Σάββατο, Σεπτεμβρίου 05, 2015

ανακοίνωση της Κοµµατικής Οργάνωση Σαντορίνης του ΚΚΕ και του επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στις Κυκλάδες κ. Σιγάλα στις αναφορές του Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας κ. Μπασκόζου σχετικά με το νοσοκομείο της Σαντορίνης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

H συνέντευξη του ΓΓ ∆ηµόσιας Υγείας – εκτός από ολοφάνερα προεκλογική υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ- είναι και αποκαλυπτική για τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου!

Τι µας λέει ο κ. Ι. Μπασκόζος:
Γιατροί θα έρθουν, αν «εθελοντές εργολάβοι» τους ετοιµάσουν σπίτια και η τοπική κοινωνία τους «στηρίξει οικονοµικά» (τι εννοεί ο ΓΓ;).
Προσωπικό θα προσληφθεί - όχι µόνιµο και µε αξιοκρατικές διαδικασίες - αλλά µε την εφαρµογή και νέων ελαστικών µορφών εργασίας (και ιδιωτικές συµβάσεις και µπλοκάκια).
 Χρήµατα έχουν διασφαλίσει - «ένα ποσόν» λέει ο ΓΓ (πόσο και σε ποια υπουργεία;) - και µετά «φιλοδοξεί» ότι θα βρεθούν και τα υπόλοιπα για να συνεχίσει τη λειτουργία του !

Προφανώς, ο ΓΓ φιλοδοξεί ότι ο λαός της Σαντορίνης πέρα από τη δυσβάσταχτη φορολογία σε µισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελµατίες και αγρότες αλλά και την αύξηση του ΦΠΑ στο 23%, θα πληρώσει ξεχωριστά και επί πλέον για να εξασφαλίσει τη λειτουργία του νοσοκοµείου.

Οι φιλοδοξίες του ΓΓ να γεµίσει κι αυτός µε τη σειρά του τους Σαντορινιούς µε προεκλογικές ελπίδες για τη λειτουργία του νοσοκοµείου, δεν θα ευδοκιµήσουν. Οι Σαντορινιοί παρακολούθησαν την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να κινείται στην ίδια πεπατηµένη µε τις προηγούµενες κυβερνήσεις.

Σε όλη τη χώρα έκλεισαν νοσοκοµεία και θεραπευτήρια, η κρατική χρηµατοδότησή µειώθηκε, διαλύοντας κυριολεκτικά τη δηµόσια υγεία. Το Νοσοκοµείο Νάξου υποβαθµίστηκε. Το Νοσοκοµείο Σύρου είναι υποστελεχωµένο. Το Κέντρο Υγείας Θήρας δεν έχει χρήµατα ούτε για αναλώσιµα και λειτουργεί χάρη στην φιλοτιµία των γιατρών και του προσωπικού.

Τώρα θυµήθηκαν το Νοσοκοµείο της Σαντορίνης! Αν η κυβέρνηση ήθελε, υπήρχε χρόνος να ξεκινήσει το νοσοκοµείο. Και τώρα, δυο βδοµάδες πριν τις πρόωρες εκλογές, ο κ. Μπασκόζος προσπαθεί απεγνωσµένα να «κάνει ψήφους» για το ΣΥΡΙΖΑ, όπως λέµε στο νησί.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγµή τοποθετήθηκε ξεκάθαρα :

Το Νοσοκοµείο να λειτουργήσει ΑΜΕΣΑ µε δηµόσιο χαρακτήρα και χρηµατοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισµό, µε µόνιµο επιστηµονικό και νοσηλευτικό προσωπικό και παροχή δωρεάν υπηρεσιών υγείας για όλο το λαό.
Είναι δικαίωµα των Σαντορινιών και υποχρέωση του Κράτους απέναντί τους.

5/9/2015
Η Κοµµατική Οργάνωση Σαντορίνης του ΚΚΕ

Βαγγέλης Σιγάλας, Επικεφαλής ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στις Κυκλάδες

ανακοίνωση της ομάδας γυναικών Σαντορίνης μέλους της Οµοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) για τους πρόσφυγες

Η Οµοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) εκφράζει την αµέριστη συµπαράσταση και αλληλεγγύη της στους χιλιάδες πρόσφυγες και µετανάστες που κατατρεγµένοι από τον ιµπεριαλιστικό πόλεµο και τη φτώχεια φτάνουν στην Ελλάδα.

Ανάµεσα σ’ αυτούς εκατοντάδες ασυνόδευτα παιδιά και έφηβοι, χιλιάδες γυναίκες, άλλες έγκυες, άλλες µε τα µωρά στην αγκαλιά, άλλες που γεννάνε µέσα στα δουλεµπορικά σαπιοκάραβα αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο γι αυτές και τα παιδιά τους.

Καλούνται να επιβιώσουν κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, χωρίς µέτρα προστασίας και µέριµνας, τη στιγµή που διατρέχουν κίνδυνο για την ασφάλειά τους και από τα κυκλώµατα δουλεµπορίας και σωµατεµπορίας.

Οι ανύπαρκτες στοιχειώδης υποδοµές στα σηµεία εισόδου και εξόδου τους από τη χώρα (νησιά του Αιγαίου, Ειδοµένη κα) κάνουν ανυπόφορες τις συνθήκες παραµονής τους, ιδιαίτερα για τις γυναίκες, τις εγκύους, τα βρέφη και τα παιδιά, οι οποίες αγωνιούν για να εξασφαλίσουν ένα κοµµάτι ψωµί. 

Είναι απαράδεκτο να µην υπάρχουν κλειστά ντους, τουαλέτες, µέσα ατοµικής υγιεινής για την αξιοπρεπή διαβίωση και εξασφάλιση της ατοµικής υγιεινής ιδιαίτερα των γυναικών, των βρεφών και των παιδιών, κατάλληλες υποδοµές για τον ύπνο, το θηλασµό, τη φροντίδα των παιδιών. Να βρίσκονται απροστάτευτες, οι ίδιες και οι οικογένειές τους, για ώρες στον ήλιο, στα µπουρίνια, να κοιµούνται ακόµα και στους δρόµους εξαντληµένες, αφού έχουν διανύσει δεκάδες χιλιόµετρα.
Οι τοπικές κοινωνίες, παρά την έµπρακτη συµπαράσταση που δείχνουν, είναι αδύνατον να αντιµετωπίσουν τα προβλήµατα που δηµιουργούνται εν µέσω του καλοκαιριού.

Η υποκρισία της ΕΕ και των κυβερνήσεων, ανάµεσα σ’ αυτές και της κυβέρνησης της Ελλάδας, περισσεύει. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σπρώχνονται στο δρόµο της προσφυγιάς και της µετανάστευσης από τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αφρική εξαιτίας της βάρβαρης πολιτικής του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Αυτοί ευθύνονται για τις ιµπεριαλιστικές επεµβάσεις και τις πολεµικές συρράξεις στη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, το Μάλι, για την εκµετάλλευση και την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής (βλέπε λαθρεµπόριο πετρελαίου). ∆ικό τους δηµιούργηµα είναι οι «τζιχαντιστές».

Η ελληνική κυβέρνηση όχι µόνο συµµετέχει ενεργά στα ιµπεριαλιστικά σχέδια, αλλά και εναρµονίζεται πλήρως µε την αντι-µεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, µε τον κανονισµό του ∆ουβλίνου και τη συµφωνία Σένγκεν, και καλύπτει πλήρως τις ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προσπαθεί να διαχειριστεί το πρόβληµα των αυξηµένων µεταναστευτικών ροών µε αποσπασµατικές και προσωρινές ενέργειες, αναντίστοιχες µε τις ανάγκες των χιλιάδων οικογενειών προσφύγων και µεταναστών.

Τη στιγµή που συνεχίζεται το «µπαλάκι» των ευθυνών µεταξύ κεντρικής και τοπικής διοίκησης, είναι συγκινητική η αλληλεγγύη που δείχνουν γυναίκες, οικογένειες που προσφέρουν από το υστέρηµά τους ότι µπορούν για τις άµεσες ανάγκες επιβίωσης των προσφύγων.

Καλούµε τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας που ανησυχούν για το µέλλον των παιδιών τους να εκφράσουν έµπρακτα και µε πολύµορφο τρόπο την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες, αποµονώνοντας το ρατσιστικό δηλητήριο που καλλιεργείται, τα φαινόµενα εκµετάλλευσης εις βάρος των ξεριζωµένων.

Απαιτούµε και ∆ιεκδικούµε:

 Αξιοπρεπή διαµονή και διαβίωση των προσφύγων και για όσο διάστηµα χρειαστεί, µέχρι την αναχώρησή τους για τους τόπους προορισµού τους, µε ιατρική παρακολούθηση, διατροφή, νοµική βοήθεια, διερµηνείς και ό,τι άλλο απαιτείται.

Απαραίτητη παρουσία γυναικών γιατρών και γυναικολόγων για τις αναγκαίες εξετάσεις σε όσες µετανάστριες έχουν ανάγκη.

 Γι αυτό πρέπει να δηµιουργηθούν άµεσα υποδοµές στα νησιά του Αιγαίου και ανοιχτά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας. Ανάπτυξη επαρκών υποδοµών στα σηµεία εισόδου και εξόδου από τη χώρα (τουαλέτες, ντους), µε όλα τα απαραίτητα είδη για την ατοµική υγιεινή και για την καθαριότητα των χώρων, ένδυση και υπόδηση για όσους τα χρειάζονται.

 Παροχή από το κράτος επαρκούς και κατάλληλης σίτισης και εµφιαλωµένο πόσιµο νερό παίρνοντας υπ’ όψη και τις ιδιαίτερες ανάγκες των βρεφών, παιδιών (π.χ. γάλα, χυµοί κλπ.), εγκύων, χρόνιων ασθενών.

 Ειδική µέριµνα από κρατικούς φορείς για ασυνόδευτους ανήλικους, εγκύους, µητέρες και παιδιά, θύµατα κυκλωµάτων διακίνησης ανθρώπων, πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο. Να προσληφθεί άµεσα προσωπικό για τις ανάγκες των υπηρεσιών πρώτης υποδοχής και ασύλου, µε γρήγορες, αξιόπιστες και δίκαιες διαδικασίες.

Να καταργηθούν οι Κανονισµοί ∆ουβλίνο 2 και 3. Να χορηγούνται άµεσα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους πρόσφυγες και µετανάστες που έχουν προορισµό άλλα κράτη - µέλη της ΕΕ.

Οι χρόνιοι πάσχοντες, τα βρέφη και τα παιδιά, οι έγκυες και οι οικογένειές τους ή οι συνοδοί τους να προωθούνται στα σύνορα κατά προτεραιότητα και µε τρόπο που να διασφαλίζονται οι ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Καµία εµπλοκή της Ελλάδας στα ιµπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Οµάδα Γυναικών Σαντορίνης, µέλος της ΟΓΕ


Γ. Χατζημάρκος: «Ενώνουμε χέρια, δυνάμεις και εμπειρίες για το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον»

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος υποδέχθηκε (4.9) στην Κω τον  Α΄ Αντιπροέδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Frans Timmermans και τον  Επίτροπο Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, οι οποίοι μετέβησαν στο νησί προκειμένου να συμμετάσχουν σε ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης. 

Στην πολυμελή  αντιπροσωπεία  που μετέβη στην Κω  σε αναζήτηση λύσης του οξύτατου προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος, συμμετείχαν ακόμη  ο  επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα,  κ. Πάνος  Καρβούνης, ο Εκπρόσωπος Τύπου  της Κομισιόν κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπρόσωποι της Frontex και της Europol,   καθώς και πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον  Υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Δημόπουλο, τον Αν. Υπουργό  Προστασίας του Πολίτη κ. Ιωάννη Μουζάλα και τον  Αν. Υπουργό Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Χρήστο Ζώη.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου στην τοποθέτησή του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τοπική κοινωνία της Κω και για τον τρόπο που στάθηκε απέναντι στο πρόβλημα των χιλιάδων  προσφύγων και μεταναστών, τιμώντας με την στάση τους τον ελληνικό και ευρωπαϊκό πολιτισμό. Απευθυνόμενος στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία της στην Κω.

 «Μέχρι σήμερα δώσαμε πολλές μάχες μόνοι μας, άλλες τις κερδίσαμε και άλλες τις χάσαμε. Τον πόλεμο όμως, χωρίς την Ευρώπη στο πλευρό μας, δεν έχουμε ελπίδα να τον κερδίσουμε. Το ότι επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη που κάναμε πριν από ένα χρόνο, ότι δηλαδή σύντομα το πρόβλημα αυτό θα βρίσκεται στην αυλή του κάθε Ευρωπαίου, δεν μας χαροποιεί. Σήμερα είναι μια μέρα ελπίδας και μέρα ορόσημο για ένα νέο ξεκίνημα στο μεγάλο αυτό ζήτημα των μεταναστευτικών ροών. Ο χρόνος ανάληψης κοινής ευρωπαϊκής δράσης είναι χθες και ο τόπος είναι η Κως. Ενώνουμε χέρια, δυνάμεις και εμπειρίες για το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον». ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος στην τοποθέτησή του.

Στην διάρκεια της σύσκεψης ο Αντιπρόεδρος της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ.  Frans Timmermans, συνεχάρη την  κοινωνία της Κω και γενικότερα τους Έλληνες πολίτες, για τον ανθρωπισμό που επέδειξαν, απέναντι σε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες και τόνισε χαρακτηριστικά  ότι «θα αποτύχουμε  στην προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος, αν δεν καταφέρουμε να εφαρμόσουμε στην Ευρώπη ενιαία πολιτική ασύλου».


«Η Ευρώπη είναι σήμερα εδώ» ανέφερε από την πλευρά του ο Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και έδωσε την διαβεβαίωση ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια αντιμετώπισης του μεταναστευτικού, το βάρος του οποίου έχει πέσει κυρίως στα νησιά και καλούνται να αντιμετωπίσουν με πενιχρά μέσα οι νησιωτικές κοινωνίες. Ανέφερε ότι υπάρχουν εγκεκριμένα από την Ε.Ε. 442 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν για την διαχείριση του μεταναστευτικού, ενώ ειδικά για την Κω τόνισε ότι πρέπει άμεσα να υπάρξουν δράσεις και πρωτοβουλίες ταχύτατης διεκπεραίωσης της διαδικασίας ταυτοποίησης και άμεσης μεταφοράς εκτός νησιού,  προκειμένου να αποσυμφορηθεί η Κως από τις χιλιάδες των προσφύγων και μεταναστών, που φθάνουν καθημερινά.

ανακοίνωση – απάντηση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στην προχθεσινή (3.9) ανακοίνωση του πρώην υπουργού Εργασίας της ΝΔ κ. Βρούτση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Πρόκληση για τη νοημοσύνη και την μνήμη των πολιτών αποτελεί η ανακοίνωση του πρώην υπουργού Εργασίας της ΝΔ κου Βρούτση

Ο  υπουργός της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που στη διάρκεια της θητείας του η ανεργία και η ανασφάλιστη εργασία σημείωσαν ιστορικά ρεκόρ και τα εργασιακά δικαιώματα ισοπεδώθηκαν δεν διστάζει να παραπληροφορήσει τους πολίτες χρησιμοποιώντας κατά το δοκούν τα στατιστικά στοιχεία του επιχειρησιακού σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» του Υπουργείου Εργασίας δικαιώνοντας  το γνωστό ρητό «στην πολιτική υπάρχουν μικρά ψέματα, μεγάλα ψέματα και στατιστικές».αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Πρόκληση για τη νοημοσύνη  και την μνήμη των πολιτών αποτελεί η χτεσινή ανακοίνωση του πρώην υπουργού Εργασίας της ΝΔ κου Βρούτση. Ο  υπουργός της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που στη διάρκεια της θητείας του η ανεργία και η ανασφάλιστη εργασία σημείωσαν ιστορικά ρεκόρ και τα εργασιακά δικαιώματα ισοπεδώθηκαν δεν διστάζει να παραπληροφορήσει τους πολίτες χρησιμοποιώντας κατά το δοκούν τα στατιστικά στοιχεία του επιχειρησιακού σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» του Υπουργείου Εργασίας δικαιώνοντας  το γνωστό ρητό «στην πολιτική υπάρχουν μικρά ψέματα, μεγάλα ψέματα και στατιστικές».

Έτσι λοιπόν συγκρίνει τα στατιστικά στοιχεία από τα αποτελέσματα των ελέγχων ανασφάλιστης εργασίας ΣΕΠΕ- ΕΥΠΕΑ  Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου- Μαρτίου με τα αντίστοιχα του Δεκεμβρίου και του τελευταίου τριμήνου του 2014 προκειμένου να αποδείξει (!) την αποτυχία της κυβέρνησης στην καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας. Βέβαια, ο ίδιος ως πρώην υπουργός Εργασίας που έχει ασχοληθεί με αυτά τα στοιχεία ξέρει πολύ καλά ότι πραγματική σύγκριση στοιχείων μπορεί να γίνει μόνο συγκρίνοντας τους αντίστοιχους μήνες δύο ετών, καθώς υπάρχουν εποχιακές διαφοροποιήσεις. Παρόλα αυτά δεν διστάζει να εξαπατήσει τους πολίτες για τη δημιουργία εντυπώσεων. Δυστυχώς γι αυτόν και το παλιό πολιτικό σύστημα που εκφράζει οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας αρκεί μια ματιά στον πίνακα ( που και  ο ίδιος έχει αναρτήσει) με τα πλήρη στατιστικά ανά μήνα του σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» στον οποίο φαίνεται καθαρά ότι η μαύρη εργασία το πρώτο τρίμηνο του 2015 έχει μειωθεί  σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014. Συγκεκριμένα:


2014                            2015
Ιανουάριος      24,7%  13,8%
Φεβρουάριος   21,8%  20,6%
Μάρτιος           23,6%  21,2%


Όσο και εάν προσπαθούν με επικοινωνιακά τρυκ ο κος Βρούτσης και η ΝΔ η αλήθεια δεν κρύβεται. Και η αλήθεια είναι ότι στους λίγους μήνες διακυβέρνησης του τόπου από την κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε η αναδιοργάνωση των ελεγκτικών μηχανισμών ενώ το υπουργείο εργασίας και το ΣΕΠΕ για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια βρέθηκαν δίπλα στους εργαζόμενους με αποτέλεσμα να υπάρχει αντιστροφή του κλίματος εργοδοτικής αυθαιρεσίας που κυριάρχησε  τα τελευταία χρόνια.

Οι πολίτες διαθέτουν  μνήμη και κρίση και στις 20 Σεπτεμβρίου θα δώσουν για μια ακόμα φορά την απάντησή τους στο παλιό και σάπιο πολιτικό σύστημα.



Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ : 8 μήνες απραξίας και ανικανότητας ισοπέδωσαν την ελληνική κοινωνία και οικονομία. ο εμπαιγμός και τα ψέματα κάποτε έχουν τέλος

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ και πρώην υπουργού Εργασίας,
Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να ζητήσει συγγνώμη για το κόστος που προκάλεσε στην ελληνική οικονομία και τα βάρη που συσσώρευσε στις πλάτες των ελλήνων πολιτών, συνεχίζει την προσπάθεια διαστρέβλωσης και εξαπάτησης μιλώντας για δήθεν «επιλεκτικές συγκρίσεις». Επειδή όμως, ο ελληνικός λαός δεν έχει επιλεκτική μνήμη, η σύγκριση των ιδεοληψιών και των ψεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ με την πραγματικότητα είναι αποκαλυπτική.

Τι παρέλαβε και τι παρέδωσε η Κυβέρνηση Σαμαρά / Τι παραδίδει η Κυβέρνηση Τσίπρα
1          Ύφεση: -8,9% το 2011            Ανάπτυξη: 0,8% το 2014, πρόβλεψη 2,5% με 2,9% το 2015 Ύφεση: -2% έως -4% το 2015
2          Πρωτογενές Έλλειμμα 2,3% του ΑΕΠ το 2011         2 χρόνια πρωτογενούς πλεονάσματος (2013 και 2014)            Πρωτογενές Έλλειμμα 0,25% του ΑΕΠ το 2015 (με 4 δισ. ευρώ επιπλέον μέτρα)
3          Απώλεια εμπιστοσύνης, αποκλεισμό από τις αγορές, πολύ υψηλά spreads   Ανάκτηση εμπιστοσύνης, έξοδο στις αγορές (δύο φορές το 2014), συρρίκνωση των spreads Κρίση εμπιστοσύνης, αποκλεισμό από τις αγορές, εκτίναξη των spreads, 3ο Μνημόνιο
4          Ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου: 9 δισ. ευρώ το 2011            Αποπλήρωσε σε 2 χρόνια 6 δισ. ευρώ (3 δισ. ευρώ το 2014)Αύξησε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές: 7,5 δισ. ευρώ το 2015
5          Τραπεζικό σύστημα με ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης Τραπεζικό σύστημα πλήρως κεφαλαιοποιημένο            Τραπεζικό σύστημα με κεφαλαιακούς περιορισμούς και ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης
6          Καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στα 151 δισ. ευρώ τον Ιούνιο 2012      Καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στα 160 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο 2014      Καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στα 122 δισ. ευρώ τον Ιούνιο 2015
7          Γενικό Δείκτη Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 580 μονάδες   Γενικό Δείκτη Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 814 μονάδες           Γενικό Δείκτη Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 635 μονάδες (21/8)

Περισσότερο αναλυτικά, με αφορμή τη σημερινή του ανακοίνωση, σημειώνουμε τα εξής:

1.         Η αλήθεια για το «Ζάππειο»: Το λάθος του 1ου Μνημονίου με τους λάθος πολλαπλασιαστές το επισημάναμε στο Ζάππειο 1 και το παραδέχτηκε μετά και το ίδιο το ΔΝΤ. Στο 2ο Μνημόνιο αυτό το διορθώσαμε. Για αυτό και πιάναμε τους στόχους, ενώ πριν δεν έπιαναν κανένα στόχο.
•           Την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου; Αρχικά ήθελε να την απαγορεύσει ο κ. Παπανδρέου, μετά την προσυπέγραψε. Ύστερα αρχίσαμε να την υλοποιούμε και σήμερα την προσυπέγραψε και ο κ. Τσίπρας.
•           Τον μηδενισμό του ελλείμματος; Αρχικά τον ειρωνεύτηκαν, αλλά εμείς πετύχαμε πρωτογενή πλεονάσματα δύο συνεχόμενα έτη. Φέτος πηγαίναμε για τρίο έτος με πρωτογενή πλεόνασμα και μηδενικό δημοσιονομικό έλλειμμα στον τρίτο χρόνο της διακυβέρνησής μας όπως είχαμε υποσχεθεί. Αλλά μας γύρισαν στα ελλείμματα πάλι και στα Μνημόνια, για να υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας ότι θα ξαναεπιστρέψει στα πλεονάσματα, αλλά με τρία χρόνια καθυστέρηση!
•           Την αξιολόγηση στο Δημόσιο; Την υποσχεθήκαμε, την ξεκινήσαμε, την σταμάτησαν και τώρα την προσυπέγραψαν και αυτοί… Το χτύπημα της γραφειοκρατίας; Ήδη πετύχαμε σε δύο χρόνια να προχωρήσει το ηλεκτρονικό κράτος. Το 96% των φορολογικών δηλώσεων υποβάλλονται και διορθώνονται ηλεκτρονικά, χωρίς τη μεσολάβηση του εφοριακού, όπως είχαμε υποσχεθεί, ενώ και ο επαναστατικός νόμος για την έγκριση επενδύσεων κατήργησε χιλιόμετρα γραφειοκρατίας.
•           Το κοινωνικό μέρισμα ανάπτυξης προς τους ασθενέστερους από την υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων; Όταν το είπαμε κάποιοι το χλεύαζαν. Εμείς το δώσαμε! 450 εκατ. ευρώ το 2014. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκοψε και αυτά που δίναμε (π.χ. επίδομα πετρελαίου θέρμανσης) και τώρα υπόσχεται να το διεκδικήσει στο μέλλον.
Αυτά και πολλά ακόμη που δεν προλάβαμε ήταν τα Ζάππεια. Κυρίως όμως στο Ζάππειο 1 πρωτοαναφέρθηκαν οι μειώσεις φόρων που εμείς αρχίσαμε. Και τώρα ο κ. Τσίπρας αυξάνει παντού τους φόρους. Και στην εστίαση και στην εισφορά αλληλεγγύης και στο φόρο εισοδήματος.


Δεν υποσχεθήκαμε ποτέ να μοιράσουμε χρήματα που δεν είχαμε, όπως οι κ. Τσίπρας. Βάλαμε την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων στα Ζάππεια και όλοι έσπευσαν να ακολουθήσουν μετά. Τα περισσότερα τα ξεκινήσαμε. Πολλά τα προχωρήσαμε. Και ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και σήμερα, έχει το θράσος να εξακολουθεί να μας κατηγορεί γιατί στα μόλις δυόμιση χρόνια δεν προλάβαμε να θεραπεύσουμε όλες τις στρεβλώσεις που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα επί δεκαετίες. Τις ίδιες στρεβλώσεις, τις ίδιες παθογένειες που αυτοί θέλουν να διατηρήσουν ανέπαφες για να ικανοποιήσουν την κομματική τους πελατεία, αδιαφορώντας για το μέλλον της Πατρίδας!

μεγάλη Έκθεση στη Ρόδο του διεθνούς Έλληνα γλύπτη Νίκου Φλώρου, αφιερωμένη στον Δομίνικο Θεοτοκόπουλο

Ένα ακόμη μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός, διεθνούς εμβέλειας, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Από 5 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου 2015, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου.

Για μια ακόμη φορά ο διεθνούς φήμης Έλληνας γλύπτης Νίκος Φλώρος, έχοντας πλειάδα τιμητικών διακρίσεων και Εκθέσεων σε Μουσεία ανά τον κόσμο, επιλέγει την Ρόδο για να πραγματοποιήσει μεγάλη Έκθεση στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, αφιερωμένη στον Δομίνικο Θεοτοκόπουλο.

Τίτλος της Έκθεσης είναι  “ Αφιέρωμα στον Δομίνικο Θεοτοκόπουλο (Ελ Γκρέκο). Γλυπτοί πίνακες Νίκου Φλώρου. Ελλάδα” , η οποία θα διαρκέσει από τις 5 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου και οργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

 Στην συγκεκριμένη  Έκθεσή θα παρουσιαστούν πέντε εντυπωσιακά έργα του γνώριμου και αγαπημένου στο ροδιακό κοινό, καλλιτέχνη. Και τα πέντε έργα, ανάγλυφοι πίνακες,  θα είναι αφιερωμένα στο μεγάλο Έλληνα Δομίνικο Θεοτοκόπουλο ( Ελ Γκρέκο) για την συμπλήρωση των 400 χρόνων από τον θάνατό του.
Πρώτο έργο  : “ Ανάσταση Ιησού Χριστού” διαστάσεις 4,5m επί 3m.
 Δεύτερο έργο: “ Διαμερισμός των ιματίων του Ιησού Χριστού” διαστάσεις 5,5m επί 3m.
 Τρίτο έργο: “ Σταύρωση Ιησού ” διαστάσεις 3m επί 2m.
 Τέταρτο έργο: “ Αποκαθήλωση” διαστάσεις 2m επί 3m .
 Πέμπτο έργο: “ Πορτρέτο του Ελ Γκρέκο” 1,10m επί 80cm.

 Η  Έκθεση  εκτός από το εικαστικό της ενδιαφέρον θα  συμβάλει στη σύσφιξη και ενίσχυση των ελληνορωσικών πολιτιστικών σχέσεων και των σχέσεων  Ρωσίας -Ρόδου δια μέσου του τουρισμού και της  επιχειρηματικής δραστηριότητάς που θα αναπτυχθεί.
Και αυτό γιατί ο Νίκος Φλώρος είναι ο επίσημος Έλληνας καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Ρωσία για το έτος 2016, το οποίο έχει ανακηρυχθεί με προεδρικά διατάγματα από Ελλάδα και Ρωσία, ως πολιτικό έτος «της Ρωσίας στην Ελλάδα, και της Ελλάδας στη Ρωσία», μετά από την επίσημη πρόσκληση του Ναού Smolny της Αγίας Πετρούπολης.

Η συγκεκριμένη Έκθεση έχει παρουσιαστεί ήδη με εξαιρετική επιτυχία στην Αγία Πετρούπολη τον περασμένο Δεκέμβριο.

Μετά την Ρόδο, την μεγάλη Έκθεση θα παρουσιάσει ο ίδιος ο Νίκος Φλώρος και στο Κρατικό Μουσείο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλο (Ελ Γκρέκο) στο Τολέδο της Ισπανίας, κατόπιν προσωπικής πρόσκλησης του Διευθυντή του Κρατικού Μουσείου “Ελ Γκρέκο” και του Υπουργείου Πολιτισμού της Ισπανίας.

 Με αφορμή τα εγκαίνια της Έκθεσης στην Ρόδο και λαμβάνοντας υπ'όψιν  το γεγονός ότι ο καλλιτέχνης είναι ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στο Ρωσικό φιλόμουσο κοινό,  θα ακολουθήσει ειδική δημοσιογραφική αποστολή Ρώσων δημοσιογράφων στο νησί της  Ρόδου, οι οποίοι θα αφιερώσουν άρθρα σε πανρωσικά ΜΜΕ για τον τοπικό θρησκευτικό και πολιτιστικό τουρισμό, καθώς και την Δωδεκανησιακή  γαστρονομία και άλλα σχετικά στοιχεία για την ενίσχυση της προώθησης  της Ρόδου και των Δωδεκανήσων στην ρωσική αγορά. 

 Οι ρωσική δημοσιογραφική αποστολή απαρτίζεται από τους εξής:
1.SNEZHANA GRIBATCKAIA, journalist, COSMOPOLITAN –RUSSIA ( νούμερο 5 στη Ρωσία)
2.ANNA CHERNIKOVA, Editor in chief στο TRANSAERO (on-board magazine of TRANSAERO Russian airlines που είναι η 2η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στη Ρωσία).
3.TATIANA KONDRATENKO, journalist, GEO –Russia ( ταξιδιωτικό περιοδικό & website ).
4.ELENA TREGUBOVA, journalist, “ARGUMENTY & FAKTY” (website & εφημερίδα με το μεγαλύτερο τιράζ στη Ρωσία)
5.MARIA KHVASHCHINSKAIA, Συντονίστρια  του  Project από τη Ρωσική πλευρά , PR Director της εταιρείας Joint Work Studio.

 Στην Έκθεση δεν θα υπάρξει εισιτήριο για τους επισκέπτες. Σκοπός της κίνησης αυτής είναι να απολαύσει και να γνωρίσει από κοντά το  ελληνικό και ξένο κοινό τα έργα του διεθνούς φήμης καλλιτέχνη. 
Όλες οι Εκθέσεις του γλύπτη Νίκου Φλώρου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό,  έχουν την ευγενική υποστήριξη του  Ιδρύματος  κατά του καρκίνου του εγκεφάλου   «George Best Costacos» Cultural and Cancer research Foundation.


Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις Εκθέσεις του, ο γλύπτης Νίκος Φλώρος πλαισιώνεται από μια μόνιμη  ομάδα συνεργατών : Τον επιμελητή (Curator)Αριστοτέλη Καραντή , την  διευθύντρια  εκθέσεων   Julia Sysalova και τον καλλιτεχνικό φωτογράφο Ηλία Διαμαντάκο. 

ανακοίνωση συνάντησης με θέμα «Διερεύνηση και Αποκατάσταση προσβάσεων στο νέο οδικό άξονα Αεροδρομίου- Οίας»

Η Έπαρχος Π.Ε Θήρας μαζί με τους Προέδρους των Κοινοτήτων προσκαλεί σε συνάντηση με θέμα «Διερεύνηση και Αποκατάσταση προσβάσεων στο νέο οδικό άξονα Αεροδρομίου- Οίας» όλους  τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες στις περιοχές των κοινοτήτων που έχουν παρουσιαστεί εμπλοκές.

Παρακαλείται η έγκαιρη ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων ιδιοκτητών ανά κοινότητα.
Ακολουθούν αναλυτικά οι προγραμματισμένες συναντήσεις ανά κοινότητα:

1)         Την Κυριακή 13/9/2015, στις 11:30 π.μ., στο στέκι των Κοντοχωριανών.
2)         Τη Δευτέρα 14/9/2015, στις 17:00 μ.μ., στην Κοινότητα της Μεσσαριάς.
3)         Τη Τρίτη 15/9/2015, στις 17:00 μ.μ., στην Κοινότητα του Βουρβούλου.
4)         Τη Τετάρτη 16/9/2015, στις 17:00 μ.μ. στην Κοινότητα του Καρτεράδου.


Η  ΕΠΑΡΧΟΣ  Π. Ε. ΘΗΡΑΣ  ΘΕΩΝΗ  ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΥ

αποτελέσματα Ανακύκλωσης Δήμου Θήρας για το Α΄εξάμηνο 2015

Από το Δήμο Θήρας ανακοινώνεται ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 συλλέχτηκαν και εστάλησαν στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών 725 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών. Σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη, η ποσότητα αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ έως σήμερα.

Σε αυτό συνέβαλλε εκτός από την καθοριστική συμμετοχή των πολιτών, η συνεργασία των επιχειρήσεων που πραγματοποιούν διαλογή των υλικών αλλά και τα πράσινα σημεία διαλογής υλικών που λειτουργούν στην πόλη των Φηρών.

Η καλή πορεία της ανακύκλωσης τα τελευταία χρόνια στο νησί μας, εξασφάλισε στον Δήμο Θήρας επιπλέον 200 νέους μπλε κάδους ανακύκλωσης, χωρίς κόστος για τον Δημότη. Οι νέοι κάδοι πρόκειται να ενισχύσουν περαιτέρω το δίκτυο των μπλε κάδων και αναμένεται να τοποθετηθούν προς χρήση μέσα στον επόμενο μήνα. Για τον σκοπό αυτό θα γίνει μια αναδιάταξη των κάδων ανά τοπική και δημοτική κοινότητα ώστε να έχουν περισσότεροι συμπολίτες μας πρόσβαση σε αυτούς. Επίσης αναμένεται μέσα στο β΄ εξάμηνο του 2015 η προμήθεια του δεύτερου απορριμματοφόρου ανακύκλωσης, η ο οποία θα επιτρέψει την καθημερινή αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών από όλα τα σημεία του νησιού. Η αξία του μηχανολογικού εξοπλισμού, ο οποίος θα δοθεί προς χρήση (κάδοι απορριμμάτων και όχημα) εκτιμάται άνω των 220.000€. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την μείωση των απορριμμάτων προς διαχείριση / ταφή, αναδεικνύει το οικονομικό όφελος που προσδίδει η ανακύκλωση στους δημότες του νησιού μας.

Πρέπει σε αυτό το σημείο όμως να αναφερθεί και η συμπεριφορά ορισμένων αγνώστων, οι οποίοι αγνοώντας τις προσπάθειες των συμπολιτών τους παρεμποδίζουν την πρόσβαση στους κάδους αλλά και απορρίπτουν στους μπλε κάδους μπάζα και οικοδομικά υλικά, καταστρέφοντας τους. Τέτοια συμπεριφορά είναι καταδικαστέα και στρέφεται κατά του κοινωνικού συνόλου του νησιού μας. Ο Δήμος Θήρας σε αυτές τις περιπτώσεις εφαρμόζει τα προβλεπόμενα από τον Κανονισμό Καθαριότητας.

Συμμετέχουμε στην Ανακύκλωση!  Σεβόμαστε και Βοηθάμε το νησί μας!

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γεώργιος Κυριαζής

ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ "THE MUSE" στο Μέγαρο Γκύζη (3-8.9)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών,

Διεθνής Μουσικός Διαγωνισμός "The Muse" , για πιάνο, βιολί, τσέλο, πνευστά όργανα και σύνολα μουσικής δωματίου.

Η Διεθνής Καλλιτεχνική Ένωση "Μούσα" διοργανώνει  για 10η συνεχή χρονιά στην Σαντορίνη τον Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό "The Muse", από τις 3 έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2015.

Οι ακροάσεις του διαγωνισμού φιλοξενούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου Γκύζη. Ο Διαγωνισμός τυγχάνει μεγάλης επιτυχίας, έχοντας υποδεχτεί περισσότερους από 800 μουσικούς από 71 χώρες και των τεσσάρων ηπείρων και λειτουργεί σαν πλατφόρμα ανακάλυψης νέων ταλέντων και δίνει βήμα στην μελλοντική καλλιτεχνική εξέλιξή τους. Στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού συμμετέχουν μεγάλοι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

Ο Δήμος Θήρας στηρίζει πάντα τέτοιες προσπάθειες και εύχεται καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες στο http://www.themuse.gr/competition/Rules_Greek.html



Η Διεθνής Καλλιτεχνική Ένωση "Μούσα" διοργανώνει στο Μέγαρο Γκύζη, από Πέμπτη 3 μέχρι Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου τον Δέκατο Ετήσιο Μουσικό Διεθνή Διαγωνισμό "The Muse". Το διαγωνιστικό μέρος θα πραγματοποιείται μέχρι την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά και νέους σολίστες από Γαλλία, Ελλάδα, Η.Π. Αμερικής, Ισραήλ, Κίνα, Νότια Κορέα, Ουκρανία, Ρωσία, Σινγκαπούρη, να επιδείξουν τις ικανότητές τους σε πιάνο, βιολί, τσέλο , πνευστά όργανα και σύνολα μουσικής δωματίου.


Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.30, θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου Γκύζη η απονομή των βραβείων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και έπειτα θα ακολουθήσει δεξίωση στο Λαογραφικό Μουσείο Εμμ. Α. Λιγνού.

το πρώτο "Santorini Circus Festival" με την υποστήριξη του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. (4-6.9)

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,

Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός  Οργανισμός Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ) σας ενημερώνει ότι σε συνεργασία με τη σχολή εναλλακτικού αθλητισμού και παραστατικών τεχνών Circus Dayz θα πραγματοποιήσουν από την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015 έως την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015 το πρώτο "Santorini Circus Festival".

Παρκούρ, Θέατρο δρόμου και θεματικές παρελάσεις γεμάτες ρυθμό, κέφι και τους μεθυστικούς, χορευτικούς ρυθμούς της σάμπα από το συγκρότημα Βloco Swingera, πλαισιωμένο από ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ καθώς και μέλη των ομάδων που συμμετέχουν στο φεστιβάλ πρόκειται να κατακλύσουν κεντρικά σημεία του νησιού και να δώσουν άλλο... χρώμα στα χωριά της Σαντορίνης.    

Επίσης, παράλληλα με το Φεστιβάλ, θα διεξάγονται δωρεάν σεμινάρια εναλλακτικού αθλητισμού στο Κλειστό Γυμναστήριο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τις τεχνικές του τσίρκου, της καποέιρα, αλλά και του παρκούρ.

Περισσότερες πληροφορίες για το Santorini Circus Festival μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://santorinicircusfestival.com , στο μπλογκ του Οργανισμού http://dapposarena.blogspot.gr  και στο facebook  https://www.facebook.com/events/1473378606288884.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των σεμιναρίων έχεις ως εξής: 

Εκδηλώσεις
4/9 - 19:30 Πλατεία Εμπορείου (Παρκούρ)
4/9 - 21:15 Πεζόδρομος Καμαρίου (Παρέλαση)
5/9 - 19:00 Οία, Πλατσανή (Θέατρο Δρόμου)
5/9 - 21:15 Πλατεία Φηρών (Παρέλαση)
6/9 - 19:00 Πλατεία Μεγαλοχωρίου (Θ. δρόμου)
6/9 - 19:30 Πλατεία Πύργου (Παρκούρ)
6/9 - 21:15 Παραλιακός Περίσσας/Περιβόλου (Παρέλαση)

Σεμινάρια
4-5/9 16:00 - 17:30  Τσίρκο για παιδιά
5-6/9 12:00 - 14:00  Παρκούρ
5-6/9 14:30 - 16:00 Καποέιρα
5-6/9 16:00 - 17:30 Ακροβατικά
5-6/9 17:30 - 19:00 Ενάεριες τεχνικές


Ο Πρόεδρος Τζούρος Ελευθέριος

το πρόγραμμα των προσεχών εκδηλώσεων από τον Σύλλογο Κρητών Σαντορίνης – η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου σε Φηρά και Πύργο (4-5.9 21.30)

Το πρόγραμμα των προσεχών εκδηλώσεων από τον Σύλλογο Κρητών Σαντορίνης έχει ως εξής :

26/8 - 21:30 Συναυλία με τίτλο "Τα τραγούδια της ψυχής μας"  Βουρβούλος  Είσοδος ελευθερη 
27/8 - 21:30 Συναυλία με τίτλο "Τα τραγούδια της ψυχής μας"  Βόθωνας Είσοδος ελευθερη

4/9 - 21:30 Φιλαρμονική Δήμου Ηρακλείου Κρήτης Πύργος κεντρική πλατεία Είσοδος ελευθερη
5/9 - 21:30 Φιλαρμονική Δήμου Ηρακλείου Κρήτης Φηρά Είσοδος ελευθερη  

12/9 - 21:30 Γιορτή Ρακής με τον Νίκο Ζωϊδάκη Περίσσα, Waves Restaurant Τιμή εισόδου  25€

Σε ότι αφορά το Santofest festival που πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Οία το διήμερο 17-18.8, είχε μεγάλη επιτυχία και ως θεσμός πλέον αναμένεται να συνεχιστεί.

Σχετικά με την προγραμματισμένη παιδική παράσταση της κ. Ρουγγέρη, και με την ανακοίνωση της αναβολής της, ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ορφανός, φανερά απογοητευμένος από την δυσάρεστη εξέλιξη, εξέδωσε την ανακοίνωση που ακολουθεί.

Ματαιώνεται "Το παραμύθι χωρίς όνομα" της Κάρμεν Ρουγγέρη.

Με μεγάλη μας λύπη και παράλληλα τεράστια δυσαρέσκεια ανακοινώνουμε στους μικρούς και μεγάλους φίλους του καλού παιδικού θεάτρου ότι η παράσταση "Το παραμύθι χωρίς όνομα" της Κάρμεν Ρουγγέρη που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 20 Αυγούστου στα πλαίσια των θερινών εκδηλώσεων του Συλλόγου Κρητών Σαντορίνης "Το Αρκάδι" δεν θα πραγματοποιηθεί.
Παρόμοια αρνητική εξέλιξη δεν υπήρξε ποτέ στα 17 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου, που αγωνίζεται ακόμα και στις αντίξοες οικονομικές συνθήκες των τελευταίων ετών, με την άοκνη στήριξη των χορηγών και των συνεργατών του να μην αφήνει κενά, στην παρουσίαση ενός δύσκολου και πολυποίκιλου καλλιτεχνικού προγράμματος.

Δυστυχώς όμως για τα πάντα υπάρχει και η ...πρώτη φορά. Η ευθύνη για την ματαίωση της παράστασης ανήκει εξ ολοκλήρου σε εξωγενείς παράγοντες που έδωσαν προτεραιότητα στα Μουδανιά της Χαλκιδικής στερώντας από τους μικρούς θεατρόφιλους της Σαντορίνης τη χαρά να δουν από κοντά μια μεγάλη αθηναϊκή θεατρική επιτυχία.

Η κα Κάρμεν Ρουγγέρη, παρά το γεγονός ότι ο Σύλλογος προθυμοποιήθηκε και παρείχε απτές λύσεις για την έγκαιρη και ασφαλή επιστροφή του θιάσου μέχρι τον επόμενο σταθμό της καλοκαιρινής του περιοδείας, ύστερα από την υποτιθέμενη ματαίωση του προγραμματισμένου πρωινού ακτοπλοϊκού δρομολογίου από Σαντορίνη προς Πειραιά, παρέμεινε αμετακίνητη στην απόφαση ματαίωσης της παράστασης στη Σαντορίνη λόγω υπερεργασίας των τεχνικών. Να σημειώσουμε παράλληλα ότι η περσινή παράσταση της κας Ρουγγέρη στη Σαντορίνη η οποία συνέπεσε με τα Ηφαίστεια (Δημοτική διοργάνωση) είχε οικονομική επίπτωση για το Σύλλογο και παρόλα αυτά ο Σύλλογος επαναπρογραμμάτισε παράσταση με τον θίασο της κας Ρουγγέρη για φέτος χωρίς να ζητήσει καμία διευκόλυνση.

Ο Σύλλογος Κρητών Σαντορίνης "Το Αρκάδι" καθαρά για λόγους ευθιξίας και για την αποτροπή κάθε υποψίας σπίλωσης της συνεπούς πορείας του, διερευνά τη νομική οδό απέναντι στην απρόβλεπτη αυτή εξέλιξη στρεφόμενος προς όλους τους υπεύθυνους. Τα παιδιά της Σαντορίνης έχουν δικαίωμα στην ίδια χαρά με τα παιδία των άλλων πόλεων και δεν μπορούν να μειονεκτούν μπροστά σε μάταιες υποσχέσεις όταν αυτές δε, προκαλούνται απροσδόκητα και με περίσσια ανευθυνότητα.

Ο Σύλλογος ως γνωστόν προγραμματίζει και ανακοινώνει όλες του τις εκδηλώσεις από το μήνα Μάιο και αρχές Ιουνίου κυκλοφορεί το πολυσέλιδο πρόγραμμα του, ενώ πριν από κάθε εκδήλωση μεταδίδονται διαφημιστικά σποτ και τυπώνονται αφίσες για την έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών. Η διαφημιστική καμπάνια για την συγκεκριμένη θεατρική παράσταση ήταν έτοιμη, ενώ το ενδιαφέρον και μόνο από την πολυσέλιδη έντυπη έκδοση του Συλλόγου ήταν ιδιαίτερα μεγάλο.

Με πλήρη επίγνωση στη συνέπεια λόγων και πράξεων, ο Σύλλογος Κρητών Σαντορίνης "Το Αρκάδι" αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη από τα παιδία της Σαντορίνης για την μη υλοποίηση της εκδήλωσης και εμμένοντας στη διάθεση για κάτι καλύτερο για το νησί μας υπόσχεται ότι στο μέλλον δεν θα υπάρξει ...δεύτερη αποτυχία.

Φιλικά για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ Ι. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

«ο Aμυντικός και Eπιθετικός Oπλισμός στον Στόλον του Αιγαίου» - διάλεξη από τον καθηγητή Τάσο Βαρβαρήγο (6.9 20.00 Μπελλώνειο)

Σύμφωνα με την πρόσκληση, https://www.facebook.com/events/1616065441995340/

Ο Δήμος Θήρας σας προσκαλεί την Κυριακή 06 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 στο "Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο", που θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα "Ο αμυντικός και επιθετικός οπλισμός στον Στόλον του Αιγαίου".

Ο "Στόλος του Αιγαίου" όπως ονομάστηκε από τον καθηγητή Σπυρίδωνα Μαρινάτο, εικονίζεται στην τοιχογραφία που βρέθηκε στον Προϊστορικό Οικισμό του Ακρωτηρίου Θήρας. Μέχρι σήμερα η τοιχογραφία του "Στόλου του Αιγαίου" είχε χαρακτήρα ειρηνικό και εορταστικό. Μετά όμως από επισταμένη μελέτη διαπιστώσαμε ότι είχε και πολεμικό χαρακτήρα.

Αυτό αποδεικνύουν τα αμυντικά και επιθετικά όπλα που εικονίζονται με μικρογραφικό τρόπο.

Ομιλητής: Ο κ. Τάσος Βαρβαρήγος, Διδάκτωρ Προϊστορικής Αρχαιολογίας.


37o Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρου Μ. Νομικού (4-20.9)

Το Πολιτιστικό Σωματείο "Οι Φίλοι της Σαντορίνης" μας προσκαλεί για 37η συνεχή χρονιά στο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης στο  Συνεδριακό Κέντρο Πέτρου Μ. Νομικού και προτείνει έξι συναυλίες με εκλεκτούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Φεστιβάλ ξεκινάει στις 4 και ολοκληρώνεται στις 20 Σεπτεμβρίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες στο http://www.santorinimusicfestival.com
Οι συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής :

1η Συναυλία – Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 21.00
ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΕΓΧΟΡΔΩΝ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
Διεύθυνση Ορχήστρας: ΜΙΛΤΟΣ ΛΟΓΙΑΔΗΣ
Σολίστ: ΜΙΛΟΣ ΜΛΕΪΝΙΚ βιολοντσέλο – Σλοβενία
ΑΘΗΝΑ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ πιάνο
Έργα: Ι.Σ. ΜΠΑΧ Κοντσέρτο για πιάνο ρε ελάσ.
ΜΠΟΚΕΡΙΝΙ Κοντσέρτο για βιολοντσέλο Σι ύφ. μείζ.
ΑΡΝΟΛΝΤ ΣΕΝΜΠΕΡΓΚ “Εξαϋλωμένη Νύχτα”

2η Συναυλία – Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 21.00
“ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΕΓΧΟΡΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ”
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΔΥΛΑΣ βιολί
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΙΩΤΗΣ βιολί
ΠΑΡΙΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ βιόλα
ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ βιολοντσέλο
με την ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΙΡΑΚΙΔΟΥ μεσόφωνο
ΣΟΥΜΠΕΡΤ Μέρος κουαρτέτου – Ι.Σ. ΜΠΑΧ Άρια: “Ευσπλαχνήσου με…”
ΡΕΣΠΙΓΚΙ “Το ηλιοβασίλεμμα”
ΝΤΒΟΡΖΑΚ Αμερικανικό κουαρτέτο op. 96 – ΠΙΑΤΣΟΛΑ Ταγκό μπαλέτο

3η Συναυλία – Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 21.00
Βραδυά Αυτοσχεδιασμών Τζαζ
ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ “ΒΟΥΓΑΣ – ΚΟΝΤΡΑΦΟΥΡΗΣ”
ΣΤΡΑΤΟΣ ΒΟΥΓΑΣ τενόρο σαξόφωνο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΡΑΦΟΥΡΗΣ πιάνο
ΚΙΜΩΝΑΣ ΚΑΡΟΥΤΣΟΣ μπάσο
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΥΛΗΣ τύμπανα

4η Συναυλία – Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 21.00
Σονάτες για βιολί και πιάνο
ΣΙΜΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣ βιολί
ΝΤΑΝΙΕΛΑ ΝΤΑΜΙΑΝΟΒΑ πιάνο – Βουλγαρία
ΜΟΤΣΑΡΤ Κ.379 – ΦΩΡΕ Νο 1 – ΜΠΕΤΟΒΕΝ op. 47 (Κρώιτσερ)

5η Συναυλία – Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου
Βραδυά τραγουδιού – Δύο φωνές, μία ψυχή
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ υψίφωνος
ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΠΑΚΑ μεσόφωνος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΚΑΣ πιάνο
Ντουέτα: ΠΕΡΣΕΛ – ΡΟΣΣΙΝΙ – ΣΟΥΜΑΝ – ΜΕΝΤΕΛΣΟΝ – ΣΑΪΝ ΣΑΝΣ
ΛΑΛΟ – ΜΠΡΙΤΕΝ και Έλληνες συνθέτες

6η Συναυλία – Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 21.00
Ρεσιτάλ πιάνου
ΜΑΡΙΑ ΜΑΤΣΟ – Γερμανία
Νικήτρια Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου
“Grand Prix – ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ” 2015
Έργα: ΜΠΕΤΟΒΕΝ – ΣΟΠΕΝ – ΤΣΑΪΚΟΦΣΚΙ – ΣΤΡΑΒΙΝΣΚΙ

Ώρα έναρξης όλων των συναυλιών: 9 μμ
Γενική είσοδος:20€
Προπώληση εισιτηρίων: σε όλα τα μεγάλα τουριστικά γραφεία.
Στην Οία από το κατάστημα καρτών Μάνου Πιτσικάλη.


Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 04, 2015

γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γ. Μπασκόζος : το νοσοκομείο της Σαντορίνης θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου

Εφ’όλης της ύλης συνέντευξη στην Νικολέτα Ντάμπου και την σελίδα LIFE2DAY παραχώρησε πριν από λίγες μέρες ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ιωάννης Μπασκόζος αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι το νοσοκομείο της Σαντορίνης αναμένεται να λειτουργήσει στο τέλος του φετινού Οκτωβρίου.

Σχετικά με το νοσοκομείο της Σαντορίνης ο κ. Μπασκόζος ανέφερε ότι έγινε η παραλαβή του νοσοκομείου από την ΑΕΜΥ ΑΕ, ανοίγοντας το δρόμο στην έναρξη της λειτουργίας του, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου, το νοσοκομείο θα λειτουργήσει κανονικά.

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Νοσοκομείο της Σαντορίνης, η απάντηση είναι η εξής :
«Ξεκινάμε να το λειτουργούμε, θέτουμε σε δοκιμαστική λειτουργία τα μηχανήματα, ελέγχουμε τις μονάδες τεχνητού νεφρού και θα κάνουμε ένα συνδυασμό προσλήψεων, είτε δημόσιων, μέσο επιτροπής κρίσεων, είτε άλλων εργαζόμενων μέσο του ΑΣΕΠ, αλλά και με μπλοκάκια μέσω της ΑΕΜΥ.»

Υπάρχουν γιατροί στη Σαντορίνη;
Στη Σαντορίνη λειτουργεί ένα κέντρο υγείας

Το οποίο σε τι κατάσταση βρίσκεται;
Είναι αδύνατον να καλύψει τις ανάγκες του νησιού με τόσους επισκέπτες. Το κέντρο υγείας είναι πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Το νησί της Σαντορίνης δικαιούται και χρειάζεται δευτεροβάθμια περίθαλψη που μαζί με το νοσοκομείο της Σύρου, πιθανότατα και με το νοσοκομείο της Νάξου, θα πρέπει να συνεργαστούν έτσι, ώστε το ένα να συμπληρώνει το άλλο και όλα μαζί να καλύπτουν όλες τις ανάγκες των νησιωτών, με ένα μοντέρνο σύστημα διακομιδών, γιατί αυτό είναι το σοβαρό, καθώς τώρα σπαταλώνται χρήματα με διάφορους τρόπους ιδιωτικών διακομιδών, που θα μπορούσαμε έστω και με τα σκάφη του λιμενικού, ειδικά διαμορφωμένα, να πραγματοποιούνται πολύ γρήγορα και με ασφάλεια οι μετακινήσεις από το ένα νησί στο άλλο. Το νοσοκομείο της Σαντορίνης είναι μία πολύ ειδική περίπτωση, διότι οι επισκέπτες της Σαντορίνης, φτάνουν στο σημείο να κάνουν τη πόλη, μεγαλούπολη κάθε χρόνο. Για τέσσερις με πέντε μήνες, οι επισκέπτες στο νησί φτάνουν τις εκατοντάδες χιλιάδες και βεβαίως φιλοδοξούμε ότι η ύπαρξη του νοσοκομείου θα βοηθήσει και τον τουρισμό, θα φτάσει στα πέρατα του κόσμου, ότι όταν έρχεστε εδώ, είστε ασφαλείς. Αυτή είναι η φιλοδοξία και θα γίνει!

Πως θα εξασφαλίσετε τους γιατρούς;
Θα υπάρξουν κίνητρα τα οποία θα έχουν να κάνουν με την διαμονή και τη σίτιση τους. Έχει συζητηθεί και το λέω για πρώτη φορά σε εσάς, η διάθεση εθελοντικής προσφοράς από εργολάβους του νησιού, να υπάρξει κατασκευή σπιτιών δίπλα στο χώρο του νοσοκομείου για τους γιατρούς, που μπορεί να πραγματοποιηθεί σε συνδυασμό με την οικονομική στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Για πότε έχουν προγραμματιστεί οι προσλήψεις;
Οι προσλήψεις σε γιατρούς και προσωπικό θα γίνουν άμεσα και θα κοιτάξουμε μήπως οι προσλήψεις γίνουν κατά προτεραιότητα από τον ντόπιο πληθυσμό, ειδικά, του λοιπού προσωπικού.

Από που θα εξασφαλίσετε τα χρήματα για την λειτουργία του νοσοκομείου Σαντορίνης;
Σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, έχουμε διασφαλίσει ένα ποσό στον προϋπολογισμό που σίγουρα εγγυάται τη λειτουργία του νοσοκομείου μέχρι και τα μέσα του 2016. Έχουμε υπολογίσει ότι χρειάζονται τρία με τέσσερα εκατομμύρια το χρόνο για να λειτουργήσει το νοσοκομείο της Σαντορίνης αλλά σε συνδυασμό με το κέντρο υγείας που επιχορηγείται και αυτό, θα υπάρξει συνεργασία, σαν δημόσιες δομές υγείας, οπότε με δύο εκατομμύρια κάθε χρόνο, θα μπορεί να λειτουργήσει. Φιλοδοξώ ότι θα τα βρούμε τα χρήματα ακόμα και μέσα στη περίοδο της κρίσης. Κανείς δεν μας απαγορεύει και κανένα μνημόνιο δεν έχει πει, να μην λειτουργήσει το νοσοκομείο της Σαντορίνης. Επίσης, κανένα μνημόνιο δεν μπορεί να πει να χάνονται τα λεφτά από τις ασφαλιστικές εταιρίες και από αυτά που πρέπει να πληρώνουν οι τουρίστες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Σαντορίνης. Αυτό θα σταματήσει να γίνεται, να χαρίζουμε δηλαδή λεφτά στις ασφαλιστικές εταιρίες και να μην τα παίρνει το δημόσιο σύστημα, που είναι μια παθογένεια που πρέπει να λυθεί.

Ποιο είναι το όραμα σας για το νοσοκομείο της Σαντορίνης ;
Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο νοσοκομείο, σίγουρα δεν θεωρούμε ότι θα κάνουμε τη Mayo Clinics στη Σαντορίνη, αλλά θέλουμε ένα νοσοκομείο που να καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες των μόνιμων κατοίκων, αλλά και των τουριστών. Το νοσοκομείο αυτό, έχει 50 κρεβάτια, αλλά θα είναι υψηλού επιπέδου. Αν καταφέρουμε και προσελκύσουμε γιατρούς αντίστοιχου επιπέδου θα είναι ιδανικό. Σκεφτείτε ότι και με τις 5 μονάδες αιμοκάθαρσης που θα διαθέτει οι οποίες θα λειτουργούν πλήρως όλο το 24ωρο, θα προσελκύσουμε ανθρώπους, που επιλέγουν τον προορισμό των διακοπών τους, ανάλογα με το αν μπορούν να καλύψουν την ανάγκη τους για αιμοκάθαρση. Γιατί να μην είναι και η Σαντορίνη μέσα σε αυτά τα μέρη. Γιατί αποτελεί προσωπικό σας στοίχημα η λειτουργία του νοσοκομείου της Σαντορίνης; Το είχα ως όραμα και ως δέσμευση εδώ και αρκετά χρόνια, όταν πληροφορήθηκα ότι υπάρχει ένα θαυμάσιο κτίριο, για το οποίο έχουν δοθεί 14 εκατομμύρια και το οποίο έμεινε αναξιοποίητο.

Τόσα χρόνια γιατί δεν ολοκληρωνόταν το νοσοκομείο και παρέμενε κλειστό;
Η γνώμη μου είναι ότι χρησιμοποιήθηκε σαν πρόσχημα η αδυναμία λειτουργίας με δημόσιο χαρακτήρα, για να δοθεί σε ιδιώτες και να γίνει ιδιωτικό. Η δέσμευσή όμως που υπήρχε από την Μητρόπολη της Θήρας, που είχε δώσει το οικόπεδο για να γίνει το νοσοκομείο, ήταν ότι το νοσοκομείο θα είναι δημόσιο, άρα κανένα συμβούλιο επικρατείας και κανένα δικαστήριο δεν θα επέτρεπε να γίνει ιδιωτικό αυτό το νοσοκομείο.

Είχε ακουστεί κάποια στιγμή ότι είχε αναβληθεί η λειτουργία του, για να επωφεληθεί συγκεκριμένος επιχειρηματίας, ο οποίος λειτουργούσε στη περιοχή ιδιωτική κλινική. Εσείς τι έχετε να πείτε για αυτό;
Κανείς δεν θα ανοίξει πόλεμο με τους ιδιώτες που είναι στη Σαντορίνη. Το θέμα της υγείας για αυτή την κυβέρνηση αλλά και για την επόμενη, είναι ότι η αναβάθμιση του δημόσιου τομέα, η οποία θα γίνεται με έναν τέτοιο τρόπο, ώστε ο ιδιωτικός να παραμένει συμπληρωματικός, όπου είναι και όπου μπορεί να προσφέρει. Η αναβάθμιση της δημόσιας υγείας όμως, θα είναι αδιαπραγμάτευτη. Είναι υποχρέωση της πολιτείας.



Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015

πρόσκληση του επαρχείου Θήρας σε συνάντηση την Παρασκευή 4.9 στις 10.00 με Θέμα «Διερεύνηση – Αποκατάσταση προσβάσεων στο νέο οδικό άξονα Αεροδρομίου- Οίας»

Σύμφωνα με την πρόσκληση της επάρχου Θήρας που απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο και στις δημοτικές κοινότητες Καρτεράδου, Ημεροβιγλίου και Βουρβούλου αναφέρονται τα εξής :

Σας προσκαλώ σε συνάντηση ημέρα Παρασκευή 4/9/15 και ώρα 10:00 πμ στο Επαρχείο Θήρας με Θέμα: ¨ Διερεύνηση – Αποκατάσταση προσβάσεων στο νέο οδικό άξονα Αεροδρομίου- Οίας¨.
 Παρακαλώ όπως, έως την καταλυτική ημερομηνία να έχουν ενημερωθεί από εσάς όλοι οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες στις περιοχές ευθύνης σας και να έχουν καταγραφεί οι επιμέρους εμπλοκές όπου παρουσιάζονται.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την άμεση ανταπόκριση και συνεργασία σας.     

Η  ΕΠΑΡΧΟΣ ΘΗΡΑΣ ΘΕΩΝΗ  ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΥ

δημοτικό συμβούλιο Δήμου Θήρας (4.9 18.00) – θέματα

Την Παρασκευή 4.9 στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θήρας με τα εξής θέματα :

YΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: «ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΝΗΣΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ 140894/18.08.2015 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ,ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ GR02.03/ΑΡ.ΠΡΩΤ.156133/28.11.14 ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ».  ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΗΝ «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ» (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 168/2011 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.). ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ «ΚΤΕΛ Α.Ε.» ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ κ. ΑΡΓΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ-ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ» ΤΗΣ «ΜΑΛΑΜΑΣ ΜΟΝ. ΕΠΕ» ΣΤΑ ΦΗΡΑ ΘΗΡΑΣ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΣΟΥ #60.000# € ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΣΟΥ #40.000# € ΣΤΗΝ Β/ΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΜΑΡΚΟΣ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΥ: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΡΙΜΙΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΡΤΕΡΑΔΟ». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΕΛΩΝ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΑΡΘΡΟ 79 Ν. 3463/2006)-ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΕΠΙΒΟΛΗ  ΤΕΛΩΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΑΡΘΡΟ 79 Ν. 3463/2006)-ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 141/2015 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ, ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ κ. ΠΕΛΕΚΗΣ ΗΛΙΑΣ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 132/2015 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ, ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΡΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΑΜΜΟΥΔΙ ΟΙΑΣ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ, ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ WC & ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ κ. ΠΕΛΕΚΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 151/2015 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ-ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚ ΝΕΟΥ ΜΕΛΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 493/2014 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΗΡΑΣ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ κ. ΠΕΛΕΚΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΘΗΡΑΣ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΘΗΡΑΣ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ


συνέντευξη τύπου υποψήφιων βουλευτών Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, στη Σύρο (5.9 13.00)

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Μπροστά στη νέα εκλογική μάχη, που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει τον αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της εθνικής κυριαρχίας, των λαϊκών στρωμάτων,

οι υποψήφιοι βουλευτές Κυκλάδων, Αντώνης Συρίγος, Νίκος Συρμαλένιος και Νίκος Μανιός, θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου, το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, ώρα 13:00΄μμ, στην Αίθουσα «Ροΐδη» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Η συνέντευξη θα είναι ανοιχτή σε κάθε πολίτη της Σύρου που επιθυμεί να την παρακολουθήσει.

ΣΥΡΙΖΑ Σύρου


ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του,

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας προκηρύσσει ανοικτό μειοδοτικό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΑΜΜΟΥΔ Ι ΟΙΑΣ ΣΕ Α ΙΘΟΥΣΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ , ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ WC & ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ», με προϋπολογισμό 196.692,94 ΕΥΡΩ (με ΦΠΑ).

 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού από τα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας στα Φηρά (πάνω από το Τελεφερίκ), μέχρι 24-09-2015 ημέρα Πέμπτη. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22860 28362 - fax 22860 25878, κα. Κλώτσικα Μαριάννα.

 Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 29-09-2015, ημέρα Τρ ίτη και ώρα 10.00 πμ. στα γραφεία των Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Θήρας στα Φηρά.

 Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής συμμετοχής προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας , η οποία ορίζεται στο ποσό των τριών χιλιάδων τριακοσίων ενενήντα δύο ευρώ (3.392,00 €) και έχει ισχύ τουλάχιστον έξι (6) μηνών και 30 ημερών, μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι έξι (6) μήνες. Δεν προβλέπεται η χορήγηση προκαταβολής.

 Περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες για την διακήρυξη δίδονται στο τηλ. 22860 28362, fax 22860 25878, αρμόδια συνεργάτη κα Τσαγκάρη Σοφία στο Τμήμα Τεχνικής Υπηρεσίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας.


Ο Πρόεδρος Ηλίας Πελέκης

συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου (10.9 10.30) – θέματα

Την Πέμπτη 10.9 στις 10.30 στην Κώ θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συµβουλίου Ν. Αιγαίου με τα εξής θέματα :

ΘΕΜΑ 1ο: Κατάθεση προτάσεων για το µεταναστευτικό πρόβληµα των νησιών της ∆ωδεκανήσου και εξέταση αιτηµάτων ∆ήµων και σωµάτων ασφαλείας για στήριξη και καθορισµού Προϋπολογισµού για την αντιµετώπιση. Εισηγητής : Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιος Χατζηµάρκος
ΘΕΜΑ 2ο : 5η Τροποποίηση Προϋπολογισµού & Τεχνικού Προγράµµατος ∆ωδεκανήσου 2015 Εισηγητής: Προϊστάµενος ∆ιεύθυνσης ∆ιοικητικών & Οικονοµικών ∆ωδεκανήσου, κ. Τριαντάφυλλος Καραγιάννης
ΘΕΜΑ 3ο : Σύναψη Προγραµµατικής Σύµβασης για προγράµµατα κατάρτισης ανέργων, επαγγελµατιών και αυτοαπασχολούµενων στον Νοµό Κυκλάδων. Εισηγητής: Εντεταλµένος Περιφερειακός Σύµβουλος ∆ια Βίου Μάθησης κ. Ανανίας Άγγελος
ΘΕΜΑ 4ο : Καθορισµός Ειδικοτήτων για την πρόσληψη προσωπικού µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου διάρκειας 8 µηνών, δέκα πέντε (15) ατόµων. Εισηγήτρια : Γενική ∆/ντρια Εσωτερικής Λειτουργίας Π.ΝΑ. κα. Αριστείδου Ευµορφία
ΘΕΜΑ 5ο : Ορισµός Περιφερειακού Συµβούλου µε τον αναπληρωτή του για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης για την Προγραµµατική Σύµβαση «Μελέτη οδού Λιβάδι – Άγιος Ιωάννης και οριοθέτηση ρέµατος Αυλόµωνα». Εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης
ΘΕΜΑ 6ο : Έγκριση σύναψης Προγραµµατικής Σύµβασης µεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Αστικής µη κερδοσκοπικής εταιρίας ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ και παραχώρηση οχηµάτων για το έργο «Περιβαλλοντική προστασία του νησιού της Ρόδου και η εν γένει βελτίωση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας καθώς και δράσεις για την αντιµετώπιση της ανεξέλεγκτης βόσκησης αιγοπροβάτων» Εισηγητής : Πρόεδρος Οικονοµικής Επιτροπής ΠΝΑ κ. Φιλήµωνας Ζαννετίδης
ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση σύναψης Προγραµµατικής Σύµβασης µεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης Αιγαίου και του ΤΕΕ – Τµήµα ∆ωδεκανήσου για το έργο «Υλοποίηση υποστηρικτικών δράσεων του δασικού πλούτου και οργάνωση δασικών – γεωχωρικών δεδοµένων στα ∆ωδεκάνησα» Εισηγητής: Προϊστάµενος ∆ιεύθυνσης ∆ιοικητικών & Οικονοµικών ∆ωδεκανήσου, κ. Τριαντάφυλλος Καραγιάννης
ΘΕΜΑ 8ο : Έγκριση σύναψης Προγραµµατικής Σύµβασης µεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Υπουργείο ∆ικαιοσύνης, ∆ιαφάνειας και Ανθρωπίνων ∆ικαιωµάτων και του ΤΕΕ- Τµήµα ∆ωδεκανήσου για το έργο «Εργασίες για την ολοκλήρωση µεταγραφών στο Κτηµατολόγιο Ρόδου» Εισηγητής: Προϊστάµενος ∆ιεύθυνσης ∆ιοικητικών & Οικονοµικών ∆ωδεκανήσου, κ. Τριαντάφυλλος Καραγιάννης
ΘΕΜΑ 9ο : Έγκριση Προγραµµατικής Σύµβασης µεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ∆ήµου Ρόδου για το έργο «Ηλεκτροφωτισµός γηπέδου Φανών». Εισηγητής : Πρόεδρος Οικονοµικής Επιτροπής ΠΝΑ κ. Φιλήµωνας Ζαννετίδης
ΘΕΜΑ 10ο : Έγκριση σύναψης ∆ιαβαθµιδικής Σύµβασης µεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ∆ήµου Ρόδου για το έργο «Συµπλήρωση δύο (2) λυόµενων αιθουσών στο ΕΠΑΛ Παραδεισίου ∆ήµου Ρόδου» προϋπολογισµού 50.000,00 € Εισηγητής: Εντεταλµένος Περιφερειακός Σύµβουλος ∆ια Βίου Μάθησης κ. Ανανίας Άγγελος
ΘΕΜΑ 11ο : Έγκριση σύναψης ∆ιαβαθµιδικής Σύµβασης µεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ∆ήµου Ρόδου για το έργο «Προµήθεια ποδοσφαιρικού τάπητα και λοιπού εξοπλισµού για τις ανάγκες του γηπέδου ποδοσφαίρου της Ε.Π.Σ.Ρ. στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις Καρακόνερου του ∆ήµου Ρόδου» Εισηγητής: Προϊστάµενος ∆ιεύθυνσης ∆ιοικητικών & Οικονοµικών ∆ωδεκανήσου, κ. Τριαντάφυλλος Καραγιάννης
ΘΕΜΑ 12ο : Αλλαγή καταστατικού της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Γαληνός. Εισηγητής: Εντεταλµένος Περιφερειακός Σύµβουλος ∆ηµόσιας Υγείας κ. Καραμαρίτης Νικόλαος
ΘΕΜΑ 13ο : Αύξηση µετοχικού κεφαλαίου – συµµετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην ΑΜΚΕ ΓΑΛΗΝΟΣ για εξόφληση οφειλών στο ΝΑΤ. Εισηγητής: Εντεταλµένος Περιφερειακός Σύµβουλος ∆ηµόσιας Υγείας κ. Καραµαρίτης Νικόλαος
ΘΕΜΑ 14ο : Σχεδιασµός µέτρων Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. ∆ωδεκανήσου Εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης ∆ωδεκανήσου κ. Κόκκινος Χαράλαµπος
ΘΕΜΑ 15ο : Επικύρωση πρακτικών 8ης/28-7-2015 συνεδρίασης Περιφερειακού Συµβουλίου
ΘΕΜΑ 16ο : Λήψη απόφασης για ορισµό τόπου συνεδρίασης του επόµενου Περιφερειακού Συµβουλίου

Ο ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΩΜΑΣ ΣΩΤΡΙΛΛΗΣ


εκδήλωση ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων στο Γαλάτσι (4.9 19.00)

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Για να εφαρμόσουμε με ευθύνη και συναίσθηση κοινωνικά αντισταθμίσματα έναντι μιας εκβιαστικής συμφωνίας...
Για να ξεριζώσουμε το παλιό καθεστώς μέσα από τους αρμούς της εξουσίας...
Για να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά και να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και την αξιοκρατία...
Για να μείνει η ελπίδα ζωντανή...
Με ορμή, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία
δίνουμε μαζί τη μάχη για τη χώρα,
δίνουμε μαζί τη μάχη για τα νησιά μας,
δίνουμε μαζί τη μάχη για την κοινωνία!

Στις 20 του Σεπτέμβρη με τη δύναμη όλων μας ξεκινά η μεγάλη τετραετία
που η Αριστερά αυτοδύναμη θα αλλάξει αυτόν τον τόπο.

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων σας προσκαλεί την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο "Καμίνι" (Καραϊσκάκη 12, Γαλάτσι)

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση στο: https://www.facebook.com/events/1617304748542984/


ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ και ΚΔΑΠ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Με αποφάσεις του Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου, 4.145.000 ευρώ από το ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2014-2020 διατίθενται για την λειτουργία των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Με αποφάσεις που υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, 4.145.000 ευρώ θα διατεθούν από το νέο  ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2014-2020, για την παροχή υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων και παιδιών σε Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης των Δήμων αλλά και ιδιωτών που λειτουργούν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Πρόκειται για τις πρώτες αποφάσεις ένταξης έργων που υπογράφει ο Περιφερειάρχης, χάρη στις οποίες καθίσταται δυνατή η λειτουργία των προαναφερόμενων κοινωνικών δομών για το σχολικό έτος 2015-2016 και  οι οποίες σηματοδοτούν την ουσιαστική έναρξη του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 για το Νότιο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι  η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων που οδήγησε στην ένταξη των έργων αυτών στο ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2014-2020 είχε υπογραφεί από τον Περιφερειάρχη στις 18 Αυγούστου 2015, γεγονός που επιβεβαιώνει πλήρως την ετοιμότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την υλοποίηση του νέου ΕΣΠΑ.

Τα έργα αυτά στόχο έχουν την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, την στήριξη της οικογένειας και ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, καθώς και την καταπολέμηση κάθε μορφής διακρίσεων, μέσω της δημιουργίας ίσων ευκαιριών και καταδεικνύουν ότι προτεραιότητα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η αντιμετώπιση των συνεπειών της πολυετούς οικονομικής κρίσης στις νησιωτικές κοινωνίες.

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την ένταξη στο ΠΕΠ της πράξης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής για το Σχολικό Έτος  2015-2016» προϋπολογισμού 3.600.000 €. και της πράξης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής για το Σχολικό Έτος  2015-2016 (ΑΜΕΑ)» προϋπολογισμού 545.000 €.   

Οι πράξεις, οι οποίες συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, αφορούν στην παροχή υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας παιδιών, για άτομα που έχουν την ευθύνη φροντίδας παιδιών που βιώνουν ή κινδυνεύουν από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό, σε Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς, Βρεφονηπιακούς ολοκληρωμένης φροντίδας και Παιδικούς σταθμούς καθώς και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης. Οι ωφελούμενοι είναι μητέρες, καθώς και άνδρες που έχουν την επιμέλεια παιδιών, οι οποίοι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.


η Κάρμεν Ρουγγέρη και οι μαθητές - συγγραφείς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου διηγούνται...

Στο Golden Hall, το ταξίδι στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζεται στο πλαίσιο της δράσης Discover South Aegean.

Αυτή τη φορά σας προσκαλούν οι μαθητές των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου να πιάσετε την "κόκκινη κλωστή δεμένη" και να ταξιδέψετε μαζί τους, το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στις 4μ.μ. στο Golden Hall,  στον μαγικό κόσμο δύο παραμυθιών που έγραψαν οι ίδιοι  και θα παρουσιαστούν από την μοναδική ηθοποιό, σκηνοθέτη και σεναριογράφο Κάρμεν Ρουγγέρη!

«Οι μικροί νησιώτες, οι μικρές νησιώτισσες, ο ήλιος, η θάλασσα και οι δυνάμεις της φύσης», ο διαγωνισμός συγγραφής παιδικού παραμυθιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ανέδειξε νικητές τα  παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Κεφάλου της Κω  ανάμεσα σε εβδομήντα περίπου έργα και στη δεύτερη θέση το δημοτικό ΣχολείοΑγαθονησίου το οποίο εκπροσωπήθηκε απο τάξη με μία μαθήτρια!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας κ. Γιάννης Φλεβάρης δήλωσε για την πρωτοβουλία αυτή: "Ένα παιδικό παραμύθι σαν θαλασσινός σταυρός. Με την αύρα του Αιγαίου, τη δροσιά της θάλασσας και τη δύναμη του ανέμου, οι παιδικές ψυχές μας χάρισαν θαλασσινά παραμύθια. Η δύναμη των ονείρων τους είναι η δύναμή μας και κάλεσμα να είμαστε κοντά τους"

 Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα Δια Βίου Μάθησης κ. Άγγελος Ανανίας τόνισε ότι «Τα δέντρα, η βροχή, η θάλασσα και όλα αυτά τα καλά πράγματα που έχει φτιάξει η γη ενέπνευσαν τους συγγραφείς  - μαθητές να μας δώσουν αυτή την όμορφη ιστορία. Εύχομαι και αυτή με τη σειρά της να εμπνεύσει τους αναγνώστες της, ώστε η νέα γενιά να προσπαθήσει με μεγαλύτερη ένταση να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής όλων μας με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο».

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Διεύθυνση Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και το τμήμα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου.

Η ενέργεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Discover South Aegean στο Golden Hall της Αθήνας, διαρκεί από τις 20 Μαΐου ως τις 10 Σεπτεμβρίου.


Χορηγός Επικοινωνίας infokids

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2015

οι ειδικότητες του ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ ΘΗΡΑΣ που ξεκινούν ή συνεχίζονται την χρονιά 2015 – 2016

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σχολείου,

Το ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ. ΘΗΡΑΣ  ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2014 και λειτούργησε για πρώτη φορά τη σχολική χρονιά 2014-2015.
Απευθύνεται σε άτομα που έχουν τελειώσει το Γυμνάσιο  και  έχουν συμπληρώσει  το δέκατο έκτο (16ο ) έτος της ηλικίας τους. Είναι τετραετούς φοίτησης .
Στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα του ΕΠΑ.Λ. ΘΗΡΑΣ στη θέση  Άγιος  Αντρέας στον Πύργο.   Ώρες λειτουργίας 18.00 έως 22.00.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ ΘΗΡΑΣ

A. Oμάδα προσανατολισμού Τεχνολογικών Εφαρμογών
1.-Τομέα Μηχανολογίας με τις εξής Ειδικότητες:
1) Ψυκτικών Εγκαταστάσεων και Κλιματισμού
2) Τεχνικός Οχημάτων
3) Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού αερίου

2.-Τομέα Ηλεκτρολογίας με τις εξής ειδικότητες:
1) Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών
2) Τεχνικός αυτοματισμού

3.-Τομέας Δομικών Έργων και ειδικότητα :
 1) Σχεδιαστής δομικών έργων και Γεωπληροφορικής

4.-Τομέας Πληροφορικής
1)Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ
2)Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού.

Β. Ομάδα προσανατολισμού Οικονομίας και Διοίκησης
1. –Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας
1) Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών.
2) Υπάλληλος Οικονομίας και Διοίκησης στον Τουρισμό.

Γ. Ομάδα Προσανατολισμού Υγείας-Πρόνοιας και Αισθητικής-Κομμωτικής
1.Τομέας Αισθητικής - Κομμωτικής
1) Ειδικότητα: Αισθητικής Τέχνης
2) Ειδικότητα Κομμωτικής Τέχνης, (τέως ΕΠΑΣ) σύμφωνα με την προϋπόθεση της παραγρ. 4 της Φ8/83906/ Δ4/26-05-2015 του ΥΠΟΠΑΙΘ.

Δ. Ομάδα Προσανατολισμού Εφαρμοσμένων Τεχνών και Καλλιτεχνικών Εφαρμογών
1)Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών
1) Ειδικότητα: Συντήρηση Έργων Τέχνης – Αποκατάστασης, (τέως ΕΠΑΣ) σύμφωνα με την προϋπόθεση της παραγρ. 4 της Φ8/83906/ Δ4/26-05-2015 του ΥΠΟΠΑΙΘ.

Για κάθε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο ΤΗΛ. 2286083131


ανακοίνωση της οργάνωση Μελών του Συριζα Κυκλάδων - με το βλέμμα στη νέα εκλογική μάχη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Μπαίνοντας στην προεκλογική μάχη της 20ης Σεπτεμβρίου, μετά και την πραγματοποίηση της διήμερης Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Σύρου πραγματοποίησε χθες ολομέλεια με την παρουσία του βουλευτή Κυκλάδων, Νίκου Συρμαλένιου.

Μετά την αναλυτική εισήγηση του σ. Νίκου Συρμαλένιου για την 7μηνη διακυβέρνηση, τις νίκες και τις ήττες αλλά κυρίως για τα τεράστιας σημασίας ζητήματα που διακυβεύονται  για την κοινωνία σ΄αυτές τις εκλογές, παλαιά και νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από έναν ειλικρινή και γόνιμο διάλογο, τοποθετήθηκαν και εξέφρασαν τις απόψεις τους  για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, για τον άνισο  αγώνα που δόθηκε, αλλά κυρίως για τη σημασία που έχει αυτή η μάχη να κερδηθεί, όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι για την αριστερά, αλλά για την συνέχιση του αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της εθνικής κυριαρχίας, της υπεράσπισης των λαϊκών στρωμάτων.

Σ΄ αυτόν τον αγώνα, καλούμε όλο τον δημοκρατικό Συριανό λαό να συμπαραταχθεί μαζί μας, για να πάμε την Ελλάδα και τον λαό μας μπροστά, για να δοθεί μια αριστερή προοδευτική λύση στην κρίση, για να εμποδίσουμε να επιστρέψουν οι δυνάμεις της συντήρησης και της διαπλοκής που έφεραν την χώρα και τον λαό μας στη χρεοκοπία.


1/9/2015 ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων 

συνάντηση αντιπεριφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Φλεβάρη με κ. Σταικούρα εκπρόσωπο της Ν.Δ.

Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τη Ρόδο επισκέφτηκε ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, εκπροσωπώντας επίσημα τη Νέα Δημοκρατία που προετοιμάζεται για τις εθνικές εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου 2015. Συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Φλεβάρη, ο οποίος εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, υποδέχτηκε τον πρώην αν. Υπουργό Οικονομικών και Βουλευτή Φθιώτιδος στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Του μετέφερε τις θέσεις του κ. Περιφερειάρχη και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τα μεγάλα και ανοιχτά ζητήματα των νησιών μας και ζήτησε να εντάξει στο πρόγραμμά της η Νέα Δημοκρατία συγκεκριμένες προτάσεις και να δώσει λύσεις για το μεταναστευτικό που με την απόβαση δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και παράτυπων μεταναστών αποτελεί μείζον πρόβλημα για τη χώρα και τα νησιά μας. Ζήτησε επίσης μέτρα νησιωτικότητας και δράσεις για την υγεία, την εκπαίδευση, την κοινωνική μέριμνα, την πολιτική προστασία, τα έργα υποδομής και τον τομέα της ασφάλειας των πολιτών, της ευταξίας και της αποτελεσματικής φύλαξης των συνόρων, την ενέργεια και τους φυσικούς πόρους, τις μεταφορές και την ακτοπλοΐα. Ανέφερε στον Υπουργό και εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας ότι αυτές είναι θέσεις της Περιφερειακής Αρχής και παράλληλα στόχοι που από το μετερίζι της Αυτοδιοίκησης η Περιφέρεια προσπαθεί να υλοποιήσει. Ευχήθηκε τέλος καλή επιτυχία στις εκλογές και διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα πράξει ότι απαιτείται για μια άψογη εκλογική διαδικασία, διανομή του εκλογικού υλικού, διευκόλυνση των εκλογικών αντιπροσώπων και ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και ο ίδιος συμφωνούν με τα θέματα που θέτει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και θα προσπαθήσουν να τα υποστηρίξουν προγραμματικά και πολιτικά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Νέα Δημοκρατία θα έχει ανοιχτά αυτιά στα αιτήματα της Περιφέρειας» και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο για το έργο της Περιφέρειας στα Ελληνικά νησιά και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Φλεβάρη για την υποδοχή στην ιστορική αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου. Τον κ. Σταϊκούρα συνόδευαν κατά την επίσκεψή του στην Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάκης Μιχαήλου, η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Νατάσα Βενετοκλή, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάνος Κόνσολας, ο πρώην Βουλευτής και πολιτευτής κ. Βασίλης Υψηλάντης, ο πολιτευτής και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στέφανος Δράκος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στέφανος Κυριαζής, ο πρώην Βουλευτής κ. Βασίλης Χρύσης, μέλη της ΝΟΔΕ και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Παρόντες ήταν επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, Μιχάλης Μπαριανάκης, και Χρήστος Μπάρδος. Κατά την αποχώρησή του ο κ. Σταϊκούρας ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και ο κ. Φλεβάρης τόνισε ότι όλοι όσοι ζουν στα νησιά του Αιγαίου θέλουν και ζητούν να προκύψει σταθερή  Κυβέρνηση για να πάρει τα μέτρα και τις αποφάσεις που χρειάζονται.

το ΠΑΣΟΚ καλεί τους ψηφοφόρους του στο πολιτικό τους "σπίτι" – ανακοίνωση του υποψήφιου βουλευτή Κυκλάδων με την «Δημοκρατική Συμπαράταξη» κ. Βλασερού

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Το ΠΑΣΟΚ ανασυγκροτημένο, έμπειρο, πιστό στην ιστορία του, σίγουρο για την προσφορά του στην Ελληνική Κοινωνία αλλά και συνειδητοποιημένο από τα λάθη και τις παραλήψεις του, καλεί τους ψηφοφόρους που το στήριξαν και συμπορεύτηκαν μαζί του τα χρόνια της Αλλαγής, να επιστρέψουν στο "πολιτικό τους σπίτι".

Πιστεύει ότι, συνεργαζόμενο με όμορες πολιτικές δυνάμεις -και ήδη το κάνει με την ΔΗΜΑΡ- θ' αποτελέσει τον τρίτο πολιτικό πυλώνα την παράταξη της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, που θα στηριξει δημιουργικά και κριτικά μία διακομματική κυβέρνηση, αναγκαία για τη διάσωση της χώρας.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Οι εύκολες και παραπλανητικές λύσεις αποδείχθηκαν ανεδαφικές και καταστροφικές.

Η τύχη της χώρας είναι, κυριολεκτικά, στα χέρια του λαού, ο οποίος θα κάνει το πατριωτικό του καθήκον.


Γιάννης Βρούτσης: «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έβαλε στον «αυτόματο» ... και τη μάχη κατά της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, εγκαταλείποντας το επιχειρησιακό πρόγραμμα «ΑΡΤΕΜΙΣ».

Σύμφωνα με την  ανακοίνωση του βουλευτή Κυκλάδων της Ν.Δ. Γ. Βρούτση,

Η αδήλωτη εργασία εκτοξεύτηκε από 13,82% το Δεκέμβριο του 2014 σε 21,21% τον Μάρτιο του 2015, υπονομεύοντας εργαζομένους, ασφαλιστικά ταμεία και υγιείς επιχειρήσεις.

Η καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, αποτέλεσε την μεγαλύτερη πρόκληση στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας από τα μέσα του Ιουνίου του 2012.
Η αντιμετώπιση αυτού του νοσηρού φαινομένου δεν επετεύχθη ούτε με ευχές και συνθήματα, ούτε με λαϊκίστικες διακηρύξεις και τις γνωστές αριστερές ιδεοληψίες. Στη βάση μίας ισορροπημένης, ρεαλιστικής και αποτελεσματικής πολιτικής, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο ονομάσαμε «ΑΡΤΕΜΙΣ», με στόχο την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.
Η αξιολόγηση των προσπαθειών έγινε βάσει των αποτελεσμάτων και των συγκριτικών μηνιαίων στοιχείων, με απόλυτα διαφανή τρόπο, που είδαν για πρώτη φορά το φώς της δημοσιότητας.
Τα βήματα που ακολουθήσαμε
         Από την πρώτη στιγμή καταστήσαμε προς όλους σαφές ότι η παραβατικότητα στην αγορά εργασίας αποτελεί οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα, που υπονομεύει εργαζομένους, εργασιακές σχέσεις, ασφαλιστικά ταμεία και υγιείς επιχειρήσεις
         Εντάξαμε στην προσπάθεια αυτή και την Οικονομική Αστυνομία, ενδυναμώνοντας αποτελεσματικά την επιχειρησιακή λειτουργία των δύο ελεγκτικών σωμάτων του Υπουργείου Εργασίας, δηλαδή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) και της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ (Ε.ΥΠ.Ε.Α.)
         Δημιουργήσαμε το καινοτόμο και πρωτοποριακό Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» που για πρώτη φόρα κατέγραψε πλήρως και αποτελεσματικά, σε πραγματικό χρόνο, τη μισθωτή απασχόληση του ιδιωτικού τομέα. Χαρτογραφήσαμε σε όλη την επικράτεια     – σε πραγματικό χρόνο – όλους τους εργαζομένους, απεικονίζοντας επιτυχώς, με ηλεκτρονικό τρόπο, χωρίς γραφειοκρατία, μισθούς, εργασιακές σχέσεις και είδος απασχόλησης
         Επιβάλλαμε το υψηλότερο ιστορικά πρόστιμο ύψους 10.500€ για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο, αποδεικνύοντας την αποφασιστικότητά μας να παταχθεί το νοσηρό αυτό φαινόμενο, που δηλητηριάζει εργαζομένους και υγιή επιχειρηματικότητα
         Αυστηροποιήσαμε το πλαίσιο, διακόπτοντας τη λειτουργία επιχειρήσεων, που απασχολούσαν ανασφάλιστους εργαζόμενους τρίτων χωρών
         Μειώσαμε κατά πέντε (5) ποσοστιαίες μονάδες τις ασφαλιστικές εισφορές, καθιστώντας τη μισθωτή απασχόληση πιο ελκυστική και τη νομιμότητα στην αγορά εργασίας πιο συμφέρουσα. Γεγονός που ενίσχυσε έμπρακτα την αυξητική τάση της απασχόλησης, επιδρώντας ενεργά και άμεσα στην αποκλιμάκωση της ανεργίας
         Καταργήσαμε μετά από 20 χρόνια γραφειοκρατικών αγκυλώσεων στις επιχειρήσεις το Ειδικό Βιβλίο Καταχώρισης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού, το οποίο αποτελούσε εστία διαφθοράς, βάρος και θηλιά στο λαιμό των επιχειρήσεων
         Διευρύναμε το πλαίσιο αρμοδιοτήτων της ιδιαίτερα μάχιμης και αποτελεσματικής ελεγκτικής υπηρεσίας του Ι.Κ.Α. (Ε.ΥΠ.Ε.Α.) και στην καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας
         Διαμορφώσαμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο κινήτρων για την επιβράβευση των συνεπών εργοδοτών, δημιουργώντας «Το Λευκό Μητρώο Συνεπών Επιχειρήσεων – ΠΕΡΣΕΑΣ», μέσω του οποίου οι ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών θα μειώνονταν περαιτέρω έως και δύο (2) ποσοστιαίες μονάδες, με σκοπό την άμεση ενίσχυση της μισθωτής απασχόλησης και την ανταμοιβή των τίμιων και σύννομων επιχειρηματιών
         Δρομολογήσαμε για πρώτη φορά την απλοποίηση και κωδικοποίηση της εργατικής νομοθεσίας. Μία μεγάλη τομή, μία μεγάλη μεταρρύθμιση, ένα θετικό έργο που επιχειρείται για πρώτη φορά για τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις
Όλες οι παραπάνω μεταρρυθμίσεις και διαθρωτικές αλλαγές αποτελούσαν αναπόσπαστα τμήματα του επιχειρησιακού σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ», που περιελάμβανε εκτεταμένους, αυστηρούς, σαρωτικούς και στοχευμένους ελέγχους σε κλάδους υψηλής παραβατικότητας σε όλη την Ελλάδα.
Με τις παραπάνω παρεμβάσεις και με μεταρρυθμίσεις ευρείας κλίμακας, διαμορφώσαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο στρατηγικής, που στόχευε αποκλειστικά, στην καταπολέμηση κάθε μορφής παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.
Αυτές οι αποτελεσματικές και κοινωνικά δίκαιες παρεμβάσεις που πραγματοποιήσαμε, την περίοδο από τα μέσα του 2012 έως τέλος του 2014, συνέβαλαν αποτελεσματικά και καθοριστικά στην καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας με απτά αποτελέσματα.
Δυστυχώς, ο συνδυασμός ανευθυνότητας, απραξίας και ανικανότητας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διέκοψε βίαια την προηγούμενη προσπάθεια, οδηγώντας όπως επιβεβαιώνεται από τα επίσημα αποτελέσματα των ελεγκτικών οργάνων του Υπουργείου Εργασίας στην αύξηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.
Ειδικότερα, με βάση τα αποτελέσματα των ελεγκτικών υπηρεσιών της ΕΥΠΕΑ και του Σ.ΕΠ.Ε, μηνός Μαρτίου 2015, όπως αυτά αποτυπώνονται στην παρουσίαση της επιχειρησιακής έκθεσης «ΑΡΤΕΜΙΣ» (βλ.Σχήμα 1) (βλ.Πίνακα 1).
Από τον Ιανουάριο του 2013 και μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 παρατηρείται σταθερή αποκλιμάκωση της αδήλωτης εργασίας, ενώ από τον Ιανουάριο του 2015 η αδήλωτη εργασία αυξάνεται και πάλι. 


Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2015

καλλιτεχνική συνάντηση από το S.M.A.G. gallery (9.9 20.00)

Σύμφωνα με την πρόσκληση που μπορείτε να δείτε εδώ : https://www.facebook.com/events/1641616806109522/ ο χώρος τέχνης S.M.A.G. gallery που έχει δημιουργήσει ο μαρμαρογλύπτης Γρηγόρης Κουσκουρής καλεί κάθε ενδιαφερόμενο σε μια βραδιά αφιερωμένη στην τέχνη.


We want for this night S.M.A.G. gallery to be a meeting point where everybody can meet the artists, discuss, drink a wine and see new artworks!

να μην επιβληθούν πρόστιμα για εκπρόθεσμους ελέγχους στα νησιά που δεν διαθέτουν ΚΤΕΟ, ζητά ο Περιφερειάρχης από το Υπ. Οικονομίας

Να μην επιβληθούν τα πρόστιμα των 150,00 ευρώ για τους εκπρόθεσμους ελέγχους ΚΤΕΟ στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, όπου δεν λειτουργούν Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων ,  ζητά ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, με έγγραφό  του προς το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Σημειώνεται ότι για τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  όπου δεν λειτουργεί ΚΤΕΟ, εκδίδεται απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ετήσιας ισχύος, για την παράταση της ημερομηνίας υποχρέωσης για τεχνικό έλεγχο οχημάτων και δικύκλων. Για το έτος 2015 έχουν εκδοθεί οι αριθ. 859/7-1-2015 και 6736/30-1-2015 αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Στο έγγραφό του ο κ. Χατζημάρκος επικαλείται τις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώνονται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, λόγω των οποίων θα πρέπει να υπάρξει ειδική  πρόβλεψη των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομίας, καθώς και του Υπουργείου Οικονομικών,  για  τα νησιά που έχουν ήδη εξαιρεθεί από την εφαρμογή του ν. 4336/2015, με τις δύο προαναφερθείσες  αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, προκειμένου να αποφευχθούν λανθασμένες βεβαιώσεις προστίμων.

Ο Περιφερειάρχης, στο έγγραφό του προς το Υπουργείο Οικονομίας, επικαλείται επίσης και την οδηγία 2014/45/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 3ης Απριλίου 2014, στην παράγραφο 14 της οποίας αναφέρεται ότι «οχήματα τα οποία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σε απομακρυσμένα εδάφη των κρατών μελών, ιδίως σε μικρά νησιά με λιγότερους από 5.000 κατοίκους ή σε αραιοκατοικημένες περιοχές με πυκνότητα πληθυσμού κάτω των πέντε προσώπων ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, κινούνται υπό περιστάσεις που μπορεί να απαιτούν ειδικό καθεστώς τεχνικού ελέγχου. Κατά συνέπεια, τα κράτη μέλη θα πρέπει να εξουσιοδοτηθούν να εξαιρούν τα εν λόγω οχήματα από την εφαρμογή της παρούσας οδηγίας».


ομιλία Νίκου Μανιού στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

Το κείμενο της ομιλίας του κ. Μανιού στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ (29-30.8) έχει ως εξής :

Είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε εξηγήσεις σε κάθε Έλληνα πολίτη, σε κάθε βιοπαλαιστή, στη νέα γενιά που μας εμπιστεύτηκε το πώς άνθρωποι Αριστεροί με ιστορία αγώνων υπέγραψαν μνημόνιο.
Αποφασίστηκε από όλους η μάχη να δοθεί μέσα στους θεσμούς. Αυτό είναι και το στρατηγικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελληνική κοινωνία από το 1981 και ύστερα επέλεξε την ένταξη και παραμονή της χώρας στην Ευρωπαική Ένωση και οι συμφωνίες που υπογράφηκαν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις έκαναν την δυνατότητα αποχώρησης σχεδόν αδύνατη εκτός αν παίρναμε την απόφαση εξόδου από την Ευρωπαϊκή και νομισματική ένωση.
Δεν μας έδωσε ο Ελληνικός λαός τέτοια εντολή.
Το ότι υπογράψαμε το μνημόνιο ήταν μία ήττα απέναντι στις διακηρύξεις, αλλά ήταν συγχρόνως και η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης της Aριστεράς προκειμένου να εξασφαλίσει το μέγιστο καλό για την Ελληνικό λαό σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης. Στη  μάχη που δόθηκε για πρώτη φορά η Αριστερά συνδιαμόρφωσε  προτάσεις με στόχο μια συνεχή διαπραγμάτευση προς όφελος πάντα του λαού μας.
Οφείλουμε να συνεννοηθούμε να κρατήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ζωντανό όχι για τις καρέκλες όπως κάποιοι νομίζουν αλλά από καθήκον απέναντι στην ιστορία μας, απέναντι στην Ελληνική κοινωνία.
Οφείλουμε να μην σπείρουμε τις αιτίες της επόμενης διαφωνίας δίνοντας έναν τίμιο αγώνα και υλοποιώντας σε συγκεκριμένους χρόνους τα ελάχιστα από αυτά που έχουμε διακηρύξει.  Οφείλουμε την κούραση της αμφιβολίας να την αντικαταστήσουμε με την ηθική και τη πράξη της Αριστεράς. 

Νίκος Μανιός
Βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ
Αντιπρόεδρος Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων
Πρόεδρος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας
Μέλος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος


συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την απώλεια του Λουκά Κωτσαδάμ

 «Τον Λουκά Κωτσαδάμ τον γνώρισα και συνδέθηκα μαζί του με ειλικρινή  φιλία πολύ προτού ασχοληθώ με τα κοινά και συναντήθηκα μαζί του  σε πολλούς χώρους μετά την ενασχόλησή μου με την πολιτική. Θαύμασα την συνέπεια του και θα κρατήσω στην μνήμη μου την αγωνιστικότητα και το χαμόγελό του.

Ο  Λουκάς Κωσταδάμ που τόσο πρόωρα έφυγε από τη ζωή, μετά από σκληρή και άνιση μάχη με την ασθένεια, υπερασπίστηκε με πάθος τις ιδέες του και πάλεψε γι αυτές ως το τέλος, αφήνοντας πολύ έντονο το αποτύπωμά του στα πολιτικά, αυτοδιοικητικά και συνδικαλιστικά πράγματα του τόπου μας.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του».