Τετάρτη, Απριλίου 08, 2009

Τις ευχαριστίες του για την φιλοξενία καθώς και το επίπεδο της διοργάνωσης στην οποία κλήθηκε να συμμετάσχει εκφράζει με ανακοίνωσή του ο αθλητικός σύλλογος Tae - Kwon -Do Αθλοπαιδεία Νάξου, στον αθλητικό Σύλλογο Tae - Kwon -Do Πανιώνιος Σαντορίνης.
Στο δημόσιο μήνυμά του ο αθλητικός σύλλογος Tae - Kwon -Do Αθλοπαιδεία Νάξου εκφράζει τις ευχαριστίες του στο ΔΣ του αθλητικού συλλόγου του Πανιωνίου, την προπονήτρια Μαρία Τσουκνίδουκαι ιδιαίτερα τον κ. Μάινα για την άψογη διοργάνωση των φιλικών αγώνων ανάμεσα στους δύο συλλόγους.
Η άρτια διοργάνωση, το φίλαθλο πνευμα, η ευγενής άμιλλα και προπάντων η άψογη φιλοξενία προς τους αθλητές και τους γονείς κατα την παραμονή τους στο νησί οχι μονο ικανοποίησε τους Ναξιώτες φιλοξενούμενους αλλά τους δημιούργησε μια τεράστια υποχρέωση απέναντι στους παράγοντες του συλλόγου, σημειώνει στο ευχαριστήριό του ο
ο αθλητικός σύλλογος Tae - Kwon -Do Αθλοπαιδεία Νάξου, ενω κλείνοντας σημειώνει οτι ως ΔΣ είμαστε ενθουσιασμένοι και συγκινημένοι.


Και να πούμε βέβαια και για τους αγώνες, πρόκειται για τους πρώτους διασυλλογικούς φιλικούς αγώνες Tae - Kwon -Do που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 28 Μαρτίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Θήρας.
Οι αγώνες διοργανώθηκαν απο τον Αθλητικό Σύλλογο Tae - Kwon -Do Πανιώνιος Σαντορίνης στο Κλειστό Γυμναστήριο Σαντορίνης και έλαβαν μέρος συνολικά 55 αθλητές.
Η αποστολή της Νάξου αριθμούσε συνολικά 67 άτομα γονείς και αθλητές οι οποίοι φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία ενω οι εντυπώσεις που αποκόμησαν τόσο απο το νησί όσο και απο την οργάνωση ήταν πολύ καλές.
Ο Αθλητικός Σύλλογος Tae - Kwon -Do Πανιώνιος Σαντορίνης ευχαριστεί θερμά την προπονήτρια Μαρία Τσουκνίδου, κάτονο 4 ντάν, μέλος της Εθνικής μας ομάδας και τρείς φορές πρωταθλήτρια Β. Ελλάδας, για τον επαγγελματισμό που υπέδειξε κατα την διάρκεια της διοργάνωσης.
Παράλληλα, ο Αθλητικός Σύλλογος Tae - Kwon -Do Πανιώνιος Σαντορίνης ευχαριστεί τον Δήμο Θήρας για την συνεργασία καθώς και τα ΚΤΕΛ Θήρας για την συμμετοχή τους στη διευκόλυνση των μετακινήσεων της Φιλοξενούμενης ομάδας.
O Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοχωρίου "το μετόχι" σας ανακοινώνει οτι το Σάββατο 11 Απριλίου ημέρα γιορτής "ανάσταση του Λαζάρου" στις 9 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία του χωριού θα αρχίσει το στόλισμα του πατροπαράδοτου "Λαζάρου" (ξύλινο ομοίωμα , σε σχήμα ρόμβου , ύψους 13 μέτρων στολισμένο με δεντρολίβανο - αλισμαρί)
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και στον ίδιο χώρο , αμέσως μετά τον εσπερινό , στις 6 το απόγευμα, σας καλούμε όλοι μαζί να σηκώσουμε τον¨"Λάζαρο" με τον παραδοσιακό τρόπο.
Την ανακοίνωση υπογράφουν η πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγαλοχωρίου "το μετόχι"
Γενική Συνέλευση των κατοίκων της με πρόσκληση του Προέδρου της Γιώργου Χάλαρη πραγματοποίησε η Κοινότητα της Οίας - Θηρασιάς την Δευτέρα 6 Απριλίου στο Δημοτικό Σχολείο Φοινικιάς όπου συζητήθηκε η Παρουσίαση κυκλοφοριακής μελέτης Οίας, η νέα τουριστική περίοδος του 2009, η μείωση φόρου παραπιδημούντων (από 2% σε 0,5%) καθώς και η ένταξη και Πορεία των έργων υποδομής της Κοινότητας.


Σε ότι αφορά την νέα τουριστική περίοδο, ο πρόεδρος της Κοινότητας ανέφερε ότι παρά την διεθνή οικονομική κρίση οι επιχειρήσεις της περιοχής δεν εμφανίζονται να αντιμετωπίζουν προβλήματα και ξεκινούν την σαιζόν με αισιοδοξία, ενώ σημείωσε ότι η Κοινότητα έχει την πρόθεση να στηρίξει διαφημιστικά την περιοχή.
Σε ότι αφορά όμως το θέμα της μείωσης του φόρου παραπιδημούντων από 2% σε 0,5% εξέφρασε την αντίθεσή του στην εν λόγω ρύθμιση δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι αυτό τινάζει στον αέρα τα οικονομικά της Κοινότητας, της οποίας τα έσοδα στην πλειονότητά τους προέρχονται από τα εν λόγω τέλη. Ο κ. Χάλαρης κατηγόρησε την Κυβέρνηση για την απόφασή αυτή λέγοντας ότι πάρθηκε για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των λίγων μεγαλοξενοδόχων της χώρας ενώ καταδικάζει και αποδυναμώνει εντελώς τα ταμεία των ΟΤΑ και πολύ περισσότερο των μικρών κοινοτήτων των οποίων τα έσοδα προέρχονταν από αυτό το τέλος, σημειώνοντας ότι οι σκοπιμότητες της Κυβέρνησης φάνηκαν καθαρά από το γεγονός ότι δεν ενδιαφέρθηκε να αντικαταστήσει με άλλον τρόπο τα χαμένα έσοδα της Αυτοδιοίκησης.



Μετά την Γενική Συνέλευση συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου.


Πρόσκληση για συνεδρίαση του Κοινοτικού της Συμβουλίου μας έστειλε η Κοινότητα της Οίας – Θηρασιάς που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 9 Απριλίου.
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής:
1. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής ΕΚΠΟΤΑ (καλαθοφόρο όχημα)
2. Έγκριση πρακτικού δημοπράτησης κοινοτικού ακινήτου
3.Έγκριση απολογισμού ενιαίας σχολικής επιτροπής Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου Θηρασιάς
4.Έγκριση προσλήψεων προσωπικού ΚΟΙΝ.Κ.Ε.Ο.
5.Παραλαβή μελέτης για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών
6.Παραλαβή μελέτης «Κυκλοφοριακή μελέτη Οίας»
7.Παραλαβή μελέτης «Εκπόνηση του Γενικού Πλάνου για την ανάπτυξη της Θηρασιάς»
8.Παραλαβή μετάφρασης της Μελέτης του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι «Θηρασιά – χαρακτηριστικά και προοπτικές ανάπτυξης»
9.Έγκριση προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για την «υδροδότηση των μικρών νησιών»
10.Αναμόρφωση προϋπολογισμού Εσόδων – Εξόδων 2009
11. Έγκριση δαπάνης – ψήφιση πιστώσεων 2009
12. Έγκριση ετήσιου συμβολαίου για την αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων ύψους 2.100 ευρώ
13. Έγκριση ετήσιου συμβολαίου Τηλευποστήριξης ύψους 1.425 ευρώ
14. Έγκριση συνδρομής ετήσιας παροχής νέων εκδόσεων (release) για τις εφαρμογές genesis ΟΤΑ ύψους 1.300 ευρώ
15. Αίτημα στη ΔΕΗ για τοποθέτηση φωτιστικών σε στύλους
16. Απάντηση υπαλλήλων τεχνικής υπηρεσίας
17. Αίτηση προέγκρισης άδειας καταστήματος
18. Αιτήσεις πολιτών
19. Έγκριση εξόδων μετακίνησης προέδρου

Τρίτη, Απριλίου 07, 2009

Δύο μέρες μετά την επέτειο για την συμπλήρωση 2 χρόνων απο το ναυάγιο του Κ/Ζ Sea Diamond στην Καλντέρα, επανερχόμαστε στο θέμα μιας και -όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσαν φορείς του νησιού για το γεγονός- οι διαδικασίες για την οριστικοποίηση της απάντλησης των καυσίμων του πλοίου ολοκληρώνονται όπως άλλωστε πιστοποιεί με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΕΝ που παρουσιάζουμε σήμερα, τεχνικής φύσης είναι οι λεπτομέρειες που υπολοίπονται για να οριστικοποιηθεί και να ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας.



Αξιολόγηση από το Ε.Μ.Π. των υποβληθεισών λεπτομερειών εφαρμογής και εργασιών του Σχεδίου απάντλησης και του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης αντιμετώπισης περιστατικού ρύπανσης και περιβαλλοντικής προστασίας κατά τις εργασίες απάντλησης πετρελαιοειδών και άλλων ρυπογόνων ουσιών από το ναυάγιο του Κ/Ζ “SEA DIAMOND”

Μετά τη μελέτη της αξιολόγησης από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, των υποβληθεισών λεπτομερειών εφαρμογής και εργασιών, με τις οποίες συμπληρώθηκε το Σχέδιο απάντλησης, καθώς και της παράλληλης αξιολόγησης του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης αντιμετώπισης περιστατικού ρύπανσης και περιβαλλοντικής προστασίας κατά τις εργασίες απάντλησης πετρελαιοειδών και άλλων ρυπογόνων ουσιών από το ναυάγιο του Κ/Ζ “SEA DIAMOND”, που, με σχετικό έγγραφο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας, τέθηκε υπόψη της διαχειρίστριας εταιρείας του πλοίου «CORE MARINE LTD» και στο πλαίσιο των προσπαθειών για την εξουδετέρωση του ναυαγίου, γίνονται γνωστά τα ακόλουθα:


1. Οι Υπηρεσίες του ΥΕΝΑΝΠ συμφωνούν με την πρόταση του Ε.Μ.Π., όπως υιοθετείται από το Δ.Λ.Τ Θήρας, για καταρχήν έγκριση του υποβληθέντος Σχεδίου, όπως συμπληρώθηκε με τις υποβληθείσες λεπτομέρειες εφαρμογής και εργασιών, καθώς και τη συνέχιση της διαδικασίας, υπό τη ρητή αίρεση της άμεσης υποβολής στο Ε.Μ.Π., της τελικής τοποθέτησης των συντελεστών της απάντλησης, επί των παρατηρήσεων – επισημάνσεων που περιλαμβάνονται στην αξιολόγηση του Ε.Μ.Π, για την ακριβή και λεπτομερή διαδικασία των εργασιών απάντλησης και υπό τη ρητή αίρεση της από μέρους της διαχειρίστριας εταιρείας «CORE MARINE LTD», επιβεβαίωσης σαφούς χρονοδιαγράμματος διενέργειας των εργασιών αυτών.

2. Επισημαίνεται η σημασία καθορισμού, το συντομότερο δυνατό, των ελάχιστων ποσοτικών στόχων από πλευράς του Ξένου Οίκου «DRONIK MARITIME CONSULTANS LTD», που αφορούν στην απάντληση και στον ακριβέστερο υπολογισμό της ποσότητας πετρελαίου που υπάρχει στο ναυάγιο, έχοντας ως σκοπό αφενός την απομάκρυνση της μέγιστης δυνατής ποσότητας από τα εγκλωβισμένα πετρελαιοειδή και αφετέρου τη στεγανοποίηση των ανοιγμάτων του πλοίου, για την περιβαλλοντική θωράκιση της Σαντορίνης στο μέλλον.

3. Επιπρόσθετα υπογραμμίζεται η αναγκαιότητα της προτεινόμενης από πλευράς του Ξένου Οίκου και υιοθετούμενης από πλευράς του Ε.Μ.Π. επιτόπιας τελικής επιθεώρησης του ναυαγίου, προ της εκτέλεσης των εργασιών απάντλησης. Ευνόητο είναι και επισημαίνεται στην αξιολόγηση του Ε.Μ.Π. ότι ο προτεινόμενος τελικός έλεγχος του ναυαγίου πρέπει να γίνει αφού σχεδιασθεί πρώτα πολύ προσεκτικά και υπάρχει η δυνατότητα για εμπεριστατωμένη αξιολόγηση και αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του, συνυπολογίζοντας ότι ανάλογα με τα αποτελέσματα της τελικής αυτής επιθεώρησης μπορούν να αναθεωρηθούν οι υπόλοιπες λεπτομέρειες του υποβληθέντος Σχεδίου.

4. Οι ανωτέρω παρατηρήσεις – επισημάνσεις δεν είναι ούτε δεσμευτικές ούτε περιοριστικές και δύνανται να εμπλουτιστούν στην πορεία από το Ε.Μ.Π., ως Τεχνικό Σύμβουλο του Δ.Λ.Τ Θήρας, ανάλογα με τις εξελίξεις.

5. Η διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου έχει ήδη κληθεί να αποστείλει, το συντομότερο δυνατό, τα πρόσθετα στοιχεία και όλες τις απαραίτητες τεχνικές – περιβαλλοντικές – επιστημονικές – οικονομικές λεπτομέρειες στο Ε.Μ.Π., για την έγκαιρη αξιολόγηση και προετοιμασία όλων των κρίσιμων παραμέτρων που θα πρέπει να εξεταστούν, για την ασφαλή και εντός του χρονοδιαγράμματος εκτέλεση αυτού του πολύπλοκου από κάθε άποψη εγχειρήματος. Ιδιαίτερα επισημαίνεται η λήψη των αναγκαίων μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, καθώς και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.
6. Οι Υπηρεσίες του ΥΕΝΑΝΠ παρακολουθούν τις εξελίξεις και είναι στη διάθεση των ενδιαφερόμενων μερών για την παροχή κάθε δυνατής συνδρομής.


Παράλληλα, και με αφορμή τις εξελίξεις αλλά και την επέτειο, ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το Πασοκ μέσω του πολιτικού εκπροσώπου του κόμματος για θέματα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Σπύρου Κουβέλη.

Σύμφωνα με αυτην,

Την Κυριακή 5 Απριλίου, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών Σαντορίνης πραγματοποιεί εκδήλωση στο λιμάνι του Αθηνιού, με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και με αίτημα την άμεση ανέλκυση του Sea Diamond.
Το κρουαζιερόπλοιο Sea Diamond βυθίστηκε στις 5 Απριλίου 2007. Δύο χρόνια μετά το ναυάγιο, το κουφάρι του πλοίου παραμένει εγκαταλειμμένο στο βυθό της καλντέρας, σε βάθος περίπου 100 μέτρων, αποτελώντας, όπως έχει τεκμηριώσει σε σειρά εκθέσεών του το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), μια ωρολογιακή βόμβα για το θαλάσσιο περιβάλλον της Σαντορίνης και του Αιγαίου. Όπως αναφέρεται, εκτός από τους τόνους πετρελαίου που υπάρχουν στις δεξαμενές του ναυαγίου, τα υλικά κατασκευής και εξοπλισμού περιέχουν ποσότητες τοξικών ουσιών, επικίνδυνων για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, Σπύρος Κουβέλης εκφράζοντας τη στήριξή του στις προσπάθειες των πολιτών της Σαντορίνης, σημειώνει οτι, η κυβέρνηση αρκείται κάθε φορά που εντείνονται οι πιέσεις από την τοπική κοινωνία, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, την αξιωματική αντιπολίτευση και τα υπόλοιπα κόμματα, να ανακοινώνει ότι μελετά λύσεις για τη μερική αντιμετώπιση του προβλήματος με την απάντληση των καυσίμων.
Δύο χρόνια μετά το ναυάγιο είμαστε ακόμη στο σημείο μηδέν. Η αδράνεια της κυβέρνησης είναι επικίνδυνη για το περιβάλλον και τον τουρισμό της χώρας και προκαλεί αγανάκτηση η αδιαφορία απέναντι στη δικαιολογημένη αγωνία των κατοίκων του νησιού.

Δευτέρα, Απριλίου 06, 2009

Είπαμε, να είμαστε συνειδητοί καταναλωτές (εμείς του μέσου βαλαντίου) αλλά οχι εξυπνάκηδες, κομπλεξικοι ή φορτωμένοι με ταξικά σύνδρομα ...

ή αμάν πια με αυτην τη σαλάτα....


Για μια ακόμη φορά έμεινα εκπληκτη απο το πόσο ισοπεδωτικά μπορεί κανείς, και μάλιστα ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης, να αντιμετωπίσει την Σαντορίνη, αναφορικά με τις τιμές των προιόντων και υπηρεσιών της.

Αφορμή για το κείμενο στέκονται ορισμένα πρόσφατα δημοσιευματα σχετικά με τις τιμές του φαγητού και των "καφέδων" που για μια ακόμη φορά εκθέτουν το νησί, αλλά πολύ περισσότερο -μιας και ο κόσμος κρίνει πια αυστηρά οτι ακούει και διαβάζει- τους συντάκτες των απόψεων αυτών.
Και, δεν εχει νόημα να αναμεταδώσουμε τις πηγές, εφημερίδες, site, ή blog που φιλοξενούν αυτες τις απόψεις, σημασία εχει πως οι περισσότεροι εχει τύχει να διαβάσουμε και να βρεθούμε αντιμέτωποι με δημοσιευματα που προσπαθούν να "αποδείξουν" οτι η Σαντορίνη είναι ακριβή (ακριβή για ποιόν άραγε;).

Με βάση λοιπόν τα κατα καιρούς αλλά και τα πρόσφατα δημοσιευματα, έχουμε να σημειώσουμε οτι για να εκφράσει κανείς άποψη, εάν θέλει να εμφανίζεται αξιόπιστος και σοβαρός στο αναγνωστικό κοινό του, καλό θα είναι πρωτού πει την -κάθε- μεγάλη κουβέντα, να έχει φάει μεγάλη μπουκιά, όπως λέει και σοφή λαϊκή ρήση…
Σε απλά ελληνικά, για να κρίνει -και να συγκρίνει- κανείς τις τιμές θα πρέπει να έχει … κριτήριο! Να έχει χορτάσει στη ζωή του και από «βρώμικα» αλλά και από «γκουρμέ».
Και να μην κρίνει με βάση την δική του τσέπη. Διότι εάν η δική του τσέπη σηκώνει φαγητό των 20 ευρώ, κάθε τι άλλο θα του φανεί ακριβό! Κι έτσι, με την -οικονομική- λογική του θα -προσπαθεί να- κόβει και να ράβει τον καθέναν στα μέτρα του. Συνίσταται πάντως, εκτός απο την χωριάτικη σαλάτα, να βουτάνε και λίγο την γλώσσα ή την πέννα στο μυαλό τους όσοι εκφράζουν την ισοπεδωτική άποψη οτι "η Σαντορίνη είναι ακριβή" ενω οφείλουν να γνωρίζουν οτι υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι -κι ευτυχώς κυκλοφορούν στην Σαντορίνη- έχουν να διαθέσουν τα χρήματα για να διασφαλίσουν την ποιότητα των διακοπών τους.

Και, καλό θα είναι να μην τους μπερδευουμε, κι αυτούς και τα πράγματα γενικώς μεταξύ τους με ισοπεδωτικές -ολοκληρωτικού μοντέλου- νοτροπίες.

Στην Σαντορίνη ,όπως και παντού άλλωστε, μπορεί να χορτάσει κανείς την πείνα του με ένα η ενάμιση ευρώ, όσο κάνει δηλαδή ένα σουβλάκι (και δεν εχω τίποτε με το σουβλάκι, δεν το υποτιμώ και δεν το θεωρώ υποδεέστερο, απλά τόσο εχει, τι να κάνουμε τώρα) αλλά και με 200 ευρώ και βάλε. Όπως μπορεί να διανυκτερευσει και με 20 αλλά και με 500 ευρώ.
Εξαρτάται απο το το τι επιλέγει κανείς. Απο το τι εχει την δυνατότητα να επιλέξει. Αυτό που δεν εχει κανείς το δικαίωμα να κάνει είναι να δυσφημίζει ενα τόπο και ακόμη χειρότερα (για τον ίδιο) να κόβει και να ράβει τα πράγματα στα μέτρα του.
Δημοτικό Συμβούλιο με 25 θέματα ορίστηκε για την Παρασκευή 10 Απριλίου στις 09.00 το πρωί

Προκαταβάλλοντας (;!) ίσως την διεξαγωγή της συνεδρίασης σημειώνουμε οτι η απόφαση να γίνει για πρώτη φορά η πρωί κρίνεται θετική, μιας και το ιστορικό των μέχρι στιγμής συνεδριάσεων εχει αποδείξει πως ο αριθμός των θεμάτων αλλά και η ώρα που ξεκινούσε η συνεδρίαση οδηγούσαν το σώμα να αποφασίζει σε πολλές περιπτώσεις μετα τα ... μαυρα μεσάνυχτα με την διάθεση να .. ξεπετάξει ακόμη και συμαντικά θέματα γιατί.... σώμα είναι αυτό, πόσο να αντέξει!
Πρωινή λοιπόν η επόμενη συνεδρίαση για να έχουν καθαρό μαυλό και ματιά τα μέλη του σώματος και ... μην ακούσουμε για πρωινές επαγγελματικές υποχρεώσεις δημοτικών συμβούλων γιατί υπενθυμίζουμε οτι η ενασχόληση με τα κοινά είναι η σημαντικότερη δουλειά και αποτέλεσε άλλωστε και απόφασή τους!

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής;
1. Συμμετοχή στο πρόγραμμα "προώθηση των ευρυζωνικών υπηρεσιών και εφαρμογών στο Δήμο Θήρας μέσω της υλοποίησης έργου επίδειξης των ευρυζωνικών δικτύων και εφαρμογών"
2. Γνωμοδότηση για περιβαλλονική μελέτη εγκατάστασης και λειτουργίας σταθμού βάσης κινητ'ης τηλεφωνίας της Πάναφον επι δημοτικού κτηρίου πλησιον των Φηρών στις Κατοικιές του Δήμου Θήρας
3. Συγκρότηση Επιτροπής καλής εκτέλεσης Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Θήρας έτους 2009 - 2010.
4. Ενιαίο πρόγραμμα προμηθειών.
5. Έγκριση μελέτης αποκατάσταση οδού και συντήρηση οδοστρώματος στο Μεγαλοχώρι
6. Συγκρότηση επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Θήρας
7. Λύση και εκκαθάριση κοινοτικής Επιχείρησης Τουριστικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δ.Δ. Επισκοπής Γωνιάς
8. Οριστική διαγραφή του αυτοκινήτου με αριθμό ΕΜΑ 3349
9.Αίτημα του Σωματείου με την επωνυμία "ιδιοκτητών Υδροφόρων Σαντορίνης"
10. Ένταξη Δήμου Θήρας στο Πρόγραμμα Χρηματοδότησης Δημοτικών Συγκοινωνιών "Συν- Κοινωνία"
11. Έγκριση μελέτης προμήθειας επιβατικού οχήματος προυπολογισμού δαπάνης 10.000
12. Έγκριση Κυκλοφοριακής Μελέτης Φηρών
13. Διάβρωση ακτογραμμής απο Εξωμύτη εως αλιευτικό καταφύγιο Βλυχάδας
14. Παραχώρηση μονάδας αφαλάτωσης υφάλμυρου νερού στη ΔΕΥΑ Θήρας
15. Έγκριση μελέτης "ολοκληρωμένη αστική και υπαίθρια παρέμβαση του Δήμου Θήρας"
16. Προέγκριση Πολιτιστικών και λοιπών δαπανών Δήμου Θήρας
17. Αναμόρφωση ισχύοντος προυπολογισμού
18. Επιχορήγηση σχολικών επιτροπών
19. Έγκριση Πολιτιστικών και λοιπόν δαπανών Δήμου Θήρας
20. Παραχώρηση χώρου για την δημιουργία παραρτήματος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Σχολή Θετικών Επιστημών, τμήμα Γεωλογίας, και Γεωπεριβαλλοντικού Τομέα Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας)
21. Έγκριση 1ου ανακεφαλαιωτικού τακτοποιητικού πίνακα του έργου "διευθέτηση ομβρίων στη διαστάυρωση Έξω Γωνιάς
22. Αίτημα κ. Πελέκη περί μεταφοράς άξονα της οδού στον Έξω Γυαλό Κοντοχωρίου
23. Γνωμοδότηση περί παραχώρησης Τουριστικού Περιπτέρου ιδιοκτησίας Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης στην Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.
24. Προέγκριση δαπάνης μετακίνησης δημάρχου, αντιδημάρχων, και δημοτικών συμβούλων
25. Έγκριση μετακίνησης δημάρχου, αντιδημάρχων, και δημοτικών Συμβούλων.






























































Πετυχημένη κρίνεται από τους διοργανωτές της αλλά και τον κόσμο που συμμετείχε η εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 5 Απριλίου στον Αθηνιό για την συμπλήρωση δύο χρόνων από το ναυάγιο του Κ/Ζ SEA DIAMOND στην Καλντέρα.

Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε ήταν αρκετός δυστυχώς όμως όχι αντιπροσωπευτικός του συνόλου των φορέων του νησιού που δεν εκπροσωπήθηκαν, ενώ σημειώθηκαν και ηχηρές απουσίες, αδικαιολόγητες σε σχέση με τις δηλώσεις αλλά και την στάση που είχαν κρατήσει αρκετοί εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων του νησιού καθώς και ιδιώτες, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι -προφανώς- υποτιμούν το θέμα.

Το σκεπτικό άλλωστε και η φιλοσοφία της χθεσινής εκδήλωσης ήταν να σταλεί το μήνυμα ότι η Σαντορίνη δεν ξεχνά τι έχει συμβεί και απείχε από το να χαρακτηριστεί εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Την εκδήλωση μνήμης στήριξαν από πλευράς πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας η Μητρόπολη Θήρας, το Επαρχείο, ο Δήμος Θήρας και η Κοινότητα Οίας –Θηρασιάς, ενώ συντονίστηκε από την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών καθώς και από την νεοσυσταθείσα «Επιτροπή για την εκδήλωση» που συστήθηκε με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Από τις πλέον ενδιαφέρουσες ομιλίες ήταν αυτές του Δημάρχου Θήρας Άγγελου Ρούσσου και της βουλευτή Άριας Μανούσου που αναφέρθηκαν στο θέμα της απάντλησης των καυσίμων του πλοίου, διαδικασία που όπως ανέφεραν αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα.
Η κ. Μανούσου αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση του θέματος απο την κυβέρνηση που όπως είπε κάνει οτι είναι δυνατό για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του περιβάλλοντος ενω μίλησε και για την απάντληση η οποία όπως είπε εχει δρομολογηθεί, ενω τάχθηκε σταθερά στο πλευρό των κατοίκων του νησιού που αγωνιούν και αγωνίζονται για την προστασία της περιοχής τους.
Ο δήμαρχος κ. Ρούσσος αναφέρθηκε εν συντομία στο ιστορικό της υπόθεσης και στον τρόπο που αντιμετωπίστηκε απο το σύνολο των φορέων του νησιού, ενω χαρακτήρισε την απάντληση πολύ σημαντική εξέλιξη που προέκυψε απο τις συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου αλλά και φορέων του νησιού.

Χαρακτηριστικότερο στιγμιότυπο της χθεσινής εκδήλωσης μνήμης, το πλακάτ που κρατούσε ένας μικρός μαθητής του Δημοτικού Σχολείου των Φηρών με την φράση «θέλουμε καθαρό περιβάλλον, θέλουμε να φύγει το SEA DIAMOND από την Καλντέρα».

Δελτίο Τύπου για την εκδήλωση έστειλε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών.
Σύμφωνα με αυτό,
Ηχηρό μήνυμα προς τους υπεύθυνους έστειλε σήμερα ο Θηραϊκός λαός ενωμένος με την Μητρόπολη Θήρας, το Επαρχείο, τον Δήμο Θήρας, την Κοινότητα Οίας -Θηρασίας, φορείς του νησιού και την Συντονιστική Επιτροπή, ότι θα συνεχίσει τον αγώνα εώς ότου το κουφάρι του Κ/Ζ SEA DIAMOND ανελκυστεί και απομακρυνθεί από τα νερά της μοναδικής καλδέρας της Σαντορίνης.
Με την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Αθηνιού, δυο χρόνια μετά το ναυάγιο του Κ/Ζ SEA DIAMOND, δήλωσε περίτρανα ο λαός της Σαντορίνης ότι, όχι μόνο δεν ξεχνά και δεν εφησυχάζει αλλά αντίθετα επαγρυπνά και αγωνιά για το πρόβλημα του ναυαγίου.
Η δυναμική συγκέντρωση του κόσμου, ανθρώπων κάθε ηλικίας, ήταν απάντηση στην μέχρι σήμερα ολιγωρία και αδιαφορία των αρμοδίων, Κυβέρνησης – Υπουργείου- πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Με τις ομιλίες, και από πλευράς Μητρόπολης αλλά και από πλευράς Επαρχείου, Δήμου, Κοινότητας Οίας Θηρασίας και Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών έγινε σαφές ότι με την ίδια ομοψυχία και ενότητα που διακρίνει φορείς και κατοίκους, θα δοθούν και οι επόμενοι αγώνες.
Συστράτευση στον αγώνα για την ανέλκυση του πλοίου, μετά την απάντληση, των καυσίμων που είναι ζήτημα ημερών όπως δήλωσε και η βουλευτής της Ν.Δ, κ. Μανούσου.
Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν για να στηρίξουν τον αγώνα ο κ. Συρμαλένιος Νίκος, επικεφαλής της Συν-Κυκλαδικής Πρωτοβουλίας και ο νομαρχιακός Συμβουλος του ΚΚΕ κ. Σιγάλας. Χαιρετισμό συμπαράστασης έστειλε ο Βουλευτής Επικρατείας και Πολιτικός Εκπρόσωπος Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Κουβέλης, η Περιβαλλοντική Οργάνωση «ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ», και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσαγωνιατών.
Συγκινητική ήταν η εικόνα με τα πλοιάρια της Ένωσης Λεμβούχων Θήρας, που παραταγμένα στο λιμάνι του Αθηνιού, μετά την εκδήλωση επιβίβασαν τον κόσμο στα πλοιάρια και έφτασαν μέχρι το σημείο του ναυαγίου, όπου τελέστηκε τρισάγιο στην μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν και με τα βεγγαλικά και τις σειρήνες τους έστειλαν ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.
Τέλος, με αγωνία αναμένουμε την συζήτηση στην Βουλή μετά την επίκαιρη ερώτηση προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της Γεν.Γραμματέας της Κ.Ε του Κ.Κ.Ε.
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών θα κρατά στην επικαιρότητα το πρόβλημα του ναυαγίου όσο οι υπεύθυνοι επιδιώκουν να ξεχαστεί.