Σάββατο, Ιουνίου 25, 2011

Πανιώνιος Σύλλογος TKD Σαντορίνης - δραστηριότητες

Την ενημέρωση για την πρόσκληση απο πλευράς του "Πανιωνίου Γ.Σ. Σαντορίνης" σε συνεργασία με τον "Άτλαντα" Περιστερίου
του αθλητή του TKD Νίκου Παπαδέα, προπονητή της Εθνικής Ομάδας TKD και των Σωμάτων Ασφαλείας, μας ενημέρωσε ο Πανιώνιος Σύλλογος Σαντορίνης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου,
Ο μόνιμος συνεργάτης του συλλόγου μας και οι αθλητές του, πραγματοποίησαν κοινές προπονήσεις με ηλεκτρονικούς θώρακες, στο νησί. Παρόλο που η παραμονή τους ήταν σύντομη (απο 18 εως 21/06/2011), οι αθλητές του Πανιωνίου αποκόμισαν τεράστια οφέλη. Ο κ. Παπαδέας που έχει διαπρέψει τόσο σαν αθλητής όσο και σαν προπονητής, για άλλη μια φορά μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το έργο της προπονήτριας μας, κ. Τσουκνίδου Μαρίας. Τα 21 μετάλλια που απέσπασε ο Σύλλογός μας σε 11 μήνες δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο.
Να σημειώσουμε οτι ήρθαν έντεκα αθλητές του Άτλαντα Περιστερίου καθως οι υπόλοιποι βρίσκονταν σε αγώνες στο στάδιο "Μιχάλης Μουρούτσος" που έλαβαν χώρα στις 18/06/2011 στη Δάφνη.
Τέλος θα ήταν ολίσθημα να μην αναφερθούμε στους γονείς των αθλητών μας, που με δική τους πρωτοβουλία φιλοξένησαν όλη την αποστολή του Συλλόγου ΑΤΛΑΝΤΑ. Ιδιαίτερα ο Σύλλογος ευχαριστεί την κ. Κατσίπη Νικολέτα και τον κ. Ζωχιό Δημήτριο.

Το Σάββατο 11/6/2011 πραγματοποιήθηκαν οι ετήσιες εξετάσεις ζωνών του Συλλόγου στο ΔΑΟΣ, υπό το βλέμμα του κ. Παπαδέα Νίκου και της Προπονήτριας μας κ. Μαρίας Τσουκνίδου. Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα οι αθλητές ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους, αποσπώντας το χειροκρότημα των αγαπημένων προσώπων τους.
Ο κ. Παπαδέας εμφανώς ικανοποιημένος αναφέρθηκε στην μεγάλη επιτυχία του Φωκά Δημήτρη, στην πρόκριση του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπου θα διεξαχθεί στις 9 & 10/7/2011. Αυτό που εντυπωσίασε όμως τον κ. Παπαδέα ήταν το δυνατό "δέσιμο" που συνάντησε ανάμεσα στους αθλητές και την Προπονήτρια μας. Ο σεβασμός που εμπνέει και το ήθος, αποτελούν το θεμέλιο λίθο της επιτυχίας. Μεταξύ άλλων τονισε επίσης, πόσο σημαντικό είναι ο εκάστοτε προπονητής να εχει πολλές διακρίσεις (αναγνωρισμένες) στην αθλητική του πορεία καθώς αυτο βοηθάει τον προπονητή, να δώσει τις σωστές οδηγίες στους αθλητές την στιγμή που αγωνίζονται. Η κ. Τσουκνίδου σε συνδυασμό με το αναγνωρισμένο προπονητικό δίπλωμα που διαθέτει, έχει καταφέρει πολλά σε αυτό το κομμάτι.
Στο τέλος των εξετάσεων δόθηκαν τα πιστοποιημένα διπλώματα των αθλητών με τις αντίστοιχες ζώνες.

Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2011

νέο ψηφιακό δίκτυο σεισμογράφων στην Σαντορίνη

Άρχισε σήμερα (24.6) στη Σαντορίνη το "πείραμα" του νέου φορητού ψηφιακού δικτύου σεισμογράφων που απέκτησε πρόσφατα το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), στο πλαίσιο των ερευνητικών προσπαθειών του.
Ήδη έγινε η εγκατάσταση και του τρίτου σταθμού που, με βάση τα πιο σύγχρονα μηχανήματα τα οποία λειτουργούν μέσω κινητής τηλεφωνίας, δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς σε πραγματικό χρόνο όλων των σεισμολογικών δεδομένων από οποιοδήποτε μέρος της ελληνικής επικράτειας στην Αθήνα.
"Η Σαντορίνη είναι ένα ήσυχο μέρος χωρίς βιομηχανικό θόρυβο και μας δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε πόσο καλή είναι η μετάδοση δεδομένων από εδώ προς την Αθήνα", ανέφερε ο υπεύθυνος του Φορητού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σεισμολόγος, Γεράσιμος Χουλιάρας.
Σχετικά τις μικρές σεισμικές δονήσεις που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στη Σαντορίνη ο Γ. Χουλιάρας τονίζει ότι αυτό είναι αφενός φυσιολογικό φαινόμενο και αφετέρου εντελώς τυχαίο.
Όπως είπε ο Γ. Χουλιάρας, αυτή τη στιγμή λειτουργούν τρεις σταθμοί στη Σαντορίνη, υπογραμμίζοντας ότι "έχουμε ήδη ξεκινήσει και παρακολουθούμε τη σεισμική δραστηριότητα και στέλνουμε τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών", ενώ εντός των ημερών θα ολοκληρωθεί όλο το δίκτυο παρακολούθησης.

ερώτηση για το στέγαστρο του Ακρωτηρίου κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ

Το ζήτημα της λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης, φέρνει για μια ακόμη φορά το ΚΚΕ στη Βουλή, με Ερώτηση των βουλευτών του Σταύρου Σκοπελίτη, Κώστα Καζάκου και Βέρας Νικολαΐδου προς τον υπουργό Πολιτισμού - Τουρισμού.
Στην Ερώτηση αναφέρεται: «Στις 23/9/2005 κατέρρευσε πριν ακόμη ολοκληρωθεί, το βιοκλιματικό στέγαστρο στις αρχαιότητες του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός Αγγλου τουρίστα και τον τραυματισμό άλλων δύο.
Μέχρι σήμερα οι φορείς του νησιού και των Κυκλάδων δεν έχουν μάθει τα αίτια της κατάρρευσης, τα διοικητικά και δικαστικά πορίσματα, ποιες δικαστικές διαδικασίες έγιναν ή γίνονται, αν υπάρχει εκπροσώπηση του υπουργείου ή του Δημοσίου και τελικά πότε θα λειτουργήσει ο χώρος»...

Οι βουλευτές τέλος ρωτούν: «Ποιος ευθύνεται για την κατάρρευση και ποια είναι τα αίτια; Τι πορίσματα έχουν ολοκληρωθεί και ποιο το περιεχόμενό τους; Στις δικαστικές διαδικασίες που έγιναν ή γίνονται σε βάρος της εταιρείας υπάρχει εκπροσώπηση του ΥΠΠΟΤ ή του Δημοσίου; Πότε θα λειτουργήσει ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου Σαντορίνης;».
Θυμίζουμε ότι από τον περασμένο Δεκέμβρη δημοσιεύματα στον Τύπο ανέφεραν ότι το νέο στέγαστρο θα ολοκληρωνόταν τον περασμένο Μάη...

16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους γυναικών και πολιτικών φορέων, στο ξενοδοχείο «Θράκη Palace» στην Αλεξανδρούπολη, το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τίτλο «Γυναίκες με Αποστολή και Όραμα στη Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης». Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Δίκτυο Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’&Β΄’ Βαθμού «Η ΑΘΗΝΑ», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και διήρκεσε από τις 16 έως και τις 19 Ιουνίου.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ Άρης Γιαννακίδης. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, ο οποίος, κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, παρέθεσε και ομιλία με θέμα: «Η Αναπτυξιακή Προοπτική της Αλεξανδρούπολης στην Κατεύθυνση μιας Σύγχρονης και Δυναμικής Πόλης».

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν, ακόμη, η Πρόεδρος του Δικτύου κ. Αικατερίνη Δασκαλάκη, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου, κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης, καθώς εκπρόσωποι των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων.
Συντονίστρια του συνεδρίου ήταν η κ. Φανή Μπαχαρίδου, Αντιπρόεδρος του Δικτύου Εκλεγμένων Γυναικών.
Το συνέδριο περιλάμβανε διήμερο διαλέξεων αναφορικά με το θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη και τις απαιτήσεις του για τις γυναίκες, τις χρηματοδοτήσεις και την οικονομική ενίσχυση στην εποχή της κρίσης, την κοινωνική πολιτική, την υγεία και την πρόληψη και την συμβολή της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην διαχείριση της οικονομικής κρίσης, με ομιλητές δημάρχους, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, καθώς επίσης και ειδικούς επιστήμονες.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε στρογγυλό τραπέζι εκλεγμένων γυναικών Δημάρχων, όπου οι γυναίκες ανέλυσαν τις νέες απαιτήσεις στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν, προβάλλοντας ταυτόχρονα τις φιλοδοξίες τους και το πλάνο τους για τους Δήμους τους. Ακολούθησαν βραβεύσεις γυναικών που ξεχώρισαν για το έργο τους και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου βραβεύτηκαν για το συνολικό έργο τους και την κοινωνική προσφορά τους οι: Πηγή Δεβετζή, Χρυσή Ολυμπιονίκης, η Αικατερίνη Δασκαλάκη, Πρόεδρος Δικτύου Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ & Β΄ Βαθμού, η Βιργινία Τσουδερού, Πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών, η Γιάννα Δεσποτοπούλου, Πρόεδρος Special Olympics, και η «Γερόντισσα των Μαρασίων», η κυρία Βασιλική Λαμπίδου. Επίσης βραβεύτηκαν γυναίκες – πρόεδροι κοινοτήτων– δήμαρχοι στην αυτοδιοίκηση του νομού Έβρου.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με διήμερο κοινωνικό πρόγραμμα «Μια Ματιά, Τρεις Χώρες», το οποία περιλάμβανε επισκέψεις στις Φέρες, στο Σουφλί, στο Διδυμότειχο στους Μεταξάδες, στο Τρίγωνο και στην Ορεστιάδα καθώς και στο νησί της Σαμοθράκης. Στην επίσκεψη στη Σαμοθράκη συμμετείχε και ο κ. Άκης Γεροντόπουλος, Αναπληρωτής Εκπρόσωπος και Υπεύθυνος Περιφερειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας.

τα χορευτικά του Εμπορείου

Την ετήσια εκδήλωσή του για την παρουσίαση των χορευτικών του σχημάτων θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 26 Ιουνίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θήρας, στην Πλατεία του Αγ. Σπυρίδωνα στις 19.00.

αγώνας παλαιμάχων στο Καμάρι

Από τη Δημοτική Κοινότητα Επισκοπής Γωνιάς ανακοινώνεται ότι στις 25 Ιουνίου και ώρα 21.00 θα διεξαχθεί ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των παλαιμάχων της ΑΕΚ και των παλαιμάχων της Σαντορίνης. Από τους παλαίμαχους της ΑΕΚ θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους ο κ. Παπαϊωάννου, ο κ. Μανωλάς, ο κ. Τσιάρτας και ο κ. Μπατίστα.
Στο ημίχρονο θα γίνει κλήρωση των εισιτηρίων και ο νικητής θα κερδίσει μία κρουαζιέρα στη Μεσόγειο για δύο (2) άτομα.
Η προσπάθεια της οργάνωσης στηρίζεται εκ μέρους του Λιμεναρχείου Θήρας από τον Λιμενάρχη κ. Εμμανουήλ Βασαλάκη και εκ μέρους της Αστυνομίας Θήρας από τον κ. Δημήτριο Πίττα, τους οποίους θερμά ευχαριστούμε.
Η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Επισκοπής Γωνιάς, Πελέκη Μαριάννα.

συναυλία της Φλώρας του Στάθη και του Argie στις 9.7

Μια συναντηση τριων νέων τραγουδοποιών με αφορμή την Σαντορίνη.
Η Σαντορινιά Φλώρα Χρυσού συναντά το Στάθη Αρτινό και τον Argie ( Αργύρης Λούλατζης) σε μια μοναδική παράσταση που θα μας ταξιδέψουν πέρα απο τα προσωπικά τους μουσικά ταξίδια σε διασκευές γνωστών τραγουδιών απο το rock μέχρι και την Ελληνική παραδοσιακή μουσική.
Η Φλώρα πρωτοεμφανίστηκε στη δισκογραφία το 2010 με τον δίσκο"θα σου λείψω". Ο Αργύρης στο προσωπικό του ταξίδι επίσης το 2010 με τον δίσκο " Τον κόσμο αν αλλάξεις" και δυο singles του 2011
το πολύ πρόσφατο "κανε κατι! ξυπνα" και " ενα ταξιδι για να αντέχω " σε συνεργασια με την Χριστινα Γκόλια. Τέλος, ο Στάθης Αρτινός με το δίσκο "Οι λέξεις" που κυκλοφόρησε το 2006 και το single "Οι άγγελοι μαθαίνουν να πετάνε" του 2004.
Η συναυλία θα γίνει το Σάββατο 9 Ιουλίου στις 22.00 στο OPEN AIR CINEMA KAMARI.

το ρεπορτάζ των εγκαινείων της έκθεσης "Σαντορίνη, Σπίτια του Θεού"

Στη Γκαλερί της Ελληνο - Αμερικανικής Ένωσης ( Μασσαλίας 22, Κολωνάκι) έγιναν στις 20 Ιουνίου, τα εγκαίνια της έκθεσης έργων ζωγραφικής του διεθνούς φήμης Έλληνα ζωγράφου και αρχιτέκτονα Καθηγητή Ευθύμιου Βαρλάμη,με θέμα: «Σαντορίνη, Σπίτια του Θεού», υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας.
Μετά τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Ελληνο - Αμερικάνικης Ένωσης κ. Κρις Σπύρου, του Εκδότη – Διευθυντή των « Θηραϊκών Νέων» κ. Εμμανουήλ Λιγνού, που είχε την ευθύνη οργάνωσης των εγκαινίων και αναφέρθηκε στην πολύχρονη προσφορά του Ευθύμιου Βαρλάμη στη Σαντορίνη και της κ. Αναστασίας Βενετσάνου, ειδικής Συμβούλου του Δημάρχου κ. Νικολάου Ζώρζου, που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, προλόγισε η ιστορικός και κριτικός τέχνης κ. Αθηνά Σχινά, που αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το έργο του Καθηγητή Ευθυμίου Βαρλάμη.
Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν πολλοί, μεταξύ των οποίων ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Ιωάννης Γρίβας, οι Καθηγητές κ.κ. Λάμπρος Βαζαίος, Χρύσανθος Κιρπότιν, Γεώργιος Σανούδος, Πρόεδροι οργανώσεων, πολλοί Θηραίοι, κ.ά.
Προσφέρθηκαν ντοματοκεφτέδες, φάβα και μελιτίνια, που παρασκεύασε η κ. Ελισάβετ Δεϊμέζη - Αρβανίτη και πρόσφερε ο κ. Εμμανουήλ Λιγνός και κρασί Ασύρτικο και Νυχτέρι, που πρόσφερε η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων –Santowines. Την επιμέλεια της έκθεσης είχε το Κέντρο Τέχνης Βεργίνας.

Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2011

Αποκλειστικό! τι είδε (και τι είπε) η Κινέζα στον Γιάννη Μαχαιρίδη

«Η μικρή χώρα μου περνάει μεγάλη κρίση και πρέπει να τα βγάλουμε πέρα, αλλιώς ζήτω που καήκαμε και ποιός θα μας αγοράσει και καημένους και καμμένους» είπε ο Γιάννης Μαχαιρίδης στην αντικυβερνήτη της Επαρχίας Ανχούι της Κίνας κ. Χούα Ζιανχούι (αυτοί προφανώς το έχουνε χούι, ανάλογα με το μέρος απο το οποίο κρατάνε, να ταιριάζουνε και το επώνυμό τους..) για να πάρει την απάντηση : "Ας προσέχατε. Ολύμπιακούς αγώνες όμως μεγαλεία και φαντασίες θέλατε... κοντοί, σαν κι εμάς, αλλά μελαμψότεροι έλληνες.."

Και μπορεί οι παραπάνω διάλογοι να είναι λίγο "τραβηγμένοι", στην ουσίας τους όμως είναι αληθέστατοι, όσο και το γεγονός, αυτό δηλαδή της συνάντησης του "δικού μας ψηλού" και της κοντούλας στύλ "πόκεμον" Κινέζας αντικυβερνήτριας..
Εμείς σήμερα παρουσιάζουμε την είδηση, ενω υποσχόμαστε μια απο τις επόμενες ημέρες να αποκαλύψουμε και τους πλήρεις διαλόγους μεταξύ του έλληνα Περιφερειάρχη και της Κινέζας αντικυβερνήτη.

Σύμφωνα με το γεγονός,
Την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και τη δεινή θέση που έχει περιέλθει, περιέγραψε σε γενικές γραμμές ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης στην αντικυβερνήτη της Επαρχίας Ανχούι της Κίνας κα Χούα Ζιανχούι, που επισκέφθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου την Ρόδο, επικεφαλής πολυπληθούς αντιπροσωπείας, προερχόμενη από τη Ρώμη και κατευθυνόμενη προς την Ελβετία. (απο τα χαμηλά στα ψηλά δηλαδή εισοδηματικά κλιμάκια, βάλε τώρα, τι θα φανταστεί η Κινέζα μετο τέλος του ταξιδιού της..)
Θέλοντας να της εξηγήσει τους λόγους της γενικής απεργίας και των κινητοποιήσεων που βίωναν εκείνο το διάστημα στη Ρόδο, ο κ. Μαχαιρίδης τόνισε πως «η χώρα μου περνάει μια σοβαρή οικονομική κρίση και καταβάλλεται μια μεγάλη προσπάθεια για να ξεπεραστούν τα προβλήματα».
«Για την κατάσταση αυτή δεν φταίνε πάντα οι άλλοι" -συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης- "φταίμε κι εμείς". Φταίει κι ο Χατζηπετρής, σκέφτηκε ο τοπικός άρχοντας αλλά δεν το είπε.... "Μόνοι μας λοιπόν πρέπει να τα βγάλουμε πέρα και να βρούμε τις λύσεις», κατέληξε ο κ. Μαχαιρίδης, κάνοντας όμως παράλληλα τις σκέψεις οτι το μονο που μπορούμε να κάνουμε μονοι μας πια είναι να φαγωθούμε μεταξύ μας, γιατί ετσι και δεν πέσει κανα φράγκο απ έξω, η κατάσταση δεν σώζεται....

Η κ. Ζιανχούι κατανόησε ως φυσιολογική και αναμενόμενη την ανάγκη των πολιτών να διαμαρτυρηθούν «από τη στιγμή που -όπως είπε- που το έθνος σας αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα», εκφράζοντας την αισιοδοξία της ότι η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση (απο μέσα της βέβαια έλεγε άλλα, μακαρίζοντας τον Μάο Τσε Τούνγκ, που τους "έκανε ανθρώπους" υπο το κόστος οτι 10 πέρνανε τις -κομματικές φυσικά- υποτροφίες, αλλά άλλοι 10.000 μαζευανε ρίζυ στις επαρχείες του βορρά. η αλήθεια βέβαια είναι οτι όλο και κάποιος πρέπει να το μαζευει κι αυτό το ρίζυ, γιατί είναι κι αυτη μια δουλειά..ενω, κι εν τέλει, who said life is fair?...)
Η κ. Ζιανχούι είπε επίσης οτι είναι φυσιολογικό οι έλληνες να απεργούν όταν έχουν έλληνες εργοδότες, γιατί έτσι είναι στην ελλάδα το εθιμοτυπικό και τα βρίσκουνε μεταξύ τους, ενω αν είχανε κινέζους δεν θα μπορούσανε να απεργούνε, γιατί θα πέφτανε οι απολύσεις σύννεφο, και μετα θα έπρεπε να βρούνε άλλη κινεζική εταιρία να δουλέψουνε, οπώτε σκασίλα της μεγάλη που απεργούνε οι έλληνες εις βάρος των ελλήνων, γιατί εκείνη απο την θέση στην οποία βρίσκεται αυτά τα βρίσκει αστειισμούς και γραφικότητες. Οι Έλληνες συντάκτες βέβαια στο άκουσμα αυτών των φράσεων "κόψανε" κάτι στα δελτία Τύπου γιατί ώρα είναι να έρθει η Κινέζα κι αντί(ς) να κάνουμε φιέστα να μας βγεί ξυνό....

Στην εθιμοτυπική συνάντηση, στην οποία συμμετείχε η αντιπεριφερειάρχης Δέσποινα Διακοσταυριανού και στελέχη της Περιφέρειας Ανχούι, όπως και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής, επαναβεβαιώθηκε η αμοιβαία θέληση των δύο πλευρών για στενότερη συνεργασία σε τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο, κάτι που έγινε και στις προηγούμενες επισκέψεις στη Ρόδο άλλων αντιπροσωπειών και κορυφαίων αξιωματούχων της Κίνας.
(έκτοτε όμως δεν ξέρουμε εαν έχει γεμίσει η Ρόδος κινέζους τουρίστες, γιατί σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν αυξηθεί οι μαύροι, τουρίστες κι αυτοί, που πουλάνε μαυρα cd. με μαυρη μουσική δηλαδή, diana ross, michael jackson, stevie wonder κ.α.)

Η αντικυβερνήτης απηύθυνε πρόσκληση προς τον Περιφερειάρχη και την κα Διακοσταυριανού να επισκεφθούν την Κίνα, ώστε να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία και ανταλλαγή απόψεων, ώστε να προγραμματιστούν οργανωμένες επισκέψεις στη Ρόδο, αλλά και σε άλλα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, γκρουπ τουριστών από την επαρχία Ανχούι, της οποίας ο πληθυσμός ανέρχεται σε 70 εκατομμύρια κατοίκους. (μια χαρά, -να βάλω το κιμονό μου κι έρχομαι!- κι αν το αποφασίσετε, εγω είμαι μέσα, γιατί ποιός άλλος θα μου δώσει την ευκαιρία να πάω στην Κίνα δωρεάν, πόσο μάλλον αυτην την εποχή, που ως γνωστό έχει τελειώσει και η περίοδος Σιμήτη, που όλο και κανα νταραβέρι γινότανε..)

to be continued ...

εκδήλωση για τον "Κλείδωνα με τις αφωταρίδες"

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοχωρίου «ΤΟ ΜΕΤΟΧΙ» μας προσκαλεί και φέτος στην εκδήλωση που έχει διοργανώσει για τον "Κλείδωνα με τις αφωταρίδες" που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία του Μεγαλοχωρίου (Ποταμός), την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011 στις 20:30 το βράδυ.

Γ. Βρούτσης στην "Net economy"

Στην νέα οικονομική τηλεοπτική εκπομπή «NET ECONOMY» της ΝΕΤ, με τους Γιώργο Παπαγεωργίου και Χρήστο Μέγα με στόχο να "παρουσιαστεί η αλήθεια πίσω από τους αριθμούς για την οικονομία, την αγορά, την εργασία και την ασφάλιση" συμμετείχε την Τετάρτη 22.6 ο ο αν. Τομέαρχης Οικονομίας ΝΔ και Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης.
Τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής ήταν η ψήφος εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων, ο αγώνας δρόμου για την 5η δόση, το νέο δάνειο και το ευρωομόλογο, το ενδεχόμενο αλλαγής της οικονομικής πολιτικής και η αυξηση των φόρων.
Με τους δημοσιογράφους συζήτησαν ο Αν. Υπουργός Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου, ο Αν. Τομέαρχης Οικονομίας ΝΔ και Βουλευτής Ν. Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης και ο Βουλευτής του ΚΚΕ κ. Νίκος Καραθανασόπουλος.

16η συνάντηση των μελών της ΕΚΥΤ στην Φολέγανδρο

Με θέμα: «Διαχρονική πορεία του Κυκλαδικού Πολιτισμού – Φολέγανδρος : Σημερινή πραγματικότητα», πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου και των Σχολείων, η 16η Συνάντηση – Ημερίδα των Μελών της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Φολεγάνδρου, το Σάββατο, 18 Ιουνίου.

Μετά το καλωσόρισμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γιάννη Λύδη, την εισαγωγική ομιλία της Προέδρου της Ε.ΚΥ.Τ. κ. Χαρίκλειας Ζαμάνου και τον χαιρετισμό του Δημάρχου Κιμώλου κ. Θεόδωρου Μαγκανιώτη, ανέπτυξαν τις ενδιαφέρουσες και τεκμηριωμένες εισηγήσεις τους ο Φολεγάνδριος ζωγράφος κ. Μάρκος Βενιός, με θέμα: « Γνωριμία με τη Φολέγανδρο», ο Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Πειραιά κ. Λεονάρδος Κόντος – Μάναλης, με θέμα : «Σύντομη εποπτεία στη διαχρονική παρουσία του Κυκλαδικού Πολιτισμού», ο Καθηγητής Φιλόλογος και μέλος του Δ.Σ. της Ε.ΚΥ.Τ. κ. Αντώνης Τζιώτης, με θέμα : «Η κυκλαδική ιδιαιτερότητα ως πηγή διαρκούς ζωτικού – ποιοτικού πολιτισμού», ο Λαογράφος και Eρευνητής του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Παναγιώτης Καμηλάκης, με θέμα: «Ο Πολιτισμός σε σχέση με την Ανάπτυξη», ο Προϊστάμενος του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Τάσος Ανασταστίου, με θέμα : « Οι κυκλαδικές κοινωνίες μπροστά στην πρόκληση της οικοανάπτυξης», ο πρώην Δήμαρχος – Έπαρχος Κέας κ. Στέφανος Λέπουρας με θέμα: «Τζιά - Φολέγανδρος», και η Φολεγάνδρια Δημοσιογράφος και Πρόεδρος του Συλλόγου Ανωμεριτών Φολεγάνδρου κ. Κατερίνα Μαρινάκη, με θέμα : « Ήθη και έθιμα της Φολεγάνδρου».

Χαιρετισμούς, παρεμβάσεις και τοποθετήσεις έκαμαν ο Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κυκλάδων κ. Γιώργος Καλλώστος, οι Κυκλαδίτες δημοσιογράφοι κ. και κ. Κούλα Γελασάκη ( Σέριφος), Γιώργος Πούλιος (Πάρος), Βασίλης Φραγκουλόπουλος ( Νάξος), Αντώνης Χωριανόπουλος (Νάξος) και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Εφημέριος Χώρας Φολεγάνδρου.

Τα συμπεράσματα της Ημερίδας συνόψισε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νάξου και Επίτιμος Πρόεδρος της Ε.ΚΥ.Τ κ. Λάζαρος Θεόφιλος. Τις εργασίες της Ημερίδας διηύθυνε ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ε.ΚΥ.Τ. κ. Μανώλης Λιγνός ( Θήρα), τον οποίο πλαισίωναν η Πρόεδρος κ. Χαρίκλεια Ζαμάνου ( Ίος) και η Γραμματέας κ. Τατιανή Αναγνωστοπούλου ( Σέριφος).

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Φολέγανδρο, οι Σύνεδροι επισκέφθηκαν την Άνω Μερά, όπου και γευμάτισαν, το Οικομουσείο, Εκκλησίες με πρωτότυπες παλιές εικόνες και το Κάστρο της Χώρας , όπου ξεναγήθηκαν από το ζωγράφο κ. Μάρκο Βενιό, το αρχοντικό του αειμνήστου Δασκάλου Δημητρίου Λύδη, παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και δοκίμασαν παραδοσιακά φαγητά και γλυκά.
Γεύμα στην Άνω Μερά και δείπνα στο πολυτελές ξενοδοχείο «Chora Resort» πρόσφερε η Περιφέρεια, τα δε ξενοδοχεία διέθεσαν οι ξενοδόχοι, με τη φροντίδα του Δήμου Φολεγάνδρου.

Την ευθύνη της άψογης οργάνωσης της Συνάντησης - Ημερίδας είχαν η Πρόεδρος της Ε.ΚΥ.Τ. κ. Χαρίκλεια Ζαμάνου και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αντώνης Άγας.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμος Φολεγάνδρου τίμησε με δίπλωμα και συμβολικό δώρο το ζωγράφο κ. Μάρκο Βενιό για την πολύχρονη και πολύτροπη προσφορά του στη Φολέγανδρο.

"μοναστήρια των Κυκλάδων" του Γιώργου Ανωμερίτη

Σε ένα καλαίσθητο λεύκωμα κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις "Μίλητος" το πέμπτο βιβλίο με κυκλαδικά θέματα του Γιώργου Ανωμερίτη με τον τίτλο "Μοναστήρια των Κυκλάδων με πατριαρχικά σταυροπηγιακά σιγίλλια".

Το βιβλίο μετά τα εισαγωγικά του μέρη για την Εκκλησία στις Κυκλάδες, την ιστορία του μοναχισμού στο Αιγαίο, τις σχέσεις του Δουκάτου του Αιγαίου και της Εκκλησίας και την έκδοση των πατριαρχικών σιγιλλίων, παρουσιάζει αλφαβητικά μέσα από ιστορικά στοιχεία και αισθητικά άψογες φωτογραφίες όλα τα κατοικημένα κυκλαδονήσια και τα μοναστήρια που υπήρξαν ή συνεχίζουν να λειτουργούν και στα 24 νησιά.

Όπως τονίζει και ο υπότιτλος, βάσει της παρουσίασης των μοναστηριών και των κυριότερων ναών των Κυκλάδων υπήρξε η έρευνα του συγγραφέα για τα πατριαρχικά σταυροπηγιακά σιγίλλια, τα οποία εκδόθηκαν για τα μοναστήρια των Κυκλάδων. Η συλλογή, η παρουσίαση των πρωτότυπων και μεταγραμμένων στη σημερινή γλώσσα κειμένων, καθώς και ο σχολιασμός τους, θα ακολουθήσουν σε ξεχωριστό τόμο, αφού ο αριθμός των σελίδων μιας τέτοιας εργασίας θα ήταν απαγορευτικός για ένα ιστορικό λεύκωμα. Παρόλα αυτά η καταγραφή των σιγιλλίων σε πίνακες κατά νησί, ο συγκεντρωτικός πίνακας 131 σιγιλλίων μόνο για τις Κυκλάδες εκπλήσσει τον αναγνώστη. Στις σελίδες του βιβλίου παρουσιάζεται ένα δείγμα αυτής της εργασίας.

Ο συγγραφέας, κυκλαδικής άλλωστε καταγωγής και από τους δύο γονείς, γνωστός για την αγωνιστική, κοινωνική και πολιτική του δραστηριότητα, εξιστορεί λιτά την ιστορία των μοναστηριών των Κυκλάδων, συνδέοντας τα μοναστήρια, το μοναχισμό και τον πολιτισμό μας προτρέπει με βάση το σύγγραμμά του, "ν’ ανιχνεύσουμε τα θεοφρούρητα μοναστήρια του Αιγαίου, απ’ όπου μπορεί κανείς ν’ ατενίσει τον κόσμο στο Φως μιας μυστικής ένωσης τ’ ουρανού και της θάλασσας". Ο ίδιος δεν παύει να τονίζει στον πρόλογο και τα εισαγωγικά του σημειώματα “την υπεράσπιση της πίστης και της πατρίδας” από τους μοναχούς, γι’ αυτό και θεωρεί τα μοναστήρια “φρούρια”, όπως άλλωστε φωτογραφικά τα παρουσιάζει στις σελίδες του λευκώματός του. Και για να υποστηρίξει τους συλλογισμούς του παραθέτει ένα απόσπασμα από τα Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη που συγκλονίζει: “Διάλυσαν τα μοναστήρια, συμφώνησαν με τους Μπαβαρέλους και πούλαγαν τα δισκοπότηρα κι όλα τα γερά εις το παζάρι. Αφάνισαν όλως διόλου τα μοναστήρια και οι καημένοι οι καλόγεροι, όπου αφανίστηκαν εις τον αγώνα, πεθαίνουν μέσα στους δρόμους, όπου αυτά τα μοναστήρια ήταν τα πρώτα προπύργια της απανάστασής μας. Ότι εκεί ήταν κι οι Τζεμπιχανέδες μας κι όλα τα αναγκαία του πολέμου… Και θυσίασαν οι καημένοι οι καλόγεροι και εσκοτώθηκαν οι περισσότεροι εις τον αγώνα. Και οι Μαυαρέζοι παντύχαιναν ότ’ είναι σεμνοί κι αγαθοί άνθρωποι και με τα έργα των χεριών τους απόχτησαν αυτά, αγωνίζοντας και δουλεύοντας τόσους αιώνες˙ και ζούσαν μαζί τους τόσοι φτωχοί κι έτρωγαν ψωμί… ” Για να θυμίσει ο ίδιος ότι οι Βάρβαροι του Όθωνα έκλεισαν το 1834, 412 από τα 546 μοναστήρια της ελληνικής επικράτειας στην πρώτη “μνημονιακού χαρακτήρα ιδιωτικοποίηση” του νεογέννητου έθνους.

Ο Γιώργος Ανωμερίτης, όπως και με τα προηγούμενα “κυκλαδικά” του βιβλία (Βυζαντινό Πάρκο Τραγαίας – ένας θρησκευτικός νησιωτικός Μυστράς στην Κεντρική Νάξο, το Κάστρο της Νάξου και οι εκκλησίες του, Αγία Αικατερίνα Οίας Σαντορίνης και Νάξος και Μικρές Κυκλάδες Άνωθεν), έτσι και με αυτό φιλτράρει τα κείμενά του με τις αναγκαίες πληροφορίες, τις οποίες συνδυάζει με άψογες ψηφιακές φωτογραφίες, ώστε κείμενο και εικόνα να βρίσκονται σε μια ελκυστική ισορροπία.

Το βιβλίο - ιστορικό λευκωμα (ISBN: 978-960-464-246-5) κυκλοφόρησε φέτος (2011) απο τις εκδόσεις "Μίλητος" σε φωτογραφίες του Γιώργου Ανωμερίτη και του Γιάννη Γιαννέλου, αποτελείται απο 317 σελίδες και πωλείται στα 40€.

το «τοματάκι Σαντορίνης» στο τρίτο συνέδριό του

Στις 8-9 Ιουλίου 2011 θα πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη, στη συνεδριακή αίθουσα της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, το 3ο Συνέδριο για τη Μικρόκαρπη Ντομάτα. Το συνέδριο αυτό όπως και τα προηγούμενα οργανώνεται με πρωτοβουλία της «Ηλιότοπος» και με συνδιοργανωτή την «Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων».

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο «τοματάκι Σαντορίνης», στα προϊόντα μεταποίησής του και στις χρήσεις τους. Η γαστρονομία της Σαντορίνης και η άρρηκτη σχέση της με το «τοματάκι Σαντορίνης» αλλά και η συνολική σύνδεσή τους με τον τουρισμό θα έχουν ξεχωριστή, βαρύνουσα θέση στις εργασίες του συνεδρίου και στις παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν.
Το φετινό συνέδριο είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και θα έχει εορταστικό χαρακτήρα ενόψει της αναμενόμενης αναγνώρισης του «τοματάκι Σαντορίνης» ως προϊόν ΠΟΠ, εξέλιξη στην οποία είναι βέβαιο ότι έχουν συμβάλει τα δύο προηγούμενα συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία το 2002 και το 2005.
Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα καλύψει ενότητες που αφορούν τόσο σε θέματα καλλιέργειας όσο και σε θέματα αξιοποίησης του προϊόντος είτε ως νωπού είτε ως μεταποιημένου. Επιστήμονες του αγροτικού τομέα, ειδικοί σε θέματα marketing και προβολής, επιχειρηματίες και στελέχη του τουριστικού τομέα και της εστίασης, ειδικοί σε θέματα λαογραφίας και τοπικής παράδοσης, συγγραφείς-ερευνητές γαστρονομίας θα συμμετέχουν ως ομιλητές.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα υπάρξει ανοικτή εκδήλωση με ευρεία συμμετοχή κοινού η οποία θα περιλαμβάνει εκλαϊκευμένη ομιλία σχετική με τη διατροφή, συζήτηση σε στρογγυλή τράπεζα σχετική με τη γαστρονομική προοπτική της Σαντορίνης και της σύνδεσής της με τον τουρισμό καθώς και διαγωνισμό τηγανίσματος τοματοκεφτέδων.
Πληροφορίες για το συνέδριο υπάρχουν στη σελίδα http://cherrytomato2011.conferences.gr

την Ρόδο επισκέφθηκε ο Ολλανδός πρέσβης

Εναλλακτικός τίτλος, Γιάννης Μαχαιρίδης στον δρόμο που χάραξε ο Θεόδωρος Πάγκαλος… (δρόμος επικίνδυνος και ολισθηρός, αλλά εν τέλει, δοξασμένος…)

«Δικές μας οι ευθύνες για την κρίση, αλλά και οι Ευρωπαίοι ενώ ήξεραν σιωπούσαν» είπε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου στον Ολλανδό Πρέσβη κατά την πρόσφατη επίσκεψη του δεύτερου στην Ρόδο.
Το δε γεγονός ότι πολλοί Πρέσβεις (αχ αυτά τα σοκολατάκια σας..!) συχνά πυκνά τελευταία επισκέπτονται την Ρόδο αποδίδεται σε λόγους ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος…
Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας,
Η οικονομική κρίση κυριάρχησε στην εθιμοτυπική συνάντηση που είχαν προχθές στη Ρόδο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου με τον Ολλανδό πρέσβη κ. Cees van Rij, με τον κ. Γιάννη Μαχαιρίδη να επισημαίνει μεν την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς τη χώρα μας, τονίζοντας όμως παράλληλα ότι «οι Ευρωπαίοι ήξεραν, αλλά σιωπούσαν».
Ο Περιφερειάρχης περιέγραψε περιεκτικά στον Ολλανδό διπλωμάτη τις κρίσιμες ώρες που διέρχεται η χώρα μας, αποδίδοντας τις ευθύνες στις πολιτικές ηγεσίες που διαχρονικά υπηρέτησαν την Ελλάδα, σημειώνοντας πως «οι πολίτες δεν είναι φταίχτες για την κατάσταση που επικρατεί». (ναι, αλλά αυτοί καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο.., μπορεί να σκέφτηκε ο κ. Περιφερειάρχης, αλλά που να λέει κανείς τέτοια πράματα..)
«Ξέρουμε καλά την κατάσταση και είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια για να βοηθηθεί η Ελλάδα» είπε ο κ. van Rij, προσθέτοντας πως για τα δύσκολα θέματα που έχουν προκύψει απαιτούνται δύσκολες αποφάσεις.
Έκανε μάλιστα ειδική μνεία στον τουρισμό, που μπορεί να αποτελέσει τον μοχλό ανάπτυξης για τον τόπο, διαβεβαιώνοντας πως η Ολλανδία θα βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτή.
Κατά τη συνάντηση, στην οποία παρέστη η Πρόξενος της Ολλανδίας στη Ρόδο κα Ανδριάνα Σεβαστάκη και η υπεύθυνη του πολιτικού γραφείου του Ολλανδού πρέσβη κ. Νατάσσα Αποστολίδου, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε κολακευτικά στην παροικία των Ολλανδών που επέλεξαν να ζήσουν στη Ρόδο, αναφερόμενος στις άριστες σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μέσα από κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες.

Ο Γιάννης Μαχαιρίδης στον δρόμο που χάραξαν οι αγανακτισμένοι πολίτες..

«Οι πολιτικές δυνάμεις δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων» ανέφερε ο (πως το είπαμε;… βαθύτατα επηρεασθείς από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα..) Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου ζητώντας την παρέμβαση από την ΕΝΠΕ στο ζήτημα της οικονομικής κρίσης.

Την ανησυχία και την απογοήτευσή του για την αδυναμία συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα εξέφρασε από τη Ρόδο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις.
«Δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων» τόνισε ο κ. Μαχαιρίδης, θυμίζοντας τη συνάντηση που είχαν οι Περιφερειάρχες της χώρας με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, από τον οποίο ζητούσαν να παρέμβει ουσιαστικά ώστε οι πολιτικές δυνάμεις να βρουν μια κοινή συνισταμένη για να βγει η χώρα από την κρίση.
Πρόσθεσε μάλιστα πως «είναι το κράτος των Αθηνών που χρεοκόπησε, και μαζί με αυτό η Ελλάδα», επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του, να κοπεί ο ομφάλιος λώρος ανάμεσα στο αναποτελεσματικό κράτος και την περιφέρεια.
Στην συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, ο κ. Μαχαιρίδης έθεσε υπόψη των συναδέλφων του κείμενο – παρέμβαση της ΕΝΠΕ, που είχε τον χαρακτήρα έκκλησης για συνεννόηση και συναίνεση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.
Σχόλιο. Οι δηλώσεις και τα όσα εκφράζει στις τελευταίες του παρεμβάσεις ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κρίνονται ως έκφραση ειλικρινούς έννοιας και ανησυχίας για τον τόπο και μέλλον του (σ.σ. κυρίως το οικονομικό..) ενώ, οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες έχει .. «ζηλέψει» τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου, κρίνονται ανεπιβεβαίωτες.
Σχόλιο Νο2. Ανεπιβεβαίωτες κρίνονται επίσης και οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες σε συνεργασία με τον ομόλογό του στην Πελοπόννησο κ. Τατούλη, σκοπεύουν να «κάνουν κόμμα» (σ.σ. των αγανακτισμένων Περιφερειαρχών, ίσως..!) καθώς και αυτές που τον θέλουν να συμμετέχει στις διαμαρτυρίες στην Αθήνα, με διακριτική περιβολή…

Περιφέρεια, τρίτο και τελευταίο (για σήμερα) η αποστολή των special olympics στην Ρόδο


Συνέντευξη Τύπου για τη φιλοξενία αθλητών των Special Olympics πραγματοποιήθηκε προχθές στην Ρόδο με τον Γιάννη Μαχαιρίδη (που πρέπει να έχει επηρεαστεί έντονα από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα..) να δηλώνει ότι «Σε μια εποχή παραλογισμού, η Ρόδος στέλλει το μήνυμα της Αλληλεγγύης». Ο δήμαρχος της Ρόδου κ. Κουσουρνάς αρκέστηκε να δηλώσει πως «Ο Δήμος προσφέρει τη ψυχή του» (μερικοί έψαχναν μετά να την βρουν στην αίθουσα, αλλά δεν εντόπισαν τελικώς τίποτε…)

Η σημασία των αγώνων και ο ρόλος της Ρόδου, που φιλοξενεί ως πόλη - Αμφιτρύων, αθλητές των Special Olympics, υπογραμμίστηκε κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο δήμαρχος της Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, η πρόεδρος της τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής Λη Μηναΐδη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Βασίλης Καμπουράκης και ο κ. Παντελής Γιωργάκης, οικονομικός σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου, ως μέλος της Επιτροπής.
Απ’ όλους επισημάνθηκε η φιλοξενία και η ευαισθησία που επιδεικνύει η τοπική κοινωνία με τις αρχές της, ανταποκρινόμενες στο αίτημα της προέδρου των Special Olympics Γιάννας Δεσποτοπούλου, με τον κ. Γιάννη Μαχαιρίδη να εξηγεί γιατί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανέλαβε να συνδράμει οικονομικά την όλη προσπάθεια, λέγοντας πως «σε μια εποχή παραλογισμού και δύσκολη για τη χώρα, η Ρόδος στέλλει το μήνυμα της Αλληλεγγύης».
Η κ. Λη Μηναΐδη εξήρε τη συμβολή των ξενοδόχων της Ρόδου, μεγάλος αριθμός των οποίων προσφέρθηκαν ευγενικά για να φιλοξενηθούν περίπου τα 2.000 περίπου μέλη των αποστολών.
Τέλος, ο κ. Παντελής Γεωργάκης ανέλυσε τα οικονομικά δεδομένα της φιλοξενίας των αθλητών, σημειώνοντας πως, εκτός της Περιφέρειας που σήκωσε το οικονομικό βάρος για να καλυφθούν συγκεκριμένα έξοδα, όλα τα υπόλοιπα αποτελούν ευγενικές χορηγίες και προσφορές τοπικών φορέων και ιδιωτών.

η ομιλία του περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη στο διεθνές συνέδριο της Τήνου

Μια ενδιαφέρουσα ομιλία έκανε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης κατα την διάρκεια διεθνούς συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην Τήνο με θέμα "σχεδιάζοντας το μέλλον των Ευρωπαικών νησιών μας, προκλήσεις - νέες στρατηγικές".
Λόγο της μεγάλης έκτασης της ομιλίας στην οποία ο κ. Μαχαιρίδης αναφέρθηκε αναλυτικά σε σειρά θεσμικών θεμάτων σχετικά με το παρόν και το μέλλον των νησιών του Νότιου Αιγαίου, παραθέτουμε ενα μικρό μονο μέρος απο αυτην, χαρακτηριστικό όμως του πνευματος αισιοδοξίας και ευρωστίας που επικράτισε σχετικά με το μέλλον της περιοχής.

Κυρίες και κύριοι,
Βρεθήκαμε σήμερα όλοι εδώ στην πανέμορφη Τήνο για να συζητήσουμε για το Μέλλον των ευρωπαϊκών μας νησιών. Να Σχεδιάσουμε λαμβάνοντας υπόψη μας τις Προκλήσεις και να προτείνουμε Νέες (Στρατηγικές) Πολιτικές στο πλαίσιο της Στρατηγικής για την Ευρώπη 2020. Και για αυτό είμαστε όλοι εδώ, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, των τοπικών αρχών, του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και άλλων ευρωπαϊκών οργάνων, πανεπιστημιακοί, τεχνοκράτες αλλά και απλοί πολίτες που αγωνιούν για το μέλλον των νησιών μας. Νησιώτες που γνωρίζουν πολύ καλύτερα από όλους τι σημαίνει Νησιωτικότητα. Τι σημαίνει να ζεις μόνιμα σε έναν μικρό παράδεισο από πλευράς φυσικού κάλλους και κλιματικών συνθηκών αλλά να στερείσαι βασικών υπηρεσιών, όπως π.χ. στοιχειώδη ιατρική περίθαλψη.
Υπό τις παρούσες συνθήκες η πρόκληση για τα νησιά μας, για τις νησιωτικές μας περιφέρειες απαιτεί συντονισμένες και συντεταγμένες πολιτικές γιατί τα περιθώρια έχουν πλέον στενέψει.
Για αυτό και θα πρέπει όλοι εμείς που εκπροσωπούμε νησιωτικές περιφέρειες να συνεργαστούμε και να δημιουργήσουμε ένα διεκδικητικό πλαίσιο εν όψει της Στρατηγικής για την Ευρώπη 2020. Θα πρέπει να βιαστούμε γιατί τα χρονικά περιθώρια της διαβούλευσης είναι πλέον περιορισμένα, εάν όχι ελάχιστα. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να χάσουμε κι αυτή τη φορά τη θέσπιση ειδικών πολιτικών για τα νησιά μας.
Καταρχήν, θα πρέπει η νησιωτικότητα να κατοχυρωθεί θεσμικά. Η αρχιτεκτονική της Πολιτικής Συνοχής αφορά στην αρμονική ανάπτυξη της ΕΕ με την ταυτόχρονη μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων (άρθρο 174 της Συνθήκης). Αυτό όμως τελικά δεν επιτεύχθηκε μέχρι σήμερα.
Στη νέα προγραμματική περίοδο για τη Στρατηγική της Ευρώπης 2020 θα πρέπει να υπάρξει ειδική ατζέντα για τα Νησιά εναρμονισμένη με την Ευρώπη 2020. Που σημαίνει πως «η βιώσιμη ανάπτυξη» για τις νησιωτικές περιοχές θα σημαίνει «πράσινα νησιά».

οι λεπτομέρειες του ΕΣΠΑ

Οι λεπτομέρειες που αφορούν στην ανάληψη της αρμοδιότητας διαχείρισης του ΕΣΠΑ από τις αιρετές Περιφέρειας συζητήθηκαν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε αυτην την εβδομάδα στο Υπουργείο Οικονομικών και Ανταγωνιστικότητας.
Για τη μετάβαση στο νέο καθεστώς, οι Περιφερειάρχες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, κύριοι Γιάννης Μαχαιρίδης και Νάσος Γιακαλής, παρουσία και του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Φώτη Χατζημιχάλη, αντάλλαξαν απόψεις και προτάσεις με τους αρμόδιους Γενικούς Γραμματείς, τους προϊσταμένους των αντίστοιχων Διαχειριστικών Αρχών και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.

"οικολογικός άνεμος" περιοδεία στις Κυκλάδες

Σίφνο, Σύρο, Τήνο και Άνδρο επισκέφθηκε ο Νίκος Χρυσόγελος, επικεφαλής του "οικολογικού ανέμου" και Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου με στόχο συζητήσεις με φορείς για τα θέματα που απασχολούν τα νησιά. Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν η απασχόληση και η κοινωνική πολιτική (Σύρος), η πολιτική υγείας (Σίφνος), η πολιτική συνοχής (Τήνος) και η βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων (Άνδρος).
Συγκεκριμένα, στις 1 και 2 Ιουνίου ο Νίκος Χρυσόγελος επισκέφθηκε τη Σίφνο, όπου πήρε μέρος στις εκδηλώσεις για τη Χρυσοπηγή, καθώς και στη σύσκεψη που έγινε στον Δήμο για τα προβλήματα του νησιού και ιδιαίτερα για τα θέματα υγείας. Η σύσκεψη έγινε παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης (υφυπουργού Π. Ρήγα), των βουλευτών των Κυκλάδων.
Στη Σύρο (9/6) πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών «Θησέας Κυκλάδων» και συνάντηση με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων΄όπου συζητήθηκε η αντιμετώπιση της κρίσης που πλήττει το Ν. Αιγαίο.
Στην Τήνο μέλη του "οικολογικού ανέμου" συμμετείχαν στο διεθνές συνέδριο «Σχεδιάζοντας το Μέλλον των Ευρωπαϊκών Νησιών: Προκλήσεις – Νέες Στρατηγικές».
Στην Άνδρο (10-11/6), ο Νίκος Χρυσόγελος συμμετείχε σε συζητήσεις σχετικά με την ...«κρίση των απορριμμάτων» τόσο με ανθρώπους της αυτοδιοίκησης όσο και με ενεργούς πολίτες, ενω επισκέφθηκε τον Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων και παρουσίασε ένα αναλυτικό σχέδιο για το πώς η σημερινή κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, του περιβάλλοντος, της δημιουργίας θέσεων εργασίας και της τοπικής οικονομίας.
Για περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα της παράταξης http://ecoanemos.wordpress.com

σχόλια "οικολογικού ανέμου" για την κατάργηση του Υπ. θαλασσίων υποθέσεων και Αλιείας

Σύμφωνα με τον σχολιασμό της παράταξης "οικολογικός άνεμος",
Πολλά γράφτηκαν για τον χαρακτήρα του πρόσφατου κυβερνητικού ανασχηματισμού. Αλλά ένα θέμα που είναι πολύ σημαντικό για το Ν. Αιγαίο και πέρασε σχεδόν ασχολίαστο είναι η κατάργηση του νεοσύστατου Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας που είχε συσταθεί με το ΠΔ 96/2010, μόλις τον περασμένο Σεπτέμβρη. Το υπουργείο συγχωνεύεται στο μέχρι τώρα Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, το οποίο μετονομάζεται σε Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Για τον κλάδο της αλιείας δεν υπάρχει ακόμα, από όσο γνωρίζουμε, κάποια πρόβλεψη, με φήμες να κυκλοφορούν για επαναφορά της αλιείας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων!!  Προφανώς, τα θέματα της αλιείας έχουν διευθετηθεί με αποτελεσματικό τρόπο και δεν χρειάζονται πλέον αναβάθμιση! Όσο για τη νησιωτική πολιτική και τις θαλάσσιες υποθέσεις η κυβέρνηση τα έχει κάνει ..θάλασσα.

εκπρόσωποι του "οικολογικού ανέμου Ν. Αιγαίου" σε συνάντηση με την Μ. Δαμανάκη

Ο Νίκος Χρυσόγελος, επικεφαλής της κίνησης "οικολογικός άνεμος" στο Ν. Αιγαίο, Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου, συναντήθηκε την Τρίτη 21/6/2011με την Επίτροπο Μαρία Δαμανάκη, αρμόδια για τις Θαλάσσιες Υποθέσεις και την Αλιεία, στο πλαίσιο συνάντησής της με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πρασίνων. Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων ο Κώστας Διάκος, επικεφαλής της κίνησης «Αττική-Οικολογική Απάντηση», Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και η Βάντα Λαλιώτου, Ιχθυολόγος, υπεύθυνη για την Πολιτική Αλιείας του κόμματος.

Τα θέματα που συζητήθηκαν με την κ. Δαμανάκη αφορούσαν κυρίως:
- στις ραγδαίες αλλαγές που επηρεάζουν τις θάλασσες και τον θαλάσσιο πλούτο (πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε έκθεση για τους ωκεανούς που επισημαίνει ότι οι αλλαγές που γίνονται σε αυτούς μπορούν να συγκριθούν μόνο με την εποχή της εξαφάνισης των δεινοσαύρων),
- στην εξέλιξη της δημόσιας συζήτησης ενόψει της κατάθεσης της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, με στόχο την εξασφάλιση της προστασίας των οικοσυστημάτων των θαλασσών και την αειφόρο αλιεία
- στις πολιτικές για την εφαρμογή του Μεσογειακού Κανονισμού για την Αλιεία,
-στην προσπάθεια που πρέπει να γίνει για επανάκαμψη της θαλάσσιας βιοποικιλότητας,
- στην απορρόφηση πόρων από τα διαθέσιμα για τους Έλληνες ψαράδες προγράμματα και
- στον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό και τις ιχθυοκαλλιέργειες.

Η Επίτροπος έθεσε υπόψη της αντιπροσωπείας των Οικολόγων Πράσινων την ανάγκη για πιστή εφαρμογή των διατάξεων του Μεσογειακού Κανονισμού για την Αλιεία και ζήτησε τη συμβολή τους, ώστε να ξεπεραστούν τα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάζει η Ελλάδα ως προς την συμμόρφωσή της με αυτές της διατάξεις που και η ίδια έχει εγκρίνει.
Η αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων ενημέρωσε την Επίτροπο για τις θέσεις του Κόμματος σε σχέση με την προστασία και βιώσιμη διαχείριση του θαλασσίου περιβάλλοντος. Όπως τόνισαν, η χώρα έχει ανάγκη μιας πολιτικής για την Αλιεία που δεν θα βασίζεται σε πελατειακές σχέσεις αλλά θα έχει στόχο την αειφορία του αλιευτικού κλάδου, ο οποίος μπορεί να αναλάβει ενεργό ρόλο και στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Η αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων ενημέρωσε, επίσης, για την πρότασή τους να διατηρηθούν οι Διευθύνσεις Αλιείας, που βαίνουν προς κατάργηση, στις Περιφέρειες.
Επίσης, η αντιπροσωπεία τοποθετήθηκε υπέρ της ανάγκης να υπάρξει θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός, με προτεραιότητα την οικολογική παράμετρο, χωρίς νομιμοποίηση των αυθαιρεσιών και τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης της βιολογικής ιχθυοκαλλιέργειας. Ζήτησε να συμμετάσχουν και οι Έλληνες ψαράδες μαζί με την αυτοδιοίκηση, πανεπιστήμια και περιβαλλοντικές οργανώσεις, στα προγράμματα που προωθεί η ΕΕ για την συλλογή των τεράστιων ποσοτήτων απορριμμάτων που υπάρχουν σήμερα στη Μεσόγειο. Η Επίτροπος διαβεβαίωσε ότι θα βγει σύντομα νέα πρόσκληση-προκήρυξη και ζήτησε να υπάρξει ευρεία ενημέρωση, ώστε πράγματι να υποβληθούν σχέδια για την «αλίευση» των σκουπιδιών από τη θάλασσα. Η ΕΕ θα χρηματοδοτήσει με 90% την εγκατάσταση μηχανισμών στα αλιευτικά σκάφη.

"μπούμπη" is lost ..

H Μπούμπη χάθηκε την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011 στην περιοχή του Πύργου. Είναι 3 ετών, άσπρη και μικρού μεγέθους. Είναι στειρωμένη και φοράει ένα πορτοκαλί κολάρο που φέρει τα στοιχεία επικοινωνίας - Ραντάρ Θήρας τηλ - 6983520748. Είναι άρρωστη και είναι πολύ σημαντικό να λάβει τα φάρμακά της! Ευχαριστώ, Samantha.
Our dog, Boobi was lost on Sunday 19th June 2011 in the area of Pirgos in Santorini. She is three years old, white in colour and particularly small in size. If you have seen her, please contact us 6983520748.

wednesday nights at Oxygen

Τα βράδια της Τετάρτης στις 21.00 και καθ' όλη την διάρκεια του φετινού καλοκαιριού ο Γιάννης Κλεοπας στην κιθάρα και τα φωνητικά και ο Γιάννης Πανταζής στα ξύλινα πνευστά, θα εμφανίζονται στην σκηνή του bar - restaurant "Oxygen" στο Καμάρι. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 22860 31787

Τρίτη, Ιουνίου 21, 2011

Το Σάββατο 25 Ιουνίου στις 19.00 στο εστιατόριο wine bistro "Ochre" στην Οία θα πραγματοποιηθούν τα  εγκαίνεια της έκθεσης ζωγραφικής της ζωγράφου Αλεξάνδρας Σιδέρη, Γαλλίδας υπηκόου και μόνιμης κατοίκου της Σαντορίνης τα τελευταία χρόνια.






Αξίζει δε να αναφέρουμε οτι μεταξύ των δραστηριοτήτων της κ. Σιδέρη στην Σαντορίνη είναι και η πρωτοβουλία για την δημιουργία μιας πολύ καλής, πλήρους ενημερωμένης και εξαιρετικά καλόγουστης γαλλόφωνης σελίδας για το νησί, την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε στην διευθυνση :
http://www.ile-de-santorin.com/
Κατα την διάρκεια των εγκαινείων θα παίξει μουσική ο Ιωακείμ Σιγάλας.
 Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 22860 71808 στο κινητό 6976 845381 και στο mail alexandra.sideris84700@gmail.com

National Folk Dance from Greece στην Περίσσα

Το Σωματείο Τουριστικών Επιχειρήσεων Εμπορείου - Περίσσας - Μεγαλοχωρίου - Ακρωτηρίου μας προσκαλεί στην χορευτική εκδήλωση που διοργανώνει με τίτλο "National Folk Dance from Greece" με την συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων απο διάφορες περιοχές της Ελλάδας, την Κυριακή 26 ιουνίου στις 21.30 στην Περίσσα, στην περιοχή της αφετηρίας των λεωφορείων.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν περισσότεροι απο 70 χορευτές απο διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Την ανακοίνωση υπογράφει ο πρόεδρος του Σωματείου, κ. Αντώνης Δρόσος.

διαγωνισμός φωτογραφίας

Το «Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο» προκηρύσσει δημόσιο διαγωνισμό φωτογραφίας στον οποίον μπορούν να λάβουν μέρος όλοι όσοι ασχολούνται ερασιτεχνικά με την φωτογραφία, ανεξαρτήτως φύλου ή ηλικίας. Θα βραβευθούν τρεις φωτογραφίες, μετά από αξιολόγηση τους από τριμελή επιτροπή.
Ο διαγωνισμός είναι πανευρωπαϊκός, και διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Επιτροπής Νέων (Youth Committee) της Ομοσπονδίας των Σπιτιών της Ευρώπης (EUNET), ενω όλες οι βραβευμένες φωτογραφίες θα εκτεθούν αρχικά στη Γενική Συνέλευση της EUNET, που θα πραγματοποιηθεί στο Metz της Γαλλίας, τον Οκτώβριο του 2011.
Επιδιώκεται μέσω της φωτογραφίας να αποδοθεί με οποιονδήποτε τρόπο και να καταδειχθεί τι είδους επικοινωνία υπάρχει ανάμεσα στους νέους και τους ηλικιωμένους σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα αντικατοπτρίζει παράλληλα και το νόημα της «ευρωπαϊκής ταυτότητας» που βιώνουν οι ευρωπαίοι πολίτες στη χώρα τους, τις δυσκολίες και τις ευκαιρίες για επικοινωνία και διάλογο που υπάρχουν, ανάμεσα στις γενεές.
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι 30 Ιουνίου 2011 είτε στο e-mail info@houseofeurope-rhodes.eu  είτε και στα τηλέφωνα 6947 125714, 6946 667736, 6946 686885.Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να στείλει μία ή και περισσότερες φωτογραφίες.
Οι φωτογραφίες θα πρέπει να σταλούν σε υψηλή ανάλυση στην διεύθυνση info@houseofeurope-rhodes.eu

οι εκδηλώσεις στην Σαντορίνη

Σας υπενθυμίζουμε οτι στην σελίδα "εκδηλώσεις προσκλήσεις" στην αριστερή στήλη της σελίδας μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού.

Δευτέρα, Ιουνίου 20, 2011

weddings in Santorini.. μια ιδέα που εξελίχθηκε σε επένδυση

Η Σαντορίνη ανταγωνίζεται τη Χαβάη στις λίστες με τους καλύτερους γαμήλιους προορισμούς

Από τα μέσα Μαρτίου, η βρετανική καλωδιακή τηλεόραση UKTV προβάλλει μια εκπομπή που αφορά άμεσα τη χώρα μας. Στο «Nice Day for a Greek Wedding», η Σαντορίνη, η Ρόδος και η Κεφαλονιά έχουν την τιμητική τους.

Οι Βρετανοί τηλεθεατές είναι συνηθισμένοι σε τηλεοπτικές σειρές του τύπου «Τέσσερις Γάμοι», όπου οι νύφες... μαλλιοτραβιούνται για το ποια θα κερδίσει τον ονειρεμένο μήνα του μέλιτος. Το «Nice Day» αποτελεί ένα υβριδικό είδος, κάτι ανάμεσα σε ντοκιμαντέρ και ριάλιτι το οποίο επικεντρώνεται σε ξένα ζευγάρια που έχουν επιλέξει να παντρευτούν στην Ελλάδα.

Στους ρυθμούς του «Μάμα Μία!», όπως υποστηριζει το ίδιο το κανάλι: «Μετά την επιτυχία της ταινίας “Μάμα Μία!” […] η Ελλάδα έχει γίνει εκλεκτός προορισμός για τους 50.000 Βρετανούς που αποφασίζουν να παντρευτούν στο εξωτερικό κάθε χρόνο»... Ανεξάρτητα αν στην ιστοσελίδα του καναλιού υπάρχει μια έμφαση στις δραματικές «επιπλοκές» για λόγους μάρκετινγκ (είδαμε αποσπάσματα και αποφασίσαμε ότι το πείσμα κάποιων... γαϊδουριών και μια απρόσμενη καταιγίδα δεν είναι αρκετά για να αποτρέψουν κάποιον που σκέφτεται σοβαρά να παντρευτεί στη χώρα μας...), η ίδια η τηλεοπτική σειρά αποτελεί μια άριστη και μάλιστα δωρεάν διαφήμιση της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο, λίγο πριν αρχίσει η καλοκαιρινή σεζόν.

Ακόμα και «ειδικοί» θα συμφωνήσουν. Γιατί τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά έχουν οι επαγγελματίες wedding planners των νησιών, που ανέλαβαν να εργαστούν πέρυσι μπροστά στις κάμερες, παρουσιάζοντας αυτό που κάνουν κάθε χρόνο, από 20 έως και 70 φορές: την οργάνωση του γάμου ζευγαριών της αλλοδαπής στην Ελλάδα. Αυτές οι κυρίες, που κυκλοφορούσαν με μικρόφωνα επί εβδομάδες, θα σας πουν ότι το «Μάμα Μία!» ίσως να βοήθησε τη Σκόπελο, αλλά «ότι η Σαντορίνη, για παράδειγμα, ανταγωνίζεται εδώ και χρόνια τη Χαβάη σε κάποιες λίστες με τους καλύτερους γαμήλιους προορισμούς στον κόσμο».
Στην τηλεοπτική σειρά παντρεύονται ζευγάρια από την Αμερική, τη Ρωσία, τη Νέα Ζηλανδία, και πάει λέγοντας...
Από τα αριθμητικά στοιχεία φαίνεται ότι οι Βρετανοί αποτελούν την πλειονότητα. Και όχι μόνο στους κλασικά αγαπημένους προορισμούς των Αγγλων, όπως είναι π. χ. η Ρόδος, παρόλο που κι εκεί, σύμφωνα με την Justine King-Diakou από το www.unforgettablerhodesweddings.com   «ένα μέρος από μόνο του στο νησί οργανώνει πάνω από 500 γάμους τη σεζόν».

«Οι γάμοι μεταξύ Βρετανών αποτελούν σχεδόν το 65% των γάμων που οργανώνουμε κάθε χρόνο» λέει στην «Κ» η κ. Λίλα Κωνσταντινίδη από το πρακτορείο Heliotopos στη Σαντορίνη www.weddings.heliotopos.net  «Οι λόγοι είναι πολλοί: ο ελληνικός καλός καιρός, η ισχυρή κουλτούρα και η ιστορία, αλλά και το χαμηλότερο κόστος του γάμου σε σχέση με αυτό που θα πλήρωναν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με αυτό τον τρόπο, τα ζευγάρια συνδυάζουν και τον μήνα του μέλιτος».

Στην Κεφαλονιά τα ποσοστά αλλάζουν. Το 50% των γάμων που οργανώνει η Βρετανίδα Rachael Antonatos, η οποία «τρέχει» με τον Ελληνα σύζυγό της το www. cephalonia-concie-rge. com, αφορά «Ελληνοαμερικανούς, Ελληνοαυστραλούς και Ελληνοκαναδούς, που αναζητούν μια καθαρά παραδοσιακή τελετή, χωρίς να φοβούνται τα υψηλά κόστη».

Δεν είναι όμως μόνον οι γάμοι με την αυστηρή έννοια του τυπικού της τελετής και τα συνακόλουθα. Σύμφωνα με όσα λέει στην «Κ» η κ. Στέλλα Χανιώτη, εκπροσωπώντας το www.weddingsinsantorini.eu   «τα τελευταία χρόνια αυξάνεται η αγορά του post wedding photo shoot, κυρίως από ζευγάρια ασιατικής καταγωγής που ταξιδεύουν στη Σαντορίνη, νοικιάζουν ένα νυφικό, βάφονται κ. λπ., για να φωτογραφηθούν με φόντο την ξακουστή θέα. Υπάρχουν επίσης οι συμβολικοί γάμοι και η ανανέωση των όρκων, τα οποία μαζί αποτελούν έναν αριθμό που δύσκολα μπορεί να καταγραφεί».
Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν και τα ζευγάρια του ίδιου φύλου, που ενώ δεν μπορούν να παντρευτούν επισήμως στη χώρα μας, επιλέγουν να κάνουν μια συμβολική τελετή. Το «Nice Day», μεταξύ άλλων, παρουσιάζει και μια τέτοια περίπτωση.

Απαιτούνται κανόνες και ποιότητα
«Η Ελλάδα πρέπει να το εκμεταλλευτεί όλο αυτό. Γιατί δεν αφορά μόνο τους οργανωτές των γάμων, αλλά και τα καράβια, τα αεροπλάνα, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τις ξεναγήσεις, τα μουσεία, τους DJ, τους ανθοπώλες, τους μουσικούς, τους αισθητικούς...» τονίζει στην «Κ» η κ. Λίλα Κωνσταντινίδη, που δραστηριοποείται στη Σαντορίνη, στην εν λόγω «αγορά». Αλλά, ας ρίξουμε μια ματιά και στην αρχική σελίδα www. visitgreece. gr του ΕΟΤ. Ενας από τους βασικούς συνδέσμους τιτλοφορείται «Romance in Greece». Αν τον ακολουθήσετε, θα σας προσφερθεί μια λεπτομερής περιγραφή του ελληνικού γάμου, αλλά ώς εκεί. «Πρέπει να καταλάβουμε ότι το destination wedding πέφτει μέσα στην κατηγορία του εναλλακτικού τουρισμού» αναφέρει στην «Κ» η κ. Στέλλα Χανιώτη, επίσης ειδική επί του θέματος. «Ο ΕΟΤ καθυστέρησε πολύ να δώσει έμφαση π. χ. στην ελληνική κουζίνα. Το ίδιο συνέβη και με την Ελλάδα ως γαμήλιο προορισμό».

Νέες ιδέες
Από την άλλη, η κ. Donna Palimeri, εκπροσωπώντας το www.kefalonia-weddings.co.uk  η οποία ζει στην Ελλάδα εδώ και 23 χρόνια, επιμένει: «Εκνευρίζομαι όταν οι Ελληνες δεν κάνουν τίποτα για να “πουλήσουν’’ τον εαυτό τους. Δεν επιτρέπεται να περιμένουν ότι οι τουρίστες θα έρθουν μόνο και μόνο για τις παραλίες και τον καλό καιρό -αυτά προσφέρονται και αλλού και σε χαμηλότερες τιμές-, επομένως η Ελλάδα πρέπει να σκεφτεί νέες ιδέες και να επαναπροσδιορίσει το μεγαλείο του παρελθόντος, προσελκύοντας τόσο παλαιότερους επισκέπτες όσο και καινούργιους».

Οι πρωταγωνίστριες του «Nice Day for a Greek Wedding» συμφωνούν ότι δεν φτάνει μόνο ο ρομαντισμός, ο καλός καιρός και το ειδυλλιακό τοπίο. Χρειάζεται επιμονή σε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, αλλά και μια στοιχειώδης στήριξη από την πολιτεία. «Η αγορά έχει δημιουργηθεί από μόνη της» λέει η κ. Χανιώτη. «Δυστυχώς όμως, δεν υπάρχουν ακόμη θεσμοί και κανόνες που να ελέγχουν τον συγκεκριμένο τομέα, όπως συμβαίνει με τα ξενοδοχεία για παράδειγμα».

Το κείμενο γράφτηκε απο την Νελλη Aμπραβανελ για την www.kathimerini.gr
Βίντεο με γάμους επισκεπτών που πραγματοποιήθηκαν στην Σαντορίνη μπορείτε να δείτε στο κανάλι του www.weddingsinsantorini.eu   στο youtube, εδω.

οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του δήμου Σύρου


Για το πρόγραμμα των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων μας ενημέρωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού -Αθλητισμού του δήμου Σύρου.
Οι μέχρι σήμερα εκδηλώσεις που έουν προγραμματιστεί είναι οι εξής:
Πέμπτη 23 Ιουνίου, 12:00 Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου- Ερμούπολης, Συνέντευξη Τύπου για την Παρουσίαση του προγράμματος των Φεστιβάλ για το καλοκαίρι 2011.
Παρασκευή 24 Ιουνίου, 20.00 Ποιμαντικό Κέντρο Αγ. Παύλος (Ποσειδωνία), Μουσική Κατασκήνωση Σύρου - Φιλαρμονική Δήμου Σύρου- Ερμούπολης & 20.30 Παραλία Φοίνικα
Πανηγύρι Αγ. Ιωάννη Αφανιστή- Κλείδωνας απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φοίνικα
Σάββατο 25 Ιουνίου, 21.00 Μόλος Γαλησσά, η πιο όμορφη θάλασσα είναι στα τραγούδια
συναυλία με τους Γιάννη Κούτρα και Μάριο Στρόφαλη, Είσοδος: 10 & 5 ευρώ.
Τρίτη 28 Ιουνίου, 20.00 Κηπάριο Μεταμόρφωσης, Παραμύθια από καρδιάς απο την Ομάδα αφήγησης πρώην Κ.ΑΠ.Η. Ερμούπολης.
Καλλιτέχνικός διευθυντής του φεστιβάλ είναι ο  Θέμης Ροδαμίτης
 και την διοργάνωση έχει αναλάβει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Σύρου.

η φλόγα των Special Olympics στην Σαντορίνη - πρόγραμμα

Νεότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμα της τελετής υποδοχής της φλόγας των Special Olympics στην Σαντορίνη μας έστειλε ο Δήμος Σαντορίνης.

Η άφιξη της Φλόγας της Ελπίδας των Special Olympics στη Σαντορίνη, θα γίνει την Τρίτη 21/06/2011.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής :
15.00 – Άφιξη στον Αθηνιό και μεταφορά στον Πύργο, όπου θα παρατεθεί γεύμα προς τιμή των συμμετεχόντων.
18.00 – Αναχώρηση για Οία.
18.30 Έναρξη Λαμπαδηδρομίας στην Οία (από τη Στάση ΚΤΕΛ προς το Κάστρο, διά μέσω οδού Σιδερά).
18.45 – Υποδοχή, μικρή τελετή και κεράσματα στο Κάστρο της Οίας, όπου θα συμμετέχει ο κ. Γιάννης Πανταζής με την τσαμπούνα του.
19.00 – Επιστροφή στην αφετηρία ΚΤΕΛ διά μέσω της οδού Νομικού (Μαρμαρά).
19.45 – Έναρξη Λαμπαδηδρομίας στα Φηρά.
(Από το κλειστό γυμναστήριο ΔΑΟΣ στην πλατεία Μητρόπολης, διά μέσω ανηφόρας Προϊστορικού Μουσείου).
20.00 – Έναρξη τελετής όπου θα συμμετέχει η διεθνώς αναγνωρισμένη καλλιτέχνης Μαρίζα Κωχ με το συγκρότημά της και την εφηβική χορωδία του κ. Μανόλη Καφούρου.
21.00 – Λήξη τελετής. Αναχώρηση προς Φηροστεφάνι, μέσω καλντέρας και επίσκεψη στην Ένωση Συνεταιρισμών όπου θα παρατεθεί δεξίωση από το Δήμαρχο Θήρας.
23.00 – Αναχώρηση για λιμάνι Αθηνιού.
Το κοινό της Σαντορίνης θα έχει την τιμή και την ευκαιρία να συμμετέχει στο λαμπρό αυτό γεγονός.

παράσταση της Μ. Κωχ

Μετά την υποδοχή της φλόγας των Special Olympics στην Σαντορίνη, Η Μαρίζα Κωχ θα συναντήσει τον συνθέτη και κιθαριστή Βασίλη Ρακόπουλο και βασισμένοι σε παλαιότερες και νέες συνθέσεις τους, καθώς και σε αγαπημένες παραδοσιακές μελωδίες θα ταξιδέψουν το κοινό τους στην μουσική παράσταση που θα δώσουν στον χώρο "υφέν" στους ανοιχτούς ορίζοντες της ελληνικής μουσικής. Μαζί τους ο νέος τραγουδοποιός Ηλίας Βαμβακούσης στο ούτι, την κιθάρα, την φωνή και τα κρουστά. Στο πιάνο ο Γιώργος Σαλβάνος. Είσοδος 15 ευρώ, ποτό 7 ευρώ. Για πληροφορίες και κρατήσεις 22860 24600.

"Σαντορίνη, σπίτια του Θεού" εκθεση ζωγραφικής

Ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας "Θηραικά Νέα" μας ενημερώνει  για τα εγκαίνεια της έκθεσης ζωγραφικής "Σαντορίνη, σπίτια του Θεού" του διεθνούς φήμης Έλληνα ζωγράφου, αρχιτέκτονα και καθηγητή Ευθύμιου Βαρλάμη, την Δευτέρα 20 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στην γκαλερί της ελληνοαμερικάνικης Ένωσης.
Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε, 6978 009085

Χ. Κόκκινος για κυβερνητικά μέτρα και "καλλικράτη"

"Χαριστική βολή στην ελληνική κοινωνία" χαρακτηρίζει τα κυβερνητικά μέτρα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου και μέλος της ΝΔ, Χαράλαμπος Κόκκινος.


Σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει οτι,
Η πολιτική της σκληρής και άδικης λιτότητας που επέβαλλε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρά τις αντίθετες προεκλογικές δεσμεύσεις δεν οδηγεί πουθενά.
Οι κυβερνώντες διαβεβαίωναν τον ελληνικό λαό ότι το 2012 η χώρα μας «θα έβγαινε στις αγορές» και ότι «θα υπήρχε φως στο τούνελ». Σήμερα εύχονται και μεταθέτουν τις ελπίδες για έξοδο από την κρίση μετά το 2015, επιβάλλοντας σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα που δίνουν τη χαριστική βολή στην ελληνική κοινωνία.
Η χειρότερη και η πιο αναξιόπιστη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος ζητά νέες θυσίες. Θυσίες που δε δίνουν ελπίδα γιατί στηρίζονται στην ίδια αποτυχημένη πολιτική συνταγή.
Το ΠΑΣΟΚ, πριν ένα έτος, «υποδούλωσε» τη χώρα στο ΔΝΤ και τώρα «στραγγαλίζει» την ελληνική κοινωνία επιβάλλοντας της πρόσθετα μέτρα «θηλιά» 28,3 δις ευρώ.

Η «μέγγενη» του Νέου Μνημονίου:
Επιβάλλει πρόσθετους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές συνολικού ύψους 12,1 δις ευρώ. Μειώνει τις δαπάνες για μισθούς υπαλλήλων και λειτουργών του Δημοσίου κατά 2,1 δις ευρώ. Περικόπτει κονδύλια για υγειονομική περίθαλψη, ασφαλιστικές και κοινωνικές παροχές κατά 6,22 δις ευρώ.
Συρρικνώνει το δημόσιο τομέα κατά 2 δις ευρώ. Περικόπτει δαπάνες σε Περιφέρειες και Δήμους κατά 1,3 δις ευρώ. Μειώνει επενδυτικές, λειτουργικές και εξοπλιστικές δαπάνες του Δημοσίου κατά 2,28 δις ευρώ. Με εισπρακτικά μέτρα, «θύελλα» φόρων και νέο κυνηγητό των πολιτών επιβάλλει επιπλέον βάρη ύψους 2,26 δις ευρώ. Απολύει χιλιάδες υπαλλήλους από υπηρεσίες, οργανισμούς και λοιπούς φορείς του Δημοσίου που θα συγχωνευτούν ή θα καταργηθούν. Ετοιμάζει την εκποίηση των «ασημικών» της χώρας. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η παραπαίουσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (κόμμα που κυβερνά τα 22 χρόνια από τα 30 τελευταία χρόνια της Μεταπολίτευσης) δεν έχει πρόγραμμα και είναι αδύνατη και άτολμη να πάρει συγκεκριμένες και ρεαλιστικές αποφάσεις που θα άρουν τα αδιέξοδα που καθημερινά δημιουργεί.

Επίσης, σε ανακοίνωσή του σχετικά με την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» ,μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι :
Συμπληρώνονται έξι (6) μήνες από την εφαρμογή του Καλλικράτη. Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα ούτε ο πιο απαισιόδοξος δεν θα περίμενε τέτοια παταγώδη αποτυχία της νέας «πολυδιαφημισμένης μεταρρύθμισης». Αποτυχία που οδηγεί… όπισθεν ολοταχώς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Αποτυχία που απαξιώνει το θεσμό της Αυτοδιοίκησης και απογοητεύει τις προσδοκίες των πολιτών. Αποτυχία που έχει οδηγήσει τους Δήμους σε τραγική κατάσταση. Αποτυχία που δείχνει την ένδεια και την προχειρότητα του κυβερνητικού σχεδιασμού και την αδυναμία της Περιφερειακής Αρχής που «στηρίζει» και στηρίζεται από το κυβερνών κόμμα το ΠΑΣΟΚ.
Οι πολίτες του Νοτίου Αιγαίου βλέπουν ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου:
Παραμένει υποστελεχωμένη και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ελάχιστου υπαλληλικού προσωπικού, οι πολίτες δεν εξυπηρετούνται επαρκώς. Το θεσμικό πλαίσιο παραμένει θολό και ομιχλώδες. Δεν υπάρχει οικονομική στήριξη του εγχειρήματος. Θυμίζουμε ότι με ψήφους της Περιφερειακής Αρχής ψηφίστηκε ένας προϋπολογισμός οπισθοδρόμησης και παρακμής και η κυβέρνηση προχωρά διαρκώς σε περικοπές.
Με ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής δεν έχουν συσταθεί ακόμα οι δύο προβλεπόμενες από το άρθρο 164 του N. 3852/2010 επιτροπές περιφερειακής πολιτικής (βλ. τουριστικής ανάπτυξης, αγροτικής οικονομίας κ.α.) Δεν γίνεται καμία συναινετική και ουσιαστική προσπάθεια από την Περιφερειακή Αρχή (παρά τις εναλλακτικές και επίμονες προτάσεις μας για συνεννόηση) για να βρεθεί το πρόσωπο που θα λειτουργήσει το θεσμό του «Συμπαραστάτη του Πολίτη». Η αλαζονεία και ο αυταρχισμός της Περιφερειακής Αρχής φαίνεται και στον αποκλεισμό της μειοψηφίας (που εκφράζει το άλλο μισό σχεδόν του εκλογικού σώματος του Νοτίου Αιγαίου) από κρίσιμες συσκέψεις και από τα κτήρια της Περιφέρειας με την παράνομη μη παραχώρηση γραφείων παρά τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες. Δεν έχει ψηφιστεί κανονισμός λειτουργίας Περιφερειακού Συμβουλίου και ο Οργανισμός Λειτουργίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Δεν προωθείται καμιά οργανωμένη αναπτυξιακή δράση.
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι έχουν μετατραπεί σε «χρηματοδότες» της Περιφέρειας αφού δεν τους καταβάλλονται έγκαιρα τα έξοδα των μετακινήσεών τους για τις συνεδριάσεις των Περιφερειακών Συμβουλίων ή της Οικονομικής Επιτροπής.
Ο κ. Ραγκούσης δεν θεσμοθέτησε την Ένωση Περιφερειών (ΕΝΠΕ) που θα αντικαταστήσει την Ε.Ν.Α.Ε. Με σκοπό το «διαίρει και βασίλευε» και, ενδεχομένως, τη «μπαχαλοποίηση» του συστήματος καθυστερεί τη διαδικασία και την οργάνωση της Ε.Ν.Α.Ε.
Γίνεται πλέον απ’ όλους αντιληπτό ότι η Περιφερειακή Αρχή είναι «συνένοχη» σιωπώντας στη σκόπιμη υποβάθμιση της ζωής μας και του θεσμού της Αυτοδιοίκησης που συντελεί η κυβέρνηση. Ο επικεφαλής και τα στελέχη του περιφερειακού συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας» με διαρκή παρουσία και επαφή με την κοινωνία, με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να διαφυλάξουμε το κύρος της αυτοδιοίκησης και να προωθήσουμε τα συμφέροντα των νησιωτών μας.

Βρούτσης για ανασχηματισμό και μεσοπρόθεσμο

Για "ανασχηματισμό κομματικών σκοπιμοτήτων και περιορισμένου χρόνου" έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.


Στο σχόλιό του αναφέρει επίσης οτι,
«Το κυβερνητικό σχήμα που ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό, επιβεβαιώνει με τον πιο αδιάψευστο τρόπο ότι η νέα κυβέρνηση κινείται πλέον στον αστερισμό των εκλογών με ταυτόχρονη διασφάλιση κομματικών ισορροπιών.
Τα γεγονότα που προηγήθηκαν τις προηγούμενες μέρες, ανεξαρτητοποιήσεις και παραιτήσεις βουλευτών της κυβέρνησης, αμφισβήτηση της κυβερνητικής πολιτικής και του ίδιου του πρωθυπουργού από την κοινοβουλευτική του ομάδα, δημιούργησαν συνθήκες αποσταθεροποίησης και ακυβερνησίας.
Μέσα σε αυτό το κλίμα αμφισβήτησης και απελπισίας, ο Πρωθυπουργός αναγκάστηκε να προχωρήσει σε έναν ανασχηματισμό ανάγκης και πολιτικής διαφυγής, που όμως δεν έχει να προσφέρει τίποτα περισσότερο από την παράταση της παραμονής του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και την εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.
Ενω, με αφορμή την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας, από τότε που η κυβέρνηση, εν μέσω διθυράμβων, εξήγγειλε για πολλοστή φορά, την πρόθεσή της να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τη φοροδιαφυγή!
Συγκεκριμένα, το περίφημο σχέδιό της προέβλεπε έσοδα από τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, που για το 2011 θα ανέρχονταν σε 1,5 δις €, για το 2012 σε 4,4 δις € και για το 2013 σε 5,9 δις €. Δηλαδή, συνολικά έκανε λόγο για έσοδα ύψους 11,8 δις €.
Σήμερα, και ενόψει τη συζήτησης στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα των 28 δις €, παρατηρείται ότι απουσιάζουν πλήρως τα προβλεπόμενα από τη φοροδιαφυγή έσοδα των 11,8 δις €. Μέτρα, που ισοδυναμούν με το σύνολο των επαχθών φορολογικών και κοινωνικών μέτρων που προωθούνται σήμερα μέσω του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Αυτό μεταφράζεται ως εξής: Είτε η κυβέρνηση δεν τα “συμπεριέλαβε από αμέλεια”, γεγονός που συνεπάγεται άμεση διόρθωση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, είτε ότι τα απέρριψε η τρόικα, λόγω έλλειψης επαρκούς τεκμηρίωσης, είτε ότι όλο εκείνο το δήθεν σχέδιο ήταν άλλο ένα καλοστημένο επικοινωνιακό παιχνίδι, από αυτά που η κυβέρνηση μας έχει συνηθίσει.
Σε οτι δε, αφορά την εκτέλεση του προυπολογισμού σχολίασε πως, "τα έσοδα καταρρέουν, οι πρωτογενείς δαπάνες διογκώνονται, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων βουλιάζει, το έλλειμμα διευρύνεται".

συλλήψεις του ΑΤ Θήρας για παραβίαση του Ν. περί ναρκωτικών

 «Πλούσιο» ήταν το αστυνομικό δελτίο του διημέρου 18 και 19 Ιουνίου του Α.Τ. Θήρας με αφορμή την σύλληψη ημεδαπών για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Σύμφωνα με Δελτία Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων,
Στo πλαίσιo της συνεχούς προσπάθειας καταπολέμησης της διάδοσης και χρήσης των ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθη στις 17-6-2011 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας ένας (1) ημεδαπός, ηλικίας 44 ετών, ο οποίος κατηγορείται για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε μέσα σε υπόγεια αποθήκη καταστήματός ενοικίασης μοτοποδηλάτων, ιδιοκτησίας του, στην περιοχή Φηρών- Θήρας, βρέθηκαν σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στον οποίο ο συλληφθείς είχε εγκαταστήσει αυτόνομο σύστημα ποτίσματος, εξαερισμού, φωτισμού και δημιουργίας κατάλληλων περιβαλλοντολογικών συνθηκών, τριάντα δύο (32) δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 1,20 έως 1,80 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στην οικία του δράστη, βρέθηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος αποξήρανσης-επεξεργασίας των δενδρυλλίων κάνναβης. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ποσότητα 51,2 gr ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, που προοριζόταν για εμπορία.
Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, Ένα κινητό τηλέφωνο, Πέντε (5) φαρμακευτικά δισκία άγνωστης ουσίας, Μία ξιφολόγχη πολεμικού τυφεκίου. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.
Ενώ, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της 19ης Ιουνίου,

Συνελήφθησαν στις 18-6-2011 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, ένα ζευγάρι ημεδαπών και συγκεκριμένα ένας άνδρας ηλικίας 46 ετών και μια γυναίκα ηλικίας 51 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών. Ειδικότερα:

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε, στην περιοχή Ημεροβίγλι- Θήρας, στην οικία όπου διέμεναν οι προαναφερόμενοι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εντός της οικίας σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο όπου είχαν εγκαταστήσει αυτόνομο σύστημα ποτίσματος, εξαερισμού, φωτισμού και δημιουργίας κατάλληλων περιβαλλοντολογικών συνθηκών, δεκαέξι (16) δενδρύλλια κάνναβης.
Επιπλέον, στον εξωτερικό χώρο της οικίας , βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε γλάστρες, ακόμη δεκαέξι (16) δενδρύλλια κάνναβης. Τα ανωτέρω δενδρύλλια βρίσκονταν στο στάδιο της ανάπτυξης και είχαν ύψος από 0,05 έως 0,65 μέτρα.
Επίσης, κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ποσότητα 1040 gr ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, που προοριζόταν για εμπορία.
Δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, Δύο (2) κινητά τηλέφωνα, Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.