Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2010

Και βέβαια δεν τον έχουμε ξεχάσει…!

Άλλωστε παραμένει κομματικά αλλά και σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης στην Περιφέρειά μας ενεργός ο πρώην ΓΓ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου Χαράλαμπος Κόκκινος,
ο οποίος μας ενημερώνει για την πρόσφατη περιοδεία του σε νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου (συγκεκριμένα πήγε Τήνο, Πάρο, Αντίπαρο, Νάξο, Μύκονο, Λέρο και Κάλυμνο αλλά, Σαντορίνη ..δεν ήρθε. προφανώς στην επόμενη .. δόση!)

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του,

Το χρονικό διάστημα 15/1/2010 – 14/2/2010 ανταποκρινόμενος σε σχετικές προσκλήσεις, παρευρέθηκε σε εκδηλώσεις της αυτοδιοίκησης, πολ. συλλόγων και δημοτικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κος Κόκκινος είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με στελέχη της αυτοδιοίκησης, με στελέχη της ΝΔ , τους πολίτες των νησιών μας και να «φιλοξενηθεί» σε τοπικά ΜΜΕ.
Κοινή διαπίστωση των επαφών είναι οτι έχει μπει «φρένο» σε κάθε ουσιαστική αναπτυξιακή προσπάθεια στα νησιά μας λόγω της αδράνειας, της έλλειψης σχεδιασμού και των πολιτικών παλινωδιών της κυβέρνησης. Στην κυριολεξία δεν «κουνιέται φύλλο» .
Δεν υλοποιούνται αναπτυξιακά έργα , το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δεν προχωρούν ενώ κάποιες δράσεις κινδυνεύουν να σταματήσουν λόγω υποχρηματοδότησης.
Καθημερινά διογκώνονται τα προβλήματα στο τομέα της υγείας , της παιδείας και των μεταφορών.
Αγωνία διακατέχει τους ανθρώπους του τουρισμού για την επερχόμενη τουριστική περίοδο. Η ελλιπής έως και ανύπαρκτη τουριστική προβολή της χώρας αλλά και των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου , η έλλειψη κινήτρων και στήριξης της επιχειρηματικότητας , η μείωση κατά 26% των εισητηρίων κοινωνικού τουρισμού , η διογκούμενη οικονομική κρίση και η αδυναμία της κυβέρνησης για την αντιμετώπισή της , αυξάνουν την αγωνία των νησιωτών μας.
Η ανεργία και η ακρίβεια «καλπάζουν» σε πρωτόγνωρα επίπεδα για τα νησιά μας.
Οι δράσεις της νησιωτικότητας βρίσκονται στα ………αζήτητα.
Ενώ, οι ελπίδες και οι προσδοκίες που καλλιέργησε το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά «εξανεμίζονται» στους πρώτους πέντε (5) μήνες διακυβέρνησής του.
Η κοινωνική ανοχή προς την κυβέρνηση τελειώνει , η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται.


Παράλληλα, ο κ. Κόκκινος μας έχει ενημερώσει για το περιεχόμενο της ομιλίας του στην 8η σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ.

Κι επειδή είναι αδύνατο να δημοσιεύουμε ολόκληρες τις τοποθετήσεις, μεταξύ άλλων ο κ. Κόκκινος αναφέρθηκε εκτενώς στην νησιωτικότητα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, “στα προσυνέδρια εκτιμώ ότι πρέπει να προταθεί άλλο ένα με θεματικό πεδίο τη νησιωτικότητα , σε ένα μικρό νησί της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου.”

Μεταξύ άλλων είπε ότι,
Το ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε προεκλογικά ότι θα μετατρέψει την Ελλάδα σε Δανία του Νότου αλλά όπως φαίνεται μάλλον κινδυνεύει να μετεραπεί σε Ισλανδία του Νότου..Οι πρώτοι μήνες διακυβέρνησης μοιάζουν με την πορεία του Ναπολέοντα που ξεκίνησε θριαμβευτικά μέχρι που οδηγήθηκε στο Βατερλώ. Το ΠΑΣΟΚ θα οδηγηθεί στο «Βατερλώ» του, το ζητούμενο είναι να μην παρασύρει μαζί και τον τόπο…

Απαλλαγμένοι από εσωστρέφεια, καχυποψία και ωχαδερφισμούς. Απαλλαγμένοι από συμπεριφορές οπισθοδρόμησης. Οφείλουμε να προσαρμόσουμε τον πολιτικό μας λόγο και την αντιπολιτευτική μας τακτική. Να γίνουμε πολιτικά ελκυστικοί και πειστικοί. Με τεκμηριωμένες θέσεις , με πρωτοβουλίες.

Πρόσφατα παρουσιάστηκε το Νομοσχέδιο για την Διοικητική μεταρρύθμιση «Καλλικράτης», την ώρα που το ΠΑΣΟΚ χρωστά 330εκ.ευρώ στον ΟΤΑ , πόροι του 2009, που κανείς δεν γνωρίζει τις αρμοδιότητες και την χωτοταξία των νέων ΟΤΑ αλλά και την χρηματοδότησή τους. Απευθύνονται στην αυτοδιοίκηση, που επί ΝΔ είδε τους πόρους της να πολλαπλασιάζονται και ιδιαίτερα στην ελληνική περιφέρεια με χιλιάδες έργα και δράσεις με το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» και «ΠΟΛΙΤΕΙΑ».

Ενώ, σε ότι αφορά την ΝΔ ανέφερε ότι θα πρέπει,
Να κρατήσουμε λειτουργικές και με ανοιχτές πόρτες τις οργανώσεις.
Να αξιοποιήσουμε τα 800.000 μέλη μας που είναι τα περισσότερα από κάθε άλλο κομματικό φορέα.
Συνεχίζουμε με πολιτικές παρεμβάσεις στην κοινωνία και στην καθημερινότητα
(αιμοδοσία, στήριξη στους ηλικιωμένους, αναδασώσεις κλπ.)
Οι Γραμματείες Πολιτικού Σχεδιασμού και το Ινστιτούτο Δημοκρατίας να πραγματοποιήσουν πολιτικά σεμινάρια στα μέλη μας, για την καλύτερη ενημέρωσή τους.
Στην πολιτική μας επικαιρότητα, και εν μέρει αναδρομικά,

Ακολουθούν οι σημαντικότερες παρεμβάσεις των τοπικών μας βουλευτών
(όχι τίποτε άλλο, αλλά για να μην ξεχνάμε τι μας λένε…!)

Ο Γιάννης Βρούτσης έχει οριστεί από την ΝΔ “υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης”. Το χουμε; το χουμε.. πάμε παρακάτω.
Με αυτήν του λοιπόν την ιδιότητα και με αφορμή τα μέτρα που εξήγγειλε ο Υπουργός -του- (σσ Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης)
δήλωσε ότι “η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, με σοβαρές επιπτώσεις και στην πραγματική οικονομία, μειώνει την απασχόληση και αυξάνει την ανεργία στη χώρα μας και οι συνέπειες στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά και στην κοινωνική συνοχή είναι σοβαρότατες.”
Σημείωσε δε ότι “η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αφού ακύρωσε τις πολλές προγραμματισμένες και συγκεκριμένες δράσεις του ΟΑΕΔ, με το πρόσχημα ότι «δεν υπάρχει σάλιο», έρχεται τέσσερις μήνες μετά και εξαγγέλλει προθέσεις και σκέψεις για οκτώ προγράμματα στήριξης της απασχόλησης”.
Καθώς και ότι “λείπει από τις κυβερνητικές εξαγγελίες, το ακριβές περιεχόμενο των δράσεων, όσο και οι προϋποθέσεις ένταξης στις δράσεις αυτές. Λείπει, κυρίως-και είναι ιδιαίτερα σημαντικό- ο χρόνος κατά τον οποίο θα υλοποιηθούν οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Η ανησυχία μας είναι ότι θα καθυστερήσουν πολύ.
Οι χειμαζόμενοι άνεργοι και οι δοκιμαζόμενες από την ύφεση επιχειρήσεις δεν αντέχουν να περιμένουν. Απαιτείται οι δράσεις να γίνουν συγκεκριμένες, να αποκτήσουν περιεχόμενο και να υλοποιηθούν χωρίς χρονοτριβή».

Επίσης, ανέφερε ότι
«Διπλό χτύπημα στην αξιοπιστία της κυβέρνησης και του Υπουργού Εργασίας κ. Λοβέρδου, αποτέλεσαν τόσο οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, όσο και η υπόδειξη του Υπουργού Οικονομικών για εκποίηση της περιουσίας των Ταμείων, ως λύση, για τη χρηματοδότηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι κατηγορηματικές, έως χθες, δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, ότι δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ακυρώθηκαν επίσημα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, αποδομώντας ουσιαστικά και τον κοινωνικό διάλογο, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι υπέρμετρες προσδοκίες που καλλιέργησε ο κ. Λοβέρδος σχετικά με την «ανακάλυψη» νέων πηγών χρηματοδότησης του Ασφαλιστικού, επίσης διαψεύστηκαν από τον Υπουργό Οικονομικών που έκανε λόγο, δίκην συμβούλου επενδύσεων, για εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων των Ταμείων.

Οι συνεχιζόμενες αντιφατικές εξαγγελίες, η αναβλητικότητα και οι κυβερνητικές ανακολουθίες κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών και συνιστούν σοβαρή απειλή που υπονομεύει κάθε προσπάθεια για υπεύθυνες και ρεαλιστικές απαντήσεις στο εθνικό πρόβλημα του Ασφαλιστικού».

Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι με αυτήν του την ιδιότητα ο «βουλευτής της περιοχής μας» έχει μεγάλη ρέντα το τελευταίο διάστημα σε ΜΜΕ της Αθήνας και τα πάει μια χαρά αφού έχει αποβάλει από πάνω του το «επαρχιώτικο στυλ».


Σχετικά με τους αγρότες της Σαντορίνης και της Θηρασιάς -που μας αφορά κι άμεσα- ανακοίνωσε ότι:
Σε απόγνωση και αδιέξοδο έχουν οδηγηθεί οι παραδοσιακοί αμπελοπαραγωγοί της Θήρας και της Θηρασιάς από την αδιαφορία της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ απέναντι στα προβλήματα τους. Πιο συγκεκριμένα, η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. αναγνωρίζοντας την αξία των θηραϊκών αμπελώνων σε παγκόσμιο επίπεδο, στήριξε τους αμπελοπαραγωγούς εντάσσοντας τις πρότυπες και μοναδικές καλλιέργειες τους τόσο στο Γ΄ ΚΠΣ (μέτρο 3.15 ΕΠΑΑ), όσο και στην 4η Προγραμματική Περίοδο (μέτρο 214-δράση 4.2 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ).

Παρόλα αυτά και μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο για την οικονομία των Κυκλάδων, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δείχνει να αδιαφορεί, αφού δεν δίνει λύσεις στα αλλεπάλληλα διαβήματα των αγροτών και της Ένωσης των δυο νησιών. Οι αμπελουργοί των δύο νησιών δεν έχουν εισπράξει ακόμα όλη την ενίσχυση που δικαιούνται από τη δράση «Διατήρηση Παραδοσιακού Αμπελώνα Ν. Θήρας» (Μέτρο 3.15 – ΕΠΑΑ 2000-2006). Μέχρι σήμερα, έχουν εισπράξει μόλις 488.525 € από το 1,5 εκατ. € που δικαιούνται. Ενώ, αβέβαιο παραμένει ακόμα το πότε θα ξεκινήσει η δράση «Διατήρηση αμπελοκομικής πρακτικής στον Αμπελώνα Θήρας-Θηρασιάς» (Μέτρο 4.2 - Πρόγραμμα Αλ. Μπαλτατζής 2007-2013).

Για τους παραπάνω λόγους ο κ. Βρούτσης με την υπ’ αριθμό 5278/28-01-2010 ερώτηση του στη Βουλή, κάλεσε την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να δώσει άμεσα λύσεις στα προβλήματα των αμπελουργών, επισημαίνοντας ότι δεν ζητούν ελεημοσύνη. Απαιτούν την οικονομική ενίσχυση που δικαιούνται και την έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας. Η παραδοσιακή καλλιέργεια των θηραϊκών αμπελώνων πρέπει να διατηρηθεί και να στηριχθεί. Σήμερα, δυστυχώς απειλείται με εγκατάλειψη από την στάση της Κυβέρνησης.


Παράλληλα ο Κ. Βρούτσης μαζί με άλλους συναδέλφους του αναφέρθηκαν στον…
Τζόγο τον … ανθελληνικό!


Στις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχει πάρει ο διαδικτυακός τζόγος στην Ελλάδα επισήμανε με επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή -μαζί με άλλους 16 συνυπογράφοντες βουλευτές- ο Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης.

σε απλά ελληνικά οι υπογράφοντες-διαμαρτυρόμενοι βουλευτές τα «έβαλαν» με τις οφ σόρ εταιρίες που πουλάνε τον «τζόγο» τους -και- στην Ελλάδα, ενώ τα «έβαλαν» ακόμη περισσότερο με το ελληνικό κράτος που δεν πάει να τις πιάσει (τις οφ σόρ…) και να τις φορολογήσει και δαυτες και όσους ασχολούνται μαζί τους..

Ιδού η ερώτηση (παρακάτω) πλήν όμως δεν έχουμε την απάντηση…

Ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι σε μια δύσκολη περίοδο για την ελληνική οικονομία, ο διαδικτυακός τζόγος στην Ελλάδα ευημερεί με ετήσιο τζίρο που αγγίζει το ποσό των 5 δις €. Πόσο, το οποίο δυστυχώς δεν φορολογείται, στερώντας το ελληνικό δημόσιο από σημαντικούς πόρους, μιας και τα τυχερά παιχνίδια μέσω του διαδικτύου ελέγχονται από off shore εταιρείες που εδρεύουν σε χώρες εκτός Ελλάδος (Γιβραλτάρ ή νησιά Κέιμαν).

Στην επερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού, ο Βουλευτής Κυκλάδων ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι εν λόγω εταιρείες δεν πρέπει να μένουν άλλο στο απυρόβλητο, ζημιώνοντας περισσότερο το ελληνικό κράτος, ενώ παράλληλα η ανεξέλεγκτη δράση τους πρέπει να περιοριστεί, αφού όπως έχει διαπιστωθεί υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι διαφημιστικές πινακίδες τους, παρανόμως, διαφημίζονται σε ελληνικά κρατικά στάδια, καθώς και ελληνικά έντυπα πανελλαδικής κυκλοφορίας.

Ο κ. Βρούτσης κάλεσε τους αρμόδιους Υπουργούς να παρέμβουν άμεσα για την εξεύρεση λύσεων στο συγκεκριμένο ζήτημα, προκειμένου να μπει ένα τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που ευνοεί σκανδαλωδώς εξωχώριες εταιρείες σε βάρος του ΟΠΑΠ, ο οποίος κατέχει το αποκλειστικό δικαίωμα διαχείρισης και διεξαγωγής των εν λόγω παιγνίων μέχρι την 12.10.2020.


Ο κ. Βρούτσης επίσης έθιξε το θέμα της μείωσης κατά 200.000 των Δικαιούχων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, ζητώντας την τροποποίηση της απόφασης.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι:
Μεγάλο πλήγμα για την τουριστική οικονομία της χώρας με σοβαρές επιπτώσεις στις ευαίσθητες τοπικές οικονομίες των νησιών μας και αύξηση της ανεργίας αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση της Κυβέρνησης να μειώσει τους δικαιούχους του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού από 730.000 που ήταν το 2009 σε 550.000 για το 2010.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων Γ. Βρούτσης και η Βουλευτής Ρεθύμνου Όλγα Κεφαλογιάννη με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή καταγγέλλουν την Κυβέρνηση για την επιπόλαια και αψυχολόγητη αυτή απόφαση, η οποία ελήφθη χωρίς να προηγηθεί ο απαραίτητος διάλογος με τους αρμόδιους θεσμικούς εκπροσώπους των ξενοδόχων αλλά και των τουριστικών επιχειρήσεων. Κυρίως, όμως χωρίς να εκτιμηθεί η πολύ κρίσιμη περίοδος που διανύει ο τουρισμός μας. Μια απόφαση που αναμένεται να επιφέρει σημαντικό οικονομικό πλήγμα, ιδιαίτερα στις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας και που ταυτόχρονα δείχνει την προχειρότητα με την οποία λειτουργεί η Κυβέρνηση.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βρούτσης, η περικοπή κατά περίπου 26% του αριθμού των δικαιούχων του εν λόγω προγράμματος για το έτος 2010, δεν αποστερεί μόνο από χιλιάδες χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους το δικαίωμα να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους με εξαιρετικά χαμηλό κόστος, αλλά επιπλέον δεν συνοδεύεται και από συγκεκριμένα κυβερνητικά μέτρα για την στήριξη των μικρών ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων. Επιχειρήσεις, οι οποίες επωφελούνται κυρίως από το προγράμματα κοινωνικού τουρισμού.

Ο Γιάννης Βρούτσης αναφέρθηκε επίσης και στην εκτίναξη του κόστους μεταφορών από και προς τα νησιά, αναφέροντας ότι:

Σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα και ιδιαίτερα για τη νησιωτική Ελλάδα, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, χωρίς καμία διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς, αποφάσισε αιφνιδιαστικά την αύξηση - ως και 40% - του κόστους μεταφοράς των φορτίων από και προς τα νησιά μας. Μια απόφαση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού, κατά την ομιλία του στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, ότι θα μειώσει το κόστος των μεταφορών στα νησιά, εισάγοντας την αρχή του μεταφορικού ισοδύναμου στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ μέχρι σήμερα οι μεταφορικές επιχειρήσεις μετέφεραν από και προς τα νησιά των Κυκλάδων τις κενές καρότσες φορτωμένες επάνω σε άλλες καρότσες φορτηγών και χωρίς μάλιστα να έχει τεθεί ποτέ θέμα ασφάλειας, σύμφωνα με την υπ’ αριθμό 01/21-12-2009 πρόσφατη μόνιμη αστυνομική εγκύκλιο της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας απαγορεύεται στο εξής αυτή η πρακτική.

Αυτό το πολύ σοβαρό θέμα έφερε με σχετική ερώτηση του στη Βουλή ο Βουλευτής Κυκλάδων, μεταφέροντας παράλληλα την αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου και των κατοίκων των Κυκλάδων γι’ αυτή τη δυσμενή εξέλιξη. Ο κ. Βρούτσης ζήτησε από τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων να παρέμβουν άμεσα για την επίλυση του προβλήματος, προκειμένου να επανέλθει το προϊσχύον καθεστώς στην θαλάσσια μεταφορά φορτίων από και προς τα νησιά των Κυκλάδων και πάντοτε μέσα στα πλαίσια της προβλεπόμενης ασφάλειας.

Στην ερώτησή του υπογράμμισε, επίσης, ότι η αύξηση του κόστους της μεταφοράς των φορτίων, αναμένεται να μετακυλισθεί στα μεταφερόμενα αγαθά και εμπορεύματα, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται σημαντικά το κόστος διαβίωσης των κατοίκων και κατ’ επέκταση να μειώνεται περαιτέρω η ανταγωνιστικότητα των τοπικών επιχειρήσεων, καθώς και των παραγόμενων από αυτές προϊόντων.

Ο βουλευτής επισήμανε χαρακτηριστικά ότι: «Τέτοια επαχθή μέτρα αντιστρατεύονται τη νησιωτικότητα και αντίκεινται στο πνεύμα της ρητής διάταξης του Συνταγματικού Νομοθέτη που προβλέπει μέριμνα και ειδικές πολιτικές για τη νησιωτική Ελλάδα. Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται καθημερινά πως αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τη στήριξη της νησιωτικής επιχειρηματικότητας, καθώς και τις ειδικές ανάγκες των κατοίκων των νησιών».



Στην άλλη πλευρά τώρα, ο -κυβερνητικός- βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας μας έχει ενημερώσει για τις εξής παρεμβάσεις και δραστηριότητές του.

Με ανακοίνωσή του για τον χώρο της υγείας μας λέει ότι:
Σαράντα(40) θέσεις Νοσηλευτών, Μαιών και Επισκεπτών Υγείας προβλέπει για τις υγειονομικές μονάδες των Κυκλάδων η προκήρυξη 1.400 θέσεων αντίστοιχων ειδικοτήτων, που πρόκειται να δημοσιευτεί τις επόμενες μέρες από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και αφόρα τις προσλήψεις του έτους 2009.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να προκηρυχθούν 27 θέσεις νοσηλευτών (1ΠΕ, 16ΤΕ, 10ΔΕ), 4 θέσεις μαιών και 9 θέσεις Επισκεπτών Υγείας.

Οι παραπάνω θέσεις αφορούν τα δύο νοσοκομεία της Σύρου και Νάξου, επτά Κέντρα Υγείας (Άνδρου, Τήνου, Μυκόνου, Θήρας, Μήλου, Ίου, Αμοργού) και δύο Περιφερειακά Ιατρεία της Σερίφου και της Αιγιάλης Αμοργού. Αξίζει να επισημανθεί ότι για το Κέντρο Υγείας της Αμοργού που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το ίδρυσε μόνο στα χαρτιά, προκηρύσσονται οκτώ(8) θέσεις Νοσηλευτών και Επισκεπτών Υγείας.
Μετά την προκήρυξη των 3.100 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού το 2009 θα υπάρξει νέα προκήρυξη 3.000 νοσηλευτών για το 2010.

Ενώ σημειώνει ότι,
Οι Κυκλάδες θα διεκδικήσουν και από την επόμενη προκήρυξη την κάλυψη κενών θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού για τις υγειονομικές μονάδες των νησιών που έχουν πρόβλημα υποστελέχωσης. Στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθούμε και για την κάλυψη των θέσεων ιατρικού προσωπικού καθώς και προσωπικού άλλων ειδικοτήτων που έχουν ανάγκη οι μονάδες υγείας των νησιών μας.

Παράλληλα, ο Παναγιώτης Ρήγας μας έχει ενημερώσει ότι συμμετέχει στην εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση SIEMENS

Μέλος της εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που συγκροτήθηκε με απόφαση της ολομέλειας του σώματος προκειμένου να διερευνήσει την υπόθεση της SIEMENS, ορίστηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι:
Έχοντας την εμπειρία από την συμμετοχή του στην εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση των άγονων γραμμών ο Βουλευτής Παναγιώτης Ρήγας θα διερευνήσει, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής, το σκάνδαλο που συντάραξε την δημόσια ζωή του τόπου επί μακρό χρονικό διάστημα και έριξε βαριά την σκιά του στον πολιτικό κόσμο της Χώρας.
Πρόθεση του ΠΑΣΟΚ και επομένως και των βουλευτών του που συμμετέχουν στην εξεταστική Επιτροπή, είναι να φωτισθεί σε όλη την έκταση το μέγα αυτό πολιτικό–οικονομικό σκάνδαλο, να πληροφορηθεί η Βουλή και η κοινή γνώμη την αλήθεια, να εντοπιστούν και να καταλογιστούν οι ευθύνες σε όσα πολιτικά πρόσωπα ενεπλάκησαν με οποιονδήποτε τρόπο σε παράνομες ενέργειες και προξένησαν βλάβη στα συμφέροντα του Δημοσίου.
Η διερεύνηση και διαλεύκανση επομένως όλων των «σκοτεινών» υποθέσεων που ταλάνισαν την Χώρα τα τελευταία χρόνια αποτελεί πράξη πολιτικής ευθύνης και απαίτηση του συνόλου του Ελληνικού λαού.
Υπενθυμίζουμε ότι την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο η Νέα Δημοκρατία απέρριψε τρεις φορές το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής Επιτροπής για τη SIEMENS και τελικά ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Καραμανλής έκλεισε εσπευσμένα την Βουλή για να αποφύγει την διερεύνηση της υπόθεσης.
Σήμερα το ΠΑΣΟΚ παράλληλα με την διερεύνηση των σκανδάλων προχωρά σε ουσιαστικές θεσμικές αλλαγές, ώστε να κατοχυρωθεί η διαφάνεια στην διαχείριση των δημοσίων υποθέσεων και να αποτραπεί στο μέλλον ο κίνδυνος επανάληψης παρόμοιων φαινομένων.
Η αλλαγή ήθους στην διακυβέρνηση της χώρας αποτελεί λαϊκή απαίτηση και το ΠΑΣΟΚ απαντά θετικά.

Μάλιστα, στην ίδια ανακοίνωση μας διευκρινίζει ότι η συμμετοχή των Βουλευτών στην εν λόγο Επιτροπή είναι άνευ ουδεμίας αμοιβής.

(καλά που μας το είπατε αυτό το τελευταίο σχετικά με την άμισθη συμμετοχή, όχι τίποτε άλλο, αλλά γιατί είχε γίνει το σχόλιο ότι «καλή είναι η συμμετοχή στις επιτροπές, πόσο μάλλον σήμερα που περνάμε …κρίσιμη περίοδο») το ξεκαθαρίζουμε η συμμετοχή είναι ... τζάμπα!


Ενώ, παρακάτω δημοσιεύουμε τα σημαντικότερα σημεία της τοποθέτησης του κ. Ρήγα για το πρόγραμμα «Καλλικράτης» στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Κυκλάδων

Στην τοποθέτηση του ο Βουλευτής τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Το πρόγραμμα «Καλλικράτης» συνιστά επιβεβλημένη, υψίστης σημασίας δομική αλλαγή στην μορφή και την λειτουργία της Αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης στη Χώρα μας. Αποτελεί ουσιαστική, ριζοσπαστική μεταρρύθμιση μακράς πνοής που υπηρετεί τους στόχους της βιώσιμης πράσινης ανάπτυξης και της εξυπηρέτησης του πολίτη. Το σχέδιο που έχει δοθεί για διαβούλευση δεν είναι σχέδιο νόμου είναι πλαίσιο συζήτησης, είναι «καμβάς» πάνω στον οποίο θα σχεδιαστεί, με την συμμετοχή όλων, η νέα αρχιτεκτονική των θεσμών της Αυτοδιοίκησης. Η φιλοσοφία και οι βασικές αρχές της μεταρρύθμισης είναι αναλυτικότατα διατυπωμένες και ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα και ο χρόνος ουσιαστικών παρεμβάσεων μέχρις ότου πάρει την τελική της μορφή.

Ο κ. Ρήγας μεταξύ άλλων ανέφερε ότι:
Ιδιαίτερη προσοχή εκτός των άλλων πρέπει να δοθεί στο θέμα του προσωπικού των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση και κυρίως στην Νομαρχιακή, γιατί αυτοί θα κληθούν να στηρίξουν την επιχειρούμενη μεταρρύθμιση.
Η συνταγματική αναγνώριση της νησιωτικότητας, μας δίνει την δυνατότητα να προτείνουμε ειδικές ρυθμίσεις για το νησιωτικό χώρο, τόσο στο επίπεδο της Περιφερειακής, όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επειδή στο νομό μας υπάρχουν μικρά νησιά- κοινότητες αλλά και μικροί πληθυσμιακοί δήμοι, οι οποίοι πρέπει να παραμείνουν αυτόνομες αυτοδιοικητικές οντότητες χωρίς να έχουν για το άμεσο μέλλον προοπτική να αποκτήσουν την διοικητική δομή που προβλέπει το σχέδιο «Καλλικράτης» για τους υπόλοιπους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ, πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη θεσμική πρόβλεψη.

Η μια πρόταση είναι να θεσμοθετηθεί η υποχρέωση των μεγάλων νησιωτικών δήμων να αναλαμβάνουν στα πλαίσια διαδημοτικών υπηρεσιών να ασκούν για λογαριασμό των γειτονικών τους μικρών νησιωτικών ΟΤΑ τις αρμοδιότητες που έχουν μεταφερθεί στην πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση.
Η δεύτερη πρόταση -που κατά την άποψη μου είναι η πιο αποτελεσματική– υποστηρίζει την υπαγωγή των υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης(στα Επαρχεία Μήλου, Νάξου, Σαντορίνης, Κέας) απευθείας στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση προκειμένου να ασκούν για λογαριασμό των συγκεκριμένων ΟΤΑ και μόνον, τις αρμοδιότητες που θα μεταβιβαστούν από την καταργούμενη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Όσον αφορά την αιρετή Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα ταυτίζεται με την σημερινή Κρατική Περιφέρεια και η έδρα της υποχρεωτικά θα παραμείνει η Ερμούπολη της Σύρου. Το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να προβλέπει την αναλογική εκπροσώπηση των νομαρχιακών διαμερισμάτων, που μπορεί να είναι όχι ο Νομός αλλά τα Επαρχεία.
Το ψηφοδέλτιο να είναι ενιαίο με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι να ψηφίζονται από το σύνολο του εκλογικού σώματος της Περιφέρειας. Όλοι οι Αντιπεριφερειαρχές να ορίζονται από τον Περιφερειάρχη για να αποτραπεί έτσι η ομοσπονδοποίηση της Περιφέρειας και η δημιουργία ανεξέλεγκτων πολιτικών εξουσιών στο επίπεδο του Νομού. Να εισαχθούν στην λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου διαδικασίες και θεσμοί που προβλέπονται στο κοινοβούλιο έτσι ώστε να γίνει πιο δημοκρατική και πιο διάφανη.


Επίσης ο Παναγιώτης Ρήγας μας ενημερώνει για την συνάντησή του με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καθώς και για τις άμμεσες ανάγκες των νησιών των Κυκλάδων σε θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του υπουργείου.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Υφυπουργού κ. Σπύρου Βούγια και του Γενικού Γραμματέα κ. Τασούλα, ο κ. Ρήγας έθεσε τα προβλήματα που απασχολούν το Νομό Κυκλάδων και είναι αρμοδιότητας του εν λόγω Υπουργείου.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο πρόβλημα της υποστελέχωσης αστυνομικών και λιμενικών υπηρεσιών, ειδικότερα κατά την θερινή περίοδο και στην ανάγκη εφαρμογής μιας πιο αποτελεσματικής πολιτικής στον τομέα της αστυνόμευσης των νησιών κατά την συγκεκριμένη περίοδο.
Τόνισε την ανάγκη εκσυγχρονισμού των μέσων που διαθέτουν οι υπηρεσίες που εποπτεύει το Υπουργείο, προκειμένου να ανταποκριθούν με επάρκεια στα καθήκοντα τους. Ειδικότερα αναφέρθηκε στην ανάγκη επισκευής των πλωτών μέσων του λιμενικού σώματος, που τα περισσότερα παραμένουν παροπλισμένα επί πέντε και πλέον χρόνια.
Επεσήμανε περιπτώσεις νησιών στα οποία το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έξαρση της εγκληματικότητας(π.χ. Άνδρος) και τόνισε την ανάγκη της ιδιαίτερης αντιμετώπισης του φαινομένου.
Τόνισε την ανάγκη λήψης μέτρων προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησης στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων των νησιών, για να σταματήσει η προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό.
Επεσήμανε την ανάγκη, ενόψει της εφαρμογής του σχεδίου «Καλλικράτης», της οργάνωσης Δημοτικής Αστυνομίας σε όλους τους νέους Δήμους, να απεμπλακεί η αστυνομία από καθήκοντα ξένα προς την αποστολή της, που είναι η διασφάλιση της τάξης και της κοινωνικής ειρήνης και η δίωξη του εγκλήματος.
Έθεσε το πρόβλημα της Β’ Αστυνομικής Δ/νσης Κυκλάδων με έδρα την Νάξο, που ενώ έχει ιδρυθεί παραμένει στα χαρτιά εξαιτίας του περιορισμένου προϋπολογισμού δαπάνης στέγασής της.
Ζήτησε ουσιαστικότερη ενεργοποίηση της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου προκειμένου να διερευνώνται άμεσα και ουσιαστικά περιπτώσεις κακοδιοίκησης και έκνομων συμπεριφορών εκ μέρους στελεχών των υπηρεσιών που εποπτεύει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Επεσήμανε το πρόβλημα αξιοπρεπούς διαβίωσης που αντιμετωπίζουν κυρίως οι νεοδιοριζόμενοι και οι εποχιακά υπηρετούντες ένστολοι στα τουριστικά κυρίως νησιά των Κυκλάδων εξαιτίας του υψηλού κόστους διαβίωσης.


Λύσεις σε προβλήματα των Κυκλάδων διεκδικεί από τα Κεντρικά Υπουργεία ο Βουλευτής Παναγιώτης Ρήγας

Διαδοχικές συναντήσεις με τους Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων Πολιτισμού, του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτης Ρήγας.

Στη συνάντησή του με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, ο Βουλευτής ζήτησε την παρέμβασή της, προκειμένου να αρθούν δύο σοβαρές εκκρεμότητες που αφορούν σε σημαντικά έργα των Κυκλάδων και υπάγονται στην αδειοδοτική αρμοδιότητα υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού.
Στην συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Θ. Μπάκα ο Βουλευτής έθεσε το πρόβλημα της υπολειτουργίας των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας στα νησιά των Κυκλάδων. Συγκεκριμένα, στην Σύρο και Σαντορίνη υπολειτουργούν και στην Νάξο και Τήνο δεν έχει γίνει έναρξη μαθημάτων.

Ο κ. Μπάκας ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι μόλις την Κυριακή 31 Ιανουαρίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκδίκασης των χιλιάδων ενστάσεων που είχαν υποβληθεί εξαιτίας της απαράδεκτης διαδικασίας που είχε ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία ως Κυβέρνηση για την πρόσληψη των ωρομίσθιων που θα κάλυπταν τις θέσεις. Συγκεκριμένα είχε καταρτισθεί με εντελώς αυθαίρετο τρόπο πίνακας κατάταξης 26.000 υποψηφίων ωρομίσθιων, οι περισσότεροι από τους οποίους μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων υπέβαλαν, όπως αναμενόταν, ενστάσεις.


Με ανακοίνωσή του ο κ. Ρήγας μας ενημερώνει για την παρέμβασή του στην συγκέντρωση που διοργάνωσε η «Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων» με αφορμή το πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά με την έγκαιρη καταβολή των επιδοτήσεων στους Σαντορινιούς αγρότες για το κλάδεμα και την ανανέωση του Σαντορινιού αμπελώνα.
Ο Βουλευτής στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης του παραδοσιακού Σαντορινιού αμπελώνα και του μοναδικής ποιότητας Σαντορινιού κρασιού, μέσω της ουσιαστικής υποστήριξης του εισοδήματος των Σαντορινιών αγροτών.

Τέλος, την παραμονή της έναρξης του Συνεδρίου της ΕΝΑΕ για την συζήτηση του σχεδίου «Καλλικράτης» ο κ. Ρήγας ενημέρωσε, ως υπεύθυνος από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, την συνέλευση των Έπαρχων Ελλάδος για τις ρυθμίσεις που προβλέπει το πρόγραμμα και αφορούν την νέα αρχιτεκτονική των δομών της Αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης.

Τρίτη, Φεβρουαρίου 16, 2010

Τα ομαδικά! Τα ομαδικά! Ξεχάσαμε τα ομαδικά!

Την Τέταρτη 3 Φεβρουαρίου οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του Εμπορείου
επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο.
Οι αθλητικές εκδηλώσεις «Γνωριμία με τα Ομαδικά» με την συμμετοχή των σχολείων της Σαντορίνης στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία.

Σε ότι αφορά την επίσκεψη των παιδιών από το Εμπορείο, περισσότερα από 54 παιδιά έπαιξαν και γνώρισαν το μπάσκετ, το βόλεϊ και το χάντμπολ στις εγκαταστάσεις του ΔΑΟΣ έκαναν τα πρώτα βήματα στο παρκέ σαν τους μεγάλους αθλητές που μέχρι τώρα παρακολουθούν στο Ελληνικό Πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα με τίτλο «Γνωριμία με τα Ομαδικά» που καθιέρωσε ο ΔΑΟΣ, Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Σαντορίνης, αφορά στις επισκέψεις σχολείων του νησιού στο Αθλητικό Κέντρο Θήρας και την επαφή των μικρών παιδιών με τα ομαδικά αθλήματα σε κλειστούς χώρους όπως επίσης την επαφή τους με τις εγκαταστάσεις του Κλειστού.
Πολλά και ενδιαφέροντα τα Δελτία Τύπου και οι ανακοινώσεις που έχουμε λάβει τις τελευταίες ημέρες από το Κλειστό Γυμναστήριο Θήρας, τις οποίες άλλωστε μπορείτε να βρείτε μαζί με πλούσιο υλικό στο site του Γυμναστηρίου στην διεύθυνση www.daos.gr

Εμείς, ανεβάζουμε κι εδώ τις σημαντικότερες ανακοινώσεις, ενώ “προλαβαίνουμε” και την πολύ καλή είδηση που μάθαμε, ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν τμήματα μαζικού αθλητισμού, που θα απευθύνονται -και- σε γυναίκες.


Σε αθλητικό επίπεδο,

Δωρεάν σεμινάρια διαιτητών καλαθοσφαίρισης διοργανώνει ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Σαντορίνης με τίτλο σπουδών της ΟΔΚΕ (Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας).

Αιτήσεις εγγραφής γίνονται από 11/02/2010 στα γραφεία της Γραμματείας του ΔΑΟΣ στο Κλειστό Γυμναστήριο και αφορούν νέους και νέες που θέλουν να αποκτήσουν τον τίτλο σπουδών του διαιτητή της ΟΔΚΕ με δικαίωμα συμμετοχής τους σε τουρνουά και πρωταθλήματα, διαιτητεύοντας επίσημους αγώνες.

Πρόκειται για αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών από την Ομοσπονδία Διαιτητών με επαγγελματίες διαιτητές καθηγητές και αποτελεί μια ακόμα προσπάθεια του ΔΑΟΣ να φέρει κοντά στον αθλητισμό νέους και νέες κάθε ηλικίας που επιθυμούν να αθληθούν.

Τα σεμινάρια θα ολοκληρωθούν σε δυο Σαββατοκύριακα στο Κλειστό Γυμναστήριο τα οποία θα οριστούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερομένων.



Σε δυο ομίλους των 8 ομάδων ο καθένας, ξεκινά το Τοπικό Τουρνουά basketball στο Κλειστό Γυμναστήριο Σαντορίνης το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου.

Με τις 16 ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή, στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουν τόσες ομάδες, το Τοπικό Τουρνουά αποκτά μεγαλύτερη σημασία για την Σαντορίνη και το Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό Σαντορίνης που το διοργανώνει, λαμβάνοντας διαστάσεις πρωταθλήματος.

Η πρεμιέρα θα γίνει με τους πρώτους αγώνες που θα διεξαχθούν στις 20 και 21/02, Σάββατο και Κυριακή αντίστοιχα, ενώ το “final four” είναι προγραμματισμένο για τις 24 και 25 Απριλίου.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη αθλητική διοργάνωση μετά το πετυχημένο τουρνουά ποδοσφαίρου που ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες, για το ΔΑΟΣ, Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό Σαντορίνης.

Ο επικεφαλής της διοργάνωσης Νίκος Ορφανός, δηλώνει αισιόδοξος για τη νέα αυτή διοργάνωση αναφέροντας σχετικά ότι τα νέα παιδιά του νησιού δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον στις αθλητικές προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή και ζητούν με τον τρόπο τους νέες και μεγαλύτερες αθλητικές συναντήσεις.


Παρουσία εκπροσώπων των 17 ομάδων που συμμετέχουν στο Τοπικό Τουρνουά basket έγινε η κλήρωση για το πρόγραμμα των αγώνων των δυο Ομίλων, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στα γραφεία της διοίκησης του ΔΑΟΣ.

Το τουρνουά ξεκινά την Παρασκευή 19 με το πρώτο ζευγάρι που αναδείχθηκε στην κλήρωση με τις ομάδες «Αετός 1» απέναντι στο «Βυθό» και θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Μαΐου. Για την ομαλή διεξαγωγή του, συγκροτείται επιτροπή που θα αποτελείται από εκπροσώπους των ομάδων τον πρόεδρο του ΔΑΟΣ και τον επικεφαλή του τουρνουά Νίκο Ορφανό.

Στην εκδήλωση ο πρόεδρος του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Σαντορίνης, Μανόλης Ορφανός, χαιρέτησε όλες τις ομάδες και τους εκπροσώπους τους κάνοντας την έναρξη της κλήρωσης, η οποία για πρώτη φορά γίνεται με τέτοια επισημότητα και τέτοια οργάνωση τόσο όσων αφορά στον καλό συνδυασμό των αγωνιστικών για την ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά, όσο και στον τρόπο που έγινε η παρουσίαση, με αυτόματη ενημέρωση των αγωνιστικών και των ομίλων με τις ομάδες που έβγαιναν από την κληρωτίδα και ταυτόχρονη προβολή με video projection.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο τουρνουά basket που διοργανώνεται στη Σαντορίνη, κατά κοινή ομολογία των συμμετεχόντων και μοναδική η οργάνωση της κλήρωσης.

Ο πρόεδρος του ΔΑΟΣ Μανόλης Ορφανός έκανε αναφορά στη μεγάλη συμμετοχή και το ενδιαφέρον που έδειξαν οι συμπατριώτες μας και ειδικα τα νεα παιδια στο κάλεσμα για τη διοργάνωση, όπου μέχρι τελευταία στιγμή δηλώνονταν συμμετοχές. Δυο ομάδες, μόνο δεν πρόλαβαν να συμπεριληφθούν κι αυτό γιατί είχαν ετοιμαστεί τα ζευγάρια και οι Όμιλοι για την κλήρωση. Σύμφωνα με τον Μανόλη Ορφανό τα παιδιά αυτά θα συμπεριληφθούν στις ομάδες που ήδη έχουν μπει στο τουρνουά.

Λεπτομέρειες για τις ομάδες και όλο το πρόγραμμα των αγώνων θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες ενώ από το www.daos.gr θα ενημερώνεστε για όλους τους αγώνες τόσο για τα αποτελέσματα όσο και με τις καλύτερες φάσεις σε video.


Και σε διοικητικό επίπεδο,
Με 7 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη, μεταξύ των οποίων και ο προϋπολογισμός για το 2010 συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΑΟΣ σήμερα Τρίτη 16 Φεβρουαρίου στις 18:30 στα γραφεία του Κλειστού Γυμναστηρίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΑΟΣ Μανόλη Ορφανό στην πρώτη συνάντηση για το 2010 των μελών του Διοικητικού, θα συζητηθούν εκτός του προϋπολογισμού κι άλλα θέματα ιδιαίτερης σημασίας, για την λειτουργία και τον σχεδιασμό της δράσης στο Αθλητικό Κέντρο της Σαντορίνης και στο νέο προφίλ που δίνουν οι προοπτικές που χαράζει ο ΔΑΟΣ στα δρώμενα του νησιού.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:



1) ΨΗΦΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2010

2) ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ 170.000€ (ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 120.000€ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΗ 50.000€)

3) ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

4) ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΕΡΓΩΝ

5) ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΔΥΟ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ

6) ΚΛΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΤΛΑΝΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

7) ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ