Σάββατο, Ιουλίου 27, 2013

Πήτερ Παν στην Κάναβα Ρούσσος (1.8 στις 21.15)

Το «Θέατρο του Βορρά», μετά το μαγικό υπερατλαντικό ταξίδι του Οδυσσεβάχ, ταξιδεύει φέτος το καλοκαίρι στους αιθέρες επιλέγοντας την ιστορία του Πήτερ Παν, του J. M. Barrie, του παιδιού που ποτέ δεν μεγαλώνει και μας προσκαλεί να πετάξουμε μαζί του στο Δεύτερο άστρο δεξιά και ευθεία μέχρι το πρωί!

Το πολυαγαπημένο έργο των παιδιών ζωντανεύει σε μια θεατρική παράσταση που υπόσχεται περιπέτεια, εκπλήξεις, μαγικές στιγμές, συγκίνηση και πολύ γέλιο. Ελάτε να ανακαλύψουμε ξανά την χαμένη αθωότητα και να πετάξουμε στον κόσμο της παιδικής φαντασίας, εκεί όπου υπάρχουν οι νεράιδες, οι πειρατές, τα χαμένα παιδιά και το παιδί που δεν θα μεγαλώσει ποτέ.
«Έναν κόσμο που είναι φτιαγμένος από πίστη, εμπιστοσύνη και νεραϊδόσκονη.»
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου
Μουσική: Μαρίνος Καρπούζας
Χορογραφίες: Χρήστος Κατίδης
Φωτισμοί: Γιώργος Ζίγκας
Ηχοληψία : Ανέστης Άγκος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Αρνόκουρος, Δήμητρα Βήττα, Βαγγέλης Δαλλές, Χρήστος Κατίδης, Ελευθερία Τσιακούρη, Κωνσταντίνα Τσιάπου.
Η θεατρική παράσταση «ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ» θα βρίσκεται στη Σαντορίνη για μία μοναδική παράσταση την Πέμπτη 1 Αυγούστου στις 9:15 μ.μ. στο Θέατρο ΚΑΝΑΒΑ Ρούσσος στην Επισκοπή-Μέσα Γωνιά ,
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6945 978340 9:30π.μ.- 2:00μ.μ. & 5:30 -10:00μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 10€
Άνεργοι, πολύτεκνοι :  8€

μουσική βραδιά με την Θηραία Ιωάννα Καραμολέγκου (29.7)

Μουσική βραδιά με την Θηραία καλλιτέχνιδα Ιωάννα Καραμολέγκου, σοπράνο, και τον Ιωάννη Κάβουρα, υπο την μουσική διευθυνση του μαέστρου Ιωάννη Βασιλείου,
θα φιλοξενήσει το Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιουλίου στις 20.30

θα ακουστούν αποσπάσματα από την Ιταλική όπερα και την Ελληνική οπερέτα.

Είσοδος ελευθερη.

Με την υποστήριξη του Δήμου Θήρας.

Πέμπτη, Ιουλίου 25, 2013

Νίκος Συρμαλένιος – δήλωση για το νέο χαράτσι στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μ. Βαρβιτσιώτης, αντιλαμβανόμενος ως φαίνεται πλήρως την έννοια της νησιωτικότητας (!) και σε συνέχεια πρόσφατων δηλώσεων του ότι «ο τζίρος στην ακτοπλοΐα έχει πέσει γύρω στο 60%», επιβάλλει με υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β1772/23/7/2013) νέο χαράτσι στους νησιώτες.

Οι αυξήσεις αυτές αφορούν την οικονομική θέση σε συγκεκριμένες γραμμές οι περισσότερες από τις οποίες είναι ενδονησιωτικές.

Το μέτρο αυτό πλήττει ευθέως τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, καθώς και τον ήδη δραστικά μειωμένο εσωτερικό τουρισμό.

Είναι σαφές ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για άλλη μια φορά αποδεικνύει τις προθέσεις του και επιβεβαιώνει προηγούμενες δηλώσεις μου περί «Υπουργείου Εφοπλιστών», με στρατηγική την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων οργανωμένων συμφερόντων εις βάρος των νησιωτών, εις βάρος των πολιτών του Αιγαίου.

25/07/2013

Π. Ρήγας – εισήγηση στην συζήτηση «Φορολογικές Διαδικασίες και άλλες διατάξεις»

Την εισήγηση του ειδικού αγορητή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα κατά την συζήτηση στην Βουλή του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Φορολογικές Διαδικασίες και άλλες διατάξεις» (25/07/2013) μπορείτε να την δείτε εδώ :   http://www.prigas.gr/?p=main 

συνεδρίαση οικονομική επιτροπής Π.Ν.Α. (25.7) – θέματα

Σήμερα Πέμπτη 25.7 συνεδρίασε η οικονομική επιτροπή της Π.Ν.Α. με τα εξής θέματα :

Μίσθωση ακινήτου για την στέγαση των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Άνδρου.
Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαιώσεως του έργου “Συντήρηση Οδικού Δικτύου Νήσου Αντιπάρου 2012″ αναδόχου  Γεωργίου Τσώλη.
Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου “Συντήρηση Οδικού Δικτύου Νήσου Νάξου ν. Κυκλάδων (χρήση 2012)” αναδόχου Δημητρίου Παυλόπουλου.
Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου “Συντήρηση δημοτικού οδικού δικτύου του Δήμου Πάρου Νομού Κυκλάδων”.
Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας του έργου: “Επαρχιακή οδός Καμπί – Χαβουνά - Κάτω Μεριά  νήσου Κέας”.
Έγκριση 4ου πρακτικού αποσφράγισης και ελέγχου των δικαιολογητικών κατακύρωσης του έργου “Προμήθεια μονάδας αφαλάτωσης και μιας προκατασκευασμένης μεταλλικής δεξαμενής ύδρευσης στην ν. Χάλκη”.
Έγκριση πρακτικών Διεθνούς Ανοικτού Μειοδοτικού Διαγωνισμού ανάθεσης υλοποίησης του έργου: “Ανάδειξη εργολάβου για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιοδένδρων των Περιφερειακών Ενοτήτων Δωδεκανήσου στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης του Δάκου της ελιάς 2013″
Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου:  Αντιπλυμμηρική προστασία Ν. Ρόδου (περιοχές Μαλώνας – Μασσάρων  – Καλάθου).
Έγκριση όρων δημοπράτησης και ορισμού επιτροπής διαγωνισμού του έργου: Αποπεράτωση περιβάλλοντος χώρου και βελτίωση ανελκυστήρα Δημοτικού σχολείου Απερίου.
Έγκριση όρων δημοπράτησης και ορισμού επιτροπής διαγωνισμού του έργου: Αναδιαρίθμηση πυροσβεστικού κλιμακίου Απολλώνων.
Έγκριση πρόχειρου διαγωνισμού προμήθειας εργαστηριακού εξοπλισμού για το τμήμα εργαστηρίου της Δ/νσης Τεχνικών έργων, προϋπολογισμού 60.000€ με ΦΠΑ.
‘Εγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας και τροποποίησης τμηματικών προθεσμιών του έργου: “Κατασκευή ολοήμερου Δημοτικού σχολείου Κεφάλου Νήσου Κω”.
Εκδήλωση ενδιαφέροντος για προσθήκη συσκευών διευκόλυνσης τυφλών στον κόμβο φωτεινής σηματοδότησης ”χωροφυλακή” του Δ.Δ. Ιαλυσού ν. Ρόδου, προϋπολογισμού: 11.600€ με Φ.Π.Α.
Έγκριση όρων δημοπράτησης και ορισμός Επιτροπής Διαγωνισμού για την “Προμήθεια ειδών γραφικής ύλης έτους 2013″ Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων.
Έγκριση υπογραφής σύμβασης για την οριστική μελέτη του έργου: “Τεχνικές μελέτες επέκτασης λιμένος Πηγαδιών Καρπάθου”.
Άσκηση ένδικων μέσων για το έργο: Α΄ Φάση έργων Αντιπλημμυρικής προστασίας Δήμου Αρχαγγέλου.
Αποδοχή Χρηματοδότησης
Έγκριση Δράσεων Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Έγκριση Δράσεων Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Έγκριση διαφόρων δαπανών – διάθεσης πιστώσεων.
Έγκριση Δράσεων Πολιτισμού – Αθλητισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Έγκριση μετακινήσεων του Περιφερειάρχη.
Εγκρίσεις μετακινήσεων κ.κ. Αντιπεριφερειαρχών και Περιφερειακών Συμβούλων. 

παρέμβαση του Νίκου Συρμαλένιου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για θέματα υγείας στις Κυκλάδες

Σύμφωνα με το κείμενο,

•           Σοβαρά προβλήματα στον τομέα της Υγείας στις Κυκλάδες
•           Δεν προσκλήθηκαν στην Επιτροπή οι Δήμαρχοι των Κυκλάδων

Σε συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, παρουσία του Υπουργού Υγείας Α. Γεωργιάδη,  σχετικά με την πολιτική Υγείας στις νησιωτικές περιοχές συμμετείχε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ. Νίκος Συρμαλένιος.

Στην αρχή της τοποθέτησής του διαμαρτυρήθηκε στον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Κρεμαστινό για τη μη ειδοποίηση  των Δημάρχων των Κυκλάδων. Στη συνέχεια, στην τρίλεπτη παρέμβασή του, αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στα εξής:

«Η σημερινή συζήτηση δεν θα βγάλει και πολλά πράγματα και το λέω αυτό, όχι γιατί δεν είναι χρήσιμη, αλλά εδώ μπορεί να γίνει απλώς μία καταγραφή και όχι επεξεργασία πολιτικών που χρειάζονται για τον νησιωτικό χώρο, βάσει και της νησιωτικότητας. Η δημόσια υγεία στα νησιά έχει υποβαθμιστεί δραματικά, οι δαπάνες για την ιδιωτική υγεία στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλες και το γνωρίζετε και από κάποιες στατιστικές, όπου έλεγαν ότι είμαστε δεύτεροι στον κόσμο μετά τις Η.Π.Α. Τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα εμφανίζονται σαν «μανιτάρια» σε πολλά νησιά, άρα υποβαθμίζεται η δημόσια υγεία.

 Συμφωνώ με το θέμα της αντιμετώπισης της υγειονομικής κάλυψης των μικρών νησιών μέσω τηλεϊατρικής, αλλά αυτό όμως να γίνει πράξη. Χρειάζεται συγκεκριμένη ομάδα γιατρών σε 2-3 κεντρικά νοσοκομεία της Αθήνας που σε 24ωρη βάση θα παρακολουθούν τα περιστατικά σε κάθε νησί, για να μην έχουμε φαινόμενα, όπως για παράδειγμα ο δήμαρχος της Φολεγάνδρου να είναι και ο οδηγός ασθενοφόρου και να πηγαίνει τον άρρωστο στο λιμάνι για να φύγει.

Βεβαίως, οι αποστάσεις, δεν μπορούν να εκμηδενισθούν σε κάποιες περιπτώσεις. Ας πάρουμε ως παράδειγμα τα ΚΕΠΑ: Προχθές μας γνωστοποιήθηκε ότι ένας πολίτης  στην Ίο που είναι κατάκοιτος περιμένει έναν χρόνο να ελεγχθεί το ποσοστό αναπηρίας του από κλιμάκιο γιατρών που θα έλθει από τη Σύρο.
Θα αναφερθώ τώρα σε κάποια σημαντικά ζητήματα:
•           Διαφωνούμε κάθετα με τη συγχώνευση των νοσοκομείων. Αυτό που κάνετε με τη Σύρο και τη Νάξο, για εμάς είναι καταστροφή.  Μιλάμε για τρία νοσοκομεία στις Κυκλάδες (Σύρο, Πάρο, Νάξο) και από εκεί και πέρα, πρέπει να γίνει συγκεκριμένη μελέτη, για το τι χρειάζονται τα υπόλοιπα νησιά. Όχι μόνον οι Κυκλάδες, αλλά και όλα τα νησιά, σε όλη την Ελλάδα. Όταν μιλάμε για Κέντρο Υγείας, ποιες ειδικότητες χρειάζεται να υπάρχουν; Όταν μιλάμε για περιφερειακό ιατρείο, ποιες ειδικότητες απαιτούνται; Τα νησιά δεν μπορούν να καλύψουν και δευτεροβάθμια περίθαλψη. Προφανώς και θα καλύπτουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη, αλλά όλα αυτά χρειάζονται συγκεκριμένη μελέτη.
•           Τα κίνητρα για τη στελέχωση των γιατρών πέρα από οικονομικά, θα πρέπει να είναι και επαγγελματικά, κίνητρα που έχουν σχέση με την εκπαίδευση. Γιατί αυτό είναι ένα κρίσιμο σημείο και αφορά το εάν έρχονται ή δεν έρχονται γιατροί στα νησιά.
•           Περιφερειακό ΕΚΑΒ. Δεν γίνεται το ΕΚΑΒ να είναι μόνο στην Αθήνα. Θα πρέπει να υπάρξουν έδρες στο Αιγαίο μέσω των οποίων θα φεύγουν πλωτά και πτητικά μέσα. Επίσης πρέπει να δούμε το κόστος μεταφοράς των ασθενών με καΐκια που φθάνει πολλές φορές τα 3.000 ευρώ.

Όσον αφορά τα νησιά, τα  προβλήματα είναι πάρα πολλά αλλά θα προσπαθήσω να αναφερθώ εν τάχει στα περισσότερα:

•           Έχουμε στην Άνδρο την προσφορά ενός  κληροδοτήματος που χρηματοδοτεί την κατασκευή  μονάδας νεφρού. Έχει υπογραφεί η απόφαση  από το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά δεν έχει υπογραφεί από το Υπουργείο Υγείας. Αυτό είναι άμεσα δικό σας θέμα και θα πρέπει να λειτουργήσει η μονάδα τεχνητού νεφρού στην Άνδρο.
•           Στην Πάρο είχαμε μεγάλες διαμαρτυρίες και δικαίως οι άνθρωποι κινητοποιήθηκαν. Μέχρι σήμερα πήγαν μόνον δύο επικουρικοί γιατροί για ένα χρόνο και καταλαβαίνετε ότι δεν λύνεται έτσι το ζήτημα αυτό.
•           Η Σύρος υποβαθμίζεται καθημερινά και όποιος γιατρός συνταξιοδοτείται, η θέση του μένει κενή.
•           Η Νάξος, δεν έχει μονάδα τεχνητού νεφρού.
•           Στη Μήλο, πρόσφατα μας ενημέρωσε ένας πολίτης ότι πήγε στο Κ.Υ.  να πάρει συνταγή και του είπαν να πάει στις αρχές Σεπτεμβρίου, γιατί δεν έχουν προσωπικό.


Το τελευταίο θέμα αφορά τους ανασφάλιστους. Οι ανασφάλιστοι δεν προβλέπονται ως ειδική κατηγορία στα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια, ενώ υπάρχει τεράστιο πρόβλημα λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης και  οι ανασφάλιστοι πληθαίνουν. Αυτοί οι άνθρωποι πηγαίνουν στο νοσοκομείο ή στο Κέντρο Υγείας και τους έρχεται στη συνέχεια ένας λογαριασμός 200 ή 300 ευρώ και δεν μπορούν να τα πληρώσουν. Υπάρχει κάποια πρόβλεψη για τους ανασφάλιστους που πολλαπλασιάζονται συνέχεια;»

συνέδριο με θέμα : «νησιωτική Ελλάδα, ιδανικός προορισμός για την ανάπτυξη των Υδροπλάνων» Από την Π.Ν.Α.

Διευρυμένο συνέδριο με θέματα την ανάπτυξη των Υδατοδρομίων στη νησιωτική Ελλάδα, την δρομολόγηση των Υδροπλάνων, την απλούστευση των διαδικασιών και την επίσπευση των αδειοδοτήσεων σε επενδύσεις και συνδυασμένες μεταφορές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των νησιών, διοργανώνει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου την Τρίτη 30.7.

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σας προσκαλεί να παραστείτε στις εργασίες του διευρυμένου συνέδριου που διοργανώνουμε με θέμα «Νησιωτική Ελλάδα, ιδανικός προορισμός για την ανάπτυξη των Υδροπλάνων» το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο την Τρίτη 30η Ιουλίου 2013.

Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν στην ανάπτυξη των Υδατοδρομίων στη νησιωτική Ελλάδα, στη δρομολόγηση των Υδροπλάνων, στην απλούστευση των διαδικασιών και στην επίσπευση των αδειοδοτήσεων σε επενδύσεις και συνδυασμένες μεταφορές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των νησιών, με εισηγητές τους Γενικούς Γραμματείς Τουρισμού, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, τον Διοικητή της ΥΠΑ, Καθηγητές Πανεπιστημίων και εκπροσώπους επενδυτών και κατασκευαστικών εταιριών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του συνεδρίου :


Έναρξη Ημερίδας από τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Ι. Μαχαιρίδη
10:00   Χαιρετισμοί Επισήμων Προσκεκλημένων
10:45-14:00  Εισηγήσεις
1.         κ. Αναστάσιος Λιάσκος - ΓΓ Γραμματέας Τουρισμού 
Υδροπλάνα και Τουρισμός
2.         κ. Ιωάννης Σπιλάνης - Γενικός Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής  Επίκουρος Καθηγητής Εργαστήριο Τοπικής και Νησιωτικής Ανάπτυξης - Τμήμα Περιβάλλοντος - Πανεπιστήμιο Αιγαίου
« Τα Υδροπλάνα ως τμήμα ενός σχεδιασμένου συστήματος Μεταφορών»
3.         κα. Βενετία Παδελοπούλου -Διεθνολόγος -Πολιτικός Επιστήμων
Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων
«Λειτουργία Υδατοδρομίων: Τιμολογία Υπηρεσιών και Τέλη»
4.         κ. Γιώργος Ανωμερίτης – Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμού Λιμένος Πειραιά 
5.         κ. Γιώργος Πουσσαίος – Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων
«Τα Υδροπλάνα ως μέσο ενισχύσης της ανταγωνιστικότητας και της ελκυστικότητας των νησιών»
6.         κ. Γρηγόρης Νανίδης - Υποδιοικητής ΥΠΑ
«Η συμβολή της ΥΠΑ στην ανάπτυξη πτήσεων με Υδροπλάνα στον Ελλαδικό χώρο – Νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Υδατοδρομίων»
7.         κ. Πέτρος Στεφάνου –Επιχειρησιακός Ερευνητής –Πρώην Δ/νων Σύμβουλος Ολυμπιακής Αεροπλοϊας 
«Άγονες Γραμμές και γόνιμες Επενδύσεις»
8.         κ. Γιώργος Στεφανίδης  Καθηγητής - Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών  
«Ευφυή Συστήματα Μεταφορών σε σχέση με τα υδροπλάνα και τα υδατοδρόμια στις Κυκλάδες»                    
9.         Mr. Kurtis -  Πρόεδρος Viking Air –Καναδική Εταιρεία Κατασκευής Υδροπλάνων
«Viking Air – The Canadian Seaplane Experience»
10.       κ. Ανδρέας Καροτσέρης - Διευθύνων Σύμβουλος Κ2 -Smart Jets
“Τα  υδροπλάνα ως μέσα βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας των νησιών”
11.       κ. Μιχάλης Πατέλης – Πρώην Πρόεδρος Air Sea Lines
“Εμπειρία – Προτάσεις από την ως τώρα λειτουργία των Υδροπλάνων στην Ελλάδα”
12.       κ. Αριστομένης Συγγρός – Πρόεδρος «Invest in Greece»
«Φιλικό επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα»

14:00-15:45  Στρογγυλή Τράπεζα-Συζήτηση 

τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα παίρνουν "εισιτήριο" για σταθμούς μετρό σε όλο τον κόσμο

Mετά το σταθμό του υπόγειου σιδηροδρόμου του Σάουθγκεϊτ στο Βόρειο Λονδίνο, όπου θα φιλοξενείται μόνιμη έκθεση ελληνικών αγροτικών προϊόντων σειρά θα έχουν και άλλες πόλεις κλειδιά σε κάθε ήπειρο, όπως μεταξύ άλλων το Γιοχάνεσμπουργκ, το Ντουμπάι και η Μόσχα.

Στην έκθεση του Λονδίνου συμμετέχουν 34 ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Περισσότερες περιφέρειες θα ακολουθήσουν το φθινόπωρο, ενώ θα προστεθούν επίσης κυπριακές εταιρείες. Στόχος της έκθεσης σύμφωνα με τους διοργανωτές είναι η προβολή και προώθηση των ελληνικών προϊόντων και εν τέλει η κατάκτηση της απαιτητικής βρετανικής αγοράς.

Στο χαιρετισμό του ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο Κων/νος Μπίκας επισήμανε το πόσο σημαντική είναι η αγορά της Βρετανίας για τα ελληνικά προϊόντα, είτε πρόκειται για τρόφιμα και ποτά, είτε για τουριστικά και πνευματικά προϊόντα. Δήλωσε βέβαιος ότι με επαγγελματισμό και υπομονή η έκθεση θα έχει θετικά αποτελέσματα, ενώ πρόσθεσε ότι η πρεσβεία θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια αυτή.

Παρών στα εγκαίνια ήταν και ο πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, ο οποίος τόνισε την εντυπωσιακή ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών την περασμένη τριετία. Όπως είπε, οι εξαγωγές τα τρία χρόνια έως τις αρχές του έτους έχουν αυξηθεί κατά 32%, ενώ τα μέχρι τώρα στοιχεία για το πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους δείχνουν αύξηση 8%.

Πηγή:www.reporter.gr 


συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την Ανελκυση του Sea Diamond – ανακοίνωση για Πανθηραικό κάλεσμα για την δίκη του Sea Diamond

Σύμφωνα με την ανακοίνωση – πρόσκληση,

Συμπατριώτες και Φίλοι της Σαντορίνης,

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013, στις 10:00 το πρωί, στα Δικαστήρια Πειραιώς στην οδό Φίλωνος και Σκουζέ 3, θα αγορεύσει η επί της έδρας Εισαγγελέας που εξετάζει την υπόθεση του ναυαγίου του Sea Diamond.

Η παρουσία μας εκείνη τη μέρα στο δικαστήριο, έστω και στο τέλος της διαδικασίας, θα αποτελέσει έναν ελάχιστο φόρο τιμής για εμάς, και μία ελάχιστη ηθική ικανοποίηση για μία Δικαστική Λειτουργό, που μήνες τώρα αγωνίζεται για τον εντοπισμό των πραγματικών γεγονότων μέχρι λεπτομέρειας.

ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΛΚΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ ΤΟΥ SEA DIAMOND ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΝΤΕΡΑ ΜΑΣ.

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Sea Diamond 

Τετάρτη, Ιουλίου 24, 2013

συμμετοχή στην δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακή και Επαγγελματικής Ζωής» από τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Θήρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Σας ενημερώνουμε ότι για το σχολικό έτος 2013-2014 ο Παιδικός Σταθμός Επισκοπής Γωνιάς και ο Παιδικός Σταθμός Οίας συμμετέχουν στην δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακή και Επαγγελματικής Ζωής».
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μητέρες νηπίων, εναλλακτικά δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι πατέρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για χρηματοδότηση των μητέρων μπορούν να υποβάλλονται προς την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.) από τους δικαιούχους το χρονικό διάστημα 25/7/2013- 2/8/2013.
Σας καλούμε να εκδηλώσετε ενδιαφέρον και να συμμετέχετε με αιτήσεις σας.
Πληροφορίες:

1.         Η Αίτηση Συμμετοχής των ενδιαφερομένων γυναικών, θα ξεκινήσει να διατίθεται ΜΟΝΟ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ στις ιστοσελίδες της Ε.Ε.Τ.Α.Α (www.eetaa.gr  και www.eetaa1.gr/index1.html), της ΚΕΔΕ (www.kedke.gr) και του ΕΠΑΝΑΔ (www.epanad.gov.gr), από τις 25/7/2013.

Θήρα: ΤΗΛ.:22860 31075  okmp@1353.syzefxis.gov.gr
Πληροφορίες: Θεοδώρα Μπάμπα 

Σαντορίνη και Κρήτη βρέθηκαν μέσα στην πρώτη 20άδα των καλύτερων νησιών του κόσμου

Σαντορίνη και Κρήτη βρέθηκαν μέσα στην πρώτη 20άδα των καλύτερων νησιών του κόσμου, όπως τα επέλεξαν οι αναγνώστες του κορυφαίου ταξιδιωτικού περιοδικού «Travel + Leisure». 

Η Σαντορίνη βρέθηκε μάλιστα στην πρώτη πεντάδα του “World’s Best Islands”, κατακτώντας την 4η θέση από την 6η που ήταν πέρυσι ενώ η Κρήτη αναδείχτηκε 16η.

Η Σαντορίνη περιγράφεται ως ειδυλλιακός προορισμός, με ολόλευκα σπίτια και μπλε-θολωτά κτίσματα, απλωμένα πάνω στην καλντέρα, πάνω από το καταγάλανο Αιγαίο πέλαγος. Ως πρόταση διαμονής στη Σαντορίνη, το περιοδικό έχει το ξενοδοχείο Katikies στην Οία.

Η Κρήτη αναφέρεται ως γενέτειρα του Δία, ένα νησί του μύθου και της ιστορίας, με μινωικά παλάτια και βενετσιάνικα κάστρα. Περιγράφονται ακόμη τα ποικίλα τοπία της με τις χιονισμένες κορυφές, τις κρυφές σπηλιές και τα βαθιά φαράγγια, τους ελαιώνες, τους αμπελώνες και τα διάφανα ρηχά νερά.   Το νησί Palawan στις Φιλιππίνες βρέθηκε στην κορυφή.  


διακοπή ξεναγήσεων μεταξύ 23 και 28.7 από το La Ponta

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,
Λόγω της συμμετοχής του Γιάννη Πανταζή στις εκδηλώσεις στην Εσθονία οι καθημερινές ξεναγήσεις στο La Ponta θα ακυρωθούν την περίοδο μεταξύ 23 και 28 Ιουλίου. Οι συναυλίες θα ακυρωθούν την περίοδο μεταξύ 23 Ιουλίου και 1η Αυγούστου. Επόμενη συναυλία στις 2 Αυγούστου.

La Ponta - Ενετικός Πύργος, Εργαστήριο-'Εκθεση Τσαμπούνας : Ακρωτήρι, Σαντορίνη

Το ντοκυμαντέρ Folk Music in Museums 1 - 2012 μπορείτε να το δείτε στο http://www.youtube.com/watch?v=oJ5yJZF3A18

Η τελική συναυλία του Folk Music in Museums 1 – 2012 έλαβε χώρα στο θέατρο Μπουτάρη στη Σαντορίνη.
Την Ελλάδα εκπροσώπησαν οι : Γιάννης Πανταζής – Σαντορίνη και Νίκος Τσαντάνης – Πάρος.

www.laponta.gr 

τοπική οργάνωση Συριζα Θήρας – ανακοίνωση για το Νοσοκομείο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Δίπλα στους κατοίκους και σε ανοιχτό διάλογο με την τοπική αυτοδιοίκηση, και τους φορείς της Σαντορίνης, βρέθηκε για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζοντας τον αγώνα του Θηραϊκού λαού για την άμεση έναρξη λειτουργίας του νεόδμητου νοσοκομειακού συγκροτήματος του νησιού ως δημόσιο νοσοκομείο που θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες.

Τη λύση θα την επιβάλουν οι ίδιοι οι πολίτες με την αγωνιστική διεκδίκηση του στόχου τους. Είμαστε εδώ για να συμβάλουμε και να συμπαρασταθούμε, όχι για να υποκαταστήσουμε  τη βούληση και τις αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας, ανέφερε ο Γιάννης Μπασκόζος, μέλος της  τετραμελούς αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, που με επικεφαλή το βουλευτή Κυκλάδων Νίκο Συρμαλένιο και 2 νομικούς του κόμματος, έδωσαν χθες το απόγευμα συνέντευξη τύπου για το θέμα αυτό στη Σαντορίνη.

Σύσσωμη η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του νοσοκομείου, καθώς όπως επισήμανε ο Γιάννης Μπασκόζος, οι κοινωνικές νοσοκομειακές ανάγκες δεν μπορούν να συνυπάρχουν με κερδοσκοπία αφού η υγεία είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπορεύσιμο είδος.

Αποκλείοντας τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (με τη μορφή ΣΔΙΤ) ο Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού συλλόγου και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπασκόζος αναφέρθηκε στην αντίστοιχη πολιτική που εφάρμοσε τη δεκαετία του 80 η Θάτσερ στη Μεγάλη Βρετανία και η οποία απέτυχε πανηγυρικά, αφού η σύμπραξη αυτή όχι μόνο κόστισε ακριβότερα στο δημόσιο, αλλά υποβάθμισε δραματικά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να βρεθεί εφικτή λύση, ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος τόνισε ότι το νοσοκομείο μπορεί να ξεκινήσει άμεσα τη λειτουργία του με συγχρηματοδότηση  από το Δήμο Θήρας σε συνδυασμό με τη συνδρομή του κέντρου υγείας στο νησί -το οποίο θα στελεχώσει σε πρώτη φάση υγειονομικά και διοικητικά το δημόσιο νοσοκομείο. Πρόσθεσε επίσης ότι κατ΄ αρχήν μπορούν να λειτουργήσουν 5 βασικά τμήματα όπως, επειγόντων περιστατικών, μικροβιολογικά εργαστήρια, καρδιοαναπνευστική μονάδα, τμήμα τεχνητού νεφρού, καθώς και εντατική μονάδα θεραπείας 5 κλινών.

Η παραχώρηση σε ιδιώτη ενός νοσοκομείου (κόστους 14 εκατομμυρίων ευρώ) που χτίστηκε και εξοπλίστηκε με χρήματα των φορολογούμενων πολιτών, δεν είναι σε καμία περίπτωση σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα όπως θέλει να το παρουσιάζει η κυβέρνηση, αλλά νομικό παράδοξο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ξεπουλάμε τη δημόσια περιουσία στην ιδιωτική κερδοσκοπία, επισήμανε ο  Άρης Κωνσταντάκης, νομικός.

Λύσεις υπάρχουν, είναι θέμα πολιτικής απόφασης της κυβέρνησης για το αν θα λειτουργήσει δημόσια το νοσοκομείο στο νησί, συμπλήρωσε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Οι δύο νομικοί, μέλη της Γραμματείας Οργάνωσης Δικηγόρων του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκαν επίσης στο θέμα των εργασιακών σχέσεων και συγκεκριμένα στο γεγονός ότι το προσωπικό του νοσοκομείου πρέπει να εργάζεται με σταθερές εργασιακές σχέσεις του δημόσιου τομέα και οι γιατροί να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Κλείνοντας οι ομιλητές στάθηκαν και στο γεγονός ότι ο ειδικός τουριστικός χαρακτήρας του νησιού και η δυνατότητα πρόσθετων σταθερών εσόδων από την τουριστική κίνηση, μπορούν να συνεισφέρουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη, στελέχωση, εξοπλισμό και ποιοτική λειτουργία του νοσοκομείου. Κατ’ επέκταση η ύπαρξη και λειτουργία ενός αναβαθμισμένου νοσοκομείου  θα συνεισφέρει με τη σειρά της στην ανάπτυξη και τη διεθνή εικόνα του νησιού.

Σε  κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως τόνισε η τετραμελής αντιπροσωπεία, όχι μόνο ως αντιπολίτευση αλλά και ως μελλοντική κυβέρνηση του τόπου θα υπερασπιστεί το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας ως κοινωνικό αγαθό και ιδιαίτερα την παροχή δωρεάν υγειονομικών υπηρεσιών στους ανασφάλιστους και στις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού.

Να πάρουμε το νοσοκομείο στα χέρια μας. Ο άνθρωπος πάνω από τα κέρδη.


ΚΚΕ για το Νοσοκομείο της Σαντορίνης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Με έκπληξη και οργή παρακολουθήσαμε στο τοπικό κανάλι την ερασιτεχνική βιντεοσκόπηση της συνάντησης του υπουργού Υγείας με τους εκπροσώπους του θηραϊκού λαού σχετικά με τη λειτουργία του νοσοκομείου στο νησί.

Έκπληξη γιατί οι παρευρισκόμενοι – για μια ακόμη φορά – εξέθεταν στοιχεία και αριθμούς, εξέφραζαν συναισθήματα και προθέσεις και προσπαθούσαν να πείσουν τον υπουργό να ανοίξει το νοσοκομείο.

Οργή γιατί ο υπουργός υλοποιώντας την απαρέγκλιτη γραμμή της κυβέρνησης, δεν πείστηκε ούτε στο ελάχιστο. Δεν υποχώρησε στα επιχειρήματα, δεν συγκινήθηκε από την τοπική ομοψυχία. Δεν δίστασε μάλιστα να απειλήσει ότι θα είναι πολύ αυστηρός (!) σε περίπτωση αντιρρήσεων και διαμαρτυριών από το θηραϊκό λαό σχετικά με την πρόταση που θα του ξανακάνουμε!!!

Και οι εκπρόσωποι του θηραϊκού λαού εσιώπησαν εκκωφαντικά! Δεν διαμαρτυρήθηκαν για το ύφος και το ήθος. Δεν είπαν λέξη. Μάζεψαν τα χαρτιά τους και έφυγαν για να βρουν άλλη (;) πρόταση.

Οι λογικές και οι πρακτικές για το «εφικτό = θέλουμε αλλά τώρα δεν γίνεται» ή για «την κάλυψη της κυβερνητικής απραξίας ή της κρατικής αδυναμίας, από όσους μπορούν να πληρώσουν = εταιρείες δημοτικές ή λαϊκής βάσης (!)» είναι τακτική δοκιμασμένη στο παρελθόν που ανεξάρτητα από προθέσεις, οδηγεί στην συνεχή ανοχή του λαού στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται σε βάρος του και οξύνει τα προβλήματα ακόμα περισσότερο. Αποκρύπτουν από το λαό τη διακηρυγμένη θέση των κομμάτων που κυβερνούν για παράλληλη ύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία (ΣΔΙΤ) και την απόρριψη της αποκλειστικά δημόσιας δωρεάν υγείας-πρόνοιας.

Οι κομμουνιστές και οι φίλοι του ΚΚΕ πρωτοστάτησαν, πρωτοστατούν και θα πρωτοστατήσουν και στο μέλλον σ’  αυτό τον αγώνα.

·  Για τον σχεδιασμό και την λειτουργία ενιαίου δημόσιου δωρεάν συστήματος Υγείας, στελεχωμένης με ειδικά εκπαιδευμένο μόνιμο και πλήρους απασχόλησης προσωπικό, στα πλαίσια της οποίας θα λειτουργήσει και το νοσοκομείο της Σαντορίνης.

·   Για την εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και χωρίς εμπόδια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και προνοιακών παροχών σε όλους

Τέλος, ενημερώνουμε τον υπουργό ότι σε αυτόν τον αγώνα και πανό θα σηκώσουμε και κινητοποιήσεις θα οργανώσουμε και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για την υγεία του θηραϊκού λαού.

Όσο για τις νταλίκες που ετοιμάζει για να φορτώσει και να πάρει τον εξοπλισμό του νοσοκομείου και ,μιας και του αρέσουν τα αρχαία ελληνικά, έχουμε να του πούμε : «Μολών λαβέ».



(πρόκειται για αναδημοσίευση ανακοίνωσης της 22ης.7.2013) 

παιδική θεατρική παράσταση από τους μαθητές της ομάδας του Σαμψών Φύτρου

 Το αποτέλεσμα της δουλειάς και των μαθημάτων που πραγματοποίησαν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού θα παρουσιάσει η ομάδα του ηθοποιού Σαμψών Φύτρου που πραγματοποίησε τα μαθήματά της στους όμορφους χώρους του Cultural Village Santorini of the past, στον Πύργο.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Ιουλίου στις 20.00 σε αίθουσα του Cultural Village Santorini of the past, στον Πύργο.

βραδιές γευσιγνωσίας, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Σαντορίνη

Βραδυές Γευσιγνωσίας στο εστατόριο ΕΛΙΑ, με τον chef Χρήστο Παπαγεωργίου και τo οινοποιείο Canava Roussos.
Και αυτή την Πέμπτη 25.7, στο Καμάρι.
Μενού 4 πιάτων συνδιασμένο με 4 παλαιωμένους οίνους Σαντορίνης.
Κόστος συμμετοχής 25€. / T.2286031138

Tasting Greece!!! chef Chris Papageorgiou and Canava Roussos winery present a 4course menu specially designed to pair with 4aged Santorini wines. Cost 25€. / T.2286031138

μια ακόμη Noche Latina (25.7)

Βραδιές Noche Latina ! διοργανώνει κάθε Πέμπτη το Μamounia club στα Φηρά, καλώντας γνώστες και μη του χορού να ακούσουν Latin μουσικές, να δούν Latin χορούς και .. να ζήσουν το πάρτυ!

Τις βραδιές latin χορών διοργανώνει και συμμετέχει και η δασκάλα κλασικών και μοντέρνων χορών και ιδιοκτήτρια της σχολής χορού Escuela De Baille, Κέλλυ Πατσιλινάκου.

Διάρκεια βραδιάς Latin 22.00 – 01.00

Επόμενη βραδιά Latin: (απόψε) την Πέμπτη 25.7 στις 22.00

Victoria Hislop, Νίκος Ορφανός, Θοδωρής Παπαδουλάκης και Peter Economidis, προσκεκλημένοι σε εκδήλωση του Santorini of the Past Cultural Village – Museum (27-28.7) αφιερωμένη στο έργο τους και την .. Ελλάδα!

To Santorini of the Past Cultural Village- Museum, στον Πύργο Σαντορίνης, στα πλαίσια των θερινών πολιτιστικών του εκδηλώσεων, και σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ, θα έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει τη συγγραφέα των best seller και αγαπημένη του αναγνωστικού κοινού, Victoria Hislop.

Η Victoria Hislop θα επισκεφτεί για πρώτη φορά τη Σαντορίνη με αφορμή την παρουσίαση των βιβλίων της στο Santorini of the past Cultural Village-Museum. 
Μαζί της θα βρίσκεται ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός και ο σκηνοθέτης της αξέχαστης τηλεοπτικής σειράς «Το Νησί», Θοδωρής Παπαδουλάκης.

Το Σάββατο 27 Ιουλίου, στις 19:00, θα παρουσιαστεί «Το Νησί» και την Κυριακή 28 Ιουλίου, στις 19:00, θα παρουσιαστεί «Το Νήμα», καθώς και το νέο βιβλίο της Victoria Hislop, «Ο Τελευταίος Χορός».

Την Κυριακή, μετά τη δεύτερη εκδήλωση, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Peter Economidis, καταξιωμένο brand strategist και ιδρυτή της Felix BNI, σχετικά με την Ελλάδα και τον αέναο πολιτισμό της.

Το πλήρες πρόγραμμα (αν και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού αναμένεται να προστεθούν κι άλλες εκδηλώσεις) των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων του χώρου «Santorini of the Past Cultural Village- Museum» μπορείτε να το δείτε εδώ :

Κυριακή, Ιουλίου 21, 2013

«Γραφή Άγιων πραγμάτων» από την Κατερίνα Ιωαννίδου στο ξενοδοχείο Aressana Spa Hotel & Suites

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Μια σημαντική συλλογή αγιογραφιών της αγιογράφου και εικαστικού Κατερίνας Ιωαννίδου εκθέτει από την Κυριακή 21 Ιουλίου 2013 έως και την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013 το ξενοδοχείο Aressana στα Φηρά.

Η μοναδική εικαστική δύναμη των έργων της· δίνει την ευκαιρία να ξανασκεφτεί κανείς την σχέση του με το Θείο. Άλλοτε με υπέρμετρη αυστηρότητα και άλλοτε με λαϊκή αλήθεια το πινέλο της Κατερίνας Ιωαννίδου σου δίνει την αίσθηση ότι ίσως και να υπάρχει κάτι που δεν έχεις ανακαλύψει ακόμη μεταξύ τέχνης και Θρησκείας. 

Εγκαίνια, Κυριακή 21 Ιουλίου 2013, 19:30, Ξενοδοχείο Aressana, Φηρά.     

Η «Γραφή των Άγιων πραγμάτων» της Κατερίνας Ιωαννίδου, ξετυλίγει μια νέα αντίληψη για το τί είναι εσωτερική Πίστη.

Η μοναδική εικαστική δύναμη των έργων της· δίνει την ευκαιρία να ξανασκεφτεί κανείς την σχέση του με το Θείο. Άλλοτε με υπέρμετρη αυστηρότητα και άλλοτε με λαϊκή αλήθεια το πινέλο της Κατερίνας Ιωαννίδου σου δίνει την αίσθηση ότι ίσως και να υπάρχει κάτι που δεν έχεις ανακαλύψει ακόμη μεταξύ τέχνης και Θρησκείας.

Μέσα από τα ζωντανά χρώματα που ξεφεύγουν από την τυπική αυστηρότητα που έχουμε συνηθίσει για την αγιογραφία και μέσα από τα πρόσωπα των εικόνων που μεταφέρουν αγιότητα και θρησκευτική αλήθεια μαζί, η Κατερίνα Ιωαννίδου «γράφει» την δική της προσωπική σχέση με την γαλήνη, γεγονός άκρως τολμηρό από την μία αλλά ίσως και ζητούμενο από την άλλη για μια αγιογραφία που θέλει να ομιλήσει το «σήμερα».

Μέρος των εσόδων της έκθεσης θα διατεθεί από την καλλιτέχνιδα και από τις οικογένειες της κας Μόσχας Μενδρινού και Εμμ. & Αθανασίας Γιούκα που φιλοξενούν τα έργα στον χώρο του ξενοδοχείου Aressana προς το Γηροκομείο Σαντορίνης καθώς και προς τους σκοπούς του Ερυθρού Σταυρού που οι δύο οικογένειες εδώ και χρόνια στηρίζουν με πάθος και υπέρμετρο ζήλο.

Η Κατερίνα Ιωαννίδου γεννήθηκε στην Αθήνα και ζωγραφίζει από παιδί. Παρακολούθησε μαθήματα αγιογραφίας και ζωγραφικής πλάϊ σε σημαντικούς αγιογράφους για πολλά χρόνια. Έχει τελειώσει την Δραματική Σχολή Βεάκη και εργάστηκε ως ηθοποιός έως το 1985 έχοντας στο ενεργητικό της ένα βραβείο ηθοποιϊας από το Φεστιβάλ Ιθάκης.

Από το 1986, ζεί με την οικογένειά της στην Σαντορίνη και εργάζεται ως αγιογράφος και εικαστικός. Διατήρησε το εργαστήριο αγιογραφίας του Μεγάρου Γκύζη για 12 χρόνια όπου εκεί εκτίθεται και ένα μέρος των έργων της.

Η Κατερίνα Ιωαννίδου έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έλαβε μέρος με έργα ζωγραφικής στην 1η Μπιενάλε Τέχνης της Σαντορίνης και έργα της βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές σε όλο τον κόσμο.




η «βάρδια του Πελεκάνου» βραβεύτηκε πρόσφατα με το πρώτο βραβείο στο 20ό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Οίνου και Αμπέλου στο Καρκασόν της Γαλλίας

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» σχετικά με το ντοκιμαντέρ της Λίας Μπίζνερ που «φωτίζει» τη ζωή και τα αμπέλια της Σαντορίνης και που κινηματογραφήθηκε πριν απο τρία χρόνια στην Σαντορίνη, η εφημερίδα αναφέρει πως ...

Η Σαντορίνη των αμπέλων και του οίνου, έναν άγνωστο στους περισσότερους από εμάς τόπο, που επιβιώνει στη σκιά του τουριστικού νησιού, είναι το αντικείμενο του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Η βάρδια του Πελεκάνου». 
Στο ντοκιμαντέρ ο θεατής δεν θα δει την Καλντέρα ούτε άλλη από τις χαρακτηριστικές τοποθεσίες του δημοφιλούς νησιού, θα ακούσει όμως ντοπιολαλιές, θα δει τον ζευγά να οργώνει με το μουλάρι του και τον βαρελά να προετοιμάζεται για τη νέα σοδειά κρασιού. Ο φακός της Ελληνοδανέζας σκηνοθέτιδος Λίας Μπίνζερ ακολούθησε για πάνω από δύο χρόνια δύο Σαντορινιούς αμπελουργούς, τον 52χρονο Νίκο Πελεκάνο και τον 83χρονο Χρήστο Δαλμηρά, και έναν διακεκριμένο οινοποιό, τον 63χρονο Πάρι Σιγάλα, στη διάρκεια του ετήσιου κύκλου εργασιών τους.

Ο αμπελώνας της Σαντορίνης, με κάποιες χιλιετίες ζωής, διαφοροποιείται σημαντικά λόγω των εδαφοκλιματολογικών συνθηκών του νησιού. «Τα δικά μας αμπέλια έχουν τη μορφή είτε μεγάλης κουλούρας, που θυμίζουν στεφάνι, είτε φυτρώνουν ως μικρά κουλουράκια, που πολλοί για να τα ξεχωρίσουν τα ονομάζουν “σκουλαρίκια”», μας εξηγεί ο κεντρικός ήρωας, κ. Νίκος Πελεκάνος, τρίτη γενιά αμπελουργός.
«Τρυγάμε τον Αύγουστο και κατόπιν κάνουμε το περίφημο “κουτσομύτισμα” ή “πάστρεμα”, όπου καθαρίζουμε τις ρίζες από τους λαίμαργους βλαστούς και τις μεγάλες βέργες, έπειτα από τον Νοέμβρη ξεκινάμε το κλάδεμα, αλλά και το όργωμα με ζώα, όπως και το “ξελάκισμα”», περιγράφει το επίπονο κύκλο των εργασιών. 
Ο κ. Πελεκάνος, εν αντιθέσει με την πλειονότητα των συναδέλφων του, είναι κατ’ επάγγελμα αγρότης. «Εχω πάθος για τη δουλειά μου», ομολογεί, «νιώθω συχνά ότι βγαίνω από τα όρια, ότι υπερβάλλω εαυτόν». 
Δεν είναι λίγες οι φορές που ο 53χρονος αμπελουργός καλείται να «αποκαλύψει» μυστικά της δουλειάς του σε ξένους. «Ερχονται νέοι άνθρωποι, κυρίως γυναίκες, και με ρωτούν τι και πώς», λέει ο κ. Πελεκάνος, «θέλουν να φυτέψουν δικά τους αμπέλια, άλλοτε έρχονται και με χαζεύουν ξένοι επισκέπτες, κυρίως από χώρες με αμπελοτόπια, όπως η Γαλλία». Η διαδικασία ήταν «παιδευτική» και για την ίδια την κ. Μπίνζερ, «έμαθα να κλαδεύω, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι ευκολότερο να φιλμάρεις!».

Κατά τη σκηνοθέτιδα, οι πρωταγωνιστές έχουν διαφορετική προσέγγιση και φλέγμα, ο Πελεκάνος είναι σύγχρονος επαγγελματίας, ο Δαλμηράς εκπροσωπεί την παλιά γενιά αμπελουργών με παραδοσιακές μεθόδους στο αμπέλι, ενώ ο Σιγάλας με το προσωπικό, επαγγελματικό του στίγμα ισορροπεί τις δύο τάσεις. Εχουν, όμως, κοινούς «εχθρούς» και «συμμάχους». «Ολοι έχουν αναπτύξει μια υπαρξιακή σχέση με τη δουλειά τους, ενώ σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά τους παίζει και το θείο», σημειώνει η κ. Μπίνζερ. «Ο Θεός είναι πανταχού παρών, είτε για να τον πιστέψεις είτε για να τον αμφισβητήσεις, ευθύνεται για τον καιρό και για άλλα παράδοξα». «Ερχονται αντιμέτωποι με αντιξοότητες, που δεν οφείλονται μόνο στην οικονομική συγκυρία, αλλά και σε πιέσεις από τον μικρόκοσμό τους», επισημαίνει η κ. Μπίνζερ, που έχει ζήσει στη Σαντορίνη.
«Η ταινία θίγει πολλά προβλήματα, αλλά δεν καταγγέλλει», καταλήγει η σκηνοθέτις, «ο Πελεκάνος δηλώνει την αντίθεσή του στον ερασιτεχνισμό πολλών αμπελουργών, που έχουν το αμπέλι ως πάρεργο, ο Δαλμηράς αντιμάχεται με χιούμορ τους εμπόρους, τους πολιτικούς, τον ίδιο τον Θεό, ενώ ο Σιγάλας, αν και πιο εσωτερικός χαρακτήρας, ενίσταται για την ανάγκη ύπαρξης σχεδίου για την διάσωση των παραδοσιακών αμπελιών». Ο κίνδυνος του σταδιακού αφανισμού του αρχαίου και αυτόφυτου αμπελώνα στον βωμό της τουριστικής ανάπτυξης αποτελεί τον εφιάλτη των τριών επαγγελματιών. Δύο κόσμοι διαφορετικοί και συχνά αντίθετοι συνυπάρχουν στο νησί με έναν παράδοξο τρόπο, «σαν τον θρήσκο που του αρέσει η αμαρτία».

Διακρίσεις 
Το ντοκιμαντέρ βραβεύτηκε εσχάτως με το πρώτο βραβείο στο 20ό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Οίνου και Αμπέλου στο Καρκασόν της Γαλλίας (συμπαραγωγός είναι ο Νίκος Μάνεσης, οινοκριτικός διεθνούς φήμης, τη μουσική έχει γράψει η Λάουρα Γκίνη, ενώ τα τραγούδια σε στίχους Λένας Κιτσοπούλου τραγουδά η Ειρήνη Τσιρακίδου). 
Και αυτή δεν είναι η πρώτη διάκριση. Η ταινία έχει μεταξύ άλλων λάβει εύφημη μνεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, βραβείο σε Φεστιβάλ της Σλοβακίας, έπαιξε ως εναρκτήρια ταινία στο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών του Λος Αντζελες και επελέγη από το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης. 
Ωστόσο, αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στη διανομή, ειδικά στην Ελλάδα. 
Προς το παρόν, έχει προβληθεί άπαξ στη Σαντορίνη, όπου ενδέχεται να προβληθεί εκ νέου σε σχολεία. «Μετά την προβολή με πλησίασε ένας Σαντορινιός εστιάτορας και μου είπε: τόσα χρόνια ανοίγω μπουκάλια και αγνοούσα πόση πολλή δουλειά απαιτεί η παραγωγή κρασιού» διηγείται ο κ. Μάνεσης από την Ελβετία. 

oι Wedding Singers στο CasablancaSoul Bar (24 – 26.7)

Επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά στην Σαντορίνη και τον χώρο που μπορούν να εκφραστούν!

Οι Wedding Singers δεν είναι μια γραφική ορχήστρα γάμων. Ντύνονται καλύτερα απο τον Adam Sandler και έχουν τις απαραίτητες metrosexual χορευτικές κινήσεις.

Το τετραμελές...σεξτέτο, υπόσχεται διαολεμένο booty shaking με μεγάλες δόσεις "κοπανήματος" με τις μεγαλύτερες dance επιτυχίες των 80s και 90s. Κάτι σαν τους Daft Punk σε ροκ αναζητήσεις. Απο Benny Benasi, Yazoo, Chimo Bayo μεχρι Blue Boy, Outhere Brothers, Andru Donalds, De La Soul, NKOTB, Salt n Pepa και πολλά ακόμα.

Οι Wedding Singers είναι οι: Θοδωρής Μαυρογιώργης, Λάμπης Κουντουρόγιαννης,
Σεραφείμ Γιαννακόπουλος, Χρήστος Αλεξάκης, Γρηγόρης Μάγος (ηχολήπτης),
Μενέλαος Ορφανός (φωτιστής)

Τους Wedding Singers θα προλογίσει ο γνωστός δημοσιογράφος και παραγωγός ραδιοφώνου Προκόπης Δούκας που την Παρασκευή 26/7/2013 θα περάσει από τα deck του CasablancaSoul Bar με τις ραδιοφωνικές του επιλογές για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά!

Ετοιμαστείτε λοιπόν για ένα live ανεβαστικό,  χορταστικό και καλοδουλεμένο, με συμπαγή ήχο που γαργαλάει το στομάχι, τις βραδυές της Τετάρτης 24/7 και της Πέμπτης 25/7 στο CasablancaSoul Bar στα Φηρά.

Η είσοδος στον χώρο καθορίζεται στα 10 ευρώ και συμπεριλαμβάνει ένα ποτό ή μία μπίρα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις καλοκαιρινές συναυλίες των Wedding Singers, μπείτε στο www.facebook.com/Wedding.Singers.Band 

ξεκίνησε η έκθεση ζωγραφικής «ART FOR ALL» - 37 νέοι εικαστικοί δημιουργοί της Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας «συνομιλούν», στο Μέγαρο Γκύζη

Ξεκίνησε ήδη στο Μέγαρο Γκύζη και φιλοξενείται στην όμορφη αίθουσα εκδηλώσεων αυτού του παλαιού αρχοντικού του 17ου αιώνα, η ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Art for all», στην οποία συμμετέχουν (με τρία ζωγραφικά έργα 50Χ50εκ. ο καθένας) τριάντα επτά νέοι εικαστικοί δημιουργοί της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας με τη σύμπραξη του καθηγητή τους στην ΑΣΚΤ Πάνου Χαραλάμπους.






Αυτή η καλοκαιρινή έκθεση ζωγραφικής είναι ένα εικαστικό ταξίδι στις βασικές ιστορικές φόρμες του 20ου αιώνα από τον Σεζάν μέχρι σήμερα.
Εκτίθενται 111 έργα με μια φρέσκια, νέα, ζωντανή, εναλλακτική εικαστική γλώσσα!

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Γκύζη Γιάννης Παπακωνσταντίνου.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει τρεις μήνες (από 10 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου 2013), εντάσσεται στα πλαίσια του αυγουστιάτικου Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2013.

Για τον λόγο αυτό και τα επίσημα εγκαίνιά της θα γίνουν με την έναρξη του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2013 την Πέμπτη 1η Αυγούστου.

Όσοι βρεθείτε στη Σαντορίνη μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, αξίζει να την επισκεφθείτε! 



Συμμετέχουν:
Αθανασιάδου Ελένη, Αλιγιζάκη Μαριλένα, Αναγνωστοπούλου Αλεξάνδρα, Βούλγαρης Κώστας, Βύρρα Μαρία, Γκαρδιακός Σωτήρης, Γκουλέμα Νικολέττα, Δακτυλίδη Ολίνα, Djepaxhija Beskida, Ευσταθοπούλου Αλεξία, Ζερβού Δήμητρα, Θεοδώρου Μάρκος, Θηβαίου Μαίρη, Καρατζά Λίλα, Κοκκαλιάρης Ανδρέας, Κολυμπίρη Μαριλία, Κουρκουνάκη Στέλλα, Κράλλης Άγγελος, Λίνα Χριστίνα, Λουίζου Μαρία, Λύκου Ίσις, Μάντζου-Σακελλαριάδου Αλεξάνδρα, Μαυραειδής Άγγελος, Μητάκου Βασιλική, Νίκας Γιώργος, Ντουντουνάκη Εβελίνα, Ντουράκος Έκτορας, Παναγοπούλου Χριστίνα, Παύλου Αναστασία, Πρόκου Νίκη, Ρεντλ Μαριλίζα, Σπηλιωτόπουλος Ανδρέας, Σταθόπουλος Νίκος, Ταπεινού Μάγια, Τζιάλλας Βασίλης, Τσιρίγου Δέσποινα, Τσόπτση Ραφαέλλα. 
    

Επιμέλεια έκθεσης: Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Μεγάρου Γκύζη
Εγκαίνια έκθεσης:  1η Αυγούστου 2013, ώρα 21:00
Διάρκεια έκθεσης:  10 Ιουνίου – 10 Σεπτεμβρίου 2013

Μέγαρο Γκύζη, Φηρά - τηλ. 22860 23077, e-mail: info@megarogyzi.gr

Είσοδος ελεύθερη

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση, το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ καθώς και τον χώρο που τα φιλοξενεί μπορείτε να διαβάσετε στην σελίδα του Μεγάρου: http://www.megarogyzi.gr 


παρουσία δεκάδων πιστών η φετινή γιορτή του Προφήτη Ηλία στην ομόνυμη Μονή στον Πύργο

Δεκάδες πιστούς συγκέντρωσε και φέτος ο εορτασμός της γιορτής του Προφήτη Ηλία στον Πύργο, το απόγευμα της Παρασκευής 19 Ιουλίου καθώς και το πρωινό ανήμερα της γιορτής της, στις 20 Ιουλίου.

Με αφορμή την όμορφη γιορτή που γιορτάζεται από τους μοναχούς της Μονής με τον παραδοσιακό τρόπο, λόγος για τον οποίο συγκεντρώνει και αρκετούς επισκέπτες, αξίζει να θυμηθεί κανείς και να διαβάσει στην σελίδα του Μοναστηριού στο ίντερνετ, την σημαντική και πολύ πλούσια ιστορία του.
Την ιστορία της Ι.Μ. του Προφήτη Ηλία Θήρας, μπορείτε να την διαβάσετε στην διεύθυνση:

πρόταση για ειδικές τιμές για τους Έλληνες επισκέπτες απο την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης

Σύμφωνα με ανακοίνωση προς τα μέλη της,

Η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, αντιλαμβανόμενη και αναγνωρίζοντας την γενικότερη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι Έλληνες, θα ήθελε να παροτρύνει τα μέλη της, στο μέτρο του δυνατού, να προτείνουν και να διαθέτουν τα δωμάτια των επιχειρήσεών τους, σε ειδικές μειωμένες τιμές προς τους Έλληνες επισκέπτες, σε μια προσπάθεια ώστε να μπορέσουν όσο το δυνατό περισσότεροι Έλληνες να κάνουν τις διακοπές που επιθυμούν. 

Η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης αναγνωρίζοντας τις σημερινές οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα μεγάλο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας, δηλώνει διατεθειμένη να συμβάλει από την πλευρά της ώστε οι Έλληνες επισκέπτες να έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν την διαμονή τους στο νησί σε ειδικές για εκείνους τιμές, σε ότι αφορά και τις μεμονωμένες αλλά και τις ομαδικές κρατήσεις.

Παράλληλα, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας, ότι στην περίπτωση που το επιθυμούν, μπορούν να μας ενημερώνουν για τα  ποσοστά εκπτώσεων και πακέτων προσφορών που διαθέτουν για τους Έλληνες επισκέπτες τους προκειμένου να τα

Προβάλουμε στο facebook μέσω της εταιρίας Panadvert.com που έχει αναλάβει  την προβολή των ξενοδοχείων των μελών μας στο συγκεκριμένο διαδικτυακό  τόπο . 

νέες συλλήψεις στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ν. Αιγαίου,

Συνελήφθησαν χθες (19-07-2013) στο αεροδρόμιο της Θήρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, συνολικά δώδεκα (12) αλλοδαποί από τους οποίους έντεκα υπήκοοι Συρίας ηλικίας από 18 έως 29 ετών και ένα 36χρονος υπήκοος Ιράκ, κατηγορούμενοι για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Επιπλέον από τον αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι εννέα (9) από τους συλληφθέντες είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη χώρα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

Σημειώνεται ότι, από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της παράνομης εξόδου από τη χώρα μη νόμιμων μεταναστών, οι οποίοι επιχειρούν να επιβιβάσουν σε πτήσεις με προορισμούς διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«λαική συσπείρωση Ν. Αιγαίου» - δελτίο Τύπου για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε στην Πάτμο στις 18-07-2013

Σύμφωνα με το κείμενο σχετικά με τις τοποθετήσεις της παράταξης,

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην Πάτμο, ο Δήμαρχος, όπως και οι τοπικοί σύμβουλοι περιέγραψαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί όπως π.χ. η αποπεράτωση του ΧΥΤΑ, η κατασκευή του βιολογικού, η λειτουργία Μονάδων Αφαλάτωσης, η βελτίωση των Λιμενικών εγκαταστάσεων.

Σύσσωμη η Τοπική Διοίκηση, Δημοτική και Περιφερειακή αρχή αντιμετώπισαν τα προβλήματα ως ξεκομμένα απ τις πολιτικές που εφαρμόζουν και στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Κραυγαλέο παράδειγμα το κορυφαίο θέμα που συζητήθηκε στο συγκεκριμένο Περιφερειακό Συμβούλιο για το «Σχέδιο της αναθεώρησης του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό».

Σε ένα Χωροταξικό Σχεδιασμό για τον Τουρισμό που είναι απολύτως πιστός στο σχέδιο νόμου που ψηφίζεται στη Βουλή και διώχνει κάθε περιορισμό – εμπόδιο που υπήρχε για την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται ή θέλουν να επενδύσουν σε όλη την Ελλάδα και ειδικότερα στις τουριστικές περιοχές όπως τα νησιά του Ν. Αιγαίου, παραδίδουν στην κυριολεξία άνευ όρων τα πάντα. Παραλίες, περιοχές Νατούρα, αρχαιολογικούς χώρους, επιτρέπουν ιδιωτική πολεοδόμηση, εισάγουν «σύνθετα καταλύματα»,  έχοντας ήδη εξασφαλίσει τσάμπα ανασφάλιστη εργασία, πώληση λιμανιών και αεροδρομίων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, νόμους για τα αυθαίρετα, και μια σειρά νόμων που διασφαλίζουν σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω την συγκέντρωση σε λίγους ομίλους  τη γη, τον ορυκτό πλούτο, το νερό, τα απορρίμματα, ακόμα και τον αέρα (ανεμογεννήτριες), με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους νησιώτες.

Μπροστά σε αυτήν την λαίλαπα ο περιφερειάρχης ενώ αναγκάστηκε να παραδεχτεί σε σημεία… ότι όντως «υπάρχει πρόβλημα» είπε ότι θα φέρει προτάσεις όπως π.χ… θα  προτείνει στους μεγαλοξενοδόχους να βάλουν στα ξενοδοχεία τους τοπικά προϊόντα για να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα. Δηλαδή ακριβώς την περίοδο που εφαρμόζεται η απόλυτη ασυδοσία των επιχειρηματικών ομίλων και την οποία στηρίζει με κάθε τρόπο η πλειοψηφία του Π.Σ. ώστε οι όμιλοι να είναι ανταγωνιστικοί στην παγκόσμια καπιταλιστική αρένα, η Περιφερειακή Αρχή θα τους βάλει κανόνες. Αποφάσισαν λοιπόν με την παράταξη του κ. Κόκκινου να παρουσιάσουν πρόταση με τέτοιους… κανόνες ώστε να ψηφιστεί. Καθόλου δεν απείχαν οι προτάσεις των άλλων παρατάξεων αν αφαιρέσει κανείς τις επαναστατικές κορώνες με στόχο να φανούν άξια αντιπολίτευση.

Οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ με την Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξαν ότι αυτές οι κατευθύνσεις δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Αποτελούν πάγιους στόχους των μονοπωλιακών ομίλων στον κλάδο του τουρισμού, και ευθυγραμμίζονται απόλυτα με την πολιτική της Ε.Ε. και των Ελληνικών Κυβερνήσεων εδώ και πολλά χρόνια.
Τα στοιχεία που και οι ίδιοι λένε αναφέρουν ότι από 3.5 δις ο εσωτερικός τουρισμός έπεσε στο 1.5 δις λόγω της φτώχιας που έχει απλωθεί συνολικά στον λαό μας.

Για μας ο τουρισμός είναι πάνω απ όλα δικαίωμα για τον κάθε εργαζόμενο, συνδέεται με την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Με ισορροπημένη ανάπτυξη περιοχών και κλάδων του τουριστικού τομέα σε αναλογία με τη βιομηχανική, αγροτική παραγωγή και τις αναγκαίες ενεργειακές υποδομές, όπως και τις άρτιες σύγχρονες υποδομές στην ύδρευση και αποχέτευση. Με τη διασφάλιση πλήρους σταθερής εργασίας στους εργαζόμενους του κλάδου.

Σήμερα είναι δυνατόν ο λαός μας να απολαμβάνει όλα τα οφέλη του πλούτου που παράγει. Αυτό όμως δεν μπορεί να συμβεί στον Μεσαίωνα που μας έχει οδηγήσει ο ανταγωνισμός των μονοπωλίων. Ούτε μπορεί να συμβεί αλλάζοντας Κυβέρνηση που έτσι κι αλλιώς θα είναι διορισμένη απ τους ίδιους για να υλοποιεί τις αποφάσεις τους.
Η μόνη λύση είναι η αλλαγή τάξης στην εξουσία. Σ αυτόν τον αγώνα καλούμε τον λαό.

ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ  ΜΕ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


www.santorinishops.com – σελίδα για την ενημέρωση των μελών του εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Σαντορίνης

 Την σελίδα του στην διεύθυνση : www.santorinishops.com έχει δημιουργήσει το τελευταίο διάστημα ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Σαντορίνης με δεκάδες ενεργά μέλη στο δυναμικό του, για την ενημέρωση των μελών και φίλων του σχετικά με τα νέα του καθώς και ζητήματα που ενδιαφέρουν και απασχολούν τον κλάδο.