Παρασκευή, Ιανουαρίου 16, 2009

Και πάλι δήμαρχος, απ’ότι ακούγεται, επιθυμεί να είναι ο Άγγελος Ρούσσος θέτοντας υποψηφιότητα για τις επόμενες εκλογές το φθινόπωρο του 2010, παρά τα όσα είχε πεί στο παρελθόν ότι δεν θα ξανακατέβει. Κοντός ψαλμός αλληλούια πάντως μιας και σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.


Τα ψιλά γράμματα της μελέτης απάντλησης των καυσίμων από το Sea Diamond που κατέθεσε στι ΥΕΝ η πλοιοκτήτρια εταιρία, εξετάζει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Αυτό δήλωσε χθες στον Σαντορίνη 106.4 ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Γιάννης Γρατσίας και συμπλήρωσε ότι ταυτόχρονα με την δημοσιοποίηση του πορίσματος των καθηγητών του πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί στην Σαντορίνη και ημερίδα με θέμα το ναυάγιο.


Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου στις 11.30 το πρωί θα γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων (Santo Wines) στο Δοκιμαστήριό της στον Πύργο. Την πρόσκληση υπογράφει ο πρόεδρός της Μάρκος Καφούρος.

Τι σας έπιασε και γράψατε «χάος» στον τοίχο; και αναρχικά συνθήματα στο ηρώο;
Τα συνθήματα γράφτηκαν σε τοίχους της πλατείας και στο ηρώο στο Μεγαλοχώρι.
Η εικόνα της πλατείας δεν είναι όμορφη και σίγουρα όχι παραδοσιακή(!) κάτι που έχει προκαλέσει την απογοήτευση των κατοίκων...



Από τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009 μέχρι και την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009 η προθεσμία υποβολής στα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας των αιτήσεων για τη συμμετοχή στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας του Μαΐου 2009. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις 9 και 10 Μαΐου 2009 για τα επίπεδα Α (Α1 «στοιχειώδης γνώση» και Α2 «βασική γνώση» σ΄ένα ενιαίο διαβαθμισμένο test), Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση» και Γ1 «πολύ καλή γνώση» στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική και Ιταλική και για το επίπεδο Β2 «καλή γνώση» στην Ισπανική γλώσσα



Για τις εξετάσεις για το Cambridge IΤ και το ECDL μας ενημερώνει η σχολή πληροφορικής Pc World. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στο εξεταστικό της κέντρο 14. 2 για το πρώτο δίπλωμα και 15.2 για το ECDL. Προθεσμίες υποβολής μέχρι το Σάββατο 7.2 . Για κάθε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 22860 – 25221.





Την ερώτηση που είχε καταθέσει στις 8-10-2008 προς τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης επαναλαμβάνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Φιλίνη με θέμα την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, όσο και την ανάγκη στελέχωσής του ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του.


Τότε, το Υπουργείο είχε διαβεβαιώσει ότι «θα ακολουθήσει πρόσθετη χρηματοδότηση του Γ.Ν. Σύρου για την αντιμετώπιση του προβλήματος”. Όμως τρείς μήνες μετά το πρόβλημα δεν έχει λυθεί, έτσι η κ. Φιλίνη επανέρχεται ρωτόντας :
Πότε προτίθεται το Υπουργείο να καταβάλει τις νόμιμες δεδουλευμένες εφημερίες των γιατρών του Γ.Ν. Σύρου για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο; και με ποια συγκεκριμένα μέτρα σκοπεύει να εξασφαλίσει στο εξής την απρόσκοπτη πληρωμή των εφημεριών, ώστε να μην επαναληφθούν καθυστερήσεις ή απώλειες χρημάτων όπως έχει συμβεί στο παρελθόν;

Για την συμμετοχή της στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση στο Ελσίνκι (15-18 Ιανουαρίου 2009) μας ενημερώνει με δελτίο Τύπου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σ’ αυτή τη μεγάλη Τουριστική Έκθεση έχει στόχο την προσέλευση επισκεπτών από τις Σκανδιναβικές χώρες που -σταθερά τα τελευταία χρόνια- επιλέγουν τη χώρα μας ως τουριστικό προορισμό. Η συγκεκριμένη Έκθεση, όπως είναι γνωστό, είναι μια από τις σημαντικότερες που διοργανώνονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη και συγκεντρώνει στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της τεράστιο αριθμό εκθετών αλλά και επισκεπτών επαγγελματιών και δημοσιογράφων του τουριστικού χώρου. Για το λόγο αυτό κάθε χρόνο ο ΕΟΤ συμμετέχει με μεγάλο εθνικό περίπτερο, ενώ η Περιφέρειά μας επέλεξε την ενοικίαση χώρου εντός του εθνικού περιπτέρου. Στελέχη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου διανέμουν υλικό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή προβάλλοντας τα νησιά μας.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας, φιλοξενούνται εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, φορείς της τουριστικής ανάπτυξης και επιχειρηματίες από το χώρο του Τουρισμού, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κου Χαράλαμπου Κόκκινου.

Τετάρτη, Ιανουαρίου 14, 2009

Πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις.
Επετεύχθη το προσδοκώμενο της Συντονιστικής Επιτροπής να αναχθεί σε εθνικό το θέμα του Sea Diamond
Στην διάρκεια της συνάντηση μελών της Επιτροπής με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τη βύθιση του Κ/Ζ Sea Diamond με τον ίδιο να δηλώνει ότι το ναυάγιο δεν είναι πρόβλημα μόνο για τη Σαντορίνη, αλλά μείζον πρόβλημα για το περιβάλλον που αφορά όλη την Ελλάδα ενώ ευχήθηκε στα μέλη της Επιτροπής να επιτύχουν τους στόχους τους.
Ο κ. Παπούλιας διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της Επιτροπής ότι θα έχει προσωπική επικοινωνία με τον αρμόδιο επίτροπο Περιβάλλοντος Σταύρο Δήμα για το θέμα και ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα επίλυσης του προβλήματος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και το δεύτερο χθεσινό ραντεβού των εκπροσώπων της Επιτροπής, η συνάντηση με τον πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου Δημήτρη Σιούφα.

Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής μίλησαν στον κ. Σιούφα για τους κινδύνους από την παραμονή του πλοίου στην Καλντέρα, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα της Επιτροπής στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Αναστάσιο Παπαληγούρα.
Τόνισε, παράλληλα, ότι το θέμα του ναυαγίου του Sea Diamond, καθώς και το ζήτημα της προστασίας του θαλάσσιου χώρου της Σαντορίνης, δεν αφορούν μόνο το νησί της Θήρας, το Αιγαίο, την Ελλάδα, αλλά είναι ζητήματα που αφορούν τον Παγκόσμιο Πολιτισμό και το περιβάλλον. Τέλος, υπογράμμισε ότι θα στηρίξει κάθε προσπάθεια για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.


Την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου στην 13.00 η συνέντευξη των δύο πρώην αντιδημάρχων κυρίων Αργυρού και Σιγάλα αναφορικά με τους λόγους της διαφοροποίησής τους από την πολιτική του Δημάρχου Θήρας και της αντικατάστασής τους.


Την ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πίττας του θα κάνει το Σάββατο 17 Ιανουαρίου στις 15.00 η Ένωση Πολυτέκνων θήρας.
Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευθούν οι αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων, Λυκείων ΤΕΕ και ΙΕΚ παιδιών πολύτεκνων οικογενειών καθώς και οι επιτυχόντες σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν δώρα για ‘όλα τα μικρά παιδιά των πολυτέκνων.
Την ανακοίνωση υπογράφει ο πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης κ. Δαρζέντας.


Μια ακόμη γιορτή έχουμε την ίδια μέρα,
Πρόσκληση για την ετήσια καθιερωμένη τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας του μας έστειλε ο Σύλλογος Κρητών Σαντορίνης «το Αρκάδι» Η γιορτή θα γίνει το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009 στις 19.00 στα γραφεία του Συλλόγου, στο ισόγειο του Επαρχείου. Η γιορτή θα έχει ακόμη περισσότερο .. γιορτινό χαρακτήρα μιας και «το Αρκάδι» κλείνει την πρώτη δεκαετία λειτουργίας και προσφοράς του στην κοινωνία του νησιού.
Ολοκληρωμένο αφιέρωμα στις δραστηριότητες και στα πεπραγμένα για την πρώτη δεκαετία προσφοράς του στο νησί θα γίνει στο πλαίσιο των φετινών καλοκαιριών εκδηλώσεων του Συλλόγου, όπως μας είπε ο πρόεδρός του κ. Ορφανός.

Τρίτη, Ιανουαρίου 13, 2009

Σημαντικότατες συναντήσεις
Η είδηση της ημέρας σήμερα δεν είναι άλλη από τις συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια και τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Σιούφα, που οριστικοποίησε για σήμερα Τρίτη 13 Ιανουαρίου η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του Κ/Ζ SEA DIAMOND, με στόχο η ανέλκυση του πλοίου να αναχθεί σε εθνικό ζήτημα.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής :

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια και τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Σιούφα, θα συναντηθεί την Τρίτη 13 Ιανουαρίου στις 13.00 και 14.00 το μεσημέρι αντίστοιχα, αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Νομάρχη Κυκλάδων, Έπαρχο Θήρας, Δήμαρχο Θήρας, Κοινοτάρχη Οίας - Θηρασίας και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του Κ/Ζ SEA DIAMOND

Οι συναντήσεις αυτές -σε συνέχεια των συναντήσεων με τους αρχηγούς των κομμάτων της αριστεράς ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ- γίνονται στα πλαίσια της προσπάθειας ώστε το μείζον, για τους θηραίους πολίτες, πρόβλημα του ναυαγίου, αυτού του οικολογικού προβλήματος να αναχθεί σε εθνικό ζήτημα.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα εφόσον μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας δεν έχουν δεσμευτεί για την ανέλκυση του ναυαγίου θα κλιμακώσει τον αγώνα της, καθώς η μελέτη που ανακοίνωσε ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Παπαληγούρας, ότι θα καταθέσει η εφοπλιστική εταιρία για την απάντληση των καυσίμων, θεωρεί ότι αποτελεί έναν νέο εμπαιγμό, μια νέα κοροϊδία. Η απάντληση των καυσίμων είναι το πρόσχημα, όπου σε συνεργασία Υπουργείο και εταιρεία θέλουν να εγκαταλείψουν το κουφάρι του πλοίου, στον βυθό της καλντέρας.

Ο θηραϊκός λαός είναι σε επαγρύπνηση μαζί με τους τοπικούς φορείς για την κλιμάκωση του αγώνα για τον οποίο είναι βέβαιοι, ότι θα κλιμακωθεί.

Η ζωή μου κύκλους κάνει….
(ή το χιούμορ δεν έβλαψε ποτέ κανέναν..)

Κι όμως είναι γεγονός, και επίσημα καταγεγραμμένο, -και πρωτοκολλημένο στο αρχείο του δήμου!- το αίτημα του Νίκου Ζώρζου του Ιακώβου (πασίγνωστού μεταξύ άλλων ιδιοτήτων με το παρατσούκλι «Νομάρχης»!) για την κατασκευή Νοσοκομείου στην Σαντορίνη, στην θέση όπου σήμερα (επίσημα και με το Νόμο!) κατασκευάζεται το Νέο μας Νοσοκομείο.

Για μια ακόμη φορά «προφήτης».
Για το αληθές του γεγονότος παραθέτουμε και το επίσημο έγγραφο που πιστοποιεί τα προαναφερθέντα. (η αλήθεια είναι ότι ψάξαμε πολύ για να το βρούμε!)