Σάββατο, Ιανουαρίου 31, 2015

διερεύνηση διεξαγωγής τοπικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου από τον Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του,

Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης στα πλαίσια των αθλητικών δραστηριοτήτων του προτίθεται να διεξάγει τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. 

Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτό να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλέφωνο 22860 - 24828.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΤΖΟΥΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ  

ΕΜΕΙΣ - Ριζοσπαστική Κίνηση Θηραίων Πολιτών - συγχαρητήρια ανακοίνωση προς τη νέα Κυβέρνηση

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας,

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Κυβέρνησης με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοτική παράταξη ΕΜΕΙΣ συγχαίρει το νέο Υπουργικό συμβούλιο, και δηλώνει ότι θα σταθεί αγωνιστικά δίπλα στη Κυβέρνηση προκειμένου να υλοποιηθεί το Κυβερνητικό της πρόγραμμα.


Πρωτίστως η παράταξη μας επιθυμεί να αποτελέσει μοχλό επικοινωνίας και άσκησης πίεσης προς τη Κυβέρνηση, ώστε να ανταποκριθεί στις προεκλογικές δεσμεύσεις της, κυρίως όσον αφορά τα σοβαρά προβλήματα της Σαντορίνης, που μεταξύ άλλων είναι το άνοιγμα του Νοσοκομείου με Δημόσιο χαρακτήρα, και η επικαιροποίηση της υπόθεσης ανέλκυσης του Sea Diamond από τη καλντέρα. 

πρόγραμμα της 9ης εβδομάδας του "Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ Basketball League 2014-2015"

Σύμφωνα με το κείμενο του Κωσταντίνου Παπαδημητρόπουλου για τον Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.,

Με τη... δαμόκλειο σπάθη του αποκλεισμού να αιωρείται πάνω απ τα κεφάλια ορισμένων ομάδων, αλλά και με το... εισιτήριο για την επόμενη φάση να περιμένει κάποιες άλλες, η ένατη αγωνιστική του "Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ Basketball League 2014-2015" αναμένεται άκρως συναρπαστική.

Για τον πρώτο όμιλο, με φόντο τη νίκη που θα τους δώσει την απευθείας πρόκριση στους "οκτώ" θα... κονταροχτυπηθούν οι Σερβιτόροι Σκόνης με τον Αετό 1, ενώ ο Πήγασος που έχει ήδη "κλειδώσει" θέση στην επόμενη φάση υποδέχεται τους Sacramento King's Landing που "καίγονται" για τους βαθμούς.

"Κορμιά" όμως αναμένεται να πέσουν και στην αναμέτρηση του Αφρού κόντρα στο Λιμεναρχείο, με τον νικητή ν' αποκτά σαφές προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του σε περίπτωση ισοβαθμίας. Στο άλλο ματς του ομίλου, το παρόν του Πανιωνίου θα συναντήσει το μέλλον καθώς το αντρικό τμήμα των "Πανθήρων" θ' αντιμετωπίσει τους παίδες, οι οποίοι μόνο με νίκη θα συνεχίσουν να διατηρούν "ζωντανές" τις ελπίδες τους για τα μπαράζ.

Απ' την άλλη για τον Β' όμιλο, όπου κυριαρχούν οι ισοβαθμίες, όλα τα παιχνίδια έχουν χαρακτήρα τελικού. Οι Επαλαίμαχοι μετά την ήττα από τους Heat θα δώσουν τα πάντα για να κατακτήσουν το ροζ φύλλο αγώνα, όμως θα χρειαστεί να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να ξεπεράσουν το εμπόδιο των φορμαρισμένων Λύκων που μετράνε δύο σερί θετικά αποτελέσματα.

Στο μεταξύ, το αήττητο θα επιχειρήσουν να διατηρήσουν οι Heat, αλλά αυτή τη φορά καλούνται να σβήσουν τη... φλόγα για νίκη που καίει στο Βουρβούλο, ενώ το τελευταίο τους χαρτί για πρόκριση θα παίξουν στο 2 Brothers, που κόντρα στους Houston Rockets όμως θα πρέπει να ξεπεράσουν τους εαυτούς του για να γλιτώσουν τον αποκλεισμό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ένατης εβδομάδας έχεις ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 31/1/2015

Α'ΟΜΙΛΟΣ
Πήγασος - Sacramento King's Landing (18:30)

ΚΥΡΙΑΚΗ 1/2/2015

Α'ΟΜΙΛΟΣ
Άντρες Πανιωνίου - Παίδες Πανιωνίου (12:45)
Σερβιτόροι Σκόνης - Αετός 1 (14:30)
Αφρός - Λιμεναρχείο (19:45)

Β'ΟΜΙΛΟΣ
Επαλαίμαχοι - Λύκοι (11:00)
Heat - Βουρβούλος (16:15)
2 Brothers - Houston Rockets (18:00)

Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2015

εντυπωσιακή εμφάνιση της Π.Ν.Α στην Έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ν.Α. (30.1),

Στην δεύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών  Ελλήνων παραγώγων ΕΞΠΟΤΡΟΦ συμμετέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου , η όποια άνοιξε τις πύλες της σήμερα Παρασκευή  στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ στην Αθήνα.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία έχει αποσπάσει εγκωμιαστικές κριτικές για την παρουσία της,  συμμετέχει για πρώτη φορά στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ με 24 παραγωγούς  από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και  διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα περίπτερα της Έκθεσης, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να συμπεριλάβει όλους τους παραγωγούς  που δήλωσαν συμμετοχή.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σε συνεργασία με την ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων,  θα πραγματοποιηθεί  μαγειρικών δρώμενων, όπου η  γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου θα μαγειρέψει χρησιμοποιώντας τα προϊόντα των εκθετών του περιπτέρου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

«Στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι η προβολή των μοναδικών προϊόντων των νησιών μας και το αγκάλιασμα των παραγώγων μας, οι οποίοι θέλουμε να μας νιώθουν δίπλα τους καθώς η  δική τους επιτυχία και προβολή αποτελούν επιτυχία όλων μας. Η ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα μπορεί και πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη των νησιών μας και πρώτιστο μέλημά μας είναι η ανάδειξη και προώθηση των τοπικών προϊόντων  και εκτός των συνόρων της περιφέρειας», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολίτικης και Πρωτογενή Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Ο ιδιοκτήτης της Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων στην Τήνο κ. Αλέξανδρος Κουρή,  με την παρουσία της μπύρας «ΝΗΣΟΣ», η οποία έχει αποσπάσει την υψηλότερη διάκριση που έχει πάρει ποτέ σε διεθνή διαγωνισμό ελληνική μπύρα,  το αργυρό μετάλλιο στον διαγωνισμό European Beer Star, δήλωσε: « Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της Περιφέρειας να συγκεντρώσει όλα τα νησιωτικά προϊόντα σε ένα εκθεσιακό περίπτερο και το βλέπουμε σαν την αρχή μιας οργανωμένης προσπάθειας για την προβολή μας τόσο στην εγχώρια όσο και στην διεθνή αγορά».

Οι εκθέτες από το Νότιο Αιγαίο που συμμετέχουν στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ είναι οι εξής ανα κατηγορία, επωνυμία και παραγόμενα προιόντα:

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ           ΚΑΪΡ  ΚΡΑΣΙΑ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ           ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΘΗΡΑΪΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (SANTOWINES)ΚΡΑΣΙΑ, ΝΤΟΜΑΤΑΚΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ, ΦΑΒΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
ΖΑΣΠΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΡΟΔΙΑ ΓΗ ΑΝΘΟΣ ΑΛΑΤΙΟΥ, ΒΟΤΑΝΑ, ΑΛΜΥΡΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΣ & ΣΥΚΟΥ, ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ ΜΕ ΣΥΚΟ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ, ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΒΗΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΣΤΕΛΙ, ΧΑΛΒΑΔΟΠΙΤΑ, ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΦΕΤΟ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΕΑΣ (ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ , ΚΑΠΠΑΡΗ , ΛΙΚΕΡ , ΚΡΑΣΙ , ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΞΥΔΑΤΑ ΚΛΠ) ΜΕΛΙ , ΟΙΝΟΣ) (ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ , ΚΑΠΠΑΡΗ , ΛΙΚΕΡ , ΚΡΑΣΙ , ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΞΥΔΑΤΑ ΚΛΠ) ΜΕΛΙ , ΟΙΝΟΣ)
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ( ΠΑΣΤΑ ΑΓΓΙΝΑΡΑΣ , ΑΓΓΙΝΑΡΑ ΤΟΥΡΣΙ , ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΛΠ) ΟΡΕΚΤΙΚΑ -ΓΚΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ
ΠΟΤΟΠΟΙΕΙΑ ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΤΗΝΟΥ -Αλέξανδρος Κουρής & Σια Ο.Ε. - ΜΠΥΡΑ "ΝΗΣΟΣ" ΜΠΥΡΑ
ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ           ΕΚΤΡΟΦΕΙΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ-ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ       
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ "ΤΑ ΧΕΙΡΟΜΥΛΙΑ" Τοπικά παραδοσιακά ζυμαρικά  ΝΩΠΑ  ΖΥΜΑΡΙΚΑ , ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΚΟΥ
ΤΟΠΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ   ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΠΑΡΑΔ.ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ  ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ( 7 ΚΩΔΙΚΟΙ ) - ΜΕΛΙ
ΤΥΠΟΠ ΛΑΔΙΟΥ ΠΟΤΟΠΟΪIΑ ΑΙΓΑΙΟΝ -ΚΑΜΠΥΛΑΥΚΑΣ ΑΕ     ΛΑΔΙ, ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΗ
ΤΥΠΟΠ ΜΕΛΙΟΥ ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ - "ΜΕΛΙΣΣΕΝΙΑ" ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΤΥΠΟΠ ΜΕΛΙΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΑΕΒΕ ΜΕΛΙ - ΜΕΛΕΚΟΥΝΙ -ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ
ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΑ -ΓΑΛΑΚΤΟΚ        ΒΟΝΑΠΑΡΤΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ            ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ
ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΑ -ΓΑΛΑΚΤΟΚ        Α.Σ. ΝΑΞΟΥ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ
ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΑ –ΓΑΛΑΚΤΟΚ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ - ΤΥΡΟΚΟΜΙΑ ΝΑΞΟΥ - ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ (30 κωδικοι )
ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΑ –ΓΑΛΑΚΤΟΚ.  ΒΑΚΟΝΔΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ
ΩΔΗΜΟΙ -ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ            ΔΗΜΟΣ ΜΗΛΟΥ ( ΚΡΑΣΙ ΛΑΔΙ ΤΥΡΙ      ΚΡΑΣΙ, ΛΑΔΙ, ΤΥΡΙ, ΠΕΛΤΕΣ, ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ, ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ
ΩΔΗΜΟΙ -ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ            ΔΗΜΟΣ ΣΥΜΗΣ ΒΟΤΑΝΑ DM NATURAL FARMING RODOS             ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ & ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ
ΤΥΠΟΠ ΛΑΔΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΙΜΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Β.Ε.Ε. - "ΤΡΟΦΟΣΥΝΘΕΣΗ"       ΛΑΔΙ, ΕΛΙΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ , ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΕΛΙΜΗΛΟΝ ΝΑΞΟΥ - ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΛΙΚΕΡ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ -ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ ''ΡΟΔΙΤΙΚΗ ΛΑΔΟΠΙΤΑ'' ΡΟΔΙΤΙΚΗ ΛΑΔΟΠΙΤΤΑ



Σημείωση σύνταξης που δεν αφορά και σχετίζεται με το παραπάνω Δ.Τ. της Π.Ν.Α.,

Αξίζει να σημειωθεί πως παράλληλα με την έκθεση τροφίμων και ποτών «ΕΞΠΟΤΡΟΦ-2015» μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του κλάδου στη χώρα μας που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες 30 Ιανουαρίου – 02 Φεβρουαρίου 2015, το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο συμμετέχει στην έκθεση έχοντας μάλιστα απευθύνει προσκλήσεις σε επιχειρήσεις της Ελλάδας που δραστηριοποιούνται στον κλάδο Τροφίμων – Ποτών, Εξοπλισμού – Τεχνολογίας Τροφίμων, από τις οποίες υπήρξε θερμή ανταπόκριση με στόχο να συμβάλλει στην ανάπτυξη της προώθησης των ελληνικών προϊόντων και να προσφέρει μια ολοκληρωμένη συνάντηση όλων των παραγόντων που εμπλέκονται στη διαδικασία παραγωγής, συσκευασίας, εμπορίας και διακίνησης των τροφίμων και ποτών.

Σε στενή συνεργασία για δεύτερη συνεχή χρονιά με την εκθεσιακή διοργάνωση «ΕΞΠΟΤΡΟΦ-2015», το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο εξασφάλισε μια σημαντική ρωσική αποστολή δυνητικών συνεργατών – buyers με έκδηλο ενδιαφέρον για μια ευρεία γκάμα ελληνικών προϊόντων, που δεν εντάσσονται στην προσωρινή απαγόρευση εισαγωγής που επέβαλλε η Ρωσική Ομοσπονδία στα προϊόντα της Ε.Ε.

Στις 31 Ιανουαρίου 2014 οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να παρακολουθήσουν εμπεριστατωμένες τοποθετήσεις για τα θέματα των πιστοποιήσεων, των τελωνειακών διαδικασιών, των τραπεζικών διαδικασιών, των logistics αλλά και να συμμετάσχουν στην ανοιχτή συζήτηση των εκάστοτε θεματικών ενοτήτων. 


Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στα τηλ. 210 69 81 127, 211 700 7043 ή στα e-mail: secretary@hrcc.gr - office@hrcc.gr

συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω ανέμων – εξασθένηση αναμένεται από το μεσημέρι της Κυριακής – κανονικά αύριο τα δρομολόγια των πλοίων

Δεμένα παρέμειναν χθές και σήμερα Κυριακή 1.2 τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω των θυελλωδών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φτάνουν κατά τόπους στο Αιγαίο τα 9 με 10 μποφόρ.


Σύμφωνα με την ΕΜΥ, εξασθένηση των ανέμων αναμένεται μετά το μεσημέρι οπότε και θα λήξει το απαγορευτικό. Κανονικά αναμένεται να αποπλεύσουν τα πλοία αυριο Δευτέρα 2.1  

Πέμπτη, Ιανουαρίου 29, 2015

κοινωνικό φροντιστήριο από την Τοπική Κοινότητα Ημεροβιγλίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Μετά από πρωτοβουλία της Τοπικής Κοινότητας Ημεροβιγλίου και σύμφωνα με την υπ΄  αριθ. 497/2014 ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας, ο Δήμος Θήρας  ξεκινάει τη λειτουργία του πρώτου  Κοινωνικού Φροντιστηρίου με έδρα το  Ημεροβιγλίο για το Σχολικό Έτος 2015-2016.

Εθελοντές εκπαιδευτικοί θα παραδίδουν δωρεάν μαθήματα σε μικρές ομάδες μαθητών , απογευματινές ώρες κάθε μέρα, για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου.

Για περισσότερες πληροφορίες  και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Θήρας (άνωθεν ΕΛΤΑ Θήρας) και στο τηλέφωνο 2286027053, καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής και ώρες 07:30 - 15:00.

Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να κατατίθενται  στο πιο πάνω γραφείο μέχρι και Παρασκευή 06/02/2015.

Στην διαδικασία θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας  βάσει των οικονομικών και  κοινωνικών κριτηρίων που ορίζει ο Κανονισμός Λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου (χαμηλό οικονομικό εισόδημα, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες).

Θεωρώντας ότι μία σημαντική  ανάγκη της σύγχρονης  οικογένειας αποτελεί η  εκπαίδευσης των παιδιών της, σκοπός της εθελοντικής αυτής  πρωτοβουλίας μας είναι η υποστήριξη των οικογενειών του νησιού που  ασφυκτιούν  εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.


Ο Δήμος Θήρας ευχαριστεί θερμά  τους εθελοντές εκπαιδευτικούς που στηρίζουν την λειτουργία  του Κοινωνικού  Φροντιστηρίου.

η ετήσια καθιερωμένη γιορτή της Ένωσης Πολυτέκνων Σαντορίνης

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της ως προς το περιεχόμενο της φετινής καθιερωμένης της γιορτής που πραγματοποιήθηκε στις 18.1.2015 η Ένωση Πολυτέκνων Σαντορίνης αναφέρει ότι,

Η Ένωση Πολυτέκνων Σαντορίνης πραγματοποίησε με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Μπελλώνειου Πολιτιστικού Κέντρου στα Φηρά στις 18 Ιανουαρίου 2015 την κορυφαία εκδήλωσή της που περιελάμβανε τα εξής :

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιττας με τις ευλογίες του Γενικού Αρχιερατικού Επίτροπου της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας  πατρός  Σιγάλα  Νικολάου  .

Ομιλία από τον Πρόεδρο της Ένωσης Πολυτέκνων Σαντορίνης στην οποία απηύθυνε  τις ευχές του σε όλους τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στα πολλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι Πολύτεκνοι της τοπικής Ένωσης όσο και οι Πολύτεκνοι όλης της χώρας, προτείνοντας ταυτόχρονα τρόπους αντιμετώπισης τους με σοβαρές παρεμβάσεις από την Πολιτεία. Επίσης έγινε ενημέρωση για τη γενική συνέλευση της ΑΣΠΕ και τις προτάσεις που θα κάνει σε αυτήν. .

Διαβάστηκαν χαιρετισμοί  : του Γενικού Γραμματέα της ΑΣΠΕ  κου Μανώλη Χρυσόγελου  ,  του Υπουργού Εργασίας κου Ιωάννη Βρούτση , του Βουλευτή Κυκλάδων κου Νίκου Συρμαλένιου , της Υποψήφιας Βουλευτού  Κυκλάδων κας Κατερίνας Μονογυιού  και της Επάρχου  Θήρας  κας Θεώνης  Λειβαδάρου.

Απονομή επαίνων σε τέκνα πολύτεκνων οικογενειών που αρίστευσαν στα Γυμνάσια, Λύκεια,  και σε μαθητές και μαθήτριες που πέτυχαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση . Οι βραβευθέντες έλαβαν έπαινο  και συμβολικό χρηματικό ποσό.

Τα παιδιά που αρίστευσαν  ήταν: Αρβανίτη Μαρία του Νικολάου, Οικονόμου Νιόβη του Παύλου ,  Γαβρίλης Λέανδρος  του Ιωάννη , Γαβρίλης Ανδρέας του Ιωάννη , Οικονόμου Ηρώ του Παύλου,  Κουλούρης Παναγιώτης του Κωνσταντίνου ,  Διαμαντοπούλου Μόσχα του Γεωργίου ,Χρυσός Παναγιώτης του Χριστόφορου , Γαβρίλη Λυδία του Ιωάννη , Φουστέρη Χριστίνα του Σπύρου  και Στρατήγη Μαργαρίτα- Αθηνά του Εμμανουήλ .

Τα παιδιά που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ήταν: Βασσάλου Μαρία του Ιωάννη , Δρόσου Μαρία – Σπυριδούλα του Νεκταρίου , Συρίγος Χαρίτων του Ανάργυρου , Αδαμίδου Μαρία του Γεωργίου , Αργυρός Μακάριος του Ιωάννη , Διαμαντόπουλος Ευστάθιος του Γεωργίου , Φύτρος Ιωάννης του Ευαγγέλου και Χάλαρη Ελευθερία του Σταύρου   .

Απονομή τιμητικών διακρίσεων : Α) για την προσφορά της στη Σαντορίνη αλλά και στην Αθήνα στη γιατρό  κα  Καραμολέγκου Καλλιόπη  Β) Για την προσφορά τους στην Ένωση Πολυτέκνων στον Δήμαρχο Θήρας  κο Νικόλαο Αναστάσιο  Ζώρζο και στον κο Χάλαρη Αντώνιο   Γ) Για την προσφορά τους στον Αθλητισμό στην Ελένη Μεμετζή και στην Νίκη  Μουντάκη , και Δ) Για την προσφορά και αγάπη στην Ένωση Πολυτέκνων στον Πρωτοπρεσβύτερο  πατέρα Νικόλαο Σιγάλα .  Τιμήθηκαν σαν πρότυπο μάνας  δύο υπερπολύτεκνες μητέρες η κα Δρόσου Μαρία ετών 95 και η κυρία Δαρζέντα Μαρία ετών 101 και επίσης μια μητέρα που έχει αποδείξει έμπρακτα τη σημασία της λέξης μάνα  η κα Φύτρου Καβαλλάρη Ελισάβετ .

Επίσης βραβεύτηκαν οι  νέες πολύτεκνες μάνες η  Βάλβη Νικολέττα σύζυγος Καραμολέγκου Παρασκευά ,  η  Λομπζανιτζε Μαριάμ σύζυγος Ρούσσου Ηλία και η  Ρούσσου Άννα σύζυγος Βαμβακούση Ευάγγελου .

Ετήσια γενική συνέλευση , απολογισμός για το έτος 2014, ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τους πολύτεκνους ,προγραμματισμός δραστηριοτήτων για τη νέα χρονιά.

Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με την προσφορά πλούσιων δώρων σε όλα τα παιδιά των        πολύτεκνων οικογενειών.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ                                                                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ

εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής Μ.Βενιού (10.2 19.00 Αθήνα)


συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη και υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ν.Α. με την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού της Εφαρμογής των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου,

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015, συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεωργίου Λεονταρίτη, του υπαλλήλου της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Νικολάου Δαφερέρα και του Τεχνικού Συμβούλου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Δημητρίου Δρυμπέτα με τα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού της Εφαρμογής των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, προκειμένου να συζητηθούν διαδικαστικά και θεσμικά θέματα για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος ARCHIPELAGO-LNG.


 Η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, υπήρξε ανάλυση και εις βάθος προσέγγιση όλων των πτυχών του προγράμματος ARCHIPELAGO-LNG και συναποφασίστηκε η συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και των εταίρων που συμμετέχουν στη σύμπραξη με τη συνδρομή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού της Εφαρμογής των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2015

συγχαρητήριες επιστολές προς τους επανεκλεγέντες και νεοεκλεγέντες του Νομού απέστειλε (28.1) ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,

Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν, οι κ.κ. Νικόλαος Συρμαλένιος, Αντώνιος Συρίγος, Νικόλος Μανιός και Ιωάννης Βρούτσης, ιδιαίτερα σήμερα που η χώρα μας αντιμετωπίζει πρωτοφανείς προκλήσεις και δυσκολίες και εκ του θεσμικού του ρόλου εξεδήλωσε την υποχρέωση και τη διάθεση να συνεργαστεί μαζί τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις σε όλα τα μεγάλα θέματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων.

Αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών αλλά και στη διεξαγωγή των εκλογικών αποτελεσμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015, ολοκληρώθηκε μία ιδιαίτερα δύσκολη όσο και κρίσιμη εκλογική μάχη, με κεντρικό διακύβευμα το μέλλον και τη σταθερότητα της χώρας. Το εκλογικό σώμα, τόσο στο σύνολο της Ελληνικής επικράτειας, όσο και στις Κυκλάδες έδωσε αποτέλεσμα νίκης στον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.

Θα ήθελα αρχικά να δώσω θερμά συγχαρητήρια στον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ για την εκλογική νίκη του  αλλά και στους τρεις Βουλευτές του Νομού, για την εκλογή τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με την πεποίθηση ότι θα ασκήσουν με συνέπεια το αξίωμα της εκπροσώπησης των νησιών μας.

Για την εντολή που του έδωσε για μια ακόμη φορά ο Κυκλαδίτικος λαός  επιθυμώ να συγχαρώ και τον βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Ιωάννη Βρούτση.

Δε θα μπορούσα να παραλείψω τους υποψηφίους των κομμάτων  που δεν εξελέγησαν, για τον έντιμο και πολιτισμένο αγώνα τους και τους κομματικούς μηχανισμούς, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους, βοήθησαν την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, επιβεβαιώνοντας την πίστη τους στη δημοκρατία και τις αξίες της.

Ως Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων θέλω να συγχαρώ επίσης όλους όσοι συνετέλεσαν στην ομαλή διεξαγωγή αυτών των εκλογών (δικαστικούς, γραμματείς, εφορευτικές επιτροπές, σώματα ασφαλείας, δημοτικούς υπαλλήλους), ιδιαίτερα όμως θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων  αφού για άλλη μία φορά απέδειξαν την ευσυνειδησία τους, την υψηλή τους επάρκεια και το υπηρεσιακό τους ήθος, στοιχεία που με κάνουν υπερήφανο που υπηρετώ μαζί τους ως πολιτικός τους προϊστάμενος. Η άψογη εκ μέρους τους  προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας  είχε -κατά κοινή ομολογία- ως αποτέλεσμα την άρτια διεξαγωγή των εκλογών στις Κυκλάδες καθώς επίσης και τη γρήγορη και ομαλή ροή των αποτελεσμάτων.

Επιτρέψτε μου ακόμη να συγχαρώ τους πολίτες των Κυκλάδων που επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά τον πολιτικό πολιτισμό που τους διακρίνει αλλά και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ του νομού  μας που ανταποκρίθηκαν με ζήλο στα καθήκοντά τους, καλύπτοντας με την αξιοπιστία που τα διακρίνει και αυτή την εκλογική διαδικασία.


Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

νικητής του ντέρμπι με τον Α.Ο. Θήρας ο Πανναξιακός

Σύμφωνα με ανάρτηση του www.volleynews.gr


Ο Πανναξιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι των νησιών για την 13η αγωνιστική της Α1 Γυναικών. Η ομάδα της Νάξου νίκησε την οικοδέσποινα με 3-1 σε έναν αγώνα με πολλές ανατροπές.
Απούσα για τον ΑΟ Θήρας ήταν η Βαρουδάκη, η οποία θα μείνει έξω για δύο εβδομάδες μετά την μερική ρήξη μηνίσκου που υπέστη σε προπόνηση.

Με κορυφαία την Μελίνα Εμμανουηλίδου (20 πόντοι με 13/17 επιθέσεις και 7 μπλοκ), ο Πανναξιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι των Κυκλάδων και πλησίασε ξανά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ενώ ο ΑΟΘ βρέθηκε στο -5 από την 4η θέση και την ΑΕΚ.

Ο αγώνας με εξαίρεση το τρίτο σετ που ήταν ένας μονόλογος του Πανναξιακού είχε συναρπαστική εξέλιξη και καθήλωσε τους 1.000 περίπου θεατές που βρέθηκαν στο κλειστό της Σαντορίνης (ανάμεσα τους και 40 οπαδοί του Πανναξιακού) και δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα.

Τα σετ: 1-3 (26-28, 25-19, 9-25, 21-25)

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της προπονήτριας του Α.Ο. Θήρας κ. Μεμετζή με την λήξη του αγώνα  «Δυστυχώς παίζοντας σχεδόν σε όλο το ματς χωρίς υποδοχή δεν μπορέσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Η ήττα δεν αλλάζει τους στόχους μας, απλά πιστεύω ότι μπορούσαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως ο Πανναξιακός. Είχαμε πάρα πολύ άγχος και δεν ξέρω το γιατί».


Στην επόμενη, 14η αγωνιστική, στις 31.1.2015 ο Α.Ο. Θήρας θα αντιμετωπίσει την ΣΑΑκ Ανατόλια στο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. 

Κυκλαδίτης ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης

Από τις Κυκλάδες και συγκριμένα την Μύκονο κατάγεται ο νέος Αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης ο οποίος ολοκλήρωσε μέρος των δευτεροβάθμιων σπουδών του στην Ερμούπολη της Σύρου.

Στη δεκαετία του ’80 εργάστηκε ως επιμελητής εκδόσεων. Από το 1987 εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Έχει συνεργαστεί με πολλά περιοδικά κι εφημερίδες, ως συντάκτης, κριτικός βιβλίου και εικαστικών, σύμβουλος έκδοσης, αρχισυντάκτης και εκδότης.

Ο κ. Ξυδάκης συμμετείχε στην εκδοτική ομάδα και διεύθυνση της εφημερίδας «Η Μυκονιάτικη» (1988-2001) και ως αρθρογράφος στην ιδρυτική ομάδα της εφημερίδας «Εποχή» (1988-1992).

Από το 1992 εργάζεται στην εφημερίδα «Καθημερινή». Το 1999 ανέλαβε προϊστάμενος πολιτιστικών της κυριακάτικης έκδοσης και από τον Δεκέμβριο του 2003 αρχισυντάκτης της εφημερίδας.

Το 1998 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Μύκονο με τη Μυκονιάτικη Κίνηση Πολιτών.
Το 2000 ήταν υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων συνεργαζόμενος με το ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού της Αριστεράς.
Το 2014 ήταν υποψήφιος ευρωβουλετής με το ΣΥΡΙΖΑ.

To 2015 εκλέχθηκε με το ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών.

Τρίτη, Ιανουαρίου 27, 2015

35,12 για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α και 31,59 για την Ν.Δ. στις Κυκλάδες / 38,63 για την Ν.Δ. και 28,24 για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στον Δήμο Θήρας

Τα αναλυτικά αποτελέσματα των εθνικών εκλογών της 25ης1.2015 μπορείτε να τα δείτε στα εξής λίνκ σε ότι αφορά τις Κυκλάδες και τον Δήμο Θήρας.

Οι 4, πλέον, βουλευτές που εκλέγονται στις Κυκλάδες είναι οι : ΣΥ.ΡΙΖ.Α. :  Ν. Συρμαλένιος, Αντώνης Αργυρός, Νίκος Μανιός  Ν.Δ. : Γ. Βρούτσης 

Τα αποτελέσματα των ψήφων των κομμάτων με καταμετρημένο το σύνολο των εκλογικών τμημάτων στις Κυκλάδες (256/256) έχουν ως εξής :

Εγγεγραμμένοι : 126.165 /  Ψήφισαν : 70.394 ποσοστό 55,80%
Έγκυρα : 68.435 ποσοστό 97,22%  / Άκυρα : 1476 ποσοστό 2,10%
Λευκά : 483 ποσοστό 0,69%

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. : 35,12 / 24.033  Έδρες : 3  -  Ιούνιος 2012 : 26,67 / 19.337
Ν.Δ. :  31,59 / 21.616  Έδρες : 1 -  Ιούνιος 2012 : 30,61 / 22.197
ΠΟΤΑΜΙ : 6,76 / 4.629
Χ.Α. : 5,07 / 3.468  -  Ιούνιος 2012 : 5,52 / 4001
Αν. Ελλ. : 4,99 / 3.417 – Ιούνιος 2012 :  9,64 / 6.990
ΠΑ.ΣΟ.Κ. : 4,89 / 3.344 – Ιούνιος 2012 : 11,45 / 8.302
Κ.Κ.Ε. : 4,15 / 2.838  - Ιούνιος 2012 : 2,89 / 2.098
ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. : 1,96 / 1340
Τελεία : 1,77 / 1213
Ένωση κεντρώων : 1,54 / 1051 – Ιούνιος 2012 : 0,25 / 178
ΛΑ.Ο.Σ. : 0,69 / 471 – Ιούνιος 2012 : 0,99 / 721
Πράσινοι – ΔΗΜ.ΑΡ. : 0,60 / 411
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΙΑ. : 0,57 / 393 – Ιούνιος 2012 : 0,25 / 182
Ε.Δ.Ε.Μ.  : 0,14 / 98
Κ.Κ.Ε. (μ-λ) : 0,12 / 79 – Ιούνιος 2012 : 0,08 / 61
Οργάνωση Κομμουνιστών : 0,05 / 34

Από τα αποτελέσματα είναι εμφανές πως στις Κυκλάδες ο Συριζα αύξησε το ποσοστό του κατά 10 περίπου μονάδες και ψηφίστηκε από 4.500 περίπου άτομα περισσότερα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012, ενώ η Ν.Δ. αύξησε επίσης το ποσοστό της κατά μία μονάδα, έχοντας όμως ψηφιστεί από 600 περίπου άτομα λιγότερα.

Στην τρίτη θέση και με σημαντικό ποσοστό βρίσκεται το ΠΟΤΑΜΙ με σχεδόν 7%, η Χ.Α. στην τέταρτη θέση που έχασε μισή μονάδα και 500 περίπου ψήφους, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μείωσαν το ποσοστό τους κατά 5 μονάδες και 3.500 ψήφους.

Το ΠΑΣΟΚ έχασε μεγάλο μέρος της επιρροής και ψηφίστηκε απο τους λιγότερους από τους μισούς πολίτες που είχε ψηφιστεί στις εκλογές του 2012 (λιγότεροι κατά 4.800 ψήφους σε σύνολο 3.500 περίπου στις πρόσφατες εκλογές) γεγονός που ήρθε και ως αποτέλεσμα της απόφασης του κ. Ρήγα, για χρόνια πρώτου σε σταυρούς στις Κυκλάδες, να μην συμμετάσχει σε αυτό το ψηφοδέλτιο, αλλά στο Επικρατείας, με το οποίο δεν κατόρθωσε να εκλεγεί, μιας και το συνολικό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ δεν εξέλεξε κανέναν βουλευτή Επικρατείας.

Στην 7η θέση στις Κυκλάδες το Κ.Κ.Ε. αύξησε κατά μία μονάδα την δύναμή του και κατά 800 περίπου ψήφους, ενώ το κόμμα του κ. Παπανδρέου συγκέντρωσε σχεδόν το 2% του εκλογικού σώματος με 1340 ψήφους.

Εντυπωσιακή «εμφάνιση» όμως έκαναν και το κόμμα με επικεφαλής τον κ. Γκλέτσο με περίπου 2% αλλά και η Ένωση Κεντρώων του κ. Λεβέντη με 1,5% και 1050 ψήφους.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. έχασε περίπου το μισό του εκλογικού του ποσοστού στις Κυκλάδες σε σχέση με τις εκλογές του 2012.


Τα αποτελέσματα των ψήφων των κομμάτων με καταμετρημένο το σύνολο των εκλογικών τμημάτων (26/26) στον Δήμο Θήρας  έχουν ως εξής :

Εγγεγραμμένοι : 13.870 /  Ψήφισαν : 8.279 ποσοστό 59,69%
Έγκυρα : 8005 ποσοστό 96,69%  / Άκυρα : 217 ποσοστό 2,69%
Λευκά : 57 ποσοστό 0,69%

Ν.Δ. :  38,63 / 3.092  Ιούνιος 2012 : 32,07 / 2735
ΣΥ.ΡΙΖ.Α. : 28,24 / 2.261  -  Ιούνιος 2012 : 20,30 / 1731
Χ.Α. : 6,98 / 559  -  Ιούνιος 2012 : 6,86 / 585
ΠΟΤΑΜΙ : 5,87 /470
Κ.Κ.Ε. : 5,33 / 427  - Ιούνιος 2012 : 3,42 / 292
ΠΑ.ΣΟ.Κ. : 5,15 / 412 – Ιούνιος 2012 : 11,02 / 940
Αν. Ελλ. : 3,95 / 316 – Ιούνιος 2012 :  8,56 / 730
Τελεία : 1,91 / 153
ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. : 1,15 / 92
Ένωση κεντρώων : 1,1 / 89 – Ιούνιος 2012 : 0,36 / 31
Πράσινοι – ΔΗΜ.ΑΡ. : 0,54 / 43
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΙΑ. : 0,46 / 37 – Ιούνιος 2012 : 0,23 / 20
ΛΑ.Ο.Σ. : 0,31 / 25 – Ιούνιος 2012 : 0,96 / 82
Ε.Δ.Ε.Μ.  : 0,21 / 17
Ο.Κ.Δ.Ε. : 0,07 / 6
Κ.Κ.Ε. (μ-λ) : 0,07 / 6 – Ιούνιος 2012 : 0,12 / 10

Από τα αποτελέσματα είναι εμφανές πως η Ν.Δ. διατήρησε την πρωτιά της και μάλιστα με διαφορά, και αύξησε τις δυνάμεις της στην Σαντορίνη, λόγο και της παρουσίας στο ψηφοδέλτιο του τοπικού υποψήφιου κ. Δαρζέντα που στο νησί έλαβε 2.449 σταυρούς. Η Ν.Δ. σε σχέση με τις εκλογές του 2012 αύξησε την εκλογική της επιρροή κατά 6% και 600 ψήφους.

Ο Σύριζα στην Σαντορίνη παρά το γεγονός ότι αύξησε την εκλογική του δύναμη κατά 800 ψήφους και 8%, παρέμεινε στην δεύτερη θέση και μάλιστα με πολύ μεγάλη διαφορά 10 μονάδων έναντι της Ν.Δ. . 

Η Χ.Α. διατηρήθηκε στην τρίτη θέση με το ίδιο ακριβώς ποσοστό και αριθμό ψήφων, ενώ ακολούθησε το ΠΟΤΑΜΙ με σχεδόν 6%.

Το Κ.Κ.Ε. αύξησε την εκλογική επιρροή του κατά 1% και 135 ψήφους με τον υποψήφιο από το νησί κ. Σιγάλα να έρχεται πρώτος και με διαφορά σε σταυρούς στις Κυκλάδες.
  
Το ΠΑΣΟΚ όπως και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχασαν σχεδόν το μισό του ποσοστού του σε σχέση με τις εκλογές του 2012, με το ΠΑΣΟΚ να χάνει 5 μονάδες και 500 ψήφους και τους ΑΝΕΛ 4 μονάδες και 350 ψήφους, περίπου.

Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε η Τελεία με 152 ψήφους ενώ το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών έλαβε 92 ψήφους.

Τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας στις Κυκλάδες διαμορφώθηκαν ως εξής :

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. : Νίκος Συρμαλένιος 8.547 , Αντώνης Συρίγος 6.664, Νίκος Μανιός 6.193, Άννα Μαυρουδή 5.517 , Ηλίας Γουρδούκης 3.277, Δημήτρης Πολιτόπουλος 1.425

Ν.Δ. : Γιάννης Βρούτσης 13.390, Κατερίνα Μονογυιού 5.574, Χαράλαμπος Δαρζέντας 3.804, Γιώργος Βακόνδιος 3.613, Γιώργος Χριστόπουλος 2.120, Μαρία Μπουκουβάλα 2.013

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ : Νικολίτσα Αγγελοπούλου 1.818, Γιώργος Βαζαίος 1.056, Πέτρος Σανταμούρης 727, Γιώργος Βλάχος 701, Γιώργος Παπαπαύλου 489

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ : Ευστράτιος Μαύρος 968, Ελισάβετ Ανδρή 872, Πέτρος Καψάλης 818, Νικόλας Κωνσταντής 581, Ελευθέριος Κουλουριώτης 453, Μαρία Αγγελική Κολλιάκη 435

ΑΝΕΛ : Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης 876, Δημήτρης Βασάλος 803, Νικόλας Κοντογεώργης 720, Μιχάλης Πρωτόπαπας 480, Δημήτρης Ντόλκας 429, Βασίλης Παρασκευαΐδης 367

ΠΑΣΟΚ : Γιάννης Βλασερός 1.543, Μιχάλης Χάλαρης 1.136, Αγγελική Συνοδινού 617,  Κατερίνα Μαρινάκη 479, Βασίλης Πομόνης 432


ΚΚΕ :  Βαγγέλης Σιγάλας 826, Φωτεινή Παγούνη 724, Φραντζέσκα Πρωτόπαπα 578, Αναστάσιος Γκίκας 539, Νικόλας Καΐλης 393, Θεόδωρος Χρυσολωράς 179

ευχαριστήριο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Θήρας με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της,  

Η οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Θήρας επιθυμεί να ευχαριστήσει τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα της Σαντορίνης για την εξαιρετική συνεργασία με το γραφείο τύπου και τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Κυκλάδων.

Για την άμεση ανταπόκριση όλων στο κάλεσμα για ένα πολιτισμένο προεκλογικό διάλογο με τους πολίτες, οι οποίοι και ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε να υλοποιήσει η νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Πάνω απ΄ όλα θέλουμε με την παρούσα ανακοίνωσή μας να ευχαριστήσουμε όλους τους πολίτες από κάθε χωριό της Σαντορίνης, που σταθμίζοντας τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια, επέλεξαν με ρεαλισμό και όνειρο το ΣΥΡΙΖΑ ως τη νέα πολιτική δύναμη που θα δώσει στην πατρίδα μας αλλά και στους Κυκλαδίτες την ελπίδα για καλύτερες μέρες.
Για να κερδίσουμε το χρόνο και τη ζωή που μας έκλεψαν οι πολιτικές της ακραίας λιτότητας.

Για να ανακτήσουμε την αξιοπρέπεια μας ως έθνος και ως πολίτες μέσα σε μια Ευρώπη που αλλάζει προς όφελος των λαών της και όχι των τραπεζιτών και της πλουτοκρατίας.


ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Σχετικά με το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής 25 Ιανουαρίου 2015, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:

Κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας είναι η εκλογική διαδικασία. Οι Έλληνες πολίτες έκαναν τις επιλογές τους  δίνοντας ένα πολύ καθαρό αποτέλεσμα,  το οποίο αποτύπωσε και ενσωμάτωσε την  μακρά περίοδο  ύφεσης,  την υψηλή ανεργία και την οικονομική πίεση που υπέστη ο ελληνικός λαός.
Συγχαίρουμε τους νέους βουλευτές και απλώνουμε χέρι συνεργασίας, για να αντιμετωπίσουμε μαζί τις μεγάλες προκλήσεις των καιρών. Δεν έχω καμία απολύτως  αγωνία και καμία αμφιβολία για την ποιότητα της συνεργασίας  που θα έχουμε, αφού κοινός στόχος είναι η πρόοδος και η ευημερία των νησιών μας.

Όλοι μαζί, εμείς και οι εννέα νέοι βουλευτές Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, θα σχηματίσουμε  μια μεγάλη ομάδα . Η επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη για όλους, γιατί τα προβλήματα είναι εδώ και ο κόσμος δεν δίνει περίοδο χάριτος σε κανένα. Με πνεύμα συνεργασίας που προϋποθέτει τη διάθεση να δουλέψεις μέσα σε ένα  πλαίσιο  κοινής συνισταμένης,  η πόρτα της Περιφέρειας  θα είναι ανοιχτή.  Σε πρώτη προτεραιότητα θέτω την έναρξη του νέου  ΕΣΠΑ καθώς είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν,  για να «ξεκλειδώσει» η χρηματοδότηση. Από την επόμενη μέρα έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε και θα την κάνουμε μαζί με τους νεοεκλεγέντες βουλευτές.


Θέλω να ευχαριστήσω και όλα τα στελέχη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που, παρά τις αντίξοες συνθήκες, εργάστηκαν πολύ σκληρά όλες αυτές τις ημέρες για να διεξαχθεί ομαλά η εκλογική διαδικασία σε όλα τα εκλογικά τμήματα Κυκλάδων και Δωδεκανήσου διασφαλίζοντας  την απρόσκοπτη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των συμπολιτών μας.

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ – βουλευτή Κυκλάδων του Σ.ΡΙΖ.Α.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Συρμαλένιου,  

Ο λαός νίκησε!!!

Στις εκλογές της 25 του Γενάρη ο λαός έγραψε ιστορία, ο λαός νίκησε, η Αριστερά νίκησε!
Στην Ελλάδα, στις Κυκλάδες ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγαγε μια αδιαμφισβήτητη νίκη, καθιστώντας τα μνημόνια και το καθεστώς της διαφθοράς και της διαπλοκής παρελθόν. Η εκλογή τριών βουλευτών στις Κυκλάδες είναι μια εκλογή χωρίς ιστορικό προηγούμενο!

Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους του κόμματος μας, τους χιλιάδες Κυκλαδίτες και Κυκλαδίτισσες για τη μεγάλη και καθοριστική δύναμη που μας έδωσαν.

Η μεγάλη αυτή νίκη και η εκλογή τριών βουλευτών μας στις Κυκλάδες, μας γεμίζουν περηφάνια για την επιβράβευση των αγώνων μας, ταυτόχρονα όμως μας μοιράζουν μια πελώρια ευθύνη για να κάνουμε την ελπίδα πράξη και να προχωρήσουμε μαζί στη μαχητική διεκδίκηση της αποκέντρωσης και της περιφερειακής ανάπτυξης, της βιώσιμης παραγωγικής ανασυγκρότησης, της στήριξης των πιο αδύναμων στρωμάτων, της συμμετοχής των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων για τη διαμόρφωση πολιτικών νησιωτικότητας και την επίλυση των νησιωτικών μας προβλημάτων.
Όλοι μαζί θα κάνουμε την ελπίδα πραγματικότητα!!!


Νίκος Συρμαλένιος, Βουλευτής Κυκλάδων

ευχαριστήρια επιστολή του Βουλευτή Κυκλάδων κ. Γιάννη Βρούτση

Σύμφωνα με το ευχαριστήριο κείμενο του κ. Βρούτση,

Αγαπητοί μου συμπατριώτες Κυκλαδίτες,
Φίλες και φίλοι,

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε, εκλέγοντάς με - για μια ακόμη φορά - πρώτο Βουλευτή Κυκλάδων.

Ακόμη και στις πλέον αντίξοες πολιτικές συνθήκες, σε μια άνιση  αναμέτρηση ανάμεσα στην υπεύθυνη στάση της αλήθειας και την απατηλή γοητεία του ανέξοδου λαϊκισμού, σταθήκαμε όρθιοι. Θέλω να είστε σίγουροι ότι όπως ανταπεξήλθα στις προσδοκίες σας ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, έτσι και ως βουλευτής της αντιπολίτευσης πλέον, θα τιμήσω την εμπιστοσύνη σας εκπροσωπώντας με τον πλέον δυναμικό και δημιουργικό τρόπο τα νησιά μας.

Αυτή τη φορά, με την ιδιότητα του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ, μια ιδιαίτερα τιμητική τοποθέτηση που ανακοινώθηκε χθες από τον πρόεδρο της παράταξης μας. 

Θα πορευθώ με πυξίδα τον αξιακό κώδικα και τον πολιτικό πολιτισμό της παράταξής μας, στηρίζοντας – όπως έκανα πάντοτε - κάθε πολιτική πράξη και πρωτοβουλία που προάγει πρώτα και κύρια τα συμφέροντα της πατρίδας μας και των πολιτών. Αυτό ακριβώς που ονομάζεται «εποικοδομητική αντιπολίτευση» και η οποία, δυστυχώς, για δυόμισι ολόκληρα χρόνια, στην δική μας κυβέρνηση, δεν υπήρξε παρούσα ούτε μια στιγμή.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα παρακολουθώ από κοντά και με αυστηρότητα την πορεία αυτής της κυβέρνησης στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Όχι μόνο για το εάν και πώς υλοποιούνται οι δεσμεύσεις που διατυπώθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο. Αλλά, κυρίως, για να διασφαλίσουμε ότι καμία απερίσκεπτη ενέργεια αυτής της κυβέρνησης δεν θα θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή προοπτική της πατρίδας μας, καθώς και τις δημοσιονομικές και θεσμικές κατακτήσεις που με τόσους κόπους και θυσίες καταφέραμε τα τελευταία δυόμισι χρόνια.

Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους εκλεγέντες βουλευτές Κυκλάδων για την επιτυχία τους, καθώς και όλους τους συνυποψήφιους μου για τον ευγενή και αξιοπρεπή προεκλογικό αγώνα που δώσαμε.
Κυρίως, όμως, θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στη νέα κυβέρνηση και καλή δύναμη στους νέους υπουργούς. Γιατί πάνω απ’ όλα είναι η πατρίδα μας, η Ελλάδα. 


Σας υπόσχομαι ότι και αυτό το καθήκον που μου ανατέθηκε, θα το φέρω εις πέρας με υπευθυνότητα και πίστη.

ευχαριστήριο μήνυμα του βουλευτή Κυκλάδων Αντώνη Συρίγου

Σύμφωνα με το κείμενο του κ. Συρίγου,  

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόψυχα τους Κυκλαδίτες συμπολίτες μας για την εμπιστοσύνη τους στο ΣΥΡΙΖΑ, στο ψηφοδέλτιό μας και σε εμένα προσωπικά.

Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη τους αυτή και θα σταθούμε στο πλευρό τους.

Η επικοινωνία και ο διάλογος μεταξύ μας θα είναι άμεσος και διαρκής.

Η νέα μας κυβέρνηση έχει πολιτική και στόχους για τα νησιά μας, επιδιώκοντας με τις παρεμβάσεις της να τα αναβαθμίσει και να συμβάλει στην πρόοδό τους.

Η προσπάθειά μας δεν σταματάει στην κάλπη. Η συμμετοχή σας στην άσκηση της πολιτικής πρέπει να είναι έντονη και συνεχής. Ο πολίτης ασκεί καθημερινά τα δικαιώματά του και αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις του εκεί που ζει και εργάζεται.

Όλοι μαζί πορευόμαστε με προοπτική και αυτοπεποίθηση προς το μέλλον, που εμείς οι ίδιοι θα δημιουργήσουμε.

Με εκτίμηση, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΥΡΙΓΟΣ 

ευχαριστήριο μήνυμα του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Μανιού

Σύμφωνα με το κείμενο,

Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες,
στον νικηφόρο αγώνα κατά των μνημονίων και της φτωχοποίησης της χώρας, κατά της διαφθοράς και της εξάρτησης,  η ελπίδα ήρθε και στις Κυκλάδες, απλώθηκε και στην Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες, σαν το ανέσπερο φως του Αιγαίου.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς γιατί σταθήκαμε όλοι μας, συνυποψήφιοι και Κυκλαδίτες, αντάξιοι του βάρους της ιστορίας. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Κυκλάδων που η Αριστερά βγάζει τρεις στους τέσσερις βουλευτές. Είναι η πρώτη φορά που στις Κυκλάδες εκλέγεται ένας Ναξιώτης αριστερός.

Σ’ αυτή την, χρονικά, μικρή προεκλογική περίοδο καταφέραμε να μεταφέρουμε τα μηνύματα του ΣΥΡΙΖΑ στα νησιά μας, να επικοινωνήσουμε, να επιχειρηματολογήσουμε, να πείσουμε και να μας εμπιστευτούν οι συμπατριώτες και είναι μεγάλη χαρά μας, που τιμηθήκαμε με την ψήφο τους. 

Μ’ αυτή την ευθύνη, μέσα και έξω από το κοινοβούλιο, θα αγωνιστούμε για την ανόρθωση της κοινωνίας μας, για ελευθερία, αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη.

Μέχρι να τα ξαναπούμε από κοντά, σε όλους σας ευχαριστίες.

μετεκλογικό μήνυμα της υποψήφιας βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις Κυκλάδες Άννας Μαυρουδή

Σύμφωνα με το κείμενο της κ. Μαυρουδή,

Με μεγάλη συγκίνηση και αίσθημα ευθύνης για όλα αυτά που πρέπει μαζί να κάνουμε, θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους όσους συνετέλεσαν στην ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, στην ανατροπή στις Κυκλάδες, στην εκλογή 3 βουλευτών, στην κυβέρνηση της αριστεράς, δηλαδή της ελπίδας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της οικολογίας.

Ευχαριστώ όλους εκείνους και εκείνες που με τα μηνύματά τους, τα τηλέφωνα και με διάφορους άλλους τρόπους στήριξαν, βοήθησαν και νοιάστηκαν για τα μεγάλα και τα μικρά της  προεκλογικής εκστρατείας.

Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στους Τζιώτες και στις Τζιώτισσες που για άλλη μια φορά εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους.

Οφείλω επίσης και μια συγγνώμη στους κατοίκους των μικρών νησιών μας, στην Κύθνο, στην Φολέγανδρο, στην Ανάφη, στην Ηρακλειά, στη Δονούσα, στη Σχοινούσα, στην Κίμωλο, στη Σέριφο και στα Κουφονήσια, που λόγω της σύντομης  προεκλογικής περιόδου  και της προβληματικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης,  δεν κατάφερα να επισκεφθώ.

Όπως είχα πει πριν τις εκλογές, είτε μέσα είτε έξω από τα ψηφοδέλτια, είτε μέσα είτε έξω από τη Βουλή,  όπως αρμόζει στις αξίες και στις αρχές μας, αγωνιζόμαστε με ανιδιοτέλεια σε όλα τα επίπεδα και από όπου βρίσκεται ο καθένας και η καθεμιά μας, εργαζόμαστε ακούραστα με το κεφάλι ψηλά για δημοκρατία, διαφάνεια, αναδιανομή, ισότητα. Στα σωματεία, στους συλλόγους, στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές, πρέπει να χτίσουμε από την αρχή τον τόπο μας, τις νησιώτικες κοινωνίες μας.


Επιτέλους, ξεκινάμε να ονειρευόμαστε, να χαμογελάμε και να δουλεύουμε για το καλό των πολλών.                         

ευχαριστήριο μήνυμα του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες, Ηλία Γουρδούκη

Σύμφωνα με το κείμενο,

Νίκη του λαού, νίκη του κόσμου της εργασίας, νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, νίκη της Αριστεράς. Η ελπίδα έρχεται ξανά στην Ελλάδα.

Ο ελληνικός λαός, που τα τελευταία πέντε χρόνια δοκιμάζεται σκληρά από την βαρβαρότητα των μνημονιακών μέτρων, μίλησε και με την ετυμηγορία του στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, έδωσε ισχυρή εντολή στη Κυβέρνηση Κοινωνικής Σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, να ανατρέψει την πολιτική της σκληρής μονόπλευρης λιτότητας που εξαθλίωσε και φτωχοποίησε τα πλατιά λαϊκά στρώματα. 

Ο ελληνικός λαός, με την καθαρή εντολή της Κυριακής, αποφάσισε η Ελλάδα  να γυρίσει σελίδα. Αποφάσισε να δώσει δύναμη στο ΣΥΡΙΖΑ, που όλα τα τελευταία χρόνια στάθηκε σταθερά και με συνέπεια δίπλα στον χειμαζόμενο λαό, για να υπηρετήσει τα πλατιά λαϊκά στρώματα, να υπερασπιστεί μεροληπτικά τα συμφέροντα των “από κάτω”, να σταματήσει την ασυδοσία της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας, που και κατά τη διάρκεια της κρίσης συνέχισε να αποκομίζει τεράστια κέρδη, να θέσει τέλος στο παλιό σάπιο καθεστώς της διαπλοκής και διαφθοράς, να αποκαταστήσει τη Δημοκρατία και την εθνική κυριαρχία, να προωθήσει τη λαϊκή κυριαρχία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Την Κυριακή, ο ελληνικός λαός εξέλεξε την κυβέρνησή  του. Την κυβέρνηση που θα απελευθερώσει το λαό  από τις δεσμεύσεις και τις εξαρτήσεις του πελατειακού κράτους, του παραγοντισμού, την κυβέρνηση που θα  ενώσει το λαό, που θα δώσει στη δημόσια διοίκηση τον κοινωνικό της ρόλο.
Χαιρετίζουμε τους πολίτες της Ελλάδας, των Κυκλάδων, της Πάρου και Αντιπάρου για την στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ και την υπερψήφιση των Ψηφοδελτίων του. Ειδικότερα στις Κυκλάδες, η εκλογή τριών άξιων συντρόφων και φίλων ως βουλευτών, δικαιολογημένα μας χαροποιεί ιδιαίτερα, διότι αποδεδειγμένα αποτελούν εγγύηση ότι θα υποστηρίξουν με πάθος τα συμφέροντα των κυκλαδιτών, θα μεταφέρουν τη φωνή του κυκλαδίτικου λαού στη Βουλή, εκεί όπου παίρνονται οι αποφάσεις.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους φίλους, συντρόφους και συναγωνιστές που δώσαμε μαζί τον αγώνα ανατροπής της κυβέρνησης των “προθύμων”, εκείνων που έκλεψαν την αξιοπρέπειά μας,, την ζωή μας. Λυπάμαι που δεν μπορέσαμε να επισκεφθούμε όλοι οι υποψήφιοι όλα τα νησιά και να μιλήσουμε με τους συμπολίτες μας. Δεσμευόμαστε ότι όλα όσα λέγαμε προεκλογικά ισχύουν στο ακέραιο και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Θα συνεχίσουμε, μαζί με την κοινωνία, τον αγώνα για την κοινωνική αλλαγή, την λαϊκή κυριαρχία.

Πάρος, 27/01/2015

ΓΟΥΡΔΟΥΚΗΣ ΗΛΙΑΣ