Παρασκευή, Νοεμβρίου 08, 2013

αντικατάσταση παλαιών λυόμενων προκατασκευασμένων αιθουσών στο Γενικό Λύκειο Θήρας

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,

Ο Δήμος Θήρας ολοκλήρωσε την προμήθεια και εγκατάσταση των δύο νέων αιθουσών ελαφράς λυόμενης προκατασκευής για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών του Γενικού Λυκείου Φηρών. Το κόστος, ύψους 46.284,00€, καλύφθηκε από χρηματοδότηση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων και ιδίους πόρους του Δήμου.

Σημειώνεται ότι λόγω της έλλειψης πράξης εφαρμογής του Σχεδίου Πόλεως Φηρών δεν είναι δυνατή η οικοδόμηση νέων αιθουσών στην περιοχή του Γενικού Λυκείου ενώ η αντικατάσταση των παλαιών αιθουσών ήταν απαραίτητη για λόγους υγείας και ασφάλειας των παιδιών και των καθηγητών.


Οι νέες αίθουσες αντικατέστησαν τις παλιές στο ίδιο σημείο, οι οποίες μεταφέρθηκαν για την κάλυψη των αναγκών αποθήκευσης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου μας στη Δημοτική Κοινότητα Μεσαριάς.

ενίσχυση πυροπροστασίας στο Γιαλό των Φηρών

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Ο Δήμος Θήρας σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΘ Θήρας και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θήρας, ύστερα από πρωτοβουλία του προϊσταμένου Π.Κ. Θήρας Ανθ/γου Σιγάλα Νικόλαου και με αφορμή τη φωτιά τα ξημερώματα της 21ης Ιουλίου του 2013 στον παλαιό δρόμο από τα Φηρά προς το παλαιό λιμάνι Γιαλό των Φηρών, προχώρησαν στην ενίσχυση της πυροπροστασίας της συγκεκριμένης περιοχής τοποθετώντας πέντε νέες Πυροσβεστικές Φωλιές. 

Οι φωλιές, εξοπλισμένες με τα απαραίτητα εργαλεία για την αντιμετώπιση κινδύνου από πυρκαγιά, έχουν τη δυνατότητα πίεσης νερού περίπου 8 bar και κρίνονται απαραίτητες τόσο για την ασφάλεια των χιλιάδων τουριστών που χρησιμοποιούν τον μονοπάτι ή το Τελεφερίκ και των καταστημάτων που βρίσκονται στο παλιό λιμάνι όσο και για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της καλντέρας στο συγκεκριμένο σημείο.


Η χορηγία των μεταλλικών κουτιών έγινε από την εταιρία σιδηροκατασκευών  Ξαγοράρη Γρηγόριου.

ανοιχτή συζήτηση από τον Σύριζα στην Σαντορίνη (10.11)

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

H Τοπική Αυτοδιοίκηση στην περίοδο των μνημονίων και η συμμετοχή των πολιτών στα κοινά είναι το θέμα που θα συζητήσουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Σαντορίνη.

Επιδιώκοντας ένα ευρύ ακροατήριο ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τα μέλη και τους φίλους του στο νησί να παρακολουθήσουν και να πάρουν μέρος στη ανοιχτή συζήτηση που θα γίνει την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 στις 11 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΑΠΠΟΣ.

Εισηγητής της εκδήλωσης θα είναι ο Δημήτρης Μπίρμπας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και του συντονιστικού του τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ελπίζουμε ότι θα συναντηθούμε και θα μοιραστούμε κοινούς προβληματισμούς. 

κτήμα Σιγάλα – χειμερινό ωράριο λειτουργίας

Η αίθουσα γευσιγνωσίας του κτήματος Σιγάλα στην Οία θα παραμείνει ανοιχτή ολόκληρο τον Νοέμβριο, Δευτέρα – Παρασκευή 10.00 – 17.00 και τα Σαββατοκύριακα 11.00 – 17.00

Τους μήνες Δεκέμβριο 2013 – Μάρτιο 2014 θα είναι επισκέψιμη Δευτέρα – Παρασκευή 10.00 – 17.00 και τα Σάββατα 11.00 – 17.00 Τις Κυριακές θα είναι κλειστά.

Για πληροφορίες 22860 71664 και 6979 970027

ανακοίνωση Συριζα Σαντορίνης για την ΕΡΤ

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Σαντορίνης εκφράζουμε την ομόθυμη συμπαράσταση και το θαυμασμό μας προς τους δημοσιογράφους κι όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, που με τεράστιο προσωπικό κι επαγγελματικό κόστος κράτησαν επί 5 μήνες ανοιχτά τα μικρόφωνα της δημόσιας Ελεύθερης Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης σ’ όλη την Ελλάδα και μέσω διαδικτύου σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Η βάρβαρη εισβολή των ΜΑΤ κι οι εικόνες καταστολής και διωγμού των εργαζόμενων που εκτυλίχτηκαν τα ξημερώματα στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής δεν έγραψαν τον επίλογο της Ελληνικής Ελεύθερης Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης. Έγραψαν και γράφουν με μελανά γράμματα στη νεότερη πολιτική μας ιστορία τον επίλογο της κυβέρνησης των μνημονίων του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Σαντορίνης αγωνίζεται κι ελπίζει ότι σύντομα ο λαός μας με την ψήφο του θα δώσει δημοκρατική διέξοδο στον τόπο.


 Σαντορίνη 7 Νοεμβρίου 2103

συνάντηση στην Περιφέρεια σχετικά με τις μεταφορές μαθητών

Σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί  στις 11:00 πμ, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνάντηση σχετικά με τις Μεταφορές Μαθητών.

Στη Συνάντηση θα συμμετάσχουν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σύρου καθώς και  ΚΤΕΛ Σύρου.  

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

 Τηλ. 22813-61522 / 22810-82376

συζήτηση παρουσία του Ν. Συρμαλένιου με το ΔΣ της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νομού Κυκλάδων

Την Τρίτη 06-11-2013, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή, έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους βουλευτές της ΕΕΚΕ Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, Νίκο Συρμαλένιο και τον συντονιστή του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας Τάσο Μαυρόπουλο, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νομού Κυκλάδων. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό του Λ.Σ.-Ε.Α. που υπηρετεί στις Κυκλάδες, τα γενικότερα αιτήματα του κλάδου , καθώς και οι προτάσεις αντιμετώπισής τους.

Η υποστελέχωση των Λιμενικών Αρχών του νομού, με αποτέλεσμα την διαρκή υπερεργασία του προσωπικού κατά παράβαση της υφιστάμενης νομοθεσίας, η έλλειψη των απαραίτητων μέσων και υλικών, που η προμήθειά τους στηρίζεται στις δωρεές ιδιωτών ή την αγορά από τους ίδιους τους λιμενικούς που βάζουν το χέρι στην τσέπη  για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες, η παντελής έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, η έλλειψη επιχειρησιακών μέσων και η αδυναμία υλικοτεχνικής υποστήριξης όσων υπάρχουν, η αδιαφάνεια στη διαδικασία μεταθέσεων και αποσπάσεων του προσωπικού, η φτωχοποίηση του προσωπικού από τις δραματικές περικοπές των μισθών και οι περικοπές των δαπανών για τις λειτουργικές δαπάνες των υπηρεσιών, είναι τα κυριότερα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι λιμενικοί του νομού.

Τέλος, ειδική αναφορά έγινε και για το θέμα των διακομιδών των έκτακτων περιστατικών υγείας κυρίως από τη Νάξο όπου με εντολή του θαλάμου επιχειρήσεων και του ΕΚΑΒ επιλέγονται για τη μεταφορά προς τη Σύρο ιδιωτικά μέσα έναντι των σκαφών του λιμενικού σώματος.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι στηρίζει τις προσπάθειές τους για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους, τις οποίες και θα ενισχύσει εξαντλώντας τις κοινοβουλευτικές δυνατότητες που έχει, ενώ αντιτέθηκε στη διαδικασία με την οποία η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας προβαίνει στην αναδιάταξη των λιμενικών αρχών και την κατάρτιση του νέου οργανογράμματος.


ερώτηση προς τους Υπ. Εργασίας και Εσωτερικών με θέμα την ανεργία στις Κυκλάδες

Στις Κυκλάδες λειτουργούν τέσσερα (4) Κέντρα Προώθησης στην Απασχόληση (Κ.Π.Α. 2) του ΟΑΕΔ, τα οποία εξυπηρετούν 20 από τα 24 κατοικημένα νησιά των Κυκλάδων. Μαζί με τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Παλλήνης, του Πειραιά και του Λαυρίου μόνο θεωρητικά καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων αλλά και των κεντρικών υπηρεσιών για την ακριβή καταγραφή των στοιχείων ανεργίας και απασχόλησης αλλά και για τις υπόλοιπες δράσεις και προγράμματα που υλοποιούν τα Κ.Π.Α.2.  

Σε ελάχιστα μόνο νησιά, έχει οριστεί τοπικός ανταποκριτής για να βοηθήσει το έργο των Κ.Π.Α. 2, τα οποία λόγω της έντονης εποχικότητας της απασχόλησης στην τουριστική περίοδο, αντιμετωπίζουν χιλιάδες αιτήσεις κατά κύματα. Οι Δήμοι μπορούν να συνάψουν συμβάσεις με τον ΟΑΕΔ λαμβάνοντας αντιμισθία/αποζημίωση για το έργο των εν λόγω ανταποκριτών.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την περίπτωση της Μύκονου, όπου η τοπική ανταποκρίτρια του Δήμου παρέλαβε 5.500 αιτήσεις μόνο για το μήνα Μάιο 2013, καθώς και την περίπτωση του Κ.Π.Α. 2 της Σαντορίνης, το οποίο στέλνει μέρος των αιτήσεων για διεκπεραίωση στην αντίστοιχη υπηρεσία του Πειραιά, λόγω του τεράστιου φόρτου εργασίας και της έλλειψης προσωπικού.

Η ως άνω αναφερθείσα κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα τη μη ορθή καταγραφή της ανεργίας στα νησιά, καθώς οι κάτοικοι αδυνατούν να μεταβούν στα Κ.Π.Α. λόγω του κόστος μετακίνησης και διαμονής τους. Ακόμα και για μια απλή βεβαίωση ανεργίας, οι υποψήφιοι δικαιούχοι προγραμμάτων χρειάζεται να μεταβούν σε άλλο νησί ή στην Αττική. Συνεπακόλουθα, οι δείκτες ανεργίας και απασχόλησης δεν αποτυπώνουν την αληθινή κατάσταση στα νησιά.

Συνεπώς, δεν προκηρύσσονται οι ανάλογες δράσεις για την αύξηση της απασχόλησης, εξαιρούνται οι Κυκλάδες από διάφορα προγράμματα προώθησης της απασχόλησης και δημιουργείται στρεβλή εικόνα για την υφιστάμενη κατάσταση. Επίσης, η έλλειψη πρόσβασης στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ δεν επιτρέπει σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, όπως οι νέοι και οι άνω των 55 να κάνουν χρήση των δικαιωμάτων τους, όπως η χορήγηση βιβλιαρίου υγείας με δύο μήνες ένσημα.

Ήδη από το 2011, έχουν κατατεθεί προτάσεις για την ορθολογικότερη κατανομή των νησιών στην αρμοδιότητα των Κ.Π.Α.2, έχοντας λάβει υπόψη και την παράμετρο της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, οι οποίες, αν υιοθετούνταν, θα είχαν πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και θα συνέβαλαν στην εύρυθμη λειτουργία του ΟΑΕΔ: αφενός, τη διεύρυνση της βάσης των εξυπηρετουμένων πολιτών που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, την αποσυμφόρηση της υπηρεσίας που εδρεύει στον Πειραιά και την ουσιαστική παρέμβαση της πολιτείας για τη μείωση της ανεργίας.

Επειδή:
1. είναι αυτονόητο ότι χωρίς στατιστικά στοιχεία που να ανταποκρίνονται στην πραγματική κατάσταση δε μπορεί να χαραχθεί πολιτική που να έχει άμεσο αντίκτυπο στην χειμαζόμενη νησιωτική κοινωνία
2. η υφιστάμενη κατάσταση, με τη μεγάλη “διαρροή” στοιχείων για τους ανέργους, δεν συμβάλλει στη διαπραγμάτευση για τη διεκδίκηση κονδυλίων για τις Κυκλάδες, οι οποίες -ανήκοντας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου- έχουν καταταγεί στις πιο πλούσιες περιφέρειες (Άξονας 9, Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου) και αποκλείονται έτσι από πολλές δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας
3. όπως ανέφερε προσφάτως ο Διοικητής του ΟΑΕΔ «Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, ο ΟΑΕΔ καλείται να εκτελέσει έναν διευρυμένο, πιο στρατηγικό ρόλο για το πρόγραμμα “Youth Guarantee” καθώς και μια συνολική ευθύνη ανάλυσης της αγοράς εργασίας και ενεργότερου συντονισμού των δράσεων και ενεργειών για την καταπολέμηση της ανεργίας. Για να αντιμετωπίσει τις ευθύνες αυτές, ο ΟΑΕΔ προχώρησε σε υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης (MoU) με την Ευρωπαϊκή Κοινότητα και την Task Force με στόχο τον συνολικό επαναπροσδιορισμό του επιχειρησιακού και λειτουργικού του μοντέλου.»

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Προτίθενται να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για να θεσμοθετηθεί ένα Γραφείο στην έδρα κάθε περιφερειακής ενότητας ή τουλάχιστον ένας ανταποκριτής σε κάθε νησί ώστε να μην υπάρχει διαρροή στην καταγραφή των δεικτών ανεργίας;
2. Προτίθενται να ιδρύσουν αυτοτελές Κ.Π.Α.2 στη Μύκονο, ίδρυση που υπαγορεύεται από τον τεράστιο ετήσιο όγκο συναλλαγών που λαμβάνουν χώρα στο νησί;
3. Προτίθενται να προχωρήσουν στην ανακατανομή των νησιών που υπάγονται σε κάθε Κ.Π.Α. 2 έτσι ώστε να εξυπηρετούνται επαρκώς οι κάτοικοι με το λιγότερο δυνατό κόστος;
4. Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν έτσι ώστε οι νέοι άνεργοι και των Κυκλάδων να ενταχθούν σε δράσεις και προγράμματα του “Youth Guarantee”;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Συρμαλένιος

ακρόαση για τις επιπτώσεις στην κοινωνική συνοχή και την περιφερειακή ανάπτυξη ζήτησε ο Νίκος Χρυσόγελος και στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου

Πρόταση για να ξεκινήσει διαδικασία ακρόασης με στόχο να διερευνηθούν οι επιπτώσεις των προωθούμενων πολιτικών δημοσιονομικής προσαρμογής στην κοινωνική συνοχή και την περιφερειακή ανάπτυξη κατέθεσε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου, στις 7 Νοεμβρίου. Ο Νίκος Χρυσόγελος πρότεινε να προσκληθεί η Τρόικα αλλά και εκπρόσωποι των Περιφερειών, οικονομολόγοι και κοινωνικοί φορείς.

Η πρόταση θα συζητηθεί, όπως δεσμεύτηκε η πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης, Danuta Maria Huebner, από τη σύνοδο των συντονιστών των πολιτικών ομάδων. Στις επαφές του Νίκου Χρυσόγελου με τους συντονιστές και των άλλων πολιτικών ομάδων της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης, όλοι τον διαβεβαίωσαν ότι θα υποστηρίξουν την πρόταση. Αναμένουμε, λοιπόν, με ενδιαφέρον...

Μετά από πρωτοβουλία του Γερμανού Ευρωβουλευτή των Πράσινων, Σβεν Γκίγκολντ, η Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε μια σημαντική διαδικασία αξιολόγησης των επιπτώσεων των πολιτικών της τρόικα στις χώρες της κρίσης. Όπως είναι γνωστό, στην πρώτη ακρόαση που πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013, στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι πολύ γνωστοί στην Ελλάδα από τη συμμετοχή τους στο σχεδιασμό και παρακολούθηση του Ελληνικού προγράμματος Servaas Deroose της Κομισιόν / ECFIN και Klaus Masuch της ΕΚΤ,βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις πολύ έντονες αντιδράσεις των ευρωβουλευτών αλλά και εμπεριστατωμένες προσεγγίσεις έγκυρων οικονομολόγων που για ακόμη μία φορά παρουσίασαν το αδιέξοδο των επιλογών της Τρόικα και την ανάγκη αλλαγής πλεύσης στη στρατηγική διαχείρισης της δημοσιονομικής κρίσης.

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, ο  Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, ζήτησε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου να ξεκινήσει μια παρόμοια διαδικασία από την Επιτροπή αυτή με θέμα της επιπτώσεις των πολιτικών της τρόικα στην περιφερειακή ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Η πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης δεσμεύτηκε να συζητηθεί η πρόταση στην σύνοδο των συντονιστών των πολιτικών ομάδων. Στις επαφές που είχε ο Νίκος Χρυσόγελος με τους συντονιστές όλων των πολιτικών ομάδων υποσχέθηκαν ότι θα στηρίξουν την πρότασή του και πρόταση των Πράσινων. Στην πρόταση του Νίκου Χρυσόγελου και των Πράσινων επισημαίνεται η ανάγκη να προσκληθούν εκπρόσωποι της Τρόικα αλλά και των περιφερειών, οικονομολόγοι και κοινωνικοί φορείς.

Πρωτίστως, όμως, η όλη προσπάθεια πρέπει επικεντρώνεται στην απουσία, στο μέλλον, του απίστευτου αυτοσχεδιασμού και της έλλειψης δημοκρατίας στις κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις. Η Τρόικα (αποτελούμενη από την ΕΚΤ, την Επιτροπή της ΕΕ και το ΔΝΤ) έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην συγκεκριμένη διαχείριση της κρίσης του ευρώ, αλλά το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών και των αποφάσεών της ελήφθη κεκλεισμένων των θυρών, με αδιαφανή τρόπο και χωρίς αξιολόγηση των επιπτώσεών τους. 

Η τρόικα μας έχει, δυστυχώς, συνηθίσει σε εξωπραγματικές προβλέψεις, διαρκή αναθεώρηση στρατηγικών και προγραμμάτων και, το χειρότερο, έχει προωθήσει μία κουλτούρα απαξίωσης των κυριότερων παγκοσμίως ινστιτούτων μελετών και των συμπερασμάτων των εκθέσεών τους! Τα αρχικά σχέδια της τρόικας δεν λειτούργησαν σε καμία από τις υπό επιτήρηση χώρες.

 Στην Ελλάδα η κατάσταση χειροτέρευσε μετά την εφαρμογή των προγραμμάτων "διάσωσης". Η συρρίκνωση της οικονομίας είναι πιο δραματική, η αύξηση της ανεργίας πολύ ισχυρότερη και το δημόσιο χρέος πολύ υψηλότερα από ό, τι προέβλεπαν τα πρώτα προγράμματα της Τρόικα. Οι Ευρωπαίοι πολίτες προσδοκούν ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα καταλήξει σε έκθεση για τα αίτια αυτών των ανησυχητικών αποτελεσμάτων. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε περιπτώσεις παραβίασης ευρωπαϊκών πολιτικών και νομοθεσιών, ή σε εκείνες όπου η νομοθεσία εφαρμόστηκε εσφαλμένα.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν είχε μέχρι σήμερα την ευκαιρία να επηρεάσει τις αποφάσεις και τις ενέργειές της Τρόικα. Η διαδικασία, λοιπόν, που ξεκίνησε από την Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων με πρωτοβουλία του Γερμανού Πράσινου Ευρωβουλευτή Σβεν Γκίγκολντ και ελπίζουμε ότι θα επεκταθεί και στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης, όπως ζήτησε ο Νίκος Χρυσόγελος, θα έχει ως αποτέλεσμα την διερεύνηση των επιπτώσεων των πολιτικών που προωθεί η Τρόικα στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Κύπρο, και η σχετική έκθεση θα παρουσιαστεί τον Μάιο πριν τις εκλογές, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό.

Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επιτυχία των Πράσινων που εργάζονται στοχεύοντας ξεκάθαρα στην ευρωπαϊκή οικονομική, κοινωνική και πολιτική ολοκλήρωση, την τραπεζική ένωση, την δημοκρατική λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών και την λογοδοσία των λειτουργών των ευρωπαϊκών θεσμών, προς όφελος πάντα των πολιτών.

Τα πλήρη κείμενα μπορείτε να τα δείτε εδώ : http://www.chrysogelos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=1980:troica_econ_ep&Itemid=75&lang=el


Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2013

η γιορτή των Ταξιαρχών στην Σαντορίνη

Επισκέψιμες για το κοινό είναι σήμερα Παρασκευή 8 Νοεμβρίου ανήμερα της γιορτής των Ταξιαρχών, προστατών της Πολεμικής Αεροπορίας, οι εγκαταστάσεις της 134 Πτέρυγας Μάχης στην Σαντορίνη.
Το όμορφο εκκλησάκι των Ταξιαρχών που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της 134 Πτέρυγας Μάχης στην Σαντορίνη λειτούργησε χθές το βράδυ πραγματοποιώντας εσπερινό και σήμερα το πρωί την καθιερωμένη λειτουργία.


Η εκκλησία θα παραμείνει ανοιχτή και επισκέψιμη μέχρι το απόγευμα. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η όμορφη εκκλησία επισκευάστηκε, συντηρήθηκε και αγιογραφήθηκε με πρωτοβουλία παλαιότερου Διοικητής της τότε 134 Σμηναρχίας Μάχης, με δαπάνη της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και στρατευμένων της τότε περιόδου.

Σε αντίθεση με το παρελθόν, φέτος δεν πραγματοποιήθηκε η για χρόνια καθιερωμένη δεξίωση που τελούνταν στις εγκαταστάσεις της 134 Σ.Μ. το βράδυ της παραμονής της γιορτής των Ταξιαρχών.
Επίσης, και φέτος δεν διοργανώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Αγίων προστατών της Π.Α. στην Σαντορίνη που περιελάμβαναν επισκέψεις σχολείων και άλλες εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δραστηριότητες.

Υποτονικό όμως ήταν το κλίμα των φετινών εορτασμών και εκδηλώσεων προς τιμήν των προστατών της Π.Α. στις περισσότερες εγκαταστάσεις μονάδων της σε ολόκληρη την χώρα.

Στην άλλη δημοφιλή εκκλησία όμως την Σαντορίνης, στο εκκλησάκι των Ταξιαρχών στο ηφαίστειο της βρέθηκε σήμερα πλήθος κόσμου που παρακολούθησε την λειτουργία και μοιράστηκε την καθιερωμένη φάβα του πανηγυριού που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με ιδιωτική δαπάνη.




Η μεταφορά τόσο σήμερα ανήμερα της γιορτής όσο και χθές για τον εσπερινό πραγματοποιήθηκε και φέτος όπως κάθε χρονιά, δωρεάν για τους επισκέπτες με σκάφη της Ένωσης Λεμβούχων Σαντορίνης. Δωρεάν επίσης για τους ταξιδιώτες και προσκυνητές ήταν  και φέτος και η χρήση του τελεφερίκ, με απόφαση του ιδρύματος Λ. και Ε. Νομικού.  


η Π.Ν.Α στην W.T.M.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις της,           
                                                   
Στο πλαίσιο εκτεταμένου προγράμματος εκθεσιακής συμμετοχής που διασφαλίζει την παρουσία δημοφιλών αλλά και μη καθιερωμένων προορισμών των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ και φιλοξενεί έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό νησιών, την Κω, την Μύκονο, την Σαντορίνη, την Πάρο, την Μήλο, την Κάλυμνο, τη Νάξο, την Αστυπάλαια, την Άνδρο, την Τήνο και την Φολέγανδρο.

Ο προορισμός του Νοτίου Αιγαίου έχει συγκεντρώσει την προσοχή των επαγγελματιών και των επισκεπτών της έκθεσης αξιοποιώντας τις ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς με τις νέες απευθείας πτήσεις από βρετανικές πόλεις προς Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Η αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου Ελευθερία Φτακλάκη που καλωσόρισε την Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη στο περίπτερο της ΠΝΑΙ συμμετείχε σε συναντήσεις εκδηλώνοντας την πρόθεση της Περιφέρειας για συνέργειες και στοχευμένες δράσεις στο άμεσο μέλλον.

Εξαιρετικής σημασίας συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 5 Νοεμβρίου  μεταξύ των υπευθύνων μάρκετινγκ του βρετανικού κολοσσού της British Airways και των αρμοδίων τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με αφορμή το νέο πρόγραμμα πτήσεων της μεγάλης αεροπορικής εταιρείας, στο οποίο συμπεριλήφθησαν με τακτικές πτήσεις τα νησιά της Σαντορίνης και της Μυκόνου, ξεκινώντας από τα τέλη Μαρτίου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2014.

Από την πλευρά της ΠΝΑΙ παρόντες ήταν η κα Ελευθερία Φτακλάκη,  Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου, ο κ. Μανώλης Καραμολέγκος, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, και το στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού Κυκλάδων, κ. Δημήτρης Πασχαλίδης.

Στην συνομιλία μονοπώλησε το ενδιαφέρον η εύρεση διαφόρων μορφών συνεργασίας μεταξύ της British Airways, της ΠΝΑΙ και της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης. «Στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος προβολής της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, μέλημα μας είναι το χτίσιμο συνεργασίας με στρατηγικούς παράγοντες της διεθνούς ταξιδιωτικής βιομηχανίας» επισημαίνει η κα Φτακλάκη. Αξίζει να τονιστεί η μεγάλη σημασία της παραπάνω ενέργειας δεδομένου ότι τα νησιά της Μυκόνου και της Σαντορίνης θα αποτελέσουν σημαντικές πύλες εισόδου Βρετανών τουριστών για όλα τα νησιά των Κυκλάδων.

Στο περίπτερο της Ρόδου στην έκθεση World  Travel Market του Λονδίνου παρουσιάστηκε την Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, η διαδικτυακή πλατφόρμα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, www.aegeanislands.gr , που θα συμβάλλει τα μέγιστα στην προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος και στην προβολή των 48 νησιών μας.

Η καθέλκυση του ιστοχώρου έχει προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο του 2014, οπότε οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να εξερευνήσουν διαδικτυακά και σε βάθος το σύνολο των 48 νησιών της Περιφέρειας μέσα από το πλούσιο πρωτογενές περιεχόμενο που αφορά σε γαστρονομία, γεωγραφία, θρησκεία, δραστηριότητες κα.

To www.aegeanislands.gr  θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο και σημείο αναφοράς για τον κλάδο των επαγγελμάτων του Τουρισμού, για τον Τύπο, αλλά και για τους επισκέπτες των νησιών του Αιγαίου.
          

Το περιεχόμενο της διαδικτυακής πλατφόρμας συνέταξε ομάδα δημοσιογράφων και θα επικαιροποιείται συνεχώς, ώστε οι χρήστες και οι επισκέπτες να σχεδιάζουν το ταξίδι τους με γνώμονα την εκτενή ενημέρωση και την πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο που θα εμπλουτίσει την εμπειρία της αναψυχής στο Αιγαίο.

 Η προεπισκόπηση του aegeanislands.gr, το οποίο ενσωματώνει το εύρος του τουριστικού προφίλ του Αιγαίου, έγινε υπό τον συντονισμό της Αντιπεριφερειάρχη για θέματα Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ελευθερίας Φτακλάκη, ενώ την παρουσίαση έκανε ο Ειδικός Σύμβουλος της Περιφέρειας Κωστής Τσαμπανάκης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, που ανέλαβε την κατασκευή της πλατφόρμας, Γιώργος Βιτσάκης.


Σχετικά με την γαστρονομία των νησιών ανακοινώθηκε ότι,

Περισσότεροι από 50 Βρετανοί Τour operators αλλά και δημοσιογράφοι από τα σημαντικότερα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των Τimes,  Independent, Τelegraph, Sun, Condenast Traveller, FT weekend κ.α. είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στο City του Λονδίνου, ένα εικονικό ταξίδι στα 48 νησιά του Νοτίου Αιγαίου και να γευτούν τοπικά προϊόντα, παραδοσιακές γεύσεις και ελληνικούς οίνους.

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου οργανώθηκε μια εξαιρετικά επιτυχημένη και πρωτότυπη εκδήλωση προβολής του τουριστικού προϊόντος αλλά και της ιδιαίτερης γαστρονομίας των ελληνικών νησιών, με στόχο την εξοικείωση των βρετανών εκπροσώπων της τουριστικής αγοράς με την ποικιλία των επιλογών που προσφέρουν οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Έλληνας Πρέσβης στη Μ. Βρετανία, κ. Κωνσταντίνος Μπίκας, ενώ όλους τους προσκεκλημένους καλωσόρισε η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κα Ελευθερία Φτακλάκη, η οποία παρουσίασε το εύρος του τουριστικού προϊόντος, τις δυναμικές στρατηγικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και τις ενέργειες προβολής των προορισμών στη Μεγάλη Βρετανία. Αναφέρθηκε στη σημασία της ελληνικής γαστριμαργικής παράδοσης και στην ιδιαιτερότητα της τοπικής κουζίνας, εξηγώντας τη σημασία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Το βήμα στη συνέχεια δόθηκε στην αγαπημένη των Bρετανών, κα Rebecca Seal, αρθρογράφο της Evening Standard και παρουσιάστρια της κυριακάτικης εκπομπής Sunday brunch του τηλεοπτικού σταθμού Channel 4, ο οποία μίλησε με ενθουσιασμό για την πρόσφατη επίσκεψή της στο Νότιο Αιγαίο και για τη συγγραφή του νέου της βιβλίου, το οποίο θα είναι αφιερωμένο σε μια από τις «νοστιμότερες κουζίνες του κόσμου», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Καθώς η  εκδήλωση οργανώθηκε σε συνεργασία της Περιφέρειας με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, όλοι οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν μαθήματα μαγειρικής από δύο σημαντικούς Έλληνες αρχιμάγειρες, τον κ. Βασίλη Ζαχαράκη, από τη Σαντορίνη, ο οποίος παρουσίασε συνταγές των Κυκλάδων και του έτους γαστρονομίας της Σαντορίνης και τον κ. Αντώνη Μανιά, από τη Ρόδο, ο οποίος προετοίμασε τοπικές συνταγές της Δωδεκανήσου.

ένα δώρο Χριστουγέννων για την «Κιβωτό του κόσμου» - ανακοίνωση – πρόσκληση από το Santorini of the Past Cultural Village

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Santorini of the Past Cultural Village στον Πύργο Σαντορίνης, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του, αποφάσισε να συνεισφέρει στο σπουδαίο αλλά δύσκολο έργο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ειδικής μέριμνας και προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου» με την συγκέντρωση τροφίμων, ειδών προσωπικής υγιεινής, προϊόντων καθαρισμού και φαρμάκων.

Η συγκέντρωση των ειδών, θα γίνεται στο Santorini of the Past Cultural Village, στον Πύργο (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-14:00) και σε άλλους καθορισμένους χώρους με την το ειδική σήμανση συνεργασίας. Η δράση αυτή θα διαρκέσει περίπου για ένα μήνα. Θα ξεκινήσει από την Πέμπτη 14/11 και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 9/12.Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν στην Αθήνα και θα παραδοθούν από εκπροσώπους της εταιρίας μας στην « Κιβωτό του Κόσμου » ως δώρο Χριστουγέννων.

Θα θέλαμε να ζητήσουμε τη συμπαράσταση και την συνεργασία σας σε αυτή την σημαντική, φιλανθρωπική δράση μας που έχει σκοπό να χαρίσει ευτυχία στα παιδιά και τις μητέρες της του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ειδικής μέριμνας και προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου» με την προσφορά απαραίτητων αγαθών ως δώρο Χριστουγέννων.

Ας δείξουμε ότι είμαστε άνθρωποι που σεβόμαστε και βοηθάμε τον συνάνθρωπό μας ακόμα και σε δύσκολες εποχές. Ας δώσουμε χαρά σε όσους το έχουν ανάγκη τις ιερές μέρες των Χριστουγέννων.
Αν επιθυμείτε να συμβάλετε σε αυτή την προσπάθειά μας, δηλώστε το ενδιαφέρον σας με γραπτή επιστολή στο e-mail: info@santorinimuseum.com  μέχρι και την Τρίτη 12/11 ή τηλεφωνικά στο 2286031101/6981443201/6946678647

Ελπίζουμε να σας έχουμε κοντά μας, συνοδοιπόρους σε αυτή την τόσο σημαντική κοινωνική δράση μας!


επιμελητήριο Κυκλάδων: σεμινάριο Aegean Cuisine στην Τήνο (11.11)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων,

Σε συνέχεια σειράς σεμιναρίων ειδικού ενδιαφέροντος που διοργανώνει το Επιμελητήριο Κυκλάδων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο, στην αίθουσα του γραφείου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Τήνο, τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 16:00, για να συζητηθούν επίκαιρα θέματα που αφορούν στη σχέση γαστρονομίας και τουρισμού και πώς από αυτή την σχέση θα ωφεληθούν οι επιχειρήσεις και η τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Συνημμένο θα βρείτε το πλήρες Δελτίο Τύπου προς δημοσίευση.
H πρόσκληση βρίσκεται αναρτημένη στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.e-kyklades.gr/images/EkdilosiAegeanCuisineTinos_F18457.pdf

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήστε με ένα από τα γραφεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

 Επιμελητήριο Κυκλάδων, 84100 Ερμούπολη, Σύρος
Τηλ: 22810 82346 , Φαξ: 22810 86555


αναφορά του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Συρμαλένιου, σχετικά με την έλλειψη γιατρών στο Π.Π.Ι. Ανάφης

Σύμφωνα με την αναφορά του κ. Συρμαλένιου προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων με θέμα το περιφερειακό ιατρείο Ανάφης,

Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νικόλαος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά το έγγραφο του Δήμου Ανάφης της  04.11.2013 με αρ. πρωτ. 1451 σχετικά με το Περιφερειακό ιατρείο Ανάφης.

Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι: «Το νησί μας εδώ και 2 εβδομάδες παραμένει χωρίς γιατρό με αποτέλεσμα οι 270 ακρίτες μας να νιώθουν τρομερή ανασφάλεια και εγκατάλειψη. Το ιατρείο μας δικαιολογεί την στελέχωση των εξής θέσεων: 1 Γενικός Ιατρός, 1 Αγροτικός Ιατρός, 1 Νοσηλευτής, παρόλα ταύτα είναι όλες κενές. Οι εκκλήσεις μας τόσο στο Νοσοκομείο Σύρου όσο και στο Κέντρο Υγείας Θήρας  δεν εισακούστηκαν και δεν έχει βρεθεί λύση σε αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο μετά από την παραίτηση της νοσηλεύτριας η οποία εξυπηρετούσε κάποιες καταστάσεις.»

Σύμφωνα με την επιστολή του Δήμου Ανάφης προς τον Υπ. Υγείας,

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

κατόπιν συσσώρευσης προβλημάτων όσον αφορά σε θέματα υγείας απευθυνόμαστε σε εσάς για την άμεση επίλυση τους. 

Το νησί μας εδώ και 2 εβδομάδες παραμένει χωρίς γιατρό με αποτέλεσμα οι 270 ακρίτες μας να νιώθουν τρομερή ανασφάλεια και εγκατάλειψη. Το ιατρείο μας δικαιολογεί την στελέχωση των εξής θέσεων: 1) Γενικό Ιατρός 1) Αγροτικός Ιατρός 1) Νοσηλευτής, παρόλα ταύτα είναι όλες κενές. 

Οι εκκλήσεις μας τόσο στο Νοσοκομείο Σύρου όσο και στο Κέντρο Υγείας Θήρας  δεν εισακούστηκαν και δεν έχει βρεθεί λύση σε αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο μετά από την παραίτηση της νοσηλεύτριας η οποία εξυπηρετούσε κάποιες καταστάσεις. Πρόσφατα χρειάστηκε να παρέμβουμε χωρίς καθόλου ιατρικές γνώσεις σε περιστατικό που προέκυψε και χορηγήσαμε φάρμακα σε συμπολίτη μας γιατί κινδύνευε άμεσα η ζωή του. Το πρόβλημα εντείνεται ακόμη περισσότερο λόγω έλλειψης συγκοινωνίας με αποτέλεσμα ακόμη και για μία απλή εξέταση αίματος να πρέπει να μεταβούμε στην Σαντορίνη  με 3ήμερη διαμονή μας εκεί και ότι αυτό συνεπάγεται σε έξοδα και ταλαιπωρία.

Είναι αδιανόητο εν έτη 2013 να γινόμαστε επαίτες του βασικότερου δικαιώματος μας, την υγεία. Παρακαλούμε για την λύση του προβλήματος και περιμένουμε απάντηση σας εντός της ημέρας.

Ο Δήμαρχος, Ρούσσος Ιάκωβος


Τετάρτη, Νοεμβρίου 06, 2013

το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος μπάσκετ και τα αποτελέσματα και η βαθμολογίες των ομάδων

Σύμφωνα με ανακοινώσεις του ΔΑΠΠΟΣ

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης του ΔΑΠΠΟΣ έχει ως εξής :

Το Σαββατοκύριακο 9 – 10/11/2013 στο κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΠΠΟΣ θα πραγματοποιηθεί η 4η Αγωνιστική του Τοπικού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης του ΔΑΠΠΟΣ με τους εξής αγώνες.:

Το πρόγραμμα της 4ης Αγωνιστικής
ΣΑΒΒΑΤΟ 9-11-13
•18:00 ΠΥΓΟΛΑΜΠΙΔΕΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΕΦΗΒΟΙ
•19:30 ΛΥΚΟΙ – ΒΟΥΡΒΟΥΛΟ
•21:00 ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ – ΠΟΛ.ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 10-11-13
•16:00 ΑΕΤΟΣ 1 – ΑΦΡΟΣ
•18:00 TWO BROTHERS – ΕΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ
•20:00 ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΑΝΔΡΙΚΟ
ΡΕΠΟ.: ΑΕΤΟΣ2 , HOUSTON ROCKETS

αποτελέσματα και βαθμολογία τοπικού πρωταθλήματος του ΔΑΠΠΟΣ
Στο Κλειστό Γυμναστήριο το Σαββατοκύριακο 02-03/11/2013 και την Δευτέρα 4-11-2013 πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες καλαθοσφαίρισης του Τοπικού Πρωταθλήματος του ΔΑΠΠΟΣ τις 3ης Αγωνιστικής μετά εξής αποτελέσματα και βαθμολογίες
Αγωνιστικής

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 02-11-13    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Houston Rockets                  49
Πανιώνιος Εφ.                      61              
Λιμεναρχείο                          39
Παλαίμαχοι Πανιωνίου         33                     
Αεροπορία                            72
Επαλαίμαχοι                         44
Αετός 1                                 49
Πυγολαμπίδες                       31
Λύκοι.                                  52
Αφρός                                  41
Πανιώνιος Ανδ.                    69
Αετός 2                                 27                                       

Όμιλος Α’
Βαθμολογία Ομίλου Α‘
ΟΜΑΔΑ  GP   Ν-Η              ΔΙΑΦ      ΒΑΘ
1ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΘΗΡΑΣ
3 3-0                                     202-110  6
2 ΑΕΤΟΣ ΘΗΡΑΣ ΙΙ
3 2-1                                     126-157  5
3 Πανιώνιος (Ανδρικό)
2 2-0                                     155-65    4
4 ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΘΗΡΑΣ
2  1-1                                    72-103    3
5  ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ
2  0-2                                    67-80      2
6  ΕΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ
2  0-2                                    98-130    2
7  Two Brothers
2  0-2                                    69-152    2

Όμιλος Β’ Βαθμολογία Ομίλου Β’
ΟΜΑΔΑ  GP  Ν-Η               ΔΙΑΦ      ΒΑΘ
1ΑΕΤΟΣ ΘΗΡΑΣ Ι
3 3-0                                     157-126  6
2ΛΥΚΟΙ
3  2-1                                    157-135  5
3  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΕΦΗΒΟΙ)
3 2-1                                     163-155  5
4  HOUSTON ROCKETS
3  2-1                                    167-158  5
5  ΒΟΥΡΒΟΥΛΟΣ
2  0-2                                    96-116    2
6  ΠΥΓΟΛΑΜΠΙΔΕΣ
2  0-2                                    102-123  2
7  ΑΦΡΟΣ
2  0-2                                    67-96      2

η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης στην World Travel Market στο Λονδίνο (4-7.11)

Το παρόν της στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση World Travel Market που πραγματοποιείται στο Λονδίνο το διάστημα 4 – 7.11. 2013, δίνει η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης εκπροσωπούμενη από μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου.




Σύμφωνα με ενημέρωση από τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης που συμμετέχουν στην W.T.M. υποστηρίζοντας την προβολή του προγράμματος «2013 έτος Γαστρονομίας στην Σαντορίνη» την Δευτέρα 4.11, πρώτη μέρα της έκθεσης, το κλίμα και η ανταπόκριση του διεθνούς κοινού και Τύπου στα περίπτερα της Ελλάδας και συγκεκριμένα της Σαντορίνης αλλά και του ΕΟΤ που φιλοξενεί το πρόγραμμα «2013 έτος Γαστρονομίας στην Σαντορίνη», ήταν ενθουσιώδης και εντυπωσιακή, με τα σχόλια για την Ελλάδα και την Σαντορίνη να είναι θετικότατα.

Την Δευτέρα 4.11 τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης παρακολούθησαν την ομιλία της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Κεφαλογιάννη που πραγματοποιήθηκε στην 13.30 στην Platinum Suite, η οποία αναφέρθηκε στην Ελλάδα ως έναν δυναμικό και εξελισσόμενο ποιοτικά διεθνή τουριστικό προορισμό, ενώ έκανε αναφορές και στο πρόγραμμα «2013 έτος Γαστρονομίας στην Σαντορίνη» που υλοποιεί ο Δήμος Θήρας.

Την συνέντευξη παρακολούθησαν εκατοντάδες κόσμου καθώς και δημοσιογράφοι από διεθνή ΜΜΕ που έδειξαν ενδιαφέρον για το πρόγραμμα «2013 έτος Γαστρονομίας στην Σαντορίνη».


Στην συνέχεια και κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας της έκθεσης, στο περίπτερο του ΕΟΤ και στους χώρους που προβάλλεται η δράση «2013 έτος Γαστρονομίας στην Σαντορίνη» ξεκίνησε η πραγματοποίηση των εκδηλώσεων παρουσίασης και προσφοράς τοπικών εδεσμάτων cooking  shows – gourmet tourings - που υποστήριξαν επαγγελματίες και εκπρόσωποι φορέων του νησιού.

Στους εκπροσώπους του διεθνούς τύπου προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα που περιείχαν προϊόντα της Σαντορίνης, ενώ ακολούθησε γευσιγνωσία κρασιών και εδεσμάτων Σαντορίνης, η οποία θα γίνεται κάθε μεσημέρι στο ελληνικό περίπτερο με διαφορετικό μενού.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων προβολής της Σαντορίνης ο κ. Λευτέρης Ζώρζος πραγματοποίησε ομιλία στα Αγγλικά με θέμα την Σαντορίνη και συγκεκριμένα την ιστορία της αλλά το παρόν της ως διεθνή τουριστικό προορισμό, την οποία και παρακολούθησαν εκπρόσωποι του ελληνικού και ξένου Τύπου.

Στην πρώτη φωτογραφία τα μέλη του Δ.Σ. της  Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης κ. Μανώλης Καραμολέγκος, πρόεδρος, κ. Ανδρέας Πατηνιώτης γενικός γραμματέας, και κ. Θωμάς Γιαννής, μέλος με τον εκπρόσωπο του Δήμου Θήρας κ. Λουκά Μπελλώνια και την Αντιπεριφερειάρχη Ν. Αιγαίου αρμόδια για θέματα τουρισμού κ. Φτακλάκη.

Στην δεύτερη φωτογραφία απο τον μπουφέ που οργανώθηκε στους χώρους του περιπτέρου του ΕΟΤ για την προβολή της δράσης "2013 έτος γαστρονομίας στην Σαντορίνης" διακρίνονται οι : Μάρκος Καφούρος πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, ο σεφ Βασίλης Ζαχαράκης που ετοίμασε το μενού των προιόντων που προσφέρθηκαν απο πλευράς νησιού με βάση τα τοπικά προιόντα, η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Λουκάς Μπελλώνιας εκπρόσωπος του Δήμου Θήρας, η υπεύθυνη του εστιατορίου "Σελήνη" Γεωργία Τσιάρα, ο Μανώλης Καραμολέγκος πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, η Ελευθερία Φτακλάκη αντιπεριφεριάρχης Ν. Αιγαίου και ο Ανδρέας Πατηνιώτης γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης.


ανακοίνωση Δήμου Θήρας για τον θάνατο του Δημοτικού Συμβούλου Γιώργου Καραχάλιου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Ο Δήμαρχος Θήρας εκφράζει τη βαθειά του θλίψη και τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια και τους οικείους του Δημοτικού Συμβούλου Γιώργου Καραχάλιου. Η πρόωρη και ξαφνική απώλειά του κάνει πιο φτωχό το Δημόσιο Λόγο. 

Η επί σειρά ετών δυναμική προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υπήρξε πραγματικά χρήσιμη και ουσιώδης. Αγάπησε το νησί και τους κατοίκους του παρέχοντας απλόχερα και ακούραστα τις υπηρεσίες του, τιμώντας πάντα τους πολίτες που τον εξέλεξαν.

Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου ο Δήμαρχος θα  εισηγηθεί  την έκδοση σχετικού ψηφίσματος.


Η νεκρώσιμη ακολουθία του Γιώργου Καραχάλιου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2013 στον Ι.Ν. του Αγίου Τρύφωνα στο Νεκροταφείο της Κηφισιάς. 

χρηματοδότηση ολοκλήρωσης δικτύου αποχέτευσης περιοχής Περιβόλου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Δεκτή έγινε η πρόταση που υπέβαλλε η ΔΕΥΑ Θήρας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής για χρηματοδότηση του έργου «Ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης οικισμού Περίσσας - Περιοχή Περίβολος Δήμου Θήρας», με προϋπολογισμό 1.409.400,00€.

Με την κατασκευή του έργου, που πολύ σύντομα θα δημοπρατηθεί, θα καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες αποχέτευσης των κατοίκων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της παραλιακής ζώνης Περίσσας – Περιβόλου (Αγίου Γεωργίου), ενώ προστατεύεται ο υδροφόρος ορίζοντας και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή από πιθανή μόλυνση.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή περίπου 2.250 μέτρων βαρυτικών δικτύων αποχέτευσης, περίπου 2.500 μέτρων καταθλιπτικών δικτύων αποχέτευσης και την κατασκευή δύο (2) αντλιοστασίων λυμάτων.

Άλλο ένα σημαντικό έργο βασικής υποδομής, σε μία ευαίσθητη τουριστικά περιοχή, είναι πλέον γεγονός. Με συστηματική δουλειά και συνεχή παρακολούθηση των προτάσεων προς χρηματοδότηση νέων έργων που υποβάλλονται διασφαλίστηκε ένα ακόμα μεγάλο έργο και αναμένονται νέα.

Τρίτη, Νοεμβρίου 05, 2013

περισσότεροι από 50 Βρετανοί tour operators και δημοσιογράφοι, γεύτηκαν παραδοσιακές γεύσεις από 48 νησιά του Νοτίου Αιγαίου

Σύμφωνα με ανάρτηση του http://news.travelling.gr/ σχετικά με τα αποτελέσματα του προγράμματος «2013 έτος γαστρονομίας στην Σαντορίνη» και την χθεσινή (4.11) πρώτη μέρα της έκθεσης,


«Ξέρετε γιατί λέμεκάποιο λάκκο έχει η φάβα;»  Ρώτησε ο Σαντορινιός σεφ Βασίλης Ζαχαράκης μπροστά από μια τεράστια κατσαρόλα με φάβα. «Γιατί όσο λάδι και να ρίχνεις μέσα της, αυτή το απορροφά», είπε, παίρνοντας το μπουκάλι με το αγνό παρθένο ελαιόλαδο που «άδειαζε» αμέσως μέσα στην κατσαρόλα. Όταν μετά από μερικές σβούρες της κουτάλας, το λάδι ως δια μαγείας εξαφανίστηκε, εντυπωσιάστηκαν όλοι. Οι μεν, λιγοστοί Έλληνες καλεσμένοι, γιατί ενώ συχνά χρησιμοποιούν αυτή την έκφραση δεν ήξεραν από πού προέρχεται και οι δε 50 και πλέον βρετανοί δημοσιογράφοι και ταξιδιωτικοί πράκτορες όταν γεύτηκαν την εν λόγω φάβα. 

αποξήλωση Ασφαλτοτάπητα στον Πύργο, 5-6 Νοεμβρίου 2013

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Ο Δήμος Θήρας ενημερώνει ότι από την Τρίτη 5 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου θα εκτελούνται εργασίες αποξήλωσης του ασφαλτοτάπητα από την έξω πλατεία έως τη μέσα πλατεία του Πύργου, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Ανανέωση Ασφαλτοτάπητα – Ανακατασκευή Οδών Δήμου Θήρας».


Εφιστούμε την προσοχή στους οδηγούς των οχημάτων. Για την  ασφαλέστερη διέλευσή τους να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των εργοταξιακών σημάνσεων και των υπευθύνων του έργου, δείχνοντας την απαραίτητη κατανόηση και υπομονή έως την ολοκλήρωσή του έργου.

Ν. Συρμαλένιος – ερώτηση με θέμα την καθυστέρηση καταβολής του εφάπαξ βοηθήματος και της επιστροφής εισφορών των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Σύμφωνα με το κείμενο της ερώτησης,

Βάση του ν.3655/2008 ο κλάδος Πρόνοιας ξενοδοχοϋπαλλήλων εντάχθηκε στο Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ) από την έναρξη λειτουργίας του (1-10-2008), ως Τομέας Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων με πλήρη οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια. Σύμφωνα με το άρθρο 105 «σκοπός του ΤΑΠΙΤ είναι η καταβολή εφάπαξ βοηθήματος από τους αντίστοιχους Τομείς πρόνοιας στους ασφαλισμένους τους …».

Παρατηρείται όμως μεγάλη καθυστέρηση, πέραν του έτους, στη διεκπεραίωση αιτήσεων εφάπαξ και επιστροφής εισφορών των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Σύμφωνα με ενημέρωση του ΤΑΠΙΤ κατά την 15/10/2013, «όσον αφορά στη έκδοση χρηματικών ενταλμάτων για αιτήσεις Αθήνας-Κέρκυρας διεκπεραιώνεται ο Μάρτιος του 2012, Ρόδου-Ρεθύμνου-Χανίων ο Απρίλιος του 2012 και Λοιπών Περιφερειακών Παραρτημάτων ο Αύγουστος 2012, ενώ όσον αφορά στη έκδοση αποφάσεων για αιτήσεις Αθήνας-Κέρκυρας έχουν δοθεί αποφάσεις έως και τον Μάρτιο του 2012 και για Λοιπών Περιφερειακών Παραρτημάτων έως και τον Σεπτέμβριο 2012 (ο υπολογισμός γίνεται από τα περιφερειακά τμήματα)».

Η μεγάλη αυτή καθυστέρηση οφείλεται στην έλλειψη επαρκούς προσωπικού σε συνδυασμό με την ανυπαρξία μηχανογράφησης. Στην κεντρική υπηρεσία του Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα – Τομέας Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων- 3 εργαζόμενοι (ο ένας νέος) προσπαθούν να διεκπεραιώσουν τον όγκο της έκδοσης αποφάσεων με όλα τα στοιχεία να είναι χειρόγραφα.
Επειδή μετά και τις μνημονιακές πολιτικές αφαίμαξης των οικονομικών των εργαζομένων τα χρήματα αυτά είναι απολύτως αναγκαία για τους δικαιούχους

Επειδή το εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων δεν έχει καμία δημοσιονομική επίπτωση για το Κράτος
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να στελεχωθεί επαρκώς το αρμόδιο τμήμα απονομής του Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα – Τομέας Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων ώστε η διαδικασία έκδοσης αποφάσεων και ενταλμάτων να μην είναι τόσο χρονοβόρα και οι δικαιούχοι ξενοδοχοϋπάλληλοι να λαμβάνουν το εφάπαξ ή την επιστροφή εισφορών σε εύλογο χρονικό διάστημα; Είναι στις προθέσεις τους η μηχανογράφηση του ΤΑΠΙΤ;

μετά την επιτυχημένη ομιλία της στο Μπελλώνειο, ομιλίες στα σχολεία πραγματοποίησε η κ. Σωτηροπούλου

Μετά την επιτυχημένη ομιλία της στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο το απόγευμα της Κυριακής 3 Νοεμβρίου, ομιλίες στους μαθητές του Γυμνασίου και του Δημοτικού σχολείου των Φηρών πραγματοποίησε την Δευτέρα 4.11 η κ. Μαρία Αρβανίτη – Σωτηροπούλου , γιατρός, συγγραφέας, και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρίας Προστασίας του Περιβάλλοντος κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής απειλής με το ίδιο θέμα, «Χιροσίμα στην Φουκουσίμα».

Σύμφωνα με νεότερη ανάρτηση της κ. Σωτηροπούλου στην σελίδα της http://mariasot.blogspot.gr/2013/11/blog-post_4.html

Μετά από πρόσκληση του κ Χαράλαμπου Δαρζέντα, γυμνασιάρχου του Γυμνασίου Θήρας και της κας Άννας Γαβαλά, διευθύντριας του Δημοτικού σχολείου Θήρας έγιναν στις 4-11-2013  ενημερωτικές ομιλίες στα παιδιά του Γυμνασίου και των 2 τελευταίων τάξεων του Δημοτικού σχολείου στα Φηρά της Σαντορίνης.

Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, έκαναν πολλές διευκρινιστικές ερωτήσεις, θέλησαν να συμβάλουν με πρωτοβουλίες τους στην προσπάθεια για την απαγόρευση των πυρηνικών και θα διατηρήσουν την επαφή για καλύτερη συνεργασία με την Ιατρική Οργάνωση.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον γυμνασιάρχη κ. Δαρζέντα , την διευθύντρια κα Γαβαλά, καθώς και όλους τους κκ καθηγητές και δασκάλους, που πλαισίωσαν με προθυμία τις ενημερωτικές ομιλίες στα σχολεία του νησιού μας.

σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας – ανακοίνωση για την συγκρότηση του νέου Δ.Σ. – πρόσκληση συμμετοχής σε απεργία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 4-11-2013, λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 19 του Καταστατικού του Συλλόγου  συνήλθαν σε συμβούλιο τα εκλεγμένα μέλη, όπως προέκυψαν ύστερα από τις διαδικασίες αρχαιρεσιών που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά Μήλο - 18/10/2013- , Σίφνο - 23/10/2013- και Θήρα - 31/10/2013- για την ανάδειξη νέου ΔΣ και ΕΕ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θήρας, με σκοπό τη συγκρότηση του σώματος του Δ.Σ . Ύστερα από συζήτηση και ομόφωνη απόφαση το Δ.Σ συγκροτήθηκε ως εξής :

 ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Παπαϊωάννου Χριστόφορος,  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Μπάλλος Δημήτριος, Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  Αλεφραγκή  Άννα, ΤΑΜΙΑΣ:  Πασχαλίδου Δέσποινα, ΕΙΔΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  Παπαδόπουλος Ιωάννης, ΜΕΛΗ: Τόνας Γεώργιος,   Γεωργιάδου Γεωργία     
Ελεγκτική Επιτροπή :  Μπαϊραμισλή Ελένη, Σπύρογλου Αργυρώ
Σύνδεσμος για Μήλο :  Χλέτσιος Ιωάννης
Σύνδεσμος για Σίφνο :  Μπαλή Νικολέττα


Σύμφωνα με την ανακοίνωση – πρόσκληση,

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στη Γενική Απεργιακή Κινητοποίηση στις 6/11/2013 που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ με τη ΓΣΕΕ κάνοντας μεταξύ άλλων δεκτή την πρόταση - απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., να συντονίσει τον κοινό αγώνα όλων των εργαζομένων απέναντι στις καταστροφικές μνημονιακές κυβερνητικές πολιτικές που βιώνει ο τόπος. Η βίαιη κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων,  που έχουν κατακτηθεί με αγώνες και η αντιεκπαιδευτική πολιτική της «μνημονιακής» κυβέρνησης που οδηγεί στη διάλυση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, απαιτούν την άμεση και δυναμική απάντησή μας.

Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας
Τηλ: 22860 81112
Ηλ. Δ/νση : spethiras@gmail.com
Ιστοσελίδα  : www.spethiras.blogspot.com