Σάββατο, Απριλίου 28, 2012

Γ. Βλασερός - επίσκεψη στην Σαντορίνη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υποψήφιου βουλευτή με το ψηφοδέλτιο του Πασοκ στις Κυκλάδες Γιάννη Βλασερού,

Επόμενη στάση...Σαντορίνη!
Στην πανέμορφη Σαντορίνη βρίσκεται από χθες ο καρδιολόγος Γιάννης Βλασερός, υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων ΠΑΣΟΚ. Αμέσως μετά την άφιξή του συναντήθηκε με φίλους και γνωστούς στο νησί και εν συνεχεία επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Θήρας. Εκεί συνομίλησε για πολλή ώρα με τους γιατρούς και άκουσε με μεγάλη προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν –ο ίδιος, άλλωστε, όπως τους επεσήμανε, έχει υπηρετήσει στο παρελθόν στο συγκεκριμένο Κ.Υ. και γνωρίζει... από πρώτο χέρι τα προβλήματα που, διαχρονικά, υπάρχουν.
Ζήτησε, στη συνέχεια, να επισκεφθεί το Νέο Νοσοκομείο Σαντορίνης, το οποίο είναι κτιριακά έτοιμο και βρίσκεται στη φάση της επάνδρωσης. Η στάση του Γιάννη Βλασερού για το συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι σταθερή: «Είναι αναγκαιότητα να οργανωθεί και να λειτουργήσει σωστά και με προοπτική το νέο νοσοκομείο του νησιού. Κατά τη θερινή περίοδο η Σαντορίνη μετατρέπεται σε μια μεγάλη πόλη δεκάδων χιλιάδων κατοίκων. Χρειάζεται ένα σύγχρονο νοσοκομείο που, επιπροσθέτως, θα μπορούσε να λειτουργήσει προς όφελος επισκεπτών που χρειάζονται διαρκή περίθαλψη, όπως οι νεφροπαθείς. Να ξέρουν αυτοί οι άνθρωποι ότι μπορούν να έρθουν στη Σαντορίνη και να μην ανησυχούν για την περίθαλψή τους. Αυτό το Νοσοκομείο έχει πολλές προοπτικές», δήλωσε χαρακτηριστικά.    
Ο Γιάννης Βλασερός κατευθύνθηκε έπειτα στο Εμπορείο, τον Πύργο και το Μεγαλοχώρι, για συναντήσεις και κουβέντα με τους κατοίκους των περιοχών, ενώ το βράδυ με χαρά παραβρέθηκε σε πολιτιστική εκδήλωση στο Καμάρι.
Σήμερα, Σάββατο 28 Απριλίου θα συνεχίσει την επίσκεψη σε πολλές περιοχές του νησιού και το βράδυ θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Παρασκευή, Απριλίου 27, 2012

«οι δούλες» “προσκεκλημένες” της Κινηματογραφικής Λέσχης Θήρας

Η «Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας» σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα «Μπλε ρόδο» θα παρουσιάσει την Παρασκευή και το Σάββατο (27-28/4) στις 20:30 το έργο του Ζαν Ζενέ «οι δούλες», στο αμφιθέατρο του Οινοποιείου Μπουτάρη.
Τιμές εισιτηρίων 7 ευρώ, και για τα μέλη 5 ευρώ.

Οι «Δούλες» είναι ένα έργο πολύπλοκο και μυστηριώδες. Το μοναδικό θεατρικό έργο του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα και σκηνοθέτη, με ηρωίδες γυναίκες. Ανήκει στο θέατρο παραλόγου και είναι σταθμός στην πορεία του. Γράφτηκε το 1942 και είναι εμπνευσμένο από ένα αληθινό έγκλημα.
Οι αδελφές Κλαίρη και Σολάνζ είναι οι δυο υπηρέτριες που ζουν μια καθημερινότητα μοιρασμένη ανάμεσα στο μίσος και στην αγάπη, στον θαυμασμό και στον φθόνο για την Κυρία και για τους ίδιους τους εαυτούς τους.
Εν τη απουσία της, οι δύο αδελφές υποδύονται εναλλάξ τη Δούλα και την Κυρία, δημιουργώντας ένα παιχνίδι εξουσίας. Οι χαρακτήρες εγκλωβισμένοι σε ένα δικό τους φανταστικό κόσμο οδηγούνται σε ακραίες πράξεις εκδηλώνοντας τα πάθη και την καταπίεση που νιώθουν. Το τέλος του έργου προκαλεί ερωτήματα και αφήνεται ελεύθερο στην φαντασία του κοινού.

Ο Ζαν Ζενέ, Γάλλος πεζογράφος και θεατρικός συγγραφέας, γεννήθηκε το 1910. Από την ηλικία των δεκαπέντε μπαινοβγαίνει σε αναμορφωτήρια, καθώς αποτελεί ''αντικείμενο μελέτης ''για τους σωφρονιστικούς ψυχιάτρους. Κλέφτης, ομοφυλόφιλος, περιθωριακός, αλήτης είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που του αποδίδουν.
Στην φυλακή καταγράφει τα πρώτα του βιβλία. Θεματικός άξονας των έργων του είναι οι εμπειρίες του από τις φυλακές. Περιπέτειες από την περιπλάνησή του στον Γαλλικό υπόκοσμο, η γοητεία των παράνομων και η άρνηση για κάθε τι που πρεσβεύει αυτή η κοινωνία που, κατά την γνώμη του, τον απέρριψε και οδήγησε στο περιθώριο.

Το κείμενο της παράστασης είναι σε μετάφραση του Οδυσσέα Ελύτη.
Η σκηνοθεσία, τα σκηνικά, τα κοστούμια και η μουσική επιμέλεια είναι της Ράνιας Λαγού και της Κλαούντιας Λούκατσελ
Φωτισμοί: Πολιτάκης Αλέξανδρος
Μακιγιάζ: Σιγάλα Άννα
Δημόσιες σχέσεις: Μουλόπουλος Παναγιώτης
Παίζουν: Λαγού Ράνια, Λούκατσελ Κλαούντια, Τσιλιμίγκρα Μελίνα

Τηλέφωνο επικοινωνίας:6982621617

εμποροεπαγγελματικός σύλλογος Σαντορίνης - εκλογές

Τις εκλογές του θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 29 Απριλίου ο Εμποροεπαγγελματικός -πλέον- σύλλογος Σαντορίνης που μετά την διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του καθώς του αριθμού των μελών του, πρίν από δύο χρόνια, με την ένταξη στον πρώην «Εμπορικό Σύλλογο» και των ιδιωτών επαγγελματιών του νησιού, αριθμεί 3.200 μέλη.
Οι εκλογές στον «Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Σαντορίνης» πραγματοποιούνται κάθε τρία χρόνια, ενώ στις προσεχείς εκλογές μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι έμποροι και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο νησί, ακόμη κι αν δεν έχουν συμμετάσχει ποτέ ξανα σε εκλογές του εν λόγο φορέα. Για την συμμετοχή στις εκλογές αρκεί η ταυτότητα του εκλογέα, η αναφορά της ιδιότητάς του, καθώς και η καταβολή της ετήσιας συνδρομής.
Το ψηφοδέλτιο είναι ενιαίο και σε αυτό συμμετέχουν έμποροι και επαγγελματίες από όλα τα χωριά του νησιού.
Η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Απριλίου στον χώρο του πρώην Επαρχείου 10.00 – 14.00
Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη και ανακοίνωση του νέου ΔΣ θα πραγματοποιηθούν μία περίπου εβδομάδα μετά την εκλογική διαδικασία. 
Για πληροφορίες σχετικά με τις εκλογές (του Εμπορικού Συλλόγου Σαντορίνης..!) μπορείτε να επικοινωνείτε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Νίκο Νομικό στο 22860 25301

«κοντεύουν» τα σχολεία, προετοιμασίες για τον δρόμο..

Για την ομαλή πορεία, ολοκλήρωση και παράδοση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα των έργων κατασκευής δύο νέων σχολικών μονάδων στην Σαντορίνη, μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Σαντορίνη 106.4 ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Πουσσαίος.
Πρόκειται για την κατασκευή του ΤΕΕ Σαντορίνης έργο για το οποίο ανέφερε ότι έχει πολύ καλή εξέλιξη και ότι χωρίς απρόοπτα θα είναι έτοιμο και αναμένεται να παραδοθεί το καλοκαίρι του 2012, οπότε και κρίνεται πολύ πιθανό να λειτουργήσει από την επόμενη κιόλας σχολική χρονιά, ενω για το Γυμνάσιο της Μεσαριάς ανέφερε πως μετά τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν, το έργο θα συνεχιστεί και είναι πολύ πιθανό να παραδοθεί το φετινό καλοκαίρι.
Σχετικά με το μεγαλύτερο έργο που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ – ΠΕΠ Ν. Αιγαίου, την κατασκευή του δρόμου Αεροδρομίου – Οίας, ανέφερε ότι «σήμερα βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση της διαδικασίας εξεύρεσης όλων των ιδιοκτητών από των οποίων τις ιδιοκτησίες έχει προβλεφθεί να περάσει ο δρόμος, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία των παραχωρητηρίων και των σχετικών αποζημιώσεων, για να ξεκινήσει το έργο».
Ο αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του Δήμου Σαντορίνης καθώς και το προσωπικό που εργάζεται στην Περιφερειακή Ενότητα της Σαντορίνης για τις προσπάθειές τους στην κατάρτιση των σχετικών καταστάσεων με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων στις εν λόγο περιοχές, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για ένα από τα σημαντικότερα και με τις μεγαλύτερες δυσκολίες έργα που πραγματοποιούνται στο Νότιο Αιγαίο. 

Γ. Μαχαιρίδης «το κράτος με τη σημερινή του μορφή πρέπει να διαλυθεί»

Εναλλακτικός και πιο … φευγάτος (!) τίτλος,
μωρέ μπράβο ο Περιφερειάρχης του Νότιου Αιγαίου, ζητάει από τον Πρωθυπουργό να διαλύσει το κράτος (ηρεμίστε, λίγο έμεινε…!)
ή, (αυτό θα κάνει ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση…)
Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου προς στον Πρωθυπουργό, «το κράτος με τη σημερινή του μορφή πρέπει να διαλυθεί»

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και σχετικά με το περιεχόμενο της χθεσινής (26.4) συνάντησης των Περιφερειαρχών της χώρας με τον Πρωθυπουργό, 

Ζητήματα ανάπτυξης της περιφέρειας, με έμφαση στο Νότιο Αιγαίο, και  την περαιτέρω θεσμική θωράκιση της αιρετής Περιφέρειας έθεσε στον Πρωθυπουργό ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης κατά τη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη 26.4 οι Περιφερειάρχες της χώρας με τον κ. Λουκά Παπαδήμο.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου τόνισε πως είναι ζωτικής σημασίας για το νέο θεσμό, και ειδικά για τον νησιωτικό χώρο, η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του ότι «το κράτος με τη σημερινή του μορφή πρέπει να διαλυθεί» και πρόσθεσε: «οι λύσεις και η διέξοδος από την κρίση είναι ένα κρίσιμο ζητούμενο και μία μεγάλη πρόκληση που μπορεί να απαντηθεί από τις περιφερειακές δυνάμεις της χώρας».

Στο πλαίσιο του πολύωρου διαλόγου των μελών της ΕΝΠΕ με τον έλληνα πρωθυπουργό και αναφερόμενος στις ιδιαιτερότητες του νησιωτικού χώρου και τα προβλήματα που αυτές συνεπάγονται για τις τοπικές κοινωνίες, ο κ. Μαχαιρίδης υπογράμμισε πως απαιτούνται γενναία μέτρα και κίνητρα, κάνοντας ειδική αναφορά, μαζί με τον συνάδελφό του, Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Νάσο Γιακαλή, στην αδιαπραγμάτευτη θέση των αυτοδιοικητικών και παραγωγικών φορέων του Αιγαίου για διατήρηση του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.

Γιάννης Βρούτσης on... national TV!

Στο πλαίσιο της ενημέρωσής του σχετικά με το προεκλογικό πρόγραμμα των επισκέψεών του στα νησιά το οποίο και ακολουθεί, ο βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με την ΝΔ στις Κυκλάδες, μας ενημερώνει ότι θα πραγματοποιήσει εμφανίσεις στους ακόλουθους τηλεοπτικούς σταθμούς:
Την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012, θα είναι φιλοξενούμενος της κ. Μαρίας Χούκλη στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 στις 20.00.
Το Σάββατο 28 Απριλίου 2012, θα βρίσκεται στην πρωινή εκπομπή του κ. Γιώργου Αυτιά «Καλημέρα ΣΚΑΙ» στις 8.30 π.μ.
Την Κυριακή 29 Απριλίου 2012, θα είναι καλεσμένος στην εκπομπή των κ. Ιορδάνη Χασαπόπουλου και κ. Μανώλη Αναγνωστάκη «MEGA Σαββατοκύριακο» στις 8.00 π.μ.

Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Ν. Αιγαίου – αποφάσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου σχετικά με τα αποτελέσματα της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής,

Ομόφωνα εγκρίθηκε η πλειοψηφία των θεμάτων από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη, Τζώρτζη Μακρυωνίτη.

Από την Επιτροπή εγκρίθηκαν ομόφωνα οι όροι δημοπράτησης για την προμήθεια ειδών εξοπλισμού των σχολικών μονάδων που εκπαιδεύουν άτομα με  αναπηρίες στο Νότιο Αιγαίο. Η έγκριση αφορά πέντε υποέργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 900.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, το έργο αφορά την προμήθεια εξοπλισμού ειδών γυμναστικής, αθλοπαίδων και ψυχοκινητικής αγωγής, την προμήθεια υπολογιστών, μηχανών γραφείου, συσκευών ήχου – εικόνας και διαδραστικών πινάκων. Ακόμα, αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού ειδών φυσιοθεραπείας, εξοπλισμού εργαστηρίων, οργάνων παιδικής χαράς και παραϊατρικού εξοπλισμού καθώς και προμήθεια ειδών εργαστηρίου των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής. Προμήθεια ειδικού εξοπλισμού για παιδιά με κινητικά προβλήματα και προβλήματα όρασης.

Όπως επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης, “πρόκειται για μια από τις δυο σημαντικότερες δράσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για Άτομα με Αναπηρία” και τόνισε πως “η ΠΝΑ είναι από τις ελάχιστες Περιφέρειες που δείχνουν έμπρακτα την ευαισθησία τους στις ομάδες που την έχουν ανάγκη”.

Ο κ. Μακρυωνίτης προανήγγειλε ότι “σύντομα η Περιφέρεια θα είναι σε θέση να δημοπρατήσει και το έργο που θα επιτρέπει την πρόσβαση σε παραλίες των νησιών Νοτίου Αιγαίου ατόμων με ειδικές ανάγκες, ελπίζοντας πως εντός της τρέχουσας θερινής περιόδου θα γίνει η απαραίτητη εγκατάσταση στις παραλίες”.

Επίσης από την Οικονομική Επιτροπή έγιναν δεκτοί, ομόφωνα, και οι όροι δημοπράτησης του έργου για την προμήθεια και εγκατάσταση μονάδων παραγωγής και  Διάθεσης πόσιμου νερού στα μικρά νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Μάλιστα, πρόκειται να γίνει πρόταση στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο από τον Περιφερειάρχη για την ένταξη στο ΕΣΠΑ και των μεγαλύτερων νησιών (πλέον των 4.000 κατοίκων) που αντιμετωπίζουν προβλήματα ύδρευσης. 

Ακόμα, εγκρίθηκαν μεταξύ άλλων η δαπάνη  ηλεκτροδότησης για το έργο κατασκευής δημοτικού σχολείου Παστίδας Ρόδου, η εκπόνηση  ερευνητικού έργου για την «Κατάταξη των Ευρωπαϊκών Περιφερειών με βάση το επίπεδο ανάπτυξης τους και τον βαθμό ελκυστικότητας τους με χρήση δεικτών, η έγκριση όρων δημοπράτησης του έργου: « Διαγράμμιση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Ν. Κυκλάδων, καθώς και οι όροι δημοπράτησης βελτίωσης – συντήρησης Οδικού Δικτύου σε Φολέγανδρο, Ίο, Θηρασιά, Μήλο, Πάρου,  Σερίφου, Κιμώλου και Σίφνου.

Περιφερειάρχης για συντελεστές ΦΠΑ

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις των προέδρων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά μας, επανέλαβε την πάγια θέση του ότι «Αυτοδιοίκηση και τοπικοί φορείς οφείλουμε να επαγρυπνούμε, να μην υποστέλλουμε τη σημαία και να είμαστε σε επιφυλακή, καθώς όσο η χώρα τελεί υπό στενή δημοσιονομική επιτήρηση, κάποιοι θα φροντίζουν συνεχώς να  αναζητούν πηγές άντλησης πόρων».

Και συμπλήρωσε: «Από τις δηλώσεις των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου, όπως αυτές διατυπώθηκαν, αλλά και από τις κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις που αποσπάσαμε από το σύνολο των αρχηγών των κομμάτων με τους οποίους συναντηθήκαμε πρόσφατα, είναι φανερό ότι υπάρχει η πολιτική βούληση να μην καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στο Αιγαίο.
Αν παρ’ όλα αυτά, επιχειρηθεί στο μέλλον να επανέλθει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ελπίζουμε πως δεν θα υπάρξει βουλευτής στο Κοινοβούλιο που θα αποδεχθεί μια τέτοια πρόταση και θα την υπερψηφίσει».

Παναγιώτης Ρήγας – πρόγραμμα επισκέψεων στα νησιά

Σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή και εκ νέου υποψήφιου με το Πασοκ στις Κυκλάδες Παναγιώτη Ρήγα,

Οι πολίτες των Κυκλάδων όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές επαναπροσεγγίζουν το ΠΑΣΟΚ, γιατί κατανοούν ότι αποτελεί την πλέον αξιόπιστη πολιτική δύναμη για να μπορέσει η πατρίδα μας να κρατηθεί όρθια και να κατορθώσει με ασφάλεια και σταθερότητα να μπει πάλι στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου.
Η παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ αποτελεί εγγύηση αυτή την δύσκολη για την χώρα στιγμή. Αυτή την πεποίθηση διαμορφώνει ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, όσο πυκνώνει τις επαφές του με τους κατοίκους των νησιών στα οποία περιοδεύει .

Από την Νάξο στην Σαντορίνη και στην συνέχεια στην Άνδρο, μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την Σύρο, πραγματοποιεί συνεχείς συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και απλούς πολίτες.
Στην Σαντορίνη, όπου βρέθηκε την Τέταρτη 25 Απριλίου, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και άλλων φορέων του νησιού και το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποίησε κεντρική ομιλία στα Φηρά, την οποία παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον Σαντορινιοί πολίτες που είχαν κατακλύσει την αίθουσα.

Τις επόμενες ημέρες ο κ. Ρήγας αναμένεται να επισκεφθεί τα νησιά Τήνο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο και Σύρο.
Συγκεκριμένα, την Κυριακή 29 Απριλίου θα βρίσκεται στην Τήνο, την Δευτέρα 30 Απριλίου θα βρίσκεται στην Μύκονο, την Τέταρτη 2 Μαΐου στην Νάξο, την  Πέμπτη 3 Μαΐου θα βρίσκεται στην Πάρο και την Παρασκευή 4 Μαΐου θα μιλήσει σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο στην Ερμούπολη. 

«Κόμμα Πειρατών Ελλάδας» - ανακοίνωση

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τους υποψηφίους με το «Κόμμα Πειρατών Ελλάδας» στις Κυκλάδες,

Στην Ελλάδα, μας επετράπη, μετά από πολλούς μήνες διακυβέρνησης από μια κυβέρνηση αμφίβολης συνταγματικότητας και πλήρους αναντιστοιχίας με τη θέληση των πολιτών, να κάνουμε εκλογές. 
Για τις εκλογές αυτές τα παλιά πολιτικά κόμματα πήρανε, πέραν των 54 εκ. ευρώ της τακτικής τους επιχορήγησης, 10 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον.

Στον ίδιο πολιτικό στίβο βρίσκεται το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, το οποίο ιδρύθηκε πριν 3 μήνες, έχει 800 μέλη και θα βρεθεί στις εκλογές μπροστά στο 80% των Ελλήνων πολιτών.
Χωρίς κανέναν χρηματοδότη πέρα από τα μέλη και τους φίλους του, το κόμμα Πειρατών αποφάσισε να εφαρμόσει το μοντέλο της χρηματοδότησης από το πλήθος (crowd-funding).
Πράγματι, αρκούν 20 ευρώ από κάθε μέλος, ή 40 ευρώ από τα μισά μέλη για να καλύψουν τις συνολικές εκλογικές δαπάνες, δηλαδή το τυπογραφείο και τις μεταφορικές εταιρείες των ψηφοδελτίων.
Μετά τον Αρειο Πάγο περάσαμε από την εφορία, πήραμε Α.Φ.Μ., θεωρήσαμε βιβλίο εσόδων-εξόδων στη Βουλή, ανοίξαμε τραπεζικό λογαριασμό και ξεκινήσαμε να μαζεύουμε τις συνδρομές των μελών μας (12 ευρώ) και ό,τι μπορούσε να συμβάλλει ο καθένας. Μέχρι το πρωί της 24/4 είχαμε διανύσει περίπου τη μισή απόσταση μέχρι τα 15.000€ που υπολογίζαμε ότι θα χρειαστούμε.

Φυσικά λογαριάζαμε χωρίς «τους ξενοδόχους», οι οποίοι κάνουν τα πάντα για δυσκολέψουν το καινούριο να γεννηθεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, σοβαρά -αλλά όχι ανυπέρβλητα όπως τελικά αποδείχθηκε!- προβλήματα αντιμετώπισαν σε ότι αφορά τις τυπικές διαδικασίες για την συμμετοχή τους στις εκλογές, όπως αυτά της χορήγησης δωρεάν χαρτιού για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων, της παραλαβής του, της εκτύπωσής του, καθώς και της παράδοσής του στις αρμόδιες Περιφέρειες ολόκληρης της χώρας, οι οποίες, κάθε μια τηρούν διαφορετική ημερομηνία ολοκλήρωσης αυτής της διαδικασίας. Πέραν των παραπάνω, το ίδιο κόμμα μας ενημερώνει ότι προβλήματα αντιμετωπίζει και σε ότι αφορά την δυνατότητα χρηματοδότησής του από τους υποστηρικτές φίλους του, μιας και «μπλόκαρε» ο λογαριασμός e-banking που διατηρεί, κατά συνέπεια, όσοι ενδιαφέρονται, εντός Ελλάδας, να το χρηματοδοτήσουν θα πρέπει να το κάνουν αυτοπροσώπως στις τράπεζες με την αναφορά του τραπεζικού λογαριασμού του κόμματος. Ανάλογα παράπονα υπάρχουν και σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του κόμματος ως προς τον τηλεοπτικό χρόνο που, σύμφωνα με αυτό, δικαιούται.



ακαδημίες εμπορικού ναυτικού - άγνωστες οι βουλές της κυρίας ...(!)

Επιστολή προς την Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου, σχετικά με «δημοσιεύματα εφημερίδων περί κατάργησης ή συγχώνευσης των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού της Ελλάδας»  έστειλε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας, ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου.
Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:    

Με την παρούσα επιστολή μου, ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου, επιθυμώ να σας καταθέσω τον προβληματισμό μου, για τα δημοσιεύματα εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας, περί κατάργησης ή συγχώνευσης των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) της Ελλάδας.
Η Σχολή Εμποροπλοιάρχων Σύρου, όπως είναι γνωστή, λειτουργεί εδώ και 50 χρόνια περίπου εμπλουτίζοντας το εμπορικό ναυτικό μας, με ένα άρτια εξειδικευμένο προσωπικό. Σήμερα περισσότερο από ποτέ απαιτείται όχι μόνο η συνέχιση της λειτουργίας των Σχολών του Εμπορικού Ναυτικού, αλλά και η περαιτέρω αναβάθμισή τους, διότι η ναυτιλία αποτελεί έναν από τους τρεις χρησιμότερους οικονομικούς πυλώνες της χώρας.
Προσδοκώντας ότι τα δημοσιεύματα του τύπου θα διαψευσθούν στην πράξη , σας καλούμε όπως μας δώσετε, πρώτον μια ξεκάθαρη απάντηση για το σχεδιασμό του υπουργείου σας, σε σχέση με την λειτουργία των Α.Ε.Ν. και δεύτερον εφόσον υπάρχει σχεδιασμός περί κατάργησης ή συγχώνευσης αυτών , να τον ανατρέψετε και να προβείτε σε όλες εκείνες τις απαιτούμενες ενέργειες, στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας μας, για την περαιτέρω ενίσχυση όλων των δημόσιων σχολών του Εμπορικού Ναυτικού».


Συνεχίζεται η εφαρμογή του ΓΟΚ …

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Αστυνομίας για την εφαρμογή του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση με ημερομηνία 27.4.2012 της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ν. Αιγαίου,

Συνελήφθησαν χθες (26.3.2012) στην Οία Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, με την αυτόφωρη διαδικασία, έξι άτομα κατηγορούμενοι για παράνομες οικοδομικές εργασίες.
Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την εφαρμογή του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες εκτελούσαν οικοδομικές εργασίες χωρίς άδεια της Αρμόδιας Αρχής.
Αναζητείται ο/η ιδιοκτήτης της οικοδομής σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία.

Πέμπτη, Απριλίου 26, 2012

«τα οικονομικά των Ο.Τ.Α.»

Την Τρίτη 24/4 πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), με μοναδικό αντικείμενο συζήτησης «τα οικονομικά των Ο.Τ.Α.»
Στη Γ.Σ. συμμετείχε ο πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων και Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας, ο οποίος κατέθεσε την παρακάτω γραπτή παρέμβαση στο προεδρείο της Συνέλευσης.

«Αγαπητοί συνάδελφοι,
Δεν χρειάζονται πολλά λόγια όταν η μείωση των ΚΑΠ έχει ανέλθει σε ποσοστό 50,26.
Όταν αποδεδειγμένα οι περικοπές στην Τ.Α. είναι μεγαλύτερες από οποιονδήποτε άλλο κοινωνικό τομέα (Υγεία, Παιδεία, κλπ).
Εμείς αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα των στιγμών και κατανοούμε την αναγκαιότητα περικοπής των κρατικών δαπανών. Δεν πετάμε στα σύννεφα.
Ωστόσο είναι αδιανόητη η παράλειψη εγγραφής στον προϋπολογισμό ποσού  450 εκ.  που είναι συμφωνημένη χρηματοδότηση  της  Τ.Α.
Η Τ.Α. είναι ένας κοινωνικός – δημοκρατικός θεσμός και όχι  επαίτης του κεντρικού κράτους.
Η ανησυχία όλων μας μεγεθύνεται όταν ακόμη και στέλεχος του ΥΠΕΣ εκτίμησε ότι οι δήμοι τουλάχιστον μέχρι το Σεπτέμβριο θα βρεθούν στη δεινή θέση  να μην μπορούν να καταβάλλουν ούτε τη μισθοδοσία των υπαλλήλων τους.
Νομίζω στις κρίσιμες αυτές στιγμές δεν μπορούμε να συναινέσουμε με τη σιωπή και την αδράνειά μας στην πλήρη απαξίωση και την κατάρρευση του θεσμού.  Ενός θεσμού που είναι πιο κοντά στον πολίτη από τον καθένα. Ενός θεσμού που συνεισφέρει στην ποιότητα ζωής, στην παροχή υπηρεσιών και κυρίως στην παροχή κοινωνικού και ανθρωπιστικού έργου. Έχουμε μεγάλη ευθύνη απέναντι στις τοπικές μας κοινωνίες και θα ήταν  ‘’έγκλημα’’ από την πλευρά μας  αν δεν αντιδράσουμε στην οικονομική και θεσμική απαξίωση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ειδικότερη παρέμβαση πρέπει να υπάρξει για τις  Τοπικές κοινωνίες των μικρών Δήμων. Υπάρχουν δήμοι κυρίως στα μικρά νησιά που λειτουργούν με ένα γραμματέα, με 1-2 υπαλλήλους στην καθαριότητα. Πείτε μου αυτοί οι δήμοι πως θα ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις τους (452 νέες αρμοδιότητες). Κάθε μήνα γίνεται παρέλαση στα Πλημμελειοδικεία και Εφετεία της χώρας από δημάρχους (παράβαση καθήκοντος).
Θα πρέπει επιτέλους να τύχει πλήρους εφαρμογής το άρθρο 101 του Συντάγματος για τη νησιωτικότητα. Το κράτος έχει υποχρέωση να θέσει τις βάσεις και να δώσει τα εφόδια για να λειτουργήσουν με επάρκεια αυτοί οι μικροί νησιωτικοί δήμοι.
Από εσάς κ. πρόεδρε και μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ περιμένουμε συμπαράσταση και αρωγή. Αλλιώς θα μπει λουκέτο σε δεκάδες μικρούς νησιωτικούς δήμους.
Πριν τους κλείσει η οικονομική κατάρρευση θα τους κλείσει η θεσμική κατάρρευση.»
   

Πρωθυπουργός – Περιφερειάρχες, σήμερα (26.4) η συνάντηση

Σήμερα 26.4.2012 στις 13.00 πρόκειται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον Πρωθυπουργό της χώρας, Λουκά Παπαδήμο, έπειτα από σχετικό αίτημα του ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.
Στη συνάντηση θα συμμετάσχει και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης

εκδήλωση μνήμης στον Βουρβούλο

Σε εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στους πεσόντες της 29ης Απριλίου του 1944 που συμμετείχαν σε κοινή καταδρομική επίθεση των Συμμαχικών δυνάμεων ενάντια στα Γερμανικά κατοχικά στρατεύματα, μας καλεί η Δημοτική Αρχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Σαντορίνης, 

Την 29η Απριλίου 1944 τα Γερμανικά κατοχικά στρατεύματα εκτέλεσαν πέντε Βουρβουλιανούς πατριώτες που συμμετείχαν σε κοινή καταδρομική επίθεση, των Συμμαχικών δυνάμεων με τον ιερό Λόχο. Ύψιστο καθήκον μας αποτελεί να αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς πατριώτες μας, που με αυταπάρνηση και χωρίς ιδιοτέλεια θυσίασαν τη ζωή τους για τα υπέρτατα αγαθά της Ανεξαρτησίας και της Ελευθερίας του Λαού μας.
Ο Δήμος Θήρας, η Τοπική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βουρβούλου, εκφράζοντας την βαθύτατη ευγνωμοσύνη τους στους ηρωικούς μας Πατριώτες, αποφάσισαν να τιμήσουν την ημέρα θυσίας τους με ιδιαίτερη λαμπρότητα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που σας κοινοποιούμε και παρακαλούμε όπως παραστείτε στις εκδηλώσεις που αναφέρονται σε αυτό.    

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί επίσημη Δοξολογία στις 10.00 στον Ιερό Ναό Αγίου Ευστρατίου Βουρβούλου, το πρωί της 29ης Απριλίου, ενώ μετά την Δοξολογία στις 10.30, στον χώρο της θυσίας, θα τελεστούν, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων καθώς και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου στην μνήμη των πεσόντων.
Ακολούθως στο πανηγυρόσπιτο του Ιερού Ναού του Αγίου Ευστρατίου θα γίνει εκφώνηση του Ιστορικού της Ημέρας και θα παρουσιαστεί ανάλογο μουσικό πρόγραμμα από την χορωδία της Ενορίας Αγίου Ευστρατίου Βουρβούλου.
Στον ίδιο χώρο ο Δήμαρχος Θήρας, ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Τοπικής Κοινότητας Βουρβούλου θα δεξιωθούν τις Αρχές και τους κατοίκους.
Τις εκδηλώσεις αναμένεται να τιμήσουν με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι των Αρχών του τόπου, ο Δήμαρχος, μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων, τα αναγνωρισμένα Σωματεία και Οργανώσεις, τα Σχολεία καθώς και όσοι Δημότες το επιθυμούν. 

εμπορικός Σύλλογος - εκλογές

Την Κυριακή 29 Απριλίου 10.00-14.00  θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για το νέο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Θήρας, στα γραφεία του Συλλόγου στο κτήριο του πρώην «Επαρχείου Θήρας». Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Σαντορίνης, κ. Νίκο Νομικό.

Γιάννης Βρούτσης – μήνυμα για τις εκλογές

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του βουλευτή και εκ νέου υποψήφιου με την ΝΔ στην εκλογική περιφέρεια των Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση, σχετικά με την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαίου,

Συμπατριώτες μου Κυκλαδίτες,

Σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας, οι εκλογές της 6ης Μαΐου θα κρίνουν καθοριστικά  την πορεία και το μέλλον της.
Αντιλαμβάνομαι πλήρως το συναίσθημα της απογοήτευσης και πολλές φορές της οργής και αγανάκτησης του κόσμου.
Γνωρίζω πολύ καλά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, τους χιλιάδες νέους ανέργους, την αβεβαιότητα που αισθάνονται όλοι για το μέλλον, αλλά και το πόσο θίχτηκε η τιμή και η αξιοπρέπεια των Ελλήνων.
Όμως, μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, ούτε λεφτά υπάρχουν.
Λύση δεν αποτελούν εκείνοι που προσπαθούν σήμερα με δημαγωγία και λαϊκισμό  να χειραγωγήσουν τη νοημοσύνη μας με έναν καταγγελτικό λόγο, που κάνει μόνο διαπιστώσεις αλλά δεν προτείνει τίποτα.  Που με άναρθρες κραυγές και συνθήματα κερδοσκοπούν στην απελπισία του κόσμου.
Στο παρελθόν όταν ο λαός μας πίστεψε σε έωλες υποσχέσεις και υπέκυψε στις σειρήνες του λαϊκισμού, το πλήρωσε ακριβά. Όπως έγινε και στις τελευταίες εκλογές.
Σήμερα, όμως, βρισκόμαστε μέσα σε ένα τρικυμιώδες και αχαρτογράφητο πέλαγος και δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για σφάλματα.
Ούτε φυσικά μπορούμε να εμπιστευτούμε τους κατά κύριο λόγο υπεύθυνους, δηλαδή την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που οδήγησε τη χώρα σε διεθνή απομόνωση και έβαλε την ελληνική οικονομία στη δίνη μιας πρωτοφανούς ύφεσης.
Αυτό  που, σήμερα, χρειάζεται ο ελληνικός λαός από τους πολιτικούς, είναι να του μιλήσουν με αλήθειες και να στηρίξουν τολμηρές αλλαγές, ώστε οι θυσίες του να έχουν αντίκρισμα.
Να είναι χρήσιμοι και όχι ευχάριστοι.
Αυτό που πρέπει να κάνουν οι πολίτες, είναι να ψηφίσουν με την καρδιά και το μυαλό και να ακολουθήσουν το δρόμο της λογικής και της ευθύνης.
Εμείς, αυτό που ζητάμε είναι ο ελληνικός λαός να δώσει καθαρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία και να την καταστήσει δύναμη ευθύνης και πολιτικής σταθερότητας.
Δύναμη, που θα διασφαλίσει την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας, που θα μπορέσει να επουλώσει τις πληγές της κοινωνίας και θα αποκαταστήσει τη συνοχή της, που θα βάλει και πάλι την οικονομία μπροστά και που θα κάνει τους Έλληνες να ανακτήσουν τη χαμένη αυτοπεποίθηση και υπερηφάνεια τους.
Γι’ αυτό, η μάχη για δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να συνεχισθεί. Να κόψουμε κάθε σπατάλη.
Γι’ αυτό, πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη για την επίτευξη των στόχων μείωσης ελλείμματος και χρέους. Για να καταστήσουμε τη χώρα δημοσιονομικά κυρίαρχη.
Γι’ αυτό, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα εθνικό φορολογικό σύστημα απλό, δίκαιο, αναπτυξιακό, που θα μειώσει τους φόρους και φυσικά θα διατηρήσει τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά μας.
Γι’ αυτό απαιτείται κατεπειγόντως ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δημιουργικής αναπτυξιακής φυγής προς τα εμπρός.
Σχέδιο που διαθέτει η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς. Αρκεί στις εκλογές ο λαός να της δώσει την δυνατότητα, μέσα από μια ισχυρή πλειοψηφία, να το εφαρμόσει.
Να δώσουμε τη μάχη της ανάπτυξης για να κερδίσουμε το μέλλον.
Σε όλη την πολιτική μου διαδρομή πίστευα ένα πράγμα: στις αστείρευτες δημιουργικές δυνάμεις του λαού μας και στα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας, όπως είναι το Αιγαίο πέλαγος και τα νησιά μας!
Γι’ αυτό είμαι απόλυτα σίγουρος ότι

Παράλληλα, από το γραφείο του κ. Βρούτση μας ενημερώνουν ότι, ο ιστότοπος του υπ. Βουλευτή Κυκλάδων κ. Γιάννη Βρούτση λειτουργεί ανανεωμένος στην διεύθυνση: www.ivroutsis.gr 

Νίκος Χρυσόγελος – ανοιχτή επιστολή για τις εκλογές

Σύμφωνα με την ανοιχτή επιστολή του κ. Χρυσόγελου, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων και Περιφερειακού Συμβούλου Νοτίου Αιγαίου προς τους νησιώτες, σχετικά με την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαίου,

Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες,

Την Κυριακή 6 Μαΐου σας προσκαλώ να στείλετε στη Βουλή τους Οικολόγους Πράσινους, μετά το Ευρωκοινοβούλιο και τα Περιφερειακό Συμβούλια. Αλλά και να υπερψηφίσετε τους Οικολόγους Πράσινους ώστε ένας, τουλάχιστον, από τους βουλευτές τους, γυναίκα ή άνδρας, να προέρχεται από τα νησιά. Έχουμε αποδείξει ότι τιμάμε την ψήφο των πολιτών, όπου έχουμε εκλεγεί. Το να είναι οι Οικολόγοι Πράσινοι (και) στην Ελληνική Βουλή δεν θα είναι απλώς άλλο ένα κόμμα στη Βουλή, αλλά ένα κόμμα με διαφορετική πολιτική κουλτούρα στο Ελληνικό κοινοβούλιο. Το να μπει στη Βουλή με τους Οικολόγους Πράσινους ένας νησιώτης ή μια νησιώτισα θα δώσει την ευκαιρία να αναδειχτεί ο ρόλος που τα νησιά μας μπορεί να παίξουν στην αναγέννηση της χώρας και της κοινωνίας. Όπως έπαιξαν σπουδαίο ρόλο στο παρελθόν, τα νησιά μας μπορούν να γίνουν ξανά κέντρο της οικολογικής, οικονομικής, πολιτισμικής και περιβαλλοντικής αναγέννησης της χώρας, να αποτελέσουν το παράδειγμα για τις λύσεις που μπορεί να οδηγήσουν στη διέξοδο από την κρίση.

Σύμφωνα με την επιστολή του κ. Χρυσόγελου

Σε λίγες μέρες οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν με την ψήφο τους για το πώς θέλουν να ζήσουν σήμερα κι αύριο. Αυτή η απόφαση είναι σίγουρα δύσκολη μιας και η κρίση που βιώνουμε δεν μοιάζει σε τίποτα με όσα ξέραμε και θεωρούσαμε ως δεδομένα τις τελευταίες δεκαετίες. Όλα τελούν υπό αμφισβήτηση, είναι ίσως η πρώτη φορά που οι πολίτες όχι μόνο δεν μπορούν να προγραμματίσουν τη ζωή τους, αλλά δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει αύριο και στο βάθος του τούνελ δεν φαίνεται καμιά ελπίδα από τις θυσίες που επιβάλλουν τα μέτρα που λαμβάνονται.

Καλούμε τους πολίτες να πάνε καταρχήν να ψηφίσουν στις 6 Μάη, να μην απέχουν από τη διαδικασία, αφού μπορεί έτσι τελικώς λίγοι να αποφασίσουν για την τύχη των πολλών. Καλούμε επίσης τους πολίτες να σταθμίσουν πολύ σοβαρά ποιο κόμμα θα ψηφίσουν. Τα δυο κόμματα που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία πρέπει να λάβουν πολύ μικρά ποσοστά, αυτά που τους αντιστοιχούν, ώστε να λάβουν ένα ισχυρό μήνυμα για το ότι οφείλουν να αλλάξουν και τα ίδια.

Κάθε κόμμα καλεί, φυσικά, τους πολίτες να το υπερψηφίσουν. Εμείς, οι Οικολόγοι Πράσινοι, ζητάμε τους πολίτες να σκεφτούν πριν ψηφίσουν και να κρίνουν αν οι Οικολόγοι Πράσινοι αξίζουν να ψηφιστούν και να μπουν στην Βουλή. Πριν κρίνετε, λοιπόν, δείτε τι έχουμε κάνει στα Περιφερειακά Συμβούλια όπου εκπροσωπούμαστε αλλά και στο Ευρωκοινοβούλιο. Δείτε τη δουλειά του Οικολογικού Ανέμου στο Νότιο Αιγαίο, τον οποίο εκπροσωπώ στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Το πλήρες κείμενο των προτάσεων και των θέσεων του «οικολογικού ανέμου» και των οικολόγων πρασίνων, μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ: http://ecoanemos.wordpress.com καθώς και εδώ :  www.chrysogelos.gr

ΕΠΑΜ Θήρας – εκδήλωση

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΠΑΜ Θήρας,

Σε μια προσπάθεια ενημέρωσης στις θέσεις του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου, ΕΠΑΜ
και της ουσιαστικής εναλλακτικής πρότασης για την επόμενη μέρα των εκλογών της 6ης
Μαΐου 2012, ο Πυρήνας ΕΠΑΜ Θήρας διοργανώνει Εκδήλωση - Ανοικτή Συζήτηση την
Κυριακή 29 Απριλίου στον Πολυχώρο "ΥΦΕΝ" στα Φηρά στις 18.00.

Τους τελευταίους μήνες έχουν συντελεστεί οι μεγαλύτερες αλλαγές - ανατροπές
στη μεταπολιτευτική πορεία της Ελλάδας, αποκαλύπτοντας τις προθέσεις των πολιτικών
διοικητών της Χώρας που στρέφονται εναντίων του λαού της Ελλάδας στο σύνολο του.
Το ίδιο διάστημα βιώνουμε μια μοναδική στα χρονικά, καταπάτηση του Ελληνικού
Συντάγματος με πρωτοφανείς παράνομες αποφάσεις, στο βωμό των  Δανειακών
Υποχρεώσεων που εξαθλιώνουν και εξοντώνουν τον πολίτη και το Έθνος ολόκληρο.   
Στην καταστροφική αυτή πορεία, πριν μετατραπεί σε γενοκτονία, την λύση καλείται
να δώσει ο ίδιος ο Λαός και είναι ο μόνος που μπορεί να την σταματήσει.
Η λύση υπάρχει και είναι ο δρόμος της απελευθέρωσης.
Η εναλλακτική πρόταση του ψηφοδελτίου του ΟΧΙ μπορεί να μετατρέψει το προτεκτοράτο (έτσι όπως κατάντησαν τα τελευταία 38 χρόνια την ΕΛΛΑΔΑ οι ίδιοι πάντα κυβερνώντες) να γίνει μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΣΥΓΧΡΟΝΗ και ΙΣΧΥΡΗ ΧΩΡΑ.

Η συζήτηση είναι ανοιχτή, θα αναλυθούν όλα τα επίκαιρα ζητήματα, αλλά και η ανοχή
μας στην κρησάρα αυτών των κρίσιμων εκλογών, την Κυριακή στις 18.00 στον
Πολυχώρο "ΥΦΕΝ".

Γιώργος Παπαμανώλης για δρομολόγια πλοίου AQUA JEWEL

Επιστολή προς τον κ. Δημήτρη Χαλκιώτη, Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, έστειλε ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων με την Δημοκρατική Αριστερά, κ. Γιώργος Παπαμανώλης, ζητώντας την αποτροπή της αποδρομολόγησης του πλοίου AQUA JEWEL.

Σύμφωνα με αυτήν,

Από πληροφορίες μου έγινε γνωστή η πρόθεσή σας ν’ αποδρομολογήσετε από το ερχόμενο Σάββατο στις 28.4.12, το πλοίο AQUA JEWEL, από τη γραμμή ενδοεπικοινωνίας των Κυκλάδων.

Θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι με αυτήν σας την απόφαση θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα, ανεξάρτητα από τις μετακινήσεις που θα πραγματοποιηθούν ενόψει των εκλογών,  σε μια περίοδο όπου το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών των Δυτικών Κυκλάδων έχει  φθάσει σε οριακές καταστάσεις, δεδομένου ότι σ’ αυτά τα νησιά δεν υπάρχει άλλη ακτοπλοϊκή σύνδεση με την έδρα της Περιφέρειας, μετατρέποντας την όλη κατάσταση σε θέμα επιβίωσης των κατοίκων και των επιχειρηματιών των νησιών.
Θεωρώντας ότι ο νησιωτικός χαρακτήρας της χώρας μας, δημιουργεί ιδιαίτερες ανάγκες για επαρκείς και ποιοτικές συγκοινωνίες και μεγεθύνει την υποχρέωση της Πολιτείας να εξασφαλίζει την κάλυψη των  ακτοπλοϊκών συγκοινωνιακών αναγκών της χώρας και να διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή, με τακτικές-επαρκείς και αξιόπιστες συνδέσεις των νησιών, θα σας ζητούσα να δώσετε στο θέμα αυτό χαρακτήρα μείζονος προτεραιότητας και να το επανεξετάσετε, συμβάλλοντας μ’αυτό τον τρόπο στη σωστή επίλυσή του, ΑΠΟΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ AQUA JEWEL.
Με ειλικρινή εκτίμηση και με την πεποίθηση ότι θ’ αναζητήσετε την πιο ευνοϊκή ρύθμιση για τους Κυκλαδίτες, σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Παραμένω στη διάθεση σας. 

Τετάρτη, Απριλίου 25, 2012

casting..

Για τις ανάγκες τηλεοπτικής διαφήμισης γνωστής εταιρείας, θα πραγματοποιηθεί και 2o casting, σήμερα Τετάρτη 25.4,  στις 15.30 έξω από το Club ENIGMA, στα Φηρά.
Το casting αφορά παιδιά ηλικίας 6-11 ετών και ενήλικες από 18 εως 65 ετών, ενώ τις ανάγκες του σπότ θα εξυπηρετήσουν ενήλικες με καταγωγή από χώρες του εξωτερικού. 

Τρίτη, Απριλίου 24, 2012

το ΕΣΠΑ στις Κυκλάδες, καθώς και στην Σαντορίνη ...

Η πορεία των έργων ΕΣΠΑ των Κυκλάδων απασχόλησε τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 24.4 υπό την προεδρεία του Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη και τη συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών Γιώργου Πουσσαίου και Τζώρτζη Μακρυωνίτη και των διευθυντών και προϊσταμένων των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής.
Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν όλα τα έργα που παρουσιάζουν καθυστερήσεις στην ομαλή εξέλιξή τους και εξετάστηκε η κάθε περίπτωση ξεχωριστά, προκειμένου να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις ώστε να επιταχυνθεί η κατασκευή ή η ολοκλήρωσή τους.
Αναλυτικά συζητήθηκε η πορεία των λιμενικών έργων Τήνου, Αδάμαντα και Πολλωνίων Μήλου και Μυκόνου, τα σχολικά έργα ΤΕΕ Μήλου και Σαντορίνης, το Γυμνάσιο Μεσσαριάς και το Δημοτικό Σχολείο Κέας.
Επίσης, εξετάστηκαν το οδικό έργο Καμπί – Χαβουνά – Κάτω Μεριά Κέας, καθώς και το οδικό έργο Αεροδρόμιο - Φηρά - Βουρβούλος - Οία, στην Σαντορίνη. 
Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των έργων και ευχαριστεί τους υπαλλήλους, που συνεχίζουν την προσπάθεια τους να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ παρά την αύξηση των έργων, τη μείωση του προσωπικού, του τεράστιου όγκου δουλειάς αλλά και παρά τις οικονομικές θυσίες που και οι ίδιοι έχουν υποστεί.
Οι συσκέψεις αυτές, όπως επεσήμανε ο Περιφερειάρχης, επιτρέπουν την επίσπευση, σε υπηρεσιακό επίπεδο, των διαδικασιών και βοηθούν ώστε να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

έτοιμο και το ψηφοδέλτιο των "πειρατών"..

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας που συμμετέχει στο "Κόμμα των Πειρατών" στις Κυκλάδες,

Συγκροτήθηκε το ψηφοδέλτιο του "Κόμματος Πειρατών Ελλάδας" στις Κυκλάδες, το οποίο περιλαμβάνει τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές:
Ζολώτας Ευστράτιος του Χαράλαμπου, Μηχανολόγος Μηχανικός
Κατσίρης Διαμαντής του Παναγιώτη, Ιδιωτικός Υπάλληλος
Κεχαγιόγλου Χρυσούλα του Σεραφείμ, Ιδιωτικός Υπάλληλος

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδος, χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς έμμισθους μηχανισμούς, γεννημένο μόλις στις 10/2/2012 καταφέρνει να συμμετάσχει στις εκλογές σε 31 περιφέρειες (στο 80% του πληθυσμού της χώρας).
Οι Πειρατές ήρθαν για να μείνουν και οι πιέσεις που ασκήθηκαν μέχρι την τελευταία στιγμή για να παραιτηθούν υποψήφιοι μας, δείχνουν ότι το σύστημα φοβάται.

casting….

Σύμφωνα με ανακοίνωση,
Για τις ανάγκες τηλεοπτικής διαφήμισης γνωστής εταιρείας, θα πραγματοποιηθεί casting στον πολυχώρο ΥΦΕΝ την Τρίτη 24.4  16.00 - 19.00
Το casting αφορά παιδιά και ενήλικες. Συγκεκριμένα ζητούνται παιδιά ηλικίας από 6 έως 11 ετών, ενήλικες από 18 έως 65 καθώς και ενήλικες με καταγωγή απο το εξωτερικό.

Προγράμματα κατάρτισης – επιμελητήριο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων,

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων, θεωρώντας την επαγγελματική εκπαίδευση ως σημαντικό «όπλο» για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, διοργανώνει, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε.), σειρά πέντε (5) εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου 2012.
Τα εκπαιδευτικά αυτά προγράμματα θα υλοποιηθούν στους χώρους του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Ερμούπολη με δυνατότητα «ζωντανής» και διαδραστικής παρακολούθησης από συμμετέχοντες στα νησιά Άνδρο, Θήρα, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο και Τήνο, όπου το Επιμελητήριο διατηρεί γραφεία.
Αιτήσεις συμμετοχής θα μπορούν να γίνονται δεκτές μέχρι και 3 ημέρες πρίν από την έναρξη των σεμιναρίων. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο : τηλ: 22810 82346.

σχετικά με τους ΧΥΤΑ...

Σύσκεψη με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη, Τζώρτζη Μακρυωνίτη και υπηρεσιακούς παράγοντες είχε ο Περιφερειάρχης, Γιάννης Μαχαιρίδης, με αντικείμενο τους ΧΥΤΑ-ΧΑΔΑ και τις Αφαλατώσεις στο Νότιο Αιγαίο. Στην συνάντηση, έγινε αναλυτική παρουσίαση της πορείας των έργων που αφορούν τους ΧΥΤΑ της Περιφέρειας, τους ενεργούς χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (αυτούς που έχουν αποκατασταθεί) και τους ανενεργούς. Η κατάσταση συνεχίζει να είναι προβληματική και σε ότι αφορά την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ αλλά και την κατασκευή νέων ΧΥΤΑ.


Οικονομική επιτροπή – θέματα


Την Παρασκευή 27 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, με τα εξής θέματα :

Έγκριση όρων δημοπράτησης των υποέργων της πράξης με τίτλο  «Προμήθεια ειδών εξοπλισμού σχολικών μονάδων που εκπαιδεύουν άτομα με αναπηρίες στο Νότιο Αιγαίο»:
 «Προμήθεια εξοπλισμού ειδών γυμναστικής, αθλοπαίδων και ψυχοκινητικής αγωγής» Προϋπολογισμού 122.130,02 Ευρώ (με Φ.Π.Α.16%).
 «Προμήθεια υπολογιστών (Επιτραπέζιων και Φορητών ) – μηχανών γραφείου,  συσκευών ήχου – εικόνας και διαδραστικών πινάκων » Προϋπολογισμού 183.871,89 €                          
 (με Φ.Π.Α. 16%), «Προμήθεια επίπλων – εξοπλισμού ειδών φυσιοθεραπείας – εξοπλισμού εργαστηρίων αυτόνημης διαβίωσης – οργάνων παιδικής χαράς – παραϊατρικού εξοπλισμού και διαφόρων ετερόκλητων ειδών» Προϋπολογισμού 148.790,47 €  (με Φ.Π.Α. 16 %), «Προμήθεια ειδών εργαστηρίου των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής» Προϋπολογισμού   
225.441,36 Ευρώ (με Φ.Π.Α. 16 %), «Προμήθεια ειδικού εξοπλισμού για παιδιά με κινητικά προβλήματα και προβλήματα όρασης»  προϋπολογισμού 168.044,56 Ευρώ (με Φ.Π.Α.16%). 
 Έγκριση όρων δημοπράτησης του έργου: «Προμήθεια και εγκατάσταση μονάδων παραγωγής και Διάθεσης πόσιμου νερού στα μικρά νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου».                                            
Προϋπολογισμού : 611.320,00 €  (με Φ.Π.Α. 16 %)
Εκδίκαση Ενστάσεων για την μελέτη : «Βελτίωση – Διαπλάτυνσης Ε.Ο. Ρόδου – Λίνδου (Κολύμπια –  Λίνδος)».
Ορισμός μελών επιτροπής διενέργειας πρόχειρου διαγωνισμού του υποέργου: «Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης Πολιτών για το Πιλοτικό Πρόγραμμα   
Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων Δήμου Ανάφης και Δήμου Χάλκης». προϋπολογισμού 36.000,00€.
Έγκριση δαπάνης  ηλεκτροδότησης του έργου: «Κατασκευή δημοτικού σχολείου Παστίδας ν. Ρόδου».
Έγκριση εκπόνησης ερευνητικού έργου για την «Κατάταξη των Ευρωπαϊκών Περιφερειών με βάση το επίπεδο ανάπτυξης τους και τον βαθμό ελκυστικότητας τους με χρήση δεικτών». 
7.  Έγκριση πρακτικού αξιολόγησης πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια υγρών καυσίμων θέρμανσης και κίνησης για την Περιφ.Ενότητα Ρόδου για το έτος 2012 προϋπολογισμού 69.500,00€  με Φ.Π.Α.
Ανάθεση προμηθειών: α. Ειδών καθαριότητας της Περιφ. Ενότητας Ρόδου,  προϋπολογισμού 5.000,00€ με Φ.Π.Α. για το 2012, β. Μελανιών της Περφ. Ενότητας Ρόδου, προϋπολογισμού 20.000,00€ μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. για το 2012.         
Ανάθεση προμηθειών : α. Ειδών καθαριότητας της Περιφ. Ενότητας Καλύμνου, προϋπολογισμού 3.000,00€ για το έτος 2012,  β. Ειδών γραφικής ύλης της Περιφ. Ενότητας Καλύμνου, προϋπολογισμού 20.000,00 €             
Έγκριση όρων δημοπράτησης του έργου : «Βελτίωση – Συντήρηση Οδικού  Δικτύου Ν. Φολεγάνδρου( χρήση 2012)» προϋπολογισμού 30.000,00€.
Έγκριση όρων δημοπράτησης του έργου:«Βελτίωση – Συντήρηση Οδικού Δικτύου Ν. Ίου (χρήση 2012) » προϋπολογισμού 80.000,00€.
Έγκριση όρων δημοπράτησης του έργου: «Βελτίωση – Συντήρηση Οδικού Δικτύου Ν. Θηρασιάς  (χρήση 2012) » προϋπολογισμού 40.000,00€.
Έγκριση όρων δημοπράτησης του έργου: « Συντήρηση Οδικού Δικτύου Νήσου Μήλου (χρήση 2012) »προϋπολογισμού 125.000,00€.            
Έγκριση όρων δημοπράτησης του έργου: « Διαγράμμιση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Ν. Κυκλάδων» προϋπολογισμού 115.908,10€ με Φ.Π.Α.
Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: « Συντήρηση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Πάρου (2011)» αναδόχου ΔΟΜΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Ε.Π.Ε.
Έγκριση όρων δημοπράτησης του έργου: « Συντήρηση Δημοτικού οδικού Δικτύου του Δήμου Πάρου Νομού Κυκλάδων». προϋπολογισμού: 600.000,00€, (χρηματοδότηση  Τ.Ε.Ο  Α.Ε.). 
Έγκριση όρων δημοπράτησης του έργου: « Συντήρηση Οδικού Δικτύου Νήσου Σερίφου (χρήση 2012)» προϋπολογισμού 39,000,00€.
Έγκριση όρων δημοπράτησης του  έργου : «Συντήρηση Οδικού Δικτύου Νήσου Κιμώλου (χρήση 2012)» προϋπολογισμού 26.000,00€.
Έγκριση όρων δημοπράτησης του έργου:  « Συντήρηση Οδικού Δικτύου Νήσου Σίφνου (χρήση 2012)» προϋπολογισμού 35.000,00€.
Αποδοχή χρηματοδότησης.  Έγκριση xορήγησης παράτασης προθεσμίας του έργου «Κατασκευή γέφυρας στο χείμαρρο ΚΗΠΗΡΙΩΝΑ»
Ανάθεση  δικαστικών υποθέσεων.  Έγκριση διαφόρων δαπανών – διάθεσης πιστώσεων. Έγκριση δράσεων Κοινωνικής Μέριμνας.
Έγκριση Δράσεων Πολιτισμού – Αθλητισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.  Εγκρίσεις μετακίνησης κ. Περιφερειάρχη, κ.κ.Αντιπεριφερειαρχών και Περιφερειακών
Συμβούλων.

Δευτέρα, Απριλίου 23, 2012

περί αλληλεγύης

Το Πολωνικό Σχολείο της Σαντορίνης σε συνεργασία με το "Πολωνικό Ινστιτούτο Εθνικής Μνήμης" μας καλούν σε έκθεση φωτογραφίας μαθητών του σχολείου καθώς και φίλων της Πολωνικής κοινότητας της Σαντορίνης με θέμα "το φαινόμενο της αλληλεγύης".
Τα εγκαίνεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 24 Απριλίου 2012 στην αίθουσα του Μεγάρου Γκύζη στα Φηρά της Σαντορίνης ενω θα ακολουθήσουν σύντομες ομιλίες 2 κυριών, μελών του "Πολωνικού Ινστιτούτου Εθνικής Μνήμης". Την Τετάρτη 25 Απριλίου έχουν κληθεί να δουν την έκθεση τα σχολεία του νησιού.


Για πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με την Edyta Labeda στο 694 58 68 250    

σχετικά με την ψυχολογία μας - ομιλία

Ο Δήμος Θήρας και το Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για απαντήσεις σε ζητήματα που αφορούν στην συμπεριφορά μας και στην ψυχολογική μας κατάσταση ειδικά σε καιρούς πίεσης, άγχους και κρίσης, μας προσκαλούν την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 και ώρα 8.00 μ.μ. στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο σε μια μοναδική ομιλία - συνάντηση με την διακεκριμένη ψυχαναλύτρια κ. Μίνα Μπούρα.
 Η ομιλία θα γίνει σε λόγο απλό, κατανοητό στους μη ειδικούς, χωρίς ωστόσο να προδίδεται η ουσία. Ο χαρακτήρας της ομιλίας θα είναι διαδραστικός και θα υπάρχει στο τέλος άφθονος χρόνος για ερωτήσεις και συζήτηση.
Θα δοθούν πολλά παραδείγματα, σχετικά με γονείς που επισκέφθηκαν την κα Μπούρα κατά την πολυετή εργασία της στον χώρο της ψυχανάλυσης γιατί ανησυχούσαν για ένα παιδί τους, καθώς και από τωρινούς αναλυομένους της.
Απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, γιατρούς και όλους όσους αναζητούν τρόπο να ζουν καλύτερα σε σχέση με τον εαυτό τους και τον περίγυρό τους.

παράταση προθεσμίας....

Έληγε το Σάββατο 21/04 αλλά παρατάθηκε μέχρι την Παρασκευή 27 Απριλίου.
Πρόκειται για τις προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων σχετικά με τις 5μηνες συμβάσεις έργου στις οποίες προχωρούν οι περισσότεροι δήμοι των Κυκλάδων στο πλαίσιο των προγραμμάτων "ΤΟΠΣΑ" ....
Για την Σαντορίνη προβλέπεται να προσληφθούν 15 άτομα με 5μηνες συμβάσεις εργασίας.
Η κατάθεση των αιτήσεων γίνεται είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία του δικαιούχου στην ακόλουθη διεύθυνση: Ομήρου 8 Ερμούπολη, Κέντρο Έρευνας Ανάπτυξης Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, υπόψιν κ. Αλεξανδρή Δημήτρη (τηλ. 2281085354 ) με ημερομηνία αποστολής (έως και 27/4/2012).
Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο ΚΕΠ του δήμου Σαντορίνης.

πρώην, πρώην και νυν ....

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γιώργου Χάλαρη, υποψήφιου με την παράταξη της "δημοκρατικής αριστεράς" με επικεφαλής τον Φώτη Κουβέλη, εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 6ης Μαίου,

Αγαπητή Συμπατριώτισσα, αγαπητέ Συμπατριώτη, φίλες και φίλοι Κυκλαδίτες.

Μετά από ώριμη σκέψη, αποφάσισα να δεχθώ την πρόσκληση του Φώτη Κουβέλη για να συμπορευτούμε στον κοινό αγώνα για τη χώρα και ιδιαίτερα για τα νησιά μας, σε μια περίοδο που η Ελλάδα περνά τη μεγαλύτερη κρίση ηθικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής, που η πλειοψηφία των Ελλήνων βρέθηκε ξαφνικά εξαθλιωμένη, ταπεινωμένη στους ταγούς των μεγάλων συμφερόντων.
Το υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να αντικρούσει όλα αυτά και η πατρίδα μας έγινε περίγελος ανά τον κόσμο ως η πιο διεφθαρμένη χώρα. Ένας ολόκληρος λαός, υπερήφανος που έχει μεγαλουργήσει σε όλα τα πλάτη της γης, βρέθηκε απολογούμενος γιατί οι κυβερνόντες δεν υπερασπίστηκαν τις αξίες, τις αρχές και την εθνική κυριαρχία.
Θεώρησα χρέος και υποχρέωση να πω το ναι σε αυτή την χρονική στιγμή και να συμβάλλω όσο μπορώ για τον τόπο μας, για τα νησιά μας, για την ανατροπή αυτού του σκηνικού.

Από τα σπουδαστικά μου χρόνια πάλεψα για την ανατροπή της Χούντας, για τη Δημοκρατία, για την ελευθερία του λόγου, για μια δημοκρατική χώρα και η ενασχόλησή μου σε διάφορα θεσμικά όργανα, από το 1977 ως σήμερα, είναι αυτά που με οδήγησαν στη συνεχή προσφορά μου στον άνθρωπο, στο περιβάλλον, στις ανθρώπινες αξίες, την ηθική και καθόρισαν την στάση ζωής μου. Πίστεψα και πιστεύω στην ανάπτυξη των νησιών μας, αυτών των ευλογημένων τόπων που πολλοί άνθρωποι ανά τον κόσμο θαυμάζουν.
Η σκληρή δουλειά, η αγάπη και ο σεβασμός για τον τόπο μου, επιβραβεύτηκαν με την συνεχή επανεκλογή μου στην Κοινότητα της Οίας, για 24 έτη και τα 16 τελευταία Πρόεδρός της. Είναι μεγάλη τιμή για μένα που συνέβαλα για να είναι η Οία ένα από τα σημεία του κόσμου που ξεχωρίζει σε πολλά θέματα και η τουριστική βιομηχανία την έχει ως πρότυπο ήπιας τουριστικής ανάπτυξης.
Η συμμετοχή μου σε όλα τα επίπεδα της τοπικής αυτοδιοίκησης ΤΕΔΚ, ΚΕΔΚΕ, Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, Επιτροπή Παρακολούθησης Αιγαίου και Κρήτης για το ΕΣΠΑ, Δίκτυο Αειφόρων Νήσων Αιγαίου, ήταν αδιάλειπτη, και πάντα με κατάθεση των θέσεων μου για την μεγαλύτερη συμβολή στον άνθρωπο και στα νησιά μας.

Στόχος και όραμα μου είναι, μαζί με όλες τις δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις των νησιών μας, με μπροστάρη την νεολαία, να βαδίσουμε στη νέα σελίδα που ανοίγει για την παραμονή της Χώρας μας στην Ευρώπη με την κοινωνία όρθια. Στην αποκατάσταση της δικαιοσύνης με νομοθετικό έργο βάσει της αρχής της νησιωτικότητας, στον επιμερισμό των βαρών της κρίσης που δημιουργήθηκε, στην εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στα νησιά και συντελεστές ΦΠΑ που λαμβάνουν υπόψη τους την επιταγή του Συντάγματος, στην εξάλειψη της διαπλοκής και στη διαφάνεια με αποκεντρομμένο κράτος και λειτουργικούς δήμους. Στη συμπόρευση των δημοκρατικών δυνάμεων που θα φέρει την εναλλακτική πρόταση εξουσίας για ένα πιο δίκαιο και κοινωνικό κράτος, με αξιόπιστα πρόσωπα και φερέγγυες πολιτικές, για μια προοδευτική κυβέρνηση με όραμα για τους νέους, εγγύηση για τους μεγάλους και ασφάλεια για όλους.

Επιθυμία μου είναι να έχω προσωπική επαφή με όλους και τον καθένα ξεχωριστά και ανεξάρτητα του μικρού χρόνου που υπάρχει, θα δοκιμάσω να γίνει πράξη. Παρόλα αυτά μπορούμε να επικοινωνούμε συνεχώς. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση: xalaris56@gmail.com , στα τηλέφωνα : 2286071592 -               2286071192,   6973238950     

"ενιαίο παλλαϊκό μέτωπο" - ανακοίνωση

Την συμμετοχή του στις επικείμενες εκλογές της 6ης Μαίου ανακοίνωσε η παράταξη "Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο" (Ε.ΠΑ.Μ.) ενω απόφαση πλέον αποτελεί η αναγραφή της λέξης "οχι" στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Στην παράταξη συμμετέχει ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης ο οποίος σε εμφανίσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης απο το φθινόπωρο του 2011 έχει εκφράσει σαφώς τις θέσεις του κατά της πολιτικής του μνημονίου.
Το Ε.ΠΑ.Μ. έχει συγκροτήσει ψηφοδέλτιο και στον Νομό Κυκλάδων, απο πλευράς των υπευθύνων του οποίου λάβαμε την ανακοίνωση που ακολουθεί σχετικά με την παράταξη και την τοποθέτησή της στο σημερινό πολιτικό σκηνικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Οι επικείμενες εκλογές είναι καθοριστικές για τη χώρα μας και πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να ψηφίσουμε. Εδώ και 2 χρόνια, οι Έλληνες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, αγρότες και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες υφίστανται τη διαρκή συρρίκνωση  του εισοδήματός τους ενώ ταυτόχρονα η χώρα εκποιείται από άκρη σε άκρη. Η παρουσία μας στις εκλογές εκφράζεται με το ψηφοδέλτιο του "ΟΧΙ".

Οι στόχοι μας είναι:
1. Η ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας.
2. Η καταγγελία των Μνημονίων, των Δανειακών Συμβάσεων και των δεσμεύσεων της χώρας ξεκινώντας με την άμεση παύση πληρωμών στους δανειστές.
3.  Η τιμωρία των ενόχων και δήμευση των περιουσιών τους.
4. Η ανασυγκρότηση της οικονομίας με την αξιοποίηση όλων των παραγωγικών πόρων της χώρας και κυρίως
με την ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος.
5. Η άμεση απαίτηση του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων.
6. Η υπεράσπιση της εθνικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
7. Η σύγκληση συντακτικής εθνοσυνέλευσης για τη σύνταξη και τη ψήφιση ενός νέου δημοκρατικού Συντάγματος.

Στο ψηφοδέλτιο των Κυκλάδων συμμετέχουν οι : Δόγου Ζωγραφιά (Υπάλληλος ΟΑΕΔ), Μαούνης Ιωάννης (Πολιτικός Μηχανικός),
Μιχαηλίδης Αρτέμιος (Κοσμηματοτέχνης), Σανάκης Αντώνιος (Ιδιωτ. Υπάλληλος)

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κίνημα μπορείτε να διαβάσετε στην διευθυνση: http://www.epam-hellas.gr/

τραπεζάκια εξω....

Mέχρι την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 θα γίνονται δεκτές απο τον Δήμο Σαντορίνης οι αιτήσεις για την χρήση πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων απο επιχειρήσεις 

σχετικά με τις ζημιές απο την κακοκαιρία....

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Συναιτερισμών Θηραικών Προιόντων,

Η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων ενημέρωσε  έγκαιρα την αρμόδια Διεύθυνση του ΕΛΓΑ  και την Πέμπτη 18 Απριλίου 2012 προχώρησε στην αναγγελία ζημιάς, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Παρακαλούνται οι παραγωγοί, από το Σάββατο 21 Απριλίου 2012 να απευθύνονται στα γραφεία της ΄Ενωσης στα Φηρά προκειμένου να υποβάλλουν τις σχετικές ατομικές δηλώσεις ζημιάς σύμφωνα με παρακάτω πρόγραμμα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 /04/2012        :ΒΟΘΩΝΑΣ – ΕΞΩ ΓΩΝΙΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 23/04/2012          :ΕΜΠΟΡΕΙΟ
ΤΡΙΤΗ        24/02/2012          :ΕΜΠΟΡΕΙΟ
ΤΕΤΑΡΤΗ 25/04/2012          :ΦΗΡΑ – ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙ
ΠΕΜΠΤΗ 26/04/2012           :ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/04/2012    :ΑΚΡΩΤΗΡΙ
ΣΑΒΒΑΤΟ 28/04/2012         :ΑΚΡΩΤΗΡΙ – ΒΟΥΡΒΟΥΛΟΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 30/05/2012          :ΕΠΙΣΚΟΠΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 02/05/2012          :ΠΥΡΓΟΣ
ΠΕΜΠΤΗ 03/05/2012           :ΠΥΡΓΟΣ – ΜΕΣΣΑΡΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04/05/2012    :ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ

θέλουμε τον ΦΠΑ μας εκεί που είναι.....

Τις θέσεις τους για τους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, έγκαιρα και πάντως πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ζητούν από τους κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Αντώνη Σαμαρά οι Περιφερειάρχες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου.
Με κοινή τους επιστολή, οι κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και Νάσος Γιακαλής επανέρχονται στο αίτημά τους για συνάντηση με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, αποστέλλοντάς τους παράλληλα το πλαίσιο θέσεων όλων των φορέων του Αιγαίου. 

να προτιμάτε τους έλληνες.....

Έκκληση προς τους επιχειρηματίες της Ρόδου απεύθυνε ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, σε οτι αφορά την επιλογή των εργαζομένων ώστε να δίνεται προτεραιότητα στους έλληνες, την συγκεκριμένη χρονική συγκυρία και εν μέσω κρίσης.
Για την ακρίβεια ο κ. Μαχαιρίδης επανήλθε σε αυτές του τις θέσεις μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται στο θέμα, καλώντας "τους επιχειρηματίες και κυρίως προς τους ξενοδόχους των νησιών μας, να προσλαμβάνουν κατά προτεραιότητα το ντόπιο εργατικό δυναμικό, συναισθανόμενοι και αυτοί τη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η χώρα, κυρίως όμως τα οξυμένα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά πολλές οικογένειες της περιοχής μας, κυρίως αυτό της ανεργίας, άρα και της ανασφάλειας". 

η ελλάδα, μπορεί .... (πως λέμε, μπορεί και ναι, μπορεί και οχι...)

"Η ελλάδα μπορεί" είναι ο τίτλος της προεκλογικής ανακοίνωσης που λάβαμε απο τον κ. Βρούτση, υποψήφιο με την ΝΔ ο οποίος μας ενημερώνει για την συγκέντρωση φίλων του που θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 29 Απριλίου στην Αθήνα.

Πλήν όμως, κι έτσι όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, αναρωτιόμαστε. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό το "μπορεί"; Δηλώνει βεβαιότητα; Δηλώνει αμφιβολία; Τι μπορεί να σημαίνει άραγε ενα "μπορεί" σε ενα πολιτικό προσκλητήριο;..... (η αβάσταχτη ελαφρότητα του..."μπορεί"...!)
Η αλήθεια είναι οτι η Ελλάδα πολλά μπορεί, αλλά, μάλλον είναι στο .. περίμενε!
Σε κάθε περίπτωση κι εν προκειμένω, ο κ. Βρούτσης θα μιλήσει και μπορεί (;!) να μας λύσει και τις απορίες μας σχετικά με το "τι μπορεί η ελλάδα" στις 29 Απριλίου στις 18.30 στο ξενοδοχείο Αμαλία, στο Σύνταγμα.

1η Μπιενάλε Τέχνης στην Σαντορίνη

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση των διοργανωτών της "1ης Μπιενάλε Τέχνης στην Σαντορίνη" που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 1η Ιουλίου - 30 Σεπτεβρίου 2012, οι φετινές εκδηλώσεις θα έχουν ως αφετηρία τον Πύργο και με δορυφορικές εκθέσεις πολλά έργα θα εκτεθούν σε αρκετά σημεία και χώρους σε όλη την Σαντορίνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Με δεδομένο ότι η χώρα μας βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία η οποία πιστεύουμε πως δεν είναι αμιγώς μόνο οικονομική αλλά κυρίως "κοινωνικής νοοτροπίας και ψυχολογίας" κρίση, η ανάγκη για δημιουργία μπορεί ν' αποτελέσει έναυσμα για αλλαγές προς το καλύτερο σε πολλά επίπεδα.
Πιστεύοντας ότι πολλά καλά μπορούν ν' αρχίσουν από τον Πολιτισμό και ειδικά από εκείνο το κομμάτι του που ορίζεται από την τέχνη, η 1η Μπιενάλε Τέχνης της Σαντορίνης έχει θέμα μελέτης της "Το Παρελθόν".

Η ιδέα για την διοργάνωση γεννήθηκε κάπου στο 2001 από τον Κίκο Παπαδόπουλο, (ερευνητής και καθ. Πολιτιστικής Οικονομίας και Πολιτιστικής Διπλωματίας, σχεδιαστής) όταν επισκέφθηκε πρώτη φορά την Σαντορίνη. Το παραδοσιακό στοιχείο, η αρχιτεκτονική, η τοπική κοινωνική ψυχολογία και η ομορφιά συνέθεσαν το πρώτο πάζλ σκέψεων και ιδεών για την διοργάνωση μιας καλλιτεχνικής συνάντησης σε βάση διετίας (biennale). Αργότερα ως μόνιμος κάτοικος της Σαντορίνης, η διαπίστωση ότι η εξέλιξη της αισθητικής στα γενικά της πλαίσια και όρια δεν φέρει στο "σακούλι της" τίποτε από το πλούτο του παρελθόντος, τον οδήγησε στην πραγμάτωση της ιδέας για το 2012 με θέμα μελέτης το Παρελθόν και όλα όσα μπορεί να μας προδιαγράψει για το μέλλον.

Η Santorini Biennale of Arts είναι μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία με έδρα την Θήρα και σκοπό έχει να μελετά και να παρουσιάζει -με τρόπο που μόνο η
τέχνη μπορεί- θέματα που άπτονται της ευρύτερης ιδεολογικής περιοχής του συλλογικού κοινωνικού προβληματισμού.

Με κέντρο δραστηριοποίησης τον Πύργο της Σαντορίνης, αποστολή της Santorini Biennale of Arts είναι να προωθεί ανερχόμενους αλλά και καταξιωμένους
καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και με όχημα τις διαφορετικές μορφές της τέχνης (σχέδιο, κολάζ, φωτογραφία, ζωγραφική, γλυπτική, Video Art, Ταινίες
μικρού μήκους, βιομηχανικό σχέδιο, τέχνη από γυαλί, τέχνη από χαρτί, κεραμική, εικονογράφηση, εγκαταστάσεις τέχνης σε εσωτερικούς και εξωτερικούς
χώρους, γραφιστική και άλλες μορφές) να υποστηρίξει ένα πρόγραμμα πολιτιστικής συνεργασίας τόσο σε περιφερειακό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.
Την υλοποίηση των επιμέρους εκθέσεων έχουν αναλάβει έμπειροι επιμελητές έργων τέχνης οι οποίοι διαθέτουν νέες απόψεις και ιδέες για το πώς θα
μπορούσε η μελέτη του θέματος να παρουσιαστεί με επάρκεια και κύρος. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι ο πολύ σημαντικός Θηραίος ζωγράφος και "φιλόσοφος του τοπίου και του φωτός της Σαντορίνης" κ. Χριστόφορος Ασιμής. Η διοργάνωση της Μπιενάλε δεν θα ήταν εφικτή εάν δεν υπήρχε η αμέριστη συμπαράσταση των υποστηρικτών μας όπως: ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Εστία Πύργου Καλλίστης", Δήμος Θήρας και το μουσείο "Η Σαντορίνη που Πέρασε" Κάναβα Χρυσσού - Δρόσου.

Ο μεγαλύτερος όγκος των εκθέσεων θα διεξαχθεί στον Πύργο ενώ ένα μέρος των εκθέσεων θα επεκταθεί και σε άλλα σημεία της Σαντορίνης. Πιο συγκεκριμένα στο Πύργο θα χρησιμοποιηθούν 12 με 14 κλειστοί χώροι καθώς και μερικοί εξωτερικοί χώροι κάτω από το Βενετσιάνικο Καστέλι δημιουργώντας έτσι ένα πάρκο τέχνης. Οι εκθέσεις θα επεκταθούν στο Οινοποιείο Santowines, στο Καμάρι (cineKamari), Φηρά (Hotel Majestic), Ημεροβίγλι (Andromeda Villas), Οία (Pelagos Hotel & Atlantis Books), Περίσσα (Hotel Irigenia & Thera Mare Boutique Hotel) και Ακρωτήρι (Kalestesia Suites) και σε άλλους χώρους που θ' ανακοινωθούν σύντομα. Το πρόγραμμα των κύριων εκθέσεων θ' ανακοινωθεί προς τα τέλη Απριλίου και μαζί του και το πρόγραμμα των συναφών παράλληλων εκδηλώσεων οι οποίες θα στηρίξουν τις κύριες εκθέσεις.

510 καλλιτέχνες από διάφορες χώρες έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή μέσω του On-line συστήματος της Μπιενάλε και αναμένουμε περισσότερες καθώς σε λίγες ημέρες εγκαινιάζουμε την συνεργασία μας με Γκαλερί έργων τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και με σχολές καλών τεχνών ανά τον κόσμο. Η τελική επιλογή των έργων από την ομάδα επιμελητών θα διεξαχθεί κατά το διάστημα 20 - 24 Μαΐου και οι επιλαχόντες καλλιτέχνες θ' ανακοινωθούν on-line κατά το ίδιο διάστημα.

Κίκος Παπαδόπουλος, Διευθυντής. Καθ. Πολιτιστικής Οικονομίας κ Πολιτιστικής Διπλωματίας, PhD. kikos@santorinibiennale.gr

σχετικά με την επιτροπή ΚΕΠΑ....

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο, με κοινοποίηση στο Διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο, σχετικά με την «λειτουργία της επιτροπής ΚΕΠΑ» έστειλε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας ως Πρόεδρος Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου.

Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας  αναφέρει ότι,
               
Με την παρούσα επιστολή ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, επιθυμώ να θέσω εκ νέου υπόψη σας, το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολίτες των νησιών μας, σχετικά με τη λειτουργία της επιτροπής ΚΕΠΑ, η οποία συνεδριάζει στη Σύρο με σκοπό να εξετάσει τους έχοντες προβλήματα υγείας και αναπηρίας.
Μέχρι σήμερα από τους 500 περίπου συνταξιούχους – αναπήρους έχουν εξετασθεί από την επιτροπή 185 ασθενείς περίπου, με αποτέλεσμα να διακόπτεται η καταβολή της πλήρους σύνταξης  και του επιδόματος αναπηρίας.
Επαναφέρουμε την πρότασή μας, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να δοθεί το δικαίωμα και σε τοπικούς γιατρούς να είναι μέλη της προαναφερόμενης επιτροπής, έτσι ώστε να συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα και να εξυπηρετεί τις ανάγκες των ασθενών.
Επίσης στην Επιτροπή θα πρέπει να συμμετέχει και γιατρός νευρολόγος λόγω του σημαντικού αριθμού ασθενών, οι οποίοι θα πρέπει να εξετάζονται από την προαναφερόμενη  ιατρική ειδικότητα.
Τέλος, μέχρι να εξετασθούν οι ασθενείς δεν θα πρέπει να διακόπτεται η καταβολή της πλήρους σύνταξής τους, αλλά μόνο του επιδόματος, το οποίο βεβαίως μετά την επαναδιαπίστωση αναπηρίας τους, θα πρέπει να τους καταβάλλεται και αναδρομικά.
Προσδοκώντας στην ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»