Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2013

η “Ελένη” του Ευριπίδη από την θεατρική ομάδα του γυμνασίου της Μεσαριάς (16.6)

Την τραγωδία του Ευριπίδη “Ελένη” θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου της Μεσαριάς, την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 19.30, στην ανοιχτή σκηνή της Κάναβας Ρούσσου, στην Έξω Γωνιά της Σαντορίνης.

Η παράσταση είναι ανοιχτή στο κοινό και σε όλους τους ενδιαφερόμενους, με ελεύθερη είσοδο.


Η Ελένη είναι τραγωδία του Ευριπίδη που διδάχτηκε (παίχτηκε) το 412 π.Χ. στα Διονύσια και επέφερε πολλές καινοτομίες. Ο Ευριπίδης χειρίστηκε με μεγάλη ελευθερία τους μύθους από τους οποίους πήρε τις υποθέσεις των έργων του, όπως εδώ Ελένη, Ίων, Ιφιγένεια της εν Ταύροις, Ορέστης των οποίων η πλοκή είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος δική του επινόηση.

εκδηλώσεις στην Σαντορίνη για την Ευρωπαική γιορτή Μουσικής – το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του παραρτήματος Θήρας του Εθνικού Ωδείου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του παραρτήματος Θήρας του Εθνικού Ωδείου,

Από το 1982, κάθε 21η Ιουνίου με πρωτοβουλία του τότε Γάλλου Υπουργού Πολιτισμού κ. Jack Lang ξεκίνησε στην Γαλλία η Ημέρα Γιορτής της Μουσικής, η οποία έγινε γρήγορα θεσμός και από το 1985 εξαπλώθηκε στην Ευρώπη με τον ίδιο σκοπό.

Η Αθήνα, πρώτη Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 1985 είναι η πρώτη πόλη εκτός Γαλλίας στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή. Από τότε η Γιορτή της Μουσικής πήρε Ευρωπαϊκή διάσταση και μετονομάστηκε σε Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής. Σήμερα στην Ευρώπη, 22 χώρες, όπως η Ιταλία, η Αγγλία, το Βέλγιο, η Ισπανία, η Ολλανδία έχουν πια καθιερώσει την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής ως μια ετήσια θεσμική εκδήλωση.

Το Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη και κατ΄ επέκταση η Σαντορίνη συμμετείχε επίσημα ως τοπικός συντονιστής για δύο συνεχόμενες χρονιές (2008 και 2009) στις εκδηλώσεις που διοργανώνει σε όλη την Ευρώπη, με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας μουσικής την 21η Ιουνίου, το πολιτιστικό δίκτυο “Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής”, μέσω της αποκλειστικής εκπροσώπησης του θεσμού στην Ελλάδα από την Μ.Ε.Σ.Ο.

Το 2011 τη σκυτάλη στη Σαντορίνη παίρνει το Εθνικό Ωδείο Θήρας, στο πλαίσιο της προσπάθειας του για πραγματική και ουσιαστική αναβάθμιση της μουσικής εκπαίδευσης και πολιτιστικής ανάπτυξης του νησιού μας, συνεχίζοντας τη συνεργασία, ως τοπικός συντονιστής της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στη Σαντορίνη και συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις με τέσσερις συναυλίες καθηγητών και σπουδαστών του, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την εβδομάδα από 14 έως 21 Ιουνίου.

Αναλυτικά:

•  14 Ιουνίου 2013: Συναυλία “Μία Βραδιά με το Εθνικό Ωδείο”, με τη συμμετοχή των καθηγητών του Εθνικού Ωδείου και της παιδικής χορωδίας, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, ώρα 20:00.

Συναυλία Καθηγητών Εθνικού Ωδείου Θήρας

Συμμετέχουν (αλφαβητικά) οι Καθηγητές:
Μυρτώ Ασημακοπούλου (Πιάνο), Κωνσταντίνος Γρηγορίου (Κιθάρα),
Μαρία Ρουμάνη (Τραγούδι), Γιώργος Ρούσσος (Πιάνο), Γιώργος Σακελλαρίδης (Βιολί)

Τη βραδιά θα πλαισιώσει η Χορωδία του Εθνικού Ωδείου Θήρας και οι σπουδαστές Αντώνης Πρέκας και Γιάννης Μπουλιέρης

Διδασκαλία & Διεύθυνση Χορωδίας Γιώργος Ρούσσος

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας 


•  15 Ιουνίου 2013: Συναυλία “Σύγχρονα Τμήματα Εθνικού Ωδείου”, με τη συμμετοχή των σπουδαστών Ακουστικής-Ηλεκτρικής Κιθάρας, Ηλεκτρικού Μπάσου, Μπουζουκιού και Σύγχρονου Τραγουδιού του Εθνικού Ωδείου, στην Ένωση Θηραϊκών Προϊόντων “Santo Wines”, ώρα 20:00.

Συναυλία των σπουδαστών Ακουστικής-Ηλεκτρικής Κιθάρας και Ηλεκτρικού Μπάσου, Μπουζουκιού και Σύγχρονου Τραγουδιού του Εθνικού Ωδείου Θήρας


Συμμετέχουν οι σπουδαστές των καθηγητών:

Χριστόφορου Γαβαλά (Ακουστική-Ηλ. Κιθάρα & Ηλ. Μπάσο), Μαρίας Ρουμάνη (Τραγούδι), Μανώλη Φύτρου (Μπουζούκι)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Συνεργάτης: KISIRIS EVENTS
Υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας

•  21 Ιουνίου 2013: Συναυλία με τη συμμετοχή σπουδαστών Μουσικής Προπαιδείας, Προκαταρκτικών και Κατώτερων Τάξεων των τμημάτων Κλασσικής Κιθάρας, Πιάνου και Βιολιού του Εθνικού Ωδείου, στο Συναυλιακό χώρο του Μεγάρου Γκύζη, ώρα 17:00.

•  21 Ιουνίου 2013: Συναυλία με τη συμμετοχή σπουδαστών Κλασσικού Τραγουδιού και Μέσων και Ανώτερων Τάξεων των τμημάτων Κλασσικής Κιθάρας, Πιάνου και Βιολιού του Εθνικού Ωδείου, στο Συναυλιακό χώρο του Μεγάρου Γκύζη, ώρα 19:00.

Συνεργάτες: KISIRIS EVENTS, Υποστηρικτές: , Μέγαρο Γκύζη, Ένωση Θηραϊκών Προϊόντων “SANTO WINES” και Ταξιδιωτικό Γραφείο “DAKOUTROS TRAVEL”.

Χορηγοί επικοινωνίας στη Σαντορίνη είναι ο τηλεοπτικός σταθμός ΖΕΥΣ ΕΙΔΩΛΕΙΟ, ο ραδιοφωνικός σταθμός Top Melody 104,9 και η εφημερίδα ΘΗΡΑΪΚΑ ΝΕΑ.

ενα ακόμη δρομολόγιο για την Θηρασιά

Ένα επιπλέον δρομολόγιο προστέθηκε στα 3 που πραγματοποιούνται καθημερινά (08.00 – 12.00 – 15.00 ) απο το Αμμούδι της Οίας με προορισμό τους όρμους της Ρίβας και του Κόρφου στην Θηρασιά με το  επιδοτούμενο απο τον Δήμο του νησιού σκάφος, το κόστος του εισιτηρίου του οποίου για τους επιβάτες ανέρχεται στο 1 ευρώ (ανα διαδρομή..)
Το δρομολόγιο που προστέθηκε αναχωρεί στις 21.30 απο την Θηρασιά και επιστέφει πρίν τις 22.00 στην Οία, δίνοντας την δυνατότητα στους επισκέπτες που το επιθυμούν να μείνουν και να απολαύσουν την διαμονή τους στο γειτονικό μικρό όμορφο νησί, ολόκληρη την ημέρα.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε οτι δρομολόγιο απο τον Αθηνιό με προορισμό την Θηρασιά πραγματοποιεί και το σκάφος «Νήσος Θηρασία» μετά απο την κάθε άφιξη πλοίου της Blue Star (σε οτι αφορά τις μεσημεριανές αφίξεις γύρω στις 15.30) με σκοπό να εξυπηρετηθούν όλοι όσοι έχουν προορισμό την Θηρασιά.
Το σκάφος έχει την δυνατότητα μεταφοράς αυτοκινήτων και φορτηγών.
Για πληροφορίες και εισιτήρια μπορείτε να απευθυνθείτε σε τουριστικά γραφεία που βρίσκονται στον Αθηνιό ή και στους υπεύθυνους του πλοίου.


Πέμπτη, Ιουνίου 13, 2013

η συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδόχων Θήρας στην εκδήλωση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος για το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό»

 Η Ένωση Ξενοδόχων Θήρας συμμετείχε στην εκδήλωση και εκπροσωπήθηκε απο τον πρόεδρό της κ. Καραμολέγκο, ενω απο πλευράς Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος της απονεμήθηκε τιμητική διάκριση για την καθοριστική συμβολή της στην διαμόρφωση του τοπικού “Ελληνικού πρωινού Σαντορίνης”.

Η Ένωση Ξενοδόχων Θήρας αποδεχόμενη την διάκριση πρότεινε και ευχήθηκε το μοντέλο που ακολουθεί για την καλύτερη δυνατή σύνδεση του πρωτογενούς τομέα και της παραγωγής τοπικών προϊόντων, με αυτόν των υπηρεσιών στον χώρο της ξενοδοχειακής εστίασης, να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο σε τοπικό επίπεδο και να ακολουθηθεί και από άλλους επαγγελματίες.
Στόχος της Ένωσης Ξενοδόχων είναι η καλύτερη δυνατή προσαρμογή, σε συνεργασία με τους σεφ, των τοπικά παραγόμενων προϊόντων με τις κουζίνες των ξενοδοχείων. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος  για την εκδήλωση,
Καίριας σημασίας εργαλείο για τον εμπλουτισμό του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος της χώρας αποτελεί το Πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό», που είναι πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

Σε πανηγυρική εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10 Ιουνίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία της υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη, τιμήθηκαν οι Ενώσεις Ξενοδόχων που συνέβαλλαν στην υπογραφή των 15 πρώτων Τοπικών Συμφώνων Ελληνικού Πρωινού, καθώς και τα 100 πρώτα ξενοδοχεία που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα.

Ανάμεσα στα 100 πρώτα ξενοδοχεία που βραβεύτηκαν βρίσκονταν και 2 ξενοδοχεία μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης και συγκεκριμένα το “Aressana Spa Hotel & Suites” που βρίσκεται στο κέντρο των Φηρών και το “Heliotopos Hotel” που βρίσκεται στην Καλντέρα στο Ημεροβίγλι.




Σημειώνεται ότι ήδη 117 ξενοδοχεία συμμετέχουν στο «Ελληνικό Πρωινό», ενώ εκκρεμεί ο έλεγχος δεκάδων ξενοδοχειακών μονάδων, ο φάκελος των οποίων τελεί υπό εξέταση.
Σύμφωνα με ειδική έρευνα του Εργαστηρίου «Ερευνών και Δορυφόρων Λογαριασμών Τουρισμού» του Πανεπιστημίου Πατρών τα συνολικά έσοδα της αγοράς πρωινού για τα ελληνικά ξενοδοχεία το 2012 ανήλθαν στο ποσό των 368 εκατ. ευρώ. Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας εκτιμά ότι το «Ελληνικό Πρωινό», όντας σημαντικό όπλο στη φαρέτρα προβολής και ποιότητας του ελληνικού τουρισμού, θα επαυξήσει σημαντικά και μετρήσιμα κέρδη για τα ελληνικά ξενοδοχεία και την οικονομία. Το σήμα του «Ελληνικού Πρωινού» είναι πλέον ένα αναγνωρίσιμο brand που προσδίδει αξία στα ξενοδοχεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αποτελώντας υψηλή προστιθέμενη αξία στο ελληνικό τουριστικό προϊόν.

Όπως υποστηρίζει στην έρευνα του το Πανεπιστήμιο Πατρών, το παραπάνω αναφερόμενο οικονομικό αποτέλεσμα των 368 εκατ. ευρώ σε μια δύσκολη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, αποτελεί άκρως συντηρητική εκτίμηση και βασίζεται στα επίσημα στοιχεία διακίνησης (διανυκτερεύσεις) των ελληνικών ξενοδοχείων το 2012.
Στη σχετική μελέτη του Πανεπιστημίου καταγράφεται μεταξύ άλλων ότι το 2012 καταναλώθηκαν στο πλαίσιο του πρωινού των ελληνικών ξενοδοχείων 191 εκατ. αυγά, 580 χιλ. κιλά γλυκού κουταλιού, 2,8 χιλ. τόνοι μαρμελάδας, 7.9 εκατ. κιλά αρτοσκευασμάτων, 677 χιλ. κιλά βουτύρου, 5,42 εκατ. κιλά σφολιατοειδών και πιτών, 102,1 χιλ. τόνοι φρούτων, 12,2 χιλ. κιλά τυριών και 9,7 χιλ. κιλά αλλαντικών.

Στην ομιλία του στην εκδήλωση του «Ελληνικού Πρωινού», ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας κ. Γιώργος Τσακίρης υπογράμμισε ότι το «Ελληνικό Πρωινό» είναι η γέφυρα ανάμεσα στον ελληνικό τουρισμό και τα αγνά και μοναδικά προϊόντα της ελληνικής γης. «Πέτυχε, να διασυνδέσει οργανικά, δυο τομείς της εθνικής οικονομίας, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια για την υπέρβαση της κρίσης».

Ο κ. Τσακίρης τόνισε ότι : «σε μια εποχή που ο παγκόσμιος τουρισμός κινείται πάνω στις ράγες της μοναδικότητας της τουριστικής εμπειρίας και η τουριστική ανταγωνιστικότητα είναι συνυφασμένη με τον υψηλό βαθμό διαφοροποίησης, το «Ελληνικό Πρωινό», ίσως το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της ελληνικής γαστρονομίας, εμπλουτίζει σημαντικά τις διαστάσεις του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και απαντάει με όρους ποιότητας στο μεγάλο ζητούμενο που είναι η παροχή στον επισκέπτη εμπειριών με χαρακτήρα μοναδικότητας».

Όπως επισημαίνει το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξ.Ε.Ε και υπεύθυνος του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» Γιώργος Πίττας : «Παραμένει ο στόχος για συμμετοχή στο Ελληνικό Πρωινό 300 ξενοδοχείων έως τα τέλη του τρέχοντος έτους. Μάλιστα εξ αιτίας του υψηλού ενδιαφέροντος των ξενοδόχων εκτιμάται ότι τουλάχιστον 1.000 ξενοδοχεία θα εισέλθουν στο πρόγραμμα μέχρι το τέλος του 2015». Ταυτόχρονα το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο θα προχωρήσει στην πιστοποίηση των ενταγμένων ξενοδοχείων στο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό».

Πρόσφατα υπεγράφη στην Καβάλα από τις Ενώσεις Ξενοδόχων Δράμας, Καβάλας και Θάσου το «Ελληνικό Πρωινό Ανατολικής Μακεδονίας» που αποτελεί 15ο Τοπικό Σύμφωνο Ελληνικού Πρωινού ανά την επικράτεια, ενώ λίγες ημέρες πριν στην Αλεξανδρούπολή παρουσιάστηκε από την Ένωση Ξενοδόχων Θράκης το «Ελληνικό Πρωινό Θράκης» και στη Χαλκίδα παρουσιάστηκε το «Ελληνικό Πρωινό Εύβοιας». Είχαν προηγηθεί φέτος οι παρουσιάσεις του «Ελληνικού Πρωινού Σαντορίνης», του «Ελληνικού Πρωινού Κρήτης» και του «Ελληνικού Πρωινού Κέρκυρας».
Στις δράσεις εξωστρέφειας που δρομολογεί το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας για την προώθηση του νέου θεσμού εντάσσεται η συμμετοχή του σε διεθνείς εκθέσεις, στις περισσότερες των οποίων συμμετέχει και ο ΕΟΤ.

Τον προσεχή Ιούλιο ολοκληρώνεται η νέα δίγλωσση διαδικτυακή πύλη του «Ελληνικού Πρωινού» στην οποία θα καταγράφονται τα προϊόντα, οι παραγωγοί, οι σχετικές συνταγές κάθε περιοχής και τα ξενοδοχεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Πρόκειται για την ίδρυση μιας δυναμικής διαδικτυακής πύλης γαστρονομίας και προβολής των ελληνικών ξενοδοχείων στον ξένο τουρίστα που θα αποτελέσει γέφυρα του πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα, προσδίδοντας προστιθέμενη αξία στο προφίλ του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Τα ενταγμένα στο πρόγραμμα Ξενοδοχεία της Σαντορίνης είναι: το “La Perla Villas” που βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό της Οίας, το “Vedema Resort” μέλος της Luxury Collection που βρίσκεται στο Μεγαλοχώρι, το “Villa Renos” που βρίσκεται στην Καλντέρα των Φηρών, το “Aressana Spa Hotel & Suites” που βρίσκεται στο κέντρο των Φηρών και το “Heliotopos Hotel” που βρίσκεται στην Καλντέρα στο Ημεροβίγλι.


Τα ενταγμένα στο πρόγραμμα Ξενοδοχεία της Σαντορίνης μπορείτε να τα δείτε στην σελίδα του “Ελληνικού πρωινού”, στην διεύθυνση :

Δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να διαβάσετε στα λίνκ που ακολουθούν:



Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος : Τιμητικές διακρίσεις Ελληνικού Πρωινού

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεττανία», τιμήθηκαν από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος τα 100 πρώτα ξενοδοχεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό», καθώς και οι πρόεδροι των 17 τοπικών ξενοδοχειακών ενώσεων, που πίστεψαν σε αυτό, αγκάλιασαν και συνέβαλαν στην αποτελεσματική προσαρμογή του στις τοπικές ιδιαιτερότητες και τα τοπικά συγκριτικά γαστρονομικά πλεονεκτήματα.

Στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος σχεδιάσαμε το «Ελληνικό Πρωινό» και κυρίως στηρίξαμε την υλοποίησή του. Αφιερώσαμε τα τρία πρώτα χρόνια στο κτίσιμο του προγράμματος και στην ανάπτυξή του στο εσωτερικό της χώρας, ενώ από τον επόμενο χρόνο η στρατηγική επιλογή μας είναι να απευθυνθούμε στο διεθνές κοινό, μέσω της παρουσίας και προβολής του «Ελληνικού πρωινού» σε 8 τουλάχιστον διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.

Το γεγονός πως το σήμα του «Ελληνικού Πρωινού» είναι πλέον ένα αναγνωρίσιμο brand, που προσδίδει αξία στα ξενοδοχεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, υπογραμμίζει ακριβώς αυτή τη μεγάλη αλήθεια, που οφείλουμε να έχουμε όλοι ως κυρίαρχη σταθερά σκέψης και νοοτροπίας: Πως μόνο η Ποιότητα και η Αριστεία είναι τα σωστά κλειδιά για να ξεκλειδώσουμε προοπτικές και δυνατότητες τόσο για τον ελληνικό τουρισμό, όσο και για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας γενικότερα.

Το «Ελληνικό Πρωινό» κατάφερε μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα της εφαρμογής του να γίνει η γέφυρα ανάμεσα στον Eλληνικό τουρισμό και τα αγνά και μοναδικά προϊόντα της ελληνικής γης.

Δύο είναι βασικοί άξονες ωφέλειας από την εφαρμογή του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» στα ξενοδοχεία.

Πρώτον, το «Ελληνικό Πρωινό» θα αποφέρει μετρήσιμα κέρδη για τα ελληνικά ξενοδοχεία και την οικονομία μας γενικότερα. Αναμένεται να αυξήσει σημαντικά την ελκυστικότητα των ξενοδοχείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, δίνοντας σε αυτά άλλο ένα εργαλείο marketing για την προβολή των ξενοδοχείων τους. 
Παράλληλα, τα ξενοδοχεία που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα μπορούν να απολαύσουν μια επιπλέον προστιθέμενη προβολή που θα προκύψει από τις δράσεις προβολής του Ελληνικού Πρωινού στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις. Στη σημερινή δύσκολη οικονομική περίοδο, ήταν και είναι στρατηγική απόφαση της Διοίκησης του ΞΕΕ να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες που θα έχουν άμεσα οφέλη αφενός στην επιχειρηματική ενημέρωση και αφετέρου στα ίδια τα ταμεία των χειμαζόμενων από την κρίση μελών μας Ελλήνων ξενοδόχων .

Δεύτερον, σε μια εποχή που ο παγκόσμιος τουρισμός κινείται πάνω στις ράγες της μοναδικότητας της τουριστικής εμπειρίας και η τουριστική ανταγωνιστικότητα είναι συνυφασμένη με τον υψηλό βαθμό διαφοροποίησης, το «Ελληνικό Πρωινό», ίσως το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της ελληνικής γαστρονομίας, εμπλουτίζει σημαντικά τις διαστάσεις του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και απαντάει με όρους ποιότητας στο μεγάλο ζητούμενο, που είναι η παροχή στον επισκέπτη εμπειριών με χαρακτήρα μοναδικότητας.

Στην εκδήλωση τιμητικών διακρίσεων του Ελληνικού πρωινού παρέστησαν, η Υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κύριος Αθανάσιος Τσαυτάρης και ο ΓΓ του Υπουργείου Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος. Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος και παραγωγός του SKAI κυρία Χριστίνα Βίδου. 

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την Εκδήλωση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος για το Ελληνικό Πρωινό, στην σελίδα μας στο facebook : https://www.facebook.com/greekbreakfast/

Για περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Ελληνικό Πρωινό επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα http://www.greekbreakfast.gr/ 

                  

3 εκθέσεις φωτογραφίας από το ΕΠΑΛ – το πρόγραμμα


Η Φωτογραφική Ομάδα του ΕΠΑ.Λ. Θήρας σας προσκαλεί στις τρεις εκθέσεις φωτογραφίας που πραγματοποιεί:

1) Την Πέμπτη 13 Ιουνίου στις 21:00 στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Ίδρυμα στα Φηρά.
Διάρκεια: από 13 ως 16 Ιουνίου 2013 με ώρες λειτουργίας 19:00 - 22:00.

2) Την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 21:00 στην κεντρική πλατεία του Πύργου με θέμα "Γαστρονομία".
Διάρκεια: από 20 Ιουνίου ως 10 Σεπτεμβρίου 2013 με ώρες λειτουργίας 10:00 - 14:00 και 18:00 - 22:00.

Την έκθεση διοργανώνει ο Δήμος Θήρας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Εστία Πύργου Καλλίστης» στα πλαίσια της πρωτοβουλίας "2013 Έτος Γαστρονομίας της Σαντορίνης".

3) Την Τετάρτη 26 Ιουνίου στις 21:00 στο χώρο Markezinis Suites Σπύρου Πατηνιώτη στη Μεσαριά με θέμα: "Εικόνες της Μεσαριάς".
Διάρκεια: από 26 Ιουνίου ως 10 Σεπτεμβρίου 2013 με ώρες λειτουργίας 10:00 - 22:00.
Την έκθεση διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαριάς «Ο Άγιος Δημήτριος» στα πλαίσια των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων.

Η φωτογραφική ομάδα, σε συνέχεια της περυσινής πετυχημένης λειτουργίας της, αποτελείται από τμήματα μαθητών και ενηλίκων που παρακολούθησαν Επιμορφωτικά Σεμινάρια Φωτογραφίας, με θέματα «Καλλιτεχνική Φωτογραφία - Τεχνική Φωτογραφίας - Επεξεργασία εικόνας» από τον Οκτώβριο του 2012 ως το Μάιο του 2013.

Εισηγητής και συντονιστής των σεμιναρίων ήταν ο καθηγητής του ΕΠΑ.Λ. Θήρας Σκουλουδάκης Αθανάσιος του κλάδου ΠΕ12.05 Ηλεκτρολόγων με εθελοντική προσφορά.



Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν εκτός σχολικού ωραρίου σε εβδομαδιαία βάση στη Βιβλιοθήκη του ΕΠΑ.Λ. Θήρας με δωρεάν συμμετοχή από τους εκπαιδευόμενους και απευθύνονταν στους μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Θήρας, του ΓΕ.Λ. Θήρας, στους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης της Θήρας, αλλά και στον ευρύτερο πληθυσμό της Σαντορίνης.


Φωτογραφική Ομάδα ΕΠΑ.Λ. Θήρας ΕΠΑ.Λ. Θήρας

καθαρισμός και αποψίλωση δρόμου προς Αρχαία Θήρα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Την Κυριακή 16/06/2013 στις 08:00 , η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Θήρας, η Δημοτική Κοινότητα Καμαρίου, το Εθελοντικό Διασωστικό Σώμα Θήρας και οι Εθελοντές πολίτες της Σαντορίνης, όλοι  μαζί μαζευόμαστε στις στροφές της Αρχαίας Θήρας για να καθαρίσουμε και να αποψιλώσουμε  το δρόμο προς την Aρχαία Θήρα.

Στην προσπάθεια μας αυτή καλούμε κάθε ενεργό πολίτη του τόπου μας που ευαισθητοποιείται σε θέματα περιβάλλοντος να συμμετάσχει μαζί μας.
Τόπος εκκίνησης ορίζεται ο χώρος μπροστά από το ξενοδοχείο Ωρίων. 

Για πληροφορίες σχετικά με την δράση : κ. Μάρκος Καφούρος
Τηλ. 22863 60115
E-mail: dimarxos@1353.syzefxis.gov.gr 

διαρκώς στις πρώτες επιλογές του Τύπου η Σαντορίνη

Ένα ακόμη δημοσίευμα που προτείνει την Σαντορίνη ως ταξιδιωτικό προορισμό φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στον Ελληνικό Τύπο και συγκεκριμένα στην σελίδα www.diakopes.gr

Σύμφωνα με την ανάρτηση,

Από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο, η Σαντορίνη, είναι ένα όνειρο που το βλέπει κανείς με τα μάτια ανοιχτά. Οι πιστοί φίλοι της Σαντορίνης που επισκέπτονται το νησί με πλοίο αισθάνονται κάθε φορά την ίδια σπάνια συγκίνηση, ήδη από τη στιγμή που αρχίζουν να διαγράφονται αχνά οι γραμμές του φημισμένου ηφαιστειογενούς νησιού.

Όσοι πάλι επισκέπτονται τη Σαντορίνη πρώτη φορά αντικρίζουν εκστατικοί τους παραδοσιακούς οικισμούς που απλώνονται στο χείλος της καλντέρας, ενώ η θαλασσινή αύρα τούς συνοδεύει ώς τον Αθηνιό, το βασικό λιμάνι του νησιού.

Ανεβαίνοντας τις φιδωτές στροφές της ορθοπλαγιάς πάνω από τον Αθηνιό, όσοι δε γνωρίζουν από παλαιότερες επισκέψεις τους το νησί παίρνουν απλώς μια πρόγευση αυτού που πρόκειται να ακολουθήσει. Φθάνοντας ύστερα από λίγο στα Φηρά, την πρωτεύουσα της Σαντορίνης, έχουν πλέον τη δυνατότητα να απολαύσουν τη μαγευτική θέα στην καλντέρα, τη Νέα και την Παλαιά Καμένη, τη Θηρασιά.
Τότε μόνο συνειδητοποιούν ότι η φύση δημιούργησε και ο άνθρωπος έχτισε εκεί όπου η θέα κόβει την ανάσα.

η Μαρίζα Κωχ στο Λουτρό των Αέρηδων στην Πλάκα

Το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και το σωματείο «Οι φίλοι του ΜΕΛΤ» (ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ  ΤΕΧΝΗΣ ) παρουσιάζουν την Μαρίζα Κωχ
…..και πάλι από την αρχή.

Η Μαρίζα Κωχ, τα Σαββατόβραδα του Ιουνίου (15, 22 και 29) στις  9.00 μ.μ., στην ταράτσα του Λουτρού των Αέρηδων στην Πλάκα, κάτω από το φως της Ακρόπολης, σε τραγούδια δικά της και περάσματα από τις μουσικές των άλλων...

Μαζί της,  ο Γιώργος Σαλβάνος  - πιάνο,  η Τζένη Ντούρου κρουστά – τραγούδι,  η Κλεοπάτρα Βάγια  - ταμπουρά και ο Ηλίας Βαμβακούσης, τραγούδι – ούτι.

Κρατήσεις θέσεων - Πληροφορίες: 210 32 44 340 (Καθημερινά, εκτός Τρίτης, 9.00 – 15.00)
Το κρασί προσφέρει η Santo Wines.

“διαδρομή” από τον Ηλία Βαμβακούση

“Διαδρομή” ονομάζεται το τραγούδι του νεαρού μουσικού Ηλία Βαμβακούση -με καταγωγή από την Σαντορίνη, οπώτε και η αναφορά σε αυτήν τη σελίδα- με το οποίο, μεταξύ άλλων, ξεκινά τα πρώτα του βήματα στον χώρο.

Πρόκειται για μια τρυφερή και αισιόδοξη μπαλάντα, με επίκαιρο στοίχο που αναφέρεται στις .. αναζητήσεις του δημιουργού της, αλλά και της σημερινής νεολαίας.
 Το τραγούδι υπάρχει την ολοκληρωμένη του δουλειά με τίτλο "Κάποια μέρα"
που κυκλοφορεί από την antelma music.

Μουσική - στίχοι : Ηλίας Βαμβακούσης
Φωνητικά : Ηλίας Βαμβακούσης, Ιωάννα Ρεβίθη

Το τραγούδι μπορείτε να το ακούσετε εδώ :

προκύρηξη θέσης ναυαγοσώστη από το Λιμενικό Ταμείο Θήρας

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας πρόκειται να προχωρήσει στην σύναψη σύμβασης παροχής Υπηρεσιών για την Ναυαγοσωστική κάλυψη της παραλίας του Μονόλιθου  προϋπολογιζόμενης δαπάνης 3.000,00 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. , για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους εγγράφως έως την 20 Ιουνίου  2013 ημέρα Τρίτη  και ώρα 14:00.

Πληροφορίες : Αργυρός Αντώνιος  τηλ. 2286028362.

με επιτυχία η ασκήσεις ασφαλείας του Λιμενικού Ταμείου Θήρας

Την Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας πραγματοποίησε με επιτυχία και για πρώτη φορά, Άσκηση Ασφαλείας επί Χάρτου για τις Λιμενικές Εγκαταστάσεις «Αθηνιός» και «Όρμος Φηρών», σύμφωνα με σχετική απαίτηση της ισχύουσας νομοθεσίας.

Από τα βασικότερα συμπεράσματα της άσκησης, η οποία είχε ένα πολύ απαιτητικό αλλά ρεαλιστικό σενάριο, ήταν η καλή οργάνωση, προετοιμασία και ετοιμότητα τόσο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας όσο και των συμμετεχόντων Κρατικών Αρχών και Υπηρεσιών παροχής βοήθειας, όπως του Λιμεναρχείου Θήρας, του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, της Διοίκησης της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θήρας, του Πυροσβεστικού Κλιμάκιου Θήρας, της Ένωσης Λεμβούχων Θήρας και του Εθελοντικού Διασωστικού Σώματος Θήρας.

Στο πλαίσιο διεξαγωγής της άσκησης, αναλύθηκαν βασικά στοιχεία της υφιστάμενης κατάστασης των δύο προαναφερθέντων λιμενικών εγκαταστάσεων, της προετοιμασίας και της ετοιμότητας στην αντιμετώπιση μιας έκτακτης ανάγκης, ενώ αναφέρθηκαν και επιπλέον απαιτούμενες ενέργειες και διαδικασίες, οι οποίες θα συμβάλλουν στη βελτίωση και αναβάθμιση του συστήματος αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Σημαντικότερη επίτευξη για την αντιμετώπιση μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης, παραμένει η αμέριστη συνεργασία και λειτουργία όλων των εμπλεκομένων Αρχών και Υπηρεσιών, ως μία ενιαία ομάδα, με απόλυτο συντονισμό και αποτελεσματικότητα. Αυτός ήταν, είναι και θα είναι ο αδιάλλακτος στόχος των ασκήσεων και των γυμνασίων ασφαλείας, τα οποία για πρώτη φορά αναπτύχθηκαν εξονυχιστικά και συζητήθηκαν συλλογικά. Αναμφισβήτητα, οι ασκήσεις πραγματικού χρόνου και τα γυμνάσια, που θα πραγματοποιηθούν τους προσεχείς μήνες, θα συμβάλλουν δραστικά στην προετοιμασία μίας ολοκληρωμένης και πλήρως συντονισμένης αντιμετώπισης μίας κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, με πεδίο εφαρμογής τις λιμενικές εγκαταστάσεις του λιμένα Αθηνιού και του όρμου των Φηρών της ν. Θήρας.

Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου στους εκπροσώπους των Κρατικών Αρχών και Υπηρεσιών παροχής βοήθειας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, το προσωπικό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας για την ενεργή και πολύτιμη συμμετοχή του, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Λ.Τ.Θ. για την αμέριστη συμπαράστασή τους, καθώς και τους Συμβούλους Ασφαλείας της ΑΒΙΑΜΑΡ ΕΠΕ, για την επιτυχή οργάνωση και πραγματοποίηση της εν λόγω Άσκησης Ασφαλείας. 
Τέλος, σε όλους όσους προσκαλέστηκαν αλλά δυστυχώς, δεν παρευρέθηκαν στη συνάντηση αυτή, εύχομαι και προσεύχομαι, οι ασκήσεις αυτές να παραμείνουν "στα χαρτιά" και να μη γίνουμε ποτέ μάρτυρες μιας πραγματικής κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.

Ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Θήρας, Δαρζέντας Γεώργιος 

ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για τις 14.6 δημοπρασία των παραλιών του Δήμου Θήρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δημοτικής Επιχείρησης ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε.,

Ανακοινώνετε ότι ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ η φανερή, πλειοδοτική και προφορική δημοπρασία για την εκμίσθωση θέσεων αιγιαλού εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θήρας και αρμοδιότητας της ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε., η οποία είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί την Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013.

Αιτία της ακύρωσης, είναι η άρνηση της Κτηματικής Υπηρεσίας Κυκλάδων να παρέχει την σύμφωνη γνώμη της, λόγω της μη τήρησης των προβλεπόμενων αποστάσεων μεταξύ των προς εκμίσθωση θέσεων.

Για πληροφορίες Βάιλας Γιώργος                 
                                                                         
Τηλ. : 22860-23021, Fax  : 22860-23031
E-mail : geothira@1353.syzefxis.gov.gr

14-15.6 στην Λέρο το φετινό ετήσιο τακτικό συνέδριο της Π.Ε.Δ. Ν. Αιγαίου

Το Σάββατο και την Κυριακή 14 και 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το φετινό Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Π.Ε.Δ. (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με την πρόσκληση του προέδρου του οργάνου Ευστάθου Κουσουρνά, Δημάρχου Ρόδου.

Απο τα σημαντικότερα θέματα που αναμένεται να απασχολήσουν το φετινό συνέδριο είναι η υποχρηματοδότηση και γενικότερα οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ο.Τ.Α. σε συνδυασμό με το ολοένα και πιο «πιεστικό» και περιοριστικό πλαίσιο λειτουργίας τους.

Συριζα Θήρας – ανακοίωση για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Η Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θήρας καταγγέλλει με αγανάκτηση την πρωτοφανή στα ιστορικά χρονικά πραξικοπηματική απόφαση της τρικομματικής συγκυβέρνησης να σιγήσει σε εθνική και παγκόσμια εμβέλεια τη συχνότητα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους χιλιάδες εργαζόμενους της ΕΡΤ, που εν είδει πειραματόζωου πληρώνουν πρώτοι τις μαζικές απολύσεις στο δημόσιο με την υπογραφή κυβέρνησης και τρόικας. Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε δίπλα τους με αγωνιστική διάθεση, με στόχο να ανατραπούν τα σχέδια της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής του Αντώνη Σαμαρά και των εταίρων του.

Η δημόσια Ραδιοτηλεόραση θα παραμείνει ανοικτή για τον ελληνικό λαό  μέσα από το δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων και όλων μας.

Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σύρου - ανακοίωση για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

«η ΕΡΤ δεν ανήκει στη κυβέρνηση, αλλά στον ελληνικό λαό»

Η μνημονιακή κυβέρνηση συνεχίζοντας τον ακροδεξιό μονόδρομό της, προχώρησε σε μια ακόμη πραξικοπηματική ενέργεια εκδίδοντας πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης και την άμεση απόλυση των 2.600 εργαζόμενων σε αυτή. Οι ενέργειες αυτές θυμίζουν βασιλικά διατάγματα και διατάγματα της χούντας της μορφής «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» και παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Η δημόσια ΕΡΤ είναι αναγκαία για την κυβέρνηση όταν παίζει το ρόλο του «προπαγανδιστή» του έργου της και όχι όταν εκπληρώνει το σκοπό της σαν ένας ανεξάρτητος και αξιόπιστος οργανισμός στην υπηρεσία της πολυφωνικής ενημέρωσης και του πολιτισμού.
Η εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνηση έχει σαν στόχο:
•           την απόλυτη φίμωση και σιγή οποιασδήποτε φωνής αντίστασης απέναντι στο ξεπούλημα κάθε δημόσιου αγαθού,
•           την διάλυση όλων των δημοσίων υπηρεσιών
•           την κατάργηση των κοινωνικών δικαιωμάτων
•           την επιβολή τηλεοπτικής αποβλάκωσης για εύκολη χειραγώγηση του λαού που φτωχοποιείται, με κατευθυνόμενες πληροφορίες που συμφέρουν το καθεστώς.
Όμως η ΕΡΤ δεν ανήκει στη κυβέρνηση για να καταργείται με ένα αντισυνταγματικό (κατά γενική ομολογία) διάταγμα. Φτάνει πια η διάλυση του κράτους και των δημόσιων οργανισμών και υπηρεσιών και η εκχώρηση των πάντων σε ιδιώτες, πιστοί στα κελεύσματα και τις εντολές της τρόικας. Στα σχέδια της κυβέρνησης του αυταρχισμού και των ΜΑΤ πρέπει να αντιταχθούμε προβάλλοντας την προοπτική της αναβάθμισης της δημόσιας τηλεόρασης που να ανταποκρίνεται στο ρόλο της και τις απαιτήσεις της κοινωνίας. Η εποχή των ήρεμων μεταβάσεων έχει τελειώσει. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει. Καλούμε το λαό της Σύρου να αντισταθεί με κάθε τρόπο.

Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σύρου


Ν. Συρμαλένιος - ανακοίωση για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση σίγησε… Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για σιωπή…

Επιτέλους … απολύονται οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ για να έρθουν γιατροί στα νησιά, να στελεχωθούν οι δημοτικές υπηρεσίες των ακριτικών νησιών…
Επιτέλους … θα απαλλαγούμε από το επονείδιστο, απαράδεκτο «χαράτσι» των ανταποδοτικών 4 ευρώ για την ΕΡΤ που βαρύνει μηνιαία τον λογαριασμό της ΔΕΗ και μας καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο έως αδύνατο να ανταποκριθούμε στην αποπληρωμή του «συνταγματικού», καθ΄ όλα νόμιμου και δημοσιονομικά δίκαιου Ειδικού Τέλους Ακινήτων.

Όλα αυτά δεν αποτελούν απλώς μια σκηνή από ένα έργο παραλογισμού του οποίου είμαστε θεατές, με πρωταγωνιστές την συγκυβέρνηση και εκφωνητή τον Σίμο Κεδίκογλου. Είναι κάτι πολύ περισσότερο, που όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες οφείλουν να δουν και να μη μείνουν πλέον απαθείς.

Σε συνέχεια του ξηλώματος του δημόσιου τομέα, της αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων, της απαξίωσης του ίδιου του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος, του ευτελισμού τού συντάγματος, η εκλεγμένη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, προχωρά με απόλυτα συμβολικό τρόπο -με το κλείσιμο ενός διακόπτη και τις μονάδες καταστολής εν δράσει- και στη σίγαση του δημόσιου φορέα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του ελληνικού λαού, επικαλούμενη τη «σκανδαλώδη» λειτουργία της, που αυτοί και μόνο αυτοί έστησαν και χρησιμοποίησαν, αυτοί που ακόμα και τώρα συνέχιζαν να διορίζουν τους «δικούς» τους, που μοίραζαν τις διαφημίσεις στα ιδιωτικά κανάλια, από τα οποία δεν απαιτούσαν ούτε καν το αυτονόητο, να λειτουργούν δηλαδή με νόμιμη άδεια.

Λέξεις όπως «εξορθολογισμός», «εξυγίανση», «διαφάνεια», «αξιολόγηση» που εκστομίζονται κατά ριπάς καθημερινά από τα στόματα των «υπεύθυνων» συγκυβερνόντων που «σώζουν» τη χώρα -βουτηγμένοι οι ίδιοι στη διαπλοκή και τη διαφθορά-  δεν μπορούν να εξωραϊσουν τη συνταγματική εκτροπή και τις φασίζουσας προέλευσης πολιτικές αποφάσεις.

Μια κυβέρνηση που δίνει την εξουσία στον «ιδιοκτήτη» πλέον της ΕΡΤ κ. Στουρνάρα, να αποφασίζει και να διατάσσει, να κατεβάζει πομπούς, να διακόπτει ηλεκτρικό ρεύμα και τηλεφωνικές γραμμές, πρέπει να απολυθεί τώρα.
Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για σιωπή, ψηφίσματα και επιστολές. Δεν είναι μόνο οι χιλιάδες εργαζόμενοι που θα μείνουν άνεργοι, είναι η δημοκρατία που κινδυνεύει και αυτή δεν «βολεύεται» με καμία … αποζημίωση. Πρέπει όλοι να πάρουμε θέση.

αντίθετη στο κλείσιμο της ΕΡΤ η Π.Ε.Δ. Ν. Αιγαίου

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της,

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κο Σαμαρά Αντώνη, σχετικά με το «Κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ.», έστειλε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου.

Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας αναφέρει τα εξής:   

«Ως πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, εκφράζω την έντονη διαμαρτυρία  και δυσαρέσκεια των αιρετών και των κατοίκων των Κυκλάδων, για την αιφνιδιαστική και παράλογη απόφαση της Κυβέρνησης, να κλείσει την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, οδηγώντας στην ανεργία πλέον των 2.500 εργαζομένων σε αυτήν, και στην διακοπή της σημαντικότερης φωνής ενημέρωσης για την ελληνική περιφέρεια.
Η Ε.Ρ.Τ. παρά τις όποιες αδυναμίες της, για τις οποίες υπεύθυνοι και υπόλογοι είναι οι μέχρι σήμερα διοικούντες σε αυτήν, οι οποίοι μάλιστα προέρχονται από τη σημερινή Κυβέρνηση, ήταν και να είστε βέβαιοι ότι θα αγωνιστούμε με κάθε μέσο για να είναι, η κύρια φωνή ενημέρωσης, σε πανελλαδικό επίπεδο όλων των θεμάτων που αφορούν την ελληνική περιφέρεια και ειδικότερα τη νησιωτική.
Παράλληλα η Ε.Ρ.Τ. μέσω των πολιτιστικών, κοινωνικών και θρησκευτικών εκπομπών της, έδινε τη δυνατότητα ανάδειξης όλων εκείνων των πολιτισμικών στοιχείων που χαρακτηρίζουν τις τοπικές μας κοινωνίες.
Η ιδιωτική τηλεόραση έχει  και αυτή τη δική της συμβολή, ωστόσο το προσφερόμενο πρόγραμμά της, στοχεύει περισσότερο σε παραγωγή εκπομπών που έχουν «εμπορικό αντίκρισμα». Δεν αναδεικνύουν θέματα που άπτονται της περιφέρειας.
Ο ρόλος της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας είναι αναντικατάστατος και για το λόγο αυτό καλούμε την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφασή της και παράλληλα να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, για έναν ουσιαστικό εκσυγχρονισμό της Ε.Ρ.Τ. , ο οποίος θα αναβαθμίσει το παρεχόμενο έργο της Ε.Ρ.Τ. , προς όφελος της πολύπλευρης ενημέρωσης και της ανάδειξης των πολιτισμικών στοιχείων της χώρας μας».                                               



αποχώρηση περιφερειακών συμβούλων της παράταξης «πολίτες κόντρα στον καιρό» κατά την εξέλιξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Άνδρο

Το Περιφερειακό Συμβούλιο (13.6.2013) στην Άνδρο, συνεδρίασε με την παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου.

Πριν την τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξής μας «Πολίτες κόντρα στον Καιρό»,  Παύλος Χρυσαφίδης και Νεκτάριος Σαντορινιός, αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης, η οποία με πραξικοπηματικό τρόπο έκλεισε τη δημόσια τηλεόραση,  φιμώνοντας τη δημοκρατία στον τόπο μας και απολύοντας 2690 εργαζόμενους.




συνάντηση Υπ. Εργασίας με την ΚΕΔΕ

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων κ. Άννα Δαλλαπόρτα, συναντήθηκαν με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) όπου συζητήθηκαν τα θέματα της χρηματοδότησης των κοινωνικών προγραμμάτων και δομών των δήμων, καθώς και το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ανέργων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κωνσταντίνος Ασκούνης , ο γενικός γραμματέας κ. Απόστολος Κοιμήσης καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Βλάσσης Σιώμος, κ. Δημήτριος Μαραβέλιας, κ. Γεώργιος Ιωακειμίδης και ο κ. Συμεών Δανιηλίδης.

Ο υπουργός ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ ότι βρέθηκε λύση στο πρόβλημα της χρηματοδότησης του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής» (βρεφονηπιακοί σταθμοί, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών κ.λ.π.) καθώς και για την πορεία του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας μετά τη συνάντηση:
«Κράτος και Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τη στήριξη της εθνικής προσπάθειας που στόχο έχει να ξεπεράσουμε την κρίση. Με την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου πόρου για την ενίσχυση της απασχό¬λησης, τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, την κοινωνική και οικονομική ανάταξη της χώρας.

 Σήμερα, στο επίκεντρο της συνεργασίας μας με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας βρέθηκε η ελληνική οικογένεια. Για εμάς, ως κυβέρνηση, το θέμα της χρηματοδότησης των βρεφονηπιακών σταθμών είναι ένα μείζον ζήτημα για το οποίο για μια ακόμη φορά και εφέτος καταφέραμε να βρούμε λύση. Διασφαλίστηκαν πόροι ύψους 150 εκατ. ευρώ και θα  ωφεληθούν πάνω από 60.000 οικογένειες.

Παράλληλα, ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για το έργο που αφορά την κοινωφελή εργασία. Το πρόγραμμα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό και το στη¬ρίξαμε από την πρώτη στιγμή. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δράσεων για την αντιμετώπιση της ανεργίας αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Ένα από τα κεντρικά ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η εξεύρεση πόρων. Γι’ αυτό και προχωρήσαμε στη σχετική συνάντηση με συναρμόδιους υπουργούς, για την εξεύρεση πόρων από άλλα επιχειρησιακά προγράμματα. Ήδη, έχει αποσταλεί και σχετική επιστολή προς τους αρμόδιους επιτρόπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την έγκριση της μεταφοράς πόρων και τις επόμενες ημέρες αναμένουμε απάντηση». 

εισήγηση του Παναγιώτη Ρήγα σε εκδήλωση για την συνταγματική αναθεώρηση

Εισήγηση σε συνάντηση με θέμα : Συνταγματική Αναθεώρηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματοποίησε ο βουλευτής Κυκλάδων του Πασοκ Παναγιώτης Ρήγας, σε εκδήλωση που οργάνωσαν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO), η Ένωση Ελλήνων Συνταγματολόγων και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, την Δευτέρα 10 Ιουνίου.

Ο κύριος Ρήγας αφού αναφέρθηκε στα αναγκαία πολιτικά χαρακτηριστικά της αναθεώρησης, επικεντρώθηκε στις θεσμικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται ώστε, η συνταγματική αναθεώρηση να αναδείξει την Αυτοδιοίκηση ως έναν ισχυρό πολιτικό θεσμό, με ουσιαστική συμβολή στην αναζωογόνηση του πολιτικού συστήματος και στην ανασυγκρότηση της χώρας.

Στην εισήγησή του με θέμα «Αναθεώρηση του Συντάγματος: Όργανα του Κράτους και Λειτουργία του Πολιτεύματος», ο κ. Ρήγας μεταξύ άλλων ανέφερε οτι, 

Η συμπλήρωση της πενταετίας από την προηγούμενη προβληματική και ατελή αναθεώρηση του Συντάγματος αναζωπύρωσε τον δημόσιο διάλογο γύρω από το θέμα της επόμενης αναθεώρησης. Βέβαια το κοινωνικό-πολιτικό περιβάλλον μέσα στο όποιο διεξάγεται σήμερα ο διάλογος αυτός δεν έχει  καμιά ομοιότητα με αντίστοιχες περιόδους του παρελθόντος τουλάχιστον από την μεταπολίτευση και έπειτα.
Γιατί αν στο παρελθόν οι συνταγματικές αναθεωρήσεις υπηρετήσαν σε μεγάλο βαθμό σκοπιμότητες της δεδομένης πολιτικής συγκυρίας, σήμερα στόχος της αναθεώρησης πρέπει να είναι κυριολεκτικά, η επαναδιατυπώσει των όρων λειτουργίας της χώρας

Στην Ελλάδα της πρωτόγνωρης και πολύμορφης κρίσης, η αναθεώρηση του Συντάγματος δεν αποτελεί πανάκεια, αναμφίβολα όμως αποτελεί πρόκληση και ευκαιρία την οποία οφείλουμε να αξιοποιήσουμε με την μεγίστη δυνατή σοβαρότητα και  υπευθυνότητα. Περιθώρια για μικροκομματικά παιχνίδια με το Σύνταγμα δεν υπάρχουν.

Εν τέλει οφείλουμε να προσπαθήσουμε ώστε η αναθεώρηση του Συντάγματος να επισφραγίζει μια νέα κοινωνική και πολιτική συμφωνία. Είναι προφανές ότι σε συνθήκες γενικευμένης κρίσης με τεράστιο έλλειμμα εμπιστοσύνης στους πολιτικούς και συνταγματικούς θεσμούς και με την αμφισβήτηση να αγγίζει τον ίδιο τον πυρήνα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, το εγχείρημα μια συναινετικής και υπεύθυνης αναθεώρησης είναι εξαιρετικά δύσκολο.
Η δυσκολία όμως αυτή δεν πρέπει να επιτρέψει τις λύσεις ευκολίας και να αποτρέψει τις βαθιές θεσμικές τομές. Το αναθεωρημένο Σύνταγμα πρέπει να συμβάλει στην υπέρβαση της κρίσης και στην ανάκαμψη της χώρας, ώστε η Ελλάδα να γίνει ένα κανονικό κράτος

Ο διαθεσμικός διάλογος και ο ανοικτός διάλογος με τους πολίτες πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί. Η Συνταγματική αναθεώρηση, ριζοσπαστική ως προς τον χαρακτήρα, οφείλει να ενσωματώνει και να υπηρετεί τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο.

ανακοίνωση του ΕΠΑΜ Θήρας για τη πρωτοβουλία του Μητροπολίτη για το νέο νοσοκομείο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Στις 06 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιου, συνάντηση των φορέων της Σαντορίνης για να συζητηθεί το θέμα του νέου Νοσοκομείου.
Εκπρόσωπος του ΕΠΑΜ Θήρας δε συμμετείχε στη συνάντηση γιατί δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί και την ώρα της συνάντησης (10:00 το πρωί) βρισκόμασταν στις δουλειές μας.
Παρακολουθήσαμε, ωστόσο, τη συνάντηση από το βίντεο 3 ωρών που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

1.     Το νοσοκομείο ΔΕΝ είναι επιχείρηση ώστε να ζητάμε να είναι κερδοφόρο. Η υγεία είναι δικαίωμα των πολιτών και κάθε ευνομούμενο κράτος οφείλει να παρέχει υπηρεσίες δωρεάν υγείας ανεξάρτητα από το οικονομικό κόστος. Βέβαια, σε λίγο θα μας πουν ότι και τα σχολεία μας πρέπει να είναι κερδοφόρα ώστε να τα ιδιωτικοποιήσουν και αυτά. Έχουν στόχο να οδηγήσουν εμάς και τους παππούδες μας στο θάνατο δίνοντας μας επίδομα των 360€ αντί για σύνταξη και αναγκάζοντάς μας να πληρώνουμε και για τις πιο απλές εξετάσεις και τα παιδιά μας να τα κάνουν σκλάβους αφού η μόρφωση θα θεωρείται προνόμιο των πλουσίων.

Εμείς, ως ΕΠΑΜ Θήρας, λέμε στα νεοφιλελεύθερα “σαΐνια” ότι δεν θα περάσουν τα σχέδια τους και
καλούμε τον ελληνικό λαό να συνειδητοποιήσει το πατριωτικό του καθήκον και να σηκώσει ανάστημα.

2.     Ο ακαδημαϊκός Χαράλαμπος Ρούσσος, ως εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας, συμμετείχε από την αρχή στις συζητήσεις με την ΑΕΜΥ ΑΕ και τον εκάστοτε Υπουργό Υγείας. Στη πρόσφατη ενημέρωση “κεκλεισμένων των θυρών”, που έγινε στις Σαντορίνη στις 13 Απριλίου, τάχθηκε υπέρ της ιδιωτικοποίησης του νοσοκομείου. Σε τότε ερώτηση μας για το ποιο λόγο ο ιδιώτης θα πρέπει να έχει το 51% της διοίκησης, μας απάντησε γιατί ο ιδιώτης “ξέρει” να προσλαμβάνει γιατρούς και νοσοκόμες. Θέλουν, λοιπόν, να χαρίσουν το νοσοκομείο σε έναν διευθυντή προσωπικού! Το Δημοτικό Συμβούλιο από την άλλη είναι υπέρ του Δημόσιου χαρακτήρα του νοσοκομείου. Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, ότι υπάρχει διάσταση απόψεων του Δήμου Θήρας και του εκπροσώπου του. Τι έκαναν γι αυτό ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο; Ανανέωσαν την εντολή εκπροσώπησης στο Χαράλαμπο Ρούσσο ώστε να συνεχίσει να συμμετέχει στις συζητήσεις.

Εμείς, ως ΕΠΑΜ Θήρας, λέμε συγχαρητήρια στον Δήμαρχο και του Δημοτικούς Συμβούλους για τη νηπιακή κριτική και πολιτική σκέψη τους.

3.     Η Εκκλησία χάρισε το οικόπεδο και οι φορολογούμενοι πολίτες έβαλαν 14.000.000 ευρώ. Ο ιδιώτης τι θα βάλει; ΤΙΠΟΤΑ! Επαναλαμβάνουμε ότι ο Χαράλαμπος Ρούσσος είπε πώς ο ιδιώτης είναι ειδικός στο να προσλάβει το κατάλληλο ιατρικό προσωπικό και άρα αυτό θα κάνει. Η κυβέρνηση, λοιπόν, θέλει να δώσει τη διοίκηση του νοσοκομείου σε κάποιον ο οποίος “ξέρει” να προσλαμβάνει προσωπικό. Ο Δήμαρχος Θήρας Νικόλαος Ζώρζος, από τη πλευρά του,  με το πρόσχημα μειωμένης χρηματοδότησης και την αδυναμία πρόσληψης προσωπικού ιδιωτικοποιεί τις υπηρεσίες του Δήμου. Ξεκίνησε με τη καθαριότητα και αποκομιδή απορριμμάτων και συνεχίζει με την ιδιωτικοποίηση του πάρκινγκ της Οίας και κάθε διαθέσιμου δημοτικού ακινήτου. Δήλωσε, άλλωστε, ότι ο Δήμος δε θα συμμετέχει ως εταίρος στη διαχείριση του νοσοκομείου. Δεν τον ενδιαφέρει να ελέγχει το νοσοκομείο. Απλά θα δίνει οικονομική βοήθεια. Το αν θα τη δώσει ως “δωράκι” και στον ιδιώτη, δε μένει παρά να το δούμε.


Εμείς, ως ΕΠΑΜ Θήρας, λέμε ότι ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ σημαίνει, όπως λένε και οι λέξεις, να κάνεις ότι μπορείς για το τόπο σου δίχως να στηρίζεσαι στην κρατική επιχορήγηση.
Όποιος δε μπορεί τότε είναι καλύτερα ΤΩΡΑ να πάει σπίτι του.

4.     Θα πάει αντιπροσωπεία της Σαντορίνης να συζητήσει με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο. Ποιον Υπουργό; Αυτόν που ακολουθεί ως νέος δωσίλογος τις εντολές των ξένων τοκογλύφων δανειστών. Αυτόν που έχει ψηφίσει τα Μνημόνια και τις Δανειακές Συμβάσεις εμποδίζοντας τη γέννηση νέων Ελλήνων και οδηγώντας στην απόγνωση και την αυτοκτονία άλλων τόσων. Αυτόν που ξεπουλά τη πατρίδα μας κομμάτι-κομμάτι σε επενδυτικά κοράκια. Αυτόν που κλείνει τα νοσοκομεία και ευθύνεται καθημερινά για το θάνατο εκατοντάδων συνανθρώπων μας. Και τι περιμένουν να τους πει ο “υπουργός”; Θα ρωτήσει τον Γερμανό διορισμένο ελεγκτή προϊστάμενο του. Και για του λόγου το αληθές καλούμε την αντιπροσωπεία να βιντεοσκοπήσει ή να κρατήσει πρακτικά από τη συνάντηση και να απαιτήσει τη δημοσιοποίηση τους ώστε ο κάθε πολίτης να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Το ΕΠΑΜ Θήρας υποστηρίζει ότι λύση υπέρ της πλειοψηφίας του Θηραϊκού λαού, θα δοθεί με την ίδια τη συμμετοχή του λαού στις διαδικασίες και στις αποφάσεις.

5.     Αναφέρθηκε συχνά στη συνάντηση η έννοια Δημόσιος χαρακτήρας. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει να λειτουργεί το νοσοκομείο όπως τα Δημόσια νοσοκομεία; Και πώς λειτουργούν αυτά; Γνωρίζει κάποιος; Αν δεν πληρώνουμε και τη διοίκηση την έχει ιδιώτης, τότε το νοσοκομείο θα είναι Δημόσιου χαρακτήρα;

Εμείς, ως ΕΠΑΜ Θήρας, λέμε ότι Δημόσιος χαρακτήρας είναι όταν μπορεί ο κάθε πολίτης να ελέγξει το νοσοκομείο.
Όταν μπορεί να ελέγξει το που πήγε και το παραμικρό ευρώ που έδωσε.
Όταν μπορεί να ελέγχει τα δημοσιοποιημένα πρακτικά των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.
Όταν μπορεί να ελέγχει τη λειτουργία του με κληρωτούς λαϊκούς ελεγκτές.
Όταν μπορεί να συμμετέχει ο πραγματικός Δήμος, δηλαδή όλοι εμείς, στη διοίκηση.
Όταν μπορεί να ανακαλεί τους εκπροσώπους του στη διοίκηση όταν αυτοί δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του.

6.     Πουθενά δεν αναφέρθηκε στη συνάντηση η πιθανή κατάργηση της ΑΕΜΥ ΑΕ και  η μεταφορά της στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Έθνος της Κυριακής, 28/04/2013). Όλοι οι εκπρόσωποι της Σαντορίνης προκρίνουν τη λύση της ΑΕΜΥ ΑΕ για τη διοίκηση του νοσοκομείου. Έχουν εναλλακτικό σχέδιο; ΟΧΙ! Αλλά ακόμα και αν η ΑΕΜΥ δεν καταργηθεί, τι θα συμβεί με το διακριτό τιμολόγιο υπηρεσιών που σκοπεύει να επιβάλει στους ανέργους; Τι θα συμβεί όταν ο ΕΟΠΥΥ σταματήσει να πληρώνει την ΑΕΜΥ;

Εμείς, ως ΕΠΑΜ Θήρας, λέμε ότι όποιος μιλά για την ΑΕΜΥ ΑΕ τότε μιλά και για ιδιώτη και θα λογοδοτήσει αργά ή γρήγορα στο Θηραϊκό λαό.

7.     Αναφέρθηκε το θέμα της χρηματοδότησης του νέου νοσοκομείου. Είναι πλέον σαφές ότι ό,τι πληρώνουμε στα ασφαλιστικά ταμεία και στην εφορία πηγαίνουν στους δανειστές τοκογλύφους. Πώς να βρεθούν χρήματα για τα σχολεία και τα νοσοκομεία; Η νομική υπόσταση του ελληνικού κράτους έχει καταλυθεί και αποτελούμε πλέον μια δουλοπαροικία χρέους.

Εμείς, ως ΕΠΑΜ, λέμε ότι μόνο με Εθνικό Κρατικό Νόμισμα μπορεί να εξασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση.
Όσοι συνεχίζουν να εξυμνούν το ευρώ και να αναζητούν λύσεις εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης παραπλανούν το λαό και τον οδηγούν σε ακόμα πιο σκοτεινές εποχές.


Φωνάζουμε στο Θηραϊκό λαό ότι λύση μπορεί να δώσει μόνο αυτός αυτοπροσώπως. Ότι δε μπορεί να βασίζεται στους ίδιους και ίδιους που, με τη μία ή την άλλη ιδιότητα, ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση. Ότι πρέπει να ξεφορτωθεί μια και καλή τους πολιτικάντες, τους δωσίλογους και τους προδότες. Ότι πρέπει να αγωνιστεί για τη Πατρίδα του όπως έκανε πολλές φορές στην ιστορία του. Και ότι ο αγώνας θα είναι σκληρός και δίχως επιστροφή. Εμείς, ως ΕΠΑΜ, δίνουμε τη μάχη καθημερινά ενάντια σε αυτούς που προκαλούν σύγχυση, που παραπλανούν και που εξαπατούν το λαό μας.

Θήρα, 12/06/2013
Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ) Θήρας 

λουκέτα στις εφορίες 20 νησιών (4 εκ των οποίων στις Κυκλάδες)

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή,

Κλείνουν ακόμα 20 εφορίες και 45 τμήματα ελέγχου των ΔΟΥ στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του φοροεισπρακτικού και φοροελεγκτικού μηχανισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, από την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιουνίου αναστέλλεται η λειτουργία 6 εφοριών σε νησιά, ενώ οι υπόλοιπες 14 εφορίες θα ενοποιηθούν την 1η Σεπτεμβρίου. Με τον τρόπο εκπληρώνεται η μνημονιακή υποχρέωση για λειτουργία 120 ΔΟΥ σε όλη τη χώρα εντός του 2013, έναντι των 290 ΔΟΥ που λειτουργούσαν το 2011.
Ηδη κατά την πρώτη φάση του σχεδίου ενοποίησης τον Οκτώβριο του 2012 είχε ανασταλεί η λειτουργία 47 ΔΟΥ και κατά τη δεύτερη φάση του σχεδίου ενοποίησης τον Ιανουάριο του 2013 είχε ανασταλεί η λειτουργία 51 ΔΟΥ.

Οι έξι εφορίες για τις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία τους είναι: οι ΔΟΥ Σαλαμίνας (εντάσσεται στη ΔΟΥ Ε΄ Πειραιά), Κυθήρων (ΔΟΥ Α΄ Πειραιά), Θάσου (ΔΟΥ Καβάλας), Παξών (εντάσσεται στη ΔΟΥ Κέρκυρας), Ιθάκης (ΔΟΥ Αργοστολίου) και Λέρου (εντάσσεται στη ΔΟΥ Κω). Η επιλογή των ΔΟΥ που κλείνουν έγινε με κριτήριο τη μικρή απόσταση από τη στεριά (Σαλαμίνα και Θάσος) ή τον μικρό αριθμό συναλλαγών που διενεργούν με πολίτες.
Την 1η Σεπτεμβρίου θα κλείσουν οι ΔΟΥ Αίγινας, Λήμνου, Πόρου, Αγ. Κήρυκου, Σκοπέλου, Υδρας, Σκιάθου, Σπετσών, Κέας, Ανδρου, Τήνου, Καρπάθου, Καλύμνου και Μήλου.

Σε κάθε μια από αυτές τις ΔΟΥ που αναστέλλεται η λειτουργία τους, ιδρύεται ένα Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ), το οποίο λειτουργεί ως ένα Φορολογικό ΚΕΠ σε κτίρια των ΟΤΑ. Στα ανωτέρω γραφεία οι πολίτες μπορούν να διεκπεραιώνουν κάθε εργασία, για την οποία προσέρχονταν μέχρι σήμερα στις ΔΟΥ.

Ταυτόχρονα, προχωρά στην ενοποίηση των σημείων ελέγχου των ΔΟΥ ολόκληρης της χώρας. Από την 1η Ιουλίου θα λειτουργούν 65 σημεία ελέγχου με ενοποίηση και συνένωση των Γραφείων – Τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού των ΔΟΥ σε μεγαλύτερες και πιο παραγωγικές μονάδες.


Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2013

εκδήλωση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας για την συμπλήρωση 3 χρόνων από την έναρξη του προγράμματος “Ελληνικό πρωινό”

Σύμφωνα με δημοσίευμα της  Εφημερίδας το “Βήμα”σχετικά με την εκδήλωση που πραγματοποίησε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας με αφορμή την συμπλήρωση 3 ετών του προγράμματος “Ελληνικό πρωινό” , αναφέρεται ότι,

Αναπτυξιακό «όχημα» για τον τουρισμό και την εγχώρια γεωργική παραγωγή αποτελεί η ενίσχυση της παρουσίας τοπικών προϊόντων στα ελληνικά ξενοδοχεία, καθώς τα έσοδα της αγοράς πρωινού στις τουριστικές μονάδες ανήλθαν στα 368 εκατ. ευρώ το 2012, σύμφωνα με έρευνα του Εργαστηρίου «Ερευνών και Δορυφόρων Λογαριασμών Τουρισμού» του Πανεπιστημίου Πατρών.

Αποσκοπώντας στον εμπλουτισμό του εγχώριου τουριστικού προϊόντος, το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό», πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΞΕΕ), βράβευσε τη Δευτέρα 10 Ιουνίου τις Ενώσεις Ξενοδόχων που συνέβαλλαν στην υπογραφή των 15 πρώτων Τοπικών Συμφώνων Ελληνικού Πρωινού, καθώς και τα 100 πρώτα ξενοδοχεία που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα.

Ηδη 117 ξενοδοχεία συμμετέχουν στο πρόγραμμα, το οποίο άρχισε το 2010 και διανύει την τρίτη του χρονιά, ενώ εκκρεμεί ο έλεγχος δεκάδων μονάδων, ο φάκελος των οποίων τελεί υπό εξέταση. Πιο συγκεκριμένα, με βάση την έρευνα του Πανεπιστημίου Πατρών, το οικονομικό αποτέλεσμα των 368 εκατ. ευρώ σε μια δύσκολη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, αποτελεί ιδιαίτερα συντηρητική εκτίμηση και βασίζεται στα επίσημα στοιχεία διανυκτερεύσεων των ελληνικών ξενοδοχείων για την περσινή χρονιά.

Στη μελέτη καταγράφεται μεταξύ άλλων, ότι το 2012 καταναλώθηκαν, στο πλαίσιο του πρωινού των ελληνικών ξενοδοχείων, 191 εκατ. αυγά, 580 χιλ. κιλά γλυκού κουταλιού, 2,8 χιλ. τόνοι μαρμελάδας, 7,9 εκατ. κιλά αρτοσκευασμάτων, 677 χιλ. κιλά βουτύρου, 5,42 εκατ. κιλά σφολιατοειδών και πιτών, 102,1 χιλ. τόνοι φρούτων, 12,2 χιλ. κιλά τυριών και 9,7 χιλ. κιλά αλλαντικών.

Το «Ελληνικό Πρωινό» είναι η γέφυρα ανάμεσα στον ελληνικό τουρισμό και τα αγνά και μοναδικά προϊόντα της ελληνικής γης», τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γιώργος Τσακίρης, υπογραμμίζοντας ότι «εμπλουτίζει σημαντικά τις διαστάσεις του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και απαντάει με όρους ποιότητας στο μεγάλο ζητούμενο που είναι η παροχή στον επισκέπτη εμπειριών με χαρακτήρα μοναδικότητας». Τον στόχο των 300 ξενοδοχείων που θα συμμετέχουν στο

Πρόγραμμα έως το τέλος του έτους, έθεσε ο υπεύθυνος του «Ελληνικού Πρωινού» και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΞΕΕ κ. Γιώργος Πίττας, επισημαίνοντας ότι «εκτιμάται ότι τουλάχιστον 1.000 ξενοδοχεία θα εισέλθουν στο πρόγραμμα μέχρι το τέλος του 2015». Πρόσφατα υπογράφηκε στην Καβάλα το 15ο Σύμφωνο, το «Ελληνικό Πρωινό Ανατολικής Μακεδονίας» από τις Ενώσεις Ξενοδόχων Δράμας, Καβάλας και Θάσου, ενώ είχαν προηγηθεί το «Ελληνικό Πρωινό Θράκης» από την Ενωση Ξενοδόχων Θράκης, το «Ελληνικό Πρωινό Εύβοιας, το «Ελληνικό Πρωινό Σαντορίνης», το «Ελληνικό Πρωινό Κρήτης» και το «Ελληνικό Πρωινό Κέρκυρας».

Ταυτόχρονα το ΞΕΕ σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο θα προχωρήσει στην πιστοποίηση των ενταγμένων ξενοδοχείων στο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό», ενώ για την προώθηση του νέου θεσμού το Επιμελητήριο δρομολογεί συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, στις περισσότερες των οποίων συμμετέχει και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ). Επίσης  τον Ιούλιο ολοκληρώνεται η νέα δίγλωσση διαδικτυακή πύλη του Προγράμματος, στην οποία θα καταγράφονται τα προϊόντα, οι παραγωγοί, οι σχετικές συνταγές κάθε περιοχής και τα ξενοδοχεία που συμμετέχουν σε αυτό.


Δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να διαβάσετε στα λίνκ που ακολουθούν:




οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του πολιτιστικού Συλλόγου «Εστία Πύργου»

Πολλές, καλές και ενδιαφέρουσες είναι οι εκδηλώσεις που διοργανώνει και φέτος καλοκαίρι ο πολιτιστικός Σύλλογος «Εστία Πύργου» φιλοδοξώντας να συγκεντρώσει στην αίθουσά του παλιούς αλλά και καινούργιους φίλους του, αλλά και φίλους του όμορφου οικισμού.

Δυό μαθητικές (σχολικές) εκδηλώσεις, η έκθεση γελοιογραφίας, η παρουσίαση που με ενδιαφέρον περιμένουμε σχετικά με την ψηφιοποίηση μέρους του ιστορικού αρχείου του πρώην Δήμου Καλλίστης, η έκθεση φωτογραφιών «Καστέλι 1863» που θα παρουσιαστεί στην ομώνυμη αίθουσα στην είσοδο του καστελιού του Πύργου, μια μουσική εκδήλωση με τον Σαμψών Φύτρο, η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Μαρίνου, καθώς και μια παιδική παράσταση στις αρχές Σεπτεβρίου, είναι οι εκδηλώσεις που προετοιμάζει για φέτος ο πολιτιστικός σύλλογος του οικισμού του Πύργου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμά του,

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Εστία Πύργου Καλλίστης Θήρας» προγραμματίζει για το Καλοκαίρι 2013 τις παρακάτω εκδηλώσεις:

1.         Συνεχίζεται με επιτυχία η Έκθεση Γελοιογραφίας στο χώρο της Εστίας με θέμα «Γαστρονομία στη Σαντορίνη»,  μέχρι 10/8/2013.
 Ώρες λειτουργίας 18.00-21.30.          
Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν την Τρίτη, 7 Μαΐου από την Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κα Λίτσα Φτακλάκη. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και ομιλία της ερευνήτριας του Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κας Κυριακής Χρυσού-Καρατζά, με θέμα: «Φωτιές του Πάσχα στην Σαντορίνη».

2.         Η Εστία θα συμμετέχει στη  γιορτή του Δημοτικού Σχολείου Πύργου για τη λήξη της σχολικής χρονιάς, την Πέμπτη 13 Ιουνίου με βράβευση του καλύτερου μαθητή στα Καλλιτεχνικά, στη μνήμη Στέφανου Πάλλη. Θα δωρίσει σε όλους τους μαθητές από ένα βιβλίο της Έκθεσης Γελοιογραφίας και στους αποφοίτους βιβλίο για τον Πύργο του αείμνηστου Αντώνη Κονταράτου.

3.         Την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 21.00 στην κεντρική πλατεία του Πύργου,  σε χώρο του τοπικού διαμερίσματος Πύργου, εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας του ΕΠΑ.Λ. Θήρας, με θέμα "Γαστρονομία". Διάρκεια:  20 /6 – 10/9/2013, ώρες λειτουργίας: 10.00 – 14.00 & 18.00 – 22.00.
Την έκθεση διοργανώνει ο Δήμος Θήρας σε συνεργασία με την Εστία, στο πλαίσιο του  «Έτους Γαστρονομίας της Σαντορίνης 2013».

4.         Το Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013 και ώρα 20:00, στο εντευκτήριο της Εστίας,  παρουσίαση της ψηφιοποίησης μέρους του ιστορικού αρχείου του πρώην Δήμου Καλλίστης, Θήρας που πραγματοποιείται με την χρηματοδότηση του Δήμου Θήρας.
Την ψηφιοποίηση ανέλαβε το «Ινστιτούτο  ΑΡΕΘΑΣ - Μεσογειακό Ινστιτούτο Ερευνών Παλαιογραφίας, Βιβλιολογίας και Ιστορίας των Κειμένων» (Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία) με την επιστημονική επιστασία του εκτελεστικού προέδρου του φιλόλογου – παλαιογράφου Δρ Αγαμέμνονα Τσελίκα. Επιμέλεια παρουσίασης από τον Δρ Τσελίκα και τον φιλόλογο κ. Γιάννη Γαλαίο.  

5.         Συνεργασία με την καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Δρ Αντωνία Νούσια για την παρουσίαση  έκθεσης, στο χώρο «Καστέλι 1863» στην είσοδο του Καστελιού Πύργου, με θέμα «Σκηνές από το Πρόσφατο Παρελθόν: Γη, Παραγωγή και Κοινωνία στην Σαντορίνη του 60’», στο πλαίσιο «Έτους Γαστρονομίας στη Σαντορίνη 2013». Διάρκεια 21/7 – 30/9/2013. Ώρες λειτουργίας 10.00 – 20.00 καθημερινά.

6.         Πραγματοποίηση μέσα στον Ιούλιο μουσικής εκδήλωσης-έκπληξης με την επιμέλεια του ηθοποιού κ. Σαμψών Φύτρου με τίτλο «Από την πόρτα σου περνώ».

7.         Στις 5 Αυγούστου ετήσιο πανηγύρι του Σωτήρος στην πλατεία Πύργου, με παραδοσιακά εδέσματα και ζωντανή μουσική.

8.         Στις αρχές Αυγούστου η καθιερωμένη ομιλία του δημοσιογράφου κ. Γιάννη Μαρίνου και η παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τίτλο «Ας προσέχαμε…» (εκδόσεις Παπαζήση).

9.         Στο τέλος Αυγούστου η Εστία θα απονείμει, όπως κάθε χρόνο, τα καθιερωμένα χρηματικά βραβεία και επαίνους στους επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ μαθητές του Πύργου, στη μνήμη Λίζας Πατινιώτη.

10.       Στις αρχές Σεπτεμβρίου, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς παρουσίαση παιδικής θεατρικής παράστασης.

Οι εκδηλώσεις του συλλόγου μας πραγματοποιούνται με την άριστη συνεργασία του Δήμου Θήρας και του Τοπικού Διαμερίσματος Πύργου και με την συμπαράσταση όλων των  επαγγελματιών του χωριού μας και τους ευχαριστούμε όλους θερμά.