Τετάρτη, Ιουλίου 16, 2008

300 ευρώ το λιγότερο! με το καλημέρα (μάλλον το καλωσήρθατε) καλούνται να πληρώσουν ντόπιοι αλλά και επισκέπτες της Σαντορίνης σε αστυνομικούς που τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούν ελέγχους στον δρόμο του Αθηνιού. Οι έλεγχοι βέβαια είναι απαραίτητοι πλην όμως οι αστυνομικοί δεν περιορίζονται σε συστάσεις αλλά «κόβουν» αφειδώς πρόστιμα στους παραβάτες, κάτι που μονό καλό δεν κάνει στην φετινή τουριστική χρονιά. Μάλιστα, δεν είναι και λίγοι όσοι υποστηρίζουν οτι οι εν λόγο έλεγχοι εχουν σκοπό τις εισπράξεις


Την απόφασή του για την μη τέλεση πολιτικών γάμων στο νησί ανακοίνωσε με επιστολή του ο Καθολικός Επίσκοπος Θήρας επικαλούμενος την έλλειψη υπαλλήλων της Επισκοπής και την μη τήρηση των κανόνων της εκκλησίας.
Πηγή : www.neasantorinis.gr



«Επιδίωξή μας είναι να δημιουργηθεί αυτόνομη Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων, όσο και αν αυτό φαντάζει ρομαντικό και ακατόρθωτο. Εμείς αποφασίζουμε χωρίς εκλογικές σκοπιμότητες, μόνο με βάση το συμφέρον των Κυκλάδων» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Νομάρχης Κυκλάδων κ. Δημήτρης Μπάιλας που υποστηρίζει την μετατροπή της Νομαρχίας σε Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων.
Πηγή: www.kykladesnews.gr



«Χάνουμε τη λάμψη μας»
«Δεν μπορέσαμε να κεφαλαιοποιήσουμε στον τουρισμό την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων
» λέει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων σημειώνοντας ότι «αν δεν αντιμετωπιστούν τα χρόνια διαρθρωτικά προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί, τότε στο άμεσο μέλλον δεν θα μπορέσουμε πλέον να καταγράψουμε θετικά αποτελέσματα στον τουρισμό». Αυτά αναφέρονται σε κείμενο με θέμα τα προβλήματα του ελληνικού τουρισμού που φιλοξενεί η εφημερίδα «το Βήμα» http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=15408&m=A12&aa=1 παράλληλά σημειώνεται ότι κράτος και αυτοδιοίκηση διαρκώς επιβαρύνουν τους επαγγελματίες χωρίς όμως να προσφέρουν σε αυτόν και τους επισκέπτες της χώρας ΥΠΟΔΟΜΕΣ.
«Το Βήμα» πάντως θα παρακολουθεί στενά την τουριστική κίνηση καταγράφοντας προβλήματα, κρούσματα αισχροκέρδειας, αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και κακές τουριστικές υπηρεσίες καθιερώνοντας μάλιστα ειδικό e-mail για την υποδοχή των καταγγελιών, misvac@tovima.gr

Τρίτη, Ιουλίου 15, 2008

  • Ξένοι και Έλληνες αγοραστές σπεύδουν και φέτος στις Κυκλάδες αναζητώντας παραθεριστικές κατοικίες στα νησιά, που θα γίνουν οι οάσεις τους για τις εξορμήσεις του καλοκαιριού αλλά και ολόκληρου του χρόνου. Έτσι, παρά την διεθνή οικονομική κρίση στην Σαντορίνη η αγοραστική κίνηση εξοχικών κατοικιών είναι αυξημένη.
    Μάλιστα φέτος, οι μεσίτες διαπιστώνουν και το έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση ξενοδοχείων, με ορισμένες μονάδες μάλιστα να έχουν πλέον αλλάξει χέρια. Ασφαλώς, στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος παραμένουν τα υπόσκαφα σπίτια που βρίσκονται στην Καλντέρα,
    Οία, Φηρά και Ημεροβίγλι συγκεντρώνουν ένα σεβαστό ποσοστό της ζήτησης, χωρίς μάλιστα να είναι σε θέση να την καλύψουν. Οι τιμές στις υπόσκαφες κατοικίες διαμορφώνονται σε 4.500 ευρώ/τ.μ. κατά μέσο όρο. Γεγονός είναι πάντως, ότι η υψηλή ζήτηση έχει οδηγήσει τις τιμές σε άνοδο της τάξεως του 15%
    Πηγή : www.kykladesnews.gr


  • Δυστυχώς, διεθνώς ρεζίλι για το «Sea Diamond» σύμφωνα με δημοσιευμα του Γερμανικού Τύπου.
    Στο αμετακίνητο ναυάγιο του «Sea Diamond» και στις αμετακίνητες θέσεις της ναυτιλιακής εταιρίας και της κυβέρνησης αναφέρεται εκτεταμένο άρθρο της χθεσινής «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ» με τίτλο «Τουριστικό ειδύλλιο με ωρολογιακή βόμβα».
    Σύμφωνα με το δημοσιευμα, η κυβέρνηση που διατηρεί στάση αμέλειας "βάζει σε κίνδυνο το μέλλον των παιδιών μας"»
    «Δεν πρόκειται για το ναυάγιο καθαυτό ή μόνον για τις διαρροές πετρελαίου και ντίζελ, αλλά για ένα μηχανοστάσιο γεμάτο άσβεστο, μόλυβδο, κάδμιο κι άλλα βαρέα μέταλλα - "ουσίες του διαβόλου", που θ' αρχίσουν να διαρρέουν σε μεγάλες ποσότητες όταν προχωρήσει η διάβρωση του κύτους», αναφέρει το δημοσίευμα.
    «Για πολλούς το ναυάγιο είναι μια καταστροφή σε κατάσταση αναμονής, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι τοξικές ουσίες έχουν ήδη αρχίσει ν' ανιχνεύονται στα ύδατα», λέει στη Γερμανική εφημερίδα εκπρόσωπος της Ελληνικής WWF.
    Πηγή : www.kykladesnews.gr



  • Στο ίδιο θέμα,
    Από τα πρόστιμα συνολικού ύψους άνω των 4.1 εκατομμυρίων ευρώ και το πρόστιμο ύψους 8,804 ευρώ που επιβάλλεται για κάθε μέρα επειδή δεν κατατίθεται σχέδιο απάντλησης, το Ελληνικό Δημόσιο πόσα χρήματα έχει εισπράξει; Με ποιες άμεσες ενέργειες θα δείξετε ξεκάθαρα στην ρυπαίνουσα εταιρία (την πλοιοκτήτρια και τις διαχειρίστριες εταιρίες) την μηδενική ανοχή του Ελληνικού κράτους σε όσους ρυπαίνουν το θαλάσσιο περιβάλλον.
    Aναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα του Μιχάλη Παπαγιαννάκη προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ότι αφορά στο θέμα απάντλησης πετρελαιοειδών και λιπαντικών από το Sea Diamond. Όπως τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΝ ο κίνδυνος περαιτέρω ρύπανσης εξακολουθεί να υφίσταται όσο απάντληση δεν γίνεται.
    Πηγή : www.kykladesnews.gr



  • Κατά τα άλλα, διαρκώς ακούμε παράπονα από τους ακροατές - επαγγελματίες της Σαντορίνης για το χαμηλό οικονομικό επίπεδο -κι όλο και χαμηλότερο- των επισκεπτών της Σαντορίνης. Δυστυχώς όμως και μέχρι στιγμής αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο μοιρολατρικά, όμως δεν λείπουν και οι φωνές που λένε ότι το νησί χρειάζεται οργανωμένη προβολή στο εξωτερικό. Πόσο μάλλον στη Σαντορίνη ο Δήμος της οποίας εχει προϋπολογισμό 20 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο… Στο θέμα αναμένεται σίγουρα να υπάρξει συνέχεια...


Δευτέρα, Ιουλίου 14, 2008

  • Παρουσίαση των ενεργειών που έγιναν από τον Δήμο Θήρας από την βύθιση του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο συνεδριακό κέντρο Νομικού. Η παρουσίαση έγινε από την δικηγόρο του Δήμου Θήρας κ. Κίτσου που χειρίζεται νομικά την υπόθεση. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι οι ακτές του νησιού καθαρίστηκαν και δεν παρουσιάζουν πρόβλημα από τα πετρελαιοειδή που διέρρευσαν από το ναυάγιο, ενώ παρουσιάστηκε και το αρχείο όλων των δημοσιευμάτων του Τύπου για το θέμα.



  • Έφοδο και συλλήψεις πραγματοποίησε η Αστυνομία το βράδυ του Σαββάτου στα Φηρά. Συγκεκριμένα μετά από έλεγχο που έγινε από Αστυνομικούς του τμήματος Σαντορίνης διαπιστώθηκε ότι σε οκτώ καταστήματα διασκέδασης η ένταση της μουσικής υπερέβαινε τα επιτρεπτά όρια. Έτσι οι ιδιοκτήτες αυτών των καταστημάτων οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα όπου και παρέμειναν μέχρι το πρωί ενώ την επομένη αφέθηκαν ελεύθεροι. Αξίζει να σημειώσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες 30 κάτοικοι των Φηρών με επιστολή τους στον Εισαγγελέα Νάξου είχαν καταγγείλει ότι πολλά κέντρα διασκέδασης ενοχλούν την περιοχή με τεράστια ηχεία με αποτέλεσμα οι πελάτες των ξενοδοχείων αλλά και οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής να μην μπορούν να ησυχάσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.
    Πηγή : http://www.neasantorinis.gr/


  • Σε τιμές ρεκόρ πωλείται σε πολλά νησιά των Κυκλάδων η βενζίνη. Με το κόστος της αμόλυβδης να έχει ήδη φθάσει σε πολλά νησιά στο 1,45 ευρώ το λίτρο και τις αποκλίσεις από πρατήριο σε πρατήριο να φθάνουν έως και τα 17 λεπτά το λίτρο ακόμα και εντός της ίδιας πόλης, γίνεται φανερό ότι η κερδοσκοπία .. λειτουργεί.
    Την ίδια ώρα που η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης είναι, σύμφωνα με τις τιμοληψίες του υπουργείου Ανάπτυξης, 1,27 ευρώ το λίτρο και η αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα ήταν μόλις 0,24%, ορισμένοι πρατηριούχοι πωλούν τη βενζίνη πάνω από το 1,4 ευρώ το λίτρο.


  • Την προηγούμενη εβδομάδα τα λιμάνια της Οίας και της Θηρασίας (Αμμούδι, Αρμένη, Ρίβα και Κόρφος) φόρεσαν τα γιορτινά τους καθώς η Ναυτική Εβδομάδα του 2008 έφτασε στην Σαντορίνη. Το νησί στολίστηκε με χιλιάδες σημαίες και φώτα για τον εορτασμό αυτού του σημαντικού θεσμού που κύριο σκοπό έχει να μεταφέρει προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα της σημασίας που έχει το θαλάσσιο στοιχείο για την οικονομική και πολιτιστική μας ανάπτυξη.
    Το Σάββατο, 5 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν οι Ναυταθλητικοί Αγώνες στο Λιμάνι της Ρίβας στη Θηρασία,στους οποίους συμμετείχαν με μεγάλη χαρά πάνω από 70 νέοι και μεγαλύτεροι.
    Μεταξύ των αγωνισμάτων ,

    -Αγώνας κολύμβησης 100m για παιδιά μέχρι 12 ετών και για νέους από 13 έως και 18 ετών
    - Αγώνα κολύμβησης 200m χωρίς όριο ηλικίας
    -Αγώνα με ξύλινες βάρκες με δύο κουπιά
    -Αγώνα με ξύλινες βάρκες με τέσσερα κουπιά
    -Αγώνα με ξύλινες βάρκες με μηχανή μέχρι 8 ίππους
    Καθώς και Διαγωνισμό ωραιότερης ξύλινης βάρκας !
    Πηγή: www.kykladesnews.gr
    http://www.kykladesnews.gr/default.asp?pid=4&la=1&nID=8614