Παρασκευή, Δεκεμβρίου 29, 2006

  • Παρασκευή 29.12.2006
  • Την αντίθεσή της στην κατάργηση και συνένωση των ΔΥΠΕ εξέφρασε σε συνέντευξή της στον Σαντορίνη 106.4 η πρώην πρόεδρος του ΠΕΣΥ Αγγελική Μωραιτάκη με αφορμή την παρουσίαση των συμπερασμάτων της μεγάλης έρευνας για τις υπηρεσίες υγείας στις Κυκλάδες στην οποία συμμετείχε.
  • Θετική κρίνεται η συνάντηση στη Σύρο εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων με στελέχη της εταιρίας Sea Lines με θέμα συζήτησης την έλευση υδροπλάνων στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.
  • «Πονοκέφαλο» δημιουργεί στους φορείς του τουρισμού ο νέος αναπτυξιακός νόμος για την επιδότηση κατασκευής πολυτελών ξενοδοχείων που προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών. Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων είναι αντίθετος στη συγκεκριμένη τροπολογία, η οποία προβλέπει για πρώτη φορά την επιδότηση της δημιουργίας νέων ξενοδοχείων.
  • Την άμεση απόσυρση του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος του Υπουργείου Εσωτερικών για τον τρόπο εκλογής των συλλογικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποφάσισε κατά πλειοψηφία η έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΚΕ, θεωρώντας ότι οι αλλαγές προωθούνται χωρίς προηγούμενη διαβουλευση χαρακτηρίζοντας την τακτική του υπουργείου πολιτικά, θεσμικά και ηθικά απαράδεκτη.
  • Με ηλιοφάνεια θα κάνει "ποδαρικό" ο νέος χρόνος, αφήνοντας πίσω το κρύο και τους ισχυρούς ανέμους, Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η πρώτη μέρα του 2007 θα είναι ιδιαίτερα ηλιόλουστη και η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο, φθάνοντας μέχρι και τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 28, 2006

  • Πέμπτη 28.12.2006
  • Παρουσιάστηκαν χθες και αναλύονται σήμερα τα συμπεράσματα της μεγάλης έρευνας για τις υπηρεσίες υγείας στις Κυκλάδες που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής.
    Το σύστημα του Νομού χαρακτηρίζεται μέτριο, ενώ η επισκεψιμότητα βρίσκεται σε χαμηλά ποσοστά παρά την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι Κυκλαδίτες στις δημόσιες υπηρεσίες έναντι των ιδιωτικών. Σε ότι αφορά την Σαντορίνη, εντοπίζεται ποικιλία προβλημάτων σε υψηλότερα ποσοστά σε σύγκριση με τα άλλα νησιά.
    Υπεύθυνοι της έρευνας ήταν η πρώην πρόεδρος κα. Μωραιτάκη και αντιπρόεδρος του ΠΕΣΥΠ, κος. Βασιλάκης.
  • Πλωτό ταχύπλοο ασθενοφόρο ναυπηγεί η Ένωση Λεμβούχων Θήρας. Το σκάφος μεταφορικής ικανότητας 160 ατόμων θα έχει σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό και θα εξυπηρετεί τους επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων αλλά και τους κατοίκους της επαρχίας Θήρας μεταφέροντας τους στην υγειονομική μονάδα της Σαντορίνης.
  • Τα προβλήματα των νησιών του Αιγαίου ως βασικές προτεραιότητες του κρατικού προϋπολογισμού έθεσαν κατά την διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή, ο βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Χωματάς, και οι Υπουργοί Εμπορικής ναυτιλίας και Αιγαίου. Στα 32,9 εκατομμύρια ευρώ διαμορφώθηκε ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Αιγαίου για το 2007 και κρίνεται ιδιαίτερα χαμηλός. Η αναβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών η προτεραιότητα του υπουργού Εμπορικής ναυτιλίας σύμφωνα με δηλώσεις του στη Βουλή.
  • Φωτιά πήραν τα δημοτικά τέλη στη Πάρο με την μειοψηφία να υποστηρίζει ότι το θέμα θα έπρεπε να συζητηθεί από το νέο δημοτικό συμβούλιο.
  • Ξεκίνησαν ήδη οι προετοιμασίες για την γιορτή της Παναγίας της Σέργενας στον Βόθωνα που πραγματοποιείται στις 2 Φεβρουαρίου.

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 27, 2006

  • Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2006
  • "Δεν υπάρχει ανάγκη ίδρυσης γραφείου στη Σαντορίνη με βάση τον αριθμό των ασφαλισμένων και το ότι πολλές από τις διαδικασίες διεκπεραιώνονται μέσο ΚΕΠ" απαντά σε αίτημα του έπαρχου θήρας ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών. «Τα στοιχεία μου λένε ότι οι ασφαλισμένοι είναι περισσότεροι, υπάρχει ανάγκη ίδρυσης γραφείου» απαντά ο έπαρχος Θήρας Χρύσανθος Ρουσσος.
  • Πέντε φορές το χρόνο επισκέπτονται κατά μέσο όρο οι κάτοικοι των Κυκλάδων γιατρούς ή μονάδες υγείας, ενώ ένας στους πέντε ταξιδεύει στην Αθήνα προκειμένου να επισκεφθεί γιατρό, ακόμη και για προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν στο νησί του, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής . Σε σχέση με το 2002 καταγράφεται μικρή τάση βελτίωσης των κατοίκων που δηλώνουν αρκετά ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες υγείας.
  • Σημαντικά στοιχεία για τον πλούτο του βυθού των ελληνικών θαλασσών κατέγραψαν οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ). Στο πρόσφατο ταξίδι τους στη Σαντορίνη οι ερευνητές του ΕΛΚΕΘΕ καταδύθηκαν με το βαθυσκάφος «Θέτις» στο εσωτερικό του ηφαιστείου του Κουλούμπου, φθάνοντας στον πυθμένα του και στα 504 μέτρα βάθος για να μελετήσουν την υδροθερμία του. Η θερμοκρασία που μετρήθηκε στον πυθμένα φτάνει τους 170 βαθμούς Κελσίου!