Παρασκευή, Μαΐου 17, 2013

ο εκπαιδευτικός όμιλος LE MONDE θα πραγματοποιήσει σεμινάριο στο πλαίσιο του "2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη"

 Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Σας ενημερώνουμε ότι ο εκπαιδευτικός όμιλος LE MONDE, συμμετέχοντας ενεργά και στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Δήμου Θήρας "2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη" υλοποιεί δύο δράσεις:

1. Γαστρονομικό Σεμινάριο με θέμα:
"Τοπικά Προϊόντα. Διεθνής Γαστρονομική Απόλαυση"
την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013 και ώρα 15:30-18:00 στο "Αρχοντικό Μαρκεζίνη" στη Μεσαριά.
Οι καθηγητές της σχολής LE MONDE θα αναδείξουν τα υπέροχα προϊόντα της Σαντορίνης σε εδέσματα υψηλής γαστρονομικής αξίας. Όλα τα εδέσματα θα συνοδεύονται από τα μοναδικά κρασιά της Σαντορίνης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εργαζόμενους σε θέση μάγειρα σε επαγγελματική κουζίνα και η  παρακολούθηση είναι δωρεάν.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:
Αγγελική Γεωργαντοπούλου
Tηλ. 22863 60183, 60600 (Ώρα: 13:00 – 15:00)
E-mail: santorini2013@1353.syzefxis.gov.gr

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα δοθεί προτεραιότητα στους επαγγελματίες που θα έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς τα σεμινάρια που διεξάγονται από το Δήμο Θήρας. (Το τελευταίο σεμινάριο θα διεξαχθεί την Τρίτη 14 Μαΐου 2013 και ώρα 11:00 στο Οινοποιείο Μπουτάρη στο Μεγαλοχώρι).

2. Εκδήλωση - Παρουσίαση με θέμα:
"Τουριστικά Επαγγέλματα: ένα διαβατήριο διεθνούς καταξίωσης"
το Σάββατο 18 Μαΐου 2013 και ώρα 11:30 στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο.
Ενημέρωση για τα τουριστικά επαγγέλματα και τους επαγγελματικούς δρόμους που ανοίγουν από εκπροσώπους της Σχολής LE MONDE.
Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.






Παράλληλα, σας υπενθυμίζουμε ότι,

Ο Δήμος Θήρας προσκαλεί τους επαγγελματίες των επιχειρήσεων εστίασης και φιλοξενίας, καθώς και άλλων ενδιαφερομένων επιχειρήσεων, να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα:

"Το Κρασί και τα Τοπικά Προϊόντα της Σαντορίνης στη Σύγχρονη Εστίαση"

που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις παραγωγής και τους ειδικούς του κλάδου που δραστηριοποιούνται στη Σαντορίνη. Στόχος είναι η επίτευξη του βέλτιστου χειρισμού και παρουσίασης του κρασιού και των λοιπών τοπικών προϊόντων, η οποία επιδιώκεται μέσω της πρωτοβουλίας "2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη".
Ήδη πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία το 1ο Σεμινάριο την Τρίτη 2 Απριλίου 2013 και το 2ο Σεμινάριο την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013.

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων παρουσιάζονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της θηραϊκής αγροτικής παραγωγής, η μεταποιητική δραστηριότητα στη Σαντορίνη και προτάσεις για τη βέλτιστη ανάδειξη και αξιοποίηση των προϊόντων.

To τελευταίο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Μαΐου 2013 και ώρα 11:00 στο Αμφιθέατρο του Οινοποιείου Μπουτάρη, στο Μεγαλοχώρι.

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι περίπου 3 ώρες, με ένα διάλειμμα και δίνεται χρόνος για διατύπωση ερωτημάτων και παροχή διευκρινίσεων.

Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν. Με τη λήξη των σεμιναρίων δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Για την καλύτερη οργάνωση των σεμιναρίων είναι χρήσιμη η προεγγραφή, ώστε να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
          
Για προεγγραφές και πληροφορίες:
Αγγελική Γεωργαντοπούλου, Tηλ. 22863 60183, 60600 (Ώρα: 13:00 – 15:00)


πιλοτικό πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης από τον Δήμο Θήρας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής,

Την Παρασκευή 17 Μαίου, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση και η μέχρι τώρα πορεία του προγράμματος κομποστοποίησης απο τον Δήμο Θήρας. 

Ο Δήμος μας στην προσπάθεια βελτίωσης της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων, θα πραγματοποιήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρόγραμμα ανακύκλωσης των οργανικών οικιακών αποβλήτων (Οικιακή Κομποστοποίηση).
Με την ανακύκλωση των οργανικών αποβλήτων και την μετατροπή τους σε άριστης ποιότητας λίπασμα, μειώνουμε κατά ένα μεγάλο μέρος τον όγκο των απορριμμάτων που θα κατέληγαν στη χωματερή (με όλες τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που αυτό συνεπάγεται).
Μέσω της οικιακής κομποστοποίησης, το κάθε νοικοκυριό που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα και έχει ένα χωραφάκι ή κήπο, έχει την δυνατότητα να παράγει εξαιρετικής ποιότητας compost, το υπέρτατο εδαφοβελτιωτικό για την ανάπτυξη των λαχανόκηπων ή του ανθόκηπού του.

Ο Δήμος θα παραχωρήσει δωρεάν κατά τη διάρκεια του πιλοτικού προγράμματος στους Δημότες που προτίθενται να ενταχθούν στο πρόγραμμα όλες τις απαιτούμενες συσκευές όπως κάδο κομποστοποίησης, βιοζυμωτή, εξάρτημα ανάδευσης και άλλα, ενώ ταυτόχρονα θα οργανώσει και ειδικό σεμινάριο κομποστοποίησης για τους συμμετέχοντες  στο πιλοτικό πρόγραμμα και θα παρέχει υποστήριξη στους συμμετέχοντες καθ όλη την διάρκεια του προγράμματος.

Για το λόγο αυτό ο Δήμος Θήρας προσκαλεί όσους από τους δημότες επιθυμούν περαιτέρω πληροφορίες ή / και να λάβουν μέρος στο πιλοτικό πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης και στο σεμινάριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια ημερίδας την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013, να το δηλώσουν μέχρι και την Τετάρτη 15 Μαΐου στο Δήμο μας, στον συντονιστή του προγράμματος Κο Λουκά Μπελλώνια, Τηλ. 2286360108 (email: bellonias στο gmail.com) και να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση.

Παράλληλα, ο Δήμος Θήρας μας ενημερώνει ότι καλά πηγαίνει και το πρόγραμμα ανακύκλωσης, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα του προγράμματος τον Φεβρουάριο του 2013 έφυγαν από το νησί 5 φορτηγά με ανακυκλώσιμα υλικά.
Στο πλαίσιο του προγράμματος τις τελευταίες μέρες έχουν τοποθετηθεί σε πολλά σημεία του νησιού ειδικοί μεγάλοι κάδη στους οποίους μπορούν να τοποθετούνται ανακυκλώσιμα υλικά, καθώς και χρησιμοποιημένα λάδια.


μπίρα Volkan: Η Σαντορινιά που κατέκτησε την Πράγα!

Σύμφωνα με τορεπορτάζ, κείμενο και ανάρτηση της εφημερίδας “Ημερησία”  www.imerisia.gr 

Η μπίρα Volkan διακρίθηκε με το «Product Innovation of the Year», στην παγκοσμίου φήμης διοργάνωση «International Beer Awards», στο 9ο Canadean International Beer Strategy Conference, στην Πράγα της Τσεχίας.

Αφού διαγωνίσθηκε απέναντι σε μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας ζυθοποιίας αλλά και σε άλλα μικρότερης κλίμακας, η κριτική επιτροπή ξεχώρισε και ανέδειξε την Volkan νικήτρια έχοντας ως κριτήριο τη ξεχωριστή συνταγή και ποιότητα της.

Ο Πέτρος Νομικός, δημιουργός της Volkan, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που λάβαμε αυτή τη ξεχωριστή διάκριση. Στόχος μας ήταν να υποστηρίξουμε το “δρούμε τοπικά, σκεπτόμαστε παγκόσμια”, αναδεικνύοντας τις καλύτερες ελληνικές γεύσεις και παραδόσεις σε όλο τον κόσμο. Κάθε μπίρα Volkan αντιπροσωπεύει την πλούσια αγροτική μας κληρονομιά και τη χιλιάδων ετών ιστορία της, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει τις νησιωτικές αγροτικές παραδόσεις μας. Τα τρία βασικά συστατικά της μπίρας μας είναι τοπικά, αυθεντικά και παράλληλα, πρωτοποριακά, καθώς δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν σε μπίρα».

Σπάνιο Μέλι Σαντορίνης – κάθε Σεπτέμβρη, οι μέλισσες στη Σαντορίνη τρέφονται με τα σταφύλια που απλώνουν οι ντόπιοι παραγωγοί κρασιού στον ήλιο, ετοιμάζοντάς τα για το Βινσάντο. Καθώς δεν υπάρχουν πολλά λουλούδια το Σεπτέμβριο, η φρουκτόζη των σταφυλιών είναι καθοριστική για τη γεύση του μελιού που προστίθεται στη Volkan στο τέλος της ζυθοποίησης, για να της χαρίσει όλο του το άρωμα.

Κίτρο Νάξου (Citrus Medica) – το μεγάλο προϊστορικό εσπεριδοειδές που μοιάζει με λεμόνι και φτάνει ως και τα 4 κιλά, ήρθε στην Ελλάδα από την Περσία με τα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Έχει ελάχιστο χυμό, αλλά ανακαλύψαμε ότι το εκχύλισμα από τα φύλλα του κρύβει όλο το άρωμα και τη γεύση του. Η απόσταξη γίνεται σε παραδοσιακό χάλκινο αποστακτήριο, στο νησί της Νάξου.

Φίλτρο Ηφαιστειακής Πέτρας – το πόσιμο νερό στη Σαντορίνη είναι σπάνιο, δεν υπάρχουν πηγές πλέον στο νησί. Προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε το αυθεντικό νερό της Σαντορίνης, πήραμε βασάλτη προερχόμενο από την έκρηξη του 1600 π.Χ. και δημιουργήσαμε ένα φίλτρο ηφαιστειακής πέτρας, μέσα από το οποίο περνά και φιλτράρεται το νερό που χρησιμοποιούμε για το ζύθο μας, με στόχο να προσομοιώσει την τωρινή γεύση του νερού με αυτή που θα είχε πριν από χιλιάδες χρόνια.

Η μπίρα Volkan είναι μια 100% ελληνική εταιρία σε δραστηριότητα, στρατηγική και φιλανθρωπία. Η Volkan έχει δημιουργήσει δύο άριστες premium μπίρες, μια Σαντορινιά Ξανθιά Pilsner και μια Σαντορινιά Μαύρη Σταρένια Lager.
Η Volkan αναμειγνύει το σπάνιο μέλι από σταφύλια Σαντορίνης με πολύτιμο κίτρο Νάξου για να δημιουργήσει ανώτερης ποιότητας μπίρες που υποστηρίζουν την τοπική γεωργία και προωθούν διεθνώς τις καλύτερες γεύσεις των ελληνικών νησιών.

Σε αναγνώριση της ελληνικής εντοπιότητας και της αξίας προπροσδίδει η Volkan, οι έμμεσες δωρεές της Volkan για το 2012-13, εκπροσωπήθηκαν από δωρεά του κ. Νομικού στη μη κερδοσκοπικό οργανισμό Greece Debt Free. Η δωρεά ήταν αξίας 840.000 ευρώ για αγορά Ομολόγων Ελληνικού Κράτους που, μαζί με το μελλοντικό τοκισμό τους, αντιπροσωπεύουν αξία άνω του 1,3 εκατομμυρίου ευρώ.


η οινοποιία Μπουτάρη στηρίζει ενεργά την διεθνή εκστρατεία RepowerGreece – την πρωτοβουλία του Greek American Foundation και το φεστιβάλ «opa celebration of Greece» στο πάρκο Disney, California

Η Οινοποιία Μπουτάρη στηρίζει ενεργά τη διεθνή εκστρατεία δημόσιας διπλωματίας RepowerGreece, που στόχο έχει την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας και επαναπροσδιορισμό της στην αντίληψη της διεθνούς κοινότητας.

Το RepowerGreece αναζητά ιστορίες από την επιχειρηματικότητα, την παιδεία και την κοινωνία που αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα δεν είναι όντως οι αποτυχίες ή τα συμφέροντα λίγων, αλλά οι ικανότητες, η δημιουργικότητα και τα επιτεύγματα των πολλών.

Η Οινοποιία Μπουτάρη αντανακλά το πρόσωπο της Ελλάδας που εξελίσσεται, βρίσκει λύσεις και δημιουργεί προοπτικές.

Μπείτε στο www.repowergreece.com και διαβάστε την ιστορία μίας από τις ιστορικότερες και μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο του κρασιού, που ξετυλίγεται από το 1879 και αποτελεί σήμερα άξια πρέσβειρα του ποιοτικού εμφιαλωμένου κρασιού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επισκεφτείτε το www.repowergreece.com, βρείτε τρόπους συμμετοχής και μοιραστείτε κι εσείς την προσπάθεια που γίνεται μέσα από το www.facebook.com/repowergreeece

Επίσης η Εταιρία Μπουτάρη είναι επίσημος χορηγός των «Ελληνικών Όσκαρ» !

Η εταιρία υποστηρίζει την πρωτοβουλία του Greek American Foundation ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού με στόχο την προβολή και διατήρηση ελληνικού πολιτισμού στην Αμερική, και χορηγεί κρασιά στην εκδήλωση Gabby Awards 2013

Τα Gabby Awards ή αλλιώς «ελληνικά όσκαρ» είναι ένας θεσμός πολύ γνωστός στις Η.Π.Α. όπου βραβευονται διάσημοι ελληνοαμερικανοί για το έργο τους.


Τα κρασιά Μοσχοφίλερο Μπουτάρη, Νάουσα Μπουτάρη, Grand Reserve Μπουτάρη και Σαντορίνη Μπουτάρη θα προσφερθούν σε όλες τις εκδηλώσεις και τα πάρτυ που θα γίνουν στο πλαίσιο των βραβείων.

Παράλληλα, τα κρασιά Μπουτάρη θα στηρίξουν το ελληνικό φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στο θεματικό πάρκο Disney, California με τίτλο «όπα, μια γιορτή για την Ελλάδα», “opa, a cellebration for Greece”.

Η Χριστίνα, η Μαρίνα και η Λένια Μπουτάρη θα προβάλλουν το ελληνικό κρασί σε όσους επισκεφθούν το πάρκο, παρουσιάζοντας τα κρασιά της εταιρίας στα σεμινάρια που έχουν προγραμματιστεί ειδικά για το φεστιβάλ, καθώς και σε ενα ειδικό γευμα τα πιάτα του οποίου θα επιμεληθεί η γνωστή σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρήγου.


«ο Δρόμος» από την Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας (Κ.Λ.Θ.), σε συνεργασία με το Δήμο Θήρας, καλεί τους φίλους και τα μέλη της την Κυριακή 19/5/13, στο αμφιθέατρο του Οινοποιείου ΜΠΟΥΤΑΡΗ στο Μεγαλοχώρι στις 20.45, όπου θα προβληθεί , με ελεύθερη είσοδο,  η ταινία του Αιμίλιο Εστέβα:
 «Ο Δρόμος»

Αφορμή για την έκτακτη αυτή προβολή είναι η υλοποίηση προγράμματος Χαρτογράφησης, Συντήρησης και Σήμανσης των παλιών δρόμων και των μονοπατιών της Θήρας και της Θηρασίας από το Δήμο Θήρας.
Από το WAY των Πυρηναίων ….  στο WAY της Σαντορίνης!

Μία σηματοδοτημένη πεζοπορική διαδρομή από τη Μεσόγειο στον Ατλαντικό, σε μήκος 800χλμ. πάνω στα Πυρηναία της Ισπανίας, γίνεται, στην όμορφη κινηματογραφική ταινία του Αιμίλιο Εστέβα, η αφορμή για την επαφή, συναισθηματική και πνευματική, του γονιού-πατέρα με το χαμένο γιο του.

Η ταινία διαδραματίζεται στις πιο όμορφες γωνιές τής ηπειρωτικής Ιβηρικής, μέσα σε υπέροχο φυσικό περιβάλλον, σε αναλλοίωτα από το χρόνο ισπανικά χωριά και στις άψογα διατηρημένες πόλεις, σε μνημεία πολιτισμού και μέσα από τις δαιδαλώδεις αλλά τόσο ενδιαφέρουσες ανθρώπινες σχέσεις και καταστάσεις.

Και ήταν η ταινία αυτή μια αφορμή, μια ευκαιρία, για μια άλλη σύνδεση, πεζοπορική και σηματοδοτημένη, πάνω στο υπέροχο σώμα της «Καλλίστης» των νησιών του ηλιόλουστου Αιγαίου. Μία διαδρομή, που θα αρχίζει από το Φάρο του Ακρωτηρίου του νησιού μας και θα φτάνει στο μοναστήρι της Παναγιάς στην Κερά της Θηρασιάς.

Μια «Στρογγύλη» διαδρομή μήκους κοντά στα 70 χλμ. που θα δίνει τη δυνατότητα στον πεζοπόρο-περιηγητή όχι μόνο να γνωρίσει τα δυό ξακουστά νησιά αλλά και να βιώσει και να αισθανθεί αυτό που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τού προσφέρει ο μαζικός τουρισμός της περιόδου της τουριστικής αιχμής.
Και είναι αυτή μιά πρόταση, για μιά διαφορετικού είδους και ποιότητας σχέση τού επισκέπτη με τα νησιά μας, μιά σχέση που ως βάση θα έχει όχι τόσο τον τουρισμό τής παραλίας όσο τον πολιτισμό και τις τόσο ευ-αίσθητες αιγαιοπελαγίτικες αξίες ακολουθώντας τα ριμίδια και τα μονοπάτια της ελαφρόπετρας και της ομορφιάς.

Της προβολής, θα προηγηθεί μικρής διάρκειας ενημέρωση σχετικά με τα Μονοπάτια της Σαντορίνης, με συμμετοχή του Δημάρχου Θήρας κ. Αναστάσιου – Νικόλαου Ζώρζου, του Σύμβουλου Ανάπτυξης Περιοχών Πεζοπορικού Ενδιαφέροντος κ. Κώστα Ζαρόκωστα, της αρχιτέκτονος κ. Βούλας Διδώνη – Μποζινέκη, του Προέδρου της Κ.Λ.Θ κ. Βαμβακούση Χριστόφορου και των Καθηγητών του ΕΠΑΛ Θήρας  κ.κ.  Ελευθερίου  Κωνσταντίας  και Σκουλουδάκη Αθανάσιου.

Η Κ.Λ.Θ. και ο Δήμος Θήρας ευχαριστούν θερμά το Οινοποιείο Μπουτάρη – Μεγαλοχώρι Θήρας για τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας προβολών .

Από το Δήμο Θήρας

ανοιξιάτικη εθελοντική αιμοδοσία στην Σαντορίνη (11-19.5) – το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της ερχόμενης, φετινής Ανοιξιάτικης 34ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας,  που θα πραγματοποιηθεί στην Σαντορίνη, έχει ως εξής, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας Αίματος Θήρας :

Σάββατο 11/05/2013 Λεμβούχοι 10:00 – 14:00,    Εμπορείο 17:00 – 20:30
Κυριακή 12/05/2013  Καρτεράδος 10:00 – 14:00,  Βουρβούλος 17:00 – 21:00

Δευτέρα 13/05/2013 Οία - Θηρασία 15:00 – 21:00                          
Τρίτη 14/05/2013  134 Σ.Μ. 10:00 -13:00,     Μεσσαριά 17:00 – 21:00
Τετάρτη 15/05/2013 Κ.Υ. Φηρά 09:30 – 13:30, Πύργος 17:00 – 21:30
Πέμπτη 16/05/2013 Κ.Υ. Φηρά 10:00 – 16:00,
Παρασκευή 17/05/2013 Κ.Υ. Φηρά 9:00 – 13:30 και 17:00 – 20:30                                                      
Σάββατο 18/05/2013 Καμάρι 09:30 – 13:30 και 17:00 – 20:30
Κυριακή 19/05/2013 Εμπορείο 10:00 – 17:00                                       

τελετή υποδοχής ομάδων Ρώσσων επισκεπτών στην Σαντορίνη

Τελετή υποδοχής για την έναρξη της συνεργασίας και την άφιξη ομάδων Ρώσσων επισκεπτών στην Σαντορίνη διοργανώνει η ξενοδοχειακή – τουριστική επιχείρηση ΩΚΕΑΝΙΣ ΑΕ, το Σάββατο 18 Μαίου στις 22.00, στον χώρο OLYMPICO, απέναντι από την αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου.

Πρόκειται για συνεργασία της ξενοδοχειακής επιχείρησης ΩΚΕΑΝΙΣ ΑΕ με το ταξιδιωτικό γραφείο http://www.beleontours.com/ 


Δήμος Θήρας – ανακοίνωση για τον εορτασμό της ημέρας εκτέλεσης των Βουρβουλιανών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Την 29 Απριλίου 1944 τα γερμανικά κατοχικά στρατεύματα εκτέλεσαν πέντε Βουρβουλιανούς πατριώτες που συμμετείχαν σε κοινή καταδρομική επίθεση, των Συμμαχικών δυνάμεων με τον Ιερό Λόχο. Ύψιστο καθήκον μας αποτελεί να αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς πατριώτες μας, που με αυταπάρνηση και χωρίς ιδιοτέλεια θυσίασαν τη ζωή τους για τα υπέρτατα αγαθά της Ανεξαρτησίας και της Ελευθερίας του Λαού μας.

Ο Δήμος Θήρας και η Τοπική Κοινότητα Βουρβούλου, εκφράζοντας την βαθύτατη ευγνωμοσύνη τους στους ηρωικούς μας Πατριώτες, αποφάσισαν  να τιμήσουν την ημέρα θυσίας τους με ιδιαίτερη λαμπρότητα, το Σάββατο 18/05/2013,  σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα και παρακαλούμε όπως παραστείτε στις εκδηλώσεις που αναφέρονται σ’  αυτό.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων (Σάββατο 18/05/2013)

10.οο πρωί : Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Ευστρατίου Βουρβούλου.

10.30 πρωί:  – Επιμνημόσυνη Δέηση στον χώρο της εκτέλεσης. - Κατάθεση Στεφάνων

20.30 απόγευμα: - Εορταστική εκδήλωση Τιμής και Μνήμης στην Κεντρική                               Πλατεία Βουρβούλου. (Περιλαμβάνει: Παρουσίαση του Ιστορικού της Αντίστασης -                                    Μουσικό Πρόγραμμα από τη Χορωδία Βουρβούλου  - Μικρή Δεξίωση) 

εκδήλωση για την γενοκτονία των Ποντίων από τον Σύλλογο Ποντίων Σαντορίνης

Ο Σύλλογος Ποντίων και φίλων Ποντίων της Σαντορίνης
προσκαλεί όλους τους Θηραίους σε ομιλία – εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαΐου 2013, στις 11.30 στο Υφεν, και στην οποία θα μιλήσει ο κ. Ευστάθιος Ταξίδης, συγγραφέας, με έντονη δραστηριότητα ως Πρόεδρος της Ένωσης Ποντιακής Νεολαίας Ελλάδας, ως Ειδικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, ως μέλος του Δ.Σ. της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης και ως μέλος των σωματείων Παναγία Σουμελά και Φάρος Ποντίων.

Η ομιλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την γενοκτονία των Ποντίων, και θα ακολουθήσει των θρησκευτικών εκδηλώσεων και της επιμνημόσυνης δέησης που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 19 Μαΐου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής, στα Φηρά.

Για τον Σύλλογο Ποντίων και φίλων Ποντίων Σαντορίνης

Το Δ.Σ.

«ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου» ανακοίνωση από τον Δήμο Θήρας

Όπως είναι γνωστό, η 19η Μαΐου καθιερώθηκε ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου.
Ο φετινός εορτασμός, θα γίνει την 19  Μαΐου 2013 ημέρα Κυριακή, σύμφωνα με την Α.Π. 17007/24.4.2013 (ΑΔΑ: ΒΕ5ΟΝ-Ν11) και την υπ΄ αριθμό 17008/24.4.2013 απόφαση (ΑΔΑ: ΒΕ5ΟΝ-Α4Φ) του Υπουργού Εσωτερικών.

Ο εορτασμός αυτός σκοπό έχει να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίσει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως και το 1923 και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.

Ο φετινός Εορτασμός θα γίνει την Κυριακή 19 Μαΐου 2013, το δε πρόγραμμα του Εορτασμού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την τέλεση επίσημης δοξολογίας την Κυριακή 19η Μαΐου 2013 και ώρα 10:00 π.μ στο Μητροπολιτικό Ναό Θήρας και ομιλία από τον κ. Κωνσταντίνο Στεφανίδη, Εκπαιδευτικό.
Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο, που βρίσκεται στην πλατεία δίπλα στο Λιμεναρχείο Θήρας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών από τις Αρχές του τόπου.

δημοτικό συμβούλιο Δήμου Θήρας (17.5) – θέματα

Την Παρασκευή 17.5.2013 στις 17.00 σε αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Σαντορίνης με τα εξής θέματα :

Θέματα 1-17 διαγραφές ως αχρεωστήτως εισπραχθέντων ποσών ιδιωτών
Θέματα 18 – 30 χωροθετήσεις αδειών καταστημάτων ιδιωτών
31.ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΘΕΣΗΣ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ, ΔΙΕΝΕΡΕΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ (ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΚΩΣΗΣ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΒΟΥΡΒΟΥΛΟΥ
32.ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΥΔΡΟΠΩΛΗΤΕΣ.
33.ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΘΗΡΑΣ.

δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Θήρας (22.5) – θέματα

 Την Τετάρτη 22.5.2013 θα πραγματοποιηθεί η μεθεπόμενη (η επόμενη είναι προγραμματισμένη για σήμερα 17.5) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας, με τα εξής θέματα :

1.ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΥΡΡΑΠΤΙΚΩΝ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ CANON  IR-2016» ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΗΡΑΣ.
2.ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ  ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΥΛΗΣ & ΕΙΔΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΕΤΟΥΣ 2013.
3.ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΝΟΣ ΣΕΤ ΣΤΟΛΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ & ΤΡΙΩΝ ΣΕΤ ΔΙΚΥΚΛΙΣΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΕΤΟΥΣ 2013.
4.ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥΣ (ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΣΤΡΑΒΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΦΑΡΟΥ).
5.ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΟΧΕΙΩΝ ΓΡΑΦΙΤΗ ΓΙΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ  DEVELOP» ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ.
6.ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ & ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013.
7.ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ  ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ & ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013.
8.ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΠΟΣΟΥ #335,24# €.
9.ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΙΚΟΥ PANASONIC DP-8020» ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ  ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ.
10.ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΙΚΟΥ PANASONIC DP-3510»  ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ  ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ.
11.ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ CANON IR-1600 ΤΩΝ ΚΕΠ ΘΗΡΑΣ».
12.ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013» ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.
13.ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΜΑΡΙΑΝΩΝ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #120.499,67# €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
14.ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΟΙΑΣ»,  ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #11.088,95# €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
15.ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ.
16.ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΡΟΜΟΥ ΟΡΜΟΥ ΦΗΡΩΝ».
17.ΕΓΚΡΙΣΗ 1ΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ  ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΟΝ ΕΣΩΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΜΑΡΙΟΥ».
18.ΕΓΚΡΙΣΗ 2ΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΑΛΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΨΑΡΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΗΡΩΝ».
19.ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΑΛΕΤΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΓΟΥ».
20.ΕΓΚΡΙΣΗ 1ΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΗΡΩΟΥ ΒΟΥΡΒΟΥΛΟΥ».
21.ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ  ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΜΕΣΑΡΙΑΣ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΒΑ ΦΟΥΣΤΕΡΗ)».
22.ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΝΕΟΥ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΥ «ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ (Β’ΦΑΣΗ)».
23.ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΝΕΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΘΗΡΑΣ- Β΄ΦΑΣΗ».
24.ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ».
25.ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 142/2013 ΑΠΟΦΑΣΗΣ Δ.Σ. ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΕΡΓΩΝ  ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013».  (ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΛΟΥΣ).
26.ΕΓΚΡΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΗΡΩΟΥ ΒΟΥΡΒΟΥΛΟΥ.
27.ΨΗΦΙΣΗ  ΣΧΕΔΙΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ  ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ.
28.ΑΠΟΔΟΧΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΠΟΣΟΥ #31.000,00# € ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.
29.ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΥ Α.Ο. ΘΗΡΑΣ.
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΡΑΣ.
30.ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.
31.ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟΥ  ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΘΗΡΑΣ.
32.ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».

33.ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΟΙΚΟΝ. ΑΞΙΩΣΕΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ.

34.ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ.
35.ΑΝΑΛΗΨΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΚΑΙ  ΑΠ΄ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΠΑΛ ΘΗΡΑΣ , ΠΟΣΟΥ #480#
36.ΑΝΑΛΗΨΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ  ΘΗΡΑΣΙΑ-ΟΙΑΣ ΜΕ ΛΑΝΤΖΑ (3) ΦΟΡΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΩΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΒΡΑΔΥΝΕΣ ΩΡΕΣ, ΠΟΣΟΥ #6.000# €.
37.ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.
38.ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 72/2012 ΑΠΟΦΑΣΗΣ Δ.Σ. ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΛΗΨΗ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ»  (Σχετική και η υπ΄άριθ. 388/2012 απόφαση Δ.Σ.)
39.ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
40.ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΟΜΙΛΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.
41.ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ , ΟΔΩΝ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΩΝ.
42.ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ Α΄ΤΡΙΜΗΝΟΥ  ΕΤΟΥΣ 2013.
43.ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΟ ΤΟΜΕΑ», ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ #5.000# €.
44.ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΛΩΝ ΝΠΔΔ.
45.ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΘΗΡΑΣ.
46.ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΘΗΡΑΣ.

το φετινό (2013) πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Μεγάρου Γκύζη

Εικαστικές Τέχνες και Μουσική απαρτίζουν και φέτος αρμονικά τις οκτώ συνολικά εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του αυγουστιάτικου Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2013, για 7η συνεχή χρονιά υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννη Παπακωνσταντίνου.

Το φεστιβάλ διεξάγεται στο παλαιό αρχοντικό του 17ου αιώνα, από 1 έως 23 Αυγούστου, στα Φηρά Σαντορίνης, με ελεύθερη είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις χάρις στην αμέριστη συμπαράσταση της Καθολικής Επισκοπής Θήρας.

Το πρόγραμμα εχει ως εξής :

ΠΕΜΠΤΗ 1/8/2013, 21:00: ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
«ART FOR ALL»
35 νέοι εικαστικοί δημιουργοί της Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας «συνομιλούν»

Το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2013 σηκώνει αυλαία την Πέμπτη 1/8 με τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο «ART FOR ALL», στην οποία συμμετέχουν (με τρία ζωγραφικά έργα 50Χ50 εκ. ο καθένας) τριάντα πέντε νέοι εικαστικοί δημιουργοί της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας με τη σύμπραξη του καθηγητή τους στην ΑΣΚΤ Πάνου Χαραλάμπους. Αυτή η καλοκαιρινή έκθεση ζωγραφικής είναι ένα εικαστικό ταξίδι στις βασικές ιστορικές φόρμες του 20ου αιώνα από τον Σεζάν μέχρι σήμερα. Η έκθεση, την επιμέλεια της οποίας έχει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Γκύζη Γιάννης Παπακωνσταντίνου, διαρκεί τρεις μήνες (από 10 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου 2013) και φιλοξενείται στην όμορφη αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου Γκύζη.

Συμμετέχουν:
Αθανασιάδου Ελένη, Αλιγιζάκη Μαριλένα, Αναγνωστοπούλου Αλεξάνδρα, Βύρρα Μαρία, Γκαρδιακός Σωτήρης, Γκουλέμα Νικολέττα, Δακτυλίδη Ολίνα, Djepaxhija Beskida, Ευσταθοπούλου Αλεξία, Ζερβού Δήμητρα, Θεοδώρου Μάρκος, Θηβαίου Μαίρη, Καρατζά Λίλα, Κοκκαλιάρης Ανδρέας, Κολυμπίρη Μαριλία, Κουρκουνάκη Στέλλα, Κράλλης Άγγελος, Λίνα Χριστίνα, Λουίζα Μαρία, Λύκου Ίσις, Μάντζου-Σακελλαριάδου Αλεξάνδρα, Μαυραειδής Άγγελος, Μητάκου Βασιλική, Ντουντουνάκη Εβελίνα, Ντουράκος Έκτορας, Παναγοπούλου Χριστίνα, Παύλου Αναστασία, Πρόκου Νίκη, Ρεντλ Μαριλίζα, Σπηλιωτόπουλος Ανδρέας, Σταθόπουλος Νίκος, Ταπεινού Μάγια, Τζιάλλας Βασίλης, Τσιρίγου Δέσποινα, Τσόπτση Ραφαέλλα.

Εγκαίνια έκθεσης: 1η Αυγούστου 2013, ώρα 21:00
Διάρκεια έκθεσης: 10 Ιουνίου - 10 Σεπτεμβρίου 2013


ΚΥΡΙΑΚΗ 4/8/2013, 21:00: ΜΑΡΙΟΣ ΣΤΡΟΦΑΛΗΣ
Η μουσική διαδρομή του φεστιβάλ ξεκινά στις 4/8 με τη μουσική παράσταση «European Taxim» με το ξεχωριστό κουαρτέτο του Μάριου Στρόφαλη, ενός πολυβραβευμένου soundtrack συνθέτη, με μεγάλη δισκογραφία, τις μουσικές του οποίου έχουμε ακούσει σε πάρα πολλές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις, ενώ συνάμα οι tango συνθέσεις του κερδίζουν, χρόνο με τον χρόνο, διεθνή αποδοχή. Το κουαρτέτο του είναι ένα μουσικό σύνολο, με έντονο κινηματογραφικό και νότιο-ευρωπαϊκό στίγμα, που φέτος έκλεισε δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας σε μουσικές σκηνές, θέατρα και συναυλιακούς χώρους.
Το αποτελούν ο Μάριος Στρόφαλης στο πιάνο, ο Βαγγέλης Βεργωτής στο ακορντεόν, ο Alfredo Shtuni στο βιολί και ο Aλέξανδρος Μποτίνης στο βιολοντσέλο.
To European Taxim είναι μια νοσταλγική περιήγηση σε πολιτισμικά λιμάνια των λαών της νότιας Ευρώπης και της Μεσογείου, όπου εκλαϊκευμένες κλασικές φόρμες «παντρεύονται» με αγαπημένους χορούς, όπως είναι το μεσογειακό τανγκό, το σμυρναίικο μπολερό, το nuevo tango, ο αιγαιοπελαγίτικος μπάλος, η nouvelle jazz francaise, η ανδαλουσιανή μπαλάντα, το flamenco, η ταραντέλα και φυσικά το δικό μας  λυρικό μεσογειακό βαλς.

Μάριος Στρόφαλης, πιάνο
Βαγγέλης Βεργωτής, ακορντεόν
Alfredo Shtuni, βιολί
Aλέξανδρος Μποτίνης, βιολοντσέλο


ΤΕΤΑΡΤΗ 7/8/2013, 21:00: ΛΟΥΚΙΑ ΛΟΥΛΑΚΗ
Στις 7/8 παρουσιάζεται ένα ρεσιτάλ κλασικής μουσικής από ένα τρίο εγχόρδων από τη Βιέννη, το οποίο αποτελούν η Ελληνίδα Λουκία Λουλάκη στο βιολοντσέλο, η Πολωνή Magdalena Wieckowska στο βιολί και ο Ισπανός Damian Posse στο κοντραμπάσο. Οι δύο ταλαντούχες και πολλά υποσχόμενες νέες σολίστ, μέλη του Trio 92 που κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Τεχνών της Βιέννης, συμπράττουν με τον βιρτουόζο πολυβραβευμένο Ισπανό κοντραμπασίστα Damian Posse σε μια μοναδική μουσική παράσταση. Τρεις νέοι καλλιτέχνες που έχουν ήδη αρχίσει να ξεχωρίζουν διεθνώς στον εκλεκτικό χώρο της κλασικής μουσικής.

Λουκία Λουλάκη, βιολοντσέλο
Magdalena Wieckowska, βιολί
Damian Posse, κοντραμπάσο


ΣΑΒΒΑΤΟ 10/8/2013, 21:00: ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΝΑΔΟΛΗΣ
Στις 10/8 το ταξίδι συνεχίζεται με το jazz τρίο του νεότατου και εξαιρετικά ταλαντούχου συνθέτη και πιανίστα Νικόλα Αναδολή, ο οποίος τον Οκτώβριο 2010 κέρδισε παμψηφεί το πρώτο βραβείο στο σημαντικό Διεθνή Διαγωνισμό Τζαζ Πιάνου «Martial Solal», που πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια στο Παρίσι.
Αυτή η μεγάλη διάκριση του άνοιξε το δρόμο για εμφανίσεις σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο και σε φημισμένα τζαζ κλαμπ, όπως το Blue Note της Νέας Υόρκης. Η πορεία του είναι γεμάτη μάθηση, σπουδές και συνεχείς διακρίσεις, με αποκορύφωμα την «Προεδρική Υποτροφία» του φημισμένου Πανεπιστημίου Berklee College of Music στη Βοστώνη των ΗΠΑ, που απέσπασε το 2008 και για τα 4 χρόνια των σπουδών του. Το 2012 ολοκλήρωσε εκεί τις σπουδές του στο πιάνο, την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση ορχήστρας, ενώ πλέον συνεχίζει στη Βοστώνη τις μεταπτυχιακές του σπουδές. Θα εμφανισθεί σε μια ξεχωριστή συναυλία στο Μέγαρο Γκύζη με το τρίο του, που αποτελείται από τους Δημήτρη Γουμπερίτση στο κοντραμπάσο και Σωτήρη Αναδολή στα ντραμς (δηλαδή τους παλιούς A Priori), τρίο που επελέγη και εκπροσώπησε την Ελλάδα στο 11ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ στην Τεχνόπολη της Αθήνας το 2011.

Νικόλας Αναδολής, πιάνο
Δημήτρης Γουμπερίτσης, κοντραμπάσο
Σωτήρης Αναδολής, ντραμς


ΤΡΙΤΗ 13/8/2013, 21:00: ΖΩΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Στις 13/8 η μουσική διαδρομή του φεστιβάλ συνεχίζεται με την Ζωή Παπαδοπούλου, μια τραγουδίστρια με φωνή ιδανική για σχεδόν όλων των ειδών τα τραγούδια, που τραγουδά πάντα με οδηγό τη ψυχή της και έχει κερδίσει το κοινό με τις φωνητικές της ικανότητες και την ερμηνεία της μέσα από τις συνεργασίες της τα τελευταία χρόνια με τους Μητροπάνο, Αλεξίου, Αρβανιτάκη, Κότσιρα, Μαριώ, Μακεδόνα, κ.α. Έχοντας ετοιμάσει ένα μελωδικό ταξίδι στο χρόνο, με γνώμονα το συναίσθημα και τη συγκίνηση που το καλό ελληνικό τραγούδι ξέρει να προκαλεί, ερμηνεύει τραγούδια της ψυχής, τραγούδια αγαπημένα, αξέχαστα, τρυφερά, συγκινητικά, ερωτικά, χαρούμενα, μελαγχολικά, σε μια μουσική παράσταση για φωνή και πιάνο, στο οποίο την συνοδεύει ο μόνιμος συνεργάτης της Νεοκλής Νεοφυτίδης.

Ζωή Παπαδοπούλου, φωνή
Νεοκλής Νεοφυτίδης, πιάνο


ΣΑΒΒΑΤΟ 17/8/2013, 21:00: ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΜΠΑΚΑ
Στις 17/8 ξετυλίγεται μια μουσική συνεύρεση από τους Demo_Deux, ένα ντούο που είναι σε διαρκή μουσική αναζήτηση. Η εξαιρετική φωνή της Σπυριδούλας Μπάκα συνοδεύεται από τον Αναστάση Σαρακατσάνο στο πιάνο, τον Δημήτρη Βαρελόπουλο στην κιθάρα και τον Πέτρο Λαμπρίδη στο μπάσο. Με εφόδια τις σημαντικές μουσικές τους γνώσεις και σπουδές εξερευνούν τις μουσικές παραδόσεις, αφομοιώνουν νέους ήχους στη μουσική τους και «συνομιλούν» με το ακροατήριό τους συμπαρασύροντάς το στο μουσικό τους ταξίδι στο καλό διαχρονικό ελληνικό τραγούδι, αλλά και σε μελωδίες από τα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο, την Ευρώπη και το διεθνή κινηματογράφο. 

Σπυριδούλα Μπάκα, φωνή
Αναστάσης Σαρακατσάνος, πιάνο
Δημήτρης Βαρελόπουλος, κιθάρα - λαούτο
Πέτρος Λαμπρίδης, μπάσο 


ΤΡΙΤΗ 20/8/2013, 21:00: ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΝΕΣΗΣ
Στις 20/8 το ταξίδι συνεχίζεται με το Spyros Manesis jazz trio, όπου δύο από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής τζαζ σκηνής, με πολύχρονες σπουδές και οι δύο στο Κονσερβατόριο του Άμστερνταμ και πολλές εμφανίσεις σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα, ο πιανίστας Σπύρος Μάνεσης και ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, συμπράττουν μελωδικά με τον ανερχόμενο, νεότατο και εξαιρετικά ταλαντούχο κοντραμπασίστα Αρίωνα Γυφτάκη, σε μια μοναδική συναυλία στο Μέγαρο Γκύζη. Στη συναυλία αυτή θα ακουστούν πρωτότυπες συνθέσεις των μελών του τρίο, μερικές από τις οποίες προέρχονται από τους πρόσφατους δίσκους του Σπύρου Μάνεση (“Undelivered”) και του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου (“Perfumed Dreams”), καθώς και ιδιαίτερες προσεγγίσεις σε θέματα από το παραδοσιακό ρεπερτόριο της jazz αλλά και τις σύγχρονες τάσεις της.

Σπύρος Μάνεσης, πιάνο
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, τρομπέτα
Αρίωνας Γυφτάκης, κοντραμπάσο


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/8/2013, 21:00: ROMAN GOMEZ QUARTET
Στις 23/8 το φετινό Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη ολοκληρώνεται με μια ακουστική latin βραδιά από το Roman Gomez Quartet με special guest την σπουδαία Κουβανή τραγουδίστρια Odalis Palma. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε από τα δυο αδέρφια που κατάγονται από την Αργεντινή, τον Roman Gomez (πιάνο, μπαντονεόν, κιθάρα) και τον Demian Gomez (κρουστά, ντραμς), με σκοπό να δημιουργήσει νέους εναλλακτικούς τρόπους παιξίματος της παραδοσιακής αργεντίνικης μουσικής (όπως του tango, chacarera, chamamé, zamba) με επιρροές από την jazz και την latin american folklore μουσική, ενώ προστέθηκε το καραϊβικό στοιχείο και ο κουβανέζικος ρυθμός. Στο σχήμα συμμετέχουν ακόμα δύο εξαιρετικοί Έλληνες μουσικοί, ο σαξοφωνίστας Δημήτρης Τσάκας (προσθέτοντας το τζαζίστικο στοιχείο) και ο μπασίστας Γιώργος Παλαμιώτης.

Roman Gomez, πιάνο-μπαντονεόν-κιθάρα
Δημήτρης Τσάκας, σαξόφωνο
Γιώργος Παλαμιώτης, μπάσο
Demian Gomez, ντραμς-κρουστά
Special guest: Odalis Palma, φωνή


ημερίδα με θέμα την ακτοπλοία στην Νάξο (16.5)

Σύμφωνα με την ενημερωτική σελίδα www.naxosnews.gr ,

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Νάξο η ημερίδα για το Ακτοπλοϊκό Δίκτυο Κυκλάδων, που διοργάνωσε το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου σε συνεργασία με το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και στην πρώην Σχολή Ουρσουλινών στο Κάστρο Χώρας Νάξου.
Η ημερίδα είχε μεγαλύτερη συμμετοχή από την αντίστοιχη που πραγματοποιήθηκε πέρυσι τον Απρίλιο στον ίδιο χώρο.
Πολλά τα προβλήματα, που κατατέθηκαν από τους εκπροσώπους των νησιωτικών δήμων, τον Περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και εκπροσώπους φορέων, σχετικά με τις αναγκαιότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες στις μετακινήσεις τους.
Προβλήματα, όμως, οικονομικής φύσεως, κατέθεσαν και οι ακτοπλόοι...

 Η αναγκαιότητα διάθεσης μεγαλύτερων πιστώσεων και ο καλύτερος σχεδιασμός των ακτοπλοϊκών συνδέσεων των νησιών είτε σε ενδοκυκλαδική βάση είτε προς τα κεντρικά λιμάνια, ήταν συνοπτικά, το βασικό συμπέρασμα της ημερίδας.

Τα επί μέρους ζητήματα, που τέθηκαν, ήταν πολλά και όπως είπε ο ΓΓ του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, Αθανάσιος Μπούσιος, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε να δοθούν λύσεις.

Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, που για δεύτερη συνεχή χρονιά ήταν ο οικοδεσπότης της συγκεκριμένης διοργάνωσης, επισήμανε τη χρησιμότητα αυτών των συναντήσεων, αφού συμμετέχουν όλες οι πλευρές και ιδιαίτερα το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο κι έτσι δίνεται η δυνατότητα της άμεσης ενημέρωσης και της ανάδειξης των προβλημάτων για το ζωτικής σημασίας θέμα για όλους τους νησιώτες, την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών.

Φτάσαμε στο σημείο να διεκδικούμε τα στοιχειώδη, είπε εύστοχα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου στο χαιρετισμό που απηύθυνε, ενώ την πρόταση της Περιφέρειας για την περιφερειακή ενότητα των Κυκλάδων παρουσίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Πουσσαίος.

Καλύτερες, φθηνότερες και ασφαλέστερες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες είναι αυτό που επίσης επισημάνθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των ομιλητών.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι επισημάνθηκε η αναγκαιότητα σχεδιασμού των ενδοκυκλαδικών γραμμών σε βάση των εποχικών αναγκών. Να υπερισχύει η διασύνδεση των νησιών με την έδρα της Περιφέρειας και των Κυκλάδων κατά τη χειμερινή περίοδο και με τις πύλες εισόδου μέσω των διεθνών αεροδρομίων της Μυκόνου και της Σαντορίνης κατά την τουριστική περίοδο. 

Αντίστοιχη ημερίδα ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, Θανάσης Μπούσιος, θα πραγματοποιηθεί και στο νησί της Ρόδου.

«χρειαζόμαστε συνολικές λύσεις για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα της νησιωτικής χώρας» η τοποθέτηση του Νίκου Συρμαλένιου στην ημερίδα για το ακτοπλοϊκό

Σύμφωνα με το κείμενο,

Τα νέα μέτρα για την ακτοπλοΐα μετά την πρόσφατη ψήφισης του νόμου για τη Ναυτιλία χειροτερεύουν δραματικά τη δυνατότητα κάλυψης των επιδοτούμενων γραμμών και οδηγούν σε περισσότερες περικοπές δρομολογίων και στην απομόνωση πολλών νησιών, δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια ημερίδας για το ακτοπλοϊκό που έγινε στο νησί της Νάξου, την Πέμπτη 16 Μαΐου. 

Ειδικότερα, ο κ. Συρμαλένιος δήλωσε: 
«Η σημερινή Ημερίδα γίνεται όπως πέρυσι στον ίδιο χώρο με το ίδιο θέμα, με τη διαφορά ότι άλλαξαν τα πρόσωπα της πολιτικής ηγεσίας και το σημαντικότερο ότι τα πράγματα έχουν χειροτερέψει δραματικά, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών αλλά και της πρόσφατης ψήφισης του νόμου για τη Ναυτιλία, που ικανοποιεί σχεδόν όλα τα αιτήματα των εφοπλιστών και των ακτοπλόων.
Τι προβλέπει συνοπτικά ο νόμος αυτός για την Ακτοπλοΐα:
Α) Ουσιαστική κατάργηση της δεκάμηνης υποχρεωτικής δρομολόγησης, με το δεύτερο πλοίο δίμηνης διάρκειας που εισάγει από το παράθυρο τη μειωμένη δρομολόγηση, με τη δυνατότητα παραμονής εκτός δρομολόγησης για επιθεώρηση για 2 συν 1,5 μήνα, δηλαδή για 3,5 μήνες το χρόνο
Β) Κατάργηση του ορίου ηλικίας των πλοίων, που σημαίνει ακτοπλοΐα γερασμένων πλοίων
Γ) Μείωση της δρομολόγησης των ταχύπλοων από τους επτά στους τέσσερεις μήνες
Δ) Μείωση της οργανικής σύνθεσης των πληρωμάτων κατά τους χειμερινούς μήνες από 1/11 έως 31/3, λειτουργώντας τα πλοία ουσιαστικά με προσωπικό ασφαλείας
Ε) Δυνατότητα αντικατάστασης των πλοίων που έχουν δρομολογηθεί σε τακτικές γραμμές με μικρότερα πλοία
Στ) Καταβολή του 5% των ετήσιων εσόδων των λιμανιών που είναι ΝΠΔΔ υπέρ των γραμμών δημοσίου συμφέροντος (άγονες γραμμές), με αντίστοιχη μείωση των κονδυλίων του κρατικού προϋπολογισμού.
Αυτά τα μέτρα αφενός μεν κατακρεουργούν τις εργασιακές συνθήκες των ναυτεργατών και οδηγούν σε απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας, αφετέρου χειροτερεύουν δραματικά τη δυνατότητα κάλυψης των επιδοτούμενων γραμμών, με συνέπεια να οδηγούμαστε σε περισσότερες περικοπές των δρομολογίων και στην απομόνωση πολλών νησιών.

Κατανοούμε τα επιχειρήματα των ακτοπλόων για αύξηση του λειτουργικού κόστους των τελευταίων χρόνων, αλλά και τις επιπτώσεις από τη μεγάλη αύξηση των καυσίμων.
Όμως ποιος ασχολείται με τα καύσιμα, ποιος ασχολείται με τις κακές επιλογές πολλών εταιρειών και τον υπέρογκο δανεισμό τους από το τραπεζικό σύστημα; Όλοι ασχολούνται με το εργασιακό κόστος και πώς αυτό θα μειωθεί.

Επιπλέον πρέπει να επισημάνουμε δύο κύρια στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ελληνική ακτοπλοΐα: α) έχουμε τα ακριβότερα εισιτήρια σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ε.Ε., ενώ το περίφημο μεταφορικό ισοδύναμο έχει παραπεμφθεί στις καλένδες β) είμαστε επίσης η μοναδική χώρα της Ε.Ε. που αποκλειστικός ιδιοκτήτης και διαχειριστής στην ακτοπλοΐα είναι η ιδιωτική πρωτοβουλία.

Τι προτείνουμε: Δημόσιο-Κοινωνικό Φορέα της Ακτοπλοΐας με συνεργασία Κράτους και Τοπικής Αυτοδιοίκησης καταρχήν κατά τα πρότυπα των σκανδιναβικών χωρών. Και μην ξεχνάμε ότι μέρος της χρηματοδότησης μπορεί να προέλθει από κονδύλια της Ε.Ε., εφόσον δημιουργηθεί Κοινοπραξία με συμμετοχή του δημοσίου. Και μάλιστα ο Φορέας αυτός μπορεί να διαθέτει συγκεκριμένο αριθμό πλοίων, κατασκευασμένα σε ελληνικά ναυπηγεία (Νεώριο).

Η πρότασή μας αυτή που αποτελεί συλλογική προγραμματική επεξεργασία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, απευθύνεται προς όλους, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς φορείς, την ελληνική κοινωνία. Η πρόταση αυτή δεν καταργεί τους ιδιωτικούς ακτοπλοϊκούς φορείς και κατευθύνεται καταρχήν στην κάλυψη των γραμμών δημοσίου συμφέροντος. Δημιουργεί επίσης τις προϋποθέσεις ενός κεντρικού σχεδιασμού χάραξης των δρομολογίων με συμμετοχή και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αν είναι κάτι στο οποίο οφείλει να εστιαστεί η σημερινή συζήτηση – κατά τη γνώμη μας – είναι ακριβώς αυτό. Το ζήτημα της στρατηγικής και του γενικότερου σχεδιασμού της ελληνικής ακτοπλοΐας και όχι μόνο της συζήτησης κατά πόσον οι δρομολογιακές γραμμές θα περνούν από το ένα ή το άλλο νησί, ή κατά πόσον υπάρχει έγκαιρος προγραμματισμός δρομολογίων, που είναι βεβαίως ζητήματα πολύ σοβαρά, αλλά δεν αλλάζουν τη γενικότερη εικόνα και δεν διαμορφώνουν συνολικές λύσεις για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα της νησιωτικής χώρας.

Ξέρουμε ότι παραπλήσιους προβληματισμούς με μας έχουν εκφράσει κατά καιρούς και άλλοι φορείς, όπως η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και το Επιμελητήριο Κυκλάδων. Καταλαβαίνουμε επίσης ότι η πρότασή μας αυτή, με τις σημερινές συνθήκες διακυβέρνησης και τους σημερινούς πολιτικούς συσχετισμούς, δεν θα έχει καμιά τύχη.
Όμως πλέον είναι φανερό ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αναγνωρίζει ότι η Ακτοπλοΐα αποτελεί αυτονόητο κοινωνικό αγαθό και κοινωνικό δικαίωμα, αλλά εξυπηρετεί πιστά και αποκλειστικά τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Θα συνεχίσουμε να της το επιτρέπουμε;
  

Πέμπτη, Μαΐου 16, 2013

κοινή πρόταση των Σωματείων Τουριστικών Επιχειρήσεων Νότιας Σαντορίνης και Επαγγελματιών Παραλίας Καμαρίου προς την Γεωθήρα και τον Δήμο Θήρας σχετικά με το θέμα της μίσθωσης των παραλιών

Σύμφωνα με ανάρτηση στην σελίδα του Σωματείου επαγγελματιών της νότιας Σαντορίνης,

Σε συνέχεια της κοινής συνάντησης-συζήτησης  που πραγματοποιήθηκε στα γραφέια της Γεωθήρας την Δευτέρα 13/05/2013,
με τον πρόεδρο των Επαγγελματιών της Παραλίας Καμαρίου κ. Χ.Λυγνό,
Εκπροσώπους του Σωματείου Τουριστικών Επιχειρήσεων Νότιας Σαντορίνης,
παρουσία του Δημάρχου Θήρας κ. Ν.Ζώρζου,
του Προέδρου της ΓΕΩΘΗΡΑ ΜΑΕ κ. Ν. Σιγάλα, του Αντιδημάρχου Θήρας κ. Ι.Αργυρού, τους επικεφαλής  της αντιπολίτευσης κ. Α.Σιγάλα και κ. Μ.Αργυρού,

Οι εκπρόσωποι των δύο σωματείων συναποφασίσαμε και ζητούμε την υλοποίηση των παρακάτω:

Να οριστεί κατώτατη τιμή ενοικίασης ομπρέλας 6€.  Αυτό αφορά και τους επαγγελματίες που διατηρούν καταστήματα στον αιγιαλό αλλά και εκείνους που εκμεταλλεύονται αποκλειστικά ένα πόστο μέσα από δημοπρασία.
Από τον όρο αυτό εξαιρούνται τα ξενοδοχεία-ενοικιαζόμενα δωμάτια που δραστηριοποιούνται στην παραλία, και παρέχουν αυτή την υπηρεσία στους πελάτες τους δωρεάν.
Αυτοί  είναι υποχρεωμένοι να έχουν αναρτημένη ταμπέλα που να ενημερώνει ότι το συγκεκριμένο πόστο χρησιμοποιείται μόνο από τους πελάτες τους.

Να γίνει οριζόντια μείωση του ενοικίου κατά 20% στους επαγγελματίες που διατηρούν καταστήματα-ξενοδοχεία κ.λ.π. αλλά και εκείνους που εκμεταλλεύονται τα πόστα της παραλίας μέσω δημοπρασίας, στις περιοχές παραλίας Καμαρίου, Περίσσας-Εμπορείου-Περίβολου-Αγ. Γεωργίου.
Με την υπογραφή του συμφωνητικού ζητάμε να προκαταβάλλεται το 20% που αφορά την Κτηματική Υπηρεσία. Το υπόλοιπο 30% προς τη Γεωθήρα Μ.Α.Ε. να καταβληθεί σε 3-4 δόσεις, εξοφλητέο με επιταγές ή συναλλαγματικές λήξης 31/08/2013. Στην κατοχή σας παραμένει το 10% του συνολικού μισθώματος, από τις εγγυητικές της περσινής χρονιάς.
Τα υπόλοιπα που οφείλονται από την περσινή χρονιά, να γίνει τακτοποίηση μέσω διακανονισμού έως 30/06/2013.

Για την αποφυγή προβλημάτων μεταξύ ορίων των πόστων, και για την εξυπηρέτηση των λουόμενων παρακαλούμε όπως χρησιμοποιήσουμε 5μ. απόσταση μεταξύ κύματος και πρώτης σειράς ομπρελών (εξαιρούνται σημεία τα οποία έχουν πληγεί από καιρικά φαινόμενα και είναι αδύνατη η συγκεκριμένη εφαρμογή). 
Να διατηρηθεί 1,5μ απόσταση ανάμεσα στα πόστα και 1μ απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες για διάδρομο πρόσβασης στην παραλία. Τέλος  να υπάρχει απόσταση 5μ από την πρόσοψη των μαγαζιών ή του ορίου της παραλίας, μέχρι την τελευταία σειρά ομπρελών.  
Συγκεκριμένα για την παραλία του Καμαρίου, να μένει κενό 5μ από την πεζοδρόμηση προς την ακτή της θάλασσας.


Ευελπιστούμε πως τα αιτήματα μας θα ληφθούν υπόψη από εσάς με ευαισθησία, λόγω της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας που υπάρχει και των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις μας.  Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση οι πρόεδροι Μάριος Γαλανός, Χαράλαμπος Λυγνός                                           



η δράση “Σαντορίνη – γαστρονομία 2013” (πήγε!) στην Θηρασιά

Η δράση “Σαντορίνη – γαστρονομία 2013” που υλοποιεί ο Δήμος Θήρας παρουσιάστηκε την Τετάρτη 15 Μαίου στην Θηρασιά, κατά την διάρκεια επίσκεψης της ενημερωτικής ομάδας του Δήμου για την δράση, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Θήρας κ. Ζώρζο.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΠ της Θηρασιάς ενώ στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν μέλη του τοπικού συμβουλίου του μικρού νησιού καθώς και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης.

Στην επίσκεψη στην Θηρασιά συμμετείχαν η υπεύθυνη της δράσης από πλευράς δΔήμου Θήρας, Αγγελική Γεωργαντοπούλου και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θήρας Μανώλης Καραμολέγκος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Θήρας, 

Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος επισκέφθηκε τη Θηρασία, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με θέμα “2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη”.

Οι ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν από το Δήμαρχο για τους στόχους της πρωτοβουλίας του Έτους Γαστρονομίας και τη σύνδεση που επιδιώκεται με το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης που προτείνεται για τη Θηρασία, και καταγράφηκαν οι προτάσεις και οι ιδέες των κατοίκων της Θηρασίας για την προβολή των υπηρεσιών και των προϊόντων της Νήσου Θηρασίας κατά τη διάρκεια του έτους.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε γενικότερα θέματα που αφορούν την τόνωση της τουριστικής δραστηριότητας της Θηρασίας, όπως η βελτίωση της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης με τη Σαντορίνη μέσω του όρμου Αμμουδίου και της προβολής του νησιού,  για τα οποία θα ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες.

Το Δήμαρχο συνόδευσαν η κα Αγγελική Γεωργαντοπούλου, υπεύθυνη εκ μέρους του Δήμου για το συντονισμό των δράσεων του Έτους, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης κ. Μανώλης Καραμολέγκος καθώς και άλλα μέλη της ομάδας που υποστηρίζει εθελοντικά την πρωτοβουλία του Δήμου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Θήρας στο ΚΕΠ Θηρασίας και συμμετείχαν η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Θηρασίας κα Μαρία Πιτσικάλη και μέλη του τοπικού συμβουλίου, ο πατέρας Ηλίας Συρίγος και οι επιχειρηματίες της Θηρασίας που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού.


Θηραική Πολιτεία ανακοίνωση για την ανεξαρτητοποίηση του κ. Αντώνη Χάλαρη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδιασμού,

Η Θηραϊκή Πολιτεία σε σχέση με την ανεξαρτητοποίηση του κ. Αντώνη Χάλαρη, ανακοινώνει τα εξής:
Δεν μας εξέπληξε η ανεξαρτητοποίηση του Αντώνη Χάλαρη. Ήδη από τριμήνου, και πιο πρόσφατα την περασμένη Δευτέρα, ο αρχηγός της παράταξής μας και Δήμαρχος Θήρας τον είχε καλέσει και είχε ζητήσει εξηγήσεις για τη γενικότερη συμπεριφορά του, η οποία δεν ήταν σύμφωνη με τις αρχές της παράταξης και κατευθυνόταν από συγκεκριμένη σκοπιμότητα.
Η Θηραϊκή Πολιτεία, η παράταξη που εκλέχθηκε με ποσοστό 68,39% από την πρώτη Κυριακή, θα συνεχίσει να υλοποιεί το πρόγραμμά της όπως το πράττει μέχρι σήμερα.
Στόχος μας είναι το πραγματικό συμφέρον του τόπου, που αποτελεί αδιαμφισβήτητα και το πραγματικό συμφέρον των κατοίκων αυτού του νησιού.
Η πρακτική των μικροπολιτικών συμπεριφορών δεν αγγίζει και δεν αφορά στην παράταξή μας.
Άλλωστε η συμπεριφορά του καθένα κρίνεται από τις πράξεις του.
Διαθέτουμε την υπομονή να παρακολουθήσουμε την πορεία του Αντώνη Χάλαρη και ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθούμε. 

ευχαριστήριο του τμήματος βόλεϊ του συλλόγου Α.Σ ΑΝΑΓΕΝΗΣΗ ΣΑΜΟΥ σχετικά με την φιλοξενεία τους στην Σαντορίνη

Μετά την επιστροφή της αποστολής της πρωταθλήτριας Σάμου Αναγέννησης από το επιτυχημένο Περιφερειακό πρωτάθλημα για την άνοδο στην Α'2 Εθνική κατηγορία που διεξήχθη στο νησί της Σαντορίνης, ο υπεύθυνος του τμήματος βόλεϊ του συλλόγου Α.Σ ΑΝΑΓΕΝΗΣΗ ΣΑΜΟΥ και πρώην γραμματέας της Τοπικής Επιτροπής ΕΟΠΕ Σάμου Γεώργιος ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ με δηλώσεις του στο SAMOS SPORT ευχαρίστησε την ΕΟΠΕ για την άψογη διοργάνωση των αγώνων και τον Α.Ο ΘΗΡΑΣ για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία.

ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Γεώργιος: Πρώτα απ΄ όλα ευχαριστούμε την ΕΟΠΕ και προσωπικά τον αντιπρόεδρο της κ. Κωστή Ψαρουδάκη και το μέλος του Δ.Σ και πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Πρωταθλημάτων κ. Χρήστο Σύλλα για την άψογη διοργάνωση του τόσο αξιόλογου Περιφερειακού πρωταθλήματος για την άνοδο στην Α'2 Εθνική κατηγορία.

Εμείς, μόνο κέρδος είχαμε από τα τρία παιγνίδια που κάναμε με την ΡΣΦΠ Τελχινίς Ρόδου, Παγγεραγωτικός Μυτιλήνης και τον Α.Ο Θήρας και πρέπει τώρα να ανασυντάσσουμε τις δυνάμεις μας για να εμφανιστούμε όσο γίνεται πιο έτοιμοι στην πρεμιέρα του επόμενου πρωταθλήματος.

Η αποστολή μας ήταν υποδειγματική και η φιλοξενία εκ μέρους του Α.Ο Θήρας άριστη.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο κ. ΣΥΝΟΛΑΚΗ Γεώργιο και τους παράγοντες του Α.Ο Θήρας για την άψογη διοργάνωση που κλήθηκαν να αναλάβουν και έβγαλαν εις πέρας με άριστα όλη την διοργάνωση.

Η συμμετοχή μας σ΄ αυτό το πρωτάθλημα αποτέλεσε και μια πολύ καλή εμπειρία και η τιμή μας είναι μεγάλη να πάρουμε μέρος σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση με της υπέροχες αθλήτριες του  συλλόγου μας, που πάρα το νεαρό της ηλικίας κέρδισαν τα συγχαρητήρια όλων παίζοντας όμορφο βόλεϊ απέναντι στης έμπειρες των άλλων ομάδων κερδίζοντας πολλές εμπειρίες που θα της φανούν χρήσιμες στο μέλλον.

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα όλο το προσωπικό του ξενοδοχείου Imperial Med τον ιδιοκτήτη κ. Μιχάλη και τον διευθυντή κ. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο για την επίσης ευγενική τους συμπεριφορά και φιλοξενία.

 Επιστολή προς τον Α.Ο Θήρας

Το Δ.Σ. του Α.Σ ΑΝΑΓΕΝΗΣΗ ΣΑΜΟΥ έστειλε στον Α.Ο Θήρας την παρακάτω συγχαρητήρια – ευχαριστήρια επιστολή.
"Αγαπητέ Πρόεδρε, Οι αθλήτριες, ο προπονητής, οι φίλοι της ομάδας και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου μας αισθανόμαστε την υποχρέωση να εκφράσουμε τόσο σε σας προσωπικά, όσο και σε όλα τα μέλη του διοικητικού σας συμβουλίου, τα θερμά μας συγχαρητήρια για την άψογη και υποδειγματική διοργάνωση του τόσο αξιόλογου Περιφερειακού πρωταθλήματος για την άνοδο στην Α'2 Εθνική κατηγορία που έγινε στο όμορφο νησί σας.

Ιδιαίτερα σας ευχαριστούμε για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία και σας ευχόμαστε καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Α'2 Εθνικής κατηγορίας".



την μείωση των τιμών των πεζοδρομίων και των παραλιών καθώς και τον καλλωπισμό τους, ζητά απο τον Δήμο της Θήρας το Σωματείο Τουριστικών Επιχειρήσεων Νότιας Σαντορίνης

Σύμφωνα με ανάρτηση του www.southsantorini.com

Όντας  μόλις  μία  ανάσα  πριν  την  έναρξη  της  θερινής   τουριστικής  περιόδου  για  το  2013, υπάρχουν  κάποια  θέματα, για τα οποία  σας  παρακαλούμε  να  μας  δώσετε  την  προσοχή  σας.

Καταρχήν, θα  θέλαμε  να  ζητήσουμε  να  γίνει  ένας   διακανονισμός, για  το  υπόλοιπο  χρηματικό  ποσό, που  οφείλουν  κάποιες  επιχειρήσεις  για  την  χρήση  του  αιγιαλού  από  την  προηγούμενη  τουριστική  περίοδο.

Όπως  σας  είχαμε  αναφέρει  και  σε  προηγούμενη  επιστολή  μας, η  περσινή  τουριστική  περίοδος  ήταν  πολύ  χαμηλή  και  δεν  υπήρχε  αρκετή  επισκεψιμότητα, ειδικά  τους  πρώτους  μήνες  του  καλοκαιριού  και  για  τον  λόγο  αυτό  ζητήσαμε  μείωση  της  τιμής  για  τη  χρήση  του  αιγιαλού. Όπως  όλοι  γνωρίζουμε, είμαστε  σε  περίοδο  οικονομικής  ύφεσης, γεγονός  που  είναι  μεγάλο  μειονέκτημα  για  όλους, όπως  επίσης  και  την  μικρής  διάρκειας  τουριστική  περίοδο, που  εμείς, ειδικά  στη  Νότια  Σαντορίνη, καλούμαστε  να  εργαστούμε  κάθε  χρόνο, και, γι’ αυτόν  τον  λόγο, αναγκαζόμαστε  να  χρεώνουμε  στην  παραλία  τη  χρήση  των  ομπρελών  μόνο  κατά  τους  μήνες  Ιούλιο  και  Αύγουστο.

Βάσει  λοιπόν  των  άνωθεν, καθώς  και  της  προαναφερθείσας οικονομικής  ύφεσης  που  διανύουμε, θα  πρέπει  να  επανεξετάσετε  σοβαρά  την   μείωση  των  τιμών  της  ενοικίασης  του  αιγιαλού  και  την  παράταση  του  χρόνου  αποπληρωμής  των  περσινών  οφειλών  των  επιχειρήσεων.

Θα  πρέπει  να  λάβετε  υπ’  όψιν  ότι  είναι  για  όλους  μας  επώδυνο, τόσο  οικονομικά  όσο  και  πρακτικά, το  γεγονός  ότι  καλούμαστε  να  προπληρώσουμε, χωρίς  να  έχουμε  εισπράξεις  μέχρι  τον  Ιούνιο, για  την  υποχρεωτική  χρήση  του  αιγιαλού, καθώς  δαπανούμε  πολλά  χρήματα  για  την  επανεκκίνηση  των  επιχειρήσεών  μας.

Ένα  ακόμα  θέμα, για  το  οποίο  παρακαλούμε  να  μας  ενημερώσετε,  είναι  η  φροντίδα  και  περιποίηση  των  δέντρων  που  βρίσκονται  δια  μήκους  της  παραλίας.

Επίσης, επειδή  λόγω  των  βροχοπτώσεων  του  χειμώνα, η  παραλία  έχει  υποστεί  ζημιές, παρακαλούμε  να  μας  ενημερώσετε  πότε  είναι  δυνατό  να  έρθει  κάποιο  ειδικό  μηχάνημα, για  να  γίνει  η  όψη  της  παραλίας  ξανά  ομοιόμορφη.

Κύριοι, στις  δύσκολες  οικονομικά  εποχές  που  περνάμε, ελπίζουμε  στην  κατανόηση  και  αλληλεγγύη  σας Από  την  πλευρά  μας, σας  βεβαιώνουμε  ότι  θα  προσπαθήσουμε  για  το  καλύτερο  δυνατό  αποτέλεσμα  και  για  την  αρμονικότερη  μεταξύ  μας  συνεργασία.


Τετάρτη, Μαΐου 15, 2013

η απόφαση της ΕΛΜΕ Θήρας

Έπειτα από τις γενικές συνελεύσεις στα  νησιά της ΕΛΜΕ Επαρχίας Θήρας τα αποτελέσματα έχουν ως εξής :
Ψήφισαν:  105
Υπέρ του πλαισίου δράσης της ΟΛΜΕ:    79
Υπέρ του πλαισίου δράσης της ΕΣΑΚ-ΔΔΕ:   3
Κατά:   8
Λευκά:  15

Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 16 Μαΐου για παραπέρα συντονισμό  της δράσης μας.

Υπερψηφίζεται το Πρόγραμμα Δράσης:

1. 24ωρη απεργία την Παρασκευή 17/5 και 5νθήμερη απεργία από 20/5 έως 24/5/2013
2. Νέες Γ.Σ. των ΕΛΜΕ στις 23/5 και ΓΣ προέδρων στις 24/5 για επανεκτίμηση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

ΑΙΤHΜΑΤΑ –ΑΙΧΜΕΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

1.       Καμία απόλυση εκπαιδευτικού – Διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών
2.       Άμεση απόσυρση του Π.Δ. για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις
3.       Άμεση κατάργηση των νόμων για το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο (ν.4093/12 και 4057/12) που έχει θέσει υπό διωγμό τους εκπαιδευτικούς
4.       Απόσυρση του ΠΔ για την Αξιολόγηση. Κατάργηση του ν.4142/13 για την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας
5.       Διασφάλιση των οργανικών θέσεων που απειλούνται από την αύξηση του διδακτικού ωραρίου (ν.4152/13, παρ. Θ). Κατάργηση του ν.4152/13.
6.       Ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα των νεότερων. Κατάργηση του ν.4024/2011
7.       Καμία κατάργηση – συγχώνευση σχολείου. 25 μαθητές κατ’ ανώτατο όριο στην τάξη
8.       Να μην περάσουν τα σχέδια νόμων για το Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα το προηγούμενο διάστημα
9.       Όχι στις μνημονιακές πολιτικές που διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο