Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2006

  • Παρασκευή 22.12.2006
  • Έψαλαν τα κάλαντα και έδωσαν τις ευχές τους τα περισσότερα από 25 μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου Θήρας, σε κατοίκους των Φηρών του Πύργου και άλλων δημοτικών διαμερισμάτων.
  • Γεμάτα φεύγουν σήμερα απο την Σαντορίνη αεροπλάνα και πλοία με προορισμό την Αθήνα, χωρίς προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους στο νότιο Αιγαίο.
    Ενώ .. οι Έλληνες όλο και πιο πολύ στρέφονται στο εξωτερικό για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους. Περισσότεροι από 250.000 επέλεξαν να κάνουν γιορτές σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Σύμφωνα με έρευνα το κόστος διακοπών στο εξωτερικό είναι λίγο ως πολύ το ίδιο. Την ίδια στιγμή κατειλημμένα τα … καταλύματα σε ορεινά σημεία της χώρας λόγο της μεγάλης ζήτησης.
  • Συνεχίζουν την έκκλησή τους για δουλειά οι υπάλληλοι του Υπουργείου Αιγαίου. Ο Σύλλογος των εργαζομένων αναφέρει πως ελλείψει προγραμματισμού και δράσης απο πλευρας πολιτικής ηγεσίας τα κονδύλια του Υπουργείου Αιγαίου έχουν παραμείνει αδιάθετα. Απο την πλευρά του ο κ. Παυλίδης δήλωσε οτι κατανοεί τα προβλήματά τους, ταυτόχρονα όμως εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον χρόνο της διαμαρτυρίας και των στάσεων εργασίας, που παρεμποδίζει την επιχορήγηση των ΟΤΑ που γίνεται τις τελευταίες μέρες του χρόνου.
  • Σε νησί του Αιγαίου θα γυριστεί η νέα ταινία του διάσημου Γάλλου σκηνοθέτη Λικ Μπεσόν, με πρωταγωνίστρια την Πενέλοπε Κρουζ, όπως αποκάλυψε πριν από λίγες ημέρες σε συνέντευξη του στην Αθήνα.

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 21, 2006

  • Πέμπτη 21.12.2006
  • Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας ο προϋπολογισμός του Δήμου Θήρας ύψους 14 εκατομμυρίων 500 χιλιάδων ευρώ . «Φιλόδοξος και αναπτυξιακός» χαρακτηρίστηκε από τον δήμαρχο Άγγελο Ρούσσο.
    Συνεχής η μείωση στις οφειλές προς τον Δήμο, ενώ 3 εκατομμύρια 168χιλιάδες ευρώ προϋπολογίζονται στους κωδικούς για την υλοποίηση του Τεχνικού προγράμματος.
  • Αυξημένη η συμμετοχή των αιρετών από τις Κυκλάδες στο σεμινάριο επιμόρφωσης που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.
    «Η τοπική αυτοδιοίκηση μόλις τα τελευταία χρόνια έχει ουσιαστικοποιήσει τη δράση και την παρουσία της μέσα και από την συνταγματική της κατοχύρωση» δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρίας Γιάννης Βρούτσης, σημειώνοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι η πλέον αυτοδιοικητική.
  • Ενημερωτική επίσκεψη στις Βρυξέλλες ,με πρόσκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποίησαν οι νεοεκλεγέντες Νομάρχες και Δήμαρχοι των πρωτευουσών των Νομών που υποστηρίχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ
    Oι προσκεκλημένοι ενημερώθηκαν από τους Έλληνες ευρωβουλευτές και από υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ζητήματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση στην ΕΕ.
  • Έκκληση για δουλειά κάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι του Υπουργείου Αιγαίου κηρύσσοντας στάσεις εργασίας(!) σήμερα και αυριο. Ο Σύλλογος των εργαζομένων σημειώνει πως ελλείψει προγραμματισμού και δράσης, έχει μείνει σχεδόν ανέπαφος ο προϋπολογισμός για το 2006 όταν όλοι οι φορείς του δημοσίου έχουν στραγγίξει το ταμείο τους σε αντίθεση με το Υπουργείο του Αρχιπελάγους που διατηρεί αδιάθετα τα κονδύλιά του.
  • Την μια και μοναδική «χαμένη ψήφο» κέρδισε τελικά στο εκλογοδικείο η πρώην ,και σύμφωνα με την απόφαση επόμενη, πρόεδρος της κοινότητας Αντιπάρου Βαρβάρα Μανέτα!