Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2013

κοινό ψήφισμα γενικών συνελεύσεων ΕΛΜΕ Επαρχίας Θήρας και ΣΠΕ (Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) Θήρας

Στις γενικές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στην ΕΛΜΕ Επαρχίας Θήρας και στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας ψηφίστηκε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα για τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Παύλος Φύσσας, 34 χρονών, αντιφασίστας, νεκρός. Μαχαιρωμένος επαγγελματικά από συμμορία τραμπούκων φασιστών χρυσαυγιτών. Ένα οργανωμένο σχέδιο πολιτικής εξόντωσης. Μία σαφώς εν ψυχρώ πολιτική δολοφονία υπό τη «διακριτική» παρακολούθηση των οργάνων της δημόσιας τάξης. Ένα οργανωμένο σχέδιο πολιτικής αποσταθεροποίησης; Δεν θεωρούμε τυχαίο που παραμονή των μεγάλων διαδηλώσεων της Τετάρτης πληρωμένοι φασίστες ανέλαβαν το έργο της κυβέρνησης και των αφεντικών της για καταστολή των εργατικών αγώνων και αποπροσανατολισμό.

Τα στομάχια σφίγγονται, τα χείλη σφίγγονται, οι γροθιές σφίγγονται. Νιώθουμε πολλά και δυνατά. Θυμό, οργή, θλίψη αλλά όχι έκπληξη… όχι, δεν πέσαμε από τα σύννεφα. Δεν εμφανίστηκαν οι φασίστες ξαφνικά. Ούτε κι ο φασισμός εμφανίστηκε με τους ανεγκέφαλους δολοφόνους της ναζιστικής χρυσής αυγής. Ζει και βασιλεύει ανάμεσά μας χρόνια, δεκαετίες τώρα και έχει ρίζες τόσο βαθιές, είναι τόσο σφιχταγκαλιασμένος με το κράτος που καμιά φορά είναι δύσκολο να διακρίνεις το κράτος από το παρακράτος. Είναι άλλωστε το «φυσικότερο», το πιο κατάλληλο σύστημα εξουσίας για τη βίαιη υπεράσπιση του καπιταλισμού όταν βρίσκεται σε κρίση.

Στα χωράφια της «φιλόξενης» ελληνικής επαρχίας βρίσκονται θαμμένοι σκελετοί μεταναστών που χάθηκαν, εξαφανίστηκαν, δολοφονήθηκαν. Χωρικοί πήραν τα όπλα και απαγόρευσαν την κυκλοφορία σε μετανάστες μετά τη δύση το ήλιου. Μεγαλοαγρότες εκμεταλλεύτηκαν, μεταχειρίστηκαν σα ζώα, εργάτες μετανάστες. Τους πυροβόλησαν όταν ζήτησαν τα μεροκάματά τους, τους βασάνισαν, δεν τους πλήρωσαν. Τους κατέδωσαν στην αστυνομία κι αυτή ανέλαβε να τους απελάσει. Άνθρωποι βαφτίστηκαν «λαθραίοι» και σαν να ήταν σκουπίδια χαρακτηρίστηκαν «υγειονομική βόμβα». Γι’ αυτό κατασκευάστηκαν στρατόπεδα συγκέντρωσης για να στοιβαχτούν μέσα και να μην αποτελούν πλέον απειλή για τη δημόσια υγεία. Πακιστανοί, αφρικανοί κι ασιάτες κυνηγήθηκαν ανηλεώς, ξυλοκοπήθηκαν, μαχαιρώθηκαν και δολοφονήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις. Εργάτες, αγωνιζόμενοι και απεργοί χτυπήθηκαν. Ο Παύλος Φύσσας, 34 χρονών που τραγουδούσε ενάντια στο φασισμό δολοφονήθηκε.

Ο φασισμός είναι αίμα, βία και θάνατος. Είναι θέμα παιδείας και πολιτισμού. Ως εκπαιδευτικοί οφείλουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση να αποκαλύψουμε το αποτρόπαιο πρόσωπό του πίσω από τις μάσκες. Να αναπτύξουμε τη λογική, την κρίση, τη συνθετική σκέψη, την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά προς όλους. Είναι το μόνο έδαφος στο οποίο δεν μπορεί να φυτρώσει ο φασισμός.
Είναι η στιγμή να πάρεις θέση. Αν δικαιολογείς τον φασισμό, παίρνεις θέση. Κι αν «καταδικάζεις τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται», πάλι παίρνεις θέση. Κι αν κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, παίρνεις θέση. Κι αν καταλαβαίνεις και ανέχεσαι, παίρνεις θέση. Κι αν καταλαβαίνεις κι αδιαφορείς, παίρνεις θέση. Ακόμα κι όταν δεν καταλαβαίνεις παίρνεις θέση. Κι όταν παίρνεις τρόφιμα από τους φασίστες, παίρνεις θέση. Ήσουν έτοιμος για τους φασίστες, γοητεύτηκες από το λόγο τους, από την εικόνα τους, αλλά κυρίως από τις πράξεις τους, γιατί έκαναν αυτά που σκεφτόσουν αλλά ήσουν πολύ καθωσπρέπει για να τα κάνεις. Γιατί τους φώναξες για να «καθαρίσουν» το σπίτι σου. Τους φώναξες για να «καθαρίσουν» τη γειτονιά σου. Και μην ακούς τα κόμματα που σου λένε πως τάχα παραπλανήθηκες, πως δεν ήξερες, πως είσαι απογοητευμένος, εξαπατημένος, θύμα της κρίσης, άνεργος, φοβισμένος… πως οι Έλληνες δεν μπορεί να είναι φασίστες. Την ψήφο σου θέλουν γι’ αυτό σε χαϊδεύουν.

Κανείς δεν είναι αθώος, κανείς δεν είναι ουδέτερος. Ή με τους φασίστες ή απέναντι τους, σε σύγκρουση με όλες τις μορφές και όλες τις δυνάμεις μας για να τους ξεσκεπάσουμε και να τους απομονώσουμε.


Σαντορίνη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ψήφισμα γενικής συνέλευσης ΕΛΜΕ Θήρας

Η γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Θήρας καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, σε βάρος μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έκαναν αφισοκόλληση. Από τη δολοφονική επίθεση υπήρξαν εννιά τραυματίες μέλη του ΚΚΕ, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Σε μία περίοδο, που η επίθεση ενάντια στο λαό δυναμώνει, που χιλιάδες εργαζόμενοι απολύονται και το δικαίωμα των νέων στη μόρφωση τσακίζεται, είναι εχθροί μας όσοι χτυπάνε εργάτες και νέους που αγωνίζονται για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Και μπορεί η συγκεκριμένη δολοφονική επίθεση να πήρε δημοσιότητα αλλά οι επιθέσεις σε αγωνιστές μετανάστες και αντιφασίστες είναι καθημερινή πρακτική των νοσταλγών του φασισμού.

Η αδιαφορία της επίσημης πολιτείας και της αστυνομίας, η απουσία συλλήψεων και καταδικαστικών αποφάσεων  και στην επίθεση στο Πέρασμα αλλά και σε προηγούμενα περιστατικά, αποθρασύνει και οπλίζει το χέρι της ναζιζτικής συμμορίας.

Είναι οικτρά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τις απειλές και την τρομοκρατία μπορούν να σπείρουν το φόβο και την υποταγή.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ!
Οφείλουμε να δώσουμε αποστομωτική απάντηση στους πολιτικούς απογόνους του Χίτλερ, των δοσίλογων ταγματασφαλιτών και της χούντας, παλεύοντας μέσα από τα σωματεία μας και το εργατικό κίνημα και γενικότερα μέσα από μορφές συλλογικής κι αγωνιστικής συγκρότησης του λαού βάζοντας τους στο περιθώριο και την απομόνωση.

Ως εκπαιδευτικοί έχουμε τεράστια ευθύνη να αποκαλύψουμε στους μαθητές και στις μαθήτριες μας το ρόλο τους και να μην τους παραδώσουμε στα δόντια της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Να αποκαλύψουμε την αντιδραστική και ανιστόρητη για τους λαούς θεωρία των δυο άκρων.
Όλοι και όλες πρέπει να πάρουμε θέση. Άλλωστε, τις φασιστικές απειλές και προκλήσεις τις έχουμε συναντήσει και στο νησί μας στο πρόσφατο παρελθόν (εναντίον μεταναστών τότε). Όπως τότε, έτσι και τώρα καλούμαστε όλοι και όλες να ανοίξουμε την κουβέντα με θάρρος μέσα στην τάξη για το ρόλο του φασισμού, για τον πραγματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής.

Ε.Λ.Μ.Ε Επαρχίας ΘΗΡΑΣ - ΕΠΑΛ Θήρας
elmethiras.blogspot.gr -  email: elmethiras@gmail.com
Τηλ:  22860-23920 - Fax:  22860-23223                                                                                         
                                            

σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας – ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης (19.9)

Σύμφωνα με το κείμενο του ενημερωτικού σημειώματος,

Την  Πέμπτη, 19-9-2013 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Φηρών Έκτακτη Γενική Συνέλευση. Στη Συνέλευση παρέστησαν και εκπρόσωποι  από την ΕΛΜΕ Θήρας. Αφού διαπιστώθηκε απαρτία έγινε ενημέρωση των συναδέλφων από τον Οργανωτικό Γραμματέα Γεώργιο Τόνα για την Ολομέλεια των Προέδρων που πραγματοποιήθηκε στις 12-09-13.

Ακολούθησε η  παρουσίαση της πρότασης του ΔΣ του Συλλόγου για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, και εφ’ όσον δεν διατυπώθηκε κάποια άλλη πρόταση, έγινε ψηφοφορία στην  οποία ψηφίστηκε ομόφωνα  η πρόταση του ΔΣ του Συλλόγου. Μετά την ενημερωτική παρέμβαση της Προέδρου της ΕΛΜΕ Θήρας για την πορεία των κινητοποιήσεων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα Ψηφίσματα για την Ειδική Αγωγή και από κοινού με την ΕΛΜΕ Θήρας για τη δολοφονία του Π. Φύσσα .

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ                                                                                                                                                                              
Τηλέφωνο & Fax: 22860 81112                                         
Ε-mail : spethiras@gmail.com  

Site      : spethiras.blogspot.com

απόφαση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ΕΛΜΕ Επαρχίας Θήρας

Έπειτα από τις γενικές συνελεύσεις στα  νησιά της ΕΛΜΕ Επαρχίας Θήρας την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου τα αποτελέσματα έχουν ως εξής :

Ψήφισαν: 75
Πρόταση συνέχισης των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων:  48
Πρόταση του ΠΑΜΕ: 8
Εναλλακτικές δράσεις: 3
Κατά:  16 


Από το Διοικητικό Συμβούλιο                                                                                                                                                             

τοποθέτηση συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας για την ειδική αγωγή

Σύμφωνα με το κείμενο,

Η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει, βρίσκοντας τα Ειδικά Σχολεία κλειστά, όπως και το ειδικό σχολείο Φηρών, και τα Τμήματα Ένταξης του νομού Κυκλάδων χωρίς εκπαιδευτικούς. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει συχνά διακηρύξει ότι η ειδική αγωγή αποτελεί προτεραιότητα και πως με το πρώτο κουδούνι όλοι οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στις θέσεις τους. Αντί αυτού το υπουργείο στην πράξη στερεί από τους μαθητές των ειδικών σχολείων το κοινωνικό αγαθό της παιδείας, προξενώντας ταλαιπωρία και ψυχική φθορά στους ίδιους και στις οικογένειές τους. Τα Τμήματα Ένταξης είναι κλειστά με αποτέλεσμα οι μαθητές που συμμετείχαν στα τμήματα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα προσαρμογής και μάθησης καθώς και να δυσχεραίνεται η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Οι εκατοντάδες άνεργοι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί ΠΕ 71, ΠΕ 61, βλέπουν τα σχολεία να ανοίγουν χωρίς αυτούς, αποτελώντας για ακόμα μία χρονιά όχι προτεραιότητα αλλά τον τελευταίο τροχό της αμάξης του εκπαιδευτικού συστήματος.

Μας προκαλούν μεγάλη ανησυχία και αγανάκτηση οι προθέσεις του Υπουργείου για την στελέχωση δομών Ειδικής αγωγής στο Νομό Κυκλάδων καθώς δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την χρηματοδότηση τους.

Πιο  συγκεκριμένα:

Την σχολική χρονιά 2013/14  οι αναπληρωτές  που θα εργαστούν σε Ειδικά Σχολεία και Τμήματα Ένταξης της χώρας μας θα πληρωθούν μέσω προγράμματος ΈΣΠΑ και συγκεκριμένα μέσω της Πράξης   "Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τη μεγιστοποίηση της ακαδημαϊκής και κοινωνικής τους ανάπτυξης με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών και Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού".  Από το συγκεκριμένο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ όμως εξαιρείται η Στερεά Ελλάδα και το Νότιο Αιγαίο, χωρίς να μας έχει εξηγήσει κάποιος αρμόδιος υπεύθυνος του ΥΠΑΙΘ πώς έγινε αυτή η μεγάλη παράλειψη.
 Οι πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού  για όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ήταν μόνο 2.000 και  γνωρίζουμε ότι έχουν απομείνει ελάχιστες ή και καθόλου για πρόσληψη αναπληρωτών ειδικής αγωγής  ΠΕ 71 και 61στο Νότιο Αιγαίο και τη Στερεά Ελλάδα.

Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα :
Διαμαρτύρεται και καταγγέλλει το ΥΠΑΙΘ για τη στάση και την εγκληματική αδιαφορία που επιδεικνύει απέναντι στους μαθητές Τμημάτων Ένταξης και Ειδικών Σχολείων, στους γονείς τους καθώς και τους άνεργους εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής ΠΕ 71, ΠΕ61.
Εξουσιοδοτεί το Δ.Σ. του Συλλόγου να ζητήσει αρμοδίως από το ΥΠΑΙΘ απαντήσεις και εξηγήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδική Αγωγή.
Ζητά από το ΥΠΑΙΘ την άμεση διευθέτηση όλων των θεμάτων που αφορούν στην Ειδική Αγωγή
( πρόσληψη αναπληρωτών ΠΕ 71 και 61, ειδικού βοηθητικού προσωπικού, μεταφορές μαθητών).


η γιορτή των Κοντοχωριανών (20.9)

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,

Ο Σύλλογος Κοντοχωριανών με την ευκαιρία της γιορτής του πολιούχου του χωριού Αγίου Ευσταθίου διοργανώνει Σαντορινιό παραδοσιακό γλέντι την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 20.00 στον προαύλιο χώρο της αίθουσας των Κοντοχωριανών.

Στην γιορτή θα συμμετάσχουν οι :

Η παραδοσιακή θεατρική ομάδα των Ακρωτηριανών , τα παιδιά του Κοντοχωριού που θα παρουσιάσουν το χωριό τους μέσα από μια όμορφη Καντάδα, τα χορευτικά του χωριού που θα χορέψουν Συρτό Μπάλλο Ρεπατί, και η ορχήστρα των Αντώνη και Κυριάκου Πρέκα.
Κατά την διάρκεια της γιορτής θα προσφερθεί σε όλους Σαντορινιά πανηγύρι με φάβα ψευτοκεφτέδες Σαντορινιό κουφέτο και άλλες λιχουδιές.


Είσοδος ελεύθερη. 

ομιλία για την ασφαλή οδήγηση με τον Α. Σταθάκη από τον Σύλλογο Κρητών Θήρας (20.9)

Με την ομιλία του Άρη Σταθάκη με θέμα τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20.9 στις 11.30 στο κλειστό γυμναστήριο στον Καρτεράδο για τους μαθητές Λυκείου, και στις 19.30 στο Μπελλώνειο για το κοινό, κλείνει το πρόγραμμα των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Συλλόγου Κρητών Σαντορίνης «το Αρκάδι».


Η παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι ελεύθερη.

17ο Οδοιπορικό Υγείας σε Θηρασιά, Φολέγανδρο , Σίκινο, Ίο και Αμοργό από τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας και του οργανισμού «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μαζί με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, στα πλαίσια των Οδοιπορικών Υγείας που διοργανώνουν, θα παραδώσουν φάρμακα και θα κάνουν παιδιατρικές, καρδιολογικές και ορθοπεδικές εξετάσεις, αλλά και εργαστηριακές εξετάσεις και εμβόλια σε κατοίκους της Θηρασιας, της Φολέγανδρου, της Σικίνου, της Ίου και της Αμοργού που χρήζουν ελέγχου ή ιατρικής εξέτασης ή εμβολιασμού.

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων και στηρίζεται από την Περιφερειακή ενότητα Θήρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, την Ιερά Μητρόπολη Σύρου, την Ιερά Μητρόπολη Θήρας Αμοργού και Νήσων και τους Δήμους Φολέγανδρου, Σικίνου, Ίου και Αμοργού, στα πλαίσια των Οδοιπορικών Υγείας που ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζει να διοργανώνει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής με τον ΣΚΑΙ για  τη στήριξη των νησιών και τη δημιουργία Κοινωνικών Φαρμακείων σε όλη την Ελλάδα.

Το Ιατρείο θα εκπροσωπήσουν ο Πρόεδρος το ΙΣΑ κ. Πατούλης και ο Διευθυντής της Αποστολής κ. Δημτσας με ομάδα από Παιδίατρο Καρδιολόγο, Ορθοπεδικό, Παθολόγο, Μικροβιολόγο, Φαρμακοποιό και Νοσηλεύτριες.

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου με τον ΣΚΑΙ 10:00πμ - 2:00μμ θα συγκεντρώσουμε φάρμακα στην Ιο σε συνεργασία με το δήμο Ιητων.


Το πρωί της Πέμπτης 19 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις κλιμακίων γιατρών σε Δημοτικά Σχολεία της Σαντορίνης.

αντιπεριφεριάρχης Κυκλάδων – ευχαριστίες στους διοργανωτές και υποστηρικτές του 4ήμερου οδοιπορικού υγείας που πραγματοποιείται σε νησιά των Κυκλάδων

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος με δήλωσή του ευχαριστεί  από καρδιάς τα μέλη  του  Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Αποστολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για το τετραήμερο οδοιπορικό υγείας που ξεκίνησε  χθες στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στα νησιά Θήρα, Θηρασιά, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ίο και Αμοργό και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνει προς τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο για τη συγκινητική μέριμνά του που επιβεβαιώνει τη συνέχεια και τη συνέπεια του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης που τον χαρακτηρίζουν, τον Μητροπολίτη  Σύρου Δωρόθεο Β’ για την διαρκή στήριξη και μέριμνα του για τους πολίτες των νησιών μας καθώς και τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Πατούλη για τη σπουδαία αυτή ανθρωπιστική πρωτοβουλία κοινωνικής προστασίας.

Όπως τόνισε ο κ. Πουσσαίος, «η συνδρομή στις προσπάθειες της Περιφέρειας με δράσεις αγάπης και στήριξης στους ξεχασμένους νησιώτες που αντιμετωπίζουν τραγικές ελλείψεις στην παροχή υπηρεσιών υγείας αποτελούν γέφυρες παρηγοριάς και ελπίδας στην υλοποίηση του στόχου για ισότιμη πρόσβαση στην περίθαλψη» για να καταλήξει: “Σε αυτή την κοινή προσπάθεια, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και μαζί προχωράμε. Για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η βελτίωση της ποιότητας ζωής, συνιστά προτεραιότητα. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους πολίτες κάθε νησιού υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής της υγείας με ολοκληρωμένο τρόπο, υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής καθώς και να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε συνεργαζόμενο φορέα να επεξεργαστούμε από κοινού δράσεις και να αναπτύξουμε πρωτοβουλίες μέσα στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης περιφερειακής  πολιτικής. Για μας η πρόληψη και η προαγωγή της υγείας αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο στην ενίσχυση της υγείας των πολιτών».


Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 19, 2013

ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων στον Δήμο Θήρας για την δωρεάν εκπαίδευση ενηλίκων μέσω του προγράμματος «δια βίου μάθηση»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΔΒΜ  Δ.Θήρας παρακαλούνται να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους το διάστημα από 18.09.2013 έως και τις 11.10.2013. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που δύναται να υλοποιηθούν παρατίθενται στο παράρτημα της αίτησης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν έως δύο (2) εκπαιδευτικά  προγράμματα με σειρά προτεραιότητας.

Κατόπιν της λήξης υποβολής των αιτήσεων άμεσα θα ξεκινήσει η υλοποίηση των τμημάτων που θα προκύψουν κατόπιν της επεξεργασίας των αιτήσεων των ενδιαφερομένων και της επάρκειας σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Η αίτηση υποβάλλεται με τους ακόλουθους τρόπους : 
Αποστέλλεται σε ηλεκτρονική μορφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση 
Παραδίδεται ιδιοχείρως στην κα Γιαννούση Θεοδώρα (Γραφείο Προγραμματισμού και Ανάπτυξης –  Κτίριο Τεχνικής Υπηρεσίας, 1ος όροφος).

Η αίτηση (συνοδευόμενη από το παράρτημα) θα είναι διαθέσιμη σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα www.thira.gr  και σε έντυπη μορφή στο Γραφείο Προγραμματισμού και Ανάπτυξης (Γραφείο Προγραμματισμού και Ανάπτυξης – Κτίριο Τεχνικής Υπηρεσίας, 1ος όροφος).

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα υλοποιηθούν στο Γυμνάσιο Θήρας.
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κα Γιαννούση Θεοδώρα, αρμόδια υπάλληλο του Δήμου Θήρας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση theodora.giannousi@1353.syzefxis.gov.gr  ή στο τηλέφωνο 2286360162. 

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 18, 2013

προσοχή στις λακκούβες.. φανερές και μη ..

Ατυχές στα σίγουρα και .. αναμενόμενο για κάποιους άλλους χαρακτηρίζεται το χθεσινό περιστατικό στα Φηρά της Σαντορίνης σύμφωνα με το οποίο κεντρικός δρόμος της πόλης υποχώρησε από το μεγάλο βάρος διερχόμενου οχήματος.

Σύμφωνα πάντως με τις δημοφιλέστερες, κρίνοντας κι από τα like, απόψεις που εκφράστηκαν στο διαδίκτυο, αρκετοί δρόμοι των Φηρών θα πρέπει να πεζοδρομηθούν, ή να απαγορευτεί σε αυτούς η διέλευση μεγάλων και «βαρέων» οχημάτων. Κι αυτό, όχι αποκλειστικά εξ αιτίας της επικινδυνότητάς τους και των ενδεχόμενων και πιθανών κινδύνων που εγκυμονούν, αλλά προκειμένου κεντρικά σημεία της πόλης να αναβαθμιστούν ποιοτικά και αισθητικά και να γίνουν τελικά πιο λειτουργικά και για τους μονίμους κατοίκους και για τους επισκέπτες του νησιού.

Σε κάθε περίπτωση και με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, το θέμα των αλλαγών στον .. οδικό χάρτη των Φηρών φαίνεται ότι θα είναι κάτι που θα επιδιώξει να ανοίξει η Δημοτική αρχή, με σκοπό αν μη τι άλλο να μην υπάρξουν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον.

Σύμφωνα με το περιστατικό, στις 12.00 το μεσημέρι της Τρίτης 17.9, μεγάλο όχημα και συγκεκριμένα ένα υδροφόρο, βούλιαξε εξ αιτίας του βάρους του σε οδόστρωμα που υποχώρησε μη αντέχοντας το συγκεκριμένο φορτίο. Το συμβάν έγινε λίγα μέτρα από την κεντρική πλατεία της πόλης, στον -κεντρικό- δρόμο που οδηγεί προς το Δημοτικό σχολείο των Φηρών.

Το υδροφόρο όχημα απομακρύνθηκε με την βοήθεια γερανού, κι αφού είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων για αρκετή ώρα, ενώ στην συνέχεια συνεργεία της ΔΕΥΑ κατέβαλαν πολύωρες προσπάθειες να αποκαταστήσουν την ζημιά και να δώσουν και πάλι τον δρόμο στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων.


«Μελωδο Πανσέληνο» μουσική εκδήλωση (19.9) για την Σεπτεμβριάτικη πανσέληνο, στο Ημεροβίγλι

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών,

Με αφορμή την πανσέληνο οργανώνουμε και παρουσιάζουμε τη μουσική εκδήλωση-συναυλία με τίτλο «ΜΕΛΩΔΟ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ» την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στις 20.00 στην Δημοτική αίθουσα Ημεροβιγλίου.

Πρόκειται για μια μουσική παράσταση όπου θα ακουστούν κομμάτια Ελλήνων συνθετών αλλά και κάποιες αναφορές σε μουσικές γεμάτες πάθος και ερωτισμό.
Μια βραδιά αφιερωμένη στο φεγγάρι και στον έρωτα απαλλαγμένη από φολκλορικά στοιχεία.
Το ύφος είναι λυρικό αλλά ταυτόχρονα ανάλαφρο γεμάτο αίσθηση και ρυθμό.
Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι :

ΕΛΠΙΝΙΚΗ ΖΕΡΒΟΥ Υψίφωνος
ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΚΟΥΤΕΛΙΕΡΗΣ Βαρύτονος
ΜΥΡΤΩ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Πιάνο
ΛΙΛΙΑ ΕΣΙΠΟΒΑ Αρπα
ΚΑΤΙΑ ΚΑΜΙΝΣΚΙ Βιολί
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΕΛΩΝΙΑΣ Κρουστά

Την εκδήλωση διοργανώνει το Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. και είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας.
Την εκτέλεση παραγωγής έχει αναλάβει το KISIRIS EVENTS

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας.
HONDOS CENTER
Τμήμα καλλυντικών του φαρμακείου Δ.Ζαχαρόπουλος
ARESSANA HOTEL
THEOXENIA HOTEL
DELI ART
SKY MAP
CASABLANCA SOUL
ASH
BOOKS N STYLE
ΕΝΩΣΗ ΘΗΡΑΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

Η εκδήλωση υποστηρίζεται απο το ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ παράρτημα Θήρας.
Την επιμέλεια του φωτισμού έχει αναλάβει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΡΕΚΑΣ
Την επιμέλεια και συγγραφή των κειμένων που θα απαγγελθούν ανέλαβε ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΡΙΣΒΑΣ

Η παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι ελεύθερη.


Τρίτη, Σεπτεμβρίου 17, 2013

σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας – ανακοινώσεις

Σύμφωνα με νεότερη (17.9) ανακοίνωση του Συλλόγου με αποδέκτες τα μέλη του, με θέμα : «πρόσκληση για έκτακτη γενική συνέλευση», ενημερώνονται οτι, 
  
Το Δ.Σ του Συλλόγου σας καλεί στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου με θέμα την ενημέρωση και τη λήψη αποφάσεων για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δ.Σ Φηρών.

ΤΟ Δ.Σ.


Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θήρας (16.9), ενημερώνονται οι τα μέλη του και οι γονείς των μαθητών των Δημοτικών σχολείων ότι,

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ  

Το Δ.Σ του Συλλόγου,  με σημερινή (16.9) απόφασή του, εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των συναδέλφων της Β/θμιας Εκπαίδευσης και τον στηρίζει με τη συμμετοχή του Συλλόγου στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ , καθώς και με τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις ενημέρωσης και διαμαρτυρίας. 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2013 .
Η βίαιη κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων,  που έχουν κατακτηθεί με αγώνες και η αντιεκπαιδευτική πολιτική της «μνημονιακής» κυβέρνησης που οδηγεί στη διάλυση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, απαιτούν την άμεση και δυναμική απάντησή μας.


Παράλληλα μας ενημερώνει σχετικά με την εξής πρόσκληση,

Σας καλούμε στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 11:00 π.μ , στην πλατεία των Φηρών, με τη συμμετοχή όλων των σωματείων του νησιού που απεργούν.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε.
Α’ ΑΘΗΝΩΝ, Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ «Ρ. ΦΕΡΑΙΟΣ», ΑΙΓΑΛΕΩ, ΑΝΔΡΟY-ΚΕΑS-ΚΥΘΝΟY-ΣΕΡΙΦΟY, ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙOY-ΦΥΛΗΣ, «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «Δ. ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ», ΘΗΡΑΣ, ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ «Μ. ΛΙΟΥΔΑΚΗ», ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ «Ν. ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ», ΚΕΡΚΥΡΑΣ, «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ», «ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ», ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ, ΧΑΝΙΩΝ

Οι παραπάνω πρόεδροι των συλλόγων Π.Ε. που συμμετείχαμε στην ολομέλεια προέδρων της ΔΟΕ στις 12/9 με αποφάσεις των Γ.Σ. μας για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από 16/9, δηλώνουμε ότι:

Η απόφαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ μετά την ολοκλήρωση της ολομέλειας να μη θέσει τους εκπαιδευτικούς της Π.Ε.  από τις 16/9 στο πλευρό των αγωνιζόμενων κλάδων είναι εξαιρετικά αναντίστοιχη της μεγάλης επίθεσης που δέχεται η πρωτοβάθμια εκπαίδευση αυτές τις μέρες. Δε θωρακίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που χαρακτηρίζονται πλασματικά υπεράριθμοι και εξωθούνται σε υποχρεωτικές μετακινήσεις. Δεν προστατεύει το δημόσιο σχολείο από την κυβερνητική επίθεση.

Οι σύλλογοί μας δηλώνουμε ότι με όλες μας τις δυνάμεις θα δώσουμε τη μάχη για να συνευρεθούν στην απεργία από τις 16/9 και τους δρόμους του αγώνα οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας μαζί με τους καθηγητές, τους γονείς, τους μαθητές και τους άλλους αγωνιζόμενους κλάδους. Είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλουμε μαζικά και μαχητικά σ’ ένα γενικευμένο μέτωπο ανατροπής. Για μας δεν υπάρχουν τετελεσμένα.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς Π.Ε. με τη μαζική τους συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων τους, στις απεργίες και τις διαδηλώσεις, να επιβάλουν στη ΔΟΕ την αναγκαία απάντηση για συμπόρευση με τους συναδέλφους μας της δευτεροβάθμιας και όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ             

Τηλέφωνο και Fax: 22860 81112  Ε-mail : spethiras@gmail.com  Site : spethiras.blogspot.com 

ΕΛΜΕ Θήρας – ανακοίνωση (16.9)

Η ΕΛΜΕ Θήρας ενημερώνει τους μαθητές και τους γονείς, ότι οι μαθητές πρέπει να παρευρίσκονται καθημερινά στα σχολεία τους.
Θεωρούμε ατυχή την απόφαση της Διευθύντριας του ΕΠΑΛ Θήρας να ανακοινώσει κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα της απεργίας στους μαθητές της Α΄ τάξης και κάποιων ειδικοτήτων να μην έρθουν στο σχολείο για όλη την εβδομάδα.

Η απεργία διαπιστώνεται - δε δηλώνεται.

ΕΛΜΕ Θήρας : πρόσκληση σε συνάντηση συντονισμού δράσης (16.9)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Θήρας προς τα σωματεία  και τους εργαζόμενους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα  της Σαντορίνης, με θέμα «συνάντηση συντονισμού δράσης» αναφέρεται ότι,

Η ΕΛΜΕ Θήρας καλεί τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα όλων των κλάδων και τους εργαζόμενους, σε συνάντηση για να οργανωθεί από κοινού ο αγώνας ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις  αλλά και συνολικά ενάντια στην πολιτική της Κυβέρνησης -ΕΕ - Τρόικας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα  Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΑΠΠΟΣ


Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΜΕ Θήρας (16.9.2013, 12.00) η συμμετοχή στην απεργία των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης στην Σαντορίνη, έφθασε στο 90%. 

Η απεργία αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή 20.9
Την Πέμπτη 19 Σεπτεβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε εθνικό επίπεδο οι διαδικασίες που θα κρίνουν την συνέχισή της ή οχι. 


Συμπληρωματικό (18.9)

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της,
                                                                        
Η ΕΛΜΕ Θήρας συμμετείχε στην συγκέντρωση  στις 11 στα Φηρά δηλώνοντας την αντίθεσή της στις πολιτικές που καταστρέφουν το δημόσιο σχολείο, τη δημόσια υγεία και τα κοινωνικά αγαθά.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε 2 σποτ της ομοσπονδίας μας και παρακαλούμε για τη δημοσίευσή τους

τι δεν μας λένε...  http://youtu.be/xlUc1MzoZck


σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας : ενημέρωση για την απόφαση της ΔΟΕ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Το Δ.Σ. της  Δ.Ο.Ε,  στην ανοιχτή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε, κατά τη διάρκεια της
Ολομέλειας  Προέδρων των  Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. και αφού έλαβε υπόψη του τις αποφάσεις και τις απόψεις που κατατέθηκαν αποφάσισε τα παρακάτω:

  • Πραγματοποίηση παραστάσεων διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Διευθύνσεις  και στις Δ/νσεις Εκπαίδευσης Π.Ε., την Παρασκευή 13/9/2013, ενάντια στις απαράδεκτες και αντιεκπαιδευτικές μεθοδεύσεις του ΥΠΑΙΘ που οδηγούν στη διάλυση του ολοήμερου σχολείου και μετατρέπουν χιλιάδες εκπ/κούς σε “πλεονάζον”, ευέλικτο προσωπικό σε κατάσταση κινητικότητας.
  • Τη Δευτέρα 16/9/13, πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων της ΟΛΜΕ, κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν (κεντρικό συλλαλητήριο ΟΛΜΕ, Αθήνα, 12.00).
  • Τη στήριξη και διεύρυνση των δράσεων που είχε αποφασίσει το Δ.Σ. από τις 2/9/2013 με κέντρο την πανυπαλληλική 48ωρη  απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.
  • Το πρωί της 19ης Σεπτεμβρίου, 2η ημέρα της απεργίας, πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων Εκπ/κων Π.Ε. για να αποφασισθεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων (οι αποφάσεις θα σταλούν στο email ή στο φαξ της Δ.Ο.Ε. ώστε να γίνει εκτίμηση για τη συνέχεια).

υποδοχή φοιτητών Πανεπιστημίων του εξωτερικού από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Συνάντηση υποδοχής και γνωριμίας εκ μέρους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, με τους καθηγητές και φοιτητές των πανεπιστημίων που μετέχουν στη παρακολούθηση του εντατικού σεμιναρίου που διοργανώνει το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, για δεύτερη συνεχή χρονιά φέτος στη Σύρο.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας στα πλαίσια της συνεργασίας των δύο πλευρών. Το συγκεκριμένο σεμινάριο με θέμα «Emerging Theories, Methodologies and Application in the area of Design: Sustainability and Service Design» πραγματοποιείται στα πλαίσιο των προγραμμάτων Erasmus και σε αυτό φέτος μετέχουν καθηγητές και φοιτητές από σχετικές με το επιστημονικό πεδίο του σχεδιασμού πανεπιστημιακές και πολυτεχνικές σχολές από την Αγγλία, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία.

Το αντικείμενο των εργασιών που θα εκπονηθούν, στα πλαίσια του σεμιναρίου, εκ μέρους των φοιτητών θα αφορούν και πάλι όπως και πέρσι θέματα που συνάδουν με το περιεχόμενο του στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού της Περιφέρειας. Ειδικά για φέτος η εκπλήρωση των δύο βασικών πυλώνων του προγράμματος (su.se.de. -sustainable service design) που είναι η σχεδίαση για την αειφορία (design for sustainability) και η σχεδίαση υπηρεσιών (service design), θα υλοποιηθεί μέσω των εργασιών, η πρώτη με θέμα τη «Δημιουργία ενός δικτύου Κοινωνικής επιχειρηματικότητας στο αντικείμενο της «επαναχρησιμοποίησης δίνοντας προστιθέμενη αξία» (up cycling) υλικών στη περιοχή των Κυκλάδων”  και η δεύτερη με θέμα «Σχεδιασμός Περιβαλλοντικών υπηρεσιών για τον τουρισμό-οικοσυνοδοί» με έμφαση στο περιπατητικό τουρισμό. Τα συγκεκριμένά θέματα προέκυψαν κατόπιν συνάντησης εργασίας των δύο πλευρών παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων και φοιτητών και εκπληρώνουν το ζητούμενο των στόχων και των δύο πλευρών.

Ο κ. Πουσσαίος στο μήνυμα του που μεταφέρθηκε προς τους επισκέπτες, επισήμανε τη διαρκή και πολυεπίπεδη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ως Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και ιδιαίτερα με το Τμήμα της Σύρου καθώς και την σημαντικότητα όχι μόνο της λειτουργίας του αλλά και της περαιτέρω ανάπτυξης του. Τόνισε την σημασία του συγκεκριμένου προγράμματος, καταρχάς σ’ επιστημονικό επίπεδο με βάση το καινοτομικό χαρακτήρα αυτού- τη σχεδίαση υπηρεσιών που εκπληρώνουν τους στόχους της αειφορίας σε επιμέρους τομείς- και τη σημαντικότητα τέτοιων προγραμμάτων που δίνουν τη δυνατότητα στην Περιφέρεια να υποστηρίξει την επίτευξη του επιχειρησιακού της σχεδιασμού προς όφελος της κοινωνικής συνοχής, της οικονομικής ανάπτυξης και της περιβαλλοντικής προστασίας σε τοπικό επίπεδο, κατά δεύτερον σε επίπεδο διακρατικών συνεργασίων και τρίτον για τη δυνατότητα  που δίνεται στους ξένους φιλοξενούμενούς μας να γνωρίσουν τα νησιά μας, την ελληνική κουλτούρα και φιλοξενία και φυσικά τις δυνατότητες των ελληνικών πανεπιστημίων να κινούνται πρωτοποριακά στο επιστημονικό πεδίο.


Τέλος αφού ευχήθηκε καλή διαμονή και επίτευξη του συνόλου των στόχων των συμμετεχόντων τόνισε ότι αναμένει τις εργασίες των φοιτητών με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

συνάντηση αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και αντιπροσωπείες μελών των διοικήσεων εμπορικών συλλόγων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Η τόνωση της αγοράς, η πάταξη του παραεμπορίου, το ωράριο των καταστημάτων κατά τη χειμερινή και θερινή περίοδο  και το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, που σύμφωνα με το νέο νόμο του υπουργείου Ανάπτυξης, ρυθμίζεται με απόφαση του εκάστοτε Αντιπεριφερειάρχη, τέθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Πουσσαίου με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, τον προϊστάμενο του Τμήματος Εμπορίου Κυκλάδων και τους προέδρους και αντιπροσωπείες μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Εμπορικών Συλλόγων Σύρου, Τήνου και Νάξου.

Ο κ. Πουσσαίος  δήλωσε αρωγός σε κάθε ολοκληρωμένη πρόταση που στόχο έχει την οικονομική και αναπτυξιακή πορεία των νησιών, άκουσε τις θέσεις και τις προτάσεις των προέδρων των Εμπορικών Συλλόγων για το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στον εμπορικό κόσμο τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο την τόνωση της αγοράς και τη στήριξη της απασχόλησης. 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι κατατεθείσες προτάσεις των Εμπορικών Συλλόγων που διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης αλλά και αυτές που απεστάλησαν γραπτώς από τους Εμπορικούς Συλλόγους Θήρας και Μυκόνου παρουσιάζουν διαφοροποιήσεις οι οποίες και θα τύχουν επεξεργασίας προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή κατά τη λήψη της τελικής απόφασης.
Όπως επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης, «πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία και κοινή συνεννόηση για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων και τις Κυριακές είναι αρκετά σοβαρό, απαιτεί σωστό σχεδιασμό και θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να εξασφαλισθεί η προστασία των μικρών επιχειρήσεων οι οποίες πλήττονται από την οικονομική κρίση εξαιτίας της συρρίκνωσης του οικογενειακού εισοδήματος» για να καταλήξει: «Με ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο και διάθεση συνεργασίας από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα καταλήξουμε σε κοινά αποδεκτό πλαίσιο λειτουργίας που θα εξυπηρετεί την αγορά, τους πολίτες και θα προστατεύει τους εργαζομένους».


«έλλειψη Πολιτικής Βούλησης στο ναυάγιο του Sea Diamond» - ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Κ/Ζ Sea Diamond ,

Καθώς πραγματοποιείται η ανέλκυση του Costa Concordia στο μικρό νησί Giglio της γειτονικής Ιταλίας, οι Έλληνες και ακόμη περισσότερο οι κάτοικοι της Σαντορίνης αισθάνονται για άλλη μία φορά πικρία, απογοήτευση και θυμό ταυτόχρονα απέναντι στους κυβερνώντες του Ελληνικού Κράτους. Για άλλη μία φορά αισθάνονται παρακατιανοί, παραμελημένοι, ανυπεράσπιστοι και οι «φτωχοί» συγγενείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Και αυτό διότι το μυαλό μας πηγαίνει στο ξεχασμένο από την πολιτεία κρουαζιερόπλοιο Sea Diamond της εταιρείας Louis Cruises που έχει αφεθεί να σαπίζει στον κλειστό κόλπο της Καλντέρας της Σαντορίνης εδώ και έξι χρόνια.

Σε αυτά τα έξι χρόνια οι κάτοικοι της Σαντορίνης δεν σταματήσαμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε την ανέλκυση και απομάκρυνση του τοξικού ναυαγίου από τα νερά της Σαντορίνης. Μάταια όμως. Η πολιτεία, μέσω των αρμόδιων υπουργείων της, αρνείται να μας βοηθήσει ουσιαστικά. Χορτάσαμε από ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, άπειρες υπεκφυγές και ανυπόστατες δικαιολογίες για να μην κάνουν αυτό που έχουν υποχρέωση. Δηλαδή να υποχρεώσουν την πλοιοκτήτρια και την ασφαλιστική της εταιρεία να ανελκύσουν το Sea Diamond με δικά τους έξοδα, όπως ακριβώς έκαναν και οι γείτονές μας Ιταλοί μέσα σε λίγους μήνες. Όμως η ιστορία έχει πάντα τον τρόπο της να ξεσκεπάζει τους ανίκανους, να δείχνει τη γύμνια τους και να αποκαλύπτει την αλήθεια.

Ακούσαμε πολλά αυτά τα έξι χρόνια από τους αρμόδιους Υπουργούς μας. Από το «Ο ουρανός δεν βρέχει λίρες» του κ. Παπαληγούρα μέχρι το «Δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να ανελκύσουμε το ναυάγιο του Sea Diamond - κάτι που αποτελεί την καλύτερη λύση για την Σαντορίνη. Κάτι τέτοιο θα στοίχιζε πάνω από 150 εκ. ευρώ, και αφορά την εταιρεία και την ασφαλιστική της εταιρεία» του κ. Διαμαντίδη, Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας. Και εμείς αναρωτιόμαστε:

1) Ποιος άραγε θα υποχρεώσει την πλοιοκτήτρια και διαχειρίστρια του Sea Diamond να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, όπως υποχρεούται, για την ανέλκυση του ναυαγίου; Ποιος είναι ο ρόλος του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Λιμενικού Σώματος σε αυτή τη διαδικασία; Ποιος θα εφαρμόσει το νόμο και θα υποχρεώσει τους υπεύθυνους να αποκαταστήσουν τη ζημιά που προκάλεσαν, συνεχίζουν να προκαλούν και θα προκαλέσουν ακόμη στο μέλλον;
2) Σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης στα δικαστήρια Πειραιώς, μετά από μία δίκη που κράτησε 4 μήνες, οι 9 από τους 13 κατηγορούμενους κρίθηκαν ένοχοι. Μερικές από τις κατηγορίες που βαρύνουν τον πλοίαρχο είναι «Ανθρωποκτονία από ενσυνείδητη αμέλεια κατά συρροή, πρόκληση ναυαγίου από ΠΡΟΘΕΣΗ, πρόκληση σοβαρής θαλάσσιας ρύπανσης από ΠΡΟΘΕΣΗ, κ.α.». Δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό σχετικά με την λανθασμένη χαρτογράφηση που επικαλέστηκε η εταιρεία η οποία προφανώς και άσκησε έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου. Η μέχρι σήμερα δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης όμως, δημιουργεί επιπλέον ευθύνες στην απούσα πολιτεία που αρνείται να αποδεχτεί το ρόλο της και να αναλάβει δράση απέναντι σε άλλο ένα περιβαλλοντικό έγκλημα που συνεχίζει να συντελείται στη θάλασσα της καλντέρας της Σαντορίνης.  Που είναι τελικά η εκτελεστική εξουσία της χώρας μας; Ποιος θα εφαρμόσει την ισχύουσα νομοθεσία και τις αποφάσεις των δικαστηρίων;
3) Μήπως η Σαντορίνη των 2 εκατομμυρίων επισκεπτών κάθε χρόνο είναι λιγότερο γνωστή και αξιόλογη από το μικρό νησάκι Giglio στην Τοσκάνη της Ιταλίας; Ποια είναι η προστασία της τουριστικής βιτρίνας της Ελλάδας απέναντι στους κερδοσκόπους; Η Σαντορίνη της παγκοσμίου φήμης, με το μοναδικό φυσικό κάλλος, αυτή που κάθε χρόνο καταλαμβάνει τις πρώτες θέσεις στη λίστα των δημοφιλέστερων τουριστικών προορισμών παγκοσμίως, δεν αξίζει άραγε την προστασία της Ελληνικής Πολιτείας; Μήπως τα 55 εκατομμύρια ευρώ (και περισσότερα πλέον) που πληρώνουν οι κάτοικοι της Σαντορίνης στην Εφορία της, δεν είναι αρκετά για να υποστηρίξουν την διαφύλαξη του νησιού από τέτοιου είδους εσκεμμένα περιβαλλοντικά εγκλήματα;
4) Μερικοί διατείνονται ότι η ανέλκυση του Sea Diamond δεν είναι εφικτή. Ότι η θέση και το βάθος του ναυαγίου καθιστούν την ανέλκυση αδύνατη. Μήπως έχουν στα χέρια τους κάποια επιστημονική μελέτη που αποδεικνύει κάτι τέτοιο και δεν το γνωρίζουμε; Μήπως κλήθηκαν ποτέ από την πολιτεία να γνωμοδοτήσουν οι αρμόδιες εταιρείες ανελκύσεων παγκοσμίου φήμης και τους απάντησαν ότι δεν μπορούν; Στην πρόσκληση ενδιαφέροντος που έγινε το 2008 από το Λιμενικό Ταμείο Θήρας, απάντησαν σοβαρές και μεγάλες εταιρείες που εκδήλωσαν την επιθυμία συμμετοχής τους στη διαδικασία της ανέλκυσης. Όμως οι ενέργειες δεν συνεχίστηκαν από την πολιτεία. Οι ευθύνες αφέθηκαν όλες στο Λιμενικό Ταμείο Θήρας ως «αρμόδιος Οργανισμός» και τα συναρμόδια Υπουργεία έβγαλαν την ουρά του απέξω. Το Costa Concordia που ανελκύεται αυτές τις ημέρες είναι περίπου πέντε φορές μεγαλύτερο και βαρύτερο από το Sea Diamond. Το κόστος ανέλκυσής του θα ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια ευρώ, που θα καλυφθεί όλο από την πλοιοκτήτρια και την ασφαλιστική της, ενώ το αντίστοιχο κόστος για το Sea Diamond είναι τουλάχιστον έξι φορές μικρότερο σύμφωνα με τις πρόχειρες ανεπίσημες εκτιμήσεις που έχουν γίνει. Ο Οργανισμός που υποχρέωσε την πλοιοκτήτρια σε αυτή την ενέργεια είναι η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και οι Λιμενικές Αρχές της Ιταλίας και όχι το φτωχό Λιμενικό Ταμείο του Giglio.
5) Σύμφωνα με τις μετρήσεις του ΕΛΚΕΘΕ: «Το γενικό συμπέρασμα που προκύπτει από τις τελευταίες μετρήσεις είναι ότι δεν διαπιστώθηκε κάποια επιβάρυνση ή ρύπανση στο θαλάσσιο οικοσύστημα της καλντέρας, ενώ και οι βιοκοινωνίες του βυθού φαίνεται ότι ανακάμπτουν από τη μικρή διατάραξη που είχε διαπιστωθεί αμέσως μετά το ναυάγιο». Άραγε, με δεδομένο το τοξικό φορτίο που φέρει στο εσωτερικό του το Sea Diamond είναι λογικό να περιμένουμε τη σίγουρη διάβρωση του ναυαγίου και την απελευθέρωσή του στο φυσικό περιβάλλον για να σκεφτούμε να κάνουμε κάτι; Μόνο όταν θα διαπιστώσουμε τον άμεσο κίνδυνο για την υγεία μας και για τις βιοκοινωνίες του βυθού θα σκεφτούμε ότι πρέπει να δράσουμε; ΤΟΤΕ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!
Σύμφωνα με τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, «Θεωρείται ήδη αναγκαιότητα ότι το ναυάγιο του Sea Diamond θα πρέπει να ανελκυθεί και απομακρυνθεί από την περιοχή της Καλντέρας ή με οποιονδήποτε τρόπο να εξουδετερωθεί. Η επιβάρυνση που έχει επιφέρει στην περιοχή είναι σαφής και μοναδικός τρόπος αποτροπής της συνέχισής της είναι η απομάκρυνση του ναυαγίου. Κάθε άλλη καθυστέρηση ή ενέργεια θα έχει ως αποτέλεσμα την οικολογική και όχι μόνον καταστροφή της Καλντέρας. Από την Πολιτεία θα πρέπει να απαιτηθεί η εφαρμογή του άρθρου 24 του Συντάγματος για την αποκατάσταση της βλάβης του θαλασσίου περιβάλλοντος και την προστασία της υγείας των πολιτών».
6) Το Μάιο του 2009 η πλοιοκτήτρια πιέστηκε από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας να προχωρήσει σε επιχείρηση απάντλησης των καυσίμων του πλοίου που κατέληξε σε αποτυχία. Επί των αντληθέντων υγρών μόλις το 1% αντιστοιχούσε σε πετρελαιοειδή και το 99% σε θαλασσινό νερό σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Χημείου του Κράτους που έκανε την ανάλυση δείγματος. Το πλοίο συνεχίζει να κρέμεται σε μία απότομη πλαγιά της καλντέρας σε βάθος περίπου 100 μέτρων ενώ το συνολικό βάθος του βυθού φτάνει στα 280 μέτρα. Η διάβρωση του σκάφους συνεχίζεται με το χρόνο και εμείς απλά περιμένουμε το μοιραίο. Να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να δούμε τα πετρελαιοειδή στην επιφάνεια της θάλασσας μη προλαβαίνοντας πλέον να κάνουμε τίποτα. Να αναρωτιόμαστε τότε πάλι για την καταλληλότητα του πόσιμου νερού από την αφαλάτωση, για τα καταλληλότητα των ψαριών που τρώμε, για τη ρύπανση στις γειτονικές παραλίες και για τη φήμη του νησιού μας που αμαυρώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο… Και αλλοίμονο αν μας βρει πάλι το κακό καταμεσής της τουριστικής περιόδου. Κάτι που συχνά πυκνά γίνεται τα τελευταία χρόνια!
Δεν ισχυρίστηκε κανένας ότι η ανέλκυση του Sea Diamond θα είναι μία πολύ εύκολη διαδικασία. Αλλά όμως σίγουρα οι κυβερνώντες έχουν λάμψει δια της απουσίας τους όλα αυτά τα χρόνια που συνεχίζει να συντελείται αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα. Όπως βλέπουμε και στην γειτονική μας Ιταλία, όσοι θέλουν μπορούν. Εφαρμόζουν την ισχύουσα νομοθεσία και επαναφέρουν το φυσικό περιβάλλον στην αρχική του κατάσταση επιρρίπτοντας το οικονομικό κόστος σε αυτούς που φέρουν τις ευθύνες. Ποια είναι τελικά η αιτία της δικής μας αδράνειας στα αντίστοιχα θέματα; Η αδυναμία ή η έλλειψη πολιτικής βούλησης;
Οι κάτοικοι της Σαντορίνης συνεχίζουμε να απαιτούμε το αυτονόητο και το δίκαιο. Σύμφωνα και με την πρόσφατη απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης η βύθιση του Sea Diamond και η ρύπανση που δημιουργήθηκε και συνεχίζει να υπάρχει, προκλήθηκε εκ προθέσεως, και αυτό δυναμώνει και άλλο τη φωνή μας και την απαίτησή μας για την άμεση ανέλκυση και απομάκρυνση του ναυαγίου από τη θάλασσά μας. Όσοι πολιτικοί θέλουν να μιλούν για γαλάζια ανάπτυξη και ενδιαφέρονται για το φυσικό περιβάλλον της πατρίδας μας, να μας το αποδείξουν με έργα, λύνοντας τα σοβαρά θέματα που υφίστανται σήμερα και όχι να τρέφουν φρούδες ελπίδες για το μέλλον ανακοινώνοντας μεγαλόπνοα σχέδια για τη σωτηρία της πατρίδας μας.

Μετά τιμής                            

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Κ/Ζ Sea Diamond

την 30η Σεπτεβρίου ως ημέρα μνήμης για τους εθνικούς ευεργέτες, τιμά η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Η ελληνική ψυχή ανά τους αιώνες μεγαλούργησε επιδεικνύοντας δείγματα μεγαλοψυχίας, γενναιοδωρίας, υπερβάσεως του «εγώ», αλτρουισμού και αυτοθυσίας. Αυτές οι υψηλές αξίες και τα ιδανικά του Έλληνα νοηματοδοτούν την ύπαρξή του, συνυφαίνονται στενά με την ταυτότητά του και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της εθνικής του κληρονομιάς.
Τα παραπάνω στοιχεία τα αναγνωρίζουμε στην προσωπικότητα των μεγάλων Ελλήνων ευεργετών, οι οποίοι δεν παρέλειψαν να διαθέσουν μεγάλα χρηματικά ποσά για τη δημιουργία κοινωφελών έργων, δείχνοντας έμπρακτα την έντονη φιλοπατρία και την ευγνωμοσύνη τους στον Έλληνα – συνάνθρωπο – συμπατριώτη.
Αρκετά από τα έργα αυτά ακόμη και σήμερα δεσπόζουν στον Ελληνικό χώρο αγέρωχα και ευθυτενή, μεταλαμπαδεύοντας τον ψυχικό πλούτο των Ελλήνων ευεργετών, τα ευγενή συναισθήματα αυτών για την ανθρώπινη ψυχή και την αμέριστη αγάπη και γενναιοδωρία τους προς τον Ελληνικό πολιτισμό.
H 30η Σεπτεμβρίου κάθε έτους καθιερώθηκε, με το Π.Δ. 1/2007, ως «Ημέρα Εθνικής Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών».


Ο φετινός εορτασμός θα γίνει την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013 στην έδρα της Περιφέρειας, την Σύρο και θα περιλαμβάνει επίσημη δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση στο Εθνικό Ηρώο της πόλης. 

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2013

με επιτυχία πραγματοποιήθηκε (14.9) η Α' Ημερίδα Νεότητας που διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητας της Ι.Μ. Θήρας, Αμοργού & Νήσων

Σύμφωνα με το κείμενο που αναρτήθηκε στην σελίδα του Γραφείου Νεότητας της Ι.Μ. Θήρας http://neotitathiras.blogspot.gr/2013/09/2013.html ,

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου στην κατάμεστη αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας Φηρών η Α' Ημερίδα Νεότητας που διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού & Νήσων.

Η ημερίδα ασχολήθηκε με το θέμα: «ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012-13 & ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΣ ΓΙΑ ΤΟ 2013-14»  και περιείχε τρείς συνεδρίες που αντιστοιχούσαν θεματολογικά στον απολογισμό, τους προβληματισμούς και τον προγραμματισμό της κατηχητικής δράσης που αναπτύσσεται οργανωμένα τα τελευταία χρόνια με την έμπειρη καθοδήγηση του προϊστάμενου του Γραφείου Νεότητος,  π. Χριστοφόρου Καραμολέγκου.

Γνωστοί ιεροκήρυκες και θεολόγοι από την Μητρόπολη Θήρας (π. Νικόλαος Σιγάλας, π. Βασίλειος Αλεξόπουλος, κ. Νικόλαος Κουλουριώτης, κ. Γεώργιος Σίσκος), καθώς και από την περιφέρεια των Αθηνών, (όπως ο π. Θωμάς Συνοδινός, ο π. Κωνσταντίνος Συρίγος από την Μητρόπολη Μεσογαίας) προσπάθησαν να αναθερμάνουν με τον λόγο τους τον ιεραποστολικό ζήλο των κατηχητών της Μητροπόλεως που επίσημα ξεκινούν το έργο της κατηχήσεως στις 6 Οκτωβρίου.

Την βραδιά λάμπρυνε με την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, ο οποίος είχε νωρίτερα χοροστατήσει και λειτουργήσει στις εορταστικές ακολουθίες για την εορτή του Τιμίου Σταυρού στην Περίσσα.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Επιφάνιος πήρε τον λόγο στο τέλος της ημερίδας και σχολίασε την σημασία που είχε η ημερίδα για την οργάνωση της κατηχητικής δράσης για τη νέα χρονιά.

Οι κατηχητές είχαν ενεργό ρόλο στην ημερίδα αφού -σχεδόν από όλα τα χωριά- έθεσαν προβληματισμούς ενώπιον του Σεβ. Μητροπολίτου και των εφημερίων ιερέων τους με σκοπό να βρεθούν από κοινού λύσεις στα υπάρχοντα προβλήματα.

Ευχόμαστε η νέα κατηχητική χρονιά να δώσει την ευκαιρία σε όλους μας, κληρικούς και λαϊκούς, να αποδείξουμε ότι έχουμε και βιώνουμε αυθεντικά το ορθόδοξο βίωμα της εν Χριστώ ενότητας και της από κοινού συνεργασίας, κάτι που από μόνο του θα ευαγγελίσει τον Χριστό στις καρδιές των παιδιών μας.

Μέρος της εκδήλωσης μπορείτε να δείτε εδώ :


θεαματικοί οι αγώνες, νέες συμμετοχές αθλητών και πλήθος κόσμου που τους παρακολούθησαν τα «αποτελέσματα» της φετινής διοργάνωσης Red Bull Art of Motion στην Σαντορίνη

Σύμφωνα με κείμενο και ανάρτηση του www.sport-fm.gr ,

Πιστοί στο ραντεβού τους με την τέχνη της φυγής στον κορυφαίο προορισμό freerunning του πλανήτη, οι 18 καλύτεροι του είδους προσέφεραν χθες ένα εντυπωσιακό αγωνιστικό θέαμα υψηλού επιπέδου.

Αποθέωση για το Red Bull Art of Motion, χθες στη Σαντορίνη Εντυπωσιακός ο νικητής, Αμερικανός Cory De Meyers.
Εντυπωσιακός ο νικητής, Αμερικανός Cory De Meyers. Ο τρίτος του σόου, Jesse La Flair. Σπουδαία εμφάνιση από τον Δημήτρη Κυρσανίδη. Από αριστερά: Alexander Baiturin (2ος), Jesse La Flair (3ος) και Cory de Meyers (1ος).
   
Μετά από δύο συνεχόμενες χρονιές η πρώτη θέση στο βάθρο αλλάζει χέρια. Διάδοχος του PavelPashaPetkuns αναδείχθηκε o Αμερικανός Cory De Meyers στον κορυφαίο αγώνα freerunning.

Με φόντο τη μαγευτική αρχιτεκτονική της Καλντέρας, το Red Bull Art of Motion 2013 ανέδειξε απόλυτο νικητή τον Αμερικανό αθλητή Cory De Meyers (449 βαθμοί), ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκαν ο Alexander Baiturin(447 βαθμοί) από τη Ρωσία και ο Αμερικανός Jessela Flair (443 βαθμοί) αντίστοιχα.

Ο 25χρονος αθλητής από το Χόλιγουντ, μέλος του crew «Tempest Freeruning», ο οποίος καθιέρωσε τα περίφημα grabs στο freerunning, κατάφερε να κυριαρχήσει σε μια μάχη στήθος με στήθος, χωρίς τον μεγάλο απόντα της ημέρας, τον PavelPashaPetkuns που εγκατέλειψε τελευταία στιγμή λόγω τραυματισμού.

Τις εντυπώσεις έκλεψε και ο τρίτος στη γενική κατάταξη, Jesse La Flair, επίσης μέλος του «Tempest Freeruning» και φετινός νικητής του Best Trick Award by Vodafone CU, δίνοντας τον πιο… Restart εαυτό του. Χάρη σε εξίσου πολύ καλές επιδόσεις, οι δύο από τις τρεις γυναίκες διαγωνιζόμενες, η Pamela Forster από την Αυστρία και η AlexandraShevaShevchenko από τη Ρωσία, κέρδισαν το βραβείο Best Female.

Ωστόσο, η ευχάριστη έκπληξη του φετινού Red Bull Art of Motion αποδείχθηκε η πρόκριση των δύο Ελλήνων, του Δημήτρη Κυρσανίδη και του Daniel Mircea στην τελική οχτάδα του αγώνα που κέρδισαν το χειροκρότημα του κοινού.

Κόλπα που κόβουν την ανάσα, άλματα μήκους 200 μέτρων και ύψους 50 μέτρων, άρτιες εκτελέσεις και μοναδικό στιλ συνέθεσαν το σκηνικό του φετινού αγώνα τον οποίο παρακολούθησαν χιλιάδες ντόπιοι και τουρίστες και ακόμη περισσότεροι τηλεθεατές χάρη στη ζωντανή τηλεοπτική και διαδικτυακή αναμετάδοση.
Ολόκληρο τον αγώνα μπορείτε να τον παρακολουθήσετε ondemand μέσα από το διεθνές διαδικτυακό κανάλι www.redbull.tv


Τελική κατάταξη
1. Cory de Meyers (ΗΠΑ) 449 βαθμοίMadrid
2. Alexander Baiturin (ΡΩΣ) 447 βαθμοί
3. Jesse La Flair (ΗΠΑ) 443 βαθμοί
4. YoannLeroux (ΓΑΛ) 412 βαθμοί
5. Joel Eggimann (ΕΛΒ) 389 βαθμοί
6. Stanislavs “Stas” Lazdans (ΛΕΤ) 382 βαθμοί
7. Δημήτρης Κυρσανίδης (ΕΛΛ) 381 βαθμοί
8. Daniel Mircea (ΕΛΛ) 378 βαθμοί


Τo Red Bull Art of Motion ξεκίνησε το 2007 στην Βιέννη και έχει εδραιωθεί ως το κορυφαίο γεγονός freerunning με περισσότερους από 10 αγώνες σε διαφορετικές χώρες τα τελευταία χρόνια.
Το 2011 η Σαντορίνη επιλέχθηκε ως ο κορυφαίος προορισμός freerunning και έκτοτε το Πρωτάθλημα πραγματοποιείται στο Φηροστεφάνι, με τον Λετονό Pavel Petkuns να κατακτά την πρώτη θέση του βάθρου για δύο συνεχόμενες χρονιές.
Μοναδικός στόχος των αθλητών είναι να διανύσουν ελεύθερα την απόσταση από το σημείο εκκίνησης στο σημείο τερματισμού, παλεύοντας για μια θέση στο βάθρο.

Το βίντεο των αγώνων μπορείτε να το δείτε εδώ : 

Ενώ, μοναδικές φωτογραφίες από τους αγώνες εδώ :


ένα πεζοδρόμιο η.. χαρά μου ..(! )

Ένα ακόμη πεζοδρόμιο συνολικού μήκους 700 περίπου μέτρων ξεκίνησε να κατασκευάζεται, κι απ ότι φαίνεται αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα, στην Σαντορίνη και συγκεκριμένα από την διασταύρωση του Αγίου Ανδρέα στον Πύργο προς την έξω πλατεία του οικισμού.

Το έργο που προχωρά με γρήγορους ρυθμούς (και .. γιατί όχι, πλέον..! ) μοιάζει από τα πρώτα στάδια της κατασκευής του καλόγουστο καθώς και γερό, μιας και για την δημιουργία του πεζοδρομίου πραγματοποιείται το χτίσιμο με πέτρα του τοίχου που στηρίζει το πεζοδρόμιο «επάνω» από το αμπέλι που βρίσκεται κάτω, μορφολογικά απ αυτό..

Το έργο επιπλέον μοιάζει πιο απαραίτητο παρά ποτέ μιας και πέρα από την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής και την δυνατότητα που θα παρέχει σε κατοίκους και επισκέπτες να περπατούν με ασφάλεια στο νησί, να διευκολύνει την ζωή και να εξυπηρετήσει τους δεκάδες μαθητές και μαθήτριες του ΕΠΑΛ, το οποίο από την φετινή εκπαιδευτική χρονιά, στεγάζεται στο όμορφο και λειτουργικό νέο του κτήριο στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα στον Πύργο.

Το έργο γίνεται από τον Δήμο Θήρας και αναμένεται να κοστίσει 35.000 ευρώ.

Καλοπερπάτητο..!

Συμπληρωματικό και με .. χιούμορ..

Κι όπως άλλωστε αναφέρει κι ένα σωρό κόσμος στην Σαντορίνη, το 2013 θα μπορούσε κάλλιστα και παράλληλα με τους άλλους χαρακτηρισμούς του να θεωρηθεί και ως «έτος πεζοδρομίων» μιας και κατά την διάρκειά του, και κυρίως του χειμώνα, κατασκευάστηκαν στο νησί πεζοδρόμια (στα Φηρά, το Καμάρι αλλά και άλλες περιοχές) που αποτελούσαν αιτήματα των κατοίκων του νησιού τα πολλά τελευταία χρόνια…

Τα δε πεζοδρόμια στα Φηρά και το Καμάρι έχουν δεχτεί τα θετικότατα σχόλια κατοίκων και επισκεπτών του νησιού, μιας κι έλυσαν τα σοβαρά προβλήματα που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες που παρέχουν οι τουριστικές αυτές περιοχές. 


Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ - οι παρεχόμενες υπηρεσίες του και οι ομάδες που δραστηριοποιούνται στις εγκαταστάσεις του

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού, Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης,

Ο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ  αποτελεί για το Δήμο Θήρας το βέλτιστο όχημα για την εκπλήρωση του στόχου που δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη και τη συνεχή βελτίωση των συμφερόντων και της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας.

Στην δραστηριότητα του Οργανισμού εντάσσονται οι συνεχείς επισκέψεις και τα σχολικά πρωταθλήματα που πραγματοποιούν τα σχολεία της Σαντορίνης ώστε οι μικροί και μεγάλοι μαθητές  να γνωρίσουν, να αγαπήσουν το χώρο αλλά και να μυηθούν στον αθλητισμό. Διοργανώνονται σε τοπικό επίπεδο πρωταθλήματα καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης και ποδοσφαίρου.

Θα θέλαμε επιπρόσθετα να σας καταστήσουμε ενήμερους  ότι είμαστε ενεργοί ως προς την εκμάθηση Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών (με περισσότερους από διακόσιους μαθητές των Χορευτικών Σχημάτων)  υπό την επίβλεψη της κας Σταματίνας Ξιάρχου.

Στο πλαίσιο επίσης της προσπάθειας μας για πραγματική και ουσιαστική αναβάθμιση της μουσικής εκπαίδευσης και πολιτιστικής ανάπτυξης του νησιού μας σας γνωρίζουμε ότι λειτουργεί η Φιλαρμονική ορχήστρα στο Μετόχι (Μεγαλοχώρι Θήρας) υπό την εποπτεία του αρχιμουσικού κου Κωνσταντίνου Αγουρίδη (Μουσικοσυνθέτης).

Στον τομέα του Αθλητισμού η δραστηριότητα και η προσφορά του Οργανισμού είναι υψίστης σημασίας καθώς φιλοξενούνται τα αθλητικά σωματεία της Σαντορίνης στα αθλήματα της καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, ποδόσφαιρου, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, πολεμικών τεχνών και σκάκι , δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε εκατοντάδες αθλητές όλων των ηλικιών να αθλούνται καθημερινά στις άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις και στα γήπεδα του Οργανισμού, προάγοντας το αθλητικό ιδεώδες.

Σας παραθέτουμε αναλυτικά τα τηλέφωνα των Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού:

Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος Σαντορίνης
(τμήματα καλαθοσφαίρισης και Taek won Do)  6977976035, 6945885602
Αθλ. Όμιλος Θήρας (τμήματα πετοσφαίρισης)  6944723091
Αθλ. Σύλλογος. Θήρας «Ήφαιστος» (τμήματα πετοσφαίρισης) 6949204320
Αθλ. Σύλλογος «Λέοντες» (τμήματα Taek won Do) 6976856589
Aθλ. Σκακιστικός Όμιλος Σαντορίνης 6948431318
Τμήματα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών  6975724644
Φιλαρμονική Ορχήστρα 6976746637
Α.Ο. Λάβα (τμήματα ποδοσφαίρου) 6977016074
Α. Σ. Θύελλα Καμαρίου (τμήματα ποδοσφαίρου) 6977502014
Α.Ο. Καρτεράδου  (τμήματα ποδοσφαίρου) 6972312691
Πανθηραϊκός Α.Ο. (τμήματα ποδοσφαίρου) 6972051093


ΝΠΔΔ «ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ»

Καρτεράδος, ΤΚ 84700  ΤΗΛ.:22860 24828  dappossantorini@gmail.com

ΔΑΠΠΟΣ : κατάρτιση προγράμματος επισκέψεων των Δημοτικών σχολείων στο χώρο του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής στο Βουρβούλο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημοτικού Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Σαντορίνης,
Η κυκλοφοριακή αγωγή των νέων είναι ένα ζωτικής σημασίας ζήτημα και πρέπει να συμβάλουν όλοι οι φορείς προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να εμφυσήσουμε  την έννοια της κυκλοφοριακής αγωγής στα νέα παιδιά του νησιού μας.

Σας ενημερώνουμε ότι το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στο Βουρβούλο και αυτή τη σχολική χρονιά είναι έτοιμο να δεχτεί τους  μαθητές όλων των Δημοτικών σχολείων του νησιού.

Τα μαθήματα που θα παραδίδονται από τον κ Μάρκο Αλεφραγκή  (Αστυνόμος Α’ Ε.Α και άριστος γνώστης του αντικειμένου σε θέματα τροχαίας) θα ξεκινούν μετά τις εννέα το πρωί και θα διαρκούν τρείς ώρες ενώ το θεωρητικό τους κομμάτι θα γίνεται στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου του Βουρβούλου. Κάθε τμήμα δεν πρέπει να υπερβαίνει τους τριάντα (30) μαθητές.

Παρακαλούμε όπως οι υπεύθυνοι των Δημοτικών σχολείων του νησιού να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλ 22860-24828 ώστε να καταρτισθεί ένα πρόγραμμα επισκέψεων και να  εξασφαλίσουμε την ομαλή ροή των μαθητών στο χώρο.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ Οργανισμός Δήμου Θήρας              
ΤΗΛ.:22860 24828 ,  dappossantorini@gmail.com                                                                                   

εξαρθρώθηκαν στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών δράσεων δυο κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών στη Θήρα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ν. Αιγαίου, (16.9, 13.15)

Εξαρθρώθηκαν, ύστερα από συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει η Ελληνική Αστυνομία για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, δυο κυκλώματα που διακινούσαν κάνναβη στην Θήρα.
Συνελήφθησαν προχθές (14-09-2013) στη Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, συνολικά έξι άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα.
Συγκεκριμένα για τη μια υπόθεση συνελήφθησαν ένας 33χρονος υπήκοος Ρουμανίας και μια 27χρονη υπήκοος Τσεχίας οι οποίοι κατηγορούνται για οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό την εμπορία.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.