Πέμπτη, Νοεμβρίου 12, 2009

Άντζελα, το κορίτσι της ανέχειας (κατά το κορίτσι της Μάνης)

Κι εγώ που νόμιζα ότι όπου πάω θα μου δίνουν ανθοδέσμες και θα με καλωσορίζουν με ενθουσιασμό….
Τώρα, όπου και να πάω μου δίνουν ανεξόφλητους λογαρισμούς και με κοιτάζουν λες και πάω να τους ζητήσω δανεικά….(γαμώ την ατυχία μου!....)

Σε πολύ μεγάλη απελπισία και περισυλλογή βρίσκεται η υπουργός Τουρισμού κυρία Αγγελική Γκερέκου μία εβδομάδα μετά την ονομαστική της εορτή, μία βδομάδα πρίν τα γενέθλια του Τόλη, και δεκαπέντε μέρες πριν την επέτειο του γάμου τους.
Η κυρία Αγγελική εμφανίζεται σφόδρα ενοχλημένη και απογοητευμένη από το γεγονός ότι εκεί που περίμενε να πάει στο υφυπουργείο Τουρισμού προκειμένου να μεριμνήσει για τον Τουρισμό, να προβάλει το προϊόν της «βαριάς μας βιομηχανίας», να λύσει γραφειοκρατικά προβλήματα καθώς και να διαφημίσει τις ομορφιές τις πατρίδας μας με την συμμετοχή μας σε εκθέσεις,
δυστυχώς, καλείται να αντιμετωπίσει άδεια ταμεία τα οποία σύμφωνα με τα προγνωστικά δε λένε να γεμίσουν, ανυπόμονους οφειλέτες που ζητάνε τα χρωστούμενα, και δυσαρεστημένους επαγγελματίες που έχουν καταταλαιπωρηθεί από την φαυλότητα της ελληνικής γραφειοκρατίας….
Με βάση τα παραπάνω η κυρία Άντζελα μόνο ευχαριστημένη δεν είναι…


Χαρακτηριστικά είναι μερικά από τα τελευταία γεγονότα σύμφωνα με τα οποία,
σε σοβαρό οικονομικό αδιέξοδο βρίσκετε το υφυπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ, ο οποίος επιπλέον εχει δημιουργήσει μεγάλα φέσια και χρωστάει οχι μόνο σε όποιον μιλάει ελληνικά, αλλά και άλλες δημοφιλείς ευρωπαϊκές διαλέκτους.
Το χειρότερο όλων η πρόσφατη ψυχρολουσία της υπουργού όταν υπεύθυνος διοργανωτής μεγάλης έκθεσης στο εξωτερικό της είπε ότι ο ΕΟΤ του χρωστάει την συμμετοχή του τα 3 τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένος να μην επιτρέψει την συμμετοχή του ΕΟΤ στην επόμενη έκθεση, ενώ, όπως της ψιθύρισε στο αυτί, έτσι ομορφούλα που την βλέπει, πολύ το σκέπτεται να μην την αφήσει να φύγει και να την κρατήσει όμηρο προκειμένου να ζητήσει λύτρα για την απελευθέρωσή της από το ελληνικό δημόσιο και από το ίδιο το Πασοκ, γιατί από τον ΕΟΤ όπως είπε δεν βλέπει να πληρώνεται….
Η κυρία Άντζελα πολύ θορυβήθηκε και πήρε τηλέφωνο τον κύριο Παμπούκη και τον Τόλη για να τη σώσουνε αλλά ο μεν πρώτος εκείνη την ώρα έσωζε την κυρία Λούκα από τους εξαγριωμένους λιμενεργάτες και ο δεύτερος έκανε πρόβα τον νέο του τραγούδι με τίτλο «δώστε και σώστε».
Το γεγονός πάντως τρομοκράτησε σφόδρα την κυρία Άντζελα που στο εξής πολύ το σκέπτεται να πηγαίνει σε εκθέσεις (βάρδα σου λέει και πέσω σε καναν παλαβό..) ενώ από την επόμενη φορά θα παίρνει μαζί και τους συνεργάτες της ώστε εάν τεθεί θέμα ομηρίας ή απαγωγής να βάλει καναν άλλον μπροστά γιατί ή είμαστε αλληλέγγυοι ή δεν είμαστε…


Μάλιστα, και σύμφωνα με αξιόπιστες -και προσωπικές- πληροφορίες από Υφυπουργείο Τουρισμού και το Πασοκ, η κυρία Αγγελική εμφανίζεται σφόδρα ενοχλημένη με συντρόφους αλλά και με το κόμμα της που την έστειλαν σε αυτην τη θέση για να την εκθέσουν όπως υποστηρίζει, την ίδια ώρα που εκείνη περίμενε χρήματα για να διαχειριστεί. Μάλιστα, και ακόμη χειρότερα, και σύμφωνα με εσωτερική πληροφόρηση του μπλόγκ από το κυβερνών κόμμα (γιατί κακά τα ψέματα τα κόμματα κυβερνάνε στην Ελλάδα κι αφήστε τα αυτά περί αξιοκρατίας..) σύντροφος -στο κόμμα- της κ. Άντζελας φέρεται να της είπε «και γιατί νόμιζες κυρά μου ότι σε στείλαμε στον τουρισμό; για τα γλυκά σου τα μάτια σε στείλαμε, μπας και ζαλιστεί κανείς και ξεχάσει αυτά που του χρωστάμε»

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο σύζυγός της τραγουδιστής κ. Βοσκόπουλος συμμεριζόμενος το δράμα της συζύγου του, προτίθεται να δώσει σειρά συναυλιών με χαμηλό εισιτήριο τα έσοδα των οποίων θα δοθούν στον ΕΟΤ του προκειμένου να συνεχίσει το -ταξιδιωτικό- έργο του.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό θα τιτλοφορούνται «βάλε τώρα που γυρίζει» ενώ χορηγός επικοινωνίας θα είναι το ουίσκυ «Johnny Walker» όπου, όταν η μέρα φεύγει ο -αεικίνητος- «Johnny Walker» έρχεται.
υποβασταζόμενος. με το μπαστούνι του δηλαδή.


Κι επειδή το μπλόγκ είναι πονόψυχο, έχουμε να πούμε στην κυρία Άντζελα μην στεναχωριέται, γιατί υπάρχουν και χειρότερα.
Όπως για παράδειγμα στην Σαντορίνη όπου πρίν από μερικά χρόνια στην ίδια -ή σχεδόν στην ίδια- θέση είχε βρεθεί και ο κύριος Άγγελος (σσ ο δήμαρχος της Σαντορίνης) αφού οι πιστωτές του δήμου -όπως είχε υποστηρίξει- δεν του έδιναν ούτε σουσάμι από κουλούρι μέχρι να τους δώσει ένα κάποιο έναντι. Κι όμως, ο κ. Άγγελος με υπομονή και πείσμα, όχι μόνο κατάφερε να ξεχρεώσει αλλά μάζεψε κιόλας ένα σωρό λεφτά στο ταμείο του δήμου (τώρα, τι τα κάνει είναι άλλο ζήτημα)
Γι αυτό σας λέμε κυρία Άντζελα, μην απελπίζεστε γιατί ο Θεός είναι μεγάλος κι η ζωή κρύβει πολλές εκπλήξεις…

(σχολείο αυτό το νησί…. σχολείο…)



...................................
Έξυπνοι οι ευρωπαίοι…

Το μπλόγκ είναι στην ευχάριστη θέση
(και μάλιστα είναι πολύ περήφανο γι αυτό) να σας αποκαλύψει ότι,
σύμφωνα με αξιόπιστες -και προσωπικές του- πληροφορίες από Υπουργείο Οικονομικών,
έρχονται οι επιτηρητές! δηλαδή, «έρχονται οι τσεκαδόροι»!

ποιοι είναι οι κύριοι;
αυτοί που θα εμφανίζονται κάθε τρεις και λίγο και κάθε όποτε τους αρέσει να τσεκάρουν την «οικονομία της χώρας μας»

Το χειρότερο όμως είναι άλλο. ότι παρά την κακή κατάσταση της οικονομίας μας, οι ευρωπαίοι δεν μας αφήνουν να χρεοκοπήσουμε, (να ησυχάσουμε δηλαδή) φοβούμενοι το γεγονός ότι όποιος χρεοκοπεί δεν χρωστάει σε κανέναν. διότι ως γνωστό, ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. ….

Παμπόνηροι κατά τα άλλα οι ευρωπαίοι, τώρα που βρήκανε πελάτη, σιγά μην τον χάσουν μέσα από τα χέρια τους, οπότε δήλωσαν ότι,
«Δεν θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα, ακόμη και αν υπάρξει κίνδυνος, δεν θα το επιτρέψουμε εμείς»
εννοώντας φυσικά «βρε καλώς τα τα -φεσωμένα- πουλάκιά μου, που έρχονται για δανεικά…ας τα δανείσουμε λοιπόν να έχουνε να μας χρωστάνε και να μας ξεπληρώνουνε στον αιώνα τον άπαντα…»

Όπως οι τράπεζες κι ακόμη χειρότερα οι τοκογλύφοι που σου λένε,
«μήπως χρειάζεσθε κανα ψιλό, μήπως ξεμείνατε από ρευστόν, μανταμίτσα -ελλάδα-; γιατί άμα εξεμείνατε, εμείς είμεθα εδώ, με το αζημίωτο βέβαια…

α, και που το πας ότι μας λένε κιόλας ότι «χάρη μας κάνουνε» γιατί είμαστε εντελώς ρέστοι κι αφερέγγυοι και συνεπώς κακοπληρωτές…

Έξυπνοι οι ευρωπαίοι, γιατί εδώ που τα λέμε την σήμερον ημέρα δεν βρίσκεις κι εύκολα κορόιδα να σου χρωστάνε μιά ζωή….

Τρίτη, Νοεμβρίου 10, 2009

Η Μπιγιονσέ ήρθε στη Σαντορίνη! Η Μπιγιονσέ ήρθε στη Σαντορίνη!


Με λίαρ τζέτ προσγειώθηκε νωρίς χθές το πρωί (Δευτέρα 9.11) στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης η διάσημη αμερικανίδα τραγουδίστρια Μπιγιονσέ μαζί με δεκαμελή ομάδα συνεργατών της. Κατα την διάρκεια της επίσκεψής της η διάσημη τραγουδίστρια θα συνδιάσει εργασία και χαρά , μιας και σε συνδιασμό με τις ολιγοήμερες διακοπές της θα φωτογραφηθεί απο μεγάλο αμερικανικό περιοδικό στο πλαίσιο φωτογράφησης μόδας.

Δεν κάνουμε διαφήμιση, δεν κάνουμε διαφήμιση, δεν κάνουμε διαφήμιση
αλλά μένει στο -πανέμορφο- ξενοδοχείο Mystique, στην Οία!




Αποκλειστικό! Συνέντευξη με την Μπιγιονσέ!
Η διάσημη Τεξανή σταρ κατά την διάρκεια της ολιγοήμερης παραμονής της στο νησί, ανταποκρίθηκε πρόθυμα στο αίτημά μας να μας παραχωρήσει συνέντευξη, δηλώνοντας παράλληλα ότι νιώθει πολύ χαρούμενη που ένα της ακόμη όνειρο έγινε πραγματικότητα. Να τραγουδήσει στην Ελλάδα και να φάει σουβλάκι στην Σαντορίνη.
Την διάσημη τραγουδίστρια την συναντήσαμε σε σουβλατζίδικο του Καρτεράδου όπου βρέθηκε μαζί με συνεργάτες της προκειμένου να δοκιμάσουν το διάσημο ελληνικό φαγητό. Ή κυρία Μπιγιονσέ ήταν ευδιάθετη, φιλική, χαιρετούσε τον κόσμο -που δεν μπορούσε να καταλάβει ποια είναι η κυρία και κάποιοι μάλιστα ρωτούσαν μήπως ήταν υποψήφια με τον Σύριζα στις προηγούμενες εκλογές- μοίρασε μερικά αυτόγραφα, έβγαλε φωτογραφίες με τα παιδάκια ενώ εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί τα αξιοθέατα του τόπου καθώς και το εστιατόριο του Νικόλα στα Φηρά που ακούει ότι πάει όλος ο κόσμος. Η στάρ ήταν τόσο προσυνης και δεν έδειξε να ενοχλείται από ένα μικρό παιδάκι που μη ανγνωρίζοντάς τη φώναξε «μαμά, μαμά, μια μαύρη τρώει σουβλάκι»
Η κυρία Μπιγιονσέ φορούσε αθλητική φόρμα, παπούτσια και καπέλο κι ετσι ήταν δύσκολο να την αναγνωρίσει κανείς.

το παρασκήνιο της συνεντευξης
Η αλήθεια είναι, ότι κι εγώ για σουβλάκια είχα πάει και συμπτωματικά ανακάλυψα ότι η κυρία δίπλα μου ήταν η δημοφιλής τραγουδίστρια η οποία αποκρίθηκε ευγενέστατα στο αίτημά μου να πούμε δυό λόγια μιας και είμαι δημοσιογράφος και μια τέτοια συνεντευξη θα βοηθούσε πολύ την καριέρα μου..

κυρία Μπιγιονσέ, πως σας φαίνεται η Σαντορίνη;
Να σας πώ το νησί σας είναι υπέροχο, έχει φοβερή φυσική ομορφιά παρά την αυξημένη δόμηση που παρατηρείτε τα τελευταία χρόνια όπως άλλωστε με ενημέρωσαν οι συνεργάτες μου. Μέχρι στιγμής εχω επισκεφθεί την Καλντέρα στα Φηρά και την Οία καθώς και τον πανέμορφο οικισμό του Βόθωνα όπου μάλιστα μια γιαγιά ήθελε να με κεράσει ελληνικό καφέ. Το νησί είναι υπέροχο, όπως άλλωστε μου είχε πεί και η αδελφή μου η Τερέζα που το είχε επισκεφθεί πέρσυ το καλοκαίρι μαζί με τα τρία της παιδιά.
Επίσης η ξαδέλφη μου η Μπέτυ είχε παντρευτεί πρόπερσυ στο νησί και μου είχε μεταφέρει τις καλύτερες εντυπώσεις.

το Μπιγιονσέ είναι το πραγματικό σας όνομα;
Να σας πώ την αλήθεια, όταν ήμουν μικρή ο πατέρας μου με φώναξε «χουανίτα» αλλά μετά μου είπαν οτι το Μπιγιονσέ ακούγετε καλύτερα.

πως αισθάνεστε που είστε τόσο διάσημη;
μια χαρά! εχω συμβιβαστεί με αυτό που είμαι, αν και μερικές φορές λέω τι καλά που θα ήτανε να καθόμουνα στα αυγά μου στο Τέξας και να δουλευώ σε πετρελαική εταιρία, γράφοντας τραγούδια για τους εργαζόμενους τα οποία θα ανέβαζα μόνη μου στο γιού τιούμπ....
κατα τα άλλα όμως ειμαι καλά..

κυρία Μπιγιονσέ σας ευχαριστώ πολύ και ευχομαι να τα ξαναπούμε στην Σαντορίνη
Εγω σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε και σας υπόσχομαι οτι θα ξανάρθω και του χρόνου και μάλιστα δεν σας κρύβω οτι σκοπευω στο νησί σας να αγοράσω και σπίτι!


Αυτό που αξίζει τέλος να σημειώσουμε είναι οτι κανένας απο τους φορείς του νησιού δεν προθυμοποιήθηκε να οργανώσει ξενάγηση για την διάσημη αμερικανίδα στάρ την ίδια ώρα που όλοι γκρινιάζετε οτι δεν ξέρουμε να προσελκύουμε προσωπικότητες του διεθνούς τζέτ σετ!



ΥΓ. δεν αναφέρουμε το όνομα του σουβλατζίδικου για να μην παρατηρηθεί συνοστισμός.


...............
Για την κυκλοφορία και παρουσίαση του βιβλίου

Η ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑ ΟΙΑΣ
ΕΝΑΣ ΑΤΡΩΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ

του Γιώργου Ανωμερίτη

μας ενημέρωσε ο νομικός και εκδότης της Εφημερίδας "Θηραικά Νέα"

Το βιβλίο κυκλοφόρησε πρόσφατα ενω η παρουσίασή του θα γίνει την Τρίτη 24 Νοεμβρίου στις 18.45 στο Μπελλώνειο.

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν οι :
Αγαμέμνων Τσελίκας - φιλόλογος - παλαιογράφος
και η κ. Φαίδρα Καλαφάτη - επιμελήτρια του Χριστιανικού και Βυζαντινού Μουσείου

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι :
ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θήρας - Αμοργού και Νήσων κκ. Επιφάνιος
ο Έπαρχος Θήρας κ. Χρύσανθος Ρούσσος
ο Δήμαρχος Θήρας κ. Άγγελος Ρούσσος
και ο Πρόεδρος της κοινότητας Οίας - Θηρασιάς κ. Γιώργος Χάλαρης

Συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος κ. Μανόλης Λιγνός



Σύμφωνα με το κείμενο που συνοδευει την πρόσκληση,

Από τις Εκδόσεις “ΜΙΛΗΤΟΣ” κυκλοφόρησε το βιβλίο του Γιώργου Ανωμερίτη «Η ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΟΙΑΣ – Ένας ”άτρωτος” στους αιώνες πατριαρχικός σταυροπηγιακός ναός».
Το βιβλίο διαθέτει πλούσιο φωτογραφικό υλικό και εντυπωσιακές φωτογραφίες της Οίας.

Η έκδοση αυτή παρουσιάζει έναν ιστορικό και σημαντικό ναό της Οίας με νέα ακριβή στοιχεία και έγγραφα από τα οποία προκύπτουν ότι:
α) ο ναός είναι πατριαρχικός – σταυροπηγιακός,
β) έχει ιδρυθεί στις αρχές του 1600 και όχι το 1804 όπως πιστεύονταν μέχρι σήμερα,
γ) παρά τους τρομερούς σεισμούς οι οποίοι συνέβησαν, από τον “καιρό του κακού”, το 1650 έως τον καταστροφικό σεισμό του 1956, δεν υπέστη σαν από θαύμα ούτε μια ζημιά, μένοντας ολόρθος στους αιώνες,
δ) το ξυλόγλυπτο τέμπλο του έχει αγιογραφηθεί από τον σημαντικό Κυκλαδίτη αγιογράφο Χριστόδουλο Καλέργη (1722), γεγονός άγνωστο μέχρι σήμερα στη βιβλιογραφία,
ε) εικόνες του έχουν αγιογραφηθεί από γνωστούς σαντορινιούς ζωγράφους, μεταξύ των οποίων ο Εμμανουήλ Γουλιέλμου Δαρζέντας, του οποίου έργα πρωτοπαρουσιάζονται και
στ) διαθέτει πατριαρχικό συγίλλιο με μολυβδόβουλο και πλήθος ιερών αντικειμένων ιδιαίτερης αξίας για την εκκλησιαστική ιστορία του νησιού. Το βιβλίο θεωρείται ως ένα ποίημα συμβολής στην ιστορία της Σαντορίνης. Αφού πέρα από την παρουσίαση του ναού, εμπεριέχει συνοπτικά κείμενα για την Αρχαία Θήρα, τη Φραγκοκρατούμενη Σαντορίνη, την Εκκλησιαστική της, καθώς και αναλυτικούς χρονολογικούς πίνακες της ιστορίας του νησιού.

Η έκδοση κυκλοφορεί με εισαγωγικό σημείωμα του Φιλόλογου - Παλαιογράφου και μελετητή της Σαντορίνης, μέσω Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας, Κύριου Αγαμέμνονα Τσελίκα.






Φωτογραφίες: Γιώργος Ανωμερίτης, Γιάννης Γιαννέλος, Γιώργος Γαλανόπουλος

Ιστορικό λεύκωμα, σελ. 211, διαστάσεις: 23,5 × 24 εκ.

Γλώσσα έκδοσης: Ελληνικά

Εκδόσεις Μίλητος, 2009

ISBN: 978-960-464-110-9

Τιμή: 25€
Σύμφωνα με ενημέρωση απο την Δημοτική Αστυνομία, ο (βοηθητικός;) δρόμος Πύργου Εμπορείου που καταλήγει στον κεντρικό δρόμο του Εμπορείου λίγα μέτρα πιο πάνω απο την πλατεία, σήμερα και αυριο θα είναι κλειστός λόγο τεχνικών εργασιών.


Απο το παράρτημα Θήρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μας ενημερώνουν οτι σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και την στήριξη του Δήμου Θήρας και του Επαρχείου,
διοργανώνεται για την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου στις 18.00 στο Μπελλώνειο,
συζήτηση με θέμα την πρόληψη των ναρκωτικών.
Το θέμα -δυστυχώς- είναι πάντοτε επίκαιρο, ενω στην παρούσα συζήτηση οι ομιλητές θα αναφερθούν στις σύγχρονες μεθόδους πρόληψης που οφείλουν να γνωρίζουν οι γονείς ωστε να θωρακίσουν τα παιδιά τους. και, αναφερόμαστε στις σύγχρονες μεθόδους σε μια προσπάθεια να απομακρύνουμε την "λογική" οτι ενδεχομένως κάποιοι να έχουν ενημερωθεί και να γνωρίζουν το θέμα.
Στην παρουσίαση και στην συζήτηση καλούνται όλοι οι γονείς.



.............................
Γαμώ την ατυ(οι)χία μου!

Τι καλά που θα ήτανε άμα το μέιλ δεν ήτανε ανώνυμο… (και κατά κανόνα δεν απαντάμε σε ανώ-ρ-νυμα μηνύματα)
Το θέμα πάντως είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες, μάλιστα ο τοπικός Τύπος στην Σαντορίνη και τις Κυκλάδες έχει πολλάκις ασχοληθεί με το θέμα και σε πιο «σκληρές» και κλειστοφοβικές εποχές. Η υπόθεση αφορά έναν τοίχο (αμάν, μονομανία με τους τοίχους αυτήν την εποχή!) στην Φολέγανδρο τον οποίον αγωνίζεται να ρίξει εδώ και 2 δεκαετίες ιδιοκτήτρια όμορου κτίσματος.

Ο Πρωθυπουργός πάντως πρόσφατα δήλωσε «κάτω οι τύ(οι)χη! η Ευρώπη είναι ενιαία! ξεπερνάμε τούς διαχωρισμούς του παρελθόντος!....»
Αναφερόμενος στον τοίχο του Βερολίνου (κι όχι της Φολεγάνδρου…)

Σύμφωνα πάντως με το μέιλ που λάβαμε υπάρχουν νέες εξελίξεις στο θέμα μιας και τις επόμενες ημέρες, και συγκεκριμένα στις 9 Δεκεμβρίου, η υπόθεση εξετάζεται για μια ακόμη φορά στα ελληνικά δικαστήρια. Σε αυτήν την περίπτωση υπάλληλοι του Πολεοδομικού Γραφείου Θήρας παραπέμπονται σε δίκη στις 9 Δεκεμβρίου στη Νάξο, στην οποία διώκονται με την κατηγορία της επιχείρησης νομιμοποίησης αυθαίρετου κτίσματος.

Με την υπόθεση ασχολήθηκε και η εφημερίδα Πρώτο Θέμα σε άρθρο υπό τον τίτλο
«Ενας μαντρότοιχος στη Φολέγανδρο κοστίζει στο Δημόσιο 150.000 ευρώ»

Το δημοσίευμα λέει ότι,
Η Ελλάδα σέρνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για ένα αυθαίρετο κτίσμα, το οποίο μπορούσε να γκρεμιστεί με κόστος μόλις 100 ευρώ (σσ βέβαια το θέμα δεν είναι το κόστος, αλλά η πράξη η ίδια)
Για τον παραλογισμό της δημόσιας διοίκησης, η οποία νομοθετεί αλλά δεν εφαρμόζει σχεδόν ποτέ τους νόμους, σέρνεται ξανά η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), με την απειλή νέας καταδίκης ύψους 100.000 ευρώ - αυτή τη φορά για διατήρηση αυθαίρετου κτίσματος.
Το παράδοξο είναι ότι για την κατεδάφιση ενός παράνομου μαντρότοιχου στη Φολέγανδρο, εργασία που σε άλλη περίπτωση θα κόστιζε 100 ευρώ, η χώρα μας έχει πληρώσει ήδη 50.000 ευρώ από την πρώτη καταδίκη το 2004 και πολύ σύντομα το πρόστιμο αναμένεται να διπλασιαστεί λόγω της αδυναμίας της να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΕΔΑΔ.

Το μπλόγκ είναι στην ευχάριστη θέση (και μάλιστα είναι πολύ περήφανο γι αυτό) να σας αποκαλύψει ότι,


σύμφωνα με αξιόπιστες -και προσωπικές του- πληροφορίες από την αρμόδια Επιτροπή που εξετάζει τις αιτήσεις - βιογραφικά των πολιτών που κατέθεσαν «φάκελο» για τις θέσεις των ΓΓ των Περιφερειών κι άλλων υψηλόβαθμων στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης,

στην συντριπτική πλειονότητά τους οι νεοπροσληφθέντες δημόσιοι υπάλληλοι,
θα είναι Υδροχόοι!

Στο πλαίσιο της προσπάθειας της Κυβέρνησης να συγκεντρώσει τα λαμπρότερα μυαλά, τα πιο σπινθηροβόλα πνεύματα, τους ακαιρεότερους χαρακτήρες που διαθέτουν χιούμορ και φαντασία και γενικώς τα καλύτερα παιδιά,
αποφάσισε για τις κρίσιμες θέσεις της δημόσιας διοίκησης να προσλάβει αποκλειστικά -σχεδόν- άτομα που ανήκουν στο Ζώδιο του Υδροχόου, ενώ προτεραιότητα θα έχουν όσοι συνδυάζουν και ωροσκόπο στον Υδροχόο (εσείς είστε περίπτωση)!
Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να επιβραβεύσει τους Υδροχόους για τις φιλότιμες και συνεπείς προσπάθειες που καταβάλλουν να συνδυάσουν την υπερβάλλουσα πνευματικότητά τους και την αχαλίνωτη φαντασία τους με την πεζή και μονότονη πραγματικότητα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να διοικήσουν ώστε και η φαντασία να βρεθεί στην εξουσία αλλά και οι αιθεροβάμονες και θεωρητικοί Υδροχόοι να γίνουν πιο ρεαλιστές.
Η κυβέρνηση σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προτίθεται επίσης να προσλάβει Τοξότες, γιατί ταιριάζουν με τους Υδροχόους και ως πιο πρακτικοί τύποι θα δημιουργούν έναν αποτελεσματικό συνδιασμό. Παράλληλα, οι Τοξότες είναι αισιόδοξοι και περιπετειώδεις τύποι, χαρακτηριστικά που ταιριάζουν με το προφίλ της νέας κυβέρνησης.
Από κεί και πέρα, σε μικρό ποσοστό θα χρησιμοποιηθούν Ζυγοί και Δίδυμοι επειδή έχουν το χάρισμα στην επικοινωνία, καθώς επίσης και την ανάγκη για αλλαγή και διαρκή επιμόρφωση, χαρακτηριστικά τα οποία προσπαθεί η κυβέρνηση να εμφυσήσει στους νέους. Να αλλάζουν και να διαβάζουν. Δουλειά μόνο μη ζητάνε γιατί δεν έχει να τους δώσει. Έτσι λοιπόν οι φίλτατοι «διπλοί» του ζωδιακού κύκλου θα κληθούν να επικοινωνήσουν και να κατηχήσουν τους νέους -τους οποίους τόσο αγαπούν- με τις αξίες της νέας κυβέρνησης. (εδώ που τα λέμε καλά την βολέψανε και οι «διπλοί» του ζωδιακού κύκλου που ως γνωστό χαρακτηρίζονται ως «ανισόρροποι και διμούτσουνοι» …)
Για τους Ταύρους και τους Κριούς τα πράγματα δεν είναι και τόσο ευνοϊκά, οπώτε καλύτερα να περιμένουνε την επόμενη κυβέρνηση ή και τον επόμενο ανασχηματισμό. Καλού κακού πάντως στείλτε το βιογραφικό σας κι αλλού γιατί από την σημερινή κυβέρνηση δεν έχετε να περιμένετε και πολλά.
(μεταξύ μας, αξίζει να αναφέρουμε ότι μετά την χυλόπιτα που έφαγε στα νιάτα του ο πρωθυπουργός από την Σύνθια Σύνθεστον, φοιτήτρια του UCLA, οργανωμένη στην Πασκε και γνωστή Ταυρίνα, ούτε που να ακούσει για Ταύρους γιατί γίνεται… ταύρος σε υαλοπωλείο. Άλλωστε, είναι γνωστά τα αισθήματα του πρωθυπουργού σε όσους τον έχουν στηρίξει και σε όσους τον έχουν απορρίψει… έστω και στο βαθύ παρελθόν. Οπώτε, ταύροι, γιόκ!
Ούτε και οι Λέοντες όμως έχουν καλύτερη τύχη γιατί εμφανίζουν αρχηγικές τάσεις και ουέ και αλίμονο εάν από τώρα ο πρωθυπουργός βάλει φίδια στον κόρφο του. Αφήστε δε που για τους Λέοντες κυκλοφορεί και η φήμη ότι είναι όλο φρού φρού κι αρώματα αλλά κατά τ’άλλα τεμπέληδες και εγωιστές.
Οι Καρκίνοι και οι Ιχθύες σύμφωνα πάντοτε με την Επιτροπή για τον έλεγχο των βιογραφικών έχουν κάποιες πιθανότητες να επιλεγούν μιας και σε γενικές γραμμές είναι καλόβολοι άνθρωποι και χαρακτήρες που δεν δημιουργούν προβλήματα κι άμα τους πάρεις με το καλό είναι αποδοτικότατοι. Άλλωστε όπως λέει ο σοφός λαός και οι κουτσομπόλες, «τα καρκινάκια είναι ψυχούλες και τα ψαράκια συναισθηματικά….»
Οι δε Σκορπιοί δεν συγκεντρώνουν και πολλές πιθανότητες για μια από τις 90 καλές θέσεις του δημοσίου, γιατί τις 80 τις παίρνουν οι Υδροχόοι (μούρλια η κυβέρνηση!) και τις υπόλοιπες δέκα τις μοιράζονται στο περίπου ανά δύο τα υπόλοιπα ζώδια. Οπώτε τι μένει; … καλού κακού πάντως κοιτάξτε να διορθώσετε τις σχέσεις σας με τους Υδροχόους μπας και σας βολέψουνε σε καναν Οργανισμό να χετε κι εσείς να σπαταλάτε την ώρα σας και ξένα λεφτά ….
Σύμφωνα δε με πληροφορίες της ίδιας Επιτροπής που για στατιστικούς λόγους και σε συνεργασία με την NASA, τον ΟΠΑΠ, τον ΟΚΑΝΑ, την ΠΑΣΕΓΕΣ και τον American Association of Astrologists, οι περισσότεροι «κουμπάροι» της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν Σκορπιοί! με αποτέλεσμα με τις χάρες που ζητούσαν να πάρουν τελικώς στον λαιμό τους τους υπουργούς (περί τέτοιων παλιόμουτρων πρόκειται δηλαδή…)
Τέλος οι Παρθένοι και οι Αιγόκεροι δεν έστειλαν βιογραφικά, μιας και οι πρώτοι είναι τελειομανείς, αγαπούν την τάξη και την ακρίβεια και κριτικάρουν ότι πετάει και ότι κολυμπάει (γενικώς είναι λίγο ιδιότροποι) με αποτέλεσμα να μην κάνουν για πολιτική όπου ότι στραβό και να βλέπεις πρέπει να κάνεις την πάπια, αναγνωρίζοντας ότι ένα τέτοι περιβάλλον δεν θα τους ταίριαζε και θα τους διέλυε κυριολεκτικά.
Οι δε Αιγόκεροι, που είναι εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες με τους Παρθένους, με την ίδια λογική αποφάσισαν να μην αιτηθούν μιας και όπως υποστηρίζουν είναι πολύ σοβαροί άνθρωποι για να συνδιαλέγονται με πολιτικούς-!- (όπα γιατί αυτό μας έκατσε λίγο βαρύ…) Εδώ που τα λέμε δεν είναι και τόσο σοβαροί όσο θέλουν να λένε αλλά σνόμπ και κομπλεξικοί!


Για να συνδράμουν το έργο της Επιτροπής έχουν κληθεί διαπρεπείς αστρολόγοι από το εσωτερικό και το εξωτερικό, επικεφαλής των οποίων εχει τεθεί ο Κώστας Λεφάκης και ο Τζόννυ Πάγκαλος ενας ελληνοαμερικανός ανεψιός του Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως με αστρολογικές σπουδές στα καλύτερα Αμερικανικά πανεπιστήμια, τις μπαρμπουτιέρες και τα μπάρ.


η φωτογραφία δεν είναι παρα - πλανητική....

είναι χαρακτηριστική όμως μιας και οι προηγούμενοι λειτουργούσαν με βάση τον ίδιο χάρτη.

τον αστρολογικό..





το τοίχος του βερολίνου
















το τοίχος του Πύργου












πεσμεσμένα και τα δυό.

η ανάρτηση είναι αφιερωμένη στον αγωνιστή (όλο "δραστήριο" λέμε, ας ανανεωθούμε και λίγο) πρόεδρο του δδ του Πύργου που επιμένει να διαμαρτύρεται και να ζητά την παρέμβαση του Δήμου για το χωριό του. Πρόσφατα, με επιστολή του, ζητά την παρέμβαση του Δήμου σε 20 ζητήματα που απασχολούν το χωριό.

Δευτέρα, Νοεμβρίου 09, 2009

Αν δεν το είχαμε αργήσει τι καλά που θα ήτανε...


Χθές Κυριακή 8 Νοεμβρίου συνεδρίασε το Κοινοτικό Συμβούλιο της Κοινότητας της Οίας - Θηρασιάς με τα εξής θέματα,

(είδες η Οία.., και τα θέματα μας στέλνει -έγκαιρα- και άμα έχουνε πολύ δουλειά συνεδριάζουνε οι Σύμβουλοι την Κυριακή... είναι να μην το σχολιάσεις; θετικότατα βέβαια...)


1. Έγκριση δαπανών – Ψήφιση πιστώσεων έτους 2009
2. Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2009
3. Επιβολή τελών καθαριότητας – ηλεκτροφωτισμού και λοιπών
4. Πρόγραμμα προμηθειών 2010
5. Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος Κοινότητας Οίας 2010
6. Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος Κ.Ε.Υ.Α. Οίας
7. Έγκριση Τιμολογιακής Πολιτικής Κ.Ε.Υ.Α. Οίας
8. Παράταση Προγραμματικής Σύμβασης με Κ.Ε.Υ.Α. Οίας για την επίβλεψη έργων και μελετών
9. Τροποποίηση προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ
10. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος 2009
11. Υπογραφή σύμβασης υπογείωσης καλωδίων Δ.Ε.Η. στον οικισμό Οίας
12. Εξώδικη διαμαρτυρία πολιτών για το αλιευτικό καταφύγιο ΄΄Μαύρη Πέτρα΄
13. Πρόταση Cosmote Α.Ε. για τον Σταθμό Βάσης ΘΗΡΑΣΙΑ – ΑΤ (6160)
14. Διοικητική μεταρρύθμιση
15. Τροποποίηση μελών Δ.Σ. Σχολικής Επιτροπής Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Οίας
16. Τροποποίηση μελών Δ.Σ. Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δημοτικού Σχολείου – Γυμνασίου Θηρασίας
17. Καθορισμός και έγκριση ειδικοτήτων για δύο επιδοτούμενες θέσεις Μερικώς Απασχολούμενου Προσωπικού
18. Προσφυγή Κοινότητας Οίας κατά της Αποφάσεως του Δ.Σ. Θήρας για τον επανορισμό της σύνθεσης του Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ.Θ. – Εκλογή Προέδρου – Εκλογή Αντιπροέδρου
19. Απ΄ ευθείας ανάθεση έργου ΄΄Αντιστήριξη κεντρικού δρόμου Φοινικιάς (ΣΑΤΑ 2008)΄΄
20. Έγκριση πρακτικού δημοπρασίας έργου ΄΄Συντήρηση παραδοσιακής κλίμακας Οίας – Αρμένης Κοινότητας Οίας΄΄
21. Έγκριση πρακτικού δημοπρασίας έργου ΄΄Επισκευή παραδοσιακής κλίμακας Αμμουδίου Κοινότητας Οίας΄΄
22. Αίτημα Συλλόγου Κρητών Σαντορίνης ΄΄Το Αρκάδι΄΄
23. Αιτήσεις ρύθμισης και διαγραφής οφειλών τελών παρεπιδημούντων
24. Χωροθέτηση – Προέγκριση καταστήματος και τροποποίηση απόφασης χωροθέτησης και προέγκρισης
25. Προέγκριση - Έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας και Ελλάδος Προέδρου - Ανάληψη σχετικής πίστωσης για την καταβολή σ’ αυτόν οδοιπορικών εξόδων και ημερήσιας εκτός έδρας αποζημίωσης


Δεν αποτελεί είδηση, οι δημοκρατικές, συμμετοχικές διαδικασίες στην κοινότητα της Οίας λειτουργούν .
Κι οχι για «τα μάτια του κόσμου» αλλά για την ουσία παράγοντας έργο.


Νωρίτερα είχαμε ενημερωθεί οτι το Σάββατο 16.9.2009 πραγματοποιήθηκε, στο πρώην Σχολείο της Φοινικιάς, Γενική Συνέλευση των πολιτών της Οίας.


Η πρόσκληση της Γενικής Συνέλευσης έγινε από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Οίας,
κ. Γεώργιο Χάλαρη, και περιελάμβανε τα εξής θέματα:


1. Αποτίμηση τουριστικής περιόδου
2. Συμμετοχή σε εκθέσεις τουρισμού
3. Εξώδικη Διαμαρτυρία πολιτών για το αλιευτικό καταφύγιο ΄΄Μαύρη Πέτρα΄΄
4. Εφαρμογή Κυκλοφοριακής Μελέτης Οίας
5. Ένταξη – Πορεία έργων υποδομής

Χρέη Προεδρείου ανέλαβαν οι εξής πολίτες:

1. κ. Γεώργιος Μιχαηλίδης
2. κ. Εμμανουήλ Καρβούνης
3. κ. Αντώνιος Χάλαρης

Στη Γενική Συνέλευση έλαβαν μέρος εκατό πενήντα (150) και πλέον πολίτες της Κοινότητας Οίας.

Κατά το πρώτο θέμα, με τίτλο «Αποτίμηση τουριστικής περιόδου»,
οι πολίτες έθεσαν στον Πρόεδρο της Κοινότητας ερωτήσεις – παρατηρήσεις που αφορούσαν στην ανάγκη επιπλέον κοινόχρηστων τουαλετών, συμπλήρωσης του επίγειου φωτισμού, μεγαλύτερης επίβλεψης της καθαριότητας, την επιβολή ειδικού επιπλέον τέλους καθαριότητας καθώς είναι πρώτο μέλημα στην περιοχή. Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι διαφαίνεται ότι η κρίση δεν επηρέασε την Οία σε μεγάλο βαθμό. Ορισμένοι τομείς του τουρισμού κυμάνθηκαν στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά αλλά η μείωση του τέλους παρεπιδημούντων από 2% σε 0,5% έχει φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο την Κοινότητα.

Κατά το δεύτερο θέμα, με τίτλο «Συμμετοχή σε εκθέσεις τουρισμού», ο Πρόεδρος πρότεινε την προβολή της Κοινότητας μέσω παρουσίασης της Οίας σε έντυπο το οποίο θα διανέμεται σε κοινό τουριστικών πρακτόρων σε διεθνείς εκθέσεις στη Μόσχα και την Ουκρανία. Με τον τρόπο αυτό γίνεται άνοιγμα σε μία νέα τουριστική αγορά με προοπτικές. Η εισήγηση έτυχε αποδοχής από το κοινό.

Κατά το τρίτο θέμα, με τίτλο «Εξώδικη Διαμαρτυρία πολιτών για το αλιευτικό καταφύγιο "Μαύρη Πέτρα", οι πολίτες εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την διακοπή των εργασιών για το αλιευτικό καταφύγιο. Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τους πολίτες ότι το έργο δεν υλοποιείτο από την Κοινότητα Οίας αλλά από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, βάσει μελέτης την οποία η Κοινότητα Οίας εκπόνησε το 1996. Η μελέτη αυτή, της οποίας δεν εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι, παρεδόθη στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο αμέσως μετά την σύστασή του, εφόσον ήταν ο μόνος φορέας με αρμοδιότητα Λιμενικών Έργων, προκειμένου να προωθήσει και να ολοκληρώσει τη μελέτη. Το έργο διεκόπη κατόπιν καταγγελίας δημοσιογράφου και όχι της Κοινότητας, η οποία απάντησε μόνο σε έγγραφο του Τμήματος Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων κατόπιν σχετικού ερωτήματος, ότι ουδεμία σχέση έχει με την εκτέλεση των εργασιών. Κοινός στόχος είναι η ολοκλήρωση των εργασιών αφού ολοκληρωθεί η εύρυθμη λειτουργία του Δ.Λ.Τ.Θ., το οποίο σήμερα δεν έχει διοίκηση. Το θέμα θα τεθεί και ως θέμα συζήτησης σε συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Οίας.

Κατά το τέταρτο θέμα, με τίτλο «Εφαρμογή Κυκλοφοριακής Μελέτης Οίας», ο Πρόεδρος κάλεσε για άλλη μία φορά τους πολίτες, μετά και από τη Γενική Συνέλευση του Απριλίου 2009, να μελετήσουν την κυκλοφοριακή μελέτη, υποβάλλοντας σχετικές παρατηρήσεις. Επίσης οι πολίτες κλήθηκαν να υποβάλλουν αίτηση προς την Κοινότητα, αναφέροντας την περιοχή όπου επιθυμούν να σταθμεύουν το όχημά τους, προκειμένου να γίνει ακριβής καταγραφή και εξασφάλιση των απαιτούμενων μόνιμων θέσεων στάθμευσης. Η πρώτη φάση εφαρμογής της κυκλοφοριακής μελέτης περιλαμβάνει την οργάνωση της τοπικής συγκοινωνίας με προμήθεια σηματοδότησης και μικρών οικολογικών λεωφορείων (mini bus) καθώς και την εξεύρεση επιπλέον χώρων στάθμευση.


Κατά το πέμπτο θέμα, με θέμα «Ένταξη – Πορεία έργων υποδομής» ο Πρόεδρος ενημέρωσε τους πολίτες για την πορεία των εξής έργων υποδομής:

Γήπεδο ποδοσφαίρου 5x5 στην Οία
Ανάπλαση πεζόδρομων Οίας, Γ΄ Φάση
Συντήρηση Κλιμακωτής οδού Οίας – Αρμένης
Συντήρηση Κλιμακωτής οδού Οίας – Αμμουδίου
Συντήρηση Κλιμακωτής οδού Κόρφου - Μανωλά ν. Θηρασίας
Κατασκευή κοινοτικών τουαλετών στον οικισμό Οίας
Υπογείωση καλωδίων στους οικισμούς Οίας, Φοινικιάς και Μανωλά ν. Θηρασίας.

Εντός του έτους ολοκληρώθηκαν και ωρίμασαν μελέτες για είκοσι έργα, αναμένοντας να ξεκινήσει το Ε.Σ.Π.Α. για ένταξη ορισμένων εξ΄ αυτών. Δέκα μελέτες επιπλέον βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης.

Διαπιστώνεται ότι οι Γενικές Συνελεύσεις είναι χρήσιμες για τη λειτουργία του θεσμού της Αυτοδιοίκησης καθώς με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών επιτυγχάνεται η προαγωγή των τοπικών υποθέσεων, υποβοηθείται το έργο της Κοινότητας και η λήψη αποφάσεων.


.............................



Απο την δραστηριότητα των βουλευτών της περιοχής μας για την οποία μας ενημερώνουν, μαθαίνουμε οτι:

Κι όμως ούτε μία!
ή (ακόμη χειρότερα) απο γκάφα σε γκάφα το πήγαινε η ΝΔ


Στην παράληψη (!) να προστεθούν στην λίστα με τις προσλήψεις οι ανάγκες σε υγειονομικό προσωπικό των Κυκλάδων αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο Παναγιώτης Ρήγας.

Αν το καλοσκεφτεί πάντως κανείς μοιάζει ... απίθανο κι όμως αληθινό,

Ενω προκειμένου να μην γίνει φτού κι απ την αρχή ο διαγωνισμός με ενστάσεις κλπ, προτιμήθηκε οι ανάγκες των Κυκλάδων σε προσωπικό να καλύφθούν άμεσα όπως όπως (παλιά μας τέχνη κόσκινο) ενω οι θέσεις που θα πρέπει να καλυφθούν θα μπουν τον χεδιασμό του 2010 (κοντά είναι...)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Είχαν εξαφανίσει τις Κυκλάδες από τον υγειονομικό χάρτη της χώρας
Από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) στάλθηκε στις 13-10-2009 προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και ενεργοποιήθηκε η προκήρυξη 7Κ/2009 που αφορά στην κάλυψη 1727 θέσεων τακτικού προσωπικού του νοσηλευτικού και εργαστηριακού τομέα σε υγειονομικές μονάδες των περισσότερων νομών της χώρας.
Δυστυχώς ουδεμία από τις 1727 προκηρυγμένες προς πλήρωση θέσεις αφορά υγειονομική μονάδα των Κυκλάδων(Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας).
Η εν λόγω προκήρυξη είχε αποσταλεί προς έλεγχο στο ΑΣΕΠ από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δύο περίπου μήνες πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Γίνεται πλέον φανερό ότι οι διαβεβαιώσεις των «γαλάζιων» πρώην κυβερνώντων για αναβάθμιση της υγείας στο νησιώτικο χώρο δεν ήταν παρά απατηλές υποσχέσεις.
Η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας εντόπισε την παράληψη και κατανόησε το πρόβλημα. Δεν υπήρχαν όμως περιθώρια διόρθωσης ή «απόσυρσης» της προκήρυξης. Σύμφωνα με την γνώμη του ΑΣΕΠ μια τέτοια ενέργεια θα καθυστερούσε την προκήρυξη για αρκετούς μήνες και θα στερούσε αρκετές υγειονομικές μονάδες από το νοσηλευτικό προσωπικό που έχουν ανάγκη.

Έτσι, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αποφάσισε να μην αναστείλει την διαδικασία της κάλυψης των 1727 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού και δεσμεύτηκε να συμπεριλάβει επαρκή αριθμό νοσηλευτών για τις υγειονομικές μονάδες των Κυκλάδων στη νέα προκήρυξη των 3.000 νοσηλευτών που θα ενεργοποιηθεί το 2010.
Παράλληλα θα επιδιωχθεί άμεσα η υπογραφή και δημοσίευση των νέων οργανισμών λειτουργίας των υγειονομικών μονάδων των νησιών μας, οι οποίοι αραχνιάζουν στα γραφεία του Υπουργείου, εμποδίζοντας έτσι την στελέχωση και την εύρυθμη λειτουργία των νησιωτικών ιδρυμάτων υγείας.

Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προχωρεί σταδιακά στην αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που δημιούργησε στον τομέα της υγείας η ανερμάτιστη και καταστροφική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.


Νωρίτερα ο κ. Ρηγας μας είχε ενημερώσει οτι,

Στα πλαίσια της ενημέρωσης των νέων Υπουργών και Υφυπουργών της Κυβέρνησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κυκλάδες συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον ενημέρωσε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φορείς της Αυτοδιοίκησης του νομού, προκειμένου να ανταποκριθούν στις προϋποθέσεις υλοποίησης έργων του ΕΣΠΑ. Του επισήμανε την καθυστέρηση στην έναρξη των Περιφερειακών Προγραμμάτων της περιόδου 2007-2013 καθώς και το γεγονός της υποχρηματοδότησης των Κυκλάδων στην νέα προγραμματική περίοδο. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε ο κ. Ρήγας στο «ναυάγιο» του προγράμματος της προηγούμενης περιόδου που αφορούσε τα μικρά νησιά του Αιγαίου και στην ανάγκη να υπάρξουν πρόσθετοι πόροι, ώστε να υλοποιηθεί το εν λόγο πρόγραμμα.

Τέλος, ο Βουλευτής τόνισε στον κ. Υφυπουργό την σημασία που αποδίδουν όλοι οι νησιώτες στην έγκαιρη εφαρμογή της αρχής του «μεταφορικού ισοδύναμου» στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία και αφορά ως γνωστόν την μείωση του κόστους των μετακινήσεων από και προς τα νησιά. Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο ασχολείται ήδη με το θέμα του κόστους των ακτοπλοϊκών μεταφορών, θέμα που και ο ίδιος είχε αναδείξει κατά την θητεία του ως Ευρωβουλευτής και ο Πρωθυπουργός συμπεριέλαβε στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης.


(«χάος παραλάβαμε...» πάλι;;;....)
Σε επικοινωνία που είχε ο κ. Ρήγας με την Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής κα Φώφη Γεννηματά έθεσε τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της Υγείας στις Κυκλάδες. Ο Βουλευτής ενημέρωσε την κα Γεννηματά ότι το δημόσιο σύστημα υγείας είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης, αφού το πρόβλημα της πληρωμής των εφημεριών των γιατρών παραμένει άλυτο, το ίδιο συμβαίνει και με το θέμα των υπερωριών του υπόλοιπου προσωπικού. Τα κενά των αγροτικών γιατρών πληθαίνουν, η υποστελέχωση σε ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, η προκήρυξη για νοσηλευτές δεν περιλαμβάνει τις Κυκλάδες και γενικά η κατάσταση στον τομέα της Υγείας στις Κυκλάδες αγγίζει τα όρια της επικινδυνότητας.

Η Υφυπουργός περιέγραψε την κατάσταση του Δημοσίου Τομέα της Υγείας ως χαοτική και ενημέρωσε ότι ήδη μαζί με την Υπουργό κα Ξενογιαννακοπούλου ασχολούνται με την αντιμετώπιση των κατεπειγόντων θεμάτων.

Το Υπουργείο Οικονομικών –ενημέρωσε η κα Γεννηματά– επιχορήγησε το Υπουργείο Υγείας με 60 εκατομμύρια ευρώ ως πρώτη δόση για την μερική εξόφληση των οφειλών προς τους γιατρούς από εφημερίες προηγούμενων μηνών. Για το θέμα της αύξησης του «πλαφόν» στις αποδοχές των γιατρών θα προχωρήσει η σχετική νομοθετική ρύθμιση και για τις προσλήψεις νοσηλευτών στις υγειονομικές μονάδες των Κυκλάδων που η προκήρυξη της Νέας Δημοκρατίας άφησε εκτός, η Υφυπουργός διευκρίνισε ότι θα πραγματοποιηθούν με την νέα προκήρυξη του 2010 που θα αφορά 3.000 νέες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού

Επίσης, ο κ. Ρήγας μας ενημερώνει οτι εξελέγει, και μάλιστα από το σύνολο των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στον συγκεκριμένο Τομέα Εργασίας, επικεφαλής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,




Με παρέμβασή του στην Βουλή ο Γιάννης Βρούτσης τοποθετήθηκε υπέρ της διατήρησης του τέλους παρεπιδημούντων στο 0,5%, υποστηρίζοντας οτι ανάλογη κίνηση απο την κυβέρνηη θα έπλητε τα οικονομικά των τουριστικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Το άμεσο ξεκαθάρισμα του τοπίου σχετικά με το ύψος του τέλους των Παρεπιδημούντων επί των ακαθαρίστων εσόδων των επιχειρήσεων, ζήτησε ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γ. Βρούτσης με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή. Με την παρέμβαση του αυτή, ο Βουλευτής Κυκλάδων επιδιώκει να τερματίσει τις φήμες που διοχετεύονται μέσω του τύπου, σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης να επαναφέρει το ύψος του τέλους Παρεπιδημούντων στο πρότερο καθεστώς. Δηλαδή, στο 2 %. Φήμες, που αν τελικά επαληθευτούν, θα πλήξουν σημαντικά τα οικονομικά του συνόλου των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο και στον τουρισμό.
Ο Γ. Βρούτσης κάλεσε τον Υπουργό Εσωτερικών να πάρει άμεσα θέση στο θέμα και να αποκαλύψει τις κυβερνητικές προθέσεις, μιας και η μείωση του τέλους των Παρεπιδημούντων από την προηγούμενη κυβέρνηση (Ν. 3756/2009 - ΦΕΚ 53, άρθρο 23 παρ.2) είχε θετικά αποτελέσματα στο σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου που ασχολείται με το τουριστικό προϊόν της χώρας, ιδιαίτερα στα νησιά. Μέτρο, που είχαν επιδοκιμάσει με ιδιαίτερη ικανοποίηση όλοι οι αρμόδιοι φορείς των νησιών, δεδομένου ότι αποτελεί τονωτική ένεση για τις επιχειρήσεις και την απασχόληση και μάλιστα εν μέσω της οικονομικής κρίσης.
Στην ερώτηση του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ο κ. Βρούτσης ζητάει από την κυβέρνηση και τον Υπουργό να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους και υπογραμμίζει ότι : «Τα μέτρα που έλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση για την στήριξη των επιχειρήσεων και τις απασχόλησης, δεν σχεδιάστηκαν ώστε να λειτουργούν πυροσβεστικά και μεσοπρόθεσμα, αλλά με σκοπό να επιλύουν διαχρονικά και ουσιαστικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές και οι τουριστικές επιχειρήσεις. Η Πολιτεία οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην προβεί στην επαναφορά του τέλους των Παρεπιδημούντων. Εξέλιξη, που δυστυχώς θα προκαλέσει δυσμενείς επιπτώσεις και θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου των νησιών που ασχολούνται με το τουριστικό προϊόν και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης».



Ενω,

με ερώτησή του στον Υπουργό Εσωτερικών ρωτά γιατί η Νομαρχία Πειραιά δεν έδωσε την αίθουσα που είχε υποσχεθεί στον Σύνδεσμο μικρών νησιών των Κυκλάδων προκειμένου να στεγάσουν τις δραστηριότητές τους. Αντί αυτού υποστηρίζει ο βουλευτής οι Νησιώτες μετά τις εκλογές βρίσκουν τις πόρτες κλειστές

(εδω που τα λέμε, τι φευγατε κι σείς και δεν ζητάγατε το κλειδί το χέρι πριν απο τις εκλογές;; τώρα, 2 λύσεις υπάρχουν. ή να ξανακάνουμε εκλογές ή να νοικιάσετε κανα ακίνητο στην γύρω περιοχή...)




Ο κ. Βρούτης με ανακοίνωσή του αναφέρεται και στην ολοκλήρωση των διαδικασιών ίδρυσης γραφείου ΟΑΕΕ στην Σαντορίνη.

Σύμφωνα με αυτην,

Την άμεση επίσπευση των διαδικασιών για την ίδρυση γραφείου του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.) στη Σαντορίνη ζητά ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γ. Βρούτσης με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Αναφέρει μάλιστα την εξαιρετική σημασία που θα έχει για τα νησιά αυτή η εξέλιξη. Ο Βουλευτής Κυκλάδων επιδιώκει να τερματίσει την αφάνταστη ταλαιπωρία που υφίστανται οι 4.500 επιχειρήσεις, καθώς και ένας μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων και συνταξιούχων της Σαντορίνης και των γύρω νησιών (Ανάφη, Ίος, Σίκινος, Φολέγανδρος και Θηρασιά), οι οποίοι αναγκάζονται να ταξιδεύουν κατά τακτά χρονικά διαστήματα στη Σύρο και στον Πειραιά προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις ασφαλιστικές τους συναλλαγές.
Το γεγονός αυτό έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην τοπική οικονομία όσο και στον παραγωγικό ιστό των εν λόγω νησιών, αφού οι κάτοικοι αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, σπαταλώντας χρόνο και χρήματα σε άσκοπες μετακινήσεις.


Ο Γ. Βρούτσης καλεί τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της υπ’ αριθμό 357/783/2.4.2007 ομόφωνης απόφασής της, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία για την ίδρυση περιφερειακού τμήματος του οργανισμού στη Σαντορίνη. Ένα καθολικό αίτημα όλων των ελεύθερων επαγγελματιών, εμπόρων, αυτοκινητιστών και γενικά επιχειρηματιών των νησιών.