Παρασκευή, Μαρτίου 05, 2010

Τα μαρτύρια μιας αμαρτωλής -και περιπεσούσης- χώρας
ή «το τροπάριο της Κασσιανής»
ή, λίγο έτσι, λίγο αλλιώς…

Κι ενώ τα πράγματα είναι τόσο απλά....
Σας το είπε κι ο Παναγόπουλος ξεκάθαρα, πάλι εσείς -κι εμείς...- τα κορόιδα θα την πληρώσουμε....

Και για να εξηγιόμαστε, ο χαρακτηρισμός με ξάφνιασε, πλήν όμως μπορώ να πω ότι κατανοώ την αγανάκτηση του προέδρου..
Από την άλλη όμως, πειράζει που δεν μου αρέσει (και δεν νομίζω ότι αρέσει και σε πολλούς) να θεωρούν τον εαυτό τους το κορόιδο της παρέας…

Απλά είναι τα πράγμτα ....
Ήτανε μια -μικρή- χώρα που την λέγανε Ελλάδα,
Όπου, οι πολιτικοί της και οι συν αυτώ, φάγανε τα λεφτά, και την φτάσανε στα όρια τη χρεοκοπίας.
Τώρα, οι καινούργιοι πολιτικοί που αναλάβανε το «τιμόνι» της χώρας, ανακαλύψανε ή κάνουνε οτι ανακαλύψανε οτι «δεν υπάρχει σάλιο» και ως εκ τούτου κόψανε μερικά απο τα λεφτά που δίνει το κράτος στα μηνιάτικα των υπαλλήλων του καθώς και μερικά άλλα, σύμωνα και με αυτά που τους μηνύσανε οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι είναι αυτοί που κανονικά κάνουνε κουμάντο στη χώρα, ενω οι δικοί μας μεταφράζουνε και «εφαρμόζουνε» αυτά που τους λένε.
Μάλιστα, λένε, οτι η χώρα είναι σε τέτοιο μαυρο χάλι οικονομικά που δεν εμπιστεονται να την δανείσουν ούτε οι ευρωπαίοι αλλά ούτε και οι διεθνείς τοκογλύφοι, γιατί είναι ,λέει, τόσο αναξιόπιστη που δεν μπορούνε να σιγουρέψουνε οτι θα τους τα γυρίσει πίσω. Έτσι λοιπόν μας χορευουνε στο ταψί, άλλοι πάλι κοιτάνε τι μπορούνε να πάρουνε κοψοχρονιά (τα γνωστά, που τον βρίσκεις τον άλλον στην ανάγκη....) ενω κάποιοι άλλοι μας πέρνουνε εντελώς στο ψιλό λέγοντάς μας να ζοριστούμε πρώτα κι ύστερα θα δούνε αμα μπορούνε να μας δανείσουνε…

Από την μια πλευρά, έτσι τα βλέπω τα πράγματα.
Από την άλλη επειδή είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος, δεν μπορώ, με καταστρέφει εντελώς, να μείνω “κολλημένη” σε αυτό το αρνητικό οικονομικό κλίμα και να μην μπορώ να κοιτάω μποροστά. Και να απαιτήσω κάτι καλύτερο. Όπως για παράδειγμα -και σύμφωνα με τις πρόσφατες εξαγγελίες- καλύτερη Παιδεία και Υγεία.
Στα πολύ σοβαρά τώρα, δεν (θέλω να) πιστεύω ότι το πολύ κακό αυτό κλίμα και κατ επέκταση η ψυχολογία που έχει δημιουργηθεί στον κόσμο θα κρατήσουν (για) πολύ.
(θέλω να) πιστεύω στην επόμενη (καλύτερη) μέρα.
Να πάρουμε ,δηλαδή, λίγο τα επάνω μας γενικώς.
Επίσης, και κάτι άλλο που θα πρέπει να μας απασχολήσει,

(Όλα γυρίζουν, πόσο μάλλον ένα κλίμα…
το χουμε ξαναπεί και ξαναγράψει. Πειράζει που δεν θέλω να αισθάνομαι ότι ζω στην Τιχουάνα της Ευρώπης; κάποιους θα βόλευε ,σίγουρα, αυτή η αντίληψη, εμένα πάντως όχι… )

Πως θα μας αντιμετωπίσουν άραγε φέτος οι (ξένοι) επισκέπτες μας;
Σαν μια χώρα όπως την περιγράφει -δυστυχώς μεγάλη- μερίδα του Ευρωπαϊκού Τύπου (κουτοπόνηρη και άτακτη οικονομικά)
ή σαν μια χώρα φιλόξενη, με βαριά ιστορία και κουλτούρα και με ποιότητα στις υπηρεσίες και στα προιόντα της;
και νομίζω ότι περισσότερο από “θεωρητικό ερώτημα” και “για να δούμε τι μας ξημερώνει”
η παραπάνω απορία οφείλει να αποτελέσει δικό μας στοίχημα.
Να δείξουμε δηλαδή (και να αποδείξουμε και να αναδείξουμε…) το καλύτερο πρόσωπο της χώρας κι όχι αυτό που (βολεύεται να) παρουσιάζει σήμερα μερίδα του Ευρωπαϊκού Τύπου, περνώντας τα χειρότερα μηνύματα για την Ελλάδα...




Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2010

Ελλάς το εργαλείο σου...

Τα υπόλοιπα, άντε να τα καταλάβω, αυτό με τα εργαλεία, δεν μπορώ...

Σε μοικοτάζ μας καλεί η ΒΙΟΖΩ σύμφωνα με κείμενό της -εμείς δημοσιευουμε ενα μικρό κομμάτι, γιατί το κείμενο ήταν εκτενές, προφανώς οι συντάκτες του ήταν σε μεγάλα κέφια- πλήν όμως μου δημιουργήθηκε η απορία σχετικά με την ... εξαίρεση απο την αποχή των εργαλείων! (αλήθεια, ποιά εργαλεία εννοεί η ΒΙΟΖΩ;;)


Λέει η ΒΙΟΖΩ:


Απευθύνουμε έκκληση στην Κυβέρνηση και στους Βουλευτές μας:
Σταματήστε να πληρώνετε τους τοκογλύφους! Πάρτε ως παράδειγμα χώρες της Λατινικής Αμερικής, και ενισχύστε την Εθνική μας Οικονομία.
Αυξήστε την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών!
Περιορίστε τις εισαγωγές πολυτελών εμπορευμάτων και όπλων.
Ενισχύστε τα ελληνικά προϊόντα.
Αναπτύξτε την ελληνική παραγωγή.
Βοηθείστε τους Έλληνες βιοτέχνες και αγρότες να δημιουργήσουν αγορές παραγωγών, για απ’ ευθείας πωλήσεις στους καταναλωτές με καλύτερες τιμές.
Μειώστε γενναιόδωρα το ΦΠΑ των βασικών ελληνικών ειδών διατροφής, των ελληνικών βιολογικών προϊόντων και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Αυξήστε πολύ το ΦΠΑ όλων των εισαγόμενων ειδών, μετατάσσοντας τα σε είδη πολυτελείας.
Απαγορέψτε εντελώς την εισαγωγή των μεταλλαγμένων.

Μποϋκοτάζ σε ΟΛΑ τα εισαγόμενα!
(εκτός από τα εργαλεία)

(??)
«Σας δίνουμε χρήμα, μας δίνετε την Κέρκυρα» (με την Γκερέκου ή χωρίς;)

Κι όμως η παραπάνω πρόταση δεν είναι απόκυμα της φαντασίας (μου) ... είναι γεγονός.
Επίσης, είναι γεγονός οτι διεθνώς μας έχουνε πάρει -εντελώς- στο ψιλό....


http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1112877&lngDtrID=244

Γερμανοί βουλευτές κάλεσαν την Ελλάδα να πουλήσει νησιά για να χρηματοδοτήσει το χρέος της, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της εφημερίδας Bild, η οποία συνοψίζει την ιδέα ως εξής: «Σας δίνουμε χρήμα, μας δίνετε την Κέρκυρα».

«Το ελληνικό κράτος πρέπει να σταματήσει τη συμμετοχή του σε επιχειρήσεις και να πουλήσει κτηματική περιουσία, όπως για παράδειγμα ακατοίκητα νησιά», δήλωσε στην εφημερίδα ο βουλευτής του Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών Φρανκ Σέφλερ.

Επίσης, ο βουλευτής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης Μάρκο Βάντερβιτς δήλωσε ότι «εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση και άρα και η Γερμανία βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα, αυτή θα πρέπει να δώσει εγγυήσεις σε αντάλλαγμα. Λίγα νησιά μπορούν να κάνουν τη δουλειά».

Ο Έλληνας αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος ερωτήθηκε για το δημοσίευμα, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD: «Ακουσα επίσης τη συμβουλή ότι πρέπει να πουλήσουμε την Ακρόπολη (προφανώς το κορμί μας δεν πιάνει μπάζα...) Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να επικεντρώσουμε στα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση. Δεν χρειάζονται άλλου είδους προτάσεις».

Τίποτε απο τα πραπάω δεν είναι πλάκα.....
Γενικά μας κάνουν πλάκα....

Να σας πώ την αλήθεια μου, η επικαιρότητα με... πρόλαβε, διότι το παραπάνω περιστατικό είχα υπόψη μου να το συμπεριλάβω σε φανταστικό κειμενάκι πλήν όμως με πρόλαβε ο Γερμανός...
Επίσης, κάτι τέτοιο περίμενα να πεί προχτές ο στο δελτίο του Μέγκα ο Μητσοτάκης, «για δεν πουλάμε κανα νησί βρε παιδιά να ξελασπώσουμε;» αλλά δεν το πε.. μπορεί και να το ξέχασε...
Νέο πατατράκ για την Louis Cruises..
Μετά τους «φονικούς» λανθασμένους χάρτες, πλοίο της έπεσε πάνω σε «φονικά» κύμματα, που «κατάπιαν» 2 επιβάτες..
Αναδημοσιευουμε απο το ....
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1112818&lngDtrID=244

Νέο τραγικό ναυτικό δυστύχημα έπληξε την εταιρεία Louis Cruises. Την Τετάρτη, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν όταν το κρουαζιερόπλοιο «Louis Μajesty» δέχθηκε τρία αλλεπάλληλα «κύματα-φονιάδες», όπως ονομάζονται, ενώ έπλεε ανοικτά της Ισπανίας.

Το πλοίο, με 1.350 επιβάτες και πλήρωμα 580 ατόμων, είχε αποπλεύσει από τη Γένοβα της Ιταλίας με προορισμό τη Μασσαλία. Από το πλήρωμα οι 20 είναι Έλληνες και συγκεκριμένα όλοι οι αξιωματικοί του πλοίου, ενώ Έλληνας είναι και ο πλοίαρχός του. Μεταξύ των επιβατών βρίσκονταν τρεις Έλληνες και τέσσερις Κύπριοι υπήκοοι, οι οποίοι όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Νεκροί είναι ένας Γερμανός και ένας Ιταλός υπήκοος.
Για την προσωρινή διακοπή στην ηλεκτροδότηση της Οίας και της Θηρασσιάς λόγο εκτέλεσης απαραίτητων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο της ΔΕΗ μας ενημερώνει η Κοινότητα της Οίας.
Οι διακοπές θα γίνουν : αυριο Παρασκευή 5.3 απο τις 11.00 εως 13.00
και την Κυριακή 7.3 απο τις 07.00 εως 12.00
Πάμε ΠΑΜΕ; στην Σαντορίνη…

Την προαναγγελία ίδρυσης γραμματείας του ΠΑΜΕ (Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου) στην Σαντορίνη έκανε κατά την διάρκεια συνέντευξής του ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στον Νομό Κυκλάδων και επικεφαλής της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Βαγγέλης Σιγάλας.
Σύμφωνα με δηλώσεις του, στην γραμματεία θα μπορέσουν να εγγραφούν όσοι ενδιαφέρονται να προωθήσουν τα αιτήματά τους στο ΠΑΜΕ ακόμη κι αν δεν είναι μέλη του ΚΚΕ.
Το Επιμελητήριο Κυκλάδων μας ενημερώνει για την οργάνωση Εκπαιδευτικού προγράμματος στην Σαντορίνη με θέμα την Υγιεινή και Ασφάλεια των Τροφίμων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Η Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου (ΕΤ.Α.Π) Κυκλάδων, οργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα στην Υγιεινή και Ασφάλεια των Τροφίμων τα οποία αφορούν στην κατάρτιση απλών χειριστών σε γενικά θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων στο
“Επίπεδο 1”.
Στο Επίπεδο 1 ανήκουν οι επιχειρήσεις τροφίμων οι οποίες δεν υποχρεούνται σε πλήρη ανάπτυξη συστήματος HACCP, αλλά υποχρεούνται να ακολουθούν μεθοδολογία η οποία να βασίζεται στις αρχές του HACCP

Τα προγράμματα κατάρτισης αποσκοπούν στη διασφάλιση της ποιότητας, την παραγωγή ασφαλών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή σύμφωνα με Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Ενιαίος Φορέας Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ) καθορίζει το ελάχιστο περιεχόμενο των προγραμμάτων, εγκρίνει και ελέγχει την υλοποίησή τους σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, διενεργεί τη διαδικασία αξιολόγησης και εκδίδει τα σχετικά πιστοποιητικά.

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων μπορείτε να επικοινωνείτε με το Επιμελητήριο Κυκλάδων στη Σύρο στο τηλ. 22810 82346 καθώς και με τα γραφεία του Επιμελητηρίου στα νησιά Άνδρο, Θήρα, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο και Τήνο. Για πληροφορίες μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το Portal του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στο www.e-kyklades.gr
Στην διεύθυνση : Επιχειρήσεις στις Κυκλάδες –Κατάρτιση/ Εκπαίδευση – Σεμινάρια Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων
Την γλιτώσαμε… (; )

Πρώτο θέμα σήμερα στα περισσότερα ενημερωτικά sites του νομού μας καθώς και στον τοπικό Τύπο, η μη ,τελικά, αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.

Εξαιρέθηκαν και πάλι τα νησιά του Αιγαίου, καμία μεταβολή στον μειωμένο συντελεστή που ισχύει στην περιοχή μας” αναφέρουν σήμερα οι περισσότερες σελίδες.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση:
“αυξάνετε ο ΦΠΑ για τον πολύ χαμηλό συντελεστή από το 4,5% στο 5% για το χαμηλό από το 9% στο 10%, και για τον υψηλό από το 19% στο 21%.
Δεν μεταβάλλεται η έκπτωση των συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά.”
Οι νέοι συντελεστές ισχύουν από 15 Μαρτίου.

Επίλογο θέλετε;
καλά, μην νομίζετε ότι θα την γλιτώσουμε εντελώς… η ,γενική, αύξηση του ΦΠΑ θα επηρεάσει όλους τους τομείς της εμπορικής δραστηριότητας της χώρας με αυξήσεις σε όλα τα καταναλωτικά αγαθά και τις υπηρεσίες….
Για τις πρόσφατες δραστηριότητές της μας ενημερώνει η Ένωση Κυκλαδικού Τύπου.
Στην ανακοίνωσή της αναφέρεται στην Γενική της Συνέλευση, καθώς στο νέο ΔΣ που προέκυψε μετά από την εκλογική διαδικασία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Τα Μέλη της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου (Ε.ΚΥ.Τ.) πραγματοποίησαν το απόγευμα την Κυριακής, 21ης Φεβρουαρίου, σε αίθουσα του ξενοδοχείου « Αμαλία», την τακτική Γενική Συνέλευση τους, Πρόεδρος της οποίας εκλέχθηκε ο κ. Γεώργιος Πούλιος.

Ο Πρόεδρος του απερχομένου Διοικητικού Συμβουλίου κ. Εμμανουήλ Λιγνός έκαμε συνοπτικό απολογισμό της δραστηριότητας για το έτος 2009 και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις επιτυχημένες εξορμήσεις των Μελών της Ε.Κ.Υ.Τ. στα νησιά Μύκονο, Σχοινούσα και Ηρακλειά και ευχαρίστησε τον Νομάρχη Κυκλάδων κ. Δημήτριο Μπάϊλα, ένθερμο υποστηρικτή των επισκέψεων αυτών, ιδιαίτερα στα μικρά νησιά και την οργάνωση σε αυτά Ημερίδων με πρωτότυπα, κατατοπιστικά και ενδιαφέροντα θέματα με ειδικούς ομιλητές. Ευχαρίστησε επίσης τους τοπικούς παράγοντες των νησιών για τη θερμή φιλοξενία τους και τόνισε την προβολή των τοπικών προβλημάτων από τα κυκλαδικά έντυπα.
Στη συνέχεια ο Ταμίας κ. Ιωάννης Στεφανόπουλος έκαμε τον ταμιακό απολογισμό και η εκ των Μελών της Ελεγκτικής Επιτροπής, κ. Κυριακή Γελασάκη ανάγνωσε την Έκθεση της Ε.Ε.
Ακολούθησαν συζήτηση για τα πεπραγμένα, προτάσεις και ανακοινώσεις και διεξήχθησαν εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής.

Ακολούθησε η καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας, στην οποία προσήλθαν ο Βουλευτής Κυκλάδων του Π.Α.Σ.Ο.Κ. κ Παναγιώτης Ρήγας, ο Νομάρχης Κυκλάδων κ. Δημήτριος Μπάιλας, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος, επικεφαλής της Συν - Κυκλαδικής Πρωτοβουλίας κ. Νίκος Συρμαλένιος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κιμώλου κ. Θεόδωρος – Γεράσιμος Μαγγανιώτης, που απηύθυναν χαιρετισμό, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Γιαγιάς, η Αντιδήμαρχος Γαλατσίου κ. Μαρία Αλιμπέρτη, οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων ( Ο.ΣΥ.ΜΙ.Κ.) κ . Πασχάλης Συρίγος, Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ) κ. Νικόλαος Μαϊτος κ.α.

Οι εκλεγέντες για το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκαν σε σώμα, με την ακόλουθη σύνθεση: Πρόεδρος: Εμμανουήλ Λιγνός ( Θήρα), Αντιπρόεδρος : Αντώνιος Χωριανόπουλος (Νάξος), Γενική Γραμματέας: Χαρίκλεια Ζαμάννου (Ίος), Ταμίας: Τατιανή Αναγνωστοπούλου (Σέριφος), Έφορος : Νικόλαος Αλιπράντης ( Πάρος), Μέλη: Αντώνιος Τζιώτης ( Νάξος), Στέφανος Λέπουρας ( Κέα). Αναπληρωματικά Μέλη: Ιωάννης Στεφανόπουλος ( Αμοργός), Στυλιανός Στρούβαλης ( Νάξος).
Για μια ακόμη φορά η Ένωση Ζωοφίλων Θήρας μας ενημερώνει για τους τετράποδους φίλους που … προσφέρονται για υιοθεσία.

Σύμφωνα με το κειμενάκι που λάβαμε,
Υπάρχουν πολλά φανταστικά αδέσποτα σκυλάκια στη Σαντορίνη που περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους να υιοθετηθούν. Ζητάμε την όποια βοήθειά σας προκειμένου να τους βρούμε από μια καλή οικογένεια που να τα αγαπάει”

ΖΗΤΑΜΕ ΣΠΙΤΙ! - ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑ


Μικρόσωμα θηλυκά σκυλάκια, μάνα και κόρη, διχρωμία στα μάτια, στειρωμένα, πολύ πιστά και ήσυχα, κατάλληλα για συντροφιά σε ηλικιωμένα άτομα
Πληροφορίες: 6974321784 & 22860-25847

Ημίαιμο κόλευ, αρσενικό, στειρωμένο, 1 έτους, πολύ φιλικό και πιστό
Πληροφορίες: 6974321784 & 22860-25847

Πόιντερ, θηλυκό, στειρωμένο, 1 έτους, πολύ φιλικό, τρελαίνεται για βόλτες κατάλληλο για οικογένεια με παιδιά
Πληροφορίες: 6974321784 & 22860-25847

Οι … κούταβοι!
Μικρόσωμα και μεγαλόσωμα ημίαιμα κουταβάκια 2 μηνών
Πληροφορίες: 6974321784 & 22860-25847

Η Λουλού το λυκόσκυλο
Λυκόσκυλο, θηλυκό, στειρωμένο, 1 έτους, πολύ κοινωνικό, κατάλληλο για φύλακας
Πληροφορίες: 6974321784 & 22860-25847

Ο Μάνος το γκριφόν
Κανίς γκριφόν, αρσενικό, στειρωμένο, 1 έτους, κουρεμένο, παιχνιδιάρικο, κατάλληλο για εσωτερικό χώρο
Πληροφορίες: 6974321784 & 22860-25847

Ο Άγγλος …μπάτλερ!
Αγγλικό Σέτερ, αρσενικό, στειρωμένο, 1 έτους, πολύ φιλικό, κατάλληλο για οικογένεια με παιδιά
Πληροφορίες: 6974321784 & 22860-25847

Ο Ρούντι
Κόκκινο μεγαλόσωμο Σπάνιελ, αρσενικό, στειρωμένο, 2 ετών, πολύ κοινωνικό
Πληροφορίες: 6974321784 & 22860-25847

Τα αδέρφια Τζέσικα και Τσέστερ
Μικρόσωμα σκυλάκια, αδέλφια, αρσενικό & θηλυκό, στειρωμένα, 1 έτους, πολύ πιστά και φιλικά
Πληροφορίες: 6974321784 & 22860-25847

Τις ανακοινώσεις υπογράφει η πρόεδρος της Ένωσης Ζωοφίλων Χριστίνα Καλούδη
Τις ανακοινώσεις μπορείτε να τις δείτε και στο www.sawasantorini.org



Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2010


Σε κάθε περίπτωση, μιας και αναφερθήκαμε στο θέμα, οφείλουμε να δημοσιευσουμε την απάντηση που λάβαμε απο την Κοινοτική Επιχείρηση Ύδρευσης της Οίας και της Θηρασιάς, σχετικά με το πρόβλημα που εχει προκύψει με την υδροδότηση της Θηρασιάς τις τελευταίες ημέρες.
Οφείλουμε δε να αναφέρουμε οτι η απάντηση ήταν άμεση ενω η Επιχείρηση, ενημερώνοντάς μας τυπικότατα, αναφέρεται στο πλήρες ιστορικό της υπόθεσης, σε ημερομηνίες και έγγραφα, που έχουν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην αποστολή νερού στην Θηρασιά.

Σχολιάζοντας πάντως την επιστολή, μπορούμε να πούμε οτι δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με την γραφειοκρατία του "συστήματος" υδροδότησης των άνυδρων νησιών του Αιγαίου. Το σύστημα ήταν και είναι γνωστό. Oι αρμόδιες -τοπικές- αρχές καταγράφουν τις ανάγκες τους, στένουν τα έγγραφα στο αρμόδιο υπουργείο (λέμε τώρα Υπουργείο, διότι περί γενικής γραμματείας πρόκειται...) κι εκείνοι με την σειρά τους "δίνουν την παραγγελία" στην ιδιωτική εταιρία που εχει αναλάβει -με μειοδοτικό διαγωνισμό - το έργο της μεταφοράς.
Απο τα έγγραφα πάντως της Κ.Ε.Υ.Α. αποδεικνύεται οτι οι τοπικές αρχές δεν καθυστέρησαν τις διαδικασίες. Προφανώς οι διαδικασίες ... καθυστερούν απο μόνες τους... Άλλωστε -όπως το ξανάπαμε- δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με την γραφειοκρατία του συστήματος. Δημόσιου και ιδιωτικού.

η απάντηση της Κ.Ε.Υ.Α. με ημερομηνία 3.3.2010 την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της επιχείρησης Νικόλαος Παγώνης.

ΘΕΜΑ: ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΘΗΡΑΣΙΑ
Η Κ.Ε.Υ.Α. Οίας έπειτα από την ευρεία δημοσιοποίηση της έλλειψης νερού στη Νήσο Θηρασία και ειδικά μετά τα επικριτικά σχόλια που δημοσιεύτηκαν για την Κ.Ε.Υ.Α. και την Κοινότητα Οίας σας ενημερώνει για το καθεστώς που μέχρι σήμερα επικρατεί με την τροφοδοσία νερού στα άνυδρα Νησιά του Αιγαίου και τις ενέργειες που πάντα πραγματοποιεί σχετικά με την παραγγελία νερού για τη Νήσο Θηρασία. Σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση σας αναφέρουμε ότι η τροφοδοσία νερού στα άνυδρα νησιά του Αιγαίου γίνετε από το Λαύριο με νερό της ΕΥΔΑΠ, το οποίο μεταφέρετε με υδροφόρο πλοίο ιδιωτικής εταιρίας.
Η μεταφορική εταιρία επιλέγετε με μειοδοτικό διαγωνισμό που διενεργεί το αρμόδιο τμήμα του πρώην Υπουργείου Αιγαίου το οποίο και αναθέτει την μεταφορά.

Όσον αφορά τις ενέργειες που πραγματοποιούνται σε κάθε παραγγελία από πλευράς Κ.Ε.Υ.Α. έχουν ως εξής:
1. Προγραμματισμός αιτούμενων ποσοτήτων νερού, όποτε ζητείτε από το αρμόδιο τμήμα του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ (συνήθως ανά τρίμηνο).
2. Συνεχής παρακολούθηση των αποθεμάτων νερού στις δεξαμενές (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ)
3. Αποστολή παραγγελίας στην εταιρεία προμήθειας τουλάχιστον 10 ημέρες πριν την ημερομηνία εξάντλησης των αποθεμάτων.
4. Κοινοποίηση της παραγγελίας στο αρμόδιο τμήμα του υπουργείου.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία και πιο συγκεκριμένα :
Α.) Με το 176-18/01/2010 απαντήσαμε στο αίτημα του αρμόδιου τμήματος υπουργείου (Πρώην Υπουργείο Αιγαίου) (ΔΓΥ/Φ.720.11/456) για προγραμματισμό των ποσοτήτων πόσιμου νερού που θα χρειαστούμε στη Θηρασιά για το διάστημα από 01/02/2010 έως 30/04/2010, αιτούμενοι για το μήνα Φεβρουάριο 1000m3 πόσιμο νερό.
Β.) Αποστείλαμε παραγγελία 1000m3 για πόσιμο νερό στις 04/02/2010 με το Αρ. Πρωτ 94 έγγραφο της Κ.Ε.Υ.Α. Οίας
Γ.) Η αιτούμενη ημερομηνία παράδοσης, Παρασκευή 19/02/2010 ή Σάββατο 20/02/2010.
Την Τετάρτη 17/02/2010 επικοινωνώντας με την εταιρεία μεταφοράς, για την καθιερωμένη επιβεβαίωση της εκτέλεσης της προμήθειας μάθαμε ότι θα υπάρξει καθυστέρηση στην εκτέλεση. Άμεσα ξεκίνησε μια διαδικασία πίεσης προς την εταιρεία, για την εκτέλεση της παραγγελίας το δυνατόν συντομότερα αφού υπήρχε ο κίνδυνος της εξάντλησης των αποθεμάτων.
Την Παρασκευή 26/02/2010 η Κ.Ε.Υ.Α. Οίας, αφού έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια πίεσης προς την εταιρεία, προβαίνει μέσω του 680-26/02/2010 έγγραφό της Κοινότητας, σε έντονη διαμαρτυρία προς το υπουργείο προκειμένου να πιέσει την εταιρεία για την αποστολή άμεσα του νερού στη Θηρασιά.
Σημειώνεται ότι τα αποθέματα στη Νήσο Θηρασία εξαντλήθηκαν την Παρασκευή 26/02/2010, ενώ σε όλο το παραπάνω διάστημα οι απαντήσεις των υπευθύνων της εταιρείας ήταν ότι το υδροφόρο πλοίο θα έρθει στη Θηρασιά την Τετάρτη 03/03/2010.
Σεβόμενοι την αγανάκτηση των κατοίκων και των επισκεπτών της Νήσου Θηρασίας τονίζουμε ότι τόσο η Κοινότητα όσο και η Κ.Ε.Υ.Α. έπραξαν στο ακέραιο αυτά που είχαν υποχρέωση απέναντι στους πολίτες και δεν υιοθετούν καμία συμπεριφορά, τόσο της εταιρείας όσο και αυτών που έσπευσαν να καπηλευτούν το πρόβλημα που ανέκυψε, εκφραζόμενοι με επικριτικά σχόλια και ανυπόστατες κατηγορίες, παραπληροφορώντας την κοινή γνώμη με την δημοσίευση ψευδών στοιχείων.
Κλείνοντας σας ενημερώνουμε ότι τα τελευταία δέκα χρόνια, η Κοινότητα Οίας πρωτοστατεί στην πίεση της κεντρικής διοίκησης για την υιοθέτηση της πρότασης για εγκατάσταση μονάδων αφαλάτωσης στα άνυδρα νησιά, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει επιτευχθεί.
Το Υπουργείο πληρώνει 11€ ανά κυβικό μόνο για την μεταφορά. Ο πρόεδρος της Κοινότητας Οίας ως πρόεδρος του Δικτύου Δάφνη έχει ήδη υποβάλει ολοκληρωμένη πρόταση στις αρμόδιες υπηρεσίες για να επιτευχθεί ο στόχος.Τα σχετικά με την υπόθεση στοιχεία, βρίσκονται στη διάθεση των όποιων ενδιαφερομένων, στα γραφεία της Κ.Ε.Υ.Α. Οίας.
Πως λένε -και γράφουν και μας τα στέλνουν κιόλας!- τα κόμματα περί του βασικού σχολιασμού της επικαιρότητας; έτσι κι εμείς είπαμε να σχολιάσουμε την επικαιρότητα τώρα που ναι κρίσιμη….

Η επικαιρότητα με μια ματιά….. (ναι αλλά τι ματιά….)
ή «όλα κι όλα»…


Διαβάζουμε ότι…
Ανακοινώνονται τα επώδυνα μέτρα «μαχαίρι» στα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων, με την υπογραφή των Βρυξελλών

Περικοπές αποδοχών στο Δημόσιο, που ισοδυναμούν με την απώλεια ενός μισθού για τους 600.000 υπαλλήλους, πάγωμα όλων των συντάξεων και αύξηση της έμμεσης φορολογίας (ΦΠΑ, ειδικοί φόροι κατανάλωσης σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά), εντάσσονται στο τρίτο πακέτο μέτρων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, κατ' απαίτηση των Βρυξελλών σήμερα Τετάρτη. Χθές ενημερώθηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.


Και σχολιάζουμε ότι…
Φαντάζομαι, την “χαρά”
των βουλευτών του κινήματος(!) που θα ακούσουν περί των επώδυνων μέτρων που ως έχει υποχρέωση (σε ποιόν;) και ύστερα από απαίτηση των Βρυξελών (τουλάχιστο ξέρουμε από πού μας έρχεται..) θα πάρει η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την χαρά τους, όλοι οι βουλευτές, αναμένεται να βγουν στους δρόμους και να πανηγυρίζουν… Όλοι ρεν δηλαδή…
(εμείς) Όλοι οι υπόλοιποι θα μείνουν σπίτια τους γιατί δεν βρίσκουν κανέναν λόγο να πανηγυρίσουν….


Διαβάζουμε ότι…
«Τεράστια τα χρέη της πολιτείας. Τέλος στην ηλεκτρονική πρόσβαση των πανεπιστημίων στα επιστημονικά περιοδικά.».

Να κόψουν την πρόσβαση των ελληνικών πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων στις «τράπεζες» πληροφοριών τους, αποφάσισαν οι διεθνείς μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι επιστημονικών περιοδικών, καθώς η πολιτεία δεν έχει εξοφλήσει τις συνδρομές για τα έτη 2009-2010, ύψους 33 εκατ. ευρώ.


Και σχολιάζουμε ότι…
Φαντάζομαι την “χαρά”
της αρμόδιας υπουργού, που ούτε που θα φανταζόταν το ύψος των χρεών, κι ούτε που μπορεί να φανταστεί που στο καλό θα βρει τόσα λεφτά μπας και ξανανοίξουν οι «τράπεζες πληροφοριών» -και τα περιοδικά-
Φαντάζομαι επίσης ότι η αρμόδια υπουργός είναι έτοιμη να (τους) ανακοινώσει να χρησιμοποιούν στο εξής το γκούγκλ -που μια χαρά εργαλείο είναι κι αυτό-, αλλά λέγονται αυτά τα πράγματα; δε λέγονται.. (η υπουργός ήθελε επίσης να πεί ότι αν θέλετε περιοδικά να πάτε να τα ψωνίσετε στα περίπτερα, αλλά δεν το είπε γιατί ήταν συγχυσμένη με τον υφυπουργό της που λέει άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε και πάει να κάνει τα πανεπιστήμια αμέρικαν μπάρ, οπότε το ξέχασε)
Αλλά όπως είπαμε, αυτά τα πράγματα, ούτε που τα φαντάζεσαι. είναι να μην σου τύχουν….


Διαβάζουμε ότι…
Το «πάγωμα» όλων των συντάξεων για το 2010 προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος που όπως είπε, επιβάλλεται από την τραγική κατάσταση των Ταμείων.

Και σχολιάζουμε ότι…
Οι δε συνταξιούχοι φαντάζονται ότι η σημερινή τους συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα συγκεντρώσει πολύ κόσμο, κάτι που μπορεί κιόλας να συμβεί, γιατί εδώ που τα λέμε ο καιρός -που πολύ απασχολεί τους συνταξιούχους- θα είναι καλός ενώ -οι συνταξιούχοι πάλι- δεν έχουν και πολλά πράγματα να τους απασχολούν πέρα από την σύνταξή τους…
Ο δε υπουργός (εργασίας, σσ κ. Λοβέρδος) ούτε που μπορεί να φανταστεί τι άλλο θα σκαρφιστούν να του πούν οι Βρυξελιώτες ειδικοί, για να μας το μεταφράσει κι αυτός με την σειρά του… (εδώ, θα αναγκαστούμε να το επαναλάβουμε, είναι αυτό που λένε «η φαντασία στην εξουσία!»…)




Ενώ τέλος, για δεύτερη μέρα οι ταξιτζήδες τραβούν χειρόφρενο στα οχήματά τους γιατί ούτε που μπορούν (που μπορούν δηλαδή…) να φανταστούν τι θα τους στοιχήσει ο λογιστικός προσδιορισμός και η τήρηση βιβλίων και στοιχείων εσόδων και εξόδων, έναντι της τεκμαρτής φορολόγησης, με την οποία υπολογίζετε το τι πληρώνουν μέχρι σήμερα….








Καλή σας ημέρα και …. «καλό κουράγιο» που μας είπε (με νόημα..) ο Ρεν….





Τρίτη, Μαρτίου 02, 2010

Θηρασία 4η μέρα δίχως νερό.
Αναμένοντας να συντονιστεί η ΚΕΥΑ Οίας, το Υπουργείο στη Μυτιλήνη, η εταιρεία και η υδροφόρα...
Καλή Τετάρτη λένε... γιατί αν δεν το ζήσεις ΜΙΑ ολόκληρη βδομάδα άπλυτος, δεν έχει αξία... Ελλάς ρε!
Κύριοι,
σας παρακαλούμε ενεργείστε γρηγορότερα γιατί και εδώ άνθρωποι ζούνε.
Υ.Γ. Πάντως έτσι βοηθιέσαι να ανακαλύψεις τη χρήση του πλαστικού ποτηριού, της χλωρίνης, της κολώνιας κ.ο.κ. ... Ευρωπαίοι γίναμε...


Να τις εκατοστίσετε! Συγνώμη να τις αποκαταστήσετε ήθελα να πώ….

Χτές έλαβα το παραπάνω μέιλ, το οποίο υπογράφει κάποιος κύριος ονόματι «Ντάνης» κι ο οποίος -όπως θα καταλάβατε- διαμαρτύρεται για την διακοπή της υδροδότησης στην Θηρασιά.

Η σελίδα μας, θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κύριο Ντάνη για την ενημέρωση που μας παρείχε -κι εμείς με την σειρά μας δημοσιεύουμε την επιστολή- πλήν όμως έχουμε να σημειώσουμε ότι βρίσκουμε τον κύριο Ντάνη ολίγο είρωνα και αρκούντος υπερβολικό.

Κύριε Ντάνη μου,
εχω να σας απαντήσω πως κατά πρώτων δεν θα πρέπει να συγχύζεσθε διότι θα εγεράσετε πολύ γρήγορα και θα ασπρίσουν τα μαλλιά σας ενώ κατά δεύτερον θα ήθελα να σας θυμίσω ότι δεν ζείτε στο Μόντε Κάρλο αλλά στην Θηρασιά των 200 νοματαίων και θα πρέπει να λέτε κι ευχαριστώ που έχετε νεράκι της εταιρίας υδρεύσεως να πίνεται και δεν το «ψαρεύετε» πια με τις σίγλες από τις στέρνες.

Πέραν τούτου, κύριε Ντάνη μου, εδω σε ολόκληρη την Ελλάδα δεν έχουμε να φάμε, κι εσείς διαμαρτύρεσθε που δεν έχετε να πιείτε, κι αυτό μόλις για 4 ημέρες;!
Νομίζω ότι είστε υπερβολικός και άδικος….

Και σας ερωτώ αγαπητέ μου κύριε,
Τι είναι 4 ημέρες εις την αιωνιότητα;; Τίποτε δεν είναι αγαπητέ…μια τρύπα εις το νερό είναι αγαπητέ μου! Υπομονή, και σε λίγες ημέρες θα το πιείτε το νερό σας….
Ενώ, για παράδειγμα ο14 μισθός που δεν θα απολαυσουν οι δημόσιοι και πολύ πιθανό και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, δεν είναι διακοπή προσωρινή, αλλά μόνιμη.

Γι αυτό σας συνιστώ να κάνετε υπομονή να χρησιμοποιείτε τα απορρυπαντικά που μου αναφέρατε για την προσωπική σας υγιεινή ενώ τέλος θα σας παρακαλούσα να αναλογιστείτε πως ζούσαν οι πρόγονοί σας ή οι πρόγονοι των Θηρασιωτών λίγα χρόνια πρίν που όχι νερό δεν είχαν να πλυθούν αλλά ούτε δεύτερο ζευγάρι κάλτσες να φορέσουν (μην κοιτάτε τώρα που έχουν πολλά και πολλών ειδών….)

Αγαπητέ κύριε,
σας ευχαριστούμε για την ενημέρωση επι του προβλήματός σας, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα μας ενημερώσετε και για τα επόμενα προβλήματά σας τα οποία ακόμη κι αν δεν μπορέσουμε να επιλύσουμε, τουλάχιστο θα σας κάνουμε να συνειδητοποιήσετε την υπεροχή σας έναντι των υπολοίπων. (είπαμε, άλλοι αυτήν την εποχή πεινάνε, εσείς για την ώρα διψάτε)




άσχετο με το θέμα μας αλλά...
το δα ‘με κι αυτό….

Τι είπε ο Παπανδρέου; (σήμερα το πρωί στο Μέγκα το είδα…) ότι τον συγκινεί πολύ που τον πιάνουν άνθρωποι στο δρόμο και του λένε ότι «για την πατρίδα και τον μισθό μου να θυσιάσω».
Καλά, σε ποιόν δρόμο κυκλοφορεί αυτός; και ποιοί είναι αυτοί οι ανοιχτοχέρηδες τύποι;
(μάλλον τον δουλευουν χοντρά τον πρόεδρο...)
Γιατί σε αυτούς που κυκλοφορώ εγω οι πιστωτές κυνηγάνε τους πιστολήπτες κι όλοι μαζί κυνηγιόνται να βρούνε τρόπους να την «γλιτώσουνε» από το δημόσιο.

Πολύ περίεργα πράματα….

Ποιοι να είναι άραγε αυτοί οι γενναιόδωροι και εθνικόφρονες τύποι (που θέλουνε από την τσέπη τους-!- να σώσουνε το κράτος!) δεν μου κάνετε κι εμένα καμιά δωρεά; ελληνίδα είμαι κι εγω …

Δευτέρα, Μαρτίου 01, 2010

Βράχος είναι και (δεν) κυλά…
ή «ακριβή μου καλντέρα….»

«Τζάμπα μελέτη» ή «μελέτη – προσφορά» -για να ξηγιόμαστε και να μην παρεξηγιόμαστε- χαρακτήρισαν την «αντιολισθητική» μελέτη (αυτήν που θα εκπονηθεί προκειμένου να μην μας έρθει η καλντέρα -των Φηρών- στο κεφάλι) δεκάδες κάτοικοι της γύρω περιοχής, μετα και την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του τελεφερίκ να την εκπονήσει, με δεδομένο ότι η μελέτη χαρακτηρίζετε απαραίτητη.
Οι ίδιοι μάλιστα κάτοικοι χαρακτήρισαν την μελέτη αναγκαία και μελάτη (ώριμη δηλαδή...) προκειμένου να εξασφαλιστεί η σταθερότητα της καλντέρας παρά το υψηλό της τίμημα που σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο ευρώ (σσ. ποσό που θα δοθεί εξ ολοκλήρου από το ίδρυμα Τελεφερίκ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε δύο δόσεις των 500).
Οι κάτοικοι πάντως δηλώνουν ευχαριστημένοι κι ενθουσιασμένοι αναφέροντας πως αν είναι να την πληρώσουμε, να την πληρώσουμε να πάει στο καλό μιας και με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η ασφάλεια της περιοχής.

Σύμφωνα δε με άλλες πληροφορίες με το άκουσμα του ποσού κάποιοι άλλοι κάτοικοι παρά λίγο να πάθουν εγκεφαλικό και συμφόρεση και να τους τρέχουμε, όταν όμως τους είπαμε ότι η ασφάλεια πληρώνεται κάλμαραν λιγάκι, δεν παύουν όμως να μουρμουρίζουν για το πόσα έργα κι εργάκια θα μπορούσαν να γίνουν με αυτά τα λεφτά. Όταν δε μάθανε κιόλας ότι η απόφαση του ΔΣ ήταν ομόφωνη, το πήραν λίγο παραπάνω με το μαλακό γιατί σου λέει για να πάρουν την απόφαση τόσοι γραμματιζούμενοι άνθρωποι, κάτι παραπάνω θα ήξεραν….

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες με το άκουσμα του ποσού κάποιοι κάτοικοι αποφάσισαν να κάνουν απεργία πείνας με μοναδικό αίτημα να μην δοθούν τόσα λεφτά για μια (έστω και μελάτη...) μελέτη, όταν όμως τους προτάθηκε παράλληλα με την αποχή από το φαγητό να κατασκηνώσουν κάτω από τον επικύνδινο βράχο, δήλωσαν ότι «είπαμε, να πεθάνουμε από την πείνα αλλά όχι κι από βράχο κατακέφαλα» αποφασίζοντας να θέσουν την απεργία τους σε διαβούλευση πριν πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις…..

Σύμφωνα δε μετα όσα μας εμπιστεύτηκε μέλος της μελετητικής ομάδας «τέτοιες μελέτες δε γίνονται κάθε μέρα» (γιατί, εδώ που τα λέμε, για φαντάσου αυτοί άνθρωποι να βγάζανε μεροκάματο 1 εκατομμυρίου ευρώ…) οπότε κι εμείς συμπεραίνουμε (αυτοσχεδίως) ότι πολύ πιθανό τέτοιες μελέτες να γίνονται μια φορά το τρίμηνο, οπότε, σύμφωνα με τα φτωχά μαθηματικά μας, ο μελετητικός τζίρος να ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια ευρώ ετησίως…

Πάλι από το facebook!
Μάθαμε, σε -έγκαιρο αυτήν την φορά χρόνο!- για την αδελφοποίηση του Δήμου Λαυρίου με την Σαντορίνη. Με τον Δήμο Θήρας δηλαδή αλλά και την Κοινότητα της Οίας.
Η ανάρτηση στο facebook μάλιστα μας γνώρισε και με μια πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά και σελίδα που μπορείτε να την δείτε στην διεύθυνση : http://anatolikiattikinews.blogspot.com/2010/02/blog-post_296.html
ή www.anatolikiattikinews.blogspot.com

Εμείς, επιλέγουμε την ανάρτηση αυτής της σελίδας για την ενημέρωσή σας σχετικά με το γεγονός!

Σύμφωνα με το κείμενο,

Ιστορική χαρακτηρίζετε η απόφαση
για όλους τους απανταχού Θηραίους της Αττικής και ειδικά της περιοχής της Λαυρεωτικής,
Σύμφωνα με την οποία, το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Λαυρίου έκανε αποδεκτή την πρόταση της Ένωσης Θηραίων Λαυρεωτικής Μεσόγαιας Αττικής για την αδελφοποίηση του Δήμου Λαυρίου με το σύνολο των ΟΤΑ της Σαντορίνης ή τον ενιαίο Δήμο που πιθανόν να προκύψει με το σχέδιο Καλλικράτη ( Κοινότητας Οίας-Θηρασιάς και Δήμου Φηρών).

Θα θέλαμε να ευχαριστούμε τον συμπατριώτη μας Πάτερ Κωνσταντίνο που είναι ιερέας στο Λαύριο για τις πολύχρονες προσπάθειες του καθώς και τις δημοτικές Αρχές Φηρών και Οίας για την άμεση ενεργοποίηση τους προς τον κοινό σκοπό.

Σας ενημερώνουμε ότι μέσα στο Μάρτη θα γίνει η πρώτη εκδήλωση της ενώσεως μας στο Λαύριο και το Πάσχα αντιπροσωπεία μας θα μεταβεί στη Σαντορίνη μας για συζητήσεις με όλους τους επισήμους φορείς για την αρτιότερη συνεργασία.
Δυστυχώς, το μάθαμε με καθυστέρηση -γεγονός που υποδηλώνει την έλλειψη καλής οργάνωσης, θα τολμούσαμε να πούμε, έχοντας κατά νου την άρτια οργάνωση των διαμαρτυριών που έχουν γίνει στο παρελθόν-
κι ως εκ τούτου δεν μπορέσαμε να παρακολουθήσουμε την εκδήλωση,
πάντως εκ των υστέρων μαθαίνουμε ότι χθές Κυριακή 29 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας για την τριετή ,πλέον, παραμονή του Sea Diamond στον βυθό της Καλντέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε από τα μέλη της Επιτροπής Πολιτών για την ανέλκυση του ναυαγίου ότι :
δεν ξεχνούμε το μεγάλο αυτό πρόβλημα και απαιτούμε από τους αρμόδιους να εφαρμόσουν το νόμο και να απομακρύνουν την απειλή του ναυαγίου Μαζί, ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε.”

Σε κάθε περίπτωση πάντως οφείλουμε να πούμε ότι παρά την σχετική στασιμότητα που παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα σχετικά με τις “προωθητικές ενέργειες” για το θέμα, υπάρχουν εξελίξεις που “τρέχουν” και δεν είναι ανακοινώσιμες για την ώρα, έχουν πάντως να κάνουν με την ευαισθησία με την οποία φέρεται να αντιμετωπίζει το ζήτημα το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.


Ενδιαφέρουσες φωτογραφίες, πόσο μάλλον για όσους γνωρίζουν να τις ερμηνεύσουν, για την κατάσταση του πλοίου σήμερα, τρία σχεδόν χρόνια μετά το ναυάγιο, μπορείτε να δείτε στην διεύθυνση : http://uwex.us/AUEapril07.htm