Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2009





Τη Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009 στις 8.00 μμ στο Πανηγυρόσπιτο Αγ. Γεωργίου της Οίας παρουσίασε το νέο της βιβλίο η Νέλλη Ψαρρού (απόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σπουδών του Πάντειου Πανεπιστημίου) .
Πρόκειται για ένα αφηγηματικό, πολιτικό, αλλά και επιστημονικό δοκίμιο. Όπως σημειώνει η ίδια, το Ταξίδι στη Σαμοθράκη είναι το έναυσμα, η αφορμή για την ανάλυση της ελληνικής πραγματικότητας και της κοινωνικής νοοτροπίας. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Αντώνη Νταγαδάκη η οποία εγκαινιάσθηκε το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου και θα διήρκησε ως τη Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009.



Πληροφορίες για το βιβλίο και τη συγγραφέα του βρίσκονται στο http://www.nellypsarrou.com/index.php?option=com_content&task=view&id=82&Itemid=73









































Την έκθεση Ζωγραφικής του Αντώνη Νταγαδάκη με τίτλο PR φιλοξενεί απο το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου και μέχρι την Πέμπτη 1η Οκτώβρη η Κοινότητά της Οίας στο πανηγυρόσπιτο του Αι Γιώργη.


Η έκθεση «P.R.», ολοκληρώνει μια πολύχρονη προσπάθεια του Αντ. Νταγαδάκη στην πορεία του να χαράξει ένα προσωπικό τρόπο έκφρασης στην Τέχνη, αποτελείται από έργα του της τελευταίας διετίας με τη σύγχρονη εκδοχή στην αισθητική, τις αναπαραγωγές ακριβείας (ομοιοτυπίες).

Σύμφωνα με την άποψη του καλλιτέχνη ο τρόπος αυτός απελευθερώνει το έργο του από τη δεσμευτική αντίληψη της αποκλειστικότητας και (συχνά αμφισβητούμενης) οικονομικής αντιστοιχίας του πρωτοτύπου, όπου έτσι το παραγόμενο εικαστικό αποτέλεσμα γίνεται προσιτό σε όλους χωρίς ωστόσο να μειώνεται η αισθητική του αξία.
(δηλαδή, παιδιά, και οι αναπαραγωγές μια χαρά είναι, μην τρελαίνεστε με τα πρωτότυπα και τα χρυσοπληρώνετε καμια φορά...)

Ώρες επισκέψεων: 6.00΄-10.00΄μ.μ.


Αξίζει τέλος να πούμε οτι ο κ. Νταγαδάκης εχει ζήσει απο το 1992 και για επτά χρόνια στην Σαντορίνη.

...


Ανακοίνωση σχετικά με τις δραστηριότητές της στο θέμα του τουρισμού λάβαμε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Από την ανακοίνωση μαθαίνουμε για τις επόμενες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις στις οποίες θα συμμετάσχει η Περιφέρεια καθώς και για την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νησιών Αιγαίου του έργου που πρότεινε η Περιφέρεια για την Τουριστική Προβολή των νησιών της Περιοχής της.

Η ανακοίνωση,

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ.Χαράλαμπου Κόκκινου εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 το έργο για την Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με συνολικό προϋπολογισμό 3,6 εκ. €.

Στόχος του έργου αυτού είναι να προβληθεί το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας με μια σειρά από δράσεις όπως: συμμετοχή σε διεθνώς αναγνωρισμένες τουριστικές εκθέσεις και γεγονότα, συνεδριακές εκδηλώσεις, παραγωγή και διανομή διαφημιστικού υλικού, δημοσιεύσεις και διαφημίσεις. Επίσης μέσω του συγκεκριμένου έργου έχει προβλεφθεί να συνεχισθεί η χρηματοδότηση της μέχρι τώρα επιτυχημένης δράσης των πλωτών σεμιναρίων τουρισμού (δράση, η οποία χρηματοδοτείται τα τελευταία δύο χρόνια από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσω του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου).

Για την υλοποίηση του έργου θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός προκειμένου να αναδειχθεί ο ανάδοχος του έργου, ο οποίος και θα αναλάβει την υλοποίηση των ενεργειών αυτών για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η χρηματοδότηση γίνεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από το Ελληνικό Δημόσιο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – για πρώτη φορά – πραγματοποίησε επιτυχημένη προβολή του τουριστικού προϊόντος των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου την χρονική περίοδο Σεπτέμβριος 2004 έως Ιούνιος 2009 αξιοποιώντας 3,1 εκατ. Ευρώ από τους πόρους του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου.

Με τα αυξημένα κονδύλια για την τουριστική προβολή των νησιών μας (κατά 0,5 εκατ. Ευρώ) κατά την περίοδο του ΕΣΠΑ, σε σχέση με αυτή του Γ’ ΚΠΣ, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προγραμματίζει αρχικά την παρουσία στις παρακάτω μεγάλες τουριστικές εκθέσεις:

* CIS Travel Market Αγία Πετρούπολη – Ρωσία 14/10/2009-16/10/2009

* 25Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA - Θεσσαλονίκη 29/10/09-1/11/09

* World Travel Market Λονδίνο – Βρετανία 9/11/2009-12/11/2009


Τέλος, συνεχίζει τη λειτουργία της η ιστοσελίδα www.dreamislands.gr προκειμένου να παρέχει στους επισκέπτες πληροφορίες για τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.


....



.....




Και μιας και μιλάμε για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,

σκληρή μπορεί να χαρακτηριστεί η ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής του Πασοκ Παναγιώτης Ρήγας στην οποία και υπο τον τίτλο «Ότι προλάβουμε» -σσ αναφέρεται στην Περιφέρεια…- κάνει λόγο για υπερκοστολογημένες και αδιαφανείς συμβάσεις που συνάπτει η Περιφέρεια με ιδιώτες.

Η ανακοίνωση,

Τις τελευταίες «βουτιές» στον δημόσιο κορβανά κάνουν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε ολόκληρη την Ελλάδα, όσο η ημέρα που θα εκδιωχθούν -με την λαϊκή ψήφο- από την εξουσία πλησιάζει.

Η ίδια λογική του «ότι προλάβουμε» επικρατεί και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και εκφράζεται με εσπευσμένες προκηρύξεις για σύναψη συμβάσεων με συμβούλους, που θα αναλάβουν έργο ουσιαστικά μετά τις εκλογές.

Ενώ σπαταλήθηκαν τρία ολόκληρα χρόνια από την ημέρα έναρξης του 4ου κοινοτικού χρηματοδοτικού προγράμματος ( ΕΣΠΑ 2007-2013 ) και δεν αξιοποιήθηκε ούτε ένα ευρώ, ξαφνικά οι προκηρύξεις για την σύναψη συμβάσεων με εξωτερικούς συμβούλους άρχισαν να πέφτουν βροχή.

Τα ποσά των συμβάσεων κυμαίνονται από 50.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ και οι διαδικασίες ανάθεσης είναι προκλητικά συνοπτικές και αδιαφανείς.

Μέσα από αυτές τις υπερκοστολογημένες συμβάσεις γίνεται άθλιο παιχνίδι σε βάρος των νέων ανθρώπων που οι «εργολάβοι» της ελπίδας τους μισθώνουν και τους εγκαθιστούν στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Αδιευκρίνιστος παραμένει έτσι ο αριθμός των συμβασιούχων «ομήρων» που θα εγκαταλείψει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο αποχωρών Γενικός Γραμματέας κ. Κόκκινος.

Προειδοποιούμε τον κ. Κόκκινο και τους συμπράττοντες σε αυτό το ηθικο-πολιτικό σκάνδαλο συνεργάτες του, ότι όλες αυτές οι αδιαφανείς ενέργειες θα ερευνηθούν εξονυχιστικά και θα αποδοθούν ευθύνες.

Η περιφρόνηση της νομιμότητας και η πολιτική της χρησιμοποίησης του κράτους ως «λάφυρο» δεν πρόκειται να μείνουν ατιμώρητες.







Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν εχθές απόγευμα Δευτέρας 28 Σεπτεβρίου στις 20.30 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων οι υποψήφιοι βουλευτές του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Κυκλάδων, Ισιγώνης Μανώλης, Πρωτονοτάριος Γιάννης, Συρμαλένιος Νίκος και Χρυσαφίδης Παύλος.

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τους υποψήφιους του Συριζα, καθώς και για κάθε άλλη πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία στην Ερμούπολη, στο 22810-81560 ή στο 6942-469536.

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 28, 2009

Προς τους κυρίους ιδιοκτήτες και υπεύθυνους των Χάι Σπίντ πλοίων.

Αγαπητοί κύριοι,

Τόσος κόπος ή μεγάλο έξοδο θα ήταν να παρείχαν τα πλοία σας στους επιβάτες τους ασύρματη σύνδεση στο ίντερνετ; Με ένα απλό μοντεμάκι το θέμα θα είχε λυθεί.
Γιατί, είναι πολύ άσχημο να μιλάμε και περισσότερο εσείς, για σύγχρονες υπηρεσίες, πόσο μάλλον στα καινούργια πλοία σας, κι από την άλλη να μην παρέχεται την δυνατότητα στους επιβάτες να μπορούν κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους να συνδεθούν Δωρεάν στο ίντερνετ.
Μια δυνατότητα την οποία σαφώς και θα μπορούσατε να διαφημίσετε στα πλαίσια του ανταγωνισμού. Αντί αυτού, πρόσβαση στο ίντερνετ, σήμερα στα πλοία σας, έχουν μόνο όσοι είναι χρήστες πακέτων ασύρματης σύνδεσης.
Κρίμα, γιατί θα ήταν πολύ όμορφο να ταξιδεύουμε και να .. χαζεύουμε βίντεο στο youtube ή να στέλνουμε φωτογραφίες από το ταξίδι στους φίλους μας.

Κοινοποιηση… (που λένε κι οι υπηρεσίες…)
Hellenic Sea Ways hr@hsw.gr
Κοινοποίηση : ΥΕΝ egov@yen.gr
Τι ωραία που περνάμε στις εκλογές….

Λιακάδα χθες και οι υποψήφιοι όλων των κομμάτων φόρεσαν κάτι ελαφρύ στις εξόδους τους προκειμένου να συναντήσουν το εκλογικό σώμα.

Στις μεγάλες περιφέρειες όπου οι υποψήφιοι είναι καμιά πενηνταριά από κάθε κόμμα,

-κι όχι πως γνωρίζονται μεταξύ τους αλλά τους καταλαβαίνεις από τα φυλλάδια που κρατάνε κι έχουνε επάνω τη φωτογραφία τους και το κόμμα στο οποίο ανήκουν. πχ Μαρία Τσουκνιδοπούλου στο κόμμα των οικολόγων πρασίνων-

εκεί οι υποψήφιοι πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλον, λένε τα νέα τους, πατάνε κι ένα καβγαδάκι για το τι λέει το κόμμα του καθενός για την οικονομία, και συνεχίζουν ακάθεκτοι να μοιράζουν φυλλάδια και να χαιρετάνε τους ψηφοφόρους.

πάλι καλά πάντως που υπάρχουν κι ορισμένοι που κινούνται κατά πως τους λέει το τσερβέλο τους, χωρίς στυλίστες, μαναντζαραίους, κάμερες, φωτογράφους, κομμωτές και πέντε γνωστά λαμόγια της περιοχής που τρέχουν να «σουλουπώσουν» τον υποψήφιο, να απαθανατίσουν τις χειραψίες, και να σπάσουν πλάκα, αντίστοιχα.

Στις μικρές περιφέρειες όπου επειδή είναι μικρές πάλι πέφτει ο ένας πάνω στον άλλο, οι υποψήφιοι συναντιόνται και ρωτούν μεταξύ τους,

-Τι χαμπάρια Νικολάκη;
-Όπως τα ξέρεις Δημητράκη…
-Δεν τη βλέπω καλά την ΝΔ τελευταία…
-Εσύ δεν την βλέπεις καλά …
-Μωρέ όλος ο κόσμος δεν την βλέπει καλά… και τις δημοσκοπήσεις που τις πας;..
-Ναι, λες και δεν ξέρουμε το παιχνίδι των εταιριών …
-Και καλά οι δημοσκοπήσεις, αλλά οι ακριβοπληρωμένοι σύμβουλοί σας, τη ώρα που ο κοσμάκης πεινάει;
-Έλα ρε Νικολάκη τώρα, εσείς κάνατε χειρότερα … μην ανοίγεις τέτοιες κουβέντες ..
-Η Μαρία καλά;
-Μια χαρά, το Λενάκι;
-Όπως τα ξέρεις .. στο σπίτι με τα παιδιά.. εντάξει, λίγο ζορισμένοι αλλά τα καταφέρνουμε…
-Ο μπάρμπα Θοδωρος, ρε, τι λέει;
-Θα ψηφίσει λέει Γύριζα, Ψύριζα, Μύριζα κάτι τέτοιο, γιατί εκεί λέει πάνε οι νέοι και γιατί ο πιτσιρικάς στην τηλεόραση είναι λεβεντιά
-Μωρέ μπράβο! αλλά δε λέω για τις ψήφους, εγω για τον μπάρμπα ρώτησα αν είναι καλά..
-Μια χαρά βαστάει ο μπάρμπας ..
-Χάλια η ΑΕΚ εχθές ε;
-Έλα μωρέ, όχι και χάλια, .. δεν τον είδες το διαιτητή, όλο εναντίων μας σφύριζε, ήταν κι ο άλλος που είχε χτυπήσει το πόδι του, κι ένας άλλος πάλι που είχε τη μάνα του στο νοσοκομείο, …. καταλαβαίνεις τώρα…μισή ομάδα



Κατά τα άλλα και … μακριά -εντελώς- από την πρόθεση να «ικανοποιήσω» τους πασόκους και να «δυσαρεστήσω» τους νεοδημοκράτες,
οι μεν πρώτοι φαίνεται ότι θα κυβερνήσουν. Πλήν όμως και πριν προλάβετε να πανηγυρίσετε, το θέμα δεν είναι ποιος θα κερδίσει αλλά τι θα κάνει με την νίκη του.
Γι αυτό άλλωστε και η πολιτική δεν είναι ποδόσφαιρο να τελειώνει το ντέρμπι με το σφύριγμα του διαιτητή, αλλά ακριβώς εκεί να ξεκινά ο αγώνας.
Κι όσο βλέπω ανθρώπους, και μάλιστα υποψήφιους, να πανηγυρίζουν την νίκη του κόμματός τους, φοβάμαι, γιατί καταλαβαίνω ότι για εκείνους σημασία είχε η νίκη (με ότι σημαίνει για εκείνους η εξουσία) κι όχι η σοβαρή και δύσκολη δουλειά της επόμενης μέρας. Αυτούς τους λέω και τουρίστες.

Αυτή η λογική(;) -της μπάλας δηλαδή- μου θυμίζει την γιαγιά μου. Που είχε μια πρωτόγονου τύπου ανησυχία για το εάν κερδίσει το κόμμα της. (και «βγει ο Αντρέας», τότε…) κι όχι τόσο για το τι θα κάνει, αλλά από ένα περίεργο πολιτικό ινάτι να βγει ο δικός της. όπως καλή ώρα λειτουργούν οι οπαδοί των ομάδων που άμα βγει η ομάδα τους πανηγυρίζουν τη νίκη…




Σε απάντηση των όσων, καμμιά φορά, και με αφορμή
Πολλοί άνθρωποι κι εδώ κι εκεί και παντού σε όλο τον κόσμο γράφουν γνώμες για τα διάφορα, όσα, συμβαίνουν γύρω μας.
Πιο παλιά λέγαμε και αντίστοιχα ακούγαμε στα καφενεία.
Τώρα γράφουμε και αντίστοιχα διαβάζουμε.
Γιατί άραγε «θορυβεί» τόσο πολύ ο γραπτός λόγος και μάλιστα σε αμφίβολης αισθητικής σελίδες στο διαδίκτυο;
Ειλικρινώς δεν γνωρίζω.. αλλά προφανώς όλο και κάποιοι λόγοι και σκοπιμότητες θα υπάρχουν…

Στο ξεκίνημά του το μπλόγκιγκ αποτελούνταν από μια ενδιαφέρουσα ομάδα ανθρώπων, επαγγελματιών κυρίως από τον χώρο του Τύπου και των συναφών αυτού επαγγελμάτων, οι οποίοι αντίλασαν προχωρημένες και καινοτόμες απόψεις και προτάσεις σχετικά με την πολιτική, την Τέχνη, τον Τύπο, κάποιοι έκαναν φιλίες, διοργανώθηκαν πάρτυ, μπαίνατε στο σπίτι, την ψυχή και το μυαλό μου, έκανα κι εγω το ίδιο, γνωριστήκαμε, άνθρωποι που υπο άλλες συνθήκες θα ήταν απίθανο να συναντηθούν μεταξύ τους συναντήθηκαν, έγιναν δημιουργικές παρέες, κυκλοφόρησαν έντυπα, κάναμε ταξίδια, πολιτικολογήσαμε, στις διακοπές ψάχναμε μανιωδώς υπολογιστή και σύνδεση για να δούμε πόσα σχόλια και χτυπήματα είχαμε, σε κάποιες περιπτώσεις διαφωνήσαμε, γελάσαμε πολύ, γενικώς, ζήσαμε την επανάσταση. Οι επαναστάσεις όμως, όπως και οι περίοδοι ακμής έχουν και την … ανάποδή τους. την παρακμή.
Σε παρακμιακό φαινόμενο τείνουν να εξελιχθούν πολλές σελίδες στις οποίες ασκείται κριτική για τις δραστηριότητες και τα πεπραγμένα δήμων, ή φορέων ή συλλόγων κλπ.
Πολύς ντόρος για πράγματα γνωστά.
και προσοχή, μια χαρά είναι που μιλάνε και γράφουνε όλοι πια, κι οχι τίποτε άλλο αλλά γιατί θα γλιτώσουμε απο τους λίγους .. ήρωες...!





Ποιος καθορίζει αυτό το σύστημα;
Και το λέω διαβάζοντας την άποψη που εξέφρασε χθες στην «Καθημερινή» η Μαρία Χούκλη, η δημοσιογράφος στην οποία συζητήθηκε και πολύ καλά έκανε και απάντησε θετικά στην πρόταση να διευθύνει το ντιμπειτ μεταξύ των δύο αρχηγών.
Πράγμα που δεν σημαίνει ότι δεν έχει και γνώμη για το θέμα, και ακόμη καλύτερα που την εκφράζει, κάνοντας λόγο για «μη λειτουργική μορφή της διαδικασίας» καθώς και για «ελληνικού τύπου συβαριτισμό εν μέσω κρίσης, να αφιερώνεται τόσος χρόνος για το πώς θα στηθούν οι κάμερες και τι χρώμα θα έχει το σκηνικό».



Δεν μου άρεσε καθόλου η άποψη στην ίδια εφημερίδα, του κ. Γιανναρά.
Ο οποίος επιτίθεται στον κ. Παπανδρέου με μεγάλο μένος επειδή έκανε ένα λεκτικό λάθος. Ένα σαρδάμ. Σαν αυτά που κάνουμε όλοι. Απ αυτό ο αρθρογράφος συμπέρανε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι έλληνας(!) κι ότι δεν θα κυβερνήσει καλά… (!)
Ειλικρινά κρίμα… θα μπορούσε κανείς να μιλήσει και για φασιστική νοοτροπία αλλά δεν αξίζει τον κόπο…