Παρασκευή, Απριλίου 27, 2007

  • Παρασκευή 27.4.2007
  • Άφαντο ακόμη, το σχέδιο απάντλησης των καυσίμων από το βυθισμένο στην Καλντέρα πλοίο. Οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης ζητούν το σχέδιο αλλά δεν το βλέπουν. Σαφείς οι δηλώσεις τους ότι προφανώς δεν υπάρχει…
    Σήμερα τελικά φεύγει από το Λιμεναρχείο Θήρας το μαύρο κουτί του Sea Diamond για την Φλόριντα των ΗΠΑ όπου και θα γίνει προσπάθεια αποκωδικοποίησής του.
  • Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η επιχείρηση απορρύπανσης στις ακτές της Καλντέρας. Επιτυχημένο κρίνεται το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα των εργασιών της εταιρίας, καθώς έχει συλλεγεί η μεγαλύτερη ποσότητα των καυσίμων που διαρρέουν από το βυθισμένο πλοίο. Μέχρι στιγμής έχουν συλλεγεί 800 κυβικά νερού και πετρελαιοειδών. «Δεν χρησιμοποιούνται χημικά για τον καθαρισμό της θάλασσας και των ακτών» υπενθυμίζει ο υπεύθυνος της εταιρίας κ. Μαμαλούκας.
    Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών καθώς και του Βρετανού εμπειρογνώμονα με θητεία σε πολλά αντίστοιχα ναυάγια Michael O Brian ,που βρίσκεται στο νησί, οι δεξαμενές του Sea Diamond έχουν ήδη διαρραγεί και παρόλο που βρίσκονται στο εσωτερικό του πλοίου, ποσότητες καυσίμων ανεβαίνουν στην επιφάνεια.
  • Πρωτάθλημα Σκάκι διοργανώνει η ΔΕΠΟΤΑΘ που θα πραγματοποιηθεί σε δύο διήμερα, 5-6 και 12-13 Μαΐου. Στο πρωτάθλημα μπορούν να συμμετάσχουν όσοι και όσες επιθυμούν. Τελική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων Πέμπτη 3 Μαΐου Πληροφορίες στο τηλ. 2286023021.
  • Κλειστό θα παραμείνει από τις 30/4 μέχρι τις 17/5 το Μουσείο Απολιθωμάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήρας λόγω ανακαίνισης. Ο χώρος θα είναι επισκέψιμος από την Παρασκευή 18/5 (Ημέρα Εορτής των Μουσείων), οπότε και θα γίνει η επίσημη παρουσίαση των νέων εκθεμάτων.
  • Εκπαιδευτική ομιλία στο Μπελλώνειο
    Εκπαιδευτική ομιλία με θέμα «Τα νέα βιβλία της γλώσσας και των μαθηματικών» διοργανώνει στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο το Σάββατο 28/04 στις 11:00 π.μ. ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των δημοτικών σχολίων της Σαντορίνης σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Θήρας.
  • The Sisterhood of the travelling pants" Νο 2!
    Τέλη Μαΐου θα ξεκινήσουν στη Σαντορίνη και θα κρατήσουν έως τα μέσα Ιουνίου τα γυρίσματα του δεύτερου μέρους της ταινίας "The Sisterhood of the traveling pants". Η ταινία αποτελεί συνέχεια του Α' μέρους που γυρίστηκε το 2004 στην Οία. Η ταινία έχει εξασφαλίσει διεθνή διανομή μέσω της Warner Bros. Επίσης, εδώ και λίγο καιρό έχουν ξεκινήσει στη Θηρασιά τα γυρίσματα της ταινίας με τίτλο "Μικρό έγκλημα" σε σκηνοθεσία Χρίστου Γεωργίου που θα κρατήσουν έως και τα μέσα Ιουνίου.

Πέμπτη, Απριλίου 26, 2007

  • Πέμπτη 26.4.2007
  • Από δω το σχέδιο, από κει το σχέδιο, πουθενά το σχέδιο, απάντλησης των καυσίμων από το βυθισμένο πλοίο στην Καλντέρα. Οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης της Σαντορίνης το ζητούν, αλλά δεν το βλέπουν. Σαφείς οι δημόσιες δηλώσεις τους ότι προφανώς δεν υπάρχει…
    «Προς το παρόν είναι ασφαλής η αφαλάτωση» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Κοινότητας της Οίας Γιώργος Χάλαρης που πήρε την πρωτοβουλία να συντάξει και να διανείμει στους επαγγελματίες της κοινότητας, ερωτηματολόγιο για τις συνέπειες της υπόθεσης του Sea Diamond. Παράλληλα ανέφερε ότι οι ενέργειες του Υπουργείου Τουρισμού δεν καλύπτουν τις ανάγκες που έχει αυτή τη περίοδο το νησί ως συνέπειες του ναυαγίου.
  • Από την άλλη,
    «Η πλοιοκτήτρια εταιρεία είναι που θα καλείται να πληρώσει τα οφειλόμενα για την αποκατάσταση του θαλάσσιου περιβάλλοντος», διαβεβαίωσε χθες στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ο υπουργός Ναυτιλίας.
    «Αυτό που μένει είναι η απάντληση του πετρελαίου από τα ύφαλα του πλοίου. Η συμφωνία έχει υπογραφεί, το υπουργείο έχει βρει τρία απορρυπαντικά πλοία, που θα τεθούν στη διάθεση των τοπικών φορέων και της εταιρείας, ενώ επί τόπου θα πάει και το πλοίο του ΕΛΚΕΘΕ» ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης.
    http://web.ana.gr/ape_photos/#self
  • Τέσσερα χρόνια γιαπί. Αυτή είναι η εικόνα του κεντρικού δρόμου στο Μεγαλοχώρι.
    Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει για την τσιμεντόστρωση του δρόμου αναφέρθηκε χθες η πρόεδρος Μαρουσώ Αρβανίτου, το χωριό έχει χωριστεί στα δύο ίσως και λόγο προσωπικών σκοπιμοτήτων, ανέφερε η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος. Την άποψή ότι ο δρόμος θα πρέπει να πλακοστρωθεί για να διατηρήσει το χωρίο παραδοσιακή φυσιογνωμία εξέφρασε ο Ανάργυρος Σαλίβερος μέλος του Τοπικού Συμβουλίου. Ανάγκη αποτελεί πλέον η άμεση πρωτοβουλία του Δήμου για το θέμα.
  • Την ομιλία του καθηγητή Γιώργη Βουγιουκαλάκη, ηφαιστειολόγου, με θέμα «Η Μινωική έκρηξη και ο κόσμος του Αιγαίου» σας καλεί να παρακολουθήσετε η Αναπτυξιακή Κοινοτική Επιχείρηση της Οίας, την Κυριακή, 29 Απριλίου στις 11:45 στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Φοινικιάς. Η ομιλία διοργανώνεται την εταιρία Ηλιότοπος με την υποστήριξη της Κοινότητας Οίας και είναι υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Μελέτης και Παρακολούθησης του Ηφαιστείου Σαντορίνης και της Εταιρείας Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της τετραήμερης φιλοξενίας στην Σαντορίνη, ομάδας διακεκριμένων δημοσιογράφων που ασχολούνται με τη γαστρονομία και τον τουρισμό.
  • Γεγονός αποτελεί η ίδρυση στην Σαντορίνη Γραφείου ασφαλιστικού οργανισμού ΟΑΕΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση της βουλευτή Άριας Μανούσου. Η ομόφωνη θετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού πάρθηκε στις 16.4.07 και δικαιολογεί την εξ αρχής απαίτηση των Θηραίων για σύσταση του γραφείου, σύμφωνα με τον υπολογισμό του αριθμού των εγγεγραμμένων ασφαλισμένων - μελών του οργανισμού.

Τρίτη, Απριλίου 24, 2007

  • Ο σύλλογος ψαράδων Θήρας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Συλλόγων Παράκτιας Αλιείας Περιφέρειας Κυκλάδων, αναφέρθηκαν για πρώτη φορά δημόσια σήμερα με δηλώσεις τους στον «Σαντορίνη 106.4», στην ζημιά που υπέστησαν οι αλιείς που ψάρευαν στην Καλντέρα καθώς και στο ότι ξεκινούν νομικές διαδικασίες για την αποζημίωσή τους.
  • Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα φιλοξενηθούν στην Σαντορίνη δημοσιογράφοι από τον χώρο της γεύσης και του τουρισμού για το τετραήμερο της Πρωτομαγιάς.
    Η πρωτοβουλία ανήκει στον Ηλιότοπο και μεταξύ άλλων θα φιλοξενηθούν οι Ηλίας Μαμαλάκης, Θάλεια Τσιχλάκη και Μπήλιω Τσουκαλά.
  • Πρόσκληση στα μέλη της και σε όλους τους ξενοδόχους απευθύνει η Ένωση Ξενοδόχων για σήμερα το απόγευμα στις 17.30 προκειμένου να ενημερωθούν για το expedia. Πρόκειται για σύγχρονο πρόγραμμα ηλεκτρονικών κρατήσεων και επικοινωνίας με τουριστικά γραφεία.
  • Σεμινάρια με θέμα την διδασκαλία των νέων βιβλίων διοργανώνει ο σύλλογος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας για την Πέμπτη Παρασκευή και το Σάββατο 25-28 Απριλίου, καθώς επίσης και ενημερωτικές εκδηλώσεις για την ενημέρωση των γονέων την Πέμπτη και το Σάββατο στο Μπελλώνειο.

Δευτέρα, Απριλίου 23, 2007

Δευτέρα 23.4.2007
Με καλό αποτέλεσμα συνεχίζεται η απορρύπανση των παραλιών της Καλντέρας εν αναμονή των ερευνών και μελετών για την διαδικασία της απάντλησης των πετρελαιοειδών του Sea Diamond.
Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός σε οκτώ πάπιες που είχαν προσβληθεί από τις πετρελαιοκηλίδες. Τα πτηνά συνελλέγησαν προχθές Σάββατο από άνδρες του Λιμενικού, σε μικρή απόσταση από το σημείο του ναυαγίου, και μεταφέρθηκαν στο κτηνιατρείο για να εξεταστούν και να καθαριστούν. Εξετάζεται το εάν θα φιλοξενηθούν προσωρινά στο Κέντρο Προστασίας Πτηνών "Αλκυόνη" στην Πάρο, ή εάν θα επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον.


«Η όποια περιβαλλοντική επίπτωση, μέχρι σήμερα, κρίνεται εξαιρετικά περιορισμένη, ενώ δεν πλήττονται άμεσα τα ψάρια» δήλωσε σήμερα στον «Σαντορίνη 106.4» ο διευθυντής της Greenpeace Νίκος Χαραλαμπίδης.

Αδιαφορόντας για το γεγονός απολαμβάνουν οι επισκέπτες τις διακοπές τους στο νησί, σύμφωνα με δηλώσεις των ξενοδόχων.

  • Ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για τις 12 Μαΐου τελετή ονοματοδοσίας δύο κρουαζιερόπλοιων της εταιρίας Princess Cruises των emerald princess royal princess, στην Σαντορίνη.
  • Λιτή και με ενιαία αισθητική η φετινή παρουσία Σαντορίνης και Κυκλάδων στην έκθεση τουριστικό Πανόραμα που ολοκληρώθηκε χθες, σε αντίθεση με οικονομικές και αισθητικές ακρότητες του παρελθόντος.
  • Ενώ, τις Κυκλάδες φαίνεται πως προτιμούν πολλοί νέοι σήμερα, εγκαταλείποντας την Αθήνα. Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας ο πληθυσμός των Κυκλάδων αυξάνετε σταθερά.

http://www.youtube.com/watch?v=roZxT5e0I7w

http://www.youtube.com/watch?v=pczcUexHnBY