Πέμπτη, Ιουνίου 30, 2011

δωρεάν η ακτοπλοική μεταφορά των μονάδων αιμοδοσίας

Τη δωρεάν μεταφορά των κινητών μονάδων που υλοποιούν το εθελοντικό πρόγραμμα αιμοδοσίας νοσοκομείων, ζήτησε -και πήρε- ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος από τις εταιρείες, πλοία των οποίων δρομολογούνται στις γραμμές των Κυκλάδων.
Οι εταιρείες Ηellenic Seaways και Blue Star ferries ανταποκρίθηκαν θετικά, και στο εξής αναλαμβάνουν τη δωρεάν μεταφορά τόσο της ομάδας λήψεως αίματος όσο και του ειδικού οχήματος στο οποίο διατηρούνται οι μονάδες αίματος που συγκεντρώνονται.
Ο κ. Πουσσαίος αναγνωρίζοντας την κοινωνική ευαισθησία που επέδειξαν οι εκπρόσωποι των εταιρειών τους ευχαρίστησε επισημαίνοντας πως "στη χώρα μας, η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος είναι μια ακόμα υπαρκτή κατάσταση που έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα, να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή όσων χρειάζονται το αίμα ως θεραπευτικό μέσο".
Στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Εθελοντικού Προγράμματος Αιμοδοσίας, που διεξάγεται από μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα, οργανώνονται αιμοδοσίες και προβάλλεται η σπουδαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας μέσα από τα προγράμματα αλλά και τη δράση τους. Οι ομάδες επισκέπτονται τα νησιά μας, δύο φορές ετησίως με σκοπό την συλλογή μονάδων αίματος από εθελοντές αιμοδότες.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Σαντορίνης και της Ίου, που από το 1992, κάθε Μάη και Νοέμβρη, γίνεται εθελοντική αιμοδοσία και συγκεντρώνονται περίπου 1.500 μονάδες αίματος που μεταφέρονται στα νοσοκομεία “Αγία Σοφία” και “Ερυθρό Σταυρό”.

οι Περιφερειάρχες στον Πρωθυπουργό

Με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου θα συναντηθούν την Παρασκευή 1 Ιουλίου στην 1:30 στο Μέγαρο Μαξίμου οι δέκα τρεις Περιφερειάρχες της χώρας, οι οποίοι θα θέσουν προς συζήτηση θέματα που απασχολούν την εφαρμογή του «Καλλικράτη».
Νωρίτερα, στις 11.00 το πρωί θα συναντηθούν με τον Υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη.
«Η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό γίνεται σε μια μέρα ιδιαίτερα σημαντική, καθώς απο 1η Ιουλίου, μεταβιβάζονται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην αιρετή Περιφέρεια νέες ουσιαστικές αρμοδιότητες και ευθύνες, που έχουν άμεση σχέση με την αναπτυξιακή διαδικασία που είναι σε εξέλιξη στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου», δηλώνει ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, προσθέτοντας:
«Αναλαμβάνουμε, μετά το μεσοδιάστημα των έξι μηνών, την πλήρη ευθύνη για τη διαχείριση και αξιοποίηση των πόρων από το ΕΣΠΑ, τον αναπτυξιακό νόμο και το Περιφερειακό Ταμείο, όπως και άλλες αρμοδιότητες που ενισχύουν ακόμα περισσότερο το ρόλο και την παρέμβαση του θεσμού στην ανάπτυξη και την ποιότητα της ζωής των συμπολιτών μας».

η ανακοίνωση του δήμου Σαντορίνης για την επίσκεψη της αποστολής των special olympics

Ανακοίνωση σχετικά με την άφιξη της φλόγας των special olympics στην Σαντορίνη μας έστειλε ο Δήμος της Σαντορίνης.
Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται οτι,
Την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011 σε ατμόσφαιρα βαθιάς συγκίνησης και ενθουσιασμού για τους Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, άναψε η Φλόγα της Ελπίδας για να φωτίσει ολόκληρη την οικουμένη με πανανθρώπινες αξίες και να μεταδώσει την προσδοκία για έναν καλύτερο κόσμο. Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές λαμπαδηδρόμους αστυνομικούς από όλο τον κόσμο που μετέφεραν τη φλόγα μαζί με τους αθλητές Special Olympics, τους Φύλακες της Ελπίδας και της Αισιοδοξίας όπως ονομάζονται, καθώς και όλους του εθελοντές του νησιού μας που βοήθησαν για την άψογη διοργάνωση της τελετής υποδοχής της φλόγας.
Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, με κλαδιά ελιάς, συγκίνηση, σημαίες, πανό και τσαμπούνες ο Δήμος Θήρας υποδέχτηκε τη Φλόγα της Ελπίδας των Special Olympics 2011 τη Τρίτη 21 Ιουνίου 2011.
Η Φλόγα με την αποστολή, που αποτελούνταν από 46 αθλητές και συνοδούς και καλύφθηκε τηλεοπτικά και δημοσιογραφικά, έφθασε στο λιμάνι της Θήρας στις 15:30.
Η υποδοχή από τα παιδιά και τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί ήταν ενθουσιώδης. Όλοι μαζί διασχίζοντας τον πεζόδρομο κατευθύνθηκαν προς το κάστρο της Οίας, όπου τους υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Οίας κ Γιώργος Βαρβαρήγος μαζί με το Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Οίας κ. Ελευθέριο Δαρζέντα. Με μια λιτή και σεμνή τελετή που ανέλαβε να πλαισιώσει μουσικά ο κ. Γιάννης Πανταζής, οι Αθλητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μοναδική ομορφιά της Οίας και να δοκιμάσουν παραδοσιακά γλυκά που μοίραζαν ντόπιοι εθελοντές υπό το συντονισμό της κ.  Φρειδερίκης Νομικού και υπαλλήλων του Δήμου Θήρας.

Η πορεία συνεχίστηκε προς το ΔΑΟΣ όπου υποδέχθηκε τους αθλητές ο Πρόεδρος του Γυμναστηρίου κ. Αντώνιος Καντζέλης. Οι Αθλητές με την δάδα αναμμένη κατευθύνθηκαν προς την Πλατεία της Μητρόπολης όπου άναψαν το βωμό της ελπίδας. Ακολούθησε μια όμορφη τελετή την οποία οργάνωσε η κ. Μαρίζα Κώχ με τη συμμετοχή της χορωδίας του Βουρβούλου.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Θήρας, σε ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς των εθελοντών στο θεσμό των Special  Olympics, δώρισε στους δύο  επικεφαλής αναμνηστικά λευκώματα με φωτογραφικό υλικό και την ιστορία του νησιού, τα οποία προσέφερε το βιβλιοπωλείο Books & Style του κ. Ευάγγελου Κωνσταντινίδη, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες μοιράστηκε από μια λιθογραφία του ζωγράφου και Δημοτικού Συμβούλου κ. Χριστόφορου Ασιμή.
Είναι τιμή μας που υποδεχθήκαμε στον τόπο μας τους πρεσβευτές αυτών των αξιών, τους αθλητές των Special Olympics από όλο τον κόσμο. Κατά γενική ομολογία όλων το πετύχαμε και είμαστε περήφανοι γι' αυτό. Ευχαριστούμε τους φορείς, τους κατοίκους, τους επαγγελματίες, όλους όσους συμμετείχαν, συνεργάστηκαν και συνέβαλαν σε αυτό.

η ετήσια γιορτή του συλλόγου των Μεγαλοχωριτών

Η Πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου των απανταχού Μεγαλοχωριτών Θήρας μας προσκαλούν στην ετήσια αφιερωμένη στα παιδιά του Μεγάλου Χωριού γιορτή, η οποία θα γίνει στη θέση « Μετόχι» όπως κάθε χρόνο, την 1η Ιουλίου 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20.15 μ.μ.
Σύμφωνα με την πρόσκληση που υπογράφουν η πρόεδροςτου Συλλόγου κ. Λούλα Συρίγου και ο γενικός Γραμματέας Ιωσήφ Πέρρος, η παρουσία σας θα δώσει χαρά σε εμάς και τιμή στα παιδιά μας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα παιδιά του χωριού που με την καθοδήγηση και την συνεργασία του κ. Πέρρου, είχαν προετοιμάσει και παρουσίασαν αφιέρωμα σε ευεργέτες του χωριού.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι νεαρές:
Μαρία Αρβανίτη, Εμμανουέλλα Συρίγου , Λετίτσια Μπελιμποφ, Αργυρούλα Δαμασκηνού, Μαργαρίτα Δαρζέντα, Παγώνα Αλεφραγκή, Αργυρούλα Αλεφραγκή, Βίβιαν Παντιρ, Αφροδίτη και Πόλα Ευμορφοπούλου.

Χ. Κόκκινος τοποθετήσεις και σχόλια..

Με αφορμή την συνεδρίαση το Σάββατο 2.7.2011 του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κω, ο επικεφαλής της μειοψηφίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει οτι "η περιφερειακή αρχή συνεχίζει την παρελκυστική τακτική της και επιχειρεί να «κουκουλώσει» τα προβλήματα και τις αδυναμίες της. Αποφεύγει να συζητηθούν τα ζητήματα της Υγείας και ο Κανονισμός Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου ενώ και για το ΕΣΠΑ «σύρεται» μετά τη δημόσια και επίμονη τοποθέτηση της παράταξής μας για πλήρη ενημέρωση των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου. Έφτασε Ιούλιος και συζητούνται ακόμα η σύσταση και η συγκρότηση των επιτροπών περιφερειακής πολιτικής.
Την ίδια ώρα η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση της Π.Ν.Α. συνεχίζεται, ενω δεν έγινε καμία διαβούλευση για να βρεθεί λύση για το πρόσωπο για τη θέση του «Συμπαραστάτη του Πολίτη». Οι αναπτυξιακές δράσεις έχουν μετατεθεί και οι περιφερειακοί σύμβουλοι νοιώθουν την υποβάθμιση, την παρακμή και την απομόνωση.
Ο κ. Κόκκινος σε ανακοίνωσή του σχετικά με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος μεταξύ άλλων αναφέρει οτι, "το Μεσοπρόθεσμο Οικονομικό Πρόγραμμα θα προσθέσει νέα δεινά και σκληρή λιτότητα στον ελληνικό λαό και θα τον οδηγήσει στην υποβάθμιση της ζωής του και στην εξαθλίωση. Δυστυχώς, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα πιάσουν ούτε τώρα τόπο.

οι εκδηλώσεις της Σύρου

Στο πλαίσιο των ετήσιων πολιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται στην Σύρο υπο τον τίτλο " Στις γειτονιές του Μάρκου Βαμβακάρη" φέτος θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
1 Ιουλίου ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΩΝΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ με την ΟΡΧΗΣΤΡΑ “ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ”, Δημοτικό σχολείο Άνω Σύρου, Ώρα 21.00
3 Ιουλίου ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ - ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΣΥΡΟΥ
3 Ιουλίου ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΘΗΣΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΩΧΩΡΙΤΙΣΣΑ, Καφενείο "ΑΠΑΝΩΧΩΡΙΤΙΣΣΑ", Ώρα 21.00
5 Ιουλίου ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΑΚΗ, Καφέ “ΣΥΡΙΑΝΩΝ ΚΑΦΕΠΟΤΕΙΟΝ” (Άνω Σύρος)
9 Ιουλίου ACROSS THE UNIVERSE ΣΥΝΑΥΛΙΑ JAZZ Δ. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ & JULIET KELLΥ, Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου, Τιμή 10 & 5 €.
10 Ιουλίου ΑΠΟ ΤΗ MUSCAT ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου, Τιμή 10 & 5 €.
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Κτιστοπούλου «Στιγμές Πορείας» Εγκαίνια: Σάββατο 2 Ιουλίου 2011 ώρα: 20:30
Έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής της Όλγας Χανδέλη «Μνήμες και σπαράγματα» Εγκαίνια: Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011 ώρα 21:00.
Έκθεση ζωγραφικής & κολλάζ της Μαίρης Μεταξά «Το όνειρο μιας πέστροφας» Εγκαίνια 25 Ιουνίου
Έκθεση κεντητικής τέχνης του Δημήτρη Βόντζου «Arttextile- κεντητική τέχνη, εικόνες και κλωστές» Εγκαίνια: Σάββατο 9 Ιουλίου 2011
Έκθεση χειροποίητου ρούχου, αξεσουάρ, κοσμήματος, ζωγραφική σε μπλούζες της Αντιγόνης Χούνδρη και Χρυσάνθης Ζαράρη, 27 Ιουνίου
Έκθεση χειροποίητου ρούχου, αξεσουάρ, κοσμήματος, της Βασιλικής Νάκου, 4 Ιουλίου

18ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ
4 ΙΟΥΛΙΟΥ ΓΕΦΥΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΤΟΠΙΩΝ - 18ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ, ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ
5 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ ΗΧΟΙ ΣΕ ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ, ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
6 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ, ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΙΡΛΑΝΔΕΖΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ CELTOI
7 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΚΙΘΑΡΑ PRIMO& SECONDO, ΕΠΑΥΛΗ ΤΣΙΡΟΠΙΝΑ (πρώην Δημαρχείο Ποσειδωνίας)
8 ΙΟΥΛΙΟΥΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ 18ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ, ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ, ΑΠΟΝΟΜΕΣ & ΒΡΑΒΕΙΑ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
1 Ιουλίου Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ, ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ (έως τέλη Σεπτεμβρίου)
2 Ιουλίου ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΙΚΟΝΑΣ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥ ΜΕ ΒΑΡΚΕΣ & ΓΛΕΝΤΙ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΙΝΙΟΥ
9 Ιουλίου ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΦΟΙΝΙΚΑ ΚΑΙ “Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ”

Τρίτη, Ιουνίου 28, 2011

στην Σαντορίνη η Άννα Βίσση

Τις διακοπές τους στην Σαντορίνη και στο ξενοδοχείο Volcano View Villas απόλαυσαν τις προηγούμενες ημέρες η Άννα Βίσση με την παρέα της, την διεθνούς φήμης ενδυματολόγο Patricia Field και την σκηνοθέτη Cristine Crocos.
Η παρέα διασκέδασε στο club Enigma στα Φηρά, ενώ, η συνέντευξη που παραχώρησε στον Σάκη Πατηνιώτη θα μεταδοθεί τις επόμενες ημέρες από τον Σαντορίνη 106.4 FM
Φωτογραφίες, εντός της ημέρας ..

χειροκροτήθηκαν "οι ερωτευμένοι" του εφηβικού τμήματος του θεατρικού εργαστηρίου

Το... συμπέρασμα του έργου; Οτι με τους ερωτευμένους, πόσο μάλλον αυτούς που δεν το παραδέχονται, αλλά "τρώγονται" μεταξύ τους, δεν είναι να ασχολείται κανείς. Μιας και είναι πολύ πιθανό να βρεθεί μπερδεμένος, εκτεθειμένος και να τσακωμένος και με τους δυό! Διότι τι είναι οι ερωτευμένοι; (πολύ απλό!) δυό άνθρωποι που έχουν κηρύξει "πόλεμο" μέχρις ότου τα βρούν μεταξύ τους κι όλα μέλι γάλα!
Στο σημείωμά της στο φυλλάδιο της παράστασης η σκηνοθέτης Στέλλα Καραμπεροπούλου σημειώνει οτι,
"ο έρωτας διαχρονικά είναι η κινητήριος δύναμη στην ζωή του ανθρώπου για δημιουργία, εξέλιξη και δράση. Ιδιαίτερα στην νεαρή του ηλικία που νιώθει τα πρώτα σκιρτήματα καθώς και τα πρώτα "τερτίπια" του έρωτα. Οι “ερωτευμένοι” είναι μια κωμωδία έρωτα και πάθους που επικεντρώνεται στην ζηλοτυπία. Δύο άνθρωποι που αγαπιούνται ελεύθερα και ανεμπόδιστα θα έπρεπε να είναι πανευτυχείς, όμως η παρανοϊκή ζήλια αναστατώνει την σχέση τους."
Στην παράσταση συμμετείχαν οι : Βαρβάρα Φουστέρη, Γρούζντεβα Ντάρια, Φιρτινίδου - Στεργίου Αλκμήνη, Κατσαλη Αστερια, Τρουλλάκης Στέλιος, Πελεκάνου Κατερίνα, Καρελη Ρουμπίνη, Λειβαδάρος Αντώνης, Ρενιέρη Χριστίνα, Πολωνιατάκη Ελένη, Αγαπη Μπούρα και Αρίων Παπαβασιλείου.
Όλοι οι ηθοποιοί χειροκροτήθηκαν απο το κοινό που τους παρακολούθησε και στις 3 παραστάσεις, ενώ όλοι έδειξαν οτι απολαμβάνουν την παρουσία τους στην σκηνή.
Η παράσταση παρουσιάστηκε 24, 25 και 26 Ιουνίου στον χώρο της “χριστιανικής εστίας” στα Φηρά από το τμήμα εφήβων του Συλλόγου Κρητών Σαντορίνης.

στην Σαντορίνη το ραντεβού των αθλητών του muaythai

Το επόμενο ραντεβού των αθλητών - φίλων του "Μουιτάι" σύμφωνα με την ενημέρωσή μας απο την ομοσπονδία του αθλήματος, έχει κανονιστεί για το διάστημα 7 -12 Ιουλίου στην Σαντορίνη, στο καθιερωμένο πλέον καλοκαιρινό camp προπονήσεων.
Για πληροφορίες σχετικά με το camp : www.hellas-ifmamuaythai.com  – email: atlasmuaythai@gmail.com  – τηλ. 6979 375727
Νωρίτερα, η Ελληνική Ομοσπονδία Μουιτάι διοργάνωσε στο Κλειστό Γυμναστήριο Κερατσινίου το Σάββατο 18 Ιουνίου 2011 Διασυλλογικό Πρωτάθλημα και επίδειξη Μουιτάι με την συμμετοχή συλλόγων της ομοσπονδίας απο όλη τη χώρα.

η ΕΝΠΕ για την κρίση..

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη συνεδρίασε το ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), όπου υπό το βάρος και στη σκιά των πολιτικών εξελίξεων, μετά ειδικά και τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, αποφάσισαν ομόφωνα να ζητήσουν συνάντηση με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Καστανίδη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Ρέππα προκειμένου να υπάρξει αλληλοενημέρωση σχετικά με όλα τα θέματα που απασχολούν το νέο θεσμό της Περιφέρειας.
Αποφασίστηκε επίσης να θέσουν θέμα προς τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών σωστής αξιοποίησης των δημοσίων κτηρίων προκειμένου ορισμένα από αυτά να περιέλθουν στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις.

τις πράσινες θέσεις εργασίας υποστηρίζει ο "οικολογικός άνεμος"

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων κ. Γ. Βάλβη είχε το στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων Νοτίου Αιγαίου και της Γραμματείας της περιφερειακής παράταξης “οικολογικός άνεμος” Βασιλική Νάκου. Η συνάντηση αποτέλεσε συνέχεια των επαφών για τα εργασιακά θέματα στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την προώθηση των θέσεων του φορέα για δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας, που θα αποτελέσουν μέρος της λύσης για διέξοδο από την κρίση, σύμφωνα με τις θέσεις της παράταξης “οικολογικός άνεμος”.

5ο Συνέδριο Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων

Στο 5ο Συνέδριο των Εμπορικών Συλλόγων των Κυκλάδων που έγινε στην Αμοργό, παρευρέθηκε ο επικεφαλής της παράταξης "πολίτες κόντρα στον καιρό" και περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Συρμαλένιος. Στο χαιρετισμό του, ανάμεσα στα άλλα, τόνισε:
“...Το Συνέδριο γίνεται σε μια δύσκολη και κρίσιμη καμπή για τη χώρα μας, αφού διεξάγεται στη δίνη μιας οικονομικής κρίσης ελληνικής, ευρωπαϊκής, παγκόσμιας....Η σημερινή κρίση χρέους δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, είναι φαινόμενο κρίσης του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού...Στη χώρα μας εμφανίστηκε με οξύ τρόπο, εξαιτίας του στρεβλού τρόπου ανάπτυξης που οδήγησε στη συρρίκνωση της παραγωγής και στην όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων....Είναι φανερό ότι δεν “τα φάγαμε όλοι μαζί”. Κάποιοι με ρυθμούς ανάπτυξης 4-5 %, αποκόμισαν τεράστια υπερκέρδη, χωρίς να μείνει κανένα όφελος για την κοινωνία...
Σήμερα ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του μνημονίου και των ανάλγητων κυβερνητικών μέτρων, οδηγούμαστε σε ακόμα πιο επώδυνα μέτρα (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα) που αν περάσουν, θα οδηγήσουν από την κοινωνική χρεοκοπία στην κοινωνική εξαθλίωση της μεγάλης πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας.
Για μας απαιτούνται συνολικά λύσεις προς μια άλλη οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα. Απαιτούν αντιμετώπιση του χρέους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επαναδιαπραγμάτευση και διαγραφή μέρους του, απευθείας δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, έκδοση ευρωομόλογου, αναδιανομή του πλούτου με μοχλό το φορολογικό σύστημα, ανάπτυξη με τομεακές πολιτικές και με αξιοποίηση και όχι ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας.

η Μύκονος δεν είναι μόνο κοσμοπολίτικο νησί..

Και για να μην νομίζουμε οτι η Μύκονος έχει μόνο "βασιλιάδες" (σ.σ. αναφερόμαστε βέβαια στην περσινή δημοφιλή ταινία..) παραδεισένιες παραλίες και γενικώς μια άποψη πολύ "λάρτζ" ζωής, αξίζει να σας ενημερώσουμε οτι πολύ πρόσφατα στην Μύκονο πραγματοποιήθηκαν διαμαρτυρίες προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα των σκουπιδιών. (διότι, τι να κάνουμε, ακόμη και τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά, παράγουν σκουπίδια..)
Έτσι λοιπόν και απ' ότι μαθαίνουμε, 20 τοπικοί φορείς του νησιού συμμετείχαν την Κυριακή 19/6 σε κινητοποιήσεις για να σταματήσει το χάλι της ανάφλεξης στο ΧΑΔΑ και για να υπάρξει καθαρή Μύκονος με ανακύκλωση, ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και σωστή λειτουργία του ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ. Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών τους όσοι διαμαρτύρονται συλλέγουν υπογραφές και προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τη δημοτική αρχή και όλους τους αρμόδιους για την άμεση αντιμετώπιση και λύση του προβλήματος.

Δευτέρα, Ιουνίου 27, 2011

το "σύμφωνο των νησιών" στο ευρωκοινοβούλιο - δίκτυο Δάφνη

Με πρωτοβουλία των Ευρωβουλευτών του Πασοκ, Σπύρου Δανέλλη και Γιώργου Σταυρακάκη, έγινε στις Βρυξέλλες η πρώτη συνάντηση όσων συμμετέχουν ενεργά στη στήριξη του Συμφώνου των Νησιών, μιας πρωτοβουλίας στην οποία συμμετέχουν 50 νησιωτικοί δήμοι και περιφέρειες απ' όλη την Ευρώπη.
Το Σύμφωνο των Νησιών, που δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2011, αναλαμβάνει μία σειρά από σημαντικές δεσμεύσεις όπως, να υποβάλει βιώσιμα ενεργειακά σχέδια δράσης για τα νησιά, να αναπτύξει μία σειρά από ώριμα έργα σε επίπεδο τέτοιο ώστε να μπορούν να χρηματοδοτηθούν, να κινητοποιήσει επενδύσεις σε έργα βιώσιμης ενέργειας και να αναδείξει νέα χρηματοδοτικά εργαλεία όπου η συμμετοχή των τοπικών φορέων θα είναι ενισχυμένη.
Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση κατέληξαν σε μια κοινή συμφωνία σε ότι αφορά την ανάγκη μιας διακριτής επίσημης πρωτοβουλίας για την αειφορική χρήση της ενέργειας στα νησιά της Ευρώπης, καθώς και στην ανάγκη διάθεσης χρηματοδοτικών μέσων για την τεχνική υποστήριξη τόσο της διαμόρφωσης όσο και της λειτουργίας μιας μόνιμης δομής του Συμφώνου, με απώτερο στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου τουλάχιστον μέχρι 20% ως το 2020.

Στη συνάντηση παρέστησαν Ευρωβουλευτές από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Σκωτία και την Κύπρο, στελέχη αρμόδιων Γενικών Διευθύνσεων της Επιτροπής και η Γενική Γραμματέας της Συνέλευσης των Περιφερειακών Παράκτιων Περιοχών της Ευρώπης κ. Ελένη Μαριάνου. Παρέστη επίσης ο κ. Γεώργιος Μαρκοπουλιώτης, διευθυντής του γραφείου της Επιτρόπου για θέματα θαλασσίων υποθέσεων κ. Μαρίας Δαμανάκη, καθώς και ο Ευρωβουλευτής κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, εισηγητής της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στην ΕΕ.

Το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων Αιγαίου ΔΑΦΝΗ που εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από τον κ. Ηλία Ευθυμιόπουλο, διευθυντή του Ενεργειακού Γραφείου Αιγαίου, έχει αναλάβει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της διακρατικής-διαπεριφερειακής συνεργασίας των νησιών και στο συντονισμό των ενεργειών για την επιτάχυνση των οικονομικών, κοινωνικών και τεχνολογικών εξελίξεων στους τομείς των ΑΠΕ και της ορθολογικής χρήσης της ενέργειας. Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, ο απώτερος στόχος των πρωτοβουλιών αυτών είναι βέβαια η επιτάχυνση των επενδύσεων, ιδιαίτερα σε τεχνολογικούς τομείς που δεν είναι ακόμα ώριμοι στη γενική αγορά, αλλά και η σύνδεση της αειφορίας με την απασχόληση, την δημογραφική σταθερότητα και τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής στις νησιωτικές περιφέρειες της Ευρώπης.

Χ. Κόκκινος - συμμετοχή στο ΔΣ της δακε

Για την ολοκλήρωση των εργασιών της 80ης Γενικής Συνέλευσης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (αριθμεί 80.000 μέλη) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, 21-24 Ιουνίου 2011, μας ενημέρωσε ο επικεφαλής της μειοψηφίας του περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κόκκινος.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που μας παρείχε,
Μετά από είκοσι (20) χρόνια, η παράταξη της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών / Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΑΚΕ/ΠΕ) έχει τον ίδιο αριθμό εδρών στο νέο 11μελές ΔΣ της Δ.Ο.Ε. με την ΠΑΣΚ, που απώλεσε μία έδρα, σε σύγκριση με τα αποτελέσματα της 79ης Γ.Σ. που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2009.
Με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ/ΠΕ εκλέχθηκε στο νέο ΔΣ, πρώτος σε ψήφους, ο πρόεδρος της παράταξης κ. Χαράλαμπος Κόκκινος.

δήμος Σαντορίνης για πεζοδρόμια

Ο Δήμος της Σαντορίνης ενημερώνει τις επιχειρήσεις του Δήμου ότι η χρήση κοινόχρηστου χώρου επιτρέπεται μόνο κατόπιν ειδικής άδειας από τον Δήμο.   Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις στην αρμόδια υπηρεσία έως 1.7.2011. Από Δευτέρα 4.7.2011 θα εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα εκ του νόμου.

Βρούτσης για την οικονομία

Ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιαννης Βρούτσης, σχετικά με τα νέα φορολογικά μέτρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τα νέα φορολογικά μέτρα είναι μέτρα εξαπάτησης των Ελλήνων. Φορολογούν ακόμη και τους φόρους που έχουν, ήδη, επιβληθεί! Προκαλούν σοκ και δέος. Γυρίζουν την Ελλάδα δεκαετίες πίσω. Είναι μέτρα που επιβάλλονται αδιακρίτως, χωρίς ίχνος κοινωνικής δικαιοσύνης».
Παράλληλα, σε χθεσινή του συνέντευξη στην εφημερίδα "Τύπος της Κυριακής" ανέφερε μεταξύ άλλων οτι "η κυβέρνηση γυρίζει την χώρα δεκαετίες πίσω" καθώς και οτι "η ΝΔ είναι έτοιμη για εκλογές".

η γιορτή του παιδικού σταθμού

Στην ετήσια καλοκαιρινή γιορτή του μας καλεί ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός της Σαντορίνης την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011.
Γι αυτην την γιορτή οι νηπιαγωγοί του σχολείου έχουν προετοιμάσει ενα μουσικό πρόγραμμα, όπου τα παιδάκια θα παρουσιάσουν διάφορους ελληνικούς και ξένους χορούς.

ενημέρωση

Σας ενημερώνουμε οτι η σελίδα ενημερώνεται και μπορείτε να την διαβάζετε και στην διεύθυνση :
www.exoumekaileme.com