Κυριακή, Δεκεμβρίου 22, 2013

«η Μάγισσα Φρικαντέλα και οι Καλικάντζαροι» παιδική παράσταση με ελεύθερη είσοδο στις 27 και 28.12 στο Μπελλώνειο

Ο Δήμος Θήρας με αφορμή την γιορτή των Χριστουγέννων υποδέχεται την Πολιτιστική Εταιρεία Φρέον, η οποία θα παρουσιάσει τη Χριστουγεννιάτικη παιδική παράσταση:  «Η Μάγισσα Φρικαντέλα και οι Καλικάντζαροι»,
μια θεατρική παράσταση βασισμένη στο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά, που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους με τα γλωσσικά παιχνίδια και τον τρομερό ρυθμό του, αλλά και σε παραδόσεις και λαϊκούς θρύλους για τους καλικάντζαρους, που συναντώνται σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, μία παράσταση με ζωντανή μουσική, χιούμορ, τραγούδια και διαδραστικά παιχνίδια για όλους.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο:
•Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 16:30
•Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 11:00
Η είσοδος είναι δωρεάν.

το πρώτο περιοδικό για την φετινή σχολική χρονιά από το δημοτικό σχολείο του Εμπορείου

 Κυκλοφόρησε και διανεμήθηκε σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου το πρώτο φετινό περιοδικό που δημιούργησαν οι μαθητές με την συνεργασία και υποστήριξη των δασκάλων τους, στο Δημοτικό Σχολείο του Εμπορείου της Σαντορίνης.


Για μια ακόμη χρονιά το σχολείο, συνεχίζοντας τις πετυχημένες πρωτοβουλίες του στον χώρο των .. εκδόσεων κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες το περιοδικό του ως αποτέλεσμα των προσπαθειών των μαθητών και των δασκάλων τους. 


Οι σελίδες του περιοδικού και η ύλη του είναι πλούσια, με το αποτέλεσμα της όλης δουλειάς να αποδεικνύει τις προσπάθειες που έγιναν για την έκδοσή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προσπάθεια συγγραφής του περιοδικού συμμετείχαν και τα παιδιά των δυό πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου, ανταποκρινόμενα στην πρόσκληση να .. ζωγραφίσουν από ένα διαφορετικό τέλος σε ιστορίες που τους είπαν και διάβασαν οι δάσκαλοί τους.

Τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων συμμετείχαν στην ύλη του περιοδικού εμπλουτίζοντάς την με το φωτογραφικό οδοιπορικό που πραγματοποίησαν στο χωριό τους, το Εμπορείο, καθώς και με δυναμικές ιδέες όπως η δημιουργία και συμμετοχή σε ψηφιακούς μαθητικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στο διαδίκτυο.
Το αποτέλεσμα των προσπαθειών είναι για μια ακόμη φορά όμορφο δημιουργώντας στα σίγουρα ένα αξιόλογο ενθύμιο από την μαθητική εμπειρία. 

κοινή συμμετοχή στις εκλογές για τον Δήμο της Σαντορίνης των κ. Χάλαρη, Ρούσσου και Ορφανού

Την κοινή συμμετοχή τους στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2014 (στις 18 και 24 Μαΐου) ανακοίνωσαν με λιτή ανακοίνωσή τους οι κύριοι Γιώργος Χάλαρης, Άγγελος Ρούσσος και Μανώλης Ορφανός.

Και οι τρείς υποψήφιοι αποτελούν τον ηγετικό πυρήνα του εν λόγο συνδυασμού έχουν αξιόλογη και υπολογίσιμη εμπειρία στην διαχείριση των κοινών, με τον κ. Χάλαρη να έχει υπάρξει για 20 χρόνια πρόεδρος της Κοινότητας της Οίας και την Θηρασιάς εν συνεχεία, τον κ. Ρούσσο να έχει υπάρξει για 2 τετραετίες δήμαρχος Θήρας  (2002- 2008) και τον κ. Ορφανό να έχει υπάρξει υποψήφιος σε εκλογές της Αυτοδιοίκησης καθώς και πρόεδρος ενός από τους πλέον δραστήριους και με αξιόλογη δράση συλλόγων με έδρα την Σαντορίνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που υπέγραψαν και δημοσιοποίησαν πρίν από λίγες ημέρες,

"Μετά από ώριμη σκέψη και προβληματισμό, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε για να αξιοποιήσουμε τη γνώση και την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει υπηρετώντας τα κοινά του τόπου μας.
Γνωρίζουμε τις ανάγκες αλλά και την απαίτηση της κοινωνίας για ένα καλύτερο αύριο, όπως αξίζει σ’ αυτόν τον τόπο και τα παιδιά μας.
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο νίκης και καλούμε όλους τους πολίτες να συνεργαστούν μαζί μας για να επιτευχθούν οι επιδιωκόμενοι στόχοι μας.
Μετά τις εορτές θα γίνει κοινή συνέντευξη τύπου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης."

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν με το ισχύον εκλογικό σύστημα σύμφωνα με ανακοινώσεις του υπουργού Εσωτερικών.
Σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις παρά τις διαβουλεύσεις και τη σύμφωνη γνώμη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα ανακοίνωσε ότι διαφωνεί. Αρα δεν μπορεί να γίνει καμία αλλαγή στον εκλογικό νόμο, διότι δεν μπορεί να περάσει από τη Βουλή.
Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν τις δύο τελευταίες Κυριακές του Μαΐου.


σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας – ενημέρωση για τις κινητοποιήσεις ενάντια στην αξιολόγηση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου,

Το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία εφαρμογής της αξιολόγησης διοργανώνοντας  επιμορφωτικές-ενημερωτικές συναντήσεις  των Σχολικών Συμβούλων με τους Διευθυντές και Προϊσταμένους των σχολείων. Η αντίδραση των εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα ήταν δυναμική και οι περισσότερες από αυτές τις ενημερωτικές συναντήσεις ματαιώθηκαν. Το ίδιο άμεση, δυναμική και αποτελεσματική υπήρξε και η αντίδραση του Συλλόγου μας.

 Όσον αφορά στα νησιά που ανήκουν στον Σύλλογό μας, διοργανώθηκαν μέχρι τώρα τρεις επιμορφωτικές συναντήσεις του Σχολικού Συμβούλου  με τους Διευθυντές και Προϊσταμένους των σχολείων.  Για τα νησιά Φολέγανδρο, Θηρασία, Σίκινο  και Ανάφη στις 10-12-13 , για την Ίο στις 11-12-13 και για τη Σαντορίνη στις 17-12-13.

 Στις δύο πρώτες  περιπτώσεις ο Σύλλογος κήρυξε τρίωρες στάσεις εργασίας, τις ώρες πραγματοποίησης των συναντήσεων, ώστε οι Διευθυντές/Προϊστάμενοι να έχουν πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη και έτσι να μην συμμετάσχουν στις ενημερωτικές συναντήσεις. Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη και με την συμμετοχή δύο εκ των τεσσάρων Προϊσταμένων των Δημοτικών Σχολείων ενώ η δεύτερη συνάντηση πραγματοποιήθηκε κανονικά, επίσης μέσω τηλεδιάσκεψης.

 Για το νησί της Σαντορίνης ο Σύλλογος είχε συναντήσεις με τους Διευθυντές και Προϊσταμένους των Δημοτικών σχολείων και των  Νηπιαγωγείων του νησιού, για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό της κινητοποίησης.

Κατά τις συναντήσεις αυτές, παρά την έκφραση διαφορετικών προσωπικών απόψεων για την αξιολόγηση,  αποφασίστηκε με συναίνεση να μη συμμετάσχει κανείς στην ενημερωτική συνάντηση για την αξιολόγηση εφ’ όσον υπάρξει κοινή στάση και ομοφωνία των Διευθυντών και Προϊσταμένων. Μετά από αυτό και αφού επιβεβαιώθηκε η ομοφωνία, ο Σύλλογος κήρυξε δύο τρίωρες στάσεις εργασίας για την ημέρα πραγματοποίησης της συνάντησης, καλύπτοντας έτσι συνδικαλιστικά όλους τους συναδέρφους και του πρωινού και του ολοήμερου προγράμματος. Στην συνάντηση προσήλθε μόνο μία Προϊσταμένη Νηπιαγωγείου, η οποία μετά από παρέμβαση μελών του ΔΣ του Συλλόγου αποχώρησε και έτσι η προγραμματισμένη συνάντηση ματαιώθηκε.

 Όπως έχετε ήδη πληροφορηθεί, η  συμμετοχή τόσο των Διευθυντών και Προϊσταμένων όσο και  των υπόλοιπων συναδέλφων στις  στάσεις εργασίας ήταν συντριπτική. Το γεγονός αυτό αφ’ ενός μας επιτρέπει, στην παρούσα φάση, να παραβλέψουμε την αντιδεοντολογική, αντισυναδελφική και  αντισυλλογική συμπεριφορά των ελάχιστων  Διευθυντών και Προϊσταμένων που προσήλθαν ή έλαβαν μέρος  στις ανωτέρω  τρεις ενημερωτικές συναντήσεις για την αξιολόγηση και αφ’ ετέρου μας δίνει τη δύναμη και τη αυτοπεποίθηση να αντιμετωπίσουμε, με τον ίδιο δυναμικό και αποτελεσματικό τρόπο, τις επερχόμενες προσπάθειες της συν-κυβέρνησης να επιβάλει αυτήν την παραμορφωτική και τιμωρητική μορφή αξιολόγησης.

Ο αγώνας εναντίον της αξιολόγησης, όπως αυτή αποτυπώνεται στο ΠΔ 152/5-11-2013, αποτελεί την μείζονα προτεραιότητα του αγώνα όλων των εκπαιδευτικών για την προάσπιση του δημόσιου σχολείου. 
Ο Σύλλογός μας, μέσα από αποφάσεις γενικών συνελεύσεων, έχει διαμορφώσει και εκφράσει με σαφήνεια και καθαρότητα τις θέσεις του για το δημόσιο σχολείο και για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών. Αγωνιζόμαστε για να αποτρέψουμε την προώθηση του νέου, φτηνού σχολείου της αγοράς στο οποίο θα επικρατεί η αναζήτηση οικονομικών χορηγών, η εμπλοκή επιχειρηματικών φορέων, η χρηματοδότηση από τους γονείς, η ταξική διαφοροποίηση και η κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων, ο άκρατος ανταγωνισμός. Αγωνιζόμαστε για να αποτρέψουμε την εφαρμογή του νεο-επιθεωρητισμού με το οποίον  θέλουν να δημιουργήσουν νέες δεξαμενές κινητικότητας–απόλυσης, να οδηγήσουν μεγάλο αριθμό συναδέλφων/ ισσών σε διαθεσιμότητα-απόλυση, να καθηλώσουν μισθολογικά τους εκπαιδευτικούς συνδέοντας την αξιολόγηση με το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και τις ποσοστώσεις του. Αγωνιζόμαστε για να αποτρέψουμε την μετακύλιση των προβλημάτων της εκπαίδευσης, που θα εμφανίζονται πολύ πιο οξυμένα στα επόμενα χρόνια, από την ευθύνη του κράτους στην ευθύνη του γονέα, του μαθητή, του εκπαιδευτικού, της σχολικής μονάδας. Αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού και του Συλλόγου των Διδασκόντων. Αγωνιζόμαστε για να αποτρέψουμε την εφαρμογή μιας άνωθεν και έξωθεν αξιολόγησης, με σαφή εξουσιαστικά χαρακτηριστικά που μας θεωρεί εν δυνάμει ανεπαρκείς και φυγόπονους και γι’ αυτό πρέπει να μας κρίνει συνεχώς μόνο με τους δικούς της όρους και με άμεσες, δραματικές επιπτώσεις στην συνολική επαγγελματική πορεία μας. Αγωνιζόμαστε για να μπορούμε να εργαζόμαστε με παιδαγωγική ελευθερία,  για να έχουμε την δυνατότητα να αποτιμούμε, να κρίνουμε και να βελτιώνουμε το έργο μας με αυτο-έλεγχο και αυτο-κριτική, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη ειλικρινών και ισότιμων σχέσεων με τους μαθητές, την καλλιέργεια της συναδελφικότητας, της αλληλεγγύης και του συνεχούς διαλόγου, για όλα τα θέματα που έχουν σχέση με το σχολείο, στους Συλλόγους των Διδασκόντων. Δεν αποδεχόμαστε το σχολείο που επιχειρούν να κατασκευάσουν. Το δικό μας σχολείο είναι δίκαιο και δημοκρατικό, δίνει ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης σε όλους τους μαθητές, σέβεται, εκτιμά και εμπιστεύεται του εκπαιδευτικούς και το έργο τους. Γι’ αυτό το σχολείο αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.
Χαιρετίζουμε την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων που με την συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση της 17-12-2013, ματαίωσαν την πραγματοποίηση της ενημερωτικής συνάντησης για την αξιολόγηση στη  Θήρα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται σε συσπείρωση και επαγρύπνηση για να αντιμετωπίσουμε με τον ίδιο αποτελεσματικό τρόπο τις μελλοντικές απόπειρες εφαρμογής αυτής της παραμορφωτικής αξιολόγησης.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για ένα δίκαιο και δημοκρατικό σχολείο για όλους, για  την αξιοπρέπεια και την παιδαγωγική ελευθερία μας.

ΤΟ ΔΣ 

σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας – έκθεση πεπραγμένων Ά τετραμήνου χρονιάς 2013 – 2014

Σύμφωνα με την έκθεση πεπραγμένων του Συλλόγου,

6-9-2013          Συνεδρίαση Δ.Σ, θέματα : 1. Συζήτηση για την επικείμενη Ολομέλεια Προέδρων της ΔΟΕ στις 12-9-2013, ορισμός εκπροσώπου του Δ.Σ 2. Απόφαση για πραγματοποίηση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 10-9-2013  3. Ορισμός ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης, συζήτηση θέσεων του Δ.Σ
10-9-2013 Έκτακτη Γενική Συνέλευση. Απόφαση για 5θημερες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
12-9-2013        Ολομέλεια Προέδρων. Το Σύλλογο εκπροσώπησε ο Ειδικός   Γραμματέας Τόνας Γεώργιος
16-9-2013        Συνεδρίαση Δ.Σ, θέματα : 1. Συμμετοχή στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 18-19/9/2013  2. Ψήφισμα συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις της β/θμιας  3. Απόφαση για Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 19/9/2013 και προσδιορισμός της ημερήσιας διάταξης
16-9-2013        Ψήφισμα συμπαράστασης στην 5θήμερη απεργία των καθηγητών
16-9-2013        Συμμετοχή του Συλλόγου στη συντονιστική συγκέντρωση των Σωματείων Σαντορίνης
18/19-9- 2013  Συμμετοχή στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ με ποσοστό 65%
19-9-2013        Έκτακτη Γενική Συνέλευση. Απόφαση για 5θημερες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Ψήφισμα για την κατάσταση στην Ειδική Αγωγή. Ψήφισμα από κοινού με την ΕΛΜΕ Θήρας για τη δολοφονία του Π. Φύσσα
22-9-2013        Ολομέλεια Προέδρων. Το Σύλλογο εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος Παπαϊωάννου Χριστόφορος
23-12-2013      Συνεδρίαση του Δ.Σ, θέματα : 1. Συμμετοχή στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ  2. Συζήτηση για την πρόταση της Γ.Σ για παρέμβαση προς τη Διεύθυνση Π.Ε Κυκλάδων για την υποχρεωτική παρουσία στη Σύρο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για ανάληψη υπηρεσίας 
24/25-9-2013   Συμμετοχή στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Μικρή συμμετοχή
29-9-2013        Παρέμβαση προς τη Διεύθυνση Π.Ε Κυκλάδων για την υποχρεωτική παρουσία στη Σύρο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για ανάληψη υπηρεσίας
1-10-2013        Συνεδρίαση Δ.Σ, θέματα : 1. Καθορισμός ημερομηνιών για Τακτικές Γενικές Συνελεύσεις  και διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την ανάδειξη Δ.Σ και ΕΕ του Συλλόγου 2. Συζήτηση απάντησης από τον αναπληρωτή Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε Κυκλάδων σχετικά με την παρέμβαση προς τη Διεύθυνση Π.Ε Κυκλάδων για την υποχρεωτική παρουσία στη Σύρο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για ανάληψη υπηρεσίας 
6-10-2013        Κοινή Ανακοίνωση Συλλόγων Π. Ε Κυκλάδων για την αυθαιρεσία στις αποσπάσεις, προσλήψεις  και τοποθετήσεις εκπαιδευτικών
6-10-2013        Απόφαση του Δ.Σ για Τακτική Γενική Συνέλευση και διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την εκλογή Δ.Σ και Ε.Ε.
15-10-2013      Συνεδρίαση του Δ.Σ, θέματα : 1. Συζήτηση για τελευταίες λεπτομέρειες των διαδικασιών των Γενικών Συνελεύσεων και των αρχαιρεσιών στα νησιά Σίφνο, Μήλο και Θήρα 2. Έκθεση πεπραγμένων του Συλλόγου 3. Ημερήσια διάταξη για τη διεξαγωγή των Γενικών Συνελεύσεων
18-10-2013      Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη ΔΣ και ΕΕ στη νήσο Μήλο
23-10-2013      Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη ΔΣ και ΕΕ στη νήσο Σίφνο
31-10-2013      Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη ΔΣ και ΕΕ στα νησιά Θήρα, Ίο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Θηρασία και Ανάφη
4-11-2013        Συνεδρίαση εκλεγέντων, θέματα : 1. Συγκρότηση Δ.Σ, Ε.Ε και ορισμός συνδέσμων Μήλου και Σίφνου 2. Απεργία ΑΔΕΔΥ 6-11-2013   3. Ανανέωση ηλεκτρονικών διευθύνσεων των μελών του Συλλόγου  4. Προγραμματισμός συναντήσεων με Δ.Σ Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων, με τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων  και με το Δήμαρχο
4-11-2013        Ανακοίνωση συγκρότησης Δ.Σ , Ε.Ε και ορισμού συνδέσμων Μήλου και Σίφνου
6-11-2013        Συμμετοχή στη 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Μικρή συμμετοχή
12-11-2013      Συνεδρίαση Δ.Σ, θέματα : 1. Ενημέρωση από συνεργάτη τοπικής επιχείρησης για εκπαιδευτικές δράσεις  2. Ενημέρωση από συνάδελφο μέλος του Συλλόγου για υποχρεωτική μετακίνηση από την οργανική της θέση 3. Αποστολή ερωτηματολογίων για τις ομάδες δημιουργικών δράσεων του Συλλόγου 4. Συζήτηση και έκδοση ανακοίνωσης για το κλείσιμο της ΕΡΤ 
14-11-2013      Ανακοίνωση για το κλείσιμο της ΕΡΤ
15-11-2013      Ψήφισμα συμπαράστασης στο συνάδελφο Ντίνο Παντελίδη
21-11-2013      Ανακοίνωση-καταγγελία για την καθυστέρηση πληρωμής των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΑΕ του άξονα Γ’ ΕΣΠΑ
26-11-2013      Συνεδρίαση Δ.Σ, θέματα : 1. Συζήτηση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από τα ερωτηματολόγια σχετικά με τις δημιουργικές δράσεις του Συλλόγου 2. Ορισμός εκπροσώπου του Δ.Σ  σε ανοιχτή συζήτηση με θέμα: Τα προβλήματα τους Υγείας στη Σαντορίνη, που πρόκειται να οργανωθεί απο σωματεία του νησιού
29-11-2013      Συμμετοχή εκπροσώπου του Δ.Σ σε ανοιχτή συζήτηση με θέμα: Τα προβλήματα τους Υγείας στη Σαντορίνη, που οργάνωσαν σωματεία του νησιού. 
3-12-2013        Συνεδρίαση Δ.Σ. Θέματα : 1. Σύσταση θεατρικής ομάδας 2. Συνάντηση με Διευθυντές και Προϊσταμένους Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Θήρας 3. Παρέμβαση για υποχρεωτική μετακίνηση συναδέλφου 4. Ενημέρωση για κάρτα ελευθέρας εισόδου σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους 5. Συζήτηση για το πληροφοριακό σύστημα My school  6.Συζήτηση για τη μη χορήγηση συνδικαλιστικής άδειας για την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων εντός ωραρίου εργασίας
3-12-2013        Παρέμβαση τους τον Αναπληρωτή Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε Κυκλάδων για την υποχρεωτική απόσπαση συναδέλφου από την οργανική τους θέση σε άλλο σχολείο του νησιού
5-12-2013        Ενημέρωση για έκδοση κάρτας ελευθέρας εισόδου σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους
5-12-2013        Ανακοίνωση για το πληροφοριακό σύστημα My School
6-12-2013        Πρώτη συνάντηση θεατρικής ομάδας του Συλλόγου
6-12-2013        Ανακοίνωση για τη μη χορήγηση συνδικαλιστικής άδειας για την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων εντός ωραρίου εργασίας
10-12-2013      Κήρυξη τρίωρης Στάσης Εργασίας για την Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013 και από ώρα 11:00΄ έως την λήξη
του ωραρίου για τους συναδέλφους των Δημοτικών Σχολείων Φολεγάνδρου, Σικίνου, Θηρασίας και Ανάφης και για την Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013 από ώρα 11:00΄ έως την λήξη του ωραρίου για τους συναδέλφους του Δημοτικού Σχολείου Ίου.
11-12-2013      Συνεδρίαση Δ.Σ, θέματα : 1. Αξιολόγηση 2. Προσδιορισμός των θεμάτων συζήτησης στη συνάντηση με τους  Διευθυντές και Προϊσταμένους Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Θήρας
11-12-2013      Συνάντηση με τους Διευθυντές και Προϊσταμένους Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Θήρας
13-12-2013      Συνάντηση με τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων Θήρας
13-12-2013      Δεύτερη συνάντηση θεατρικής ομάδας του Συλλόγου
14-12-2013      Συνεδρίαση Δ.Σ, θέματα : 1. Ενημερωτική συνάντηση του Σχολικού Συμβούλου για την αξιολόγηση 2. Προετοιμασία και κήρυξη Στάσεων Εργασίας 3. Επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Θήρας για έκδοση κάρτας μειωμένου εισιτηρίου
14-12-2013      Κήρυξη δύο 3ωρων Στάσεων Εργασίας για την Τρίτη 17-12-2013 για τα σχολεία της Θήρας, ενόψει της συνάντησης του Σχολικού Συμβούλου με τους  Διευθυντές και Προϊσταμένους Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Θήρας για την αξιολόγηση
17-12-2013      Συντριπτική συμμετοχή των συναδέλφων στις 3ωρες στάσεις εργασίας και ματαίωση της προγραμματισμένης ενημερωτικής συνάντησης για την αξιολόγηση από το Σχολικό Σύμβουλο
18-12-2013      Συνεδρίαση του Δ.Σ, θέματα : 1. Εκτίμηση των αποτελεσμάτων  της απεργιακής κινητοποίησης της 17-12-2013 2. Συζήτηση για την αντιδεοντολογική στάση ελάχιστων Διευθυντών/Προϊσταμένων Σχολείων ευθύνης του Συλλόγου, που προσήλθαν ή έλαβαν μέρος στις ενημερωτικές συναντήσεις του Σχ. Συμβούλου για την αξιολόγηση 3. Σχεδιασμός των επόμενων δράσεων και κινητοποιήσεων του Συλλόγου
18-12-2013      Τρίτη συνάντηση θεατρικής ομάδας του Συλλόγου.                                                                                                                                                                       

συνάντηση εργασίας Αντιπεριφερειάρχη Ελευθερίας Φτακλάκη και Επιμελητηρίου Κυκλάδων

Με αφορμή τη συνέντευξη τύπου που παρέθεσε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Απασχόλησης, Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, Περιφερειακών θεσμών και Διεθνών συνεργασιών και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Περιφέρειας Ν. Αιγαίου «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.», κ. Ελευθερία Φτακλάκη, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, όπου παρουσίασε τον Απολογισμό της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για τον Τουρισμό, τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και την Απασχόληση για το 2013, πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια συνάντηση εργασίας μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχου, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιάννη Ρούσσου, του Διευθυντή του Επιμελητηρίου, κ. Αλέξη Τσιάντη, και άλλων στελεχών του Επιμελητηρίου.

Ο κ. Ρούσσος ενημέρωσε την κ. Φτακλάκη για τις πρόσφατες ενέργειες και το μελλοντικό σχεδιασμό του φορέα, για την πορεία του Έργου ανάδειξης της αιγαιακής κουζίνας, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΠ «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου»/ΕΣΠΑ 2007-13 - Πράξη «Προβολή του Τουριστικού Προϊόντος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου», αναφέροντας επίσης την πρόσφατη επιτυχημένη συμμετοχή του Επιμελητηρίου στο φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις Χριστούγεννα 2013 με 25 παραγωγούς εκλεκτών Κυκλαδικών προϊόντων και τις προσεχείς σημαντικές συμμετοχές του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στις διοργανώσεις Food Expo Greece (15-17 Μαρτίου) και Ημέρες Γαστρονομίας (9-11 Μαΐου) στην Αθήνα.

Το εν προκειμένω έργο περιλαμβάνει στοχευμένες ενέργειες προβολής και υποστήριξης των Κυκλαδικών παραγωγών και τοπικά παραγόμενων προϊόντων καθώς και δράσεις σχεδιασμένες για το Δίκτυο Aegean Cuisine μέσα από νέες συνεργασίες, ανανεωμένη διαδικτυακή παρουσία, ενέργειες δικτύωσης και στήριξης εξαγωγών με απώτερο στόχο την πλήρη εδραίωση ενός βιώσιμου, ανεξάρτητου Δικτύου που θα πετύχει την άρρηκτη σύνδεση της αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας με το τουριστικό προϊόν, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αύξηση της θεματικής τουριστικής κίνησης στα νησιά, με επισκέπτες που αποζητούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που έχουν να προσφέρουν οι επιχειρήσεις του Δικτύου.

Επιπρόσθετα συζητήθηκε το θέμα του καθορισμού των νέων κριτηρίων  ένταξης των μελών στο Δίκτυο, αναλύθηκαν οι βασικοί άξονες και το χρονοδιάγραμμα επανεπιθεώρησης των υφιστάμενων μελών και επιθεώρησης των δυνητικών μελών.  Η κ. Φτακλάκη τόνισε δε τη σημασία της ένταξης της οικολογικής - περιβαλλοντικής διάστασης στα υπό εξέταση κριτήρια ως μια σημαίνουσα παράμετρος που πρέπει να ληφθεί υπόψη. 

Ο κ. Ρούσσος ευχαρίστησε θερμά την Αντιπεριφερειάρχη για την εξαιρετική μέχρι τώρα συνεργασία τους προσβλέποντας και σε ακόμα πιο εκτεταμένες μελλοντικές συνεργασίες προς όφελος της επιχειρηματικής και τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.