Παρασκευή, Αυγούστου 06, 2010

Έρχονται εκλογές ή λόγια της πλώρης...
Εναλλακτικοί τίτλοι,
A Few Tender Words from the Period of Adjustment
ή όλα στα κάρβουνα Νο 2 …

No passeran …
Με μια -ιστορική- συνέντευξη που την παρακολούθησαν 7.356.432 άτομα εντός κι εκτός νησιού και Ελλάδας, ο επικεφαλής της μειοψηφίας(;) του δημοτικού συμβουλίου και της παράταξης «Θηραϊκή Πολιτεία» κ. Ζώρζος είπε «όχι» στην πρόσφατη πρόταση του εκδότη της εφημερίδας «Θηραϊκά Νέα» ως προς την συμμετοχή του στην σύσταση ενός ενιαίου ψηφοδελτίου στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές υπό τον κ. Λευτέρη Γύζη, αναφέροντας ότι η πρόταση έγινε σε πεπερασμένο χρόνο μιας και ο Συνδυασμός έχει ήδη διανύσει μια πορεία 8 χρόνων κατα την διάρκεια των οποίων έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ζυμώσεις (σαν το καλό κρασί) μεταξύ άνθρώπων που έχουν κοινές πεποιθήσεις σε οτι αφορά την διαχείρηση των κοινών. Χαρακτηριστικά, ο κ. Ζώρζος ανέφερε οτι στο ενδεχόμενο αποδοχής αυτης της πρότασης θα έπρεπε να διαλύσει τον συνδιασμό του, κάτι που πρακτικά είναι αδύνατο, ενω απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση στον κόσμο του νησιού είπε πως «όσοι θεωρούν οτι έχουν κοινή αφετηρία με τις αρχές του συνδιασμού, μπορούν να έρθουν κοντα μας».

Στη ίδια συνέντευξη, ο κ. Ζώρζος αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας της «Θηραικής Πολιτείας» λέγοντας ότι σε αυτην εμπεριέχονται πολλές ομάδες που επεξεργάζονται σειρά θεμάτων που απασχολούν το νησί, καθώς και τον «Καλλικράτη» ως προς την εφαρμογή του στην περίπτωση της Σαντορίνης, ενω επιγραμματικά αναφέρθηκε στις βασικές αρχές και τους στόχους του συνδιασμού.


Να οργανωθείτε (ρε παιδιά...)
Νωρίτερα, και προκειμένου να «ξεμπερδέψουμε» τους αναγνώστες μας οι οποίοι
-πόσο μάλλον αυτην την εποχή- δεν είναι υποχρεωμένοι κι ούτε μπορούν να παρακολουθούν την επικαιρότητα «στενά»,
Την πρόταση για ένα υπερκομματικό και ολίγον .. υπερβατικό! -θα μπορούσαμε να πούμε- ψηφοδέλτιο εξέφρασε λίγες μέρες νωρίτερα ο εκδότης της εφημερίδας «Θηραϊκά Νέα» και δικηγόρος Μανώλης Λιγνός. Στο πλαίσιο της πρότασής του πρότεινε τον κ. Λευτέρη Γύζη πρώην Δημοτικό και Νομαρχιακό Σύμβουλο να ηγηθεί ενός ενιαίου ψηφοδελτίου, πρόταση που έγινε δεκτή από τον Έπαρχο Θήρας κ. Χρύσανθο Ρούσσο και τον πρόεδρο της κοινότητας της Οίας κ. Χάλαρη.


Εμείς μαζί δεν κάνουμε...
Αρκετά νωρίτερα είχαμε ενημερωθεί οτι ο Έπαρχος και ο Δήμαρχος του νησιού συζήτησαν μπας και μπορέσουν να κατέβουν «παρέα» στις εκλογές αλλά καθώς ανακοινώθηκε δεν τα βρήκαν με αποτέλεσμα ο δευτερος να εμφανίζεται σίγουρος για την κάθοδό του ενω ο πρώτος να ψάχνει να βρεί τις κατάλληλες άκρες....


Παρέλαβα κοινότητα και παραδίδω ... κοινότητα
μια δήλωση εμπνευσμένη απο τον αείμνηστο Πρόεδρο της Κύπρου Τάσο Παπαδόπουλο που είχε δηλώσει με αφορμή το δημοψήφισμα «παρέλαβα κράτος, δεν παραδίδω κοινότητα...»

Συνέντευξη έδωσε και ο πρόεδρος της κοινότητας της Οίας που τάχθηκε υπέρ της «πρότασης Λιγνού», ενω ανέφερε οτι συναντήθηκε με τον κ. Ζώρζο πλήν όμως η συνάντηση δεν κατέληξε σε συμφωνία..
Στο γνώριμο ύφος του (τυπικός, εργατικός και με καλά αντανακλαστικά -τα λένε και ρεφλέξ!) ο πρόεδρος της Κοινότητας της Οίας εμφανίστηκε αποφασισμένος να «κάνει» συνδιασμό για τις ερχόμενες εκλογές, εμμέσως εμφανίστηκε να στηρίζει τον νυν Δήμαρχο υπο το σκεπτικό οτι οι αιρετοί αντιμετωπίζουν δυσκολίες, εξέφρασε έντονο προβληματισμό για την εφαρμογή του «Καλλικράτη» (τον οποίον εδω που τα λέμε δεν έχει και κανέναν λόγο να τον βλέπει με καλό μάτι, απο την στιγμή που ήρθε και «του πήρε» ασυζητητί την κοινότητά του...) ενω τα «έχωσε» και ολίγον στους αιρετούς του νησιού που όπως είπε δεν «πατάνε» στις συνεδριάσεις της ΤΕΔΚ, στην οποία είπε οτι πάνε οι δήμαρχοι και ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον στο ποιός (οχι ρε παιδιά στο ποιός θα φάει περισσότερο..!) θα πάρει τα περισσότερα λεφτά για το νησί του για να κάνει έργα....


έργα και ημέρες...
Η πλέον φρέσκια όμως ήταν η συνέντευξη του Δημάρχου Θήρας στην οποία ο κ. Ρούσσος δεν έκανε τις φοβερές εκπλήξεις και είπε... μια απο τα ίδια!, λεφτά έχουμε, έργο έχει γίνει, κάνω έργα κι οχι εργάκια, εχω υποστεί «σαμποτάζ» στο έργο μου, ενω απο τα πλέον ενδιαφέροντα σημεία της ομιλίας του ήταν αυτό σχετικά με τις συνεργασίες, στις οποίες δεν λέει οχι, γιατί ο «Καλλικράτης» είναι ζόρικος και η εφαρμογή του θέλει ισχυρά σχήματα...

Τετάρτη, Αυγούστου 04, 2010

Σύμφωνα με πρόσκληση που έχουμε λάβει,

Οι εκδόσεις Μίλητος και το βιβλιοπωλείο του Νίκου Νομικού στα Φηρά μας προσκαλούν στην παρουσίαση του λευκώματος "Σαντορίνη Άνωθεν" που θα γίνει στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο το Σάββατο 7 Αυγούστου στις 20.30. Τα κείμενα του λευκώματος και τα σχόλια των φωτογραφιών έχει επιμεληθεί ο κ. Μανώλης Λιγνός ενω οι φωτογραφίες είναι του κ. Γιάννη Γιαννέλου.

Ομιλητές : Γιώργος Ανωμερίτης συγγραφέας, Χριστόφορος Ασιμής ζωγράφος.
θα διαβαστούν κείμενα των δημοσιογράφων Ελένης Μπίστικα και Γιώργου Κιούση
Συντονιστής ο δημοσιογράφος Δημήτρης Πράσσος.
Η Δ.Ε.ΠΟ.Τ.Α.Θ μας ενημερώνει οτι διοργανώνει σήμερα Μουσικοχορευτική εκδήλωση σε συνεργασία με τα χορευτικά σχήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήρας και το συγκρότημα «Τ’Αηδονάκια», στο βιολί ο Σπύρος Βασσάλος. Σας καλούμε όλους σε αυτή τη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Αυγούστου και ώρα 20:30 στο Γήπεδο Καμαρίου.
Ζήτω(;) η -τουριστική- επανάσταση...
ή η επανάσταση "ανεβαίνει" στην κοινωνική κλίμακα.... (μπορεί να γίνει και της μόδας..)

Πλήρες επαναστατικής διάθεσης το τελευταίο newsletter του Παρατηρητηρίου -ενός φορέα που ειδικεύεται στον συνεδριακό τουρισμό υπο την αιγίδα των επιχειρήσεων Ηλιότοπος- μιας τάσης που καθώς φαίνεται έχει δημιουργηθεί απο την απόγνωση στην οποία βρίσκονται πολλοί εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό φέτος, με την αποκάλυψη των αδυναμιών και των ελλείψεων στην "βαριά βιομηχανία" της χώρας.
Διαβάζοντας την ανακοίνωση σκέφτηκα οτι μέχρι σήμερα αντιμετωπίζαμε την επαναστατική άποψη και συμπεριφορά των νέων (και σε πολλές περιπτώσεις με ειρωνική διάθεση..) ενω πλέον φαίνεται οτι θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε την επαναστατικότητα των επαγγελματιών. Και όσων γενικά βλέπουν τα έσοδά τους να περιορίζονται λόγο των αδυναμιών της χώρας να στηρίξει τα προιόντα της.

απο την ανακοίνωση διαβάζουμε οτι,

Επανάσταση του αυτονόητου και στον τουρισμό;


Να συμπεριληφθεί και ο τουρισμός στην επανάσταση του αυτονόητου ζητούν οι πάντες καθώς, πλήρεις πλέον καυσίμων, οδεύουμε προς την κορύφωση της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν. Ο κατάλογος των αυτονόητων στον τουρισμό είναι βέβαια χωρίς τέλος, όμως το αυτονόητο του μακροχρόνιου σχεδιασμού και το αυτονόητο της τοποθέτησης ηγεσίας με ικανό χρόνο θητείας θα έχουν -ελπίζουμε- προτεραιότητα στις επαναστατικές διαδικασίες.
αυτές είναι "ειδήσεις" να ανακοινώνει κανείς...!

Ο κ. Γιώργος Χατζηγιαννάκης και η ομάδα του, το εστιατόριο "Σελήνη" δηλαδή που εδω και 25 χρόνια "νοστιμευει" το νησί και τις ζωές μας, απο την νέα του έδρα, στους χώρους του "Μουσείου Δρόσου -Χρυσού" στον Πύργο μας ενημερώνει οτι μας υποδέχεται με μια ολοκληρωμένη γαστρονομική πρόταση.

Οι χώροι του είναι ενταγμένοι στο «Παραδοσιακό Χωριό» Δρόσου - Χρυσού, ένα πραγματικά μικρό χωριό με αναπαράσταση όλων των αγροτικών εργασιών (κάναβα, ρακιδιό, επεξεργασία τομάτας, φάβα, κυνήγι, εργαλεία κλπ), που στήριξαν την παραγωγή των Σαντορινιών προϊόντων επί πολλά χρόνια, ώστε να επιβιώσουν και να γίνουν διάσημα ως τις μέρες μας. Η έκθεση είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες με ξενάγηση κάθε μέρα 9:00 πμ - 3:00 μμ εκτός Κυριακής. Σ’αυτό το συγκρότημα μεταφέρθηκε το «Σελήνη» σε δύο ανεξάρτητους χώρους.

Στον πάνω όροφο (με πρόσβαση από την πλατεία 200 μ) λειτουργεί από το Μάιο το εστιατόριο με την ίδια φιλοσοφία, εδώ και είκοσι πέντε χρόνια, της εξελιγμένης τοπικής κουζίνας, με την Κωνσταντίνα Φάκλαρη σαν σεφ, τη Γεωργία Τσάρα σαν σομελιέ και υπεύθυνη φιλοξενίας και το Φάνη Κορωνάκη στο bar και τα cocktails. Ανοιχτά μόνο βράδυ 7:00 μμ - 11:30 μμ και τον Αύγουστο 8:00 μμ - 12:00 μμ.

Η προσπάθειά μας ολοκληρώνεται τώρα με το άνοιγμα του δεύτερου χώρου στο επίπεδο της έκθεσης (με πρόσβαση από το δρόμο Πύργου- Προφήτη Ηλία, 200μ από την πλατεία). Μια πρόταση all day, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ, με ελκυστικές τιμές γνωριμίας, που περιλαμβάνει γλυκά και παγωτά, όλα χειροποίητα από τον chef- patisserie Θοδωρή Μωυσίδη, από τους καλύτερους στον Ελλαδικό χώρο, σε μια προσπάθεια να γίνει γνωστή η Σαντορίνη και για το ποιοτικό γλυκό της.

Wine bar με τα καλύτερα κρασιά όλων των παραγωγών της Σαντορίνης που συνοδεύονται από απλές, αλλά απόλυτα γευστικές προτάσεις, με βάση τα Σαντορινιά προϊόντα και τα κυκλαδίτικα τυριά.
Μαθήματα μαγειρικής και οινογνωσίας, με την πολυετή πείρα του «Σελήνη» πάνω σ’αυτά και όλη τη γκάμα των Σαντορινιών προϊόντων να πλαισιώνουν την προσπάθεια για την προβολή τους.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε την πανοραμική θέα, που εκτείνεται από το βουνό του Προφήτη Ηλία ως το Ακρωτήρι και την Καλδέρα με τα ηλιοβασιλέματά της, έχοντας μπροστά το μεγαλύτερο ενιαίο κομμάτι του Σαντορινιού αμπελώνα, νομίζουμε ότι ολοκληρώνουμε την προσπάθειά μας για την απόλυτη γαστρονομική ικανοποίηση των επισκεπτών και των κατοίκων του νησιού.

ΥΓ: Οι χώροι διαθέτουν άνετο πάρκινγκ, το εστιατόριο πρόσβαση σε ΑΜΕΑ και γίνονται δεκτές όλες οι πιστωτικές κάρτες.

Για πληροφορίες μπορείται να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2286022249 και στην σελίδα http://www.selene.gr/
Σήμερα, Τετάρτη 4 Αυγούστου, η πρώτη συναυλία του φετινού φεστιβάλ του Μεγάρου Γκύζη στα Φηρά. Πρόκειται για την συναυλία της Ρίτας Αντωνοπούλου και των συνεργατών της που θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε εκδήλωση του Μεγάρου στις 9 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.
Την συναυλία όπως μας έχουν ενημερώσει θα παρακολουθήσουν μαθητές των 3 τελευταίων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου του Εμπορείου στα πλαίσια του προγράμματος που εμπνεύστηκαν και υλοποιούν ο Σύλλογος Γονέων και οι καθηγήτριες κυρίες Χριστίνα και Ρούλα Φραγκάκου "Λογοτεχνικό καλοκαίρι 2010 - γνωρίζουμε το νησί μας".

Σύμφωνα με την πρόσκληση του Μεγάρου Γκύζη,
Η μουσική διαδρομή του φεστιβάλ ξεκινά στις 4/8 με την Ρίτα Αντωνοπούλου, μια νέα τραγουδίστρια που όμως έχει κερδίσει το κοινό με τις φωνητικές της ικανότητες, την ερμηνεία της και την ιδιαίτερη σκηνική της παρουσία. Βασική συνεργάτιδα του Θάνου Μικρούτσικου τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και των Μίμη Πλέσσα και Σταμάτη Κραουνάκη παλαιότερα, μας ταξιδεύει σε μια μουσική παράσταση στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι για πιάνο και φωνή, που θα ενθουσιάσει το κοινό. Ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων συνθετών, αλλά και ξένα τραγούδια και τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία. Μαζί της στο πιάνο ο εξαιρετικός μουσικός Άκης Μουχλιανίτης.

κι εδω (πάντα ήθελα να κάνω λίνκ σε αυτό το τραγούδι)
κι εδω (    "        "              "        "            "              "       )
Να επικαιροποιηθούμε λίγο; να έρθουμε δηλαδή στο σήμερα ..

Η ΔΕΥΑΚ μας ζήτησε πρωί - πρωί συγνώμη καθώς και να ενημερώσουμε τον κόσμο -των Φηρών- οτι λόγο ζημιάς (κι οχι βλάβης..) έχουν "μείνει" σήμερα απο νερό τα Φηρά και το Φηροστεφάνι. Όπως μας είπαν απο την υπηρεσία, τα συνεργεία ήδη προσπαθούν να αποκαταστήσουν την ζημιά ενω σύμφωνα με τις προβλέψεις, τα Φηρά θα χουν και πάλι νεράκι νωρίς το μεσημέρι...
Το θέμα του…. καλοκαιριού

ή massage please? (ρε άντε τράβα παρακάτω…)

Μήπως η Λούκα Κατσέλη στηρίζει -κι αυτούς- τους Κινέζους; μήπως «εισπράττει ποσοστά!» για να κάνει τα στραβά μάτια; Μήπως κι ο κ. Παπακωνσταντίνου -των Οικονομικών- το ίδιο; -παίρνει δηλαδή το ποσοστό του!;- μήπως ο Δήμαρχος του νησιού ή Δήμαρχοι άλλων περιοχών; Μήπως ο Κινέζος πρέσβης που μας επισκέφθηκε πρόσφατα είχε αυτόν τον σκοπό; να επιθεωρήσει δηλαδή αν οι κινέζοι μασέρ κάνουν καλά την δουλειά τους;

Οι παραπάνω απορίες πάντως δημιουργούνται σε πολλούς επισκέπτες αλλά και κατοίκους του νησιού που παρακολουθούν το φαινόμενο των ορδών κινέζων μασέρ που έχουν κατακλύσει τις παραλίες του νησιού προσφέροντας τις υπηρεσίες τους, όντας υποχρεωμένοι (οι πρώτοι, οι επισκέπτες αλλά και ντόπιοι λουόμενοι) να λένε περί τα δέκα «no thanks» σε διάστημα μιας ώρας ώστε να μην υποκύψουν στις προθέσεις των κινέζων. Οι οποίοι δε, σε πολλές περιπτώσεις γίνονται πιεστικοί, τόσο που σε κάνει να απορείς..

Οι δε έλληνες -καθώς και ξένοι- λουόμενοι που είναι ένας λαός γεμάτος απορίες -πόσο μάλλον αυτήν την εποχή- αναρωτιούνται πόσοι ομοεθνείς τους -έλληνες δηλαδή- βγάζουν σήμερα μεροκάματο περί τα 300 ευρώ και μάλιστα αφορολόγητα, διότι κανένας κινέζος δεν κόβει αποδείξεις…
Στο ίδιο πλαίσιο των αποριών κινούνται και επιχειρηματίες του νησιού καθώς και άλλων παραθαλάσσιων περιοχών, διερωτώμενοι γιατί να τρέμει το φυλλοκάρδι τους κάθε φορά που ακούν για ή υπόκεινται σε ελέγχους οικονομικών υπηρεσιών του κράτους την ίδια ώρα που οι κινέζοι μασέρ διασχίζουν ανενόχλητοι τις παραλίες προσφέροντας τις υπηρεσίες τους χωρίς να τους ελέγχει κανείς.

Αυτές είναι ορισμένες από τις σοβαρές απορίες που ακούγονται σε πολλές τουριστικές περιοχές αυτήν την εποχή, ενώ μοιάζει πολύ πιο ανώδυνο το εάν οι υπηρεσίες αυτές -το μασάζ, ή η «εντριβή!» αν το θέλετε- είναι πιστοποιημένες και ασφαλείς. Που, πιστοποιημένες αποκλείεται να είναι διότι μοιάζει απίθανο να έχουν μετεγκατασταθεί στην Ελλάδα μερικές χιλιάδες κινέζων επιστημόνων - φυσικοθεραπευτών ή ειδικευμένων σε αυτήν την επιστήμη ανθρώπων που βρήκαν έδαφος (αμμουδερό…!) στην Ελλάδα για να εξασκήσουν την τέχνη τους. Μάλλον περί κινέζων που η πενία τέχνες κατεργάζεται πρόκειται, που όχι μόνο έδαφος αμμουδερό καθώς φαίνεται βρήκαν, αλλά και πεδίον δράσεως λαμπρόν υπο την ανοχή των υπηρεσιών και των επαγγελματιών. Σε πιο απλά ελληνικά η «εντριβή» δεν μοιάζει επικίνδυνη (να πάθει δηλαδή κανείς κανα λουμπάγκο και να φύγει από την παραλία στα 4..) μιας και πρόκειται απ όσο εχω δεί περί μιας επάλειψης με τα λογής λογής λάδια που χρησιμοποιούν, πλήν όμως το κυρίως θέμα δεν είναι η ασφάλεια της πλάτης των λουομένων (που είναι κι αυτό) αλλά και η ψυχική τους ηρεμία και η τάξη των πραγμάτων…

Δευτέρα, Αυγούστου 02, 2010

Όλα στα κάρβουνα...

Όχι, όχι και προς θεού... δεν κάνουμε μόνον αστεία. Αν και στην αρχή το γενικότερο κλίμα και περισσότερο η ανάγκη ήταν να χαριτολογήσουμε με τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, πλέον όμως, και πολύ σοβαρά, το γενικότερο κλίμα και περισσότερο η ανάγκη που έχει προκύψει είναι για έλεγχο, διαφάνεια κι σοβαρή διαχείριση.

Πάμε και στο παρασύνθημα.

Εντάσεις και ενστάσεις είχε η τελευταία συνεδρίαση ου Δημοτικού Συμβουλίου με τα δρομάκια να μονοπωλούν το ενδιαφέρον του μεγαλύτερου μέρους της συνεδρίασης. Κι όταν λέμε δρομάκια εννοούμε τις ασφαλτοστρώσεις ή τσιμεντοστρώσεις μικρών δρόμων που έχουν ήδη γίνει και που έφερε προς έγκριση το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα δρομάκια τώρα, μας υπενθύμισαν οτι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, διότι προεκλογική περίοδος χωρίς δρομάκια δεν γίνεται. Στην Ελλάδα. Σε άλλους δήμους π.χ. -στην Ελλάδα πάντα- μιλάνε (τσακώνονται δηλαδή) για το είδος της πλακόστρωσης των πεζοδρομίων, για αναπλάσεις πλατειών κ.α. πλήν όμως στην δική μας περίπτωση συζητάμε ακόμη για δρομάκια... Γιατί, ... «διεθνούς φήμης» το νησί, αλλά τα δρομάκια, δρομάκια... Προφανώς -τα δρομάκια πάντα- έχουν «δόντι» και διατηρούνται στην θέση τους.. δεν εξηγείται αλλιώς...

Τα δρομάκια λοιπόν, έκαναν.... μπουρλότο πολλούς δημοτικούς συμβούλους με την πλειοψηφία (με την συγκεκριμένη πλειοψηφία που δεν είναι και πολύ πλειοψηφία..) να υποστηρίζει οτι όλα έχουνε γίνει καλώς και νομίμως και την μειοψηφία (που μάλλον είναι πλειοψηφία) να υποστηρίζει οτι αλλού είναι ο παπάς κι αλλού τα ράσα με τα συγκεκριμένα δρομάκια μιας και οι δουλειές γίνονται άρπα κόλλα -πρόχειρά δηλαδή- και χωρίς μελέτες. Εδω που τα λέμε, αρκετοί εκ των μειοψηφούντων (που όπως είπαμε στην συγκεκριμένη σύνθεση η μειοψηφία είναι πλειοψηφία και το ανάποδο...) είπαν κάτι πολύ σωστό (αυτό μάλλον το είπε ο κ. Αργυρός) . Γιατί δεν συντάσσει ο Δήμος μια λίστα με όλα τα «δρομάκια της αρμοδιότητάς του» και να τα τσιμεντοστρώσει όλα μαζί να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με δαυτα, παρά όλην την ώρα τσιμεντοστρώνει κι απο λίγο; Ειλικρινώς , δεν θυμάμαι εάν η ερώτηση απαντήθηκε, αλλά και να απαντήθηκε το πιο πιθανό είναι να είπαν απο πλευράς Δήμου περί «εξελισσόμενων αναγκών» κλπ....

Ενδιαφέρουσα κριτική άσκησε και ο κ. Καραχάλιος που αυτό το εξάμηνο παίξει μπακότερμα και συγκεκριμένα απέναντι απο την ομάδα του κυβερνώντος συνδυασμού, εκφράζοντας πολλές απορίες και για τον τρόπο που «έρχονται» τα θέματα στο δημοτικό συμβούλιο καθώς και για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται απο τους δημοτικούς συμβούλους, κάνοντας πολλές φορές λόγο για «εδώ μέσα συμπεριφορές». Και η αλήθεια είναι ότι ο κ. Καραχάλιος ορισμένες φορές τα λέει τόσο ωραία που είναι δύσκολο να του απαντήσεις, και να κάνεις κόντρα διάλογο, γιατί δεν είναι κι εύκολο πράγμα να αντιπαρατεθείς με μια λογική θεωρία...

Δεν φταις εσύ, η φαντασία σου τα φταίει...
Τραγούδι αφιερωμένο στον κ. Μιχάλη Λαγκαδά ο οποίος περιέργως πως κι ενώ κατά καιρούς έχουν ακουστεί και πιο βαριές κουβέντες στις συνεδριάσεις, προκάλεσε την οργή του Δημάρχου, υποστηρίζοντας οτι «στον Δήμο χρειάζεται μεγαλύτερη διαφάνεια». Ε, και σιγά την υπόθεση θα μου πείτε, αυτές είναι κουβέντες του «λέγαμε και πίναμε» και δεν είναι δα κι η πρώτη φορά που ακούγονται, πόσο μάλλον που απ’ όσο κρίναμε ο κ. Λαγκαδάς δεν το είπε ορεξάτος για καυγά. Πλήν όμως αυτή η κουβέντα ήταν που ξεχείλισε το ποτήρι -της οργής, τι ποιητικό...- κι έκανε τον δήμαρχο να ξεσπάσει «μιλάτε εσείς για διαφάνεια...κλπ κλπ» κι άλλα πολλά που δεν λέγονται και δεν γράφονται.

«Ο Δήμος θήρας λειτουργεί σαν ψησταριά» ακούστηκε να λέει κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Νίκος Ζώρζος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην οικονομική κατάσταση του Δήμου υποστηρίζοντας ότι ο Δήμος είναι «μέσα» -μείον δηλαδή- 4 εκατομμύρια ευρώ κάνοντας όσους παρακολουθούσαν την συνεδρίαση να πέσουν σε μαύρη περισυλλογή αναλογιζόμενοι ότι τόσον καιρό που ακούγαμε ότι «ο Δήμος έχει λεφτά» έργα δεν βλέπαμε, οπότε φαντάσου τι έχει να γίνει τώρα που εμφανίζονται αψιλίες…
Εν τω μεταξύ, ήταν κι η μέρα δύσκολη γιατί εκείνην την ώρα κι ο Δήμαρχος του Πειραιά και πρώην κορυφαίος μπασκετμπολίστας πέρναγε δύσκολες ώρες κυρήσσοντας στάση … πληρωμών.
Άσχετο με τα δικά μας, πλην όμως καλό είναι να ξέρει κανείς ότι στον Δήμο του Πειραιά δεν υπάρχουν τα χρήματα όχι για να πληρωθούν οι προμηθευτές, αλλά ούτε οι εργαζόμενοι. Δεν υπάρχει σάλιο που θα έλεγε κι ο κ. Λοβέρδος…
Ο κ. Φασούλας πάντως είπε ότι φταίει -και- το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που παρακράτησε 2,2 εκ. Ευρώ. Για τα υπόλοιπα δεν είπε τίποτα...
Επίσης, για να ξαναγυρίσουμε στα δικά μας, και σε ότι αφορά την τοποθέτηση του κ. Ζώρζου περί της ψησταριάς («ψησταριά ο -ωραίος- Δήμος Θήρας» δηλαδή) το αιτιολόγησε λέγοντας ότι δεν προκύπτει από το γεγονός πως τα γραφεία μυρίζουν σουβλάκια, αλλά από το ότι τα έργα είναι της ώρας (την καλής; της κακιάς; δεν μας είπε, πάντως της ώρας..)

Απαντώντας ο Δήμαρχος Θήρας είπε ότι «τα οικονομικά του Δήμου είναι είναι σε πολύ καλή κατάσταση σε σχέση με άλλους Δήμους (σαφώς σε σχέση π.χ. με τον Δήμο του Πειραιά…) που δεν έχουν να πληρώσουν ούτε το προσωπικό τους» ενώ υποστήριξε ότι ο Δήμος Θήρας δεν λειτουργεί σαν ψησταριά, γιατί εδώ που τα λέμε οι ψησταριές είναι κομμάτι μπανάλ για ένα κοσμοπολίτικο νησί σαν του λόγου αυτού που μένουμε…