Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2007

  • Παρασκευή 16.2.2007
  • Ανεβασμένοι οι πολιτικοί τόνοι στις Κυκλάδες με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, για εγκατάλειψη της ελληνικής περιφέρειας με τον πρόεδρο της δημοτικής οργάνωσης Σύρου κ. Δεναξά να δηλώνει ότι «τα όσα ισχυρίστηκε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφορούν τον νησιώτικο χώρο και ειδικότερα τις Κυκλάδες, γεγονός που επισημαίνεται και από τον βουλευτή Κυκλάδων Παναγιώτη Ρήγα, αναφορικά με την υποβάθμιση της ακτοπλοΐας και την επιδείνωση στην λειτουργία του ΕΣΥ». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Νομάρχης Κυκλάδων που αναφέρθηκε στην μάχη που δόθηκε στην ΕΝΑΕ, προκειμένου να ληφθεί υπόψη η νησιωτικότητα στην κατανομή των πόρων, πράγμα που έγινε με την κατανόηση που επέδειξαν οι υπόλοιπες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας.
  • Το "Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού" διοργανώνει για πρώτη φορά στην Σαντορίνη η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Θήρας και σας καλεί να συμμετάσχετε στο παιχνίδι το πρωί της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου. Στις 2.30 το μεσημέρι η καθιερωμένη αποκριάτικη παρέλαση που θα ξεκινήσει από το γήπεδο του πανθηραικού, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας η ΔΕΠΟΤΑΘ καλεί όλο τον κόσμο σε βραδινό αποκριάτικο ξεφάντωμα στο Μαριώ, με γενική είσοδο στα 15 ευρώ. Για κάθε πληροφορία στο 23021
  • Τον ετήσιο χορό του πραγματοποιεί αύριο Σάββατο και ο σύλλογος Βοθωνιατών αλλά και ο σύλλογος των κυνηγών.. σε διαφορετικό βέβαια χώρο..
  • Πορτοκάλια θα μοιράσει σήμερα στο Εμπορείο και αύριο σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές ο σύλλογος πολυτέκνων Θήρας.
  • Ανύπαρκτα κατά τ’άλλα τα εισιτήρια από Σαντορίνη για Αθήνα την καθαρά Δευτέρα, οπότε .. λάβετε τα μέτρα σας..!
  • Πέμπτη 15.2.2007
    Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του τελεφερίκ που ορίστηκε για την επόμενη Πέμπτη
  • Για την ερχόμενη Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου ορίστηκε η επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ανάμεσα στα θέματα η συγκρότηση νέων διοικητικών συμβουλίων σε ΔΕΠΟΤΑΘ, ΔΕΑΘ, και Λιμενικό Ταμείο, η παρουσίαση των μελετών για τα πρανή της καλντέρας, για την παροχή υπηρεσιών για την καθαριότητα, τις πέργκολες της κεντρικής πλατείας των Φηρών, ενώ αναμένεται να συζητηθεί και το αίτημα για την απαλλοτρίωση δύο οικοπέδων στο Καμάρι.
  • Κλειστό παραμένει το νέο αρχαιολογικό μουσείο των Φηρών εδώ και δύο μήνες λόγο τεχνικού όπως χαρακτηρίζετε προβλήματος στην ηλεκτρολογική του εγκατάσταση.
    Άγνωστο το πότε θα επαναλειτουργήσει.
  • Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στη σύνταξη καταστατικού και στην δημιουργία συλλόγου προχωρούν οι περισσότεροι από 40 συμβασιούχοι υπάλληλοι του δήμου Θήρας, διεκδικώντας πέραν της μονιμοποίησής τους, τα δικαιώματα και τις παροχές των μονίμων υπαλλήλων.
  • Πορεία και διαμαρτυρία έξω από του υπουργείο Αιγαίου πραγματοποίησαν χθες αγρότες των νησιών με αίτημα την άμεση πληρωμή των επιδοτήσεων και καλύτερες τιμές σε λάδι και γάλα.

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2007

  • Τετάρτη 14.2.2007
  • Tον προβληματισμό του για την ομαλή αποεπιβίβαση των δεκάδων χιλιάδων επιβατών των κρουαζιεροπλοίων λόγο της φετινής αυξημένης κίνησής τους στο νησί, εξέφρασε σήμερα στον «Σαντορίνη 106.4» ο πρόεδρος της ένωσης Λεμβούχων Μάκης Κανακάρης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι θα υπάρξουν μέρες που οι επιβάτες θα ξεπεράσουν τους 18.000, περιορισμένη και προβληματική χαρακτηρίστηκε η δυνατότητα μεταφοράς τους με το τελεφερίκ.
  • Στις αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνονται από την ΔΕΠΟΤΑΘ την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, αναφέρθηκε σήμερα ο Χαράλαμπος Δαρζέντας. Στις 14.30 το μεσημέρι η καθιερωμένη αποκριάτικη παρέλαση που θα ξεκινήσει από το γήπεδο του Πανθηραικού.
  • Την ετήσια γιορτή του πραγματοποιεί ο κυνηγετικός σύλλογος Θήρας το ερχόμενο Σάββατο στην ταβέρνα Πύργος.
  • Πολιτική αντιπαράθεση Νομάρχη προέδρου τοπικής της ΝΔ για την επισκευή του δρόμου Αθηνιού. Άμεσα αναμένετε να ξεκινήσουν οι εργασίες πασσάλωσης και υποστήριξης του δρόμου από ιδιωτική εταιρία με απευθείας χρηματοδότηση του ΥΠΕΧΩΔΕ
  • Κλειστό παραμένει το νέο αρχαιολογικό μουσείο των Φηρών εδώ και δύο μήνες λόγο τεχνικού όπως χαρακτηρίζετε προβλήματος στην ηλεκτρολογική του εγκατάσταση.
    Άγνωστο το πότε θα επαναλειτουργήσει.


Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2007

  • Τρίτη 13.2.2007
  • Γενική διακοπή ρεύματος αύριο 3-5 το απόγευμα σε όλο το νησί
  • 38 σήμερα οι μέρες του ραδιοτηλεοπτικού μας αποκλεισμού και …
    «Ο Δήμος Θήρας μας υποσχέθηκε χώρο και .. περιμένουμε» απαντά η ΕΡΤ για την υπόθεση των κεραιών της. Τρόπο να στήσει τις βάσεις της κεραίας αναζητά ο Δήμος.
    Ενώ, σύσκεψη για το θέμα του χώρου διαχείρισης των απορριμμάτων πραγματοποιήθηκε χθες στο Δήμο Θήρας.
  • Αναβλήθηκε .. λόγο έλλειψης χώρου η επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τον ορισμό των προεδρείων των δημοτικών επιχειρήσεων.
  • Πρόταση για την περαιτέρω οικονομική ενίσχυση από το Υπουργείο Αιγαίου για την μεταφορά νερού, απόφαση για την ίδρυση αυτόνομου γραφείου του ΟΑΕΕ στο νησί
    και αίτημα για άνοιγμα του αρχαιολογικού χώρου του Ακρωτηρίου το αποτέλεσμα του χθεσινού επαρχιακού συμβουλίου.
    Τέλος του μήνα σύμφωνα με δημόσια δέσμευση του προέδρου της τοπικής της ΝΔ η επίσκεψη Βουλγαράκη στη Σαντορίνη.
  • Έξι νέα κρουαζιερόπλοια τεσσάρων διαφορετικών ναυτιλιακών εταιρειών βάζουν πλώρη για τα νησιά του Αιγαίου από τον επόμενο μήνα, προσφέροντας κυκλικές κρουαζιέρες για όλους. Οι εφοπλιστές Λουίζου, Χατζηιωάννου, Αγγελόπουλος, Κολλάκης και Ποταμιάνος ανοίγουν πανιά για τα ελληνικά νησιά, προσεγγίζοντας ακόμη και τουρκικά λιμάνια.Οι κρουαζιέρες θα ξεκινήσουν το τετραήμερο από την Παρασκευή 23 μέχρι τη Δευτέρα 26 Μαρτίου και στόχο έχουν να μεταφέρουν στα νησιά πάνω από 300.000 ξένους τουρίστες, ενώ από τη δρομολόγηση των έξι πλοίων) θα απασχοληθούν περισσότεροι από 500 Έλληνες ναυτικοί.
  • Νωρίς ξεκίνησε ο πόλεμος της λίστας για την ΝΔ και Σταμάτης Μαύρος, Γιάννης Βρούτσης, και Ιάκωβος Αρμάος οι φερόμενοι ως υποψήφιοι μαζί με τους εν ενεργεία βουλευτές. Με δυό κυρίες υποψήφιες φέρεται ότι θα απαντήσει το Πασοκ.
  • Τα φτερά τους για Μυκόνο, Σαντορίνη και Πάρο ανοίγουν τα υδροπλάνα της Airsea Lines από τις 25 Μαρτίου, μπαίνοντας δυναμικά στο παιχνίδι του ανταγωνισμού τόσο με αεροπορικές όσο και με ακτοπλοϊκές εταιρείες.
    Η Airsea Lines ξεκινά πρώτη φορά δρομολόγια από το Λαύριο σε νησιά του Αιγαίου, λειτουργώντας κυριολεκτικά ως μάννα εξ’ ουρανού και για τα Κυκλαδονήσια.
  • Ήτανε βαρύ και δεν πέταγε. Την αποβίβαση 5 επιβατών από αεροσκάφος της στο δρομολόγιο Σύρος Αθήνα ζήτησε χθες η Ολυμπιακή. Τελικά αντί των πέντε κατέβηκαν 12 και η πτήση πραγματοποιήθηκε .. «κανονικά»!

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2007

  • Δευτέρα 12.2.2007
  • Με επιστολή του στα ΜΜΕ κοινοποίησε την ανεξαρτητοποίησή του από το συνδυασμό της δημοτικής αρχής ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος του Βουρβούλου Νίκος Δαμίγος, θιγμένος όπως υποστηρίζει από την συμπεριφορά του δημάρχου στο πρόσωπό του.
  • Αναβάλετε ,σύμφωνα με πληροφορίες, για μια ακόμη φορά το δημοτικό συμβούλιο που ήταν προγραμματισμένο γι’ αυτήν τη βδομάδα με θέμα την εκλογή προεδρείων στις τρεις δημοτικές επιχειρήσεις Δ.Ε.Α.Θ. Δ.Ε.Πο.Τ.Α.Θ. και Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
  • Αποκριάτικη εκδήλωση και διαγωνισμό κατασκευής χαρταετού, αποκριάτικης μάσκας και ελεύθερης αμφίεσης πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θήρας την τελευταία Κυριακή της αποκριάς στις 11.00 το πρωί στην κεντρική πλατεία του Εμπορείου. Η εκδήλωση θα κορυφωθεί με αποκριάτικο γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα και άφθονο κρασί.
  • Τις προτάσεις του για οργάνωση και λειτουργία των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων στις Κυκλάδες παρουσίασε ο προϊστάμενος του Γραφείου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Μιχάλης Παπάζογλου, βάζοντας ως προτεραιότητα τον άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό των εκπαιδευτηρίων. Την ίδια ώρα σοβαρά προβλήματα στέγασης αντιμετωπίζει το τεχνικό λύκειο των Φηρών αδυνατώντας να εξυπηρετήσει παραπάνω μαθητές.
  • Ναυάγησε πριν ακόμη ξεκινήσει ο πολυδιαφημισμένος θεσμός των ιατρείων στα πλοία της ακτοπλοΐας, καθώς οι ελλείψεις που υπάρχουν σε εξοπλισμό και το γεγονός ότι οι γιατροί παραμένουν απλήρωτοι έχουν δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις.
  • 37 μέρες σήμερα που τα κρατικά κανάλια δεν μεταδίδουν το πρόγραμμα τους στη Σαντορίνη. Άγνωστο το πότε θα ολοκληρωθεί γραφειοκρατικά και κατασκευαστικά η μετεγκατάσταση των κεραιών της ΕΡΤ