Παρασκευή, Οκτωβρίου 23, 2009

Χθές ένα γνωστός μου είπε ότι «σε ακούω στο ραδιόφωνο και ξέρω τι κόμμα ψηφίζεις (συγχαρητήριοι κερδίσατε! που να με διόριζε και η κυβέρνηση!)
Η φράση δεν με ξάφνιασε. από παιδί είμαι Παναθηναϊκός ενώ στην ενήλικη ζωή μου τρείς φορές έχω ψηφίσει Πασοκ και μία Συνασπισμό ενώ τις υπόλοιπες φορές ήμουν άρρωστη και δεν πήγα να ψηφίσω. Την επόμενη φορά μπορεί να ψηφίσω Νέα Δημοκρατία, ή μπορεί να ξαναψηφίσω Πασόκ, ή μπορεί και Συνασπισμό.
Δεν νομίζω πια ότι είναι τόσο φοβερό να λες τι ψηφίζεις. Ούτε ενοχλείται, ούτε «επηρεάζεται» κανένας. Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει είναι να λες στον καθέναν ότι «τον ψήφισες» για να μην τον στεναχωρήσεις με αποτέλεσμα να μη σε παίρνει κανένας στα σοβαρά. Κατά τα άλλα όχι μόνο δεν είναι κακό, αλλά είναι καλό και υγειές να εκφράζει ο κόσμος τις πολιτικές του προτιμήσεις, να καταλαβαίνεις δηλαδή τι «καλό» έχει κάνει το κάθε κόμμα και συγκεντρώνει την προτίμηση του εκλογικού σώματος.
Κατά τα άλλα, αυτά περί «προπαγάνδας» τα πιστεύουν μόνο οι σκληροί κομματικοί του κάθε χώρου όπου όλα τα παίρνουν πολύ προσωπικά βλέποντας τριγύρω τους εχθρούς και αντιπάλους. Ο καθένας ψηφίζει με βάση τα προσωπικά του δεδομένα κι όλα τα υπόλοιπα είναι για τις εντυπώσεις.

Το θέμα όμως από ένα σημείο και μετά δεν είναι τι ψηφίζεις ή ακόμη και το πώς αντιπολιτεύεσαι ή κάνεις κριτική, αλλά το τι έχεις να προτείνεις. Τι θες, δηλαδή.
Τα ίδια ισχύουν και στα δικά μας, τα τοπικά, δεδομένα. Από ένα σημείο και μετά ξεπερνάς ότι σε θέλει αδιάφορο υποστηρικτή που «κάποιου» για αόριστους λόγους.
Αλλά επιλέγεις ,και το λες, αυτόν που κάτι έχει να σου πει. Να σου υποσχεθεί μια καλύτερη ζωή. Αυτόν που σου προτείνει λύσεις και δεν ανακυκλώνεται στο πως και το γιατί δεν γίνεται τούτο κι εκείνο.
Αυτόν που θα φτιάξει ειδικούς χώρους και θα λύσει το πρόβλημα φύλαξης και εκπαίδευσης των μωρών στις μαμάδες του νησιού.
Αυτόν που θα φτιάξει όμορφες παιδικές χαρές και θα περιποιηθεί τις παραλίες
Αυτόν που…. Θα μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα.

Κάποιοι μπορεί να πούν, «έχουμε δημοτικό παιδικό σταθμό» «έχουμε παιδικές χαρές»..
Έχουμε;…..


Αυτά σκέφτονται οι άνθρωποι στα γραφεία…

Το εντιτόριαλ του Φώτη Γεωργελέ στην Athens Voice
με «προκάλεσε» να γράψω το παραπάνω σχόλιο, διαφορετικά θα πέρναγα την κουβέντα του γνωστού στο ντούκου….



Άμα καμιά φορά γράψω κάτι καλό….

ε, τι να πεί κανείς για τις σταθερές αξίες….
δυό εντιτόριαλ του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου σε μια πρόταση

Η πτώση και η άνοδος





......................................

Πέμπτη, Οκτωβρίου 22, 2009

Θα κλάψουνε ταβέρνες …

Προσπάθεια να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα θα επιχειρήσει ο Δήμαρχος Θήρας με συνέντευξη που προανήγγειλε. Προφανώς συνειδητοποίησε ότι είναι αρκετοί όσοι τον συγκρίνουν με τον Κώστα Καραμανλή, που κι αυτός καλές προθέσεις είχε, προφίλ «καλοζωισμένου παιδιού του λαού είχε», και πολύ πιθανό να ήθελε να γραφτεί και το δικό του όνομα με χρυσά γράμματα στην ελληνική ιστορία, πλήν όμως με τις επιλογές του σε συνεργάτες και τακτικές αυτό που κατάφερε ήταν να χάσει με μεγάλη διαφορά το κόμμα του στις πρόσφατες εκλογές. Κι ύστερα, ο κύριος Κώστας ,ένεκα που εθίγει, δηλώσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί, απολαβάνοντας από κερκίδας τις μάχες που δίνουν αυτοί που θέλουν να καθίσουν στη θέση του.
Σε οτι αφορά την πρόθεσή του να τον γράψει η ιστορία, σίγουρα θα τον γράψει, αναφέροντάς τον ως τον έλληνα πρωθυπουργό που στις "έκτακτες" εκλογές του 2009 «τον έγραψε» και ο λαός …
Καλού κακού πάντως ο κύριος Καραμανλής καλά θα κάνει να κάνει το σταυρό του γιατί με τέτοιο κακό αποτέλεσμα στις εκλογές, εχει τουλάχιστο καταφέρει να μην τον λιτζάρουν, αλλά φίλοι κι εχθροί να συνεχίζουν να λένε οτι "ο Κώστας ήταν καλό παιδί κι είχε καλές προθέσεις και κρίμα που δεν τα κατάφερε να επανιδρύσει τη χώρα..."
αλλά κι αυτή η άτιμη εδω που τα λέμε δε θέλει να επανιδρυθεί! σου λέει μια χαρά είμαι ετσι ανεπανύδριτη...

Εδώ που τα λέμε πάντως, το στύλ Έμινεμ που χρησιμοποιούσε στις τελευταίες του ομιλίες ο πρώην πρωθυπουργός προκειμένου να εξηγήσει στο -μαλθακό κατά κοινή ομολογία- κοινό του οτι μπορούμε "να σωθούμε", δεν έπιασε. ούτε έπισε. Γιατί, εδω που τα ξαναλέμε, ο κόσμος σκέφτηκε οτι αφού ξέρει να λύσει τα προβλήματα γιατί δεν τα λύνει και νάνει εκλογές; αυτό πάλι, ενας θεός το ξέρει...

Πέρα από την πολιτική σύγκριση με τον Κώστα Καραμανλή, ο δήμαρχος Θήρας το τελευταίο διάστημα (λες και το εχει βάλει στόχο να μοιάσει στον κύριο Κώστα!) εχει αποκτήσει και την προεκλογική κινησιολογία του πρώην πρωθυπουργού, αυτή που παρέπεμπε στυλ του Αμερικανού ράπερ Έμινεμ.
Πολλώ δε μάλλον στα δημοτικά συμβούλια όπου ο δήμαρχος χάνει την ψυχραιμία του και μας βάζει τις φωνές!

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος φέρεται ενοχλημένος από τα όσα λέγονται και γράφονται τελευταία (γι αυτό άλλωστε θα δώσει και συνεντευξη) σχετικά με το έργο του και τις πρωτοβουλίες του οι οποίες λέει δεν προβάλλονται και δε τις γνωρίζει ο κόσμος, ο οποίος προφανώς ζει σε άλλο κόσμο ή στον κόσμο του και δεν βλέπει τις οργιαστικές αλλαγές και βελτιώσεις στο νησί.

Σύμφωνα δε με άλλες πληροφορίες ορισμένα πρόσφατα δημοσιεύματα έχουν κόψει την όρεξη του δημάρχου για μεσημερινό, αργότερα όμως το ξεπερνάει και αναπληρώνει το χαμένο γευμα με το επόμενο. .

Τετάρτη, Οκτωβρίου 21, 2009

Νωρίτερα, ο έτερος τοπικός βουλευτής των Κυκλάδων και μοναδικός της ΝΔ στο Νομό Γιάννης Βρούτσης σχολίασε για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ότι έχουνε Πολλά « ΘΑ » χωρίς « ΠΩΣ ».
(εδώ που τα λέμε είναι να μην έχει όραμα….έτσι και έχεις … φαντάζεσαι…..)

Υπό τον τίτλο
«η νησιωτικότητα στα αζήτητα και ο Τουρισμός χάθηκε»

Ο κ. Βρούτσης μας λεει ότι,

Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε καθ όλη τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, μιας διαδικασίας ιδιαίτερα σοβαρής, κατά την οποία η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να καταθέσει ενώπιον του Εθνικού Κοινοβουλίου και ενώπιον του λαού αναλυτικά το πρόγραμμά της για την διακυβέρνηση της χώρας, ότι δεν διαθέτει συγκεκριμένο σχέδιο.

Η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού και όλων των αρμόδιων Υπουργών κινήθηκαν μέσα σε ένα πλαίσιο ίδιο με αυτό των προεκλογικών εξαγγελιών δηλαδή με αοριστίες, ασάφειες και γενικές αρχές .

Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει σε προθέσεις και ευχές για αξιοκρατία, μείωση του ελλείμματος, μείωση του δημόσιου χρέους ,φορολογική δικαιοσύνη και ανάπτυξη.

Πως όμως να υπάρξει συμφωνία όταν για όλα τα προηγούμενα δεν υπήρχαν προτάσεις που να εξειδικεύουν και να αναδεικνύουν εκτός το «ΘΑ » και το «ΠΩΣ».

Δείγμα πολιτικής αναξιοπιστίας αποτελεί επίσης η στροφή 180 μοιρών της Κυβέρνησης, που ενώ γνώριζε την οικονομική κατάσταση της χώρας, όπως τουλάχιστον δήλωνε προεκλογικά, δίνοντας ελπίδες αμέσως μετά τις εκλογές διαρρηγνύει τα ιμάτιά της για την οικονομική κατάσταση, δεν αναγνωρίζει την παγκόσμια οικονομική κρίση και ρίχνει όλα τα βάρη στη Ν.Δ. ζητώντας θυσίες από τον ελληνικό λαό.

Η τοποθέτηση του Υπ. Οικονομικών ήταν ιδιαιτέρως αποκαλυπτική, όταν αντίθετα με αυτό που εξέφραζε ο ίδιος και το κόμμα του προεκλογικά, περί πράσινης ανάπτυξης σε πρόγραμμα 100 ημερών, δήλωσε ενώπιον του εθνικού κοινοβουλίου ότι προχωρούμε σε δανεισμό. Δείγμα της προχειρότητάς τους αποτελεί επίσης, ότι το πρώτο φορολογικό Νομοσχέδιο θα έρθει στη βουλή στις αρχές του 2010.

Ακόμα χειρότερο είναι το πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ζητήματα ύψιστης εθνικής σημασίας όπως η κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, η αφαίρεση του όρου Εθνικής από το Υπουργείο Παιδείας και η κατάργηση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με την απόρριψη του όρου Αιγαίου.

Αλλά ακόμα και το γενικόλογο κείμενο ευχών του Υπ. Εσωτερικών για το αύριο της δημόσιας διοίκησης που δεν αναγνώρισε ούτε ένα θετικό στοιχείο από την κυβέρνηση της Ν.Δ. μόνο με μια λέξη μπορεί να περιγραφεί ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ.

Η αναγγελία ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει τον Καποδίστρια 2 και την αιρετή περιφέρεια μέσα στο 2010, χωρίς όμως να προσδιορίζει το πώς θα εξευρεθούν οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι που είναι απαραίτητοι και είχαν προσδιοριστεί με σαφήνεια από την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ προς την Κυβέρνηση της Ν.Δ., όταν επιχείρησε να προχωρήσει στο εγχείρημα αυτό, αποτελεί ακόμα ένα επικοινωνιακό τρικ του ΠΑΣΟΚ. Είναι άλλωστε γνωστή η ικανότητά του να δημιουργεί θεσμούς και μετά να τους εγκαταλείπει στην τύχη τους , απαξιώνοντάς τους για λόγους εντυπωσιασμού. Το ίδιο έκανε και με τον Καποδίστρια 1, το ίδιο έκανε και με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Το πλέον παράδοξο αλλά αναμενόμενο είναι ότι η Κυβέρνηση που ως Αξιωματική Αντιπολίτευση χθες δεν συμμετείχε και δεν ψήφισε την αναθεώρηση του άρθρου 101 του συντάγματος, σε ολόκληρες τις προγραμματικές της δηλώσεις , δεν εξειδίκευσε και δεν ανέδειξε ως όφειλε ειδικές στοχευμένες πολιτικές και ειδικές δράσεις για τη νησιωτική Ελλάδα. Το χειρότερο μάλιστα είναι ότι δεν υπήρξε καμία δέσμευση για τη συνέχιση όλου αυτού του μεγάλου έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Κυκλάδες και τα νησιά μας . Η μόνη αναφορά που έγινε από τον Πρωθυπουργό σε επίπεδο προθέσεων είναι για το Μεταφορικό Ισοδύναμο, που και εδώ δεν προσδιορίστηκε ούτε ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησης ούτε και το πώς θα καλυφθούν οι απαιτούμενοι πόροι.

Και ο τουρισμός βασικός αναπτυξιακός πυλώνας για τις Κυκλάδες και την Ελλάδα, που συνολικά ως κλάδος αποτελεί το 18% του ΑΕΠ και απασχολεί 800.000 εργαζόμενους , όχι μόνο χάθηκε τελείως από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, αλλά και καταργήθηκε ως αυτόνομο υπουργείο.




...............................
Το περιεχόμενο της ομιλίας του κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου μας έστειλε ο βουλευτής Κυκλάδων του Πασοκ Παναγιώτης Ρήγας.

Το σχεδιασμό και την εφαρμογή ουσιαστικών νησιωτικών πολιτικών ανέδειξε ως προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Παναγιώτης Ρήγας στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την διάρκεια της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης.

Υπό τον τίτλο,
«Νησιωτικές πολιτικές με ουσιαστικό περιεχόμενο»

Ο κ. Ρήγας ανέφερε ότι,

«Οφείλουμε να αλλάξουμε όλες τις δημόσιες πολιτικές στο νησιώτικο χώρο, να τις αναβαθμίσουμε και να τις εξειδικεύουμε σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες των νησιών» ενώ σημείωσε ότι « οι νησιώτες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και προσιτού κόστους σε όλους τους τομείς, στην υγεία, στις συγκοινωνίες, στην εκπαίδευση, στην διοίκηση, παντού».

Στην συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Ρήγας επεσήμανε την ανάγκη «αναγέννησης» του Εθνικού Συστήματος Υγείας ειδικά στο νησιώτικο χώρο.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων στελέχωσης και εξοπλισμού των μονάδων υγείας, στο κατεπείγον της επίλυσης του προβλήματος των εφημεριών του ιατρικού προσωπικού και των υπερωριών των υπολοίπων εργαζομένων και έδωσε έμφαση στην πολιτική κινήτρων που πρέπει να υιοθετηθεί για την προσέλκυση και παραμονή γιατρών στις νησιωτικές μονάδες υγείας.

Τέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη της εκ θεμελίων «οικοδόμησης» ενός νέου, αξιόπιστου και ασφαλούς συστήματος διακομιδών στη θέση του διαλυμένου ΕΚΑΒ.

Σημαντικό μέρος της ομιλίας του κ. Ρήγα επικεντρώθηκε στο πρόβλημα των συγκοινωνιών και ιδιαίτερα της ακτοπλοΐας.

Για μια ακόμα φορά επεσήμανε την ανάγκη προώθησης και εφαρμογής της αρχής του «μεταφορικού ισοδύναμου» στην ακτοπλοΐα, γεγονός που θα μειώσει σημαντικά την οικονομική επιβάρυνση των μετακινήσεων τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες των νησιών.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο κ. Ρήγας στην ανάγκη της αξιοποίησης των σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών στο νησιώτικο χώρο (ευρυζωνικότητα, ηλεκτρονική διακυβέρνηση και διοίκηση κλπ.).

Ενώ επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης του αναπτυξιακού ρόλου της αυτοδιοίκησης στα πλαίσια της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης.

Τέλος αναφέρθηκε στο νέο αναπτυξιακό πρότυπο για τα νησιά και στις πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν για την στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, την ενίσχυση όλων των παραγωγικών δραστηριοτήτων και κυρίως την αναβάθμιση του νησιωτικού τουριστικού προϊόντος.

Ο κ. Ρήγας κλείνοντας την ομιλία του τόνισε ότι « οι ψευδεπίγραφες, αναποτελεσματικές και «αεριτζίδικες» πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας δίνουν τη θέση τους σε ουσιαστικές στοχευμένες νησιωτικές πολιτικές που η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμόσει. Για να επιτύχουμε σε αυτή μας την προσπάθεια θέλουμε την συνεργασία και την ενεργή συμμετοχή όλων. Όλοι μαζί μπορούμε να σχεδιάσουμε και να χτίσουμε το μέλλον που θέλουμε για τα νησιά μας».

Στο Δελτίου Τύπου με την ομιλία του που μας έστειλε ο κ. Ρήγας, αναφέρεται και στην εξής πολύ ενδιαφέρουσα παρατήρηση,

Πρέπει να επισημανθεί ότι ουδείς εκ των νησιωτών βουλευτών των Περιφερειών Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε να λάβει το λόγο επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, δείγμα της αμηχανίας αλλά και πιθανόν της ενοχής που διακατέχει τα στελέχη της Νέας δημοκρατίας για την οικτρή κατάσταση που δημιούργησαν στην οικονομία της χώρας, καθώς και για την ανυπαρξία νησιωτικών πολιτικών στα πεντέμισι χρόνια της «γαλάζιας» διακυβέρνησης.



στα όρη στ' άγρια βουνά ...

ή
μαυρη είναι η νύχτα στην .... βουλή
ή
(ακόμη καλύτερα)
να συστήσουμε μια τριμελή επιτροπή με πέντε μέλη...

Νωρίτερα ο κ. Ρήγας μας είχε ενημερώσει για την απόφαση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κινήματος και Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου να τον ορίσει Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής και της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών.

Επίσης ο κ. Ρήγας μας είχε ενημερώσει για το (φοβερό αυτό...) έργο των επιτροπών....

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής αντικείμενο της Επιτροπής Περιφερειών είναι η παρακολούθηση και ενημέρωση της Βουλής για την λειτουργία των περιφερειακών οργάνων της πολιτείας στον τομέα κυρίως του σχεδιασμού και της εφαρμογής της πολιτικής περιφερειακής ανάπτυξης. Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της και για την εκπλήρωση της αποστολής της η Επιτροπή μπορεί να καλεί στις συνεδριάσεις εκπροσώπους της Κυβέρνησης και των Περιφερειών ή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στις αρμοδιότητες της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών περιλαμβάνεται η μελέτη των προβλημάτων των περιοχών αυτών και η υποβολή προτάσεων για την βιώσιμη οικονομική τους ανάπτυξη. Ειδικότερα, η επεξεργασία και διατύπωση προτάσεων για την αντιμετώπιση των μόνιμων δυσλειτουργιών στα δίκτυα των συγκοινωνιών, της ενέργειας, της ύδρευσης και των στερεών και υγρών αποβλήτων, την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα των μικρών και οικογενειακών επιχειρήσεων, των προβλημάτων υγείας, εκπαίδευσης, του αγροτικού τομέα, της μεταποίησης και του τουρισμού.

«Οι δύο αυτές Επιτροπές θα συμβάλλουν με την ουσιαστική τους λειτουργία στην διαμόρφωση προτάσεων και μέτρων πολιτικής που θα υποβληθούν στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής και στους αρμόδιους Υπουργούς, προκειμένου να αποτελέσουν την «πρώτη ύλη» για τις νησιωτικές πολιτικές της Κυβέρνησης» δήλωσε ο κ. Ρήγας.


(μωρέ σε ποιούς τα πουλάνε αυτά θα θελα να ξερα... αλλά ένεκα η ανάγκη που πρέπει να λές ναι....-κι ύστερα να διαολοστέλνεις απο μέσα σου-)

Με αυστηρό ύφος απάντησε η Καθολική Επισκοπή της Σύρου στην πρωτοβουλία και το αίτημα που είχε καταθέσει στο Επαρχιακό Συμβούλιο Θήρας ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Γιώργος Μητροπίας σχετικά με την παραχώρηση χώρου στα Φηρά, που ανήκει στην Επισκοπή, για την ανέγερση εκπαιδευτηρίου.
«Ε, δεν μπορούμε να δίνουμε κι ότι μας ζητάνε»! η απάντηση -ελαφρώς παραφρασμένη- της Καθολικής Επισκοπής μέσω του κ. Παπαμανώλη (όχι του βουλευτή!).
Η επιστολή πάντως και από τον Έπαρχο Θήρας χαρακτηρίστηκε «αυστηρή και σκληρή».

Ολόκληρη την επιστολή δημοσίευσε το πόρταλ http://www.neasantorinis.gr/










Κρίμα.. ένα ακόμη φιλόδοξο πλάνο για την κατασκευή ενός σύγχρονου εκπαιδευτηρίου έπεσε στο κενό…






..................................
Να πληρώνουμε ή να μην πληρώνουμε;;
ιδού το ερώτημα που συνεχίζει να απασχολεί την τοπική κοινωνία, σχετικά με την δωρεάν ή μη χρήση του Κλειστού Γυμναστηρίου Σαντορίνης απο αθλητικούς συλλόγους, ομάδες, αλλά και πολίτες.
Η διάσταση απόψεων έχει εξελιχθεί σε δημόσια αντιπαράθεση με τις δύο πλευρές να αντιπαραβάλλουν τα επιχειρήματά τους.

(που να το ήξεραν άραγε εκείνοι που χρόνια πρίν φώναζαν για την αποπεράτωσή του, οτι στην συνέχεια θα φώναζαν για τους… όρους χρήσης του!... "Το’ χαμε προβλέψει" θα πουν κάποιοι, πλήν όμως η εποχή δεν «σηκώνει» προφήτες αλλά όσους παίρνουν αποφάσεις αναλαμβάνοντας το κόστος....)


Το θέμα προέκυψε ύστερα από την απόφαση του ΔΣ του Δημοτικού Γυμναστηρίου να επιβάλει αντίτιμο χρήσης στον χώρο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στον Δήμο έχουν γίνει συζητήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο να επιβληθούν τέλη χρήσης στα γήπεδα του νησιού προκειμένου να εξασφαλιστεί μέρος των εξόδων της συντήρησής τους .

Όμως, όπως αναφέραμε, οι απόψεις διίστανται σχετικά με την πληρωμή ή μη αντιτίμου για την χρήση του γηπέδου.

Να δούμε ποιοι «παίζουν» σε κάθε πλευρά.
Την ανταποδοτικότητα του αντιτίμου για την χρήση του γηπέδου υπερασπίστηκε (εκ των πραγμάτων) ο πρόεδρος του ΔΣ του Δημοτικού γυμναστηρίου κ. Μανόλης Ορφανός
ο οποίος σε δημόσιες τοποθετήσεις του αναφέρθηκε το μοντέλο λειτουργίας
δημοτικών γυμναστηρίων άλλων περιοχών όπου τόσο τοπικοί σύλλογοι όσο και ιδιώτες δημότες ή ετεροδημότες, καλούνται να πληρώσουν για τις υπηρεσίες που απολαμβάνουν.

Την απόφαση του ΔΣ του Κλειστού Γυμναστηρίου στηρίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας Γιάννης Φουστέρης, Γιώργος Ρούσσος και Μιχάλης Λυγνός.
Ενώ, η πρόσφατη απόφαση του ΔΣ πάρθηκε κατά πλειοψηφία με τις ψήφους των Ευστάθιου Αμπαζόγλου, Ιωάννας Ιωακειμίδη και της Προέδρου του ΤΔ. της Έξω Γωνιάς. Από την συνεδρίαση απουσίαζαν ο αντιδήμαρχος Αντώνης Καντζέλης και ο δημοτικός σύμβουλος Μανόλης Δακορώνιας.

Κατά της απόφασης έχουν ταχθεί οι δημοτικοί σύμβουλοι Αντώνης Σιγάλας και Γιάννης Αργυρός που υποστηρίζουν ότι ο δήμος θα έπρεπε να επιχορηγεί την λειτουργία του Γυμναστηρίου και να μην ζητά χρήματα από ομάδες και ιδιώτες, κάνοντας λόγο για «νέο δημοτικό χαράτσι» ενώ υποσχέθηκαν επίσης ότι θα προκαλέσουν τη συζήτηση του θέματος στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.
Στην ίδια γραμμή και ο κ. Λιγνός, πρόεδρος της νεολαίας Πασοκ της Σαντορίνης που επίσης υπερασπίστηκε τον δημόσιο - δωρεάν χαρακτήρα του γυμναστηρίου.

Κατά της απόφασης έχει ταχθεί και ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Θήρας Νίκος Ζώρζος.

Στην …. «σέντρα» για μια ακόμη φορά οι δημοσιογράφοι που κυνηγούν την… μπάλα(!) ,δηλαδή, αναζητούν την είδηση (ε, όχι και την αλήθεια!) στις δύο πλευρές του γηπέδου...


Σχετικά με το πώς λειτουργούν άλλα δημοτικά γυμναστήρια, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι οι ιδιώτες αθλούμενοι πληρώνουν προκειμένου να συμμετάσχουν στα προγράμματα που τρέχει κάθε γυμναστήριο ή κολυμβητήριο. πχ προγράμματα μπάσκετ και βόλεϊ για παιδιά, ενόργανη γυμναστική, σουηδική γυμναστική για παιδιά και ενήλικες, άρση βαρών, μπαλέτο κλπ.

«Εννοείται ότι υπάρχει συμμετοχή» μας απάντησαν απορημένοι όσοι υπεύθυνοι ρωτήσαμε. Ενδεικτικά και σε μέσο όρο στα περισσότερα δημοτικά στάδια οι τιμές κυμαίνονται στα 40 και 50 ευρώ για δημότες και ετεροδημότες αντίστοιχα, για την συμμετοχή σε άθλημα 2 φορές την εβδομάδα από 1 ώρα.



Λογικό το ενοίκιο (γιατί ακούμε τρελά πράγματα τελευταία) για το αναψυκτήριο του Κλειστού Γυμναστηρίου, εκτιμήθηκε στα 250 ευρώ το μήνα. Για τους όρους και την ημερομηνία του διαγωνισμού όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον Δήμο.

Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2009

Ο Σύλλογος κρητών Θήρας σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα "γιατροί του Αιγαίου" του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και με την στήριξη του Δήμου Θήρας, της Κοινότητας Οίας, του ΚΥ Θήρας και του Συλλόγου Στήριξης του ΚΥ Θήρας, θα φιλοξενήσει στην Σαντορίνη 30 γιατρούς 11 ειδικοτήτων απο την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου εως και το Σάββατο 24 Οκτωβρίου προκειμένου να εξετάστούν δωρεάν όσοι ενδιαφέρονται.
Οι ειδικότητες των γιατρών που θα έρθουν είναι : ουρολόγος, παθολόγος, διαβητολόγος, νευρολόγος , χειρουργός, δερματολόγος, ψυχίατρος, οφθαλμίατρος, πνευμονολόγος, θωρακοχειρουργός.
όσοι επιθυμούν να κελίσουν ραντεβού στο 6937 104393







.............................

(να αλλάξουμε, να αλλάξουμε, αλλά τι να αλλάξουμε;!)
Ένα είναι βέβαιο, ότι η ΝΔ, ως κόμμα, ήδη έχει μπει στην δύνη της αναζήτησης του νέου πολιτικού στίγματός της… το πώς θα βγει είναι το θέμα, η συζήτηση πάντως, κι «ευτυχώς» για την ΝΔ «κρατιέται» σε ανεκτά επίπεδα χωρίς να «ξεχειλώνει» σε
βαθιά ψυχανάλυση. μέχρι στιγμής….


Δελτίου Τύπου σχετικά με την πρωτοβουλία του να συνυπογράψει μαζί με άλλους 9 βουλευτές της ΝΔ υπόμνημα για την προοπτική της παράταξης της ΝΔ
μας έστειλε ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του,

Αντικρίζοντας το σήμερα και σχεδιάζοντας το αύριο, είναι προφανές πως το ζητούμενο είναι η τολμηρή ανανέωση σε νοοτροπίες, ιδέες και πρόσωπα. Και εδώ δεν χωρούν συμβιβασμοί.

Επιβάλλεται να διαμορφωθούν νοοτροπίες που μας απεγκλωβίζουν από τον κομματικό μικρόκοσμο και ανοίγουν διαύλους επικοινωνίας με τους πολίτες. Οι ιδέες της παράταξης πρέπει να είναι σύγχρονες, προσαρμοσμένες στις προκλήσεις της εποχής και ταυτόχρονα πρέπει να είναι θελκτικές όχι μόνο στον πολιτικό μας χώρο, αλλά πολύ ευρύτερα. Ταυτόχρονα υπάρχουν νέοι άνθρωποι, που πρέπει να αξιοποιηθούν, πείθοντας ότι μέσω αυτών απευθυνόμαστε σε τμήματα της κοινωνίας από τα οποία έχουμε αποκοπεί.

Ένα είναι βέβαιο: Το πρόβλημα της ΝΔ δεν είναι ιδεολογικό. O φιλελευθερισμός με το κοινωνικό πρόσωπο, που υιοθέτησε ο ιδρυτής της, έχει δικαιωθεί παγκόσμια. Εκείνο που προέχει είναι οι ιδέες αυτές να προσαρμοσθούν στις χειροπιαστές προκλήσεις της σημερινής πραγματικότητας. Οι ιδέες μας πρέπει να είναι πρακτικές και εφαρμόσιμες. Πρέπει να αφορούν προβλήματα των πολιτών. Πρέπει να διευρύνουν και όχι να περιχαρακώνουν την επιρροή μας. Ζωτικό είναι επίσης η παράταξη να ξεφύγει από το συνολικό αρνητικό φαινόμενο, όπου τα κόμματα συνομιλούν μόνο με τον εαυτό τους, στη δική τους ξύλινη γλώσσα. Το άνοιγμα στη κοινωνία απαιτεί νέο πολιτικό λόγο, νέες θέσεις, άλλες συμπεριφορές. Ζητούμενο είναι λοιπόν μια ισχυρή και αξιόπιστη γέφυρα με την κοινωνία, στη θέση της συνομιλίας με τον κομματικό μας εαυτό. Το άνοιγμα μας προς την κοινωνία πρέπει να είναι τολμηρό και αξιόπιστο. Και δεν θα το πετύχουμε, αν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι.

Πρέπει λοιπόν να αλλάξουμε πολλά στο κόμμα μας. Τούτο αποτελεί την προϋπόθεση για μια νέα αξιόπιστη και νικηφόρα πορεία. Άρα ο όποιος πρόεδρος εκλεγεί, οφείλει να υλοποιήσει τις αλλαγές αυτές. Δεν έχουμε κανένα περιθώριο για την πολυτέλεια της στασιμότητας και των ισορροπιών. Το παρόν και το μέλλον της παράταξης μας προκαλεί προς μια κατεύθυνση: Να αλλάξουμε!
..........................
Σήμερα, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί φέτος στα Φηρά ο ετήσιος έρανος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και συγκεκριμένα του παραρτήματος Θήρας.
Στην ανακοίνωσή του το παράρτημα σημειώνει οτι, γνωρίζοντας το υψηλό κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο του ΕΕΣ, παρακαλούμε να συμβάλετε στην επιτυχία του και με την δική σας συμμετοχή όπως πάντοτε.



...............................


Συμπληρωματική ενημέρωση για την πρόσφατη ετήσια Συνάντηση των μελών και φίλων του Κέντρου Ελληνο Ρωσικών Ιστορικών Ερευνών (Κ.Ε.Ρ.-Ι.Ε.)
μας έστειλε ο κ. Μανώλης Λιγνός Έφορος Δημοσίων Σχέσεων του Κ.Ε.-Ρ.Ι.Ε

Στο Ρωσικό Επιστημονικό και Πολιτιστικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε, στις 9 Οκτωβρίου, η επίσημη ετήσια συνάντηση των Μελών και των Φίλων του Κέντρου Ελληνο-Ρωσικών Ιστορικών Ερευνών.

Στην αρχή έγινε Εκδήλωση τιμής στη Μνήμη του εκλιπόντος Πρόεδρου Αντώνη Κονταράτου, κατά την οποία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, έγιναν αναφορές του Προέδρου Καθ. κ. Νίκ. Βερνίκου και του Έφόρου Δημοσίων Σχέσεων κ. Εμμ. Λιγνού, στην προσωπικότητα, στην πολυσχιδή δράση και στο συγγραφικό έργο του εκλιπόντα.

Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό με πρόταση ανοιχτής συνεργασίας με το Κ.Ε.Ρ.Ι.Ε. ο Σύμβουλος της Ρωσικής πρεσβείας και Διευθυντής του ΡΕΠΚ κ. Αλεξάντερ Χομένκο.

Ακολούθησαν: Ενημέρωση από το Γενικό Γραμματέα Δρα Παν. Στάμου για θέματα και προοπτικές του Κ.Ε.-Ρ.Ι.Ε. με ιδιαίτερη μνεία στα κοινά Ελληνο - Ρωσικά Επιστημονικά Προγράμματα Κ.Ε.-Ρ.Ι.Ε. - Ρ.Α.Ε.Ι. (Ρωσικό Ανθρωπιστικό Επιστημονικό Κέντρο) στις προγραμματιζόμενες εκδόσεις, στην επιτόπια έρευνα, εντοπισμού ρωσικών και ουκρανικών εκκλησιαστικών κειμηλίων στη Σαντορίνη, στην Ημερίδα σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, στις 21 Νοεμβρίου, στη Λιβαδειά, με θέμα: « Προσεγγίσεις Ελληνο-Ρωσικής Εκκλησιαστικής Ιστορίας. Πατρολογία», στην οργάνωση μερίδας την Άνοιξη, στη Ζάκυνθο με θέμα : «Ρωσικό υλικό για τη δημιουργία προσκυνηματικών διαδρομών στην Ελλάδα», σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου και τη συμμετοχή Ρώσων ειδικών επιστημόνων.

Παρουσίαση από τον Καθηγητή κ. Εμμ. Μαρμαρά σχεδίου πρότασης για τον Τιμητικό Τόμο στη μνήμη Καθηγητή Αντώνη Κονταράτου.

Ενημέρωση από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Σαγματά Αρχιμ. π. Νεκτάριο Αντωνόπουλο για ελληνο-ουκρανικές δραστηριότητες και ιδιαίτερα για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας στην Ουκρανία, τη φοίτηση Ουκρανών σε ελληνικά πανεπιστήμια κ.α.

Στη δεξίωση, που ακολούθησε στο κυλικείο του Ρωσικού Πολιτιστικού Κέντρου, προσφέρθηκαν ρώσικα εδέσματα και σαντορινιό κρασί (ασύρτικο, προσφορά της SantoWines) και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία ν ανταλλάξουν απόψεις στα πλαίσια της μακρόχρονης ελληνορωσικής φιλίας και συνεργασίας.









Επίσης, ο κ. Λιγνός μας ενημερώνει και για την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Μουζάκη με θέμα "Βυζαντινοί - Μεταβυζαντινοί Μύλοι στην ιστορία" που διοργανώνει στις 3 Νοεμβρίου το Ινστιτούτο ελληνικών Μύλων και ο φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός.











.............................................................................
Κι επειδή η ζωή (και η δουλειά!) συνεχίζεται παρά τις αναμενόμενες ανακατατάξεις στην ηγεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αναρτούμε κι εμείς σε αυτήν τη σελίδα δύο από τις πλέον πρόσφατες ανακοινώσεις που λάβαμε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σχετικά με την πορεία του προγράμματός της σε θέματα τουριστικής προβολής.

Ενημέρωση για την παρουσία της στην έκθεση CIS TRAVEL MARKET στην ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ 14 – 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009, καθώς και την προγραμματισμένη συμμετοχή της στην 7η Διεθνή Έκθεση «POLIS 2009» των Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημοσίου, Κοινωνικού Τομέα και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη από 26-29 Νοεμβρίου 2009,
μας έστειλε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Παράλληλα, μας ενημερώνει για την αξιοποίηση του προγράμματος ΕΣΠΑ στην προβολή των νησιών της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Περιφέρειας,

Ιδιαίτερα επιτυχημένη χαρακτηρίζεται η συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «CIS TRAVEL MARKET» που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας από 14 έως 16 Οκτωβρίου 2009.

Η συγκεκριμένη έκθεση είναι μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις τόσο για τη Ρωσική όσο και τη διεθνή αγορά και συγκεντρώνει σημαντικό αριθμό εκθετών, επαγγελματιών τουρισμού, επιχειρηματικών ενώσεων και επισκεπτών. Η Ρωσία αποτελεί, τα τελευταία χρόνια, τη χώρα προέλευσης μεγάλου αριθμού επισκεπτών των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ανήκει δηλαδή στις «αναδυόμενες» για τον τουρισμό μας χώρες.

Επόμενη τουριστική έκθεση που θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η World Travel Market που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στο Λονδίνο.

Συνεχίζει και λειτουργεί με επιτυχία η ιστοσελίδα της ΠΝΑ www.dreamislands.gr που στόχο έχει να ενημερώσει και να διαφημίσει στους επισκέπτες για το τουριστικό προϊόν των νησιών μας.

Θυμίζουμε επίσης ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει (όπως έπραξε και το 2008 και το 2009) τα «Πλωτά Σεμινάρια Τουρισμού» που θα πραγματοποιηθούν στις αρχές του 2010 σε ποταμούς της Ευρώπης, σε συνεργασία με τον ΠΡΟΤΟΥΡ, με το ποσό των 250.000,00ευρώ προβάλλοντας το τουριστικό προϊόν του συνόλου των νησιών μας.
Οι παραπάνω δράσεις θα καλυφθούν από πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2013 όπου έχουν δεσμευτεί 3,6 εκατομμύρια ευρώ για την τουριστική προβολή των νησιών μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παραπάνω ποσό είναι αυξημένο κατά 0,5 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με την περίοδο του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου όπου για πρώτη φορά από το 2004, η ΠΝΑ προώθησε την προβολή των νησιών μας με 3,1 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συμμετάσχει στην 7η Διεθνή Έκθεση «POLIS 2009» Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημοσίου, Κοινωνικού Τομέα και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη από 26-29 Νοεμβρίου 2009 όπου θα παρουσιαστούν οι δράσεις της. Η παραπάνω ενέργεια θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ.

Κυριακή, Οκτωβρίου 18, 2009

Ίσα βάρκα, ίσα γιαλό
ή, είμαι επαγγελματίας, είμαι επαγγελματίας, είμαι επαγγελματίας!

κι επειδή πρίν από λίγο καιρό είχα γράψει (για οπαδούς της ΝΔ) που μέσω των «αντικειμενικών» και «αξιόπιστων» προσωπικών ιστοσελίδων τους, λίγες ημέρες πρίν από τις εκλογές εκδηλώθηκαν, εκφράζοντας την προτίμησή τους σε υποψήφιους βουλευτές. και το είχα σχολιάσει μιας και μου είχε φανεί αστείο άνθρωποι που «μάχονταν» για την ανεξαρτησία των μπλόγκς(!) δέκα μέρες πριν από τις εκλογές να διαφημίζουν υποψήφιους. Εν πάσει περιπτώσει, το φαινόμενο ήταν αναμενόμενο μιας στην προκειμένη περίπτωση δεν μιλάμε για την επαγγελματική δημοσιογραφία που εχει κανόνες, αλλά ,τελικά, για ένα δικτυακό καφενείο όπου ο καθένας λέει τι γνώμη του (κι οι άλλοι ακούνε αλλά δεν τρελαίνονται κιόλας να την πάρουνε και πολύ στα σοβαρά)

Εσχάτως όμως, είδα και το ακόμη χειρότερο.
Συντάκτες «αντικειμενικών» και «αξιόπιστων» προσωπικών ιστοσελίδων -πάλι!-
δίπλα σε πανέμορφες (καλοεπεξεργασμένες δηλαδή) φωτογραφίες των νέων υπουργών (πόσο μάλλον γυναικών..!) τους έκαναν συστάσεις για τα όσα θα πρέπει να … διορθώσουν!
μάλιστα πρόκειται για πολυσέλιδα κείμενα όπου οι «σοφές» προτάσεις των συντακτών αναφέρονται λεπτομερώς.
(πράσινη ανάπτυξη...!)
Πλήν όμως βγάζει μάτι το ότι οι συντάκτες ενδιαφέρονται να … διαφημίσουν τις γνώσεις τους και να … πουλήσουν υπηρεσία στους νέους υπουργούς!


Πάντα το έλεγα. Τα μπλόγκ θα σώσουν αυτην τη χώρα
Αφού -και αν- σώσουν πρώτα τους συντάκτες τους….

Έτσι που ήρθαν τα πράγματα, τα μπλόγκ ισχυροποίησαν τον -επίσημο σαφώς!- Τύπο. Αποκατέστησαν, αν το θέλετε, την αξιοπιστία του και τον έβγαλαν από την δύσκολη θέση, χωρίς να το ξέρουν. Για να μην πώ ότι το κατάφεραν προσπαθώντας το αντίστροφο!
(σε ότι αφορά τις προσωπικές σελίδες, αν είναι δηλαδή να ανοίξουμε κουβέντα, καλό θα είναι να ξέρω από την αρχή που με πάς, διαφορετικά, άσε, πάω και μόνη μου)



...........................
Με τις προγραμματικές του δηλώσεις την Παρασκευή στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου,
ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ξεδίπλωσε το πρόγραμμα και τις προθέσεις της κυβέρνησής του.
Όπως είπε, έμφαση θα δοθεί στην πράσινη ανάπτυξη μπας και σώσουμε το περιβάλλον και δούμε καναν φυσιολάτρη τουρίστα.
"θα κάνουμε το πράσινιο πιο πράσινο" κατέληξε ο πρωθυπουργός καταχειροκροτούμενος απο τους βουλευτές του που είχαν σηκωθεί όλοι όρθιοι και ριγόντας απο την συγκίνηση χτυπούσαν παλαμάκια επι ένα τέταρτο. Κάποιοι δε, επιχείρησαν να τον ράνουν και με λουλούδια. "ήταν κι αυτά πράσινα" αρκέστηκαν να απαντήσουν μετανιωμένοι και με σκυμμένο το κεφάλι, οι βουλευτές που προέβησαν στην συγκεκριμένη κίνηση, ύστερα απο το αυστηρό βλέμμα του κ. Αθανασάκη που τους είπε οτι "θα σας κόψω τον... βήχα" συμπληρόνοντας οτι αυτά που ξέρουνε να πανε να τα κάνουνε αλλού..
Στο ξεδίπλωμα βοήθησαν και 5-6 υπουργοί που αναφέρθηκαν στο πρόγραμμά τους, ενω κάποιοι επικαλέστηκαν λόγους υγείας και προτίμησαν να παει να ξεδιπλώσει κανας άλλος και θα περάσουν ύστερα εκείνοι να επιθεωρήσουν τη δουλειά.

Ο πρώην πρωθυπουργός επίσης αναφέρθηκε στην κακή κατάσταση της οικονομίας ενω παραδέχτηκε οτι τα χαλια είναι δύσκολη δουλειά και χρειάζονται ομαδική δουλειά και πολλά χέρια... ενω οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση της οικονομίας.



Ο πρωθυπουργός, παρουσιάζοντας το συνολικό πρόγραμμα για «την έξοδο από την κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία» είπε οτι όλοι θα πρέπει να βάλουμε κανα χεράκι...
















.......................................................................



Τι θα κάνουν τώρα Φάνη και Φένια;;
ή, Φί και Φί….

που παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους έμειναν εκτός βουλής, το κόμμα τους δεν τους έχει αναθέσει να κάνουν κάτι καινούργιο, κι ετσι, εκτός από το να μείνουν άνεργες κινδυνεύουν να χάσουν το ενδιαφέρον και το όραμά τους (αυτό δε το δεύτερο που το πας..) για την πολιτική, με αποτέλεσμα (η πολιτική) να πάθει μεγάλη ζημιά χωρίς τα οράματα της Φάνης και της Φένιας.
Πέραν τούτου, τώρα που βρέθηκαν χωρίς δουλειά κινδυνεύουν να μελαγχολήσουν από την απραξία γιατί τόσα χρόνια άλλη δουλειά δεν ήξεραν από το να γυρίζουν γύρω γύρω και να μας ενημερώνουν για το όράματά τους σαν το περιπλανώμενο Μαντείο των Δελφών. (αν κι αυτό ήταν το μαντείο των αδελφών για να μην πούμε κουμπάρων…)

Σε κατ ιδίαν συναντήσεις που πραγματοποίησαν χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων στα στο σπίτι της πρώτης και κατά την διάρκεια παιδικού πάρτυ γενεθλίων του εγγονού της κ. Φάνης, αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν δημιουργικά τον χρόνο τους κάνοντας πράγματα που δεν έκαναν τόσον καιρό λόγο του φορτωμένου προγράμματός τους, μιας και όπως είπαμε γύριζαν γύρω γύρω παρουσιάζοντάς μας τις ιδέες και τα οράματά τους, για διάφορα θέματα, από το πώς θα δουλεύουμε με καλύτερους όρους και ύστερα θα μας δίνουνε σύνταξη, μέχρι το πώς μπορεί να τα βάλει κανείς με δημοσιογράφους (να παίξει σε ξένο γήπεδο δηλαδή) και να κερδίσει (αν είναι ποτέ δυνατό!)
Ωραία θέματα για γυναίκες εδώ που τα λέμε….

Έτσι λοιπόν, με το ξεκίνημα της νέας αυτής εποχής περιορισμένης ευθύνης, Φάνη και Φένια αποφάσισαν να κάνουν στενότερη παρέα, και οικογενειακά, να συναντιούνται και να πηγαίνουν εκδρομές, να περπατάνε μια ώρα την ημέρα στο άλσος, να πηγαίνουν παρέα στη λαϊκή για να ψωνίζουν φρέσκα φρούτα, να φτιάχνουν σπανακόπιτες, σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, να ράβουνε τα κουμπιά και να μαντάρουνε τις κάλτσες των αντρών τους, ενώ δεσμεύτηκαν, στο εξής, κάθε χρόνο, να φτιάχνουνε παρέα μελομακάρονα για την Πρωτοχρονιά και κουλούρια για το Πάσχα, γιατί μέχρι τώρα τα παίρνανε ετοιματζίδικα με αποτέλεσμα να λένε οι (βολεμένοι) συγγενείς τους ότι «όλη την ώρα τρέχουνε και δεν κάθονται στο σπίτι τους να φτιάξουν κανα γλυκό -και να μαντάρουνε καμια κάλτσα-».
(επιτέλους, να αναλάβουν και οι οικογένειές τους τις ευθύνες τους. δεν μπορεί να τις κρατήσει άλλο το κράτος! και οι παιδικοί σταθμοί έχουν τα όριά τους! )

Οι κυρίες Φάνη και Φένια σημείωσαν επίσης στο πρόγραμμά τους στις 6 Δεκεμβρίου να πάνε να ψηφίσουνε την φίλη τους την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, που καμιά όρεξη δεν έχει, αλλά πρέπει να γίνει πρόεδρος στην Νέα Δημοκρατία για να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση. Τι κι αν παρακαλάει τον μπαμπά της και πρώην πρωθυπουργό ότι «μπαμπά, καλά ήταν, δεν θέλω άλλο, θέλω να φτιάχνω κι εγώ κουλούρια σαν τη μαμά», ο μπαμπάς της είναι ανένδοτος (γνωστό αυτό…) λέγοντάς της ότι δεν τη σπούδασε τόσα χρόνια στο εξωτερικό για να την κλείσει ο Ισίδωρος στην κουζίνα να φτιάχνει κουλούρια, κι ότι θα τους φτιάχνει η Μαρίκα κουλούρια αρκεί να συνεχίσει την καριέρα της γιατί είναι κρίμα να πάνε χαμένα τόσα πτυχία. Μάλιστα οι κυρίες Φάνη και Φένια υποσχέθηκαν στην κ. Ντόρα να της δίνουν κι εκείνες από τα κουλούρια τους για να μην στεναχωριέται, κι ότι καλά θα κάνει να συνεχίσει να κοιτάει μπροστά (από ψηλά) ώστε μια μέρα να γίνει προεδρίνα και πρωθυπουργίνα.