Σάββατο, Φεβρουαρίου 01, 2014

κοπή Πίτας Δημοτικής Κοινότητας Εμπορείου (2.2)

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Ο  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ  ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥΣ  ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ  ΤΗΝ  ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014  ΩΡΑ 12.00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΗΡΑΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΕΙΟ.

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΧΟΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΗΡΑΣ.

O  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΗΡΑΣ,  ΒΑΛΒΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ                       

ΔΑΠΠΟΣ – κοπή πίτας (2.2)

Σύμφωνα με πρόσκλησή του,

Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης  σας προσκαλεί στην ετήσια κοπής πίτας των χορευτικών σχημάτων του Δήμου Θήρας και του Διεθνούς χορευτικού σχήματος Σαντορίνης Σταματίνας Ξιάρχου στον χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου στις 2 Φεβρουαρίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 19:00.

Τα χορευτικά σχήματα θα ενδυθούν παραδοσιακές αυθεντικές φορεσιές και πιστά αντίγραφα από όλη την Ελλάδα.

Φορεσιές από Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία, Πελοπόννησο, Νησιά Β. Αιγαίου, Επτάνησα, Κρήτη, Κυκλάδες, Πόντο και Καππαδοκία θα παρουσιαστούν στο κοινό της Σαντορίνης με σκοπό την γνωριμία με την πλούσια Ελληνική παραδοσιακή ενδυματολογία σε μια προσπάθεια που λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στο νησί μας.

Η μαθητική ορχήστρα του τμήματος Ελληνικής μουσικής του Ωδείου Αθηνών (1871) θα συνοδέψει μουσικά τα χορευτικά σχήματα του Οργανισμού.

Η Χοροδιδάσκαλος  Ξιάρχου Σταματίνα  
 O Πρόεδρος  Καντζέλης Αντώνιος                                                                                                                                                                                                                                                                                                            



την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου γιορτάζουν τα Φηρά την πολιούχο ενορία τους «Υπαπαντή»

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου γιορτάζουν φέτος τα Φηρά την πολιούχο ενορία τους και τον Μητροπολιτικό ναό τους. Το πρωί της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη λειτουργία και θα ακολουθήσει περιφορά της εικόνας της Παναγίας σε δρόμους της πόλης.

Ο Μητροπολιτικός ναός της Υπαπαντής στα Φηρά της Σαντορίνης ανακαινίσθηκε πρόσφατα (μάλιστα πέρσι λόγο των εργασιών που πραγματοποιούνταν η λειτουργία και γιορτή της Υπαπαντής είχαν πραγματοποιηθεί σε γειτονικό ναό) με τις εργασίες να περιλαμβάνουν την αντικατάσταση του συνόλου του δαπέδου του αλλά και μέρους των τοίχων του, με ολόλευκο μάρμαρο, με αποτέλεσμα σήμερα ο ναός να δεσπόζει κυριολεκτικά ολόλαμπρος στο κέντρο των Φηρών.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης για την ανακαίνιση του ναού είχε καλυφθεί από ιδιώτες.

και φέτος με καλή διάθεση και κέφι αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πανηγύρι της Παναγίας της Σέργενας (2.2)

Σύμφωνα και με το φετινό κάλεσμα μελών του Συλλόγου «φίλων Παναγίας Σέργενας» η λειτουργία για την γιορτή της εκκλησίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής με το προσκύνημα να συνεχίζεται καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας και το βράδυ να ακολουθεί η .. επίσης καθιερωμένη, πολύωρη, και πλούσια σε φαγητό γιορτή στο πανηγυρόσπιτο της εκκλησίας, η οποία μέχρι στιγμής έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τον κόσμο του χωριού και όχι μόνο. 

Η εκκλησία της Παναγίας της Σέργενας βρίσκεται στην άκρη του παλιού παραδοσιακού  οικισμού του Βόθωνα και μπορεί να φτάσει κανείς σε αυτήν στρίβοντας δεξιά, στο «ύψος» του χωριού, στον δρόμο από Μεσαριά προς Καμάρι. Η εκκλησία της Παναγίας της Σέργενας υπολογίζεται ότι δημιουργήθηκε, σκάφτηκε ουσιαστικά, μέσα σε έναν βράχο, πρίν από 200 περίπου χρόνια, ενώ στο εσωτερικό της φιλοξενεί ένα ιδιαίτερης αξίας χειροποίητο ξυλόγλυπτο τέμπλο καθώς και εικόνες που χρονολογούνται στις αρχές του περασμένου αιώνα.


Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για έναν ναό αξιόλογο να επισκεφθεί κανείς, με δεδομένο ότι και οι νεότερες «κατασκευές» που έγιναν σε αυτόν και συγκεκριμένα τα τούνελ που κατασκευάστηκαν για να δημιουργήσουν μιαν ακόμη είσοδο σε αυτόν, είναι εντυπωσιακά.. 

πολιτιστικός Σύλλογος “Εστία” Πύργου Καλλίστης – προσκλήσεις για τις πρώτες εκδηλώσεις του 2014

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου,

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εστία Πύργου Καλλίστης Θήρας εύχεται σε όλους Καλή Χρονιά με υγεία και δημιουργικότητα.

Σας καλούμε στις πρώτες εκδηλώσεις του συλλόγου μας για το 2014:

Το Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου στο εντευκτήριο του συλλόγου θα δοθούν δύο παραστάσεις του Θιάσου Σκιών Τάσου Γεωργίου στις 11.00 και στις 15.00. Οι παραστάσεις είναι προσφορά της Εστίας δωρεάν για τα παιδιά του σχολείου Πύργου και τα μέλη του συλλόγου.

Σας ανακοινώνουμε επίσης ότι την Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου ώρα 10.00 έως 15.00, θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου. Υποψηφιότητες θα πρέπει να υποβληθούν στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μέχρι την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΖΩΡΖΟΣ ΜΑΚΗΣ    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΦΥΤΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

                                       

οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Θήρας κατά των πυρηνικών

Σύμφωνα με μια πολύ όμορφη ανάρτηση (24.1.2014) της κ. Μαρίας Σωτηροπούλου στην σελίδα της : http://mariasot.blogspot.gr/2014/01/blog-post_24.html σχετικά με μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της στο δημοτικό σχολείο των Φηρών με θέμα την μη χρήση πυρηνικής τεχνολογίας,

Στις 4 Νοεμβρίου 2013 μετά από πρόταση της διευθύντριας κας Άννας Γαβαλά και με τη σύμφωνη γνώμη του σχολικού συμβούλου έγινε ενημερωτική ομιλία για τα πυρηνικά στα παιδιά της 5ης και 6ης Δημοτικού σχολείου Φηρών Θήρας.

Η Σαντορίνη αποτελεί σήμερα ένα από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου και γι’αυτό η πράξη των παιδιών είναι ιδιαίτερης αξίας και πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει πρότυπο και για τα υπόλοιπα σχολεία της Ελλάδας.

Μετά την ομιλία τα παιδιά της 5ης Δημοτικού με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κας Αικατερίνης Πρέκα και του δασκάλου Εικαστικών κου Μιλτιάδη Καραισκάκη έκαναν τις ακόλουθες χειροτεχνίες με το σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τους αρμόδιους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα κατασκεύασαν χάρτες της Σαντορίνης με πλοία γύρω, αερόστατα, περιστέρια της ειρήνης και πρωτότυπες κατασκευές με πλαστικά μπουκάλια που, στη θάλασσα της αδιαφορίας που μας περιβάλει μεταφέρουν το μήνυμα της ανάγκης για την πλήρη απαγόρευση των πυρηνικών και την αποπυρηνικοποίηση του πλανήτη.

Στην διεύθυνση : : http://mariasot.blogspot.gr/2014/01/blog-post_24.html μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση.

ανακοίνωση του Δήμου Θήρας - υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού – εθνικό μ σημείων υδροληψίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Ο Δήμος Θήρας ενημερώνει τους πολίτες του ότι πρέπει να καταθέσουν αίτημα στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου ( Δ/νση Περιβάλλοντος) όπου διοικητικά ανήκει το σημείο υδροληψίας τους ώστε να πραγματοποιηθεί η εγγραφή στο Ε.Μ.Σ.Υ. όλων των σημείων υδροληψίας από επιφανειακά ή υπόγεια ύδατα, για τα οποία δεν έχει υποβληθεί από τους δικαιούχους τους  αίτημα μετά τις 25/05/2005 και αφορά :
α) Άδεια χρήσης νερού.
β) Ανανέωση άδειας χρήσης νερού.
γ) Άδεια υφιστάμενων δικαιωμάτων χρήσης νερού.

Η εγγραφή στο Ε.Μ.Σ.Υ είναι υποχρεωτική με καταληκτική ημερομηνία 15 Μαΐου 2014.      

σύλλογος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας -συνεδριάσεις συλλόγων διδασκόντων την ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου,

Έπειτα από τις καταγγελίες Συλλόγων Εκπαιδευτικών που αφορούν πιέσεις που ασκούνται σε εκπαιδευτικούς από στελέχη εκπαίδευσης ώστε να πραγματοποιηθούν συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων με θέμα την αυτοαξιολόγηση και τη στελέχωση ομάδων εργασίας , την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, ημέρα εορτής  των Τριών Ιεραρχών, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τονίζει τα παρακάτω:

• Σύμφωνα με το Π.Δ. 201/1998, άρθρο 4, παράγραφος 1 «Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δε λειτουργούν… Την 30η Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών. Την ημέρα αυτή γίνεται εκκλησιασμός και πραγματοποιούνται σχετικές εκδηλώσεις, στις οποίες παίρνει μέρος όλο το διδακτικό προσωπικό.»
• Είναι, επομένως, παράνομη η πραγματοποίηση συνεδρίασης του συλλόγου των διδασκόντων κατά την ημέρα αυτή.
• Καλούμε τους συναδέλφους σε περίπτωση που κληθούν σε συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων την 30η Ιανουαρίου, να μη συμμετέχουν και να καταγγείλουν το γεγονός στον τοπικό Σύλλογο Εκπαιδευτικών.
 Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει κάθε απόπειρα προώθησης της αυτοαξιολόγησης  που οδηγεί στην αξιολόγηση – χειραγώγηση, πολύ, δε,  περισσότερο  όταν αυτή γίνεται με ταυτόχρονη παραβίαση των νόμων και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ                                       

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου προς τους Διευθυντές, προϊσταμένους των  Δημοτικών Σχολείων και τα μέλη του Συλλόγου με θέμα την αξιολόγηση,

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα δράσης του Σχολικού Συμβούλου κ. Κλουβάτου για την νήσο Θήρα, ανακοινώθηκε η πρόθεσή του για «Απογευματινή επιμορφωτική – ενημερωτική συνάντηση με Δ/ντές – Προϊσταμένους Δ. Σ. Θήρας για την ΑΕΕ, εφόσον ζητηθεί από τους ίδιους (ο ακριβής χρόνος και τόπος θα καθοριστεί μετά από συνεννόηση με τους Δ/ντές)».

Το ΔΣ του Συλλόγου, μετά και την συντριπτική απόφαση της ΓΣ κατά της ΑΕΕ – Αυτοαξιολόγησης και της Αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, σας καλεί να μην εκδηλώσετε επιθυμία συμμετοχής στην ανωτέρω προγραμματιζόμενη συνάντηση, ακολουθώντας έτσι την  ίδια σθεναρή και υπεύθυνη στάση που κρατήσαμε όλοι μαζί και καταφέραμε να ματαιώσουμε ανάλογη συνάντηση στις 17 Δεκ 2013.

Αν αποτρέψουμε το πρώτο στάδιο εφαρμογής της ΑΕΕ - Αυτοαξιολόγησης που είναι οι ενημερωτικές αυτές συναντήσεις νομιμοποιούμαστε να μη προχωρήσουμε στο δεύτερο στάδιο που είναι η συγκρότηση των Ομάδων Εργασίας στα σχολεία μας. Σας καλούμε με την στάση σας να συμβάλετε στην υπεράσπιση της συνοχής, της ομοψυχίας και της αγωνιστικότητας των μελών των Συλλόγων των Διδασκόντων και του Συλλόγου μας.

Τώρα είναι η ώρα να υπερασπιστούμε το παρόν και το μέλλον του δημόσιου σχολείου, της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 

στην φάση της ολοκλήρωσης βρίσκονται οι διαδικασίες για την υλοποίηση, ίδρυση και λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου στη Σύρο – ανακοίνωση της Π.Ν.Α.

Στη φάση της ολοκλήρωσης βρίσκονται οι διαδικασίες για την υλοποίηση της ίδρυσης και  λειτουργίας κοινωνικού παντοπωλείου στη Σύρο μετά την κατάρτιση του καταστατικού του, το οποίο θα συμπεριληφθεί ως θέμα στην επόμενη συνεδρίασή του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Με δεδομένη τη συμβολή του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης ο οποίος πρόκειται να παραχωρήσει το κτήριο της πρώην Κοινότητας Μάννα για τις ανάγκες στέγασης του κοινωνικού παντοπωλείου,  την αμέριστη συμπαράσταση της τοπικής Εκκλησίας και την εθελοντική προσφορά συμπολιτών μας, παρά τις δυσκολίες,  με στοχευμένες ενέργειες, σταθερά βήματα και επίπονη προσπάθεια ολοκληρώνονται οι διαδικασίες και πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στο στόχο μας.

Μέσα από τη λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου επιδιώκεται ο συνδυασμός ποικίλων υπηρεσιών που θα συγκλίνουν στην υποστήριξη και διευκόλυνση της κάλυψης των βασικών αναγκών ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Ουσιαστικά το κοινωνικό παντοπωλείο οργανώνεται με τέτοιο τρόπο ώστε σταδιακά, παραρτήματά του να λειτουργήσουν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες των Κυκλάδων.


Σκοπός μας είναι να σταθούμε αλληλέγγυα στους συμπολίτες μας και να αφουγκραστούμε τις ανάγκες όλων όσοι θα στηρίζονται σε αυτό και να τους προσφέρουμε αυτά που πραγματικά έχουν ανάγκη, τόσο από πλευράς προϊόντων όσο και υπηρεσιών με απώτερο στόχο να τους βοηθήσουμε να στηριχθούν το συντομότερο δυνατόν στις δικές τους δυνάμεις.

καταληκτική ημερομηνία για τις αιτήσεις υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στον ισχύοντα Αναπτυξιακό Νόμο, 3908/2011, για τον Α΄ Κύκλο του 2014 – ανακοίνωση της Π.Ν.Α.

Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι, Αναρτήθηκε, στην Ιστοσελίδα του  Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, http://www.ypoian.gr/, Ανακοίνωση με ημερομηνία 27/01/2014, σχετικά με τις Αιτήσεις Υπαγωγών Επενδυτικών Σχεδίων, στον ισχύοντα Αναπτυξιακό Νόμο 3908/2011, για τον Α΄ Κύκλο του 2014.

Αναλυτικότερα, αναφέρεται ότι, θα αναληφθεί άμεσα Νομοθετική Πρωτοβουλία με την οποία θα ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τον Α΄ Κύκλο του 2014, η 28η Φεβρουαρίου 2014, αντί της προβλεπόμενης από τον Νόμο, 30ης Απριλίου.

Οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης της περιόδου υποβολής Αιτήσεων Υπαγωγών για τον Β΄ Κύκλο του 2014 θα καθοριστούν με Υπουργική Απόφαση.

Όπως αναφέρεται στην σχετική Ανακοίνωση του ΥΠΑΑΝ, οι ενέργειες αυτές είναι επιβεβλημένες, λόγω των αλλαγών νομικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις κρατικές ενισχύσεις, που θα τεθούν σε εφαρμογή από το 2ο εξάμηνο του 2014, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στις διαδικασίες Αξιολόγησης, Εντάξεων και Χρηματοδοτήσεων των Ώριμων Επενδυτικών Σχεδίων. 
Επίσης, σημειώνεται ότι, στις ημερομηνίες και προθεσμίες που ανακοινώνονται δεν θα δοθούν παρατάσεις λόγω των ανελαστικών χρονοδιαγραμμάτων που θέτει η Ε.Ε. για την εφαρμογή του νέου νομικού πλαισίου. 

επιστολή υπέρ των εργαζομένων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη

Mε πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, κ. Γιάννη Μαχαιρίδη , οι τοπικοί φορείς συνυπέγραψαν και απέστειλαν στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alpha Bank, κ. Δημήτριο  Ματζούνη, επιστολή υπέρ των εργαζομένων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου.

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου, το Ε.Β.Ε.Δ. και το τμήμα Δωδεκανήσου του  Ο.Ε.Ε. συνυπέγραψαν επιστολή παρεμβαίνοντας στη διαδικασία απορρόφησης των εργαζομένων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου στη Τράπεζα Alpha bank.


Ενώ επισημάνθηκε ο θετικός αντίκτυπος των δηλώσεων του Διευθύνοντα Συμβούλου για την πρόσληψη των εργαζομένων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου,  διατυπώνεται στην επιστολή ο προβληματισμός,  για την καθυστέρηση της υλοποίησης αυτών των  δεσμεύσεων.

έτοιμο να λειτουργήσει το νέο Νοσοκομείο της Κώ

Συνάντηση με το νέο διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κω, κ. Βασίλη Στασινόπουλο είχε στις 30.1.2014 ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, στα γραφεία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στη Κω.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Διοικητή ότι το Γ.Ν. Κω, είναι πρώτο νοσοκομείο που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ για προμήθεια και εγκατάσταση Ιατρό-τεχνικού  Εξοπλισμού συνολικού προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.

Στη συνέχεια της ενημέρωσης ο κ. Μαχαιρίδης αναφέρθηκε στην πρόοδο των διαδικασιών για τον εκσυγχρονισμό και την ανακατασκευή τμήματος του Νοσοκομείου, συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, έργο το οποίο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.
Επιπλέον αναφέρθηκε και στην  αγορά ακινήτου οπού θα στεγαστούν οι Διοικητικές και Τεχνικές υπηρεσίες του  Γ.Ν. Κω, έργο που επίσης χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου από ιδίους πόρους, συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Κλείνοντας, ο κ Μαχαιρίδης ενημέρωσε τον Διοικητή του νοσοκομείου για προμήθεια και εγκατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού παραγωγής οξυγόνου στο Γ.Ν. Κω. Το συγκεκριμένο έργο συμπεριλαμβάνει τα νοσοκομεία Ρόδου και Καλύμνου, και χρηματοδοτείται επίσης από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.


Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Κώ συναντήθηκε με εκπροσώπους εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας
Στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τη «Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων» και την «Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Βορείου Τμήματος Δωδεκανήσων» και συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους η Περιφέρεια μπορεί να συμβάλει στη καλή λειτουργία τους με υλικά και μέσα, όπως καύσιμα και ανταλλακτικά.
Επιπλέον, ο κ. Μαχαιρίδης ανέφερε στους εκπροσώπους των εθελοντικών ομάδων ότι έχει καταθέσει πρόταση στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ώστε να μπορούν να τους διατίθενται πυροσβεστικά μέσα. Στη συνέχεια της ενημέρωσης ανέφερε  ότι η Περιφέρεια θα διενεργήσει διαγωνισμό για την αγορά δέκα οχημάτων 4x4, αποσκοπώντας στην ενίσχυση των εθελοντικών και πυροσβεστικών ομάδων.
Τέλος, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε έναν επιπλέον διαγωνισμό που διενεργηθεί από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, για την αγορά απαραίτητων υλικών, ύστερα από την καταγραφή των υλικών που ήδη διαθέτουν σήμερα οι εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας. 

Π. Ρήγας : παρέμβαση στα θέματα κοινοβουλευτικής συμπεριφοράς

Παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής στην συζήτηση του θέματος της κοινοβουλευτικής συμπεριφοράς πραγματοποίησε ο βουλευτής Κυκλάδων του πασοκ Παναγιώτης Ρήγας.


Την παρέμβασή του μπορείτε να την δείτε εδώ : http://www.prigas.gr/?p=main  

Ν. Συρμαλένιος : «το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ αποτελεί πλήγμα στην ενέργεια και στην οικονομία της χώρας»

O ΑΔΜΗΕ, μια δημόσια επιχείρηση που θεωρείται «κλειδί» για την ανάπτυξη της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας,  δεν  μπορεί και δεν πρέπει να πουληθεί, δήλωσε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, κατά την παρέμβασή του στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

Ο Ν. Συρμαλένιος επεσήμανε, μεταξύ άλλων: «Η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ διακατέχεται από έναν άκρατο νεοφιλελεύθερο δογματισμό και έχει σαφώς στόχο την πώληση του ΑΔΜΗΕ, με ή χωρίς Μνημόνιο. Προχωρεί λοιπόν ταχύτατα και χωρίς δεύτερη σκέψη στην εκποίηση ενός δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας μήκους 11.000  χιλιομέτρων,  με 211 υποσταθμούς και τρία ενεργειακά κέντρα, παραδίδοντας όλα τα παραπάνω βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα και μάλιστα σε εξευτελιστική τιμή, αφού στο άρθρο 4 διατυπώνεται ρητά ότι το τίμημα θα καθοριστεί από τον αγοραστή. Πρόκειται για ένα τεράστιο οικονομικό, πολιτικό και εθνικό σκάνδαλο που προστίθεται στη μακρά σειρά σκανδάλων που έχουν διαπράξει  οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Με την εκποίηση του ΑΔΜΗΕ, η κυβέρνηση ξεπουλά μια κερδοφόρα επιχείρηση, με 325 εκατ. ευρώ κύκλο εργασιών το 2012 και κέρδη προ φόρων 114,1 εκατ. ευρώ. Μια επιχείρηση που την ίδια χρονιά απέδωσε στην ελληνική οικονομία 103,7 εκατ. ευρώ και επένδυσε στο σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας 253 εκατ. ευρώ.

Υποστηρίζει ψευδώς ότι η πώληση του ΑΔΜΗΕ θα χρηματοδοτήσει την επέκταση των δικτύων, όπως των  Κυκλάδων και της Κρήτης, με υποθαλάσσια διασύνδεση. Όμως όπως είναι γνωστό, η υποθαλάσσια διασύνδεση αφορά τμήμα των Κυκλάδων και συγκεκριμένα τα νησιά Άνδρος, Τήνος, Σύρος και Μύκονος και στη συνέχεια την Παροναξία,  ενώ στην πρώτη φάση δεν περιλαμβάνει ούτε τη Σαντορίνη, ούτε τη Μήλο ούτε τις άλλες δυτικές Κυκλάδες. Αυτό το αναφέρω διότι στο μπλακάουτ του Δεκαπενταύγουστου του 2013 στη Σαντορίνη, όσοι υπουργοί παρέλασαν από το νησί, υποσχέθηκαν ότι το ζήτημα θα λυθεί οριστικά με τη διασύνδεση της Σαντορίνης με την ηπειρωτική χώρα. Δηλαδή τουλάχιστον μετά από 10 χρόνια ή και παραπάνω, που θα διαρκέσουν τα εν λόγω έργα;

Το έργο διασύνδεσης των Κυκλάδων έχει προϋπολογισμό 240 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ σε ποσοστό 30% και κατά 50% από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Η κυβέρνηση θέλει να μας πείσει ότι για το εναπομείναν 20%, δηλαδή για 48 εκατ. ευρώ, πρέπει να εκποιηθεί όλος ο ΑΔΜΗΕ, δηλαδή ένα δίκτυο μείζονος σημασίας για τη χώρα. Άραγε το ποσό αυτό δεν μπορεί να εξοικονομηθεί από την κερδοφόρα λειτουργία του δημόσιου ΑΔΜΗΕ ή σε τελευταία ανάλυση από το υπερβάλλον κόστος ηλεκτροδότησης των μη διασυνδεδεμένων νησιών, που ανέρχεται σε ετήσια βάση σε 600 εκατ. ευρώ;

Υπάρχει όμως και ένα άλλο θέμα, για το οποίο έχω καταθέσει επίκαιρη ερώτηση: Ως γνωστόν, εγκρίθηκε, παρά τις αντίθετες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου αλλά και των δημοτικών συμβουλίων τεσσάρων νησιών (Άνδρος, Τήνος, Πάρος, Νάξος), η εγκατάσταση αιολικών σταθμών, συνολική ισχύος 287 μW. Όμως, η ΡΑΕ που ενέκρινε το έργο έθετε ως όρο η εν λόγω υποθαλάσσια σύνδεση να γίνει με χρηματοδότηση από τις ιδιωτικές εταιρείες που θα αναλάμβαναν το έργο των αιολικών πάρκων, πλειοψηφικής συμμετοχής του ομίλου Κοπελούζου. Μήπως τώρα με τη χρηματοδότηση της υποθαλάσσιας σύνδεσης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το ΕΣΠΑ και με την ιδιωτικοποίηση της ΑΔΜΗΕ, η κυβέρνηση απαλλάσσει τους επιχειρηματίες από τη συμβατική τους υποχρέωση;
Η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να ξεπουλά τη χώρα κομμάτι-κομμάτι, προχωρώντας σε τόσο σοβαρές αποφάσεις με μια ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και με την προ πολλού απολεσθείσα αποδοχή της στο λαό».


Το βίντεο της ομιλίας μπορείτε να το δείτε στο λίνκ:  http://youtu.be/44UMH5EXTpU

«λαϊκή συσπείρωση Ν. Αιγαίου» - ανακοίνωση για τις ανεμογεννήτριες

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου που έγινε στη Ρόδο στις 25-1-14 ψηφίστηκε ομόφωνα η απόφαση συμπαράστασης στους Δημάρχους των νησιών που προσπαθώντας να ανατρέψουν την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα νησιά, προσέφυγαν στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ν. Αιγαίου καλούν τους νησιώτες να μην εφησυχάσουν με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Θυμίζουμε ότι η Περιφερειακή Αρχή είχε φέρει μέχρι εκπρόσωπο του Κοπελούζου για να μας πείσει για τα οφέλη που θα έχουν οι νησιώτες με την άλωση των νησιών από το πλήθος των ανεμογεννητριών, οι οποίες θα γεμίζουν με εκατομμύρια τις τσέπες του κάθε Κοπελούζου πουλώντας πανάκριβα την ενέργεια στους νησιώτες και στους λαούς της Ευρώπης. Άλλωστε η Περιφερειακή Αρχή ως διαφωνία εξέφρασε την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τις ανεμογεννήτριες την στιγμή που η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου είχε αναθέσει την μελέτη στο  Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ώστε ο σχεδιασμός να υλοποιηθεί μέσω χωροταξικού. Εκεί ήταν το πρόβλημα!!!

 Οι ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου δεν σταματούν έτσι εύκολα. 
Καλούμε τους νησιώτες να μην εφησυχάσουν από τις προσφυγές που θα κάνουν οι Δήμοι στο Συμβούλιο Επικρατείας.  Να είναι σε επαγρύπνηση, ετοιμοπόλεμοι και αποφασισμένοι να δώσουν μάχη οργανωμένα δίπλα στις ταξικές δυνάμεις για να μην περάσουν τα σχέδια Κυβέρνησης και Κεφαλαίου.

 Σήμερα απαιτείται:
- Γραμμή ρήξης με την πολιτική της απελευθέρωσης, με την στρατηγική της ΕΕ, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.
- Πάλη για ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο φορέα Ενέργειας που θα περιλαμβάνει όλες τις πηγές ενέργειας  και θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες με φθηνό ρεύμα.
ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕ ΤΗ “ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» 

«λαϊκή συσπείρωση Ν. Αιγαίου» - ανακοίνωση για το ακτοπλοικό πρόβλημα των Κυκλάδων

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου που έγινε στη Ρόδο στις 25-1-14, οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέθεσαν ερώτηση για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα Κυκλαδονήσια με την απουσία ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Σύρο που είναι η πρωτεύουσα των Κυκλάδων. 

Ενδοκυκλαδικά πολλά νησιά καλύπτονται  μόνο κάθε Δευτέρα από καράβι ενώ άλλα όπως η Ανάφη μπορεί και κάθε 15 μέρες. Αυτά είναι τα αποτελέσματα και οι συνέπειες για τον λαό όταν οι συγκοινωνίες αντί να είναι δημόσιο αγαθό, υπάρχουν ως ιδιοκτησία των εφοπλιστών με αποκλειστικό στόχο την αύξηση της κερδοφορίας τους. Ακριβώς η κερδοφορία του κεφαλαίου είναι και ο στόχος της κάθε Κυβέρνησης στον καπιταλισμό. Και σε αυτή την περίπτωση φαίνεται ολοκάθαρα αφού την ίδια ώρα που οι νησιώτες ειδικά τον χειμώνα βλέπουν καράβι με το κιάλι και όταν το δουν δυσκολεύονται να πληρώσουν το πανάκριβο εισιτήριο, την ίδια στιγμή που οι ναυτεργάτες είναι με διαλυμένα εργασιακά δικαιώματα και συχνά απλήρωτοι, η  κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  με το τελευταίο  πολυνομοσχέδιο - έκτρωμα βασισμένο στις αποφάσεις της Ε.Ε. ενισχύει ακόμη περισσότερο τους εφοπλιστές με κρατικούς πόρους - «θαλασσοδάνεια», επιδοτήσεις, κρατικές εγγυήσεις, νέες προκλητικές φοροαπαλλαγές και αυξημένες δαπάνες στη διατήρηση κρατικού μηχανισμού για τη στήριξη των εφοπλιστικών συμφερόντων.

Η Περιφερειακή αρχή στηρίζει ένθερμα αυτήν την πολιτική. Η πολιτική της πλήρως εναρμονισμένη με τις αποφάσεις της Ε.Ε. και της κεντρικής εξουσίας ήταν και είναι ταγμένη στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εφοπλιστών.


Oι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη “ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” καλούν τους νησιώτες του Ν. Αιγαίου να παλέψουν οργανωμένα με τις ταξικές δυνάμεις για μια άλλη εξουσία που θα έχει ο ίδιος ο λαός. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να έχουμε  έναν ενιαίο δημόσιο φορέα που θα συνδέεται με τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και  θα προσφέρει ακτοπλοϊκό δίκτυο ασφαλές και σύγχρονο, αντίστοιχο των σύγχρονων αναγκών νησιωτών, ναυτεργατών, όλων των λαϊκών - εργατικών οικογενειών. 

Παρασκευή, Ιανουαρίου 31, 2014

«λαϊκή συσπείρωση Ν. Αιγαίου» - ανακοίνωση για τον Απολογισμό της Περιφερειακής Αρχής Ν. Αιγαίου στις 26/01/2014

Σύμφωνα με το κείμενο,

Άλλη μία «Ειδική Συνεδρίαση» για τον απολογισμό πεπραγμένων του Περιφερειάρχη και της Εκτελεστικής Επιτροπής ,  μέσα από τον οποίον φάνηκε ότι πράγματι δούλεψαν ακούραστα για να υλοποιηθεί απόλυτα ο αντιλαϊκός σχεδιασμός της αστικής τάξης για την περιοχή μας. Με τον απολογισμό η Περιφερειακή Αρχή έδωσε διαπιστευτήρια υπακοής και δέσμευσης σε κυβέρνηση και εκπροσώπους ελληνικού και ξένου κεφαλαίου , ότι  θα υλοποιηθούν  οι αντεργατικές επιταγές του,  που εκφράζονται ως «οράματα» από τον Περιφερειάρχη και τους συνοδοιπόρους του. Αυτά τα οράματα εξελίσσονται ως  πολιτική, πραγματικός εφιάλτης για την πλειοψηφία του λαού, τους εργατοϋπάλληλους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες. 

Οι οδηγίες των μονοπωλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν χρειάζονταν να καθυστερούν καν σε ενδιάμεσους αθηνοκεντρικούς σταθμούς , γιατί η διαπεριφερειακή συνεργασία, έλυνε τα προβλήματα προώθησης των συμφερόντων τους όπως έγινε με τον Φούχτελ, με τα προγράμματα μαθητείας στα ξενοδοχεία με τις ειδικές οικονομικές ζώνες κ.α. Άλλωστε ο ίδιος ο Καλλικράτης  ως νόμος ήρθε να ρυθμίσει ακριβώς την απόλυτη υποταγή της Τοπικής Διοίκησης στις αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας.

Η Περιφερειακή αρχή Ν. Αιγαίου είναι αλήθεια ότι από την πρώτη στιγμή υπερασπίστηκε με πάθος αυτή την αντεργατική- αντιλαϊκή  πολιτική. Αυτό αποδεικνύεται από  τον απολογισμό που αποκρύπτει ουσιαστικά την κύρια πολιτική ευθύνη των κυβερνώντων και της ΕΕ για  τις την αιτίες των προβλημάτων του λαού, που βρίσκονται στη φύση του καπιταλιστικού συστήματος, στα θεμέλιά του, στα ιερά και όσιά του, την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα , στην ενίσχυση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Οι αντιλαϊκές αποφάσεις που πήρε το Περιφερειακό Συμβούλιο μέχρι σήμερα, που τον πυρήνα και την ουσία τους στήριξαν και όλες οι άλλες παρατάξεις, εφαρμόστηκαν  σε όλο το φάσμα της ζωής των κατοίκων της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου. Η περιβόητη ανάπτυξη των νησιών μας έχει ήδη χειροτερεύσει το βιοτικό επίπεδο της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων, αποδεικνύοντας τελικά ότι τίθεται αντικειμενικά το ερώτημα: Για ποιόν γίνεται ανάπτυξη και ποιος ωφελείται.

Α)Με τη Στρατηγική της Ε.Ε. για την απασχόληση. Ωφελείται ο λαός της περιφέρειάς μας με τους όρους δουλείας που απαιτεί η ΕΕ στο όνομα της ανταγωνιστικότητας;  Διαχείριση της ανεργίας,  γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, συμβάσεις 5μηνες μέσω Περιφ. ΑΕ, στήριξη μαθητείας κύρια στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, προώθηση της «κοινωνικής εργασίας» και των κοινωνικοσυνεταιριστικών επιχειρήσεων που στη βάση της διαστρεβλωμένης έννοιας του εθελοντισμού,  ωθούν τους εργαζόμενους να ανέχονται ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης και ανεργίας, δραστική μείωση των δικαιωμάτων τους, και τους καλλιεργούν την αυταπάτη ότι γίνονται επιχειρηματίες, κλπ.
Β)Με τη στρατηγική της ΕΕ για την ανάπτυξη. Ωφελούνται οι εργαζόμενοι, οι μικροεπαγγελματίες με την ενίσχυση με ακόμα περισσότερα κίνητρα σε μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, που απαιτούν και παίρνουν γη και ύδωρ για να επενδύσουν; Π.χ. με την αύξηση 17% τουριστικής κίνησης τι ωφελήθηκαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, τι μερίδιο καρπώθηκαν οι μικροεπαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι σε συνθήκες επέκτασης του all inclusive με τάσεις γενίκευσής του.
Γ)Με τη στρατηγική της ΕΕ για την Ενέργεια. Αλήθεια ποιος θα έχει φθηνότερο ρεύμα, φθηνότερη ενέργεια όταν γίνεται τιτανομαχία μεταξύ των μονοπωλίων για το μοίρασμα της πίτας στους ενεργειακούς πόρους του Αιγαίου και των νησιών μας, όταν η ενέργεια δεν ανήκει στον ίδιο το λαό για να την διαθέτει για τις ανάγκες του; Αντίθετα οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των κατοίκων απειλώντας την ίδια τη χώρα ακόμα και με πολεμική σύρραξη.
Δ)Το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας. Η περιφερειακή αρχή χωρίς ενδοιασμούς τάσσεται υπέρ της παράδοσης αεροδρομίων, λιμανιών, μαρινών, εκτάσεων όπως του Γκολφ Αφάντου, και άλλων περιοχών της Ρόδου στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Έχουν επίσης δρομολογήσει τις προϋποθέσεις για την  ιδιωτικοποίηση της  διαχείρισης υδάτινων πόρων, καθώς και της  διαχείρισης απορριμμάτων.
Ε) Στον Πρωτογενή τομέα,  κύριες κατευθύνσεις που δίνουν είναι η ετεροαπασχόληση του αγροτικού πληθυσμού και των παράκτιων μικρών αλιέων (αγροτουρισμός, αλιευτικός τουρισμός, κίνητρα με επιδότηση για διάλυση αλιευτικών σκαφών κλπ) με εξώθηση ουσιαστικά και εγκατάλειψη της κύριας ασχολίας  τους. Καλάθι του Αιγαίου,προβολή της αγροτικής παραγωγής με εκθετήρια, μνημόνια συνεργασίας με ξενοδοχειακές και επιχειρήσεις εστίασης για προτίμηση της τοπικής παραγωγής, κλπ σε συνθήκες κοινής αγροτικής πολιτικής της ΕΕ και  σε συνθήκες θεοποίησης της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας, όλα αυτά καταντούν ασύστολη κοροϊδία, και θα φαινόντουσαν  αστεία αν δεν ήταν  καταστροφικά για την αγροτική παραγωγή.
Στ)Για τις Ακτοπλοϊκές Συγκοινωνίες, με σταθερή πολιτική ενίσχυσης-επιδότησης των ακτοπλόων εφοπλιστών για τις λεγόμενες «άγονες γραμμές» για τις γραμμές δηλαδή που δεν είναι κερδοφόρες για τους εφοπλιστές, οι οποίοι παρ όλα αυτά ακριβαίνουν όλο και περισσότερο τα εισιτήρια ενώ παράλληλα κόβουν δρομολόγια αφήνοντας τον χειμώνα αποκλεισμένους και αβοήθητους τους νησιώτες.

Οι πραγματικές λαϊκές ανάγκες για έργα αντισεισμικής θωράκισης, αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασία, τίθενται στο περιθώριο γιατί δεν ενδιαφέρουν μέχρι τώρα τους επενδυτές. Η αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία, δουλειά με δικαιώματα δεν έχουν χώρο στα σχέδια της Περιφερειακής Αρχής γιατί είναι αντίθετα στα συμφέροντα που εξυπηρετεί.
Για το λαό και τους εργαζόμενους  σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να θυμηθεί τι έλεγε πριν τρία χρόνια η «Λαϊκή Συσπείρωση», προειδοποιώντας για τον όλεθρο που ακολούθησε την εφαρμογή του Καλλικράτη και να αντεπιτεθεί. Με οργάνωση και αγώνα να διεκδικήσουμε όλες τις σύγχρονες ανάγκες μας που γίνονται βορά στις απαιτήσεις του κεφαλαίου για να ξεπεράσει την κρίση του. Η επίθεση που δεχόμαστε δεν θα έχει τέλος. Η όποια ανάκαμψη έρθει για το κεφάλαιο θα βασίζεται στην διάλυση των δικαιωμάτων μας.  Ο λαός να συμπορευτεί με το ταξικό κίνημα και τις ταξικές δυνάμεις, να αλλάξει τους συσχετισμούς  προς όφελός του. Να συνδέσει την πάλη του με γενικότερες ριζοσπαστικές αλλαγές στην οικονομία και στο ίδιο το επίπεδο της εξουσίας , για να υπηρετήσει αποκλειστικά τις δικές του ανάγκες  και όχι τα μονοπώλια.

Π.Ε.Δ. Ν. Αιγαίου – επιστολή στον αρμόδιο υπουργό με θέμα και αίτημα την ενίσχυση του αστυνομικού δυναμικού των Κυκλάδων

Σύμφωνα με το κείμενο,

Επιστολή προς τον  Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κο Νικόλαο Δένδια, σχετικά με την «Ενίσχυση του αστυνομικού δυναμικού των Κυκλάδων», έστειλε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου.

Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας αναφέρει τα εξής:   

«Όπως πληροφορηθήκαμε μέσω εγγράφου από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων, η υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων του νομού μας συνεχίζεται και μάλιστα με αυξητική τάση, η οποία οφείλεται στην ακολουθούμενη δημοσιονομική πολιτική «πάγωμα» προσλήψεων, στη συνταξιοδότηση σημαντικού αριθμού αστυνομικών, αλλά και στη μη αναπλήρωση αυτών που μετατίθεται σε άλλες περιοχές της χώρας μας.

Ως Τοπικό Παράρτημα Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, σας είχαμε περιγράψει το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας και σε θέματα ασφάλειας.
Ένας χρόνος πέρασε από την προηγούμενη γραπτή μας διαμαρτυρία (αρ. πρωτ.: 10/31-01-2013 προηγούμενου εγγράφου) και δυστυχώς όχι μόνο δεν ανταποκριθήκατε στο δίκαιο και αυτονόητο αίτημα, τόσο των αστυνομικών υπαλλήλων, όσο και των αιρετών του νομού μας, για την αναγκαία στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων.

Κύριε Υπουργέ,
Οι Κυκλαδίτες έχουν δικαίωμα σε βασικές υπηρεσίες από το κράτος , όπως είναι η υγεία, η παιδεία, η πρόνοια και η ασφάλεια. Αποκομμένα τα νησιά μας ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες από την ηπειρωτική Ελλάδα, λόγω της ελλιπούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης, βιώνουν αρνητικές συνθήκες πλέον ακόμη και σε ότι αφορά την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών της καθημερινότητάς τους, παράλληλα συνεισφέρουν τα μέγιστα στην εθνική οικονομία μέσω του τουρισμού.

Η πολιτεία έχει υποχρέωση απέναντι στους Κυκλαδίτες να τους προσφέρει τα αναγκαία δημόσια αγαθά και για το λόγο αυτό θα πρέπει να εξετάσετε με ιδιαίτερη προσοχή το αίτημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων και να προβείτε σε όλες εκείνες τις αναγκαίες ενέργειες, οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα τη στελέχωση με το αναγκαίο προσωπικό. Η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους νησιώτες μας θα συμβάλει περαιτέρω στην προσπάθεια που γίνεται για την οικονομική ανόρθωση της χώρας μας, αλλά και στην εθνική ασφάλεια λόγω της θέσης και της γεωφυσικής ιδιαιτερότητας του νομού μας.»

«οι θαλάσσιοι κλάδοι αναμένεται να δημιουργήσουν 1,6 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας στην Ε.Ε. μέχρι το 2020, αλλά σκοντάφτουν σε πολιτικά αδιέξοδα» ανέφερε ο ευρωβουλευτής Σπύρος Δανέλλης σε εκδήλωση στο ευρωκοινοβούλιο για τη θαλάσσια πολιτική της Ένωσης μετά το 2014

Συζήτηση για το μέλλον της πολιτικής της Ε.Ε. για τις θάλασσες και τις ακτές φιλοξένησε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο το Συμβούλιο των Θαλάσσιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR) και η Γαλλίδα ευρωβουλευτής Corrine Lepage. Στο πλαίσιο του πρώτου πάνελ με θέμα την οικονομική ανάπτυξη, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και εισηγητής του ΕΚ για τη Γαλάζια Ανάπτυξη Σπύρος Δανέλλης μίλησε για τις ευκαιρίες αλλά και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι θαλάσσιοι κλάδοι τα επόμενα χρόνια.

Οι ομιλητές μίλησαν επίσης για τις δυσκολίες αλλά και την αναγκαιότητα της συνεργασίας σε ευρωπαϊκό και περιφερειακό επίπεδο κατά τη χάραξη θαλάσσιων χωροταξικών σχεδίων. Έκριναν θετικά τη πρόταση Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία αν υιοθετηθεί το 2014 θα υποχρεώσει τα Κράτη-Μέλη να έχουν Θαλάσσια Χωροταξικά Σχέδια μέχρι το 2017. Επίσης μίλησαν για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνουν χώρα τόσο στη Μεσόγειο όσο και στη Βαλτική για τη βέλτιστη διαχείριση των αυξανόμενων χρήσεων της θάλασσας.

Κατά την παρέμβασή του, ο Σπύρος Δανέλλης μεταξύ άλλων ανέφερε οτι:

“Η επιτακτική ανάγκη για οικονοµική ανάπτυξη και δηµιουργία θέσεων εργασίας καθιστά απαραίτητη µία νέα πολιτική προσέγγιση της θαλάσσιας οικονοµίας. Η πρωτοβουλία για τη γαλάζια ανάπτυξη περιλαµβάνει οραµατικές προτάσεις για τους κλάδους του µέλλοντος µέσα σε ένα ρεαλιστικό και συγκροτηµένο πλαίσιο, ανοίγοντας προοπτικές για ευρείες συνέργειες µεταξύ οικονοµικών κλάδων, οι οποίοι δεν δραστηριοποιούνται µοναχά στις παράκτιες περιοχές της Ένωσης, αλλά στο σύνολό της επικράτειάς της.

Οι θαλάσσιοι κλάδοι αναμένεται να δημιουργήσουν 1,6 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας στην Ε.Ε. μέχρι το 2020. Αυτό το ευτυχές σενάριο, όμως, δεν πρόκειται να υλοποιηθεί από μόνο του. Και ούτε πρόκειται για στόχο που μπορεί να επιτευχθεί αποκλειστικά από τη θαλάσσια πολιτική.

σύμφωνα με μήνυμα του συνδυασμού «οικολογικός Άνεμος Ν. Αιγαίου» με αφορμή παγκόσμια ημέρα υγροτόπων ( 2.2)

Οι συνεπείς και συνεχείς αγώνες υπέρ του φυσικού περιβάλλοντος αποτελούν τη μοναδική επιλογή για όσους οραματίζονται το αύριο της κρίσης να είναι καλύτερο από το χθες, δηλώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, με αφορμή την Παγκόσμια Ήμερα Υγροτόπων την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Υγροτόπων έρχεται να μας υπενθυμίσει τη σπουδαιότητά τους, καθώς αποτελούν πολύτιμα ενδιαιτήματα πλήθους ζωικών και φυτικών ειδών, αλλά και έχουν πολλαπλές αξίες για τον άνθρωπο, που είναι μετρήσιμες και οικονομικά. Η χώρα μας παρουσιάζει ένα ιδιαίτερα αξιόλογο υγροτοπικό πλούτο, τόσο σε έκταση όσο και σε ποιότητα, που λίγες χώρες στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο διαθέτουν. Παρόλο που τα τελευταία χρόνια φαίνεται να αναγνωρίζεται η τεράστια σημασία τους, αυτό δεν έχει σταθεί αρκετό ώστε να σταματήσει δραστηριότητες που συντελούν στην υποβάθμισή τους (ρύπανση, υπεραντλήσεις, αποξηράνσεις, καταπατήσεις, ανεξέλεγκτες αμμοληψίες, αλόγιστη οικιστική ανάπτυξη, λαθροθηρία).

Το αποτέλεσμα είναι ότι πλήθος υγροτοπικών συστημάτων αντιμετωπίζουν σημαντικότατα προβλήματα υποβάθμισης, που σε μερικές περιπτώσεις φτάνουν μέχρι και στο σημείο της εξαφάνισής τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η λίμνη Κορώνεια, που αποτελεί μνημείο ανεπάρκειας των αρμόδιων υπηρεσιών και έλλειψης βούλησης, πολιτικής κυρίως, για τη διαχείριση ενός πολύτιμου οικοσυστήματος. Έτσι, παρά το πλήθος μελετών και χρημάτων που έχουν ξοδευτεί για την «αποκατάσταση» και «σωτηρία» της φτάσαμε στο σημείο φέτος το χειμώνα να μην έχει σταγόνα νερό.
Οχτώ προστατευόμενοι νησιωτικοί υγρότοποι, με ιδιαίτερη οικολογική σημασία, στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στη Νάξο, την Πάρο, την Αντίπαρο, τη Μήλο και την Άνδρο απειλούνται με εξαφάνιση-εκποίηση μέσω της παραχώρησής τους στο ΤΑΙΠΕΔ, για την οποία πολίτες των Κυκλάδων έχουν κινηθεί με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Παράλληλα, με το νέο νομοσχέδιο για τον τουρισμό έγινε άρση των περιορισμών του ειδικού για τον τουρισμό χωροταξικού όσον αφορά την ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων σε περιοχές Natura, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ευαίσθητους παράκτιους υγροτόπους. 

Πέμπτη, Ιανουαρίου 30, 2014

κινηματογραφική Λέσχη Θήρας – προβολή της ταινίας “για όλα φταίει το όνομά σου” και κοπή της ετήσιας πίτας (1.2)

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας πληροφορεί τους φίλους και τα μέλη της ότι το Σάββατο 01/02/1014 έχει προγραμματίσει την προβολή της κωμωδίας των  Αλεξάντρ ντε Λα Πατελιέρ και Ματιέ Ντελαπόρτ: «ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ»

Στο διάλειμμα της προβολής, θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Κ.Λ.Θ.  και παράλληλα θα διεξαχθούν  εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης.

Δικαίωμα υποψηφιότητας και ψήφου έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη της Λέσχης. Όσοι επιθυμούν να γίνουν  μέλη, μπορούν να εγγραφούν πριν την έναρξη κάθε προβολής.  Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν υποψηφιότητα μπορούν να το κάνουν είτε αποστέλλοντας email με την πρόθεση τους, το ονοματεπώνυμό τους, το τηλέφωνό τους  και την ιδιότητα τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση kileth@gmail.com ή να το δηλώσουν κατευθείαν στα μέλη του ΔΣ, μέχρι το Σάββατο 01/02/2014, 20.45 (τηλέφωνο επικοινωνίας και πληροφορίες 6974917099).

Οι προβολές των ταινιών πραγματοποιούνται στο αμφιθέατρο του Οινοποιείου ΜΠΟΥΤΑΡΗ στο Μεγαλοχώρι, κάθε Σάββατο στις 20.45.

Το Δ.Σ. της  Κ.Λ.Θ. ευχαριστεί θερμά το Οινοποιείο Μπουτάρη – Θήρας,  που και αυτό το έτος στηρίζει την προσπάθειά της.

Για το Δ.Σ. , o Πρόεδρος της Κ.Λ.Θ. Χριστόφορος Βαμβακούσης

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΘΗΡΑΣ            
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ, ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ – ΘΗΡΑ
ΤΗΛ:22860-81601 ΚΙΝ: 6973235703
Web Site: http://kileth.blogspot.com        

απόψε (1.2) ο αγώνας του Α.Ο. Θήρας με την "Θέτιδα"

Ο Α.Ο.ΘΗΡΑΣ καλεί όλους τους Σαντορινιούς  το Σαββάτο 01-02-2014 το βράδυ στις 20:00 στο κλειστό γυμναστήριο να στηρίξει την ομάδα βόλεϊ του νησιού στον αγώνα που δίνει με την Θέτιδα Βούλας για το πρωτάθλημα της Α2 γυναικών βόλεϊ. 

Η συμμετοχή του κόσμου και κυρίως των παιδιών πρέπει να είναι καθολική για να βοηθήσουμε την ομάδα να πάρει τη νίκη σ’αυτό τον δύσκολο αγώνα.

Η είσοδος για τα παιδιά είναι ελεύθερη.

Ο Α.Ο.ΘΗΡΑΣ ενημερώνει τους φίλους της ομάδος ότι το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, στο παιχνίδι με την Θέτιδα Βούλας, στο κλειστό γυμναστήριο Σαντορίνης θα μπορεί να προμηθευτεί το ημερολόγιο του συλλόγου.

Επίσης θα είναι διαθέσιμες και οι προσκλήσεις για τον ετήσιο χορό που θα γίνει στην ταβέρνα Μαριώ στις 15 Φεβρουαρίου.

Για πληροφορίες, τηλέφωνο επικοινωνίας: Σπυριδάκης Γιώργος/6944723091


(28.1.2014)
Δεν κατάφερε την νίκη στον τελευταίο (27.1) αγώνα του στην έδρα του Ιωνικού ο Α.Ο. Θήρας που ηττήθηκε με 3-1 σετ. Ο επόμενος αγώνας του Α.Ο. Θήρας στο πλαίσιο των παιχνιδιών της Α2 κατηγορίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1.2 στις 20.00 με την ομάδα «Θέτιδα» Βούλας στο κλειστό γυμναστήριο της Σαντορίνης.

Τετάρτη, Ιανουαρίου 29, 2014

πρόσκληση του γραφείου νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας Αμοργού και Νήσων επί της εορτής των Τριών Ιεραρχών (31.1)

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Η Ιερά Μητρόπολη Θήρας Αμοργού και Νήσων σας προσκαλεί στην εορταστική εκδήλωση που διοργανώνει το Γραφείο Νεότητας με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών και της ημέρας των Ελληνικών Γραμμάτων.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας, στα Φηρά, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014, στις 6:00μ.μ.

Ομιλητής θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ
με θέμα: «Οι παιδαγωγικές ιδέες των Τριών Ιεραρχών».

Θα επακολουθήσει σχετική προβολή.

ένωση Πολυτέκνων Σαντορίνης – ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης (18.1)

Η Ένωση Πολυτέκνων Σαντορίνης σας ανακοινώνει, ότι κατά   τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 28/01/2014 στα γραφεία της Ένωσης Πολυτέκνων Σαντορίνης , αποφασίστηκαν τα εξής  :

1)   Να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στις  9/2/2014 και ώρα 11:00πμ στα γραφεία της Ένωσης Πολυτέκνων.
2)    Μετά τη λήξη της Γενικής Συνέλευσης θα πραγματοποιηθούν αρχαιρεσίες για την εκλογή Νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής  και μέχρι  τις 16:00.
3)   Δηλώσεις υποψηφιοτήτων για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή , θα γίνονται δεκτές στο γραφείο μας από σήμερα 29 Ιανουαρίου  έως και 7 Φεβρουαρίου 2014 , Δευτέρα , Τετάρτη και Παρασκευή και ώρες 10-12πμ.

Τα μέλη , που θα προσέλθουν , θα πρέπει να είναι ταμειακώς εντάξει και να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο πολυτέκνων θεωρημένο.

Για την Ένωση Πολυτέκνων Σαντορίνης

Ο Πρόεδρος, Χαράλαμπος Δαρζέντας                                            

συνεδρίαση Δ.Σ. λιμενικού ταμείου Θήρας (31.1) – θέματα

Την Παρασκευή 31.1 στις 14.00 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δημοτικού λιμενικού ταμείου Θήρας με τα εξής θέματα :

1.Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας και αξιολόγησης των διαγωνισμών προμηθειών έτους 2014 που διενεργούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ε.Κ.Π.Ο.Τ.Α.
2.Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας και αξιολόγησης των διαγωνισμών παροχής υπηρεσιών έτους 2014
3.Συγκρότηση επιτροπής αποτελούμενη από τρεις συμβούλους για τη διενέργεια διαγωνισμών για την εκμίσθωση και εκποίηση ακινήτων
4.Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής παροχής υπηρεσιών (εργασιών και μεταφορών)
5.Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών για την παροχή υπηρεσιών
6.Αίτημα από Λιμεναρχείο Θήρας για χρηματοδότηση ετήσιας συντήρησης των περιπολικών οχημάτων τους
7.Εξέταση Οικονομικής Προσφοράς για την αδειοδότηση του Υδατοδρομίου Σαντορίνης
8.Έγκριση για δίστηλη καταχώρηση για το Δ.Λ.Τ. Θήρας στην Ναυτιλιακή Εφημερίδα MARITIMEECONOMIES.(Άνευ κόστους)
9.Εξέταση Οικονομικής Προσφοράς για την Εκπόνηση νέου σχεδίου παραλαβής και διαχείρισης αποβλήτων πλοίων από την εταιρεία ΜΕΤΟΠΗ
10.Έγκριση μελέτης & εκτέλεσης των εργασιών «Διαμόρφωσης χώρου στο Αμμούδι Οίας σε αίθουσα αναμονής επιβατών, κοινόχρηστων WC και αναψυκτηρίου»
11.Έγκριση χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης εργασιών για το έργο: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΥΦΑΛΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΑΘΗΝΙΟΥ- ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΗΣ 18ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 στο τμήμα παλαιού λιμένα έμπροσθεν των κτηριακών εγκαταστάσεων με συνημμένα τα συμπληρωματικά στοιχεία»
12.Έγκριση χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης εργασιών για το έργο: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΥΦΑΛΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΣΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑ ΑΜΜΟΥΔΙ ΟΙΑΣ»
13.Παραχώρηση άδειας χρήσης κοινόχρηστων χώρων
14.Διαγραφή Παραβάσεων Κ.Ο.Κ.
15.Έγκριση πληρωμής υποχρεωτικών δαπανών 2014
16.Έγκριση παράτασης σύμβασης σύνταξης απογραφής παγίων ΔΛΤ Θήρας με την εταιρεία ΚΥΚΛΑΔΕΣ Σύμβουλοι Ανάπτυξης & Νέων Τεχνολογιών Ο.Ε. 

ανακοίνωση Δήμου Θήρας σχετικά με την κύρωση δικτύου κοινοχρήστων χώρων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Στο πλαίσιο της σύμβασης του Δήμου Θήρας με θέμα «ΚΥΡΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΒΟΘΩΝΑ», παρακαλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους όπως προσκομίσουν στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Θήρας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1.Πλήρη στοιχεία ιδιοκτητών (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας και επικοινωνίας, τηλέφωνο κ.α.).
2.Τις συμβολαιογραφικές πράξεις παραχώρησης εδαφικών λωρίδων σε κοινή χρήση, καθώς και πιστοποιητικό μεταγραφής τους.
3.Το διάγραμμα που  συνοδεύει τις παραπάνω πράξεις (εγκεκριμένου η μη).
4.Τα στελέχη των οικοδομικών αδειών (αν υπάρχουν) και τα τοπογραφικά διαγράμματα αυτών.
5.Φωτογραφίες των χώρων, όπου θεωρείται αυτό σκόπιμο, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.
Τα παραπάνω προσκομιζόμενα έγγραφα απαιτείται να είναι γνήσια αντίγραφα των πρωτοτύπων και θα πρέπει να κατατεθούν υπό μορφή αίτησης στο πρωτόκολλο του Δήμου έως τις 21 Μαρτίου 2014.


Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπηρεσία μας στο τηλ. 22863 60167 (κα Βλάχου Σπυριδούλα).

τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου μεταρρύθμισης του ΕΟΠΥΥ και δημιουργίας του Εθνικού Δικτύου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) παρουσίασαν ο γραμματέας της ΚΟ, Παναγιώτης Ρήγας κι ο εισηγητής του νομοσχεδίου Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε με την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση των προτάσεων,

Τις  προτάσεις του  ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου μεταρρύθμισης του ΕΟΠΥΥ και δημιουργίας του Εθνικού Δικτύου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) παρουσίασαν κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο γραμματέας της ΚΟ, Παναγιώτης Ρήγας κι ο εισηγητής του νομοσχεδίου Οδυσσέας  Κωνσταντινόπουλος.

Αποφασισμένο να εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου, με τον υπουργό υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, για το θέμα του ΕΟΠΥΥ, είναι το ΠΑΣΟΚ, με στόχο τη συγκρότηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου μεταρρύθμισης του ΕΟΠΥΥ και τη δημιουργία του Εθνικού Δικτύου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ)

Αυτό διαμηνύθηκε και κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Παναγιώτης Ρήγας και ο εισηγητής του νομοσχεδίου Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, όπου παρουσιάστηκαν οι επτά άξονες για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην Ελλάδα.

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας είπε ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας ήταν ένας «σκελετός», στον οποίο οι ίδιοι με τη δική τους πρόταση βάζουν τη σάρκα, με προτάσεις- προσθήκες και όχι αναιρέσεις.

Ο κ. Ρήγας διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για αιφνιδιασμό ούτε για αντιπαράθεση με το υπουργείο Υγείας, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για ανταπόκριση στο κάλεσμα του ίδιου του υπουργού για να καταθέσουν τις προτάσεις τους. 

Οι παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου μεταρρύθμισης του ΕΟΠΥΥ και δημιουργίας του Εθνικού Δικτύου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) είναι οι εξής :
1.Το ΠΑΣΟΚ, η παράταξη που δημιούργησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, είχε από το 2004 ψηφίσει Νόμο για τη δημιουργία του Εθνικού Δικτύου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.. Φ.. Υ.), ο οποίος δυστυχώς δεν εφαρμόστηκε από τις επόμενες κυβερνήσεις της Ν. Δ.
Το 2011 όμως το ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε μια μεγάλη ακόμη αλλαγή δημιουργώντας τον ΕΟΠΥΥ και ενοποιώντας σ’ αυτόν τους κλάδους Υγείας των Ασφαλιστικών Ταμείων.
Γι’ αυτό και το ΠΑΣΟΚ δήλωσε με σαφήνεια από την πρώτη στιγμή ότι με βάση τις θέσεις μας, θα στηρίξει τη Μεταρρύθμιση, που προανήγγειλε το Υπουργείο Υγείας.
Στόχος μας είναι ένας: Η ποιοτική αναβάθμιση και η καθολικότητα των υπηρεσιών Υγείας προς τους πολίτες.
2. Με παρέμβασή μας από τα τέλη Νοεμβρίου του 2013, επισημάναμε την καθυστέρηση παρουσίασης των συνολικών προτάσεων του Υπουργείου, σε συνδυασμό με τις αναφορές για απολύσεις ιατρών και προσωπικού, δημιούργησαν μια άγονη σύγκρουση στον χώρο της Υγείας.
Ζητήσαμε επίμονα με δημόσιες ανακοινώσεις και συναντήσεις με τον Υπουργό και τους φορείς, να σταματήσει κάθε αναφορά για «απολύσεις» και να ξεκινήσει ένας νηφάλιος και υπεύθυνος διάλογος για το σύνολο της μεταρρύθμισης, που θα έχει στο κέντρο του την εξυπηρέτηση του πολίτη.
Φυσικά διάλογο με ανοιχτές τις μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ.
Μάλιστα στις 11/12/2013 καταθέσαμε δια του βουλευτή Γιάννη Κουτσούκου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής πρόταση 4 σημείων για τα βασικά χαρακτηριστικά των αλλαγών, προτείνοντας ένα moratorium ως τις 31/1, ώστε να υπάρξει διάλογος ουσίας και ευθύνης και να αναζητηθούν συναινετικές λύσεις.
3. Στις 12/12/2014 εκδηλώθηκε σημαντική πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, κατά την συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, η οποία οδήγησε στην απόφαση:
α) να παρουσιασθεί το ολοκληρωμένο σχέδιο των αλλαγών για τον ΕΟΠΥΥ και την ΠΦΥ
β) να μπορούν να καλύψουν τις οργανικές θέσεις της ΠΦΥ (ως κλάδου του ΕΣΥ) οι υπηρετούντες ιατροί στον ΕΟΠΥΥ ως πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Με την απόφαση αυτή δόθηκε η δυνατότητα να ξεκινήσει η ουσιαστική φάση του διαλόγου και να οδηγηθούμε στο Προσχέδιο του Νόμου.
4. Το ΠΑΣΟΚ μελέτησε προσεκτικά το Προσχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας, με σειρά συνεδριάσεων τόσο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όσο και του Τομέα Υγείας του κόμματος.
Επιδιώξαμε μάλιστα με σειρά συναντήσεων να ανταλλάξουμε απόψεις με τους ενδιαφερόμενους φορείς για τις αναγκαίες βελτιώσεις, πάντα με κύριο κριτήριο την επιδίωξη επιτυχίας της Μεταρρύθμισης προς όφελος των πολιτών, με την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών ΠΦΥ προς αυτούς. 

Το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζουμε σήμερα τόσο προς την κοινή γνώμη (μέσω των ΜΜΕ), όσο και προς το Υπουργείο και τους φορείς του χώρου:
1) Μεταρρύθμιση για τους πολίτες. Καθολική πρόσβαση, εγγύηση λειτουργίας των δημόσιων δομών, μείωση του κόστους για τους πολίτες, αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
2) Ο ΕΟΠΥΥ αγοραστής υπηρεσιών Υγείας από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με σφαιρικό προϋπολογισμό, ορθή αξιοποίηση πόρων και παρεμπόδιση της σπατάλης.
3) Δημιουργία Δικτύου Πρωτοβάθμιας Υγείας το οποίο αναλαμβάνει να παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανά περιοχή ευθύνης.
4) Τα Δίκτυα θα αντιστοιχούν στη διοικητική διαίρεση της χώρας σε καλλικρατικούς δήμους ώστε να υπάρχει επάρκεια δημόσιων υπηρεσιών σε όλη τη χώρα. Για παράδειγμα: για πρώτη φορά καθορίζονται δαπάνες ανά καλλικρατικό δήμο και δίνονται κίνητρα οικονομικά ώστε οι επαγγελματίες Υγείας (οικογενειακοί γιατροί και γιατροί ειδικότητας) να συμμετέχουν στο δίκτυο της Περιφέρειας και των απομακρυσμένων περιοχών συμμετέχοντας στο τοπικό Δίκτυο.
5) Πόροι:
•Κρατικός προϋπολογισμός
•Ασφαλιστικά ταμεία που αφορούν στον κλάδο Υγείας
•Rebate
•Claw back
6) Χρονοδιάγραμμα: Εξασφαλίζουμε μέσα από τα χρονοδιαγράμματα την ολοκλήρωση του Εθνικού Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μέσα σε έναν χρόνο καθώς και τη λειτουργία του στο μεταβατικό στάδιο.
7) Επαγγελματίες Υγείας: Δίνουμε δυνατότητα παραμονής όλων των γιατρών στο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Σε περίπτωση εθελοντικής αποχώρησης εξασφαλίζουμε την κάλυψη των θέσεων με νέες προκηρύξεις με βάση τα οργανογράμματα του Εθνικού Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Το κείμενο με τις παρεμβάσεις- προτάσεις του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ  κ. Ρήγα μπορείτε να το διαβάσετε εδώ : http://www.prigas.gr/?p=main

συνάντηση επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» με την Αντιπεριφερειάρχη αρμόδια για τα θέματα τουριστικής ανάπτυξης της Π.Ν.Α.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» κ. Χαράλαμπος Κόκκινος είχε συνάντηση εργασίας στα γραφεία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στη Ρόδο με την κ. Ελευθερία Φτακλάκη Αντιπεριφερειάρχη αρμόδια για τα θέματα τουριστικής ανάπτυξης της Π.Ν.Α.

Στη συνάντηση – που πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν την παρουσία της Π.Ν.Α. στην έκθεση τουρισμού της Κωνσταντινούπολης - ο κ. Κόκκινος  ζήτησε τη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού στο προσεχές χρονικό διάστημα, να προχωρήσει η ΠΝΑ σε οργανωμένη προσπάθεια για την τουριστική προβολή των νησιών μας και την εξασφάλιση οικονομικών πόρων για την τουριστική προβολή μέσω του ΕΣΠΑ ΙΙ (2014-2020). Για το ΕΣΠΑ 2007-2014 είχαν εξασφαλιστεί 3,5 εκ. ευρώ ως συνέχεια της χρηματοδότησης και των επιτυχημένων δράσεων που πραγματοποιήθηκαν από την Π.Ν.Α. το 2004-2009. Επίσης, ενημέρωσε για την επιτυχημένη παρουσία της Π.Ν.Α. (την οποία εκπροσώπησε) στην έκθεση τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ουτρέχτη της Ολλανδίας στις 14-16 Ιανουαρίου 2014. 
Τα μηνύματα δείχνουν ότι οι κάτοικοι από τις κάτω χώρες και την Κεντρική Ευρώπη θα επισκεφθούν και φέτος μαζικά τη χώρα μας.
Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και οι οιωνοί είναι θετικοί ώστε και φέτος η τουριστική βιομηχανία του Νοτίου Αιγαίου αλλά και ολόκληρης της  χώρας μας να έχει μια επιτυχημένη τουριστική περίοδο.
Απαιτείται συνεννόηση, συνεργασία και οργανωμένη προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Να αξιοποιήσουμε τις επιτυχημένες δράσεις του παρελθόντος και να επενδύσουμε σε καινοτόμες. Έχουμε όλες τις δυνατότητες, μπορούμε να τα καταφέρουμε.


Χαράλαμπος Κόκκινος, Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου και του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

16 Περιφερειακοί Σύμβουλοι του Ν. Αιγαίου από διαφορετικές παρατάξεις υπέγραψαν κείμενο για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι αλλά και για το θέμα της μετανάστευσης, μετά από πρωτοβουλία του Νίκου Χρυσόγελου, Περιφερειακού Συμβούλου Ν. Αιγαίου με τον Οικολογικό Άνεμο και ευρωβουλευτή

Σύμφωνα με το κείμενο που υπέγραψα οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του Ν. Αιγαίου με ημερομηνία 26.1.2014,

Εμείς οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νοτίου Αιγαίου, που υπογράφουμε,  εκφράζουμε τη θλίψη αλλά και ανησυχία μας για το τραγικό συμβάν στο Φαρμακονήσι που είχε ως αποτέλεσμα τον πνιγμό μιας γυναίκας και ενός παιδιού, τη στιγμή που άλλες δύο γυναίκες και 8 παιδιά και βρέφη αγνοούνται.
Ζητάμε να διευκρινιστούν άμεσα οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό και εφόσον διαπιστωθούν ευθύνες να αποδοθούν χωρίς δισταγμό. Υπενθυμίζουμε ότι οι επιβαίνοντες στο σκάφος προέρχονταν από τη Συρία και το Αφγανιστάν και αυτό σημαίνει ότι πιθανώς δικαιούνταν καθεστώς προστασίας με βάση το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο. Σε κάθε περίπτωση οι κρατικές αρχές αλλά και η FRONTEX έχουν υποχρέωση να συμβάλλουν στη διάσωση όσων κινδυνεύουν στη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών και προσφύγων, όπως έχουν ζητήσει προσφάτως και το Ευρωκοινοβούλιο, με ψήφισμά του μετά την τραγωδία στην Λαμπεντούσα.
Όπως θυμίζει και η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης το 2012, πολλά από τα 17.500 άτομα που έχουν πνιγεί στη Μεσόγειο, μέσα σε μια δεκαετία, στην προσπάθειά  τους να καταφύγουν ή να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη θα είχαν διασωθεί αν εφαρμοζόταν το δίκαιο και οι ανθρωπιστικές πρακτικές. Το ίδιο ισχύει και για τα 117 θύματα και τους 33 αγνοούμενους στο Αιγαίο μέσα σε ένα χρόνο.

Υπενθυμίζουμε ότι το μεγάλο ποσοστό των εισερχομένων στη χώρα μας, 20 – 30 %, είναι πιθανόν ότι δικαιούνται καθεστώς προστασίας και ασύλου ως άνθρωποι που προσπαθούν να σωθούν από απειλές της ζωής τους ή θα μπορούσαν να συνενωθούν με μέλη της οικογένειάς τους που διαμένουν μόνιμα σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα.
Θεωρούμε ότι χρειάζεται μια ενισχυμένη Ευρωπαϊκή Μεταναστευτική πολιτική βασισμένη στην ανθρωπιστική αντιμετώπιση, την αλληλεγγύη και τον δίκαιο επιμερισμό υπευθυνότητας μεταξύ των κρατών μελών. Είναι πολύ προτιμότερο να υπάρχουν νόμιμοι και ελεγχόμενοι δρόμοι μετανάστευσης αντί να τροφοδοτούνται παράνομα δίκτυα διακίνησης μεταναστών. 

Υπενθυμίζουμε ότι μια οργανωμένη μεταναστευτική πολιτική μπορεί να είναι επωφελής όχι μόνο για τους μετανάστες αλλά και για τις τοπικές κοινωνίες, αφού ευρωπαϊκές και ελληνικές έρευνες, καθώς και η πρόσφατη έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου, αναδεικνύουν τις θετικές επιπτώσεις στην οικονομία, την ενίσχυση των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης αλλά και ενίσχυσης των εμπορικών και οικονομικών συναλλαγών με τις χώρες καταγωγής των μεταναστών , εφόσον φυσικά υπάρχει τήρηση της νομοθεσίας και οργανωμένη μεταναστευτική πολιτική αλλά και ισχυρή πολιτική για κοινωνική ένταξη.

Εμείς οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νοτίου Αιγαίου επιβεβαιώνουμε ότι  ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δεν είναι λύση για τα θέματα που δημιουργούνται από τις μεταναστευτικές ροές, αντιθέτως πρέπει να ενισχύσουμε τα θετικά στοιχεία και να διαχειριστούμε με ορθολογικό τρόπο τα όποια προβλήματα υπάρχουν.

Η χώρα μας και η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται να βελτιώσουν, μεταξύ των άλλων, με την κατεύθυνση περισσότερων οικονομικών πόρων, την ενίσχυση των υποδομών για κοινωνική ένταξη των μεταναστών, τη δυνατότητα μετακίνησής τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όταν το επιθυμούν, τη δημιουργία και ενίσχυση αποκεντρωμένων μηχανισμών εξέτασης και απονομής καθεστώτος πρόσφυγα, εφόσον και σε όποιους δικαιούνται, ώστε να μειώνεται η γκετοποίηση αλλά και η παρουσία ανθρώπων χωρίς χαρτιά. Τα άλλα κράτη μέλη χρειάζεται να συνεισφέρουν όχι μόνο οικονομικούς πόρους αλλά και προσωπικό στις χώρες που βρίσκονται στα σύνορα της ΕΕ ώστε να επιταχύνεται η διαδικασία για όποιους γίνονται δεκτοί σε άλλες χώρες.
Εμείς οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νοτίου Αιγαίου δεσμευόμαστε να προσκαλέσουμε ειδικούς για να συζητήσουμε αναλυτικά το θέμα της μετανάστευσης αξιοποιώντας την εμπειρία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι υπογράφοντες :
ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΣ Ν., ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ Ν., ΚΑΜΠΑΝΗΣ Γ, ΗΛΙΑΚΗΣ Π, ΣΤΑΥΛΑΣ Κ., ΠΑΜΠΑΚΑΣ Σ., ΜΑΡΓΑΡΑΣ Β., ΚΥΠΡΑΙΟΥ Μ., ΜΠΙΖΑΣ Κ., ΠΟΚΚΙΑΣ Γ., ΒΙΛΛΑΣ Μ., ΚΟΚΚΙΑΣΜΕΝΟΣ Α., ΙΣΣΑΡΗΣ Κ., ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ Μ, ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ Ι., ΘΕΟΦΙΛΟΣ Λ. 

ολοκληρώθηκε η 2η Συνεδρίαση της Λέσχης Ανάγνωσης Βιβλίου της “Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη” του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου, η οποία υπό τον συντονισμό της φιλολόγου καθηγήτριας Μαρίας Γρατσία επεξεργάζεται το πασίγνωστο βιβλίο του Γάλλου συγγραφέα Ντενί Γκετζ “Το θεώρημα του Παπαγάλου”

Όπως είναι γνωστό, στα πλαίσια του κύκλου “Λογοτεχνία και Επιστήμη”, η Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου της “Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη”, θα συνέλθη σε 5 Συνεδριάσεις μέχρι τις 15 Μαρτίου 2014, στις οποίες τα 26 μέλη της θα επεξεργασθούν τα κεφάλαια του βιβλίου, προκειμένου αυτό να συζητηθεί σε ανοιχτή Συνεδρίαση με τον καλεσμένο εκπρόσωπο της Μαθηματικής Εταιρίας από τον κύκλο της Μαθηματικής Επιστημονικής Λογοτεχνίας.

Στην πρόσφατη Συνεδρίαση παρέστη και ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης, ο οποίος συνεχάρη την συντονίστρια και τα μέλη της Λέσχης για την εξαιρετική δουλειά που ετοιμάζουν.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω της Λέσχης Ανάγνωσης Βιβλίου και την Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης έχει γίνει επεξεργασία πολλών βιβλίων και έχουν επισκεφθεί το Φιλώτι διακεκριμένοι συγγραφείς μεταξύ των οποίων, η Ιωάννα Καρυστιάνη, ο Πέτρος Μάρκαρης, η Ελένη Δικαίου, ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, η Άλκη Ζέη, ο Τίτος Πατρίκιος, ο Αντώνης Φωστιέρης, ο Φώτης Δημητρακόπουλος, η Μάρω Δούκα, η Μαρία Στασινοπούλου, η Λίτσα Ψαραύτη, η Σάσα Βούλγαρη, ο Γιώργος Μαρκόπουλος, οι σκηνοθέτες Παντελής Βούλγαρης και Γιάννης Σμαραγδής κ.α.

Ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης ανακοίνωσε στα μέλη της Λέσχης, ότι το βιβλίο “Η γοργόνα της Νάξου”, που έγραψαν τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου και εκδόθηκε πέρυσι με δωρεάν διάθεση, θα επανεκδοθεί μετά τη μεγάλη επιτυχία της αποδοχής του και τα εκατοντάδες αιτήματα, προκειμένου να διατίθεται πλέον μέσω του Συλλόγου και των βιβλιοπωλείων σε συμβολική τιμή.

Tα μέλη της Λέσχης για το 2014 είναι:


Μαρία Γρατσία καθ. αγγλικών Συντονίστρια, Στέλλα Βασιλάκη φιλόλογος, Κυριακή Μανιού φιλόλογος, Καλλιόπη Δέτση φιλόλογος, Τζένη Μαράκη φιλόλογος, Μαρία Βαλάκη φιλόλογος, Κυριακή Γρατσία φυσικός, Δ/ντρια Λυκείου Τραγαίας, Μιχάλης Λύχνος γεωλόγος, Δ/ντής Γυμνασίου Τραγαίας, Γιάννης Καφετζής φυσικός, Αδαμαντία Κατσώνη μαθηματικός, Γιάννης Μελισσουργός μαθηματικός, Πέτρος Κουτρούλης πληροφορικής, Μάριος Ευαγγελινός γερμανικών, Αριστείδης Γρατσίας Δ/ντής Δημοτικού σχολείου Φιλωτίου, Μιχάλης Κύλης δάσκαλος, Ελένη Γιαννούλη δασκάλα, Σοφία Γιακουμή δασκάλα, Μαρία Σκάρκου δασκάλα, Χαρούλα Ισπανοπούλου δασκάλα, Μαρία – Παρασκευή Κατσούρη δασκάλα, Σταθούλα Βασιλαρά δασκάλα, Βίκη Κωσταντίνου δασκάλα, Μαριγώ Ψαρρά-Λιανοπούλου δικηγόρος, Μαρίνα Λεοντίου δημ. υπάλληλος, Βασιλική Γρατσία ελ. επαγγελματίας, Ρένα Κουτσοκέρη ελ. επαγγελματίας.

Π. Ρήγας – ομιλία για την «Ρύθμιση θεμάτων της ΑΔΜΗΕ ΑΕ»

Την ομιλία του Παναγιώτη Ρήγα στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση για την ψήφιση του σχεδίου νόμου του ΥΠΕΚΑ «Ρύθμιση θεμάτων της ΑΔΜΗΕ ΑΕ» μπορείτε να την δείτε εδω :  http://www.prigas.gr/?p=main 

Τρίτη, Ιανουαρίου 28, 2014

στο Δήμο Θήρας το Βραβείο Αειφορίας για το 2013

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Δήμου Θήρας (27.1) με αφορμή την παραλαβή της διάκρισης,
Για δεύτερη συνεχόμενη φορά η Σαντορίνη έλαβε το πρώτο βραβείο μεταξύ των 33 νησιωτικών δήμων του Δικτύου ΔΑΦΝΗ για τις δράσεις που πραγματοποίησε στο 2013.

Είναι η πρώτη φορά από την ίδρυση του θεσμού των Σημάτων Αειφορίας που ένα νησί βρίσκεται δύο συνεχόμενες χρονιές στην πρώτη θέση της κατάταξης.

Η απονομή του σήματος και των βραβείων έγινε την 25η Ιανουαρίου παρουσία του συντονιστή του ΔΑΦΝΗ Ηλία Ευθυμιόπουλου και του προέδρου και δημάρχου Άνδρου Γιάννη Γλυνού. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες του Δικτύου και το ετήσιο Πρόγραμμα Αειφόρων Δράσεων με τα αποτελέσματα ανά νησί - μέλος για το 2013.

Πρέπει να σημειωθεί πως την αξιολόγηση την πραγματοποιεί ως ανεξάρτητος φορέας για λογαριασμού του δικτύου ΔΑΦΝΗ το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με επικεφαλής τον καθηγητή κο Κίμωνα Χατζημπίρο. Το βραβείο, για λογαριασμό του Δήμου Θήρας, παρέλαβε ο κ. Λουκάς Μπελλώνιας, ο οποίος είχε αναλάβει και την προετοιμασία της υποψηφιότητας για την συγκεκριμένη αξιολόγηση.

Το Πρόγραμμα  της πιστοποίησης των δράσεων των νησιών από το ΔΑΦΝΗ, αποτελεί ένα μηχανισμό για την ανάδειξη και τη διάδοση των πρωτοβουλιών στους τομείς του περιβάλλοντος, του πολιτισμού και της πράσινης οικονομίας στα νησιά του Αιγαίου.  Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι να γίνει η αειφορία μόνιμη συνιστώσα της νησιωτικότητας και των πολιτικών ή κοινωνικών δράσεων που τη συνοδεύουν. Από τα 33 μέλη του δικτύου ΔΑΦΝΗ το Σήμα Αειφορίας για το έτος 2013 έλαβαν οι ακόλουθοι Δήμοι: Αμοργού, Άνδρου, Αντιπάρου, Θήρας, Ίου, Κέας, Κύθνου, Λέσβου, Λίμνου, Ρόδου, Σίφνου, και Σύρου.