Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2007

  • Παρασκευή 12.1.2007
    Την συγκέντρωση υπογραφών ξεκίνησε ομάδα πολιτών της Σαντορίνης διαμαρτυρόμενη για το γεγονός ότι από τις 5 Ιανουαρίου δεν μεταδίδεται στην Επαρχία Θήρας το πρόγραμμα των δύο κρατικών τηλεοπτικών σταθμών. Παράλληλα ενημερώνουν για την πρόθεση τους να μην πληρώσουν τα ραδιοτηλεοπτικά τέλη στους λογαριασμούς της ΔΕΗ το διάστημα κατά το οποίο οι σταθμοί δεν μετέδιδαν το πρόγραμμα τους. Αποδέκτρια των υπογραφών είναι η ΕΡΤ.
  • Στον απολογισμό της δραστηριότητας του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας κατά το 2006 προχώρησε σήμερα ο αναπληρωτής διοικητής του τμήματος κ. Νικόλαος Μαρτίδης, με συνέντευξή του στον "Σαντορίνη 106.4" Σύμφωνα με δηλώσεις του, μικρή σε σχέση και σύγκριση με τα δεδομένα της υπόλοιπης Ελλάδας η παραβατικότητα στην Σαντορίνη γεγονός που οφείλετε στην πολύ καλή συνεργασία του τμήματος με τους φορείς και τους πολίτες του νησιού. Ο κ. Μαρτίδης αναφέρθηκε επίσης στην επιτυχημένη συνεργασία του τμήματος με επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρων με σκοπό των περιορισμό στην χρήση αλκοόλ από ανήλικους και ενήλικους.

  • Στα 40 εκατομμύρια ευρώ φθάνει ο προϋπολογισμός για τη διαφημιστική καμπάνια του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό, υπο τον τίτλο «explore your senses in Greece» την οποία παρουσίασε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης.
    Η καμπάνια έχει στόχο 1 δις. άτομα ως αποδέκτες και περιλαμβάνει έντυπες και ηλεκτρονικές καταχωρήσεις και σπότ στον Τύπο και σε τηλεοπτικού σταθμούς του εξωτερικού.
  • Την ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πίτας του πραγματοποιεί σήμερα στις επτά το απόγευμα στα γραφεία του ο Σύλλογος Κρητών Θήρας «Το Αρκάδι»
    Την ετήσια εκδήλωση του πραγματοποιεί αυριο το βράδυ ο σύλλογος γονέων του δημοτικού σχολείου Ακρωτηρίου, ενώ την πίτα του κόβει το απόγευμα της Κυριακής στην Αθήνα ο σύλλογος των Εμποριτών της Αθήνας.

Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2007

  • Πέμπτη 11.1.2007
  • Την νομιμοποίηση των πτήσεων του υγειονομικού αεροσκάφους της Σαντορίνης και το εισπρακτικό σύστημα στα ΚΥ έκρινε με δηλώσεις του ο απερχόμενος πρόεδρος της ΔΥΠΕ κ. Ευθυβουλίδης ως τα σημαντικότερα έργα του στον τομέα της υγείας στις Κυκλάδες. Σημείωσε δε ότι σε έναν μηνα από σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η συχνώνευση των ΔΥΠΕ από 17 σε 7, με το Νότιο Αιγαίο να συνενώνεται με το Νότιο και τον Πειραιά.
  • Στον στόχο της να μην περνάει καμιά απόφαση, διάταξη νόμου και εγκύκλιος από το κοινοβούλιο που να μην εναρμονίζεται με την νησιωτική ιδιαιτερότητα, αναφέρθηκε σήμερα η βουλευτής Κυκλάδων κ Άρια Μανούσου. Αναφορικά με το θέμα των υδροπλάνων δήλωσε πως ολοκληρώνεται το πλαίσιο νόμου για την δρομολόγησή τους, πιθανότατα και φέτος το καλοκαίρι.
  • «Η Ελλάδα βγαίνει από το ταμείο συνοχής το 2010 και μέχρι τότε θα πρέπει να προλάβει να απορροφήσει τους δυνατούς περισσοτέρους πόρους, καθώς και ότι η επικοινωνία και η συνεργασία των Ελλήνων αιρετών της αυτοδιοίκησης με την ΕΕ πρέπει να ενισχυθεί», «υπενθύμισε» στους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης ο ευρωβουλευτής του Πασοκ Σταύρος Αρναουτάκης με σημερινή του συνέντευξη στον «Σαντορίνη 106.4»
  • Στα 40 εκατομμύρια ευρώ φθάνει ο προϋπολογισμός για τη διαφημιστική καμπάνια του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό υπο τον τίτλο «explore your senses in Greece» την οποία παρουσίασε χθες η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης και έχει ως στόχο 1 δις. άτομα ως αποδέκτες.

Τετάρτη, Ιανουαρίου 10, 2007

  • Τετάρτη 10.1.2007
  • Αισιοδοξία για την ίδρυση και λειτουργία νοσοκομείου στη Σαντορίνη, προκαλούν οι σημερινές δηλώσεις του πρώην έπαρχου Θήρας και συνεργάτη της Δημοτικής Αρχής κ. Μιχάλη Ρουσσου. Σύμφωνα με δηλώσεις του στον «Σαντορίνη 106.4» , «βρισκόμαστε σε καλό δρόμο σε ότι αφορά με το την απευθείας χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υγείας αλλά στις προσπάθειες εύρεσης κατάλληλου χώρου» κρίνοντας κατάλληλο τον χώρο δίπλα από το κλειστό γυμναστήριο. Ο κ. Ρούσσος ανέφερε επίσης ότι αυτήν την περίοδο αναζητείται από τον ΕΟΤ, λιμενική περιοχή στη Σαντορίνη η οποία να διαμορφωθεί σε χώρο πρόσδεσης και εξυπηρέτησης τουριστικών σκαφών αναψυχής. Ενώ αναφερόμενος στο εν εξελίξει έργο των μονοπατιών διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής έχει δεσμευθεί το ποσό των 484.000
  • Την αντίθεση του στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος ,που ανοίγει το δρόμο στην ιδιωτική ανώτατη εκπαίδευση, εξέφρασε με επιστολή του στους 3 βουλευτές Κυκλάδων το (ΔΗΣΥΝ) δημοτικό συμβούλιο νεολαίας θήρας.
  • Αποτέλεσμα προσωπικών ευσεβών πόθων και όχι ειλικρινούς διάθεση και προβληματισμού το κλίμα εσωστρέφειας στην ΝΔ στις Κυκλάδες σύμφωνα με ανακοίνωση του πολιτευτή της ΝΔ Ιάκωβου Αρμάου, που μεταξύ άλλων παρατηρεί ότι πολλοί παράγοντες ενεργούν τελευταία σαν αντικαταστάτες του κ. Χωματά.
  • Τον απολογισμό του έργου του το 2006 και τον προγραμματισμό των δράσεων το 2007 πραγματοποιεί σήμερα το απόγευμα σε συνέντευξη τύπου ο γγ της περιφέρεις Χαράλαμπος Κόκκινος.
  • Τον απολογισμό του έργου του, με την λήξη της τριετούς του θητείας στο προεδρείο της ΔΥΠΕ πραγματοπόιησε σήμερα ο πρώην πρόεδρός της κ. Ευθυβουλίδης.
  • Έκτη ημέρα σήμερα της διακοπής εκπομπής σήματος των 2 κρατικών τηλεοπτικών σταθμών στη Σαντορίνη. Με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών να συνεχίζονται..

Τρίτη, Ιανουαρίου 09, 2007

  • Τρίτη 9.1.2007
  • Τους 4 αντιδημάρχους και τις αρμοδιότητες τους ανακοίνωσε σήμερα στον «Σαντορίνη 106.4» ο δήμαρχος θήρας. Πρώτος αντιδήμαρχος ο κ. Αντώνης Σιγάλας με αρμοδιότητες δημόσιες σχέσεις, υγεία, παιδεία, δεύτερος ο κ. Γιάννης Γρατσίας με το γραφείο κίνησης και τις τεχνικές υπηρεσίες , τρίτος ο κ. Γιάννης Αργυρός με αρμοδιότητες καθημερινότητας και τέταρτος ο κ. Σπύρος Δρόσος με την καθαριότητα και το γραφείο πρασίνου. Τον προγραμματισμό και την παρακολούθηση των τεχνικών έργων αναλαμβάνει ο ίδιος ο δήμαρχος ενώ πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ παραμένει ο κ Μιχάλης Καραμολέγκος και πρόεδρος της ΔΕΑΘ ο κ. Αντώνης Καντζέλης. Οι αντιπρόεδροι καθώς και τα προεδρεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και της ΔΕΠΟΤΑΘ θα ανακοινωθούν από κοινού με τον κ. Χαράλαμπο Δαρζέντα.
  • Πέμπτη ημέρα σήμερα της διακοπής εκπομπής σήματος των 2 κρατικών τηλεοπτικών σταθμών στη Σαντορίνη. Με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών να συνεχίζονται..
  • Μερικώς ανοιχτός και επισκέψιμος ,κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι ο χώρος γύρω από ανασκαφή του Ακρωτηρίου με την ανακοίνωση του τελικού πορίσματος σχετικά με τα αίτια κατάρρευσης του στεγάστρου και των τρόπων επισκευής του, να θεωρείται πιθανό ότι θα γίνει κατά την επίσκεψη του υπουργού πολιτισμού στη Σαντορίνη προς το τέλος του μηνα.
  • Την παράταση και κλιμάκωση της απεργίας τους αποφάσισαν στην τελευταία τους γενική τους συνέλευση οι υπάλληλοι του υπουργείου Αιγαίου. Θεσμικά και οικονομικά τα αιτήματα με τον υπουργό να μην έχει μέχρι στιγμής ανταποκριθεί θετικά στα θεσμικά αιτήματα σχετικά με τη λειτουργία και τον ρόλο του υπουργείου στην ανάπτυξη μιας πραγματικά νησιωτικής πολιτικής, σύμφωνα και με δηλώσεις της προέδρου κας Τσιαπλέ.

Δευτέρα, Ιανουαρίου 08, 2007

  • Δευτέρα 8.1.2007
  • Την κλοπή ηλεκτρονικού υλικού και τις εκτεταμένες ζημιές στο χώρο του νηπιαγωγείου των Φηρών κατήγγειλε σήμερα το πρωί στον «Σαντορίνη 106.4» η διευθύντριά του κ. Λίνα Καραμολέγκου. Πρωτοφανές το γεγονός ότι πέραν της κλοπής λεηλατήθηκε ο χώρος του νηπιαγωγείου.
  • Τέταρτη ημέρα σήμερα της διακοπής εκπομπής σήματος των δύο κρατικών τηλεοπτικών σταθμών στη Σαντορίνη. Διαπραγματευτικές πρωτοβουλίες για συνάντηση όλων των πλευρών για την άμεση αλλά και την οριστική επίλυση του προβλήματος από τον Δήμο Θήρας.
  • Οι κύριοι Μακάριος Σκοπελίτης και Βαγγέλης Ζώρζος νέος πρόεδρος και αντιπρόεδρος αντίστοιχα του δημοτικού συμβουλίου θήρας για την ερχόμενη διετία μετά και την χθεσινή εκλογική διαδικασία των μεταξύ των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Μέλη της δημαρχιακής επιτροπής εξελέγησαν οι κύριοι Γιάννης Αργυρός, Γιάννης Γρατσίας, Σπύρος Δρόσος, Γιάννης Φουστέρης Νίκος Σιγάλας και Μάκης Καφιέρης. Αύριο οι ανακοινώσεις του Δημάρχου θήρας για τα πρόσωπα και τις αρμοδιότητες των αντιδημαρχιών και των προέδρων των δημοτικών επιχειρήσεων.
  • Θετική χαρακτηρίζεται η επίσκεψη του προέδρου της τοπικής της ΝΔ Γιώργου Μητροπία στο Υπουργείο Πολιτισμού με αντικείμενο το στέγαστρο του Ακρωτηρίου. Κατά πάσα πιθανότητα μερικώς ανοιχτός και επισκέψιμος θα είναι ο γύρω της ανασκαφής χώρος ενώ η ανακοίνωση του τελικού πορίσματος σχετικά με τα αίτια της κατάρρευσης και τους τρόπους επισκευής, θεωρείται πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί κατά την επίσκεψη του Υπουργού Πολιτισμού προς το τέλος του μηνα στη Σαντορίνη.