Τρίτη, Δεκεμβρίου 30, 2008


Μετά τον Νομαρχιακό Σύμβουλο Γιώργο Μητροπία, την στάση του από την Συντονιστική Επιτροπή διαχωρίζει ο πρόεδρος της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Σαντορίνης Ηλίας Πελέκης που εκφράζει την δυσαρέσκεια του για το περιεχόμενο του τελευταίου Δελτίου Τύπου της Συντονιστικής το οποίο κάνει λόγο για συνεργασία Υπουργείου και εφοπλιστών. Μάλιστα ο κ. Πελέκης σκλήρυνε ακόμη περισσότερο τη στάση του λέγοντας πως η Συντονιστική Επιτροπή δεν εκπροσωπεί πλέον τους Πολίτες που ανήκουν στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, ενώ υποστήριξε ακόμα ότι η απάντληση των καυσίμων σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει εγκατάλειψη του τελικού στόχου που είναι η ανέλκυση του ναυαγίου.

Σημειώνουμε ότι νωρίτερα ο Γιώργος Μητροπίας με επιστολή του είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για την απόφαση της απάντλησης αποστασιοποιούμενος πλήρως από την συντονιστική που έκανε λόγο για συμπαιγνία, εμπαιγμό και κοροϊδία


Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θήρας Γιάννης Γρατσίας δηλώνει σχετικά με την ανακοίνωση του ΥΕΝ για την απάντληση ότι :
πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία που πηγάζει από την συλλογική προσπάθεια που κατέβαλλε όλο το προηγούμενο διάστημα το Δημοτικό Λιμενικό ταμείο, ο νομικός σύμβουλός του για το ναυάγιο κ. Στέλιος Παπανδρεόπουλος και ο Δήμος Θήρας.
Συμπληρώνοντας πως «το γεγονός ότι η διαχειρίστρια Εταιρεία αναλαμβάνει να κάνει την απάντληση των καυσίμων και τον καθαρισμό να ναυαγίου του Sea Diamond καταθέτοντας ήδη την μελέτη στο λιμεναρχείο Θήρας είναι για μας δικαίωση του αγώνα μας και της δύσκολης περιόδου που περάσαμε».






Να (ξανα) κατέβω ή να μην (ξανα)κατέβω;
Ιδού το ερώτημα που απασχολεί τον Δήμαρχο Σαντορίνης
.
Κι επειδή ,προφανώς, την απάντηση στο ερώτημα -και την απόφαση- δεν μπορεί να την πάρει μόνος του, χωρίς να γνωρίζει την άποψη όσων στήριξαν τον συνδυασμό του στις τελευταίες εκλογές, καλεί τα μέλη του συνδυασμού σε συζήτηση για το εν λόγο θέμα, αύριο Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου.
Λογικά, ύστερα από την συζήτηση, θα πρέπει να περιμένουμε και μια σαφή απάντηση. Εκτός, κι αν δεν υπάρξει απαρτία ή εάν ο δήμαρχος -αφού βολιδοσκοπήσει το κλίμα- αποφασίσει να κρατήσει τα χαρτιά του κλειστά.
Δικαίωμά του. Άλλωστε, χρόνος υπάρχει!
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο να ανακοινώσει ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο του.



Σκακιέρα. Φύγε εσύ, έλα εσύ.
Στο ίδιο μήκος κύματος, στις 4 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου με ένα και μοναδικό θέμα, την εκλογή νέου προεδρείου στο Δημοτικό Συμβούλιο γεγονός που θα προαναγείλει και τις ανακατατάξεις στο διοικητικό σχήμα του Δήμου Θήρας.