Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2013

με θετικά δημοσιεύματα για τον ελληνικό τουρισμό και αναφορές στο “έτος γαστρονομίας στην Σαντορίνη”, υποδέχθηκε στην ελληνίδα αρμόδια υπουργό ο Καναδικός Τύπος


Με δημοσιεύματα για τον ελληνικό τουρισμό, υποδέχθηκαν  την υπουργό τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, στο Τορόντο, δυο από τις μεγαλύτερες εφημερίδες του Καναδά και ένα ενημερωτικό site.
Στα σχετικά άρθρα υπάρχουν κολακευτικά σχόλια τόσο για την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη όσο και για τα ελληνικά νησιά.

Συγκεκριμένα:
Ο δημοσιογράφος  της  εφημερίδας Globe and Mail τονίζει ότι η Αθήνα είναι μία πολύ «γοητευτική» πόλη η οποία αποκαλύπτεται στον ταξιδιώτη που αποφεύγει τις τουριστικές παγίδες. Ο  δημοσιογράφος προβαίνει σε συγκεκριμένες προτάσεις που κάνουν τη διαμονή του επισκέπτη αξέχαστη.  Επιπλέον επισημαίνει ότι η Αθήνα διαθέτει νυχτερινή ζωή που ανταγωνίζεται επάξια τις άλλες μεσογειακές πόλεις ενώ τα καφέ της είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης. Τέλος, τονίζει ότι οι κάτοικοι της Αθήνας παρά τις δυσκολίες που έχουν περάσει στο παρελθόν βρίσκουν ξανά  τον δρόμο τους.
Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Globe and Mail, με τίτλο “5 Greek islands you haven’t heard of – but need to see” αναφέρεται στις ομορφιές λιγότερο γνωστών ελληνικών νησιών και ειδικότερα σε: Φολέγανδρο, Πάτμο, Ανάφη, Σάμο και Σαμοθράκη.
Η εφημερίδα Toronto Star αναφέρεται με θετικό τρόπο στην Ελλάδα και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο αυξημένο ενδιαφέρον για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, την Θεσσαλονίκη. Επισημαίνει ακόμη  ότι οι online κρατήσεις είναι αυξημένες για το νησί της Μυκόνου από 20 έως 30%.
Τέλος, αναφορά γίνεται στην ανακήρυξη του έτους της Γαστρονομίας στην Σαντορίνη  καθώς το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν διάφορα φεστιβάλ για την προώθηση των προϊόντων του νησιού.

Η υπουργός Τουρισμού κυρία  Κεφαλογιάννη, αναχωρησε χθες (6.7.2013) για το Τορόντο, με στόχο την προώθηση των θεμάτων του Τουρισμού και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας, με στοχευμένες συναντήσεις και δράσεις ενημέρωσης του καναδικού κοινού.
Η κυρία  Κεφαλογιάννη θα συναντηθεί με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών, tour operators και παράγοντες του Τουρισμού στον Καναδά. Επιπλέον θα πραγματοποιήσει τηλεοπτικές συνεντεύξεις στο BNN και το CTV καθώς και συνέντευξη στην εφημερίδα Toronto Star.
Τέλος, η κυρία υπουργός θα παρευρεθεί στην ετήσια εκδήλωση του Ιδρύματος Ελληνικής Παράδοσης (Hellenic Heritage Foundation). Το εν λόγω Ίδρυμα είναι φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και προάγει τον Ελληνικό Πολιτισμό στον Καναδά.


Πέμπτη, Ιουνίου 06, 2013

οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαριάς "Ο Άγιος Δημήτριος"

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που ανακοίνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Μεσαριάς "Ο Άγιος Δημήτριος" φέτος το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν από πλευράς του οι εξής εκδηλώσεις : 

1.Κυριακή 23/06/2013 ώρα 21.00: Αναβίωση Εθίμου Κλήδωνα
2.Τετάρτη 26/06/2013 ώρα 20.00: Έκθεση φωτογραφίας στο χώρο MARKEZINIS SUITES
3.Παρασκευή 09/08/2013 ώρα 21.30: Συναυλία "Το μινόρε της καρδιάς μας" με τον ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΑΝΔΡΕΑΤΟ και τη ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ
4.Παρασκευή 16/08/2013 ώρα 21.00: Ταξίδι στην ιστορία της Σαντορίνης: Πρώτος Σταθμός, Αρχαιότητα.
5.Κυριακή 18/08/2013 και ώρα 21.00:Θεατρική Παράσταση- ελληνικός κινηματογράφος από την ομάδα του Συλλόγου.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία Μεσαριάς και η είσοδος  θα είναι ελεύθερη.

ΔΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ ΛΙΝΑ



''Ωραίο σήμερα...'' από την θεατρική ομάδα ''Ε.θ.ο.ς. Ενάλιον ''

Η ''Ε.θ.ο.ς. Ενάλιον '' ανεβάζει ... '' ΩΡΑΙΟ ΣΗΜΕΡΑ...'' Ναί είμαστε πιά στήν τελική ευθεία. Τό ζούμε κάθε μέρα τά τελευταία χρόνια, τό σαρκάζουμε , καί τό υποτιμούμε. 
Ε' λοιπόν εμείς τό γράψαμε , καί σέ πείσμα τών καιρών καί τών ανθρώπων θά τό παρουσιάσουμε στό κοινό τής Σαντορίνης. 
Είναι τό πρωτοεμφανιζόμενο θεατρικό εργο ''Ωραίο σήμερα...'' τού Σταύρου Τριανταφύλλου. 
Η επίσημη πρώτη θά δωθεί στίς 21 Ιουνίου στόν Θόλο Μπουτάρη Σαντορίνης. Θά ακολουθήσουν παραστάσεις στίς 22/23/ καί 24 Ιουνίου στόν ιδιο χώρο..

συνάντηση Δημάρχου με τους Διευθυντές των Σχολείων του Δήμου Θήρας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Συνάντηση με του Διευθυντές των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θήρας είχε ο Δήμαρχος Θήρας και ο αρμόδιος σε θέματα Παιδείας Αντιδήμαρχος, την Τρίτη 5 Ιουνίου 2013.
Η συνάντηση αυτή έχει πλέον καθιερωθεί, από αναλήψεως καθηκόντων της δημοτικής αρχής, και έχει ως σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και την αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων ενόψει της νέας σχολικής περιόδου.  
Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Αργυρός και οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών κ. Ελευθέριος Κραντίνος και η κα Μαρία Νομικού.

"Ti Sento (Σε νιώθω)"το νέο single της Καίτης Γαρμπή, γυρισμένο σε Σαντορίνη και Ρόδο

Σύμφωνα με αναρτήσεις του www.zougla.gr  αλλά και της σελίδας στο facebook της ένωσης Ξενοδόχων Θήρας, https://www.facebook.com/santorinihoteliers
ενα μεγάλο μέρος του video clip του ολοκαίνουργιου τραγουδιού της Καίτης Γαρμπή με τίτλο "Ti Sento (Σε νιώθω)" που δημιουργήθηκε και πρόκειται να κυκλοφορήσει τόσο στην Ελληνική όσο και στην Ιταλική αγορά, έχει γυριστεί στην Σαντορίνη!

Σύμφωνα με την ανάρτηση του www.zougla.gr,
Το άνοιγμα της Καίτης Γαρμπή στην ιταλική αγορά έχει προκαλέσει αρκετές συζητήσεις τον τελευταίο καιρό στα μουσικά πηγαδάκια.
Έρχεται λοιπόν και το clip του single "Ti Sento (Σε νιώθω)", όπου η Καίτη τραγουδάει με τον ίδιο τον συνθέτη Carlo Marrale. 
Το video clip γυρίστηκε σε Σαντορίνη και Ρόδο, κάτω από τις σκηνοθετικές οδηγίες της Βίκυς Βελλοπούλου.
Μαγευτικές εικόνες της καλοκαιρινής Ελλάδας με μια Καίτη έτοιμη να κατακτήσει και την Ιταλία!

Τρίτη, Ιουνίου 04, 2013

«Come to Santorini» ενα τραγούδι γραμμένο για την Σαντορίνη απο την Dara Bieber !

Είναι ολοκαίνουργιο, είναι πολύ πολύ χαριτωμένο (απο νωρίς το πρωί που το ακούω μου έχει φτιάξει την διάθεση...και με κάνει και χαμογελάω..! ) και είναι μοναδικό! 

Πρόκειται για το «Come to Santorini» της Dara Bieber, το πρώτο τραγούδι γραμμένο αποκλειστικά για την Σαντορίνη και τραγουδισμένο σε αυτήν!

Κάτι που φαίνεται άλλωστε και στο χαρούμενο κλιπάκι του το οποίο μπορείτε να δείτε εδω :

Όσο για την Dara, δεν ξέρουμε «τι σόι» συγγένεια έχουν, αν έχουν, που μάλλον δεν έχουν -!- με τον δημοφιλή Justin Bieber, πάντως, το στύλ, το ύφος και τα χαρακτηριστικά της μουσικής και της φωνής του Justin, τα έχει πιάσει τέλεια!

Το τραγούδι αναρτήθηκε στο youtube προχθές 23.5.2013 ..
Ενω, σύμφωνα με τα όσα σημειώνονται γι αυτό...
Είναι εμπνευσμένο απο το "Boyfriend" Song του Justin Bieber και φυσικά απο την Σαντορίνη και αφιερώνεται σε αυτήν, που χαρακτηρίζεται ως το καλύτερο νησί του κόσμου..!

Inspired by Santorini and the magical Justin Bieber, we decided to create our own musical boyband-inspired dedication to The Best Island!


Όσο για το «αυθεντικό τραγούδι του Justin Bieber "Boyfriend"  μπορείτε να το δείτε και να το συγκρίνετε με αυτό της Dara εδω : http://youtu.be/4GuqB1BQVr4

Η αίσθησή μου πάντως είναι οτι η Dara και το «Come to Santorini» θα ακουστούν πολύ περισσότερο απο τον Bieber φέτος το καλοκαίρι σε αυτό τουλάχιστο το νησί...!

The Portl Website  http://www.theportl.com
Όσο για τους στίχους του τραγουδιού, δεν γνωρίζουμε εαν υπάρχει και verse 2, πάντως η 1 μας λέει οτι :

VERSE 1
Come to santorini
I'm telling you to go
The island has these places
You ain't never seen before
Come on take a trip
Or you'll never ever know
You'll need Euro's in your hand
That you'd really like to blow
Yeah yeah yeah
It's true
Come here on a holiday
You'll have so much to do
I don't know about me
But I know about the view
So say hello to white houses in
Three, two yeah

BRIDGE
All that you hear
About this place is true
Hey Traveller
Let me talk to you

CHORUS
Come to Santorini
You won't want to go home
White houses on the hillside
Cruise ships down below
The view will take your breath away
Everywhere you go
Come to Santorini
You won't want to go home
(You won't want to go)

VERSE
Get yourself a quad bike
It's miles you be doing
Go and see the Red Beach
Or you can see the ruins
Come along at Easter
And Pyrgos is a-glow
Did you know this whole place
Is a volcano?
(blow)

Sunset, sunset
Watch it with for girlfriend
It's so romantic here
That you might come home a husband
Take a bus take a quad take a walk
Or do it like a tourist
And ride upon a
DONKEY

BRIDGE PERISSA
Give Perissa a Chance
Get out of Fira
It;s the side of Santorini
That you won't find on a postcard
Get on the black sand
Get in the water
Come on over to the hidden side 


WINES OF THE TIMES - As Greek as the Sea ..

Ένα ακόμη κείμενο για τα λευκά ελληνικά κρασιά δημοσιεύθηκε στις 23.5.2013 στην Νεοϋορκέζικη εφημερίδα www.nytimes.com που υπογράφεται απο τον ERIC ASIMOV, το οποίο μπορείτε να δείτε και να διαβάσετε εδω : http://www.nytimes.com/2013/05/29/dining/reviews/white-wines-as-greek-as-the-sea.html?pagewanted=all&_r=2&

Σύμφωνα με μια πρώτη ελεύθερη μετάφραση,

«...Τα λευκά ελληνικά κρασιά, με τις ονομασίες «Μοσχοφίλερο», «Ροδίτης» και «Ασύρτικο» τα θεωρώ ως ενα «παράλληλο σύμπαν» το οποίο αγκαλιάζεται από ένα μεγάλο κοινό, εξ αιτίας των ιδιαίτερα ελκυστικών και μυστηριακών τους γεύσεων, πολύ περισσότερο απ ότι εάν αποτελούσαν (εάν ήταν «καταχωρημένα» και γίνονταν αντιληπτά ως) «τυπικά» «καλοκαιρινά» κρασιά (εννοείται εδώ η εποχή της συγκομιδής των αμπελιών και της έναρξης της διαδικασίας οινοποίησης), όπως το pinot grigio. Απο τις παραπάνω ποικιλίες θα ξεχώριζα ιδιαίτερα (σσ. οτι διαφοροποιείται περισσότερο) το Ασύρτικο....»

The white wine grapes of Greece — with names like moschofilero, roditis and assyrtiko — sound a bit scary, like alien beings. But I think of them as the constituents of a parallel universe in which crowds of people embrace these wonderfully refreshing, intriguing whites, rather than default to generic summer white wines like pinot grigio. I imagine this for the assyrtiko, especially.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο κείμενο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά και δίνεται μεγάλη σημασία στην διαφοροποίηση -μεταξύ τους- των κρασιών. Στην ανάγκη δηλαδή «δημιουργίας» αλλά και ανάδειξης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του καθενός, αυτό δηλ. που στην αγορά και το σύγχρονο μάρκετινγκ, ονομάζεται «ταυτότητα».

Αναφορές επίσης γίνονται και στο γεγονός του «στοιχήματος», της προοπτικής και του στόχου, που βρίσκεται σε φάση υλοποίησης, τα ελληνικά κρασιά, από κει που «υπήρχαν», διατίθενται και σερβίρονταν σε τοπικό επίπεδο, να βρίσκονται και να διανύουν σήμερα την διαδικασία της διεθνοποίησής τους, και της παρουσίας τους σε ικανοποιητικές ποσότητες στις διεθνείς αγορές, κάτι που αποτελεί την σημερινή μεγάλη πρόκληση των οινοποιών.
Σύμφωνα με τον συντάκτη πάντως αυτή η διαδικασία βρίσκεται σε καλό δρόμο και έχει επιτυχημένα αποτελέσματα.


Στην συνέχεια ακολουθεί η κατάταξή τους, το tasting report που υπογράφει ο Tasting Coordinator: Bernard Kirsch, και στην οποία λίστα τα 6 από τα δέκα λευκά κρασιά προέρχονται από την Σαντορίνη.
Πρόκειται για λευκά κρασιά των οινοποιείων : 1.ARGYROS SANTORINI
Assyrtiko 2011, 2.DOMAINE SIGALAS, 3.GAIA, 7.GAIA (2), 8.DOMAINE SIGALAS,  9.ARGYROS.

Tasting Report

The panel tasted white wines from Greece.
1.ARGYROS SANTORINI
Assyrtiko 2011 *** ½  $19
Clean, precise and energetic with a succulent texture and briny, mineral flavors.
Richard Perry/The New York Times
Importer: Athenee Importers, Hempstead, N.Y.

2.DOMAINE SIGALAS
3.GAIA
4.COSTA LAZARIDI
5.SEMELI
6.KΤΗMA PAVLIDIS
7.GAIA (2)
8.DOMAINE SIGALAS
9.ARGYROS
10.KIR-YIANNI
Tasting Coordinator: Bernard Kirsch

Σχετικά με τα λευκά κρασιά της Σαντορίνης αναφέρεται (πολύ περιληπτικά απο πλευράς μετάφρασης..) οτι διαρκώς βελτιώνουν την ποιότητά τους, οτι στις περισσότερες περιπτώσεις παράγονται σε ποσοστό 100% της ποικιλίας Ασύρτικο, αν και υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Για τα κρασιά της ποικιλίας Ασύρτικο αναφέρεται ότι έχουν μια χαρακτηριστική υφάλμυρη μεταλλική γεύση, που θα έμοιαζε με αυτήν που θα μπορούσε να έχει το απόσταγμα εκατομμυρίων μικρών θαλασσινών κοχυλιών.
Επίσης και σε επίπεδο σύγκρισης, σημειώνεται ότι από «τυφλές» γευστικές δοκιμές έχει προκύψει ότι μοιάζουν με το κρασί «Chablis».

Η δε Σαντορίνη χαρακτηρίζεται ως «ασυνήθιστος» (σσ δύσκολος) τόπος για την παραγωγή κρασιών, μιας και τα αμπέλια απαιτούν αρκετή δουλειά για να καρποφορήσουν, αφού και κάθε χρόνο κλαδεύονται και γίνονται κουλούρες επάνω στο ηφαιστειογενές έδαφος, για να προφυλαχθούν από τους δυνατούς ανέμους, ενω απορροφούν την υγρασία του αέρα (του περιβάλλοντος) στο κατά τ’ άλλα ξηρό κλίμα του νησιού.

Αναφορά γίνεται επίσης και στις καλές τιμές που στις ετικέτες που αναφέρονται κυμαίνονται από $14 έως $24.

Στην συνέχεια του κειμένου ακολουθούν πληροφορίες σχετικά με το κάθε κρασί που εμφανίζεται στην λίστα.


Skip the insipid wines. Go right to good bottles. Discriminate.

End of rant. The good news is, the parallel universe of provocative Greek wines, made primarily from this trio of little-known grapes, is very much an available reality, offering a wonderful trove of wines that can be stimulating, even riveting, and rarely boring.

A recent wine panel tasting of Greek whites from the 2011 and 2012 vintages affirmed the quality and value of these wines. For the tasting, Florence Fabricant and I were joined by Laura Maniec, proprietor of Corkbuzz Wine Studio in Greenwich Village, and Levi Dalton, a sommelier and host of the “I’ll Drink to That” series of podcasts.

The wine panel has tasted Greek whites several times over the course of the last decade. Many of them often seemed to be works in progress. The best were very good, but the majority seemed somewhat stymied by the move from a largely local market to a global audience. This is no small issue. It’s akin to a farmer, who might have sold eggs in town for years, figuring out how to ship the fragile commodity to another state while keeping quality and product intact. It raises all sorts of questions involving production and transport.

In this tasting, at least, the growing pains seemed to be a thing of the past. Instead, we found consistently well-made wines, and we especially liked those from Santorini, made entirely or primarily of the assyrtiko grape. These wines in particular show pure briny, mineral flavors, as if they were the concentrated essence of millions of tiny seashells. Not once but several times during the blind tasting a comparison was made to Chablis, which cuts a similarly saline profile.

Santorini, one of the Cyclades Islands in the Aegean, is an unusual place to grow grapes. The vines are trained in curls to hug the volcanic soil as protection against the fierce sea winds. They also absorb moisture from the dew in this otherwise dry climate.

Our three favorite wines were all Santorini assyrtikos, as were 6 of our top 10, which was particularly impressive because only seven Santorini assyrtikos were in the tasting, and the seventh just missed the cut.

“Beauty, purity, racy acidity, refreshing: they really show island living,” Laura said. She forgot to mention moderately priced: All the wines on our list were $14 to $24.

Our top three wines reflected the best and most consistent Santorini producers, not necessarily in any particular order. In fact, each of these producers had two wines on the list. No. 1 was the 2011 assyrtiko from Argyros, which has made wine on Santorini for more than a century. It’s entirely assyrtiko, and vinified in steel tanks to maximize its clean zestiness. Yet this is not a fruity wine. The flavors are savory and textural. This was also our best value at $19.

The second Argyros wine was No. 9, the 2011 Atlantis. This was 90 percent assyrtiko, with the remainder made up of two even more obscure grapes, aidani and athiri. That appears to be the only difference between the two wines, yet this one was altogether simpler, though nonetheless pleasant.

The next pair of wines came from Domaine Sigalas, which has been in business a mere 20 years but is perhaps the most intriguing of the Santorini producers. In contrast with Argyros, we preferred Sigalas’s 2011 blend of 75 percent assyrtiko and 25 percent athiri (our No. 2 wine) over its 2012 100 percent assyrtiko, our No. 8. The blend was earthy and briny, with a wonderfully inviting texture, while the 2012 was tangy and pleasing, and likewise savory.

Levi suggested the different vintages might have been a factor, and speculated that 2011 was probably better. Both of these wines were fermented in steel tanks. But Sigalas also makes a fascinating assyrtiko fermented in oak barrels, which very much affects the texture and character of the wine. Sadly, we did not have a bottle in our tasting.

The third pair came from Gaia, another winery about 20 years old. These two wines were both 100 percent assyrtiko, fermented in different ways. Our No. 3 wine, the 2012 Wild Ferment, uses, as its name suggests, ambient yeast rather than specific yeast selected by the winery, as with the 2012 Gaia Thalassitis, our No. 7.

The choice of yeast is a prime area of disagreement among winemakers: some opt for the measure of control offered by the more predictable selected yeast, and others assert that the more capricious ambient yeast produces a clearer sense of place in the wine.

Too many other variables separate these bottles to focus only on the yeast. The grapes come from different vineyards, and the Wild Ferment undergoes its fermentation partly in oak barrels, while the Thalassitis ferments entirely in steel tanks. We preferred the Wild Ferment for its earthy, mineral complexity, but nonetheless liked the lively Thalassitis as well. These wines both require a bit of air, especially when they are young. I recommend decanting.

The remaining four wines are from various parts of the Greek mainland. No. 4, the 2011 Costa Lazaridi Amethystos, from Drama in the northeast, is a racy, tart blend of assyrtiko with sauvignon blanc and sémillon. No. 5, the 2011 Mountain Sun from Semeli in the Peloponnese region, is primarily moschofilero blended with roditis. They are both fragrant, red-tinged white grapes, with moschofilero coming off as a combination of pinot gris and gewürztraminer.

No. 6, the 2012 Kitma Pavlidis Thema, also from Drama, a combination of assyrtiko and sauvignon blanc, offers a lingering textural presence, while No. 10, the 2011 Kir-Yianni Petra from the Macedonian district, primarily roditis, is chalky, floral and light-bodied.

Taken as a whole, this impressive set of wines makes a strong case for Greek whites this summer. No offense, pinot grigio, but your time is passing.


BEST VALUE
Argyros Santorini, $19, *** ½   Assyrtiko 2011
Clean, precise and energetic with a succulent texture and briny, mineral flavors. (Athenee Importers, Hempstead, N.Y.)

Domaine Sigalas, $22, ***  Santorini Assyrtiko-Athiri 2011
Earthy and savory with a lip-smacking texture and zesty herbal flavors. (Diamond Importers, Chicago)

Gaia, $22, ***  Santorini Assyrtiko Wild Ferment 2012
Light-bodied, earthy and toasty, with lingering flavors of flowers and minerals. (Athenee Importers)

Costa Lazaridi, $15, ** ½  Drama Amethystos 2011
Inviting texture, with racy, tart, persistent flavors of citrus and nuts. (Nestor Imports, New York)

Semeli, $14, ** ½  Peloponnese Mountain Sun Moschofilero 2011
Clean and refreshing with pretty citrus and mineral flavors. (V.O.S. Selections, New York)

Kitma Pavlidis, $15, ** ½   Drama Thema 2012
Floral and citrus aromas with a texture that lingers. (Athenee Importers)

Gaia, $21, ** ½  Santorini Thalassitis 2012
Lively and inviting with floral and mineral aromas. (Athenee Importers)

Domaine Sigalas, $24, **  Santorini Assyrtiko 2012
Tangy and pleasing with stony, savory flavors. (Diamond Importers)

Argyros, $15, **  Santorini Atlantis 2011
Straightforward and pleasant with aromas and flavors of citrus, flowers and earth. (Athenee Importers)

Kir-Yianni, $14, **  Macedonia Petra 2011
Chalky and floral, light-bodied yet tightly knit. (V.O.S. Selections) 


ομιλίες σε θέματα πρόληψης κινδύνων στο διαδίκτυο από την Αστυνομία

Σύμφωνα με πρόσκλησή του,

Ο Δήμος Θήρας σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με θέμα: «Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο - Cyberbullying» και η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 και ώρα 19:00 μ.μ. στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο στα Φήρα.

Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Υποδιευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκης, καθώς και στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

ο Καραγκιόζης πειρατής στη Κάναβα Ρούσσος (5.6, 20.00)

Η Κάναβα Ρούσσος στην Μέσα Γωνιά μας καλεί στην  παράσταση του θεάτρου σκιών ο “Καραγκιόζης πειρατής” που θα φιλοξενήσει στους χώρους της, την Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 20.00.


Η παράσταση απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και η είσοδος είναι στα 5 ευρώ.

«Διαμαρτυρία επί της πιθανής συγχώνευσης του ΙΚΑ Θήρας» από τον Δήμο Θήρας

Σύμφωνα με επιστολή του Δήμου Θήρας,

Σύμφωνα με το Νέο Οργανωτικό Μοντέλο του Ιδρύματος, αποφασίστηκαν δράσεις όπως είναι η ανάπτυξη Γραφείων Κοινωνικής Ασφάλισης του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ με γεωγραφική αναφορά σε Καλλικρατικούς Δήμους με πληθυσμούς 10.000 – 15.000 άτομα. Αυτό σημαίνει ότι θα υποβιβαστεί ο ρόλος του ΙΚΑ Θήρας αφού από Υποκατάστημα μετατρέπεται σε απλό Γραφείο που θα έχει υποτυπώδεις αρμοδιότητες και στελέχωση με δύο άτομα.

Δηλώνεται κατηγορηματικά η αντίθεση του Δήμου Θήρας σε οποιαδήποτε καταστρατήγηση του όρου νησιωτικότητα. Το ΙΚΑ Θήρας εξυπηρετεί χιλιάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται τόσο στο νησί της Θήρας και της Θηρασίας που ανήκουν στο Δήμο Θήρας, όσο και τα νησιά της Σικίνου, Φολεγάνδρου και Ανάφης, με συνολικό πληθυσμό 16.859 άτομα.

Η διατήρηση του ΙΚΑ Θήρας είναι επιτακτική ανάγκη καθώς τα ανωτέρω νησιά αν και μικρά σε έκταση και πληθυσμό είναι βασικοί παράγοντες του ελληνικού τουρισμού και το κράτος θα πρέπει να υποστηρίξει και το εργοδοτικό και το εργατικό δυναμικό τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον αριθμό των 5.500 και πλέον επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και τον μεγάλο αριθμό συνταξιούχων, 20.000 περίπου, του ΙΚΑ αλλά και του ΟΑΕΕ που εξυπηρετεί το Υποκατάστημα και γενικά των ασφαλισμένων σε όλα τα ταμεία όσο αφορά τα φάρμακα υψηλού κόστους (νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς κλπ).
Στο ΙΚΑ Θήρας τέλος εργάζονται μόνιμα 13 άτομα, τα οποία θίγονται άμεσα από την ενδεχόμενη κατάργηση του ΙΚΑ Θήρας. 

Παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη την πάγια και κατηγορηματική θέση μας και διατηρήσετε το Υποκατάστημα ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Θήρας.                                                                                    

οικονομική επιτροπή ΠΝΑ (7.6) – θέματα

Την Παρασκευή 7.6 θα συνεδριάσει η οικονομική επιτροπή της ΠΝΑ με τα εξής θέματα :

1. Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου
2. Έγκριση 5ου πρακτικού (δικαιολογητικά κατακύρωσης) Διενέργειας Διαγωνισμού του έργου: “Προμήθεια ειδικού εξοπλισμού για παιδιά με κινητικά προβλήματα και προβλήματα όρασης των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου”
3. Έγκριση πρακτικού με διαδικασία διαπραγμάτευσης της προμήθειας “Προμήθεια ειδών εργαστηρίου των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής της Π.Ν.Α.”
4. Έγκριση διακήρυξης με τροποποίηση όρων (τεχνικών προδιαγραφών) της προμήθειας: “Προμήθεια υπολογιστών (Επιτραπέζιων και Φορητών) –μηχανών γραφείου, συσκευών ήχου–εικόνας και διαδραστικών πινάκων των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής της Π.Ν.Α.”
5. Έγκριση δημοπράτησης και ορισμός επιτροπής διεξαγωγής διαγωνισμού του έργου: “Αποκαταστάσεις Οδικού Δικτύου και Άρση Επικινδυνότητας Ν. Τήλου”
6. Έγκριση 3ου πρακτικού αποσφράγισης και αξιολόγησης των οικονομικών προσφορών του έργου: “Προμήθεια μονάδας αφαλάτωσης και μιας προκατασκευασμένης μεταλλικής δεξαμενής ύδρευσης στην νήσο Χάλκη”
7. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας παράδοσης υλικού για την “Προμήθεια εξοπλισμού ειδών γυμναστικής, αθλοπαιδιών και ψυχοκινητικής αγωγής”
8. Έγκριση όρων δημοπράτησης του υποέργου “Κατασκευή συνοδών έργων” της πράξης “Προμήθεια μονάδας αφαλάτωσης Κουφονησίου και κατασκευή συνοδών έργων” με κωδικό ΟΠΣ 374383.
9. Έγκριση όρων δημοπράτησης και ορισμός επιτροπής διαγωνισμού του έργου “Αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές στο οδικό δίκτυο ν. Καρπάθου”
10. Έγκριση όρων δημοπράτησης και ορισμός επιτροπής διαγωνισμού του έργου “Αποκατάσταση οδικού δικτύου και αντιπλημμυρική προστασία ν. Κάσου”
11.Έγκριση παράτασης του χρόνου περάτωσης των εργασιών του έργου “Κατασκευή Γυμνασίου Μεσσαριάς ν. Θήρας”
12.Έγκριση παράτασης προθεσμίας για το έργο: “Αποπεράτωση Μουσείου Νεότερης Ιστορίας Δωδεκανήσου”
13. Ανάθεση Δικαστικών Υποθέσεων
14. Έγκριση διαφόρων δαπανών – διάθεσης πιστώσεων
15. Έγκριση Δράσεων Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
16. Έγκριση Δράσεων Πολιτισμού – Αθλητισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
17. Έγκριση Δράσεων Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
18. Εγκρίσεις μετακινήσεων κ. Περιφερειάρχη, κ.κ. Αντιπεριφερειαρχών και Περιφερειακών Συμβούλων


γιορτινή εκδήλωση από την ομάδα μπάσκετ του Πανιωνίου για το φινάλε της φετινής χρονιάς

Γέμισε ζωή και παιδικά χαμόγελα κάθε ηλικίας το πρωινό της Κυριακής 02 Ιουνίου 2013 στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. στην ετήσια γιορτινή εκδήλωση του Μπασκετικού  Πανιώνιου Γυμναστικού Συλλόγου Σαντορίνης για το κλείσιμο της φετινής χρονιάς.

Πραγματοποιήθηκαν αγώνες Μπάσκετ σε όλα τα τμήματα της ομάδας με διαγωνισμούς ελεύθερων βολών και διάφορα άλλα παιχνίδια.

Οι νικήτριες ομάδες των αγώνων βραβεύτηκαν με μετάλλια καθώς και σε όλους τους αθλητές δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα.
Τις απονομές των μεταλλίων και  διπλωμάτων των  αθλητών έκαναν ο Β’ Αντιδήμαρχος Θήρας κ. Καφούρος Μάρκος και ο Πρόεδρος του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. κ. Καντζέλης Αντώνιος.

Ο Πρόεδρος τους Πανιώνιου Σαντορίνης κ. Βλαβιανός Βαλάντης και το Δ.Σ. του Αθλητικού Συλλόγου αφού ευχαρίστησαν τα παιδιά και τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους , φωτογραφήθηκαν όλα τα παιδιά του Συλλόγου μαζί με τους Προπονητές τους και το Δ.Σ. και έκλεισαν με ένα μοναδικό τρόπο την φετινή τους Χρονιά.

Η δραστηριότητα όμως του Πανιώνιου Γ.Σ. δεν σταματάει για το καλοκαίρι εδώ.

Ο Πανιώνιος Αθλητικός Σύλλογος θα λειτουργήσει Θερινές Ακαδημίες Καλαθοσφαίρισης από 1η Ιουλίου 2013 πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ. 6972294310 & 6972006222.          

αποτελέσματα Τοπικού Πρωταθλήματος Βόλεϊ του ΔΑΠΠΟΣ

Το Σαββατοκύριακο 01 -02/06/2013 στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΠΠΟΣ πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες του Τοπικού Πρωταθλήματος Πετοσφαίρισης που διοργανώνει ο Δημοτικός Αθλητικός Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Οργανισμός Σαντορίνης στα πλαίσια των αθλητικών εκδηλώσεων με τα εξής αποτελέσματα :

Α’ ΟΜΙΛΟΣ
1η Αγωνιστική
Σαββάτο   01-06-13   19:00  

Γυμνάσιο Εμπορείου – Καρτεράδος       0   -   3
Σετ (17 - 25, 18 - 25, 21 – 25)
Σαββάτο   01-06-13   21:00   

Θύελλα 2 – Εστία Πύργου       2  -   3
Σετ (26 – 24, 19 – 25, 25 – 22, 20 – 25, 16 - 18)

Ρεπό: Λιμεναρχείο

Βαθμολογία Α’ Ομίλου
1.         Καρτεράδος                  3  Βαθμοί
2.         Εστία Πύργου               2   ''
3.         Θύελλα                         1   ''
4.         Γυμνάσιο Εμπορείου     0   ''
5.         Λιμεναρχείο                 0   ''


Β ‘ ΟΜΙΛΟΣ
1η Αγωνιστική
Κυριακή   02-06-13   19:00   
Θύελλα 1 -  Καβούρια            0   -   3
Σετ (09 - 25, 15 - 25, 10 – 25)

Κυριακή   02-06-13   21:00   
Santo Wines – Τουρίστες          3   -   2
Σετ (18 - 25, 25 - 20, 25 – 21, 12 – 25, 15 - 6)

Ρεπό: Eggs

Βαθμολογία Β’ Ομίλου
1.         Καβούρια         3  Βαθμοί
2.         Santo Wines     2      ''
3.         Toυρίστες        1      ''
4.         Θύελλα            0     ''
5.         Eggs                 0      ''

οι αγωνιστικές Τοπικού Πρωταθλήματος Βόλεϊ του ΔΑΠΠΟΣ 2013

Το Σαββατοκύριακο 01 -02/06/2013 στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΠΠΟΣ  θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες του Τοπικού Πρωταθλήματος Πετοσφαίρισης που διοργανώνει ο Δημοτικός Αθλητικός Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Οργανισμός Σαντορίνης στα πλαίσια των αθλητικών εκδηλώσεων με την συμμετοχή 10 μικτών ομάδων ( Ανδρών – Γυναικών) :
       
Α’ ΟΜΙΛΟΣ
1η Αγωνιστική
Σαββάτο   01-06-13   19:00    Γυμνάσιο Εμπορείου – Καρτεράδος
Σαββάτο   01-06-13   21:00    Θύελλα 2 – Εστία Πύργου
Ρεπό: Λιμεναρχείο

2η Αγωνιστική
Τετάρτη   05-06-13    20:30     Καρτεράδος – Λιμεναρχείο
Παρασκευή  07-06-13  19:00   Γυμνάσιο Εμπορείου - Θύελλα 2
Ρεπό: Εστία Πύργου

3η Αγωνιστική
Σαββάτο  08-06-13   20:30   Γυμνάσιο Εμπορείου - Λιμεναρχείο
Κυριακή  09-06-13   18:00   Καρτεράδος - Εστία Πύργου
Ρεπό: Θύελλα 2

4η Αγωνιστική
Δευτέρα  10-06-13  19:00   Καρτεράδος - Θύελλα 2
Δευτέρα  10-06-13  20:30   Εστία Πύργου - Λιμεναρχείο
Ρεπό: Γυμνάσιο Εμπορείου

5η Αγωνιστική
Πέμπτη  13-06-13  20:30   Θύελλα 2 – Λιμεναρχείο
Παρασκευή 14-06-13 19:00  Γυμνάσιο Εμπορείου - Εστία Πύργου
Ρεπό: Καρτεράδος

Β ‘ ΟΜΙΛΟΣ

1η Αγωνιστική
Κυριακή   02-06-13   19:00    Θύελλα 1 -  Καβούρια
Κυριακή   02-06-13   21:00    Santo Wines – Τουρίστες
Ρεπό: Eggs

2η Αγωνιστική
Πέμπτη    06-06-13   20:30   Santo Wines - Θύελλα 1
Πέμπτη    06-06-13   22:00   Τουρίστες - Eggs
Ρεπό: Καβούρια

3η Αγωνιστική
Σαββάτο  08-06-13   19:30   Santo Wines - Eggs
Κυριακή  09-06-13   21:00   Τουρίστες - Καβούρια
Ρεπό: Θύελλα 1


4η Αγωνιστική
Τετάρτη   12-06-13   19:00   Santo Wines - Καβούρια
Τετάρτη   12-06-13   20:30   Θύελλα 1 - Eggs
Ρεπό: Τουρίστες

5η Αγωνιστική
Πέμπτη   13-06-13    22:00    Τουρίστες – Θύελλα 1
Παρασκευή  14-06-13  22:00   Καβούρια – Eggs
Ρεπό: Santo Wines

Προημιτελική Φάση
Πέμπτη  20-06-13  20:30  Α1 – Β4
Πέμπτη  20-06-13  22:00  Α2 – Β3
Παρασκευή  21-06-13  19:00  Α3 – Β2
Παρασκευή  21-06-13  22:00  Α4 – Β1

Ημιτελική Φάση
Σαββάτο  22-06-13  Νικητές από Α1 – Β4 & Α2 – Β3
Σαββάτο  22-06-13  Νικητές από Α3 – Β2 & Α4 – Β1

Τελική Φάση
Κυριακή   23-06-13  18:30   Μικρός Τελικός

Κυριακή   23-06-13  20:00   Μεγάλος Τελικός

άσκηση για την καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανση από το Λιμεναρχείο Θήρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του,

Παρακαλούμε για την ενημέρωση σας σχετικά με την διοργάνωση άσκησης καταπολέμησης ρύπανσης 2013 που θα διενεργηθεί από την Υπηρεσία μας την 05-06-2013 ενόψει της επετείου της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και περί ώρα 09.00 με τη συνεργασία και τη συμμετοχή τοπικών αρμόδιων φορέων και Υπηρεσιών στο θαλάσσιο χώρο πλησίον του λιμένα Αθηνιού ν. Θήρας. 

το μήνυμα του Υπ. Ναυτιλίας και Αιγαίου για την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος (5.6)

Σύμφωνα με τον κ. Μουσουρούλη,

Η 5η Ιουνίου έχει διεθνώς καθιερωθεί ως «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» σε όλες τις Χώρες-Μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση αλλά και την ενεργοποίηση των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Όλοι γνωρίζουμε πως η προστασία του περιβάλλοντος σχετίζεται άμεσα με την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας, κάτι που σήμερα έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Αποτελεί μία από τις βασικότερες προϋποθέσεις για την ομαλή διαβίωση και ανάπτυξη των μελλοντικών γενεών. Οι συνεχείς απειλές για την υποβάθμιση του πολύτιμου φυσικού μας πλούτου δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό. Η συντονισμένη δράση και η αρμονική συνεργασία όλων μας είναι επιβεβλημένη.

Για την Ελλάδα, μια χώρα με τεράστια ακτογραμμή και πλήθος νησιών, με παράδοση στην ναυτιλία και στον τουρισμό, η αποτελεσματική προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος είναι στόχος ύψιστης προτεραιότητας. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου μέσω του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και ειδικότερα της αρμόδιας Διεύθυνσης Προστασίας θαλασσίου Περιβάλλοντος, συμμετέχει ενεργά στην προάσπιση των θαλασσών και των παράκτιων περιοχών. Με άρτια εκπαιδευμένα στελέχη και σύγχρονα επιχειρησιακά μέσα δίνει καθημερινό αγώνα για τη διαφύλαξη και την αναβάθμιση του θαλάσσιου πλούτου της χώρας μας.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος για το 2013, όλοι μαζί ας αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την προστασία του περιβάλλοντος όπως η αρχή τπς αειφορίας το επιτάσσει. Εξάλλου, ο τρόπος με τον οποίο ένα κράτος διαχειρίζεται το περιβάλλον του αποτελεί τον καθρέπτη του πολιτισμού του και της οικονομίας του.


Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2013

το Blue για την Santo Wines

Ένα πολύ ωραίο δημοσίευμα για την Santo Wines, την Ένωση Συνεταιρισμών Θηραικών Προιόντων φιλοξενεί στις σελίδες του το περιοδικό Blue της Aegean Airlines, σε κείμενο που υπογράφει ο έλληνας "master of wine" κ. Λαζαράκης. 

Σύφωνα με το κείμενο που συνοδευει την παρουσίαση των κρασιών,

Ο Συνεταιρεισμός της Σαντορίνης εκτός απ το ότι είναι ενας από τους καλύτερους και οικονομικά εύρωστους Συνεταιρισμούς της Ευρώπης, επιτελεί κοινωνικό και πολιτισμικό έργο.
Είναι η βασική αιτία που η αγροτική παραγωγή εχει επιβιώσει πάνω σε αυτό το υπέροχο νησί, παρά την άνιση μάχη που δίνει με τουριστικές εκμεταλεύσεις.

Προιόντα όπως το ντοματάκι, η φάβα, η κάπαρη, τα καπαρόφυλλα, και φυσικά τα κρασιά της Σαντορίνης, δεν είναι απλά αγροτικά προιόντα, αλλά αποτελούν παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. 

κλείσιμο της εκπαιδευτική χρονιάς με αναφορές στο έτος γαστρονομίας

Στις εκδηλώσεις του έτους γαστρονομίας “Σαντορίνη 2013” εντάσσεται το δεύτερο μέρος της σημερινής (3.6.2013) εκδήλωσης που διοργανώνει για το κλείσιμο της εκπαιδευτικής χρονιάς, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών "Φραγκάκου".

Σύμφωνα με την πρόσκληση,
Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης με θέμα "Salad Party" εντάσσεται στις εκδηλώσεις της πρωτοβουλίας  "2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη" και είναι ανοικτή για το κοινό.

Κωτσόβολος Σαντορίνης – διπλασιάστηκε το ποσό που συγκεντρώθηκε, παραδόθηκαν τα χρήματα στο πτωχοκομείο Θήρας

Το κατάστημα της Νο1 Αλυσίδας Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών στη Σαντορίνη θέλοντας να ανταποκριθεί στις ανάγκες της τοπικής κοινότητας, ιδιαίτερα τώρα που συνολικά η κοινωνία αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες, πήρε μια νέα πρωτοβουλία με σκοπό να ενισχυθούν άνθρωποι που πραγματικά χρειάζονται βοήθεια και υποστήριξη.

Έχοντας τη βοήθεια των πελατών του το κατάστημα Κωτσόβολος Σαντορίνης, για κάθε αγορά αξίας από €50 και άνω, που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από 15 Απριλίου έως και 11 Μαΐου 2013, πρόσφερε €2 στο Πτωχοκομείο Θήρας για την υποστήριξη του σημαντικού του έργου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποτέλεσε συνέχεια μιας σειράς πρωτοβουλιών του καταστήματος για την κοινωνία και το περιβάλλον που αγκαλιάστηκαν θερμά από τους πελάτες, τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού.

Έπειτα από την λήξη της ενέργειας το κατάστημα παρέδωσε τον κουμπαρά στους εκπροσώπους του πτωχοκομείου Θήρας κυρίους Βελώνια Λουκά, Λιγνό Εμμανουήλ και Σαλίβερο Παντελή με  το ποσό των 1000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι το ποσό αυτό θα διπλασιαστεί για μεγαλύτερη  ενίσχυσης του καταστήματος Κωτσόβολος προς το πτωχοκομείο μετά από πρωτοβουλία του διευθυντή του καταστήματος κου Ζώρζου Μάρκου.
Ευχαριστόυμε όλους τους  πελάτες μας που στίριξαν την προσπ’αθεια αυτή.


επαφές ένωσης ξενοδόχων Θήρας με ταξιδιωτικπο γραφείο που διακινεί επισκέπτες από την Ρωσία

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Θήρας,

Πολύωρη συζήτηση με τον πρόεδρο του ταξιδιωτικού γραφείου Beleon Tours http://www.beleontours.com/  κ. Δημητριάδη και ύστερα απο αίτημά του, είχε το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Θήρας κατα την διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την διευκόλυνση των αφίξεων Ρώσων επισκεπτών στην Σαντορίνη.

Κατα την διάρκεια της συνάντησης η Ένωση Ξενοδόχων Θήρας συμφώνησε με τους συνομιλητές της να στηρίξει κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν το θέμα της έκδοσης βίζας και κατα πόσο οι διαδικασίες μπορούν να επιταχυνθούν, το θέμα της ταχύτερης εξυπηρέτησης των επιβατών στο αεροδρόμιο κ.α.

Ειδικότερα και ως προς το θέμα, η Ένωση Ξενοδόχων Θήρας εχει απευθυνθεί σε κάθε Δημόσια Αρχή και Υπουργείο που άπτεται της επίλυσης των παραπάνω θεμάτων.

Για τα αποτελέσματα τα ενεργειών μας και σύμφωνα με τις απαντήσεις που θα λάβουμε, θα ενημερωθούν όλα τα μέλη μας.

Στην συνάντηση επιβεβαιώθηκε το μεγάλο ενδιαφέρον των Ρώσων πολιτών για την χώρα μας που αποτελεί εναν απο τους πρώτους στις προτιμήσεις τους ταξιδιωτικούς προορισμούς στον κόσμο.

Η Ένωση Ξενοδόχων Θήρας εκφράζει την ικανοποίησή της για το περιεχόμενο και το αποτέλεσμα της συζήτησης και δεσμεύεται να στηρίξει κάθε προσπάθεια για την στήριξη και ανάπτυξη του τουρισμού στην Σαντορίνη. 

δημοπρασία για την εκμίσθωση παραλιών από την Γεωθήρα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής επιχείρησης,

Η Γεωθήρα ΜΑΕ διακηρύσσει τη διενέργεια φανερής, πλειοδοτικής και προφορικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση θέσεων αιγιαλού εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θήρας και αρμοδιότητας της ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε., για την εκμετάλλευση ομπρελών και ξαπλωστρών θαλάσσης και θαλασσίων μέσων αναψυχής, βάση της υπ’ αριθμ. 98/2013 απόφασης του Δ.Σ. της επιχείρησης.
Η δημοπρασία θα γίνει στα γραφεία διοίκησης της ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. στη Μεσσαριά Θήρας (επί του επαρχιακού δρόμου Φηρών – Πύργου, κάτω από το Ι.Κ.Α. Θήρας) την 14η Ιουνίου 2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα ως εξής :
i.          10:00 π.μ. για τα τμήματα αιγιαλού Δ.Κ. Καμαρίου Θήρας.
ii.          12:15 μ.μ. για τα τμήματα αιγιαλού Δ.Κ. Εμπορείου Θήρας.
iii.         14:30 μ.μ. για τα τμήματα αιγιαλού των υπολοίπων Δ.Κ. Θήρας.

Αντίτυπα της λεπτομερούς Διακήρυξης και των λοιπών πληροφοριακών στοιχείων για τη συμμετοχή στη δημοπρασία διατίθενται από τα γραφεία της ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες,  (Τηλ. 22860-23021, Φαξ 22860-23031).

ημερίδα με θέμα : "Αγροτικές και Περιφερειακές Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης"

Η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διοργάνωσε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια  Κρήτης, ημερίδα-τηλεοπτική εκπομπή με θέμα: "Αγροτικές και Περιφερειακές Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης" στα Χανιά, το Σάββατο 1 Ιουνίου 2013.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Δανέλλης, ο Κύπριος Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ Σοφοκλής Σοφοκλέους, ο Ευρωβουλευτής των πρασίνων Οικολόγων Νίκος Χρυσόγελος και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρης Μελάς. Συντόνισε ο Δημοσιογράφος Μάκης Μάκκας και κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγιναν ζωντανές συνδέσεις με Περιφερειακά Κανάλια και τέθηκαν και από αυτά ερωτήματα προς τους ομιλητές.

Η ημερίδα ήταν  διακαναλική και στις παρεμβάσεις του οι ομιλητές επεσήμαναν:

Ο Σπύρος Δανέλλης αναφέρθηκε εκτενώς στην πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ευρωκοινοβουλίου, του Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής που πρόκειται να ισχύσει με μία καθυστέρηση στο διάστημα 2014-2020.  Συγκεκριμένα παρουσίασε τα θέματα που παρουσιάζουν πρόβλημα στην επίτευξη συμβιβασμού, όπως είναι ο ορισμός για τους ενεργούς αγρότες, οι άμεσες ενισχύσεις για τους νέους αγρότες, το καθεστώς των μικρών αγροτών, η εσωτερική σύγκλιση, οι συνδεδεμένες ενισχύσεις, τα ανώτατα όρια πληρωμών, η μεταφορά πόρων μεταξύ δύο πυλώνων και βέβαια το πρασίνισμα. 

Ο Δημήτρης Μελάς τόνισε: "Η Ελλάδα έχει ήδη πετύχει την ελαχιστοποίηση των χρηματοδοτικών απωλειών λόγω σύγκλισης, την απλούστευση του σχήματος των μικρών γεωργών , την εξέταση του εκτατικού ελαιώνα ως μια ιδιάζουσα περίπτωση καλλιέργειας με φιλο-περιβαλλοντικό προφίλ, και την άρση κάποιων υποχρεώσεων της πολλαπλής συμμόρφωσης που θα ήταν  επιβαρυντικές για τους Έλληνες γεωργούς και το διοικητικό μηχανισμό. Στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο η Ελλάδα λαμβάνει κάτι λιγότερο από 3 δις κατ' έτος και για τους δύο πυλώνες ενώ για τους Έλληνες γεωργούς η ενίσχυση ανά εκτάριο παραμένει σταθερά πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Η Αγροτική ανάπτυξη θα απλοποιηθεί αρκετά όσον αφορά στη διαχείριση του προγράμματος, θα έχει καλύτερη στόχευση αλλά πλήρη κάλυψη των αναγκών, ενώ προσπαθούμε να πετύχουμε καλύτερο συντονισμό με τα διαρθρωτικά ταμεία. Κύριους άξονες των προτεραιοτήτων για την νέα προγραμματική περίοδο θα αποτελέσουν η μεταφορά γνώσης και καινοτομίας στη γεωργία και τις αγροτικές περιοχές, η ανταγωνιστικότητα της γεωργίας, η βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων και δράσεις για το κλίμα και η ισόρροπη εδαφική ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών"

Ο Σοφοκλής Σοφοκλέους επεσήμανε: " Θα πρέπει να επιστρέψουμε στην παραγωγικότητα και στην ανάπτυξη είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα και την Κύπρο. Για την επανεκκίνηση της οικονομίας η βάση είναι ο πρωτογενής τομέας και κυρίως η αγροτική οικονομία πρέπει να υποστηριχθεί να δοθούν κίνητρα να αλλάξει η επιδοτική πολιτική της Ε.Ε και να επιστέψει σε μια πολιτική που θα δώσει ανάπτυξη, στήριξη στον πραγματικά γεωργό, να δώσει επιδοτήσεις εκεί που χρειάζονται για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε μια ισχυρή αγροτική οικονομία που έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα"


Ο Νίκος Χρυσόγελος επεσήμανε ότι: "Όταν μιλάμε για αγροτική πολιτική θα πρέπει να βλέπουμε την σύνθετη διάσταση της τόσο σε περιφερειακό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Θα πρέπει οι παγκόσμιες εξελίξεις να συνδέονται με τις περιφερειακές ειδάλλως θα αυτοσχεδιάζουμε στην αγροτική πολιτική. Για την αναζωογώνηση της οικονομίας, χρειάζεται βελτίωση της παραγωγής στην γεωργία, χρονοδιαγράμματα και εργαλεία εφαρμογής, και καινοτόμες ενέργειες."

σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης – ανακοίνωση σχετικά με τα αποτελέσματα της γενικής του συνέλευσης – σε απεργίες, από Σεπτέβρη, προσανατολίζονται οι εκπαιδευτικοί..

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Το Δ.Σ σε συνεδρίαση του στις 2-6-2013 αφού έλαβε υπόψη την οριστική Ημερήσια Διάταξη για την 82η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ, αποφάσισε να προτείνει ως θέσεις του Συλλόγου τις παρακάτω:

1. Αναπληρωτές: Άμεσους και μαζικούς διορισμούς Εκπαιδευτικών στη Γενική και Ειδική Αγωγή.
2. Αξιολόγηση : Άμεση απόσυρση του Π.Δ για την Αξιολόγηση. Κανένας Διευθυντής/Προϊστάμενος Σχολείου να μην λάβει μέρος στη διαδικασία Αξιολόγησης.
3. Πειθαρχικό: Άμεση απόσυρση του Ν. 4093 που καταργεί το τεκμήριο της αθωότητας και οδηγεί σε άμεσες απολύσεις .
4. Συγχωνεύσεις/ Καταργήσεις Οργανικών θέσεων : Άμεση απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις. Να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων.
5. Ωράριο Νηπιαγωγών : Εξειδίκευση του ωραρίου των νηπιαγωγών μετά από συναντήσεις του Δ.Σ της ΔΟΕ με το Υπουργείο, λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις του κλάδου.
6. Ωράριο Εκπαιδευτικών: Καμία αύξηση του διδακτικού ωραρίου που θα οδηγήσει σε κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων και απολύσεις εκπαιδευτικών.
7. Ειδική Αγωγή :      Να ισχύσει στους πίνακες αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ που ισχύει για όλους τους αναπληρωτές της Δημόσιας Εκπαίδευσης δηλαδή πίνακας με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία, πίνακας «καθαρός» για τους ΠΕ61-ΠΕ71.          

Nα αλλάξει τώρα με Προεδρικό Διάταγμα η καταστροφική διάταξη του ν.3699/2008 όπου οι διδακτορικοί/μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών προηγούνται του βασικού τίτλου σπουδών στην Ειδική Αγωγή και της προϋπηρεσίας.

Λαμβάνοντας υπόψη την αγωνιστική δράση του κλάδου κατά το συνδ. έτος 2012-2013, η οποία υπήρξε αναποτελεσματική και με μικρή συμμετοχή στις απεργίες, τις διαφαινόμενες προθέσεις του Υπουργείου για κατάργηση οργανικών θέσεων σε συνδυασμό με συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων , αύξηση  ωραρίου, εφαρμογή αξιολόγησης, δραματική μείωση του αριθμού των αναπληρωτών καθώς και τη γενικότερη κοινωνική εξαθλίωση, προτείνουμε:
-           Προετοιμασία (συνεργασία με την ΟΛΜΕ για τη διαμόρφωση κοινού αγωνιστικού μετώπου, συναντήσεις με Συλλόγους και Ενώσεις γονέων, συνεργασία με άλλα σωματεία , ενημέρωση της κοινής γνώμης με ανοιχτή επιστολή, κοινές συνεντεύξεις τύπου, ραδιοφωνικά/τηλεοπτικά μηνύματα, έκδοση έντυπου υλικού) για κήρυξη απεργίας διαρκείας.
-           Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς δημιουργία απεργιακών επιτροπών αγώνα και περιφρούρησης ανά  σχολική μονάδα.
-           11 Σεπτεμβρίου κήρυξη απεργίας διαρκείας.

Το Δ.Σ του Συλλόγου