Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 07, 2007

Απόψε ξεκινά το 29ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης με συναυλία τζαζ στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρου Μ. Νομικού
Το κουαρτέτο «Stratos Vougas Jazz Quartet» θα παρουσιάσει τις μουσικές του στο Κέντρο Πέτρου Μ. Νομικού στις 21:00. Εισιτήρια διατίθενται σε όλα τα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία της Σαντορίνης. Είσοδος 25 ευρώ.



Για τρίτη συνεχόμενη φορά διοργανώθηκε φέτος στη Σαντορίνη ο διεθνής διαγωνισμός πιάνου, από την International Association of Art «The Muse», που φιλοξενήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μεγάρου Γκύζη και διήρκησε από την 1η έως τις 8 Σεπτεμβρίου.
Απόψε από τις 20.00 – 21.00 οι επισκέπτες αλλά και οι κάτοικοι της Σαντορίνης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το τελευταίο μέρος του διαγωνισμού, τους πιανίστες που έχουν φτάσει στον τελικό να παρουσιάζουν τα κομμάτια που έχουν προετοιμάσει. Η είσοδος είναι ελεύθερη.



Την Τρίτη 11 Σεπτεβρίου θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που περιλαμβάνει 24 τακτά θέματα.
Από τα σημαντικότερα θέματα που θα συζητηθούν, η διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής της Περίσσας – Περιβόλου σχετικά με τις υφιστάμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του «κεντρικού, εσωπαραλιακού» καθώς και του παραλιακού δρόμου της Περίσας και τις απαιτούμενες σε αυτές αλλαγές,
η κοινοτική πρωτοβουλία med-isolae , archimed interreg
η επιλογή συμβούλου για τα ευρωπαϊκά προγράμματα
επιχειρησιακό πρόγραμμα Δήμου Θήρας
έγκριση δαπανών πολιτιστικών εκδηλώσεων
καθορισμός συντελεστή ακίνητης περιουσία και και αξίας ακινήτων για την επιβολή ΤΑΠ
σύσταση φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην Ενιαία Διαχειριστική Ενότητα Νήσων Θήρας και Θηρασιάς της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
έγκριση προϋπολογισμού Λιμενικού Ταμείου
παράταση αδείας εκμετάλλευσης λατομείου αδρανών υλικών «πελεκάνου Α.Ε.»
επιχορήγηση σχολικής επιτροπής Γυμνασίου Μεσαριάς, Εμπορείου, και ΕΠΑΛ Εμπορείου με 14.000 ευρώ
καθορισμός χώρων διαφήμισης από την Δ.Ε.Α.
προμήθεια μονάδας αφαλάτωσης 1.200 κυβικών ημερησίως στα Φηρά
αναμόρφωση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 06, 2007

Δυόμιση μήνες χωρίς δημόσιο φωτισμό εχει μείνει η δημοφιλέστερη και πλέον πολυφωτογραφημένη περιοχή της Καλντέρας, κάτω από τον δρόμο των χρυσοχοείων. Σύμφωνα με καταγγελίες των επιχειρηματιών της περιοχής εδώ και 2,5 μήνες παρακαλούν συνεργία της ΔΕΗ να αντικαταστήσουν τις 3 καμμένες λάμπες και να αποκαταστήσουν ζημιά σε κολόνα χωρίς αποτέλεσμα. Ανάλογες «εκκλήσεις» στην ΔΕΗ έχουν γίνει και από τον Δήμαρχο Θήρας αλλά ούτε αυτές έχουν φέρει αποτέλεσμα. Σύμφωνα με επαγγελματίες, δεν έχουν λείψει και τα ατυχήματα επισκεπτών στην περιοχή.





Άντε πάλι τα ίδια…
Κι εκεί που είπαμε ότι επιτέλους αποκολλήθηκαν οι μπαγιάτικες αφίσες των καλοκαιρινών εκδηλώσεων, ήρθαν και αντικαταστάθηκαν από τις πολιτικές !
Δυστυχώς, και εν μέσω τουριστικής περιόδου κάποιοι επιμένουν να μας θυμίζουν το απαράδεκτο προεκλογικό κλίμα των περασμένων δεκαετιών που έχει περάσει ανεπιστρεπτί…

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2007

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι είμαστε η χώρα με τις περισσότερες τράπεζες, τα υψηλότερα επιτόκια, και τους περισσότερους δανειολήπτες με «βαριά» δάνεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση.




Απόψε ο τηλεμαραθώνιος Προσφοράς και Αλληλεγγύης, με σκοπό να παρασχεθεί βοήθεια προς τους πυροπαθείς, που διοργανώνεται απο επτά ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμοί εθνικής εμβέλειας (Μega, ΑΝΤ1, Αlpha, Αlter, Star, ΣΚΑΪ και Μακεδονία).
Η μετάδοση του θα αρχίσει στις 9 το βράδυ από τις συχνότητες και των επτά καναλιών, με στόχο να δώσει στους Έλληνες την ευκαιρία να συμβάλουν στην ανασυγκρότηση και αναγέννηση των περιοχών οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές.




Αυριο το ντιμπέιτ, η διακαναλική τηλεοπτική αναμέτρηση των έξι πολιτικών αρχηγών. Αυριο στις 9 το βράδυ στο Μέγαρο της ΕΡΤ, οι κ. Καραμανλής, Παπανδρέου, Παπαρήγα, Αλαβάνος, Καρατζαφέρης και Παπαθεμελής θα κληθούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις στο τρίωρο ντιμπέιτ.




Στην Σαντορίνη βρίσκεται η βουλευτής Άρια Μανούσου. Σε σημερινή συνέντευξη που παραχώρησε στον Σαντορίνη 106.4 και στο Volcano TV σημείωσε ότι μόνιμος και σταθερός της στόχος και προσανατολισμός την 4ετία που πέρασε καθώς και την ερχόμενη, είναι κάθε νομοσχέδιο που περνά από την Βουλή να διαμορφώνεται και να συμμορφώνεται στις νησιωτικές και συγκεκριμένα, στις Κυκλαδικές ιδιαιτερότητες.
Η κ. Μανούσου είπε σαφώς «όχι» στο νομοσχέδιο για τον Τουρισμό που παρουσιάστηκε πρόσφατα από το ΥΠΕΧΩΔΕ, λέγοντας πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί στις Κυκλάδες λόγο του μικρών μεγεθών των νησιών μας.
Ενώ, σε ότι αφορά το «πολιτικό παιχνίδι» και τους κανόνες του είπε ότι σαφώς το γνώριζε από την αρχή της εμπλοκής της με τα κοινά, κι ότι ακριβώς γι αυτό, προσπαθεί να δρα και να λειτουργεί στο μέτρο των δυνατοτήτων της, δίνοντας προτεραιότητα στον πολίτες και τις ανάγκες τους.




Την Σαντορίνη επισκέφθηκε χθές, και σήμερα το απόγευμα θα βρεθεί στην Θηρασιά, η υποψήφια του εκλογικού συνδυασμού των αριστερών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Βαρελά. Η κ. Βαρελά υποστήριξε ότι τα μικρά κόμματα θα βγουν ενισχυμένα από την προσεχή εκλογική διαδικασία, μήνυμα το οποίο εισπράττει και από τις επαφές της με τους ψηφοφόρους των Κυκλάδων. Η τριανταπεντάχρονη υποψήφια από την Σύρο δήλωσε ότι εκλείπει σιγά σιγά η αντίληψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα η Αριστερά περιορίζεται σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και ότι μένει μακριά από τις σημερινές απαιτήσεις και ανάγκες. «Τα όσα υποστηρίζαμε εδώ και χρόνια για το περιβάλλον, βλέπουμε σήμερα να γίνονται θέσεις και να αποτελούν προτεραιότητα των μεγάλων κομμάτων» δήλωσε η υποψήφια που σημείωσε πως οι ο κόσμος εχει φτάσει στην ωριμότητα να μπορεί να επιλέξει τα μικρά κόμματα.




Την «γέμισε» την συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου «Δαίδαλος» στη χθεσινή της ομιλία η κ. Μωραιτάκη. Κεντρικό θέμα της ομιλίας της, οι πολιτικές της υγείας στις Κυκλάδες.

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 04, 2007

500 υπογραφές έχουν συγκεντρώσει κάτοικοι του Εμπορείου και της Περίσας τις τελευταίες μέρες ζητώντας την άμεση αλλαγή των κυκλοφοριακών κανονισμών στην Περίσα. Επικαλούνται δεν την ύπαρξη ΦΕΚ σχεδίου πόλης με ημερομηνία το 1993 που προβλέπει την πεζοδρόμηση του παραλιακού δρόμου και την μονοδρόμιση του κεντρικού της Περίσας. Οι διαμαρτυρόμενοι δηλώνουν έτοιμοι για κινητοποιήσεις και κλείσιμο δρόμων σε περίπτωση που δεν πάρουν απάντηση από τους αρμόδιους φορείς.
Σύμφωνος στο ότι πρέπει να επανασχεδιαστεί άμεσα το κυκλοφοριακό της Περίσας είναι ο Αντώνης Σιγάλας, που δήλωσε όμως στον «Σαντορίνη 106.4» ότι θα πρέπει να εκπονηθεί νέα μελέτη, μιας και από το 93 οπότε και έγινε η τελευταία η περιοχή εχει αλλάξει.


Πετυχημένη από πλευράς ανταπόκρισης ήταν η χθεσινή Πανθηραική συγκέντρωση φίλων και μελών της δημοτικής επιτροπής αγώνα Πασοκ Θήρας που πραγματοποιήθηκε στο καφέ «Σαντορίνη».
Η συγκέντρωση ήταν ανοιχτή και στόχος της ήταν η ενεργοποίηση όλων των μελών για την συγκέντρωση της επόμενης Δευτέρας 10 Σεπτεβρίου παρουσία όλων των υποψηφίων του Πασοκ στις Κυκλάδες.


ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΩΡΑΪΤΑΚΗ – ΤΣΑΜΗ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ:

στην ΑΝΑΦΗ και την ΊΟ την 3η Σεπτεμβρίου
στην ΘΗΡΑ την 4η Σεπτεμβρίου όπου θα πραγματοποιηθεί ομιλία στο Ξενοδοχείο
΄΄ ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΄΄ στις 20:30 μ.μ.
στην ΚΕΑ την 5η Σεπτεμβρίου όπου θα πραγματοποιηθεί ομιλία στην κεντρική πλατεία της Ιουλίδας στις 9: 00μ.μ.
στην ΑΝΔΡΟ ( ΓΑΥΡΙΟ –ΜΠΑΤΣΙ ) την 6η Σεπτεμβρίου
στις 7 Σεπτεμβρίου στην Σύρο
στις 8.9 στην Μύκονο και την Πάρο
στις 9.9. στην Νάξο, όπου θα πραγματοποιηθεί κοινή ομιλία όλων των υποψηφίων
στις 10.9 στην Σύρο
στις 11.9 στην Άνδρο
στις 12.9 στην Τήνο όπου θα πραγματοποιηθεί κοινή ομιλία όλων των υποψηφίων
στις 13.9 στην Σύρο όπου θα πραγματοποιηθεί κοινή ομιλία όλων των υποψηφίων






φωτογραφίες απο την πρόσφατη συναυλία του συγκροτήματος Εμμελον, στην Οία.

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2007

Παρουσία του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου πραγματοποιήθηκε χθές το πρωί η υπογραφή των συμβολαίων μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και της Ιεράς Μονής του Αγίου Νικολάου Ημεροβιγλίου Θήρας, για την δωρεά της οικοπεδικής έκτασης όπου πρόκειται να ανεγερθεί Μονάδα Υγείας Νοσοκομειακού Τύπου.
Κατά την διάρκεια της τελετής ο γιατρός Χαράλαμπος Ρούσσος, διευθυντής της Μ.Ε.Θ. του Ευαγγελισμού, αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης, από το ξεκίνημα της ιδέας, μέχρι τις συνεργασίες για την τελική υπογραφή των συμβολαίων.
«93 χιλιάδες περιστατικά εξυπηρέτησε το 2006 το Κ.Υ. Θήρας και 300 χιλιάδες ο Ευαγγελισμός, δηλαδή το Κ.Υ. Θήρας εξυπηρέτησε το 1/3 των περιστατικών του Ευαγγελισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος για να τονίσει την αναγκαιότητα κατασκευής της νέας υγειονομικής μονάδας.
Στην τελετή παρέστησαν οι υποψήφιοι με την ΝΔ κύριοι, Σταμάτης Μαύρος και Γιάννης Βρούτσης.


«Υπήρξαν προσωπικές αμφιβολίες σε ότι αφορά την υποψηφιότητα μου», παραδέχτηκε σε σημερινή του συνέντευξη ο Γιάννης Χωματάς.
Υπήρξα προβληματισμένος και δυσαρεστημένος από επιλογές του κόμματος σε τοπικό επίπεδο, ενώ δεν έλειψε και η σκέψη του να απέχω, δήλωσε ο βουλευτής που κατέληξε στο ότι το σημαντικότερο κριτήριο για την απόφασή του ήταν το αίτημα των πολιτών των Κυκλάδων.


Την προγραμματισμένη για την περασμένη Δευτέρα ,που αναβλήθηκε λόγο πυρκαγιών, Πανθηραική συγκέντρωση των φίλων και μελών της θα πραγματοποιήσει απόψε στις 20.30 στο καφέ «Σαντορίνη» η δημοτική επιτροπή αγώνα Πασοκ Θήρας
Η συγκέντρωση είναι ανοιχτή και καλούνται να συμμετάσχουν τα μέλη και φίλοι του κινήματος.
Στόχος της συγκέντρωσης η άμεση ενεργοποίηση όλων των φίλων μελών για την μεγάλη συγκέντρωση της επόμενης Δευτέρας 10 Σεπτεβρίου που θα πραγματοποιηθεί στα Φηρά παρουσία όλων των υποψηφίων του Πασοκ στις Κυκλάδες με σκοπό την νίκη του Πασοκ στις εκλογές.


Σε πλήρη εξέλιξη οι περιοδείες των υποψηφίων στα νησιά των Κυκλάδων,
Στην Σαντορίνη θα βρεθεί αύριο η Αγγελική Μωραιτάκη


Αιδιόδοξος εμφανίζεται ο Έπαρχος Θήρας για την πορεία υλοποίησης του Νέου Λιμανιού της Σαντορίνης στην νότια πλευρά του νησιού, μετά και τις δηλώσεις του λιμενολόγου Γρηγόρη Δρέττα ότι «σε πέντε χρόνια το νησί μπορεί να εχει λιμάνι στην Νότια πλευρά του»