Πέμπτη, Μαΐου 10, 2012

με θέμα τις ανάγκες στην καθαριότητα

Επιστολή με θέμα την «έγκριση πρόσληψης νέων εποχικών εργατών καθαριότητας» έστειλε ο Δήμος της Σαντορίνης στον Γ.Γ. του Υπ. Εσωτερικών, τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης καθώς και στην εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.

Σύμφωνα με την επιστολή του Δήμου Σαντορίνης,

Με την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 106/2012 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχουμε ζητήσει την πρόσληψη εποχικού προσωπικού εργατών καθαριότητας, οδηγών και χειριστή μηχανημάτων έργων.
Από τις 30 Απριλίου και επειδή ο Δήμος δεν διαθέτει επαρκές μόνιμο προσωπικό καθαριότητας αδυνατεί να καλύψει στοιχειώδεις υποχρεώσεις του στον τομέα της καθαριότητας καθώς τα απορρίμματα μένουν τόσο εντός όσο και εκτός των κάδων επί ημέρες και σήπονται. Ασφαλώς δεν γίνεται σάρωση με αποτέλεσμα ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός να παρουσιάζει άθλια εικόνα. Αν λάβει κανείς υπόψη του ότι η κακοκαιρία της 18ης Απριλίου δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερες ανάγκες σε προσωπικό καθώς έριξε πινακίδες έσπασε δέντρα, μετέφερε αντικείμενα πάσης φύσεως, κατανοείται λοιπόν ποια εικόνα παρουσιάζει το νησί.
Παρακαλούμε για την έγκριση πρόσληψης εποχικού προσωπικού άμεσα άλλως είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε σε ενέργειες έκνομες για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Επί τέλους πρέπει η Πολιτεία να δώσει λύση.  

έφυγε από τη ζωή η Λένα Αλαφούζου

Η Λένα Αλαφούζου, σύζυγος του Αριστείδη Αλαφούζου, της γνωστής επιχειρηματικής και εκδοτικής οικογένειας έφυγε τις πρώτες πρωινές ώρες της 10ης Μαΐου.
Όσοι είχαν την ευκαιρία να την γνωρίσουν από κοντά έχουν πολλά να πουν για τον ανθρωπισμό, την αγάπη της για τη Σαντορίνη και τη φροντίδα στους οικείους της, που έκαναν ξεχωριστή την προσωπικότητά της.

Η επιμνημόσυνη δέηση θα γίνει σήμερα (10.5) στις 6.30 μμ. στον Άγιο Γεώργιο Ριζαρείου (Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας) ενώ η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 11 Μαΐου στην Οία της Σαντορίνης.

Πηγή: ΣΚΑΙ


τιμοληψίες ειδών πρώτης ανάγκης από την Π.Ν.Α.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,

Με στόχο τη διευκόλυνση του καταναλωτή για την επιλογή φθηνών προϊόντων και για τη μείωση του προϋπολογισμού των νοικοκυριών, η  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ξεκινά τη διαδικασία τιμοληψιών ειδών πρώτης ανάγκη στα μεγάλα σούπερ μάρκετ της Σύρου.

Από την Παρασκευή (11/05/2012) οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου www.pnai.gov.gr   για το κόστος βασικών ειδών που βρίσκονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ, ενώ τα στοιχεία θα επικαιροποιούνται κάθε 10 ημέρες και η λίστα των προϊόντων θα διευρύνεται. Η συγκεκριμένη διαδικασία που έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ανάπτυξης Κυκλάδων και το Τμήμα Εμπορίου εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο με την καταγραφή των Τιμών Υγρών Καυσίμων που ήδη διενεργείτε από τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

τηλεδιάσκεψη για τον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας

Τηλεδιάσκεψη με θέμα το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Μαΐου μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων και του Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη, με τη συμμετοχή του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, Τζώρτζη Μακρυωνίτη.

Η σύσκεψη της Ομάδας Έργου είχε στόχο τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις των υπηρεσιών της Περιφέρειας για την αρτιότερη μελέτη που συντάσσεται από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Στο επίκεντρο της διαβούλευσης τέθηκε το ζήτημα που αφορά στην επικαιροποίηση των στοιχείων με την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε τομείς όπως οι υδατοκαλλιέργειες, η ανάπτυξη των ΑΠΕ, καθώς και η δυνατότητα ανάπτυξης που έχει ο Πρωτογενής Τομέας και τα παραγόμενα προϊόντα, τα οποία σε επίπεδο χώρας είναι ίσως τα περισσότερα χαρακτηριζόμενα ως Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).

Γιώργος Χάλαρης – ευχαριστήριο

Τις ευχαριστίες του στους ψηφοφόρους του καθώς και στο εκλογικό σώμα εκφράζει με επιστολή του ο υποψήφιος στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση με την Δημοκρατική Αριστερά, Γιώργος Χάλαρης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του,

Αγαπητοί συμπατριώτες φίλες και φίλοι Κυκλαδίτες,
Τo αποτέλεσμα των εκλογών στην χώρα αλλά και στο νομό μας δείχνουν ότι άλλαξε το σαθρό πολιτικό σκηνικό που ήταν ζητούμενο για όλους μας. Οι Κυκλαδίτες έκαναν πράξη το λόγο τους, έδειξαν ότι θέλουν και μπορούν να κάνουν ανατροπές.

Η δυναμική πολιτική παρουσία της ΔΗΜ.ΑΡ. στο νομό μας και σε ολόκληρη τη χώρα έτυχε σημαντικής αποδοχής από το εκλογικό σώμα όπως αποδεικνύεται και από το αποτέλεσμα που μας δώσατε.

Η δική μου συμμετοχή στο νέο αυτό πολιτικό φορέα ήταν για μένα υποχρέωση έναντι μεγάλης ομάδας Δημοκρατικών Πολιτών που αισθάνθηκαν την ανάγκη αναζήτησης προσώπων και πολιτικών που θα τους εκπροσωπούσε.

Η επιλογή σας και η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, να με αναδείξετε πρώτο στο νομό με την ΔΗΜ.ΑΡ., μου δίνει δύναμη, κουράγιο και μεγάλη ευθύνη να συνεχίσω να αγωνίζομαι για το καλό των νησιών μας και της χώρας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο.

Θέλω να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου και να σας διαβεβαιώσω ότι θα τιμήσω στο ακέραιο αυτή την εντολή, παρεμβαίνοντας και συμβάλλοντας για τα θέματα που απασχολούν τα νησιά μας, για μια ήπια και αειφόρο ανάπτυξη, για την πρόοδο αυτού του τόπου, για να γίνει η ελπίδα και το όραμα του καθενός μας πράξη, για να βγει η χώρα από την κρίση, με μια πιο δίκαιη κοινωνική συμφωνία με ανακατανομή των βαρών, με ένα κράτος ταγμένο στην προσφορά του στον πολίτη, για την εξάλειψη της διαφθοράς, για μια κοινωνία όρθια με ψηλά το κεφάλι, για μια περήφανη πατρίδα.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς όλους.  Γεώργιος Αντ. Χάλαρης

ΕΠΑΜ – ευχαριστήριο

Τις ευχαριστίες του στους ψηφοφόρους του καθώς και στο εκλογικό σώμα εκφράζει με επιστολή του το ΕΠΑΜ Σαντορίνης.

Σύμφωνα με την επιστολή του,

Φίλε Σαντορινιέ σε ευχαριστούμε,
Που με το καθάριο βλέμμα που σου χαρίζει το όμορφο νησί σου ξήλωσες την αλαζονεία, τον εγωισμό και την ντροπή των μνημονιακών δυναστών σου.
Που ακόμη κι αν δεν σε πείσαμε με τις μικρές μας δυνάμεις για την αναγκαιότητα του εθνικού νομίσματος , κατάλαβες πως πρέπει να είμαστε εθνικά ανεξάρτητοι .
Που και οι 170 ψήφοι στο ΕΠΑΜ είναι η γαλήνη αυτού που αισθάνεται ο πολίτης που υπακούει μόνο στην συνείδησή του, μόνη ασφάλεια για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Που μας δίνεις να καταλάβουμε πως αύριο θα είμαστε μια γροθιά που θα διεκδικήσει την γαλήνη, το σεβασμό, την δουλειά και την ευημερία στην χώρα μας.
Το ΕΠΑΜ είναι εδώ, αγαπάμε την ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ μας ,πάντα μαζί σας από εδώ και πέρα.

Πυρήνας ΕΠΑΜ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Τετάρτη, Μαΐου 09, 2012

τα βοτσαλωτά της Σαντορίνης και της Μήλου


Για την έκδοση και κυκλοφορία του βιβλίου ''Τα βοτσαλωτά της Σαντορίνης και της Μήλου'' του Γιάννη Λουκιανού μας ενημερώνουν οι εκδόσεις “Βότσαλο”.
Πρόκειται για ένα έργο 128 σελίδων, έγχρωμο, δίγλωσσο, στα Ελληνικά και Αγγλικά στις σελίδες του οποίου θα μπορέσετε να γνωρίσετε και να ταξιδέψετε στα έργα τέχνης, στα βοτσαλωτά, που κοσμούν πολλά δάπεδα, κυρίως σπιτιών στην Σαντορίνη και την Μήλο.

Στο βιβλίο θα μπορέσετε να δείτε και να διαβάσετε για τα βοτσαλωτά έργα που κοσμούν πολλά δάπεδα της Σαντορίνης και της Μήλου και να νιώσετε αρκετή από την ενέργεια που η γοητευτική αυτή τέχνη εκπέμπει.
Η τέχνη του ψηφιδωτού ξεκίνησε από τα Μινωικά χρόνια, διαπέρασε την Ελληνιστική περίοδο με τη μορφή εκλεκτών ψηφιδωτών, ξενιτεύτηκε όταν υποδουλώθηκε ο τόπος, και επανήλθε σε συνθήκες ανοικοδόμησης και ελευθερίας, στο χώρο που αυτή η τέχνη γεννήθηκε και λάμπρυνε, το Αιγαίο..

Το βιβλίο και σε ότι αφορά την Σαντορίνη μπορείτε να το προμηθευτείτε από το βιβλιοπωλείο της κεντρικής πλατείας των Φηρών καθώς και από το βιβλιοπωλείο “Bookstore” στον δρόμο προς την κεντρική πλατεία των Φηρών στην τιμή των 25 ευρώ.

Ο Γιάννης Λουκιανός έχει ασχοληθεί τα πολλά τελευταία χρόνια με την παρατήρηση, μελέτη, φωτογράφιση και καταγραφή των ψηφιδωτών στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων και ως αποτέλεσμα της πολυετούς και πολύ ενδιαφέρουσας εργασίας του, έχουν εκδοθεί και κυκλοφορούν τα παρακάτω βιβλία, από τις εκδόσεις βότσαλο.


“Οι βοτσαλωτές αυλές των Κυκλάδων” 1998
 “ Οι βοτσαλωτές αυλές του Αιγαίου” 1999
“Η τέχνη του ψηφιδωτού και η τεχνική του”  2002
“ Η τεχνική της συντήρησης και αποκατάστασης βοτσαλωτών δαπέδων. 2003
“ Το σπίτι με τα ψηφιδωτά στην Ίο” (τεχνική μιας ανακαίνισης δαπέδων) 2006
“Τα βοτσαλωτά της Σαντορίνης και της Μήλου” 2012

Περισσότερα σχετικά με την δουλειά του κ. Λουκιανού στο συγκεκριμένο αντικείμενο μπορείτε να δείτε στην σελίδα του : www.pebblemosaic.gr (αξίζει να ανοίξετε και να δείτε την σελίδα με τα έργα του) καθώς και στο www.neolaia.gr εδώ : http://www.neolaia.gr/2010/06/24/kalokairinoi-proorismoi-diakopes-stin-io/

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον ίδιο στο μέιλ : info@pebblemosaic.gr           

Οικιακή κομποστοποίηση από τον Δήμο Σαντορίνης

Πρόγραμμα ανακύκλωσης των οργανικών οικιακών αποβλήτων (οικιακή κομποστοποίηση) θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες ο Δήμος της Σαντορίνης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής,

Το πρόγραμμα αυτό έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για την ποιότητα ζωής στην Σαντορίνη. Με την ανακύκλωση των οργανικών αποβλήτων και την μετατροπή τους σε άριστης ποιότητας λίπασμα, καταρχάς μειώνουμε κατά ένα μεγάλο μέρος τον όγκο των απορριμμάτων που θα κατέληγαν στη χωματερή (με όλες τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που αυτό συνεπάγεται) και ταυτόχρονα μειώνεται και το κόστος αποκομιδής.

Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες σε αυτό, σε συνδυασμό με την ανακύκλωση του χαρτιού, πλαστικού, γυαλιού, αλουμινίου και λευκοσιδήρου (στον μπλε κάδο), να πραγματοποιούν ολοκληρωμένη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων τους, πετώντας με τον τρόπο αυτό μόνο το υπόλοιπο περίπου 10% στον κοινό κάδο των σκουπιδιών.

Για το λόγο αυτό ο Δήμος μας προσκαλεί όσους από τους δημότες επιθυμούν περαιτέρω πληροφορίες ή  και να λάβουν μέρος στο πιλοτικό πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης και στο σεμινάριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια ημερίδας στις 2 Ιουνίου 2012, να το δηλώσουν μέχρι την Παρασκευή 25 Μαΐου στον Δήμο Σαντορίνης, συμπληρώνοντας παράλληλα την σχετική αίτηση. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον συντονιστή του προγράμματος κ. Λουκά Μπελλώνια, στο τηλ. 2286360108     

Ένα ενδιαφέρον βιντεάκι σχετικά με την οικιακή κομποστοποίηση μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=7LpgvXpX0IA&feature=related



«Γυναίκες: το κλειδί της οικονομικής ανάπτυξης»

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρίας Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων,

Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση του διεθνούς επιχειρησιακού φόρουμ γυναικών με την εικοσιδυάχρονη παράδοση. Η διοργάνωση αυτή που οι συμετάσχουσες των προηγουμένων συναντήσεων ονομάζουν ανεπίσημα «Νταβός των Γυναικών», θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ της Αθήνας από 31 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2012.
Δεδομένης της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ευρώπη και ενόψει της ύφεσης που εξακολουθεί να μαστίζει την υφήλιο γενικότερα, η φετινή Διάσκεψη Κορυφής έχει επιλέξει ως κεντρικό θέμα της, «Γυναίκες: μοχλός οικονομικής ονάπτυξης».

Η περυσινή Διάσκεψη, οι εργασίες της οποίας φιλοξενήθηκαν στην Τουρκία, αποτέλεσε την ευκαιρία για συνάντηση 1000 και πλέον γυναικών με ηγετικές θέσεις στο χώρο των επιχειρήσεων και γενικότερα της επιχειρηματικής κοινότητας, αλλά και εξέχοντα στελέχη του κυβερνοχώρου και της κοινωνίας των πολιτών, από 81 διαφορετικές χώρες.

«Ακόμα και μια κρίση μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες. Γι’ αυτό και η Διάσκεψη έχει κατά νου να φέρει στην Ελλάδα δυνητικούς επιχειρηματικούς εταίρους κι επενδυτές με ενδιαφέρον για τις δυνατότητες που έχει η συγκεκριμένη χώρα να κινηθεί σε διάφορες κατευθύνσεις με στόχο τη μελλοντική ανάπτυξή της –και το υπέροχο είναι ότι όλοι αυτοί οι παράγοντες, ανήκουν στο γυναικείο φύλο»  αναφέρει χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Διάσκεψης, κα. Irene Natividad.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης έχει, άλλωστε, προβλεφθεί και η πραγματοποίηση προκαθορισμένων επιχειρηματικών συναντήσεων Β2Β ανάμεσα σε εκπροσώπους- συμμετέχοντες στη Διάσκεψη και παράγοντες του Ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου. Τα Β2Β οργανώνονται στις  31 Μαΐου 2012 από το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, με την ευγενική χορηγία του ΕΟΜΜΕΧ και του Υπουργείου Ανάπτυξης.

«Σήμερα που το ήμισυ σχεδόν του εργαζόμενου πληθυσμού ανήκει, πλέον, στο γυναικείο φύλο – όπως, άλλωστε, και το 30%-40% των επιχειρούντων και η πλειοψηφία των καταναλωτών – οι γυναίκες έχουν όλα τα φόντα ν’ αποτελέσουν το κλειδί της αειφόρου ανάπτυξης κατά τον 21ο αιώνα»

Για περισσότερες πληροφορίες για την διάσκεψη, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.globewomen.org 

Για να παραλάβετε τον κατάλογο με τις προτάσεις συνεργασίας και να συμμετέχετε στις επιχειρηματικές συναντήσεις με τις ξένες επιχειρήσεις, παρακαλούμε στείλτε ένα μήνυμα ενδιαφέροντος στην γραμματεία της εκδήλωσης Β2Β στο email: bf@globalgreece.gr 


Γιάννης Βλασερός – ευχαριστήριο

Τις ευχαριστίες του στους ψηφοφόρους του καθώς και στο εκλογικό σώμα εκφράζει με μήνυμά του ο υποψήφιος στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση με το Πασοκ στις Κυκλάδες, Γιάννης Βλασερός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του,

Φίλες και φίλοι συμπατριώτες,
Η επόμενη μέρα των πιο κρίσιμων εκλογών της μεταπολίτευσης, των εκλογών της 6ης Μαΐου, συνθέτει ένα πολιτικό τοπίο εντελώς διαφορετικό από αυτό που ξέραμε.

Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών με την ψήφο της ανέτρεψε το γνωστό μέχρι σήμερα πολιτικό χάρτη. Το εκλογικό αποτέλεσμα δημιουργεί ένα άγνωστο τοπίο και μία νέα τάξη πραγμάτων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η αλλαγή της πολιτικής σελίδας για τη χώρα είναι γεγονός.

Προσωπικά, προσπάθησα να δώσω έναν έντιμο αγώνα. Με σεβασμό απέναντι στον Έλληνα πολίτη, στον Κυκλαδίτη, και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον τόπο μου. Η εμπιστοσύνη και η στήριξη των Κυκλαδιτών στο πρόσωπό μου και η εκτίμηση που επέδειξαν με την ψήφο τους, ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ένα μήνυμα για αλλαγή και ανανέωση. Σε όλη την προεκλογική περίοδο βρέθηκα κοντά σε πολλούς συντοπίτες μου, θέλοντας να ακούσω και να συζητήσω τα προβλήματα και τις απόψεις τους, προκειμένου μαζί να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που ανέκυψαν, προτείνοντας λύσεις και παρουσιάζοντας ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις. Λυπάμαι που δεν κατάφερα να τους συναντήσω όλους, λόγω εξαιρετικά περιορισμένου χρόνου.

Θέλω, λοιπόν, να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους Κυκλαδίτες και τις Κυκλαδίτισσες που με τίμησαν με την ψήφο τους και με στήριξαν σε αυτόν τον σύντομο προεκλογικό μου αγώνα των 15 ημερών.
Απ' την πλευρά μου, υπόσχομαι να είμαι πάντα διαθέσιμος και να δίνω το ενεργό παρών στα του τόπου μου. Ελπίζω κι εύχομαι να πάνε όλα καλά, για όλους μας.  

Γιάννης Βλασερός
ιατρός καρδιολόγος, υπ. βουλευτής Κυκλάδων ΠΑΣΟΚ 

Πέτρος Γούλιας – ευχαριστήριο

Τις ευχαριστίες του στους ψηφοφόρους του καθώς και στο εκλογικό σώμα εκφράζει με μήνυμά του ο υποψήφιος στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση με το κόμμα των “ανεξάρτητων Ελλήνων” στις Κυκλάδες, Πέτρος Γούλιας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του,
Αγαπητές Κυκλαδίτισσες, αγαπητοί Κυκλαδίτες,

Νιώθω τη βαθιά ανάγκη να ευχαριστήσω την καθεμιά και τον καθένα ξεχωριστά για τη μεγάλη τιμή να ψηφίσετε ένα νέο κόμμα, τους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ», την πρώτη φορά που εκτέθηκε στις εκλογές που μόλις ολοκληρώθηκαν. Νιώθω ιδιαίτερα μεγάλη ικανοποίηση επίσης, διότι ειδικά στις Κυκλάδες, τιμήθηκε με ακόμη πιο θερμό τρόπο το κίνημα μας, ο πρόεδρος μας Πάνος Καμμένος, ενώ αξιολογήθηκαν θετικά νέοι υποψήφιοι που περιελάμβανε το ψηφοδέλτιο μας.
Με την ευκαιρία, θα ήθελα να συγχαρώ δημόσια τους συναδέλφους μου για την προσπάθειά τους και ειδικά τον πρώτο σε ψήφους Μ. Βουτσίνο ευχόμενος καλή και αποτελεσματική θητεία. 

Προσωπικά, νιώθω βαθιά ανάγκη να ευχαριστήσω κάθε Κυκλαδίτισσα και κάθε Κυκλαδίτη διότι με ανέδειξαν με μεγάλο αριθμό ψήφων, χωρίς να με γνωρίζουν καθόλου, παρά μόνο για 10 - 12 ημέρες που πρόλαβα να περιηγηθώ τα νησιά μας.
Σε αρκετά νησιά κατέλαβα την πρώτη θέση σε ψήφους, ενώ με συγκίνηση είδα ότι στην μικρή Κύθνο από την οποία προέρχομαι οι «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» έλαβαν το μεγαλύτερο εκλογικό ποσοστό από όλες τις Κυκλάδες.

Χωρίς παρελθόν ανάμειξης στα κόμματα και τις εκλογές, τόσο εμού όσο και κανενός μέλους της οικογένειας μου, κατέβαλα κάθε προσπάθεια τις τελευταίες ημέρες, αφενός να καταθέσω τις απόψεις του κόμματος για τις Κυκλάδες, αφετέρου για να καταθέσω προτάσεις για θεμελιώδη ζητήματα, όπως την έλλειψη γιατρών με αφορμή την μηνυτήρια αναφορά του Δημάρχου Σίφνου ή την πρόταση για τη «Συμφωνία Κυκλάδων 5» που αφορά τη διαμόρφωση συνθηκών ανάπτυξης του τουρισμού για τα επόμενα χρόνια.

Αποτελεί μόνιμη πεποίθηση μου, ότι δεν αρκεί να καταγγέλλεις, δεν αρκεί να ψηφοθηρείς κατά την προεκλογική περίοδο. Η πατρίδα αλλά και οι Κυκλάδες έχουν την ανάγκη προτάσεων και ιδεών προκειμένου να προκύψει σχέδιο για την έξοδο από την λεγόμενη κρίση. Αλλιώς, δεν κάνουμε τίποτε διαφορετικό από αυτό που έκαναν τόσα χρόνια οι υποψήφιοι των κομμάτων που μας έφεραν στη θλιβερή κατάσταση που ζούμε σήμερα στο νομό και τη χώρα.

Η ιστορία ανάμειξής μου με την πολιτική στο επίπεδο των αγαπημένων Κυκλάδων μας, νιώθω ότι τώρα ξεκινά. Οι εκατοντάδες νέες φίλες και νέοι φίλοι που έκανα σε κάθε ένα από τα νησιά μας αποτελούν ένα σπουδαίο, νέο κεφάλαιο στη ζωή μου που δεν πρόκειται με τίποτε να εγκαταλείψω.

Ευγνωμονώ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν όσες και όσοι με ψήφισαν, αλλά ευγνωμονώ και εκείνες και εκείνους που δεν με ψήφισαν αλλά είχαν ένα καλό λόγο να πουν για την προεκλογική παρουσία μου στις εκλογές. Ωστόσο, τρέφω σεβασμό για όσες και όσους δεν με ψήφισαν αυτή τη φορά διότι μου δίνουν έναυσμα για να βελτιωθώ.

Και πάλι ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου
Με εκτίμηση, Πέτρος Γούλιας, Υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων

χώρους στάθμευσης αναζητά ο Δήμος Σαντορίνης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Σαντορίνης,

Ο Δήμος Θήρας θα προβεί σε μειοδοτική δημοπρασία  μίσθωσης ακινήτων,  που θα χρησιμοποιηθούν για χώροι στάθμευσης οχημάτων σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Θήρας.                                                   
Η δημοπρασία θα είναι μειοδοτική  και θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής, σε ημέρα και ώρα που  θα καθορισθεί προσεχώς.

Τα προς μίσθωση ακίνητα πρέπει να βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων ως εξής : 
Α. Δημοτική Κοινότητα Φηρών πέντε (5) οικόπεδα  τα οποία να έχουν ελάχιστο εμβαδόν 500 τμ και άνω.  
Β. Τοπική Κοινότητα Ημεροβιγλίου δύο (2) οικόπεδα τα οποία να έχουν ελάχιστο εμβαδόν 500 τμ και άνω.
Γ. Τοπική Κοινότητα  Βουρβούλου ένα (1) οικόπεδο το οποίο να έχει ελάχιστο εμβαδόν 300 τμ και άνω.
Δ. Δημοτ. Κοινότητα Καρτεράδου δύο (2) οικόπεδα τα οποία να έχουν ελάχιστο εμβαδόν 500 m2 και άνω.
Ε. Δημοτική Κοινότητα  Μεσαριάς τρία (3) οικόπεδα τα οποία να έχουν ελάχιστο εμβαδόν 500 τμ και άνω.
ΣΤ. Τοπική Κοινότητα  Βόθωνα ένα (1) οικόπεδο το οποίο να έχει ελάχιστο εμβαδόν 500 τμ και άνω.
Ζ. Τοπική Κοινότητα  Έξω Γωνιά ένα (1) οικόπεδο το οποίο να έχει ελάχιστο εμβαδόν 500 τμ και άνω.
Η. Δημοτική Κοινότητα  Επισκοπή Γωνιά (Καμάρι) δέκα έξη (16) οικόπεδα  τα οποία να έχουν ελάχιστο εμβαδόν 100 τμ και άνω.
Θ. Δημοτ. Κοινότητα  Εμπορείου έξη (6) οικόπεδα  τα οποία να έχουν ελάχιστο εμβαδόν 450 τμ και άνω.
Ι. Τοπική Κοινότητα  Πύργου  δύο (2) οικόπεδα τα οποία να έχουν ελάχιστο εμβαδόν 500 τμ και άνω.
Κ. Τοπική Κοινότητα Ακρωτηρίου  δύο (2) οικόπεδα τα οποία να έχουν ελάχιστο εμβαδόν 500 τμ και άνω.
Μ. Τοπική Κοινότητα  Οίας  τρία  (3) οικόπεδα τα οποία να έχουν ελάχιστο εμβαδόν 500 τμ και άνω

Τα έξοδα διαμόρφωσης των χώρων θα βαρύνουν  αποκλειστικά  το Δήμο.
Οι προσφορές ενδιαφέροντος κατατίθενται στο Δήμο και θα περιλαμβάνουν Αίτηση εκδήλωση ενδιαφέροντος, επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του τίτλου ιδιοκτησίας.

Η μίσθωση θα   αρχίζει από της υπογραφής  των συμφωνητικών και θα τελειώνει την 30/12/2012 με δυνατότητα ανανέωσης από την πλευρά του Δήμου  για  ένα  έτος  επιπλέον.
Η πληρωμή των ενοικίων θα γίνει σε δύο ισόποσες δόσεις η πρώτη το μήνα Αύγουστο  και η δεύτερη το μήνα  Νοεμβρίου  κάθε έτους  με έκδοση στο όνομα του ιδιοκτήτη του ακινήτου του σχετικού χρηματικού εντάλματος. 

η (σημερινή) επέτειος της 9ης Μαΐου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Σαντορίνης,

Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, έχει καθιερωθεί ως ημέρα Πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941 – 1944 του Ελληνικού Λαού εναντίων των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.
Ο φετινός εορτασμός της 9ης Μαΐου 2012 περιλαμβάνει, γενικό σημαιοστολισμό σ΄ όλη τη Χώρα των Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών και ιδιωτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., κλπ καθώς και την τέλεση δοξολογίας την Τετάρτη 9 Μαΐου 2012 και ώρα 10:00 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ναό Θήρας.
Μετά το τέλος δοξολογίας θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές του τόπου στο μνημείο μπροστά από τη Δ.Ο.Υ. Θήρας. Εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης θα κατατεθεί από τους εκπροσώπους όλων των αντιστασιακών και λοιπών οργανώσεων, που έλαβαν μέρος ενεργά στον αγώνα και την αντίσταση κατά των δυνάμεων κατοχής.

σχετικά με τα ελαιόδεντρα …

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου υπενθυμίζεται  ότι: τα τέλεια έντομα Ρυγχίτη που προσβάλλουν τους ελαιώνες όπως διαπιστώθηκε ύστερα από παρατηρήσεις και έρευνες που πραγματοποίησαν γεωπόνοι της υπηρεσίας μας, εμφανίζονται στην περιοχή μας περίπου κατά τα τέλη Απριλίου και τον μήνα Μάιο.
Σε δένδρα που είχαν ζημιά τα προηγούμενα έτη και παρουσιάζουν διαβρώσεις από ρυγχίτη στο φύλλωμα την άνοιξη, συνιστάται ψεκασμός, αμέσως μετά την άνθηση των ελαιοδένδρων και μετά την πτώση του 80% των ανθέων.
Εάν η προσβολή εντοπίζεται σε λίγα δένδρα, το τίναγμα των κλαδιών την άνοιξη νωρίς το πρωί και η συλλογή και καταστροφή όλων των ενηλίκων εντόμων που πέφτουν, είναι ένα χρήσιμο μέτρο αντιμετώπισης (χωρίς φυτοφάρμακα).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας στη Ρόδο στο τηλ 2241055926 

στην Περιφέρεια δημοσιογράφοι από το Ισραήλ

Δημοσιογράφους από εφημερίδες, τηλεοπτικούς σταθμούς και το διαδίκτυο του Ισραήλ, που συνοδεύονταν από τον τουριστικό πράκτορα Μάριο Κάππα, δέχθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Ρόδο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.
Ο κ. Μαχαιρίδης περιέγραψε το προφίλ των νησιών της Περιφέρειας και υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο τουρισμός στην ανάπτυξη της περιοχής, κάνοντας επίσης λόγο για «μια νέα εποχή στις σχέσεις των δύο χωρών».

μια εκδήλωση με ευαισθησία στην Ρόδο ….

Η Επιστημονική Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου (ΕΠ.Ε.Κ.Α.Δ.Ε.Δ.), στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των μαθητών ως προς το περιβάλλον και την ανακύκλωση αλλά και ως προς τη συμπαράσταση σε παιδιά με αναπηρίες, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Από τα παιδιά για τα  παιδιά» την Πέμπτη 10 Μαΐου
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από μουσικά και χορευτικά δρώμενα που οργάνωσαν οι μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν, ενώ θα συμμετάσχει και μουσικό σχήμα του Μουσικού Γυμνασίου Ρόδου. 

Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου 14.5 – θέματα

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Θέματα :
Επικύρωση πρακτικών 4ης/3-4-2012 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Π.Α.) Εισηγητής : κ. Περιφερειάρχης
Καθορισμός εδρών Ε.Δ.Χ ταξί στις Περιφερειακές Ενότητες Κυκλάδων  Εισηγητής : κ. Γ. Πουσσαίος
Έγκριση υποβολής πρότασης στο ΕΣΠΑ  «Προμήθεια μονάδων παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού σε μεγάλα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου»  Εισηγητής : κ. Γ. Μακρυωνίτης
Ορισμός μελών επιτροπής διαχείρισης κοινωνικού παντοπωλείου Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου Εισηγητής : κ. Φ. Χατζηδιάκος
Έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Κ.Ε.Κ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Α.Ε και Περιφερειακής Ένωσης Δήμων. Εισηγήτρια : κ. Λ. Παπατσή
Έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για την υλοποίηση του έργου "Συντήρηση εξωτερικών όψεων Εθνικού Θεάτρου Ρόδου", προϋπολογισμού 400.000,00 €. Εισηγητής : κ. Φ. Χατζηδιάκος
Έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου για την υλοποίηση του έργου "Βιωματικό Μουσείο Αγροτικής Κληρονομίας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Εκθετήριο Παραδοσιακών Προϊόντων". Εισηγητής : κ. Σ. Παμπάκας
Τροποποίηση Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος Εισηγητής : κ. Φ. Χατζηδιάκος

Τρίτη, Μαΐου 08, 2012

Νίκος Συρμαλένιος – μήνυμα για το εκλογικό αποτέλεσμα

Σύμφωνα με το σημερινό (8.5.2012) μήνυμα του εκλεγέντος βουλευτή στις Κυκλάδες με τον Σύριζα, Νίκου Συρμαλένιου

Φίλες και Φίλοι, αγαπητοί συμπατριώτες,
θα ήθελα, πέραν του μηνύματος του συνδυασμού μας, να ευχαριστήσω και προσωπικά από καρδιάς τους χιλιάδες πολίτες – ψηφοφόρους μας, που σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για τους εργαζόμενους και τη χώρα, μας εμπιστεύθηκαν τη βαριά ευθύνη της εκπροσώπησης τους.
Σίγουρα η κατάκτηση της έδρας στην εκλογική περιφέρεια των Κυκλάδων, αποτελεί την επιβράβευση του πολιτικού μας χώρου, που για πολλά χρόνια με συνέπεια και συνέχεια βρέθηκε κοντά στις νησιωτικές μας κοινωνίες, αναδεικνύοντας τα μεγάλα και μικρά προβλήματα τους, στη Βουλή, στην Ευρωβουλή, στην Αυτοδιοίκηση, στα κινήματα των πολιτών.
Η έδρα αυτή, που εκπροσωπεί τους 12.584 πολίτες και το 17,14 % των ψηφοφόρων των Κυκλάδων, θα αποτελέσει βήμα για να έχουν δυνατή φωνή στο νέο Κοινοβούλιο και τα 24 νησιά μας και κυρίως τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι, οι αγρότες και όλοι όσοι πολτοποιούνται από τις ανάλγητες μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων χρόνων.
Καμμιά όμως προσπάθεια δεν θα μπορέσει να έχει αποτελέσματα, χωρίς τη διαρκή στήριξη του κυκλαδικού λαού, χωρίς τη διαρκή επαγρύπνηση και κινητοποίηση των πολιτών.
Σε ό,τι με αφορά, συναισθανόμενος το βάρος της μεγάλης ευθύνης, θα λειτουργήσω με βάση τις συλλογικές μας αποφάσεις και βεβαίως με γνώμονα τη θέληση των τοπικών κοινωνιών.
Στις νέες συνθήκες, πρώτιστο καθήκον μας παραμένει η ενότητα της αριστεράς και όλων των προοδευτικών δυνάμεων για να οδηγηθούμε σε μια νέα διακυβέρνηση που θα αλλάξει ριζικά την πορεία του τόπου. Σε αυτή την προοπτική, κυρίαρχος στόχος μας είναι η εφαρμογή πολιτικών νησιωτικότητας, που πολλές φορές εξαγγέλθηκαν αλλά ουδέποτε υλοποιήθηκαν.
Με εμπιστοσύνη προς τους πολίτες, θα προχωρήσουμε μαζί και συλλογικά στις νέες μεγάλες μάχες που μας περιμένουν.


Μάριος Βουτσίνος – μήνυμα για το εκλογικό αποτέλεσμα

Σύμφωνα με το σημερινό (8.5.2012) μήνυμα του εκλεγέντος βουλευτή στις Κυκλάδες με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Μάριου Βουτσίνου,

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου, έδωσαν ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα. Ο λαός αποδοκίμασε αυτούς που τον κορόιδεψαν, τον πλήγωσαν, τον εξαπάτησαν και τον ταπείνωσαν.
Οι δυνάμεις του Μνημονίου που ξεπούλησαν τη χώρα, την εθνική κυριαρχία και την αξιοπρέπειά μας, αποτελούν πλέον μια μειοψηφία που καθημερινά καταρρέει.
Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», ένα Κίνημα πολιτών με διάρκεια ζωής μόλις τρείς μήνες, κατάφερε παρά τα χτυπήματα κάτω από τη μέση και τον πόλεμο λάσπης που δέχθηκε, να συγκεντρώσει εντυπωσιακά ποσοστά, τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο, όσο και στο νομό Κυκλάδων.
Η πρώτη μας μάχη κερδήθηκε. Είμαστε πλέον πρωταγωνιστές του νέου πολιτικού κύκλου, με πρώτο στόχο να επαναφέρουμε την ηθική στην πολιτική και να καταργηθούν τα Μνημόνια των εδώ εντολοδόχων με τους τοκογλύφους τραπεζίτες.
Προσωπικά, θέλω να εκφράσω θερμές ευχαριστίες μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου σε όλους τους Κυκλαδίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους και να τους υποσχεθώ ότι θα καταθέσω και την ψυχή μου για να φανώ αντάξιος των προσδοκιών τους.
Εμείς οι νέοι άνθρωποι, η γενιά του Μνημονίου – όπως μας κατάντησε το παλιό σάπιο πολιτικό σύστημα – ξεκινάμε τη δική μας αντεπίθεση η οποία θα είναι δυναμική με στόχο να δώσουμε την ελπίδα για ένα διαφορετικό αύριο, με καλύτερες προοπτικές και ευνοϊκότερες συνθήκες διαβίωσης για μας και τα παιδιά μας.


Δευτέρα, Μαΐου 07, 2012

Παναγιώτης Ρήγας για το εκλογικό αποτέλεσμα

Ο θυμός και η διάθεση για τιμωρία κυριάρχησαν στην εκλογική συμπεριφορά των πολιτών. Το ΠΑΣΟΚ υπέστη στρατηγική ήττα, πληρώνοντας το βαρύ τίμημα της απόφασής του να διαχειριστεί μόνο του την κρίση.
Με εκφρασμένη πλέον την βούληση του Ελληνικού λαού, το κίνημα μας οφείλει αφενός μεν να συμβάλει από την θέση του τρίτου πλέον κόμματος στην εξεύρεση κυβερνητικής λύσης, αφετέρου να ανασυνταχθεί οργανωτικά και κυρίως πολιτικά, προκειμένου να αντιταχθεί και πάλι με τις κοινωνικές δυνάμεις που παραδοσιακά εξέφραζε.
Η ουσιαστική επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ ως του κύριου πολιτικού εκφραστή της κεντροαριστεράς δεν παίρνει αναβολή. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος το έθεσε ήδη ως άμεση προτεραιότητα.
Αυτό όμως που προέχει είναι να κρατηθεί η Χώρα ζωντανή και να κατορθώσει συντεταγμένα, με συνέπεια, σοβαρότητα και σχέδιο να βγει από το μνημόνιο και την κρίση.
Το ΠΑΣΟΚ, με όλα του τα στελέχη σε θέση μάχης, θα πράξει το πατριωτικό του καθήκον. Σε αυτή την κρίσιμη για την Χώρα και την παράταξη μάχη θα είμαι παρών.
Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους τους Κυκλαδίτες και τις Κυκλαδίτισσες που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, αλλά και όλους αυτούς που βρέθηκαν «δίπλα» μας ιδεολογικά, ανεξάρτητα από την τελική τους επιλογή.
Επιθυμώ επίσης να τους δηλώσω ότι θα συνεχίσω τον αγώνα για το νησιά μας με την ίδια συνέπεια και ευθύνη που το έπραξα όλα αυτά τα χρόνια.
Οι Κυκλάδες μας χρειάζονται όλους.

Συριζα Κυκλάδων για το εκλογικό αποτέλεσμα

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων και όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές στο νομό, θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους χιλιάδες κυκλαδίτες που με τη ψήφο τους εμπιστεύτηκαν την πολιτική μας πρόταση.
Η επιλογή τους αυτή μας δίνει μεγάλη δύναμη αλλά και ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη.
Τους διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να αγωνιζόμαστε με το ίδιο πάθος, δίπλα, μαζί με την κοινωνία για την ολοκληρωτική ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων, για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης της αριστεράς που θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση της υποτέλειας και θα ακυρώσει το μνημόνιο της χρεοκοπίας,  θα ξαναφέρει την ελπίδα και το όραμα, και θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση, με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.
Η μέρα που ξημέρωσε είναι σίγουρα πιο φωτεινή, οι ανατροπές που έφερε στην Ελλάδα έστειλαν μήνυμα στην Ευρώπη, οι ντόπιοι εντολοδόχοι των τραπεζιτών και των τοκογλύφων πήραν κι αυτοί το δικό τους μήνυμα, ο δρόμος όμως είναι μακρύς και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, δεν υπάρχουν περιθώρια για πανηγυρισμούς, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και εκατοντάδες χιλιάδες κάτω από το όριο της ... αξιοπρέπειας.
Επιπλέον, η έντονη παρουσία της φασιστικής Χρυσής Αυγής πανελλαδικά, αλλά και στο νομό μας, δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους.
Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες των Κυκλάδων, σ' εκείνους που βρεθήκαμε καιρό τώρα σε κοινούς αγώνες και σε όλους εκείνους που για πρώτη φορά μάς πλησίασαν στην κάλπη, και τους καλούμε να συμπορευτούμε και να συνεχίσουμε μαζί τους αγώνες, για την ολοκληρωτική ανατροπή των καταστροφικών πολιτικών, για το χτίσιμο μιας αλληλέγγυας και δημοκρατικής κοινωνίας, με κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, με νέα αξιακά προτάγματα, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Γιάννης Βρούτσης για το εκλογικό αποτέλεσμα

Το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα, είναι απολύτως σεβαστό!
Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους συμπατριώτες μου κυκλαδίτες, που ανέδειξαν τη Ν.Δ. πρώτο κόμμα στο νομό μας.
Θέλω, όμως να τους ευχαριστήσω και προσωπικά, που ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου και με ανέδειξαν πρώτο σε ψήφους από όλους τους συνδυασμούς.
Δυστυχώς, το αποτέλεσμα της κάλπης βάζει τη χώρα μας σε περίοδο πολιτικής αστάθειας και αυτό συμβαίνει σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία, καθώς πρέπει να ληφθούν άμεσα σημαντικές αποφάσεις.
Ο λαός, έστειλε τα μηνύματά του και οι κυκλαδίτες με την ψήφο τους, ισχυροποίησαν ιδιαίτερα το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ.
Πρώτη προτεραιότητα, όμως, είναι η χώρα να αποκτήσει κυβέρνηση, να κυβερνηθεί.
Ο χρόνος για τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο που μέχρι χθες ασκούσαν ανέξοδη καταγγελτική κριτική, υποσχόμενοι μαγικές λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας, τελείωσε. Από σήμερα, ο χρόνος και για αυτούς μετράει αντίστροφα. Έχουν απόλυτη ευθύνη να κυβερνηθεί η χώρα, να μην υπάρξει πρόβλημα στον τουρισμό, να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η δανειοδότηση μας.
Εκτός, αν όπως έλεγαν στο προεκλογικό αφήγημά τους ότι τα έσοδα της χώρας υπερκαλύπτουν τα έξοδα και άρα μπορούμε να ζήσουμε χωρίς δανεικά όπως ισχυριζόταν ο κ. Καμμένος ή ότι θα υπάρξουν χρήματα μέσα από τη φορολόγηση του πλούτου, όπως υποσχόταν ο κ. Τσίπρας.
Σε κάθε περίπτωση, από σήμερα τα δεδομένα άλλαξαν και αυτοί θα κρίνονται. Ο προεκλογικός λαϊκισμός και η δημαγωγία αποτελούν πλέον παρελθόν. Όλοι είναι υποχρεωμένοι να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, σύμφωνα με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού.
Η Ν.Δ. παρά τα χθεσινά αποτελέσματα, εξακολουθεί να αποτελεί παράγοντα πολιτικής ομαλότητας και σταθερότητας για τη χώρα και αυτό θα συνεχίσει να είναι.
Όσο με αφορά, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με τον ίδιο ζήλο, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για τα προβλήματα των Κυκλάδων.
Εύχομαι το καλύτερο για την πατρίδα μας και τα νησιά μας !!!

τα αποτελέσματα των εκλογών στις Κυκλάδες και την Σαντορίνη

Τα αποτελέσματα των εκλογών στις Κυκλάδες και την Σαντορίνη έχουν ως εξής σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών και μπορείτε να τα δείτε εδώ:

http://ekloges.ypes.gr/v2012a/public/index.html#{"cls":"level","params":{"level":"dhm","id":9270}}

Οι Κυκλάδες με βάση το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα εκλέγουν 3 βουλευτές, από τα 3 πρώτα σε ψήφους κόμματα, και εκλέγονται οι κύριοι Βρούτσης με την ΝΔ, Συρμαλένιος με τον Συριζα, ενώ η τρίτη έδρα με το κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» θα δοθεί στον κύριο Βουτσίνο ή στον κύριο Γούλια, ανάλογα με το τελικό αποτέλεσμα.

νέα ενημέρωση, 8.5.2012
Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, μετά και την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των εκλογικών αποτελεσμάτων, σχετικά με τους εκλεγέντες βουλευτές Κυκλάδων, τις 3 έδρες του Νομού καταλαμβάνουν οι:

ΝΔ: Ιωάννης Βρούτσης.
ΣΥΡΙΖΑ: Νίκος Συρμαλένιος.
Ανεξάρτητοι Ελληνες: Μάριος Βουτσίνος