Σάββατο, Νοεμβρίου 06, 2010

μηνύματα - εκλογές

Το μήνυμα του Γιάννη Μαχαιρίδη 24 ώρες πριν από τις εκλογές :
Με τη ψήφο σου ανανεώνουμε τις ελπίδες και προσδοκίες μας
Με περιοδείες σε όλη την πόλη της Ρόδου και σε χωριά του νησιού, ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία του επικεφαλής της παράταξης «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» Γιάννη Μαχαιρίδη και των υποψηφίων συμβούλων της περιφερειακής ενότητας.

Με την ίδια μαχητικότητα και πίστη στη νίκη, ολοκλήρωσαν τις επαφές τους με κάθε πολίτη της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων οι υποψήφιοι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες, κ. Φώτης Χατζηδιάκος και Γιώργος Πουσσαίος, μαζί με όλα τα μέλη του συνδυασμού στους δύο νομούς.
«Είχαμε και έχουμε μαζί μας τη συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών του Νοτίου Αιγαίου που δεν υποκύπτουν και δεν παραδίδονται στην μεμψιμοιρία και την απαισιοδοξία» τονίζει ο κ. Μαχαιρίδης στο μήνυμά του προς τους Δωδεκανήσιους και Κυκλαδίτες. Και σημειώνει:

«Συναντηθήκαμε με όλους εκείνους τους Αιγαιοπελαγίτες που είναι έτοιμοι, ώριμοι και αποφασισμένοι να γυρίσει σελίδα ο τόπος μας. Που κατανοούν το βαθύτατα πολιτικό νόημα αυτών των εκλογών.
Διότι ξέρουν ότι είναι, πράγματι, βαθιά πολιτικό ζήτημα να κατακτήσουν οι τοπικοί τους άρχοντες δύναμη, αρμοδιότητες, ισχυρό λόγο και ρόλο για να επιλύουν τα καθημερινά τους προβλήματα, να ακούνε τις αγωνίες τους, να οραματίζονται μαζί και να μοιράζονται όνειρα και προοπτικές.
Συναντήσαμε τους Δωδεκανήσιους και Κυκλαδίτες που βλέπουν μόνο μπροστά. Θέλουν να είναι παρόντες, ενεργοί και συμμέτοχοι σε ένα πιο ελπιδοφόρο αύριο για τα νησιά μας, τις μικρές μας πατρίδες.
Δεν επέτρεψαν και δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να τους στερήσει το δικαίωμα να αντισταθούν στην οπισθοδρόμηση, σε ένα καθεστώς Διοίκησης που τους πλήγωσε, τους αποθάρρυνε και τους κράτησε σε απόσταση.
Τώρα ο Αιγαιοπελαγίτης, από τη Ρόδο μέχρι την Άνδρο, από την Κέα μέχρι το Καστελόριζο, αποκτά ισχυρή και ενιαία φωνή. Γίνεται σύμμαχος και εταίρος με την Αυτοδιοίκηση που είναι δίπλα του, κοντά του. Που ξέρει τις ανάγκες του, που κατανοεί την απαίτησή του να μη νοιώθει πολίτης μιας άλλης Ελλάδας.
Σε σένα απευθυνθήκαμε, τον ανήσυχο και αισιόδοξο νησιώτη. Αυτόν που έχει πίστη στις δυνάμεις και που δεν έπαψε ποτέ να παλεύει, να μένει στις ρίζες του, στον τόπο του και να προκόβει.
Σεβαστήκαμε την καθημερινή σου αγωνία και πόσο κοπιάζεις για να διαψεύσεις όσους καταστροφολογούν και δεν πιστεύουν στις δυνάμεις που κρύβεις.
Γι’ αυτό δώσαμε έναν αγώνα όμορφο, ήλθαμε κοντά σου, μιλήσαμε, δεν ενδώσαμε στις προκλήσεις, δεν εμπλακήκαμε σε ανούσιες αντιπαραθέσεις. Ενώσαμε, δεν διχάσαμε.
Σε καλώ να μας δώσεις ισχυρή εντολή και δύναμη για να γίνει η αποκέντρωση πραγματικότητα, για να γίνει κάθε νησί μας τόπος δημιουργίας, έμπνευσης, ανάπτυξης και ευημερίας.
Διεκδικήσαμε τη στήριξή σου. Διεκδικούμε σήμερα τη ψήφο σου με αίσθημα ευθύνης, χρέους και δέσμευσης να την τιμήσουμε και να μην την προδώσουμε ποτέ.
Απευθύνομαι σε σένα, στον συμπατριώτη μας, και ζητώ με τη ψήφο σου να ανανεώσουμε τη δοκιμασμένη σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης που αναπτύξαμε. Να ανανεώσουμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες μας για τα νησιά μας που αξίζουν πολλά».


Το μήνυμα του Χαράλαμπου Κόκκινου 24 ώρες πριν από τις εκλογές.

Η προεκλογική περίοδος σε λίγες ώρες τελειώνει. Ήρθε η ώρα που θα συμβάλουμε με την ψήφο μας στην ανάδειξη των πρόσωπων που θα συμμετέχουν στον Α΄ και Β΄ βαθμό Αυτοδιοίκησης.
Θέλω από την καρδιά μου να σας ευχαριστήσω για την θερμή υποδοχή που επιφυλάξατε σε εμένα και τους συνεργάτες μου κατά τη διάρκεια των επισκέψεων μας στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.
Είναι πλέον επιβεβλημένο στις δύσκολη αυτή περίοδο που διανύει η χώρα μας να εκμεταλλευτούμε τις ικανότητές μας και να αναδείξουμε τις αρετές μας. Περήφανοι, με πρόγραμμα και σχεδιασμό, πρέπει να απομονώσουμε το παλιό και το φθαρμένο και να προχωρήσουμε με γνώμονα τα νέα δεδομένα. Να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και να στηρίξουμε τους θεσμούς. Θέλουμε στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα να λειτουργήσει και πάλι η μηχανή της ανάπτυξης. Να απαλλαγούμε από όλα όσα μας πάνε πίσω και μας ταλαιπωρούν.
Θέλουμε εμείς και οι οικογένειές μας να νιώσουμε περήφανοι, γιατί το Νότιο Αιγαίο αξίζει περισσότερα, δικαιούται ένα καλύτερο μέλλον και γι’ αυτό θα προετοιμαστούμε και θα αγωνιστούμε.

Καλώ όλους τους νησιώτες να συμβάλλουν στα οράματα και τις προσπάθειές μας. Καλώ τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά να μας στηρίξουν.
Γιατί, για όλους εμάς, «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» σημαίνει πως η αναγέννηση και η ανανέωση στο Νότιο Αιγαίο είναι μονόδρομος. Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με τα προβλήματα και να δώσουμε λύσεις. Καλώ όλους τους πολίτες του Αιγαίου σε αυτήν την προσπάθεια.
Την Κυριακή εμείς αποφασίζουμε για το μέλλον των νησιών μας. Σας καλώ όλους στις κάλπες. Καμία ψήφος χαμένη, καμία ψήφος χωρίς αποδέκτη.
Αντιστεκόμαστε στις δυνάμεις του λαϊκισμού , της οπισθοδρόμησης και της «Μνημονιακής» πολιτικής.
Γιατί όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!!!


Το μήνυμα του Νίκου Χρυσόγελου 24 ώρες πριν από τις εκλογές.

Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΟΥΣΙΑΣ. ΟΧΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΨΗΦΙΣΤΕ ΝΑ ΦΥΣΗΞΕΙ ΑΝΕΜΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ
Μπροστά στην κρίσιμη επιλογή για την Περιφέρεια, ο Νίκος Χρυσόγελος, υποψήφιος Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου με τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ δήλωσε:
«Καλούμε τους πολίτες του Ν. Αιγαίου να στείλουν - ψηφίζοντας ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ - μήνυμα με αποδέκτες όλους όσοι ευθύνονται για την κρίση, μήνυμα όχι κενό περιεχομένου αλλά με ουσία, υποστηρίζοντας την πρότασή μας που προσφέρει λύσεις για τη νησιωτική περιοχή μας. Με την ψήφο τους οι πολίτες μπορούν να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν την αλλαγή σε πολιτικές και πρόσωπα. Κάθε ψήφος προς τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ είναι θετική ψήφος υπέρ της ουσιαστικής αντιμετώπισης της βαθιάς κρίσης (και) στην περιοχή μας και του περιορισμού των επιπτώσεων από τις κοινωνικά άδικες κι αναποτελεσματικές πολιτικές που προωθούνται σήμερα. Είναι ψήφος υπέρ μιας πολιτικής που θα συνδυάζει την σοφία του παρελθόντος με σύγχρονες, πράσινες, οικολογικές λύσεις για την οικονομία, την κοινωνική συνοχή και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ψηφίζοντας ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ οι πολίτες συμμετέχουν σε ένα «δημοψήφισμα» υπέρ ενός συνεκτικού και συγκροτημένου προγράμματος για την Περιφέρεια, υπέρ μιας δημόσια κατατεθειμένης και συζητημένης με πολλούς φορείς κι ενεργούς πολίτες πρότασης μας, που επιδιώκει λύσεις και δεν παγιδεύεται σε ψεύτικα διλήμματα.
Με το ΝΑΙ στον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΝΕΜΟ, οι πολίτες λένε ΟΧΙ στις πελατειακές σχέσεις, στη διαφθορά, στις άστοχες πολιτικές και πρακτικές, στην έλλειψη κοινωνικής συνοχής.
Ψηφίζοντας ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ οι πολίτες στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι συμφωνούν με ένα “Οικολογικό και Κοινωνικό Μνημόνιο”, ένα Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο μεταξύ πολιτικής και κοινωνίας στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, που στοχεύει πραγματικά στην στροφή της οικονομίας προς περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνη κατεύθυνση, στη δημιουργία χιλιάδων νέων πράσινων θέσεων εργασίας, στην κοινωνική συνοχή και σύγκλιση των νησιωτικών κοινωνιών. στην μακροχρόνια και όχι πρόσκαιρη ευημερία όλων των νησιωτικών κοινωνιών, και του πιο μικρού νησιού.
Κάντε δική σας υπόθεση το να φυσήξει άνεμος αλλαγής στο Ν. Αιγαίο. ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ. Τώρα είναι η ώρα των πολιτώ

Παρασκευή, Νοεμβρίου 05, 2010

εκδήλωση του Λυκείου Θήρας

Με πρόσκλησή του το Γενικό Λύκειο Θήρας, το Επαγγελματικό Λύκειο Θήρας και οι Σύλλογοι Γονέων των 2 σχολείων μας καλούν σε εκδήλωση αφιερωμένη στην γνώση και τους λειτουργούς της,
το Σάββατο 6 Νοεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο.

θα βραβευθούν οι επιτυχόντες μαθητές και μαθήτριες στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2010
ενω θα τιμηθούν οι εκπαιδευτικοί : Ξανθή Καταβάτη, Νικόλαος Πατρικιάνος, και Βασιλική Μονεμβασιώτου για την εκπαιδευτική προσφορά τους.

προεκλογικές ομιλίες - Περιφέρεια - Γ. Χάλαρης

Με ανακοίνωσή του ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου με το συνδυασμό του Γιάννη Μαχαιρίδη «Νότιο Αιγαίο - Αρχιπέλαγος Δημιουργίας κ. Γιώργος Χάλαρης μας ενημερώνει ότι σήμερα, Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στις 17.30 στο κατάστημα «θαλάμι» στην Οία θα πραγματοποιήσει την προεκλογική του ομιλία.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Χάλαρης σημειώνει ότι,

«Η αγάπη μου για όλα τα νησιά μας είναι ο λόγος που ως μέλος της ΤΕΔΚ Κυκλάδων, επί δώδεκα χρόνια, υπηρέτησα το θεσμό χωρίς να σταματώ στα όρια του κάθε νησιού. Το όραμα του Γιάννη Μαχαιρίδη και του Γιώργου Πουσσαίου, για το Νότιο Αιγαίο, με προκάλεσε να πορευτώ μαζί τους, για το σύνολο του Αρχιπελάγους σε μια δύσκολη περίοδο, υπηρετώντας το από μια άλλη θέση. Ζητώ τη στήριξη όλων στον κοινό μας στόχο να πραγματοποιήσουμε το όραμα αυτό.»

προεκλογικές ομιλίες - Περιφέρεια

Πανέτοιμοι για την εκλογική αναμέτρηση εμφανίζονται οι δύο κύριοι διεκδικητές της θέσης του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κύριοι Μαχαιρίδης και Κόκκινος.
Την Τετάρτη το βράδυ, και οι δύο, πραγματοποίησαν τις κεντρικές του προεκλογικές ομιλίες στην Σύρο στέλνοντας μηνύματα νίκης και απευθύνοντας κάλεσμα στήριξής τους στους Κυκλαδίτες.

Πέμπτη, Νοεμβρίου 04, 2010

οι υποψήφιοι απαντούν

Στην αριστερή στήλη της πρώτης σελίδας δημιουργήθηκε απο σήμερα Πέμπτη 4 Νοεμβρίου μια νέα σελίδα με τίτλο "Οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Σαντορίνης απαντούν" στην οποία και θα μπορέσετε απο απόψε να διαβάσετε τις τοποθετήσεις των υποψηφίων δημάρχων σε σειρά θεμάτων που απασχολούν το νησί.


Παράλληλα, στην ίδια σελίδα μπορείτε να διαβάσετε τις απαντήσεις που λάβαμε στο ερωτηματολόγιο που θέσαμε στους υποψήφιους αντιπεριφεριάρχες Νοτίου Αιγαίου.





Επίσης έντονο ενδιαφέρον και κινητικότητα ξεκίνησε να παρουσιάζει η "μάχη" των Περιφερειακών εκλογών.
Την πρόσφατη δραστηριότητα και τις ανακοινώσεις των επικεφαλής υποψηφίων για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιασμών θα μπορέσετε να διαβάσετε στις αναρτήσεις που θα ακολουθήσουν.

προεκλογικών συνέχεια - τυχαίο; δε νομίζω...

Προεκλογικό Νο2 (το Νο1 το έχουμε αναρτήσει νωρίτερα)
ή δρυός πεσούσης και τα γνωστά…

Θέλω να πω το έργο μου! Θέλω να πω το έργο μου! (τι έργο είναι αυτό που λέγεται και δεν φαίνεται, πρώτη φορά βλέπω..)
Άλλοι πάλι μου λένε ότι εκτός των «έργων» η φετινή προεκλογική περίοδος στερείται και .. οραμάτων! Κι η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε τα οράματα του παρελθόντος… Προφανώς δεν μπορούμε να τα θρέψουμε πιά….


Προεκλογικό Νο3 ή «όλοι φίλοι»
Ζήτω οι -ήσυχες φέτος- εκλογές! (ωριμότητα να το πείς; βαριεστιμάρα-!- να το πείς; όπως κι αν το δεις και πείς, φέτος δεν είχαμε αντιπαραθέσεις. Ούτε έντονες ούτε χλιαρές.
Ένα πράγμα «όλοι φίλοι» που επαναλαμβάνει (μα όλην την ώρα πια!) και η κόρη μου όπως δηλαδή έχει ακούσει στο σχολείο. Όλοι φίλοι…. Βέβαια υπάρχει κι αυτό που λέει «φίλοι – φίλοι το σταφύλι….» και τελειώνει σε καριοφίλι, αλλά ελπίζουμε ότι θα το αποφύγουμε..
Η συνέχεια, απ ότι καταλαβαίνω, αναμένεται να δοθεί στην βουλή, συγνώμη, λάθος ρεπορτάζ! στο δημοτικό συμβούλιο ήθελα να πω…)


Προεκλογικό Νο4 ή φίλοι στις .. φάπες! (και στις αρπαχτές..)

Φίλη, (στο πλαίσιο του «όλοι φίλοι» κι αυτό..!) μου έλεγε πρόσφατα τις περιπέτειές της ,αρκετά χρόνια πριν, στην προσπάθεια της να μοιράσει εκλογικό "υλικό" ψηφοδέλτια, αφισούλες και προγράμματα δηλαδή για τον πατέρα φίλου της που κατέβαινε υποψήφιος στο Υπόλοιπο (άκου υπόλοιπο! μου θυμίζει κάτι απο υπόλειμμα!) Αττικής. Και το χειρότερο, όπως μου έλεγε, ότι, «εγώ αυτόν τον άνθρωπο (σ.σ. το υποψήφιο) δεν τον ήξερα. δεν τον είχα ούτε ακουστά!». Μια μέρα λέει ένας φίλος στην παρέα «ο πατέρας μου κατεβαίνει υποψήφιος, θέ(λε)τε να πάμε να του μοιράσουμε ψηφοδέλτια; Νεαρή κι εγώ τότε δεν το πολυσκέφτηκα, ούτε για λεφτά -φυσικά- συζητήσαμε, πού τέτοια λόγια εκείνη την εποχή, είχαμε την εντύπωση ότι βοηθώντας τον υποψήφιο, μπορεί να μας βοήθαγε κι εκείνος άμα έβγαινε, οπότε το κάναμε με μια δώσει σκοπιμότητας..
Αλλά που.. ο υποψήφιος τελικά δε βγήκε (σιγά μη έβγαινε..) αλλά αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ, έλεγε η φίλη, είναι το τι άκουσα στην προσπάθεια να «μοιράσω τα χαρτιά». Άλλοι μας βρίζανε, άλλοι μας κλείνανε τις πόρτες, άλλοι μας πέταγαν χαρτιά άλλων υποψηφίων λέγοντάς μας «πάρτε τα κι αυτά» και μιλάμε για γειτονιές και περιοχές φτωχές… μην το συζητάς η εμπειρία μου ήταν πικρή.., αλλά είπαμε τότε ήμουν μικρή… Ευτυχώς που πέρασαν γενιές και γενιές από τότε (σ.σ. και πολιτικές, από την εποχή των «αυριανιστών, περάσαμε στην εποχή των «εκσυγχρονιστών» και ακολούθως στην εποχή των ..Αμερικανιστών!) και εξελίχθηκαν τα πράγματα και πλέον είμαι στέλεχος σε εταιρία μάρκετινγκ και μας καλούνε να διαμορφώνουμε και να προβάλλουμε (όχι στο ποδαράτο) το προφίλ και τα χαρακτηριστικά των υποψηφίων. Αλλά εκείνη την εμπειρία δεν θα την ξεχάσω ποτέ…


εκλογικό Νο5 ή τυχαίο; δεν νομίζω....
106 οι "μίνιμουμ" υποψήφιοι για κάθε συνδυασμό (σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Καλλικράτη)  4 οι δημοσιογράφοι (και το βοηθητικό προσωπικό!) του Ρ/Σ Σαντορίνη 106.4
Άρα (που λέει κι η διαφήμιση) 106 και 4. 106 απο την μια πλευρά και οι 4 απο την άλλη.

Τυχαίο; Δε νομίζω ....!

Τρίτη, Νοεμβρίου 02, 2010

Tae-Kwon-Do - αγώνες - διακρίσεις

Το τμήμα Tae-Kwon-Do του Γυμναστηρίου Μάινα και η καθηγήτριά τους κ. Τσουκνίδου μας ενημέρωσαν οτι στις 30-31 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το 15ο Ανοιχτό Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Tae-Kwon-Do στην Χαλκίδα στο Κλειστό γυμναστήριο "Τάσος Καμπούρης"  με την συμμετοχή 650 αθλητών. Ο Πανιώνιος Αθλητικός Σύλλογος συμμετείχε με 6 αθλητές και η συγκομιδή των μεταλλίων ήταν 3 χρυσά κι ένα χάλκινο μετάλλιο. Οι αθλητές που διακρίθηκαν είναι οι: Καραμολέγκος Γιώργος - χρυσό, Κώστογλου Μιχάλης - χρυσό, Δρόσου Ζωή - χρυσό, Βαγγέλης Κώστογλου - χάλκινο. Στους αγώνες συμμετείχαν με πολύ καλή παρουσία η Κούλα Κατσίπη και ο Γιώργος Ζωχιός.

άλλαξέ τα όλα (άμα μπορείς..!)

Προεκλογικό Νο 1

(στα σοβαρά)
Ο κόσμος δεν το έχει εκφράσει ακόμη, απ’ότι τουλάχιστο παρακολουθώ, σε κανέναν από τους υποψήφιους των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου (τόσο σε ότι αφορά τους υποψήφιους για τους Δήμους όσο και για τις Περιφέρειες) το σύνθημα του «άλλαξέ τα όλα» όπως ακουγόταν επιτακτικά από ένα πολύ μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος πριν από τις τελευταίες εθνικές εκλογές.

(με χιούμορ τώρα)
Τι να φταίει άραγε;;
Α) Μήπως είδαν τον τρόπο που «πήρε το μήνυμα» και άλλαξε (τα πάντα όλα) ο Πρωθυπουργός και δεν θέλουν άλλο;
Β) Μήπως ο κόσμος έχει χάσει την φαντασία του;
Γ) Μήπως ο κόσμος δεν θέλει να αλλάξει τίποτε στον τρόπο που διαχειρίζονταν χρήματα και καταστάσεις οι δημοτικοί «άρχοντες»;
Δ) Μήπως ο κόσμος δεν έχει συνέλθει ακόμη από τις αλλαγές του Καλλικράτη (σ.σ. «εγώ σε ποια καρέκλα θα κάτσω;»)
Ε) Μήπως δεν ήρθε η ώρα του συνθήματος να ακουστεί;
ΣΤ) Μήπως η αρχή (πρέπει να) γίνει από την Σαντορίνη; (πάλι σε κατάσταση - επανάσταση βρισκόμαστε..!)

(στα σοβαρά πάλι)
Θεώρηση και σκέψη πολλών πάντως είναι ότι πολλά πρέπει να αλλάξουν στην διαχείριση της Αυτοδιοίκησης. Και ευθύνη γι’ αυτό έχουν αυτοί που θα εκλεγούν και θα κληθούν να διαχειριστούν την καθημερινότητά μας. Ώστε η εμπειρία της αυτοδιοίκησης να είναι για τους συμμετέχοντες μια χαρούμενη και αποτελεσματική διαδικασία, ώστε να αισθανθεί ο κόσμος που κυβερνιέται καλύτερα, ότι ακούγεται η φωνή και οι ανάγκες του, κι ότι τα χρήματά του διαχειρίζονται σωστά και με σύνεση και δεν σπαταλιούνται -χαριστικά σε πολλές περιπτώσεις- σε λίγους.

Οπότε, πιθανότατα να μην απέχουμε πολύ από την ημέρα που το σύνθημα «άλλαξέ τα όλα» θα ακουστεί επιτακτικά από τους πολίτες και προς τις νέες δημοτικές αρχές.

δεν έγινε η παρέλαση στο Καμάρι

Μας χωρίζουν πλέον αρκετές μέρες από το γεγονός, πλήν όμως η είδηση καλό θα είναι να αναφερθεί, μιας και το περιστατικό ήταν πρωτοφανές για τα μέχρι σήμερα δεδομένα της Σαντορίνης.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συλλέξαμε από εμπλεκομένους στην «υπόθεση», δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου του Καμαρίου ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου εξ αιτίας του κινδύνου πρόκλησης επεισοδίων από γονείς μαθητών που διαφώνησαν με την επιλογή την ελληνική σημαία να κρατήσει μαθητής Αλβανικής υπηκοότητας. Και, αναφέραμε την λέξη "επιλογή" μιας και η εν λόγο απόφαση ελήφθει ύστερα απο κλήρωση που έγινε μεταξύ των -τεσάρων στην προκειμένη περίπτωση- αριστούχων μαθητών, όπως προβλέπει η νομοθεσία. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν απο πλευράς του Σχολείου, "ως εκπαιδευτικοί, είμασταν υποχερωμένοι να τηρήσουμε την τυπική διαδικασία".
Την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Σχολείου Καμαρίου, πραγματοποιήθηκε κανονικά η δοξολογία και η κατάθεση στεφάνου ενω δεν πραγματοποιήθηκε η παρέλαση.
Υπο τον φόβο καταστάσεων αλλά και συνθημάτων που θα ήταν πρωτόγνωρα για την περιοχή, κι ενω ήταν γνωστό οτι στον χώρο των εκδηλώσεων θα συγκεντρώνονταν διαμαρτυρόμενοι γονείς, οι οποίοι και τελικά συγκεντρώθηκαν, κλήθηκε η αστυνομία που έκανε έντονη την παρουσία της, ενω η παρέλαση ακυρώθηκε.
Σύμφωνα πάντως με τα όσα μας είπαν γονείς που βρέθηκαν με ειρηνικές διαθέσεις στον χώρο της γιορτής, τα φαινόμενα των αντιδράσεων μας εκθέτουν και καλό θα ήταν να μην δοθεί συνέχεια που θα μπορούσε να οξύνει τα πνεύματα, να εκθέσει το σχολείο και να διαταράξει τις σχέσεις μεταξύ των μαθητών.
Σε κάθε περίπτωση πάντως καλό είναι να θυμόμαστε στην ιστορία του μικρού (τότε, σήμερα είναι πλέον 25 χρονών και σπουδάζει στο MIT) Οδυσσέα Τσενάι ο οποίος ήταν ο πρώτος Αλβανός μαθητής που είχε αριστεύσει και κλήθηκε να σηκώσει την ελληνική σημαία και οποίος τότε, 10 χρόνια πρίν, είχε βρεθεί στο"μάτι του κυκλώνα" προκαλώντας δεκάδες δημόσιες συζητήσεις σχετικά με το διακίωμά του ή οχι να κρατήσει το εθνικό σύμβολο. Η ιστορία αυτή "ξεθωριασμένα" πιά υπάρχει στην μνήμη των περισσότέρων ελλήνων, πλήν όμως κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το έντονο και άσχημο κλίμα που είχε δημιουργηθεί και διατηρήθηκε για καιρό.
Ελπίζουμε το γεγονός της Σαντορίνης αν οχι να ξεχαστεί, πολύ γρήγορα να ξεπεραστεί, με δεδομένο οτι η κοινωνία είναι μικρή (αν και συνήθως στα χωριά και σε μικρές κοινότητες εμφανίζονται τέτοια φαινόμενα)  και σε κάθε άλλο επίπεδο τόσο οι γονείς όσο και οι μαθητές συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους.

ή ενδιαμεσες ή εκλογές

Πως το φοβάμαι… αχ πως το φοβάμαι….
ή παγκοσμιοποίηση και στις εκλογές
ή σκέφτομαι τι σκέφτηκε Νο2 ...

Μη και (του ξεφύγει και) πεί σε κάποια αποστροφή του λόγου του ο έλληνας πρωθυπουργός κ. G.A.P. ότι,

Εν μέσω γενικευμένης δυσαρέσκειας για την οικονομική κατάσταση, θα διεξαχθούν στην Ελλάδα οι Ενδιάμεσες εκλογές (sorry! οι Αυτοδιοικητικές εκλογές) για την ανάδειξη των 435 μελών για τη Βουλή των Αντιπροσώπων (sorry! για τους Δήμους της χώρας ήθελα να πώ…) και 37 μελών της Γερουσίας (sorry! των Περιφερειών ήθελα να πώ!).

Οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό ο έλεγχος του Κογκρέσου (της ΕΝΑΕ δηλαδή…) να περάσει στα χέρια των Ρεπουμπλικάνων (των «δεξιών» ή και της …αριστεράς-!- δηλαδή…) αφού ο πρόεδρος και οι Δημοκρατικοί (οι πασόκοι ή κυβερνητικοί δηλαδή..) εμφανίζονται να χάνουν σημαντικό ποσοστό και να υπολείπονται κατά πολύ των αντιπάλων τους.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup, οι Ρεπουμπλικάνοι (οι δεξιοί δηλαδή) λαμβάνουν μεγαλύτερο ποσοστό έναντι των Δημοκρατικών (πασόκων, κεντρώων, αριστερών και λοιπών δυνάμεων..) μεταξύ των ψηφοφόρων που δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν. (καλά, είπαμε να έχουμε «διεθνές σκεπτικό», αλλά μην είμαστε κι εντελώς φαντασιόπληκτοι!)

Δύο χρόνια μετά τη θριαμβευτική εκλογή Προέδρου, εκτός από έδρες στη Γερουσία (ας πούμε Περιφέρειες..) και τη Βουλή των Αντιπροσώπων (ας πούμε τους Δήμους..) οι Δημοκρατικοί φοβόνται μη και χάσουν αρκετές Πολιτείες (ας πούμε οι πρώην Νομαρχίες..)
Εάν οι Δημοκρατικοί δεν τα πάνε καλά στις εκλογές, τότε ο Πρόεδρος θα δυσκολευτεί να εφαρμόσει την πολιτική του για να «σώσει την χώρα» (για της ΗΠΑ έχει γραφτεί το κείμενο..) και να προχωρήσει τις μεταρυθμίσεις στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, της μετανάστευσης, και του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Στις ΗΠΑ πάντως και σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος δεν έχει την δυνατότητα να «παίξει» το χαρτί των πρόωρων-έκτακτων εκλογών, «ή παίρνω δηλ. τις ενδιάμεσες ή παίρνουμε τον δρόμο για τις κάλπες..»

ο Σαρκοζύ το ξέρει; ε, δεν είναι κι ανάγκη..

Μας πήρανε χαμπάρι… -οτι δεν είμαστε και πολύ σοβαροί...-(τραγουδιστά αυτό..)
ή θα μας πάρουνε στο «ψιλό» (επίσης τραγουδιστά αυτό…)

Και δεν είχα καμιά όρεξη να γράφω σήμερα κείμενα για την «επικαιρότητα», ούτως ή άλλως η εποχή και οι μέρες επιτάσσουν την ενασχόληση με την αυτοδιοίκηση και με πιο οικεία και γνώριμα θέματα …
Γι αυτό, θα κάνω μονό ένα σχόλιο, σχετικά με τα «παγιδευμένα με εκρηκτικά δέματα» ότι, ευτυχώς (που τα εντόπισαν οι αρχές βεβαίως βεβαίως..) καθώς και ότι δεν μας πήραν και πολύ στα σοβαρά οι Γάλλοι (δημοσιογράφοι), με τον Τύπο να κάνει λόγο για μεμονωμένο περιστατικό κι όχι για «πυρήνες» μιας και δεν είναι ώρα για διπλωματικά επεισόδια ούτε για να τρέχουμε να αγοράζουμε φρεγάτες για να καλύψουμε το διπλωματικό κενό…

Η είδηση πάντως έκανε τον γύρο του κόσμου και αναφέρεται στις δικτυακές εκδόσεις των μέσων ενημέρωσης στη Γαλλία και την υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ μεταδόθηκε με έκτακτα τηλεγραφήματα από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

επίλογος…
Σκέφτομαι τι θα σκέφτηκε ο Πάγκαλος (ο «φερόμενος» ως «αποστολέας»)
"αι στο δ… που πήγανε να με μπλέξουνε τα μ…. -πρωί-πρωί-"