώνα χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με 67-66, σφραγίζοντας με την υπογραφή του ένα από τα πιο εντυπωσιακά ματς της φετινής σεζόν.

Μάλιστα, παρά την κούραση απ' τον αγώνα με τον Αετό 2, ο Κατηκαρίδης παρέμεινε στο παρκέ για να ηγηθεί της προσπαθειας του Πήγασου απέναντι στον έταιρο Αετό, φιλοδωρώντας και αυτόν με 30 πόντους, έχοντας συμπαραστάτη του τον επίσης καταπονημενο Μιχαλέλη (17 π.). Στον αγωνιστικό χώρο, το ματς ήταν αμφίρροπο μέχρι τα τελευταία λεπτα, καθώς οι δυο ομάδες βρίσκονταν συνεχώς σε απόσταση... αναπνοής, αλλά και πάλι την τελευταία λέξη την είπε ο Κατηκαρίδης που μ' ένα τρίποντο 48'' πριν το τέλος έδωσε προβάδισμα επτά πόντων (73-66) στους "Αεροπόρους", "κλειδώνοντας" ουσιαστικά τη νίκη για τους πρωταθλητές, που πλησίασαν πλέον στον ένα πόντο απ' την "κορυφή" του βαθμολογικού πίνακα.

Στον πόντο απ' τους πρωτοπόρους πλησιάσαν και οι Επαλαίμαχοι, οι οποίοι κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στους εφήβους της Α.Ε.Σ με σκορ 73-49. Ωστόσο, μόνο άνετη δεν ήταν η νίκη για τους "καθηγητές", αφού οι αντίπαλοί τους τους πίεζαν σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, τρέχοντας ασταμάτητα και δημιουργώντας τους έτσι πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας. Χάρη όμως στην εμπειρία τους, στην υπεροχή τους κάτω απ' το καλάθι κι εκμεταλλευομένοι τα επιπόλαια λάθη των αντιπάλων τους πήραν το δίποντο. 

Στο μεταξύ, με τον Δεββέ (24 π.) να εκτελεί και τον Πετράκη (16 π.) να δημιουργεί, οι Λύκοι πραγματοποίησαν επίδειξη δύναμης απέναντι στους παίδες της Α.Ε.Σ, σημειώνοντας μία εμφατική νίκη με 93-52. Η δύναμη και η ευστοχία των Λύκων έπαιξαν πρωταρχικό ρόλο στην έκβαση του αποτελέσματος,  με την "αρμάδα" του Κιμιγκέλη να δείχνει "δεμένη" κι έτοιμη για μεγάλα πράγματα.   

Αναλυτικά τ' αποτελέσματα και η βαθμολογία έχουν ως εξής:



ΚΥΡΙΑΚΗ 29/11/2015

Λύκοι - Α.Ε.Σ Παίδες (93-52)
(Διαιτητές: Γαβαλάς - Ποιμενίδης) 

Επαλαίμαχοι - Α.Ε.Σ Έφηβοι (73-49)
(Διαιτητές: Γαβαλάς - Σολδάτος) 

Α.Ε.Σ Άντρες - Αετός 2 (67-66)
(Διαιτητές: Παπαδημητρόπουλος - Πεταλωτής) 

Πήγασος - Αετός 1 (74-66)
(Διαιτητές: Κασάπη - Σιγάλας) 

Houston Rockets - Λιμεναρχείο (0-20 Α.Α)
(Διαιτητές: -) 

Utah Jazz - Sharks (20-0 Α.Α)
(Διαιτητές: -)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
                      Βαθμοί/ Νίκες-Ήττες/ Πόντοι/Διαφορά Πόντων
1. Αετός 2                  13/ 6-1/ 332-232/ +100
2. Επαλαίμαχοι          12/ 5-2/ 469-336/ +133
3. Πήγασος                 12/ 5-2/ 392-343/+49
4. Αετός 1                   11/ 4-3/ 296-306/-10
5. Utah Jazz                10/ 3-4/ 264-298/ -34
6. Λύκοι                      10/ 4-2/ 305-225/ +80
7. Α.Ε.Σ Παίδες          8/ 1-6/ 318-455/-137
8. Α.Ε.Σ Έφηβοι         7/ 2-3/ 243-336/ -93
9. Λιμεναρχείο            7/ 2-4/ 214-274/-60
10. Α.Ε.Σ Άντρες        14/ 7-0/ 415-200/+215
11. Houston Rockets   3/ 1-6/ 112-209/-97
12. Sharks                    0/ 0-7/ 0-140/ -140


συνεδρίαση 11/2015 Τοπικού Συμβουλίου Έξω Γωνιάς

Στην  Έξω Γωνιά Θήρας σήμερα την 1η Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 1800, κατόπιν της αριθ. 80/28-11-2015 πρόσκλησης του Προέδρου της Τοπικής  Κοινότητας, αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο τριών μελών υπήρξαν τρεις παρόντες, συνεδρίασε δημόσια στην αίθουσα του Κατηχητικού Σχολείου του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους το Τοπικό Συμβούλιο Έξω Γωνιάς Θήρας για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των ακόλουθων θεμάτων:

ΘΕΜΑ 1ο  Φορολόγηση ακίνητης περιουσίας.
Ο Πρόεδρος, εισηγούμενος το θέμα αυτό, ανέφερε ότι το ύψος της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας για όλο το νησί είχε τεθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας με την αριθ. 28/2003 απόφασή του (πρακτικό 4 της 12-2-2013), αναρτηθείσα στο «διαύγεια» με στοιχεία ΑΔΑ: ΒΕΔΞΩΡΝ-Ε4Π. Με την απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει ομόφωνα:
«1. Τον καθορισμό περισσότερων ζωνών στα εντός οικισμού οικόπεδα για την αποκατάσταση αδικιών.
2. Μείωση των συντελεστών εμπορικότητας.
3. Μείωση κατά 50% των αντικειμενικών τιμών στα εκτός σχεδίου οικόπεδα.
4. Μείωση κατά 50% στις τιμές ζώνης στα εντός οικισμού οικόπεδα.
5. Σε όλα τα γήπεδα που δεν οικοδομούνται (είτε λόγω της εφαρμογής του
Π.Δ. 144/30-04-2012, είτε λόγω άλλων απαγορεύσεων π.χ. αρχαιολογικοί χώροι),
να καθοριστούν οι μικρότερες αντικειμενικές τιμές, όπως αυτές θα διαμορφωθούν
από την αναθεώρηση του πίνακα τιμών».
Το Υπουργείο Οικονομικών δεν φαίνεται να έχει μέχρι σήμερα προβεί σε ανάλογη ρύθμιση.
Ειδικότερα όμως για το χωριό μας η «αντικειμενική» τιμή ζώνης είναι υπερβολική. Από το έτος 2010 καθορίστηκε για όλο τον οικισμό τιμή ζώνης όχι μόνο εξωπραγματική αλλά και, κατά παράβαση των κανόνων της δικαιοσύνης, σε υψηλότερα επίπεδα από ότι ισχύει σε αρκετές άλλες περιοχές της Σαντορίνης.  Όπως γνωρίζετε, το χωριό μας είναι αγροτικό και, σε σχέση με τα λοιπά χωριά του νησιού μας, δεν έχει αναπτυχθεί τουριστικά. Παρά ταύτα, η «αντικειμενική» τιμή ζώνης για όλη την έκταση του οικισμού έχει καθοριστεί στα 1300 Ε ενώ σε οικισμούς με τουριστική ανάπτυξη ή σε ζώνες εντός αυτών έχει καθοριστεί σε μικρότερο ύψος.
Υπερβολική είναι και η τιμή εκκίνησης προσδιορισμού της αξίας γης για το χωριό μας. Σε σύγκριση δε με την αντίστοιχη τιμή εκκίνησης προσδιορισμού της αξίας γης σε άλλα χωριά είναι και άδικη για το λόγο ότι το δικό μας δεν παρουσιάζει τουριστική ανάπτυξη. Μας προβληματίζει ιδιαίτερα εξάλλου και  το γεγονός ότι δεν λαμβάνονται υπόψη και οι απαγορεύσεις εκμετάλλευσης και αξιοποίησης που επιβλήθηκαν με το από 27/4/2012  διάταγμα που εκδόθηκε κατά την προεκλογική περίοδο των Βουλευτικών εκλογών της 6 Μαίου του 2012 (φύλλο 144 του τ. ΑΝ. ΑΠ. ΚΑΙ ΠΟΛ. ΘΕΜ. της 30-4-2012). Σύμφωνα με αυτό, πριν την έκδοση οικοδομικής άδειας απαιτείται ρητή βεβαίωση ότι το γήπεδο.…… δεν αποτέλεσε αμπελώνα ή πεδίο καλλιέργειας αγροτικών τοπικών προιόντων, λαμβάνοντας υπόψη και τα δεδομένα του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) προηγουμένων ετών. Στο μητρώο του ΟΠΕΚΕΠΕ περιλαμβάνονται μόνο τα επιδοτούμενα αγροκτήματα. Έτσι οι τεθέντες περιορισμοί αφορούν μόνο επιδοτηθέντα αγροκτήματα όχι δε και τα μη επιδοτηθέντα.
Μετά από διαλογική συζήτηση, το Τοπικό Συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα:
1. απαιτεί όπως τουλάχιστον για το χωριό μας καθοριστούν αντικειμενικές τιμές που να χαρακτηρίζονται με κριτήρια σοβαρότητας και ηθικής, εκτιμώντας τις διαφορές των χωριών καθώς επίσης και των περιοχών εντός του ίδιου οικισμού.
2. να ζητηθεί όπως τοποθετηθεί άμεσα και αναλυτικά το Δημοτικό Συμβούλιο επί των διαλαμβανομένων σε κάθε μία παράγραφο της ως άνω εισήγησης.
3. εκφράζει την αγανάκτησή του για τις εφ όρου ζωής απαγορεύσεις αξιοποίησης των επιδοτηθέντων αγροκτημάτων από το διάταγμα της 27/4/2012, άσχετα μάλιστα αν έχουν παύσει από ετών να καλλιεργούνται.
4. διαμαρτύρεται γιατί με το ως άνω προεδρικό διάταγμα επιβλήθηκαν τέτοιες απαγορεύσεις ενώ  στην εισηγητική έκθεση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, απουσιάζει κάθε αιτιολογία για την έκδοσή του. Όπως αναγράφεται σε αυτό, για την έκδοσή του έχει ληφθεί υπόψη και η από 17-1-2012 εισήγηση της Διεύθυνσης Χωροταξίας του ΥΠΕΚΑ που και σε αυτή όμως δεν υπάρχει αιτιολογία για τη λήψη των απαγορευτικών μέτρων. Αντίθετα στην  παράγραφο 4 της από 30-11-2011 πρότασης της Διεύθυνσης Χωροταξίας του ΥΠΕΚΑ αναγράφεται ως αιτιολογία (αντί της λογικής αμοιβής των παραγωγών)  η   εξασφάλιση δυνατότητας επεξεργασίας και τυποποίησης αγροτικών προιόντων.
5. καταγγέλλει προς κάθε Αρχή τα ανωτέρω.   και
6. δηλώνει ότι σύσσωμο το Τοπικό Συμβούλιο θα παύσει να ασκεί τα καθήκοντά του αν ενδεχόμενα ήθελε αγνοηθεί το αίτημά μας.

ΘΕΜΑ 2ο       Γνωμοδότηση επί αιτήσεως χορήγησης δικαιωμάτων διέλευσης
Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το 2ο θέμα είπε τα εξής:
Η “HELLAS ONLINE ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ“  με την από 16-11-2015 αίτησή της  ζήτησε από το Δήμο Θήρας δικαιώματα διέλευσης για εγκατάσταση δικτύων επί του πεζοδρομίου, πλησίον των εγκαταστάσεων ΟΤΕ εντός του οικισμού του χωριού μας. Λεπτομέρειες των επιθυμητών εγκαταστάσεων αναφέρονται στα υποβληθέντα δικαιολογητικά.
Όπως αναγράφεται στην αίτηση, τα έργα ζητείται να γίνουν επί του πεζοδρομίου από το οποίο διέρχονται κάτοικοι του οικισμού αλλά και περιηγητές.
Δεν έχει περιέλθει πιστοποίηση ότι οι τεχνικές προδιαγραφές των εργασιών που αφορούν τις εγκαταστάσεις δικτύων εκτός κτιρίων ελέγχθηκαν ότι ακολουθούν τις διατάξεις της υπουργικής απόφασης 72146/2316/2008 «Καθορισμός των τεχνικών προδιαγραφών των εργασιών που αφορούν στις εγκαταστάσεις τηλεπικοινωνιακών δικτύων εκτός κτιρίων» (Β΄ 21) όπως ισχύει.
Επίσης δεν έχουν περιέλθει σε εμάς τα δικαιολογητικά που ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση 725/23/4-1-2012  ΦΕΚ 5 Β/2012. 
Κατά τη διαλογική συζήτηση που ακολούθησε, το Τοπικό Συμβούλιο, εκτιμώντας ότι συντρέχουν οι ανωτέρω λόγοι και ιδιαίτερα ότι θα παρακωλύεται η διακίνηση πεζών στο συγκεκριμένο πεζοδρόμιο:
Α. ψηφίζει ομόφωνα αρνητικά επί του αιτήματος.
Β. σε ενδεχόμενη δε περίπτωση ικανοποίησης του αιτήματος παρά την παρούσα γνωμοδότηση, ζητά ομόφωνα όπως ενημερωθεί προηγουμένως για τα ενδεχόμενα εναέρια δίκτυα και τα μέσα ανάρτησής τους, την ενδεχόμενη τοποθέτηση κεραίας ή καλωδιώσεων και την ενδεχόμενη ακτινοβολία ή άλλη επίδραση στο περιβάλλον.
Γ. σημειώνει ότι πρόκειται για παραδοσιακό οικισμό και σύμφωνα με το άρθρο 29 του ν. 3431/2006 ΦΕΚ Α 13/2006, για τη χορήγηση δικαιωμάτων διέλευσης από παραδοσιακούς οικισμούς απαιτείται και η έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Πολεοδομίας /Τμήμα Παραδοσιακών Οικισμών του ΥΠΕΧΩΔΕ.

ΘΕΜΑ 3ο    Σήμανση εσωτερικού δρόμου από τη στάση της Έξω Γωνιάς προς τον οικισμό «Περιβόλια» στο ύψος της οικοδομής Μάινα.
Με τη σύμφωνη γνώμη όλων των μελών συζητείται εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα της διέλευσης οχημάτων στον εσωτερικό δρόμο από τη στάση της Έξω Γωνιάς προς τον οικισμό «Περιβόλια» στο ύψος της οικοδομής Μάινα.
Κατά τη διαλογική συζήτηση αναφέρθηκε ότι στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της 1-12-2014 (θέμα 5ο πρακτικό 4/2014) αποφασίστηκε ομόφωνα  και ζητήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία η κατάρτιση μελέτης προς επισκευή του εν λόγω δρόμου. Ακολούθως η Κοινότητά μας απέστειλε στο Δήμο και τα έγγραφα 20/27-3-2015,  67/8-10-2015 και 77/10-11-2015 για το ίδιο αντικείμενο. 

Για το υπόψη θέμα το Τοπικό Συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα να σημανθεί κατάλληλα από το Δήμο το τμήμα του δρόμου αυτού μέχρις ότου καλυφθούν οι λακούβες με μπετόν προς αποφυγή ζημιών στα διερχόμενα οχήματα.-

δράση του πυρήνα Θήρας στα Φηρά (30/11/2015) - ενημέρωση για τις τράπεζες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Η κυβέρνηση δοσίλογων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψηφίζει τον έναν μνημονιακό νόμο μετά τον άλλο καθ’ υπόδειξη των ξένων κατακτητών. Διαλύει ότι έχει απομείνει από την Δημόσια Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος, τσακίζει τους αγρότες και όσους ελευθεροεπαγγελματίες έχουν απομείνει, θέλει να αφανίσει τους συνταξιούχους, κλέβει τα σπίτια των Ελλήνων και ξεπουλά όση Δημόσια περιουσία δεν κατάφεραν να ρευστοποιήσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ.

Σειρά είχε, την εβδομάδα που μας πέρασε, το χάρισμα των ιδιωτικών εγχώριων τραπεζών. Με την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση, η κυβέρνηση μαριονετών, ξεπούλησε τις τέσσερις βασικές εγχώριες τράπεζες, Εθνική-Πειραιώς-Alpha Bank-Eurobank σε ξένα και άγνωστα κερδοσκοπικά κεφάλαια. Οι ξένοι ιδιώτες αγόρασαν πάνω από το 90% των τραπεζών με μόλις 5 δις ευρώ ενώ το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή εμείς οι φορολογούμενοι Έλληνες πολίτες, θα προσθέσουμε στα πάνω από 350 δις που έχουμε ήδη δώσει στις τράπεζες, αλλά 6 δις.

Γι αυτά και για άλλα πολλά, τα μέλη και οι φίλοι του πυρήνα Θήρας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου, βγήκαμε στο δρόμο και ενημερώσαμε στις 30 Νοεμβρίου 2015, μπροστά από τις τράπεζες Εθνική και Πειραιώς στο κέντρο των Φηρών, τους πολίτες της Σαντορίνης.

Συζητήσαμε μαζί τους προτρέποντας τους να ξεπεράσουν τον φόβο τους και να αντισταθούν στην νέα κατοχή της Πατρίδας μας και μοιράσαμε ενημερωτικά φυλλάδια και άλλο έντυπο υλικό που εξηγεί την πρόταση του ΕΠΑΜ για την μετάβαση σε Εθνικό Κρατικό Νόμισμα και την Διαγραφή του παράνομου Δημόσιου Χρέους.

Βίντεο από την δράση μας μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=Fai_-3wWD6w
ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!
Θήρα, 01/12/2015

Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ) Θήρας

κινητοποιήσεις της αυτοδιοίκησης προανήγγειλε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, τη θέσπιση ανατρεπτικού νέου πλαισίου ο Υπουργός, στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης για τα οικονομικά των Δήμων

«Δεν πρόκειται να ανεχθούμε πλέον καμία ενέργεια σε βάρος του θεσμού» τόνισε. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το μήνυμα της σημερινής μας έκτακτης Γενικής Συνέλευσης είναι ότι οι αιρετοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης Α' Βαθμού δεν πρόκειται να ανεχθούν πλέον καμία ενέργεια σε βάρος του θεσμού που υπηρετούν. Δεν θα φορτωθεί στις δικές μας πλάτες το βάρος των ανέφικτων υποσχέσεων που κάποιοι έδωσαν, για να υφαρπάξουν την ψήφο των ελλήνων πολιτών. Δεν θα γίνει η Αυτοδιοίκηση το εξιλαστήριο θύμα της παταγώδους αποτυχίας ενός ξεπερασμένου από τις καταστάσεις πολιτικού προσωπικού».

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι το μήνυμα που αποστέλλουν οι αυτοδιοικητικοί όλης της χώρας προς την κεντρική εξουσία είναι «ως εδώ και μη παρέκει». Ανέφερε ως χαρακτηριστικότερα παραδείγματα έλλειψης σεβασμού στον θεσμό της Αυτοδιοίκησης την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για ταμειακά διαθέσιμα των δήμων, τη συστηματική αφαίρεση πόρων από τους δήμους, τη διαρκή μείωση των πόρων της Αυτοδιοίκησης Α' Βαθμού μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κ.ά.

Σε ό,τι αφορά τον υπό ψήφιση προϋπολογισμό του 2016, ο κ. Πατούλης έκανε λόγο για «τερατουργήματα» στο περιεχόμενό του, αναφέροντας ότι αν και οι ανελαστικές δαπάνες των δήμων ανέρχονται στα 3,5 δισ. ευρώ, η πρόβλεψη να καλυφθούν αυτές οι δαπάνες από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους ανέρχεται στα 2,5 δισ ευρώ.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, παρουσίασε διεκδικητικό πλαίσιο 13 σημείων. Μεταξύ άλλων ζητείται:

Να μπει τέλος στη μείωση της χρηματοδότησης των δήμων και να της αποδοθούν οι πόροι που προβλέπονται από την υφιστάμενη νομοθεσία.
Να υπάρξει σαφής νομοθετική πρόβλεψη για απόδοση σε ετήσια βάση ποσοστού 10% του προϋπολογισμού, για την Αυτοδιοίκηση.
Να αντιμετωπιστεί το χρέος των δήμων της χώρας με την προώθηση μιας μόνιμης και βιώσιμης λύσης, με πρωτοβουλία και ευθύνη της Κεντρικής Κυβέρνησης, με ενιαίο τρόπο αντιμετώπισης με το υπόλοιπο δημόσιο χρέος και όχι με επιπλέον επιβάρυνση των τοπικών κοινωνιών.
Την άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ 2014-2020, με ειδικό κονδύλι για έργα δήμων 2 δισ. ευρώ.
Τη συμμετοχή των ελληνικών δήμων στο πρόγραμμα Γιούνκερ, σε ποσοστό τουλάχιστον κατά 10%.
Τη δημιουργία ενός νέου ΘΗΣΕΑ-Τοπικού Αναπτυξιακού Προγράμματος που θα σχεδιαστεί και θα διαχειριστεί από τους δήμους για τους δήμους.
Την απελευθέρωση των προσλήψεων προσωπικού στους δήμους όσον αφορά τους τομείς των ανταποδοτικών υπηρεσιών και της λειτουργίας των κοινωνικών δομών.
Να οριστεί η επόμενη Βουλή ως αναθεωρητική, έτσι ώστε από τη Συνταγματική Αναθεώρηση να κατοχυρωθούν συνταγματικά οι αρχές της εγγύτητας και της επικουρικότητας και να προβλεφθεί η φορολογική αποκέντρωση χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση για τους πολίτες κ.ά.
Κουρουμπλής: Θέσπιση ανατρεπτικού νέου πλαισίου

Τη βούλησή του για «ουσιαστικό, συγκεκριμένο διάλογο χωρίς περιστροφές» με την Αυτοδιοίκηση μέσα από την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης εξέφρασε στον χαιρετισμό του ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος παρέστη συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε την ανάγκη για μεγάλη ριζική μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση και ανακοίνωσε τη θέσπιση εντός του 2016 ενός «ανατρεπτικού, ριζικού, νέου θεσμικού πλαισίου», το οποίο θα απαλλάξει την Αυτοδιοίκηση από την αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων, θα μειώνει δραστικά τη γραφειοκρατία, θα θεσπίζει μηχανισμούς που με δίκαιο τρόπο θα διοχετεύουν τα αναπτυξιακά προγράμματα, εξαλείφοντας τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες, και θα προωθεί την αλληλέγγυα οικονομία, στην οποία η Αυτοδιοίκηση θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Επίσης, ο υπουργός έκανε λόγο για αλλαγή του εκλογικού νόμου προς το αναλογικότερο, με αλλαγές στις εκλογικές περιφέρειες και «ίσως λιγότερους βουλευτές», καθώς και ότι θα ξεκινήσει η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ανήγγειλε, ακόμη, ότι εντός του 2016 θα υπάρξει νέα αξιολόγηση δομών και του στελεχιακού δυναμικού, εθελοντική κινητικότητα, ολοκλήρωση της κωδικοποίησης της νομοθεσίας, καθιέρωση αμεσοδημοκρατικών θεσμών, αξιοποίηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ολοκλήρωση της διαλειτουργικότητας στο Δημόσιο για την πάταξη της γραφειοκρατίας κ.ά.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά των δήμων, σημείωσε ότι με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2016 δεν υπάρχουν -για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια- μειώσεις στα ποσά για την Αυτοδιοίκηση. Επίσης ανακοίνωσε την καταβολή σήμερα στους δήμους 108 εκατ. ευρώ για ΣΑΤΑ Ιουνίου-Ιουλίου και μέρος των παρακρατηθέντων, στις 8 του μηνός την απόδοση άλλων 230 εκατ. ευρώ για οφειλές ΣΑΤΑ και παρακρατηθέντα, και 21 του μηνός αποπληρωμή και όλων των υπολοίπων ποσών που εκκρεμούν για την Αυτοδιοίκηση από τον τρέχοντα προϋπολογισμό.

Σχετικά με τις προσλήψεις, τέλος, κάλεσε τους Δήμους να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που έχουν για πρόσληψη αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.