Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2007

Πολλές και σημαντικές οι διακρίσεις για την SantoWines και τα Σαντορινιά κρασιά Vinsanto και Ασύρτικο του οινοποιείου της SantoWines σε διαγωνισμούς που έγιναν στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η σπουδαιότερη διάκριση ήταν αυτή του «Μεγάλου Χρυσού Βραβείου», που κέρδισε το Vinsanto 4 Ετών Παλαίωσης, στον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης. Στον ίδιο διαγωνισμό το Ασύρτικο 2006 κέρδισε τις εντυπώσεις της διεθνούς κριτικής επιτροπής και βραβεύτηκε με το Αργυρό Μετάλλιο. Στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου του Λονδίνου στο ίδιο κρασί απονεμήθηκε το Αργυρό Μετάλλιο και επιπλέον η ειδική διάκριση Best in Class, χαρακτηρίζοντάς το ως το καλύτερο Ασύρτικο στην κατηγορία του. Ιδιαίτερα έντονη ήταν και η παρουσία του Vinsanto 8 Ετών Παλαίωσης στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Challenge du Vin, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Γαλλία, καθώς απέσπασε το Χρυσό Βραβείο.





6-14 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η φετινή φθινοπωρινή αιμοδοσία που διοργανώνει κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία η τράπεζας αίματος Θήρας.






Την αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας της βιβλιοθήκης του ανακοινώνει το Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο.
Στο εξής η πλούσια δανειστική βιβλιοθήκη του Μπελλώνειου λειτουργεί:
Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή 09.00 15.00
Τρίτη – Πέμπτη 09.00 – 14.00 και 17.00 – 20.00
Για κάθε πληροφορία: 22860 – 24960 -1-2- belloniofoundation@gmail.com
Παγκόσμια Ναυτική Ημέρα η σημερινή και ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιώργος Βουλγαράκης, στο μήνυμά του εστιάζει στη διατήρηση και επαύξηση του ναυτιλιακού συναλλάγματος ως πρωταρχικού στόχου της Πολιτείας.
Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO) με ενέργειες του οποίου και καθιερώθηκε ο εορτασμός, στο φετινό του μήνυμα θέτει θέμα περιβαλλοντικών προκλήσεων σημειώνοντας παράλληλα ότι η ελληνική ναυτιλία βρίσκεται σε φάση δυναμικής ανάπτυξης. Ο ΙΜΟ εκτιμά ότι το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι η έκχυση πετρελαίου στις θάλασσες, είτε λόγω ατυχημάτων ,όπως υποστηρίζει, ή κακών επιχειρησιακών πρακτικών. Όπως τονίζουν αναλυτές της ναυτιλιακής αγοράς το παγκόσμιο θαλάσσιο εμπόριο αυξήθηκε κατά 135% μεταξύ 1985 και 2000. Για το ίδιο χρονικό διάστημα, οι εκτιμήσεις εκχυθέντων ποσοτήτων πετρελαίου στη διάρκεια της ίδιας περιόδου δείχνουν σταθερή μείωση κατά 85%.


Ενώ, ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Πάνος Καμμένος, σε ερώτηση για μόλυνση της θαλάσσιας περιοχής της Καλντέρας εξ’αιτίας του ναυαγίου, απαντάει με… άλλα αντί άλλων. Συγκεκριμένα στην ερώτηση «με την μόλυνση στη θαλάσσια περιοχή της Σαντορίνης τι σκοπεύετε να κάνετε», ο υφυπουργός απαντά» το θέμα της Σαντορίνης είναι θέμα αρκετά σοβαρό, αλλά παράλληλα με το θέμα της Σαντορίνης θα κοιτάξουμε και την Θηρασιά. Είναι ένα θέμα, το οποίο πλέον με το κοινό υπουργείο που έχει δημιουργηθεί, μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε πολύ καλύτερα σε συνεργασία με τους φορείς που εμπλέκονται»
Για του λόγου το αληθές μπορείτε να επιβεβαιώσετε την ερώτηση και την απάντηση στο: http://users.forthnet.gr/syr/typokykladiki/koinignomi.pdf η εναλλακτικά στο http://www.typokykladiki.gr/





Όμως, παγκόσμια μέρα τουρισμού ήταν η χθεσινή 27η του Σεπτέμβρη και το γεγονός μας θύμισε με Δελτίο Τύπου η ευρωβουλευτής της ΝΔ, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού
Ρόδη Κράτσα. Σύμφωνα με την ενημέρωση:

Η 27η Σεπτεμβρίου γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό ότι έχει αφιερωθεί από τα Ηνωμένη Έθνη, εφέτος, στις γυναίκες εργαζόμενες στον τουριστικό κλάδο, σημειώνει η κ. Ρόδη Κράτσα, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού.
Ο τουρισμός αποτελεί σήμερα σημαντικό πυλώνα της ευρωπαϊκής οικονομίας και ανάπτυξης. Τόσο η προβολή του όσο και η στήριξη του μέσω στοχευμένων και αποτελεσματικών πολιτικών από την Ε.Ε. προσφέρει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, σε χώρες όπως η Ελλάδα, κατεξοχήν τουριστικούς προορισμούς, αναφέρει η Ελληνίδα ευρωβουλευτής. Η θέση δε, των γυναικών στη τουριστική βιομηχανία και στις παρεχόμενες υπηρεσίες αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία για την ανταγωνιστικότητα του κλάδου αλλά και την κοινωνική συνοχή.


Βάσει των στοιχείων που παρουσίασε, αυτή την εβδομάδα η Eurostat, το 56% τον ευρωπαίων στον τουριστικό κλάδο είναι γυναίκες. Πρωταθλητές στη γυναικεία απασχόληση αναδεικνύονται η Εσθονία με 76%, η Λιθουανία με 83% και η Λετονία με 95% ενώ η χώρα μας βρίσκεται χαμηλά στην κατάταξη με μόλις 44%.


Τα στοιχεία επίσης ως προς τη "ψαλίδα" στις αμοιβές μεταξύ ανδρών και γυναικών εργαζομένων στον κλάδο αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής αφού παρουσιάζουν την Ελληνίδα εργαζόμενη στα τουριστικά επαγγέλματα να κερδίζει το 74% από την αμοιβή των ανδρών. Την μικρότερη "ψαλίδα" παρουσιάζει το Βέλγιο με 93%, η Δανία και Μάλτα με 87%, η Βουλγαρία και Σουηδία με 86%.


Η φετινή Παγκόσμια αυτή Ημέρα Τουρισμού πρέπει να αποτελέσει για τη χώρα μας μία καλή ευκαιρία για να ευαισθητοποιηθούμε και να αναλύσουμε τα προβλήματα ώστε να δεσμευθούμε για δράσεις που θα δώσουν περισσότερες και καλύτερες δυνατότητες απασχόλησης των γυναικών στον τουρισμό, σε ένα κλάδο με συνεχή ανάπτυξη και σημαντική συμβολή στην οικονομία μας, καταλήγει η κ. Κράτσα.

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 27, 2007

































































Περισσότεροι από κάθε προηγούμενη χρονιά και απόλυτα ικανοποιημένοι από την διοργάνωση ήταν όσοι ανταποκρίθηκαν στο χθεσινοβραδινό κάλεσμα των ψαράδων της Σαντορίνης, στην καθιερωμένη εδώ και 9 χρόνια «γιορτή του Ψαρά» που πραγματοποιείται στο αλιευτικό καταφύγιο της Βλυχάδας.

Κατά την διάρκεια της γιορτής οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν φρέσκα ψάρια, μαγειρεμένα και σερβιρισμένα με τον παραδοσιακό τρόπο των ψαράδων όταν βρίσκονται σε ξερονήσια!
Συγκεκριμένα χθες μαγειρεύτηκαν και προσφέρθηκαν στον κόσμο περισσότερα από 40 τελάρα γόπες.
Στην διοργάνωση της γιορτής συμμετείχαν ο σύλλογος ψαράδων Σαντορίνης, ο Δήμος Θήρας, η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2007

Στο ιστορικό, από την σύλληψη της ιδέας μέχρι τον τελικό σχεδιασμό της Μονάδας Υγείας νοσοκομειακού τύπου αναφέρθηκε με σημερινή του συνέντευξη ο Μιχάλης Ρούσσος. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, το οικόπεδο στο οποίο θα ανεγερθεί η Μονάδα Υγείας βρίσκεται δίπλα από το κλειστό γυμναστήριο, αγοράστηκε με χρήματα από δωρεές από την Ι.Μ. Αγίου Νικολάου και στην συνέχεια παραχωρήθηκε στο Υπουργείο Υγείας. Ο κ. Ρούσσος ανέφερε επίσης ότι από το υπουργείο Υγείας έχουν δεσμευθεί 5,5 εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαικό πρόγραμμα για την χρηματοδότηση του έργου ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί με το τέλος του 2008. Οι υπηρεσίες υγείας δεν κρίνονται από τα κτήρια κι ούτε αποκλειστικά από τον εξοπλισμό τους, αλλά από τους ανθρώπους που τα στελεχώνουν, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, θέμα για το οποίο έχουμε επίσης μεριμνήσει, σημείωσε ο κ. Ρούσσος.
Σε ότι αφορά το υφιστάμενο Κ.Υ. δήλωσε ότι και μόνον ο χώρος στον οποίο βρίσκεται, στο κέντρο των Φηρών, ακυρώνει κάθε προσπάθεια αναβάθμισης του, ενώ ξεκαθάρισε οτι οι δύο μονάδες δεν μπορούν να λειτουργούν παράλληλα κι ότι με την λειτουργία της Μονάδας Υγείας θα καταργηθεί το Κ.Υ.




Θετική χαρακτηρίστηκε από όλους όσους συμμετείχαν η χθεσινή συνάντηση κατοίκων και επαγγελματιών του Εμπορείου και της Περίσσας για να συζητηθούν τα σοβαρά προβλήματα της περιοχής. Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και προτάθηκαν λύσεις για το θέμα της αποχέτευσης, των διαλυμένων μολίσκων της παραλίας, των φυκιών που έπληξαν την παραλία, της καθαριότητας, της έλλειψης φωτισμού, τουαλετών σε Περίσα και Εμπορείο, της ανύπαρκτης ανάδειξης των αρχαιολογικών μνημείων κλπ. Πέρα από την αναγνώριση και απαρίθμηση των προβλημάτων, για την επίλυσή τους προτάθηκε η σύσταση Σωματείου επαγγελματιών της περιοχής καθώς και η απαίτηση -σε πρώτη φάση- να πραγματοποιηθούν όλες οι δυνατές συνδέσεις με το δίκτυο της αποχέτευσης.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο επικεφαλής της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Ζώρζος, και οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας κύριοι Νίκος Σιγάλας και Γιώργος Καραχάλιος. Ο κ. Ζώρζος είπε ότι η μελέτη για το αποχετευτικό της Περίσας ολοκληρώθηκε κι ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να ενταχθεί στο 4ο ΚΠΣ, διαδικασία όμως η οποία δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το 2009 ή και 2010. Ο κ. Καραχάλιος αναφέρθηκε στα οικονομικά αδιέξοδα τα οποία αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της περιοχής, τα οποία προήρθαν από την κακή εικόνα και τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες που εμφανίζει η περιοχή.





Ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις στο Πασοκ εξέδωσε ο βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση:
Με νωπή την δυνατή εντολή των Κυκλαδιτών στο πρόσωπό μου, ως ο μοναδικός βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο νομό μας και έχοντας ταυτίσει την πολιτική μου διαδρομή από το 1974 μέχρι σήμερα με το ΠΑ.ΣΟ.Κ., θεωρώ υποχρέωσή μου να εκφράσω δημόσια την άποψή μου τούτη την ώρα της κρίσης για το κίνημά μας.
Μετά από μια δεύτερη συνεχόμενη εκλογική αποτυχία οφείλουμε κατ’ αρχήν να αναζητήσουμε με αυτογνωσία, ειλικρίνεια και χωρίς σκοπιμότητες τις βαθύτερες και πραγματικές αιτίες της ήττας. Στη συνέχεια και με βάση την ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού μας Συμβούλιου θα δρομολογηθούν με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα οι προβλεπόμενες από το καταστατικό μας διαδικασίες ανάδειξης της ηγεσίας του κινήματός μας.
Την δημοκρατικότητα, την διαφάνεια και την εγκυρότητα των διαδικασιών θα εγγυηθούν τα δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα του κινήματος σε όλα τα επίπεδα και κανείς άλλος.
Αυτές τις μέρες, άμεσα μετά την πρωτοβουλία του προέδρου μας Γιώργου Παπανδρέου να «ανοίξει» ο ίδιος το θέμα της ανάδειξης της νέας μας ηγεσίας, τίθεται από πολλούς και σε μένα το ερώτημα «με ποιόν είμαι».
Από την πρώτη στιγμή υπήρξα σαφής.
Επειδή όμως οι σκοπιμότητες και οι παρερμηνείες αφθονούν στην πολιτική, διατυπώνω για μια ακόμα φορά την θέση μου.
Από την αρχή της πολιτικής μου πορείας υπηρέτησα αδιάλειπτα και με συνέπεια τις αρχές και τις αξίες του σοσιαλισμού, του ανθρωπισμού και της δημοκρατίας που περιλαμβάνει η ιδρυτική διακήρυξη του κινήματός μας της 3ης του Σεπτέμβρη 1974 και φέρει την υπογραφή του ιστορικού μας ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου.
Στη ζωή μου μια δήλωση προσχώρησης έκανα, αυτή της αυτόβουλης ένταξής μου στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. τον Δεκέμβριο του 1974.
Από τότε μέχρι σήμερα η ενότητα, η συνοχή και η προοπτική του κινήματος αποτέλεσαν και αποτελούν την μοναδική πυξίδα της πορείας μου.
Τούτη τη δύσκολη ώρα για το κίνημά μας θεωρώ χρέος μου να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε να μην διαρραγεί η ενότητα του κινήματος τουλάχιστον στις Κυκλάδες.
Το νόημα της εντολής των χιλιάδων Κυκλαδιτών που με στηρίζουν είναι να προσθέσω στη δύναμη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και όχι να διαιρέσω και να διχάσω.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι ένα σύγχρονο, δημοκρατικό και ανοιχτό στην κοινωνία κόμμα επομένως θα ξεπεράσει την κρίση και θα αναδείξει την ηγεσία του με πολιτικές διαδικασίες και όρους. Τον κόσμο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. συγκροτούν ώριμοι και δημοκρατικοί πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά και υπεύθυνα σε μια γνήσια πολιτική διαδικασία και όχι σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα με κερκίδες οπαδών και φανατισμένων χειροκροτητών.
Η δημιουργία εσωκομματικών στρατών και η απολίτικη χωρίς όρους και όρια σύγκρουση δεν ταιριάζει στο κίνημά μας.
Η απάντησή μου λοιπόν στο ερώτημα «με ποιόν είμαι», είναι σαφής.
Είμαι με το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. των οραμάτων, των προσδοκιών και της ελπίδας εκατομμυρίων Ελλήνων. Με το ενιαίο και δυνατό ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. των ανθρώπων του μόχθου και της δημιουργίας, όλων εκείνων που πιστεύουν και αγωνίζονται για μια δίκαιη κοινωνία και μια δημοκρατική και ισχυρή Ελλάδα.
Καλώ όλους τους Κυκλαδίτες που διαχρονικά εμπιστεύθηκαν και στήριξαν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. να συμμετέχουν ενεργά και υπεύθυνα με πνεύμα συντροφικότητας στην διαδικασία ανάδειξης της ηγεσίας του κινήματός μας.
Να μην επιτρέψουν σε κανένα να χειραγωγήσει και να κατευθύνει την σκέψη τους και την απόφασή τους.
Τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν θα μας τον επιβάλουν ούτε τα μέσα ενημέρωσης, ούτε τα ποικιλώνυμα συμφέροντα και οι κάθε λογής μηχανισμοί.
Τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα τον αναδείξουμε εμείς.
Η επόμενη μέρα πρέπει να βρει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ενιαίο και δυνατό, ικανό να αντιπαρατεθεί στις αντιλαϊκές πολιτικές της Δεξιάς, ικανό να εκφράσει τους πόθους, τις ελπίδες, τις προσδοκίες και τα οράματα του ελληνικού λαού.
Η επόμενη μέρα πρέπει να βρεί και στις Κυκλάδες το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ενωμένο στην πρώτη γραμμή της μάχης να αγωνίζεται για την πρόοδο και την ανάπτυξη των νησιών μας.
Με αυτό το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είμαι εγώ και πιστεύω ότι αυτό το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θέλει να εμπιστευθεί και πάλι η πλειοψηφία των Ελλήνων και των Κυκλαδιτών.




Τις προτάσεις της στον Yπουργό Τουρισμού καθώς και στο Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού κατέθεσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Συνομοσπονδίας :

Η Συνομοσπονδία ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης που θα παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός στη Βουλή, απέστειλε στον νέο Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο, εκτενές Υπόμνημα με τα κεντρικότερα και σημαντικότερα θέματα προσβασιμότητας στον τομέα του τουρισμού.
Συγκεκριμένα, η Συνομοσπονδία τόνισε στο Υπόμνημα ότι το δικαίωμα της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στον τουρισμό πρέπει να αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία ως θεμελιώδες δικαίωμα των ατόμων αυτών, το οποίο σχετίζεται άμεσα με την ποιότητα ζωής τους και τη δυνατότητα συμμετοχής στις κοινωνικές δραστηριότητες.
Παρά το γεγονός ότι στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα σήμερα ο αριθμός των ατόμων με αναπηρία ανέρχεται σε 50.000.000 άτομα (στοιχεία της Eurostat, έκδοση 2001), τα οποία σε ποσοστό τουλάχιστον 50% ταξιδεύουν συνοδευόμενα από 1,56 άτομο κατά μέσο όρο (στοιχεία του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Εργασίας της Γερμανίας), ανεβάζοντας τον αριθμό σε 89.000.000 άτομα, η πλειοψηφία των παροχέων τουριστικών υπηρεσιών δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί την οικονομική και κοινωνική σημασία του προσβάσιμου τουρισμού ή «Τουρισμού για όλους», όπως έχει επικρατήσει ως όρος.
Με δεδομένο το μέγεθος της αγοράς των ατόμων που έχουν ανάγκη προσβάσιμων υποδομών (άτομα με αναπηρία, ηλικιωμένοι, οικογένειες με μικρά παιδιά) και την εθνική ανάγκη αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος με στόχο την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας αυτού, η Συνομοσπονδία επεσήμανε ότι ο Τουρισμός για όλους θα πρέπει να συγκαταλεχθεί ανάμεσα στις προτεραιότητες του υπουργείου Τουρισμού, του Ε.Ο.Τ. και των λοιπών Φορέων που σχετίζονται με τον τουρισμό στην χώρα μας, προτείνοντας ενδεικτικά συγκεκριμένα μέτρα που μπορούν να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Επιπλέον, η Συνομοσπονδία πρότεινε:
• Τη συμμετοχή εκπροσώπου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία στο Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού,

• Τη σύσταση στο Υπουργείο Τουρισμού γνωμοδοτικής / συμβουλευτικής Επιτροπής εκπροσώπων όλων των ενδιαφερόμενων μερών (Υπουργείο Τουρισμού και εποπτευόμενοι Φορείς, ΕΣΑμεΑ, Ένωση ξενοδόχων, Ένωση τουριστικών πρακτόρων και λοιπών εμπλεκόμενων), η οποία με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα θα επεξεργαστεί λεπτομερειακές προτάσεις για την υλοποίηση των παραπάνω μέτρων με στόχο την ανάπτυξη του Τουρισμού για όλους στη χώρα μας.
Τέλος, η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζήτησε συνάντηση με τον κ. Σπηλιωτόπουλο, προκειμένου να του εκτεθεί το σύνολο των θεμάτων που άπτονται του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και αφορούν στα άτομα με αναπηρία.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 24, 2007

Σήμερα το απόγευμα στις 17.30 στις νεροτσουλήθρες στην Περίσσα καλούν κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής όσους ενδιαφέρονται για να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή τους, το Εμπορείο και η Περίσσα.



Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν χθες 23 του Σεπτέμβρη από την κατάρρευση τμήματος του βιοκλιματικού στεγάστρου στον Αρχαιολογικό Χώρο Ακρωτηρίου, ο οποίος ακόμα παραμένει κλειστός, με μεγάλες συνέπειες στην εικόνα, τον τουρισμό του νησιού, όσο και στη συνέχιση της αρχαιολογικής έρευνας.
Όπως έχει γίνει γνωστό, η «Κοινοπραξία J&P - ΑΒΑΞ Α.Ε. - Κοινοπραξία IMPREGILO S.p.A - J&P - ΑΒΑΞ Α.Ε. - ΕΜΠΕΔΟΣ Α.Ε.», που κατασκευάζει το έργο, ανέθεσε τη μελέτη αποκατάστασης του στεγάστρου σε ξένους μελετητές. Έτσι η μελέτη εκπονείται πλέον από τον αγγλικό οίκο OVE ARUP, (ο οποίος συνεργάζεται με τον επίσης αγγλικό οίκο ATKINS για τον έλεγχο της μελέτης), και η οποία απ' ό,τι φαίνεται βρίσκεται στο στάδιο της τελικής της επεξεργασίας.
Δυστυχώς, και με δεδομένο οτι έχουν περάσει δύο χρόνια και η μελέτη αποκατάστασης δεν έχει ολοκληρωθεί, μοιάζει βέβαιο ότι και το 2008 ο Αρχαιολογικός Χώρος θα είναι κλειστός.




Την Σαντορίνη επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο για να ευχαριστήσει και να συναντήσει τους ψηφοφόρους και τους φίλους του ο νεοεκλεγείς βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης. Κατά την παραμονή του πραγματοποιήθηκαν ανοιχτές συναντήσεις στα Φηρά, το Εμπορείο και την Μεσαριά.


Την Τετάρτη το βραδάκι και για 9η συνεχή χρονιά αναμένεται να πραγματοποιηθεί «η γιορτή του Ψαρά στη Βλυχάδα» Κατά την διάρκεια της γιορτής οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν φρέσκα ψάρια, μαγειρεμένα και σερβιρισμένα με τον παραδοσιακό τρόπο των ψαράδων όταν βρίσκονται σε ξερονήσια!




Νέο κατάστημα, πωλητήριο κρασιών, δοκιμαστήριο αλλά και wine bar δημιούργησε η Santo Wines στα Φηρά. Ο νέος αυτός χώρος άνοιξε πριν από δύο εβδομάδες, βρίσκεται κάτω από την ΔΥΟ Θήρας και στόχος του πέρα από την εξυπηρέτηση των καταναλωτικών αναγκών των κατοίκων και των επισκεπτών των Φηρών,
να αποτελέσει στέκι και σημείο συνάντησης για «ένα ποτήρι κρασί» όσων βρίσκονται στα Φηρά.






Κάνουμε προσπάθειες να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις για τον δρόμο αεροδρομίου – Οίας, ανέφερε σε σημερινή του συνέντευξη ο έπαρχος Θήρας.



Έπεσε χθες η αυλαία του 29ο Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Σαντορίνης
με ένα αφιέρωμα στη μνήμη της κορυφαίας υψίφωνου Μαρίας Κάλλας, με αφορμή την 30ή επέτειο από το θάνατό της. Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει άριες, ντουέτα και τρίο από όπερες των Βέρντι, Πουτσίνι, Μπελίνι από τους Τζούλια Σουγλάκου (υψίφωνο), Ελένη Μαραγκού (μεσόφωνο), Γιάννη Χριστόπουλο (τενόρο) και Δημήτρη Βεζύρογλου (πιάνο). Ικανοποιημένη από το επίπεδο της διοργάνωσης και την απόδοση των καλλιτεχνών, όχι όμως και από την ανταπόκριση του κόσμου, δηλώνει η Αθηνά Καποδίστρια





Τον απολογισμό του για την περίοδο 2004- 2007 πραγματοποίησε χθες ο Σύλλογος Κρητών Θήρας εν όψει των εκλογών του για την ανάδειξη νέου ΔΣ που θα πραγματοποιηθούν στις 7 Οκτωβρίου