Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2015

η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Παιδικού Σταθμού «Η Γλυκογαλούσα» (15.12)

Την Τρίτη 15.12 θα πραγματοποιηθεί η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Παιδικού Σταθμού «Η Γλυκογαλούσα» με τίτλο «Φεγγαροστολισμένα Χριστούγεννα».

Σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα, με Υγεία και Ευτυχία το Νέο Έτος!

Εκ της Διευθύνσεως του Παιδικού Σταθμού «Η Γλυκογαλουσα»
Ιωάννα Καραμολέγκου».


το σύνολο Transcription ensemble παρουσιάζουν το Εθνικό Ωδείο Θήρας και ο ΔΑΠΠΟΣ στο Μελλώνειο (18.12 20.30)

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Το Εθνικό Ωδείο έχει τη χαρά και την τιμή να παρουσιάσει, σε συνδιοργάνωση με το Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ., την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 20.30, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο στα Φηρά, το εξαιρετικό σύνολο μουσικής δωματίου, Transcription ensemble, σε έργα των W.A. Mozart, F. Mendelssohnn και J. Strauss.

Το Transcription Ensemble δημιουργήθηκε το 2007 και αποτελείται από τους, Χρήστο Γρίμπα (βιολοντσέλο), Νίκο Ζαφρανά (πιάνο) και Γιώργο Κανδυλίδη (βιολί). Οι τρεις επιτυχημένοι σολίστ ανήκουν στη νέα γενιά Ελλήνων μουσικών που παρουσιάζουν έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα, δίνοντας πολυάριθμα ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Η πλούσια μουσική δράση των μελών του Συνόλου, που περιλαμβάνει επίσης ηχογραφήσεις για το Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση, συμπληρώνεται με τη διδασκαλία.
Το Transcription Ensemble κατέχει μια σημαντική θέση στα καλλιτεχνικά δρώμενα, με διακρίσεις και επιτυχείς εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι εμφανίσεις του συνόλου περιλαμβάνουν καλλιτεχνικούς θεσμούς, ιδρύματα και σημαντικές αίθουσες όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών & Θεσσαλονίκης, οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Ρόδου, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης, τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων και το Διεθνές Φεστιβάλ «Δημήτρια» της Θεσσαλονίκης, την E.B.U. (European Broadcasting Union), το Πανεπιστήμιο Yasar της Σμύρνης, το Διεθνές Συνέδριο Νευρολογίας της Αβινιόν (Γαλλία), την Tate Modern του Λονδίνου, το μουσείο Reina Sofia της Μαδρίτης κ.ά. Μέσα από τη συναυλιακή του δραστηριότητα, το σύνολο στοχεύει στην ανάδειξη του πλούσιου ρεπερτορίου δημοφιλών έργων για τρίο ή κουαρτέτο και έργων σε μεταγραφή για μικρό σύνολο, όπως επίσης στην προώθηση έργων εκτός ρεπερτορίου με ιστορική και κοινωνικοπολιτική σημασία.

Χορηγοί: Aegean Airlines, Pelican Travel Services, Santorini Sailing, Santorini Yachting, Caldera Yachting, Spiridakos Car Rental & Yacht Cruises,
Ζώρζος Νίκος Συνεργείο Αυτοκινήτων, Πρατήριο Καυσίμων Μάρκου Φύτρου, Hook Restaurant
Χορηγοί επικοινωνίας: SantoNews, Θηραϊκά Νέα
Είσοδος Ελεύθερη


Παρασκευή, Δεκεμβρίου 11, 2015

η Σαντορίνη γίνεται home porting προορισμός

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» σε κείμενο του Στάθη Κουσουνή,  http://www.kathimerini.gr/841701/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/h-santorinh-ginetai-home-porting-proorismos

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για το άνοιγμα του προορισμού της Σαντορίνης σε εταιρείες κρουαζιέρας που προγραμματίζουν να εντάξουν το νησί στα προγράμματά τους ως σημείο αφετηρίας και κατάληξης των ταξιδιών τους (home porting).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για την εγκατάσταση του εξοπλισμού που απαιτείται για την εφαρμογή αποεπιβίβασης επιβατών του hοme porting, από τη νέα τουριστική σεζόν. Είχε προηγηθεί έγγραφο της Mεντιντερράνεαν Σήππινγκ Κόμπανυ Ελλάς Α.Ε. με θέμα την «Αποεπιβίβαση επιβατών (hοme porting) της MSC Cruises στη Σαντορίνη», με το οποίο ζητούσε να ενημερωθεί κατά πόσο είναι η εφικτή η διαδικασία με τη βοήθεια και της εταιρείας. Η διεθνής εταιρεία με ετήσιο τζίρο 1,5 δισ. ευρώ προτίθεται να δρομολογήσει κρουαζιέρες με τη συμμετοχή κυρίως Ιαπώνων τουριστών που θα διανυκτερεύσουν και σε καταλύματα του νησιού. Το Ταμείο αποφάσισε για την εξυπηρέτηση των επιβατών κρουαζιέρας, οι οποίοι επιθυμούν να εξυπηρετηθούν με τις υπηρεσίες αποεπιβίβασης επιβατών από home porting, να επιβάλλει δυνητικό τέλος εξυπηρέτησης 10 ευρώ ανά επιβάτη.

Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών το Ταμείο θα ενημερώσει εταιρείες κρουαζιέρας και τοπικούς πράκτορες για τις ώρες εξυπηρέτησης και λειτουργίας του home porting. Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, Μανώλης Καραμολέγκος, δήλωσε στην «Κ» ότι το home porting για το νησί θα προσφέρει πρόσθετες διανυκτερεύσεις στα καταλύματα και σε εκτός αιχμής περιόδους. Ο πρόεδρος των Λεμβούχων Θήρας, Μάκης Κανακάρης, σημείωσε ότι εφόσον είναι έτοιμες έγκαιρα οι υποδομές, η Σαντορίνη θα καταστεί για πρώτη φορά home porting προορισμός από του χρόνου. Μία τέτοια εξέλιξη θα αποφέρει μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη για τον προορισμό, τα οποία θα διαχυθούν σε περισσότερες επαγγελματικές τάξεις.


συνάντηση Δημάρχου Θήρας με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Ο Δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος συναντήθηκε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο Πάνο Καμμένο στο νησί της Θηρασιάς, στα πλαίσια της περιοδίας του Υποργού στα νησιά της άγονης γραμμής του Αιγαίου. Ο Δήμαρχος Θήρας έθεσε υπόψη του κ. Υπουργού τα θέματα που απασχολούν το νησί της Θηρασίας και ιδιαίτερα το ζήτημα της διασύνδεσης του νησιού με την Σαντορίνη. Επίσης σηζητήθηκαν θέματα που αφορούν την υγεία και τις υποδομές στο νησί. Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Θήρας κος Κυριαζής Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Θηρασίας κος Δημήτρης Συρίγος και ο Λιμενάρχης Θήρας κος Βασαλάκης Εμμανουήλ. Ο κος Καμμένος στα πλαίσια της επίσκεψης του προσέφερε χριστουγεννιάτικα δώρα στους μαθητές της Θηρασιάς καθώς και ηλεκτρονικούς υπολογιστές για τα σχολεία του νησιού. Στη συνέχεια παρατέθηκε γεύμα σε ταβέρνα του νησιού.



Ο Πάνος Καμμένος την Πέμπτη 10.12 επισκέφθηκε την Φολέγανδρο, Σίκινο, Ανάφη και Θηρασιά όπου ζητήτησε με τους δημάρχους των νησιών τα προβλήματα που τα απασχολούν.

3 από 2 οι καθημερινές πτήσεις της Ryanair στην Σαντορίνη από τον Απρίλιο

Η Ryanair ανακοίνωσε (10.12) 5 νέα δρομολόγια από Αθήνα προς: Βουκουρέστι, Κέρκυρα, Μάλτα, Μπολόνια και Μύκονο και περισσότερες πτήσεις προς Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Σαντορίνη, ενόψει του σημαντικά ενισχυμένου καλοκαιρινού προγράμματος της για το 2016.

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα της Ryanair για το 2016 περιλαμβάνει σε σύνολο 19 δρομολόγια, συμπεριλαμβάνοντας και τα νέα δρομολόγια προς Βερολίνο και Δουβλίνο, από την Αθήνα.

Σύμφωνα με τον  David O’Brien εμπορικό διευθυντής της Ryanair, η εταιρία το 2016 υπολογίζεται ότι θα διακινήσει 3,4 εκατομμύρια επιβάτες και θα στηρίξει 2.550 παράπλευρες θέσεις εργασίας με έδρα την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «για να γιορτάσουμε το σημαντικά ενισχυμένο δίκτυο μας από την ελληνική πρωτεύουσα, απελευθερώνουμε θέσεις από μόνο 9.99€, για ταξίδια τον Ιανουάριο διαθέσιμες προς κράτηση μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (17 Δεκεμβρίου). Καθώς οι συγκεκριμένες θέσεις χαμηλού κόστους θα εξαντληθούν σύντομα, οι πελάτες μας θα πρέπει να συνδεθούν στο ryanair.com, άμεσα, ώστε να μη χάσουν αυτήν την μοναδική προσφορά».

Αξίζει να αναφερθεί ότι το δρομολόγιο Αθήνα – Σαντορίνη και το αντίστροφο είναι το συχνότερο εσωτερικό μετά από αυτό της Αθήνας – Θεσσαλονίκης που από 6 θα αποκτήσει 7 πτήσεις την ημέρα. Η Μύκονος έχει 1 πτήση της εταιρίας την μέρα και η Ρόδος 2.


διαρκείς οι αναφορές της Σαντορίνης σε δημοφιλής ταξιδιωτικές σελίδες

Μια ακόμη θετική αναφορά για την Σαντορίνη ως προτεινόμενο προορισμό διακοπών έκανε η ταξιδιωτική σελίδα travelerstoday.com κατατάσσοντας το νησί στους 5 καλύτερους διεθνείς προορισμούς που προτείνει για διακοπές.


Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2015

δημοτικό συμβούλιο Δήμου Θήρας (14.12 16.00)

Την Δευτέρα 14.12 στις 16.00 στο ΔΑΠΟΣ θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θήρας με τα εξής θέματα :

1.                     ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 428/2015 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ.  ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΜΑΡΚΟΣ.
2.                     ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ.ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ κ.   ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ.

3.                     ΕΓΚΡΙΣΗ 3ΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΒΕΛΤΙΩΣΗΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΙΣΟΠΕΔΩΝ ΚΟΜΒΩΝ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

4.                     ΑΠΟΔΟΧΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ  ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΑΛΩΝΑΚΙ» ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΟΔΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΑ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

5.                     ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΑ ΦΗΡΑ (ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PELICAN)». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ κ. ΚΑΦΙΕΡΗΣ ΜΗΝΑΣ.

6.                     ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ.  ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.

7.                     ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΟΣΟΥ #5.170,00# € ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 20ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015-ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

8.                     ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΞΩ ΓΩΝΙΑΣ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.

9.                     ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΩΣ ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ #291,12# € ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΣΜΕΝΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΙΝΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.

10.                   ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΘΗΡΑΣ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ


11.                   ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΘΗΡΑΣ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ 

δημοτικό συμβούλιο Δήμου Θήρας (14.12 18.00)

Την Δευτέρα 14.12 στις 18.00 στο ΔΑΠΟΣ θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θήρας με το εξής θέμα :


1.                     ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ-ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ. EIΣΗΓΗΤΗΣ :  κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ -                        ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  κ. ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ.

δημοτικό συμβούλιο Δήμου Θήρας (15.12 17.00) με θέμα τον οικονομικό απολογισμό του 2014

Την Τρίτη 15.12 στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θήρας με θέμα τον οικονομικό απολογισμό του 2015.


1.         ΕΓΚΡΙΣΗ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΕΤΟΥΣ 2014.  ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ - κ. ΛΑΜΠΑΔΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Γ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ BLUE STAR

Με μέλη της διοίκησης της Blue Star συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος , για τον έγκαιρο σχεδιασμό δρομολογίων του 2016

Ο σχεδιασμός ενός προγράμματος επαρκούς και αποτελεσματικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου τόσο με το κέντρο αλλά και ενδοπεριφερειακά, ήταν το αντικείμενο συνάντησης εργασίας που είχε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος με στελέχη της διοίκησης της Ναυτιλιακής Εταιρείας Blue Star και συγκεκριμένα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Μιχάλη Σακέλλη και τον  Εμπορικό Διευθυντή κ. Διονύση Θεοδωράτο,  παρόντος και του Διευθύνοντα Συμβούλου της Ενεργειακής Α.Ε. κ. Λούη Σορωνιάτη.

Στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι να αξιοποιήσει το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη της θερινής περιόδου και τους διαγωνισμούς που διενεργεί το υπουργείο, προκειμένου να γίνει  ένας σχεδιασμός πιο αποτελεσματικός με βάση τα ισχύοντα δημοσιονομικά δεδομένα, αφού η δυσχερής οικονομική κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει προσδοκίες για μεγαλύτερες επιδοτήσεις.

Όπως εκτιμήθηκε στην διάρκεια της σύσκεψης, οι συνθήκες στην ακτοπλοΐα σήμερα είναι σαφώς καλύτερες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και αυτό δίνει την δυνατότητα ενός καλύτερου σχεδιασμού των δρομολογίων, με τρόπο που εξασφαλίζει περισσότερες προσεγγίσεις σε μεσαία και μικρότερα νησιά, τα οποία βίωσαν επί μακρόν δύσκολες καταστάσεις.
Με αυτό ως δεδομένο, κατατέθηκαν σκέψεις προτάσεις και από τις δύο πλευρές, όσον αφορά τις Κυκλάδες και την Δωδεκάνησο, στην κατεύθυνση της βελτίωσης των θαλασσίων συγκοινωνιών και της διασύνδεσης τους τόσο  με το κέντρο όσο και ενδοπεριφερειακά

 Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε σχετικά:

«Για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, τα ζητήματα της ακτοπλοΐας είναι ζητήματα επιβίωσης. Περάσαμε πολύ μεγάλη αγωνία όσον αφορά την οικονομική ευρωστία των ναυτιλιακών εταιρειών, διότι ο κλάδος πέρασε πολύ δύσκολα χρόνια και λόγω της ύφεσης και λόγω ειδικών συνθηκών, όπως οι τιμές οι καυσίμων.  Σήμερα, από τους εκπροσώπους της Blue Star πήραμε το εξαιρετικά αισιόδοξο μήνυμα ότι η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα, με λιγότερη οικονομική πίεση, να σχεδιάσουμε το 2016. Στόχος μας είναι ο νέος σχεδιασμός να εξασφαλίσει περισσότερες προσεγγίσεις σε νησιά, κυρίως μεσαίου και μικρού μεγέθους,  που σήμερα δεν καλύπτονται επαρκώς».

έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού για το Φ.Π.Α. στα νησιά επιβεβαιώνει τις θέσεις του Επιμελητηρίου Κυκλάδων

Η νέα έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή έρχεται να επιβεβαιώσει την πάγια θέση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων ότι η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά δεν θα αποφέρει το προβλεπόμενο όφελος εσόδων, ενώ θα οδηγήσει σε περεταίρω επιδείνωση της ανταγωνιστικότητας και συρρίκνωση της τοπικής οικονομίας.

Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί συγκριτική μελέτη η οποία εστιάζει στην έμμεση φορολογία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα στην περίπτωση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στις νησιωτικές περιοχές. Εκπονήθηκε μετά από αίτημα που υποβλήθηκε στις 17 Ιουνίου 2015 από τον τότε Πρόεδρο της Επιτροπής «Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους» βουλευτή κ. Δημήτριο Γάκη, και δημοσιεύτηκε χθες Τετάρτη 9/12 από το Γραφείο Προϋπολογισμού. Εν ολίγοις, η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το ανώτατο όριο πρόσθετων εσόδων δεν θα είναι σε καμία περίπτωση το προβλεπόμενο αλλά πολύ χαμηλότερο, ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «το όφελος από μια τέτοια ενέργεια σε σχέση με την αναστάτωση που δημιουργεί η εφαρμογή του, είναι πολύ μικρό».

Το ζήτημα του Φ.Π.Α. στις νησιωτικές περιοχές επανέφερε σε πρόσφατο άρθρο του στη Ναυτεμπορική ο ειδικός επιστήμονας στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας κ. Γιώργος Ασωνίτης, παρουσιάζοντας επιχειρηματολογία που σε πολλά σημεία συμβαδίζει με τις θέσεις που έχει εκφράσει επανειλημμένα το Επιμελητήριο Κυκλάδων σε παρεμβάσεις του. Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Ασωνίτης αναφέρεται στην απαραίτητη διαφύλαξη του «κοινοτικού κεκτημένου» της νησιωτικότητας προκειμένου να αντισταθμιστούν οι ανισότητες που προκύπτουν από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νησιά σε σχέση με τη μετακίνηση και την επικοινωνία, τις ανεπαρκείς έως ανύπαρκτες υπηρεσίες υγείας και προνοιακές δομές, τις ελλείψεις των δημόσιων υπηρεσιών, το αυξημένο κόστος διαβίωσης, τη μειωμένη ανταγωνιστικότητα κ.ά.

Για ολόκληρη την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού καθώς και για το άρθρο του κ. Ασωνίτη επισκεφθείτε την επιχειρηματική πύλη της ιστοσελίδας μας www.e-kyklades.gr  (ενότητα ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ).


Εν αναμονή των επόμενων βημάτων σχετικά με τις αντιδράσεις για το Φ.Π.Α., το Επιμελητήριο Κυκλάδων ενημερώνει ότι οι ενέργειες που έχει ανακοινώσει για την άρση του μέτρου είναι σε εξέλιξη και οποιαδήποτε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση είναι θετική για την επίτευξη του κοινού στόχου όλων των νησιωτών.

σεμινάριο ετοίμων δομικών προϊόντων και κονιαμάτων στην «Εστία» του Πύργου (9-10.12 19.00)

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της,

Την Τετάρτη 9/12 και Πέμπτη 10/12/2015 και ώρα 19:00, η Εστία θα φιλοξενήσει στο εντευκτήριο της, σεμινάριο ετοίμων δομικών προϊόντων και κονιαμάτων των ελληνικών εταιριών YTONG-THRAKON.  Είσοδος ελεύθερη.  
                            
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, Μάκης Ζώρζος       


Σύμφωνα με την ανακοίνωση των εταιριών,    
                      
Στo πλαίσιο του νέου κύκλου Τεχνικών Σεμιναρίων των ελληνικών εταιριών YTONG – THRAKON που δραστηριοποιούνται στην έρευνα, παραγωγή και εμπορία έτοιμων δομικών προϊόντων και κονιαμάτων, καλύπτοντας πλήρως όλες τις οικοδομικές εργασίες καθώς και την παραγωγή πορομπετόν,  το Τεχνικό Τμήμα σας προσκαλεί στο διήμερο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του πολιτιστικού συλλόγου «ΕΣΤΙΑ» Πύργου Καλλίστης Θήρας, Τετάρτη 9 και Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015, στις 19:00. Την πρώτη μέρα θα γίνει Παρουσίαση & Εφαρμογή Συστήματος Δόμησης με YTONG blocks ενώ την επόμενη μέρα θα ακολουθήσει Παρουσίαση του Συστήματος Εξωτερικής Θερμομόνωσης CLIMAPLUS καθώς και του Συστήματος Πατητής Τσιμεντοκονίας DΕCOR.
Για δήλωση συμμετοχής και πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας, στο τηλ.: 800 100 1414


Όμιλος YTONG-THRAKON

δράση των ΚΔΒΜ γιά την υποστήριξη των προσφύγων

Τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου συμμετέχουν ενεργά στην προσφορά βοήθειας  προς τους προσφύγους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Συντονιστή  Νοτίου Αιγαίου κο Ν. Βασιλειάδη,
Τους τελευταίους μήνες το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται με εντονότερους ρυθμούς. Η Ελλάδα βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με μεγάλους και αυξανόμενους αριθμούς μεταναστών και προσφύγων από την Αφρική και την Ασία – οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται καθ’ οδόν για άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Και επειδή σε καταστάσεις τέτοιας κρίσης, αυτό που κυρίως μετράει είναι οι πράξεις και οι πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για τους χιλιάδες πρόσφυγες που έρχονται στη χώρα μας και έχουν ανάγκη από άμεση βοήθεια καλώ τους Υπευθύνους των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης των περιοχών ευθύνης μου ως Συντονιστής Νοτίου Αιγαίου να αναλάβουν δράση ώστε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που μας παρέχεται από την λειτουργία του Προγράμματος να φροντίσουν για την υλοποίηση Εκπαιδευτικών Δράσεων που θα αποσκοπούν στην Στήριξη των Προσφύγων και των Μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου.
Οι δράσεις αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν ως Εκπαιδευτικά τμήματα που θα παρέχουν ιατρική, ψυχολογική, νομική και συμβουλευτική υποστήριξη στις ευάλωτες κοινότητες των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται πρόσφατα στην Ελλάδα με στόχο την ενδυνάμωση και την κοινωνική ένταξη νόμιμων μεταναστών .

Το περασμένο καλοκαίρι, με τις δράσεις πολιτισμού σε όλα σχεδόν τα νησιά αποδείξαμε πως μπορούμε να διαδραματίσουμε πρωτεύοντα ρόλο στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της κοινωνίας μας. Αυτή η χρονιά πρέπει να είναι χρονιά αλληλεγγύης προς τους ευάλωτους συνάνθρωπούς μας. Ας βάλουμε και εμείς ως Κέντρα Διά Βίου Μάθησης ένα μικρό λιθαράκι στην μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες που έχουν προκληθεί από την αυξανόμενη ροή μεταναστών και προσφύγων, κυρίως στα νησιά του Αιγαίου.

Νίκος Βασιλειάδης, Συντονιστής "Κέντρων Δια Βίου Μάθησης Ν. Αιγαίου"

Κωνσταντίνα Μαλτέζου, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης ΚΔΒΜ Δήμου Θήρας

μείωση καταγράφεται το μήνα Νοέμβριο του 2015 στον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων και των παθόντων στο Ν. Αιγαίο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα - 23.000 οι τροχονομικοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, κατά τη διάρκεια του μηνός Νοεμβρίου του 2015, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, το μήνα Νοέμβριο 2015 σημειώθηκαν 3 τροχαία δυστυχήματα έναντι 2 τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
Επισημαίνεται ότι, οι κύριες αιτίες των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και οι παράγοντες που επιτείνουν τις συνέπειές τους είναι: Η υπερβολική ταχύτητα και η απόσπαση της προσοχής του οδηγού.

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Νοέμβριο του 2015 πραγματοποιήθηκαν (23.035) απλοί και σύνθετοι τροχονομικοί έλεγχοι και βεβαιώθηκαν (460) παραβάσεις σοβαρότερες εκ των οποίων είναι η οδήγηση δικύκλου χωρίς χρήση προστατευτικού κράνους και η οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδηγού.

Ειδικότερα, για τις παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ σημειώνεται ότι, το μήνα Νοέμβριο του 2015 συγκροτήθηκαν (65) κλιμάκια τροχονομικών ελέγχων, ελέγχθησαν (1.262) οδηγοί και βεβαιώθηκαν (64) παραβάσεις.

συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων - στόχος η έγκαιρη αντιμετώπιση των κινδύνων του χειμώνα

           Προεδρεύοντος του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γεωργίου Λεονταρίτη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, με κύριο θέμα τον σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη και ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων αναφορικά με την εκτέλεση έργων και δράσεων πρόληψης και ετοιμότητας που έχουν άμεση και καθοριστική προτεραιότητα στην αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων.

          Λαμβάνοντας το λόγο κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Αντιπεριφερειάρχης, αφού καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους,  εξέφρασε θερμές ευχαριστίες σε όλα τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας για το πολύτιμο έργο που επιτελούν, καθώς και στα στελέχη της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας, τους υπευθύνους Πολιτικής Προστασίας των Δήμων και τους εθελοντές και επισήμανε την ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα προγραμματισμός στον τομέα της πληρέστερης ενημέρωσης των πολιτών στα θέματα αντιμετώπισης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με οργάνωση σεμιναρίων σε σχολεία, πολιτιστικούς και εξωραϊστικούς συλλόγους, συλλόγους εθελοντών και άλλους κοινωνικούς φορείς.

        Σε σχέση με την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πλημμυρών, ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ενέργειες που έκανε η Περιφέρεια μέσω των υπηρεσιών της (Δ/νση Πολιτικής Προστασίας και Δ/νση Τεχνικών Έργων).

        Στην ατζέντα της συνεδρίασης εξετάστηκαν επίσης θέματα  σχετικά με:
•           Τις αρμοδιότητες των υπηρεσιών των Δήμων που εμπλέκονται σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας (ανάθεση-καταμερισμός αρμοδιοτήτων).
•           Το συντονισμό δράσεων Πολιτικής Προστασίας των λοιπών φορέων (ΕΛ.ΑΣ., Π.Σ. κλπ), σε επίπεδο Δήμου για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων.    
•           Τον έλεγχο των ρεμάτων και ειδικά των σημείων εκείνων που παρουσιάζουν συχνά πλημμυρικά φαινόμενα.
•           Τον έλεγχο και τη συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού (φορτηγά, εκσκαφείς, φορτωτές, γκρέιτερ, αποφρακτικά, φορητές αντλίες, κλπ) από τους αρμόδιους Φορείς.
•           Τον καθαρισμό των φρεατίων και γενικώς τον έλεγχο της ταχείας απορροής των υδάτων από το οδικό δίκτυο ευθύνης τους.
•           Την αναγκαιότητα ίδρυσης εθελοντικών οργανώσεων και εθελοντικών πυροσβεστικών κλιμακίων σε Δήμους της Π.Ε. Κυκλάδων.
       Στη διάρκεια της συνεδρίασης, όλοι οι φορείς κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τις δράσεις που πρέπει να γίνουν έγκαιρα, και παράλληλα ενημέρωσαν για τον βαθμό ετοιμότητας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

        Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την προτροπή στους εκπροσώπους των δήμων και των άλλων εμπλεκόμενων φορέων να προβούν στις απαραίτητες προετοιμασίες για αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 09, 2015

σε διπλή μάχη η κορασίδες του ΑΟ.ΘΗΡΑΣ (12.12 18.00)

Το Σαββάτο 12/12/2015 στις 18.00 ο Α.Ο. Θήρας Β΄ κορασίδων υποδέχεται την ομάδα του Α.Ο. Πάρου στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.

Μετά την εντός έδρας νίκη τους πριν δύο εβδομάδες επί του Νηρέα Πάρου με 3-0 σετ, οι «μικρές» του ΑΟΘ θέλουν να ζευγαρώσουν τις νίκες τους και να κρατηθούν αήττητες στη μάχη της πρωτιάς του Πρωταθλήματος Πετοσφαίρισης των Κυκλάδων.

Την Κυριακή το πρωί στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί το άλλο παιχνίδι Κορασίδων. Αυτή τη φορά οι δεύτερη ομάδα του Α.Ο. Θήρας (Α΄) , επίσης υποδέχεται τον Α.Ο. Πάρου και μετά την ήττα στο πρώτο της παιχνίδι στο κλειστό Γυμναστήριο του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. με τον Νηρέα Πάρου με 1 – 3 σετ ελπίζει σε νίκη.


Τα κορίτσια αξίζουν το χειροκρότημα και περιμένουν την αμέριστη στήριξη του κόσμου και στα δύο παιχνίδια.

στην 7η θέση της λίστας «Europe's top trending travel destinations» του TripAdvisor η Οία

Στην 7η θέση της λίστας «Europe's top trending travel destinations» του TripAdvisor κατατάσσεται η Οία στην Σαντορίνη.

The annual awards identify destinations growing in popularity according to feedback from millions of TripAdvisor travellers.

Award-winners were determined by using an algorithm that measured the year-over-year increase in positive TripAdvisor traveller feedback and interest in accommodations, restaurants and attractions across destinations worldwide.

Η λίστα «Travellers’ Choice Destinations on the Rise – Europe»: έχει ως εξής :
1. Porto, Portugal
2. Moscow, Russia
3. Brighton, UK
4. Liverpool, UK
5. Granada, Spain
6. Funchal, Portugal
7. Oia, Santorini, Greece
8. Krakow, Poland
9. Valencia, Spain
10. Cologne, Germany


δεκάδες καθημερινά οι αναφορές της Σαντορίνης ως εξαιρετικού ταξιδιωτικού προορισμού ..

Δεκάδες καθημερινά είναι οι αναφορές στο διαδίκτυο επισκεπτών της Σαντορίνης που προέρχονται απ’ όλο τον κόσμο που μοιράζονται τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες και εντυπώσεις από την επίσκεψή τους στο νησί, μιλώντας για την φυσική ομορφιά και τις υπηρεσίες του με τα καλύτερα λόγια.

Ενδεικτική είναι η πρόσφατη περίπτωση της Cacinda Maloney συνεργάτιδας της ομάδας Travelocity Gnational Gnomad  που ανάρτησε τις εντυπώσεις της από την επίσκεψή της στην Σαντορίνη, συνοδεύοντας το κείμενό της με πολλές όμορφες φωτογραφίες.

Την ανάρτηση μπορείτε να δείτε εδώ :          

ABC: Η Σαντορίνη στη λίστα με τους 5 πιο εμπνευσμένους προορισμούς στον κόσμο

Η Σαντορίνη εντάσσεται στη παγκόσμια λίστα με τους πέντε πιο εμπνευσμένους προορισμούς, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑBC.

Ειδικότερα στο δημοσίευμα αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι: «Η Σαντορίνη μαγεύει τους επισκέπτες της με το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της.

Τα ιδανικότερα ξενοδοχεία που προτείνονται στους επισκέπτες είναι το Art Maisons Luxury Santorini Hotels Aspaki & Oia Castle το οποίο  διακρίνεται για τη θέα που έχει (ηλιοβασίλεμα) και το «Aspaki Suites» το οποίο διαθέτει σύγχρονο ντιζάιν με κυκλαδικά στοιχεία και εκτεθειμένα ηφαιστειακά πετρώματα».

Η πλήρης παγκόσμια λίστα με τους πέντε πιο εμπνευσμένους προορισμούς περιλαμβάνει επίσης στους προορισμούς: Καμπότζη, Γκίζα (Αίγυπτος), Αζόρες,(Πορτογαλία) και Όχο Ρίος,(Τζαμάικα).




δημοσίευμα του ολλανδικού travmagazine στην Σαντορίνη

Δημοσίευμα για την Σαντορίνη ανάρτησε στις σελίδες του το ολλανδικό ταξιδιωτικό περιοδικό travmagazine στο οποίο παρουσιάζει συνοπτικά το νησί και καλόντας τους αναγνώστες του να την επισκεφθούν.

Την ανάρτηση μπορείτε να δείτε εδώ :                                      


στις καλύτερες και πρώτες σε κατάταξη επιλογές του για την Ευρώπη προτείνει την Σαντορίνη, Μύκονο και Ίο το ασιατικό ταξιδιωτικό γραφείο contiki

Στις καλύτερες και πρώτες σε κατάταξη επιλογές του για την Ευρώπη προτείνει την Σαντορίνη, Μύκονο και Ίο το ασιατικό ταξιδιωτικό γραφείο contiki.


Την ανάρτηση μπορείτε να δείτε εδώ : http://www.statravel.com.au/contiki-europe-sale.htm?WT.ac=HP-contiki-tours

οι «βαλίτσες» «Κυκλαδικός Πολιτισμός» και «Αρχαία κεραμική» βρίσκονται στο S.A.F. και περιμένουν τους μαθητές της Σαντορίνης να τους γνωρίσουν το περιεχόμενό τους

Δυο μουσειοσκευές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, με θέμα τον Κυκλαδικό Πολιτισμό και την Αρχαία Κεραμική, έρχονται από 20 Νοεμβρίου στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης και πλαισιώνονται από ζωντανή κίνηση και θεατρικό παιχνίδι, δημιουργώντας μια σπάνια διαδραστική περιήγηση μέσα στο χρόνο, τις τέχνες, την ιστορία και τον πολιτισμό, για τους μικρούς και μεγάλους φίλους, με ελεύθερη είσοδο.

Οι μουσειοσκευές είναι «βαλίτσες». Βαλίτσες, που ταξιδεύουν σαν σιωπηλοί πρέσβεις εκπαίδευσης και πολιτισμού. Πηγαίνουν από σχολείο σε σχολείο και από πόλη σε πόλη, καθώς σχεδιάστηκαν για να φέρουν πιο κοντά τα παιδιά όλης της Ελλάδας με τη πολιτιστική κληρονομιά, δημιουργώντας ταυτόχρονα την πρώτη τους επαφή με την έννοια του Μουσείου, προετοιμάζοντας έτσι τους επισκέπτες του αύριο με τρόπο ευχάριστο και διαδραστικό.

Τα παιδιά δεν είναι απλοί θεατές εκθεμάτων. Δεν είναι επισκέπτες, ούτε ακροατές. Με τις μουσειοσκευές τα παιδιά συμμετέχουν σε δράσεις και αποκομίζουν ουσία και ευχάριστα ερεθίσματα. Σε αυτή τη νέα περιήγηση, δεν έχει σημασία το «πόσα» θα δουν, αλλά ο τρόπος που θα τα δουν και το «αποτύπωμα» που θα αφήσει το κάθε έκθεμα στην ψυχή και το μυαλό τους.

Κάθε μουσειοσκευή αναφέρεται σε διαφορετικό θέμα και περιέχει αντίγραφα αντικειμένων, εκπαιδευτικό υλικό, διαφάνειες, φωτογραφίες, βιβλία και εκπαιδευτικά παιχνίδια, που σχεδιάστηκαν με σκοπό να προτρέψουν τους μαθητές να συμμετάσχουν ενεργά στην παρουσίαση. Το περιεχόμενο της κάθε μουσειοσκευής προσαρμόζεται ανάλογα με την ηλικία Από τις 20 Νοεμβρίου δυο μουσειοσκευές θα βρίσκονται στο SAF.

Η βαλίτσα «Κυκλαδικός Πολιτισμός», που περιέχει ακριβή αντίγραφα ειδωλίων, σκευών και εργαλείων που δίνουν στο μαθητή την ευκαιρία να γνωρίσει τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε στις Κυκλάδες την 3η π.Χ. χιλιετία και η βαλίτσα «Αρχαία κεραμική», με αντίγραφα αγγείων του μελανόμορφου και ερυθρόμορφου ρυθμού που βοηθούν το μαθητή να μάθει πολλά για την κατασκευή τους, τις διάφορες τεχνικές διακόσμησης, τα σχήματα και τις ονομασίες τους.

Κάθε Πέμπτη για τα Σχολεία και κάθε Παρασκευή για το κοινό, οι Υπεύθυνες του Προγράμματος για το SAF, Ισμήνη Χαντζή και Μαρία Καβαλιέρη, εμπλουτίζουν την περιήγηση με ζωντανή κίνηση, εικαστικό και θεατρικό παιχνίδι, προσδίδοντας στο εγχείρημα μια τρίτη διάσταση, σωματοποιώντας την επίσκεψη των παιδιών, κάνοντας ακόμα πιο βαθύ το αποτύπωμα της εμπειρίας μέσα από τη θεατρικότητα και την αναπαράσταση των γεγονότων.


Η συμμετοχή είναι δωρεάν και εξασφαλίζεται με την έγκαιρη τηλεφωνική επικοινωνία του γονέα στο 22860 85141. Ωρες 10.00-18.00. Έως 15 παιδιά ανά τμήμα.  Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015

η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας (4-6.12)

Εγκωμιαστικές κριτικές για την παρουσία της απέσπασε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία συμμετείχε με δικό της περίπτερο στο 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, που διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα, από 4 έως 6 Δεκεμβρίου 2015.

Στην Οργανωτική Επιτροπή του 7ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολιτικής και Πρωτογενή Τομέα της Π.Ν.ΑΙ. κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διαθέτοντας το μεγαλύτερο περίπτερο του Φεστιβάλ, συμπεριέλαβε όλους τους ενδιαφερόμενους που δήλωσαν συμμετοχή και φιλοξένησε 39 παραγωγούς από τα νησιά Αμοργό, Άνδρο, Ίο, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κάσο, Κέα, Κύθνο, Πάρο, Ρόδο, Σίφνο και Τήνο. 

Μεριμνώντας δε για τους μικρούς επισκέπτες του Φεστιβάλ, φρόντισε ώστε στο χώρο του περιπτέρου της να διεξαχθούν δρώμενα από το διαδραστικό- διδακτικό παραμύθι «Η Μελίτα και τα μυστικά της κυψέλης».

Στα εγκαίνια του Φεστιβάλ η Π.Ν.ΑΙ. εκπροσωπήθηκε από τον Έπαρχο Άνδρου κ. Δημήτρη Λοτσάρη, ο οποίος μετέφερε το χαιρετισμό του Περιφερειάρχη.


Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο Φεστιβάλ αποτελεί τη σημαντικότερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα, καθώς μια τέτοια διοργάνωση ενισχύει την εικόνα αυτού του τόσου σημαντικού προϊόντος για την Ελλάδα. Παράλληλα η πλαισίωσή του από Επιστημονικές Ημερίδες και Συνέδρια έχει ως αποτέλεσμα την ενημέρωση των παραγωγών για τις νέες τεχνικές και μεθόδους, που θα οδηγήσουν στην βελτίωση τόσο της παραγωγής όσο και του τελικού προϊόντος, καθώς πρωταρχικός στόχος του Φεστιβάλ είναι η προβολή και η προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης.

στην ψηφιακή εποχή πέρασαν οι Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου

Διαδικτυακή πλατφόρμα είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει όλους τους νησιώτες, ακόμη και του πιο απομακρυσμένου νησιού


Στην ψηφιακή εποχή περνούν οι Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, μέσω της  εναρμόνισής τους σε μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή πλατφόρμα, από όπου θα παρέχονται  υπηρεσίες ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης στους πολίτες όλων των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ακόμη και του πιο απομακρυσμένου.

Ο  Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Μπάρδος,  πολιτικός προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών παρουσίασε σήμερα το πρωί  την πλατφόρμα http://www.5114.syzefxis.gov.gr/   ,  η οποία ανέβηκε σήμερα για πρώτη φορά στο διαδίκτυο, έτοιμη να εξυπηρετήσει το κοινό, μετά από μια περίοδο επιτυχούς δοκιμαστικής λειτουργίας, ενώ  o σύνδεσμός της (link) θα αναρτηθεί  και στον ιστότοπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου http://www.pnai.gov.gr/

Η διαδικτυακή πλατφόρμα  που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο όλων των υπηρεσιών που παρέχουν οι δύο Διευθύνσεις  Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας, αυτοματοποιεί τις διαδικασίες πληροφόρησης, ηλεκτρονικής ανταλλαγής δεδομένων και παροχής εγγράφων, τα οποία ο χρήστης μπορεί να «κατεβάσει» να συμπληρώσει και να υποβάλει, χωρίς να χρειαστεί να επικοινωνήσει με τις υπηρεσίες, ούτε καν τηλεφωνικά. Παρέχει με τον τρόπο αυτό απομακρυσμένη πρόσβαση όλων των συναλλασσομένων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το σύνολο των παρεχομένων υπηρεσιών των δύο Διευθύνσεων.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος συνεχάρη τον κ. Χρήστο Μπάρδο για την  εξαιρετική δουλειά που έγινε, και που προάγει το επίπεδο εξυπηρέτησης των νησιωτών, από μια υπηρεσία όπως είναι η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών, που δέχεται  μεγάλο  όγκο συναλλασσομένων πολιτών καθημερινά.  Σημείωσε ότι ήταν από τους πρώτους στόχους που είχε θέσει ο κ Μπάρδος, αναλαμβάνοντας υπό την ευθύνη του την συγκεκριμένη Διεύθυνση και για πολλούς  μήνες εργάστηκε αθόρυβα αλλά πολύ αποτελεσματικά για να τον επιτύχει.

Ο  Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Μπάρδος, από την πλευρά του δήλωσε  ότι στόχος που έχει θέσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και προσωπικά ο Περιφερειάρχης είναι  να επιτευχθεί ένας  νέος,  σύγχρονος τρόπος  επικοινωνίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας με τους πολίτες,  που θα εκμηδενίζει τις αποστάσεις, θα εξαλείφει  τα  γραφειοκρατικά κατάλοιπα και τις αναχρονιστικές τακτικές. Η Γενική Μεταφορών και Επικοινωνιών  έκανε την αρχή εναρμονίζοντας για πρώτη φορά τις δύο Διευθύνσεις Κυκλάδων και Δωδεκανήσου,  έτσι ώστε όλοι οι κάτοικοι του Νοτίου Αιγαίου, ακόμη και του πιο απομακρυσμένου νησιού, να απολαμβάνουν τις ίδιες υπηρεσίες.

«Είναι η πρώτη φορά που οι δύο Διευθύνσεις εναρμονίζονται με στόχο την κοινή παροχή υπηρεσιών και είναι η πρώτη φορά που οι νησιώτες ακόμα και των πιο απομακρυσμένων νησιών έχουν την πληροφορία και την εξυπηρέτηση, χωρίς να ταλαιπωρούνται. Θέλω να ευχαριστήσω όλους του υπαλλήλους της Περιφέρειας που εργάστηκαν γι αυτό το σκοπό», δήλωσε ο κ. Μπάρδος.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα που σήμερα ξεκίνησε την λειτουργία της θα είναι δυναμική. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι  θα βελτιώνεται και θα προσαρμόζεται  συνεχώς, ενσωματώνοντας και νέες δυνατότητες, ανάλογα με τις απαιτήσεις των πολιτών – χρηστών της.

TO 38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ! ΠΡΟΒΟΛΕΣ:18/12 ΚΑΙ 19/12 στις 20.00-ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!

16 ταινίες που προκρίθηκαν στο 38ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας θα προβάλει δωρεάν η Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 20.00 στην φιλόξενη αίθουσα του οινοποιείου Μπουτάρη στο Μεγαλοχώρι.

Θα προβληθούν 8 ταινίες μικρού μήκους κάθε βραδιά.

Πηγή – πληροφορίες :https://www.facebook.com/events/441170232738124/

Πληροφορίες για το 38ο Φεστιβάλ και τις ταινίες που προκρίθηκαν (41 από 168 συμμετοχές) μπορείτε να δείτε εδώ : http://www.dramafilmfestival.gr/festivaltraveling.html

http://www.dramafilmfestival.gr/apotelesmataproktimatikis38.html


Την Παρασκευή 18.12 πρώτη μέρα προβολών, θα προβληθούν οι εξής 8 ταινίες συνολικής διάρκειας 110 λεπτών:

1.Euroman ,22' ,2015 Έλληνες του κόσμου ,Μυθοπλασία, τιμήθηκε με το βραβείο ΑΡΓΥΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ σκηνοθεσία Γαβριήλ Τζάφκας.
Ένας τεχνοκράτης ο ευρωπαίος Euroman με ακριβά ρούχα και ψυχρό χιούμορ αποτελεί το θέμα .Διακρίσεις και στη μουσική επένδυση.
2.Η σπουδαστική μυθοπλασία της Φαίδρα Τσολίνα με τον τίτλο`` Έκδυσις`` διάρκειας 17 λεπτών αφορά το σουρεαλιστικό ταξίδι ενός αναποφάσιστου μυαλού και τιμήθηκε με βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη ``Ντίνος Κατσουρίδης``
3.H διάρκειας 9 λεπτών Joanna,του γνωστού στην Κ.Λ.Θ. Παναγιώτη Φαφούτη ,είναι η καθημερινή αναζήτηση της αγάπης στο λιμάνι.
4,Inner land,μυθοπλασία, 18 λεπτών της Βίβιαν Παπαγεωργίου με τιμητική διάκριση από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφο Μια δασκάλα αναλαμβάνει υπηρεσία σε ένα απομονωμένο σχολείο που ελλοχεύουν παγίδες.
5.Παλίρροιες –Το Παραμύθι της θάλασσας και 18 λεπτά με μια ιστορία που αφορά την οικογένεια προσφύγων που φτάνει στην Μυτιλήνη.Σκηνοθεσία Σταυριάννα Λίτσα.
6.Prosopon,ταινία κινουμένων σχεδίων που τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης σπουδαστικής ταινίας και συνδέει τα ..Ματ με την Τρίτη ηλικία!σκηνοθεσία Θωμάς Θωμά.
7.``Simon says``:13 λεπτά .H μυθοπλασία του Νίκου Τσεμπερόπουλου που βραβεύθηκε στην κατηγορία Έλληνες του Κόσμου. Η μοναξιά ,η αποξένωση και τα κοινωνικά δίκτυα αποτελούν το θέμα της ταινίας.
8.``Blue Train`` :μυθοπλασία 15 λεπτών του Μανώλη Μαυρή κι ένα ψυχαναλυτικό ταξίδι όπου το φανταστικό και το αληθινό συνορεύουν με τον Λίαμ να ταξιδεύει στο βαγόνι ενός τρένου.

Το Σάββατο 19.12 δεύτερη μέρα προβολών, θα προβληθούν οι εξής 8 ταινίες συνολικής διάρκειας 114 λεπτών:
1.Σύκο :H μυθοπλασία του Νικόλα Κολοβού, διάρκειας 13 λεπτών που τιμήθηκε με το βραβείο ΑΡΓΥΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ.Η ταινία γυρίστηκε εξ` ολοκλήρου στα Ζαγοροχώρια και με χιούμορ και γλυκύτητα μιλάει για τη δύναμη της αγάπης στην τρίτη ηλικία καθώς ο Κώστας προσπαθεί παλεύοντας με την άγρια φύση να πραγματοποιήσει την τελευταία επιθυμία της γυναίκας του.
2.Πωγωνίσκος :Nτοκιμαντέρ 11 λεπτών του σκηνοθέτη Θανάση Νεοφώτιστου του περσινού νικητή του φεστιβάλ. Η ταινία είναι μία επίσκεψη στον παππού στη γιαγιά και στις αναμνήσεις τους.
3.Η ταινία 4 Μαρτίου ,διάρκειας 15 λεπτών του Δημήτρη Νάκου έχει ως θέμα το μυστικό της Μαρίας μιας κοπέλας από την Ουκρανία που προσέχει μια κυρία για να βγάζει τα προς το ζειν. Η τανία διακρίθηκε για την γυναικεία ερμηνεία και για το μοντάζ.
4.Εθνοφοβία,κινούμενο σχέδιο ,διάρκειας 16 λεπτών του σκηνογράφου και σκηνοθέτη Γιάννη Ζιόγκα που μιλά για την επιβίωση τη ρήξη και τη συμβίωση. Τιμήθηκε με βραβείο καλύτερου animation.
5.Dream toy .Mυθοπλασία του Νίκου Χουλιάρα διάρκειας 13 λεπτών μια μικρή Οδύσσεια αναζήτησης συναισθημάτων κάτω από ένα ακατάστατο κρεβάτι στο παιδικό δωμάτιο.
6.Pacino`s way.Μυθοπλασία του Χάρη Παντελιδάκη που συμμετείχε ως σπουδαστική ταινία .Διάρκεια 18 λεπτά.Ο Μάικ και ο Τζίμυ σχεδιάζουν την απαγωγή ενός ψυχιάτρου που χρωστάει λεφτά στο αφεντικό τους.Αλλά πρέπει να κλεισουν ραντεβού μαζί του πρώτα. Διάκριση καλύτερης ανδρικής Ερμηνείας ,στον Κίμωνα Κουρή που πρωταγωνιστεί.
7.Κατηφόρα .Μυθοπλασία 13 λεπτών του Στέλιου Καμμίτση με διακρίσεις για το σενάριο και τον κοινωνικό προβληματισμό.(βραβείο :TΩΝΙΑ ΜΑΡΚΕΤΑΚΗ)Μια μητέρα και η συμφιλίωσή της με την σεξουαλικότητα του γιου της.
8.Ο Σπόρος .Μυθοπλασία της Ιφιγένειας Κοτσώνη .Διάρκεια 15 λεπτά. Σε μια εφιαλτική Αθήνα του μέλλοντος η μοναχική επαναστάτρια Νανά είναι ..ντίλερ λαχανικών καθώς η καλλιέργειά τους είναι…παράνομη.Διακρίσεις για τα σκηνικά ,τα κουστούμια και τα ειδικά εφέ.


αποτελέσματα 8ης εβδομάδας του "Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ Basketball League 2015 - 2016"

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών,

Από τις μεγάλες διαφορές στα σκορ... σημαδεύτηκε η όγδοη αγωνιστική του "Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ Basketball League 2015-16", καθώς τέσσερα απ' τα πέντε ματς ολοκληρώθηκαν με τους νικητές να κάνουν... περίπατο.

Οι Λύκοι στο υποτιθέμενο ντέρμπι με τον Αετό 1 εμφανίστηκαν... αρνάκια χωρίς τους Πετράκη και Δεββέ και παρά τις προσπάθειες του Κουτσογιαννόπουλου (11 π.) δεν κατάφεραν σε καμία περίπτωση να ανακόψουν την "πτήση" των αντιπάλων τους, χάνοντας με κατεβασμένα χέρια 56-28. Για τον Αετό την πρωτοβουλία στο σκοράρισμα είχε ξανά ο Ξαγοράρης (11 π.), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Αλεξάκης σημείωσε δώδεκα πόντους με τέσσερα τρίποντα.

Πάρτυ τριπόντων έκανε και ο Αετός 2, πετυχαίνοντας επτά τρίποντα στη τέταρτη περίοδο, τα τέσσερα εξ' αυτών συνεχόμενα, με αποτέλεσμα να σημειώσουν στη τελευταία περίοδο τόσους πόντους όσους πέτυχε το Λιμεναρχείο σε όλο τον αγώνα (73-33). Πρώτος σκόρερ για τους πρωτοπόρους ήταν ο Φασουλής (25π) με τον Μουρατίδη να τον ακολουθεί κατά πόδας (16π.)

Στο "κυνήγι" του αετού έμεινε ο Πήγασος που δυσκολεύτηκε αλλα επικράτησε τελικά με 78-77 των εφήβων της Α.Ε.Σ, οι οποίοι σε όλο το διάστημα της αναμέτρησης παρέμεναν κοντά στο σκορ. Έτσι, εκμεταλλευόμενοι την κούραση των αντιπάλων τους, που δεν είχαν ούτε αλλαγή στο πάγκο, κατάφεραν να πλησιάσουν 12'' πριν το φινάλε στους δύο πόντους (75-77). Ο Θεοδωρόπουλος ευστόχησε στη μία απ' τις δύο βολές για τους πρωταθλητές, όμως η τελευταία επίθεση των εφήβων δεν ευόδωσε, καταλήγοντας τελικά σε δίποντο.

Τη διαφορά στον πόντο απ' την "κορυφή" του βαθμολογικού πίνακα διατήρησαν και οι Επαλαίμαχοι, που επιβλήθηκαν εύκολα των Utah Jαzz με σκορ 67-47, έχοντας τον Παγανιά σε εξαιρετική μέρα (20π.). Για τους Utah, Θεολόγου (13π.) και Τσακριός (12π) προσπάθουσαν στην επίθεση, άλλα στην άμυνα η ομάδα τους αδυνατούσε να κρατήσει τις... ορέξεις των "καθηγητών".

Στην αναμέτρηση των αντρών με τους παίδες της Α.Ε.Σ, οι πρώτοι "φιλοδώρησαν" τους... μικρούς με 46 πόντους, αφού Πετράκης (32π.) και κατηκαρίδης (26π) ήταν ασταμάτητοι.   

Αναλυτικά τ' αποτελέσματα και η βαθμολογία έχουν ως εξής:


ΣΑΒΒΑΤΟ 5/12/2015 
Λιμεναρχείο - Αετός 2 (33-73)
(Διαιτητές: Σιγάλας - Ποιμενίδης)

ΚΥΡΙΑΚΗ 6/12/2015 
Α.Ε.Σ Παίδες - Α.Ε.Σ Άντρες (63-109 )
Διαιτητές: Πεταλωτής - Σιγάλας) 
Α.Ε.Σ Έφηβοι - Πήγασος (77-78)
(Διαιτητές: Πεταλωτής - Ποιμενίδης) 
Επαλαίμαχοι - Utah Jazz (67-47)
(Διαιτητές: Παπαδημητρόπουλος - Σιγάλας) 
Αετός 1 - Λύκοι (56-28)
(Διαιτητές: Παπαδημητρόπουλος - Κασάπη)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
                      Βαθμοί/ Νίκες-Ήττες/ Πόντοι/Διαφορά Πόντων
1. Αετός 2                  15/ 7-1/ 405-265/ +140
2. Επαλαίμαχοι          14/ 6-2/ 536-383/ +153
3. Πήγασος                 14/ 6-2/ 470-420/+50
4. Αετός 1                   13/ 5-3/ 352-334/+18
5. Utah Jazz                11/ 3-5/ 311-365/ -54
6. Λύκοι                      11/ 4-3/ 333-281/ +52
7. Α.Ε.Σ Παίδες          9/ 1-7/ 381-564/-183
8. Α.Ε.Σ Έφηβοι         8/ 2-4/ 320-414/ -94
9. Λιμεναρχείο            8/ 2-5/ 247-347/-100
10. Α.Ε.Σ Άντρες        16/ 8-0/ 524-263/+261
11. Houston Rockets   3/ 1-6/ 112-209/-97

12. Sharks                    0/ 0-7/ 0-140/ -140

Η ΟΕΒΕΔ (Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Δωδεκανήσου) ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΒΕΕ

 «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όχημα για την επιστροφή της Ευρώπης στην ανάπτυξη», ήταν το θέμα της πρώτης συνάντησης των Αθηνών για τις ευρωπαϊκές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο πλαίσιο Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου που διοργάνωσε η ΓΣΕΒΕΕ και το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ στην Αθήνα, στις 3 & 4 Δεκεμβρίου και συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Δωδεκανήσου Νίκος Τσούλλος, καθώς και τα δυο μέλη του Δ.Σ. της ΟΕΒΕΔ Γιάννης Κλούβας και Αρκάδιος Σκαλίδης.

Στόχος του συνεδρίου ήταν να αναδειχθεί ο καθοριστικός ρόλος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην αναπτυξιακή διαδικασία της Ευρώπης, μέσα από την αποτελεσματική χρήση των νέων οικονομικών εργαλείων για τις ΜμΕ και σε συνθήκες ολοκλήρωσης της αγοράς.

Το αξιοσημείωτο του συνεδρίου ήταν πως για πρώτη φορά κυβέρνηση και πολιτικοί αρχηγοί έθεσαν αποκλειστικά στο επίκεντρο των τοποθετήσεων τους τα θέματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, τις θέσεις τους για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το ρόλο τους στο ξεπέρασμα της ελληνικής οικονομικής κρίσης ανέπτυξαν ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργος Σταθάκης, ο Αν. Υπουργός Οικονομικών, κ. Τρύφων Αλεξιάδης, ο Πρόεδρος της ΝΔ, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Πρόεδρος τους ΠΑΣΟΚ, κα Φώφη Γεννηματά, ο Επικεφαλής του Ποταμιού, κ. Σταύρος Θεοδωράκης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κ. Βασίλης Λεβέντης. Επίσης αξιόλογες ήταν οι τοποθετήσεις του Επικεφαλής του ΟΟΣΑ για το Τμήμα Οικονομικής Ανάλυσης στην Ελλάδα, κ. Christian Daude, η Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις (UEAPME) Γκουνίλα Άλμγκρεν , ο Αντιπρόεδρος UEAPME, και πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δημήτρης Ασημακόπουλος.


Σημειώνεται ότι στο συνέδριο το οποίο υποστηριζόταν από την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, συμμετείχαν και μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στελέχη των Ευρωπαϊκών οργανώσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, των ερευνητικών ινστιτούτων για τις ΜμΕ, της ηγεσίας της UEAPME (Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Βιοτεχνικών, Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων) καθώς επίσης των Ευρωπαϊκών και Ελληνικών Τραπεζικών Ιδρυμάτων.