Παρασκευή, Αυγούστου 08, 2008


Ένα πανέμορφο τριήμερο ξεκινά σήμερα και … να βάλουμε τις προσκλήσεις που έχουμε λάβει σε μια σειρά για να ξέρουμε πότε θα πάμε και πού.




Απόψε, Παρασκευή 8 Αυγούστου θα γίνουν τα εγκαίνια της «έκθεσης ενθυμημάτων των Ολυμπιακών Αγώνων» της συλλογής του γνωστού νομικού και ιδρυτή του Λαογραφικού Μουσείου Σαντορίνης, Μανώλη Λιγνού. Η έκθεση αποτελείται απο αναμνηστικά που εχει συλλέξει ο κ. Λιγνός από τους Ολυμπιακούς αγώνες της πρόσφατης ιστορίας. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Αυγούστου (παράλληλα με την έκθεση του Δημήτρη Δαρζέντα) και θα είναι ανοικτή καθημερινά ,εκτός Σαββατοκύριακου, 09:00 - 16:00 και Τρίτες, Πέμπτες θα λειτουργεί και το απόγευμα 17:00 - 20:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.




Με ένα πρωτότυπο ρεσιτάλ αυτοσχεδιασμού στο πιάνο από τον συνθέτη και κορυφαίο πιανίστα Γιώργο Ψυχογιό συνεχίζεται αύριο Σάββατο 9 Αυγούστου το πρόγραμμα εκδηλώσεων του μεγάρου Γκύζη. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 21.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.


Την ίδια μέρα, αύριο Σάββατο στις 21.30, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του εντευκτηρίου της Εστίας του Πύργου Καλλίστης, μετά από την ανακαίνισή του με δαπάνες του δημοσιογράφου και πρώην Ευρωβουλευτή Γιάννη Μαρίνου.
Μετά την τελετή των εγκαινίων θα ακολουθήσει ομιλία του κ. Μαρίνου με θέμα "Η παγκόσμια οικονομική κρίση, πόσο αφορά τον καθένα μας και τι πρέπει να κάνουμε". Την ομιλία θα προλογίσει ο καθηγητής Αντώνης Κονταράτος.



Επίσης, το πρωινό του Σαββάτου ο «Σύλλογος Μεσαγωνιατών Θήρας» και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ιερού Προσκυνήματος Επισκοπής θα πραγματοποιήσουν στις 10.30 στο Μπελλώνειο ημερίδα με θέμα "Ο Βυζαντινός Ναός της Επισκοπής" , ενώ το στις 20.00 απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνει ξενάγηση στους χώρους του Ναού στη Μέσα Γωνιά, και θα ακολουθήσει στον προαύλιο χώρο του Ναού συναυλία του Συλλόγου Θηραίων Ιεροψαλτών "Αντώνιος Σιγάλας".


Η πιο γεμάτη μέχρι στιγμής μέρα του φετινού καλοκαιριού είναι η αυριανή μιας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θήρας μας καλεί επίσης στην αίθουσά του στο Εμπορείο στις 20.00 το απόγευμα στα εγκαίνια έκθεσης εικαστικών έργων των καλλιτεχνών Εύας Κριτσώτακη και Sabine Wurz.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 17/8 και θα είναι ανοικτή καθημερινά 17:00 - 00:00. Είσοδος ελεύθερη



Η Δ.Ε.ΠΟ.Τ.Α.Θ. συνεχίζει τις εκδηλώσεις της με Λαϊκές μουσικές βραδιές στο Εμπορείο και τα Φηρά αύριο Σάββατο στις 21.00 και την Τρίτη 12 Αυγούστου αντίστοιχα. Στις συναυλίες που ξεκινούν στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο θα εμφανιστούν ο Γιάννης Καλατζής και το συγκρότημα "Λαϊκή Αγορά"


Παράλληλα η Δ.Ε.ΠΟ.Τ.Α.Θ έχει διοργανώσει "κολυμβητικό μαραθώνιο" στο Καμάρι
την Κυριακή 10 Αυγούστου στις 11:00 Σημείο συνάντησης είναι η καντίνα της Καμάρας του Καμαρίου και καλό θα είναι οι ενδιαφερόμενοι να είναι εκεί μισή ώρα νωρίτερα στις 10.30. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 2286023021.



Βραδιά κλασσικής μουσικής η Κυριακή 10 Αυγούστου μιας και στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρου Μ. Νομικού, η μεσόφωνος Κατερίνα Ρούσσου, η υψίφωνος Ζηβασία - Μαρία Ζαφειριάδου και ο πιανίστας Βασίλης Ρακιντζής θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα κλασικής μουσικής με τραγούδι και πιάνο. Η είσοδος και σε αυτήν την εκδήλωση είναι ελεύθερη.







Πέμπτη, Αυγούστου 07, 2008
































































Η Αγγέλικα Κοροβέση με την Σοφία Θανοπούλου επιμελήτρια των εκθέσεων του Art Space












  • Mπορεί ο Έλληνας να πηγαίνει διακοπές με δανεικά, αλλά η οικονομική κρίση φαίνεται πως δεν τον εμποδίζει να αγοράζει τέχνη από τις γκαλερί στα Κυκλαδονήσια.
    Oι γκαλερί που λειτουργούν στα νησιά δείχνουν αλώβητες από την οικονομική κρίση, καθώς οι Έλληνες και ξένοι επισκέπτες τους αγοραστές, διαρκώς αυξάνονται.
    Αποδεικνύοντας ότι τα νησιά δεν πουλάνε μόνο θάλασσα, ήλιο και σουβλάκι...αλλά και τέχνη!
    Ευχαριστημένος πάντως δηλώνει ο Αντώνης Αργυρός από την γκαλερί «Αrt Space» στην Έξω Γωνιά που λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια σε ένα παλιό οινοποιείο,
    λέγοντας ότι «ο κόσμος μπαίνει πιο εύκολα στις αίθουσες τέχνης των νησιών, μιας και βρίσκεται σε διακοπές, αισθάνεται πιο χαλαρός, δεν νιώθει ότι πρέπει υποχρεωτικά «να ξέρει» για να περάσει το κατώφλι.
    «Οι τιμές κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με τις αθηναϊκές αίθουσες τέχνης και πάντα εξαρτάται και από το όνομα του καλλιτέχνη», εξηγεί ο Αντώνης Αργυρός
    Πηγή: www.kykladesnews.gr/default.asp?pid=4&la=1&nID=8897



  • Φωτογραφίες από την 5η ατομική έκθεση που φιλοξενεί το «Αrt Space»
    Πρόκειται για την έκθεση με τίτλο «η εικόνα της φωνής» της Αγγέλικας Κοροβέση τα εγκαίνια της οποία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 1η Αυγούστου. Η έκθεση θα παραμείνει επισκέψιμη μέχρι το τέλος Αυγούστου, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι πολύ πρόσφατα στις 29 Μαίου του 2008 η Αγγέλικα Κοροβέση βραβεύτηκε με το αργυρό μετάλλιο στο Πεκίνο από την επίσημη Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνο 2008 BOCOG , που διοργάνωσε διαγωνισμό Γλυπτικής Υπαίθριων Χώρων με θέμα τα Ολυμπιακά Αθλήματα και το Ολυμπιακό Ιδεώδες.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το site : www.aggelika.gr/







  • Τα κουβαδάκια της και στην Τήνο! ..μαζεύει και ετοιμάζεται να πάει η οικογένεια Κώστα και Νατάσσας Καραμανλή, αλλάζοντας ρότα από την Ίο που πήγαιναν τα πολλά τελευταία χρόνια μιας και το ξενοδοχείο που έμεναν άλλαξε ιδιοκτήτη, και .. βάζοντας πλώρη για Τήνο.
    Α, μπα, δεν πρόκειται για τάμα, απλά ο πρωθυπουργός σεμνά και ταπεινά επιλέγει να περνάει τις διακοπές του σε ήσυχα νησιά, αποφεύγοντας την κοσμικότητα των κοσμοπολίτικων.
    Έτσι, Κώστας, Νατάσσα και δίδυμα θα πάνε Τήνο 12 - 18 Αυγούστου.

  • Οι υπόλοιποι πάντως της γαλάζιας κυβέρνησης επιλέγουν φανατικά της κοσμική Μύκονο.
    Στον Κούνδουρο ο Μιχάλης Λιάπης, στην Άνω Μερά ο Πέτρος Δούκας, τώρα μάλιστα που πλησιάζει ο δεκαπενταύγουστος και σφίγγουν οι ζέστες, το «προσκύνημα» των πολιτικών στο Super Paradise -την δημοφιλέστερη παραλία για ξεσάλωμα και πάρτι μέχρι τελικής πτώσεως -θα μετατρέψει την Μύκονο σε νησί των πολιτικών!
    Έρευνα : www.kykladesnews.gr
    http://www.kykladesnews.gr/default.asp?pid=4&la=1&nID=8896



  • Ομάδα ψυχολόγων εχει ήδη πιάσει δουλειά στη Σαντορίνη προκειμένου να υποστηρίξει ψυχολογικά παιδιά και μεγαλύτερους στον Βουρβούλο και το Ακρωτήρι οι οποίοι είτε ήρθαν αντιμέτωποι με το δράστη είτε επηρεάστηκαν από το πρόσφατο μακάβριο έγκλημα.
    Στο Ακρωτήρι οι γιατροί θα προσπαθήσουν να διαπιστώσουν αν έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στους μαθητές της άτυχης δασκάλας με όσα άκουσαν από τα Μ.Μ.Ε. Εν τω μεταξύ το Δ.Σ και τα μέλη του Συλλόγου των εκπαιδευτικών Α΄θμιας εκπαίδευσης Θήρας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό της συναδέλφου τους , έστειλαν εκπροσώπους στην κηδεία της δασκάλας και κατέθεσαν αντί για στεφάνι 200 ευρώ στο χαμόγελο του παιδιού.

Τρίτη, Αυγούστου 05, 2008


  • Στην καλοκαιρινή καθημερινότητά μας τώρα,



  • Το "Trio Hellenique", το διακεκριμένο μουσικό τρίο με τις ελληνικές ρίζες, αποτυπώνει τον αέρα της γαλλικής μουσικής κουλτούρας και την ερμηνευτική του φινέτσα στο ρεσιτάλ μουσικής δωματίου που θα δοθεί απόψε στις 9 το βράδυ στην Αίθουσα Συναυλιών του Μεγάρου Γκύζη, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2008 στα Φηρά Σαντορίνης. Η πιανίστα Αλεξάνδρα Νομίδου, η βιολονίστα Αλίς Ερτέ και η βιολοντσελίστα Μαριάννα Νομίδου ερμηνεύουν έργα Mendelssohn και Chausson.

    Υπενθυμίζουμε ότι
    Το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2008 στη Σαντορίνη διαρκεί όλο τον Αύγουστο (1 - 31 Αυγούστου) και περιλαμβάνει δέκα καλλιτεχνικές εκδηλώσεις (οκτώ συναυλίες, μία παράσταση κουκλοθέατρου και μία έκθεση ζωγραφικής) υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του γνωστού συλλέκτη χαρακτικών Γιάννη Παπακωνσταντίνου. Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις, ενώ Χορηγός Επικοινωνίας του Φεστιβάλ είναι το ΤΡΙΤΟ Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

    Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Γιάννης Παπακωνσταντίνου
    Τηλ. 694 830 8284
    e-mail: gyzi@otenet.gr www.megarogyzi.gr





  • Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΔΕΠΟΤΑΘ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις :


  • Απόψε στις 21.00 στην πλατεία Φηρών
    Χορευτική εκδήλωση σε συνεργασία με το σύλλογο Κρητών Σαντορίνης «το Αρκάδι» Συμμετέχει κρητικό συγκρότημα.


  • Τετάρτη 6.8.2008 Περίσσα
    Φεστιβάλ Αιγαίου Αρχιπελάγους, σε συνεργασία με το υπουργείο Εμπορικής ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.


  • Πέμπτη 7.8.2008 Περίσσα
    Φεστιβάλ Αιγαίου Αρχιπελάγους, σε συνεργασία με το υπουργείο Εμπορικής ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.


  • Παρασκευή 9.8.2008 Περίσσα
    Φεστιβάλ Αιγαίου Αρχιπελάγους, σε συνεργασία με το υπουργείο Εμπορικής ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.


  • Σάββατο 9.8.2008 21.00 πλατεία Εμπορείου
    Λαϊκή μουσική βραδιά με τον αξεπέραστο Γιάννη Καλαϊτζή. Μαζί του το συγκρότημα «Λαική Αγορά»


  • Κυριακή 10.8.2008 11.00 Καμάρι
    Κολυμβητικός μαραθώνιος


  • Κυριακή 10.8.2008 20.30 Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Νομικός
    Συναυλία κλασικής μουσικής, τραγούδι , πιάνο
    Με τους κατερίνα Ρούσσου – μεσόφωνος, Ζηβασία – Μαρία Ζαφειριάδου – υψίφωνος, Ρακιντζή Βασίλη – πιάνο





  • Κρητική Μουσικοχορευτική Βραδιά στη Θηρασία έχουν διοργανώσει και παρουσιάζουν αύριο Τετάρτη 6 Αυγούστου στις 21.00 ο Σύλλογος Κρητών Σαντορίνης ΄΄ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ΄΄ σε συνεργασία με το Επαρχείο Θήρας και την Κοινότητα Οίας

    Αναχώρηση λάντζας από το Αμμούδι: 20:00
    Επιστροφή: μετά το πέρας της εκδήλωσης
    Για πληροφορίες:
    ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΟΙΑΣ
    τηλ. 22860 72000




  • Η Κοινοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Οίας ανακοινώνει ότι :
    Παρακαλούνται τα ξενοδοχεία, οι λοιπές επιχειρήσεις ή οι ιδιώτες, που διαθέτουν κλινοσκεπάσματα προς απόσυρση, να τα προσφέρουν στο Κέντρο Υγείας Θήρας.
    Η παράδοση αυτών μπορεί να γίνεται είτε απ΄ ευθείας στο Κέντρο Υγείας Θήρας είτε στην Κοινοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Οίας.
    Για πληροφορίες :

    Νικόλαος Αντ. Παγώνης

    Τηλ. Επικοινωνίας: 6972293831





  • Όλα διαδραματίστηκαν σε 4 μόλις λεπτά.
    Αυτό ήταν το διάστημα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχειά της αστυνομίας, μέσα στο οποίο εκτυλίχθηκε το περιστατικό του αποκεφαλισμού της 25 χρονης γυναίκας στο νησί μας.
    4 λεπτά πέρασαν από το πρώτο τηλεφώνημα στις 18.45 στο ΑΤ Θήρας από γυναίκα γειτόνισσα - αυτόπτη μάρτυρα του αποκεφαλισμού του σκύλου της οικογένειας, από το δεύτερο τηλεφώνημα στις 18.49, που ανέφερε ότι ένας καταματωμένος άνδρας είχε βγει από το σπίτι κρατώντας στο αριστερό χέρι το κομμένο κεφάλι της γυναίκας και στο δεξί ένα μεγάλο κουζινομάχαιρο και περιφερόταν στους δρόμους.
    Σημειώνουμε ότι με το πρώτο τηλεφώνημα έφυγε αμέσως το πρώτο περιπολικό ενώ με το δεύτερο τηλεφώνημα και το δεύτερο περιπολικό, τα οποία λίγα λεπτά αργότερα βρίσκονταν στο 800 μέτρα από το σημείο του μακελειού όπου και οι αστυνομικοί αντιμετώπισαν τον δράστη που βρισκόταν σε παραλήρημα.
    Στην καταδίωξη συμμετείχε το σύνολο των δυνάμεων του Α.Τ. Θήρας με επικεφαλής των διοικητή του τμήματος.

  • ήρωες για 800 ευρώ (;)
    Δυστυχώς, ο Τύπος για μια ακόμη φορά, επιδερμικά, αναφέρεται σε «εσφαλμένες ενέργειες των αστυνομικών» χωρίς να λαμβάνει υπόψη άλλες παραμέτρους με σημαντικότερη ότι τέτοιου είδους ,τέτοιας αγριότητας, περιστατικά σαφώς και δεν αποτελούν την καθημερινότητα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι υπαμειβόμενοι σε πολλές περιπτώσεις έλληνες αστυνομικοί.

    Κατά τα άλλα, σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο δράστης, εκτός κινδύνου αλλά σοβαρά τραυματισμένες οι δυό πολύ άτυχες γιατρίνες του Κ.Υ. Θήρας….


  • Ο ελληνικός Τύπος γράφει σήμερα για το θέμα,
    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=80184
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8777&pubid=1382531
    http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=4668739&publDate=5/8/2008
    http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/08/04/1547639.htm
    http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=91&news_id=31343
    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_03/08/2008_242903


  • Από την άλλη πλευρά, και πέραν των υπολοίπων,
    το περιστατικό καταδεικνύει και την ανάγκη ενίσχυσης και υποστήριξης των δημόσιων υπηρεσιών υγείας μιας κι είναι αυτές που καλούνται να αντιμετωπίσουν κάθε είδους έκτακτα περιστατικά. Όπως έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση με το Κ.Υ. Θήρας που κλήθηκε να αντιμετωπίσει τους πολυτραυματίες δράστη και θύματα του περιστατικού.

Δευτέρα, Αυγούστου 04, 2008



















Πέρα από την έκπληξη και την αποτροπιασμό στην τοπική κοινωνία,
Αρνητικό πρωτοσέλιδο έγινε δυστυχώς η Σαντορίνη, κι όλ αυτά, με αφορμή το πρωτοφανούς αγριότητας έγκλημα που έγινε χθες το απόγευμα στον Βουρβούλο.
όπου 30 που χαρακτηρίστηκε από τους αστυνομικούς ως παρανοϊκός, δολοφόνησε με μαχαίρι γυναίκα περίπου 30 ετών, της έκοψε το κεφάλι και το περιέφερε με το αυτοκίνητό στους δρόμους του νησιού ενώ όταν περιπολικό του έκοψε την πορεία, ο δράστης τραυμάτισε με το μαχαίρι τον αστυνομικό, έκλεψε το περιπολικό και έπεσε πάνω σε μηχανάκι, τραυματίζοντας δύο γυναίκες γιατρούς στο Κ.Υ. Θήρας.
Ο δράστης και οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο ΚΑΤ στην Αθήνα. Αναλυτικά αναφέρθηκε σήμερα στο περιστατικό ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Δημήτριος Μπουλούκος που παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου στο Α.Τ. Θήρας.



Από τα δημοσιεύματα του σημερινού ελληνικού Τύπου :
http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/08/04/1547477.htm
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=46796
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=79973 http://www.phileleftheros.com.cy/main/showarticle_prt.asp?id=569880
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_03/08/2008_242903
http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=91&news_id=31327

δυστυχώς όμως δεν έλλειψαν και τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου
http://www.cnn.com/2008/WORLD/europe/08/03/greece.crime.ap/
http://www.reuters.com/article/worldNews/idUSL315665320080803
http://www.haitinews.net/story/389866
http://www.shortnews.com/start.cfm?id=72472
http://itn.co.uk/news/d671f2356b1c8ebe5f7eef61f8455737.html
http://torontosun.com/News/World/2008/08/04/6346846-sun.html