Παρασκευή, Φεβρουαρίου 14, 2014

κάλεσμα Α.Ο. Θήρας στο φίλαθλο κοινό της Σαντορίνης

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,

Ο Α.Ο.ΘΗΡΑΣ καλεί όλους τους Σαντορινιούς το Σαββάτο το απόγευμα 15 Φεβρουαρίου στις 16:30 στο κλειστό γυμναστήριο να στηρίξει την ομάδα βόλεϊ του νησιού στον αγώνα που δίνει με την ομάδα του "Παπάγου" για το πρωτάθλημα της Α2 γυναικών βόλεϊ. Η συμμετοχή του κόσμου και κυρίως των παιδιών πρέπει να είναι καθολική για να βοηθήσουμε την ομάδα να πάρει τη νίκη σ’αυτό τον δύσκολο αγώνα.

Η είσοδος για τα παιδιά είναι ελεύθερη.  

στο κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΠΠΟΣ την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες της προημιτελικής φάσης των playoff του Τοπικού Πρωταθλήματος dapposleague 2013-2014 με τους εξής αγώνες :

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014
17:00 Λύκοι – Πυγολαμπίδες
19:00 Houston Rockets – Αετός 2

και τα άλλα 2 ζευγάρια στις 23 Φεβρουαρίου 2014
17:00 Επαλαίμαχοι -Πανιώνιος Έφηβοι

19:00 Αεροπορία – Πανιώνιος Παλαίμαχοι 

η κοπή της πίτας της Φιλαρμονικής και της δημοτικής κοινότητας του Μεγαλοχωρίου (16.2 11.30)

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 11.30 η δημοτική κοινότητα Μεγαλοχωρίου και η Φιλαρμονική θα πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη ετήσια γιορτή για την κοπή της πίτας τους. Στην γιορτή καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι γονείς των μουσικών της Φιλαρμονικής και οι κάτοικοι του χωριού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης,


Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός σας ενημερώνει ότι η Φιλαρμονική  του  Δήμου  Θήρας σας  καλεί  στην  κοπή  της πρωτοχρονιάτικης  πίτας  που  θα  γίνει  θα γίνει την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:30 στην αίθουσα «Το Μετόχι» Μεγαλοχωρίου. 

το δεύτερο επεισόδιο της εκπομπής «Χωρίς Συνταγή» του Mega για την Σαντορίνη (15.2)

Το απόγευμα του Σαββάτου 15.2 στις 18.50 θα προβληθεί το επόμενο -δεύτερο-  επεισόδιο της εκπομπής μαγειρικής Mega «Χωρίς Συνταγή» με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο που θα είναι αφιερωμένο στην κουζίνα, τα τοπικά προϊόντα και τις γεύσεις Σαντορίνης.

Τα γυρίσματα της εκπομπής είχαν πραγματοποιηθεί στα τέλη του Οκτωβρίου του 2013 με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού που προσέφερε την φιλοξενία των μελών του τηλεοπτικού συνεργείου, καθώς και με την συνεργασία πολλών τοπικών επιχειρήσεων.
                                    
Σύμφωνα με το κείμενο στην σελίδα της εκπομπής στο site του Mega,

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ταξιδεύει στη Σαντορίνη σε έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας!
Ηφαίστειο, καλντέρα, ηλιοβασίλεμα, ιδιαίτερες παραλίες, αρχαίες και μεσαιωνικές πόλεις συνθέτουν ένα σκηνικό απίστευτης ομορφιάς.

Κρασί, φάβα, ντοματάκι, λευκή μελιτζάνα, κάπαρη είναι κάποια από τα προϊόντα που κάνουν αυτή την άνυδρη γη ξεχωριστή! Η «γευστική» διαδρομή ξεκινάει κάπως διαφορετικά. Στην Οία περιμένει τον Δημήτρη ένας φίλος, ο Δημήτρης Λαζάρου για μια ιδιαίτερη βόλτα. Με ένα παραδοσιακό καράβι, τη λάτζα, φτάνουν στη Θηρασιά, ένα νησί που έχει μείνει καρφωμένο στη δεκαετία του ’50, με σπίτια εγκαταλελειμμένα, καλντερίμια άδεια και λίγους κάτοικους που προσπαθούν να το κρατήσουν ζωντανό.

Μαζί καταλήγουν στον μόλο του Αγίου Ταξιάρχη, όπου με θέα την Οία, σε ένα σεληνιακό τοπίο, μαγειρεύουν πιάτα εμπνευσμένα από το σαντορινιό κήπο!

Το άνυδρο ντοματάκι είναι ο κόκκινος θησαυρός του νησιού. Ο Δημήτρης συναντά τον Πέτρο Οικονόμου και το μικρό του γιο Ορφέα, εν ώρα εργασίας! Ο Πέτρος εξηγεί, τι είναι αυτό που κάνει το ντοματάκι Σαντορίνης μοναδικό παγκοσμίως. Τέλος, σε έναν λόφο που θυμίζει άγρια δύση, ο Δημήτρης κάνει την ανατροπή και φτιάχνει στον Πέτρο τη δική του συνταγή για γλυκό ντοματάκι.

Στο Ακρωτήρι ένα ζευγάρι με τη δική του ιστορία ο Νικολός και η Μαργαρίτα υποδέχονται το Δημήτρη στη «Σπηλιά» τους! Η Μαργαρίτα είναι διάσημη για τους ντοματοκεφτέδες της και ο Νικολός για τις αφηγήσεις του! Εκεί, ο Δημήτρης μαθαίνει όλα τα μυστικά του «σωστού» ντοματοκεφτέ και στη συνέχεια ακούει τις  συναρπαστικές ιστορίες του Νικολού για τις αρχαιολογικές ανασκαφές.

Σύμφωνα με το κείμενο που είχε γραφτεί για την σελίδα του Mega για το πρώτο επεισόδιο,
Ο «σεφ χωρίς συνταγή» ξεκινάει το ταξίδι του στον αρχαιότερο αμπελώνα του κόσμου και μαθαίνει τα πάντα για το σαντορινιό κρασί, από την οινολόγο Ηλιάνα Σιδηροπούλου. Μετά από μια ολοκληρωμένη ξενάγηση, μαγειρεύει μαζί με την Ηλιάνα καλαμάρι με πετιμέζι και βισάντο, το κρασί της Σαντορίνης!

Η φάβα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα προϊόντα του νησιού και ο Γιάννης Νομικός, αναλαμβάνει να δείξει στον Δημήτρη τον παραδοσιακό τρόπο μαζέματος του «κίτρινου θησαυρού»!
Το επόμενο ραντεβού είναι με την 'Αννα, μια ξεχωριστή γυναίκα που έχει ένα μικρό μαγαζί στη μέση του δρόμου και πουλάει μόνο ό,τι παράγει η ίδια! Φάβα, ντοματάκι, κρασί, λευκή μελιτζάνα, χλωροτύρι είναι κάποια από τα καλούδια της! Η 'Αννα δείχνει στο Δημήτρη πως φτιάχνεται το παραδοσιακό τυρί, το χλωρό, και στη συνέχεια μαγειρεύουν μαζί ένα κριθαράκι με αυτό το τυρί και λευκή μελιτζάνα!

Στο Φηροστεφάνι, με θέα το μοναδικό ηλιοβασίλεμα, ο Γιώργος  Χατζηγιαννάκης, ένας από τους θεμελιωτές της νέας Ελληνικής Κουζίνας κάνει το τραπέζι στον Δημήτρη και του αφηγείται πως έμαθε στους τουρίστες να προτιμούν τη φάβα, από τα φιλετάκια a la creme!

μεταστέγαση Κοινωνικού Φαρμακείο Δήμου Θήρας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Ενημερώνουμε τους Δημότες ότι το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Θήρα, μεταφέρθηκε δίπλα στο Κωτσόβολο στην Μεσαριά (στο κτήριο που στεγαζόταν παλαιότερα ο Κωτσόβολος) στο κεντρικό Επαρχιακό δρόμο Μεσαριάς-Φηρών.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου θα λειτουργεί κάθε Τρίτη κα Πέμπτη και ώρες 12:00 με 13:00.
Τηλέφωνο Φαρμακείου: 22860 33023
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 22863 60101, 22863 60109
Κινητό: 6984138602

"Σαντορίνη Ενωτική Πορεία" - στελέχωση Κ.Υ. Θήρας με Αγροτικούς Γιατρούς

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού "Σαντορίνη Ενωτική Πορεία" του υποψηφίου Δημάρχου κ. Χάλαρη, εστάλει επιστολή στον δήμαρχο Θήρας με θέμα την «στελέχωση Κ.Υ. Θήρας με Αγροτικούς Γιατρούς».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδυασμού,

Με αφορμή την αλληλογραφία του επικεφαλής του συνδυασμού "Σαντορίνη Ενωτική Πορεία" Γώγου Α. Χάλαρη και τον Δήμαρχο Θήρας Αναστάσιο Ν. Ζώρζο μέσω του Ιδιαίτερου Γραφείου του, σχετικά με την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Θήρας με Αγροτικούς Γιατρούς αλλά και τα καταλύματα όπου ο Δήμος δύναται να παραχωρήσει σας αποστέλλουμε την παρακάτω υπόμνηση - επιστολή του Γ. Χάλαρη στο φλέγον θέμα προς τον Δήμαρχο Θήρας. Η επιστολή κοινοποιείτε στην Διεύθυνση του ΚΥ Θήρας και τα ΜΜΕ. Για περισσότερες λεπτομέρειες, διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ομάδα Τύπου στο Εκλογικό Κέντρο του Συνδυασμού στον Καρτεράδο, απέναντι από το γήπεδο του Πανθηραϊκού (Εμπορικό Κέντρο Α. Χάλαρης).

Μετά από την επιστολή μας με ημερομηνία 04/02/2014 σχετικά με την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Θήρας με Αγροτικούς Ιατρούς στα νησιά του Δήμου Θήρας, μας αποστείλατε έγγραφο με Α.Π. 56 στις 05/02/2014 του Ιδιαίτερου Γραφείου σας όπου μας ενημέρωνε ότι είχατε αποστείλει στις 30/01/2014 με Α.Π. 43 δικό σας έγγραφο προς τον Υπουργό Υγείας και στη 2η ΔΥΠΕ, με θέμα "Στελέχωση Κέντρου Υγείας Θήρας με Αγροτικούς Γιατρούς".

Δυστυχώς στις 10/02/2014 η Γενική Διεύθυνση Υπηρεσιών Υγείας, Διεύθυνση Προσωπικού Ν.Π Τμήμα Γ' με τίτλο "Καταλύματα προς χρήση για Αγροτικούς Γιατρούς" που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Υγείας Π. Καλλίρης, στο νησί μας αναφέρεται μόνο ο Πύργος Καλλίστης.

Με την εξέλιξη αυτή σας απευθύνουμε τα παρακάτω ερωτήματα και περιμένουμε άμεσα την απάντηση σας:
 α) Γιατί στο έγγραφο σας προς το Υπ. Υγείας δεν αναφέρατε τα Αγροτικά Ιατρεία του νησιού ονομαστικά αφού οι θέσεις προκηρύσσονται ξεχωριστά για το καθένα;
β) Σε ποιες περιοχές έχετε την δυνατότητα παραχώρησης χώρου πραγματικά και όχι γενικά και αόριστα;

Επειδή τα θέματα Υγείας δεν είναι γενικά και αόριστα, αφορούν όλους τους κάτοικους και συμπολίτες μας αλλά και άπτονται άμεσων και υπεύθυνων πολιτικών ενεργειών, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε άμεσα με έγγραφο σας τους Αρμόδιους στο Υπ. Υγείας για τους συγκεκριμένους χώρους για κάθε Αγροτικό Ιατρείο των νησιών μας. 

συντονιστικό υγείας Θήρας - πρόσκληση σε συνεδρίαση (17.2, 19.00)

Σύμφωνα με την πρόσκληση του συντονιστικού υγείας Θήρας,

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Υγείας Θήρας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κλειστού Γυμναστηρίου Θήρας (ΔΑΠΠΟΣ) προκειμένου να ενημερωθείτε για τις μέχρι τώρα ενέργειές μας και να ορίσετε εκπροσώπους σας για τη συμμετοχή στο Συντονιστικό ώστε να οργανώσουμε από κοινού τη Γενική Συνέλευση των κατοίκων των νησιών Θήρας-Θηρασιάς, όπου θα αποφασιστεί η περαιτέρω δράση μας.                           
                                                                                                       
Με εκτίμηση ,

Το Συντονιστικό Υγείας Θήρας
(Δήμος Θήρας, ΕΛΜΕ Θήρας, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θήρας, Σύλλογος Πολυτέκνων Θήρας, Πολίτες της Οίας, Σωματείο Τουριστικών Καταλυμάτων “Η Ατλαντίδα”, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Φηρών)


εργατικό – ασφαλιστικό σεμινάριο από τον σύλλογο λογιστών Θήρας (16.2 11.45)

Ο Σύλλογος Λογιστών Θήρας ανακοινώνει τη διοργάνωση μονοήμερου σεμιναρίου σε εργατικά και ασφαλιστικά θέματα, στο οποίο θα παρουσιαστούν όλες οι πρόσφατες αλλαγές και θα απαντηθούν εξειδικευμένα θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις του νησιού μας.

ΘΕΜΑ: ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ  και η μισθοδοτική απεικόνισή τους μετά τις τελευταίες νομοθετικές  ρυθμίσεις                                       
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  ΠΕΤΡΟ ΡΑΠΑΝΑΚΗΣ, Οικονομολόγος – Εργασιακός Σύμβουλος
ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ : ΚΥΡΙΑΚΗ, 16η Φεβρουαρίου 2014,    12:30 – 18:00
ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ : 11:45 μ.μ.
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ : ΑΙΘΟΥΣΑ «ΥΦΕΝ» ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΦΗΡΑ ΘΗΡΑ
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜ/ΧΗΣ : 90,00 ΕΥΡΩ/ΑΤΟΜΟ
•Θα διανεμηθούν σημειώσεις καλύπτουσες τα θέματα του Σεμιναρίου

Δήλωση συμμετοχής :
Τηλ. 2286071500 κος Κεφαλληνός Αντώνης
Τηλ. 2286033939 κος Νανούρης Ιωάννης
Τηλ. 2286083105 κος Θεοδωρόπουλος Κωνσταντίνος   

στην έκθεση EMITΤ και σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για τον Τουρισμό συμμετείχε η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης

Στην διεθνή Έκθεση Τουρισμού EMITT (30.1 – 2.2) στην Κωνσταντινούπολη συμμετείχε ο Γ.Γ. της  Ένωσης ξενοδόχων Σαντορίνης κ. Ανδρέας Πατηνιώτης.

Κατά την διάρκεια της παρουσίας του στους χώρους του περιπτέρου που από κοινού δημιούργησαν και μοιράστηκαν η Σαντορίνη και η Μύκονος, και ως γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, ο κ. Πατηνιώτης είχε σειρά επαφών με επιχειρηματίες του τουρισμού από την γειτονική χώρα αλλά και διεθνώς ενώ παραχώρησε σειρά συνεντεύξεων σε ΜΜΕ της Τουρκίας καθώς και άλλων χωρών, προβάλλοντας την Σαντορίνη και το υψηλό επίπεδο τουριστικών υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες της. 

H Διεθνής Έκθεση Τουρισμού EMITT, συγκαταλέγεται στις πέντε μεγαλύτερες του κόσμου. Διεξάγεται κάθε χρόνο από το 1997 στην Κωνσταντινούπολη με πάνω από 4.000 εκθέτες, 60.000 επαγγελματίες του τουρισμού και περισσότερους από 100.000 επισκέπτες από 60 χώρες.

Νωρίτερα, και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2013 , την Τουρκία είχε επισκεφθεί ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης κ. Μανώλης Καραμολέγκος ανταποκρινόμενος σε προσκλήσεις επιχειρηματιών και tour operators που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, με τους οποίους συζητήθηκαν οι δυνατότητες και τα περιθώρια συνεργασίας που υπάρχουν στο θέμα του τουρισμού και συγκεκριμένα των εισερχόμενων επισκεπτών στην Σαντορίνη.

Κατά την διάρκεια αυτών των συναντήσεων προετοιμάστηκε και η συμμετοχή της Σαντορίνης σε συνεργασία με την Μύκονο στην διεθνή τουριστική έκθεση ΕΜΙΤΤ 2014 που πραγματοποιήθηκε πρίν από λίγες ημέρες.

Με την επιστροφή του στην Αθήνα ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης κ. Πατηνιώτης συμμετείχε και εκπροσώπησε την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο για τον Τουρισμό (Hellenic American Chamber of Tourism) την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 20:00 στο πολεμικό Μουσείο.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης αντηλλάγησαν χρήσιμες απόψεις και πληροφορίες σε θέματα τουρισμού μεταξύ εκπροσώπων των δύο χωρών  ενώ διοργανώθηκαν σειρά συναντήσεων μεταξύ ελλήνων και αμερικανών τουριστικών πρακτόρων και tour operators στις οποίες συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες των δύο πλευρών καθώς και τα περιθώρια της μεταξύ τους συνεργασίας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Γ.Γ. της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για τον Τουρισμό κ. Τριβιζά με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις επισκέψεις Αμερικανών επισκεπτών στην Ελλάδα.
Ως αποτέλεσμα της εκδήλωσης το διάστημα 10 – 12 Φεβρουαρίου επισκέφθηκαν την Σαντορίνη δύο αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες οι οποίοι φιλοξενήθηκαν και ξεναγήθηκαν  στο νησί από την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης.


Παράλληλα ο Γ.Γ. της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης κ. Πατηνιώτης επισκέφθηκε την έκθεση HORECA που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, κατά την διάρκεια της οποίας επίσης πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες συζητήσεις με στελέχη της εγχώριας τουριστικής αγοράς. 

στην πρωτοποριακή εκδήλωση, Future Hotel on the web, στο πλαίσιο της HORECA συμμετείχε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Μανώλης Καραμολέγκος

Οι τελευταίες εξελίξεις για τις διαδικτυακές τεχνολογίες καθώς και τα εργαλεία που προσφέρονται στο σύγχρονο ξενοδόχο με σκοπό την αύξηση των ιντερνετικών του πωλήσεων, παρουσιάστηκαν στην πρωτοποριακή εκδήλωση, Future Hotel on the web, στο πλαίσιο της HORECA.

Περισσότερες από 20 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο e-hotel marketing παρουσίασαν σειρά εισηγήσεων, διαδραστικών ομιλιών, workshops και πετυχημένων case studies σε μια εκδήλωση ιδανική για κάθε ξενοδόχο, που θέλει να παραμένει σε επαφή με τις σύγχρονες διαδικτυακές εφαρμογές.

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα του IAB HELLAS περιελάμβανε ανοικτές συζητήσεις με τη συμμετοχή διεθνών ομίλων όπως η Trivago και η Review Pro, καθώς και εισηγήσεις κορυφαίων εκπροσώπων του τουρισμού.

Στην ανοιχτή συζήτηση με θέμα “Η επιρροή των νέων τεχνολογιών στο σύγχρονο Ξενοδόχο, δυσκολίες & προκλήσεις” αναπτύχθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα ζητήματα, σχετικά με το κυρίαρχο online προϊόν του σήμερα, που δεν είναι άλλο από τον τουρισμό.

Σύμφωνα με έρευνα της Expedia ο μέσος ταξιδιώτης πριν κλείσει ξενοδοχείο, επισκέπτεται κατά μέσο όρο 38 ταξιδιωτικές ιστοσελίδες! Σύμφωνα με την Χαρά Γεωργιάδου, country Manager της Trivago, η νέα ταξιδιωτική τάση είναι η σύγκριση τιμών και αυτός είναι και ο λόγος της ανάπτυξης ιστοσελίδων, που αποκτούν καθοριστικό ρόλο στην αγορά του ταξιδιού.

Αναλύοντας τα αποτελέσματα του Ιανουαρίου, η κ. Γεωργιάδου αναφέρθηκε στην αύξηση 14% των κρατήσεων για την Ελλάδα, αλλά και στη θεματική αύξηση στις αναζητήσεις από τους Ολλανδούς (100%) και τους Γάλλους (85%). Όπως τόνισε, η αύξηση στις αναζητήσεις οφείλεται στην αποκατάσταση των θεμάτων της ασφάλειας και της πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδας. Ειδικά στην Ολλανδία, τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε φόβος για ανασφάλεια για μια ενδεχόμενη επίσκεψη στη χώρα μας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια, τον Ιανουάριο παρουσιάστηκε αύξηση στις αναζητήσεις για το Νότιο Αιγαίο (8%), για την Αθήνα, την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη. Παρόλα αυτά οι αναζητήσεις για τις δυο μεγάλες πόλεις έχουν μειωθεί σε σχέση με πέρσι.

Τέλος, τόνισε ότι οι Έλληνες ταξιδεύουν ακόμα και έχουν παρατηρηθεί εκρηκτικές αυξήσεις στα τριήμερα και τις κοντινές αποδράσεις. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δείχνουν προτίμηση σε προορισμούς, όπως το Μπάνσκο και η Τουρκία.

Στην ομιλία του ο κ. Μανώλης Καραμολέγκος, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, αναφέρθηκε στο παράδειγμα του νησιού του, που δέχθηκε τις νέες τεχνολογίες και αυτές το βοήθησαν να γίνει ο νούμερο ένα προορισμός.  Μάλιστα, σε περσινή έρευνα της Trivago, τα Φηρά και το Ημεροβίγλι αναδείχθηκαν πρώτος και δεύτερος προορισμός στη Μεσόγειο.

Όσον αφορά στην εξοικείωση των ξενοδόχων της Σαντορίνης με τα νέα μέσα και το διαδίκτυο, ο κ. Καραμολόγκος ανέφερε ότι ενώ το 90% των ξενοδοχείων του νησιού χρησιμοποιούν την τεχνολογία, μόλις το 30% των ξενοδόχων έχουν γνώση.

Το κενό αυτό καλύπτουν εξειδικευμένες εταιρείες, ενώ από την πλευρά της η Ένωση Ξενοδόχων διοργανώνει σεμινάρια και ενημερώσεις, προκειμένου να ανέβει το επίπεδο της γνώσης και να εκπαιδευτούν οι υπάλληλοι, που απασχολούνται στον τουρισμό.Πέρσι, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, με αφορμή το 'Έτος Γαστρονομίας, εκπαιδεύτηκαν 400 υπάλληλοι.

Αναφερόμενος στις υποδομές της Σαντορίνης, ο κ. Καραμολέγκος τόνισε ότι όσον αφορά στο δίκτυο η κατάσταση του νησιού είναι απογοητευτική, δεν υπάρχει στήριξη, αλλά έχουν γίνει παρεμβάσεις και αναμένεται βελτίωση της κατάστασης, αφού χωρίς ίντερνετ οι ξενοδόχοι δεν μπορούν να προχωρήσουν.

Τέλος, σε ερώτηση σχετική με την αξιοπιστία των reviews για τα ξενοδοχεία, που εμφανίζονται σε δημοφιλή site, όπως το tripadvisor, παραδέχθηκε ότι δημοσιεύονται όντως κακόβουλα σχόλια για κάποιες επιχειρήσεις από ανταγωνιστές τους και η πρόταση που έχει γίνει είναι να αναρτώνται μόνο πιστοποιημένες απόψεις.

Στην εισήγηση του ο Πάνος Παλαιολόγος, Πρόεδρος και Ιδρυτής της Hotel Brain, μιας πρωτοποριακής εταιρείας που αναλαμβάνει το management ξενοδοχείων με τη σύμφωνη γνώμη του ξενοδόχου, ανέφερε ότι στην Ελλάδα κάθε εταιρεία έχει ένα πρόσωπο και αυτή η αμεσότητα και η ευελιξία βοηθά στην τουριστική ανάπτυξη.

Τόνισε ότι οι ξενοδόχοι χρειάζονται βοήθεια από εταιρείες, όπως η Hotel Brain, αφού είναι άδικο κάποιος να αναζητά στο πρόσωπο του διευθυντή ενός ξενοδοχείου, όλα τα χαρακτηριστικά της επιτυχίας, που χρειάζονται στη σύγχρονη πραγματικότητα. Είναι αδύνατο, για παράδειγμα, κάποιος να διαθέτει ταυτόχρονα, τεχνογνωσία, επιχειρηματικές γνώσεις, ιντερνετικές γνώσεις και γνώσεις marketing. Εδώ έρχονται οι αρμόδιες εταιρείες να του προσφέρουν την ανάλογη βοήθεια.

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της ομιλίας του ήταν ο διαχωρισμός των ξενοδοχείων σε δυο: αυτού που υπάρχει στον πραγματικό κόσμο και εκείνου που εμφανίζεται στο διαδίκτυο. Βασικό μέλημα των ξενοδόχων είναι, εφόσον, θέλουν να προωθούν τη δουλειά τους διαδικτυακά, να φροντίζουν για την παρουσία τόσο του “πραγματικού”, όσο και του online ξενοδοχείου τους.

Ο κ. Γιάννης Παπαδονικολάκης, από την Airtickets, ανακοίνωσε το λανσάρισμα ενός νέου site, του roomo.com, που θα θα ειδικεύεται στις ξενοδοχειακές κρατήσεις και θα εξυπηρετεί τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των 5.000 πελατών που επισκέπτονται κάθε μέρα το site.

δήλωση Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου για την απόφαση του αντιπεριφερειάρχη κ. Πουσσαίου να απέχει από την επικείμενη εκλογική διαδικασία

Σύμφωνα με το κείμενο,

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του κ. Γιώργου Πουσσαίου, Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, να απέχει από την επικείμενη εκλογική διαδικασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιθυμώ να εκφράσω εκ βάθος καρδίας την εκτίμησή μου προς το πρόσωπό του και την προσφορά του στα νησιά των Κυκλάδων και στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Ο Γιώργος Πουσσαίος επιτέλεσε με χαρακτηριστική συνέπεια και υπευθυνότητα τα καθήκοντα του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο έργο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου και στην καθημερινότητα των ανθρώπων του. Από την θέση του Περιφερειάρχη, είχα την καλή τύχη να συνεργαστώ με τον Γιώργο Πουσσαίο, και μαζί δώσαμε λύσεις, ξεπεράσαμε αδιέξοδα και δημιουργήσαμε τις απαραίτητες συνθήκες για ένα εποικοδομητικό έργο που αποσκοπεί στην ουσιαστική βελτίωση του βιοτικού επιπέδου για τους κατοίκους των νησιών μας.

Εύχομαι καλή συνέχεια στην σταδιοδρομία του και κάθε επιτυχία στα μελλοντικά του σχέδια. Ο θεσμός της Περιφέρειας, οι Κυκλάδες και το Ν. Αιγαίο οφείλουν την ευγνωμοσύνη τους στον Γιώργο Πουσσαίο, ως δημόσιο λειτουργό με ακεραιότητα και υψηλή αίσθηση καθήκοντος. 

Π.Ε.Δ. Κυκλάδων – ανακοίνωση για την απόφαση του αντιπεριφερειάρχη κ. Πουσσαίου να απέχει από την επικείμενη εκλογική διαδικασία

Ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης και Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Δεκαβάλλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σε όλο το μεγάλο χρονικό διάστημα της αυτοδιοικητικής μου θητείας έκανα πολλούς και καλούς φίλους στον κόσμο της Αυτοδιοίκησης, όμως είναι σε όλους γνωστό, ότι με τον Γιώργο Πουσσαίο είμαστε κάτι παραπάνω από φίλοι. Είμαστε αδέλφια. Πρόθεσή μου ήταν να συμπορευτούμε στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, όπως τα παλιά καλά χρόνια της Τ.Ε.Δ.Κ. Κυκλάδων.

Η απόφαση του Γιώργου να μη συμμετέχει στις επόμενες περιφερειακές εκλογές αποτελεί πλήγμα για το θεσμό. Ο Γιώργος έχει μια διαχρονική, σταθερή και μεγάλη προσφορά στο νησί του, την Ίο, τις Κυκλάδες και ιδιαίτερα στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης.

Μετά από συνεννόηση που έκανα με τον πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, Δήμαρχο Ρόδου, Στάθη Κουσουρνά, ο Γιώργος Πουσσαίος θα τιμηθεί από την Π.Ε.Δ. όπως του αξίζει για την τεράστια προσφορά του. Η απόφαση θα ληφθεί σε ένα από τα προσεχή συμβούλια.

Πέρα από αυτό όμως, οι φίλοι και συνεργάτες του, καθώς και οι πολίτες που τον έχουν εμπιστευτεί όλα αυτά τα χρόνια προσδοκάμε την επιστροφή του στα κοινά.»

νέες ανακοινώσεις για το Πρόγραμμα Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013

Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι χορηγήθηκε παράταση προθεσμίας για τους επενδυτές που εντάχθηκαν υπό προϋποθέσεις στο πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013». Συγκεκριμένα, παρατείνεται έως τις 20 Μαρτίου η προθεσμία κάλυψης των προϋποθέσεων για τους επενδυτές που εντάχθηκαν υπό προϋποθέσεις στο πρόγραμμα, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η ένταξή τους σε αυτό.

Επίσης, αναρτήθηκαν, στην Ιστοσελίδα του  Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, http://www.antagonistikotita.gr/pep/guide.asp  με ημερομηνία 11/02/2014, καθώς και στην Ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου/Αναπτυξιακός Προγραμματισμός, http://www.notioaigaio.gr/Arthro.aspx?a=3106  Επικαιροποιημένος οδηγός Υλοποίησης έργων Δικαιούχων (3η έκδοση), Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις και Έντυπο αίτησης τελικής επαλήθευσης (Ολοκλήρωση έργου).

Οι Αναρτήσεις αφορούν στην Πληροφόρηση των Δικαιούχων του Προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013»

Υπενθυμίζεται ότι, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενημερώνει καθημερινά τους ενδιαφερόμενους Επενδυτές, τόσο μέσα από την Ιστοσελίδα της, στην Διεύθυνση : 
όσο και από τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Επενδυτών, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου,
στη Σύρο και στη Ρόδο και παρέχουν κάθε σχετική με Ιδιωτικές Επενδύσεις Πληροφόρηση :
Στα Τ/Φ :  22810 - 98.810 (Σύρο), 22410 - 25.852 (Ρόδο) και στις Ηλεκτρονικές Διευθύνσεις:  grependyton@1730.syzefxis.gov.gr & investors.dod@pnai.gov.gr


κοινή ανακοίνωση των ΕΛΜΕ Νοτίων Κυκλάδων και Θήρας για τον πρόωρο χαμό του Νίκου Βλησίδη

Σύμφωνα με ανακοίνωση των  προέδρων των Διοικητικών  Συμβουλίων των ΕΛΜΕ κ. Αντώνη Φραγκίσκου, Ανθής Πατραμάνη,

Έχε γεια Νίκο Βλησίδη,
συνάδελφε, συναγωνιστή, φίλε μας
Υπηρέτησες επί πολλές δεκαετίες, ακούραστα και με εντιμότητα την εκπαίδευση, τα κοινά, τον αθλητισμό, τις τοπικές υποθέσεις.
Η ενεργή σου συμμετοχή στους συλλογικούς αγώνες του κλάδου μας, ως υποψήφιος της ''Δημοκρατικής Συνεργασίας καθηγητών'' και της ''Αυτόνομης Κυκλαδικής Συνεργασίας'', ως πρόεδρος της ΕΛΜΕ Νότιων  Κυκλάδων, ως αντιπρόσωπος στα συνέδρια της ΟΛΜΕ, αλλά και σαν απλό μέλος των συνελεύσεων μας, δείχνουν τη συνέπεια ενός Αγωνιστή της Δημοκρατίας.
Μας άφησες σε μια στιγμή κρίσιμη, για την εκπαίδευση, για τον τόπο, για τη χώρα μας, δημιουργώντας ένα τεράστιο κενό.
Η δυναμική σου, οι βαθειά ριζωμένες δημοκρατικές σου απόψεις, το πολιτικό σου ήθος, η αγωνιστικότητά σου, το θάρρος σου, η πλούσια συλλογική σου δράση, ας γίνουν φωτεινό παράδειγμα για όλους μας και οδηγοί μας στους δύσκολους καιρούς που περνά η χώρα μας.
Για μας θα ζεις πάντα.

Ν. Συρμαλένιος – κατάθεση αναφοράς πέντε συλλόγων λογιστών από τις Κυκλάδες για τον νέο νέο φορολογικό νόμος 4174/2013

Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νικόλαος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά το Δ.Τ πέντε συλλόγων λογιστών από τις Κυκλάδες. Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι «O νέος φορολογικός νόμος 4174/2013 που ήδη εφαρμόζεται από 01/01/2014 οδηγεί σε εξόντωση τις επιχειρήσεις αλλά και τους λογιστές φοροτεχνικούς αφού η επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων είναι παράλογη ακόμα και στις περιπτώσεις ανθρώπινου λάθους ή ανωτέρας βίας, για τις οποίες καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει στον ισχύοντα νόμο….. Για μία ακόμη φορά ο νομοθέτης δεν λαμβάνει υπ΄ όψιν του την ιδιαιτερότητα της νησιωτικής Ελλάδας, αφού είναι γνωστό ότι σε πολλά νησιά των Κυκλάδων δεν υπάρχουν Τράπεζες. Ζητάμε και θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση αναστολή εφαρμογής των συγκεκριμένων διατάξεων και παράλληλα τον εξορθολογισμό των προβλεπόμενων προστίμων, αφού σε αντίθετη περίπτωση είναι βέβαιο ότι πολλές επιχειρήσεις θα οδηγηθούν σε νέα λουκέτα αυτή τη φορά όχι μόνο λόγω της οικονομικής ύφεσης αλλά υπό το βάρος αδυναμίας καταβολής υπέρογκων και άδικων προστίμων.»

συνδυασμός “νέα εποχή για να νησιά μας” – ανακοίνωση σύσκεψης (24.2)

Σύμφωνα με την ενημέρωση,

Κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, με θέμα την εγκατάσταση μεγάλων αιολικών πάρκων σε νησιά των Κυκλάδων, ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Με την από 23/12/2013 ΑΔΑ: ΒΛΛΓΟ-Ε3Χ, απ. 172568, έγκριση περιβαλλοντικών όρων για εγκατάσταση αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 218,5 MW στα νησιά Άνδρος, Τήνος, Πάρος και Νάξος, άνοιξε ο δρόμος για κατασκευή και λειτουργία υπερμεγεθών αιολικών πάρκων, σε αντίθεση με το οικονομικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό όφελος των συγκεκριμένων τοπικών κοινωνιών. Η εν λόγω απόφαση έρχεται σε πλήρη αντίθεση, τόσο με την από 9/11/2011 αρνητική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου, όσο και με τις αρνητικές αποφάσεις των Δήμων των τεσσάρων νησιών. Η επιχειρηματολογία της απόρριψης του συγκεκριμένου επενδυτικού σχεδίου, δεν αντικατοπτρίζει την καθολική αντίθεση των τοπικών κοινωνιών στην αξιοποίηση των ΑΠΕ και ειδικότερα της αιολικής ενέργειας, αλλά εστιάζεται σε ουσιαστικά και βάσιμα επιχειρήματα, βάσει των οποίων η επιχειρούμενη εγκατάσταση των μεγάλων αιολικών σταθμών, δεν συνάδει ούτε με τον χωροταξικό σχεδιασμό, ούτε με την κλίμακα και με την αισθητική του νησιωτικού τοπίου, ούτε με την προστασία περιοχών Νatura 2000 και εξαιρετικού κάλλους, ούτε με την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών, ούτε βεβαίως με την προοπτική μια βιώσιμης και αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης του νησιωτικού χώρου. Τελικώς, η οικονομική προοπτική και η βιωσιμότητα των νησιών, δεν είναι αποτέλεσμα μεγαλεπήβολων, «φαραωνικού τύπου» -σε σχέση με τα μεγέθη τους- επενδυτικών σχεδίων, αλλά κυρίως αποτέλεσμα μικρών παραγωγικών και αναπτυξιακών επιλογών, που έχουν άμεση σχέση με τα συγκριτικά παραγωγικά πλεονεκτήματα, τη φέρουσα ικανότητα, το σεβασμό της πολιτιστικής κληρονομιάς και του τοπίου.
Με ποια λογική το υπουργείο εγκρίνει την προώθηση και υλοποίηση ενός τέτοιου επενδυτικού σχεδίου, όταν μάλιστα η Τοπική Αυτοδιοίκηση α´ και β´ βαθμού, καθώς και οι τοπικοί φορείς, είναι σε πλήρη αντίθεση με το συγκεκριμένο έργο;

Πώς αποφασίζει να εγκρίνει το συγκεκριμένο έργο, με το οποίο θα εξυπηρετηθεί ουσιαστικά ένας ιδιωτικός επενδυτικός όμιλος, ενώ το όφελος των τοπικών κοινωνιών προβλέπεται να είναι αμελητέο;

Σε ποια προοπτική βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, μπορεί να βασιστεί ένα τέτοιο επενδυτικό σχέδιο, αφού η κατασκευή και η λειτουργία τόσο των αιολικών σταθμών, όσο και των συνοδών έργων, θα επιφέρουν ανεπανόρθωτες καταστροφές και αλλοιώσεις στο νησιωτικό περιβάλλον και στο τοπίο, με αποτέλεσμα την οριστική υπονόμευση της προοπτικής ισόρροπης ανάπτυξης των νησιών;»
Μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη συζήτηση στη Βουλή στο link: http://youtu.be/PtKcgHYwq-0


Τετάρτη, Φεβρουαρίου 12, 2014

δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Πουσσαίου για την μη κάθοδό του στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Την απόφασή του να μην συμμετάσχει στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Πουσσαίος.  

Σύμφωνα με το κείμενο,

Αγαπητοί συμπολίτες,

Είναι γεγονός πως στην εικοσιπεντάχρονη αυτοδιοικητική θητεία μου προσπάθησα πάντοτε να είμαι ωφέλιμος και χρήσιμος λειτουργώντας με έναν αξιακό κώδικα αρχών, ήθους και ανιδιοτέλειας. Αλάθητος κριτής μου η συνείδησή μου αλλά κυρίως, όλοι εσείς που με στηρίξατε και με εμπιστευτήκατε.

Με αφορμή τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω, μετά από ώριμη σκέψη, την απόφασή μου, να μην είμαι εκ νέου υποψήφιος.

Επέλεξα να  εγκαταλείψω ένα θεσμό για τον οποίο αγωνίζομαι τα τελευταία 25 χρόνια. Γνωρίζω ότι αυτή η απόφασή μου θα απογοητεύσει αρκετούς και σίγουρα θα χαροποιήσει κάποιους. Αυτό άλλωστε είναι μια φυσική συνέπεια. Το ουσιαστικό αποτέλεσμα είναι αυτό που μετρά και εστιάζεται στη μεγάλη τιμή που μου κάνατε να  υπηρετήσω τις Κυκλάδες, μια περιοχή με σημαντικά προβλήματα, αλλά και με σπουδαίες δυνατότητες. Την εντολή που μου δώσατε το Νοέμβριο του 2010, θα συνεχίσω να την εκτελώ με την ίδια θέρμη και τον ίδιο ζήλο μέχρι τη λήξη της θητείας μου.

Υπηρετώντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης στην πολιτική μου διαδρομή, αξίες και αρχές, αγωνίσθηκα για μια ανθρώπινη κοινωνία προσπαθώντας  πάντα να έχω στη σκέψη μου τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές. Θα παραμείνω ενεργός πολίτης και υπό αυτήν μου την απλή αλλά ουσιαστική ιδιότητα, θα είμαι παρών και στρατιώτης σε κάθε προσπάθεια.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω, όλους εσάς που επί σειρά ετών με πιστέψατε και με τιμήσατε με τη ψήφο σας αλλά και όλους όσοι, αν και είχατε διαφορετική επιλογή, καταβάλατε κάθε δυνατή προσπάθεια συνεργασίας. Θέλω να πιστεύω ότι και εγώ από την μεριά μου έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου.

Αποτελεί δε υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω τους πολύτιμους συνεργάτες μου που εργάστηκαν σκληρά στο πλάι μου, αρωγοί σε ένα ζύμωμα ιδεών και διαμόρφωσης προγραμμάτων για το καλό της τοπικής μας κοινωνίας. Οτιδήποτε προγραμματίστηκε και υλοποιήθηκε  άλλωστε κατά τη διάρκεια της πολιτικής μου διαδρομής δε βασίστηκε στην ευρηματικότητα και τον σχεδιασμό του ενός, αλλά ήταν προϊόν ιδέας και γνώσης και εμπειρίας  των πολλών.

Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφερθώ και στην αγαστή συνεργασία που είχα με όλους τους εκπροσώπους των θρησκευτικών, στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών τάξεων, των συλλόγων και σωματείων, γεγονός για το οποίο τους ευχαριστώ από καρδιάς.

Επιτρέψτε μου τέλος, να ευχηθώ καλή δύναμη σε όσους σκέφτονται να ασχοληθούν με τα κοινά και να παροτρύνω και νέους ανθρώπους να το τολμήσουν για να βάλουν και αυτοί το δικό τους αποτύπωμα για ένα καλύτερο μέλλον. Όταν έρθει η ώρα της κάλπης, το κριτήριο οφείλει να είναι μόνο ένα: Η διάθεση για προσφορά. Τα άτομα που καθημερινά έχουν δώσει το στίγμα της ανιδιοτελούς προσφοράς και όχι του ατομικού συμφέροντος και των ακραίων  φιλοδοξιών πρέπει να στηριχθούν.

Σε αυτήν την προσπάθεια, θα συνεχίσω να συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις.                                                                                                                            

"Σαντορίνη Ενωτική Πορεία": παρουσίαση της ομάδας Τύπου και του εμβλήματος του συνδυασμού

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού "Σαντορίνη Ενωτική Πορεία" με την ολοκλήρωση της παρουσίασης (11.2) μέρους των συνεργατών της καθώς και της σελίδας της στο διαδίκτυο,

Η παρουσίαση του εμβλήματος - λογότυπου - του συνδυασμού "Σαντορίνη Ενωτική Πορεία" του υποψήφιου Δημάρχου Γ.Α. Χάλαρη αλλά και η φιλοσοφία της δημιουργίας του μαζί με την παρουσίαση του διαδικτυακού τόπου του www.santorinienotikiporia.gr  , πραγματοποιήθηκε χτες στον Καρτεράδο στο Εκλογικό Κέντρο της παράταξης με την παρουσία των Τοπικών Μέσων Ενημέρωσης.

Από τον επικεφαλής της παράταξης Γιώργο Χάλαρη μετά την εισαγωγική τοποθέτηση έγινε η παρουσίαση της Ομάδας Τύπου που απαρτίζεται από τους, Μανόλη Ορφανό, Αντώνη Χάλαρη και Δημήτρη Καμπανό. Η Ομάδα Τύπου είναι η πρώτη που παρουσιάζεται, ενώ θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες η παρουσίαση και άλλων ομάδων που θα ασχολούνται με όλα τα μεγάλα "ξεχασμένα" θέματα του νησιού,  ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χάλαρης.

Στην Συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ερμηνεύθηκε τόσο η δημιουργία του λογότυπου και παρουσιάστηκε η επίσημη ιστοσελίδα του συνδυασμού, αναλύθηκαν τεχνικά ζητήματα σχετικά με την αμεσότητα της επικοινωνίας των θέσεων και απόψεων αλλά και των προγραμματικών ανακοινώσεων της παράταξης.

Έγινε αναφορά στον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν όλοι οι πολίτες να χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα καταθέτοντας απόψεις,  θέσεις αλλά και προτάσεις προς διαβούλευση, όπως επίσης θα μπορούν να αναρτούν προβλήματα τα οποία τους απασχολούν αλλά και ερωτήματα σχετικά με τον Δήμο Σαντορίνης. Διευκρινίστηκε επίσης ότι τόσο τα ερωτήματα όσο και οι απαντήσεις θα δημοσιεύονται αυτούσιες με την μορφή "wall" στην αρχική σελίδα του website ενώ το moderation θα είναι ελάχιστο και θα αφορά μόνο σε αήθεις επιθέσεις.


Το σημαντικότερο κατά την πρώτη επαφή των δημοσιογράφων με την ομάδα Τύπου ήταν η κοινή διαπίστωση ότι τα ηλεκτρονικά μέσα μπορούν να αποτελέσουν ένα πραγματικό εργαλείο επικοινωνίας μεγαλύτερης ροής και όγκου ενημερωτικών πληροφοριών από τον επιτρεπόμενο χρόνο στα συμβατικά ΜΜΕ όπως αναμένεται από το Υπουργείο Εσωτερικών.  Ακόμα συνομολογήθηκε ότι η χρήση του διαδικτύου λαμβάνει μεγαλύτερο μερίδιο στις συζητήσεις λόγω της διευρυμένης προβολής των ειδήσεων η οποία επιτυγχάνεται με την δικτύωση (links).  

ο Γιώργος Χατζημάρκος (πρώην δήμαρχος Ρόδου) ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της ΝΔ στο Νότιο Αιγαίο

Έγιναν γνωστοί οι 11 από τους 13 υποψήφιους περιφερειάρχες που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Δεδομένες θεωρούνται οι εξής υποψηφιότητες:

Γιάννης Ιωαννίδης στη Κεντρική Μακεδονία κόντρα στον "αντάρτη" νυν Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα
Αλέξανδρος Καχριμάνης στην Ήπειρο (νυν περιφερειάρχης)
Γιώργος Δάκης στη Δυτική Μακεδονία (νυν περιφεριάρχης)
Κώστας Αγοραστός στη Θεσσαλία (νυν περιφερειάρχης)
Κώστας Μπακογιάννης στην Κεντρική Ελλάδα (δήμαρχος Καρπενησίου)
Πέτρος Τατούλης στην Πελοπόννησο (νυν περιφερειάρχης)
Σεραφείμ Τσόκας στην Κρήτη (γενικός γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης)
Χριστιάννα Καλογήρου στο Βόρειο Αιγαίο (γενική γραμματέας Αποκεντρώμενης Διοίκησης Αιγαίου)
Γιώργος Χατζημάρκος στο Νότιο Αιγαίο (πρώην δήμαρχος Ρόδου)
Σπύρος Σπύρου στο Ιόνιο (νυν περιφερειάρχης)
Γιώργος Παυλίδης στην Ανατ. Μακεδονία-Θράκη (υποψήφιος Περιφερειάρχης του 2010)


Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2010 η ΝΔ επικράτησε σε 5 περιφέρειες (Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, καθώς και Ήπειρο και Ιόνιο όπου στήριξε ανεξάρτητους υποψήφιους) και στο δήμο Πειραιά.

αποτελέσματα - βαθμολογίες 4ης αγωνιστικής του Τοπικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου ΔΑΠΠΟΣ 2014

Στο Δ/Γ Καμάριου την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες της 4ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του ΔΑΠΠΟΣ 2014 με τα εξής αποτελέσματα και βαθμολογία :

4η Αγωνιστική
Αετός – Λεμβούχοι 3-0
Μεγαλοχώρι – Φηροστεφάνι 3-0
Βουρβούλος – Ιλλύρια 3-2
Διαγόρας - Λάβα

Βαθμολογία  - Ν/Ι/Η/Γ/Β
1. Βουρβούλος 4/0/0/11-2  12
2. Λεμβούχοι 3/0/1/7-5 9
3. Μεγαλοχώρι 2/0/2/8-4 6
4. Ιλλύρια 2/0/2/7-5 6
5. Αετός 2/0/2/5-4 6
6. Φηροστεφάνι 2/0/2/4-4 6

7. Διαγόρας 1/0/3/5-11 3

δελτίο Τύπου – κάλεσμα της συντονιστικής Επιτροπής Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Sea Diamond

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Συμπατριώτες και φίλοι της Σαντορίνης,

Άλλη μία απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης έρχεται να υποστηρίξει το δίκαιο και αδιαπραγμάτευτο αίτημά μας. Το Τμήμα Ναυτικών Διαφορών του Πρωτοδικείου Πειραιώς υποχρεώνει με απόφασή του την πλοιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία του Sea Diamond, να προβούν, με δικές τους δαπάνες, στην άμεση ανέλκυση του ναυαγίου από τον κόλπο της Καλντέρας της Σαντορίνης. Ταυτόχρονα τους επιβάλει να πληρώσουν προς τον Δήμο Θήρας, πρόστιμο 8.000.000 ευρώ για την προσβολή που υπέστη στη φήμη του αλλά και για την υποβάθμιση του περιβαλλοντικού ορίζοντα στον κόλπο της Καλντέρας. Μία περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, που αποτελεί παγκόσμιο πόλο τουριστικής έλξης για τη χώρα μας, με εκατομμύρια επισκεπτών κάθε χρόνο.

Μετά και τις πολυετείς, βαριές ποινές που επεβλήθησαν τον περασμένο Ιούλιο από το Ποινικό Τμήμα του Πρωτοδικείου Πειραιώς, στους υπεύθυνους για το ναυάγιο του Sea Diamond, η πλοιοκτήτρια άσκησε έφεση και η υπόθεση ξαναδικάζεται στο Εφετείο Πειραιώς ξεκινώντας από την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014.

Καλούμε όλο το Θηραϊκό λαό και τους απανταχού φίλους της Σαντορίνης, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εφετείο Πειραιά, την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014, και ώρα 9:00 το πρωί, στην οδό Σκουζέ 3-5 & Φίλωνος για να διατρανώσουμε και πάλι το δίκαιο αίτημά μας για την ανέλκυση και απομάκρυνση του ρυπογόνου ναυαγίου από τη θάλασσά μας.

Αγαπάμε τον τόπο μας και νοιαζόμαστε γι’ αυτόν.
Οι αγώνες και οι κόποι μας σύντομα θα δικαιωθούν!
Δεν εγκαταλείπουμε τον δίκαιο αγώνα μας και δεν αφήνουμε το μέλλον μας στα χέρια όσων έβλαψαν την πατρίδα μας!

Με τιμή
Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα

Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Sea Diamond

το νέο Δ.Σ. της ένωσης πολυτέκνων Σαντορίνης

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, 

Η Ένωση Πολυτέκνων Σαντορίνης σας ενημερώνει ότι μετά από τη διενέργεια εκλογών που έγιναν  στις 09/02/2014, και τη συγκρότηση σε σώμα  , η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι :

Πρόεδρος :  ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Αντιπρόεδρος :  ΔΑΝΕΖΗ ΘΕΟΔΟΣΙΑ
Γεν.Γραμματέας : ΚΟΡΩΝΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
Ταμίας :  ΒΑΛΒΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Μέλη:  ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ, ΑΝΑΠΛΙΩΤΗ ΖΑΜΠΕΤΑ, ΑΡΓΥΡΟΣ ΜΗΝΑΣ
Αναπληρωματικά Μέλη:  ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΔΡΟΣΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΡΟΥΣΣΟΥ ΙΩΑΝΝΑ, ΜΟΛΥΜΠΑΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ                                                        

Η Σύνθεση για την Εξελεγκτική Επιτροπή είναι:
ΓΑΛΑΙΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ, ΠΡΕΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΔΑΚΟΡΩΝΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ,
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ 

ημερίδα με θέμα τον τουρισμό στο πλαίσιο του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί στις 18.2 στην Ρόδο διοργανώνει η Π.Ν.Α.

Σύμφωνα με την πρόσκληση που έχει σταλεί σε επαγγελματίες του τουρισμού στο Ν. Αιγαίο,
Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου προγραμματίζει στις 18 Φεβρουαρίου στη Ρόδο την διεξαγωγή ημερίδας στο πλαίσιο του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού με δύο κεντρικούς άξονες:
α) τις προοπτικές της τουριστικής ανάπτυξης στο Νότιο Αιγαίο
β) την διαβούλευση για το ΠΕΠ Ν. Αιγαίου 2014-2020

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να παρευρεθείτε στο εν λόγω συμβούλιο στο οποίο θα κληθούν οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, εκπρόσωποι φορέων του τουριστικού κλάδου της Περιφέρειας καθώς και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού.

Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς.

πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Χρηματοδοτικές Ενισχύσεις στον Αγροτικό Τομέα και Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας – FIREMED» από το Επιμελητήριο Κυκλάδων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Χρηματοδοτικές Ενισχύσεις στον Αγροτικό Τομέα & Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας – FIREMED» την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014, στις αίθουσες του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο, Άνδρο, Νάξο, Πάρο, Θήρα, Μύκονο, Μήλο, Τήνο για την οποία δόθηκε και η δυνατότητα ζωντανής διαδικτυακής σύνδεσης μέσα από το www.e-kyklades.gr

Η ενημερωτική αυτή εκδήλωση διεξήχθη στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλουν από τις αρχές του 2013  το Επιμελητήριο Κυκλάδων και η Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου Κυκλάδων (ΕΤ.Α.Π.), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για την αναθέρμανση του τομέα της Αγροτικής Οικονομίας και σε συνέχεια των προηγούμενων ενημερωτικών εκδηλώσεων και των εκπαιδευτικών κύκλων που έχουν πραγματοποιηθεί.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση για νέες δυνατότητες ανάπτυξης που παρέχονται μέσω χρηματοδοτικών ενισχύσεων για τον αγροτικό τομέα και το εγχείρημα αυτό συμπληρώνει τις έως τώρα πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για την στήριξη των ατόμων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται (ή θέλουν να δραστηριοποιηθούν) στον πρωτογενή τομέα.

Οι χρηματοδοτικές ενισχύσεις που παρουσιάστηκαν αφορούσαν τα Μέτρα 112 και 123 Α του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και πιο συγκεκριμένα:

•Το  Μέτρο 112 – «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» παρουσίασε ο κ. Παγώνης Παναγιώτης, Στέλεχος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

•Το Μέτρο 123Α – «Αύξηση της Αξίας των Γεωργικών Προϊόντων» παρουσίασε ο κ. Μαραγκός Αντώνης, Υπεύθυνος τμήματος Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε παράλληλα από τον κ. Μαραγκό Αντώνη και το Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας – FIREMED, στο οποίο και συμμετέχει το Επιμελητήριο Κυκλάδων ως ένας από τους κύριους εταίρους μεταξύ φορέων από χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Κύπρος, η Γαλλία, η Σλοβενία, η Κροατία και το Μαυροβούνιο  . Βασικός στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος, όπως αναλύθηκε, είναι να ενισχύσει την θέση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον ενεργειακό τομέα στις περιοχές της Μεσογείου και να αυξήσει τις δυνατότητες τους σε διακρατικό επίπεδο, προσφέροντας τους νέα χρηματοδοτικά μέσα ώστε να υποστηρίξουν τεχνολογικές και μη τεχνολογικές καινοτομίες.                                              

ολοκληρώθηκε στη Σύρο την Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου, η παρουσίαση του Προγραμματισμού της πρωτοβουλίας της Διεύθυνσης Τουρισμού για το «Έτος Πολιτισμού 2014»

Ολοκληρώθηκε στη Σύρο την Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου, η παρουσίαση του Προγραμματισμού της πρωτοβουλίας της Διεύθυνσης Τουρισμού για το «Έτος Πολιτισμού 2014» στην κεντρική αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Το συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο κύριος Τζώρτζης Μακρυωνίτης, Αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για τον Αναπτυξιακό προγραμματισμό, Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, ενώ κεντρικοί ομιλητές ήταν η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κα Ελευθερία Φτακλάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, εντεταλμένος για ζητήματα πολιτισμού και αθλητισμού Κυκλάδων, κος Δημήτριος Γρυπάρης καθώς και το στέλεχος της ΠΝΑΙ για πολιτιστικά θέματα, κος Αναστάσιος Αναστασίου. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν ο Αντιδήμαρχος, Ανδρέας Γιαλόγλου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σύρου, Ιάκωβος Αρβανίτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κος Γιάννης Ρούσσος, και αρκετοί πολιτιστικοί και τουριστικοί φορείς της Σύρου.

Το λόγο πήρε πρώτη η κα. Φτακλάκη, η οποία παρουσίασε τους βασικούς πυλώνες των προγραμματικών δεσμεύσεων της ΠΝΑΙ, καθώς και το συντονισμό των δράσεων.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος του κάθε νησιού, με κεντρικό άξονα τον πολιτισμό. Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη, το «2014 Έτος Πολιτισμού για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου» αποτελεί το όψιμο μέσο για την ανάδειξη του ιδιαίτερου πολιτιστικού προφίλ κάθε νησιού της Περιφέρειας, και οι εκδηλώσεις που θα το πλαισιώσουν θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην εξωστρέφεια του τουριστικού μας προϊόντος. Τονίστηκε επίσης ο σημαντικός ρόλος των κατά τόπους πολιτιστικών φορέων, οι οποίοι σε άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια θα πρέπει να προγραμματίσουν το συντομότερο δυνατό τις προτεινόμενες δράσεις για το τρέχον έτος. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιων ενεργειών αποτελεί η προσπάθεια που καταβάλλεται από τους φορείς της Σύρου για την υποβολή της υποψηφιότητας του νησιού ως πολιτιστική πρωτεύουσα για το έτος 2021. Η κα Φτακλάκη κατέληξε ότι, χωρίς τη σύμπνοια και τη συνέργεια όλων των τοπικών φορέων, δεν θα καταστεί δυνατή η ευόδωση των προσπαθειών και προσδοκιών της ΠΝΑΙ. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κύριος Γρυπάρης, ο οποίος παρουσίασε αρχικά τον απολογισμό για το 2013 και στη συνέχεια παρέθεσε τον βασικό κορμό των μελλοντικών δράσεων. Καταλήγοντας, κάλεσε και αυτός με τη σειρά του τους δήμους να κινητοποιηθούν περισσότερο ως προς τον προγραμματισμό και την υποβολή προς την ΠΝΑΙ συγκεκριμένων και ρεαλιστικών προτάσεων.



στην θέση του στο διαδίκτυο βρίσκεται πλέον το διεθνές site www.discovergreece.com

Ολοκληρώθηκε και .. βρίσκεται πλέον στην θέση του στο διαδίκτυο το διεθνές site www.discovergreece.com  που σχεδίασε και ανέπτυξε η Marketing Greece για την προώθηση του Ελληνικού Τουριστικού Προϊόντος.

Πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια που ολοκληρώθηκε και δίνει την δυνατότητα στο παγκόσμιο κοινό να ζήσει την πιο ολοκληρωμένη ψηφιακή εμπειρία στο σχεδιασμό και την αγορά του ταξιδιού προς τους ελληνικούς προορισμούς.

Το www.discovergreece.com είναι μια από τις πιο όμορφες, πλούσιες σε υλικό και σύγχρονες στο στήσιμό της σελίδες που έχουν δημιουργηθεί για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς με στόχο να γίνει γνωστή, να αγαπηθεί και να χρησιμοποιηθεί από το εγχώριο και διεθνές κοινό και τον κόσμο των επιχειρήσεων.

Το www.discovergreece.com είναι μια αμφίδρομης δράσης σελίδα που παρέχει πληροφορίες και ιδέες για ένα ταξίδι στην Ελλάδα, ενώ .. ζητά με ενδιαφέρον να μάθει και να παρουσιάσει τις εμπειρίες όσων επισκέφθηκαν την Ελλάδα και θέλουν να τις μοιραστούν με το διεθνές κοινό!
Η σελίδα δημιουργήθηκε και λειτουργεί με την υποστήριξη της Aegean Airlines, της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και του Συνδέσμου των Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. 

αναδιάρθρωση Διοικητικού Συμβουλίου του συνδέσμου των εν Ελλάδι τουριστικών γραφείων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΤΕ το νέο ΔΣ, το οποίο έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Λύσανδρος Τσιλίδης, Nel Travel, Αθήνα
Αντιπρόεδροι: Βασίλης Κοντός, Corfu Holidays, Κέρκυρα
Δέσποινα Αμαραντίδου, Artion Conferences, Θεσσαλονίκη
Κώστας Γκιόκας, Carlson Wagonlit Travel, Αθήνα
Γεν. Γραμματέας: Μάριος Καμμένος, Four Ways Travel, Βόλος
Ταμίας: Νίκος Κελαϊδίτης, Passepartout Tours, Αθήνα
Γεν. Έφορος: Γιώργος Μαρούτσος, Aktina Travel, Αθήνα
Μέλη: Νίκος Βισβίκης, Vis Travel, Βόλος • Μαρία Θεοφανοπούλου, Danae Travel, Αθήνα • Λίτσα Καραμπατζάκη, Leon Tours, Αλεξανδρούπολη • Μάγδα Λαΐου, Ace Travel, Αθήνα • Γιάννης Παπαδάκης, Sunnydays on Crete, Ηράκλειο • Βασιλική Σκάγια, Dayrise Holidays, Θεσσαλονίκη • Γιώργος Τελώνης, Ferry Center, Πάτρα • Βασίλης Τριγκιλίδας, Trigilidas Travel & Holidays, Καλαμάτα

η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρωτοπορεί στη διαχείριση απορριμμάτων μέσα από περιβαλλοντικές δράσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της,

Στην Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος με θέμα: “Εθνικό Στρατηγικό Πρόγραμμα Πρόληψης Παραγωγής Αποβλήτων και Αναθεώρηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων”, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τα Εθνικά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων και Πρόληψης, συμμετείχε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, κ. Γεώργιος Ν. Μακρυωνίτης.

Στην Ημερίδα στην οποία μίλησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννης Μανιάτης, παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ακόμα ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, η Πρόεδρος της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, κα Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιάννης Σγουρός, ο Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Γιάννης Κουράκης, καθώς και -εκ μέρους της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- ο κ. Γιώργος Κρεμλής.

Η Ημερίδα έγινε εν όψει της αναθεώρησης του εθνικού σχεδίου διαχείρισης των απορριμμάτων, μετά την ολοκλήρωση του οποίου θα πρέπει να αναμορφωθεί και ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης σε όλες τις Περιφέρειες.

Όπως διαπιστώθηκε και από την Ημερίδα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρωτοπορεί στη διαχείριση απορριμμάτων μέσα από περιβαλλοντικές δράσεις όπως το “Πιλοτικό Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Ανάφης και Χάλκης”, συνολικού προϋπολογισμού 359.756,00€, η οποία αποτέλεσε πρότυπο για πολλούς Δήμους, οι οποίοι ενέταξαν στο ΕΣΠΑ και υλοποιούν ανάλογες δράσεις.

Επίσης, ένα άλλο πρωτοποριακό πρόγραμμα με το οποίο η Περιφέρεια στοχεύει προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, είναι οι δράσεις για την προμήθεια και εγκατάσταση μονάδων παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προϋπολογισμού περίπου 1.000.000 €. Η δράση αυτή  της Περιφέρειας έχει τεράστιο κοινωνικό και περιβαλλοντικό όφελος, αφού μεσοπρόθεσμα θα εξοικονομούνται εκατοντάδες εκατομμύρια πλαστικές φιάλες το χρόνο με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Η Περιφέρεια με τις παραπάνω δράσεις πρωτοπορεί και εναρμονίζεται με την οδηγία του 2008 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ιδιαίτερα στο κομμάτι της πρόληψης με την υλοποίηση των δράσεων διάθεσης πόσιμου νερού κατάφερε να περιορίσει την κατανάλωση πλαστικών μπουκαλιών, να παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες στους πολίτες και να προστατέψει δραστικά το περιβάλλον. Ο σωστός τρόπος διαχείρισης απορριμμάτων είναι η μη παραγωγή κι όχι η ανακύκλωση.

Παρ' όλα αυτά για να ξεπεραστούν τα τεράστια προβλήματα της γραφειοκρατίας, ιδιαίτερα κατά την ωρίμανση των έργων, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το θεσμικό καθεστώς. Η δήλωση του Υπουργού «για την αναγκαιότητα ξεκάθαρου θεσμικού πλαισίου», καταδεικνύει τη σοβαρότητα του θέματος και δίνει την ελπίδα για απλοποίησή του. Όμως είναι πολύ σημαντικό να επισημάνουμε για άλλη μια φορά ότι οι πολίτες επιβάλλεται να συμμετέχουν στη διαχείριση των απορριμμάτων και προς αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται η ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους, κάτι στο οποίο η Περιφέρεια δίνει μεγάλη βαρύτητα. Δυστυχώς η Περιφέρεια δεν έχει αρμοδιότητα στη διαχείριση των απορριμμάτων, όμως επικουρικά συμβάλει καθοριστικά στην επίλυση του σημαντικού αυτού προβλήματος. Η αρμοδιότητα ανήκει στους Δήμους και στον ΦΟΔΣΑ, στον οποίο σύμφωνα με το νόμο δε συμμετέχει η Περιφέρεια.


στην 2η Ημερίδα για το Μπουζούκι συμμετείχε ο δάσκαλος Μπουζουκιού του Εθνικού Ωδείου Θήρας, κ. Μανώλης Φύτρος

Ο δάσκαλος Μπουζουκιού του Εθνικού Ωδείου Θήρας, κ. Μανώλης Φύτρος συμμετείχε στην 2η Ημερίδα για το Μπουζούκι που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με θέμα το κατεξοχήν σολιστικό όργανο του ελληνικού μουσικού τοπίου, το μπουζούκι, και τη συμβολή του στο λαϊκό τραγούδι, με κύριο αίτημα την κατοχύρωση κρατικού πτυχίου εξειδίκευσης του οργάνου.

Η Ημερίδα έκλεισε με συναυλία αφιέρωμα στον Μανώλη Χιώτη από το Μουσικό Σύνολο Μπουζουκιών του Θανάση Πολυκανδριώτη «Οι επόμενοι» στην οποία 33 μπουζούκια επί σκηνής θα ερμήνευσαν σολιστικά και τραγουδιστικά κομμάτια του Μανώλη Χιώτη ειδικά διασκευασμένα για μια τόσο μεγάλη ορχήστρα.


με την συμμετοχή Ν. Χρυσόγελου καμπάνια ευρωβουλευτών για «προσωπική βοήθεια για ανεξάρτητη διαβίωση ατόμων με αναπηρίες»

Πρόσκληση σε φορείς και πολίτες απευθύνει ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Πράσινων, για στήριξη της συλλογής υπογραφών από ευρωβουλευτές, ώστε τα άτομα με αναπηρίες να μπορούν να απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους ισότιμα προς τους υπόλοιπους πολίτες. Η καμπάνια επικεντρώνεται στην αναγνώριση του δικαιώματος όσον αφορά την προσωπική βοήθεια για ανεξάρτητη διαβίωση των ατόμων με αναπηρία. 

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 10% των πολιτών παρουσιάζουν ελαφρά αναπηρία και το 4,5% σοβαρού τύπου αναπηρίες. Η πλειονότητα των εμπειρικών μελετών που έχουν εκπονηθεί τα τελευταία χρόνια καταδεικνύουν ότι τα υψηλότερα ποσοστά κοινωνικού αποκλεισμού παρατηρούνται στα άτομα µε χρόνια προβλήματα υγείας και αναπηρίες.

Η γραπτή δήλωση αναφορικά με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες αποτελεί πρωτοβουλία 10 ευρωβουλευτών, 5 Πράσινων, μεταξύ των οποίων και του Νίκου Χρυσόγελου, και 5 από άλλες πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τη γραπτή δήλωση καλούνται να προσυπογράψουν όσο το δυνατόν περισσότεροι ευρωβουλευτές, ώστε να αναλάβει πρωτοβουλία η Κομισιόν για να διασφαλιστεί η συμμετοχή των ατόμων που εξαρτώνται από προσωπική υποστήριξη, προσωπικό βοηθό ώστε να μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή, σύμφωνα με τις ανάγκες, ικανότητες και προσδοκίες τους ως πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ομάδες ατόμων με αναπηρία που έχουν επισκεφθεί το Ευρωκοινοβούλιο έχουν θέσει το θέμα σε συναντήσεις τους με τους ευρωβουλευτές.

συνάντηση του Περιφερειάρχη με τους Μητροπολίτες Ρόδου, Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας, Κω, Νισύρου και με τον Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ.  Γιάννη Μαχαιρίδη με τους Σεβασμιότατους Μητροπολίτες:  Ρόδου κ.κ. Κύριλλο,  Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. κ. Παΐσιο,  Κω, Νισύρου κ.κ Ναθαναήλ και με  τον Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικονομικού Πατριαρχείου Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο Σαμαρά οι οποίοι συμμετέχουν  στις εκδηλώσεις εορτασμού της επίσημης Αγιοκατάταξης στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης  Εκκλησίας  του Αγίου Μελετίου.
Ο Αρχιγραμματέας μετέφερε  στον Περιφερειάρχη  του θερμούς χαιρετισμούς του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο.

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε για την επίσκεψη και διαβεβαίωσε τους Αρχιερείς για την διαθεσιμότητα της περιφέρειας και την στήριξη τους στο κοινωνικό έργο που επιτελούν.

Τρίτη, Φεβρουαρίου 11, 2014

«ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ο τόπος ο μικρός ο μέγας» (13.2)

Μια όμορφη μουσική βραδιά με θέμα την «Σαντορίνη» και τίτλο  «ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ο τόπος ο μικρός ο μέγας» διοργανώνει την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στις 20.00 στο «Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή» (στο αμφιθέατρο του κέντρου «Γαία», Όθωνος 100 Κηφισιά) η καλλιτεχνική ομάδα «Ηχόραμα».

Σύμφωνα με την πρόσκληση των διοργανωτών,

Καλντέρα, ηφαίστειο, οικισμοί, κάναβες, οινοποιεία, προϊόντα, αμπελώνες, στιγμιότυπα από τη ζωή στο νησί (τρύγος, καλλιέργειες, γιορτές, πανηγύρια):

500 φωτογραφίες του Δημήτρη Ταλιάνη, σε 14 ενότητες προβάλλονται με ηχογραφημένη μουσική του Ηλία Ανδριόπουλου (“Αργοναύτες”, “Προσανατολισμοί”, “Εικόνες με σαντούρι”), ενώ ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός ακούγεται να διαβάζει κείμενα του Πάνου Θεοδωρίδη.
Ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς απαγγέλει το ποίημα “Σαντορίνη” του Γιώργου Σεφέρη και το ποίημα “Ωδή στη Σαντορίνη” του Οδυσσέα Ελύτη.

Με το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση με νοστιμιές και κρασί της Σαντορίνης.

Συντελεστές :
Mουσική: Ηλίας Ανδριόπουλος
Φωτογραφία: Δημήτρης Ταλιάνης
O Γρηγόρης Βαλτινός διαβάζει κείμενα του Πάνου Θεοδωρίδη
Ο Διονύσης Καρατζάς διαβάζει ποιήματα για τη Σαντορίνη των Γιώργου Σεφέρη και Οδυσσέα Ελύτη.

Η εκδήλωση οργανώνεται από τους ΦΙΛΟΥΣ του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ και την πολιτιστική εταιρεία ΠΛΟΗΓΟΣ.

Είσοδος: 10 ευρώ
Tα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς του Μουσείου

Διάρκεια παρουσίασης : 1 ώρα


η παρουσίαση των έργων του Δήμου σε πρώτο πλάνο στις ετήσιες καθιερωμένες γιορτές των δημοτικών κοινοτήτων

Τις πίτες τους για το 2014 έκοψαν το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Φεβρουαρίου οι δημοτικές κοινότητες της Οίας και του Καρτεράδου στην Σαντορίνη.

Κατά την διάρκεια της γιορτής στην Οία ο Δημοτικός Σύμβουλος από την Οία κ. Γιώργος Βαρβαρήγος διάβασε το μήνυμα του προέδρου της δημοτικής κοινότητας κ. Λευτέρη Δαρζέντα που απουσίαζε από την εκδήλωση για λόγους υγείας, σύμφωνα με το οποίο «το νέο αναβαθμισμένο τοπικό συμβούλιο σε συνεργασία με τον Δήμο, παρά τα διαχειριστικά προβλήματα που δημιούργησε ο Καλλικράτης και την οικονομική ύφεση, κατάφεραν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά πολλά από τα ζητήματα που απασχολούσαν την κοινότητα της Οίας, με την νέα αυτοδιοικητική περίοδο να ξεκινά σε σωστές βάσεις σε ότι αφορά την πορεία των έργων αλλά και τα οικονομικά του Δήμου Θήρας».
Στο κείμενό του ο κ. Δαρζέντας αναφέρθηκε στα έργα που πραγματοποιήθηκαν στην Οία τα τρία προηγούμενα χρόνια που είναι η ανάσχεση των καταπτώσεων των πρανών της Αρμένης και η αποκατάσταση του δρόμου του όρμου της, ο χώρος στάθμευσης απέναντι από την κοινότητα στο Αμμούδι, οι παρεμβάσεις στο λιμανάκι της «μαύρης πέτρας», οι παρεμβάσεις στον δρόμο Φηρών Οίας, η διαμόρφωση της πλατείας των λεωφορείων, η αποχέτευση της Φοινικιάς, κα.α ενώ αναφέρθηκε και στα έργα που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν το 2014 όπως η διαμόρφωση της πλατείας της Φοινικιάς, η διαμόρφωση της πλατείας του Δημοτικού Σχολείου, η  δημιουργία χώρου 5Χ5 σε οικόπεδο στην περιοχή των παλιών ορυχείων, το πλακόστρωτο στην περιοχή «Λότζα» της Φοινικιάς, κ.α.

Στο κείμενό του ο κ. Δαρζέντας και σχετικά με τις επόμενες προτεραιότητες της Δημοτικής αρχής ανέφερε τις ανάγκες της καθημερινότητας, την καθαριότητα, καθώς και το αίτημα για ενδεχόμενη μείωση των τιμολογίων της ύδρευσης με αφορμή τις νέες γεωτρήσεις της ΔΕΥΑ.
Στην σύντομη ομιλία του ο δημοτικός σύμβουλος από την Οία κ. Βαρβαρήγος ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια για την υλοποίηση και των προγραμματισμό των παραπάνω έργων καθώς και άλλων που ανέφερε επιγραμματικά.

Στην ομιλία του ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και υποψήφιος δήμαρχος κ. Σιγάλας ανέφερε ότι η Οία έχει προσφέρει πολλά στην Σαντορίνη, και χρήματα και ποιότητα, τόσο στα ταμεία του Δήμου όσο και στην ιδιωτική οικονομία, καθώς και ότι τα έργα που γίνονται σε αυτήν πρέπει να αυξηθούν και να συνεχιστούν.

Η δημοτική σύμβουλος και εκ νέου υποψήφια με την λαϊκή συσπείρωση κ. Αργυρού αναφέρθηκε στην ανάγκη αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας που θα πρέπει να μας διακατέχει αυτές τις δύσκολες εποχές, ενώ χαρακτήρισε την Οία διαμάντι και μοναδικό τόπο στην Ελλάδα. Παράλληλα έθεσε το θέμα στο κατά πόσο θα μπορούσαν να προγραμματιστούν καλύτερα οι αφίξεις των επισκεπτών της ώστε να μην παρατηρείτε μεγάλος συνωστισμός σε συγκεκριμένες ώρες.

Το παρόν του στην εκδήλωση, τις ευχές του καθώς και τα συγχαρητήρια του για τον τρόπο λειτουργίας του τοπικού συμβουλίου έδωσε ο αντιδήμαρχος κ. Καφούρος.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Θήρας ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην Δημοτική αρχή, στο κοινοτικό συμβούλιο καθώς όσους ως πολίτες βοήθησαν στα έργα που έγιναν στην Οία ενώ αναφέρθηκε συνοπτικά σε έργα (εκτός των όσων αναφέρθηκαν παραπάνω) που έγιναν στην κοινότητα τα προηγούμενα χρόνια αναφέροντας και τους προϋπολογισμούς τους. τα έργα που αναφέρθηκαν είναι η κατασκευή των κοινοτικών τουαλετών, η επισκευή της ράμπας στην δεξαμενή της Φοινικιάς, η επισκευή του νεκροταφείου, τα πεζοδρόμια, η διαμόρφωση του παρκινγκ, η μεταφορά ογκολίθων στο λιμανάκι, η επέκταση του δικτύου ύδρευσης, η νέα μονάδα της αφαλάτωσης και η ανάσχεση των καταπτώσεων του δρόμου της Αρμένης.

Κατά την διάρκεια της γιορτής στην δημοτική κοινότητα του Καρτεράδου ο ιερέας της ενορίας π. Χριστοφόρος ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά ενώ σχετικά με την ενορία εστίασε στο ανθρωπιστικό έργο που θα πρέπει να γίνει καθώς και στην ολοκλήρωση του Παιδικού Σταθμού και του Πνευματικού κέντρου της ενορίας.

Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας ευχήθηκε καλή χρονιά ενώ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την βοήθεια και την υποστήριξη που του παρείχε τα προηγούμενα χρόνια για την υλοποίηση των έργων της κοινότητας.

Την ευχή του για μια καλή και δημιουργική χρονιά υπεύθυνε ο αντιδήμαρχος κ. Αργυρός.
Ο επικεφαλής της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου και υποψήφιος δήμαρχος κ. Σιγάλας αναφέρθηκε στην ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια του οικισμού του Καρτεράδου με τα μεγάλα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί τα όριά του ενώ σημείωσε ότι στο δημοτικό διαμέρισμα δραστηριοποιούνται στην πλειοψηφία τους οικογενειακές επιχειρήσεις.

Στην σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος κ. Ζώρζος αφού ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά και ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Τ.Δ. και το τοπικό συμβούλιο για το ενδιαφέρον που έδειξαν για τα έργα του οικισμού, αναφέρθηκε στα έργα που πραγματοποιήθηκαν στο δημοτικό διαμέρισμα αναφέροντας παράλληλα το κόστος τους.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος κατά την διάρκεια της προηγούμενης 4ετίας επισκευάστηκε ο δρόμος του βιολογικού, η ασφαλτόστρωση της περιφερειακής οδού, η ανακατασκευή οδών, η ασφαλτόστρωση του περιμετρικού δρόμου του νέου νοσοκομείου, η μετεγκατάσταση του νηπιαγωγείου, καθώς και η συντήρηση και αποκατάσταση κοινόχρηστων χώρων, ενώ όπως σε φάση υλοποίησης βρίσκονται τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή του «βουνίτσου» η αντικατάσταση των παλιών κουφωμάτων του δημοτικού σχολείου, η πλήρης αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, η μελέτη επέκτασης του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης.

Με το τέλος των ομιλιών η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου του διαμερίσματος αναφέρθηκε στις δράσεις και πρωτοβουλίες που πάρθηκαν την χρονιά που πέρασε με σκοπό την προβολή του οικισμού και την διατήρηση των παραδοσιακών εθίμων του.


πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Χάλαρη

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την επίσημη παρουσίαση του εμβλήματος του συνδυασμού και την έναρξη λειτουργίας του εκλογικού γραφείου θα πραγματοποιήσει η ομάδα Τύπου της Δημοτικής παράταξης του υποψηφίου Δημάρχου Γιώργου Α. Χάλαρη, "Σαντορίνη Ενωτική Πορεία".

Πρόκειται για την πρώτη συνέντευξη της ομάδας που αναλαμβάνει την επικοινωνία και συνεργασία με τα ΜΜΕ του νησιού, παρέχοντας όλες τις πληροφορίες για το website όπου θα φιλοξενεί όλες τις ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου και προγραμματικές δηλώσεις και τις δράσεις  του συνδυασμού, όπως και το σημαντικότερο αμφίδρομο εργαλείο ανοικτής, άμεσης επικοινωνίας με τους πολίτες το "βήμα του πολίτη".

Η συνέντευξη θα δοθεί στο Εκλογικό Γραφείο στον Καρτεράδο (Εμπορικό Κέντρο Α. Χάλαρης) απέναντι από το γήπεδο του Πανθηραϊκού την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στις 2.00 το μεσημέρι.
Μετά την Συνέντευξη Τύπου θα παρατεθεί γεύμα και συζήτηση με τους εκπρόσωπους του Τύπου.

δυναμικό και δημιουργικό ξεκίνημα για την κάναβα Ι.Χρυσού- Δρόσου

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της,

Το 2014 ξεκινάει δυναμικά για την οικογένεια Ι.Χρυσού- Δρόσου με μια νέα συνεργασία στο χώρο του κρασιού με τον γνωστό οινολόγο κ. Γιάννη Τσέλεπο και τη δημιουργία οινοποιείου στην παλιά, οικογενειακή κάναβα της οικογένειας του κ.Γιάννη Χρυσού- Δρόσου... Ο παραδοσιακός, οικογενειακός, σαντορινιός αμπελώνας θεμέλιο για καινούριες εμπειρίες στο μαγευτικό χώρο του κρασιού και για την ανάδειξη νέων, ανερχόμενων οινολόγων....Οι εκπλήξεις ξεκινούν...Καλή απόλαυση..!!


Σύμφωνα με  πληροφορίες η οικογένεια Ι.Χρυσού- Δρόσου συνεργάζεται με τον οινολόγο κ. Γιάννη Τσέλεπο με σκοπό την επιμέλεια των αμπελώνων τους και την δημιουργία.

η εκτεταμένη δημιουργία νέων αμπελώνων στο Καμάρι συνεχίζεται…

Με δεδομένα τα πολύ καλά αποτελέσματα που είχε πρίν από δύο χρόνια η προσπάθεια φύτευσης μεγάλων εκτάσεων στην περιοχή του Καμαριού –και συγκεκριμένα εκατέρωθεν του δρόμου που οδηγεί στην περιοχή, λίγο πρίν την είσοδο στον οικισμό- με νέα αμπέλια με σκοπό την δημιουργία νέων σύγχρονων οργανωμένων αμπελώνων, η ίδια προσπάθεια συνεχίζεται και φέτος, αυτές τις ιδανικές από πλευράς καιρού μέρες, με την φύτευση περισσοτέρων από 5.000 νέων «ριζών» σε μια περιοχή εκατοντάδων στρεμμάτων.

Η προσπάθεια είναι το αποτέλεσμα την δουλειάς της ομάδας και των ιδιοκτητών οινοποιείου της περιοχής οι οποίοι συνεχίζουν και υλοποιούν το όραμα που υπήρχε για την περιοχή και από τις προηγούμενες γενιές.

Η νωρίτερη, πρίν από δύο χρόνια, προσπάθεια έδωσε άριστα αποτελέσματα, με τα νέα μικρά αμπέλια να βρίσκονται στην διαδικασία να παράγουν τους πρώτους τους καρπούς, γεγονός που ενθάρρυνε τους εμπνευστές της όλης προσπάθειας να συνεχίσουν και φέτος να πραγματοποιούν το όραμά τους.

Περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία για την εκτεταμένη φύτευση με νέα αμπέλια στο καμάρι θα αναφερθούν τις επόμενες ημέρες.

τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου (8-9.2)

Στο μπάσκετ και στο τοπικό Κυκλαδικό πρωτάθλημα και σε ότι αφορά τις ομάδες της Σαντορίνης η ανδρική ομάδα του Πανιωνίου ηττήθηκε (με σκόρ 71-82) από την ομάδα «φανάρια» της Νάξου στο αγώνα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8.2 στο κλειστό γυμναστήριο της Σαντορίνης, ενώ τα κορίτσια του Πανιωνίου νίκησαν (52- 44)  την ομάδα του Μαρπησαικού Πάρου στον αγώνα που έδωσαν το Σάββατο 8.2 στην Πάρο.

Στο ποδόσφαιρο οι ομάδες του Καρτεράδου και του Πανθηραικού ισοφάρισαν με σκόρ 1-1 ενώ στο μεταξύ τους παιχνίδι η Θύελλα Καμαρίου νίκησε με σκόρ 4-0 την Λάβα Εμπορείου στο γήπεδο του Καμαρίου.

Με το τέλος του αγώνα η Θύελλα πραγματοποίησε την ετήσια γιορτή της παρουσία μελών και φίλων της.


Ο Α.Ο. Θήρας είχε ρεπό. 

αίτημα της συντονιστικής επιτροπής για την συνάντηση του δημάρχου με τον αρμόδιο υπουργό με σκοπό την λειτουργία του νοσοκομείου

Την άμεση ανάγκη συνάντησης του Δημάρχου Θήρας με τον Υπ. Υγείας με στόχο την λειτουργία του Νοσοκομείου της Σαντορίνης, ζήτησε με επιστολή της στον Δήμαρχο Θήρας η επιτροπή στήριξης του Κ.Υ.

Το περιεχόμενο της επιστολής μπορείτε να το διαβάσετε στην σελίδα : 


Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση, το αίτημα σχετικά με την λειτουργία του Νοσοκομείου βρίσκεται στο Υπ. Οικονομικών ενώ η επόμενη συνάντηση του Υπ. Υγείας με τον Δήμαρχο Θήρας έχει προγραμματιστεί για το τέλος του μήνα. 

επίσκεψη φοιτητών του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Παιδεία στο περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου

Τον Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη  επισκέφθηκαν οι φοιτητές του εκπαιδευτικού προγράμματος που διοργανώνει το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Παιδεία Αμερικής.
Τους φοιτητές συνόδευε  ο καθηγητής Ηλίας Τομάζος.
Στον  σύλλογο  διατέθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μετά από παραχώρηση του Υπουργείου Πολιτισμού, οίκημα για την στέγαση του.

«οικολογικός Άνεμος Ν. Αιγαίου» - ώρα για συντονισμένη δράση για την άμεση ανέλκυση του Sea Diamond

Σύμφωνα με ανακοίνωση του «οικολογικού ανέμου Ν.Αιγαίου» σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα του βυθισμένου κρουαζιερόπλοιου Sea diamond, αναφέρεται ότι,

Ο Οικολογικός Άνεμος Νοτίου Αιγαίου χαιρετίζει την επιτυχή έκβαση των δικαστικών αγωγών στο Πρωτοδικείο Πειραιά για το θέμα του ναυαγίου του Sea Diamond. Οι πρόσφατες αποφάσεις του δικαστηρίου δικαιώνουν τον επτάχρονο αγώνα των Σαντορινιών και ιδιαίτερα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών, για δεύτερη φορά μετά και τις προηγούμενες αποφάσεις για τις ποινικές ευθύνες στην υπόθεση του ναυαγίου.

Αισθανόμαστε κι εμείς περήφανοι που συμπαρασταθήκαμε στον αγώνα αυτό, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις των Σαντορινιών, επιμένοντας να δραστηριοποιηθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου έμπρακτα για την επίλυση του προβλήματος, αλλά και με την ανάδειξη του θέματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο από τον Περιφερειακό μας Σύμβουλο κι ευρωβουλευτή Νίκο Χρυσόγελο (ερωτήσεις προς την Κομισιόν, παρεμβάσεις στο ευρωκοινοβούλιο).

Αλλά η δικαστική νίκη δεν μας εφησυχάζει. Αντίθετα μας κάνει να αισθανόμαστε τη βαριά ευθύνη όλων μας για τα επτά χρόνια που πέρασαν με το «κοιμισμένο» απόβλητο - ρύπο να παραμένει στην καρδιά της ευαίσθητης θάλασσας της Σαντορίνης μας.

Η απόφαση του δικαστηρίου είναι σαφής: Απαιτείται ανέλκυση του ναυαγίου! Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε άλλο τα δικαστήρια και τις καθυστερήσεις που η υπεύθυνη πλοιοκτήτρια εταιρεία θα επιδιώξει. Δεν έχουμε άλλο χρόνο! Όσο περνάει ο καιρός, ο κίνδυνος από το ναυάγιο θα μεγαλώνει, και η ανέλκυση θα γίνεται πιο δύσκολη.

Στην κατεύθυνση της ανέλκυσης οφείλουν να ενεργοποιηθούν συντονισμένα και  ο Δήμος Θήρας και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά κυρίως το αρμόδιο Υπουργείο και η κεντρική Λιμενική Αρχή.  Να οργανώσουν / κινητοποιήσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες και να δρομολογήσουν τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε η εταιρεία να σεβαστεί τις αποφάσεις της δικαιοσύνης αλλά και τις απαιτήσεις του ευαίσθητου περιβάλλοντος των νησιών μας και των κατοίκων της. Ας διδαχθούμε από την Ιταλία, όπου πέτυχαν να προχωρήσει η ανέλκυση του ναυαγισμένου  Costa Concordia.

Ο Οικολογικός Άνεμος Ν. Αιγαίου ζητάει να συζητηθεί το θέμα στο ερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη βάση και της απόφασης που έχει λάβει με την δική μας συμβολή, κατά την συνεδρίαση του στην Σαντορίνη, ώστε να :

- Ενεργοποιηθεί η Περιφέρεια και να ζητήσει άμεσα συνάντηση και συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο για τη δρομολόγηση ενεργειών.
- Ενημερωθούμε για την πορεία υλοποίησης των προηγούμενων αποφάσεών του Περιφερειακού Συμβουλίου για συνέχιση των μετρήσεων από το Πολυτεχνείο της Κρήτης

Περιφερειακός Σύμβουλος : Νίκος Χρυσόγελος

υπεγράφει (10.2) Υ.Α. για τον νέο τρόπο υπολογισμού των παροχών εφάπαξ στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης υπέγραψε σήμερα την υπουργική απόφαση που αφορά το νέο τρόπο υπολογισμού των παροχών εφάπαξ στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, αποτέλεσμα εντατικών και συλλογικών προσπαθειών όλων των υπηρεσιών του υπουργείου, της Εθνικής Αναλογιστής Αρχής αλλά και της συνεργασίας με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Η ενσωμάτωση του νέου μαθηματικού τύπου και του συντελεστή βιωσιμότητας για την παροχή των εφάπαξ έχει πολλαπλές ωφέλειες στα ταμεία και τους δικαιούχους.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης:

«Με τη παρούσα υπουργική απόφαση, δίνουμε οριστική λύση σε ένα πρόβλημα που αντανακλούσε τις διαχρονικές παθογένειες του ασφαλιστικού συστήματος, ειδικότερα των ταμείων παροχής εφάπαξ και ταλάνιζε για πολλά χρόνια χιλιάδες συμπολίτες μας.
Σήμερα διασφαλίζεται η βιωσιμότητα των ταμείων χωρίς νέα ελλείμματα, η οποία αποτελεί εγγύηση για την απρόσκοπτη καταβολή των εφάπαξ σε όλους τους Έλληνες, κυρίως, στις νέες γενιές.
Με την καθιέρωση, μάλιστα, του σύγχρονου συστήματος «ΑΤΛΑΣ» θα εκμηδενίσουμε τους χρόνους απονομής συντάξεων και εφάπαξ στους δικαιούχους τους.
Η κυβέρνηση αυτή και ο ίδιος ο πρωθυπουργός αποδεικνύουν ότι εργάζονται όχι μόνο αθόρυβα και εντατικά αλλά κυρίως αποτελεσματικά, δίνοντας λύσεις σε συσσωρευμένα προβλήματα και στρεβλώσεις δεκαετιών».


αναφορά του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Συρμαλένιου, σχετικά με την καθυστέρηση καταβολής αποδοχών αναπληρωτών εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Άξονα 3

Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νικόλαος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά την επιστολή καθηγητών από τις Κυκλάδες σχετικά με την καθυστέρηση καταβολής αποδοχών. Αναφέρουν σχετικά ότι: «….ενώ προσφέρουμε ανελλιπώς τις υπηρεσίες μας, καθυστερείται εντελώς παράνομα, αντισυμβατικά και αδικαιολόγητα η καταβολή των αποδοχών μας από τις 06/12/2013… Επιπροσθέτως η καθυστέρηση της προσκόμισης της σύμβασής μας την οποία έχουμε υπογράψει….»

Σύμφωνα με το κείμενο με αποδέκτη Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Θέμα: «Καθυστέρηση καταβολής αποδοχών Δεκεμβρίου - Ιανουαρίου». 

Με αυτή την επιστολή εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας για τη στάση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού απέναντί μας και  μάλιστα  στην  αρχή  της  εργασιακής  μας  σχέσης,  αφού  ενώ μας  έχουν ανατεθεί  καθήκοντα διδασκαλίας και ενώ προσφέρουμε ανελλιπώς τις υπηρεσίες μας, καθυστερείται εντελώς παράνομα, αντισυμβατικά και αδικαιολόγητα η καταβολή των αποδοχών μας από τις 06/12/2013. Η  πιο  πάνω  κατάσταση  μας  έχει  δημιουργήσει  προβλήματα  επιβίωσης,  καθόσον στερούμαστε οιωνδήποτε άλλων πόρων, το μοναδικό και κύριο εισόδημά μας προέρχεται από αυτή μας την εργασία και δεν μπορούμε να καλύψουμε ούτε τις βασικές βιοτικές μας ανάγκες. Επιπροσθέτως η καθυστέρηση της προσκόμισης της σύμβασής μας την οποία έχουμε υπογράψει, συμπληρώσει και αποστείλει στο αρμόδιο τμήμα της ΔΔΕ Κυκλάδων και η οποία δεν έχει επιστραφεί σε εμάς συμπληρωμένη από το αντίστοιχο τμήμα, δημιουργεί υποψίες όσον αφορά στην ορθότητα αυτής της δράσης.
Για τους λόγους αυτούς δηλώνουμε ότι αν συνεχιστεί η καθυστέρηση της πληρωμής μας, θα ασκήσουμε κάθε νόμιμη ενέργεια μέχρις  ότου  μας  καταβληθούν  όλες  οι  καθυστερούμενες  αποδοχές  μας. 

αιμοδοσία με πρωτοβουλία συλλόγων της Σαντορίνης στην Αθήνα (16.2)

Σύμφωνα με ανάρτηση της σελίδας “καλλιστορώντας”

Με πρωτοβουλία των Συλλόγων Κοντοχωρίου, Εξωγωνιατών, και Πυργιανών, διοργανώνεται εθελοντική Αιμοδοσία στην αίθουσα των Συλλόγων, Αγ. Βαρβάρας 47 , Αργυρούπολη την Κυριακή 16/2. Ώρες 10.00- 14.00 . 

πρόσκληση του συλλόγου γονέων των Φηρών στην ετήσια γιορτή τους (14.2)

Οι μαθητές και ο Σύλλογος γονέων του γυμνασίου των Φηρών σας προσκαλούν στην ετήσια γιορτή τους στο κέντρο “Μαριώ” που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στις 20.30.

Η βραδιά θα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική, πλούσιο φαγητό, και πολλές εκπλήξεις.

ανακοίνωση της ΠΝΑ για την χορήγηση στρεμματικής ενίσχυσης για τους καλλιεργητές εαρινής πατάτας περιόδου 2014

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια του προγράμματος στήριξης των Μικρών Νησιών του Αιγαίου Πελάγους χορηγείται στρεμματική ενίσχυση για τη στήριξη της καλλιέργειας εαρινής πατάτας. Η ενίσχυση αυτή αφορά τους καλλιεργητές εαρινής πατάτας ανεξαρτήτως ιδιότητας και επαγγέλματος και εισοδημάτων, για την κάλυψη μέρους του κόστους καλλιέργειας του προϊόντος αυτού.
Η επιδοτούμενη καλλιεργούμενη έκταση ανά δικαιούχο πρέπει:
1.να είναι τουλάχιστον ένα (1) στρέμμα,
2.να έχει ελάχιστη έκταση ανά αγροτεμάχιο μισό στρέμμα.
Οι αιτήσεις θα υποβληθούν μέχρι  10 Μαρτίου 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας - Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής στη Ρόδο τηλ. 2241364915, στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής στη Σύρο τηλ.2281098833, καθώς και στα Τμήματα Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 10, 2014

τα αποτελέσματα του προγράμματος ανακύκλωσης του Δήμου Θήρας για το 2013

Από τον Δήμο Θήρας ανακοινώνεται ότι κατά το έτος 2013 στο νησί μας συλλέχτηκαν και αποστάλθηκαν για ανακύκλωση 780.120 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών. Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος παρατηρείται άνοδος της τάξεως 33,28%.

Η σύμβαση του Δήμου Θήρας με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης υπογράφηκε τον Ιανουάριο του 2008. Από τότε έχουν αποσταλεί από το νησί μας οι ακόλουθες ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών:

Έτος     Κιλά Ανακυκλώσιμων Υλικών
2008    0
2009    0
2010    139.770
2011    465.530
2012    585.310
2013    780.120

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό δείχνει ότι η διαδικασία της ανακύκλωσης υιοθετείται από ολοένα και περισσότερους συμπολίτες μας. Συμμετέχοντας στην ανακύκλωση συμβάλλουμε στην προστασία του εδάφους του νησιού μας και του περιβάλλοντος, μειώνοντας κατά πολύ τις ποσότητες που καταλήγουν στον χώρο διάθεσης.

Οι πολίτες που επιθυμούν να παραλάβουν την ειδική επαναχρησιμοποιούμενη μπλε τσάντα για την ανακύκλωση, αλλά και για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο του προγράμματος κ. Λουκά Μπελλώνια στο τηλ 2286360108.                                    

ανακοίνωση του πολιτιστικού οργανισμού Σαντορίνης για την κοπή της πίτας του και την παρουσίαση των χορευτικών σχημάτων του Δήμου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Στην κατάμεστη αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου του Δημοτικού Αθλητικού  Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Οργανισμού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 η ετήσια κοπή πίτας των χορευτικών σχημάτων του Δήμου και του Διεθνούς χορευτικού σχήματος Σαντορίνης Σταματίνας Ξιάρχου.

Πλήθος κόσμου αγκάλιασε με θέρμη την εκδήλωση, στην οποία παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στη Σαντορίνη αυθεντικές παραδοσιακές ενδυμασίες και πιστά αντίγραφα απ’ όλα τα μέρη του ελληνισμού. Επίσης είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε ένα δείγμα της δουλειάς των χορευτικών του νησιού, υπό τη συνοδεία της μαθητικής ορχήστρας του τμήματος ελληνικής μουσικής του Ωδείου Αθηνών.

Ο πρόεδρός κ. Καντζέλης Αντώνης και το Δ.Σ του Οργανισμού θα ήθελαν να ευχαριστήσουν από καρδιάς την κα Σταματίνα Ξιάρχου για την πολυετή αγαστή συνεργασία, τον καθηγητή του Ωδείου Αθηνών κ. Ανδρέα Τσεκούρα και τους μαθητές του, που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, τον σύλλογο Ποντίων Σαντορίνης για τη συμπαράστασή του και τέλος θα ήθελαν να απευθύνουν το μεγαλύτερο ευχαριστώ στους γονείς των παιδιών, για την πολύτιμη στήριξή τους και στα παιδιά για την συμμετοχή τους. 

μια όμορφη πλήρως ανακαινισμένη νέα αίθουσα στο Εμπορείο

Έναν –ακόμη!- όμορφο και πλήρως ανακαινισμένο χώρο θα διαθέτει σε λίγο καιρό το Εμπορείο με την ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής του κτηρίου του παλιού νηπιαγωγείου που ήταν για χρόνια εγκαταλελειμμένο και βρίσκεται στην περιοχή πίσω από το Δημοτικό σχολείο  του οικισμού.

Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες επισκευής του κτηρίου ενώ αναμένονται αυτές της διαμόρφωσης της αυλής του και ανέγερσης κάποιων μικρών βοηθητικών χώρων ώστε να μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα φιλοξενώντας εκδηλώσεις, εκθέσεις και άλλες πολιτιστικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος δραστηριότητες.

Το κτήριο ιδιοκτησίας της πρώην κοινότητας επισκευάστηκε με την τεχνική και οικονομική υποστήριξη του Δήμου Θήρας.

Για την αξιοποίηση και λειτουργία του χώρου έχουν ήδη κατατεθεί και συζητιούνται αρκετές προτάσεις και ιδέες ενώ σύμφωνα με την πρόεδρο του δημοτικού διαμερίσματος κ. Καραμολέγκου, κάθε νέα πρόταση πολιτιστικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος και περιεχομένου είναι ευπρόσδεκτη και καλοδεχούμενη.