Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 13, 2013

η ανακοίνωση του Δήμου Θήρας για το Νοσοκομείο της Σαντορίνης – η πρόταση που θα κατατεθεί στο Υπ. Υγείας


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Θήρας την Πέμπτη 12/09/2013, για τη λειτουργία του νέου νοσοκομείου παρουσία των εκπροσώπων της Α.Ε.Μ.Υ. ΑΕ,  του Δήμου Θήρας και της επιτροπής κατοίκων Θήρας, τονίστηκε για μια ακόμη φορά από τους εκπροσώπους του Υπουργείου  η αδυναμία του  Ελληνικού Κράτους   να μπορέσει να λειτουργήσει το νέο νοσοκομείο Θήρας και ως εκ τούτου αποφασίσθηκε από κοινού όπως  μεταφερθούν στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας οι παρακάτω  θέσεις,  ως απόφαση της Θηραϊκής κοινωνίας:

-          Παραμένει σε ισχύ  η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας για νοσοκομείο με δημόσιο χαραχτήρα και παροχή υγείας ανάλογη με αυτή που παρέχουν τα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. στους ασφαλισμένους και στους απόρους.

-          Να διασφαλίσει η Πολιτεία ότι θα χρηματοδοτεί  το νέο νοσοκομείο διαχρονικά με το ίδιο ποσό που  καταβάλει μέχρι σήμερα στο Κέντρο Υγείας Θήρας.

-          Ο Δήμος Θήρας θα συμμετέχει στη λειτουργία του νέου νοσοκομείου με ποσό που μπορεί να αντέξει και υπολογίζεται στο ποσό  που θα  προκύπτει  από την αύξηση του εισιτηρίου του Ιδρύματος Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού κατά ένα ευρώ και από το  κόστος της λειτουργίας  του αεροπλάνου του ιδρύματος για τις αεροδιακομιδές ασθενών.

-          Να συστήσει  η Πολιτεία  μία τοπική Α.Ε.Μ.Υ. Θήρας  στην οποία θα παραχωρήσει το νέο νοσοκομείο Θήρας, θεσπίζοντας οργανισμό λειτουργίας  που θα μπορεί να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και  να μπορεί να εισπράττει από τους ξένους επισκέπτες και από τους ασφαλισμένους σε δημόσια και ιδιωτικά  ασφαλιστικά  ταμεία.

-          Να παραχωρήσει το Υπουργείο Υγείας τα κτήρια του Κέντρου Υγείας Θήρας στο νέο νοσοκομείο Θήρας και τον περιβάλλοντα χώρο στο Δήμο Θήρας.


Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς η κοινωνία  και  ο Δήμος της Θήρας στέκονται στο ύψος των περιστάσεων αναλαμβάνοντας ευθύνη για την λειτουργία του νέου νοσοκομείου Θήρας   διασφαλίζοντας  την υγεία των  κατοίκων και των επισκεπτών  της Σαντορίνης. 

ανακοίνωση – πρόσκληση της ΟΛΜΕ Θήρας, (13.9)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Σας καλούμε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΑΠΠΟΣ στο Καρτεράδο, σε ανοιχτή συζήτηση.


Αγαπητοί Γονείς, 
Ο φετινός Σεπτέμβρης με το άνοιγμα των σχολείων μας βρίσκει όλους, εργαζόμενους και νεολαία με σοβαρά προβλήματα επιβίωσης από τη συνέχιση της πιο βάρβαρης πολιτικής Κυβέρνησης και Τρόικα.
Ο χώρος της δημόσιας εκπαίδευσης δέχεται ολομέτωπη επίθεση. ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ας μας απαντήσουν :
1.Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με 16.000 λιγότερους καθηγητές;
2. Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με 27αρια και 30αρια τμήματα, με μετακινήσεις μαθητών και κατευθύνσεων;
3. Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία χωρίς ένας μεγάλος αριθμός μαθητών των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ (περίπου 15.000) να βρίσκει τον καθηγητή του και τον τομέα στον οποίο φοιτούσε και θα ήθελε να συνεχίσει να φοιτά;
4. Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με καθηγητές που δεν ξέρουν σε ποια και πόσα σχολεία θα διδάξουν, σε ποια περιοχή της χώρας θα δουλέψουν κι αν θα έχουν δουλειά το επόμενο διάστημα;
5. Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με λειτουργικές δαπάνες μειωμένες κατά 60%. χωρίς χρήματα για ρεύμα, νερό, θέρμανση;
6. Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με προγράμματα που αναμορφώνονται κάθε ημέρα και περιμένουμε που θα σταματήσει η ρουλέτα; Χωρίς να υπάρχει μια μελέτη που να υποστηρίζει τη μια ή την άλλη αλλαγή;
7. Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με προγράμματα αποσπασματικά – επιστημονικά αντικείμενα κατακερματισμένα- με πληροφορίες ατάκτως εριμμένες αντί της γνώσης σε βάθος και πλάτος των γνωστικών αντικειμένων;
8. Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία και να ανταποκριθούν οι μαθητές που προέρχονται από φτωχές οικογένειες στον εξεταστικό μαραθώνιο που ετοιμάζουν, με εξετάσεις τύπου πανελληνίων στις τρεις τάξεις του Γενικού Λυκείου και στην Α τάξη των ΕΠΑΛ και μάλιστα χωρίς καμιά υποστηρικτική διαδικασία; Με αμφισβήτηση και αυτής της δυνατότητας να πάρουν απολυτήριο;
9. Μπορούν να λειτουργήσουν σχολεία που μετατρέπουν τα οράματα και τις προσδοκίες των μαθητών για επαγγελματική εκπαίδευση, σε απλήρωτη, ανασφάλιστη εργασία μέσω της μαθητείας, για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι εργοδότες;
10. Θα αποδεχτούμε για τα παιδιά μας τη θέση ενός μισοκαταρτισμένου εργάτη σε μια ειδικότητα που θα υπάρχει όσο εξασφαλίζει κέρδη στους εργοδότες και θα καταργείται όταν ο εργοδότης αυτός βρει αλλού, σε άλλο τόπο και κλάδο δυνατότητες για να αυξάνει τα κέρδη του;
11. Μπορούν να λειτουργήσουν και να παράγουν ποιοτικό έργο οι εκπαιδευτικοί σε σχολεία που λειτουργούν με την απειλή του ελεγκτή της δημόσιας διοίκησης, την απειλή των κακόβουλων καταγγελιών που οδηγούν σε βαριές πειθαρχικές ποινές και αργία όσους δε συμμορφώνονται με τις επιλογές τους;

Για όλους αυτούς τους λόγους και πολλούς άλλους εμείς οι εκπαιδευτικοί, μαζί με τους μαθητές και τους γονείς και όλους τους εργαζόμενους.
 ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ «ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ» ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:
στην ουσιαστική μόρφωση για όλους τους μαθητές, χωρίς εξεταστικούς και ταξικούς φραγμούς,
στη σταθερή, μόνιμη αξιοπρεπή εργασία για εκπαιδευτικούς, για μαθητές – αυριανούς εργαζόμενους και για τους γονείς τους – τωρινούς εργαζόμενους κι ανέργους.
Αντιστεκόμαστε στη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Με μαζικούς ενωτικούς αγώνες ΜΠΟΡΟΥΜΕ και θα ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ αυτή την πολιτική.

ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΩΡΑΕΙ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ


προσλήψεις ωρομίσθιων καθηγητών σε ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ Θήρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Ο Δ/ντης Δ.Ε. Κυκλάδων, π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ε ι την πρόσληψη ωρομισθίων εκπαιδευτικών για τη διεξαγωγή των επαναληπτικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ Κυκλάδων και την κάλυψη λειτουργικών αναγκών στις παρακάτω καταργημένες ειδικότητες των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ : ΕΠΑΛ ΘΗΡΑΣ

ΠΕ14.01 ΙΑΤΡΟΙ, ΠΕ 14.06 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ,  ΠΕ18.10 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ, ΠΕ18.33 ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΙ,
ΕΠΑΣ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ ΤΕ 01.19 (Κομμωτικής)

Οι ενδιαφερόμενοι που έχουν τα τυπικά προσόντα καλούνται να υποβάλουν αίτηση στη Δ/νση Δ.Ε Κυκλάδων από Παρασκευή, 13-9-2013 έως και Δευτέρα, 15-9-2013 και ώρα 13:00. 

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 12, 2013

“Σαντορίνη, υποκλίνομαι μπροστά στην ομορφιά σου!” ένα ακόμη ολοκαίνουργιο ελληνικό δημοσίευμα στον ελληνικό Τύπο..

Σύμφωνα με το ολοκαίνουργιο οδοιπορικό του Γιάννη Τούντα για την Σαντορίνη που δημοσιεύεται στην πρώτη σελίδα του www.in.gr, στην κατηγορία διακοπές, 

Αργούσε ακόμη να ξημερώσει στο λιμάνι της Σαντορίνης, τον Αθηνιό, όταν αφήσαμε πίσω μας βιαστικά το πλοίο που μας είχε φέρει ως εδώ από τον Πειραιά και αρχίσαμε να ανεβαίνουμε τις φιδωτές στροφές του δρόμου που οδηγεί στα Φηρά, την πρωτεύουσα του νησιού.
Νύχτα, μηχανή, φορτίο αρκετό, φώτα ελάχιστα, στροφές κλειστές... Ε και; Αυτό που μετρούσε ήταν ότι βρισκόμασταν (και πάλι) στη Σαντορίνη. Λίγες ώρες αργότερα η νύχτα έδωσε χώρο στη μέρα, και το γοητευτικό νησί μάς υποδέχθηκε με τον καλύτερο τρόπο.
Οι εικόνες μαγευτικές, η φυσική ομορφιά ανεπανάληπτη, τα σπίτια κατάλευκα, παραδοσιακά, με χρωματιστά πορτοπαράθυρα, και, πάνω απ' όλα, μια θέα που κόβει την ανάσα!
Περπατήσαμε στα Φηρά, το Φηροστεφάνι και το Ημεροβίγλι, τους παραδοσιακούς οικισμούς που αγναντεύουν την εντυπωσιακή καλντέρα, τη θαλάσσια λεκάνη που δημιουργήθηκε από ηφαιστειακές εκρήξεις.
Περάσαμε από το Μεγαλοχώρι, τον Πύργο, το Εμπορείο, τη Μεσαριά, το Βόθωνα, τον Καρτεράδο, το Βουρβούλο, χωριά με εξαίρετα δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, εναρμονισμένα με το φυσικό περιβάλλον.
Θαυμάσαμε τον αρχαιολογικό χώρο στο Ακρωτήρι.
Κολυμπήσαμε στον Περίβολο, την Περίσσα και το Καμάρι.
Απολαύσαμε το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στη φημισμένη Οία, με το γραφικό λιμανάκι της, το Αμμούδι.
Δοκιμάσαμε στο οινοποιείο Santo, στην περιοχή του Πύργου, τα ονομαστά κρασιά της Σαντορίνης.
Ακούσαμε το γνωστό dj David Morales να παίζει απίστευτη μουσική στο "Jojo club", στον Περίβολο.
Γευτήκαμε τον καφέ μας στα Φηρά, στην Οία, στο Αμμούδι, στο καφενεδάκι του Εμπορείου, αλλά και το ούζο μας στο Μεγαλοχώρι.
Φάγαμε στoν "Κρητικό", κοντά στη Μεσαριά, και στη "Rastoni", στα Φηρά.
Νιώσαμε έντονες συγκινήσεις και υποκλιθήκαμε μπροστά στην ομορφιά της μοναδικής στον κόσμο Σαντορίνης!


Γιάννης Τούντας

στα 20 καλύτερα μέρη του κόσμου που μπορούν να εμπνευσουν η Σαντορίνη

Στα 20 καλύτερα μέρη του κόσμου που μπορούν να εμπνεύσουν τους επισκέπτες τους, αναδεικνύεται και προβάλλεται η Σαντορίνη, σύμφωνα με νεότερη δημοσίευση της δημοφιλέστατης ταξιδιωτικής σελίδας tripadvisor.

Πολύ σημαντικό μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί το γεγονός οτι η Σαντορίνη βρίσκεται σε μια απο τις 10 πρώτες θέσεις της συγκεκριμένης λίστας.

Την ανάρτηση μπορείτε να την δείτε εδώ : 

μεγάλη Κινεζική κινηματογραφική παραγωγή θα πραγματοποιηθεί στην Σαντορίνη με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης

Σύμφωνα με ενημέρωση της Ένωσης Ξενοδόχων Θήρας από την Ελληνοκινεζική Ένωση, τον Οκτώβριο του 2013 θα πραγματοποιηθεί στην Σαντορίνη μέρος των γυρισμάτων Κινεζικής κινηματογραφικής ταινίας, η οποία αποτελεί μια πολύ μεγάλη, φιλόδοξη και ακριβή παραγωγή που θα προβληθεί σε χιλιάδες κινηματογραφικές αίθουσες της Κίνας.

Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν σε σε Αθήνα, Σαντορίνη και Μύκονο τον Οκτώβριο του 2013.
Ο τίτλος: της ταινίας είναι «One and a half summer» και πρόκειται για ρομαντικό δράμα παραγωγής της εταιρίας China - ROK Cooperation με πρωταγωνιστές τους  Nich Κhun (http://en.wikipedia.org/wiki/Nichkhun), κα Zhu Dan, Κος Jiang Jinfu, κα Xu Lu .

Οι πρωταγωνιστές είναι διεθνούς βελινεκούς ηθοποιοί, με μεγάλη αναγνωρισιμότητα στην Κίνα, την Κορέα και την Ταϋλάνδη και  με εκατομμύρια οπαδούς στο αντίστοιχο κινέζικο twitter (weibo) στην μεσοαστική τάξη των νέων της Κίνας που αριθμεί πάνω από 650 εκατ. ανθρώπους.

Για την πραγματοποίηση των γυρισμάτων της ταινίας η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης με πρόσκληση ενδιαφέροντος που τους έστειλε, ζητά από τα μέλη της σε περίπτωση που ενδιαφέρονται, να προσφέρουν δωμάτια των ξενοδοχείων τους, επωφελούμενα της διαφήμισης που θα γίνει στα ξενοδοχεία – χορηγούς, μέσα από την προβολή της ταινίας.


Εμείς, τους ευχόμαστε καλή διαμονή και επιτυχία στην δουλειά τους!

η διαφήμιση της Ελλάδας μέσω των Kardashians...

Σύμφωνα με την σελίδα : www.enikos.gr

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των επεισοδίων της ψυχαγωγικής εκπομπής “Keeping up with the Kardashians” με επίκεντρο  τις διακοπές της δημοφιλέστερης οικογένειας του κόσμου σε Μύκονο και Σαντορίνη.

Με το χαρακτηριστικό τίτλο “Opa”, προβλήθηκε  το τρίτο επεισόδιο της σειράς  που μεταδίδεται από το δίκτυο Ε Εntertainment του ομίλου NBC Universal σε 85 εκατομμύρια νοικοκυριά στις ΗΠΑ και πάνω από 600 εκατομμύρια δέκτες διεθνώς.

Το μεγαλύτερο μέρος του επεισοδίου με τίτλο “Opa”, γυρίστηκε στο ξενοδοχείο Volcano View Villas με θέα την καλντέρα και το ηφαίστειο, κατά την διάρκεια του οποίου στήθηκε ένα ολόκληρο γλέντι στις βεράντες του ξενοδοχείου, με τις πρωταγωνίστριες της σειράς κυριολεκτικά να τα σπάνε…

Αν και ο αρχικός προγραμματισμός  της παραγωγής αφορούσε την κινηματογράφηση ενός με δύο επεισοδίων, τελικά η Ελλάδα αποτέλεσε το σημείο αναφοράς για τις περιπέτειες της οικογένειας σε 3 εβδομαδιαία επεισόδια  που σημείωσαν ρεκόρ τηλεθέασης.

Το σενάριο διαμορφώθηκε κατάλληλα ώστε να αναδείξει την αρχιτεκτονική το φυσικό κάλλος, την ποιότητα των υπηρεσιών,  τα θαλάσσια σπορ, τη γαστρονομία και τη νυχτερινή ζωή των νησιών, μέσα από τις εμπειρίες των Kardashians.

H ιστορία ξεκινά με την πρόσκληση που λαμβάνει η οικογένεια από το Hellenic American Chamber of Tourism στο πρώτο επεισόδιο με τίτλο «Greece is the word».

Στο δεύτερο επεισόδιο που φέρει το όνομα «Greece him up», οι βουτιές και οι καταδύσεις στα μαγευτικά νερά της Μυκόνου πρωταγωνιστούν  για να δώσουν τη θέση τους στη χορευτική διάθεση όλων των μελών της οικογένειας με θέα, το επιβλητικό τοπίο  της Σαντορίνης στο επεισόδιο που δικαίως  ονομάστηκε  ”Opa”.

Η προβολή των Κυκλαδίτικων προορισμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσα από την δημοσιότητα που προκλήθηκε στο πλαίσιο των γυρισμάτων και τη μετάδοση των επεισοδίων, εκτιμάται σε επταψήφια νούμερα.  Εκατοντάδες αναφορές, δεκάδες αφιερώματα, εξώφυλλα και τηλεοπτικά ρεπορτάζ αποτέλεσαν την καθημερινότητα πολλών εγχώριων και διεθνών ΜΜΕ. Μεταξύ άλλων,  τα έντυπα μέσα του εξωτερικού, HELLO, Marie Claire, Sun , Los Angeles Times, Luxury Travel Magazine  Daily Telegraph, Cosmopolitan, που απευθύνονται σε εκατομμύρια αναγνώστες της Μ Βρετανίας και των ΗΠΑ προχώρησαν σε εκτενή αφιερώματα  σχετικά με τις ποιοτικές διακοπές της οικογένειας για τους σκοπούς   γυρισμάτων τους.

Συμπληρωματικά, η μετάδοση τω επεισοδίων πλαισιώθηκε από τα εκατοντάδες τηλεοπτικά και διαδικτυακά trailers στον όμιλο NBC Universal, ενώ οι συχνές αναφορές  στα social media των μελών της οικογένειας ενθάρρυναν  τους 35.000.000 φίλους τους να ταξιδέψουν στις Κυκλάδες και την Ελλάδα.

«Χάρη στην επίσκεψη των Kardashians και την παραγωγή των εκπομπών στην Ελλάδα, η Μύκονος και η Σαντορίνη θεωρούνται οι πλέον μοντέρνοι προορισμοί του καλοκαιριού για όλον τον κόσμο» τονίζεται σε σχετικό άρθρο του αμερικανικού περιοδικού "Hello" που συγκεντρώνει εκατομμύρια αναγνώστες,  πράγμα που επιβεβαιώνει την επιτυχία της ενέργειας που είχε συνδιοργανώτρια  την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.


1η ημερίδα νεότητας Ιεράς Μητρόπολης Θήρας Αμοργού και Νήσων (14.9)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στην Χριστιανική εστία στα Φηρά Θήρας θα πραγματοποιηθεί η 1η ημερίδα νεότητας με σκοπό τον απολογισμό , τους προβληματισμούς και τον προγραμματισμό επί του έργου της Ιεράς Μητροπόλεως στα θέματα  νεότητας.

Θεωρούμε πως είναι πολύ σημαντική η ανταλλαγή θέσεων, ιδεών, απόψεων και προβληματισμών  για την αποτελεσματικότερη δράση της Ιεράς Μητροπόλεως σε θέματα νεότητας και ως εκ τούτου σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στην ημερίδα αυτή. 

Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 5:00 μ.μ. και θα λήξει στις 8:30 μ.μ. σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας που επισυνάπτεται. Το γραφείο νεότητας παρακαλεί όλα τα στελέχη του και όσους ενδιαφέρονται για τα θέματα της νεότητας να έχουν καταγράψει πρόχειρα εκ των προτέρων  το έργο τους, τους προβληματισμούς τους, τα προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζουν , ιδέες και προτάσεις προς το γραφείο νεότητας ώστε να μπορέσουν στο δεύτερο μέρος της ημερίδος να τα εκθέσουν συνοπτικά ενώπιον των συνεργατών μας.

Στο 3ο μέρος της ημερίδας (7:30 μ.μ.) όπου και θα εκφραστούν τα συμπεράσματα της ημερίδας  θα ομιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ.Νικόλαος .
Το έργο στο οποίο καλούμεθα να προσφερθούμε ,  είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την πνευματική πορεία των νέων μας. Για το γραφείο νεότητας της Ιερας Μητροπόλεως η ημερίδα αυτή  θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο αποτελεσματικότερης δράσης.

Το γραφείο νεότητας ζητά την βοήθεια σας με την συμμετοχή σας, την δράση σας και την συνεργασία σας.  


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΟΣ

4:45- 5:00 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
 5:00 Α. ΕΝΑΡΞΗ ΗΜΕΡΙΔΟΣ  Α ΜΕΡΟΣ        Συντονιστής:        π.Θωμάς  Συνοδινός
ΕΝΑΡΞΗ ΗΜΕΡΙΔΟΣ ΑΠΟ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΗΡΑΣ ΑΜΟΡΓΟΥ & ΝΗΣΩΝ Κ.Κ.ΕΠΙΦΑΝΙΟ 
5:30 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΝΕΟΤΗΤΑΣ 2012-13       
Aρχ.Χριστοφόρος  Καραμολέγκος 
5:40 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ 2013                       
 π.Βασίλειος Αλεξόπουλος 
5:50 ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΧΗΣΗ                  
κος Νικόλαος   Κουλουριώτης 
6:00  ΣΥΖΗΤΗΣΗ
6:15  ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

6:25 ΕΝΑΡΞΗ Β ΜΕΡΟΥΣ      
    
Συντονιστής :    Π.Νικόλαος Σιγάλας   
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ –ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΕΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ  κος Γεώργιος  Σίσκος

 (3-λεπτη Παρουσίαση απολογισμός & προβληματισμός από εκπρόσωπο κάθε ενορία) .
 ΑΜΟΡΓΟΣ & ΝΗΣΙΑ, ΑΚΡΩΤΗΡΙ, ΒΟΥΡΒΟΥΛΟΣ, ΕΜΠΟΡΕΙΟ, ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙ, ΚΑΜΑΡΙ, ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ, ΚΟΝΤΟΧΩΡΙ, ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ, ΜΕΣΣΑΡΙΑ, ΟΙΑ, ΠΥΡΓΟΣ, ΦΗΡΟΣΤΕΦΑΝΙ

7:00 ΣΥΖΗΤΗΣΗ
7:15 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ  -  ΚΕΡΑΣΜΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

 7:30  ΕΝΑΡΞΗ Γ ΜΕΡΟΥΣ       
  
Συντονιστής    Αρχ. Κωνσταντίνος Συρίγος
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2013-14  π. Χριστοφόρος 
7:45  ΣΥΖΗΤΗΣΗ  -  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ             
8:00  ΟΜΙΛΙΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ & ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ   κ.κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ
8:30 ΛΗΞΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΗΡΑΣ ΑΜΟΡΓΟΥ & ΝΗΣΩΝ κ.κ. ΕΠΙΦΑΝΙΟ

Εκ του γραφείου νεότητας
Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας Αμοργού & Νήσων 


διακοπή στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων στον δρόμο Πύργου – Έξω Γωνιάς

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Θήρας,

Λόγο της εκτέλεσης του έργου «επέκταση δικτύου ύδρευσης – αποχέτευσης κατάργηση Α/Σ λυμάτων στην περιοχή Πύργου – Έξω Γωνιάς» θα διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε μέρος του δρόμου Πύργου – Έξω Γωνιάς.


Οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 16.9 και θα διαρκέσουν 15 μέρες. 

συνάντηση για το νοσοκομείο της Σαντορίνης (12.9)

Συνάντηση με θέμα την λειτουργία του νοσοκομείου που έχει κατασκευαστεί στην Σαντορίνη  πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 12 Σεπτεβρίου στον Δήμο Θήρας, παρουσία του Δημάρχου Θήρας, του διευθύνοντος συμβούλου της Α.Ε.Μ.Υ. κ. Σερέτηκαι των επικεφαλής των συνδυασμών του δημοτικού Συμβουλίου, κ. Σιγάλα και κας Αργυρού.

ανοιχτή για τα αυτοκίνητα η διέλευσή τους από την πλατεία των Φηρών

Ανοιχτή για την διέλευση των αυτοκινήτων είναι από την Τετάρτη 11 Σεπτεβρίου η πλατεία των Φηρών με το τέλος των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που ίσχυαν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του νησιού.


Παράλληλα, έπαψαν να ισχύουν και οι ρυθμίσεις που ίσχυαν με την μονοδρόμιση δρόμων στο Κοντοχώρι και στην κάθοδο από το Δημοτικό σχολείο των Φηρών προς την κεντρική πλατεία. 

συνεχίζει τις ημερήσιες εκδρομές του στην Ίο το σκάφος «Γαρμπής»

Προγραμματισμένα ημερήσια δρομολόγια απο την Σαντορίνη στην Ίο πραγματοποιεί το ολοκαίνουργιο σκάφος «Γαρμπής» της Ένωσης των Λεμβούχων της Σαντορίνης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδρομών του Σεπτεμβρίου δρομολόγια θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη και Κυριακή μέχρι το τέλος του μήνα.

Το σκάφος προσεγγίζει τον όρμο και την όμορφη παραλία στο Μυλοπότα καθώς και το λιμάνι της Ίου.



Για μεμονωμένες ή και ομαδικές κρατήσεις θέσεων καθώς και για πληροφορίες για την ημερήσια εκδρομή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία της Ένωσης λεμβούχων στο 22860 25290 ή και με τα συνεργαζόμενα τουριστικά γραφεία.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι στα 50 ευρώ για τους επισκέπτες του νησιού και στα 35 για τους μονίμους κατοίκους της Σαντορίνης.

Οι μόνιμοι κάτοικοι μπορούν να αγοράζουν τα εισιτήριά τους μόνο απο τα γραφεία της Ένωσης Λεμβούχων Σαντορίνης.

Οι ημερομηνίες των εκδρομών που θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο έχουν ως εξής :
Πέμπτη  12.09.2013, Κυριακή  15.09.2013, Πέμπτη 19.09.2013, Κυριακή  22.09.201, και Κυριακή 29.09.2013

ΩΡΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ : 11.00 ΑΠΟ ΑΘΗΝΙΟ 11.15 ΑΠΟ ΓΙΑΛΟ ΚΑΙ 11.30 ΑΠΟ ΑΜΜΟΥΔΙ  

Για πληροφορίες : 22860 25402


δεύτερος κύκλος μαθημάτων ναυαγοσωστικής (18-21.9)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Η ΕΝΑΡΞΗ  του 2ΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ» θα γίνει την ΤΕΤΑΡΤΗ  18/9 – ΣΑΒΒΑΤΟ  21/9/2013   17.00-21.00 στο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΚΑΦΟΥΡΟΣ» στο ΚΑΜΑΡΙ .  

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΥΚΛΟ    

Για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2281083659


 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ –ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΑΕ

Red Bull Art of Motion, Santorini 2013 is coming back ! (14.9)

Στις 14 Σεπτεβρίου θα πραγματοποιηθούν οι φετινοί αγώνες parkour «Red Bull Art of Motion»  στην Σαντορίνη.

ενημέρωση 11.9 : Οι προκριματικοί αγώνες έχουν ξεκινήσει και θα συνεχιστούν την Παρασκευή 13.9 στις 16.00 στις αυλές του ξενοδοχείου Dana Villas στο Ημεροβίγλι. 

Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη φορά που οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο νησί, μετά και την πολύ πετυχημένη περσυνή δεύτερη διοργάνωση.

Όπως στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις έτσι και φέτος ο διαγωνισμός είναι διεθνής και σ’ αυτόν αναμένεται να συμμετάσχουν μερικοί απο τους καλύτερους αθλητές του χώρου, απο ολόκληρο τον κόσμο και κυρίως χώρες της Ευρώπης.

 Όσο για την τρίτη συνεχόμενη επιλογή της Σαντορίνης ως τόπου που θα φιλοξενήσει τους αγώνες, σύμφωνα με τους υπευθύνους της παραγωγής καθώς και τους χορηγούς της όλης διοργάνωσης, “η καλντέρα στο Φηροστεφάνι αποτελεί την καλύτερη απο πλευράς ομορφιάς καθώς και την ιδανική φυσική πίστα για το συγκεκριμένο σπόρ.

Αξίζει να αναφέρουμε οτι το parkour αποτελεί τα τελευταία χρόνια αναγνωρισμένο άθλημα, με φανατικό κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο, ενω απο το στύλ του έχουν επηρεαστεί δημοφιλείς καλλιτέχνες οι οποίοι έχουν εντάξει στα shows των tour τους, χορευτικά τα οποία βασίζονται σε φιγούρες του parkour…

Red Bull Art of Motion, Santorini 2013 is coming..

The world’s best urban artists gather again, for the third time, this year in the unique ambience of the immaculate white city of Santorini perched on the rocky cliffs. Rooftops, domes, terraces and swimming pools will all be part of the extended course with a height differential of more than 50 metres that the athletes will again have to master within the given time limit.

Ο κορυφαίος Ryan Doyle πριν από έναν χρόνο επισκέφθηκε τη Σαντορίνη για τις ανάγκες της παραγωγής ενός παγκοσμίου διαφημιστικού σποτ, λέγοντας :«Είναι ο παράδεισος του παρκούρ, το πιο φυσικό τερραίν που μπορεί να ονειρευτεί κανείς.» Και απ΄ότι φαίνεται το όνειρό του .. συνεχίζει να πραγματοποιείται.

Το Red Bull Art of Motion 2013 πρόκειται και φέτος να μεταδοθεί ζωντανά μέσω Live Web Streaming  στο www.redbull.gr

Το Teaser της φετινής διοργάνωσης «Red Bull Art of Motion 2013 Santorini» μπορείτε να το δείτε εδω : http://vimeo.com/73385928

Red Bull Art of Motion 2013 Santorini
The world’s best freerunners will be returning to the island of Santorini/Greece, known as the freerunning paradise, on September 14th, ready to face the ultimate challenge, Red Bull Art of Motion.


Το μεγαλύτερο freerunning event του πλανήτη επιστρέφει για 3η χρονιά στη Σαντορίνη!

Ο τελευταίος προκριματικός θα γίνει στις 11 Σεπτεμβρίου και οι αθλητές που θα προκριθούν θα πάρουν μέρος στον μεγάλο τελικό το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στις 16:00! Συνολικά θα αγωνιστούν 18 αθλητές, που προκύπτουν από τον περσινό τελικό, τις 3 γυναίκες και τους 3 άνδρες αθλητές που κέρδισαν στον online προκριματικό αλλά και αυτούς που θα διακριθούν στον προκριματικό στις 11 Σεπτεμβρίου.

Δείτε live το μεγαλύτερο freerunning event του πλανήτη στο Red Bull TV!

Οι αθλητές θα πρέπει να αποδείξουν το ταλέντο τους στην έμπειρη κριτική επιτρποπή που αποτελείται από τους Patrick Morawetz (Αυστρία), Timothy Shieff (Μ.Βρετανία), Sergio Cora (Ισπανία), Victor Lopez (Η.Π.Α.) και Anan Anwar (Ταϊλάνδη). Μαζί μας είναι φέτος και το CU για να δώσει στους αθλητές τον πιο… Restart εαυτό τους και βραβεύοντάς τους με το “Best Trick by CU”!


Σχετικά με το όλο και δημοφιλέστερο άθλημα, αξίζει να αναφέρουμε ότι και στην Ελλάδα η δημοτικότητα του parkour αυξάνεται εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια, δημιουργώντας αθλητές που μπορούν επάξια να συναγωνιστούν τους διεθνώς γνωστούς και καταξιωμένους αθλητές του χώρου.

Μια απο αυτές τις ομάδες είναι η Vertical Reaction με έδρα την Αθήνα και προπονητή τον κ. Βέννο, καθηγητή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα καθώς και εντυπωσιακές φωτογραφίες από τις προπονήσεις των αθλητών της, μπορείτε να δείτε στην σελίδα:  https://www.facebook.com/pages/Vertical-Reaction/168695469833013

Ενω, στο ολοκαίνουργιο τελευταίο βίντεο της Vertical Reaction στην σελίδα http://www.youtube.com/user/VerticalReaction μπορείτε να δείτε ένα μεγάλο και .. πάντοτε εντυπωσιακό μέρος απο τις προπονήσεις τους που πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγες μόλις ημέρες στην Σαντορίνη!

Όπως άλλωστε δηλώνουν κορυφαίοι διοργανωτές αγώνων parkour αλλά και γνωστοί ανά τον κόσμο αθλητές, έτσι και η Vertical Reaction, συμφωνώντας μαζί τους, υποστηρίζει ότι η Σαντορίνη αποτελεί ιδανικό σκηνικό για αγώνες αλλά και για προπονήσεις του αθλήματος! 


επίδειξη αγώνων μούι τάι (14-15.9)

Επίδειξη αγώνων μούι τάι θα παρουσιάσει το διήμερο 14 και 15 Σεπτεβρίου η σχολή πολεμικών τεχνών «τοξότης» με έδρα το Εμπορείο της Σαντορίνης.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 14.9 στις 20.00 στην πλατεία των Φηρών και την Κυριακή 15.9 στο beach bar Pleasure στον Περίβολο.


Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη. 

οι «πλέγμα» live στο πινάκιο στο Καμάρι (14.9)

Το ολοένα και περισσότερο δημοφιλές στο κοινό της Σαντορίνης αλλά και της Αθήνας, συγκρότημα «πλέγμα» που αποτελείται από τους Κωνσταντίνο Πελεκάνο - κιθάρα, τραγούδι, Χριστόφορο Γαβαλά – κιθάρα και Γιάννη Βαρβαρήγο στο λαούτο, θα πραγματοποιήσει το επόμενο live του το Σάββατο 14 Σεπτεβρίου στο καφέ μπάρ  «πινάκιο» στο Καμάρι.

Το συγκρότημα Πλέγμα θα παρουσιάσει δικά του τραγούδια και κομμάτια από Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα, Παύλο Σιδηρόπουλο, Δημήτρη Ζερβουδάκη και Χαΐνηδες.
Ώρα έναρξης στις 21.30


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα του event στο facebook στην διεύθυνση :  https://www.facebook.com/events/620666041311097/



«Εσωτερικοί διάλογοι» έκθεση ζωγραφικής της Ειρήνης Δρόσου (14.9)

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου θα εγκαινιαστεί στο Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη η τρίτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ειρήνης Δρόσου με τίτλο “Εσωτερικοί Διάλογοι”.

Η Σαντορινιά καλλιτέχνις, ένα ανήσυχο πνεύμα που πειραματίζεται για άλλη μια φορά αναζητώντας νέους αφαιρετικούς τρόπους έκφρασης, επιστρέφει στο Μέγαρο Γκύζη πέντε χρόνια μετά και παρουσιάζει τη νέα δουλειά της, έργα μικτής τεχνικής (ελαιογραφίες και σπάτουλα σε καμβά).
Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Γκύζη.


Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Οκτωβρίου
Είσοδος ελεύθερη

Επιμέλεια έκθεσης: Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Μεγάρου Γκύζη
Εγκαίνια έκθεσης:  Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 14 Σεπτεμβρίου - 12 Οκτωβρίου 2013
Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 19:00 καθημερινά πλην Κυριακής


Μέγαρο Γκύζη, Φηρά - Σαντορίνη
τηλ. 22860 23077

Για πληροφορίες σχετικά με την έκθεση και το έργο της κ. Δρόσου καθώς και φωτογραφίες έργων που θα παρουσιαστούν στην έκθεση, μπορείτε να επισκέπτεστε την σελίδα του Μεγάρου Γκύζη στην διεύθυνση : http://www.megarogyzi.gr/index.php/2013-06-29-07-04-56/2013 

έκθεση φωτογραφίας της Βέρας Γαζή με θέμα «μεράκι» (15.9)

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "2013  Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη" και σε συνεργασία με το Δήμο Θήρας διοργανώνεται  Έκθεση Φωτογραφίας της Βέρας - Μαρίας Γαζή με τίτλο "Μεράκι".
Η έκθεση θα διαρκέσει από 13/09/2013 έως και 29/09/2013 με ώρες λειτουργίας 10:00 - 14:00 από Δευτέρα έως και Παρασκευή.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 18:30 στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο στα Φηρά Θήρας.

Η βραδιά θα κλείσει με γευστικά παραδοσιακά εδέσματα και σαντορινιό οίνο.

Οι φωτογραφίες της έκθεσης αποτελούν μια ένδειξη σεβασμού στο μεράκι της Σαντορίνης για τη γιορτή και τη φιλοξενία. Η λέξη "μεράκι" ορίζει την έντονη ενασχόληση κάποιου με κατάθεση ψυχής, πάθος και ιδιαίτερη περηφάνια για το αποτέλεσμα. Η ενασχόληση αυτή γίνεται τρόπος ζωής και ο "μερακλής" αφιερώνεται και δημιουργεί, διασκεδάζοντας απόλυτα με όλη τη διαδικασία.

Την επιμέλεια της έκθεσης (επεξεργασία, εκτυπώσεις, παραγωγή) έχει ο Βελισσάριος Βουτσάς.

Η Βέρα-Μαρία Γαζή είναι φαρμακοποιός στα Φηρά. Μετά τις σπουδές της στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρακολούθησε σεμινάρια και εργαστήρια για την τέχνη και τη φωτογραφία στην Αγγλία. Την ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα θέματα σύγχρονης τέχνης και αναπτύσσει πολύπλευρη δραστηριότητα γύρω από αυτά.

Η έκθεση Φωτογραφίας της κας Βέρας - Μαρίας Γαζή με θέμα "Μεράκι", διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο Θήρας.


"με κοιτάς;" απο την ζωγράφο Γεωργία Παράσχη (15.9.2013)

Τη νέα της δουλεία με τίτλο "με κοιτάς;" θα παρουσιάσει η ζωγράφος Γεωργία Παράσχη στο χώρο του Seahorse Residence στο Φηροστεφάνι Σαντορίνης.

Δουλεύοντας πάνω σε μοτίβα υφάσματος και αξιοποιώντας τα, αποτυπώνει "το πρόσωπο".
Μορφές που κουβαλούν μνήμες.. το καλό, το κακό σ΄ ένα πρόσωπο, το ίδιο από πάντα, από την ΑΡΧΗ. 

Εκφράσεις ανεξίτηλες στο πέρασμα του χρόνου....  Διαχρονικές, το πάντρεμα του κλασικού με το σύγχρονο, της στιγμής με τη αιωνιότητα.

Η έκθεση θα λειτουργήσει από 15 / 9 / 2013 ως και 22 / 9 / 2013.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 15 / 9 / 2013 στις 18.00

Η Γεωργία Παράσχη, ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Μαθήτευσε κοντά στον καθηγητή της Σχολής καλών Τεχνών  Ανδρέα Γεωργιάδη. Έχει κάνει 14 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες ομαδικές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για πληροφορίες σχετικά με την έκθεση:
Seahorse Residence: 22860 28027,  Δημοπούλου Χριστίνα 

στο νέο του κτήριο το Ε.Π.Α.Λ. Θήρας

Μεταγκαταστάθηκε στο ολοκαίνουργιο κτήριο που κατασκευάστηκε για να φιλοξενήσει τις ανάγκες του το Ε.Π.Α.Λ. Θήρας, που βρίσκεται στον Πύργο, επάνω στον κεντρικό δρόμο στην περιοχή Αγ. Ανδρέας, λύνοντας ένα πρόβλημα που ταλαιπωρούσε τα αρκετά τελευταία χρόνια τους μαθητές της Σαντορίνης.

Το ολοκαίνουργιο και όμορφο κτήριο που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε για να καλύψει τις συγκεκριμένες εκπαιδευτικές ανάγκες, έχει πολλές αίθουσες ικανές να καλύψουν και με το παραπάνω τις ανάγκες των μαθητών καθώς και χώρους κατάλληλους για την πραγματοποίηση των εργαστηρίων των ειδικοτήτων τους.

Από σήμερα το πρωί με την παρουσία των μαθητών του, το μεγάλο κτήριο που κατασκευαζόταν τα τελευταία χρόνια με εντυπωσιακά γρήγορους ρυθμούς.. γέμισε ζωή!

Ο χώρος άλλωστε, με την απεριόριστη θέα, στον οποίο κατασκευάστηκε, φαίνεται ότι εξυπηρετεί γονείς και μαθητές, μιας και το κτήριο είναι αυτόνομο στο κέντρο μιας μεγάλης αυλής, ενώ βρίσκεται σε χώρο τέτοιο που να μην εμποδίζει την άνετη άφιξη και αναχώρηση των μαθητών.

Αυτό που απομένει, είναι να ρυθμιστούν και σε αυτήν την περίπτωση, όπως και στις περιπτώσεις των άλλων σχολείων, τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ ώστε να εξυπηρετούν τους μαθητές.

εθνικό Ωδείο, παράρτημα Θήρας– ανακοίνωση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του παραρτήματος Θήρας του Εθνικού Ωδείου,

Γιατί είναι σημαντικό να μάθω μουσική;
Η μουσική παίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο στη διαπαιδαγώγηση και στην καλλιέργεια των νέων ανθρώπων. Τα παιδιά που έρχονται σε στενή επαφή με την μουσική διαμορφώνουν μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Αναπτύσσουν δεξιότητες που δεν θα είχαν διαφορετικά και εξασφαλίζουν μια ισορροπημένη ψυχική κατάσταση.

Σε ποιά ηλικία πρέπει να ξεκινήσω μουσική;
Το πλήρες πρόγραμμα σπουδών ενός οργάνου απευθύνεται σε παιδιά από 6 χρονών. Για παιδιά προσχολικής ηλικίας το Εθνικό Ωδείο έχει αναπτύξει τμήματα μουσικής προπαιδείας, τα οποία εισάγουν τα παιδιά στον κόσμο της μουσικής ακολουθώντας σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους προσαρμοσμένες στις ανάγκες της ευαίσθητης και εξαιρετικά δεκτικής αυτής ηλικίας. Παράλληλα, λειτουργούν και τμήματα για ενήλικες, καθώς η ανάγκη για μουσική στη ζωή μας δε σταματάει ποτέ.

Πόσα χρόνια θα σπουδάζω μουσική;
Μπορούμε να τελειοποιούμε τις μουσικές μας γνώσεις για μια ολόκληρη ζωή. Ωστόσο, η διάρκεια των σπουδών για την απόκτηση απολυτήριου τίτλου ποικίλει ανάλογα με την κατεύθυνση που επιλέγει ο σπουδαστής και το βαθμό αφοσίωσης στην εκμάθηση.

Τι υποστήριξη θα έχω όσο σπουδάζω;
Το Εθνικό Ωδείο παρέχει στο σπουδαστή πέρα από το μάθημα της ειδικότητας που έχει επιλέξει, ένα πλήρες πρόγραμμα υποχρεωτικών θεωρητικών μαθημάτων, επιμορφωτικών σεμιναρίων καθώς και την δυνατότητα να συμμετέχει σε ομαδικά μουσικά δρώμενα και ποικίλες καλλιτεχνικές δράσεις.

Πόσο κοστίζει η φοίτηση στο Εθνικό Ωδείο;
Αναγνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε διαμορφώσαμε στο Εθνικό Ωδείο προσιτές τιμές για όλους τους σπουδαστές, χαμηλά δίδακτρα για αρχάριους μαθητές και έκπτωση για την εκμάθηση και δεύτερου οργάνου. Επιπλέον, παρέχονται υποτροφίες, χρηματικά βραβεία και οικονομικές διευκολύνσεις σε αριστούχους σπουδαστές και ευπαθείς ομάδες.

Ποιά θα είναι η επαγγελματική μου αποκατάσταση εάν σπουδάσω στο Εθνικό Ωδείο;
Απόφοιτοι του Εθνικού Ωδείου σταδιοδρομούν με επιτυχία στη Ελλάδα και το εξωτερικό ως συνθέτες, μαέστροι, σολίστ, λυρικοί καλλιτέχνες, μέλη ορχηστρών και χορωδιών και παιδαγωγοί, είτε ασχολούνται με ποικίλα επαγγέλματα που εφάπτονται της μουσικής.

Η Φιλοσοφία μας
Το Εθνικό Ωδείο είναι ένας σύγχρονος εκπαιδευτικός οργανισμός με μακρόχρονη παράδοση. Το 2013 συμπλήρωσε 87 χρόνια από την ίδρυσή του, ακολουθώντας πάντοτε πιστά το εκπαιδευτικό όραμα του πατέρα της Νεοελληνικής Σχολής, παιδαγωγού και ιδρυτή του, Μανώλη Καλομοίρη.
Στη λαμπρή του πορεία το ιστορικό αυτό ίδρυμα είχε πάντοτε άξιους συνεργάτες με πίστη στα ιδανικά της μουσικής τέχνης και στη μουσική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου. Μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής γαλούχησαν γενιές παιδιών, αναδεικνύοντας πολλούς νέους καλλιτέχνες που διακρίθηκαν για τις υψηλές καλλιτεχνικές επιδόσεις τους σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο.

Το Παράρτημα Θήρας, με ιδρυτή τον Νίκο Παπαγεωργίου ξεκίνησε στη Σαντορίνη το 2002, ελπίζοντας να προσφέρει και να συνεισφέρει δημιουργικά στη μουσική εκπαίδευση και τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

Οι καθηγητές μας
Το ανθρώπινο δυναμικό που στελεχώνει το ωδείο μας, αποτελείται από διπλωματούχους μουσικοπαιδαγωγούς αλλά και καταξιωμένους καλλιτέχνες που δουλεύουν με μεγάλο ενθουσιασμό και κάθε χρόνο μας κάνουν περήφανους με τα εξαιρετικά αποτελέσματα από την πρόοδο των σπουδαστών τους.

Οι σπουδαστές μας
Στεκόμαστε με τον ίδιο σεβασμό και την ίδια προσήλωση δίπλα στο κάθε παιδί, τον νέο ή τη νέα που έρχεται κοντά μας για να μάθει μουσική, είτε διαθέτει μεγάλο μουσικό αισθητήριο είτε απλά θέλει να εμπλουτίσει την ζωή του με την χαρά που δίνει η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου ή το τραγούδι και καταθέτουμε την πλούσια εμπειρία μας για να ξεκλειδώσουμε μαζί του όλες τις γνώσεις και δεξιότητες που του χρειάζονται για να γίνει είτε ικανός επαγγελματίας μουσικός είτε ένας ενημερωμένος ερασιτέχνης που ξέρει να απολαμβάνει τα δώρα της μουσικής.

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν φέτος στο Εθνικό Ωδείο Θήρας είναι:
Κλασική μουσική
Πιάνο-Κιθάρα-Βιολί-Μονωδία (Κλασικό Τραγούδι)-Ανώτερα Θεωρητικά
Μοντέρνα μουσική
Ακουστική Κιθάρα, Ηλεκτρική Κιθάρα, Ηλεκτρικό Μπάσο
Παραδοσιακή μουσική
Μπουζούκι
Τμήματα προσχολικής ηλικίας
Μουσική Προπαιδεία και Μουσικοκινητική Αγωγή

Επιπλέον προσφορές για όλους τους σπουδαστές του Εθνικού Ωδείου
Δωρεάν συμμετοχή στα Υποχρεωτικά Θεωρητικά μαθήματα (Θεωρία-Αρμονία-Solfege)
Δωρεάν συμμετοχή στα φωνητικά σύνολα του Εθνικού Ωδείου (κατόπιν ακρόασης)
Δωρεάν συμμετοχή σε οργανικά σύνολα (για τους σπουδαστές εγχόρδων οργάνων)
Δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής σε ομαδικές δράσεις και μουσικά group (για τους σπουδαστές του μοντέρνου τμήματος)

Έναρξη εγγραφών: 2 Σεπτεμβρίου 2013
Έναρξη μαθημάτων: 9 Σεπτεμβρίου 2013

Για τους νέους σπουδαστές κάτω των 10 ετών προσφέρουμε φοίτηση με έκπτωση 10%
e-mail επικοινωνίας: info@ethnikodeio-santorini.gr

Γραμματεία-Πληροφορίες: 22860 27120
Καθημερινά 10.00-14.00 και 17.00-21.00 (εκτός Κυριακής)



Π. Ρήγας – ομιλία στην συζήτηση του Νομοσχεδίου για την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Υπ. Παιδείας

Την ομιλία του Παναγιώτη Ρήγα στην Βουλή κατά την συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων» 10.9.2013, μπορείτε να την δείτε εδώ : http://www.prigas.gr/?p=main 

σε δουλειά να βρισκόμαστε… - 78 οι προσλήψεις στον Δήμο Θήρας

Στο πλαίσιο του προγράμματος του ΟΑΕΔ για τις προσλήψεις ανέργων σε δήμους το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι οι προσλήψεις θα αρχίσουν από τις 22 Οκτωβρίου.

Οι άνεργοι που επιθυμούν να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.oaed.gr ή στα ΚΕΠ νωρίτερα αφού οι προκηρύξεις του ΟΑΕΔ αναμένονται ακόμη και εντός τις επόμενης εβδομάδας.

Κριτήρια για τις προσλήψεις θα είναι η διάρκεια ανεργίας, το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ,ατομικό ή οικογενειακό, η ηλικία των ανέργων, αλλά και η οικογενειακή κατάσταση του ανέργου.

Η καθαρή αμοιβή θα είνα 490 ευρώ, ενώ όσοι είναι κάτω από 25 με το ποσό των 427 ευρώ .Όσο για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, μετά την έκδοση της δημόσιας πρόσκλησης του ΟΑΕΔ, οι άνεργοι θα κληθούν να υποβάλουν ηλεκτρονικό μία αίτηση συμμετοχής για την απα σχόλησή τους στις προκηρυσσόμενες θέσεις, καθώς και έως τρεις επιβλέποντες φορείς κατά σειρό προτίμησης, στους οποίους επιθυμούν να προσληφθούν.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των ΚΕΠ, στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η ηλεκτρονική αίτηση του ανέργου επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης, όσον αφορά στα στοιχεία που περιλαμβάνονται και αναφέρονται σε αυτήν.

Το πρόγραμμα που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, Τα άτομα που ζητούνται θα είναι από διάφορες ειδικότητες όπως πληροφορικής, οικονομολόγοι, λογιστές, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, βρεφοκόμοι ειδικής αγωγής, ψυχολόγοι και γενικών καθηκόντων αλλά και πολλές άλλες.
Αίτηση μπορούν να υποβάλουν νέοι ή μακροχρόνια άνεργοι και οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ.


Οι εποχικές προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας και στους δήμους του Νοτίου Αιγαίου οι θέσεις είναι 533 με τον Δήμο Θήρας να του αντιστοιχούν 78. 

οργανισμός κοινωνικής μέριμνας και παιδείας Δήμου Θήρας – ανακοίνωση 2μηνων προσλήψεων..

«Ανακοίνωση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, δίμηνης διάρκειας» ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας  του Δήμου Θήρας, σύμφωνα με την οποία,

Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» μετά την με αριθμ. 24/2013 απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου περί πρόσληψης εποχικού προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας και την με ΑΔΑ ΒΛ9ΡΟΡ1Ι-ΛΙ4 απόφαση της Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου περί πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο (2) μηνών, ανακοινώνει ότι προκηρύσσει την πρόσληψη πέντε (5) ατόμων προς κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του για τις εξής κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες, με τα αντίστοιχα τυπικά προσόντα:

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

ΤΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ 1 Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίου διπλώματος Τ.Ε.Ι. ή προγραμμάτων σπουδών επιλογής (Π.Σ.Ε.) Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής αντίστοιχης ειδικότητας
ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΚΟΜΩΝ  3 Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίου της αντίστοιχης ειδικότητας, δημοσίου ΙΕΚ ή ιδιωτικού ΙΕΚ πιστοποιημένου από τον ΟΕΕΚ ή επαγγελματικού λυκείου της αντίστοιχης ειδικότητας.
ΥΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘ/ΤΑΣ  1 ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ

Η πρόσληψη θα είναι διάρκειας δύο (2) μηνών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 του Ν. 2738/1999, του άρθρου 206 παρ. 1, του Ν.3584/2007(Κ.Κ.Δ.Κ.Υ.), του άρθρ. 1 παρ. 2 εδάφ. ιε του Ν. 3812/2009 και του άρθρου 12 του Ν. 4071/2012.
                                                                                                                                          
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ. (ΚΤΙΡΙΟ ΔΑΠΠΟΣ) και αρμόδια για την παραλαβή είναι η υπάλληλος Θ. Μπάμπα κατά τις εργάσιμες ημέρες και από 9:00πμ έως 13:00μμ.

Οι  ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά από 13/9 έως και 19/9/2013.


Τρίτη, Σεπτεμβρίου 10, 2013

ενημερωτικό σημείωμα του Συλλόγου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του Συλλόγου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας,

Σήμερα  Τρίτη, 10-9-2013 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Φηρών Έκτακτη Γενική Συνέλευση λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στην Εκπαίδευση και την επικείμενη Ολομέλεια Προέδρων των Συλλόγων της χώρας που συγκάλεσε η ΔΟΕ για την Πέμπτη 12-9-2013.

Ύστερα από την ενημέρωση των συναδέλφων και την παρουσίαση της πρότασης του ΔΣ του Συλλόγου για επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, και αφού δεν διατυπώθηκε κάποια άλλη πρόταση, ακολούθησε ψηφοφορία στην  οποία ψηφίστηκε κατά  πλειοψηφία η πρόταση του ΔΣ του Συλλόγου.

Εκπρόσωπος του Συλλόγου στην Ολομέλεια Προέδρων, λόγω  κωλύματος του Αντιπροέδρου, ορίστηκε με απόφαση του ΔΣ ο Οργανωτικός Γραμματέας Γεώργιος Τόνας.

Σύλλογος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας, Τηλέφωνο & Fax: 22860 81112                             


Παράλληλα, την αντίθεσή της στις ανακοινώσεις του Υπ. Παιδείας για την λειτουργία των ολοήμερων σχολείων εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της,

Το Υπουργείο Παιδείας, με έγγραφο που εξέδωσε χθες (9.9) προχώρησε στην απροκάλυπτη καταστρατήγηση εκπαιδευτικών κατακτήσεων όπως ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα και ο θεσμός του Ολοήμερου Σχολείου. Ήταν ένα ακόμη ολέθριο βήμα της πολιτικής ηγεσίας στην κατεύθυνση της διάλυσης του δημόσιου σχολείου.

Η αναλογία αριθμού μαθητών ανά τμήμα καθορίστηκε σε 1:25 μετά από πολυετείς αγώνες της Ομοσπονδίας των δασκάλων, το 2006. Το έγγραφο του ΥΠΑΙΘ (που μετουσιώθηκε ήδη σε, εσπευσμένη, τροπολογία στο σχέδιο νόμου για το νέο Λύκειο) επαναφέρει, με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο, το αντιπαιδαγωγικό καθεστώς του «συνωστισμού» πολύ μεγάλου αριθμού μαθητών σε αίθουσες, που σε πλήθος περιπτώσεων, είναι πολύ μικρές και ανεπαρκείς ακόμη και για 25 μαθητές.

Με την ίδια αντιπαιδαγωγική αντίληψη η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ προχωρά και στο ξεθεμελίωμα του θεσμού του Ολοήμερου σχολείου, θεσμού με παιδαγωγική και κοινωνική διάσταση. Εδώ οι αλχημείες δεν έχουν τέλος. Προκειμένου να χαρακτηριστούν εκπαιδευτικοί ως λειτουργικά υπεράριθμοι και να μετατραπούν σε ευέλικτο προσωπικό για την κάλυψη των κενών, που το Υπουργείο όφειλε να καλύψει με προσλήψεις μόνιμων κι αναπληρωτών εκπαιδευτικών, θυσιάζονται οι ανάγκες των μαθητών και θεσμοί  γκρεμίζονται αντί να ενισχύονται. 


η φετινή γιορτή και το πανηγύρι του Αγίου Αριστείδη (12-13.9)

Την πρόσκληση με το πρόγραμμα της φετινής γιορτής και του πλούσιου πανηγυριού της εκκλησίας του Αγίου Αριστείδη, στην περιοχή Έξω Κατοικιές της Σαντορίνης, μας έστειλε εγκαίρως και με συνέπεια και φέτος η οικογένεια του κ. Μακρογιαννέλη, η οποία γιορτάζει κάθε χρόνο την εκκλησία της.

Σύμφωνα με την πρόσκληση και το πρόγραμμα, καλείται όλος ο κόσμος, κάτοικοι αλλά και επισκέπτες του νησιού, στον εορτασμό και την ιερά πανήγυρη 12 και 13 Σεπτεβρίου, του Ιερού Ναού του Αγίου Αριστείδη στις Έξω Κατοικιές Φηρών Σαντορίνης.

Την Πέμπτη 12.9  στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί ο εσπερινός και μετά την λήξη του, στις 21.00 στο προάυλιο του ιερού Ναού θα παρουσιάσουν τους χορούς τους ο Σύλλογος παραδοσιακών χορών Ακρωτηρίου Σαντορίνης, ενώ μουσική θα παόξει το συγκρότημα των Φαρισαίων.
Επίσης θα εμφανιστεί η ορχήστρα από το μουσικό εργαστήρι “Αμφιων” του Χαιδαρίου, καθώς και οι.. “ταρατσόγατοι” !

Κατά την διάρκεια της γιορτής θα μοιραστεί πλούσιο φαγητό και άφθονο κρασί.

Την Παρασκευή 13.8 ανήμερα της γιορτής του Αγ. Αριστείδη θα πραγματοποιηθεί λειτουργία και λιτάνευση της εικόνας του Αγίου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού και Νήσων κκ. Επιφανίου.

Με το τέλος της λειτουργίας θα προσφερθούν καφές και γλυκά από τους εορτάζοντες.



Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 09, 2013

διακοπή ρεύματος (12.9 – 06.30 – 07.30)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρακτορείου Θήρας του ΔΕΔΔΗΕ, για την εκτέλεση αναγκαίων τεχνικών εργασιών θα γίνει διακοπή στην ηλεκτροδότηση στα Φηρά, το Κοντοχώρι και το Φηροστεφάνι, το πρωί της Πέμπτης 12.9 το διάστημα 06.30 – 07.30

“έχουμε και λέμε” the.. apple version ..

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το “έχουμε και λέμε”, “ανοίγει” και ανεβαίνει αυτόματα σε νέα διαφορετική μορφή, με τις αναρτήσεις του σε συνοπτική (περιληπτική) έκδοση, μέσα από τις συσκευές της apple (i- .. whatever!) καθώς και μέσα από τον browser safari”  (είναι αυτός που χρησιμοποιούμε για να μπαίνουμε στο ίντερνετ από φορητές συσκευές της apple)

Το “έχουμε και λέμε” λειτουργεί από το 2006 με την υποστήριξη του blogger καθώς και άλλων επιλεγμένων εργαλείων της google.

Φηρά, μια όμορφη πόλη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της..

Ομορφότερα παρά ποτέ μοιάζουν και είναι "τα Φηρά", η πρωτεύουσα της Σαντορίνης κατά την διάρκεια του φετινού καλοκαιριού.

Μιας και απ ότι φαίνεται οι συζητήσεις, οι αποφάσεις, οι επιλογές καθώς και η δουλειά που προηγήθηκε κατά την διάρκεια του χειμώνα από πλευράς της δημοτικής αρχής σε συνεργασία με τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην πόλη, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα πολύ καλό και όμορφο αποτέλεσμα, ενώ αρκετά από τα προβλήματα (κυκλοφορία των αυτοκινήτων, παρκαρίσματα στους κεντρικούς δρόμους, πεζοδρόμια, θέσεις των κάδων απορριμάτων κλπ) που υπήρχαν στο παρελθόν φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να αντιμετωπιστούν κάνοντας τα Φηρά μια όμορφη πόλη για να την ζουν οι κάτοικοί της και να την επισκέπτονται οι επισκέπτες της.

Περιποιημένη, καθαρή, όμορφη, οργανωμένη και ανθρώπινη.

Πόσο μάλλον εάν έχει καιρό να τα επισκεφθεί κανείς ή να τα περπατήσει για τις δουλειές ή για την βόλτα του, τα Φηρά φαίνεται ότι φέτος κάνουν την διαφορά.

Σε ότι αφορά τα βασικά μορφολογικά χαρακτηριστικά της πόλης, αυτά δεν έχουν .. αλλάξει και πολύ μιας και τα Φηρά, σε μεγάλο μέρος τους, βρίσκονται σε ένα από τα ομορφότερα σημεία του νησιού, χτισμένα επάνω στην καλντέρα με θέα αυτήν την ίδια απ άκρη σ' άκρη, και βέβαια το πέλαγο από ύψος 350 περίπου μέτρων.

Τα Φηρά, όπως άλλωστε γνωρίζουν οι δεκάδες χιλιάδες των επισκεπτών τους, βρίσκονται σε ενα μοναδικό και υπέροχο φυσικό περιβάλλον, ενώ έχουν ενδιαφέροντα μουσεία και αξιοθέατα καθώς και μια μεγάλη αγορά που αποτελείται από δεκάδες εμπορικά καταστήματα, και καταστήματα όλων των ειδών της εστίασης για όλα τα γούστα.

Πέρα από τον σύγχρονο εμπορικό χαρακτήρα τους, στα Φηρά, υπάρχουν επίσης πολλά αξιόλογα να παρατηρήσει ή και να επισκεφθεί κανείς παλιά και παραδοσιακά κτήρια, είτε πρόκειται για αρχοντικά, είτε για υπόσκαφα σπίτια, τα οποία, έχοντας στις περισσότερες περιπτώσεις συντηρηθεί όμορφα, με μεράκι και γούστο, έχουν "επικαιροποιήσει" ,κατά κάποιον τρόπο, την αρχική φυσιογνωμία τους, "δένοντας" όμορφα με τα σύγχρονα κτήρια που έχουν κατασκευαστεί τα τελευταία χρόνια.

Τελευταία δε, αυτό που παρατηρούμε είναι όλο και περισσότερα κτήρια τα οποία έχουν εμπορική χρήση και βρίσκονται στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, έχουν ανακαινιστεί με τρόπο τέτοιο ώστε να δημιουργούν μια ενιαία εικόνα, μιας σύγχρονης πόλης κι ενός σύγχρονου και υψηλών προδιαγραφών νησιώτικου τουριστικού προορισμού.

Τα τελευταία χρόνια ο επισκέπτης και ο μόνιμος κάτοικος της πόλης μπορούν να βρουν καταστήματα με φαγητό για όλα τα γούστα, από «αυστηρά» παραδοσιακά πιάτα βασισμένα στην τοπική κουζίνα και τα προϊόντα της γής του νησιού, μέχρι τα πιο .. προχωρημένα της σύγχρονης ευρωπαϊκής –κουζίνας-, όπως επίσης στυλάτα και μοντέρνας αισθητικής και χαρακτήρα café.

Απο ενα "καλό τραπέζι" δηλαδή σε ένα εστιατόριο στην καλντέρα με προσεγμένο σέρβις και αισθητική, αλλά και σε οτι αφορά το "γρήγορο" φαγητό ή γλυκό που όλοι γευόμαστε σε ενα υπαίθριο τραπεζάκι ή ακόμη και περπατώντας κατά την διάρκεια της βόλτας.

Και για να ολοκληρώσουμε την σύντομη αυτή αναφορά, στα σίγουρα αξίζει να πούμε οτι τα Φηρά δεν θα ήταν η όμορφη πόλη που .. έχουν γίνει χωρίς την καθημερινή προσπάθεια από πλευράς όσων ζουν και εργάζονται σε αυτήν.

Σε μια μεσαίου μεγέθους νησιώτικη πόλη με που συνδυάζει τον σύγχρονο εμπορικό – τουριστικό χαρακτήρα, με την παλιά αλλά και σύγχρονη αρχιτεκτονική, υπέροχη θέα, κοσμοπολίτικη γαστρονομία καθώς και μια πολύ καλή φήμη ως η πρωτεύουσα ενός από τα διαχρονικά επιλεγμένα ως απο τα πιο όμορφα και δημοφιλή νησιά του κόσμου...

Απο το αρχικό κείμενο στο «έχουμε και λέμε» 6.6.2012

12/θέσιο δημοτικό σχολείο Φηρών – ανακοίνωση για τον αγιασμό

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δημοτικού σχολείου,

Ο καθιερωμένος Αγιασμός στο Δ.Σ. Φηρών θα τελεστεί την Τετάρτη 11/09/2013 και ώρα 8.45 π.μ.
Παρακαλούνται οι μαθητές να έχουν τις σχολικές τους τσάντες γιατί μετά τον Αγιασμό θα πάρουν τα βιβλία τους.

Δε θα γίνουν τα δρομολόγια των λεωφορείων οπότε οι γονείς θα παραμείνουν στον προαύλιο χώρο προκειμένου να πάρουν τους  μαθητές.


Από την Πέμπτη  12/09/2013 τα δρομολόγια των λεωφορείων θα γίνονται κανονικά.

Α.Ο. Θήρας – ανακοίνωση

Την ομάδα των βασικών του παικτριών ανακοίνωσε ο Α.Ο. Θήρας, η γυναικεία ομάδα βόλεϊ με έδρα την Σαντορίνη που αγωνίζεται πλέον στην Α2 κατηγορία.

ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΟΝ Α.Ο.ΘΗΡΑΣ
ΚΑΚΡΙΔΩΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ( ΑΡΧΗΓΟΣ)  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ  ΧΡΙΣΤΙΝΑ,  ΦΥΤΡΟΥ ΕΙΡΗΝΗ,  ΣΥΝΟΛΑΚΗ ΕΥΑ,  ΣΥΝΟΛΑΚΗ ΡΑΦΑΕΛΑ, ΜΗΝΔΡΙΝΟΥ ΑΡΤΕΜΙΑ,   ΠΡΕΚΑ ΚΙΚΗ,  ΤΣΙΩΤΑ ΕΛΕΑΝΑ, ΜΕΝΤΑ ΣΟΦΙΑ,  ΤΡΙΜΑ ΕΦΗ.   

 Οι μεταγραφείσες αθλήτριες στον Α.Ο.Θήρας είναι οι εξής :                                                                      
ΤΣΟΧΑΤΖΗ ΜΑΡΙΝΑ, ΨΥΛΛΑΚΗ ΙΩΣΗΦΙΝΑ,  ΒΟΥΒΟΥΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ,  ΜΟΥΝΤΑΚΗ ΝΙΚΗ, CVETKOVA JEVYENIJA,  ΛΙΑΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ,  ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ  ΧΡΙΣΤΙΝΑ.                                      

αθλητικό κέντρο Μάινα – έναρξη μαθημάτων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αθλητικού κέντρου,

Τα μαθήματα Tae Kwon Do ξεκινούν την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στο Αθλητικό κέντρο Μάινα στα Φηρά.

Τα μαθήματα ενόργανης γυμναστικής ξεκινούν 23 Σεπτεμβρίου στο Αθλητικό Κέντρο Μάινα στα Φηρά

Για πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλ. 6977591217 και 2286024335

επίσκεψη του περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου στην Σαντορίνη (6.9)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Νοτιου Αιγαίου

Το νησί της  Σαντορίνης επισκέπτεται ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Θήρας με τη συμμετοχή του Δημάρχου κ. Αναστασίου- Νικολάου Ζώρζου, του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Θήρας κ. Ηλία Μάινα, του Περιφερειακού Συμβούλου Νάξου κ. Γιώργου Γκούφα καθώς και Δημοτικών Συμβούλων όπου εξετάστηκε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί με τον ΧΑΔΑ .

Επίσης συζητήθηκε το ζήτημα της διάβρωσης των παραλιών το οποίο παρατηρείται καθώς  και το θέμα που αφορά στην εξακολούθηση των μετρήσεων από το Πανεπιστήμιο Κρήτης για το οποίο και αποφασίστηκε να υπογραφεί η σχετική Προγραμματική Σύμβαση προκειμένου αυτές να συνεχιστούν.

Δύο ακόμη θέματα που απασχόλησαν κατά τη διεξαγωγή των συζητήσεων ήταν αυτά της επαρκούς ηλεκτροδότησης του νησιού καθώς και οι καταπτώσεις που παρουσιάζονται από τα πρανή.
Επιπλέον συζητήθηκε η πορεία των έργων που υλοποιούνται στο νησί μέσω του ΕΣΠΑ. 

Σημειώνεται ότι στη Θήρα είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και ΕΠΠΕΡΑΑ έντεκα (11) έργα συνολικού προϋπολογισμού 30.988.667€.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Κατασκευή οδικού δικτύου Αεροδρόμιο - Φηρά - Βουρβούλο - Οία ν. Θήρας, προϋπολογισμού 9.915.556€.
2. Αντιστήριξη πρανών καλντέρας Θήρας - περιοχή Τελεφερικ και Παλαιού Λιμένα Φηρών, προϋπολογισμού 1.630.000 €.
3.  Αντιστήριξη πρανών καλντέρας Θήρας - περιοχή  Λιμένα Αθηνιού, προϋπολογισμού   1.803.355€.
4. Κατασκευή ΤΕΕ ν. Θήρας, προϋπολογισμού 4.334.822€.
5. Κατασκευή Γυμνασίου Μεσσαριάς ν. Θήρας, προϋπολογισμού  3.038.985€.
6. Εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης οικισμού Πύργου και μονάδα αφαλάτωσης οικισμού Ακρωτηρίου Θήρας, προϋπολογισμού 955.000€.
7. Εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης Φηρών και Ημεροβιγλίου Νήσου Θήρας, προϋπολογισμού 3.840.201€
8. Εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης αποχέτευσης του οικισμού Φοινικιάς της Οίας, προϋπολογισμού 732.000€
9. Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης οικισμού Περίσσας Θήρας, προϋπολογισμού 3.009.130€
10. Ολοκλήρωση εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης οικισμού Ημεροβιγλίου Θήρας, προϋπολογισμού 1.188.618€
11. Ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης οικισμού Εμπορειού νήσου Θήρας, προϋπολογισμού 541.000€

Επίσης, από τις Συλλογικές Αποφάσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων Έτους 2013, Υλοποιούνται / Εκπονούνται / Ολοκληρώνονται, έξι (6) ακόμη Έργα / Μελέτες, Συνολικού Προϋπολογισμού  4.582.650€.
Ειδικότερα :
1.  Αποκατάσταση ζημιών σε δρόμους μετά τη θεομηνία της 19ης/02/2011 ν. Θήρας, προϋπολογισμού 100.000,00€.
2. Μελέτη επέκτασης Ε.Ε.Λ.Φηρών Δήμου Θήρας, προϋπολογισμού 208.000,00€.
3. Μελέτη ΧΥΤΑ Θήρας (Δ. Θήρας), προϋπολογισμού 350.000,00€.
4. Λιμενικά έργα Αθηνιού ν. Θήρας, προϋπολογισμού 3.734.650,00€.
5. Συντήρηση Οδικού Δικτύου ν. Θήρας (Χρήση 2012), προϋπολογισμού  100.000,00€.
6. Συντήρηση Οδικού Δικτύου ν. Θήρας, προϋπολογισμού 90.000,00€.

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι,  πλέον των παραπάνω αναφερόμενων Πόρων και Έργων, από Ιδίους Πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Υλοποιούνται / Εκπονούνται ακόμη 13 Έργα / Μελέτες, Συνολικού Προϋπολογισμού 1.437.899,47€.

Μετά το πέρας της  σύσκεψης  ακολούθησε επίσκεψη του Περιφερειάρχη στην περιοχή της Μεσαριάς όπου η Περιφέρεια έχει προχωρήσει στην κατασκευή  ενός Γυμνασίου και συζήτησε με τους περιοίκους το πρόβλημα του αύλειου χώρου του σχολείου για το οποίο  και  συμφωνήθηκε λύση.

Ο Περιφερειάρχης κ. Μαχαιρίδης το απόγευμα θα επισκεφθεί το νησί της Ανάφης και αύριο θα βρίσκεται στη νήσο Θηρασιά.