Παρασκευή, Φεβρουαρίου 11, 2011

IMIC 2011, ολοκληρώθηκε το 2ήμερο συνέδριο

Μεγάλη ήταν η επιτυχία του διήμερου συνεδρίου ΙΜΙC 2011 με θέμα: "Δίνοντας αξία στην εμπειρία του φαγητού".
Το συνέδριο, χαρακτηρίστηκε σαν το πιο πλήρες και ολοκληρωμένο που έχει γίνει για το νόημα και τον ρόλο της "Ελληνικής γαστρονομίας" και την επιθυμητή σχέση της με το ελληνικό τουριστικό προϊόν.
Ιδιαίτερα σημαντικό ήταν ότι για πρώτη φορά υπήρξε μιά τόσο καθαρά εκφρασμένη σύμπτωση απόψεων μεταξύ της πολιτείας, όπως διατυπώθηκε απο τον υπουργό Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, τον πρόεδρο του ΕΟΤ Νικόλα Κανελλόπουλο, την βουλευτή Μάγια Τσόκλη καθώς και όλων των ομιλητών.

To IMIC θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του για 8η συνεχή χρονιά.
Το επόμενο συνέδριο της σειράς θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, 15-16 Φεβρουαρίου 2012 εστιάζοντας στον ρόλο της γαστρονομίας στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος.

επιμελητήρια Αιγαίου - μην αυξήσετε τον ΦΠΑ (please..)

Μς επιστολή που υπογράφουν απο κοινού τα επιμελητήρια
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΣΑΜΟΥ, ΧΙΟΥ, ΛΕΣΒΟΥ, ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ΚΑΒΑΛΑΣ, ΕΒΡΟΥ έκφράζουν τις ενστάσεις τους στο ενδεχόμενο κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Στην επιστολή τους με αποδέκτες βουλευτές και υπουργούς τους ζητούν να δεσμευτούν οτι δεν θα συναινέσουν (με ποιούς, τους "τροικανούς" άραγε;..) σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο...

Στην επιστολή τους αναφέρουν οτι,

"Το ευνοϊκό καθεστώς των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, υιοθετήθηκε για να αντισταθμιστούν οι αρνητικές συνέπειες της «νησιωτικότητας» και ιδιαίτερα το αυξημένο κόστος διαβίωσης. Είναι ένα μοναδικό παράδειγμα εφαρμογής της νησιωτικότητας, της έμπρακτης δηλαδή αναγνώρισης από την κεντρική εξουσία, των ιδιαιτεροτήτων της ζωής στα νησιά.
Η ενδεχόμενη κατάργηση του ευνοϊκού αυτού καθεστώτος θα έχει  σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στις χειμαζόμενες από την κρίση οικονομίες των νησιών μας, αφού θα επιβαρυνθεί υπέρμετρα το κόστος διαβίωσης, αλλά και κάθε μορφή οικονομικής δραστηριότητας σε αυτά."


σχόλιο επι των συνεδρίων - Π. Ρήγας, περί νησιωτικότητας...


-μπερδεμένα μας τα λέει ο κ. Ρήγας..
-τι βρίσκεις μπερδεμένο; ..
-αυτές τις ανακοινώσεις με τα προγράμματα και τις ημερίδες, και τις ..νυχτερίδες και τις συνοχές και τις ανοχές και τρέχα γύρευε...
-ε, δεν είναι ετσι, ... αυτή, ας πούμε οτι είναι πιο σοβαρή πολιτική...
-αποτέλεσμα εχει;
-έχει ενα αποτέλεσμα..
-εγω νομίζω οτι συναντιούνται ορισμένοι πολιτικοί μεταξύ τους και συζητάνε επειδή τους αρέσει. "φιλονικούνε υπηρεσιακώς" δηλαδή. να, πάρε για παράδειγμα τον κ. Ρήγα που ναι της αυτοδιοίκησης, και που ανέκαθεν του αρέσανε οι συνεδριακού τύπου συζητήσεις, έχεις υπόψη σου στα νομαρχιακά συμβούλια τι γινότανε; και στα πιο "κυριλέ" Περιφερειακά... που τα διοργανώνανε, λες και θα συζητάγανε καμμιά ... εκστατεία...
-τα ξέρω.. αλλά πρέπει να συζητιούνται κι αυτά τα "σοβαρά"...
-για κατανάλωση...
-ε, δεν είναι ακριβώς ετσι, όλα έχουνε το νόημά τους.., μπορεί εσενα να σου φαίνεται κάπως ..
-ίσα με αστεία!
-έστω κι αστεία, αλλά σε άλλους αρέσει..
-δεν αντιλέγω, μ αρέσει δεν μ'αρέσει, εγω ρωτώ αν είναι διαδικασία παραγωγική! αλλιώς ας βάζαμε εναν υπολογιστή να επιλέγει έργα και δαπάνες απο ενα συνδιαστικό πρόγραμμα!
- (...) σε κάποιους αρέσει...και παράγει εργο... συναντιούνται οι άνθρωποι μεταξύ τους και ξεπερνιούνται τα γραφειοκρατικά πρόβλήματα..
-ε, πες μου ετσι να καταλάβω....




Δύο ανακοινώσεις μας έστειλε ο κ. Ρήγας με τα εξής θέματα :

α) την ειδική μέριμνα για τις νησιωτικές περιοχές στις επίσημες προτάσεις της χώρας μας για την Πολιτική της Συνοχής
και
β) τον συντονισμό δράσης ανάμεσα Υπουργείο Οικονομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ΟΤΑ της Περιφέρειας,

Επιγραμματικά,

ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί των συμπερασμάτων της 5ης Έκθεσης Συνοχής, που αφορούν στη μελλοντική Πολιτική Συνοχής για την περίοδο μετά το 2013.
Η Ελλάδα, δια του αρμόδιου για θέματα Πολιτικής Συνοχής Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, υπέβαλε τις θέσεις της σε μια σειρά κρίσιμων θεμάτων, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά και ζητώντας ειδική μέριμνα για τις νησιωτικές περιοχές.
Μεταξύ των προτάσεων της ελληνικής πλευράς, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά η συμπερίληψη των νησιωτικών Περιφερειών στον προτεινόμενο από την Επιτροπή ενδιάμεσο στόχο μετάβασης, που θα διασφαλίζει αυξημένους πόρους και τύπους δράσεων προς υλοποίηση, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη των νησιών, μέσω του Στόχου Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία.

Περιφέρεια - εργα - καινούργιος είναι ο Καλλικράτης, καινούργιοι (;;) οι αιρετοί, μέχρι να γνωριστούνε μεταξύ τους....

Η γραμματεία της Περιφέρειας μας ενημερώνει οτι εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νησιών Αιγαίου 2007-2013 τέσσερα έργα συνολικού προϋπολογισμού 5 εκ. €, με τα οποία βελτιώνεται το οδικό δίκτυο σε 6 νησιά της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα έργα:
«Βελτίωση περιφερειακών - τοπικών οδών στην Αμοργό, τη Σίκινο, την Αστυπάλαια και τη Μεγίστη»
«Βελτίωση νότιου περιφερειακού δρόμου Σερίφου», «Βελτίωση Οδού από διασταύρωση Βαγιάς έως περιοχή Λιγγίνου Πάτμου» «Βελτίωση οδού Α. Πούντας - Αγ. Ανάργυροι Αστυπάλαιας»


(Συγνώμη, αλλά μήπως εσείς οι 2 είστε Πόντιοι;; κι αν ναι, τι γυρεύετε στο Αιγαίο;!)

Η γραμματεία της Περιφέρειας μας ενημερώνει παράλληλα για την συνάντηση του Περιφερειάρχη κ. Μαχαιρίδη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη για την συζήτηση του προγράμματος εκσυγχρονισμού των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω του ΕΣΠΑ, την λειτουργίας του Κέντρου Γεωργικής Εκπαίδευσης (ΚΕΓΕ) στη Ρόδο, όπως επίσης και για τον Βοτανικό Κήπο στη Ρόδο.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα είναι παρών στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Ρόδο στις 3 Μαρτίου, όπου αναμένεται να δεσμευτεί για προώθηση λύσεων σε ανοικτά ζητήματα που απασχολούν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Το απόγευμα της Πέμπτης 10.2  ο κ. Μαχαιρίδης συναντήθηκε με τον υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, μαζί με τους Περιφερειάρχες των νησιωτικών Περιφερειών.

πιτούλες - γιορτές - εκδηλώσεις

Ο Συνδιασμός της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και ο επικεφαλής του κ. Σιγάλας μας καλούν στην γιορτή για την κοπή της πίτας του Συνδιασμού σήμερα Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου στις 20.00 στην ταβέρνα "Μαιρούλα" στην Βλυχάδα. Στην γιορτή περιλαμβάνεται φαγητό ενω θα συμμετάσχουν και τοπικοί μουσικοί. Η πρόσκληση είναι στα 10 ευρώ.


Ο Σύλλογος "Εστία Πύργου" και ο Αθλητικός Σύλλογος Πύργου μας καλούν στην ετήσια γιορτή τους αυριο Σάββατο 12 Φεβρουαρίου στις 20.30 στην "Ταβέρνα Πύργος" στον Πύργο. Στην γιορτή περιλαμβάνεται φαγητό ενω θα συμμετάσχουν και τοπικοί μουσικοί.

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 10, 2011

Οία - πιτούλα σε κλίμα εγκάρδιο και γνωριμίας

Πληρέστατη ανακοίνωση με την οποία μας ενημερώνει για την πρόσφατη γιορτή που έγινε στην Οία μας έστειλε η γραμματεία της τοπικής (πλέον) Κοινότητας Οίας.

Την παρουσιάζουμε...

Μέσα σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011στις 11:00 η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Τοπικής Κοινότητας Οίας με την ευλογία του Αιδεσιμότατου πατέρα Νικολάου Πράσινου.

Ο Πρόεδρος κ. Ελευθέριος Δαρζέντας, τα μέλη του νέου Συμβουλίου κ.κ. Ιάκωβος Ζώρζος και Μιχαήλ Καρράς, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Βαρβαρήγος, οι εργαζόμενοι της Τοπικής Κοινότητας και των Κοινοτικών Επιχειρήσεων της Οίας και οι κάτοικοι της Οίας με ιδιαίτερη χαρά προετοίμασαν και συμμετείχαν στην πρώτη εκδήλωση της Τοπικής Κοινότητας Οίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος, ο Αντιδήμαρχος κ. Μάρκος Καφούρος, ο Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Σαντορίνη-Θηρασιά-Ενότητα-Αλλαγή» κ. Αντώνιος Σιγάλας, η Δημοτική Σύμβουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση», κα Μαρία Αργυρού, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Νικόλαος Παγώνης, Νικόλαος Καμπουράκης και Γεώργιος Μητροπίας, ο Πρόεδρος του Κ.Υ. Θήρας και Τεχνικός Προϊστάμενος της Κ.Ε.Υ.Α. Οίας κ. Ιωάννης Λαμπράκης, ο πρώην Έπαρχος Θήρας κ. Χρύσανθος Ρούσσος, ο Αντιπρόεδρος της πρώην Κοινότητας Οίας κ. Βάλσαμος Πιτσικάλης.

Όλοι οι ομιλητές κατά τους χαιρετισμούς τους υπογράμμισαν την εξέχουσα θέση που κατέχει η Οία ως χαρισματικός τόπος και μοναδικός ταξιδιωτικός προορισμός αλλά και ως επιτυχημένος αυτοδιοικητικός οργανισμός. Διαβεβαίωσαν ότι στα πλαίσια του Νέου Δήμου Θήρας θα υπάρξει μέριμνα, ώστε η Οία και όλοι οι οικισμοί της να απολαμβάνουν την ίδια φροντίδα και προστασία. Τέλος τόνισαν ότι η συμβολή όλων των κατοίκων και επιχειρηματιών της περιοχής στην καλή λειτουργία της Τοπικής Κοινότητας είναι απαραίτητη και ουσιαστική.
Το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Οίας ευχαριστεί όλους τους παρισταμένους για την τιμητική παρουσία τους  και εύχεται καλή χρονιά  με υγεία, δημιουργικότητα, πρόοδο, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία

τοπική οργάνωση ΔΝ - πιτούλα..

Το Σάββατο 12 φεβρουαρίου στις 18:00 η Δημοτική Οργάνωση Ν.Δ Θήρας θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στη αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Δαίδαλος.
Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους η τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ Όλγα Κεφαλογιάννη, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ Γιάννης Βρούτσης, ο αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ Γιώργος Λουλουδάκης, ο υπευθυνος της Ν.Δ στο Νότιο Αιγαίο κ. Χρήστος Κασσαλιάς και ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου  Χαράλαμπος Κόκκινος.

Σύμφωνα με την πρόσκληση της τοπικής της ΝΔ, η Τομεάρχης Τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών κ. Βρούτσης θα συναντηθούν με φορείς και θα συζητήσουν θέματα που αφορούν τον Τουρισμό και την Οικονομία :
Τη Παρασκευή 11/2/2011 και ώρα 19:00 με το Σύλλογο Κρητών Θήρας
Το Σάββατο 12/2/2011 και ώρα10:00 με το Δήμαρχο Θήρας
Το Σάββατο 12/2/2011 και ώρα11:00 με το Σύλλογο Ξενοδόχων Θήρας
Το Σάββατο 12/2/2011 και ώρα11:30 με το Σύλλογο ενοικιαζομένων Δωματίων Θήρας.
Το Σάββατο 12/2/2011 και ώρα 12:15 με το Σωματείο Λεμβούχων Θήρας.

Βρούτσης για λιμάνι (νέο..) Σαντορίνης - φορολογικό

Την επιτάχυνση (αλλά καλύτερα θα λέγαμε ανακίνηση..) των διαδικασιών για την κατασκευή του Νέου Λιμένα Θήρας στη θέση Βλυχάδα, ζήτησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ  Γιάννης Βρούτσης με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την αρμόδια υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Στην ερώτησή του μεταξύ άλλων αναφέρεται στην αναγκαιότητα κατασκευής του έργου, για το οποίο όπως σημειώνει, είχαν διασφαλιστεί οι αναγκαίοι πόροι από την προηγούμενη κυβέρνηση.
«Πρόκειται για ένα έργο πνοής και τεράστιας σημασίας για το νησί της Σαντορίνης. Ένα έργο που προετοιμάζεται εδώ και χρόνια και που αποτελεί κοινό αίτημα όλων των κατοίκων του νησιού», αναφέρει στην ερώτησή του.
Ο κ. Βρούτσης τονίζει επίσης, ότι παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, είχε ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και είχε διασφαλίσει -μέσω του ΕΣΠΑ- την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του έργου, σήμερα εμφανίζονται κωλύματα που ουσιαστικά μπλοκάρουν την υλοποίηση του.


Παράλληλα, ως Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας και με  αφορμή την πρόβλεψη του ΚΕΠΕ για μείωση των φορολογικών εσόδων ανέφερε οτι,

«Η πρώτη επιστημονική αξιολόγηση για τη φορολογική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, που πραγματοποιήθηκε από το ΚΕΠΕ, επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις για την πορεία των φορολογικών εσόδων.
Συγκεκριμένα, η απώλεια των εσόδων με βάση την Έκθεση, προβλέπεται να ανέλθει περίπου στα 778 εκατ. €. Πρόβλεψη, που αν τελικά επαληθευτεί, θέτει ουσιαστικά εκτός στόχου την υλοποίηση του Προϋπολογισμού για το 2011.
Τα αποτελέσματα της μελέτης, δυστυχώς, έρχονται να επιβεβαιώσουν τις βάσιμες ενστάσεις της Ν.Δ. σχετικά με την εμμονή της κυβέρνησης να υιοθετήσει υπέρμετρους φορολογικούς συντελεστές.
Επισημαίνεται ότι η μελέτη δεν έχει συμπεριλάβει στην αξιολόγησή της τις επιπτώσεις που θα έχουν στα έσοδα, η μείωση του αριθμού και των κερδών των επιχειρήσεων, καθώς και η μείωση των εισοδημάτων.

 
Τέλος, η γραμματεία του κ. Βρούτση μας ενημερώνει σχετικά με την σημερινή του επίσκεψη στην Κέα με αφορμή την γιορτή του πολιούχου του νησιού, καθώς και για την παρουσία του στην Σαντορίνη το διήμερο 12-13.2 με αφορμή την πρόσκληση για την κοπή της βασιλόπιτας της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ.

Μαχαιρίδης - συναντήσεις


Η πορεία του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων των Κυκλάδων ήταν το θέμαπου συζήτησε ο Περιφερειάρχης ν. Αιγαίου τους αντιπεριφερειάρχες Γιώργο Πουσσαίο και Τζώρτζη Μακριωνίτη.
Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών ζητήθηκε η κατηγοριοποίηση των έργων που είναι σε εξέλιξη και δόθηκε εντολή για επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να ολοκληρωθούν και να παραδοθούν μέχρι το τέλος του 2011.
Για το θέμα αυτό, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου συναντήθηκε την Πέμπτη 10.2 με τον υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Παναγιώτη Ρήγα, ενω πραγματοποίησε συνάντηση και με την Γενική Διεύθυνση Εσωτερικών, στο πλαίσιο της οποίας έγινε καταγραφή των προβλημάτων που σχετίζονται με τον Οργανισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Διονύσια 2011 - συμμετοχές απο την Σαντορίνη

Για την μεγαλύτερη και πιο αγαπημένη έκθεση κρασιού της Ελλάδας για οινόφιλους καταναλωτές, τα "Διονύσια 2011" μας ενημέρωσαν η Santo Wines και η υπεύθυνη Marketing κ. Κασσιώλα και το  οινοποιείο Canava Roussos στην Επισκοπή Γωνιάς της Σαντορίνης και η υπεύθυνη Marketing κ. Ρούσσου.
Τα φετινά Διονύσια θα διεξαχθούν 12 και 13 Φεβρουαρίου 2011, 11:00-20:00, στο Ζάππειο Μέγαρο Αθηνών, τον εξαιρετικό χώρο που τα απογείωσε, τις 3 τελευταίες φορές διεξαγωγής τους.
Περισσότερα από 120 είναι τα καταξιωμένα και νέα οινοποιεία απ’ όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν με γνωστά αλλά και νέα κρασιά τους, με αποστάγματα καθώς και κρασιά εισαγωγής τα οποία και θα εκτείθενται προς δοκιμή.
Το εισητήριο για την έκθεση κοστίζει 10 ευρώ κι εξασφαλίζει την είσοδο και για τις 2 ημέρες της έκθεσης καθώς και την δυνατότητα για γευστική δοκιμή όλων των κρασιών.

Σύμφωνα με την πρόσκληση της Santo Wines, "σας περιμένουμε αυτό το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Φεβρουαρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο, στην πιο μεγάλη, την πιο ενημερωμένη και … την πιο “happy” έκθεση κρασιού, τα ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2011!"
Ελάτε να δοκιμάσετε μαζί μας τα κρασιά νέας εσοδείας της SantoWines... με «εκρηκτική» γεύση Σαντορίνης και φρέσκια ανανεωμένη εμφάνιση !!

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2011

Ρήγας για γυμνάσιο Μεσαριάς - βρέθηκε χρηματοδότηση

Με σημερινή του ανακοίνωση (9.2) το γραφείο του υφυπουργού Οικονομίας - Περιφερειακής Ανάπτυξης και βουλευτή Κυκλάδων Παναγιώτη Ρήγα μας ενημερώνει για το ξεπέρασμα των εμποδίων και την συνέχιση των εργασιών για την κατασκευή του Γυμνασίου της Μεσαριάς.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Η διαδικαστική εμπλοκή, που προέκυψε στην εργολαβία της κατασκευής του γυμνασίου της Μεσαριάς Σαντορίνης, αντιμετωπίσθηκε και έτσι το έργο μπορεί να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου.
Υπενθυμίζεται ότι το έργο είχε δημοπρατήσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων, βασιζόμενη σε παλαιότερη δέσμευση του ΟΣΚ ότι θα χρηματοδοτήσει ο ίδιος ο Οργανισμός το κόστος κατασκευής του. Όπως, όμως, συνέβη με εκατοντάδες έργα στην Ελλάδα στον τομέα της σχολικής στέγης αλλά και γενικότερα στα έργα υποδομής, οι υποσχέσεις και οι προεκλογικές δεσμεύσεις του 2009 απαιτούσαν πολλούς κρατικούς προϋπολογισμούς προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή τους. Δημιουργήθηκε, έτσι, η ανάγκη ένταξης του έργου στο ΠΕΠ, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η χρηματοδότηση του και να ολοκληρωθεί. Η δρομολόγηση αυτής της λύσης προϋπέθετε την αντιμετώπιση μιας τυπικής εκκρεμότητας που αφορούσε στην επικαιροποίηση της μελέτης του έργου.

Στο ερώτημα που απεύθυνε η Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου προς την Ειδική Υπηρεσία Θεσμικής Υποστήριξης του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας υπήρξε θετική απάντηση και, έτσι, δόθηκε το ‘πράσινο φώς’ για την ένταξη του έργου στο ΠΕΠ.
Η εξέλιξη αυτή απαντά με τον καλύτερο τρόπο στην δικαιολογημένη αγωνία των μαθητών και των γονιών τους καθώς και της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και στο καθολικό αίτημα της Σαντορινιάς κοινωνίας για σύγχρονη σχολική στέγη στο νησί.

Santo Wines - αυξηση των επιδοτήσεων


Για την νέα της επιτυχία μας ενημερώνει η Ένωση Συναιτερισμών Θηραικών Προιόντων (Santo Wines) σχετικά με την αυξηση των επιδοτήσεων στις παραδοσιακές καλλιέργειες της Σαντορίνης και της Θηρασιάς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της,

Στα πλαίσια της άριστης συνεργασίας της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΘΗΡΑΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ και του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, οι τεκμηριωμένες Μελέτες – Προτάσεις της ΕΝΩΣΗΣ και οι καίριες παρεμβάσεις της κατά την διάρκεια της λήψης των σχετικών αποφάσεων για την Αναθεώρηση του Προγράμματος για τα Μικρά Νησιά του Αιγαίου (ΚΑΝ 1914/06), είχαν σαν αποτέλεσμα τον υπερδιπλασιασμό της στρεμματικής ενίσχυσης για τα Σαντορινιά προϊόντα, τόσο για την Φάβα, όσο και για το Τοματάκι.
Συγκεκριμένα η συνολική ετήσια επιδότηση αυξάνεται, από εφέτος, για μεν την Φάβα από 35.250 € στα 67.238 €, για δε το Τοματάκι από 11.773 € στα 25.000 €.
Παράλληλα αυξάνεται η ετήσια επιδότηση για τον Θηραϊκό αμπελώνα από 62,5 € στα 70 €. Επίσης στην υπάρχουσα στρεμματική ενίσχυση των αμπελώνων εντάχθηκαν για πρώτη φορά και οι ερυθρές ποικιλίες, (Μαντηλαριά, Μαυροτράγανο, Βουδόματο κλπ) με αποτέλεσμα να επιδοτείται πλέον το σύνολο του αμπελώνα των νησιών μας.
Για μια ακόμη φορά δικαιώνεται η προσπάθεια και ο αγώνας της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΘΗΡΑΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ, να ενισχύσει το εισόδημα του Σαντορινιού αγρότη και να τον κρατήσει νοικοκύρη στο αμπέλι και στο χωράφι του.

διαμαρτυρία δημοτικής οργάνωσης ΝΔ για το νέο λιμάνι

Με επιστολή της που κοινοποιείται στον βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννη Βρούτση καθώς και στον τομεάρχη Περιβάλλοντος της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, η δημοτική οργάνωση της ΝΔ Σαντορίνης διαμαρτύρεται έντονα για την διακοπή των διαδικασιών κατασκευής του "Νέου Λιμανιού της Σαντορίνης". Μάλιστα, ζητά απο τον βουλευτή της περιοχής να καταθέσει ερώτηση για το θέμα στη βουλή.

Στην ανακοίνωσή της η οργάνωση αναφέρει οτι,

Προ ημερών οι θηραίοι πολίτες με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το έργο του Νέου εμπορικού Λιμένα Θήρας στη θέση Βλυχάδα ακυρώνεται διότι , δεν εγκρίνεται τάχα η περιβαλλοντική αδειοδότηση.
Η απογοήτευση μας είναι μεγάλη διότι η θέση είχε οριοθετηθεί από αρμόδια Υπηρεσία κατόπι επιστημονικής επιτόπιας έρευνας και είχε γίνει αποδεκτή από όλους τους φορείς του νησιού.
Η μελέτη του έργου είχε χρηματοδοτηθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ με 2.500.000 ευρώ και η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είχε δεσμεύσει 20.0000.000 ευρώ από το πρόγραμμα "ενίσχυσης Προσπελασιμότητας"του ΕΣΠΑ για την εκτέλεση του.
Κατόπιν αυτών οι Θηραίοι πολίτες ζητούν από την ΝΔ να καταθέσει στη Βουλή των Ελλήνων ερώτηση για το πρόβλημα και να στηλιτεύσει την ασυνέπεια της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που ως αντιπολίτευση ασκούσε έντονη κριτική για την καθυστέρηση των έργων υποδομής και τώρα εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα σε βάρος του τόπου μας.
Επειδή το νησί μας έχει απόλυτη ανάγκη για πολλούς λόγους την ύπαρξη ενός ασφαλούς λιμένα θα θέλαμε η παράταξη μας να μας υποσχεθεί ότι θα βάλει ξανά στις προτεραιότητες της το έργο όταν θα γίνει Κυβέρνηση.

στην Κέα γιορτάζουν τον Άγιο Χαράλαμπο. μάλιστα, είναι και πολιούχος ..



Στην Κέα θα είναι σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Πουσσαίος, προκειμένου να παραστεί στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί θα έχει επαφές με το Δήμαρχο Νικόλαο Δεμέναγα και με αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες της περιοχής.

Επίσης, με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου Πάρι Τσάρτα συναντήθηκε ο Γιώργος Πουσαίος και συζήτησαν την αναγκαιότητα για αναζήτηση πεδίων ευρύτερης συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της αιρετής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Επίλογος.
Καμμιά φορά, οι πολλές πολλές εξηγήσεις δεν βγαίνουν σε καλό.
Καλό θα είναι όμως να εξηγήσουμε οτι αναφερόμαστε στην δραστηριότητα και στα "ταξιδάκια" των λογής λογής αιρετών στα διάφορα νησιά της περιοχής μας (είναι και 51 ζωή να χουνε...) με τον νεο χωτοταξικό διαχωρισμό, προκειμένου να γνωρίζουμε και τα νησιά λίγο καλύτερα, αλλά και τους καινούργιους εκλεγμένους. Double play δηλαδή για να διευρύνουμε το πεδίο των γνώσεών μας.

Τρίτη, Φεβρουαρίου 08, 2011

ΕΠΑΛ - γιορτή συλλόγου γονιών

Ο Σύλλογος Γονέων του ΕΠΑΛ Σαντορίνης διοργανώνει την ετήσια εκδήλωσή του με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για να πάνε οι μαθητές την φετινή τους εκδρομή.
Η γιορτή θα γίνει στις 18 Φεβρουαρίου στο εστιατόριο Μαιρούλα στην Βλυχάδα. Τιμή εισόδου για τους γονείς 20 ευρώ και για τους μαθητές 15.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική με τους Μαρία Σιγάλα και Γιάννη Κυρτάτα.
Για πληροφορίες μπορείται να επικοινωνείται με το τηλέφωνο 22860 33082

επιστολή ΤΕΔΚ για συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων

Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας, κ. Άννα Διαμαντοπούλου, έστειλε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Κυκλάδων και Δήμαρχος Ερμούπολης κ. Δεκαβάλλας σχετικά με τη "συγχώνευση ή κατάργηση σχολικών μονάδων" στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής, σύμφωνα με την ενημέρωση που μας παρασχέθηκε απο την γραμματεία της ΤΕΔΚ,

Στην προηγούμενη επιστολή μου, σας είχα ζητήσει να μην υπάρξει καμία συγχώνευση ή κατάργηση σχολείων στον ιδιαίτερα ευαίσθητο νησιωτικό μας χώρο, αντίθετα οι υπάρχουσες σχολικές μονάδες να ενισχυθούν με οικονομικούς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, έτσι ώστε να υπάρξει αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης στα νησιά μας.

Κατά τη διάρκεια των δύο μηνών που μεσολάβησαν από την προηγούμενη επιστολή μου, υπήρξαν αρνητικές εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης στα νησιά, όπως είναι η διακοπή της ενισχυτικής διδασκαλίας και του αθλητικού Γυμνασίου της Σύρου. Οι εξελίξεις αυτές προέκυψαν χωρίς να υπάρξει ενημέρωση των γονέων, των μαθητών, αλλά και των τοπικών φορέων. Εύλογα λοιπόν μας δημιουργούνται ανησυχίες, ότι μπορούν να υπάρξουν καταργήσεις σχολικών μονάδων χωρίς να ληφθούν υπόψη οι θέσεις και οι απόψεις όλων των συντελεστών της εκπαίδευσης, αλλά και των τοπικών φορέων.
Καλούμε όλους τους παράγοντες της εκπαίδευσης στο νησιωτικό χώρο - λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα του νησιωτικού χώρου, όπως άλλωστε προβλέπει και το άρθρο 101 του Συντάγματος - να εισηγηθούν αρνητικά σε οποιαδήποτε συγχώνευση ή κατάργηση σχολικής μονάδας, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις, τη συγκέντρωση των μαθητών σε πολύ μεγάλες σχολικές μονάδες με παράλληλη υποβάθμιση περιοχών των νησιών μας, την αύξηση του χρόνου και του κόστους μεταφοράς μαθητών και την απώλεια θέσεων εργασίας στο χώρο της εκπαίδευσης. Η παρουσία και λειτουργία εκπαιδευτικών μονάδων κρατά ζωντανή όχι μόνο την πνευματική, αλλά και την πολιτιστική και οικονομική ζωή των νησιών μας.

Βρούτσης για καθυστερήσεις στην κατασκευή του Γυμνασίου της Μεσαριάς


Σύμφωνα με ενημέρωση που μας παρείχε η Δημοτική Οργάνωση της ΝΔ, ερώτηση με θέμα τις καθυστερήσεις στην κατασκευή του Γυμνασίου της Μεσαριάς κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης προς του Υπουργούς Μεταφορών, Υποδομών,  Δικτύων και Παιδείας.
Σύμφωνα με το κείμενο της ερώτησης,

Την 1η Οκτωβρίου του 2008, ο Ο.Σ.Κ. ανταποκρινόμενος στο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και των κατοίκων της Θήρας, προχώρησε στην έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με τη Νομαρχία Κυκλάδων για την κατασκευή Γυμνασίου στη Μεσσαριά Θήρας.
Πρόκειται για έργο πνοής, συνολικού προϋπολογισμού 4,95 εκατ. €, το οποίο αφορά τον ευαίσθητο χώρο της παιδείας στη νησιωτική Ελλάδα και αναμένεται να βελτιώσει την ποιότητα της εκπαίδευσης και παράλληλα να λύσει το μεγάλο στεγαστικό πρόβλημα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που αντιμετωπίζει η Θήρα.
Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι εδώ και 2,5 χρόνια το έργο έχει δημοπρατηθεί ενώ οι πόροι για την κατασκευή του έχουν διασφαλιστεί, παρατηρούνται αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην εκτέλεση του. Γεγονός, που έχει προκαλέσει την εύλογη ανησυχία και τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων και των αρμόδιων φορέων του νησιού, οι οποίοι βλέπουν την πολιτεία να ολιγωρεί και να κωφεύει στις συνεχόμενες εκκλήσεις τους για την τύχη του Γυμνασίου.
Επειδή, οι πόροι για την κατασκευή του έργου έχουν διασφαλιστεί εδώ και καιρό. Επειδή, οι μαθητές του νησιού δικαιούνται ένα σύγχρονο σχολείο και ίσες ευκαιρίες. Επειδή, οι μαθητές του Νομού, δεν πρέπει ν’ αντιμετωπίζονται από το αρμόδιο υπουργείο ως πολίτες Β΄ κατηγορίας. Επειδή, η άσκηση της νησιωτικής πολιτικής δεν μπορεί να γίνεται μόνο με διακήρυξη προθέσεων.

Ερωτώνται οι υπουργοί,
Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι στους οποίους οφείλεται η καθυστέρηση των εργασιών ολοκλήρωσης του Γυμνασίου Μεσσαριάς ;
Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή και ολοκλήρωση του έργου ;
Ποια είναι η επίσημη στάση του υπουργείου, απέναντι στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των κατοίκων του νησιού, για την ανισότητα ευκαιριών που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους ;

"πρόταση" Πολιτών για αναμενόμενες αυξήσεις στα ακτοπλοικά εισητήρια

"Να αντιδράσουμε αποφασιστικά στις νέες αυξήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων" μας καλεί με ανακοίνωσή του ο Συνδιασμός "Πολίτες Κόντρα στον καιρό". Στο κείμενό του μεταξύ άλλων αναφέρει οτι,

Με την επίσημη ανακοίνωση του Ομίλου Attica (Superfast Ferries και Blue Star) για αύξηση των εισιτηρίων στις ακτοπλοϊκές γραμμές Κυκλάδων, Δωδεκανήσου και Κρήτης από 1/4/2011 κατά 8%, που για τα Δωδεκάνησα φαίνεται ότι θα φθάσει έως και 26%, ο χορός των ανατιμήσεων εκτοξεύεται στα ύψη, την ώρα που το εισόδημα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, συμπιέζεται ασφυκτικά από την αναλγησία της πολιτικής του μνημονίου και των καθημερινά αναγγελόμενων κυβερνητικών μέτρων.
Το περίφημο μεταφορικό ισοδύναμο, που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον ως αντιπολιτευτικό ατού από τους έχοντες σήμερα την εξουσία νησιωτικούς παράγοντες, με το πρόσχημα των δυσκολιών της κρίσης, φαίνεται ότι παραπέμπεται στις καλένδες, παρά το “ζέσταμα” που επιχείρησε πρόσφατα η υφυπουργός θαλασσίων υποθέσεων κ. Ελπίδα Τσουρή. Άλλωστε είναι χαρακτηριστική η απάντηση του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στις 12-2-2010 σε Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το μεταφορικό ισοδύναμο: “....Στόχος μας η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στις ακτοπλοίκές γραμμές, αρκεί να επιδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεδομένου ότι το κόστος ανέρχεται σε περίπου 1,5 δις ετησίως...”
Ας μην έχουμε λοιπόν αυταπάτες, η μόνη δύναμη που μπορεί να τους σταματήσει είναι η συλλογική και οργανωμένη αντίδραση στη δράση των ισχυρών. Συλλογική και οργανωμένη δράση τόσο απεναντι στα συμφέροντα των εφοπλιστων, όσο και απέναντι στην ανυπαρξία σχετικής πολιτικής από την Κυβέρνηση.
Απαιτούμε εδω και τώρα να εφαρμοστεί η δωρεάν μετακίνηση των κατοίκων των μικρών νησιών,να τιθασευτεί η ανεξέλεγκτη αύξηση των τιμών και του ΦΠΑ που ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί η μη εξίσωση του με την ηπειρωτική Ελλάδα, να μπει φρένο στην επιδιωκόμενη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τις οποιαδήποτε μορφής απολύσεις.
Προειδοποιουμε και επισημαίνουμε οτι ο λαός, θα αντιδράσει άμεσα στην εξαθλίωση που τον ωθεί η κυβερνητική πολιτική και οι μνημονιακοί μέντορες της.
Ο δρόμος της...ανυπακοής είναι προ των πυλών και δυστυχώς οι επιλογές της κυβέρνησης τον καθιστούν μονόδρομο..

Ρήγας - ενημέρωση για προσλήψεις γιατρών του ΙΚΑ

Με ανακοίνωσή της η γραμματεία του Υφυπουργού Οικονομίας, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ρήγα μας ενημερώνει για την προκήρυξη και πρόσληψη με σύμβαση έργου για 12 μήνες, 25 ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπήρχαν στις ιατρικές μονάδες του ΙΚΑ στα νησιά ή και τα κενά από τη λήξη προηγούμενων συμβάσεων σε νησιά που δεν έχουν ιατρεία ΙΚΑ.

Πιο συγκεκριμένα, η προκήρυξη αφορά τα παρακάτω ιατρεία:
Ν.Μ.Υ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ΣΥΡΟΥ:
1 ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ, 1 ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ, 1 ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ, 1 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ (ιδιωτικό ιατρείο), 1 ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ,1 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ, 1 ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ, 1 ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ή ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, 1 ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ,
ΥΠΟΚ/ΜΑ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ ΜΗΛΟΥ:
1 ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ (ιδιωτικό ιατρείο), 1 ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ (ιδιωτικό ιατρείο), 1 ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ (ιδιωτικό ιατρείο), 1 ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ,
Ν.Μ.Υ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ ΝΑΞΟΥ:
1 ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ, 1 ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ, 1 ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ,
ΥΠΟΚ/ΜΑ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ ΜΥΚΟΝΟΥ:
1 ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ (ιδιωτικό ιατρείο), 1 ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ (ιδιωτικό ιατρείο), 1 ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ (ιδιωτικό ιατρείο), 1 ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ (ιδιωτικό ιατρείο), 1 ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ (ιδιωτικό ιατρείο),
1 ΩΡΛ (ιδιωτικό ιατρείο)
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ ΤΗΝΟΥ:
1 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ (ιδιωτικό ιατρείο), 1 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ (ιδιωτικό ιατρείο), 1 ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ή ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ιδιωτικό ιατρείο)

Επίσης απο το γραφείο του υφυπουργού έχουμε την ενημέρωση οτι,

Το Μάρτιο του 2011, δημοπρατείται η νέα φάση των έργων του λιμανιού της Μυκόνου, με τον τίτλο «Κατασκευή Κτιριακών Έργων Νησίδας Λιμένος Τούρλου».
Ο προϋπολογισμός της συγκεκριμένης εργολαβίας είναι 8.425.000,00 ευρώ και προγραμματίζεται η σύμβαση ανάθεσης να υπογραφεί τον Ιούλιο του 2011 και η ολοκλήρωσή του τον Ιούλιο του 2013. Παράλληλα, προετοιμάζεται και η τελευταία εργολαβία, που αφορά στην «κατασκευή Χερσαίων Έργων Παράκτιας Ζώνης Λιμένος Τούρλου Μυκόνου», εκτιμώμενου προϋπολογισμού 8.000.000,00 ευρώ.
Οι μελέτες προβλέπεται να έχουν εγκριθεί το Νοέμβριο του 2011, η προκήρυξη να πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο του 2011 και το έργο να ολοκληρωθεί το Μάιο του 2013.
Το έργο πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και ειδικότερα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Προσπελασιμότητας.

Travel Times - συνέντευξη Μαχαιρίδη

Συνέντευξη με θέμα τις προτεραιότητές του στον τουριστικό τομέα παραχώρησε στο περιοδικό Travel Times o Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.
Στην συνέντευξή του κλήθηκε  να ιεραρχήσει τις προτεραιότητες και τους στόχους σε σχέση με την τουριστική βιομηχανία των νησιών στο πλαίσιο της νέας τάξης πραγμάτων που διαμορφώνει ο «Καλλικράτης».
Ο κ. Μαχαιρίδης, αναφέρθηκε στην μοναδικότητα των νησιών του Νότιου Αιγαίου, λέγοντας ότι ο τόπος δεν μπορεί να υποκύπτει στις πιέσεις της διεθνούς αγοράς, που αποσκοπούν στο να «πωλούνται φτηνά τα νησιά μας».

 ολόκληρη την συνέντευξη μπορείτε να την διαβάσετε εδω.

"Σαν παραμύθι" - διαγωνισμός

Το κατάστημα «Σαν παραμύθι» στο Μεγαλοχώρι προσφέρει ένα νυφικό σε μια τυχερή που πρόκειται να παντρευτεί μέσα στο 2011, στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί ανήμερα της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, στην εκπομπή «έχουμε και λέμε» του Ρ/Σ Σαντορίνη 106.4.

Οι συμμετοχές των ακροατών μπορούν να δηλώνονται καθημερινά 9-11 το πρωί στο τηλέφωνο 22860 24500 κατά την διάρκεια της εκπομπής «έχουμε και λέμε».

Η κλήρωση θα γίνει παρουσία της κ. Καροπούλου από το κατάστημα «Σαν παραμύθι» την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου στις 10.30 το πρωί.

Περιμένουμε να σας ακούσουμε!

καζαμίας 2011

Ο "καζαμίας" αργοπορημένος μεν, πλήν όμως, όπως είχαμε υποσχεθεί, είναι και φέτος κοντά σας.

Το κείμενο γράφτηκε σε ενα σωρό διαφορετικά μέρη (στο γραφείο, στη δουλειά, στη κουζίνα, δίπλα στην θάλασσα, σε ορεινό υψόμετρο, με χαμηλό βαρομετρικό κλπ) και με διαφορετικές παρέες. Οι ιδέες σε κάποιες περιπτώσεις αποτελούν ατομική κι άλλωτε .. συλλογική πνευματική ιδιοκτησία(!).
Ο σκοπός όμως, ούτως ή άλλως επετεύχθη, μιας φτιάχνοντάς τον το ευχαριστηθήκαμε και γελάσαμε (οι αριστεροί ψάχνουν ακόμη κρυφά νοήματα, κι υποστηρίζουν οτι πίσω απο τον καζαμία υποβόσκουν "επαναστατικές τάσεις ή και προσπάθεια "αποσταθεροποίησης του πολιτικού συστήματος" (πάντα «γενναιόδωροι» στους χαρακτηρισμούς....) μιας και δεν μπορούν να εξηγήσουν διαφορετικά το πώς φτάσαμε σε σημείο να γελάμε με τα χάλια μας....

Το κείμενο βρίσκεται αναρτημένο και μπορείτε να το διαβάσετε με κλικ στην σελίδα (αριστερά) με τίτλο "Καζαμίας 2011".
Θα μείνει εκεί αναρτημένος, μέχρι ... νεοτέρας ή μέχρι να τον βαρεθούμε και να φτιάξουμε κάτι καινούργιο..!

Καλή ανάγνωση.

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 07, 2011

Disco Party '80's (το δεύτερο φετινό)

Το πάρτυ απευθύνεται -κυρίως!- σε όσους πιστεύουν οτι η μουσική της δεκαετίας του '80 ήταν η καλύτερη, αλλά και σε όσους πολύ απλά θέλουν να ακούσουν κι ενδεχομένως να χορέψουν μουσικές απο εκείνη την εποχή.
 
Η πρόσκληση έχει τίτλο Discoteque Party #part 2# και μας καλεί την Τετάρτη το βράδυ στις 23.00 στο club Casablanca στα Φηρά. Στα decks ο DJ Nikitas.