Παρασκευή, Αυγούστου 28, 2009




Στις εκδηλώσεις τις κοινότητας της Οίας, και συγκεκριμένα της Κοινωφελούς Αναπτιξιακής Επιχείρησης της Κοινότητας,
υπενθυμίζουμε όμως οτι απόψε στις 20.30 στο πανηγυρόσπιτο του Αι Γιώργη στον κεντρικό δρόμο στην είσοδο της Οίας, θα γίνουν τα εγκαίνεια
Ομαδικής Έκθεσης Ζωγραφικής με την συμμετοχή Σαντορινιών
,στην καταγωγή και καθημερινότητα!, καλλιτεχνών.

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι:
Αγγελική Ανδρεαδάκη, Χριστόφορος Ασιμής,
Σταύρος Γαλανόπουλος, Δημήτρης Κολιούσης,
Βασίλης Κύρκος, Παντελής ΛεούσηςΈμιλυ Μανδηλαρά,
Λία Μπίνζερ, Ναυσικά Νούσια, Λία Σταμοπούλου και
Jean-Luc Jankowski

Η Έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5 Σεπτεμβρίου
Ώρες λειτουργείας 19:30-22:30.


Επίσης, η Κοινοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Οίας μας προσκαλεί στη συναυλία του γνωστού τραγουδοποιού Θοδωρή Ξυδιά στη Θηρασιά, αυριο Σάββατο 29/8/2009 στις 21:00

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ηρώων του Μανωλά, στο Γυμνάσιο της Θηρασιάς, ενω τον Θοδωρή Ξυδιά θα πλαισιώνουν 10 εξαιρετικοί συνεργάτες του.
Οι επισκέπτες μπορούν να μεταφέρονται στο γειτονικό νησί με την λαντζα απο το Αμμούδι της Οίας ενω υπάρχει μέριμνα και για την επιστροφή με λάντζα που θα φύγει απο τη Θηρασιά μετά τη λήξη της συναυλίας στις 23.00

Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2009


Προσοχή προσοχή!
Κι όχι για να μην χαρακτηριστείτε διμούτσουνοι ή “προδότες”, προσέξτε όμως πως αντιμετωπίζετε αρνητικά ή επικριτικά σχόλια για το νησί στο διαδίκτυο.
Γιατί, μέχρι ενός σημείου, η κριτική είναι σεβαστή και καλοδεχούμενη, αρκεί να μην ξεπεράσουμε το όριο και μας φταίνε οι πάντες και τα πάντα. Πόσο μάλλον να μας επηρεάζουν όσοι τους φταίνε οι πάντες και τα πάντα.
Δεν είναι και λίγες οι φορές που έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με αρνητικά σχόλια και δημοσιεύματα για το νησί από ανθρώπους στους οποίους προφανώς τους φταίει … ο εαυτός τους!
Παιδιά προσοχή για το φαινόμενο παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις.
Κι ενώ υπάρχουν τόσο ωραία πράγματα δίπλα και γύρω μας. που σαφώς μπορούν να γίνουν καλύτερα, χωρίς όμως αρνητικά σχόλια…

Σε απλά ελληνικά, προσοχή σε αυτούς που τους φταίνε τα πάντα!
Να αναφερθούμε κι εμείς στο γεγονός,
αρκετά από τα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας βρίσκονται εδώ και τρείς ημέρες στην Σαντορίνη προκειμένου να παραβρεθούν στον γάμο του Πέτρου Νομικού που θα γίνει αύριο Παρασκευή ή το Σάββατο, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες προκειμένου να αποφευχθούν οι ανεπιθύμητοι, στη κάναβα Νομικού στο Κοντοχώρι. Ο Πέτρος Νομικός είναι γιός του Θηραίου Πέτρου Νομικού, εφοπλιστή, και ευεργέτη του νησιού, ιδιοκτήτη του Συνεδριακού Κέντρου Νομικού στα Φηρά που χρόνια τώρα στηρίζει και ενισχύει την πολιτιστική δραστηριότητα του νησιού ενώ φιλοξενεί μόνιμη έκθεση των αναπαραγωγών των τοιχογραφιών του Ακρωτηρίου Θήρας.

Για καλή τύχη όλων πάντως, η φετινή επίσκεψη στο νησί της πρώην βασιλικής οικογένειας δεν έχει προκαλέσει δημοσιεύματα και σχόλια του Τύπου και … ακόμη χειρότερα, ατυχείς σε πολλές περιπτώσεις αναφορές στο παρελθόν.

Άλλωστε, όλοι έχουν δικαίωμα στις διακοπές, πόσο μάλλον στο να περνούν συντροφιά με φίλους τους ( αλλοίμονο, μην ποινικοποιήσουμε και την φιλία!)

Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2009


Συμπληρωματικό και με αφορμή την πρόσφατη ,δημόσια αντιπαράθεση, του πρώην αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής (καλύτερα όμως είναι να λέμε μπάντας, μιας και κάθε σύγκριση με τις -στην κυριολεξία – φιλαρμονικές θα ναι ανισοβαρής ως προς τη δικιά μας) με την ΔΗΚΕΘ, αποδεικνύει ότι το επίπεδο… μόνο επίπεδο δεν είναι, αντιθέτως έχει ανέβει κατακόρυφα μιας και οι δυό πλευρές στις επιστολές τους επικαλέστηκαν αρκετούς από τους αρχαίους έλληνες φιλοσόφους, καθώς και ξένους, αποδεικνύοντας ότι, δεν μπορεί…. οι μανάδες μας μας έχουν μεγαλώσει με Μπάρτ! Κουταλιά και Ρολάν ήμασταν … !














Απόψε στη Σαντορίνη

Σύμφωνα και με την ανακοίνωση της
Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θήρας (ΔΗ.Κ.Ε.Θ)
σήμερα στις 21.00 στο Ενιαίο Λύκειο Φηρών
θα τραγουδήσουν τα Υπόγεια Ρεύματα.

Σε μία συναυλία με ηλεκτρικούς rock ήχους, τα «Υπόγεια Ρεύματα» θα δώσουν μια μοναδική παράσταση με τραγούδια μέσα από τη πλούσια δισκογραφία τους, αλλά και με διασκευές.
Θα παίξουν κομμάτια από τον πιο πρόσφατο δίσκο τους , «Νέα Μέρα» και θα μας ταξιδέψουν μουσικά με τα πολύ καλά τραγούδια τους που έχουν αντέξει στον χώρο και στον χρόνο όπως το «Σαν έρημα καράβια», «Να γελάς» και φυσικά την «Ασημένια Σφήγκα» και το «Μου αρέσει να μη λέω πολλά».
Το γνωστό ελληνόφωνο γκρουπ θα απαρτίζεται από τους Γρηγόρη Κλιούμη (κιθάρα – τραγούδι), Κώστα Παρίση (κιθάρα – τραγούδι), Απόστολο Καλτσά (ηλεκτρικό μπάσο) και Τάσο Πέππα (τύμπανα). Η έντονη συναυλιακή δράση του σχήματος βοήθησε στη ζύμωση των μελών του με αποτέλεσμα την αποκρυστάλλωση του ήχου τους σ’ ένα μείγμα ακραιφνώς ροκ διαθέσεων με λυρικές και εσωστρεφείς εκλάμψεις. Όχημα όπως πάντα η ποιητική στιχουργική τους, στην οποία ανέκαθεν τα Υπόγεια Ρεύματα έδιναν ιδιαίτερη βαρύτητα .

Το 1992 ξεκινούν να παίζουν μαζί τα μέλη του συγκροτήματος. Το 1993 ξεκινούν ηχογραφήσεις για τον πρωτο δίσκο. Το 1994 Τα Υπόγεια Ρεύματα κυκλοφορούν τον δίσκο "Ο μάγος κοιτάζει την πόλη". Το 1995 τα Υπόγεια Ρεύματα ηχογραφουν το δίσκο «Παραλογές». Το 1996 ηχογραφούν την καλοκαιρινη τους συναυλία στο θέατρο Βράχων, με τον καινούργιο τους ντραμμερ, τον Βασίλη. Λίγο πριν τη μίξη του δίσκου, ο Βασίλης σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό. Το 1997 το γκρουπ ηχογραφεί το δίσκο "Τσαλακωμένες μέρες". Κυκλοφορεί ο ζωντανά ηχογραφημένος δίσκος του Γιώργου Νταλάρα από την Ιερά Οδό. Τα Υπόγεια Ρεύματα συμμετέχουν με το τραγούδι τους "Ασημένια σφήκα". Το 1998 ηχογραφούν το δίσκο "Εικόνες στα σύννεφα". Διασκευάζουν τη "Θαλασσογραφία", συμμετέχοντας σε ενα δίσκο με διασκευές κομματιών του Διονύση Σαββόπουλου. Το κομμάτι ερμηνεύει η Ελένη Τσαλιγοπούλου. Το 1999 ξεκινούν οι ηχογραφήσεις του δίσκου "Μικρά που ’ναι τα όνειρα". Το 2000 ο δίσκος κυκλοφορεί. Το 2005 τα Υπόγεια Ρεύματα κάνουν συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, διασκευάζοντας παλιά τους κομμάτια και δοκιμάζοντας ζωντανά, το νέο τους υλικό. Απο τον Μαρτιο του 2007 ο νέος τους δίσκος με τίτλο "Νέα Μέρα" κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία.

Τρίτη, Αυγούστου 25, 2009


Ληστεία και μάλιστα θρασύτατη (και ταχύτατη, έτσι πάνε αυτά τα πράγματα...) σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο κέντρο της πόλης των Φηρών και συγκεκριμένα στο κατάστημα της Εθνικής τράπεζας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο δράστες (κύριοι και ψύχραιμοι κατα τα άλλα) σταμάτησαν με την μηχανή τους εξω από την Εθνική τράπεζα, μπήκαν μέσα φορόντας τα κράνοι τους και οπλοφορόντας, και ζήτησαν και πήραν ότι χρήματα βρήκαν στα ταμεία. Στη συνέχεια (και πάντοτε ταχύτατα και σαν κύριοι, αφού ... ευχαρίστησαν το προσωπικό και ζήτησαν συγνώμη απο τους πελάτες της τράπεζας για την αναστάτωση!) επιβιβάστηκαν στην μπλέ μηχανή τους και παραβιάζοντας τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαφανίστηκαν με κατευθυνση την διασταυρωση του Μπελλώνειου Κέντρου. Παρεμπιπτώντος, παρανόμησαν(!) παραβιάζοντας τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας που δεν προβλέπει να πηγαίνουμε ανάποδα, απο την πλατεία δηλαδή προς την έξοδο της πόλης των Φηρών...

Στο ΑΤ Θήρας σήμανε συναγερμός, και δυνάμεις του τμήματος κατευθύνθηκαν στην τράπεζα όπου και συνεχίζονται οι έρευνες για την συλλογή στοιχείων και πληροφοριών ενω παράλληλα η σήμανση συγκεντρώνει τα αποτυπώματα των δραστών.
Την ίδια ώρα η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες και τα μπλόκα σε πολλά σημεία του νησιού στην προσπάθειά της να ενοπίσει τους δράστες ή εστω να βρεί κάποια άκρη που να την οδηγήσει στην σύλληψή τους.
Σημειώνουμε οτι σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό η σημερινή υπόθεση να συνδέεται με αυτην της περασμένης Παρασκευής όπου δύο ,και πάλι, δράστες επιτέθηκαν σε υπαλλήλους χρηματαποστολής στην Περίσσα αρπάζοντας σημαντικό χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες του σημερινού γεγονότος ο ένας απο τους δύο δράστες ήταν ψηλός και ευσωμός (για το εαν ήταν "ωραίο παλικάρι", που λένε κι οι γιαγιάδες-!- δεν ξέρουμε...) όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι του νησιού μας, γιατί, μην ξεχνάμε είμαστε ωραίος λαός....

Η μηχανή η οποία χρησιμοποιήθηκε -καταλήγουμε- στο οτι ήταν μπλέ χρώματος, γιατί τόσες ώρες έχουμε ακούσει ενα σωρό χρώματα.... η μηχανή ήτανε μπλέ!

Σύμφωνα και με ανακοίνωση που εχει αναρτηθεί, η τράπεζα θα παραμείνει σήμερα κλειστή και δεν θα εξυπηρετήσει το κοινό.

Η επιχείρηση πάντως χαρακτηρίζεται καλοσχεδιασμένη μιας και ολοκληρώθηκε (επιτυχώς....) μέσα σε λίγα λεπτά, ενω εντυπωσιακό είναι το γεγονός οτι έγινε μέρα μεσημέρι (που λέει ο λόγος μεσημέρι) στο πλέον πολυσύχναστο σημείο του νησιού και υπο το βλέμμα εκατοντάδων ανθρώπων.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί οτι οι υπάλληλοι της τράπεζας πέραν του φόβου τους στην θέα του όπλου, έμειναν έκπληκτοι μιας και στο νησί μας δεν είχαμε ξαναγίνει μάρτυρες τέτοιων συμβάντων.
Ανάλογη πάντως έκπληξη για το .. μπαράζ των επιθέσεων υπάρχει και σε κύκλους της Αστυνομίας γιατί όπως είπαμε, πολύ απλά, στο νησί μεχρι στιγμής δεν είχαμε τέτοια φαινόμενα σκληρής παραβατικότητας.



Σχετικά με την υπόθεση πάντως, φίλη που εχει δουλέψει σε Αμερικάνικη τράπεζα και εχει βρεθεί αντιμέτωπη, ως υπάλληλος, με ληστές, μου είπε οτι εκεί οι τράπεζες εφοδιάζουν τους υπαλλήλους με ψευτικά λεφτά τα οποία είναι βαμένα με μπογιά και τα οποία δίνουν στους ληστες (αντί των αληθινών χρημάτων δηλαδή) κι όταν εκείνοι βγαίνουν απο την τράπεζα, το ... πακετάκι με τα ψευτικά(!) εκρήγνυται και τους γεμίζει με μπογιές με αποτέλεσμα την σύλληψή τους.
Μήπως, ήρθε ή ώρα να εφαρμόσουν κι εδω οι τράπεζες ανάλογες μεθόδους;

Δευτέρα, Αυγούστου 24, 2009

Η αντιπαράθεση, όπως έχουμε ήδη πεί, καλώς ή κακώς, έχει λάβει δημόσια έκταση, μεταξύ της Δημοτικής Επιχείρησης ,ΔΗΚΕΘ, του Δήμου Θήρας και του μουσικού κ. Λανάρα που απασχολούνταν τα αρκετά προηγούμενα χρόνια με την εκπαίδευση των μαθητών και την λειτουργία της Φιλαρμονικής. Μεταξύ των δύο πλευρών υπήρξε αντιπαράθεση σχετικά με την λειτουργία της Φιλαρμονικής, η οποία όμως επεκτάθηκε και σε άλλα θέματα σχετικά και με την πολιτιστική πολιτική της Επιχείρησης.

Έτσι λοιπόν, σήμερα έχουμε και δημοσιευουμε την απάντηση της ΔΗΚΕΘ στην δευτερη επιστολή του κ. Λανάρα, η οποία όμως και δεν απαντά σε βασικά ερωτήματα που της τέθηκαν, μοιάζει πάντως η αντιπαράθεση να λαμβάνει ... λογοτεχνικό -κυριολεκτικά- χαρακτήρα, με σειρά να πέρνουν σήμερα ρητά ελλήνων φιλοσόφων και κωμικογράφων, των Σωκράτη, Πλάτωνα και Σοφοκλή καθώς και του Γάλλου πολυγραφότατου λογοτέχνη και ακριβιδίκαιου παρατηρητή της εποχής του Ονορέ Ντε, Μπαλζάκ!

η απάντηση, δευτερολογία της ΔΗΚΕΘ εχει ως εξής,


Εκ νέου απάντηση σε επιστολή του κυρίου Βενέδικτου Λανάρα
« Το έσχατο όριο της αδικίας είναι να νομίζης δίκαιο εκείνο που δεν είναι » ,
« Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία » . (Σωκράτης)

Κάποιοι θίγονται όταν τους ασκηθεί κριτική για τον τρόπο που ενεργούν ενώ εκείνοι επιθυμούν να διατηρούν το δικαίωμα να εκφράζουν κριτική επί παντός επιστητού θέτοντας εαυτούς στο απυρόβλητο. Ξαναδιαβάστε κύριε Λανάρα την πρώτη επιστολή σας. Θα δείτε ότι αναφέρεστε στις εκδηλώσεις τις ΔΗ.Κ.Ε.Θ. και ότι μέσα από τη γενικότητα των λόγων σας υπερβαίνεται αυτό που ονομάζουμε καλοπροαίρετη κριτική. Αναπαράγω μέρος του λόγου σας: « Όσο για το κείμενο που υπογράφει ο κ. Καφιέρης στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ήθελα να πω ότι βρίθει υποκρισίας γιατί διαφορετικά, αν πιστεύετε ότι αυτές οι εκδηλώσεις προάγουν το πολιτιστικό επίπεδο των Σαντορινιών απατάσθε». Όντος ήσασταν πολύ σαφής και τώρα ανασκευάζεται;
Η αυστηρότητα της απάντησης προέρχεται από την άδικη επίθεση προς τη Κοινωφελή Επιχείρηση, την σκοπιμότητα της οποίας ακόμα δεν κατανοούμε όσον αφορά συγκεκριμένα το πρόσωπό μας. Επιπλέον δε κατανοούμε τις όποιες προσωπικές σας κρίσεις για τις οποίες δε κάνατε καν τον κόπο να ενημερωθείτε δια ζώσης για την πορεία τον πραγμάτων με τη φιλαρμονική προτού εκφραστείτε με τέτοιο ύφος και δημόσια.
Έχουμε μάθει κύριε Λανάρα να τηρούμε ένα ρητό στη ζωή μας : «Αν ήταν ανάγκη να αδικώ ή να αδικούμαι, θα προτιμούσα να αδικηθώ μάλλον παρά να αδικήσω» (Πλάτων).
Να στηρίξετε την φιλαρμονική σας ζητήθηκε κύριε Λανάρα και τις αγκυλώσεις που μας δημιουργεί η έγκριση της σύμβασης. Είναι μικροπρεπές να επικαλείστε ότι σας ζητήθηκε να εργαστείτε χωρίς αμοιβή και όσα γενικά επικαλείστε.
«Ουκ εξ άγουσιν καρπόν οι ψευδείς λόγοι» (Σοφοκλής).
Δε θα αναλωθούμε άλλο σε προσωπικές αντιπαραθέσεις άλλωστε δεν είμαστε για αυτό το σκοπό εδώ αλλά και γιατί πέρα από το ανούσιο της προσωπικής αντιπαράθεσης που εσείς προκαλέσατε, αν απαντήσουμε εκτενώς στα λεγόμενα σας, θα θεωρήσετε πάλι ότι σας επιτιθέμεθα προσωπικά, στην ουσία όντας αμυνόμενοι. Θα περιοριστούμε λοιπόν στο τελικό ερώτημα σας που αφορά το μέλλον της Φιλαρμονικής γιατί πρώτιστα αυτό ενδιαφέρει τους συμπολίτες μας, αν και ήδη θεωρώ πως έχουμε απαντήσει. Όπως αναφέραμε στην πρώτη μας επιστολή έχουμε αιτηθεί τη θέση στην περιφέρεια και αναμένουμε την έγκριση της για να συνάψουμε σύμβαση έργου με μουσικό. Παράλληλα διερευνούμε τη δυνατότητα σύναψης σύμβασης εργασίας σε περίπτωση που καθυστερήσει και άλλο η έγκριση. Τι ποιο ξεκάθαρο από αυτό ; Σας επαναλαμβάνω ότι δεν είμαστε υπεράνω νόμου και δε καταλαβαίνω γιατί αρνείστε να το κατανοήσετε. Ότι έχει να κάνει με εγκρίσεις που ξεφεύγουν από τα όρια της δικής μας πρακτικής και εξαιτίας του χρόνου που απαιτείτε για να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, καλό είναι να μην θέτουμε χρονικά όρια εκπλήρωσης του στόχου ώστε να μην κατηγορηθούμε πάλι για όλα τα δεινά του συστήματος στο οποίο υπαγόμαστε εμείς και όλο το Ελληνικό Δημόσιο. Φαίνετε πως η λέξη «έγκριση» ηχεί απλά σαν δικαιολογία στα αυτιά ορισμένων αλλά δυστυχώς είναι δεσμευτική για εμάς. Το ότι θεωρούμε τη Φιλαρμονική ένα πνεύμονα πολιτισμού για την νεολαία της Σαντορίνης και πως κρίνουμε άκρως απαραίτητη τη συνέχιση λειτουργία της, θεωρώ πως είχε καταστεί σαφές στις μεταξύ μας συζητήσεις.
Ο καθείς μπορεί να εξάγει τα συμπεράσματα του, όμως είμαστε πλέον βέβαιοι ότι επαληθεύετε το ρητό :
«Η συνείδηση είναι ένας αλάνθαστος κριτής, όταν δεν την έχουμε μπορεί ακόμα και να δολοφονήσει» (Ονορέ ντε Μπαλζάκ).
Το ΑΤ Σαντορίνης εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία,

Το ΑΤ Σαντορίνης παρακαλεί όποιον γνωρίζει ή έχει δει μηχανή μαύρη τύπου Κρός
με αρχικά αριθμού κυκλοφορίας ΟΑ και αυτοκίνητο μπορντό μάρκας Toyota ή Hyundai
τα οποία πήραν μέρος σε ένοπλη ληστεία χρηματαποστολής με τραυματισμό ενός ατόμου, το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Αυγούστου, να επικοινωνήσει με το ΑΤ Θήρας στα τηλέφωνα
22860 22649 και 69 48 28 14 36

Κυριακή, Αυγούστου 23, 2009

Μιας και η κουβέντα, η αντιπαράθεση δηλαδή, έλαβε δημόσια έκταση,
σχολιάζουμε μονον πως, αφού τα ξέρετε, γιατί επιμένετε να έχετε δίκαιο;
σχετικά με την απαντητική επιστολή του κ. Λανάρα, πρώην(;) αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής του Δήμου, προς την ΔΕΑΘ για το θέμα που εχει προκύψει το τελευταίο διάστημα με την λειτουργία της.

η απάντηση

«Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκαιο σε ζητήματα στα οποία οι κατεστημένες αρχές του τόπου έχουν άδικο».
(Βολταίρος)

Απάντηση- σχόλια στην επιστολή του προέδρου της ΔΗΚΕΘ
Ερώτημα 1ο: Από πότε σε ένα δημοκρατικό καθεστώς περιττεύει η έκφραση προσωπικής άποψης και κρίσης από έναν πολίτη;
Ερώτημα 2ο: Είναι στρέβλωση της πραγματικότητας ότι δεν λειτουργεί η Φιλαρμονική τους τελευταίους οκτώ μήνες;
Ερώτημα 3ο: Από πότε η ειρωνεία και η προσωπική επίθεση με προσβολές είναι η στάση του εκπροσώπου της τοπικής αυτοδιοίκησης απέναντι σε ένα πολίτη και σε ένα υπαρκτό πρόβλημα (υποτίθεται ότι τα άτομα αυτά έχουν εκλεχθεί από εμάς τους πολίτες προκειμένου να μας υπηρετούν);
Ερώτημα 4ο: Αν θεωρείτε το γεγονός οι επίσημοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης να προτείνουν στον εργαζόμενο να εργαστεί χωρίς σύμβαση και χωρίς να αμοίβεται για κάποιους (;) μήνες (για να μην πω χωρίς να είναι ασφαλισμένος…) και αυτός να αρνείται ότι αποτελεί αδίκημα του δεύτερου, να το δηλώσετε ξεκάθαρα κύριε πρόεδρε στους δημότες της Θήρας για να γνωρίζουν τις απόψεις σας.

Παρατήρηση 1η: Τυχαίνει να έχω ακούσει ζωντανά και να γνωρίζω τα συγκροτήματα που αναφέρει ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης αρκετές φορές στο παρελθόν και φυσικά δεν αναφερόμουν σ’ αυτούς ως λαϊκούς αοιδούς. Για κάποιες άλλες εκδηλώσεις «χτυπάει η καμπάνα». Ήταν σαφέστατο στην επιστολή μου.
Παρατήρηση 2η: Δεν καταφέρομαι προσωπικά εναντίον κανενός ατόμου, γενικολογώ, όπως το λέτε, με αφορμή τη διακοπή της λειτουργίας της φιλαρμονικής, και κρίνω τα πολιτιστικά του νησιού και τη χαμηλή προσφορά του δήμου σε θέματα πολιτισμού και απασχόλησης των νέων.
Παρατήρηση 3η: Μια Φιλαρμονική δεν συντηρείται μόνο με τη μισθοδοσία του αρχιμουσικού κύριε πρόεδρε αλλά αυτό δηλώνει την άγνοιά σας για το θέμα.
Ερευνήστε λίγο, πόσα χρήματα χρειάζεται μια Φιλαρμονική (για επαρχιακή μιλώ) για να λειτουργήσει σωστά. Η άγνοιά σας φαίνεται, επίσης, όταν θεωρείται ότι μια φιλαρμονική μπορεί να βγει και να παίξει χωρίς καμία προετοιμασία, επειδή πρέπει να τη δει ο κόσμος στην παρέλαση και να κάνει το «εφέ» του ο Δήμος. Η παρουσίαση της Φιλαρμονικής σε οποιαδήποτε περίσταση απαιτεί μελέτη από τους μουσικούς και πολλές πρόβες. Είναι βέβαια άλλο ζήτημα ότι ποτέ δε μου ζητήθηκε να συμμετάσχει η φιλαρμονική, όπως αναφέρετε, ούτε στην Υπαπαντή, ούτε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
Παρατήρηση 4η: Το ανέκδοτο της χρονιάς: « ο μοναδικός σας οδηγός είναι το χρήμα και προέχει σαν αξία…». Απόσπασμα της επιστολής του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης αναφερόμενος στο πρόσωπό μου. Προτιμώ να το θεωρήσω ανέκδοτο γιατί διαφορετικά είναι βαριά προσβολή και δεν θα ήθελα να πέσω σε ανάλογο επίπεδο και να απαντήσω επ’ αυτού.
Παρατήρηση 5η: Τις δράσεις που ευαγγελίζεσθε ότι προγραμματίζετε φυσικά και τις αγνοώ. Πώς θα ήταν δυνατόν άλλωστε αφού και για το αντικείμενο με το οποίο εμπλεκόμουν δεν είχα και δεν έχω καμία ενημέρωση;
Επίλογος: Πείτε μας κύριοι, με ειλικρίνεια, τι προτίθεστε να κάνετε με το θέμα της Φιλαρμονικής και αφήστε τις υπεκφυγές και την κατηγορία του μόνου ανθρώπου που έχει προσπαθήσει, με τα μέσα και τις γνώσεις που διαθέτει, να στήσει και να δημιουργήσει μια Φιλαρμονική που στέκεται επάξια και ίσως ξεχωρίζει ανάμεσα σε άλλες της ελληνικής επαρχίας. Απαντήστε με ευθύτητα για να μας δώσετε να καταλάβουμε ποιο είναι το ενδιαφέρον σας γι’ αυτή τη δραστηριότητα (τη μόνη πολιτιστική δραστηριότητα που είχε ο Δήμος αν εξαιρεθεί η διδασκαλία παραδοσιακών χορών που και αυτή δεν θα υπήρχε αν δεν αγωνιζόταν ένας και μόνο άνθρωπος να τη διατηρήσει)




"Επιτέλους το καθάρισαν"
γράφει για το Τουριστικό Περίπτερο της Περίσας το πόρταλ www.neasantorinis.gr
Συμφωνώ. Αν και με καθυστέρηση στο τέλος του καλοκαιριού,
όντως, οι Αρχές, το καθάρισαν...
ειλικρινώς δεν γνωρίζω αν οι παραπάνω ενέργειες ("το κάθάρισμα") προκλήθηκαν ως αποτέλεσμα της πρόσφατης διαμαρτυρίας των Μποριανών ..
αν είναι πάντως ετσι... για οτι χρειαζόμαστε θα πρέπει να βγαίνουμε στο δρόμο παρέα με άλλους πενήντα και να φωνάζουμε με πανώ και ντουντούκες ..
ωραία , αν τουλάχιστο γίνεται ετσι δουλειά να το κάνουμε κι αυτό...
.......................................................................................
ανάλογα γραφειοκρατικά αντανακλασικά (περί "καθαρίσματος") θα έχουν
-προφανώς- και άλλοι δήμοι γι αυτό βλέπουμε αυτά που βλέπουμε, σήμερα, χθές, τώρα, μπορεί και αυριο, όπως πέρσι και πρόπερσι ...
η ώρα είναι δύσκολη και άσχημη και με χιούμορ(;) προσπαθούμε να ξορκίσουμε το κακό..















Τα λεφτά, τα λεφτά, ποιος τ' ανακάλυψε
τα λεφτά, τα λεφτά, την πορτοφόλα
τα λεφτά, τα λεφτά, και μας παράλειψε,
τι παθαίνει ο άνθρωπος με του παρά τη φόλα.
Τα λεφτά, τα λεφτά, τα εκατομμύρια
τα λεφτά, τα μπερντέ, τα μπικικίνια
τα ψιλά, τα χοντρά, τριάντα αργύρια,
στο καζίνο τι πατάς εφόσον έχεις γκίνια.

Κάθε μέρα δυο ληστείες και δεινά και δυναστείες
και σεκιούριτι και πόρτες και ασφάλειες
και στο μάτι η πονηρία μη χαθεί η ευκαιρία,
δε γιατρεύονται με φράγκα οι ανασφάλειες.

….λέει ο Κώστας Μακεδόνας στο τραγούδι του…
εμείς δε…..




Άφαντα τα λεφτά κι αυτοί που τα πήραν.

Παρά την άμεση κινητοποίηση και τους εκτεταμένους ελέγχους της αστυνομίας,
άφαντοι παραμένουν οι κακοποιοί που το μεσημέρι της Παρασκευής επιτέθηκαν σε υπαλλήλους χρηματαποστολής την ώρα που εφοδίαζαν με χρήματα μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών στην περιοχή της Περίσσας. Από την συμπλοκή τραυματίστηκε ελαφρά ενας υπάλληλος της εταιρίας σεκιούριτι, υπεύθυνης για την μεταφορά των χρημάτων.
Η αστυνομία εχει ήδη συγκεντρώσει μαρτυρίες και πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων και συνεχίζει τις έρευνές της σε συγκεκριμένα οχήματα αλλά και σε σπίτια του νησιού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψη των δραστών θεωρείται πιθανή τις επόμενες ημέρες μετά και την αξιοποίηση πληροφοριών που εξετάζονται από την αστυνομία.


Από τα .. χαρακτηριστικότερα σχόλια για το γεγονός...
πρώτων, ότι γίναμε …. Σικάγο!
εδώ που τα λέμε και ποιος σας είπε ότι στο Σικάγο γίνονται τέτοια πράματα;; μήπως βλέπετε πολλές ταινίες; στα Λιόσια γίνονται χειρότερα….
και δεύτερων, ότι…. πρέπει να τσεκάρουμε τις επόμενες ημέρες τις τράπεζες να δούμε ποιος θα ξεχρεώσει … αιφνιδιαστικά….


Κυριολεκτικά φοβερό….
Νωρίτερα πάντως και την ίδια ώρα που μεγάλη -για τα δεδομένα του νησιού μας- αστυνομική δύναμη πραγματοποιούσε μπλόκο στον δρόμο Εμπορείο - Μεγαλοχώρι ελέγχοντας τα διερχόμενα αυτοκίνητα, εκείνη την ώρα ενας περίεργος τύπος (όπως το λέω….) έκανε χρήση ναρκωτικών μες τη μέση της πλατείας του Εμπορείου ενώ λίγο νωρίτερα είχε αγοράσει απο φαρμακείο, εργαλεία ,απαραίτητα, για τη χρήση που έκανε.

Σαφώς και η αστυνομία δεν μπορεί να κυνηγάει τον καθέναν, αυτά είναι πράγματα γνωστά. Αυτό όμως που θα μπορούσε να κάνει είναι να αυξήσει τις περιπολίες της σε πολυσύχναστα σημεία του νησιού, όχι τίποτε άλλο, αλλά για να μη βλέπουμε αυτές τις αποκρουστικές εικόνες μπροστά στα μάτια μας. τουλάχιστο….











Νωρίτερα,

Μεγάλη επιτυχία του ΑΤ Θήρας
Οι πληροφορίες του κειμένου προέρχονται από την εφημερίδα "κοινή γνώμη"

Μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών εξιχνίασαν οι αστυνομικές αρχές της Σαντορίνης μετά απο μια γιγαντιαία κινηματογραφικού τύπου επιχείρηση που διήρκησε 20 ολόκληρες μέρες

Ήδη στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ενας Αλβανός έμπορος ναρκωτικών ο οποίος προσπάθησε να πουλήσει σε αστυνομικό που εμφανίστηκε ως υποψήφιος αγοραστής 10 κιλά ακατέργαστης ινδικής κάναβης, έναντι του χρηματικού ποσού των 20.000 ευρώ.
Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν επίσης διάφορα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνταν για τη συσκευασία και επεξεργασία των ναρκωτικών, μεγάλες ποσότητες ινδικής κάναβης, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, ένα περίστροφο των 38 χιλιοστών με 6 σφαίρες καθώς και επτά βλήματα διαφόρων διαμετρημάτων.
Όλα ξεκίνησαν πριν από 20 μέρες όταν αστυνομικός του τμήματος Θήρας βρήκε μέσο πληροφοριών, το κινητό τηλέφωνο του Αλβανού Εμπόρου στον οποίο και συστήθηκε ως «συνάδελφος» που ενδιαφερόταν να συνεργαστεί μαζί του, αγοράζοντας από αυτόν «εμπόρευμα». Ο αστυνομικός αναγκάστηκε να συναντηθεί αρκετές φορές με τον κακοποιό σε Σαντορίνη και Αθήνα προκειμένου να τον εμπιστευτεί ο Αλβανός και να συμφωνηθεί το πρώτο ραντεβού για την αγοραπωλησία.
Μάλιστα πριν την «αγορά» ο αστυνομικός χρειάστηκε να δείξει στον Αλβανό το ποσό με τα 20.000 χιλιάδες ευρώ. Τελικά, μετα από αλλεπάλληλες συνεννοήσεις το ραντεβού κλείστηκε σε ξενοδοχείο στον Πειραιά όπου τον Αλβανό έμπορο περίμεναν 11 αστυνομικοί του τμήματος Σαντορίνης, οι οποίοι μόλις ναρκωτικά και χρήματα άλλαξαν χέρια, τον συνέλαβαν.
Μετά τη σύλληψη και συνοδεία εισαγγελία, οι αστυνομικοί έκαναν έρευαν στο σπίτι του εμπόρου στο Περιστέρι, όπου εντόπισαν ναρκωτικά, ζυγαριές ασφαλείας, όπλα, ακόμη και… πυρομαχικά!
Σημειώνουμε ότι ποσότητα των ναρκωτικών που κατασχέθηκε είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του τμήματος του νησιού, ενώ, διάχυτη είναι η ικανοποίηση των αξιωματικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων μιας και η όλη διαδικασία, από τις πληροφορίες μέχρι τη σύλληψη, ήρθε εις πέρας αποκλειστικά από τους αστυνομικούς του τμήματος Σαντορίνης.

Ο Αλβανός οδηγήθηκε στον εισαγγελία Νάξου με την κατηγορία της εμπορίας ναρκωτικών, ενώ είναι πιθανό να παραπεμφθεί στην Αθήνα μιας και δρούσε και στην πρωτεύουσα, ενώ, οι έρευνες του ΑΤ Θήρας για την υπόθεση συνεχίζονται για τον εντοπισμό πιθανόν συνεργών του εμπόρου.