Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2009

Άπατη (απύθμενη, δηλαδή) θλίψη έχει ξεσπάσει και συνεχίζει να εκδηλώνεται στα δημοσιογραφικά γραφεία καθώς και στα γραφεία των θυγατρικών εταιριών του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη γνωστού και ως «Συγκρότημα» (έτσι του άρεσε του αείμνηστου να το αποκαλούν) μετά και την ανακοίνωση του θανάτου του προέδρου του ΔΣ του οργανισμού Χρήστου Λαμπράκη.
Με το άκουσμα της ανακοίνωσης 5 δημοσιογράφοι ξέσπασαν σε λυγμούς, 15 λιποθύμησαν, 8 έπαθαν συναισθηματικό “chock” -που λέει και η Ντόρα- ενώ καμιά τριανταριά ζήτησαν άδεια προκειμένου (και καλά) να παραστούν στην κηδεία χωρίς όμως το αίτημά τους να γίνει αποδεκτό.

Την άπατη θλίψη του εξέφρασε το σύνολο της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας με τον πρωθυπουργό να κάνει λόγο για «αναντικατάστατη απώλεια» (κι όμως την είπε την δύσκολη λέξη) καθώς και για «πένθος που δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο» ενώ στην μνήμη του εκλιπόντα έστειλε στα γραφεία του οργανισμού ένα μπουκέτο λουλούδια κι ένα τσεκ -με άγνωστο χρηματικό ποσό- όπως συνήθιζε να κάνει και στο παρελθόν «σαν να μην έχει αλλάξει τίποτε».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος στο τηλεγράφημα του αναφέρει πως «η απώλεια του κ. Χρήστου είναι πλήγμα για την δημοκρατία μιας και ο ίδιος ήταν στηλοβάτης της» «Στείλτο να πάει στο διάολο, μην πούνε κιόλας ότι δε γούσταρα το μακαρίτη» φέρετε να είπε στην γραμματέα του ο κ. Πάγκαλος, φοβούμενος μην δεχτεί την κριτική του «συγκροτήματος» για αργοπορία.
«Το Μέγαρο Μουσικής είναι εκπληκτικό. καλά που το έφτιαξε! Γιατί, τόσα χρόνια πολιτικής μοναξιάς δεν ήξερα τι να κάνω και πολλές φορές που περπατούσα μονός απέξω είχε τύχει να μπω να ακούσω κανα κλαρίνο. Του χρωστάμε (κι ακόμη….) πολλά. Μακάρι να ζούσε να έφτιαχνε κι άλλα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς συμπληρώνοντας ότι «ευτυχώς που τα έφτιαξε, γιατί πολύ του αρέσουν οι εφημερίδες και τα περιοδικά του Συγκροτήματος» (με τον Αντώνη είναι η αλήθεια δεν ξέρεις πότε σοβαρολογεί και πότε σε δουλεύει…)

Σύμφωνα με πληροφορίες πικρογέλασε και το χειλάκι της κυρίας Γιάννας η οποία συνεχίζει εκτός από Δασκαλάκη να είναι και Αγγελοπούλου (και σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσει γιατί είναι παραδοσιακιά και κρατάει τα επώνυμα των αντρών της)
Σύμφωνα με πληροφορίες μας η κ. Γιάννα που είναι δυναμικιά και ενίοτε αθυρόστομη, με την ανακοίνωση του θανάτου του Χρήστου Λαμπράκη φέρετε να δήλωσε «βρέ τον παλιόγερο που ήθελε να με χωρίσει!» «Να βάλω τα σέξι μαύρα μου και να πάω, ή να υποτιμήσω το γεγονός και να κάτσω σπίτι μου» φέρετε να σκέπτεται η κ. Γιάννα, η οποία όμως κλείνει ως προς το δεύτερο ενδεχόμενο, μιας και υπάρχουν ένα σωρό άλλες -και πιο ευχάριστες εδώ που τα λέμε- περιπτώσεις να φορέσει τα σέξι μαύρα της και να κυκλοφορήσει και τον σύζυγό της παρέα.

Αξίζει πάντως να δούμε ποιοι ,τελικώς, θα πάνε στην κηδεία του ιστορικού εκδότη με δεδομένο ότι σε πολλές περιπτώσεις οι μεγάλοι άνδρες φεύγουν μόνοι…

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 21, 2009

(άλλος) Ένας Πελοπονήσιος στις Κυκλάδες.
ή
Μπρακούλιας στα Τρίκαλα, Μπρακούλιας στην Λάρισα, Μπρακούλιας στα Γιάννενα,
Μπρακούλιας στην Τρίπολη, Μπρακούλιας στην Κόρινθο, Μπρακούλιας (τώρα και) στις Κυκλάδες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του μπλόγκ, με την οριστικοποίηση της επιλογής του κ. Μπρακουμήτσου ως ΓΓ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο πρώτος που τον πήρε τηλέφωνο για να τον συγχαρεί ήταν ο κ. Δημήτρης Ρέππας,
-ο οποίος εκεί που πέφτει, συνέρχεται πολιτικά, μάλιστα αποτελεί κι έναν από τους λίγους δασωθέντες του εκσυγχρονιστικού μπλόκ-
ο οποίος είναι πολιτικός φίλος του κ. Μπρακόπουλου, γιατί 20 χρόνια στο ίδιο κόμμα και στον ίδιο Νομό, γνωριστήκανε και είπανε να συναιτεριστούνε.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Ρέππας αρχικά, ήθελε να τοποθετήσει μια φίλη κι όχι ενα φίλο του, πλήν όμως επειδή όλοι θέλανε να βολέψουν σε αυτές τις θέσεις γυναίκες και παρατηρούνταν συνωστισμός και θα χάλαγε η ποσόστωση, κάποιοι, αναγκαστικά, έκαναν πίσω. Έτσι, και ύστερα από δύο μήνες σκληρού -πολιτικού- πόκερ για το ποιος θα πάει που, αποφασίστηκε ο κ Μπρακουλίτσος να πάει στο Νότιο Αιγαίο.
«Μες τη μέση της Πελλοπονήσου, θάλασσα βλέπαμε μια φορά το μήνα, και αν» μας εξομολογήθηκε ο κ. Μπρακουλάκης με την ανάληψη των καθηκόντων του, συμπληρώνοντας πως «αφού να σκεφτείτε, τα παλιά τα χρόνια που ήμουν παιδάκι, συμμαθητές με τον Δημήτρη και τον Κώστα, στην παραλία του Κατακώλου μας πήγαιναν οι μανάδες μας, μια του Αγίου Πνεύματος και μια τον Δεκαπενταύγουστο, κι αυτό ήτανε. Από παιδάκι είμαι στερημένος! Θέλω να βλέπω θάλασσα κι ευχαριστώ το Πασοκ που μου έδωσε αυτήν την ευκαιρία»

Ο κ. Μπρακουμήτσος με την ανάληψη των καθηκόντων του ευχαρίστησε το κόμμα του για την τιμή που του έκανε να τον κάνει ΓΓ (γιατί εδώ που τα λέμε σε αυτήν την ηλικία δεν πας και για φωτομοντέλο, απλά περιμένεις να "κεφαλαιοποιήσεις" τα ένσημα που έχεις κολλήσει τόσα χρόνια) ευχαρίστησε την οικογένειά του που τον ανέχτηκε τόσα χρόνια να μιλάει για συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, συντονιστικά, εγγραφές, διαγραφές, συνέδρια, συμβούλια, συνεστιάσεις, οργανωτικά, προγράμματα, διαγράμματα, θέσεις, θεσούλες, κάρτες μελών, χοροεσπερίδες, συντρόφους, διασπαστές κλπ
ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους Κυκλαδίτες για την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν στο αεροδρόμιο με ανθοδέσμες, οπαδούς του Πασοκ και του Παναθηναϊκού να ζητωκραυγάζουν, μαζορέτες των τοπικών ομάδων, αεροπανώ κλπ.

Ο κ. Μπρακουλίτης παρακολούθησε την έναρξη του τελευταίου Νομαρχιακού Συμβουλίου Κυκλάδων στο οποίο έκανε το ντεμπούτο του στην πολιτική ζωή της περιοχής δηλώνοντας ότι θα καταβάλει έντιμη και ειλικρινή προσπάθεια κι ότι δεν θα λέει πολλά λόγια παρά μονον τα απαραίτητα.

Από το βιογραφικό του μαθαίνουμε πως είναι δικηγόρος Παρ΄Αρείω Πάγω στο Δικηγορικό Σύλλογο Τρίπολης ενώ σε ότι αφορά την πολιτική του δραστηριότητα έχει φτάσει στην κορυφή της κομματικής ιεραρχίας στον ιστορικό Νομό Τριπόλεως.




Οι Κυκλάδες, τώρα δικαιώνονται
(το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του κ.ο.κ.)

Πολλά, ενδιαφέροντα και κυρίως ευχάριστα ήταν τα σχόλια που ακούστηκαν σχετικά με την απόφαση του Πασοκ να ορίσει ΓΓ Βορείου Αιγαίου την κ. Σοφία Θεολογίτου, γνωστή στις Κυκλάδες από την πολυετή της παρουσία στα κοινά του Νομού πόσο μάλλον μετά και την πρόσφατη υποψηφιότητά της στις βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με αποκλειστικές δηλώσεις της κ. Θεολογίτου στο μπλόγκ αμέσως μετά την ανακοίνωση της αναβάθμισής της
«καιρός ήταν να με μεταθέσουν και σε κανα άλλο μέρος γιατί όλην την ώρα στις Κυκλάδες είχα αρχίσει να πλήττω»
Σε ερώτηση συνεργάτη μας σχετικά με τις Κυκλάδες «κι εάν πρόκειται να τις ξεχάσει»
(σσ αυτή είναι και γαμώ τις ερωτήσεις και πολύ την χρησιμοποιούν οι δημοσιογράφοι στις περιπτώσεις που μετατίθενται δημόσιοι υπάλληλοι, προκειμένου να αναδείξουν την συγκινητική, σχεδόν ερωτική, σχέση που έχουν αναπτύξει οι μετατιθέμενοι με τις περιοχές στις οποίες υπηρέτησαν)
η κ. Θεολογίτου μας είπε ότι οι Κυκλάδες δεν ξέχνιονται ευκολα πόσο μάλλον όταν έχεις υπηρετήσει 20 και βάλε χρόνια την Νομαρχία με αποτέλεσμα να τα έχεις δεί -σχεδόν- όλα και να έχεις πεί τον δεσπότη Παναγιώτη. Επιπλέον η κ. Θεολογίτου μας είπε ότι είναι αδύνατο να ξεχάσει τις Κυκλάδες πρώτων γιατί είναι μια σταλιά απόσταση από το Βόρειο Αιγαίο και δεύτερον γιατί εδώ είναι το σπίτι της κι εδώ θα επιστρέψει.
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το κόμμα της αναγνώρισε τις προσπάθειές της κι ότι από την νέα της θέση θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί.

Θετικά όμως έχει σχολιαστεί (αλλοίμονο, να μην χαιρόμαστε για την πρόοδο γνωστών μας) η πολιτική αναβάθμιση πολλών αιρετών των Κυκλάδων που κλήθηκαν να διαδραματίσουν ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Μετά κι από αυτές τις εξελίξεις, η δημοσιογραφική ομάδα του μπλόγκ θεωρεί ότι δεν θα αργήσει η ώρα που θα δούμε τον Δημήτρη Μπάιλα πρωθυπουργό.
Νωρίτερα θα έχει κληθεί να θητεύσει και ως πρόεδρος του κόμματος ώστε να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη διαχειριστική εμπειρία.

Ενώ, καθώς όλα δείχνουν, ούτε ο κ. Άγγελος Ρούσσος θα μείνει στην απέξω μιας και για το άτομό του υπάρχουν πληροφορίες που τον θέλουν αντιπρόεδρο μιας επόμενης κυβερνήσεως (του Πασοκ φυσικά! επιτέλους απενοχοποιηθείτε!) λόγο ειδικού πολιτικού βάρους και προκειμένου να συνεχιστεί η παράδοση που ξεκίνησε με την θητεία του Θεόδωρου Πάγκαλου.






Κυριακή, Δεκεμβρίου 20, 2009

Οι πολιτικοί μας δεν μιλάνε πιά ξύλινα!
(μιλάνε την γλώσσα του…. σώματος! – ..σσ κι όχι του κόμματος…-

εναλλακτικός τίτλος,

δεν ξέρουμε (πια) τι λέμε...

Μα καλά, ποιος λέει, ακόμα, ότι οι πολιτικοί (μας..) μιλάνε «ξύλινη γλώσσα»;
Βλέπεις π.χ. τον Γιώργο Παπανδρέου και μας τα λέει χωρίς ενδοιασμούς στα Αγγλικά, χωρίς αυτό να ξενίζει κανέναν. Το παίρνουμε δηλαδή φυσιολογικά.
Ο Πρωθυπουργός μας μας τα λέει στα Αγγλικά, so what;…
Μετά, βλέπεις π.χ. τον υπουργό οικονομικών (Γιώργης κι αυτός) κύριο Παπακωνσταντίνου να μας τα λέει στα Γαλλικά.
(και τι ωραία Γαλλικά,… ετσι σου έρχεται να τον ηχογραφήσεις και να τον βλέπεις και να τον ξαναβλέπεις να στα λέει και να στα ξαναλέει…διότι, τι ωραία που είναι τα οικονομικά στα γαλλικά…, τα γαλλικά στα οικονομικά …. και δε συμμαζεύεται…)
Και μας τα λέει κι αυτός χωρίς ενδοιασμούς, χωρίς αυτό να ξενίζει κανέναν. Το παίρνουμε δηλαδή φυσιολογικά. Ο Υπουργός μας μας τα λέει στα Γαλλικά, il n'y a rien de grave....
Ύστερα (και δεν υπάρχει ύστερα…) βλέπεις (Σάββατο πρωί 19.12 στην ΝΕΤ) τον Μίμη Ανδρουλάκη να λέει στην δημοσιογράφο ότι άμα πιει μπόλικες ρακές θα κάνει καλό σεξ -όχι απαραιτήτως μαζί του- (αλήθεια, τι πίνει και δεν μας δίνει!) κι ότι τα οικονομικά… μεγέθη… της χώρας είναι ,λέει, αλλόκοτα, γιατί ενώ είμαστε χρεοκοπημένοι ούτε το ξέρουμε ούτε το καταλαβαίνουμε (καλό αυτό..) κι ότι γενικώς η οικονομία είναι ότι φάμε ότι πιούμε κι ότι αρπάξει ο…. οπισθοδρομικός νους μας…
Πάντως, όπως και να έχει, χαίρομαι για την πρόοδο του κυρίου Μίμη διότι πάντα αυτά σκεφτότανε αλλά δεν μας τα έλεγε (μας τα έγραφε όμως) διότι δεν ήτανε ακόμη απελευθερωμένος και συμπεριφερότανε λίγο κομπλεξικά. Κάποιοι τον λένε διανοούμενο. Άλλοι πάλι ότι ανακάλυψε (κυριολεκτικά) το… Μι στην νιοστή σε προχωρημένη ηλικία και λάλησε…
Κι ύστερα σου λέει ότι οι πολιτικοί (μας) μιλάνε ξύλινη γλώσσα... Αμ, αυτή δεν είναι ξύλινη, η γλώσσα του .. σώματος είναι…. (κι όχι του κόμματος, όπως είπαμε και στον τίτλο)

Πάλι καλά που υπάρχουν και οι αγροτοσυνδικαλιστές (βλέπε πχ αυτούς που ανεβαίνουνε και φωνάζουνε στα τρακτέρ στην Λάρισα) που μιλάνε τη γλώσσα του λαού, διαφορετικά έτσι όπως πάμε θα χαιρετιόμαστε μεταξύ μας στα Γαλλικά.
μπονζούρ. κομάν σα βά μεσιέ;
σα βα, σα βα μπιέν μαντάμ…

Άσε που ενέχει και ο κίνδυνος να γίνουμε σαν την Ντόρα και να λέμε τις πιτζάμες «πιζζζάμεςςς» (με χοντρό και τραβηγμένο σσσσσσ....)

Το παρακάτω κειμενάκι δεν είναι καθόλου πλάκα. είναι πολύ σοβαρό.

Το κειμενάκι έχει σταλςί με μέιλ σε όσους περισσότερους ιδιώτες μπορούσα καθώς και σε δημοσιογραφικά γραφεία και οργανισμούς.

Το τελευταίο διάστημα έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο πολλά sites με δραστηριότητα ανάλογη με αυτήν του γνωστού και αξιόπιστου e-bay, αναλαμβάνοντας δηλαδή την μεσολάβηση σε αγοραπωλησίες προιόντων,
πλήν όμως πρόκειται για σελίδες-απάτη οι οποίες προκειμένου να προσελκύσουν τα θύματά τους προσφέρουν πολύ χαμηλές τιμές.

Σε κάθε περίπτωση τσεκάρετε τις σελίδες μέσα από τις οποίες κάνετε ηλεκτρονικές παραγγελίες και σε καμιά περίπτωση μην «τσιμπήσετε» από κάποια «συγκινητική προσωπική τραγωδία» σχετικά με την πολύ καλή τιμή του προϊόντος.

Σύμφωνα με έρευνα φίλων, οι απατεώνες έχουν έδρα και χώρες των Βαλκανίων.
Και, είναι άλλο να το ακούς, κι άλλο να καταλήγεις στο συμπέρασμα ύστερα από ψάξιμο και ταλαιπωρία ημερών και ύστερα απο αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τράπεζες -στις ώρες που «δουλεύουν» σε εκείνες τις χώρες- ώστε να μην γίνει μεταφορά του ποσού….Διότι, με την παραγγελία, τα χρήματα σε ένα 24 το αργότερο φεύγουν από τον λογαριασμό του αγοραστή και ταξιδεύουν προς αυτόν του πωλητή. Η διεκπεραίωση της μεταφοράς συνήθως κρατά 2 μέρες, διάστημα στο οποίο εάν καταλάβετε οτι πέσατε θύμα απατεώνων -και είστε τυχεροί- μπορείτε να κάνετε ακύρωση της πληρωμής, έχοντας μιλήσει με τον αρμόδιο υπάλληλο της τράπεζάς σας. Στην περίπτωση που δεν είστε τυχεροί και καθυστερήσετε, τότε, μπορεί να έχετε πρόβλημα μιας και οι απατεώνες το πιθανότερο είναι να έχουν δικό τους άνθρωπο στην τράπεζα, ο οποίος ακόμη και στην περίπτωση που θα είναι ενήμερος για την ακύρωση της αρχικής εντολής, θα πραγματοποιήσει την μεταφορά του ποσού στον λογαριασμό της σπείρας. Πόσο μάλλον άμα μπλέξει κανείς με Κινέζικες, Κροάτικες, Βουλγάρικες Αιγυπτιακές κλπ τράπεζες και ...τραπεζούλες διότι, πολλές
σελίδες – απάτη έχουν έδρα αυτές τις χώρες και χρησιμοποιούν τις εκεί τράπεζες. Εκεί λοιπόν, οι τοπικές τράπεζες, κάνουν ότι θέλουν, και φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν … επιστρέφουν χρήματα. Σου λένε πχ ότι αμέσως μετα την μεταφορά έγινε ανάληψη, και βέβαια ότι ποτέ δεν έλαβαν εντολή recall (ανάκλησης πληρωμής) από την τράπεζα του φερόμενου αγοραστή.

Γι’ αυτό σε κάθε περίπτωση, ψάξτε καλά, όχι την τιμή του προϊόντος που αγοράζετε, ούτε την «ευκαιρία» αλλά την αξιοπιστία του site.
Υπάρχουν πολλά site απομιμήσεις στα οποία ενώ νομίζεις ότι είσαι στην γνωστή ασφαλή σελίδα, δυστυχώς είσαι σε σελίδα - απάτη και οι «καλές τιμές» και «ευκαιρίες» ανταποκρίνονται στην φαντασία των απατεώνων….
Το τραγελαφικό είναι ότι υπάρχουν «αξιόπιστα» site με συντακτικά και ορθογραφικά λάθη στα Αγγλικά, ένα ακόμη χαρακτηριστικό της απάτης….