Σάββατο, Δεκεμβρίου 06, 2014

εκδηλώσεις για τα 96 χρόνια του Κ.Κ.Ε. στην Σαντορίνη (6-13.12)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας φέτος γιορτάζει τα 96 χρόνια από την ίδρυσή του. Με δραστηριότητες σε όλη τη χώρα, τιμά την ιστορία του, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που στρατεύθηκαν στις ιδέες του σοσιαλισμού και έδωσαν και τη ζωή τους για το μέλλον του λαού και της πατρίδας μας.

Η δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ (Νοέμβρης- Δεκέμβρης 2014) και η συμμετοχή σε αυτή ανθρώπων κάθε ηλικίας και από κάθε χώρο, δείχνει τους ισχυρούς δεσμούς που έχει το ΚΚΕ με το λαό. Ακόμα και μέσα στην οικονομική κρίση, ενισχύουν το Κόμμα σε μια απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να απειλήσει την κύρια πηγή χρηματοδότησής του, τους φίλους και τους οπαδούς του.

Οι δραστηριότητες στο νησί μας είναι :
1.         Σάββατο, 6/12/2014 : Συνάντηση του Δήμου Κουμπούρη, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ με εργαζόμενους και συνταξιούχους του νησιού. Στο Αεροδρόμιο της Θήρας, ώρα 10:00 πμ και στο Οινοποιείο της Ένωσης- ΣΑΝΤΟ, στον Πύργο, ώρα 12:00.
2.         Κυριακή, 7/12/2014 : Λαϊκό γλέντι στην ταβέρνα «Ο Σίμος» στο Φηροστεφάνι. Ώρα προσέλευσης 14:00.
3.         Σάββατο, 13/12/2014 : Αφιέρωμα στο Νίκο Μπελογιάννη, που υπερασπίστηκε και με τη ζωή του τα λαικά συμφέροντα, τη δημοκρατία, την ειρήνη και την εθνική ανεξαρτησία. Προβολή της ταινίας «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλο». Στο Σινεμά Villagio στο Καμάρι. Ώρα προβολής 19:00.
4.         Παράλληλα, κυκλοφορεί το Ημερολόγιο 2015, απότιση φόρου τιμής για τα 62 χρόνια από την εκτέλεσή του.

Η Κομματική Οργάνωση Σαντορίνης του ΚΚΕ καλεί τους φίλους του Κόμματος, αλλά και κάθε πολίτη που παρακολουθεί την πορεία του ΚΚΕ και αναγνωρίζει την συμβολή του στους αγώνες του ελληνικού λαού, να συμβάλει με την παρουσία του και την οικονομική του ενίσχυση στη συνέχιση της δράσης του.
Με ισχυρό το ΚΚΕ υπάρχει εγγύηση για έξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού, χωρίς μνημόνια και δανειστές, με τους εργαζόμενους διαχειριστές και αποδέκτες του πλούτου που παράγουν.

Σαντορίνη, 30 Νοεμβρίου 2014
Η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στη Σαντορίνη 

οι νέοι πρόεδροι των δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου Θήρας

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θήρας (5.12) ορίστηκαν οι νέοι πρόεδροι των Δημοτικών Επιχειρήσεων και οργανισμών του Δήμου Θήρας.

Οι προτάσεις (εισηγήσεις) των νέων προέδρων έγιναν από τον Δήμαρχο Θήρας ενώ ακολούθησε η συμφωνία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για την δημοτική επιχείρηση Ύδρευσης και αποχέτευσης νέος πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Μηνάς Καφιέρης, στον ΔΑΠΠΟΣ ο κ. Λευτέρης Τζούρος, στον οργανισμό Κοινωνικής Μέριμνας η κ. Όλγα Γραβάνη, στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ο κ. Πελέκης και στην Γεωθήρα η κ. Κατερίνα Καραμολέγκου.

Πρόεδροι των σχολικών επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ορίστηκαν αντίστοιχα οι κ. Λευτέρης Κρατίνος και κ. Μαρία Νομικού. 

εύκολη νίκη για τον Α.Ο. Θήρας έναντι της ομάδας του Ρεθύμνου (5.12)

Με νίκη 3-0 (25-19, 25-16, 25-17) στα σετ ολοκλήρωσε την 9η αγωνιστική του ο Α.Ο. Θήρας στην Α1 κατηγορία, στο παιχνίδι του με τον Ο.ΠΕ. Ρεθύμνου την Παρασκευή 5.12 στο ΔΑΠΠΟΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιχνίδι παρακολούθησαν περισσότεροι από 500 φίλοι των δύο ομάδων, σε έναν αγώνα με όμορφα κι ενδιαφέροντα στιγμιότυπα.


Με αυτή του την νίκη ο Α.Ο. Θήρας έχει συγκεντρώσει 12 βαθμούς.  

με επιτυχία η συνάντηση των Εθελοντών του Νότιου Αιγαίου με τηλεδιάσκεψη (5.12)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ν.Α.,

Πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνάντηση των Εθελοντών του Νότιου Αιγαίου με τηλεδιάσκεψη.

Με πρόσκληση της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Εθελοντισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κας Χαρούλας Γιασιράνη βρέθηκαν σε Ρόδο, Σύρο, Κω, Άνδρο, Κάρπαθο-Κάσο, Σαντορίνη,Νάξο,Πάρο,Τήνο,Λέρο,εκπρόσωποι εθελοντικών σωματείων μαζί με τους Επάρχους των αντίστοιχων νησιών και συνδέθηκαν με τηλεδιάσκεψη .

Με τη δυνατότητα που δίνει η τεχνολογία παρουσιαστήκαν οι εκπρόσωποι των εθελοντικών σωματείων που ήταν παρόντες, γνωρίστηκαν μεταξύ τους και καταγράφηκαν στο ενιαίο Μητρώο της ΠΝΑΙ ,ενώ συμφωνήθηκε να γίνει η απαραίτητη δικτύωση τους από την Εντεταλμένη Σύμβουλο για κοινές δράσεις και ανταλλαγές.

Οι  Εθελοντές   από τα νησιά ζήτησαν συναντήσεις, τη στενή  συνεργασία και την υποστήριξη των δράσεων τους από την κα Γιασιράνη,η οποία δεσμεύτηκε ότι μετά τις γιορτές των Χρστουγέννων θα ξεκινήσει σειρά επισκέψεων στα νησιά για την καταγραφή των αιτημάτων τους.

Στην τηλεδιάσκεψη που είχε τίτλο ''Απ'άκρη σ'άκρη στο Νότιο Αιγαίο: Ο λόγος στους Εθελοντές'',συμμετείχε ο Δήμος Ρόδου δια του Εντεταλμένου Συμβούλου Εθελοντισμού κου Σωτήρη Πετράκη και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κας Άννας Ζωάννου.

Τίμησαν με την παρουσία τους ο ο διοικητής της 95 ΑΔΤΕ, υποστράτηγος κ. Αλκιβιάδης Στεφανής,ο διοικητής της 8ης Περιφερειακής Διοίκησης ΛΣ Αρχιπλοίαρχος Γιάννης Αργυρίου και εκπρόσωποι των σωμάτων Ασφαλείας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών επαίνων στους Εθελοντές από την Περιφέρεια ΝΑ και το Δήμο Ρόδου.


Η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Εθελοντισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Χαρίκλεια Ε. Γιασιράνη

ανακοίνωση του ΕΜΕΙΣ για την εκδήλωση για το θέμα των απορριμμάτων (7.12 16.00)

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Φίλοι   των   ΕΜΕΙΣ

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη στις 3-12-2014 συνεδρίασε η Διοικούσα επιτροπή και συζήτησε το θέμα της Διαχείρισης Απορριμμάτων της Σαντορίνης, με αφορμή την ημερίδα που διοργανώνει ο σύλλογος “Μεγαλοχωριτών” στο Οινοποιείο του Μπουτάρη, την Κυριακή 7-12-2014, στις 4μ.μ. για το ζήτημα αυτό.

Αποφασίσαμε να έχουμε ως Δημοτική παράταξη αντιπροσωπευτική παρουσία, για να ενημερωθούμε από πλευράς των θιγομένων πολιτών.

Στην ημερίδα έχει προσκληθεί να μιλήσει ο περιβαλλοντολόγος του ΣΥΡΙΖΑ, και να ενημερώσει για τη θέση του κόμματος γύρω από τη διαχείριση των απορριμμάτων.    

Όσοι από σας βρίσκεστε στο νησί, καλό θα ήταν να δηλώσετε παρών την Κυριακή στο Οινοποιείο του Μπουτάρη, προκειμένου να ενημερωθείτε σχετικά.

Έχετε υπ’ όψιν σας ότι ύστερα από ραντεβού που είχαμε με τον Δήμαρχο, μας ενημέρωσε για τη πορεία υλοποίησης της μελέτης, που έχει εκπονήσει ο Δήμος, με επιλογή χωροθέτησης  του ΧΥΤΥ στη περιοχή της καλντέρας του Μεγαλοχωρίου. Ο Δήμαρχος επιμένει στην υλοποίηση αυτής της μελέτης, καθώς στις 31 Δεκεμβρίου του 2014 η χωματερή στο Αλωνάκι, πρέπει να κλείσει, διαφορετικά ο Δήμος θα επιβαρυνθεί με υπέρογκα πρόστιμα.


Η   Διοικούσα   Επιτροπή   των   ΕΜΕΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΑΠΠΟΣ (7.12)

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ., την Κυριακή 7.12 στο πλαίσιο του Β’ ομίλου θα πραγματοποιηθούν οι εξής αγώνες :

2 Brothers - Πανιώνιος Εφηβικό (13:30)
Βουρβούλος - Houston Rockets (15:15)
Heat - Λύκοι (17:00)
Αετός 2 - Επαλαίμαχοι (18:00) 

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2014

επαναλειτουργεί το Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής στο Βουρβούλο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.,

Σας ενημερώνουμε ότι μετά το πέρας των απαραίτητων εργασιών συντήρησης - επισκευής των οχημάτων – ποδηλάτων αλλά  και την φροντίδα του περιβάλλοντος χώρου του Πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής στο Βουρβούλο , είναι έτοιμο να δεχτεί την επίσκεψη από  μαθητές όλων των Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων του νησιού.


Παρακαλούμε όπως οι υπεύθυνοι δάσκαλοι να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλ 22860-24828 για να καταρτίσουμε από κοινού ένα πρόγραμμα επισκέψεων. Εξασφαλίζοντας την παρουσία όσο περισσότερων μαθητών στο χώρο επιδρούμε θετικά στο να εμφυσήσουμε  την έννοια της κυκλοφοριακής αγωγής στα νέα παιδιά του νησιού μας.

ο Πανιώνιος Γ.Σ. Σαντορίνης πάντα στις μεγάλες διοργανώσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,

 Ο σύλλογος μας νιώθει υπερήφανος για τους αθλητές/ τριες της Σαντορίνης που για ακόμα μία φορά βρέθηκαν ανάμεσα στους καλύτερους στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων,που διεξήχθη στην Χαλκίδα 14-15-16 Νοεμβρίου με 780 αθλητές.

Συγκεκριμένα ο Πανιώνιος Γ.Σ.Σαντορίνης συμμετείχε με τους εξής αθλητές:

Ζήκας Γιώργος (-65kg)
Μιχαηλίδου Μπαρακατ Αμαρυλλις (-44kg)
Χαμπέου Κωνσταντίνα (-41kg)

Και οι τρεις μας αθλητές κατέβαλλαν μεγάλη προσπάθεια και έκαναν μια παρα πολύ αξιοπρεπή εμφάνιση με την Χαμπέου Κωνσταντίνα να κατατάσσεται στην 5η θέση, μια ανάσα πριν τα μετάλλια.

Ο σύλλογος για μια ακόμα φορα θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά την προπονήτρια κ Τσουκνίδου Μαρία για την πολύπλευρη στήριξή της στους αθλητές μας και τους γονείς οι οποίοι στέκονται πάντα δίπλα μας και δίπλα στα παιδιά τους ,οικονομικά και ψυχολογικά σε τόσο δύσκολες μέρες.

Διαμαντόπουλος Γιάννης, Γενικός Γραμματέας ΠΓΣ Σαντορίνης 

Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις - Χριστούγεννα 2014 - Ένα χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ γεύσεων (5-7.12)

Σύμφωνα με το κείμενο του Δημήτρη Αντωνόπουλου για την σελίδα : http://www.elladagiortigefseis.gr/festival4/

140 αυθεντικοί μικροί ­παραγωγοί από όλη την Ελλάδα θα γεμίσουν αυτό το τριήμερο 5-7 Δεκεμβρίου το καταξιωμένο φεστιβάλ γεύσεων του «αθηνοράματος» με ποιότητα, παράδοση, νοστιμιά και καινοτομία. Σας δίνουμε ραντεβού στο πιο απολαυστικό, νόστιμο και χαρούμενο event της πόλης!  

Σε μια Αθήνα που φοράει τα γιορτινά της, το καταξιωμένο φεστιβάλ γευστικού πολιτισμού, διασκέδασης και απόλαυσης, που αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από δεκάδες χιλιάδες Αθηναίους, ανοίγει τις πύλες του ανανεωμένο. Δοκιμάζοντας τα καλούδια σχεδόν 140 εξαιρετικών μικρών παραγωγών, δεν το κρύβουμε ότι νιώθουμε υπερηφάνεια για τα ωραία πράγματα που μπορούν να κάνουν οι Έλληνες όταν σκέφτονται θετικά και δημιουργικά αλλά κι με αισιοδοξία μέσα στη δύσκολη περίοδο που ζούμε.

Η βόλτα στο «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2014» ισοδυναμεί κυριολεκτικά με ένα κυνήγι θησαυρού γεμάτο εκπλήξεις. Ελαιόλαδα αρωματισμένα  με σοκολάτα, ουασάμπι ή σαγκουίνι, κουλουράκια με σαφράν από την Αστυπάλαια, μοναδική φάβα Σχοινούσας, απόσταγμα μελιού με βότανα, τυρί που ωριμάζει σε μέλι, αλάτι αρωματισμένο με ούζο και γλυκάνισο ή με ρόδι και κόκκινο κρασί, σοκολατάκια με γεύση καυτερή πιπεριά, γύρη λουλουδιών­ και… μετσοβόνε, χωριάτικη σαλάτα και… σπανακόπιτα, πετιμέζια ποιότητος και μελάσα, πολύ μυρωδάτο λικέρ με 12 ελληνικά βότανα, ακόμη και πανέμορφα χειροποίητα σκεύη σερβιρίσματος από μάρμαρο θα βρείτε και θα μάθετε πώς να φτιάχνετε τη δική σας μπίρα στο σπίτι... Η λίστα μοιάζει ατελείωτη, γι’ αυτό και η περιπλάνηση στο φεστιβάλ θα σας εκπλήσσει διαρκώς, από περίπτερο σε περίπτερο.

Με την άνθηση των wine bars τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα, ανέβηκαν οι μετοχές της τυροφιλίας και της αγάπης για τα σπέσιαλ αλλαντικά. Ειδικά τώρα τις γιορτές είναι πολύ ωραίο να μοιράζεστε με φίλους ένα πλατό διαλεχτών τυριών και αλλαντικών. Είναι λοιπόν χρυσή ευκαιρία να δοκιμάσετε τα εξαιρετικά προϊόντα που θα φέρουν στο φεστιβάλ παραγωγοί απ’ όλη την Ελλάδα. Διαμάντια όπως το σκοτύρι και το κεφαλοτύρι Ίου, η μυκονιάτικη και ναξιακή κοπανιστή, περίφημες κρητικές γραβιέρες και αθότυροι, συριανό Σαν Μιχάλη, ζακυνθινά λαδοτύρια και λαδογραβιέρες, κρασοτύρια και θηλυκοτύρια από τη Νάξο αλλά και νεωτερισμοί όπως το γκερεμέζι με βότανα θα είναι στη διάθεσή σας. Εξαιρετικά σαλάμια και λουκάνικα, προσούτο Ευρυτανίας, καβουρμάδες, παστουρμάδες και σουτζούκια, καπνιστά απάκια και σύγκλινα, κυπριακά χοιρομέρια και λούντζες θα σας δώσουν ιδέες για στιλάτα κεράσματα που θα έχουν μεγάλη πέραση σε τραπέζια και παρεΐστικες μαζώξεις. Η Ελλάδα παίζει πλέον δυνατά σε ένα γήπεδο που παλιότερα δύσκολα έβρισκε θέση.

HELEXPO MAROUSSI Λεωφ. Κηφισίας 39, Μαρούσι. 
Παρασκευή 5/12: 4-9 μ.μ., Σάββατο 6/12 και Κυριακή 7/12: 10 π.μ.-9 μ.μ.
Γενική είσοδος: € 6. Παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν.
Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ μπείτε στο www.elladagiortigefseis.gr 

2ο Συνέδριο και Έκθεση Digi.travel 2014 (5-6.12 Metropolitan Expo )

Σύμφωνα με την πρόσκληση των διοργανωτών,

Θα ήταν τιμή μας να σας υποδεχτούμε στο 2ο Συνέδριο και Έκθεση Digi.travel 2014 που διοργανώνει η εταιρεία μας Travel Media Applications, εκδότης των ηλεκτρονικών εφημερίδων του δικτύου TravelDailyNews Media Network, στο Metropolitan Expo στις 5 και 6 Δεκεμβρίου.

Στόχος του Digi.travel είναι να ενημερώνει συστηματικά τον Έλληνα τουριστικό επιχειρηματία αλλά και τα στελέχη του τουρισμού για τις εξελίξεις του ηλεκτρονικού τουρισμού μέσα από την τεχνογνωσία διεθνών αλλά και καταξιωμένων Ελλήνων ομιλητών.

Στο συνέδριο, που είναι δωρεάν για τους επαγγελματίες του τουρισμού, την κεντρική ομιλία για τις τάσεις και τις εξελίξεις του ηλεκτρονικού τουρισμού θα παρουσιάσει ο John Fotis θα μιλήσουν μεταξύ άλλων και οι ακόλουθοι.

Gianluca Laterza, Manager Italy, Malta, Greece & Cyprus / Tripadvisor,
Martin Soler, SVP Sales & Marketing of WIPH, με θέμα “How internet users find your hotel, how do they book, what can you do to improve your direct booking success”,
Alex Barros, VP Sales EMEA of Duetto που θα παρουσιάσει το θέμα "revenue management strategy",
Dimitris Kossyfas, Google Travel Manager, που θα μιλήσει για το ρόλο της Google στην προώθηση και στη διανομή του τουριστικού προϊόντος
Daniel Shemi από την IATA Headquarters, Sales & Marketing - Europe, Russia & CIS,
Matt Komorowski, Sales Director of Paypal που θα αναλύσει το ρίσκο και τις ευκαιρίες σε ένα κόσμο χωρίς μετρητά
Duncan Barraclough, Head of Online, Western Europe - Travelport, με θέμα “Redefining the online journey - Position yourself for the future",
Vanguelis Panagiotis, Development Director of MKG, που θα μιλήσει για τα Smart Data
Dr. Stavros Sindakis, Innovation Strategist, of Bangkok University
Dr. Dimitris Koutoulas, από το University of Patras
Alketas Malioukis, Online Sales Manager of Sabre,
Takis Vamialis, Αντιπρόεδρος της IAB Hellas,
Dr. Marianna Sigala από το Aegean University.

Η παρουσιάσεις αλλά και οι ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα γίνουν στην Αγγλική γλώσσα.


Για πληροφορίες σχετικά με την διοργάνωση αλλά και τις δράσεις του Travel Media Applications, μπορείτε να επικοινωνείτε στο :  vicky@tma.travel  +30 693 66 66 427

Παναγιώτης Ρήγας: Απάντηση στην αναφορά για τα Λιμενικά Τέλη σκαφών από 7,01 έως και 10 μέτρα

Απάντηση στην αναφορά προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας,  ζητώντας να επανεξεταστούν   τα τέλη σκαφών στην κατηγορία από 7,01 έως και 10 μέτρα, αυτή διαχωρίζοντας τα ερασιτεχνικά ξύλινα αλιευτικά σκάφη, από τα αντίστοιχα τουριστικά και σκάφη πολυτελείας της ίδιας κατηγορίας έδωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Στην  απάντηση του ο Υπουργός αναφέρει ότι η συγκεκριμένη απόφαση βρίσκεται στο στάδιο της αναθεώρησης.
Το βίντεο της ομιλίας του κ. Ρήγα μπορείτε να το δείτε εδω : http://www.prigas.gr/?p=main 

Ν. Συρμαλένιος – ομιλία για τον προϋπολογισμό: Εκποίηση λιμανιών, μείωση δαπανών για λιμενικό σώμα και ακτοπλοΐα, μέτρα που θα πλήξουν τις νησιωτικές οικονομίες

Σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας του βουλευτή Κυκλάδων κ. Συρμαλένιου, κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή με θέμα τον προϋπολογισμό του 2015,

«Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2015, διεξάγεται σε μια στιγμή όπου υποτίθεται ότι είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τη λήψη περαιτέρω επώδυνων μέτρων για τον ελληνικό λαό. Κατά συνέπεια ο προϋπολογισμός  αυτός, που ούτως ή άλλως συνεχίζει τις μνημονιακές πολιτικές με επιπλέον βάρη περίπου 4 δις (από μείωση δαπανών για το ασφαλιστικό σύστημα, την υγεία και την παιδεία έως και νέα αύξηση των φορολογικών βαρών), δεν ανταποκρίνεται στα πραγματικά μεγέθη που θα διαμορφωθούν, άρα είναι τουλάχιστον εικονικός», τόνισε στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Κυκλάδων και Υπεύθυνος ΕΕΚΕ Ναυτιλίας Νίκος Συρμαλένιος.

Ο Ν. Συρμαλένιος ανέφερε επίσης: «Ανάμεσα στα νέα βάρη για τη νησιωτική Ελλάδα, εκτός από την ήδη ειλημμένη απόφαση για αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα από 6,5 σε 13 %, διαγράφεται άμεσα και η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στο Αιγαίο, κάτι που θα πλήξει ανεπανόρθωτα δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες και μικροεπιχειρήσεις, θα πλήξει συνολικά τον τουρισμό και τη νησιωτική οικονομία. Καλούμε και από αυτό το βήμα όλους τους τοπικούς φορείς,  την τοπική αυτοδιοίκηση, όλους τους πολίτες ων νησιών του Αιγαίου σε άμεση εγρήγορση και κινητοποίηση για να αποτρέψουμε το διαγραφόμενο έγκλημα.

Ο τακτικός προϋπολογισμός του 2015 για το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου θα είναι μειωμένος κατά 15,6 εκατ. ευρώ και θα διαμορφωθεί σε 309,1 εκατομμύρια ευρώ, από 324,7 εκατ. ευρώ που ήταν το 2014, δηλαδή μείωση κατά 4,8 %. Ουσιαστικά παραμένει στα ίδια χαμηλά επίπεδα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ακτοπλοΐα, το λιμενικό σώμα, τις λειτουργικές δαπάνες,  την άσκηση των αρμοδιοτήτων του υπουργείου και τις επιπτώσεις στην κοινωνία. Το ίδιο ισχύει για τις δαπάνες του ΠΔΕ ακολουθώντας τη συνεχή πτωτική πορεία του προγράμματος».

«Στην εισήγηση του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Α. Λυκουρέντζος μας μίλησε. ανάμεσα στα άλλα και για το μεγάλο επίτευγμα της παραχώρησης της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.  Ξέχασε όμως να μας πει για το εργασιακό γκέτο και τις τριτοκοσμικές εργασιακές συνθήκες, όπως αποκάλυψε η πρώτη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο χώρο, ξέχασε να μας πει για το εξαιρετικά μικρό τίμημα ως έσοδο για τον δημόσιο ΟΛΠ, για τις σημαντικές φοροαπαλλαγές για την COSCO, για τους όρους που αποτρέπουν την πραγματοποίηση επενδύσεων από άλλες εταιρείες μεταξύ των οποίων και στον ΟΛΠ, για τις χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας που δεν ήλθαν, για την ουσιαστική απαλλαγή της COSCO από τη δυνατότητα ελέγχου του κράτους σε σημαντικές λειτουργίες του προβλήτα ΙΙ.

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζοντας το λιμάνι του Πειραιά,  ως απλό διαμετακομιστικό κέντρο διέλευσης και εξυπηρέτησης ξένων συμφερόντων, αδιαφορεί για τη νευραλγική σημασία του, όπως και για τα άλλα μεγάλα λιμάνια της χώρας (Θεσσαλονίκη κλπ),  που πρέπει και μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη προς όφελος του λαού και της χώρας. Στα πλαίσια της εξυπηρέτησης των δανειστών, επείγεται να κλείσει ταχύτατα τις ιδιωτικοποιήσεις καταρχήν του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Για όλους αυτούς τους λόγους, με την επίσπευση του φιλικού διακανονισμού μεταξύ ΟΛΠ και Cosco, τσαλακώνει ακόμα και τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ αντίστοιχα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το ΤΑΙΠΕΔ σταμάτησε τον διαγωνισμό επέκτασης του 6ου προβλήτα με τη χρηματοδότηση του ΟΛΘ, που θα έδινε αναπτυξιακή πνοή  και στην ευρύτερη περιφέρεια της Βορείου Ελλάδας, ενώ δεν αξιοποιείται η σύνδεση του λιμανιού με το σιδηρόδρομο με προφανή πλεονεκτήματα για την εξυπηρέτηση των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ τα λιμάνια της χώρας αποτελούν νευραλγικούς κόμβους στρατηγικής σημασίας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, και γι αυτό  επιβάλλεται η λειτουργία τους υπό τον έλεγχο του δημοσίου.

Με το δημόσιο έλεγχο θα σχεδιαστούν:
Α) Η αποτελεσματική ένταξη των μεγάλων λιμανιών της χώρας στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών.
Β) Η αξιοποίηση και ενίσχυση της γνώσης και της εμπειρίας των εργαζομένων του κλάδου και η κατοχύρωση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας.
Γ) Η σύνδεση των λιμανιών με τις πόλεις τους και τις τοπικές κοινωνίες
Δ) Η περιβαλλοντική διαχείριση τους και η μείωση των επιβαρύνσεων».

Ακτοπλοΐα
«Η ελληνική ακτοπλοΐα βρίσκεται στα πρόθυρα ενός μεγάλου ναυαγίου. Το μοντέλο που οικοδομήθηκε όλα αυτά τα χρόνια απέτυχε. Ένα μοντέλο που βασίζεται αποκλειστικά στις ιδιωτικές ακτοπλοϊκές εταιρείες, με ορατά αποτελέσματα: α) το μισό χρόνο περίπου πολλά νησιά μας να βιώνουν συνθήκες απομόνωσης,  (Βόρειο Αιγαίο, Δυτικές Κυκλάδες, Νοτιοανατολικά Δωδεκάνησα, Κύθηρα - Αντικύθηρα, διάσπαρτα μικρά νησιά) β) τα ναύλα να είναι τα ακριβότερα σε όλη την ΕΕ γ) ο προγραμματισμός των δρομολογίων να είναι σχεδόν ανύπαρκτος, με προφανείς επιπτώσεις στην ανάπτυξη και στον τουρισμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τις μεταφορές αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό. Δεσμευόμαστε για τη σύσταση Δημόσιου - Κοινωνικού Φορέα παροχής ακτοπλοϊκών υπηρεσιών, που με συνεργασία κράτους και τοπικής αυτοδιοίκησης α) θα χαράξει ένα ελάχιστο δημόσιο δίκτυο συνδυασμένων μεταφορών και β) θα παρέχει απρόσκοπτα ακτοπλοϊκή διασύνδεση για όλο το χρόνο καταρχήν στις λεγόμενες άγονες γραμμές, έχοντας όμως την εποπτεία ολόκληρου του ακτοπλοϊκού δικτύου.
Για μας η λογική των επιδοτήσεων δεν μπορεί να στηρίξει στο διηνεκές ένα αξιόπιστο και αξιόπλοο ακτοπλοϊκό δίκτυο. Άλλωστε οι μειώσεις των συγκεκριμένων κονδυλίων των τελευταίων μνημονιακών χρόνων, οδήγησαν σε αποδρομολογήσεις πλοίων καθώς και σε κατάργηση δρομολογίων. Ενδεικτικό στοιχείο βέβαια και του "ενδιαφέροντος" των κυβερνήσεων μας είναι ότι, στις μεν στεριανές μεταφορές (ΚΤΕΛ, ΟΣΕ κλπ) δίνονται από τον π/υ 260 εκατ., ενώ στις θαλάσσιες μεταφορές μόνο 80».

Ναυπηγοεπισκευή
«Απόλυτα συναφές με το θέμα της ακτοπλοΐας, είναι και το θέμα της ναυπηγοεπισκευής, που εδώ και πολλά χρόνια έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της. Υπερηφανευόμαστε ότι είμαστε από τις πρώτες ναυτικές δυνάμεις στον κόσμο. Πως γίνεται όμως τα ναυπηγεία μας να αργοπεθαίνουν; Πώς γίνεται και σε αυτό τον κλάδο με χιλιάδες εργαζόμενους κάποτε, με υψηλή εμπειρία και τεχνογνωσία, σήμερα οι έλληνες εφοπλιστές να είναι οι καλλίτεροι πελάτες της Κίνας και της Κορέας; Γιατί τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις μας, παρέδωσαν τα ναυπηγεία μας, βορρά στα ιδιωτικά συμφέροντα, συμπεριλαμβανομένων και των σκανδαλωδών συμβάσεων με χαρακτηριστικότερη των ναυπηγείων Σκαραμαγκά;

Ο ΣΥΡΙΖΑ στα πλαίσια του προγράμματος του για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, θεωρεί την ναυπηγοεπισκευή μία από τις πρώτες προτεραιότητες του στο χώρο της βαριάς βιομηχανίας. Δεσμεύεται να συστήσει έναν Ενιαίο Δημόσιο Ναυπηγικό Φορέα που θα επεξεργαστεί συγκεκριμένη κλαδική πολιτική και θα διεκδικήσει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συγκεκριμένο ρόλο για τα ναυπηγεία της χώρας. Θα διεκδικήσει: α) σε συνεργασία με τον δημόσιο - κοινωνικό φορέα ακτοπλοΐας, την κατασκευή και επισκευή πλοίων σε ελληνικά ναυπηγεία, ανάμεσα τους και στο Νεώριο, με χρηματοδότηση και από κονδύλια της ΕΕ, που θεωρούνται επιλέξιμη δαπάνη β) την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση επισκευών και εμπορικών πλοίων στο Σκαραμαγκά γ) την εξυπηρέτηση των αμυντικών αναγκών της χώρας δ) την ανάπτυξη δραστηριοτήτων ευρύτερου φάσματος, όπως τροχαίο σιδηροδρομικό υλικό, πλοία σύγχρονης τεχνολογίας και αξιοποίησης του LNG, χρήση και κατασκευή εξοπλισμών των ΑΠΕ ε) την αναζωογόνηση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του Περάματος σε συνεργασία με τη ΝΑΥΣΟΛΠ και την ενεργοποίηση της.

Τέλος, ο Φορέας αυτός σε συνεργασία με τη Δημόσια Αναπτυξιακή Τράπεζα που εξαγγείλαμε στη ΔΕΘ, θα έχει την ευθύνη της χρηματοδότησης καθώς και του καταμερισμού του συνολικού αναπτυξιακού προγράμματος της ναυπηγικής βιομηχανίας».

Ποντοπόρος Ναυτιλία
«Ο στόχος της πολιτικής μας στην ποντοπόρο ναυτιλία θα πρέπει να είναι η αύξηση της συνεισφοράς της στην Εθνική Οικονομία.
Με τον κλάδο της ναυτιλίας και τον εφοπλιστικό κόσμο επιδιώκουμε να τεθεί ένα νέο πλαίσιο κανόνων και πολιτικής  που θα περιλαμβάνει πρωτίστως την αύξηση των οικονομικών εισροών από την ποντοπόρο ναυτιλία στην ελληνική οικονομία και την ενίσχυση της απασχόλησης Ελλήνων ναυτεργατών στα ποντοπόρα πλοία με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Η κυβέρνηση, με πρόφαση τη διατήρηση της ελληνικής σημαίας, κάτι που δεν ισχύει, αφού έχουμε μείωση 2 % το Σεπτέμβριο του /14 σε σχέση με το Σεπτέμβριο του /13, σε αντίθεση με την αύξηση των ελληνόκτητων κατά 134 πλοία και σύνολο 4.707, προχώρησε πρόσφατα σε σκανδαλώδη χαριστική τροπολογία για οικειοθελή συνεισφορά των εφοπλιστών και έδειξε πως εννοεί το όφελος προς την ελληνική οικονομία. Η διάταξη αυτή φιλοδοξεί να εισπράξει σε 4 χρόνια συνολικά 420 εκατ., την ίδια ώρα που η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού στενάζει από τη φοροεπιδρομή που της έχει επιβληθεί. Ενδεικτικό ότι τα έσοδα του 2013 από την περίφημη «εθελοντική εισφορά» ανήλθαν περίπου στα 45 εκατομμύρια.

Ειδικότερα, η πολιτική μας στο χώρο της ποντοπόρου ναυτιλίας στοχεύει στην:
•Ανάδειξη της ποιότητας και του κύρους του Ελληνικού νηολόγιου
•Κατάργηση όσων φοροαπαλλαγών δεν σχετίζονται με τη ναυτιλιακή δραστηριότητα και επανεξέταση από μηδενική βάση όλων των φορολογικών απαλλαγών και της σχετικής νομοθεσίας
•Κατάργηση του νόμου 2687/53 και του άρθρου 13 των Εγκριτικών Πράξεων κατά την συνταγματική αναθεώρηση.
•Κάλυψη των θέσεων εργασίας σε όλα τα πλοία από ναυτεργάτες με κατοχυρωμένα  συνδικαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα
•Ενίσχυση της παρουσίας της χώρας σε διεθνείς Οργανισμούς στα θέματα της Ναυτιλίας, με στόχο την προώθηση των συμφερόντων της χώρας».
Ναυτεργασία
«Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η κατάσταση στο χώρο της ναυτεργασίας χειροτερεύει δραματικά. Η ανεργία έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, οι οργανικές συνθέσεις των πληρωμάτων μειώνονται συνεχώς, ενώ σταθερή κυβερνητική επιδίωξη παραμένει η θεσμοθέτηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας. Τα στοιχεία είναι συντριπτικά:

Από 80.000 περίπου τη δεκαετία του 1980, σήμερα έχουμε 14.000 θέσεις εργασίας και 5000 άνεργους, (ποσοστό πάνω από 30 %).
Σταθερή θέση και δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναβάθμιση της θέσης των ναυτικών, η κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιλαϊκών νόμων και μέτρων που έπληξαν εισόδημα, συντάξεις και θέσεις εργασίας και η αποκατάσταση των εργατικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων».

Νησιωτικότητα
«Τα νησιά μας τα τελευταία μνημονιακά μέτρα δέχθηκαν καίριο πλήγμα στις πολιτικές αποκέντρωσης και περιφερειακής ανάπτυξης (κατάργηση υπηρεσιών κλπ).
Για μας η χάραξη πολιτικών νησιωτικότητας σε όλους τους τομείς, αποτελούν όρο επιβίωσης και βιώσιμης ανάπτυξης.

Για όλους αυτούς τους λόγους, πρώτο μέλημα μας  είναι η κατάργηση των μνημονίων. Δεύτερο, η αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων νευραλγικών τομέων της οικονομίας μας όπως λιμάνια και τα λοιπά αεροδρόμια (οι αρνητικές επιπτώσεις σύντομα θα φανούν στην τσέπη των καταναλωτών και στον τουρισμό), περιοχών φυσικού κάλλους, αιγιαλών, και παραλιών. Τρίτο, η διεκδίκηση ειδικής χρηματοδότησης νησιωτικών πολιτικών από ευρωπαϊκούς πόρους, στη βάση της νησιωτικότητας.

Και όλα αυτά με δεσμεύσεις για:
α) τη συνέχιση του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ
β) τη στήριξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με έμφαση στον τομέα της πρόληψης, μέσω ισχυρών κινήτρων για τη στελέχωση των δημόσιων δομών, δημιουργία περιφερειακών ΕΚΑΒ, εφαρμογή της τηλεϊατρικής
γ) τη θεσμοθέτηση Χωροταξικού Σχεδιασμού ανά νησί
δ) την προώθηση του ποιοτικού Τουρισμού με αξιοποίηση όλων των τοπικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων και την ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού
ε) τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία, μελισσοκομία, αλιεία) και πάντρεμα του με την τουριστική ανάπτυξη.
στ) την αξιοποίηση των ΑΠΕ με κοινωνικό έλεγχο στη βάση τοπικού χωροταξικού σχεδιασμού, με σεβασμό στη φέρουσα νησιωτική ικανότητα.

Αγαπητοί συνάδελφοι, η κυβέρνηση πλέον έχει εξαντλήσει όλα τα όρια της, αλλά και την υπομονή του ελληνικού λαού. Μόνη λύση η προκήρυξη άμεσων εκλογών για να υπάρξει μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ. Για να υπάρξει μια σοβαρή διαπραγμάτευση για το χρέος, για να σταματήσει η ανθρωπιστική κρίση και να μπει η χώρα επιτέλους σε φάση παραγωγικής ανασυγκρότησης».
05/12/2014

Mπορείτε να δείτε το βίντεο της ομιλίας του Νίκου Συρμαλένιου στο:


www.tripinview.com : Ελληνική καινοτομία για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου

Ένας συναρπαστικός κόσμος με εκατοντάδες ώρες aerial video και χιλιάδες αεροφωτογραφίες από ελικόπτερο, χάρτες, χρήσιμες πληροφορίες, πρωτότυπη μουσική και εξελιγμένα εργαλεία αναζήτησης επιτρέπει στους ταξιδιώτες να βλέπουν παραθαλάσσιους προορισμούς, όπως είναι στην πραγματικότητα, μέτρο προς μέτρο.

Η πρώτη επίσημη έκδοση της διαδικτυακής πλατφόρμας tripinview είναι διαθέσιμη στο www.tripinview.com , παρουσιάζοντας όλη την Ελληνική ακτογραμμή, ενώ έως το τέλος του έτους θα παρουσιάζει τις ακτογραμμές της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Μάλτας και της Ιταλίας.
Το tripinview είναι μία καινοτόμος πλατφόρμα, σε παγκόσμιο επίπεδο και προσφέρει, για πρώτη φορά, γεωδαιτημένα (geo-tagged) εναέρια videos και αεροφωτογραφίες από ελικόπτερο, που προβάλλονται πάνω σε χάρτη, ενώ το οπτικό υλικό συνοδεύεται από χρήσιμες πληροφορίες και από πρωτότυπη μουσική.

Με την χρήση των εργαλείων αναζήτησης ο επισκέπτης του www.tripinview.com έχει την δυνατότητα να «πετάξει» πάνω από τους παραθαλάσσιους προορισμούς που τον ενδιαφέρουν, να εξερευνήσει την ευρύτερη περιοχή, να ανακαλύψει και να δει τα ξενοδοχεία της περιοχής, όπως ακριβώς είναι.

Η ομάδα του tripinview έχει ήδη ολοκληρώσει την κινηματογράφηση και την φωτογράφιση με ελικόπτερο των ακτογραμμών της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Μάλτας και της Ιταλίας και σύντομα ολοκληρώνεται η Τουρκία και η Κροατία, που θα παρουσιαστούν στην επόμενη έκδοση της πλατφόρμας. Στην πρώτη επίσημη έκδοση του tripinview, έχουν προστεθεί πολλές νέες δυνατότητες οι οποίες επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να εξερευνήσουν τις ακτογραμμές με έναν ευχάριστο τρόπο.

Μεταξύ άλλων έχουν προστεθεί:

•Area Scan: Για αυτούς που δεν γνωρίζουν το ακριβές όνομα μίας περιοχής μπορούν να «σαρώσουν» (scan) μία μεγαλύτερη περιοχή, λαμβάνοντας αποτελέσματα για την ευρύτερη γεωγραφική έκταση. Φυσικά, αν ο επισκέπτης του tripinview γνωρίζει την περιοχή που θέλει να επισκεφθεί, αρκεί να χρησιμοποιήσει την κλασσική αναζήτηση ή να επιλέξει την περιοχή μέσω του καταλόγου. Γράφοντας το όνομα του προορισμού θα δει τις συγκεκριμένες φωτογραφίες, Video και πληροφορίες.
•Useful Data: Για κάθε περιοχή υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες, όπως γεωγραφικές, ιστορικές και μετεωρολογικές, καθώς και πληροφορίες ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του κάθε ταξιδιώτη. Για παράδειγμα οι κάτοχοι σκαφών θα βρουν τα αγκυροβόλια της περιοχής, ενώ οι λάτρεις των θαλάσσιων αθλημάτων θα βρουν στοιχεία για την μέση ηλιοφάνεια ή την ταχύτητα του ανέμου ανά εποχή κι έτσι θα μπορούν να σχεδιάσουν καλύτερα τις διακοπές τους.
•Personalized Photo Collections: Με μία απλή διαδικασία εγγραφής (email ή facebook) ο κάθε χρήστης μπορεί να δημιουργήσει τις δικές του συλλογές φωτογραφιών, με φωτογραφίες από το tripinview και να τις μοιραστεί στα Social Media της επιλογής του. Η επίσημη έκδοση του Tripinview παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην TBEX, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, το τριήμερο 23-25 Οκτωβρίου και είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση στον κόσμο για τους ταξιδιωτικούς Bloggers.

Επίσης, στις 4 Νοεμβρίου παρουσιάστηκε στην έκθεση Web Summit, μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τεχνολογικών startup στον κόσμο.

 Σε επόμενες εκδόσεις του το Tripinview θα παρουσιάσει οπτικό περιεχόμενο και πληροφορίες για χειμερινούς προορισμούς, ποτάμια, λίμνες, μεγάλες πόλεις και άλλα σημεία ενδιαφέροντος για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η ψηφιακή χαρτογράφηση των ακτογραμμών της Σαντορίνης πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα από την ομάδα του www.tripinview.com με επιτυχία, ενώ ενδιαφέρουσα και με αυξητική τάση, χαρακτηρίζεται η μέχρι στιγμής ανταπόκριση και συνεργασία των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων του νησιού στην εν λόγο ψηφιακή πλατφόρμα. 

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 03, 2014

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2015 20/12/2014- 10/01/2015

Την πλήρη περιγραφή του «Χριστουγεννιάτικου χωριού» που θα δημιουργηθεί το διάστημα 20.12.2014 – 10.1.2015 στον χώρο απέναντι από το Μουσείο προϊστορικής Θήρας, στα Φηρά, έδωσε στην δημοσιότητα η κοινότητα των Φηρών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Κανακάρης,

Το Δημοτικό Διαμέρισμα Φηρών σε συνεργασία με το Δήμο Θήρας, το Επαρχείο Θήρας και με την ευγενική χορηγία  επιχειρήσεων του νησιού,  θα  εγκαταστήσουν στην πόλη των Φηρών ( στο παρκινγκ  απέναντι από την εφορία και το Μουσείο) «Χριστουγεννιάτικο χωριό» στα πλαίσια των κεντρικών εορταστικών εκδηλώσεων, Χριστουγέννων- Πρωτοχρονιάς από 20/12/2014  έως 10/01/2015.

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να δώσουν την ευκαιρία τόσο στους Σαντορινιούς και κυρίως στα παιδιά ,που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψουν στα αστικά κέντρα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, όσο και στους πολλούς επισκέπτες του νησιού μας, που αντικρίζουν  κλειστά  καταστήματα σ’ ένα αφιλόξενο περιβάλλον, να αισθανθούν το εορταστικό κλίμα των ημερών.

Με τις εκδηλώσεις αυτές επιδιώκουμε να στείλουμε  πρώτα το μήνυμα ότι το νησί  είναι  ανοιχτό 12 μήνες  το χρόνο στους επισκέπτες του καθώς και την εορταστική εικόνα της χριστουγεννιάτικης και πρωτοχρονιάτικης Σαντορίνης  σ΄όλο τον κόσμο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
Μία τεράστια ξύλινη αψίδα θα οριοθετεί την Είσοδο του Χριστουγεννιάτικου Χωριού με διαστάσεις περίπου 12μ Χ3,5μ και θα υπάρχουν δύο πιγκουίνοι-μασκότ για φωτογράφιση και καλωσόρισμα.  
Μετά την είσοδο του Χωριού  θα βρίσκεται ένα τεράστιο ξύλινο κιόσκι 10 μέτρων με 5 διαφορετικά δρώμενα για παιδιά.
Το κιόσκι θα είναι στολισμένο με γκι, φωτάκια και χριστουγεννιάτικο διάκοσμο και στις δραστηριότητες θα συμπεριλαμβάνονται τραπεζοκαρεκλάκια για τα παιδιά.
Στο συγκεκριμένο κιόσκι θα λειτουργούν : Face painting για παιδιά, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ της μαγικής χριστουγεννιάτικης ΓΛΙΤΣΑΣ,  MAGIC SHOW - εναλλασσόμενες παραστάσεις, Μπαλονοκατασκευές, Ποπ κορν + μαλλί της γριάς.
Στο κιόσκι θα απασχολούνται 6 άτομα με Χριστουγεννιάτικες στολές, ενώ στον χώρο του χωριού θα κυκλοφορούν 3 άτομα με Χριστουγεννιάτικες στολές.
Απέναντι από το ξύλινο κιόσκι  θα βρίσκεται «Το σπιτάκι του Αϊ Βασίλη», με την παρουσία του ίδιου που θα φωτογραφίζεται με τα παιδιά.
ΔΥΟ ΞΥΛΙΝΑ πραγματικά σπιτάκια 2μ Χ 3μ θα υπάρχουν στο χώρο για τα μικρότερα παιδιά , όπου θα κατασκευάζουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και θα παρακολουθούν παραστάσεις κουκλοθέατρου.
 Επιπλέον στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα υπάρχουν: ΔΥΟ ΤΡΙΘΕΣΙΑ ΚΑΡΟΥΖΕΛ, ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ 16μ Χ 7μ ή 14μ Χ 8μ και ΤΣΟΥΛΗΘΡΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΠΑΓΟΥ 17.50μ μήκος Χ 5 φάρδος Χ 3.20 ύψος

ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΧΟΡΗΓΩΝ- ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ
Στο Backdrop της Συνέντευξης Τύπου Παρουσίασης του Χριστουγεννιάτικου Χωριού και όλων των συνεντεύξεων- βραβεύσεων και παράλληλων εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα στη Σαντορίνη
Στην Είσοδο του Χριστουγεννιάτικου Χωριού για τους επισκέπτες
Στους  Χώρους του Χριστουγεννιάτικου Χωριού
Στα Έντυπα, Ηλεκτρονικά και Τηλεοπτικά Μέσα Προβολής του Χριστουγεννιάτικου Χωριού
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό και οι παράλληλες εκδηλώσεις του, θα προβληθούν στα Τοπικά και Πανελλαδικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και φυσικά η εικόνα του θα μεταφερθεί διεθνώς από τους ξένους επισκέπτες του νησιού. 

συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Δήμου Θήρας (10.12) – θέματα

Την Παρασκευή 5.12.2014 στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας με τα εξής θέματα :

1. ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ ΖΕΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΡΥΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ (ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ)» ΤΟΥ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΗΡΑΣ.ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.
2. ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. κ. ΝΟΜΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
3. ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ: «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΓΗΠΕΔΟΥ 5Χ5 ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ»-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  . ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ. 
4. ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΛΩΝ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
5. ΕΓΚΡΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΥΡΒΟΥΛΟ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΜΑΡΚΟΣ.
6. ΕΓΚΡΙΣΗ 1ΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΜΑΡΙΑΝΩΝ». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.
7. ΟΡΙΣΜΟΣ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΘΗΡΑΣ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  κ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
8. ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ: «ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΜΑΡΚΟΣ.
9. ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ (ΑΡΘΡΟ 70 παρ.1 του Ν.3852/2010). ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
10. ΟΡΙΣΜΟΣ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΑΠΠΟΣ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
11. ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΗΡΩΝ»-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΜΑΡΚΟΣ.
12. ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟΤΑΠΗΤΑ-ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.
13. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΩΣ ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΝΤΟΣ ΠΟΣΩΝ ΤΩΝ: ΝΙΚΟΛΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ. ΡΟΥΣΣΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ. ΡΟΥΣΣΟΥ &ΣΙΑ Ο.Ε. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.
14. ΔΙΑΓΡΑΦΗ  ΒΕΒΑΙΩΘΕΝΤΟΣ ΠΟΣΟΥ #1.712,61# € ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ, ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΙΟΥ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΜΠΕΛΛΩΝΙΑ –ΜΕΝΔΡΙΝΟΥ ΡΟΥΛΑ.
15. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΩΣ ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΝΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ #4.812,08# €. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.
16. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΒΕΒΑΙΩΘΕΝΤΩΝ ΠΟΣΩΝ ΤΩΝ: ΜΟΣΧΟΒΗ ΕΛΕΒΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΛΙΓΝΟΣ ΕΠΕ». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΜΠΕΛΛΩΝΙΑ –ΜΕΝΔΡΙΝΟΥ ΡΟΥΛΑ.
17. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΒΕΒΑΙΩΘΕΝΤΩΝ ΠΟΣΩΝ (ΚΟΚ-ΤΑΠ). ΕΙΣΗΓΗΓΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.
18. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 72/2012 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΛΗΨΗ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ». (ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ). ΕΙΣΗΓΗΤΗ : κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
19. ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΤΡΙΚΥΚΛΩΝ Ή ΤΕΤΡΑΚΥΚΛΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΩΝ, ΤΡΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 50 κ.εκ. ΧΩΡΙΣ ΟΔΗΓΟ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
20. ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΜΠΕΛΛΩΝΙΑ-ΜΕΝΔΡΙΝΟΥ ΡΟΥΛΑ.
21. ΟΡΙΣΜΟΣ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
22. ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΔΕΙΩΝ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΠΛΑΝΟΔΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015. ΕΙΣΗΓΗΓΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.
23. ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΔΕΙΩΝ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΣΤΑΣΙΜΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015. ΕΙΣΗΓΗΓΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.
24. ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΛΩΝ  ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ «ΓΕΩΘΗΡΑ Α.Ε.» ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
25. ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΡΥΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ. ΕΙΣΗΓΗΓΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΜΑΡΚΟΣ.
26. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΙΘΟΣΤΡΩΤΩΝ ΣΤΑ ΦΗΡΑ». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  κ. ΚΑΦΙΕΡΗΣ ΜΗΝΑΣ.
27. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΦΟΠ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ κ. ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ.
28. ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΛΩΝ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ «ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ»- ΚΑΙ «ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
29. ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ marketing ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΘΗΡΑΣ (DMO). ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  κ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
30. ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Α/ΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΤΟΥΣ 2013. ΕΙΣΗΓΗΓΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΜΑΡΚΟΣ.
31. ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Β/ΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΤΟΥΣ 2013. ΕΙΣΗΓΗΓΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΜΑΡΚΟΣ.
32. ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
33. ΙΔΡΥΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΕΕΕΕΚ). ΕΙΣΗΓΗΓΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΜΑΡΚΟΣ.
34. ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΑ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ-ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ Δ.Δ. ΦΗΡΩΝ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.
35. ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΚΟΥ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ-ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΠΟΣΟΥ #15.000# €. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
36. ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΘΗΡΑΣ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

37. ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΘΗΡΑΣ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ.