Πέμπτη, Ιουνίου 03, 2010

Ανακοίνωση του Συλλόγου Κρητών

Ο Σύλλογος Κρητών Σαντορίνης «Το Αρκάδι» μας καλωσορίζει στην τετραήμερη έκθεση παιδικών δημιουργιών του «Παιδικού Εργαστηρίου» του συλλόγου που ξεκινά σήμερα 3 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι 5 Ιουνίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Σαντορίνης ΔΑΟΣ στο Κλειστό Γυμναστήριο ενώ την Κυριακή 6 Ιουνίου η έκθεση μεταφέρεται στην κεντρική πλατεία Φηρών.


Οι ώρες λειτουργίας στο Συνεδριακό χώρο του ΔΑΟΣ είναι 17:00 έως 20:30 ενώ στα Φηρά είναι από 10:00 έως 13:30.
Στο τέλος κάθε περιόδου τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, διοργανώνουν παζάρι προσφέροντας τα χρήματα που συγκεντρώνουν σε ιδρύματα που αφορούν τα παιδιά.
Το 2006 στο «Χαμόγελο του Παιδιού»
Το 2007 στο ίδρυμα «Περιβολάκι»
Το 2008 στο ίδρυμα «Παναγίας Καλυβιανής» Ηρακλείου Κρήτης
Το 2009 στην «Actionaid"

Έτσι και φέτος κλείνοντας 5 χρόνια δημιουργικής απασχόλησης, θα εκτεθούν όλα τα έργα των παιδιών και από προηγούμενα έτη, ενώ τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα προσφερθούν στο Ίδρυμα «SOS»

Η συμμετοχή όλων είναι σημαντική!
Με τις ευχαριστίες των παιδιών του «Δημιουργικού Παιδικού Εργαστηρίου»
 
 
 
Αν θέλεις να ακούσεις σοβαρές και ψύχραιμες απόψεις σχετικά με τα προβλήματα και αιτήματα του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα, ακούς περιφερειακά ραδιόφωνα.

Τουλάχιστο σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγω όποτε δεν καλύπτομαι από τα Πανελλαδικής εμβέλειας Μέσα Ενημέρωσης που αποσπασματικά φιλοξενούν τέτοιες φωνές, από την άλλη δεν ξέρεις πως θα τις αντιμετωπίσουν -εξ αιτίας της ασφάλειας που τους δημιουργεί η απόστασή τους από την εν λόγω βιομηχανία- ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις ασχολούνται με ζητήματα της κεντρικής πολιτική επικαιρότητας ή και του κουτσομπολιού. Όταν πάντως θέλω να ακούσω ψύχραιμες φωνές από τον χώρο του τουρισμού επιλέγω την περιφέρεια.
Διότι, αν στην Αθήνα αυτήν την εποχή προβάλλεται η κόντρα μεταξύ των «καταστηματαρχών του Πειραιά» και των «εργαζόμενων του λιμανιού» και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις με τρόπο που προκαλεί γέλια (παιδιά, σκόπιμα το κάνετε;) παρουσιάζοντας τα μαλλιοτραβήγματα καθώς και τις «ψιλές» που πέφτουν στις μεταξύ τους «συμπλοκές» (οι μεν πάνε με ανθοδέσμες!... άλλο «καλό» ή κουλό! κι αυτό…) και οι δε που σκαρφαλώνουν πάνω στα καραβόσκοινα και τα παλαμάρια αρνούμενοι να κατέβουν κάτω (χαρίζοντας εντυπωσιακά πλάνα στους καμέραμεν…)
στην Περιφέρεια οι συζητήσεις είναι πιο σοβαρές. Και επί της ουσίας. Κι αν όλα αυτά συμβαίνουν στο «κέντρο», η «επαρχία» συζητά -σοβαρά- το ενδεχόμενο άρσης του καμποτάζ, πράγμα που μεταξύ άλλων (στο ενδεχόμενο «μερικής» ή «ειδικής» εφαρμογής του) θα σημαίνει ότι τα κρουαζιερόπλοια τα οποία «περνούν» από την Ελλάδα θα μπορούν στο εξής να «μένουν» σε αυτήν δίνοντας την δυνατότητα στον κόσμο τους όχι μόνο να επισκέπτεται για λίγες ώρες προορισμούς στην χώρα, αλλά να διανυκτερευει σε αυτούς.

Το ζήτημα σε κάθε περίπτωση έχει πολλές διαστάσεις για όλους τους εμπλεκομένους στον χώρο αρχής γενομένης από τις εταιρίες που διαχειρίζονται τα κρουαζιερόπλοια ανάλογα κι από την σημαία την οποία φέρουν. Το τελευταίο διάστημα πάντως φαίνεται ότι η απόφασης της άρσης της εν λόγω ρύθμισης ικανοποιεί τους περισσότερους.

Πληκτρολογώντας την φράση, μπορείτε να διαβάσετε πολύ ενδιαφέροντα άρθρα που έχουν γραφτεί το τελευταίο διάστημα στον Τύπο, μετά και την κινητικότητα που υπάρχει στο θέμα. Εδώ ένα χαρακτηριστικό ,αλλά λίγο παλιό κείμενο, ενώ τα πιο πρόσφατα:

ελληνική συνομοσπονδία ελληνικού εμπορίου
 
υπο αίρεση
 
 17 στους 18 λένε ναι
 
 την συναίνεση της ΠΝΟ
 
πληθαίνουν οι υπέρ φωνές
 
άρση ζητούν οι φορείς του τουρισμού  
 
 
 
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ του Κέντρου Υγείας Θήρας με την υποστήριξη του καταστήματος Mobiakcare που διαθέτει είδη Ιατρικού Εξοπλισμού - Αναλώσιμα - Είδη HomeCare, διοργανώνει,
ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΟ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ
Την Τετάρτη 9 Ιουνίου / Πέμπτη 10 Ιουνίου / Παρασκευή 11 Ιουνίου / Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Η διακεκριμένη Πνευμονολόγος του Νοσοκομείου Χανίων κα Ασπασία Φραγγεδάκη θα βρίσκεται στο Κ.Υ. των Φηρών σε πλήρως εξοπλισμένο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να εξεταστούν και διαγνωσθούν προβλήματα Αναπνευστικά, Πνευμονολογικά, Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας και Άπνοιας στον Ύπνο αλλά και να υποβληθούν σε Μελέτη Ύπνου ώστε να πάρουν μία έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση.

Στόχος του ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟΥ είναι να έχουν και οι κάτοικοι του νησιού μας, την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τα πνευμονολογικά προβλήματα και τις θεραπείες τους.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν δωρεάν.
Διάρκεια ιατρικής εξέτασης: 45’περ.
Για ραντεβού παρακαλώ καλέστε στο τηλέφωνο 2286030874
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-13:00 & 17:00-20:00 - Σάββατο 09:00-13:00

Πληροφορίες και από το Σύλλογο Στήριξης
κα Λίτσα Πετίνη τηλ. 6937315291
«Πάει» και ο Καντζέλης.


Την απόφασή του να παραιτηθεί από Αντιδήμαρχος και δημοτικός Σύμβουλος ανακοίνωσε χθες Τετάρτη 2 Ιουνίου ο κ. Καντζέλης με επιστολή του στο Δήμαρχο στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα Μέσα ενημέρωσης στην οποία συνοπτικά αναφέρει τους λόγους της απόφασής του. Στην επιστολή του ο κ. Καντζέλης αναφέρει ότι διαχωρίζει την θέση του από αυτήν της δημοτικής παράταξης με την οποία εξελέγη δημοτικός σύμβουλος για 2 τετραετίες, το 2002 και το 2006, αναφέρεται στο έργο το οποίο κλήθηκε να διεκπεραιώσει ενώ σαφώς σημειώνει ότι το τελευταίο διάστημα ο ρόλος του είχε περιοριστεί.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «τα σημεία σύγκλισης και επαφής μας (σσ με την δημοτική αρχή) είναι πλέον ελάχιστα σε σχέση με εκείνα της απόκλισης και διαφωνίας μας» σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται να απόσχει από τα κοινά μιας και όπως αναφέρει «θα μπορέσω πλέον υπεύθυνα να αναζητήσω και να επιλέξω την επόμενη πολιτική πρόταση, της οποίας θα είμαι μέρος και υποστηρικτής»

Η επιστολή, (αναδημοσίευση από το portal www.neasantorinis.gr  )

Κύριε Δήμαρχε,

Λαμβάνοντας υπόψη το πολιτικό σκηνικό που έχει δημιουργηθεί, το χρονικό διάστημα που έχει απομείνει έως τις επόμενες Δημοτικές εκλογές και με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε αυτούς που μας εμπιστεύθηκαν με τη ψήφο τους το 2002 και το 2006, πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να σας κοινοποιήσω τις προθέσεις μου και τις αποφάσεις που έχω ήδη λάβει.

Θεωρώ ότι ο μακρόχρονος κύκλος της κοινής μας πολιτικής πορείας έχει πλέον κλείσει μιας και τα σημεία σύγκλισης και επαφής μας είναι πλέον ελάχιστα σε σχέση με εκείνα της απόκλισης και διαφωνίας μας, όσο αφορά σε κεντρικές πολιτικές επιλογές. Ως εκ τούτου, θέλω εγγράφως να σας δηλώσω την παραίτησή μου από Αντιδήμαρχος, Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του Συνδυασμού σας.
Θεωρώ έντιμο και ηθικό να προβώ σε αυτή την κίνηση τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή για δύο λόγους :
1.Η παραίτησή μου από Δημοτικός Σύμβουλος δεν θα αποτελέσει τροχοπέδη στην ολοκλήρωση του έργου σας, αντίθετα θα δοθεί η δυνατότητα να αντικατασταθώ από άτομο της εμπιστοσύνης σας το επόμενο διάστημα. Και εσείς επίσης θα προχωρήσετε στο σχεδιασμό σας, μη έχοντας αμφιβολίες ή ερωτηματικά, όσο αφορά στο πρόσωπό μου και τις επιλογές μου.
2.Εγώ από την πλευρά μου, θα μπορέσω υπεύθυνα (και με μοναδικό γνώμονα την προσφορά μου στα κοινά της Σαντορίνης) να αναζητήσω και να επιλέξω την επόμενη πολιτική πρόταση, της οποίας θα είμαι μέρος και υποστηρικτής.
Θέλω να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε όλα αυτά τα χρόνια καθώς και για τη δυνατότητα που μου δώσατε, μέσα από θέσεις ευθύνης, να προσφέρω στα κοινά του νησιού μας. Θέλω επίσης να πιστεύω ότι και εγώ τίμησα την εμπιστοσύνη σας και με προσήλωση λειτούργησα εντός των ορίων των εκάστοτε αρμοδιοτήτων μου αλλά και εντός της γενικότερης πολιτικής στάσης και των επιλογών της δημοτικής αρχής που ο κόσμος της Σαντορίνης επέλεξε να διοικήσει το νησί μας. Και αν αυτό το τελευταίο μου ήταν δύσκολο κάποιες φορές, ειδικά τον τελευταίο ένα χρόνο, επέλεξα να το κάνω γιατί πάντα πίστευα ότι μπορώ να φέρω εις πέρας (και αυτό έκανα) συγκεκριμένα έργα τα οποία μου ανατέθηκαν, έστω και αν η παρουσία μου στα κέντρα λήψης των αποφάσεων ήταν φθίνουσα ως το σημείο που περιορίστηκε στο ελάχιστο.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι υπό την Προεδρία μου θεμελιώθηκε η λειτουργία δύο εκ των σημαντικότερων Επιχειρήσεων του Δήμου, της Δ.Ε.ΠΟ.Τ.Α.Θ. και του Δ.Α.Ο.Σ.. . Δύο Επιχειρήσεων τις οποίες ανέλαβα στη γέννησή τους, εξασφάλισα (μαζί με τα μέλη των Δ.Σ.) τη βιώσιμη ανάπτυξή τους και οι οποίες υπό τη σωστή και με όραμα διοίκηση, μπορούν πράγματι να εξελιχθούν σε πυλώνες προσφοράς και ανάπτυξης.
Αλλά και ως Αντιδήμαρχος, συνέβαλα με όλες μου τις δυνάμεις στην ολοκλήρωση ενός σπουδαίου έργου (αυτό του γηπέδου Καμαρίου) και διαχειρίστηκα θέματα που απαιτούσαν καθημερινή και συνεχή ενασχόληση, όπως τα οχήματα του Δήμου, το περιβάλλον, ΠΣΕΑ κ.α.
Κλείνοντας θέλω να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στη συνέχιση του έργου σας. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που με εμπιστεύθηκε όλα αυτά τα χρόνια και να τονίσω ότι θα συνεχίσω να είμαι δίπλα του.

Με εκτίμηση,

Καντζέλης Αντώνιος

Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2010

Με ανακοίνωσή της η ΕΝΩΣΗ ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (Ε.ΚΥ.Τ.)
μας ενημερώνει για τα πεπραγμένα της πρόσφατης 13η Συνάντησης -Ημερίδας στη Θηρασία και στην Οία που συνδιοργανώθηκε με την Κοινότητα Οίας –Θηρασίας

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της ΕΚΥΤ,

Με τη συμμετοχή Κυκλαδιτών δημοσιογράφων από διάφορα νησιά πραγματοποιήθηκε η 13η Έκτακτη Συνάντηση – Ημερίδα της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου στη Θηρασία και στην Οία, από τις 20 μέχρι και τις 23 Μαϊου.
Θέμα της Ημερίδας ήταν: « Το σχέδιο ¨ Κ α λ λ ι κ ρ ά τ η ς ¨ και η εφαρμογή του », με ομιλητές τους κ. Λάζαρο Θεόφιλο, Αντινομάρχη Κυκλάδων, Στέφανο Λέπουρα, Έπαρχο Κέας και Κύθνου, Θεόδωρο – Γεράσιμο Μαγγανιώτη, Πρόεδρο Κοινότητας Κιμώλου και Γεώργιο Χάλαρη, Πρόεδρο Κοινότητας Οίας – Θηρασίας.

Οι Σύνεδροι μεταφέρθηκαν με πλοιάριο από το Αμμούδι της Οίας στη Ρίβα της Θηρασίας και με το τοπικό λεωφορείο μεταφέρθηκαν στο χωριό Μανωλάς, όπου παρακολούθησαν τη λειτουργία στον εορτάζοντα ενοριακό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που τελέσθηκε προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Επιφανίου.

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Θηρασίας πραγματοποιήθηκε το πρώτο μέρος των εργασιών της Ημερίδας, την έναρξη των οποίων κήρυξε ο Έπαρχος Θήρας κ. Χρύσανθος Ρούσσος. Το χαιρετισμό του μη δυνηθέντα να παρευρεθεί Νομάρχη Κυκλάδων κ. Δημητρίου Μπάϊλα μετέφερε ο Αντινομάρχης κ. Λάζαρος Θεόφιλος. Ακολούθησε ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Οίας - Θηρασίας κ. Γεώργιο Χάλαρη για τις επικρατούσες δύσκολες συνθήκες διαβίωσης στη Θηρασία, τα προβλήματα και τις προσπάθειες επίλυσής τους (ατμοπλοϊκή συγκοινωνία, ύδρευση, υπογείωση καλωδίων δικτύου ηλεκτροδότησης, κ.ά.). Στη συνέχεια γευμάτισαν σε παραθαλάσσιο εστιατόριο στη Ρίβα και επέστρεψαν στη Οία.

Η Ημερίδα συνεχίσθηκε το απόγευμα της 21ης Μαΐου στο Πανηγυρόσπιτο του ναού Αγίου Γεωργίου, στην Οία, όπου έγινε ανάπτυξη των εισηγήσεων από τους προαναφερθέντες ομιλητές και υποβλήθηκαν ερωτήσεις, σχετικές με τον «Καλλικράτη» στις Κυκλάδες και τα προβλήματα που δημιουργούνται από την εφαρμογή του. Την Ημερίδα παρακολούθησαν Νομαρχιακοί, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι. Ποίημα του γνωστού Σιφνιού λογοτέχνη, λαογράφου και εκπαιδευτικού κ. Αντώνη Τρούλλου, που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην Ημερίδα, απαγγέλθηκε από τον κ. Γεώργιο Πούλιο.

Οι Σύνεδροι πραγματοποίησαν στις 22 Μαΐου ολοήμερη εκδρομή στη Θήρα (Περιήγηση – Επισκέψεις στα Φηρά: Έκθεση αντιγράφων Τοιχογραφιών – Καθολική Συνοικία – Ορθόδοξο Μητροπολιτικό Ναό). Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στο νότιο μέρος της Θήρας ( Οινοποιείο SantoWines – Κόκκινη Παραλία Ακρωτηρίου – Βλυχάδα – Περίσσα, όπου και γευμάτισαν – Οινοποιείο Μπουτάρη, όπου παρακολούθησαν το συγκλονιστικό ηχόραμα και διήλθαν από τον Πύργο).
Η γνωριμία με τα νησιά του συμπλέγματος της Σαντορίνης ολοκληρώθηκε με περίπλου στην Καλντέρα με πλοιάριο, που διέθεσε δωρεάν η Ένωση Λεμβούχων Θήρας, με τη μεσολάβηση του Λιμενάρχη κ. Μάκη Βασαλάκη.

Το απόγευμα του Σαββάτου οι Σύνεδροι παρακολούθησαν τον πανηγυρικό εσπερινό, στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης κ. Επιφάνιος, στο παρεκκλήσιο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Λαογραφικό Μουσείο Σαντορίνης, όπου τους δεξιώθηκε ο Ιδρυτής του και Πρόεδρος της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου κ. Εμμανουήλ Λιγνός και γεύθηκαν τη νοστιμότατη «πανήγυρη» (φάβα με ελιές, τοματοκεφτέδες, άλλα εδέσματα και μελιτίνια).

Οι Σύνεδροι αναχώρησαν με τις καλλίτερες εντυπώσεις από την επίσκεψή τους στην Οία, τη Θήρα και το μικρό νησί της Θηρασίας, όπου διαπίστωσαν τα προβλήματα των κατοίκων της από την απομόνωσή τους και τις προσπάθειες επίλυσής τους.

Την ευθύνη οργάνωσης της Συνάντησης – Ημερίδας είχαν από την Κοινότητα Οίας η κ. Φλώρα Αναπλιώτη, από την Κοινωφελή Κοινοτική Επιχείρηση Οίας η κ. Θεοδώρα Μπάμπα και από την Ένωση Κυκλαδικού Τύπου η Γραμματέας κ. Χαρίκλεια Ζαμάνου.
Ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Σαντορίνης μας προσκαλεί στο Final Four του πρωταθλήματος, ανδρών και γυναικών, Volleyball "ACE OF NET" που θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο το τριήμερο από 4 εως 6/6/2010. Θα παρευρεθεί ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης κ. Κώστας Ψαρουδάκης.

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

FINAL FOUR ΑΝΔΡΩΝ
1ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ 05/06 17:00 2ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ 05/06 19:30
ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ 06/06 17:00 ΤΕΛΙΚΟΣ 06/06 21:00

FINAL FOUR ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ 04/06 19:00 2ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ 04/06 20:30
ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ 06/06 15:00 ΤΕΛΙΚΟΣ 06/06 19:00


Νωρίτερα ο ΔΑΟΣ μας είχε ενημερώσει για την πρωτιά του Κώστα Παπαδημητρόπουλου, του πρώτου Σαντορινιού διαιτητή μέλους της ΟΔΚΕ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΑΟΣ,

Είναι πολύ μεγάλη χαρά για τον Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό Σαντορίνης να βλέπει τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό στη Σαντορίνη να έχουν πανελλαδικές διακρίσεις. Ακόμα μεγαλύτερη όμως είναι η χαρά όταν πρόκειται και για παιδιά που συνεργάζονται με τον ΔΑΟΣ, όπως η πολύ μεγάλη επιτυχία του Κώστα Παπαδημητρόπουλου στην φετινή αξιολόγηση - εξετάσεις, που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα από την Ο.Δ.Κ.Ε. (Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας) στις 28 και 29 Μαΐου.
Από όλη την Ελλάδα έφτασαν στην Πάτρα 76 υποψήφιοι από τους οποίους πέρασαν τις εξετάσεις μόνο 31, στις οποίες ο Κωστής αρίστευσε όχι μόνο στα γραπτά αλλά και σε όλα τα αθλητικά τεστ, οπού σημειωτέων είναι πολύ σκληρά και απαιτούν ιδιαίτερες αθλητικές ικανότητες,(παλίνδρομο 86 φορές στον αγωνιστικό παρκέ, και άλλα). Οι γραπτές εξετάσεις έγιναν για πρώτη φορά πάνω στους νέους κανονισμούς και αλλαγές της FIBA που θα εφαρμοστούν στο basket από τη νέα αθλητική περίοδο.
Η ετήσια αξιολόγηση της ΟΔΚΕ έκλεισε με τους αγώνες, οπού εκεί όλοι οι εξεταζόμενοι διαιτητεύουν σε ένα επίσημο αγώνα κάτω από τα βλέμματα των εξεταστών διαιτητών της Ομοσπονδίας όπου ελέγχονται και σημειώνονται τα λάθη με ιδιαίτερη αυστηρότητα. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι οι κριτές είναι επαγγελματίες διαιτητές που σφυρίζουν παιχνίδια Α1 και Α2 κατηγοριών.
Στην φετινή αξιολόγηση στην Πάτρα παρευρέθηκε όπως κάθε φορά, όλο το προεδρείο της ΟΔΚΕ με τους: Πρόεδρο κ. Ηλια Καφφέ, Αντιπρόεδρο κ.Ανδρέα Τσαγκαμίλη, Γενικό Γραμματέα κ. Αλ. Δημόπουλο, Ειδικό Γραμματέα κ. Ηρακλή Παντελάκη, Ειδικό Συνεργάτη και γνωστό διαιτητή κ. Νικ. Ιωάννου, Ταμία κ. Δημ. Πόδα και τα δυο μέλη, Νικ. Παραλυκίδη και Μιχ. Μακεδονόπουλο. Από πλευράς Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας ήταν οι, Μιχ. Δούκας, γνωστός και από την σχολή διαιτησίας που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος ο ΔΑΟΣ, Νικ. Ζαβλανός και Κωστας Κορομηλάς.
Τέλος τον Κώστα Παπαδημητρόπουλο για την μεγάλη αυτή διάκριση που κυριολεκτικά είναι η πρώτη στα χρονικά όλων των Κυκλάδων, συνεχάρη θερμά ο πρόεδρος του ΔΑΟΣ, Μανόλης Ορφανός ο οποίος από την πρώτη στιγμή πίστεψε και στήριξε την διοργάνωση των σχολείων διαιτησίας στη Σαντορίνη.

Τρίτη, Ιουνίου 01, 2010

Βρίσκεται στην Σαντορίνη εδώ και πολλά χρόνια κι έχει γράψει την δικιά του ιστορία δημιουργώντας μάλιστα «σχολή» στον χώρο της γαστρονομίας και παροχής υπηρεσιών των συναφών υπηρεσιών.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εστιατορίου «Σελήνη» που υπογράφει ο κ. Γιώργος Χατζηγιαννάκης,

Μετά από 24 χρόνια στα Φηρά μετακομίσαμε στον Πύργο στη μέσα πλατεία του δημοτικού σχολείου. Από τις 11 εώς τις 21 Μαΐου το εστιατόριο λειτούργησε με δοκιμαστικό μενού 5 πιάτων ενω από τις 22 Μαΐου εώς το τέλος Οκτωβρίου θα λειτουργεί με την πλήρη κάρτα του.
Στην κουζίνα και φέτος είναι η Κωνσταντίνα Φάκλαρη, στη σάλα η Γεωργία Τσάρα, στο μπαρ ο Φάνης Κορωνάκης, ενώ στα γλυκά ένας νέος συνεργάτης ο Θοδωρής Μουσίδης, που θα έχει την ευθύνη του ζαχαροπλαστείου του δεύτερου χώρου που θα λειτουργήσει στο τέλος Μαΐου και εκτός από γλυκά θα έχει wine bar με όλα τα σαντορινιά κρασιά που θα συνοδεύονται από γευστικές προτάσεις σαντορινιάς κουζίνας και delicatessen σαντορινιών προϊόντων. Και οι δύο χώροι βρίσκονται μέσα στο συγκρότημα του λαογραφικού μουσείου Δρόσου-Χρυσού, το οποίο επίσης θα λειτουργήσει στο τέλος του μηνός με ελεύθερη είσοδο.

Tα μαθήματα μαγειρικής έχουν ήδη ξεκινήσει όπως και μαθήματα οινογνωσίας.

για πληροφορίες,
Εστιατόριο Σελήνη, Σαντορίνη
Τηλ: 2286022249 , Fax: 2286024395
Email: selenegr@otenet.gr - Website: http://www.selene.gr/
 
 
Η Σαντορίνη στο … πιάτο σας!


Δεν βρίσκονται στην Σαντορίνη, έχουν όμως το όνομά της!
Πρόκειται για εστιατόρια τα οποία στην πλειονότητά τους βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα βρίσκεται στην Νέα Ζηλανδία κι ενα στον Καναδά, που προσφέρουν στο κοινό τους ελληνική κουζίνα ενώ δεν λείπουν και οι «σπεσιαλιτέ» από την Σαντορίνη αλλά και άλλες νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας.

Εμείς, μετά από μια γρήγορη αναζήτηση στο internet σας παρουσιάζουμε αυτούς τους χώρους που παρέχουν, όπως σας προτείνω να δείτε στις σελίδες τους,  υψηλό επίπεδο υπηρεσιών.
Επίσης, υποσχόμαστε τις αμέσως επόμενες ημέρες να επικοινωνήσουμε με τους ιδιοκτήτες των εστιατορίων και να τους καλέσουμε να μιλήσουν στο ραδιόφωνο για την επιλογή τους να «βαφτίσουν» το κατάστημά τους με το όνομα του νησιού, για τα πιάτα που προσφέρουν, για την εμπειρία τους  από αυτήν την δουλειά στο εξωτερικό, καθώς και για την ανταπόκριση και τα σχόλια των Ελλήνων και Αμερικανών πελατών τους!


Cafesantorini

Santorinichicago

Santorini.mn

Santorini. sf

Santorini. co

Santorinirestaurant
«Και μη χειρότερα» θα μπορούσε να σκεφτεί αλλά σιγά μην μας το έλεγε σχετικά με την συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ Ηλίας Πελέκης.


«Και μη χειρότερα» θα μπορούσαμε να πούμε κι εμείς με δεδομένο οτι οι δικιά μας περιοχή είναι ήσυχη και δεν παράγει ούτε αντάρτες ούτε ανταρσίες (σσ βλέπουμε τι γίνεται σε άλλες περιοχές, άλλοι δεν ψηφίζουν, άλλοι τα βροντάνε κάτω, άλλοι βροντάνε τους άλλους κάτω κλπ)

Επίσημα πάντως μας είπε οτι είναι «ικανοποιημένος απο την συμμετοχή» συνυπολογίζοντας το χαμηλό(τατο;) ποσοστό απήχησης στο οποίο έχει περιέλθει αισχάτως η ΝΔ (νομίζω στο 23% πρέπει να βρίσκεται) καθώς και την εποχή, που για νησί είναι «τουριστική» πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί εργάζονται και δεν προλαβαίνουν να ασχολούνται με τα κόμματα ενω άλλοι δεν εργάζονται αλλά λένε οτι εργάζονται προκειμένου να αποφευγουν να ανακατώνονται με τα κόμματα…

Μια γνωστή μου πάντως στην Αθήνα μου έλεγε οτι στην λαική άκουσε το εξής «δεν θα πάω να ψηφίσω στην ΝΔ γιατί δεν μου μεταθέσανε τον γιό μου τον φαντάρο»
Αδιόρθωτός αυτός ο λαός... και καλά οτι ζητάει χάρες απο τα κόμματα, αλλά ζητάει μικροπράγματα για τα οποία αισθάνεται υποχωμένος και «καίει» κιόλας τα αιτήματά του. Γιατί αμα σου μετατάξουνε τον γιό δεν μπορείς την άλλη μέρα να πας να ξαναζητήσεις χάρη. Θα σου απαντήσουν «κυρία μου, όλη μέρα χθες μαζί σας ασχολιόταν ο κ. Παπαρδέλας, μέχρι στον Υπουργό Άμυνας τηλεφώνησε!» και πέφτεις μετά ξερή που όλη μέρα ασχολιότανε μαζί σου ο βουλευτής της περιοχής σου κι άντε τώρα εσύ να του ζητήσεις να σου «κοιτάξει και το εκτός σχεδίου» με το αζημίωτο φυσικά. Θα σου απαντήσει κι ο βοηθός Παπαρδέλας «ένα-ενα κυρία μου, δεν μπορεί να ασχολείται όλη ώρα μαζί σας ο κ. Παπαρδέλας!, υπάρχουν κι άλλοι!»
Ο Αντώνης Σαμαράς πάντως λέει οτι θα αλλάξει πολλά στο κόμμα του και καλά θα κάνει, άνθρωπο πάντως που τον έχουν πετάξει έξω σαν σκυλί κι έχει κάτσει σπίτι του (στην εξορία δηλαδή) 10 χρόνια, να τον φοβάσαι. Εχει κάνει χαρακτήρα και είναι ικανός για .. όλα.

Enough με τους «προλόγους»!

Τα αποτελέσματα της εσωκομματικής διαδικασίας στην δημοτική οργάνωση Θήρας έχουν ως εξής, όπως μας εστάλησαν από την οργάνωση,

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΟΔΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝ : 196
ΕΛΑΒΑΝ
ΝΙΚΟΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ :110
ΣΤΕΛΛΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ : 81

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ & Δ/Σ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Ν.Δ ΘΗΡΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ : 196
ΕΛΑΒΑΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜ.Τ.Ο ΘΗΡΑΣ
ΠΕΛΕΚΗΣ ΗΛΙΑΣ: 168
ΓΙΑ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ/Σ
ΒΑΖΑΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ : 24
ΒΑΛΒΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ : 40
ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ : 90
ΔΑΜΙΓΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ :21
ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ : 41
ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ :50
ΛΥΓΝΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ : 45
ΛΥΓΝΟΣ ΛΟΥΚΑΣ : 98
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ : 55
Ένα ενδιαφέρον κείμενο, αξιόλογο για τουριστικό προβληματισμό (όχι άλλο κάρβουνο!) δημοσίευσε η εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Αξίζει να του ρίξετε μια ματιά.
Άλλωστε είναι γραμμένο από οικονομικούς συντάκτες και αναφέρεται σε στοιχεία χωρίς να υποκύπτει σε -τουριστικούς-συναισθηματισμούς….
Σύμφωνα με αυτό,
Πιο απαιτητικοί φέτος οι έλληνες ταξιδιώτες
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ παραθεριστές αναμένεται να αποτελέσουν τον «άγνωστο Χ» της φετινής τουριστικής χρονιάς. Η μέχρι στιγμής αποχή από κρατήσεις για το καλοκαίρι έχει θορυβήσει τους ξενοδόχους οι οποίοι ετοιμάζονται για προσφορές από τον Ιούνιο. Πολλοί μάλιστα δηλώνουν, ήδη, διατεθειμένοι να ρίξουν τις τιμές τους, ακόμα και για τον Αύγουστο, πολύ κοντά ή και στα ίδια επίπεδα με του Ιουνίου.


Ένα κείμενο, μπορεί και σχόλιο, με τίτλο “πάμε πίσω” ( είναι να μην ρέπεις στην λογοτεχνία…)

Τις τελευταίες ημέρες έχω την τάση να ακούω παλιά ελληνικά τραγούδια. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις μπαίνω στο YouTube και το αφήνω να με … οδηγεί όπου επιλέγει εκείνο! Πληκτρολογώ δηλαδή το όνομα ενός καλλιτέχνη, ακούω ένα τραγούδι του και μετά επιλέγω τις … επιλογές ,στην δεξιά στήλη, της σελίδας με τα συναφή -με τα “στο περίπου τραγούδια” -. Έτσι περνάω αρκετές ευχάριστες και συγκινητικές σε πολλές περιπτώσεις ώρες και πάει λέγοντας. Το γεγονός όμως, δεν νομίζω να αφορά και πολλούς.
Τις τελευταίες μέρες όμως μου συμβαίνει και κάτι άλλο που πιθανότατα να αφορά περισσότερους.
Πολλοί γνωστοί “επιχειρηματίες” (το βάζω σε εισαγωγικά, διότι αυτοί οι άνθρωποι δεν θεωρούν τον εαυτό τους “επιχειρηματία” αλλά απλό εργαζόμενο στον τουρισμό) μου λένε ότι έχουν “επιστρέψει” σε τιμές στις οποίες έδιναν τα δωμάτιά τους αρκετά χρόνια πριν. Ο ένας μου λέει έχουμε πάει 5 χρόνια πίσω, ο άλλος 6, ο τρίτος 7 και πάει λέγοντας ανάλογα με την περίπτωση και με το τι προσφέρει ο καθένας και σε τι τιμή μπορεί να το κοστολογήσει για να πουλήσει το προϊόν του. Άλλωστε ακόμη και ο πιο ονειροπόλος “επιχειρηματίας” του τουρισμού συνειδητοποιεί ότι οι συναισθηματισμοί καθώς και οι βερμπαλισμοί “τι -κελεπούρι-σας δίνω εγώ!” δεν ωφελούν ούτε τους…. αρμόδιους υπουργούς(!) κι ότι ο τουρισμός είναι προϊόν που κοστολογείται από πολλούς παράγοντες ενδο και εξωγενείς. Έτσι λοιπόν ο καθένας, ανάλογα με την θέση στην οποία βρίσκεται, κοστολογεί το προϊόν του. Κάνοντας σε πολλές περιπτώσεις και πίσω.

Υπάρχει όμως κι ένα άλλο θέμα στο χρηματιστήριο του τουρισμού. Οι “ανοδικές τάσεις” που επικράτησαν σε πολλές επιχειρήσεις ήταν αποτέλεσμα των βελτιωμένων υπηρεσιών που προσέφεραν και προσφέρουν χρόνο με τον χρόνο οι επιχειρήσεις.
Σε απλά ελληνικά, δίνουν κάτι παραπάνω, το κοστολογούν αναλόγως. Λογικό; Λογικό.. Υπάρχει όμως κι ένα παράλογο. Δημοσίου χαρακτήρα (τι πρωτότυπο…) να βλέπεις τουριστικές περιοχές να αιτούνται “περισσότερου κόσμου” χωρίς να έχουν βελτιώσει τις υποδομές τους. Και μιας και η σύγκριση με τις τιμές του παρελθόντος αποτελεί συνήθεια της εποχής, θα άξιζε νομίζω, να αναρωτηθούμε σε τι έχει βελτιωθεί το δικό μας το νησί, τα τελευταία πχ 10 χρόνια. Τι καλύτερο, τι ποιοτικότερο έχει να προσφέρει στον κόσμο του, κι ύστερα, πιο ψύχραιμα, να κατανοήσουμε και αιτιολογήσουμε τις σημερινές μας δυσκολίες.

Κυριακή, Μαΐου 30, 2010

Σήμερα ... κληρώνει
Σήμερα Κυριακή 30.5 γίνονται οι εκλογές μεταξύ των μελών και φίλων της ΝΔ για την ανάδειξη των μελών και των προέδρων των Νομαρχιακών Επιτροπών (ΝΟΔΕ) και των Δημορικών Τοπικών Οργανώσεων (Τ.Ο.)
Στην Σαντορίνη η διαδικασία θα γίνει στα γραφεία ης οργάνωσης που βρίσκονται στον δρόμο προς το αεροδρόμιο απο τις 10.00 – 19.00.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι εμπλεκόμενοι με την διδικασία προβληματίστηκαν σφόδρα διότι το κόμμα στα πλαίσια της ανανέωσής του θέλει :

το 20% των εκλεγέντων να είναι νεά μέλη, ενα άλλο 20% κάτων 35 ετών κι ενα 30% γυναίκες. Κατα συνέπεια στους υποψήφιους θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται ικανός αριθμός των παραπανω κατηγοριών. Κι εδω που τα λέμε, η εποχή δεν ευνοεί για ανοίγματα και νέο κόσμο. Σε πολλές περιπτώσεις στην επικράτεια οι οδηγίες του κόμματος προβλημάτισαν πολύ τους υπεύθυνους οι οποίοι το ριξαν στην αναζήτηση και στα μαθηματικά...

Για περισότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία και τις θέσεις του κόμματος για τις εκλογές μπορείται να διαβάσετε στο www.nd.gr  Επίσης το site αλλάζει σε λίγες μέρες και ζητά την γνώμη των αναγνωστών του.



Στα λιμάνια ανάψανε φωτιές....
Πλώρη για την Μάλτα βάζει το κρουαζιερόπλοιο Zenith παρακάμπτοντας τα ελληνικά λιμάνια και δη αυτό του Πειραιά που ήταν ο αρχικός προορισμός εξ αιτίας της απεργίας της ΠΝΟ την Δευτέρα. Το πλοίο, κατα συνέπεια, δεν θα δέσει ούτε στο λιμάνι της Σαντορίνης, ενω σύμφωνα με δημοσιεύματα η αλλαγή αυτη δεν αναμένεται να επιρρεάσει τον φετινό προγραμματισμό και γενικότερα την στάση της εταιρίας προς τους προορισμούς την Ελλάδα.



Και στο Κ.Υ. ζωγραφιές
Αν στο Κ.Υ. δείτε κρεμασμένες στους τοίχους ζωγραφιές, μην εκπλαγείτε. Τις έφτιαξε στις 25.5 ομάδα Αμερικανών, πρώην ασθενών που νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία, οι οποίοι έχουν ιδρύσει μια οργάνωση με σκοπό να βελτιώνουν, με τον δικό τους τρόπο, το περιβάλλον των νοσοκομείων, ζωγραφίζοντας και δωρίζοντας τα έργα τους στις υγειονομικές μονάδες των τόπων που επισκέπτονται.



Οχι άλλο κάρβουνο...
Την αποχώρησή του απο τα κοινά του νησιού ανακοίνωσε πριν απο λίγες ημέρες ο δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Δαρζέντας. Όπως είπε, ο απολογισμός του έργου του θα γίνει το επόμενο διάστημα.



πως του μοιάζει..
«Φτυστός ο Σημίτης» μου είπαν όσοι είδαν απο κοντά τον κινέζο πρέσβη που αφίχθει την περασμένη Παρασκευή στο νησί.
«Τον φτύσατε να μην τον βασκάνουμε;» (ελπίζω να μην είπε κι αυτός για τις συντάξεις...)



Ανανέωση Α.Ε.
Επιστολή με θέμα την συμμετοχή των νέων στα κοινά και συγκεκριμένα στην Αυτοδιοίκηση, συνέταξε αλλά ... δεν μας έστειλε ο Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αν.Αττικης και Υπ. Διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου, κ. Αντώνης Γάκης.
Το γεγονός (οτι δεν την λάβαμε) μας εξέπληξε με δεδομένο οτι ... κυρίως απευθύνεται στην νέα γενιά. Η επιστολή πάντως κλείνει «καλώντας» την «φαντασία στην εξουσία» χωρίς όμως να μας πείθει οτι η δευτερη επιθυμεί την πρώτη.. τόσο πολύ που προς ώρας μπερδευτήκαμε με δαυτην (την φαντσία) και νομίσαμε οτι επρόκειτο για το ιστορικό κέντρο διασκέδασης..

Όπως και να εχει, η επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής,
Η οικονομική κρίση και το στένεμα στη καθημερινότητα κάνει ακόμα πιο επιτακτική την είσοδο στα κοινά, νέων άφθαρτων προσώπων με καινοτόμες ιδέες που να προέρχονται από το σύνολο της κοινωνικής βάσης. Εννοείται ότι η επιστημοσύνη και η μόρφωση είναι ένα απαραίτητο εφόδιο για τους νέους υποψηφίους αλλά ποιος μπορεί να αποκλείσει από τη τοπική διοίκηση τους πιο «λαϊκούς» εκπροσώπους της κοινωνίας, τις νοικοκυρές ή τους αγωνιστές του μεροκάματου που ξερόυν από τα έσω τα πραγματικά προβλήματα του τόπου τους.
Χωρίς να ισοπεδώνουμε τα πάντα και τους πάντες είδαμε και τα αποτελέσματα των κατέχοντων στεγνών γνώσεων αλλά όχι και εχόντων προγράμματος και πολιτικής φαντασίας. Ανανέωση δεν σημαίνει μόνο νέοι και να πετάξουμε στον καιάδα της πολιτικής ιστορίας τους παλιότερους και εμπείρους αυτοδιοικήτους. Το μέτρο είναι η καλύτερη λύση.Σαφώς και τα νέα ψηφοδέλτια πρέπει να έχουν τους αιρετούς των προηγουμένων ετών αλλά όχι μονό αυτούς και κυρίως όχι όλους ανεξαιρέτως προσφοράς.
Όπως και το κεντρικό μας πολιτικό σύστημα έτσι και αυτές τις τοπικές εκλογές θα είναι το εφαλτήριο για να στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αυτοδιοικητικούς που κατασπατάλησαν το κρατικό εισόδημα και οπισθογυρισαν τις περιοχές τους με τη νωχελικότητα τους και τις εξυπηρετήσεις σε ημετέρους .


Και καλά ο «καιάδας» (κι εγω που νόμιζα οτι κεί θα πετούσαμε τους ηλικιωμένους πολιτικούς..!!), καλά και οι χρειαζούμενοι «λαικοί αγωνιστές εκπρόσωποι και οι νοικοκυρές» (χωρίς αυτούς δεν θα έβλεπε κανείς ούτε με το κυάλι εξουσία)  αλλά αυτό το «χρονοντούλαπο» το βρήκα υπερβολικό....Αν ο συντάκτης ήταν μεγαλύτερος σε ηλικία θα έλεγα οτι μου μυρίζει «εξόρμηση» ...



Αφαλάτωση δεν έχουμε, συνέδριο πάντως έχουμε...
Σύμφωνα με πρόσκληση που λάβαμε,

Το Ενεργειακό Γραφείο Αιγαίου στο πλαίσιο της στήριξης που παρέχει στα νησιά του Αιγαίου σε θέματα Πράσινης Ανάπτυξης διοργανώνει στη Σαντορίνη το Σάββατο 12 Ιουνίου εκδήλωση με θέμα την «αφαλάτωση στα νησιά του Αιγαίου».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρου Μ. Νομικού στα Φηρά.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η συζήτηση μεταξύ φορέων με στρατηγικό ρόλο σε πολιτικά, θεσμικά, περιβαλλοντικά, τεχνικά και οικονομικά θέματα που σχετίζονται με την υδροδότηση των νησιών με στόχο τη δημιουργία ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της αφαλάτωσης με την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Πριν από την ως άνω εκδήλωση, θα διεξαχθεί συνάντηση με θέμα «Κατάρτιση στελεχών των ΟΤΑ σε θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμησης Ενέργειας», η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος Ακαδημία Ενέργειας, μιας πρωτοβουλίας του Ενεργειακού Γραφείου για την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών και της τοπικής αυτοδιοίκησης των νησιών στον ενεργειακό σχεδιασμό. Η Ακαδημία Ενέργειας υποστηρίζεται από το Ενεργειακό Γραφείο Αιγαίου και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και βασίζεται στη μέθοδο της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης (e-learning). Η Ακαδημία Ενέργειας, κατά τον 1ο κύκλο σπουδών που ολοκληρώνεται τον Ιούνιο, περιελάμβανε θέματα όπως ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, υβριδικά συστήματα, ανάλυση κόστους-οφέλους ενεργειακών επενδύσεων, αφαλάτωση κ.α.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα,
Σάββατο 12 Ιουνίου, 9:30 – 13:30: Ακαδημία Ενέργειας: Κατάρτιση στελεχών των ΟΤΑ σε θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμησης Ενέργειας
Απολογισμός 1ου κύκλου σπουδών: Δ. Ασημακόπουλος, ΕΜΠ
Παρουσίαση του νέου κύκλου σπουδών 2010-2011 : Η. Ευθυμιόπουλος, Ενεργειακό γραφείο Αιγαίου
Παρουσιάσεις εργασιών σπουδαστών
Δυνατότητα επέκτασης της Ακαδημίας Ενέργειας σε άλλους Δήμους σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ): Ρ. Γκέκας/ Γ. Γούπιος
15:00 – 19:00: Αφαλάτωση με ΑΠΕ στα νησιά του Αιγαίου
Εισαγωγή: Γ. Χάλαρης, πρόεδρος δικτύου Αειφόρων Νήσων του Αιγαίου - ΔΑΦΝΗ
Χαιρετισμοί επισήμων
Τιμολόγηση νερού και ο Νόμος 3199/2003: Α. Ανδρεαδάκης, Ειδικός Γραμματέας Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων, ΥΠΕΚΑ
Αφαλάτωση – ποιότητα νερού και υποστηρικτικές δομές: Θ. Λέκκας, πρόεδρος ΕΥΔΑΠ
Ένα σενάριο αφαλάτωσης με ΑΠΕ για το Αιγαίο: Α. Γερασίμου, Όμιλος ΙΤΑ
Στρογγυλό τραπέζι με τη συμμετοχή εκπροσώπων ΥΠΕΚΑ, ΥΠ.ΟΙ.Α.Ν, ΕΕΤΑΑ, ΔΕΚΟ, Τοπικής Αυτοδιοίκησης - Συζήτηση
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο
210 8848055 και στο info@aegean-energy.gr



Εκδήλωση εξ αποστάσεως (μην παραγνωριζόμαστε κιόλας...)
Το Επιμελητήριο Κυκλάδων μας προσκαλεί στην αίθουσα του γραφείου του στην Σαντορίνη, (Ευθεία Πύργου – Φηρών, έναντι Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης -και όπισθεν ΙΚΑ-) στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010 και ώρα 19:00, με θέμα:
«Στρατηγικές εξόδου από την κρίση για τις επιχειρήσεις των Κυκλάδων»
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος της ΕΕΔΕ και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Management, κ. Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Ερμούπολη Σύρου με ταυτόχρονη διασύνδεση, με τα γραφεία του στα νησιά Άνδρο, Θήρα, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο και Τήνο, καλείστε να συμμετάσχετε μέσω του συστήματος τηλεδιάσκεψης, καταθέτοντας τις απόψεις σας και υποβάλλοντας τα ερωτήματά σας.

Σύμφωνα με την προσκληση,
Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, δεν πρέπει να παραμείνουμε άβουλοι παρατηρητές των οικονομικών εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα στον εθνικό μας χώρο και στη διεθνή αγορά. Κάτι τέτοιο δεν μας ταιριάζει, ούτε και μας ωφελεί. Η αυτοκριτική, η αναδιάταξη των δυνάμεών μας, η αλληλεγγύη και η εφαρμογή καλά οργανωμένων συλλογικών σχεδίων είναι αυτά που θα μας βγάλουν από την κρίση. Μια κρίση που καλούμαστε να δούμε και σαν πρόκληση και ευκαιρία για να βγούμε επιτέλους από το δυσάρεστο κλίμα που βιώνουμε όχι μόνο τώρα, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες.
Η εκδήλωση, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των ενεργειών που υλοποιεί το Επιμελητήριο με άμεσους αποδέκτες τις επιχειρήσεις του Νομού Κυκλάδων.

Σκοπός της παρουσίας του Προέδρου της ΕΕΔΕ κ. Κ. Λαμπρινόπουλου και του Διευθυντού του φορέα, κ. Αθ. Ρούλια, είναι να μας βοηθήσουν να χαράξουμε κατευθύνσεις και να δώσουμε εργαλεία στις επιχειρήσεις του νομού μας, ώστε να αντιμετωπίσουμε την επερχόμενη κρίση και να βγούμε από αυτή, με όσο δυνατόν λιγότερες απώλειες.

Στην εκδήλωση, θα ανακοινωθεί το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων, σκοπός του οποίου θα είναι εκτός των άλλων, η επιμόρφωση των επιχειρηματιών και επαγγελματιών – μελών του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, σε τομείς του αντικειμένου τους, καθώς και η διερεύνηση άμεσων τρόπων στήριξης των επιχειρήσεων στην αναπτυξιακή τους προσπάθεια.

Επιπλέον, θα ανακοινωθούν οι πρώτες πρωτοβουλίες από το Επιμελητήριο Κυκλάδων, όχι μόνο για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κρίσης, αλλά κυρίως :
για τη συγκράτηση της αγοραστικής δύναμης εντός των ορίων του Νομού
την προστασία του εισοδήματός μας
την ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας και τη βιωσιμότητα των κυκλαδικών επιχειρήσεων
τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας που αυτές προσφέρουν στην τοπική κοινωνία.



Υπενθυμίζουμε,
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Sea Diamond, αποφάσισε να πραγματοποιήσει μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας Το Σάββατο 5 Ιουνίου 2010, στις 11 π.μ. στην Παλιά Βουλή των Ελλήνων. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα την προστασία του Περιβάλλοντος: "Οι προκλήσεις για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και της απώλειας της Βιοποικιλότητας και η ελληνική απάντηση".

Καλούνται όλοι οι Σαντορινιοί και οι φίλοι της Σαντορίνης να είναι εκεί για να διαμαρτυρηθούν για την τριετή αδιαφορία της πολιτείας και την άρνηση των υπευθύνων να δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα που άλλοι μας δημιούργησαν



Μακάρι να της βγεί σε καλό (της επιτροπης...)
Συνεδρίασε για πρώτη φορά πριν απο λίγες ημέρες (επι Γκερέκου) η Επιτροπή που συγκρότησε το Υπουργείο Τουρισμού και Πολιτισμού για τον Συνεδριακό Τουρισμό. Στην επιτροπή συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων και υπηρεσιακοί παράγοντες. Ανάλογη επιτροπή είχε λειτουργήσει και στο παρελθόν, οι διαχρονικές όμως αδυναμίες και οι επικαλύψεις αρμοδιοτήτων του δημόσιου τομέα την ακύρωσαν στην πράξη. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει μία εκ νέου προσπάθεια. Την πληροφορία διαβάσαμε στο www.paratiritirio.travel
Εχω μια απορία.
Αυτά που λέει ο πρωθυπουργός τα λέει απο μονος του ή του λένε να τα πεί; (να έχουν κι άλλοι μερίδιο ευθύνης δηλαδή...)

Γ. Παπανδρέου: «Δώστε μας χρόνο για τις αλλαγές»
Δ. Αλεφραγκή: «Χρόνο έχουμε, λεφτά δεν έχουμε»

Αυτά που λέει ,τώρα, πως τα αντιλαμβάνεται ο ελληνικός λαός;

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μιλώντας στην «El Pais» απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιαπραγμάτευσης του χρέους, επισημαίνοντας πως αυτό που συνέβη στην Ελλάδα θα μπορούσε να είχε συμβεί σε οποιαδήποτε χώρα. (αλοίμονό της...)

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για σκληρά, αλλά αναγκαία οικονομικά μέτρα που ελήφθησαν, παρατηρώντας ότι ένας λόγος που είναι τόσο επώδυνα είναι γιατί η χώρα πρέπει να αποδείξει στη διεθνή κοινότητα ότι είναι έτοιμη για θυσίες. (ποιά χώρα; ο λαός είναι που δεν ξέρει απο που του έρχεται ... δηλαδή η γενιά των 700 ευρώ -το 2006 που τα 700 ευρώ είχαν μια αξία- που εξελίχθηκε σε γενιά των 600 ευρώ θα πρέπει να είναι περίφανη που σώζει την χώρα;)

Καταλήγοντας, ο έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε τους ευρωπαίους εταίρους μας «να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας αφού η Ελλάδα έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει».

(σωστός ο πρωθυπουργός.... αφού μας ισοπέδωσε οικονομικά κι έφτασε το μηνιάτικο στα 600 ευρώ, τώρα καλεί τους ξένους επενδυτές να αγοράσουν. μην ζοριστούν κιόλας με απολύσεις κλπ, ο δρόμος είναι στρωμένος....)


Καλά τα έλεγε ο Πάγκαλος... αλλά τώρα που έγινε «Αντιπρόεδρος» δεν δύναται να τα πεί, και βάζει άλλους,
Αυτό το παιδί (σσ. ο πρωθυπουργός) οτι του λένε λέει. Το κακό είναι οτι το κάνει κιόλας.....


Η ώρα της (γενικής) κρίσεως...
Ε, αυτό φτάνει σε σημείο υπερβολής.
Επειδή ενδεχομένως κάποιοι παραδέχονται οτι έζησαν στην «απάτη» και το λενε και το ξαναλένε δημόσια, η γενιά μου θα την πληρώσει; (μάλλον ναι...)
Ένας εκ των οποίων κι ο Διονύσης Σαββόπουλος που έμαθα οτι είπε πως «μες την απάτη ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια κι ήρθε η ώρα να το πληρώσουμε». Να πληρώσετε (αν ετσι νομίζετε, οι καλλιτέχνες άλλωστε είναι απο την φύση τους ενοχικοί...) οι υπόλοιποι τι φταίνε;..
Ο κ. Σαββόπουλος είπε οτι «συμπάσχει με τον πρωθυπουργό γιατί, ταξίδεψε πολύ, έτρεξε πολύ να προλάβει την καταστροφή (το χαψες κι εσύ νιόνιο και τον «λυπήθηκες»..), χρησιμοποίησε το know how που διαθέτει ως παλιός υπουργός εξωτερικών και τώρα παλευει εδω να αντιμετωπίσει το χάος, να τιμωρήσει, μα περισότερο να φτιάξει σχέδιο» έφη ο μουσικός που παρουσίαζε μεγάλη επιτυχία σε μετέπειτα εκσυγχρονιστές και αριστερίζοντες.

Οχι πως με νοιάζει και πολύ, αλλά πιο πολύ θα με ικανοποιούσε αν έλεγε οτι συμπάσχει με τους «δοκιμαζόμενους νεολαίους» παρά με τον Πρωθυπουργό... Ο καθένας (προφανώς) συμπάσχει με την γενιά του και την γενιάδα του.... ή μπορεί και να "λυπόμαστε" πολύ τους πρωθυπουργούς σε αυτην τη χώρα...

Ο δε κ. Σημίτης κατέβασε μια φαεινή ιδέα και πρότεινε «να αναβληθεί ο Καλλικράτης και να δωθούν πίσω οι συντάξεις» (σχετικά με τα λίγα διαθέσιμα χρήματα..) Άμα δεν θέλει κανείς να κάνει έργο η κυβέρνηση, μέχρι και τους ηλικιωμένους λυπάται...


Καλώς τα δεχτήκαμε.
Μετα τις διάφορες προσφορές για τους νέους ανέργους (ωραίος χαρακτηρισμός...) ήρθαν και τα νέα τραπεζικά προιόντα (οχι που θα αφήνανε..)
Απο Δευτέρα (31.5) τίθεται σε κυκλοφορία απο το Ταχυδομικό Ταμιευτήριο το «προστατεύω τους ανέργους». Πρόκειται για ενα πρόγραμμα που παρέχει διευκολύνσεις την αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους (δανείων και καρτών).
«Όπα» που λέι και το τραγούδι...