Σάββατο, Ιουνίου 27, 2009

«Φυσιολογική» χαρακτηρίζουν την χθεσινοβραδινή σεισμική δραστηριότητα οι σεισμολόγοι του Σεισμολογικού Ινστιτούτου της Αθήνας καθώς και οι επιστήμονες του τμήματος Γεωλογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και οι επιστήμονες του νεοϊδρυθέντος παραρτήματός του στη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους οι ισχυρότερες σεισμικές δονήσεις ήταν 4 και οι εντάσεις του ήταν 3,7 ( 10.40) βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ 3,9 (23.10) 5,1 (23.37) και 4,6 (01.14)
Οι σεισμοί είχαν μικρό εστιακό βάθος (10 χιλιόμετρα) γι αυτό κι έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί
.

Σύμφωνα με την Εύη Νομικού, υπεύθυνη του παραρτήματος Σαντορίνης του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου της Αθήνας, οι σεισμοί χαρακτηρίζονται ηφαιστειακοί μιας και προήλθαν από τον υποθαλάσσιο χώρο του ηφαιστείου του Κουλούμπου, το οποίο ως γνωστό είναι ενεργό και κατά καιρούς εκδηλώνει την δραστηριότητά του, η οποία όμως είναι μειούμενη και εκτονώνεται.
Οι αρχές του νησιού είναι ενήμερες από τον καθηγητή Γεωλογίας κ. Λέκκα σχετικά με την σεισμική δραστηριότητα, ενώ οι υπηρεσίες σε επιφυλακή.

Σύμφωνα πάντοτε με τους επιστήμονες δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας, ενώ το ηφαίστειο του Κουλούμπου παρακολουθείται.
Οι επιστήμονες χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι πριν την τελευταία του έκρηξη στις 27 Σεπτεμβρίου του 1650, το ηφαίστειο έδινε μεγάλους σεισμούς για έναν χρόνο, προειδοποιώντας με αυτον τον τρόπο τους κατοίκους του νησιού.

Οι δηλώσεις του Εντεταλμένου Ερευνητή Σεισμολογίας Γεράσιμου Χουλιάρα στη zougla.gr καθώς και το ρεπορτάζ του πόρταλ για το φαινόμενο, στην παρακάτω διεύθυνση:
www.zougla.gr/news.php?id=49125







Αν δεν είχαμε την χθεσινοβραδινή σεισμική δραστηριότητα, είναι η αλήθεια, δεν θα είχαμε δώσει και τόση σημασία στο γεγονός και στην πληροφορία που είχαμε από την περασμένη εβδομάδα σχετικά με την επίσκεψη στο νησί πολλών διευθυντών υπηρεσιών Υπουργείων με σκοπό την επιθεώρηση του υλικού αλλά και της οργάνωσης των τμημάτων ΠΣΕΑ της Σαντορίνης.

Η χθεσινή δραστηριότητα, πάντως, μας δίνει την αφορμή να ψάξουμε το θέμα καλύτερα και να ρωτήσουμε επίμονα τους υπευθυνους των τοπικών υπηρεσιών με τους οποίους συναντήθηκαν οι διευθυντές των Υπουργείων, για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα τμήματα ΠΣΕΑ του νησιού, καθώς και για τα πορίσματα και συμπεράσματα των δεύτερων.
(αφορμή, γιατί σε άλλη περίπτωση, μπορεί και να μας λέγατε «έλα τώρα, τι το ψάχνεις, το κακό είναι να μη σε βρεί, αμα σε βρεί.....) (!)
Από τις πληροφορίες μας πάντως, η κατάσταση που βρήκαν οι διευθυντές των Υπουργείων δεν ήταν και τόσο καλή.
Γεγονός που τους οδήγησε σε συστάσεις τις οποίες και γυρεύουμε, ελπίζοντας παράλληλα να οργανωθούν σωστά τα τμήματα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών στο νησί, γιατί, χωρίς καμία διάθεση κινδυνολογίας, το κακό, το όποιο κακό, δεν αργεί να γίνει και καλό θα είναι να είμαστε προετοιμασμένοι απ' το να είμαστε .... μοιρολάτρες.

Κατά τ' άλλα, η θεωρία γνωστή. Το νησί είναι τουριστικό, φιλοξενεί κόσμο, αλλά και πέραν τούτου, οι Αρχές οφείλουν να είναι έτοιμες να προστατέψουν τον κόσμο τους.
Εμείς, κατά συνέπεια, ρωτάμε. Τι συμπέραναν οι διευθυντές;; σε τι επίπεδο ετοιμότητας βρίσκεται η Σαντορίνη;;




Χθες το βράδυ, στο Μπελλώνειο, η Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του Sea Diamond, πραγματοποίησε εκδήλωση στην οποία αναφέρθηκε το ιστορικό των ενεργειών της επιτροπής για το θέμα, με αφορμή την αιφνιδιαστική διακοπή των εργασιών απάνλησης των καυσίμων του.
Η σύμπτωση μας έβαλε σε σκέψεις και παραλληλισμούς. (μια χαρά στα καλά μας είμαστε και ελπίζουμε να συνεχίσουμε να είμαστε)

Άσχετο;; σχετικό;; μπορεί να το χαρακτηρίσει όπως θέλει ο καθένας,
Πάντως, το θέμα της ύπαρξης του ναυαγίου του Sea Diamond και των ισχυρών τοξικών του στην Καλντέρα, μπορεί να συνδεθεί με την αυξημένη σεισμικότητα στην περιοχή μας.
Ένα υπαρκτό σενάριο θέλει το κουφάρι του πλοίου με έναν ισχυρό σεισμό να κατρακυλά σε μεγάλα βάθη, πιθανότατα να διαλύεται κιόλας, απελευθερώνοντας τα τοξικά του στην γύρω θαλάσσια περιοχή… (μπρρρρρρ...!)
Το σενάριο, απαιτεί μια κάποια ισχυρή φαντασία, πλην όμως κανένας δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι είναι απίθανο. Μήπως, λοιπόν, είναι, ήρθε η ώρα να τα σκεφτούμε λίγο καλύτερα τα πράγματα, σοβαρότερα και βαθύτερα, πέρα από την επιφανειακή λογική του «πάλι καλά που δεν φαίνεται;»







Η Ε.Θ.Ο.S. ''ΕΝΑΛΙΟΝ'' (Ελεύθερη Θεατρική Ομάδα Sαντορίνης) συμπληρώνει φέτος δέκα χρόνια θεατρικής δραστηριότητας στο νησί μας και έχοντας ήδη ανεβάσει πέντε θεατρικά έργα, ετοιμάζεται και για το έκτο της.

''Το Γάλα'' του Βασίλη Κατσικονούρη.
Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μπέλλου, σκηνικά -κοστούμια της Ασπασίας Βόβολα, ενώ τους ρόλους θα ερμηνεύσουν με την σειρά που θα εμφανιστούν οι: Ελλάδα Τσαγκάρη, Γιώργος Στρώνης, Γρηγόρης Φράγκος και η Τζένη Φιλίππου.

Η παράσταση θα δοθεί στο Μπελλώνειο πολιτιστικό κέντρο στις 27-28-και 29
Ιουνίου 2009 στις 9 το βράδυ.
Τις παραστάσεις μας, θα τιμήσει με την παρουσία του, ο συγγραφέας του έργου Βασίλης Κατσικονούρης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Η παράσταση είναι αυστηρώς ακατάλληλη για παιδιά κάτω των 15 ετών.
Για την Ε.Θ.Ο.S. ''ΕΝΑΛΙΟΝ''
Δημήτρης Μπέλλος



Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο, καθώς και μικρά βίντεο μπορείτε να δείτε στις εξής διευθύνσεις:
http://www.mixtape.gr/t.asp?sub=2&sec=3&uid=71
http://new.e-go.gr/exodos/article.asp?catid=6522&subid=2&pubid=326239
http://www.athinorama.gr/theatre/data/performances/default.aspx?id=6021
http://www.metaxourgeio.com/theatre/the_milk.php

το έργο


«Το γάλα» είναι η ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας από την πρώην Σοβιετική Ένωση, με δύο γιούς, ο ένας εκ των οποίων πάσχει από σχιζοφρένεια, οι οποίοι προσπαθούν να προσαρμοσθούν και να επιβιώσουν στην Ελλάδα. Η απόγνωση της μάνας και ο ψυχικός σπαραγμός της για την ασθένεια του μικρού της γιού, παράλληλα με το φόβο, που προέρχεται από τον κοινωνικό ρατσισμό του περιβάλλοντός της, παρουσιάζονται με σπαρακτικό τρόπο. Η βία διαδέχεται και εναλλάσσεται με την τρυφερότητα, η ένταση με τη γαλήνη, η απελπισία με την ελπίδα, το όνειρο με τον εφιάλτη, η πραγματικότητα με την ψευδαίσθηση, και αντιστρόφως. Μια συγκλονιστική ιστορία – μαρτυρία, με εξαιρετικές συγκρούσεις, μοναδικές κορυφώσεις, ταυτόχρονα γεμάτο ελπίδα, που κάνουν το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη ίσως το σπουδαιότερο νεοελληνικό έργο των τελευταίων χρόνων.

Για την παράσταση που ανέβηκε στην Αθήνα από την Άννα Βαγενά, μεταξύ άλλων έχουν γραφτεί:
«…Η Άννα Βαγενά, ως σκηνοθέτης, σεβάστηκε με ιερή ευλάβεια τη δημιουργία του Βασίλη Κατσικονούρη κι έστησε ένα σκηνικό με φαντασία, απλότητα και λειτουργικότητα, που παραπέμπει στο χθες και στο σήμερα με άμεσο και κατανοητό τρόπο, ενώ παράλληλα δημιουργεί υποβλητική ατμόσφαιρα και έντονα συναισθήματα. Στη συνέχεια, καθοδήγησε τους ηθοποιούς της σε μονοπάτια ερμηνείας, όπου ο ρεαλισμός εναλλάσσεται με τον λυρισμό και η τρυφερότητα της ψυχής με την σκληράδα των λόγων, εξοστρακίζοντας από πάνω τους τις υποκριτικές ακρότητες, που συνήθως προδίδουν την τελική προσπάθεια. Η ίδια η Άννα Βαγενά, στο ρόλο της μάνας, είναι συγκλονιστική και σε κάποια σημεία –όπου ο ρόλος το απαιτεί- σπαρακτική, Σκληρή στις στιγμές του πόνου, ανθρώπινη στις στιγμές της ισορροπίστριας, υπερβατική στις στιγμές Της Μάνας.

Μια μοναδική ερμηνεία….» Αχιλλέας Τραγούδας, «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» «….σημαντικότατο νέο απόκτημα της δραματουργίας μας, Το γάλα, του Βασίλη Κατσικονούρη…» Κώστας Γεωργουσόπουλος, «ΤΑ ΝΕΑ»
«…Συγκλονιστικό έργο – που μιλώντας για την τραγωδία του μετανάστη υποβάλλει επίμονα το φόντο, τον καμβά, δηλαδή τη γύρω του κοινωνία…» Βασίλης Αγγελικόπουλος, «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
«…Ο Βασίλης Κατσικονούρης με “Το Γάλα”, έγραψε το καλύτερό του έργο… Έχει μια τραχύτητα, μια “κυνικότητα” που ταιριάζει στο θέμα του, είναι γραμμένο με μέτρο και αίσθηση της οικονομίας, έχει ποιητικά “πετάγματα” και ο συγγραφέας τρέφει μια τσεχοφική αγάπη για τα πρόσωπά του που τα αποδέχεται όπως είναι…» Γιώργος Σαρηγιάννης, «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ»,
«…Περίεργο, πολύ περίεργο το έργο του Κατσικονούρη. Σκληρό και την ίδια στιγμή τρυφερό. Απελπισμένο και συγχρόνως γεμάτο ελπίδες…» Μηνάς Χρηστίδης, «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
«…Το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη είναι απ’ τα πληρέστερα που γράφτηκαν τα τελευταία χρόνια και διαθέτει δυνατούς διαλόγους, πυκνή ροή, εξαιρετικές συγκρούσεις και μοναδικές κορυφώσεις…» Βασίλης Μπουζιώτης, «ΕΘΝΟΣ»
«…Οι λαϊκοί του διάλογοι, ο ψυχισμός των ηρώων του και οι κοινωνικά αναγνωρίσιμες καταστάσεις του θαρρείς κι είναι όλα εμπειρικά βιωμένα. Όταν λοιπόν το υλικό του φτάνει πια στο χαρτί, ρέει αβίαστα, από ψυχής, απαλλαγμένο από τεχνικές και συγγραφικά κόλπα…» Ιλειάνα Δημάδη, «ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ»

Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2009



Να δείτε που σε λίγο θα ανεβάζουμε δημοσιεύματα σαν αυτά που μας στέλνει τακτικότατα ο βουλευτής του Πασοκ Μιχάλης Καρχιμάκης σχετικά με τον μηνιαίο και ετήσιο μισθό (συν τα μπόνους) των χρυσών συμβούλων («των πολύτιμων ειδικών») της Κυβέρνησης. Αποδοχές που σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν το μισό εκατομμύριο το χρόνο ενώ σε μέσο όρο κυμαίνονται στα 200 χιλιάδες ευρώ το χρόνο.
Ποσά δυσθεώρητα, που προκαλούν ζάλη, στον απλό κόσμο και πολίτη, που κοιτάει να πάρει τουλάχιστο κανα «κοκαλάκι», καμια δουλίτσα δηλαδή, από αυτούς τους καλοπληρωμένους για να κάνει κι ο κοσμάκης τη δουλίτσα του και να ταΐσει την οικογένειά του. Αυτό μπορεί κι αυτό κάνει ο κόσμος κι έχει και το κεφαλάκι του ήσυχο.

Λίγο έως πολύ τα ίδια συμβαίνουν παντού, στις μεγάλες και μικρές κοινωνίες, τα ίδια, με ανάλογα του μεγέθους του νησιού φαινόμενα συμβαίνουν και στο δικό μας το νησί.
Και το σχόλιο (θέλει να πεί ο ποιητής δηλαδή) ότι σε λίγο μας βλέπω να ασχολούμαστε με ανάλογα δημοσιεύματα σε τοπικό επίπεδο. Πόσα (και πάντοτε μιλάμε για δημόσιο χρήμα, διαφορετικά δεν μας ενδιαφέρει τι, γιατί και πώς το βγάζει κανείς, ή έστω ενδιαφέρει άλλους) εισπράττουν δηλαδή οι διοικητές και συμβουλάτορες των επιχειρήσεων του νησιού. Έτσι άλλωστε «παίζεται το παιχνίδι» στην εποχή που ζούμε.


Σχόλιο Νούμερο Ένα
Και μετά σας ξάφνιασε που ο Σάκης (ο Ρουβάς...) πήρε 150.000 για να τραγουδήσει μια ώρα.
Αφού του τα δώσανε τα πήρε (και καλά έκανε) δεν τα έκλεψε από κανέναν. Ενας ιδιώτες άνοιξε το πορτοφόλι του και του έδωσε το συγκεκριμένο ποσό. Δεν άνοιξε ξένο πορτοφόλι που του είχανε δώσει να φυλάει….

Σχόλιο Νούμερο Δύο
Ήδη πάντως, και χωρίς κείμενα, το θέμα τείνει να γίνει ενα απο τα αγαπημένα στα στέκια της Θηραϊκής κοινωνίας. Το πόσα παίρνει δηλαδή ο καθένας των τοπικών στελεχών για τις υπηρεσίες που προσφέρει.
Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις το θέμα έχει γίνει και αντικείμενο στοιχήματος, γέγονός που πιστοποιούν φίλοι μου ως αυτόπτες μάρτυρες.

-μπα οχι δεν είναι ετσι
-τι λες ρε, αφού σου λέω τόσα παίρνει
-ρε συ δεν είναι δυνατόν να παίρνει τόσα πολλά (σ.σ. γι αυτό που κάνει )
-κι όμως σου λέω, αφού μου το έχουν πεί, με αποδείξεις ...
-περίεργα μου τα λες, …και δεν κάνει και τίποτε το πολύ δύσκολο….
-ναι σου λέω, τόσα. και με αποδείξεις. άσε που ακούγονται κι άλλα…
-τι, άλλα, γι άλλα λεφτά…
-ε, τι νομίζεις ετσι…
-άσε ρε σύ, μια παρεούλα είναι, κι ο ένας απο δω ο άλλος απο κει...
-ε, δεν τα ξέρεις … κι εμείς τι κάνουμε εμείς...
-τους ψηφίζουμε κι αυτοί κυβερνάνε…
-εγώ δεν τους ξαναψηφίζω
-μπα, ούτε κι εγώ λέω...
-άλλους, καινούργιους, να τους δούμε κι αυτούς
-ναι μωρέ, δε βαριέσαι, μέχρι να κυβερνήσουνε κι αυτοί λίγο καιρό να κάνουνε τα ίδια
-ε, μην το λες κι ετσι..
-μωρέ, ετσι, ετσι είναι αλλά τι να λέμε τώρα...
-πάντως καινούργιο ...
-κι εγώ ετσι λέω..
-μπορείς;
-τι εννοείς μπορώ;
-μωρέ, μπορείς να ψηφίσεις άλλους ή έχεις καμια υποχρέωση;
-δεν εχω υποχρέωση…
-ε, τότε , μπορείς
-μπορώ…λέω....


Σχόλιο Νούμερο Τρία.
Στην τελευταία ανακοίνωσή του ο κ. Καρχιμάκης αναφέρεται στις αποδοχές και τα μπόνους της διοίκησης, στελεχών, μάνατζερς, συμβούλων (χρυσών, αργυρών και δε συμμαζεύεται) του ΟΠΑΠ, οι οποίες κατά μέσο όσο φθάνουν στα 150 χιλιάδες ευρώ, με κάποιες λαμπρές εξαιρέσεις (πρόκειται προφανώς για πολύ ευφυείς ανθρώπους, που κανονικά, με τα λεφτά που παίρνουν θα πρέπει να αποδίδουν τα δεκαπλάσια στην επιχείρηση, η οποία με τέτοια έσοδα , κανονικά θα πρέπει να είναι πλουσιότερη κι απο τους εμίρηδες της Αραβίας…) που παίρνουν κάθε χρόνο μισθούς των 500.000 ευρώ. Και μετά σου εξαγγέλλει κι ο πρωθυπουργός οτι το πλαφόν, λέει, των μανατζαραίων θα είναι στα 6.000 αλλιώτικα, είπε, να πάνε σπίτι τους….
Ο ΟΠΑΠ πάντως είναι κατά κανόνα μια κερδοφόρα επιχείρηση, που έβγαζε λεφτά και πρίν την έλευση των χρυσών συμβούλων. Και θα συνέχιζε να βγάζει παρά την έλευσή τους μιας και (πόσο μάλλον) σε περιόδους κρίσης πουλάει ελπίδα και όνειρο...



Το ποστάκι αφιερώνεται εξαιρετικά στους ρομαντικούς οπαδούς της ΝΔ που πρίν απο λίγα χρόνια περίμεναν «να γίνουν κυβέρνηση» για πάρουν το αίμα τους πίσω, ή έστω, -πιο ρεαλιστικά-, για να πάρουν κι εκείνοι κανα φράγκο απο τα δημόσια ταμεία, να ανέβουν κάπως ιεραρχικά και να αισθανθούν «εξουσία», ή έστω να … είναι –επιτέλους με την μεριά των νικητών-
αφιερωμένο στους ρομαντικούς λοιπόν, που απογοητεύτηκαν και δεν «ευοδώθηκαν» οι προσδοκίες τους,
για να λένε σήμερα «δε βαριέσαι, όλοι ίδιοι είναι…..»



και για να είμαστε πιο ξεκάθαροι, το κειμενάκι γράφτηκε από αντίδραση και αγανάκτηση
στα όσα ακούω αυτήν την ώρα στο Μέγκα και στην πρωινή του εκπομπή σχετικά με τα νέα φορολογικά μέτρα, όπου θα φορολογηθεί ,μες τη μέση της χρονιάς, ότι κινείται και δεν κινείται…
Τα έκτακτα μέτρα της τα παίρνει λέει η κυβέρνηση επειδή της λείπουνε λεφτά. πολλά λεφτά….
Και τι φταίω γω ρε παιδιά που οι χρυσοί σας μανατζαραίοι (για να το συνδυάσουμε και με το κείμενο….) τα τζογάρανε σε αλλοπρόσαλλα ομόλογα και τα χάσανε;;




κατόπιν απαιτήσεως...
οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν έχουν προηγουμένως δημοσιευτεί στον Αθηναικό Τύπο και σε σελίδες στο διαδίκτυο και προέρχονται απο το πρόσφατο ριφιφί που έγινε εις βάρος κοσμηματοπωλείου στον Πύργο της Σαντορίνης, είδηση στην οποία έχουμε αναφερθεί.
μέρες μετά και ύστερα απο απαίτηση αναγνωστών της σελίδας τις ανεβάζουμε και εδω, με την άδεια των αρχών και των ιδιοκτητών. στις φωτογραφίες εμφανίζεται η τρύπα που άνοιξαν στον ενδιάμεσο τοίχο οι δράστες για να εισβάλουν στο κοσμηματοπωλείο, στιγμιότυπα απο τις ερευνες της υπηρεσίας Σήμανσης, καθώς και τα ... καρπούζια που έτρωγε στην ταράτσα του καταστήματος ο τσιλιαδόρος της παρέας...







































.................................................................................................................................................







Πιο άνετη και πιο χαρούμενη απο κάθε προηγούμενη ήταν η γιορτή που διοργάνωσε ο Σύλλογος Μεγαλοχωριανών Σαντορίνης στην πλατεία του χωριού το βράδυ της Τρίτης 23 Ιουνίου.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε η αναβίωση του εθίμου του "κλείδωνα" (οχι όχι δεν κλείδωσα τίποτε!) όπου νεαρά κορίτσια έκαναν μαντεψιές για να δούν ποιόν θα παντρευτούν, ρίχνοντας χαρτάκια με το όνομα του αγαπημένου τους σε μια κανάτα και διαλέγοντας στη συνέχεια χαρτάκι (κάτι σαν κλήρωση δηλαδή) για να δουν ποιος θα είναι ο… τυχερός της καρδιάς τους.

Παράλληλα, τα μέλη του Συλλόγου, διοργάνωσαν και τα γενέθλια του κυρ- Μανώλη που έκλεισε τα … 100 πρώτα χρόνια της ζωής του! Μέλη του Συλλόγου τραγούδησαν στον εκατονταετή κυρ Μανώλη ευχετήρια τραγούδια κι εκείνος με την σειρά του, τραγουδιστά πάντα, τους ευχαρίστησε.
Στο παρακάτω βιντεάκι μπορείτε να δείτε την ανταλλαγή των ευχών αλλά και τον Κυρ - Μανώλη να σβήνει το ένα και μοναδικό κεράκι του! σε μια τούρτα με σχήμα την Σαντορίνη!
Σε γενικές γραμμές πάντως η γιορτή ήταν πιο χαρούμενη και πιο άνετη παρά ποτέ, βρίσκοντας το αληθινό της νόημα, μακριά από παρερμηνείες του παρελθόντος, που είναι να περάσει καλά ο κόσμος της, να δοκιμάσει τα νόστιμα φαγητά, να χορέψει νησιώτικα τραγούδια, να συναντήσει ο καθένας τους γνωστούς του και να κουβεντιάσει μαζί τους και γενικά να περάσει καλά (χωρίς να πολυψάχνει τα βαθυστόχαστα μηνύματα και νοήματα και την πολιτιστική προσφορά των τοπικών γιορτών....)
απο τις πιο σεμνές παρουσίες στην γιορτή και γενικά στους χώρους που παρίστατε το τελευταίο διάστημα,
ο Σπύρος Καβαλάρης, πρόεδρος της Επιτροπής για την ανέλκυση του Sea Diamond, έδειξε να ευχαριστιέται την βραδιά ενω δεν παρέλειψε να ενημερώσει τους παρόντες για το επόμενο κάλεσμα της Επιτροπής, που είναι προγραμματισμένο γι' απόψε, Παρασκευή στις 20.00 στο Μπελλώνειο.
να σημειώσουμε οτι η ανακοίνωση μεταφέρθηκε στο κοινό, και δεν έγινε απο τον ίδιο, προκειμένου να αποφευχθεί η όποια παρερμηνεία...
Με έκτακτη ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Κυκλάδων εφιστά την προσοχή των μελών του σε διαφημιστικές προτάσεις στο διαδίκτυο απο εταιρίες που δηλώνουν οτι συνεργάζονται μαζί του, κάτι που στην πραγματικότητα δεν ισχύει.
Το Επιμελητήριο υπενθυμίζει δε στα μέλη του οτι μέσω της «δικτυακής πύλης»
www.e-kyklades.gr τους παρέχει τη δυνατότητα προβολής στο διαδίκτυο, αναλαμβάνοντας ΔΩΡΕΑΝ τη δημιουργία και φιλοξενία της εταιρικής τους ιστοσελίδας.

η ανακοίνωση
Το Επιμελητήριο Κυκλάδων κατόπιν μεγάλου αριθμού καταγγελιών συστήνει στους επιχειρηματίες μέλη του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί το φαινόμενο διαφόρων εταιρειών, που επικοινωνούν τηλεφωνικά με τις επιχειρήσεις των Κυκλάδων και παρουσιάζονται ως διαφημιστικές ή συμβουλευτικές εταιρείες δήθεν συνεργαζόμενες με το Επιμελητήριο Κυκλάδων, προσφέροντας στους επιχειρηματίες διαφημιστικές καταχωρήσεις σε αμφιβόλου ποιότητας ιστοσελίδες έναντι ενός οικονομικού αντιτίμου που κυμαίνεται συνήθως από 150 έως 500 ευρώ ετησίως.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων, ενημερώνει τα μέλη του ότι δεν έχει συνάψει συνεργασία με καμία εταιρεία αυτού του αντικειμένου για την προβολή των επιχειρήσεων μελών στο διαδίκτυο και η όποια αναφορά στο Επιμελητήριο Κυκλάδων αποτελεί παραπλάνηση και εξαπάτηση των επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω της «δικτυακής πύλης» www.e-kyklades.gr το Επιμελητήριο Κυκλάδων παρέχει στους επιχειρηματίες - μέλη του τη δυνατότητα προβολής στο διαδίκτυο, αναλαμβάνοντας ΔΩΡΕΑΝ τη δημιουργία και φιλοξενία της εταιρικής τους ιστοσελίδας. Η ηλεκτρονική παρουσίαση της κάθε επιχείρησης κατασκευάζεται με την καθοδήγηση των στελεχών του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και είναι δυναμική, κάτι το οποίο επιτρέπει στον επιχειρηματία να έχει πλήρη πρόσβαση στη διαχείρισή της με δυνατότητες ανανέωσης και καταχώρησης νέου υλικού (κείμενα και φωτογραφίες) ανά πάσα στιγμή, εύκολα και γρήγορα.

Η δικτυακή πύλη www.e-kyklades.gr αποτελεί έναν πλήρη και ολοκληρωμένο Επιχειρηματικό και Τουριστικό Οδηγό των Κυκλάδων στον οποίο διαφημίζονται ήδη περισσότερες από 3200 επιχειρήσεις. Οι συστηματικές ενέργειες προώθησης στις μηχανές αναζήτησης έχουν κατατάξει το www.e-kyklades.gr στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Η αποτελεσματικότητα των παραπάνω ενεργειών έχει αποφέρει θεαματική αύξηση της επισκεψιμότητας αφού περισσότεροι από 1200 μοναδικοί επισκέπτες την ημέρα περιηγούνται στην Ηλεκτρονική Πύλη των Κυκλάδων προς όφελος όλων των μελών.

Συνιστάται λοιπόν στις επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων σε κάθε επικοινωνία από τρίτους για το θέμα αυτό να εξετάζουν προσεκτικά τους όρους της όποιας συμφωνίας, καθώς είναι πιθανόν να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο η επένδυσή τους αυτή να μην είναι ανταποδοτική ή και να τους εμπλέξει σε έναν κυκεώνα συνεχών πληρωμών χωρίς αντίκρισμα. Ειδικά δε όταν αναφέρεται το όνομα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων να καλούν άμεσα τις υπηρεσίες του στην Σύρο και στα γραφεία στα νησιά Άνδρο, Θήρα, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο και Τήνο ώστε να διασταυρώνουν την όποια πληροφόρηση της οποίας γίνονται αποδέκτες.

Τέλος το Επιμελητήριο Κυκλάδων ήδη κινείται και δια της νομικής οδού προκειμένου να προστατέψει το κύρος του και τα συμφέροντα των μελών του.

Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2009

Να αναφερθούμε και στον χορηγό της εκπομπής μας,

πρόκειται για την -γνωστή στο νησί- ομάδα του onLava Group of Agencies

Η OnLava δραστηριοποιείται στις αγοραπωλησίες σπιτιών και επιχειρήσεων,
στην συμβουλευτική για την κατάρτηση επιχειρηματικών σχεδίων ενω πλέον παρέχει και μια νέα υπηρεσία, πολύ χρήσιμη για όλους, ιδιώτες αλλά και επιχειρηματίες.
Πρόκειται για την ετήσια επίβλεψη κατοικιών και επιχειρήσεων που εκτός απο τον τακτικό έλεγχο του ακινήτου σας περιλαμβάνει την συντήρηση και την επισκευή του, σε συμφωνία και με εντολές του ιδιοκτήτη. Στο πακέτο μπορούν να προστεθούν και άλλες υπηρεσίες όπως η συντήρηση της πισίνας και του κήπου και η πληρωμή ή αποστολή λογαρασμών.

Η OnLava μας ενημερώνει για τις δραστηριότητές της,


Μεσιτικό γραφείο (onLava Real Estate)
Αναλαμβάνουμε αγοραπωλησίες στο νησί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας μέσω του δικτύου συνεργατών μας. Δίνουμε μεγάλη σημασία και προσοχή στο after sales service.

Σύμβουλοι Επιχειρήσεων (onLava Consultancy)
Με πολύχρονη εμπειρία στον χώρο του Τουρισμού αναλαμβάνουμε την παροχή πλήρους πακέτου συμβουλευτικών υπηρεσιών, business plans, marketing, επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις. Ακόμα διαφήμιση και προώθηση Ξενοδοχείων στο Internet.

Τώρα και

υπηρεσίες Συντήρησης και Καθαρισμού. (onLava House Services)

Αναλαμβάνουμε όλο το χρόνο
Συντήρηση επίβλεψη και καθαρισμούς σε εξοχικές κατοικίες, βίλλες και ξενοδοχεία.
Περιποίηση κήπου, καθαρισμοί και συντήρηση πισίνας, διεκπεραίωση κοινόχρηστων λογαριασμών.

Επί πλέον:

Γενικοί καθαρισμοί, απολυμάνσεις, καθαριότητες γραφείων, ξενοδοχείων, εστιατορίων, καταστημάτων. Βαψίματα, συντηρήσεις, μονώσεις.



ΟΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η εταιρεία μας υπογράφει με τον πελάτη ετήσιο συμβόλαιο το οποίο μας δεσμεύει στους κάτωθι όρους :

Δύο φορές την εβδομάδα επίσκεψη και έλεγχο του σπιτιού.*
Επίσκεψη και έλεγχο του σπιτιού κάθε φορά μετά από θεομηνία.
Ετήσια συντήρηση και περιποίηση του κήπου εάν υπάρχει.
Προετοιμασία της πισίνας εάν υπάρχει (καθαρισμό, γέμισμα).
Προετοιμασία, καθαριότητα και καθαρισμό του σπιτιού κάθε φορά πριν την άφιξη των ιδιοκτητών.
Επιδιόρθωση κάθε μικρής βλάβης στο σπίτι καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου (δεν συμπεριλαμβάνονται τα διάφορα υλικά).

*και όλων των περιβαλλόντων χώρων αυτού.



On Lava House Services
Μεγαλοχώρι Σαντορίνης
Τ.Κ. 558 847 00 ΘΗΡΑ
T+30 22860 21275 F+30 22860 21295
info@onlava.com www.onlava.com/


EXTRA ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Η εταιρεία μας παρέχει επιπλέον υπηρεσίες που μπορεί να ζητήσει ο πελάτης ανάλογα τις ανάγκες του.

Συγκεκριμένα παρέχεται
Επιπλέον υπηρεσίες καθαριότητος.
Υπηρεσίες laundry.
Υπηρεσίες καθαριότητας και συντήρησης πισίνας.
Υπηρεσίες catering.
Υπηρεσίες kinder gardening.
Βαψίματα και στεγανοποιήσεις
Με νέα, σημερινή της ανακοίνωση, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών μας ενημερώνει και μας καλεί στην επόμενη εκδήλωση που διοργανώνει για το θέμα,
πρόκειται σύμφωνα με την πρόσκληση για παρουσίαση -ενημέρωση και συζήτηση γύρω απο τις τελευταίες εξελίξεις.
θα γίνει μεθαυριο Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 20.00 στο Μπελλώνειο.

η πρόσκληση

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,
την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009, στις 8 το βράδυ, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών σας προσκαλεί στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, όπου θα γίνει μία παρουσίαση - ενημέρωση και συζήτηση για τις εξελίξεις στο φλέγον θέμα του ναυαγίου του Sea Diamond.
Επειδή δύο χρόνια μετά η τοξική βόμβα του Sea Diamond συνεχίζει να απειλεί την υγεία μας, την μοναδική Καλντέρα της Σαντορίνης, αλλά και το τουριστικό μέλλον του νησιού μας, θα επιχειρήσουμε...
..."Μία Κατάδυση στο Χρονικό του Ναυαγίου για την Ανέλκυση της Αλήθειας".
Επειδή η ποιότητα της ζωής μας σχετίζεται άμεσα με το καθαρό περιβάλλον.
Επειδή πρέπει να γνωρίζουμε την αλήθεια και να διεκδικούμε το αυτονόητο, σας περιμένουμε να συζητήσουμε για μία υπόθεση που αφορά ΟΛΟΥΣ μας.
Η Ανέλκυση του Sea Diamond ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ, αρκει να το απαιτήσουμε ΟΛΟΙ.
Με εκτίμηση Λουκάς Λυγνός
Ανακοίνωση με αφορμή την ολοκλήρωση (;) της διαδικασίας απάντλησης των καυσίμων απο το K/Z Sea Diamond εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή για την ανέλκυση του ναυαγίου.

(πάλι καλά που βγάζει κι η Επιτροπή καμια ανακοίνωση, γιατί κανένας άλλος δε λεει κουβέντα.
πράγμα που στην προκειμένη περίπτωση -και να σας πώ την αλήθεια ψιλοπερίμενα να δώ ορισμένους να σκάνε μπαλόνια που ολοκληρώθηκε η απάντληση- σημαίνει οτι κάποιο λάκο εχει η φάβα......)

Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή αναφέρει οτι η διαδικασία διακόπηκε αιφνιδιαστικά ενω την χαρακτηρίζει φαρσοκωμωδία, αφού δεν πέτυχε τους στόχους που είχε θέσει το ΥΕΝ για το συγκεκριμένο θέμα, την "απάντληση ,δηλαδή, των πετρελαιοειδών και λοιπών ρυπογόνων ουσιών από το ναυάγιο καθώς και τον ορισμό εγγυήσεων για την αποτροπή πιθανής μελλοντικής ρύπανσης".
Η Επιτροπή σημειώνει παράλληλα οτι κανένας κι απο καμία πλευρά με την ολοκλήρωση(;) της επιχείρησης δεν βγήκε να ενημερώσει τον κόσμο για τα αποτελέσματά της (κάτι που είναι η αλήθεια μας βάζει σε υποψίες, το οτι κανένας δηλ. δε λέει κουβέντα...) ενω ζητά την σύγκλιση έκτακτου δημοτικού Συμβουλίου για να γίνει ενημέρωση για το θέμα.

Το κείμενο απεστάλει με ημερομηνία το βράδυ της Κυριακής 21.6

Με κλιμάκωση του αγώνα για την ανέλκυση του ναυαγίου του K/Z Sea Diamond θα απαντήσουν οι κάτοικοι της Σαντορίνης μετά τη φαρσοκωμωδία που εξελίχτηκε η επιχείρηση της απάντλησης των καυσίμων από το ναυάγιο του K/Z Sea Diamond.

Παρά τις μεγαλόστομες υποσχέσεις του ΥΕΝΑΝΠ περί απάντλησης των πετρελαιοειδών και λοιπών ρυπογόνων ουσιών από το ναυάγιο του K/Z Sea Diamond, και εγγυήσεων για πιθανή μελλοντική ρύπανση, η επιχείρηση της απάντλησης διακόπηκε αιφνιδιαστικά το Σάββατο 14/6/09, όταν αναχώρησε το ειδικό σκάφος που διενεργούσε την επιχείρηση της απάντλησης.
Η διακοπή της επιχείρησης της απάντλησης άφησε πίσω της αναπάντητες απορίες και ερωτηματικά σε όλους μας που εδώ και δύο χρόνια αγωνιζόμαστε για την ανέλκυση του τοξικού αυτού σκουπιδιού, από τη μοναδική στο κόσμο καλντέρα της Σαντορίνης, ερωτηματικά σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη κατά το διάστημα των 18 ημερών, διάστημα λιγότερο από τις τρεις εβδομάδες που είχε ανακοινώσει η Κυβέρνηση ότι θα διαρκούσε η επιχείρηση απάντλησης των πετρελαιοειδών.
Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα εκφράζοντας τη διαμαρτυρία και αγανάκτηση όλου του Θηραϊκού λαού για τη κοροϊδία της δήθεν απάντλησης, διεκδικούν έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να ενημερωθούν επίσημα από το Δήμο Θήρας όχι μόνο για την απάντληση των καυσίμων του πλοίου, που δεχθήκαμε ότι θα είναι ένα πρώτο βήμα για την ανέλκυση, όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο Υπουργός, αλλά κυρίως για το πότε θα ξεκινήσει η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη παραμονή του ναυαγίου στο βυθό της Σαντορίνης, όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο Υπουργός κ. Παπαληγούρας κατά την επίσκεψη του στο νησί.
Σε αντίθετη περίπτωση τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για την ανέλκυση δηλώνουν ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους για να κερδηθεί ο κοινός στόχος, που δεν είναι άλλος από την ανέλκυση του K/Z Sea Diamond.
Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για την Ανέλκυση του K/Z Sea Diamond



Να σημειώσουμε οτι η Επιτροπή διοργανώνει διαμαρτυρία στον Αθηνιό την ερχόμενη Κυριακή 28 Ιουνίου. περισσότερες πληροφορίες, προσεχώς....

(άλλη μια παρένθεση. λογικό δεν είναι; αμα δεν μιλάει κανένας και χωρίς μια μεγάλη και δυναμική κινητοποίηση, ποιός περιμένεται να ασχοληθεί με το θέμα;
εδω, οχι μονόστηλο, αλλά ούτε αναρτησούλα στο ίντερνετ δεν έκαναν το "μεγάλα κανάλια και πόρταλς" για την ολοκλήρωση(;) της επιχείρησης, ενω ρώταγαν εαν εχουν γίνει κινητοποιήσεις ή τουλάχιστο αν έχουμε επίσημες ανακοινώσεις για το γεγονός...
ειλικρινά τώρα, αμα δεν κουνιέται φύλλο, με τι και γατί να ασχοληθούν;....)

Κυριακή, Ιουνίου 21, 2009


Με ενημερωτικό μέιλ το Επιμελητήριο Κυκλάδων ενημέρωσε την περασμένη εβδομάδα τα μέλη του για την προδημοσίευση προκήρυξης ενός προγράμματος για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων των κλάδων της Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου, και Παροχής Υπηρεσιών.
Πρόκειται για ενα ενδιαφέρον και πολυαναμενόμενο πρόγραμμα ενίσχυσης
που απευθύνεται σε επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες, ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων.


Στο link www.info3kps.gr/showproclamation.asp?tab=1&id=2789&keywords=&exactKeyword=
μπορείτε να βρείτε τον οδηγό του προγράμματος, καθώς και τα σχετικά παραρτήματα με τους επιλέξιμους ΚΑΔ ανά κλάδο (δηλαδή ποιές δραστηριότητες-επαγγέλματα είναι επιλέξιμα ανά κλάδο), τις επιλέξιμες δαπάνες ανά κλάδο, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά κλπ.


Επίσης, πληροφορίες μπορείτε να πάρετε και απο την δικτυακή πύλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων
www.e-kyklades.gr/articles/article.jsp?context=103&categoryid=1002&articleid=12632


Το τηλέφωνο του Επιμελητηρίου είναι το Τηλ.: 22810 82346


Την προκήρυξη και πληροφοριακό υλικό μπορείτε να την βρείτε και στο : www.espa.gr/Greek/News.aspx?newsid=119



Η ημερομηνία έναρξης και λήξης υποβολής των επενδυτικών προτάσεων θα καθοριστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση και θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο χρόνο από το Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών.




Κι άλλο ένα.
Κατά κοινή ομολογία πάντως, τα χρήματα με τα οποία υποχρεούται να συμβάλει ο κάθε ενδιαφερόμενος ιδιώτης δεν είναι πολλά αρκεί να διαθέσει χρόνο, να βάλει κάτω το μυαλουδάκι του να δουλέψει (να ξέρει δηλ. ακριβώς κι οχι στο περίπου τι θέλει να κάνει)
και να ψάξει γενικώς τα πράγματα….


Ξεκίνησε (στις 15 Ιουνίου) η υποβολή αιτήσεων για τα προγράμματα Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας.
Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά (μέσω διαδικτύου) από τις 15/06/2009 μέχρι 14/09/2009 στο www.eommex.gr



Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται :
- Στην EOMMEX AE, (Ξενίας 16 και Έβρου 26 Αθήνα 115 28, τηλ. 210 7491100, 210 7481157, www.eommex.gr
- Στο γραφείο πληροφόρησης του ΕΠΑΝ (τηλ. 801 11 36 300, www.antagonistikotita.gr
- Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης www.ypan.gr ή www.ggb.gr




Τα προγράμματα νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας εντάσσονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και αποσκοπούν στη διευκόλυνση της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων από γυναίκες καθώς και νέους ηλικιακά επιχειρηματίες σε όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας, δίνοντας έμφαση στην ενθάρρυνση και υποστήριξη της επιχειρηματικότητας ευκαιρίας.
Ως επιχειρηματικότητα ευκαιρίας ορίζεται η ίδρυση και προσπάθεια ανάπτυξης νέας επιχείρησης με στόχο την αξιοποίηση πραγματικής επιχειρηματικής ευκαιρίας (καινοτομία, κενά της αγοράς, προοπτικές αύξησης ζήτησης κ.τ.λ.) από επιχειρηματία με προσόντα (π.χ. πίστη στην επιτυχία, εμπειρία, γνώση, δεξιότητες, υψηλό μορφωτικό επίπεδο).