Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2009


Το μπλόγκ είναι στην ευχάριστη θέση να προτείνει την διεξαγωγή του «Σούπερ Σεξ Φάκτορ» για δημοσιογράφους, κάτι αντίστοιχο δηλαδή του «εξ φάκτορ» για τους τραγουδιστές και του Σούπερ Μόντελ για τα μοντέλα. (πόσο μάλλον μετά και το νέο τηλε – παιχνίδι με αυτούς που δεν ξέρουνε που χρωστάνε και τον ειδικό που τους δίνει «δωρεάν» συμβουλές . οι συμβουλές ως γνωστό είναι δωρεάν…)

Στον εν λόγο διαγωνισμό ταλέντων θα μπορούν να συμμετέχουν εκκολαπτόμενοι δημοσιογράφοι ενώ η κριτική επιτροπή που θα απαρτίζεται από αυθεντίες του χώρου θα κληθεί να επιλέξει τον καλύτερο διαγωνιζόμενο.
Στον διαγωνισμό θα μπορούν να συμμετάσχουν δημοσιογράφοι από ολόκληρη την ελλάδα, μπλόγκερς, καθώς και ομογενείς.
Μερικές από τις ερωτήσεις που θα τεθούν είναι οι εξής:

Έχετε εργασιακή εμπειρία; Έχετε πάει σε καμία σχολή ή είστε της εμπειρικής παλιάς;
Που έχετε δουλέψει; Τι γράφετε; Σας έχουν πληρώσει ποτέ γι αυτά που γράφετε ή το κάνετε στο τζάμπα πιστεύοντας ότι αυτά που γράφετε είναι μοναδικά και μπορούν να «σώσουν» τον κόσμο; (είστε εντελώς στον κόσμο σας…)
Είστε διατεθειμένος να πουλήσετε την μαμά σας; ή έστω κάποιον συγγενή σας, έστω στο φέις μπούκ;
Τι γνωριμίες έχετε; Γνωρίζετε από υπολογιστές; Πόσους φίλους έχετε στο φεις μπουκ και πόσους εξω απο αυτό ;
Μπορείτε να τρέξετε 5 χιλιόμετρα χωρίς να λαχανιάστε και να κάνετε μονόζυγο για 10 λεπτά χωρίς να πιαστούν τα χέρια σας; (γιατί ως γνωστό νους υγιείς εν σώματι υγιές)

Ύστερα από αυτές, κι άλλες ανάλογες ερωτήσεις και εξετάσεις, η επιτροπή θα κρίνει και θα επιλέξει τον καλύτερο εκκολαπτόμενο δημοσιογράφο της χρονιάς!
Άλλωστε, πλέον, τα βραβεία δεν τα δίνουν ιστορικές «σχολές» του χώρου, αλλά η τηλεόραση.
Ο νικητής εκτός από τον τίτλο (που δεν τρώγετε) θα κερδίσει την θέση του συντάκτη (700 ευρώ με μπλοκάκι) στο λαιφ στάιλ περιοδικό «τρέχα γύρευε».

Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2009


Αποκάλυψη ! Αποκάλυψη!

Κί ομως είμαστε σε θέση να σας παρουσιάσουμε ενα απο τα χιλιάδες βιογραφικά που εστάλησαν ηλεκτρονικά σε σάιτ της κυβέρνησης (κι οχι του Πασοκ όπως προλάβανε να πούνε οι καλοθελητές) σχετικα με τον διαγωνισμό για την πρόσληψη των νέων Περιφερειαρχών καθώς και υψηλόβαθμων στελεχών (επαγγελματικών πάντα) της νέας κυβέρνησης.
Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν χιλιάδες πολίτες με αποτέλεσμα ο κόμβος του Υπουργείου Εσωτερικών να πέσει ενω σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση εχει προσλάβει με έκτακτες διαδικασίες 100 άτομα προσωπικό (αυτές είναι θέσεις!) προκειμένου να εξετάσουν τα βιογραφικά. Εμείς, βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε ενα απο τα χιλιάδες που πλημμύρησαν τα νέα μέιλ της νέας κυβέρνησης.

Βιογραφικό για την θέση ενός ΓΓ μιας Περιφέρειας.

Αγαπητοί κύριοι,

Με λένε Μήτσο Καραμήτσο και κατάγομαι από το Περιστέρι. Στα νεανικά μου χρόνια κόλλαγα αφίσες του Πασόκ (προτού το κόμμα μας πεί ότι οι αφίσες απαγορεύονται γιατί βλάπτουν το περιβάλλον)ενώ κάθε Απόκριες διοργάνωνα πολύ επιτυχημένες χοροεσπερίδες για μέλη και φίλους του κινήματος τις οποίες τιμούσαν και υψηλόβαθμα στελέχη του, αλλά ετσι που ήταν μασκαρεμένοι δεν τους αναγνώριζε κανένας. Ωραίες εποχές αγαπητοί μου! Τα πιάτα έπεφταν στην πίστα σύννεφο! Όχι σαν τώρα που την βγάζουμε με καφέ και κουλούρι και πολύ μας είναι.
Στις επιτυχίες μου μπορούν να προσμετρηθούν η τοποθέτηση 35.000 αφισών στις εκλογές του 81, 38.500 στις εκλογές του 85, 12.000 στις εκλογές του 1989 οπότε και εγκατέλειψα παραδίδοντας την σκυτάλη στους νεότερους και συγκεκριμένα στον Τάκη το γιο του περιπτερά γιατί όλο φραπέ, τσιγάρα, και Πασκε ήταν με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε μέγα τεμπελόσκυλο, οπότε καλό θα του έκανε να βάλει κανα χεράκι.
Στο πλαίσιο της ίδιας δουλειάς είχα σκίσει και 7,500 αφίσες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη μέχρι που με ανακάλυψαν και μου υποσχέθηκαν ότι θα μου δίνουν τα διπλά για να τις αφήνω στη θέση τους, οπότε τα έπαιρνα κι από τα δύο κόμματα.
Την δεκαετία του 80 ενέγραψα 8,5 χιλιάδες φίλους – μέλη του κόμματος ενώ συνέδραμα ανελλιπώς στην διανομή των εισιτηρίων στους ψηφοφόρους του κόμματός μας σε κάθε εκλογική αναμέτρηση προκειμένου να πάνε στο χωρίο τους να ρίξουν την ψήφο τους, ενώ οργάνωνα και όσους συμμετείχαν στις μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις μαθαίνοντας τους τα συνθήματα που θα φωνάζαμε όταν θα έλεγε τις καλές ατάκες ο αρχηγός, που πολύ του άρεσε να τον πανηγυρίζει ο κόσμος και να χοροπηδάει κάτω από το μπαλκόνι, τόσο που ήθελε να βγάζει από έναν λόγο την ημέρα σαν τον Φιντέλ Κάστρο. στα καλά του.
Χαρακτηριστικά μπορώ να σας αναφέρω ότι το σύνθημα «καλύτερα παπάκι παρά τον Μητσοτάκη» είναι δικό μου και το εμπνεύστηκα ένα πρωί που δεν έπαιρνε μπροστά το μηχανάκι μου.
Επαγγελματικά διατηρώ κατάστημα βίντεο κλάμπ ενώ περιστασιακά και λόγο της κρίσης στο υπόγειο ράβουμε μπλουζάκια και τα πουλάμε στις λαϊκές.

Ενδιαφέρομαι για την θέση του ΓΓ Γραμματέα στο Νότιο Αιγαίο γιατί ενώ εχω ταξιδέψει σε ολόκληρη την ελλάδα, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν μου δόθηκε η δυνατότητα να επισκεφθώ τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και θα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να τα γνωρίσω. Το καλοκαίρι άλλωστε η περιοχή είναι χάρμα, όπως μου λένε αρκετοί γνωστοί μου που έχουν σπίτια σε διάφορα νησιά. «Μήτσο να ρθείς» μου λένε, κι έτσι κι εγώ σκέφτηκα να τα συνδυάσω αυτοπροτείνοντας τον εαυτό μου γι αυτην τη θέση με την υπόσχεση να τα βγάλω πέρα σε αυτην τη δύσκολη περιοχή με τα πολλά νησιά, που πρέπει όλη την ώρα να πηγαίνεις από το ένα στο άλλο για να λύνεις προβλήματα χωρίς να σε πιάνει η θάλασσα.

Χόμπι μου είναι το διάβασμα, το θαλάσσιο σκί, η ζαχαροπλαστική και το πλέξιμο ενώ είμαι παντρεμένος με την Σούλα κι εχω δύο παιδιά, μία κόρη και τρία εγγόνια.
Μικρός πέρασα μαγουλάδες ενώ στο τελευταίο τσεκ απ οι γιατροί μου είπαν ότι είμαι μια χαρά.
Εχω πάει μέχρι την τρίτη γυμνασίου, του παλιού όμως, του εξατάξιου, τότε που ήταν αυστηρά τα πράγματα και οι καθηγητές μας ρίχνανε με το βούρδουλα για να μάθουμε γράμματα, οπότε με τέτοια εκπαίδευση πιάνει σαν να έχουμε τελειώσει ολόκληρο το σημερινό λύκειο. Ξένες γλώσσες δε εχω μάθει, όμως μπορώ ωραιότατα να συνεννοούμαι και με τους ξένους.
Εχω πάει δυό χρόνια στρατό κι εχω δίπλωμα οδήγησης 2ης κατηγορίας και δίπλωμα για μηχανάκι.

Σας ευχαριστώ που διαβάσατε το γράμμα μου,
Μήτσος .

Ο Σύλλογος (της γυναικείας ομάδας) Βόλεϊ «Ήφαιστος» ευχαριστεί το Club Enigma την εταιρία Herbal Life, την ΜΟΤΟ Φύτρος και το Βενζινάδικο ΕΚΟ στον Πύργο για την χορηγία τους, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.





Την Κυριακή 25 Οκτώβριου το MOTO CLUB Σαντορίνης διοργανώνει αγώνα ΜΧ στην δημοτική πιστά μοτοκρός στον Πύργo.
Στον αγώνα θα συμμετάσχουν γνωστά ονόματα του πανελλήνιου πρωταθλήματος μοτοκρός από τις Κυκλάδες, την Κρήτη, την Αθήνα και από το νησί μας .

Το MOTO CLUB Σαντορίνης με αφορμή την διοργάνωση υπόσχεται να σας χαρίσει ένα μοναδικό θέαμα ενώ ευχαριστεί τον Δήμο θήρας και τους χορηγούς του.
Το περιοδικό ΤΡΟΧΟΣ, το βουλκανιζατέρ στο Μεγαλοχώρι, το καφέ ΒΥΘΟΣ στα Φηρά,
το εστιατόριο ΑΚΟΥΑΡΙΟΥΣ στην Περίσσα, τον φούρνο ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ στον Καρτεράδο,
την επιχείρηση ειδών υγιεινής ψύξης και θέρμανσης ΥΔΡΩ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ στην Μεσαριά καθώς και τον μεγάλο χορηγό μας το Βενζινάδικο και την εταιρία πώλησης μοτοσικλετών ΕΚΟ – Φύτρος στον Πύργο.
Χορηγός επικοινωνίας http://www.neasantorinis.gr/ και Σαντορίνη 106.4 fm
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Άνω – Κάτω Αναμπουρμπουλοχωρίου διαμαρτύρεται για τις πρόσφατες ανακατατάξεις στη διοικητική δομή του κράτους, υποστηρίζοντας ότι θα αντιμετωπίσει προβλήματα χρηματοδότησης -και πιθανότατα υπόστασης!-από την κατάργηση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (ως αυτοτελούς Υπουργείου με την ενσωμάτωσή του στο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας)
Τι κι αν τους ρωτάμε τι σχέση έχει ο πολιτισμός (τους) με το πρώην ΥΕΝ. Εκείνοι επιμένουν και προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις. Λένε μάλιστα ότι θα πάνε να κλείσουν το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας ενώ σύμφωνα με δηλώσεις τους σκοπεύουν να αλυσοδέσουν -συμβολικά- την νέα Υπουργό Λούκα Κατσέλη ενώ κάποιοι λένε ότι -συμβολικά πάλι- θα αλυσοδεθούν μαζί της.
Ο απερχόμενος Υπουργός Αναστάσης Παπαληγούρας και ο Υφυπουργός Πάνος Καμμένος αρκέστηκαν να δηλώσουν «τι να σας κάνουμε ρε παιδιά, όσο ήμασταν εμείς σας δίναμε κανα φράγκο, τώρα -που δεν μας ψηφίσατε- τρεχάτε να τα γυρέψετε από καναν άλλον»


Άσχετο, αλλά κανονικά εμείς θα έπρεπε να διαμαρτυρόμαστε που ενώ έχει ένα σωρό οικονομικά προβλήματα στο κεφάλι της, θα πρέπει να πηγαίνουμε κι εμείς να την πονοκεφαλιάζουμε φωνάζοντας «σήκωσέ το, Λούκα, σήκωσέ το»
(σσ το Σύ Νταιαμοντ)
Ο Σύλλογος Κρητών Θήρας «το Αρκάδι» μας ενημερώνει ότι θα δημιουργήσει τα παρακάτω τμήματα

Εκμάθησης Κρητικών και Νησιώτικων χορών για όλες τις ηλικίες
Παιδικού εργαστηρίου για παιδιά άνω των 5 ετών
Θεατρικού εργαστηρίου για όλες τις ηλικίες
Εγγραφές θα γίνονται από την Δευτέρα 12 έως την Παρασκευή 16.10
18.30 – 20.30 στα γραφεία του συλλόγου, στο Επαρχείο Θήρας.

Επίσης μας ενημερώνει ότι θα φιλοξενήσει στη Σαντορίνη την κινητή μονάδα μαστογραφίας της Νομαρχίας Ηρακλείου, από την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 23 προκειμένου να πραγματοποιήσει δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας.
Προϋπόθεση για τις κυρίες που θα συμμετάσχουν να έχουν κλείσει το 40 ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν κάνει άλλη μαστογραφία το 2009
Η μονάδα θα βρίσκεται στο χώρο του ΚΤΕΛ για να είναι κοντά στο ΚΥ.
Τηλέφωνα για ραντεβού 6937 104393 και 6944 885731

Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2009


ΕIΝΑΙ Ο ΧΑΡΗΣ ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ή να βάλω τις φωνές;;!!
ή, θα μας κάνει τη χάρη ο Χάρης;;

Στο ενδεχόμενο της εντοπιότητάς του ενδέχεται στη Σαντορίνη να δούμε έναν πρωτοφανή οργασμό εκτελούμενων έργων που τα εχει τόσο πολύ ανάγκη το νησί μας και τόσα χρόνια τα ζητάμε αλλά δεν βρέθηκε μέχρι στιγμής κανένας υπουργός που να κρατά η σκούφια του απο την Σαντορίνη ώστε να τονε πάρει το φιλότιμο για τον τόπο του και να μας κάνει κανα έργο.
Πλέον όμως μπορούμε να στηριζόμαστε στον -ντόπιο- Υπουργό!

Μάλιστα, και σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη, οι χωριανοί και οι συγγενείς του που τον θυμούνται παιδάκι, με σορτσάκι και πέδιλα και να κλοτσάει μια τρύπια μπάλα στην έξω πλατεία του Πύργου του θυμίζουν την -ταπεινή;;- καταγωγή του και του ζητούν να μας κάνει κανα έργο, να χουν να λένε οτι το έκανε ο συμπατριώτης τους.

Ο Χάρης Παμπούκης πάντως και σύμφωνα -πάλι- με αξιόπιστες πληροφορίες, κάθε φορά που έρχεται στη Σαντορίνη τα βρίσκει όλα μια χαρά. "το νησί είναι υπέροχο! τι να πρωτοθυμηθεί κανείς! τα ψάρια; τις παραλίες; το ηλιοβασίλεμα! όλα είναι τόσο ρομαντικά! τόσο ειδυλλιακά!" φέρεται να χει δηλώσει ο υπουργός.



Άλλος για τη βάρκα μας …
ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΦΙΕΡΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ή να βάλω τις φωνές;;
Ο κ. Καφιέρης και οι επιτελείς του συζητούν μέρα νύχτα και διεξοδικά το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα στις ερχόμενες εκλογές. Μόνος του;; Σε συνδιασμό με άλλους;;
Οι διαβουλεύσεις πάντως συνεχίζονται ενώ για το θέμα αναμένεται να αποφανθούν ειδικοί επιστήμονες, εκλογολόγοι και διαμεσολαβητές από την Αθήνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και 5 κινέζοι που ούτως ή άλλως θα βρίσκονται στο νησί για διακοπές.
Εκπρόσωπο θα στείλει και το Πασοκ.
Απο το Παράρτημα του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών λάβαμε την εξής ενδιαφέρουσα ανακοίνωση σχετικά με την πραγματοποίηση διαλέξεων με θέμα "Φυσικοί Κίνδυνοι και Προστασία" που θα πραγματοποιηθούν στα λυκεια της Σαντορίνης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,


Στα πλαίσια της ίδρυσης του Παραρτήματος του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε
συνεργασία με τη Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων & Τεχνών, θα πραγματοποιηθεί μία σειρά διαλέξεων με θέμα "Φυσικοί Κίνδυνοι & Προστασία" στα Λύκεια της Σαντορίνης.



Η πρώτη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί από τον Ευθύμη Λέκκα, Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009 και ώρα 12:30 στο Μπελλώνιο για το Λύκειο των
Φηρών.




Η ΤΕΔΚ έστειλε γράμμα στον Γιάννη Ραγκούση..
..
(συγχαρητήρια επιστολή το λένε οι δημοσιογράφοι, αλλά εγω που είμαι ρομαντικός τύπος το βλέπω διαφορετικά...)
Γραμμένη σε προσωπικό ύφος, η επιστολή ξεχυλίζει απο ρομαντισμό και λυρισμό και αναφέρεται στην σχέση του κυρίου Γιάννη με την Πάρο, τους Παριανούς, τις Παριανές, την Σύρο και όλους τους κατοίκους της, καθώς και κατ' επέκταση σε όλους τους κατοίκους των νησιών των Κυκλάδων, ενω αναφέρεται και στην σχέση που ανέπτυξε με την ΤΕΔΚ..
...
....
η επιστολή...
..
αγαπητέ Γιάννη,
..
"Οι ολόθερμες ευχές του χώρου απο το λιμάνι του οποίου ξεκίνησες το πολιτικό σου ταξίδι στον ωκεανό του πρώτου τη τάξει Υπουργείου της χώρας θα σε συνοδευουν, (εδω ο λυρισμός κορυφώνεται, πλήν όμως ο Γιάννης Ραγκούσης όλο και κάτι έκανε πρωτού πάει στην Πάρο να κάνει τον Δήμαρχο, μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας) ώστε αυτό -το ταξίδι- να εχει όσο το δυνατό λιγότερες δυσκολίες, αφού οι τομές που καλείσαι να υλοποιήσεις θα προκαλέσουν σοβαρές ανατροπές και πολιτικές, που στοχευουν στην αναβάθμιση τησ Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
τα μέλη του ΔΣ κι εγω προσωπικά, αισθανθήκαμε μεγάλη χαρά και τιμή απο την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η ανάληψη εκ μέρους σου του Υπουργείου Εσωτερικών και Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (και γαμώ τα Υπουργεία δηλαδή...) γιατί ενας άνθρωπος απο τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μάλιστα απο την τοπική μας Ένωση, ανέλαβε το επίπονο έργο της υλοποίησης ενός τόσο φιλόδοξου προγράμματοςγια το νέο μοντέλο διακυβέρνησης για την εξυγίανση και αποκομματικοποίηση του κράτους".
Την ώρα βέβαια που έγραφε αυτά τα τελευταία, του κυρίου Γιάννη του ήρθε να βάλει τα γέλια αλλά συγκρατήθηκε γιατί η ώρα είχε πάει πέντε το πρωί κι έπρεπε να πάει να πάρει ενα υπνάκο μπας μπας και καταφέρει να ξυπνήσει το πρωί να πάει στη δουλειά του....
...
Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Γιάννης Δεκαβάλλας ξενύχτησε για να γράψει την επιστολή, και μάλιστα για να εμπνευστεί είχε βάλει στο ραδιόφωνο ερωτικά τραγούδια του Γιάννη Πάριου που είναι κι αυτός απο την Πάρο κι είναι ενας απο τους πιο ερωτικούς έλληνες τραγουδιστές ενω άκουγε και Φράνκ Σινάτρα επειδή του αρέσει απο τότε που ήταν παιδί και πήγαινε στο 2ο δημοτικό σχολείο της Ερμούπολης... Το τι μνήμες του ξύπνησε ο Φράνκ Σινάτρα του Προέδρου δεν περιγράφεται..
Επίσης, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ για να μπορέσει να γράψει την επιστολή του με την υσηχία του, είπε στην γυναίκα του να μην τον περιμένει το βράδυ για ύπνο, πήγε στο διπλανό δωμάτιο στο γραφείο, πήρε κι ενα μπουκάλι Σαντορινιό βισάντο που του το είχε φέρει δώρο ο Δημήτρης ο Μπάιλας απο το τελευταίο του ταξίδι στην Σαντορίνη και ... στρώθηκε στο γράψιμο...
..
Την επομένη το πρωί και με τρεμάμενα απο την συγκίνηση χέρια, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος της Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας παρέδωσε την επιστολή στον γραμματέα του ώστε να την ταχυδρομήσει... τι κι αν του έλεγε ο γραμματέας του "πρόεδρε! δεν την στέλνουμε μ ένα μέιλ να φτάσει αμέσως;" Ο Γιάννης Δεκαβάλλας επέμενε. "θέλω να πάει με το ταχυδρομείο!" ως γνωστό ο κ. Δεκαβάλλας είναι παραδοσιακός τύπος...
..
είναι βέβαιο οτι ο Γιαννης Ραγκούσης πολύ θα συγκινηθεί που θα διαβάει την επιστολή καθισμένος στην ολοκαίνουργια στριφογυριστή καρέκλα του Υπουργείου του..

Για πολλές και ενδιαφέρουσες ειδήσεις σχετικά με δραστηριότητες στα χωριά του νησιού αλλά και γενικότερα στις Κυκλάδες μας ενημερώνει τακτικότατα ο κ. Ιωσήφ Πέρρος, συνεργάτης της εφημερίδας Θηραϊκά Νέα.

Συγκεντρωτικά, και σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση μαθαίνουμε ότι,

Το Σαββατοκύριακο 10 – 11 Οκτωβρίου 2009
Η Νομαρχία Κυκλάδων το Μουσείο Λαικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη, και το Μουσείο Μπενάκη, διοργάνωσαν στην Αθήνα διήμερο Αφιέρωμα στους «Κυκλαδίτες Μουσικούς Λαικών Πνευστών»

Κατά τη διάρκεια του διημέρου προβλήθηκαν 2 ταινίες του γνωστού σκηνοθέτη Κώστα Καρκανεβάτου αφιερωμένες στις τελευταίες Πανκυκλαδικές Συναντήσεις Πνευστών Οργάνων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση για την διοργάνωση,

Οι Παγκυκλαδικές Μουσικές Συναντήσεις Λαϊκών Πνευστών έχουν καθιερωθεί πλέον ως ένας επιτυχημένος πολιτιστικός θεσμός, με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων. Ξεκίνησαν το 2002 στην Κέα και συνεχίστηκαν σε ετήσια βάση, κάθε φορά και σε διαφορετικό νησί των Κυκλάδων.

Η φετινή 8η Παγκυκλαδική Συνάντηση, που είχε προγραμματιστεί για το τέλος Σεπτεμβρίου στην Κέα και στη Σέριφο, δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί λόγω των εκλογών. Έτσι, πολλοί από τους οργανοπαίκτες και τους πιστούς ακροατές του ήχου των λαϊκών πνευστών θα συναντηθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο (10 και 11/10) στην Αθήνα για ένα διήμερο αφιέρωμα με μουσικές και προβολές ταινιών-ντοκυμαντέρ.


Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στις 7:30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου) θα γίνει η πρώτη προβολή της ταινίας «Τα λαϊκά πνευστά του Αιγαίου», ένα ντοκυμαντέρ του Πάνου Καρκανεβάτου με την επιστημονική επιμέλεια του Λάμπρου Λιάβα. Είναι μια παραγωγή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων που παρακολουθεί και καταγράφει, μέσα από τις μουσικές συναντήσεις, τους οργανοπαίκτες που παίζουν τα παραδοσιακά πνευστά (τσαμπούνα και σουραύλι) στις Κυκλάδες, τη Σάμο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Τα όργανα αυτά έχουν μακραίωνη παρουσία στο χώρο του Αιγαίου ήδη από την προϊστορική εποχή του Κυκλαδικού Πολιτισμού και θεωρείται ότι αποτελούν τη μήτρα της παραδοσιακής νησιωτικής μουσικής. Παρ’ όλ’ αυτά, τις τελευταίες δεκαετίες απειλούνται με εξαφάνιση λόγω της επικράτησης του βιολιού και του μοντέρνου «νησιώτικου» ρεπερτορίου. Έτσι, οι «Μουσικές Συναντήσεις» επιδιώκουν να φέρουν σε επικοινωνία τους, συχνά αγνοημένους, οργανοπαίκτες-θεματοφύλακες του παραδοσιακού ύφους και ήθους, να τους δώσουν την ευκαιρία ν’ ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες, να επιδείξουν τη δεξιοτεχνία τους και ν’ αποκτήσουν κίνητρα για τη διάδοση και συνέχιση της παράδοσής τους.

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, στις 12:00, στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φ. Ανωγειανάκη (Διογένους 1, Πλατεία Αέρηδων, Πλάκα) θα γίνει η πρώτη προβολή τριών ταινιών μικρού μήκους: «Τα Χοιροσφάγια της Μυκόνου», «Η τσαμπούνα στην Άνδρο» και «Οι κουδουνάτοι στη Νάξο». Σε σκηνοθεσία του Πάνου Καρκανεβάτου με την επιστημονική επιμέλεια του Λάμπρου Λιάβα, τα ντοκυμαντέρ αυτά προέρχονται από επιτόπιες έρευνες και καταγραφές που πραγματοποιήθηκαν στις Κυκλάδες στο περιθώριο των Συναντήσεων Λαϊκών Πνευστών. Η παραγωγή των ταινιών έγινε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων. Μετά την προβολή, θ’ ακολουθήσει μικρό γλέντι στον κήπο του Μουσείου.

Για την διοργάνωση ο κ. Πέρρος γράφει στην σελίδα του,
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχαμε την ευκαιρία μερικοί τυχεροί να βρισκόμαστε δίπλα σε μορφές παράδοσης και άξιους συνεχιστές τους!!! Γινόταν συνάντηση λαϊκών οργάνων στην Αθήνα, σαν «αντίδωρο» της πανκυκλαδικής που μεταφέρθηκε για του χρόνου! μία μοναδική στιγμή που πρέπει οποιοσδήποτε να τη ζήσει έστω και μία φορά... Στα πλαίσια αυτά δεν θα μπορούσε να λείπει η τσαμπουνοπατινάδα στους δρόμους της Αθήνας....

το παρακάτω link είναι ένα μικρό βίντεο απόσπασμα της τσαμπουνοπατινάδας!!
http://www.youtube.com/watch?v=PN_IBOrRmWM
ενώ στην σελίδα του κ. Πέρρου στο youtube έχουν ανέβει ήδη 10 βιντεάκια
http://www.youtube.com/user/thiraios




Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στις 18.00 πραγματοποιήθηκε η επίσημη ετήσια συνάντηση των Μελών και Φίλων του Κ.Ε.Ρ.Ι.Ε. στο Ρωσικό Επιστημονικό και Πολιτιστικό Κέντρο, (Τζαβέλα 7, Χαλάνδρι τηλ. 210 677 83 89)
Πριν το ξεκίνημα των εργασιών προηγήθηκε αναφορά στη Μνήμη του πρώτου Προέδρου του Κ.Ε.-Ρ.Ι.Ε Αντώνη Κονταράτου, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε συνάντηση των Μελών και Φίλων του Κ.Ε.Ρ.Ι.Ε. στο κυλικείο του Επιστημονικού και Πολιτιστικού Κέντρου.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ενημέρωση επί θεμάτων και προοπτικών Κ.Ε. –Ρ.Ι.Ε. Κοινά Ελληνο-Ρωσικά επιστημονικά προγράμματα, από το Γενικό Γραμματέα Κ.Ε.-Ρ.Ι.Ε. Δρ. Παν. Στάμου, και αναφορά στη Μνήμη του πρώτου Προέδρου του Κ.Ε.-Ρ.Ι.Ε Αντώνη Κονταράτου από τον κ. Μανόλη Λιγνό.



Ενημέρωση για ένα ακόμη ενδιαφέρον κείμενο της Στέλλας Κοντογιάννη που ανέβηκε σε λαογραφικό ηλεκτρονικό περιοδικό στην διεύθυνση
http://www.peri-grafis.com/ergo.php?id=606
Η Στέλλα Κοντογιάννη είναι λαογράφος χρόνια τώρα μελετά τον «Επαγγελματικό Βίο Στις Κυκλάδες» ενώ το πρόσφατο κείμενό της αφορά τους «κοφινάδες» της Σαντορίνης και την καλαθοπλεκτική.



Ο Σύλλογος Μεγαλοχωριτών Θήρας προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται στη μονοήμερη εκδρομή στις 15 Νοεμβρίου στην Μονή Σαγματά, στα Άσπρα Σπίτια στη Βοιωτία.
Τιμή κατ άτομο 15 ευρώ. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στο .. Facebook(!) στην σελίδα www.facebook.com/n/?inbox/readmessage.php&t=1259910215538&mid=13cfd9eG3d38324fGe2aa04G0

Η κοινότητα της Οίας ενδιαφέρεται να προσλάβει μια βοηθό βρεφοκόμο – παιδοκόμο για τον παιδικό σταθμό της περιοχής της.
Για κάθε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στην Κοινότητα στο τηλέφωνο 22860 72000.


Σε Γενική Συνέλευση καλεί τους πολίτες της η Κοινότητα της Οίας την ερχόμενη Κυριακή 18 Οκτωβρίου στις 17.00 στο Πρώην Δημοτικό Σχολείο Φοινικιάς.
Θα συζητηθούν τα εξής,
1. Αποτίμηση τουριστικής περιόδου
2. Συμμετοχή σε εκθέσεις τουρισμού
3. Εξώδικη Διαμαρτυρία πολιτών για το αλιευτικό καταφύγιο «Μαύρη Πέτρα»
4. Εφαρμογή Κυκλοφοριακής Μελέτης Οίας
5. Ένταξη – Πορεία έργων υποδομής

«H παρουσία όλων είναι επιβεβλημένη για την καλύτερη υλοποίηση των έργων και δράσεων της Κοινότητας μας. Οι παρατηρήσεις και οι θέσεις σας θα συμβάλουν σε αυτήν την κατεύθυνση» σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο διαχειριστής της πολυκατοικίας sorry! ο πρόεδρος της Κοινότητας της Οίας Γιώργος Χάλαρης.

Δευτέρα, Οκτωβρίου 12, 2009

και έτσι και αλλιώς…

Ζήτω! Ζήτω θα μιλήσει ο λαός!
(αμάν αυτός ο λαός! ένα ρημάδι το χει…)

με αφορμή τα όσα συζητιούνται για τον επόμενο “Καποδίστρια”
Και οι περιφερειάρχες αιρετοί; …(τώρα ανακουφίστηκα…τέρμα η διαφθορά στην αυτοδιοίκηση…)
και οι σταυροί συνεχίζονται…
Είναι γνωστό, άλλοι μαζεύουν σταυρούς, άλλοι υπογραφές.
οι πρώτοι που είναι σαφώς περισσότεροι συμμετέχουν στην διαδικασία της ανάδειξης των εκπροσώπων μας στο κοινοβούλιο,
οι δεύτεροι συμμετέχουν σε δραστηριότητες εθελοντικού χαρακτήρα. (και οι αντιεξουσιαστές εθελοντές είναι…!)

α, και τώρα που το θυμήθηκα..
εχω πεντέξι γνωστούς αντιεξουσιαστές για «υιοθεσία»
γιατί ως γνωστό, το τελευταίο διάστημα εχει γίνει της μόδας ο κάθε υπουργός να χει συντροφιά με δυό τρεις εκπροσώπους του χώρου. ενισχύεται το προφίλ του. έρχεται πιο κοντά στο λαό…

Κι εντάξει, «η μάχη του σταυρού» στην ελληνική περιφέρεια μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμη και ως διασκεδαστική, για να μην πούμε γραφική, διαδικασία.
Οι υποψήφιοι τριγυρίζουν τα νησιά, τρώνε κανα φρέσκο ψαράκι, κάνουνε χρήσιμες γνωριμίες, άμα είναι καλός ο καιρός κάνουνε και καμια βουτιά, γενικώς καλά περνάνε και χωρίς πολλά πολλά έξοδα.
Στην Αθήνα πάντως και στις μεγάλες πόλεις οι εκεί υποψήφιοι τα χουνε παίξει με αυτήν την διαδικασία, για την οποία που και πού λέγονται και γράφονται πολλά μεταξύ των οποίων ότι ευνοεί τα αλισβερίσια και τα «νταραβέρια» μεταξύ ψηφοφόρων και υποψήφιων.
και εν ολίγοις,
όταν βλέπει κανείς ότι από την φύση του το … εκλογικό μας σύστημα ευνοεί την περιλάλητη «διαφθορά», τότε… πιασ’το αυγό και κουρευτο..

με την σκέψη στους … Γενικούς ..
Κι εντάξει, για τους καινούργιους και νεόκοπους υποψήφιους, εχει ένα κάποιο ενδιαφέρον, είναι ένα κάποιο προσωπικό στοίχημα, να πούνε τα δικά τους και να δούνε τι «ψάρια» θα πιάσουν.
Οι παλαιότεροι πάντως φαίνεται ότι τα χουνε «παίξει» με αυτήν την τουλάχιστο κουραστική διαδικασία του σταυρού. έχουνε πετύχει τα προσωπικά τους -αξεπέραστα σε πολλές περιπτώσεις- ρεκόρ και πλέον απέχουν από αυτόν τον πολιτικό πρωταθλητισμό, παραχωρώντας -σε πολλές περιπτώσεις με γενναιοδωρία- την θέση τους σε νεότερους και πιο φιλόδοξους υποψήφιους. (καθένας με τη σειρά του δηλαδή) Κι εδώ που τα λέμε, από ένα σημείο και μετά, καταντά βαρετό κάθε δύο ή τρία ή τέσσερα χρόνια να δίνουν οι ίδιοι άνθρωποι κατατακτήριες εξετάσεις, όντας υποχρεωμένοι να γυρίζουν γύρω γύρω και να λένε τα ίδια (τα ίδια;;, έλα μου ντε, τι στο διάολο να λες κάθε τρεις και λίγο…)
Και μην πούμε για το χρήμα που απαιτούνταν μέχρι πρότινος για μια «αξιοπρεπή» παρουσία… (ξαναπιάσ’το αυγό γιατί την διαφθορά την γεννά το ίδιο το σύστημα)


ΥΓ. αλήθεια, ήτανε «πάγιο αίτημα» της τοπικής αυτοδιοίκησης;
μπα; Από πότε…
Και τι να το κάνεις.. πάλι μπάχαλο θα γίνουμε αφού ως γνωστό οι δεξιοί κοντράρουν τους κεντροαριστερούς, οι δεύτεροι τους πρώτους κ.οκ.
Τουλάχιστο μέχρι τώρα ξέραμε ότι κάθε κυβέρνηση εχει τους δικούς της ΓΓ.
Τώρα που θα τους εκλέγουμε θα γίνουμε ακόμη πιο μπάχαλο. Θα έχουμε πχ. κεντρώα κυβέρνηση με ανακατωμένους όμως ΓΓ και το αντίστροφο.
Μπάχαλο θα γίνουμε κι άντε να πετύχεις τον …. συνδιασμό να ανήκουν δηλαδή όλοι στο ίδιο κόμμα μπάς και γίνει κανα έργο….

Ένα είναι σίγουρο. Ο επόμενος κόκκινος θα είναι πράσινος….


αλλιώς ...
Επί της παρούσης πάντως, για τις θέσεις των Γενικών προκηρύχθηκε διαγωνισμός.
Όχι από τους γνώριμους κανονικούς με τις περίπλοκες διαδικασίες. πιο απλός. μέσω ίντερνετ και στον οποίο για 88 θέσεις έχουν γίνει περισσότερες από 7.000 αιτήσεις (ανθρώπων με προσόντα στην πλειοψηφία τους, αλλά όσο να ναι θα υπάρχουν μέσα και οι γνωστοί σκληροπυρηνικοί κομματικοί…) ο μεγάλος αριθμός των αιτήσεων πάντως αποδεικνύει ότι οι πολίτες πιστεύουν στην διαδικασία. και πολύ καλά κάνουν και σίγουρα, η κυβέρνηση πρέπει να στοιχηματίσει να αποκαταστήσει το κύρος του δημοσίου υπαλλήλου. όχι όπως σήμερα που λέμε δημόσιος υπάλληλος και το μυαλό των περισσοτέρων πηγαίνει σε .. ψιλοβαριεστημένους ανθρώπους που “μπήκαν” με ΄κομματικά κριτήρια.
Η κυβέρνηση οφείλει να στοιχηματίσει στην αποκατάσταση της ιδιότητας του δημόσιου υπάλληλου, ως ενός δημιουργικού ανθρώπου με όρεξη και κέφι να δημιουργήσει…

και γαμώ τις πατέντες!
θυμόσαστε πριν απο λίγο καιρό που σας λέγαμε για την εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων και των παιδικών παιχνιδιών στην παραλία στον Μονόλιθο;;
μεταξύ άλλων είχαμε αναφέρει οτι απο το "κάστρο" λείπει ενα σκαλοπάτι! γεγονός, που το κάνει πολύ επικίνδυνο για τα παιδιά που παίζουν σ αυτό.
όμως πλέον, δεν είναι! αφού, όπως μπορείται να δείτε στη φωτογραφία κάποιος πήγε κι έβαλε κάτω απο το απωλεσθέν σκαλοπάτι ενα... στρώμα!
ομολογουμένως, πολύ φιλότιμη κίνηση!
σου λέει αμα είναι να πέσει το παιδάκι, ας πέσει τουλάχιστο στα μαλακά...
η κίνηση, που εχει μεγάλο ενδιαφέρον, θα μπορούσε να μας παρακινήσει να πράξουμε το ανάλογο, σε κάθε παιδική χαρά του νησιού.
όσοι δηλαδή εχουν περισευούμενα στρώματα, μπορούν να τα εγκαταστούν σε επικίνδυνα σημεία στις παιδικές χαρές του νησιού. οχι τίποτε άλλο, για τα καημένα τα παιδάκια...
Επιτέλους τέλος!
συγνώμη, επιτέλους γίνετε ήθελα να πώ.
(όπως άλλωστε μαρτυρούν και οι φωτογραφίες..)
πρόκειται για τον δρόμο που πάει στον Έξω Γυαλό των Φηρών και που μέχρι προτινος ήταν στενός, ο μισός σχεδόν, και σε κακή κατάσταση με αποτέλεσμα να διασταυρωνόμαστε και να αναθεματίζουμε την ώρα που το .. πάθαμε.







Αξίζει να σημειωθεί οτι η ιδέα και η μελέτη για την διαπλάτινση του δρόμου μετρούν τουλάχιστο 4 χρόνια, πλήν όμως η εκτέλεση του έργου καθυστέρησε μιας και έπρεπε να ενημερωθούν και να συμφωνήσουν, τηρώντας τις διαδικασίες, οι ιδιοκτήτες των χωραφιών
που βρίσκονται εκατέρωθεν του δρόμου αφού τους ζητήθηκε να παραχωρήσουν μικρό μέρος των ιδιοκτησιών τους για την διαπλάτυνσή του.

καλορίζικος!



Όχι Τετάρτη, αλλά την Τρίτη 13 του μήνα το επόμενο «Live στον Κήπο» στο "Pelican Café- Wine Restaurant" με τον Κωνσταντίνο Πελεκάνο και το συγκρότημά του. η μουσική ξεκινάει στις δέκα το βράδυ…
Κι άλλη ανακοίνωση από την ΔΗΚΕΘ

Σύμφωνα με το κείμενό της η ΔΗΚΕΘ θέλει να συνεργαστεί με δασκάλους θεάτρου για παιδιά.
για τον λόγο αυτό απευθύνετε σε γονείς και εκπαιδευτικούς και τους καλεί σε περίπτωση που ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν μαζί της ώστε οι μαθητές του νησιού να επωφεληθούν από αυτην τη συνεργασία.

Η ανακοίνωση λέει οτι,

Λαμβάνοντας υπόψη την αξία της άσκησης & κοινωνικοποίησης στην σωματική & πνευματική ανάπτυξη των παιδιών και τη δυνατότητα να προσφέρονται εξειδικευμένες υπηρεσίες στο τομέα της πνευματικής κινησιολογικής ανάπτυξης τους, επιθυμούμε να λειτουργήσουμε στο κτίριο δωρεάς του Εμμανουήλ Βαμβακούση στο Καμάρι Θήρας, εργαστήρι θεάτρου δρόμου με εκπαιδευτή τον κο Βαζαίο Κωνσταντίνο.

Ο Σαντορινιός καλλιτέχνης Βαζαίος Κωνσταντίνος είναι ο διευθυντής της πρότυπης σχολής θεάτρου και του εργαστήριου θεάτρου δρόμου της Circus Dayz, Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Πολιτιστικού Χαρακτήρα. Μέσα από την συνεργασία μας δημιουργήθηκε ένα θετικό κλίμα επικοινωνίας που είχε ως αποτέλεσμα να προσφερθεί ο ίδιος να παραβρίσκεται στη Σαντορίνη τουλάχιστον μια φορά το μήνα και να παραδίδει μαθήματα εκμάθησης παιχνιδιών ικανοτήτων σε μαθητές του γυμνασίου των σχολείων της Σαντορίνης με σκοπό σταδιακά την δημιουργία καλλιτεχνικής ομάδας θεαμάτων. Ανάλογα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι ενταγμένα στο εκπαιδευτικό σύστημα πολλών ευρωπαϊκών χωρών.

Το αντικείμενο διδασκαλίας θα είναι η επαφή των μαθητών με τα παιχνίδια ισορροπίας όπως μπάλες, κορύνες, κινέζικη σβούρα, κορδέλες περιστροφής, ξυλοπόδαρα κ.α. Τα παιδιά μέσα από την ενασχόληση μαθαίνουν να συνεργάζονται μεταξύ τους, να δημιουργούν ατομικά και ομαδικά αντανακλαστικά, να διδάσκονται αρχές υποκριτικής ισορροπίας και παρουσίασης ικανοτήτων. Το πρόγραμμα μαθημάτων θα συνοδεύεται από εκπαιδευτικό υλικό προσφορά των καταστημάτων lazydayz (www.lazydayz.gr ) ιδιοκτησίας του ιδίου.

Το πνεύμα, ο κύριος στόχος και επιδίωξη αυτής της προσπάθειας είναι να μαθαίνει το παιδί παίζοντας, να κοινωνικοποιείται μέσω της συμμετοχής του στην ομάδα. Έτσι, από μικρή ηλικία, ελεύθερα και με δημιουργικό τρόπο, αναπτύσσει την κριτική και δημιουργική του ικανότητα, καθώς και το πνεύμα συνεργασίας.


Σας καλούμε λοιπόν να μας διευκολύνετε σε αυτή την προσπάθεια διερευνώντας το ενδιαφέρον των μικρών μας φίλων ηλικίας 12-15 ετών, συγκεντρώνοντας αιτήσεις συμμετοχής και αποστέλλοντας μας συγκεντρωτικά τα στοιχεία και τα τηλέφωνα των ενδιαφερομένων ώστε να μπορέσουμε να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί τους. Βέβαιοι για τη συνεργασία σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Κυριακή, Οκτωβρίου 11, 2009

Χτές Σάββατο ξεκίνησε η 36 Μαζική Εθελοντική Αιμοδοσία στην Σαντορίνη με πρωτοβουλία της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης
(πρόκειται για την μοναδική στην οποία δίνουμε εθελοντικά το αίμα μας, γιατί οι υπόλοιπες μας το παίρνουν με το ετσι θέλω...)

το πρόγραμμα των επισκέψεων του κλιμακίου εχει ως εξής

Σάββατο 10.10 στον Βουρβούλο 17.00 20.30
Κυριακή 11.10 στον Καρτεράδο 10.00- 14.00 και το απόγευμα στον Πύργο 17.00 - 20.00
Δευτέρα 12.10στην Οία 17.00 - 20.30
Τρίτη 13.10 απόγευμα στο Ημεροβίγλι 17.00 -20.30
Τετάρτη 14.10 στην 134 ΣΜ 09.00- 13.00 και το απόγευμα στο Κέντρο υγείας 17.00 20.00
Πέμπτη 15.10 στο Κέντρο Υγείας 09.00 -15.30
Παρασκευή 16.10 στο Κέντρο Υγείας 14.00 -20.30
Σάββατο 17.10 στο Καμάρι 10.00 - 19.00 και στο Εμπορείο0 17.00 -20.00
και την Κυριακή 18.10 στο Εμπορείο 10.00 17.00